Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Τρόμος για 53χρονη μέσα σε λεωφορείο από Αρτέμιδα με 20 Ρομά να τρομοκρατούν και τον οδηγό να αγνοεί μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ.

 



Τον απόλυτο τρόμο έζησε μια 53χρονη γυναίκα με καταγωγή από τη Μολδαβία, επιβάτιδα σε λεωφορείο της γραμμής Αρτέμιδα - Νομισματοκοπείο.

Η γυναίκα είχε επιβιβαστεί στο λεωφορείο το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (21/7), από τη στάση «Άγιος Νικόλαος» στην Αρτέμιδα, έτσι ώστε να πάει στο σπίτι της, στην περιοχή του Χολαργού. 

Μαζί της επιβιβάστηκαν περίπου 20 Ρομά (άνδρες και γυναίκες), κάτι το οποίο τελικά απεδείχθη εφιαλτικό, για την ίδια και για όποιον ήταν μέσα στο λεωφορείο.

Εννοείται ότι κανένας από τους επικίνδυνους Ρομά δεν είχε πληρώσει εισιτήριο. 

Στο νομισματοκοπείο είναι και ο παράνομος καταυλισμός των Ρομά που προστατεύει ο δήμαρχος Χαλανδρίου, που τρομοκρατούν τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, χωρίς να κάνει το κράτος τίποτα απομακρύνοντας τους.

Οι Ρομά και όλοι μέσα στην βρώμα, ξεκίνησαν και έκαναν πολλή φασαρία, ενώ κάποιοι φαινόταν πως είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Χαρακτηριστικό της κατάστασης ήταν πως άτομα από την ομάδα των 20 ατόμων άρχισαν να παίζουν ακόμη και μπάλα μέσα στο λεωφορείο, με τον οδηγό του λεωφορείου να σφυρίζει αδιάφορος. 

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με την καταγγελία, κρατώντας μπύρες στα χέρια φώναζαν και έβριζαν, τρομοκρατώντας τους επιβάτες.

Η γυναίκα κάποια στιγμή αποφάσισε, μην μπορώντας άλλο αυτή την κατάσταση, να τους κάνει παρατήρηση. Έτσι, ζήτησε να σταματήσουν. Ωστόσο, εκείνοι άρχισαν να την απειλούν, με αποτέλεσμα εκείνη να καλέσει τηλεφωνικά το Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης. Κατά την κλήση ανέφερε το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο λεωφορείο.

Ο αξιωματικός υπηρεσίας τής απάντησε ότι θα στείλει δυνάμεις για έλεγχο, και έτσι στη λεωφόρο Μαραθώνος, λίγο πριν τον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής, στήθηκε μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί έκαναν νόημα στον οδηγό να σταματήσει, αλλά αυτός, για άγνωστο λόγο, συνέχισε τη διαδρομή του μέχρι τον τερματικό σταθμό, που ήταν στο Νομισματοκοπείο, αδιαφορώντας για τους αστυνομικούς και βάζοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες του λεοφωρείου που δεν ήταν Ρομά.

Έπειτα από περίπου μία ώρα από την επιβίβαση της γυναίκας στο λεωφορείο είχε έρθει η ώρα για την αποβίβασή της.

Εκείνη τη στιγμή μια γυναίκα από την ομάδα των περίπου 20 Ρομά, με ένα βρέφος στην αγκαλιά της, απευθύνθηκε στην 53χρονη και φέρεται να της είπε «Γιατί κάλεσες την Αστυνομία; Θα σε πάρουν σηκωτή τέσσερις από εδώ» και αμέσως μετά τη χτύπησε στο πρόσωπο με σφαλιάρα, δείχνοντας το πόσο άθλιοι και επικίνδυνοι είναι οι Ρομά.

Παράλληλα, άρπαξε και το κινητό τηλέφωνο που κρατούσε η γυναίκα ληστεύοντας την και έφυγε μαζί με τους υπόλοιπους, κατευθυνόμενη προς τον καταυλισμό που υπάρχει στο σημείο και προστατεύεται απο τον δήμαρχο Χαλανδρίου

Η γυναίκα από τη Μολδαβία, ενημέρωσε εκ νέου την ΕΛ.ΑΣ., δίνοντας την περιγραφή της δράστιδος. Οι αστυνομικοί ψάχνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας για να ταυτοποιήσουν τους εμπλεκομένους, που ξέρουν ότι έχουν βρεί καταφύγιο στον παράνομο καταυλισμό.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου