Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για του Κρητικούς κακοποιούς που σακάτεψαν Ελληνοκαναδό

 


Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, άσκησε η εισαγγελέας Ηρακλείου σε βάρος των δραστών του άγριου ξυλοδαρμού του 49χρονου Ελληνοκαναδού Μανώλη Κακουλάκη και της οικογένειάς του, τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Η δικογραφία της υπόθεσης που σχημάτισε το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου διαβιβάστηκε την Τρίτη (23/7) στην εισαγγελία Ηρακλείου και μετά την άσκηση της κακουργηματικής δίωξης, πέρασε στα χέρια της ανακρίτριας η οποία προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 4 άτομα ως δράστες του ξυλοδαρμού τόσο του 49χρονου όσο και των μελών της οικογένειάς του.

Οι 2 έχουν ταυτοποιηθεί,  πρόκειται για έναν 31χρονο από τα Ζωνιανά και έναν 32χρονο από το Γάζι, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης και κρύβονται στα βουνά.

Τα άλλα δύο άτομα  της επίθεσης δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Στο μεταξύ, νωρίς σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, όπου έγιναν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών του ξυλοδαρμού του Ελληνοκαναδού, χωρίς όμως αποτέλεσμα.



-Συμμορία Αλβανών λήστευε τουριστικά καταλύματα - Έκρυβαν τα χρήματα σε βράχους

 



Πληγή για την χώρα είναι οι Αλβανοί κακοποιοί που αλωνίζουν την Ελλάδα από άκρο σε άκρο.

Σε ότι έγκλημα ακούσεις, οι πλειοψηφία είναι Αλβανοί και Ρομά κακοποιοί, και οι Αλβανοί θεωρούνται αδίστακτοι και σκληροί εγκληματίες.

Εξαρθρώθηκε συμμορία Αλβανών που είχε εξειδίκευση στις κλοπές από τουριστικά καταλύματα στη Μύκονο και έκρυβαν τη λεία τους σε σκηνές ανάμεσα σε βράχους προχώρησαν οι Αρχές.

Η αρχή του «ξηλώματος» της ομάδας έγινε την περασμένη Δευτέρα (22/7) όταν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας του νησιού συνέλαβαν έναν 32χρονο Αλβανό μέλος της συμμορίας, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη τρία άτομα (επίσης αλβανικής καταγωγής) συνεργοί του συλληφθέντα.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα (συμμορία) και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν κλοπές σε τουριστικά καταλύματα απ’ όπου αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ειδή ρουχισμού-ένδυσης, ρολόγια και προσωπικά αντικείμενα.

Η αποδόμηση και ο τερματισμός της εγκληματικής τους δραστηριότητας είναι αποτέλεσμα υλοποίησης στοχευμένου αστυνομικού σχεδιασμού, στο πλαίσιο του οποίου εντοπίσθηκε και ο υπαίθριος χώρος («καβάτζα»), όπου διέμεναν προσωρινά οι δράστες εντός σκηνής και απέκρυπταν τη λεία τους ανάμεσα σε βράχους.



Από τα ανευρεθέντα πειστήρια και την ανάλυση των δεδομένων της υπόθεσης έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις κλοπών χρήματων και αντικειμένων η αξία των οποίων εκτιμάται πάνω από 55.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των πειστηρίων βρέθηκε κυνηγετικό όπλο το οποίο είχε κλαπεί το 2022.

Κατά την αναζήτηση των δραστών περιπολούντες αστυνομικοί και στελέχη της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τους κατηγορούμενους, να κινούνται πλησίον της «καβάτζας», οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο έλεγχο τράπηκαν σε φυγή.

Ωστόσο αργότερα κατά τη εξέλιξη των ερευνών εντοπίσθηκε εκ νέου ο 32χρονος και συνελήφθη καθώς επιχείρησε να διαφύγει.




Σύλληψη 37χρονου ΚΤΗΝΟΥΣ στα Χανιά που είχε αφήσει δεμένο και χωρίς νερό τον σκύλο του

 



Η καλύτερη τιμωρία για τον συγκεκριμένο, θα ήταν να τον αφήσουν δεμένο σε ένα δέντρο μέσα στον καύσωνα χωρίς νερό και φαγητό, για να μας πει μετά εάν μπορέσει πώς νιώθει, αλλά ευτυχώς για αυτόν δεν είμαστε ΚΤΗΝΗ όπως ο ίδιος.

