Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Σάλος με Ερντογάν: Νοίκιαζε drone για «κρατικούς σκοπούς» από την εταιρία του γαμπρού του με 1,2 εκατ. την ημέρα

 



Νέο οικονομικό σκάνδαλο έρχεται στην επιφάνεια για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς δημοσίευμα τον φέρνει να προχωρούσε στην ενοικίαση drones για «κρατικούς σκοπούς» έναντι του ποσού του 1,2 εκατ. ευρώ την ημέρα.

Η λεπτομέρεια στην υπόθεση είναι πως τα drones τα οποία ενοικίαζε, έρχονταν αποκλειστικά από την εταιρεία Baykar της οποίας πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος, είναι ο γαμπρός του Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ.

Αυτή η… προνομιακή μεταχείριση έρχεται στην επιφάνεια από κανάλι προσκείμενο στην αντιπολίτευση, το οποίο αναφέρει πως έχουν γίνει ήδη καταγγελίες από άλλες εταιρίες, ενώ την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος ζημιώνει σημαντικά το Δημόσιο.

Ο Ερντογάν τοποθετήθηκε επί του θέματος μάλιστα, αρνούμενος την κατηγορία «ειδικής μεταχείρισης» στην εταιρεία του γαμπρού του.

«Υποτίθεται ότι δίνω πλεονεκτήματα σε αυτούς (στην εταιρεία Baykar), αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα σεντ που να έχει δοθεί από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ή την κυβέρνηση του AKP» απάντησε, κάτι που το δημοσίευμα του τουρκικού Halk TV διαψεύδει, αφού έφερε στο φως δύο διαγωνισμούς από τον περασμένο Απρίλιο για την ενοικίαση έξι UAV για την Πυροσβεστική. Το συνολικό κόστος των δύο διαγωνισμών ήταν 287,6 εκατομμύρια λίρες, με τα πέντε από τα UAV να προέρχονται από τη Baykar. Μάλιστ, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι παρόλο που η πρόταση της εταιρείας ήταν 176.715.000 λίρες, το κόστος για το Δημόσιο ανέβηκε σε 183.600.000 λίρες.

Ο Ερντογάν προ λίγων ημερών ανέφερε μάλιστα ότι στην τελευταία του συνάντηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος του πρότεινε την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής drones της Baykar μέσα στη Ρωσία, κάτι που ήδη έχει συζητήσει με άλλα κυβερνητικά στελέχη ο Τούρκος πρόεδρος.


Πηγή



ΚΤΗΝΟΣ στην Πτολεμαΐδα έβαλε δόλωμα με υδροκυάνιο και θανατώθηκε Λαμπραντόρ

 


Δεν έχουν τέλος οι παλιάνθρωποι, τα ΚΤΗΝΗ που ζουν ανάμεσα μας και κάνουν αισθητή την παρουσία τους δολοφονώντας και κακοποιώντας ζώα.

Κτηνωδία σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, στην Πτολεμαΐδα, όπου ένας σκύλος ράτσας λαμπραντόρ βρήκε τραγικό θάνατο από δηλητηριώδες σκεύασμα το οποίο όμως δεν ήταν φόλα, αλλά... δόλωμα εμποτισμένο με υδροκυάνιο!

Η καταγγελία κατοίκου της Πτολεμαΐδας, κατόχου του άτυχου σκύλου, αναφέρει ότι ο σκύλος του κατέληξε, αφότου μυρίζοντας απλώς δόλωμα που περιείχε υδροκυάνιο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το περιστατικό -όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Κοτζαίτσης- συνέβη το απόγευμα της περασμένης Τρίτης (25/07) όταν ο πατέρας του έβγαλε το τριών ετών σκυλάκο τους στο μικρό πάρκο, πίσω από το Δημαρχείο Εορδαίας κοντά στο 1ο Γυμνάσιο, όπως κάνουν και όλοι ιδιοκτήτες κατοικιδίων σκύλων, καθώς πρόκειται για μία περιοχή με γρασίδι.

Όπως καταγγέλλει, κάποια στιγμή ο σκύλος απομακρύνθηκε και σε μικρή απόσταση «μύρισε κάτι άσπρο που έμοιαζε σαν κερί, χωρίς να το καταναλώσει, απλά το μύρισε» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως σε ένα λεπτό το ζώο άρχισε να κάνει σπασμούς και ξαφνικά έπεσε κάτω.

Αμέσως κλήθηκε κτηνίατρος, ο οποίος έφτασε επί τόπου, και λίγα λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο σκύλος είχε βρει ακαριαίο θάνατο.

Ο ιδιοκτήτης του άτυχου λαμπραντόρ ανέφερε επιπλέον ότι «του έδειξαν (ενν.: του κτηνίατρου) το κομμάτι κρέατος και αποφάνθηκε ότι πρόκειται για υδροκυάνιο, ένα από τα ισχυρότερα δηλητήρια που επιφέρει άμεσα τον θάνατο».

Στο Αστυνομικό τμήμα Πτολεμαΐδας έγινε καταγγελία και λεπτομερής αναφορά του γεγονότος, ενώ παραδόθηκε και το επικίνδυνο σκεύασμα. Η υπόθεση διερευνάται για να βρεθεί το ΚΤΗΝΟΣ.



