Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Γκρίζους λύκους οι Τούρκοι ΕΚΑΜ εμείς για να μάθουν οι Τούρκοι τις 50 αποχρώσεις του Γκρι



Η αποστολή 1.000 ακροδεξιών εθνικιστών αστυνομικών μέλη των Γκρίζων λύκων, στα ελληνοτουρικά σύνορα απο την Τουρκία δεν μένει αναπάντητη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, έφτασαν οι 1.000 τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι και η ελληνική πλευρά αποστέλλει στην περιοχή νέες ομάδες των ΕΚΑΜ ως «απάντηση» στην αποστολή οπό πλευράς του καθεστώτος Ερντογάν 1000 ανδρών. Με την αποστολή αντρών των ΕΚΑΜ, οι Τούρκοι θα καταλάβουν τι σημαίνουν οι 50 αποχρώσεις του Γκρι και θα τους αρέσει.


Κορονοϊός: Στα 66 τα κρούσματα στη χώρα



Στα 66 ανέρχονται τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα καθώς επιβεβαιώθηκαν ακόμη 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.


Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό CNN και στον δημοσιογράφο Richard Quest



Η συμφωνία Τουρκίας- ΕΕ είναι νεκρή με ευθύνη της Τουρκίας, τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο CNN και στον δημοσιογράφο Richard Quest. «Είναι νεκρή επειδή η Τουρκία αποφάσισε να παραβιάσει πλήρως τη συμφωνία, εξαιτίας αυτού που συνέβη στη Συρία. Η Τουρκία έχει την υποχρέωση να αποτρέπει τον κόσμο να καταφθάνει στις ακτογραμμές, έχει υποχρέωση να κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίζει τους παράνομους διακινητές και να απαγορεύει στον κόσμο να περνά παράνομα τα σύνορα με την Ελλάδα. Αυτό ακριβώς προβλέπει η συμφωνία. Και η Τουρκία κάνει ακριβώς το αντίθετο», τονίζει ο Πρωθυπουργός.

«Η Ευρώπη δε μπορεί να εκβιασθεί με αυτό το πρόβλημα από την Τουρκία. Ο κ. Ερντογάν θα πρέπει να το κατανοήσει αυτό. Ο κ. Ερντογάν θα πρέπει να πάψει να είναι ο υποκινητής ψευδών ειδήσεων», επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει ότι «η Ελλάδα κάνει αυτό που κάθε κυρίαρχο κράτος έχει το δικαίωμα να κάνει: να προστατέψει τα σύνορά της για κάθε παράνομη είσοδο. Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Αναφερόμενος στις οικονομικές συνέπειες από την εξάπλωση του κορονοϊού, ο Πρωθυπουργός ζητά αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Είναι καιρός να δούμε σοβαρά πώς η δημοσιονομική πολιτική μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε την πίεση στην ανάπτυξη που θα προκύψει αναπόφευκτα ως συνέπεια αυτής της έξαρσης», επισημαίνει.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης, σε ανεπίσημη μετάφραση:

R.QUEST: Σε μια αποκλειστική συνέντευξη από το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου είπε, που θεωρεί ότι βρίσκεται το πραγματικό πρόβλημα.