Χωρίς φαγητό και νερό δεμένο μέσα στον καύσωνα, είχε ένα 37χρονο ΚΤΗΝΟΣ τον σκύλο του, ο οποίος και συνελήφθη από τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κίσαμου στα Χανιά.

Οι αστυνομικοί μετά από καταγγελία που δέχτηκαν πήγαν στο σημείο και διαπίστωσαν τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε το σκυλί, επειδή έτσι αποφάσισε ένα ΚΤΗΝΟΣ υπάνθρωπος.

Ο άνδρας συνελήφθη, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου.



Έψαχναν τους κακοποιούς που σακάτεψαν στο ξύλο τον Ελληνοκαναδό και βρήκαν καλλιέργειες δενδρυλλίων

 


Οι έρευνες γίνονται στον ορεινό Μυλοπόταμο με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να βρεθούν οι δράστες της απόπειρας δολοφονίας του Ελληνοκαναδού.

Στη σημερινή επιχείρηση που στήθηκε μάλιστα συμμετείχαν πολλοί αστυνομικοί και από άλλους νομούς.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα Ζωνιανά, ενώ έρευνες έγιναν στα σπίτια συγκεκριμένων οικογενειών. Οι αστυνομικοί βρήκαν δύο μικρές φυτείες των 15 δενδρυλλίων στα περιβολάκια τους, ενώ προχώρησαν και σε συλλήψεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις με ορισμένους να πετούν και πάλι πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα, έγιναν έρευνες και σε σπίτια, με αφορμή την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του Ελληνοκαναδού.


Πηγή: cretalive.gr



Άθλια Βρετανίδα Ολυμπιονίκης στην ιππασία μαστίγωνε άλογο - Αναγκάστηκε να αποσυρθεί

 


Στη δημοσιότητα ήρθε το πρωί της Τετάρτης το βίντεο που ξεφτίλισε στα μάτια του κόσμου την βρετανίδα Ολυμπιονίκη στην ιππασία Σαρλότ Ντιζαρντέν, η οποία ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι δεν θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Στο βίντεο φαίνεται η άθλια Ντιζαρντέν, η οποία θεωρείται η κορυφαία σύγχρονη ιππέας, να χτυπάει με μαστίγιο ένα άλογο κατά τη διάρκεια προπόνησης με τον ήχο των χτυπήματων να ακούγεται ξεκάθαρα, θέλοντας να το υποχρεώσει σε βάδισμα.

Το βίντεο είχε τραβηχτεί πριν από 4 χρόνια με την Διεθνή ομοσπονδία Ιππασίας να ανακοινώνει την προσωρινή τιμωρία της 39χρονης Βρετανίδας για 6 μήνες, και σκεφτείτε πόσα άλογα έχει κακοποιήσει η συγκεκριμένη αθλήτρια.

Σε δήλωση της η ιππέας, η οποία μεταξύ άλλων έχει 6 Ολυμπιακά μετάλλια (εκ των οποίων τα τρία χρυσά) έκανε λόγο για «λανθασμένη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης».

«Όπως είναι κατανοητό, η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππικού Αθλητισμού (FEI) διεξάγει έρευνα κι εγώ πήρα την απόφαση να αποσυρθώ από όλους τους αγώνες - συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού - όσο διαρκεί αυτή η διαδικασία», ανέφερε η Ολυμπιονίκης στην ανακοίνωση της και συνέχισε:

Αυτό που συνέβη ήταν εντελώς εκτός του χαρακτήρα μου και δεν αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύω τα άλογά μου ή προπονώ τους μαθητές μου, ωστόσο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Ντρέπομαι βαθύτατα και θα έπρεπε να είχα δώσει καλύτερο παράδειγμα εκείνη τη στιγμή. Λυπάμαι ειλικρινά για τις πράξεις μου και είμαι συντετριμμένη που απογοήτευσα όλους».



Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός που θανάτωσε αδέσποτο τετράποδο στην αυλή της οικίας του

 


Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 20-7-2024, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, 37χρονος αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων και απείθεια.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος πρωινές ώρες της 20-7-2024 στην περιοχή της Βούλας, με χρήση σιδερένιου λοστού χτύπησε και θανάτωσε αδέσποτη γάτα, ευρισκόμενη στην αυλή της οικίας του.

Μετά από καταγγελία του ανωτέρω συμβάντος, αστυνομικοί μετέβησαν άμεσα και εντόπισαν τον 37χρονο, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, ενώ πραγματοποιήθηκε συλλογή πειστηρίων (σιδερένιος λοστός) που πιστοποίησαν την εγκληματική του πράξη.

Επιπλέον σε βάρος του 37χρονου επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς  οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το θανατωμένο ζώο που περισυλλέχθηκε από ανωτέρω αστυνομικούς απεστάλη για νεκροψία- νεκροτομή στην αρμόδια


Κώστας Βουκελάτος



32χρονος κατήγγειλε 26χρονο Πακιστανό για βιασμό στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου

 


Θύμα βιασμού έπεσε ένας 32χρονος κρατούμενος στο κέντρο κράτησης Αγίου Στεφάνου από 26χρονο Πακιστανό συγκρατούμενο του, το μεσημέρι της Τρίτης 23/6.

Οι δύο κρατούμενοι βρίσκονταν περίπου στις 16.00, στα κοινόχρηστα μπάνια της Γ' πτέρυγας των φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον χώρο εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν αλλά άτομα.

Έτσι ο Πακιστανός κρατούμενος φέρεται να τον χτύπησε προκειμένου να τον ακινητοποιήσει και στη συνέχεια να τον βίασε.

Ο 32χρονος κρατούμενος κατήγγειλε την πράξη στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποιοι στις 22.10 ενημέρωσαν το Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας.





Άρση ασυλίας της Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής, μετά τη μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι

 


Την άρση ασυλίας της Έλενας Ακρίτα εισηγήθηκε ομόφωνα η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής, μετά τις αθλιότητες που έγραψε για την σύζυγο του πρωθυπουργού.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλείται για συκοφαντική δυσφήμηση μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον της η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, με αφορμή ανάρτηση που είχε κάνει η βουλευτής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θεωρήθηκε προσβλητική από τη σύζυγο του πρωθυπουργού, και για όσους την διάβασαν. 

Η ασυλία της Ακρίτα αναμένεται να αρθεί και για δεύτερη υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον της δημοσιογράφος, ενώ αντιμέτωπος με την άρση της ασυλίας του βρίσκεται και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μπιάγκης, που είχε ξεχάσει να καταθέσει το πόθεν έσχες του.

Την άρση ή μη των ασυλιών και στις τρεις υποθέσεις θα αποφασίσει η Βουλή σε συνεδρίαση της Ολομέλειας, μετά από ονομαστική ψηφοφορία.



Τρόμος για 53χρονη μέσα σε λεωφορείο από Αρτέμιδα με 20 Ρομά να τρομοκρατούν και τον οδηγό να αγνοεί μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ.

 



Τον απόλυτο τρόμο έζησε μια 53χρονη γυναίκα με καταγωγή από τη Μολδαβία, επιβάτιδα σε λεωφορείο της γραμμής Αρτέμιδα - Νομισματοκοπείο.

Η γυναίκα είχε επιβιβαστεί στο λεωφορείο το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (21/7), από τη στάση «Άγιος Νικόλαος» στην Αρτέμιδα, έτσι ώστε να πάει στο σπίτι της, στην περιοχή του Χολαργού. 

Μαζί της επιβιβάστηκαν περίπου 20 Ρομά (άνδρες και γυναίκες), κάτι το οποίο τελικά απεδείχθη εφιαλτικό, για την ίδια και για όποιον ήταν μέσα στο λεωφορείο.

Εννοείται ότι κανένας από τους επικίνδυνους Ρομά δεν είχε πληρώσει εισιτήριο. 

Στο νομισματοκοπείο είναι και ο παράνομος καταυλισμός των Ρομά που προστατεύει ο δήμαρχος Χαλανδρίου, που τρομοκρατούν τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, χωρίς να κάνει το κράτος τίποτα απομακρύνοντας τους.

Οι Ρομά και όλοι μέσα στην βρώμα, ξεκίνησαν και έκαναν πολλή φασαρία, ενώ κάποιοι φαινόταν πως είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Χαρακτηριστικό της κατάστασης ήταν πως άτομα από την ομάδα των 20 ατόμων άρχισαν να παίζουν ακόμη και μπάλα μέσα στο λεωφορείο, με τον οδηγό του λεωφορείου να σφυρίζει αδιάφορος. 

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με την καταγγελία, κρατώντας μπύρες στα χέρια φώναζαν και έβριζαν, τρομοκρατώντας τους επιβάτες.

Η γυναίκα κάποια στιγμή αποφάσισε, μην μπορώντας άλλο αυτή την κατάσταση, να τους κάνει παρατήρηση. Έτσι, ζήτησε να σταματήσουν. Ωστόσο, εκείνοι άρχισαν να την απειλούν, με αποτέλεσμα εκείνη να καλέσει τηλεφωνικά το Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης. Κατά την κλήση ανέφερε το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο λεωφορείο.

Ο αξιωματικός υπηρεσίας τής απάντησε ότι θα στείλει δυνάμεις για έλεγχο, και έτσι στη λεωφόρο Μαραθώνος, λίγο πριν τον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής, στήθηκε μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί έκαναν νόημα στον οδηγό να σταματήσει, αλλά αυτός, για άγνωστο λόγο, συνέχισε τη διαδρομή του μέχρι τον τερματικό σταθμό, που ήταν στο Νομισματοκοπείο, αδιαφορώντας για τους αστυνομικούς και βάζοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες του λεοφωρείου που δεν ήταν Ρομά.

Έπειτα από περίπου μία ώρα από την επιβίβαση της γυναίκας στο λεωφορείο είχε έρθει η ώρα για την αποβίβασή της.

Εκείνη τη στιγμή μια γυναίκα από την ομάδα των περίπου 20 Ρομά, με ένα βρέφος στην αγκαλιά της, απευθύνθηκε στην 53χρονη και φέρεται να της είπε «Γιατί κάλεσες την Αστυνομία; Θα σε πάρουν σηκωτή τέσσερις από εδώ» και αμέσως μετά τη χτύπησε στο πρόσωπο με σφαλιάρα, δείχνοντας το πόσο άθλιοι και επικίνδυνοι είναι οι Ρομά.

Παράλληλα, άρπαξε και το κινητό τηλέφωνο που κρατούσε η γυναίκα ληστεύοντας την και έφυγε μαζί με τους υπόλοιπους, κατευθυνόμενη προς τον καταυλισμό που υπάρχει στο σημείο και προστατεύεται απο τον δήμαρχο Χαλανδρίου

Η γυναίκα από τη Μολδαβία, ενημέρωσε εκ νέου την ΕΛ.ΑΣ., δίνοντας την περιγραφή της δράστιδος. Οι αστυνομικοί ψάχνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας για να ταυτοποιήσουν τους εμπλεκομένους, που ξέρουν ότι έχουν βρεί καταφύγιο στον παράνομο καταυλισμό.



Υδροθερμική έκρηξη στο Γέλοουστοουν έφερε δικαιολογημένα τον πανικό ευτυχώς χωρίς τραυματίες

 



Μια υπόγεια υδροθερμική έκρηξη στο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν έκανε τους επισκέπτες να τρέχουν φοβούμενοι για τη ζωή τους το πρωί της Τρίτης, καθώς εκτοξεύθηκε ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο από ατμό και πέτρες.

Η έκρηξη έγινε στην περιοχή Biscuit Basin του εθνικού πάρκου, κοντά στην πισίνα Black Diamond, που βρίσκεται περίπου 2,1 μίλια βορειοδυτικά του Old Faithful.