Ελλάδα - Ουγγαρία 13-14 αργυρό μετάλλιο για την χώρα μας στο παγκόσμιο

 


Με το ασημένιο μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος τους θα επιστρέψουν στην Αθήνα από τη Φουκουόκα οι πολίστες της Εθνικής Ελλάδας αφού στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ηττήθηκαν με 14-13 στα πέναλτι από την Ουγγαρία.

Η κανονική διάρκεια βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 10-10 αλλά στην διαδικασία των πέναλτι ο Βόνγκελ  (τερματοφύλακας) έκανε... μαγικά και χάρισε το χρυσό στην ομάδα του.

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία του και έφτασε τα τέσσερα στη διοργάνωση αφού έχει και τρία χάλκινα (2005, 2015, 2022).




Εμπρηστές καίνε την Ηλεία προσήχθη ύποπτος

 


Νέα απόπειρα εμπρησμού αυτή την φορά στο χωριό Μουριά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη φωτιά. 

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης ilialive.gr, οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ατόμου, που κρίθηκε ύποπτος για απόπειρα εμπρησμού.

Το εν λόγω άτομο, μεταφέρθηκε στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται πως στην Ηλεία είναι σε εξέλιξη τρία πύρινα μέτωπα, ενώ υπήρξε εντολή εκκένωσης για τέσσερις οικισμούς.

«Δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα, του δήμου Πύργου», ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε ακόμη μία φωτιά κοντά στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή Φαναράς».





Διακίνηση μεταναστών μέσο Λέσβου με εμπλοκή ΜΚΟ - σκεφτείτε το "πάρτι" που γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ





Φανταστείτε αφού γίνεται και τώρα που υπάρχει έλεγχος, τι γινόταν επί κυβέρνησης Τσίπρα και πόσα λεφτά έβγαλαν οι ΜΚΟ και οι "διασώστες" των συντρόφων.

Στην αποκάλυψη δύο οργανώσεων που συναποτελούσαν οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια μέσω της Λέσβου, προχώρησε εχθές 29 Ιουλίου η Ελληνική Αστυνομία.

Η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στο πλαίσιο έρευνας για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο έδειξε πώς έστηνε το κύκλωμα τις παράνομες μεταναστευτικές ροές στη Λέσβο.

Όπως διαπίστωσαν, λάμβαναν email στα γραφεία της αστυνομίας για παράτυπους μετανάστες που έφταναν στη Λέσβο και χρειάζονταν βοήθεια. Τουλάχιστον τα μισά από αυτά τα μηνύματα δεν έρχονταν από ελληνικό δίκτυο. Στην πράξη, κάποιοι έστελναν email ότι μετανάστες χρειάζονται βοήθεια πριν καν φύγουν με τις βάρκες από τα παράλια της Τουρκίας.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν μετά την άρση ότι το τηλέφωνο από το οποίο τους καλούσαν για βοήθεια ήταν στην Κομοτηνή τον Έβρο και σε άλλα σημεία της Βόρειας Ελλάδας.

Στις οργανώσεις αυτές διαπιστώθηκε η εμπλοκή 21 ατόμων, μεταξύ των οποίων, μέλη μιας διεθνούς οργάνωσης και μη κυβερνητικής οργάνωσης και διαμένοντες σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της νήσου Λέσβου. 

Στη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, περιλαμβάνονται 16 ακόμη άτομα.

Η δικογραφία, περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, σε συνεργασία με το τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών και αξιωματικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, το τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) και με την ουσιαστική συνδρομή της 9ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, διεξήγαγε από το Σεπτέμβριο του 2022 μέχρι και την 25 Ιουλίου 2023,  έρευνα για τις μεταναστευτικές ροές-αφίξεις που έχουν καταγραφεί στην περιοχή ευθύνης της διεύθυνσης αστυνομίας Λέσβου, κατά το χρονικό διάστημα από 01-09-2022 έως και 30-04-2023.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, στο διάστημα αυτό στη Λέσβο αφίχθησαν 139 μεταναστευτικές ροές, κατά τις οποίες εισήλθαν στο νησί 4.050 υπήκοοι τρίτων χωρών.

Όπως διαπιστώθηκε, οι μεταναστευτικές αυτές ροές ήταν επιτηδευμένες, καθώς παρουσίασαν κατά την εξέλιξή τους αλληλουχία δράσης διακινητών, συνεργαζομένων προσώπων, μελών υποστηρικτικών ομάδων και μελών Μ.Κ.Ο. και κοινά χαρακτηριστικά. 

Από τη διενεργηθείσα προκαταρκτική εξέταση, η οποία περιελάμβανε την εξέταση μαρτύρων, την αξιολόγηση των στοιχείων που περιέχονται σε 191 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από τις άρσεις απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Από την εργαστηριακή εξέταση πειστηρίων που κατασχέθηκαν και από την εν γένει αστυνομική έρευνα, προέκυψε η συγκρότηση και η ένταξη φυσικών προσώπων σε δύο εγκληματικές οργανώσεις, ο σκοπός αυτών και η κατά περίπτωση αξιόποινη συμπεριφορά των μελών τους.