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αυτό που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή δεν είναι ουσιαστικά το μεταναστευτικό ή προσφυγικό πρόβλημα. Είναι μια συνειδητή απόπειρα της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει μετανάστες και πρόσφυγες ως γεωπολιτικά πιόνια για την προώθηση των δικών της συμφερόντων.
Οι άνθρωποι που προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα δεν προέρχονται από τη Συρία, δεν προέρχονται από το Ιντλίμπ. Ζούσαν στην Τουρκία για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι περισσότεροι μιλούν άπταιστα την τουρκική γλώσσα. Λαμβάνουν την πλήρη υποστήριξη της τουρκικής κυβέρνησης, καθώς τους παρέχει μέσα για τη μεταφορά τους στα σύνορα και
βεβαίως η Ελλάδα κάνει αυτό που κάθε κυρίαρχο κράτος έχει το δικαίωμα να κάνει: να προστατέψει τα σύνορά της για κάθε παράνομη είσοδο. Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
Προφανώς, τις τελευταίες ώρες βλέπουμε αυξημένη ένταση στα σύνορα. Έγιναν απόπειρες να κάψουν το φράχτη που έχουμε. Εκτοξεύθηκαν πολυάριθμα δακρυγόνα εναντίον των δυνάμεών μας. Συνεπώς, φοβούμαι ότι πρόκειται για μια συνεχιζόμενη και πολύ συστηματική πρόκληση εκ μέρους της Τουρκίας που ουδεμία σχέση με τα δεινά αυτών των
ανθρώπων. Η Τουρκία τους χρησιμοποιεί και το αποτέλεσμα είναι οι σκηνές που βλέπετε στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

R.QUEST: Αυτή ίσως είναι η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι εσείς είστε αυτοί που θα δεχτείτε ως ένα βαθμό το βάρος των καλών και των κακών αντιδράσεων της κοινής γνώμης. Όταν βλέπουμε εικόνες παρόμοιες με αυτές της προηγούμενης εβδομάδας, είναι οι δικές σας
δυνάμεις που σταματούν τους μετανάστες. Έτσι δημιουργούνται άσχημες εικόνες. Και το βάρος της ευθύνης το επωμίζεστε εσείς.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν βλέπω γιατί να κατηγορούμαστε για κάτι που έχουμε δημοσίως πει ότι θα κάνουμε. Έχουμε κάθε δικαίωμα, Richard, να προστατέψουμε τα σύνορά μας και αυτό ακριβώς κάνουμε. Δεν προκαλέσαμε εμείς αυτή την κρίση, δεν ενθαρρύναμε εμείς τους ανθρώπους αυτούς να εισέλθουν παρανόμως στην Ελλάδα. Ειλικρινά, η χώρα μας ήταν αυτή που τα τελευταία χρόνια δέχτηκε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, ανοίξαμε τα σπίτια και τις καρδιές μας. Και θεωρώ εντελώς απαράδεκτο ως πρωθυπουργός αυτής της χώρας, να κατηγορούμαστε ότι δεν μεταχειριστήκαμε αυτούς τους ανθρώπους με τον κατάλληλο τρόπο τη στιγμή της μεγάλης ανάγκης. Η Ελλάδα κατέδειξε τον ανθρωπισμό της καθόλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης αλλά αυτό που δεν είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε είναι να εμπλακούμε σε μια διαδικασία κατά την οποία μια άλλη χώρα –συστηματικά– χρησιμοποιεί και εκμεταλλεύεται αυτούς τους ανθρώπους προσπαθώντας να τους στείλει στην άλλη πλευρά των συνόρων. Σε ότι αφορά τη μεθοδολογία και τις μεθόδους μας, δεν κάνουμε χρήση υπερβολικής βίας, είμαστε πάντα αυτοί που αντιδρούμε και όχι αυτοί που προκαλούμε, καθώς απαντούμε στις προκλήσεις που λαμβάνουν χώρα στα σύνορα.