Τρομακτικά πλάνα δείχνουν τουρίστες να τρέχουν κατά μήκος του πεζόδρομου που οδηγεί στις ιαματικές πισίνες. Μερικοί ουρλιάζουν καθώς μεγάλα κομμάτια βράχου εκτοξεύονται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Από θαύμα, κανείς δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS), αλλά το Biscuit Basin, καθώς και ο χώρος στάθμευσης και οι πεζόδρομοί του, έχουν κλείσει προσωρινά για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Παρόμοιες εκρήξεις συμβαίνουν σχετικά συχνά «όταν το νερό μετατρέπεται σε ατμό υπόγεια», και είναι «σχετικά κοινές στο Γέλοουστοουν. Τονίζει ότι η έκρηξη δεν αποτελεί ένδειξη ηφαιστειακής δραστηριότητας και δεν προκλήθηκε από μάγμα που ανέβηκε προς την επιφάνεια.

Σύμφωνα με το USGS, το Γέλοουστοουν φιλοξενεί τη «μεγαλύτερη και πιο ποικιλόμορφη συλλογή φυσικών θερμικών χαρακτηριστικών στον κόσμο». Μετά την έκρηξη οι ειδικοί διεξάγουν έρευνες.





Συνεχίζει να διώχνει κόσμος ο Κασσελάκης απο τον ΣΥΡΙΖΑ λες και είναι δικό του το κόμμα

 



Εκνευρισμός, ένταση και αποχωρήσεις επικράτησαν χθες στην πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το Συνέδριο του φθινοπώρου, με τον Στέφανο Κασσελάκη να θέλει και πάλι να τα διαλύσει όλα.

Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται πώς ανέχονται τον Στέφανο Κασσελάκη και δεν τον έχουν αλείψει με πίσσα και πούπουλα να τον στείλουν πίσω στις ΗΠΑ;

Ο τυχοδιώκτης Στέφανος Κασσελάκης με το θολό παρελθόν και τα πολλά ερωτηματικά για τον ίδιο και την οικογένεια του, φέρεται πως εμφανίστηκε οργισμένος με την πρόταση για αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του Συνεδρίου, με την απάντησή του να μην αφήνει πολλά περιθώρια συνέχισης του διαλόγου. 

Ο Κασσελάκης για ακόμα μία φορά κάλεσε όποιον διαφωνεί να αποχωρήσει, θεωρώντας ότι το κόμμα στο οποίο ήρθε τουρίστας και έμεινε, είναι δικό του. «Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα σε ψηφισμένες αποφάσεις. Σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει από το κόμμα. Τέλος!», φέρεται να είπε.

Ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να πάρει τον ρόλο «πυροσβέστη» στη φωτιά που είχε ανάψει και ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να ανακαλέσει προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικτυακή συζήτηση. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα μπαράζ αποχωρήσεων από τη «φρουρά» Τσίπρα. Πρόκειται για τους Γιάννη Ραγκούση, Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκο Φλαμπουράρη, Κώστα Ζαχαριάδη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Ζωή Καρκούλια, Ελένη Συμεωνίδου, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Μετά τη διακοπή της ΚΟΕΣ, που θα επαναληφθεί την Παρασκευή, ο Στ. Κασσελάκης μίλησε με μέλη της, μεταξύ αυτών την Όλγα Γεροβασίλη, την Κατερίνα Νοτοπούλου και άλλα στελέχη. Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του διέψευσε το επεισόδιο της, υποστηρίζοντας: «Μια χαρά είμαστε με την Όλγα. Μην ανησυχείτε. Θα εκσυγχρονίσουμε συλλογικά το κόμμα μας, για να ανταποκριθεί στην κοινωνία χωρίς να είναι δέσμιο κανενός συμφέροντος».



Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και του βιασμού ο Αλέξης Γεωργούλης


 

Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και του βιασμού, είναι ο ηθοποιός και πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ Αλέξης Γεωργούλης.

Η Εισαγγελία Βρυξελλών προσδιόρισε για τις 27 Ιουνίου το ποινικό δικαστήριο, ωστόσο η πλευρά του πρώην ευρωβουλευτή κατέθεσε αίτημα αναβολής με αποτέλεσμα η δίκη να μεταφερθεί σε νέα ημερομηνία η οποία δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα.

