Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Ο ΣΥΡΙΖΑ νόθευσε το βιβλίο πτήσεων για να φανεί ότι τα πτητικά μέσα έκαναν ρίψεις νερού στο Μάτι

 


Ανίκανοι, εγκληματίες, αμετανόητοι τόσα χρόνια χωρίς να έχουν πει μία συγνώμη, δεν κατάφεραν

Να κάνουν εκκένωση για να σωθούν άνθρωποι

Άφησαν 104 ανθρώπους & παιδιά να καούν ζωντανοί.

Δεν συντόνισαν αστυνομία, πυροσβεστική & λιμενικό για κάνουν έστω μισή διάσωση.

Έπαιξαν θέατρο με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις κάμερες δήθεν για την εξέλιξη των επιχειρήσεων ενώ ήδη ήξεραν ότι υπήρχαν δεκάδες νεκροί.

Δεν βρήκαν κανένα επιχειρησιακό λάθος.

Δεν αποζημίωσαν τις οικογένειες των νεκρών και τους πληγέντες.

Μέχρι τώρα δεν έχουν ζητήσει μια δημόσια συγγνώμη.

Και σήμερα στην δίκη για το Μάτι που βρίσκεται σε εξέλιξη αποκαλύπτεται πως νόθευσαν και το βιβλίο πτήσεων για να φανεί ότι τα πτητικά μέσα έκαναν ρίψεις νερού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στις τάξη του επικίνδυνους ανθρώπους αδίστακτους με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι ένα κόμμα που πολιτεύεται με ανικανότητα, ανεπάρκεια, ψέματα, απάτη, τοξικότητα, διχασμό, προπαγάνδα και οτιδήποτε χρειαστεί αδιαφορώντας εάν θα βλάψει τον λαό, η την χώρα.

Από την δίκη στο Μάτι

Για την αδυναμία της πυροσβεστικής να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα δύο μεγάλες πυρκαγιές μίλησε στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση για την τραγωδία στο Μάτι ο Βασίλης Βορριάς, ο οποίος υπηρετεί στην Υπηρεσία Εναέριων Μέσων.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας: «Έγινε αυτό που λέγαμε όλοι οι πυροσβέστες να μην συμβεί. Οταν είχαμε ταυτόχρονα δύο μεγάλα συμβάντα δεν μπορούσε ο μηχανισμός να ανταποκριθεί. Το ήξεραν όλοι πως σε δύο μεγάλα συμβάντα στο λεκανοπέδιο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί η Πυροσβεστική».

«Κανένα εναέριο μέσο δεν σβήνει καμία δασική πυρκαγιά. Αυτό που κάνει το εναέριο μέσο είναι ότι μπορεί να οριοθετεί το συμβάν, να μειώσει την ταχύτητα εξάπλωσης, να βοηθήσει να πέσει νερό σε ορεινό ανάγλυφο που δεν μπορούν να φτάσουν τα οχήματα. Η επίπονη δουλειά της πυρόσβεσης γίνεται από τις επίγειες δυνάμεις. Εάν είχε λειτουργήσει η πρόληψη και αν δεν είχαμε οικονομική κρίση και να είχαμε περισσότερα μισθωμένα και είχαμε μόνο το Μάτι και πέφταμε και την πλάκωναν τη φωτιά επίγειες και εναέριες δυνάμεις σίγουρα σήμερα δεν θα είμαστε εδώ. Αλλά δυστυχώς συνετέλεσαν τα πάντα και φτάσαμε σε αυτό εδώ το σημείο» είπε ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε και την καταγγελία που ο ίδιος είχε κάνει εξεταζόμενος από τον ανακριτή, περί νόθευσης του ημερολογίου πτήσεων.

Εισαγγελέας: Το βιβλίο είναι νοθευμένο; Ρωτώ ευθέως.

Μάρτυρας: Δεν τηρήθηκε σωστά στο πρωτόκολλο βιβλίου πτήσεως.

Εισαγγελέας: Γιατί φοβάστε να το πείτε;

Μάρτυρας: Προφανώς το βιβλίο νοθεύτηκε. Αυτό είναι σε κοινή θέα. Δεν φυλάσσεται κάπου κλειδωμένο.

Εισαγγελέας: Ο αριθμός 37ρίψεις είναι υπερβολικός;

Μάρτυρας: Όσο καιρό είμαι στο Κέντρο Επιχειρήσεων δεν είχα ακούσει ξανά τέτοιο νούμερο. Η εγγραφή στο ημερολόγιο έγινε αντιληπτή από εμένα. Η εγγραφή αυτή κατά τη γνώμη μου έγινε μετά τα δημοσιεύματα και που ενεπλάκη στην υπόθεση η ΥΕΜΣ.




Ο Φαραντούρης του ΣΥΡΙΖΑ ξαναχτύπησε κατηγορεί τους επιχειρηματίες για καρτέλ

 



Ο τύπος με το που άρχισε να βγαίνει στις ενημερωτικές εκπομπές, κατάλαβες ότι ταιριάζει απόλυτα στον ΣΥΡΙΖΑ αφού άρχισε να ξεφτιλίζεται και να προκαλεί αμέσως.

Ο Νίκος Φαραντούρης, μετά τις παλιές ξεφτίλες είπε να εμφανιστεί πάλι καταγγέλοντας αυτή την φορά τα… καρτέλ γενικά χωρίς όμως να δίνει το παραμικρό όνομα, χωρίς να λέει ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτά. 

Οι συνεχείς προκλήσεις σε τηλεοπτικό πάνελ να τα κατονομάσει δεν έπιασαν τόπο αφού ο Φαραντούρης κατάλαβε ότι ξανά ξεφτιλίστηκε κάνοντας τον μάγκα και προσπαθούσε να αποφύγει να το κάνει χειρότερο.

Μιλώντας στο One Channel ο Νίκος Φαραντούρης μιλούσε διαρκώς για τα καρτέλ. Αυτά που δήθεν θα καταπολεμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση που δεν θα γίνει ποτέ. Μόνο που όταν προκλήθηκε να πει ποια είναι αυτά εμφανίσθηκε σε έντονο ύφος προκλητικός να δηλώνει πως είναι αυτά που καταγγέλλουν οι καταναλωτικές Ενώσεις.

Στις συνεχείς εκκλήσεις απέφυγε να τοποθετηθεί σημειώνοντας πως δεν είναι… ελεγκτική αρχή, καθώς και ότι δεν είναι… ανεξάρτητη αρχή.

«Ποιοί είναι τα καρτέλ;» ρώτησε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής

«Δεν θα τα πω εγώ, η πολιτεία είναι…» απάντησε ο Νίκος Φαραντούρης με το δημοσιογράφο να επιμένει ρωτώντας: «Ποιοί είναι;»

Φαραντούρης: Υπάρχουν αρμόδιες ανεξάρτητες αρχές που ελέγχουν στην αγορά

Χατζής: Ποιοι είναι τα καρτέλ;

Φαραντούρης: Θα τους βρούμε…

Η συζήτηση συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Και ανέδειξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για καρτέλ και ή γνωρίζει και δεν τολμά να μιλήσει ή δεν γνωρίζει και απλά πετά κουβέντες στον αέρα όπως κάνει για όλα τα θέματα…





Την αθλιότητα στελεχών του ΜεΡΑ25 ακολούθησε ένας κακομοίρης του ΣΥΡΙΖΑ


 

Στη Νέα Ιωνία βρέθηκε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας, ενόψει των εκλογών 2023 της 25ης Ιουνίου.

Από ένα πρώην κάστρο του ΣΥΡΙΖΑ που άλωσε η ΝΔ, επανεκκίνησε την προεκλογική του δραστηριότητα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ περπάτησε σε δρόμους της πόλης και μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών. Μάλιστα, ευγενικός όπως πάντα ακόμα και σε φαιδρούς κακομοίρηδες επισκέφτηκε και το περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ όπου θέλησε να χαιρετήσει τους ανθρώπους που κάθονταν στο σημείο.

Ωστόσο, με μια χαρακτηριστική κίνηση, ένας κακομοίρης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν εκεί τον έδιωξε, αρνούμενος να χαιρετήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έδειξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από ακροαριστερά αντικοινωνικά υποκείμενα.




"Καλημέρα σας. Α, ούτε χαιρετάμε ε; Τα καινούργια είναι αυτά; (σ.σ.: κοιτάζοντας ένα προεκλογικό φυλλάδιο). Εχετε μείνει με το παλιό υλικό. Εσείς είστε της σχολής Βαρουφάκη βλέπω, δεν χαιρετάτε καν, δεν σας πήγε πολύ καλά αυτό αλλά δεν πειράζει", είπε ο κ. Μητσοτάκης και αποχώρησε από το περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αντιμετωπιστεί με αγένεια πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, όταν είχε επισκεφτεί την Κυψέλη, από κακομοίρες του ΜεΡΑ25.




Ο φαιδρός Σπίρτζης αναφέρει τους ψηφοφόρους παραπλανημένους και εξαγορασμένους

 


Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις του Χρήστου Σπίρτζη, ακροαριστερού θαυμαστή του παιδεραστή, κακοποιού δολοφόνου Άρη Βελουχιώτη.

Προσπαθεί το ακροαριστερό τίποτα σε κάθε του εμφάνιση, να υποτιμήσει τους πολίτες που ψήφισαν στις 21 Μαΐου χαρακτηρίζοντάς τους… παραπλανημένους και άτομα που δεν κατάλαβαν τι έκαναν επηρεασμένοι από προπαγάνδες, Covid και όποια άλλη αθλιότητα και χυδαιότητα έχουν σκεφτεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα το καινούργιο από το στόμα του ακροαριστερού Σπίρτζη είναι ότι οι ψηφοφόροι είναι και εξαγορασμένοι, μάλλον επηρεασμένος από την προσπάθεια εξαγορά ψήφων στην Καρδίτσα απο τον ΣΥΡΙΖΑ, που συνελήφθη υποψήφιος βουλευτής του Τσίπρα.