R.QUEST: Αντιλαμβάνεστε ότι τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας θέτουν σε αμφισβήτηση ή ανάκληση, με την πρακτική έννοια, της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας που ισχύει από το 2016;
Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Richard, αυτή τη στιγμή, ας είμαστε ειλικρινείς, η συμφωνία (Ε.Ε.-Τουρκίας) είναι νεκρή. Και είναι νεκρή επειδή η Τουρκία αποφάσισε να παραβιάσει πλήρως τη συμφωνία, εξαιτίας αυτού που συνέβη στη Συρία. Η Τουρκία έχει την υποχρέωση να αποτρέπει τον κόσμο να καταφθάνει στις ακτογραμμές, έχει υποχρέωση να κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίζει τους παράνομους διακινητές και να απαγορεύει στον κόσμο να περνά παράνομα τα σύνορα με την Ελλάδα. Αυτό ακριβώς προβλέπει η συμφωνία. Και η Τουρκία κάνει ακριβώς το αντίθετο. Βοηθούν συστηματικά, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα, την προσπάθεια ανθρώπων να περάσουν στην Ελλάδα.
Από την άλλη πλευρά, έχω δημόσια αναγνωρίσει το γεγονός ότι και η Τουρκία έχει επωμιστεί ένα μεγάλο βάρος φιλοξενώντας εκατομμύρια πρόσφυγες και ήμουν πάντα πρόθυμος να υποστηρίξω την Τουρκία σε αυτή την προσπάθεια. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει Richard, υπό καθεστώς εκβιασμού. Η Ευρώπη δε μπορεί να εκβιασθεί με αυτό το πρόβλημα από την Τουρκία. Ο κύριος Ερντογάν θα πρέπει να το κατανοήσει αυτό. Ο κύριος Ερντογάν θα πρέπει να πάψει να είναι ο υποκινητής ψευδών ειδήσεων. Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό, υποτίθεται ότι εκατοντάδες χιλιάδες πέρασαν ήδη στην Ελλάδα, διατυπώνοντας εντελώς ανακριβείς κατηγορίες σχετικά με ό,τι συμβαίνει στα σύνορα. Άρα δεν είμαστε εμείς εκείνοι που κλιμακώνουν αυτή την αντιπαράθεση. Όμως έχουμε κάθε δικαίωμα και θα συνεχίσω να προστατεύω τα κυρίαρχα σύνορά μας. Το έχουμε επιτύχει ως τώρα και θα συνεχίσουμε με την ίδια επιτυχία στο μέλλον.

R.QUEST: Κύριε Πρωθυπουργέ, μου επιτρέπετε παρακαλώ μία με δύο ερωτήσεις ακόμα σχετικά με τον κορονοϊό και τη σοβαρότητα αυτής της κατάστασης. Ποιες είναι Πρωθυπουργέ, οι προσδοκώμενες ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Δεδομένου ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα του να χαρακτηρίσουμε τον κορονοϊό ως πανδημία.
Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αυτό προφανώς είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, χρειαζόμαστε μια συντονισμένη ευρωπαϊκή αντίδραση. Νομίζω ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε εντός των δυνατοτήτων μας, ώστε να περιορίσουμε το πρόβλημα όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν είχαμε κανένα θάνατο μέχρι τώρα στην Ελλάδα από τον κορονοϊό. Αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα εξαπλωθεί. Ασφαλώς ο συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτος, αλλά αυτό είναι και ένα θέμα ταχύτητας. Κάθε κράτος-μέλος θα πρέπει να εκτιμήσει την δική του ιδιαίτερη κατάσταση και να αντιμετωπίσει το ζήτημα με αμεσότητα λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα. Εκεί που νομίζω ότι χρειαζόμαστε περισσότερη την ευρωπαϊκή αντίδραση είναι στο θέμα μετριασμού των οικονομικών συνεπειών αυτής της έξαρσης.
Είναι σαφές, Richard, το συζητήσαμε και νωρίτερα, ακόμη και πριν μας κτυπήσει ο κορονοϊός ότι η νομισματική πολιτική έφτασε στα όριά της και είναι καιρός να δούμε σοβαρά πώς η δημοσιονομική πολιτική μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε την πίεση στην ανάπτυξη που θα προκύψει αναπόφευκτα ως συνέπεια αυτής της έξαρσης. Οπότε εκεί που αναμένω περισσότερο ευρωπαϊκό συντονισμό είναι καθαρά στον χρηματοπιστωτικό και οικονομικό τομέα. Ελπίζω ότι η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι πιο προνοητική αναφορικά με τον περιορισμό της οικονομικής ζημιάς που θα προκύψει αναπόφευκτα ως συνέπεια αυτής της έξαρσης.