Δικαίωμα αναβολής με αίτημα του κατηγορούμενου προβλέπεται μόνο για μία φορά.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, η εισήγηση ποινικής δίωξης κατά Γεωργούλη και για τα δύο αδικήματα και ο προσδιορισμός της δίκης είχε γίνει πριν από την προεκλογική περίοδο του περασμένου Ιουνίου. Ωστόσο ο κ. Γεωργούλης συνέχιζε καθ' όλη την περίοδο προ εκλογών να δηλώνει ότι ουδέποτε κλήθηκε από την βελγική δικαιοσύνη. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική η δήλωση του ότι από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποια ποινική δίωξη, ήταν «ελεύθερος ηθικά και νομικά» να κατέλθει στις εκλογές κάτι το οποίο έκανε με το κίνημα των Πρασίνων.

Για την καταγγελία σε βάρος του, ο ίδιος είχε δηλώσει:«Οι κατηγορίες είναι πάρα πολύ βαριές, δεν νομίζω ότι θα μπορούσε κάποιος να με κατηγορήσει για κάτι πιο βαρύ. Δεν έχω κάποια ποινική δίωξη, δεν εκκρεμεί κάποια δίκη. Έχει σταματήσει στην καταγγελία από τις βελγικές αρχές... Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω και να εμπιστεύομαι τις βελγικές αρχές ότι θα δράσουν και θα κάνουν αυτό που είναι και νόμιμο και σωστό».

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Γεωργούλης είχε απωλέσει από τον Ιούνιο του 2023 τη βουλευτική του ασυλία ύστερα από την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου το οποίο ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών η οποία διεξήγαγε και την προανάκριση για καταγγελίες υπαλλήλου των ευρωπαϊκών θεσμών.

Την άρση της ασυλίας επιθυμούσε, όπως είχε δηλώσει δια των συνηγόρων του, και ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης.

Το κείμενο της σχετικής απόφασης παρουσίαζε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως για το πώς το Ευρωκοινοβούλιο οχυρώθηκε σε μια ουδετερότητα, η οποία εκφράστηκε με προσεκτικά επιλεγμένους νομικούς όρους. Κυρίως ως προς τους ορισμούς των αδικημάτων τα οποία φέρεται να περιλαμβάνονται στις καταγγελίες που βαρύνουν τον Αλέξη Γεωργούλη, πχ «βιασμός, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως προσβολή της γενετήσιας ακεραιότητας», «εκ προθέσεως πρόκληση σωματικής βλάβης κατά την έννοια του άρθρου 398 του βελγικού Ποινικού Κώδικα» κ.λπ.



Reuters: Μπροστά κατά 2 μονάδες η Κάμαλα Χάρις από τον Ντόναλντ Τραμπ σε νέα δημοσκόπηση

 


Κατά δύο μονάδες προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ η Κάμαλα Χάρις, φέρνοντας τους Δημοκρατικούς μπροστά στις δημοσκοπήσεις μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. 

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, που διενεργήθηκε μετά την ανακοίνωση Μπάιντεν. Η Χάρις προηγείται, ειδικότερα, με 44% έναντι 42% που συγκεντρώνει ο Τραμπ μετά την υποστήριξη της πρώτης από υψηλόβαθμους Δημοκρατικούς για τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας για την προεδρία των ΗΠΑ.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 56% των ψηφοφόρων συμφωνεί με το ότι η 59χρονη Χάρις είναι «οξυδερκής και ικανή να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις», σε σχέση με το 49% που δήλωσε το ίδιο για τον 78χρονο Τραμπ. Μόνο το 22% των ψηφοφόρων αξιολόγησαν ως οξυδερκή τον Μπάιντεν.

Περίπου το 80% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων δήλωσαν ότι έβλεπαν τον Μπάιντεν θετικά, σε σύγκριση με το 91% που δήλωσαν το ίδιο για την Χάρις. Τα τρία τέταρτα των Δημοκρατικών ψηφοφόρων συμφώνησαν με τη δήλωση ότι το κόμμα και οι ψηφοφόροι πρέπει να στηρίξουν την Χάρις τώρα, με μόνο το ένα τέταρτο να λέει ότι πολλοί υποψήφιοι πρέπει να ανταγωνιστούν για το χρίσμα του κόμματος.