 Ως εξαγορασμένους θεωρεί ο φαιδρός Χρήστος Σπίρτζης, τους πολίτες της χώρας. επειδή ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.

Ο Σπίρτζης μεταφέρει όσα του λέει ο Τσίπρας και εμφανίσθηκε σε τηλεοπτικό πάνελ κάνοντας λόγο το φαιδρό νούμερο για εξαγορά ψήφων. Μάλιστα μίλησε για… τιμοκατάλογο που κυκλοφορεί σε περιοχές όπου η Νέα Δημοκρατία ήρθε πρώτη.

Άλλος όμως συνελήφθη και είναι αυτός που πλήρωνε για να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, και αυτός είναι στην Καρδίτσα υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που έστελνε Ρομά με εκατοντάδες πλαστές ταυτότητες και ψηφοδέλτια έναντι αμοιβής να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το φαιδρό νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη:



Αυτό το ντιμπέιτ θα κρίνει ποιος κάνει για αξιωματική αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ η ΠΑΣΟΚ

 


Κανένας σοβαρός πολιτικός που σέβεται τον πολίτη δεν θα έκανε ένα ντιμπέιτ με ένα φαιδρό, ψεύτη, λαοπλάνο, αδίστακτο απατεώνα όπως ο Τσίπρας, οπότε ένα ντιμπέιτ για δύο δεν παίζει με το νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι θυμόμαστε τι έγινε στο προηγούμενο ντιμπέιτ που άλλα ρωτούσαν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ανδρουλάκη, και αυτοί έκαναν επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που πλήρωσε στις εκλογές ο Τσίπρας και ο Ανδρουλάκης που δεν κατάφερε να πάρει ότι έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άποψη μας δεν χρειάζεται ακόμα ένα τέτοιο ντιμπέιτ όπως το προηγούμενο, αλλά αυτό το ντιμπέιτ θα κρίνει ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε αυτό το ντιμπέιντ, ο Τσίπρας θα πρέπει να πείσει τον κόσμο γιατί να παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση.

Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο Ανδρουλάκης, δηλαδή να πείσει τον κόσμο γιατί να γίνει αυτός και το ΠΑΣΟΚ, αξιωματική αντιπολίτευση.

Εάν η κουβέντα πάει πάλι σε παρακολουθήσεις, σε επιθέσεις στον Μητσοτάκη, χωρίς να λένε ποιος είναι καλύτερος από τους δύο ΣΥΡΙΖΑ η ΠΑΣΟΚ να τερματίσει δεύτερος, τότε θα τους καταδικάσει και τους δύο ο ελληνικός λαός.

15 Ιουνίου λοιπόν το νέο ντιμπέιτ με τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς, χωρίς να υπολογίζουμε τους Βελόπουλο - Κουτσούμπα που είναι στον κόσμο τους και θα δούμε τι θα γίνει.



Ο Τσίπρας απειλεί τους Έλληνες λέγοντας ότι θέλει να τους ξανασώσει!!!


 

Νομίζοντας ότι είναι το 2015 που μπορούσε εύκολα να εξαπατήσει τους πολίτες, ο Αλέξης Τσίπρας αμετανόητος στέλνει επιστολή στα μέλη του ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, λέγοντας ότι θα ξανασώσει την Ελλάδα.

Μία επιστολή που δεν αναφέρει ούτε μία αλήθεια, ψέμα, εξαπάτηση. αθλιότητα, και σε μια Ελλάδα που είναι μόνο στο ψυχικά διαταραγμένο μυαλό του Τσίπρα, χωρίς να αναλαμβάνει ούτε μία ευθύνη. Μία επιστολή που οποιοσδήποτε σοβαρός την διαβάσει θα είναι ένας ακόμα λόγος να πείσει όσους γνωρίζει να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Με λίγα λόγια με την ίδια τακτική που έχει καταδικάσει ο κόσμος συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας να πολιτεύεται γιατί δεν μπορεί αλλιώς, δεν ξέρει αλλιώς, είναι ανεπαρκής, κάτι που το γνωρίζει όλη η υφήλιος και κάποιοι όπως οι Ρώσοι και οι Τούρκοι θα έτριβαν τα χέρια τους έτσι και τον είχαν πάλι του χεριού τους.

Δείτε την επιστολή που πάει τον κόσμο πίσω στο 2015 :







Η Γεροβασίλη απειλεί ότι θα φορολογήσει τους φίλους της Ν.Δ. αλλά κάνει την κότα δεν λέει ονόματα

 


Η Όλγα Γεροβασίλη μας έχει συνηθίσει στην ακροαριστερή θρασύτητα και φαιδρότητα.

Σήμερα ήταν μιά τέτοια ημέρα που απείλησε ευθέως τους φίλους της Ν.Δ. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους φορολογήσει.

Όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να εξηγήσει και να ονοματίσει τους «φίλους» της Νέας Δημοκρατίας, επέλεξε φαιδρότατα την σιγή

«Ποιοι είναι οι φίλοι; Και εσείς ποιους θα φορολογήσετε;» ρωτήθηκε η πρώην καθεστωτική και ακροαριστερή υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ και αρχικά απάντησε γενικόλογα «τους παραγωγούς και τις εταιρείες ενέργειας».

«Πού θα πάτε; Στον Μυτιληναίο θα πάτε;» συνέχισε να ρωτάει ο Δημήτρης Οικονόμου με την Όλγα Γεροβασίλη να απαντά με ένα φαιδρό ακροαριστερό χαμόγελο και τη φράση «οι Έλληνες δεν έχουν εταιρείες».

«Να μας τα πείτε αυτά; Θέλω να ακούσω ποιους επιχειρηματίες; Έχετε υποσχεθεί χρόνια ότι θα πείτε ονόματα. Το έλεγε παλιά ο κ. Δραγασάκης, το ξέχασε μάλλον» συνέχισε το «πρέσινγκ» ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ με την κυρία Γεροβασίλη να «ανακρούει πρύμναν» και να λέει «εμείς καταγγέλουμε τη ΝΔ που ασκεί αυτή την πολιτική». «Είπατε τους φίλους της» επέμεινε ο Δημήτρης Οικονόμου με την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει την τακτική «άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε».

«Οι εταιρείες θέλουν να κερδίσουν. Η συζήτηση είναι τι κάνει το κράτος» είπε η Όλγα Γεροβασίλη η οποία στη νέα ερώτηση «ποιους θέλει να ευνοήσει η ΝΔ;» επέστρεψε στη λογική «η ΝΔ είναι το πρόβλημά μας το κατανοείτε;».

«Οι επιχειρηματίες κάνουν τη δουλειά τους Ποια πολιτική ακολουθεί το κράτος έχει σημασία» συνέχισε η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μολονότι απάντησε «προφανώς» στην παρατήρηση ότι «τα λεφτά που λέτε θα τα πάρετε από τους επιχειρηματίες» όταν ρωτήθηκε ξανά «ποιοι είναι αυτοί, το ξέρουμε;» επέλεξε για τρίτη φορά το «στρίβειν δια του αρραβώνος»: «Το πρόβλημα σας είναι ότι δεν γνωρίζετε ποιοι έχουν τα διυλιστήρια στη χώρα και ποιοι είναι οι παραγωγοί ενέργειας, θα κοροϊδευόμαστε τώρα;»

Παρακολουθήστε φαιδρότητα :





Πείτε στην Σολωμού ότι είναι παγκόσμιο φαινόμενο τα ζώα να ταξιδεύουν με βιβλιάριο υγείας

 


Νέα προσπάθεια ηθοποιού που θέλει να διαβάλει την αεροπορική εταιρία επειδή δεν έγινε το χατήρι της, και απορούμε πώς η αεροπορική εταιρία δεν έχει αρχίσει τις μηνύσεις για δυσφήμηση.

Μετά την Ζέτα Μακρυπούλια που θεώρησε σωστό να πάει τουαλέτα 3 λεπτά πρίν κλείσει η επιβίβαση, και η εταιρία Sky Express σωστά δεν την άφησε να επιβιβαστεί σεβόμενη τους εποβάτες της που ήταν στο αεροπλάνο, με αποτέλεσμα η ηθοποιός  να κάνει story για να την διαβάλλει στα social, εμφανίστηκε τώρα και η Μαρία Σολωμού που ήθελε και αυτή να βάλουν στης άκρη τους αεροπορικούς κανονισμούς για να την αφήσουν να μπεί στο αεροπλάνο.

Μετά τον «σάλο» που προκλήθηκε στο Twitter και το κράξιμο που έφαγε η Μακρυπούλια για το θράσος της, η Μαρία Σολωμού ήρθε και αυτή να κάνει δήλωση με  θράσος στo Instagram και να ξεκινήσει δεύτερο «γύρο» αντιδράσεων την πλατφόρμα.

Η ηθοποιός είπε ότι θα ταξίδευε με τον σκύλο της την προηγούμενη εβδομάδα για Θεσσαλονίκη ωστόσο της ζήτησαν πολύ σωστά όπως γίνεται παγκόσμια το βιβλιάριό του, κάτι που δεν ήξερε ότι είναι απαραίτητο, και γιαυτό φταίει η ίδια γιατί όσοι έχουμε κατοικίδια το γνωρίζουμε πολύ καλά.