«Τα μαζεύει» ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ για τις δηλώσεις περί «κατασκευασμένου» ιού


Ατυχής η επιλογή μου να διατυπώσω δημόσια μια προσωπική εκτίμηση, διευκρίνισε ο ακαδημαϊκός - Ακούστε τις δηλώσεις που προκάλεσαν ποικίλλες αντιδράσεις.

«Ήταν ατυχής η επιλογή μου να διατυπώσω δημοσίως μία προσωπική εκτίμηση -σίγουρα όχι βεβαιότητα- σε ένα θέμα που δε βρίσκεται απλώς στην κορυφή της παγκόσμιας επικαιρότητας, αλλά λόγω της σοβαρότητάς του απαιτεί υπεύθυνη στάση από όλους μας», αναφέρει ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Ανδρέας Γιαννακουδάκης σε διευκρινιστική δήλωση για την τοποθέτηση του στο πρόγραμμα της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης «Λόγια της πλώρης», σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Προσωπικά δε θα έπρεπε να παρασυρθώ και να διατυπώσω προσωπικές απόψεις προκαλώντας έτσι ένα τόσο μεγάλο θόρυβο. Διευκρίνισα και στην εκπομπή πως η τοποθέτησή μου δεν είχε κανέναν θεσμικό χαρακτήρα, που να απορρέει από την ιδιότητά μου ως Αντιπρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερο δεν εξέφραζε απόψεις των Πρυτανικών Αρχών συνολικά», δηλώνει μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι «τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του κορωνοϊού είναι μόνον αυτά που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο δικός μας Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας» και «στο Αριστοτέλειο είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο να τηρούμε κατά γράμμα τις οδηγίες που δίνονται και καθημερινά επικαιροποιούνται από τις αρμόδιες Αρχές».

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις:

Αντιπρύτανης ΑΠΘ: "Κατασκευάστηκε τεχνητά ο Κορωνοϊός" (TV100-060320)

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρύτανης μιλώντας στο TV100 ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Πιθανολογώ ότι ο ιός αυτός είναι κατασκευασμένος, δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή η πιθανότητα [...] μπορώ επίσης να υποθέσω ότι και το εμβόλιο είναι ήδη από πριν γνωστό. Υπάρχει δηλαδή αυτή τη στιγμή το εμβόλιο», δήλωσε ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TV100.

Μάλιστα ο κ. Γιαννακουδάκης επέμεινε πως το «πότε θα ανακοινωθεί η ανακάλυψη του εμβολίου ή θα διατεθεί εξαρτάται από τους λόγους της σκοπιμότητας. Όταν οι συνθήκες διάδοσης επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού της γης, τότε θα γίνει αυτό το πράγμα».

«Μια σκέψη είναι αυτή. Βέβαια δεν βοηθά σε τίποτα ούτε αυτή η σκέψη. Και αυτές οι σκέψεις θα επιβεβαιωθούν εκ των υστέρων [...] όταν αρχές του χειμώνα θα είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός. Ένας ακόμα υποχρεωτικός εμβολιασμός. Αυτό που με κάνει να σκέφτομαι έτσι δεν είναι η επικινδυνότητά του, αλλά είναι η ικανότητά του να διαδίδεται. Αυτό μου κάνει εντύπωση». 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
protothema.gr


Παραλύει η Ιταλία από τον κορωνοϊό - Κλείνουν θέατρα και κινηματογράφοι, σε καραντίνα ολόκληρες περιοχές


Η Ιταλία θα κλείσει τα μουσεία, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και άλλες αίθουσες θεαμάτων σε ολόκληρη την επικράτειά της για να αντιμετωπίσει τη διάδοση του κοροναϊού, σύμφωνα με διάταγμα που υπογράφηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Εκτός από την καραντίνα, στην οποία έθεσε εκατομμύρια Ιταλούς στο βόρειο τμήμα της χώρας, η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν από σήμερα και μέχρι τις 3 Απριλίου οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα μουσεία, οι παμπ, οι αίθουσες παιγνιδιών, οι σχολές χορού, οι ντισκοτέκ και άλλοι παρόμοιοι χώροι στο σύνολο της εθνικής επικράτειας, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να μπορούν πάντως να κάνουν τα ψώνια τους τις καθημερινές ή να πηγαίνουν σ' ένα μπαρ ή σ' ένα εστιατόριο, με την προϋπόθεση πάντως ότι θα σέβονται την απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των πελατών.