Όταν οι ψηφοφόροι στην έρευνα είδαν ένα υποθετικό ψηφοδέλτιο που περιλάμβανε τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την προεδρία Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, η Χάρις προηγήθηκε του Τραμπ με 42% έναντι 38%, μια διαφορά εκτός του περιθωρίου λάθους. Ο Κένεντι, που προτιμήθηκε από το 8% των ψηφοφόρων στην δημοσκόπηση, δεν έχει ακόμη καταφέρει να εμφανιστεί στο ψηφοδέλτιο σε πολλές πολιτείες ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Πολλοί ερωτηθέντες στην δημοσκόπηση δήλωσαν ότι δεν ήξεραν τίποτα για τους Δημοκρατικούς που θεωρούνται πιθανοί συνεργάτες της Χάρις. Περίπου ένας στους τέσσερις εγγεγραμμένους ψηφοφόρους δήλωσαν ότι δεν είχαν ακούσει ποτέ για τον Υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ Πιτ Μπούτιτζιτζ, έναν πρώην υποψήφιο για την προεδρία των Δημοκρατικών, ο οποίος είχε τη μεγαλύτερη θετική αξιολόγηση - 37% - από τους πιθανούς αντιπροέδρους της Χάρις στη δημοσκόπηση.

Ένας στους τρεις δεν είχε ακούσει για τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ, με περίπου το ίδιο ποσοστό να τον βλέπει θετικά. Οι μισοί από τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στη δημοσκόπηση δεν είχαν ακούσει ποτέ για τον γερουσιαστή της Αριζόνα Μαρκ Κέλλυ και τα δύο τρίτα δεν γνώριζαν τίποτα για τον κυβερνήτη του Κεντάκι Άντι Μπεσίρ.


protothema.gr




Το «Πρώτο Θέμα» ρωτάει τον Κασσελάκη τι γίνεται με τα 11 εκατ. χρέη της οικογένειας του, το Πόθεν έσχες, τις offshore;;;;;


 

Εδώ και καιρό ο Στέφανος Κασσελάκης έχει βάλει στόχο το «Πρώτο Θέμα», και νομίζει ότι με αναρτήσεις του θα κάνει ζημιά στην εφημερίδα.

Μιλάμε για τον Στέφανο Κασσελάκη που έχει λερωμένη την φωλιά του, και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τα χρήματα που παρουσιάζει ο ίδιος και η οικογένεια του, για τις εταιρίες του, το πόθεν έσχες του, τα εκατομμύρια που χρωστάει;;;

Ο Κασσελάκης έχοντας στόχο την εφημερίδα, εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία την κατηγορεί για τον δανεισμό της και πως κατέληξε κλπ κλπ.

Η αναφορά της εφημερίδας : 

Πριν λίγο ο κ. Κασσελάκης εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία μας κατηγορεί για τον δανεισμό μας και πως κατέληξε κλπ κλπ ώστε αντί να πουλήσουμε την εφημερίδα σε κάποια συμφέροντα σαν αυτά που εξυπηρετεί ο ίδιος ή να την κλείσουμε και να ησυχάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, την σώσαμε, την αναπτύξαμε και την καταστήσαμε με τεράστιο προσωπικό κόστος το μοναδικό μεγάλο Μέσο που δεν ανήκει σε αυτούς που καλυμμένα ή απροκάλυπτα υπηρετεί. Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι κ. Κασσελάκη!

Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι εμείς αποπληρώσαμε το κεφάλαιο και ένα σημαντικό μέρος των τοκοχρεολυσίων και είμαστε απολύτως σύννομοι με βάση όλους τους τραπεζικούς νόμους, πριν και μετά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικά μιλάμε για συναλλαγές που δεν εμπλέκουν σε καμία περίπτωση το Ελληνικό Δημόσιο, άρα δεν του χρωστάμε καμία απάντηση.

Αντιθέτως, ο ίδιος χρωστά στους πολίτες απαντήσεις για τις ατέλειωτες οικογενειακές κομπίνες του, τα 11 εκατ. ευρώ που χρωστά στην Εφορία για το σπίτι του στην Εκάλη, για εικονικές μεταβιβάσεις του σπιτιού του στις Σπέτσες, για τις offshore εταιρείες του στο Delaware και αλλού με τα αστακοκάραβα και άλλα, για τις αγωγές που έχασε από τα άγνωστα αφεντικά του στις ΗΠΑ και για πολλά άλλα ακόμα που θα αποκαλυφθούν πολύ σύντομα. Οπου και να τον πιάσεις ο κ. Κασσελάκης έχει θέμα…

Ας ετοιμάζεται λοιπόν, έρχονται πολλά και το κακό γι’ αυτόν είναι ότι δεν μπορεί να πάρει και κανένα τηλέφωνο στα γνωστά συμφέροντα που τον αβαντάρουν για να μας σταματήσουν.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Οι ύβρεις Κασσελάκη

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην εξής ανάρτηση, με αφορμή τα όσα έγραψε το Dark room για την στάση του απέναντι στην συγχώνευση Attica Bank και Παγκρήτιας.