Το θράσος δε της ηθοποιού φάνηκε από το «Τους είπα δεν με ξέρετε;», τύπου ξέρεις ποια είμαι εγώ;;;;; Και αυτό τι πάει να πει;;;;;;; Μέχρι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ ταξιδεύει με τον σκύλο του στο αεροπλάνο του με το βιβλιάριο υγείας του σκύλου του!! Εσύ ποια είσαι;;;;;

Έλα ρε σοβαρά δεν την ήξεραν την Σολωμού; Πώς τόλμησαν;

«Την προηγούμενη εβδομάδα πέταξα για Θεσσαλονίκη και μπήκα ηλεκτρονικά να έκλεισα ένα εισιτήριο για εμένα και τον σκύλο μου. Μου είπαν ότι δεν μπορώ να κάνω online check, φαντάστηκα ότι θα πρέπει να ζυγίσουν το σκύλο νωρίτερα. Λέω οκ θα πάω λίγο νωρίτερα. Η μόνη υποσημείωση που βγήκε είναι ότι πέρα από τα λεφτά που μου πήραν για το πήγαινε – έλα του σκυλιού, είναι να έχω ταυτότητα ή διαβατήριο. Μου είπαν ότι πρέπει να έχω βιβλιάριο του σκυλιού» είπε αρχικά η ηθοποιός 

Η Μαρία Σολωμού συνέχισε, λέγοντας: «Θα πίστευε κάποιος ότι λογικά ότι θα έπρεπε να είμαι ενήμερη και να ξέρω ότι τα σκυλάκια πετάνε με το βιβλιάριό τους. Δεν το φαντάστηκα γιατί αφενός δεν βγήκε κάποια υποσημείωση από κάτω, αφετέρου έχει τύχει να μην μου ζητήσουν ποτέ εμένα. Οπότε δεν ήξερα ότι για τις πτήσεις εσωτερικού χρειάζεται βιβλιάριο το σκυλί. Περίμενα κάνα τεταρτάκι, μέχρι να πειστεί η υπεύθυνη από τον άνθρωπο στο γκισέ να βγει έξω. Βγήκε μόνο όταν πήγα να σηκώσω story επί τόπου. Πανικός. Ήρθε αυτή κι άλλη μία κυρία να μου πουν ότι δεν με ξέρουν και δεν ξέρουν αν έχω βιβλιάριο. Λέω “δεν με ξέρετε; Και γιατί χεστήκ@τε όταν είπα να ανεβάσω story; Και γιατί τρέξατε τότε; Επίσης μου είπαν ότι οι άνθρωποι έχουν αλλεργίες. Λέω “αλήθεια; Και με το βιβλιαράκι του σκυλιού δεν θα έχουν αλλεργίες;”. Πήρα ένα ασυνόδευτο, γύρισε το σκυλί στη μαμά μου, έπαθα πανικό μέχρι να φτάσει και θα πω ότι οι κοπέλες μέσα στην καμπίνα ήταν εξαιρετικές».

Το βίντεο με το ξέσπασμα της Σολωμού προβλήθηκε στις ψυχαγωγικές εκπομπές και αμέσως έγινε trend στο Twitter.

Σωρεία ανθρώπων σχολίασαν ότι η προϋπόθεση να έχει κανείς μαζί με το σκύλο και το βιβλιάριό του είναι κάτι που το ξέρει και η «κουτσή Μαρία»,.

Πολλοί ενοχλήθηκαν δε, από την ατάκα της ηθοποιού, όταν είπε «Τους είπα δεν με ξέρετε;».

«Έλα ρε σοβαρά δεν την ήξεραν την Σολωμού; Πώς τόλμησαν;», «Άντε με όλες τις ψωνάρες που θέλουν να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα. Είναι κανόνες ασφαλείας που ισχύουν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους επιβάτες Και οι διάσημοι απειλούν με στορι τις εταιρείες; Αυτό μας είπε τώρα η Σολωμού» γράφουν μερικά από τα σχόλια.




ΚΑΘΑΡΜΑ κλώτσησε και έριξε αδέσποτο σκύλο στη θάλασσα - Τον έσωσαν περαστικοί

 


Στη θάλασσα βρέθηκε ένα αδέσποτο σκυλί στο λιμάνι της Καβάλας, έπειτα από κλωτσιά που δέχτηκε από ένα ΚΑΘΑΡΜΑ.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, με το άτυχο σκυλάκο να παλεύει να κρατηθεί στην επιφάνεια και να το σώζουν από πνιγμό άλλοι περαστικοί. 

Στην επιχείρηση διάσωσης του αδέσποτου σκύλου, συμμετείχαν και άντρες του λιμενικού που ειδοποιήθηκαν και έφτασαν στο σημείο.

Το ΚΑΘΑΡΜΑ για να δικαιολογηθεί υποστήριξε πως κλώτσησε τον σκύλο επειδή του επιτέθηκε και ο ίδιος έπρεπε να αμυνθεί, κάτι που δεν προκύπτει από κανένα μάρτυρα.




Οι φιλόζωοι της πόλης, οι καταστηματάρχες και οι περαστικοί αντέδρασαν, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε εάν έχει συλληφθεί κάτι που πρέπει να έχει γίνει άμεσα, εάν έχει οδηγηθεί σε εισαγγελέα και τι πρόστιμο του έχει επιβληθεί.


Πηγή: Proininews



Reuters: Θα καθαρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Κόπρο του Αυγεία;

 


«Ο Ηρακλής κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς 12 άθλους. Η σημερινή Ελλάδα μοιάζει με τον ήρωα της μυθολογίας, όταν ήταν στα μισά του δρόμου». Δανειζόμενος όρους από την ελληνική μυθολογία, ο αρθρογράφος του Reuters, Hugo Dixon, αναφέρεται στον δύσκολο δρόμο των μεταρρυθμίσεων που καλείται να διαβεί η Ελλάδα και τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εφόσον αναλάβει εκ νέου τα ηνία της χώρας.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως η χώρα έχει κάνει πολλή δουλειά για την ανοικοδόμηση της οικονομίας της μετά την κρίση χρέους, αλλά έχει ακόμη δρόμο να διανύσει. Όπως επισημαίνεται, «το μεγάλο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδας και η διαφθορά υπονομεύουν την ελκυστικότητα της χώρας ως επενδυτικού προορισμού».

«Ενθουσιασμένοι οι επενδυτές» με την προοπτική να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία

«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το προβληματικό παιδί της Ευρωζώνης που πριν από μια δεκαετία απειλούσε με κατάρρευση το ενιαίο νόμισμα. Οι επενδυτές είναι ενθουσιασμένοι με την προοπτική το κεντροδεξιό κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να κερδίσει την πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο των εκλογών, που θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου. Το ζητούμενο είναι εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να προσελκύσει επενδύσεις στον βαθμό που χρειάζεται. Αυτό θα απαιτήσει μεταρρυθμίσεις που δεν θα είναι εύκολες» σημειώνει μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος.

Ο Hugo Dixon απαριθμεί στη συνέχεια τις θετικές επιδόσεις της χώρας, επισημαίνοντας παράλληλα και τα προβλήματα που θέτουν εμπόδια: «Αν και δικαίως πιστώνεται στον Μητσοτάκη η προσέλκυση επενδύσεων και η προώθηση της ψηφιοποίησης της κυβέρνησης, η κυβέρνησή του δεν έκανε πολλά για να αντιμετωπίσει τα άλλα προβλήματα της χώρας. Η φοροδιαφυγή εξακολουθεί να είναι ανεξέλεγκτη και το δικαστικό σύστημα είναι αδύναμο. Επιπλέον, ο Μητσοτάκης έχει δείξει ελάχιστη προθυμία να διερευνήσει γιατί τα τηλέφωνα Ελλήνων πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων επιφανών προσωπικοτήτων εντοπίστηκαν με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Ο Μητσοτάκης λέει ότι η κυβέρνησή του δεν εμπλέκεται».

Είναι αλήθεια ότι η ελληνική οικονομία γνώρισε ταχύτερη ανάκαμψη μετά την πανδημία της Covid-19 από τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας σωρευτική αύξηση 15% τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι η χώρα επωφελήθηκε από τις μεταρρυθμίσεις που επέβαλαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ε.Ε. ως το τίμημα των προγραμμάτων διάσωσης, εξηγεί ο αθρογράφος και συνεχίζει: «Η ανάπτυξη ήταν επίσης ισχυρή επειδή ο Μητσοτάκης διέθεσε μεγάλα ποσά σε επιδόματα τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, οι επιδοτήσεις για την προστασία των καταναλωτών και των επιχειρήσεων από την ενεργειακή κρίση ήταν από τις υψηλότερες στην Ε.Ε.».

Το δημοσίευμα εστιάζει στη συνέχεια «στην αχίλλειο πτέρνα» της ελληνικής οικονομίας επισημαίνοντας: Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδας πέρυσι αντιπροσώπευε το 9,7% του ΑΕΠ. Η άνοδος των τιμών της ενέργειας αντιπροσωπεύει περίπου το 40%, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο Μητσοτάκης στέλνει μηνύματα για ισχυρή εντολή για ανάπτυξη και μείωση ανεργίας

Η Ελλάδα ζει ξανά πέρα από τις δυνατότητές της. Αυτή τη φορά, ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που δημιουργεί χρέος με ταχείς ρυθμούς. Η κατανάλωση είναι στο 67% του εγχώριου εισοδήματος, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ε.Ε. που είναι 50%. Επιπλέον, οι επενδύσεις εξακολουθούν να φτάνουν μόνο στο 14% του ΑΕΠ και υπάρχει προσδοκία να φτάσουν πιο κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 23% στη δεύτερη θητεία του Κ. Μητσοτάκη, δίνοντας ώθηση στις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της χώρας. Η ΤτΕ αναμένει ότι τα ευρωπαϊκά κεφάλαια θα συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό, εισφέροντας συνολικά περίπου 70 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2026.

Ωστόσο μακροπρόθεσμα η χώρα δεν θα είναι σε θέση να διατηρήσει πολύ υψηλότερο επενδυτικό ποσοστό αν δεν εξοικονομήσει περισσότερα. Διαφορετικά, η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει υψηλό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, κάτι που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο σε έναν κόσμο υψηλότερων επιτοκίων, επισημαίνει ο αρθογράφος.