Δείτε την ανάρτησή του: 

 

 

Ποιο θα έπρεπε να είναι το «πρώτο θέμα» στα ελληνικά ΜΜΕ; Πώς στήνεται μια ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα. Πώς η «βέλτιστη» λύση- σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη- κλειδώνει τεράστιες ζημίες για τους Έλληνες φορολογούμενους.

Μετά από μήνες fake news και λάσπης εναντίον μου, το Πρώτο Θέμα αποφάσισε να «ενημερώσει» τους αναγνώστες του για τη Συμφωνία της Τράπεζας Αττικής. Πώς; Μα φυσικά, όπως γνωρίζει. Διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο ότι «είμαι απατεώνας και υπηρετώ συμφέροντα».

Το συγκεκριμένο site μιλάει για «μυστήρια εμμονή» μου, επειδή ασχολούμαι με τη συμφωνία της Τράπεζας Αττικής.

Επειδή, δηλαδή, δεν διστάζω να πω την αλήθεια.

Ότι το Δημόσιο θα έχει πληρώσει περισσότερα από 900 εκ.€ για να έχουν την πλειοψηφία της Τράπεζας Αττικής οι ιδιώτες που θα έχουν βάλει μόλις 268 εκ. €. Ότι δηλαδή ο Κ. Μητσοτάκης κάνει δώρο μια τράπεζα στους «φίλους» του και το δώρο το πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Η απορία μου ήταν εξ αρχής βασανιστική: πώς γίνεται ένα μέσο ενημέρωσης, όποια πολιτική κατεύθυνση κι αν εκπροσωπεί, να διαστρεβλώνει με τόση ευκολία την πραγματικότητα, να κάνει το άσπρο - μαύρο, να μετατρέπεται από μέσο ενημέρωσης σε προπαγανδιστικό μηχανισμό, σαν να βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία;

Ευτυχώς, δεν υπάρχουν μυστικά κι όλα εξηγούνται: όταν με κυβερνητική παρέμβαση μια συστημική τράπεζα σού κάνει κούρεμα σε δάνειο, ύψους 26 εκ. ευρώ, πάνω από 70% (!), ξεχνάς και δημοσιογραφική δεοντολογία και ό,τι άλλο δεν θα έπρεπε να αποτιμάται σε χρήμα.

Άρα και άλλες επιχειρήσεις μπορούν να πηγαίνουν στην Τράπεζα Πειραιώς, να δίνουν κάτω από το 30% της αξίας του δανείου τους και να ξεμπερδεύουν...

Αγαπητό Πρώτο Θέμα, που αφήνεις υπόνοιες για τα δήθεν τραπεζικά συμφέροντα που εξυπηρετώ:

Είχες ή δεν είχες δάνεια 36,5 εκ. €;

Μετά από μια αλληλουχία διαδοχικών πωλήσεων των δανείων σου σε διάφορα funds, η υπόθεση πού κατέληξε;

Μήπως τελικά με 7,5 εκ.€ μετρητά του ενός fund μαζί με 2,5 εκ.€ collateral από τη διοίκησή σας- δηλαδή σύνολο 10 εκ.€- εξαγοράστηκε το δάνειό σας αξίας 36 εκ.€;

Δηλαδή υπήρξε κούρεμα 26 εκ.€;

Αυτά τα «κούρεψε» η Τράπεζα Πειραιώς;

Υπήρξε παρέμβαση Μαξίμου για το κούρεμα;

Και μετά κατηγορείτε εμένα για δήθεν εμμονή στη διαφύλαξη των χρημάτων του Δημοσίου, δηλαδή του Ελληνικού λαού…

Αιδώς Αργείοι

Stefanos