«Ο Μητσοτάκης θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα. Καταρχήν θα μπορούσε να απογαλακτίσει τους πολίτες από τα επιδόματα, εστιάζοντας την κρατική βοήθεια στους πιο ευάλωτους. Θα μπορούσε επίσης να καταπολεμήσει δριμύτερα τη φοροδιαφυγή, όχι μόνο από τους αυτοαπασχολούμενους αλλά και από τους ολιγάρχες. Αλλά δεν είναι σαφές εάν θα αντιμετωπίσει αυτό το συγκεκριμένο έργο. Άλλωστε, έδωσε ό,τι ισοδυναμούσε με αμνηστία σε μεγάλους φοροφυγάδες κατά την πρώτη του θητεία» προσθέτει.

Οι μεταρρυθμίσεις, όπως τονίζεται, μπορούν να εξαλείψουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να συνεχίσει να μειώνει το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ. Οι καλά σχεδιασμένες φορολογικές μεταρρυθμίσεις και οι μεταρρυθμίσεις των παροχών θα μπορούσαν ακόμη και να μειώσουν το ποσοστό ανεργίας της χώρας, το οποίο είναι σήμερα 12%, αυξάνοντας έτσι τις παραγωγικές της δυνατότητες. Όλα αυτά θα παρείχαν ένα «μαξιλάρι» αν η Ελλάδα ή η παγκόσμια οικονομία πληγούν από περαιτέρω κραδασμούς τα επόμενα χρόνια.

Ο Κόπρος του Αυγεία

«Ο Μητσοτάκης λέει ότι χρειάζεται μεγάλη πλειοψηφία για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. Η βασική προτεραιότητα θα πρέπει να είναι μία συστάδα προβλημάτων που εμπίπτουν στο κράτος δικαίου: η ανεπίσημη οικονομία, οι υποκλοπές, η διαφθορά και τα ζητήματα με το δικαστικό σύστημα» σημειώνει το δημοσίευμα του Reuters.

Όπως αναφέρεται «η Ελλάδα κατέλαβε την 51η θέση στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας πέρυσι. Πρόκειται για μια βελτίωση από την 60η θέση που είχε η χώρα όταν ο Κ. Μητσοτάκης ανέλαβε την εξουσία, αλλά εξακολουθεί να είναι μια από τις χαμηλότερες θέσεις μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Αυτό λειτουργεί ως τροχοπέδη στις επενδύσεις. Ο ηγέτης της κεντροδεξιάς υποσχέθηκε επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης μέσω των δικαστηρίων. Εξάλλου, η αργή δικαιοσύνη δεν είναι δικαιοσύνη».

«Ο Μητσοτάκης θα πρέπει να θέσει τη μηδενική ανοχή στη διαφθορά εντός της κυβέρνησης μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές της, λέει ένας σύμβουλος. Και θα μπορούσε να πάει κόντρα στις εκτιμήσεις ξεκινώντας μια ενδελεχή ανεξάρτητη έρευνα για την υπόθεση του κακόβουλου λογισμικού παρακολουθήσεων. Ένας από τους άθλους του Ηρακλή ήταν να καθαρίσει τους στάβλους του Αυγεία. Ο Μητσοτάκης έχει μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει το ίδιο για την Ελλάδα. Μένει να δούμε αν θα την αδράξει» καταλήγει.



Υποκριτής Τσίπρας την ώρα που γέμιζε την Ελλάδα αφίσες πήγε στο Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος

 


Όπως και στις πρώτες εκλογές 21 Μαίου, έτσι και για τις δεύτερες 25 Ιουνίου, ο ΣΥΡΙΖΑ γεμίζει όλη την Ελλάδα με ρυπογόνες αφίσες με την φάτσα Αλέξη Τσίπρα.

Είναι δε τόσο απατεώνας ο Αλέξης Τσίπρας και τόσο υποκριτής που κοροιδεύει τους πάντες στα μούτρα τους, αφού «γιόρτασε» την 5η Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον εκφράζοντας και καλά τις οικολογικές ανησυχίες του την ώρα που τα στελέχη του γέμιζαν με αφίσες την Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν γεμίζει αφίσες την Ελλάδα για να προαναγγέλλει τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα παρά τις σχετικές απαγορεύσεις, αδιαφορώντας για το περιβάλλον.

Αυτό δεν εμπόδισε ένα επαγγελματία απατεώνα όπως ο Αλέξης Τσίπρας να πάει στο Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, στον Υμηττό και να δηλώσει : «Είναι δυστύχημα που θα καθ’ όλη την περίοδο της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 21ης του Μάη δεν άνοιξε αυτή η συζήτηση. Δεν άνοιξε η συζήτηση ίσως για το πιο κρίσιμο θέμα της επόμενης ημέρας, του αύριο για τον τόπο μας αλλά και για τον πλανήτη».

Για άλλη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας  ίσως επειδή δεν αντιλαμβάνεται τι κάνει, και τι λέει, και δεν τον ενδιαφέρει, γέμισε αφίσες την χώρα και παράλληλα εξέφρασε και τις περιβαλλοντολογικές του ανησυχίες.




Υπόμνημα της ΝΔ στον Άρειο Πάγο για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη Το Μανιφέστο Newsroom

 



Τη ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι δεν καταθέτει υπόμνημα για να μπλοκάρει το κόμμα Κασιδιάρη, κλείνοντας πάλι στον μάτι στην ακροδεξιά,  η «Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο υπόμνημα, υπογεγραμμένο από τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά της ανακήρυξης του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων Κασιδιάρη, καθώς επίσης και κάθε άλλου συνδυασμού στον οποίο ο ίδιος είναι πραγματικός αρχηγός» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο υπόμνημα, υπογεγραμμένο από τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά της ανακήρυξης του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων Κασιδιάρη, καθώς επίσης και κάθε άλλου συνδυασμού στον οποίο ο ίδιος είναι πραγματικός αρχηγός

Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, ήταν εκείνη που πρωτοστάτησε στη νομοθέτηση κανόνων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταψήφισε τη σχετική απαγόρευση, δεν κατέθεσε υπόμνημα κατά της ανακήρυξης του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και δεν έχει ακόμη καταθέσει σχετικό υπόμνημα εν όψει των προσεχών εκλογών, η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή του αγώνα υπέρ της Δημοκρατίας.




Νέο Καραγκιοζιλίκι ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση για τη Θράκη κάνοντας επίθεση στην «κυβέρνηση»

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδεχθεί επιτέλους ότι είναι τελειωμένος και η Νέα Δημοκρατία είναι από τώρα κυβέρνηση πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, καθώς σε ανακοίνωσή του για τη Θράκη επιτίθεται στην «κυβέρνηση», εννοώντας τη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο θίασος Τσίπρα αναφέρει πως «στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να αλιεύσει ψήφους δήθεν από τα ακροδεξιά (ακόμα να καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην κατέβει το κόμμα Κασιδιάρη), η κυβέρνηση, εννοώντας την Ν.Δ. κλιμακώνει την επικίνδυνη στρατηγική της δημιουργίας έντασης και πόλωσης στην Θράκη και επιστρέφει τη χώρα σε άλλες εποχές. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει βρώμικα παιχνίδια μαζί με την Τουρκία σε Ροδόπη και Θράκη, σε βάρος της Ελλάδας.

Σήμερα ο βουλευτής της κ. Σιμόπουλος επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Μπουρνού επειδή τόνισε ότι οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να υπάρξει ανάσχεση της τουρκικής επιρροής στη Θράκη». Κάνει μάλιστα λόγο για υποκρισία από την πλευρά της κυβέρνησης.

Συνεχίζοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω των πολιτικών που άσκησε ως Κυβέρνηση και των συγκεκριμένων προτάσεων του προγράμματός του, στηρίζει αταλάντευτα αυτήν τη θέση που μαζί με την υποστήριξη στην οικονομική ανάπτυξη της Θράκης αποτέλεσαν ένα μίνιμουμ πεδίο συναίνεσης στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής το 2020. 

Ξεκάθαρη στον δημοκρατικό κόσμο της χώρας είναι η υποκρισία της ΝΔ που στο πλαίσιο της Έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη υποστήριζε:

τον "εκσυγχρονισμό και βελτίωση του πλαισίου...της μειονοτικής και θρησκευτικής πολιτικής είτε αυτή αφορά την εκπαιδευτική διάσταση είτε τη θρησκευτική" (σελ. 50)

τον "εκσυγχρονισμό" του νόμου για τους μουφτήδες "με την μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή της μειονότητας" και εκσυγχρονισμό του "μη-εφαρμόσιμου" νόμου για τις βακουφικές περιουσίες (σελ. 50-51)

την ίδρυση "και μειονοτικών νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών" (σελ. 46)

τον "σεβασμό των προβλέψεων της Συνθήκης της Λωζάννης, κάθε ρύθμισης του διεθνούς δικαίου και της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" (σελ. 45)

τον εμπλουτισμό του "κοινωνικού χαρακτήρα της Θράκης...από την πολυμορφία που διακατέχει την κοινωνία και τις διάφορες μειονότητες που την απαρτίζουν" (σελ. 50)

τον "σεβασμό προς τα δικαιώματα της

μειονότητας που προβλέπονται από τη Συνθήκη της Λωζάννης και το σύγχρονο δίκαιο περί μειονοτήτων" (σελ. 52)».

Και καταλήγει: «Ξεκάθαρη είναι η υποκρισία μιας παράταξης τα στελέχη της οποίας παρέθεταν γεύματα, συναντιούνταν και φωτογραφίζονταν προεκλογικά με τον Πρόξενο της Τουρκίας και τον ψευδομουφτή. Μόνη πυξίδα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, το Σύνταγμα της Ελλάδας στο οποίο έχουν δώσει όρκο, οι αρχές της Αριστεράς και το Πρόγραμμα του κόμματος. Θα μας βρουν όλους απέναντί τους στα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζουν με ευαίσθητα εθνικά θέματα».