Οι αθλητικές διοργανώσεις αναστέλλονται, όμως ορισμένες θα μπορέσουν εντούτοις να πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές, διευκρινίζεται στο κείμενο.

Αυτά τα χωρίς προηγούμενο μέτρα προστίθενται στο κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων μέχρι τα μέσα Μαρτίου σε ολόκληρη την ιταλική χερσόνησο.

Μέτρα ακόμη πιο περιοριστικά ελήφθησαν επίσης για ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Ιταλίας, της περιοχής που έχει πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό.

Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια κάτοικοι της βόρειας Ιταλίας τέθηκαν σήμερα σε καραντίνα, ένα μέτρο το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη. Οι είσοδοι και οι έξοδοι από μια εκτεταμένη ζώνη στη βόρεια Ιταλία, η οποία εκτείνεται από το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, μέχρι τη Βενετία, πόλη που συγκεντρώνει τουρίστες απ' όλο τον κόσμο, υπόκεινται πλέον σε πολλούς περιορισμούς, σύμφωνα με το διάταγμα αυτό.

Καραντίνα

Χθες η κυβέρνηση έθεσε σε καθεστώς αποκλεισμού μέχρι τις 3 Απριλίου όλη την περιφέρεια της Λομβαρδίας, και άλλες δώδεκα περιοχές σε Βένετο, Εμίλια Ρομάνια και Πεδεμόντιο, μετά την ανεξέλεγκτη πλέον μετάδοση του κορωνοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, τα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα έφτασαν τα 5.883 - αυξήθηκαν κατά 1.145 σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα - και οι νεκροί είναι 233. 

Πρόκειται, ουσιαστικά, για επέκταση της «κόκκινης ζώνης» σε μεγάλο μέρος του ιταλικού βορρά, όπου υπάρχουν τα περισσότερα κρούσματα.

Πέρα από την Λομβαρδία, σε απομόνωση τίθενται οι περιοχές των πόλεων Πάρμα, Πιατσέντσα, Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίμινι, Πέζαρο, Ουρμίνο, Βενετία, Τρεβίζο, Πάδοβα, 'Αστι και Αλεσάντρια.

Ουσιαστικά, απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών έξω από τις περιοχές αυτές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις. Κλειστά θα παραμείνουν γυμναστήρια, πισίνες, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα και χιονοδρομικά κέντρα. Τα εμπορικά κέντρα θα μπορούν να μένουν ανοικτά μόνον από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

Οι Ιταλοί γιατροί των μονάδων εντατικής θεραπείας σημαίνουν συναγερμό και υπογραμμίζουν ότι «η κατάσταση στα νοσοκομεία της Λομβαρδίας είναι οριακή».

«Τα νοσοκομεία της Λομβαρδίας υφίστανται μεγάλη πίεση η οποία είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί. Δυστυχώς, μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με καταστροφικές συνέπειες», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας, στο μεταξύ, έκανε γνωστό ότι σύντομα μέρος των ασθενών που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Λομβαρδίας θα μεταφερθεί σε άλλες περιοχές του ιταλικού βορρά.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ανακοίνωση σχετικά με καταγγελίες για περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης πολιτών με αφορμή τον κορωνοΐο



Με αφορμή καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, άτομα εμφανίζονται σε οικίες επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ. ή του Υπουργείου Υγείας, που ενημερώνουν για τον κορωνοΐό ή διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, διευκρινίζεται ότι, κατόπιν πληροφόρησης από το Υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχουν κλιμάκια Υπηρεσιών του ή του Ε.Ο.Δ.Υ. που επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις.

Πρόκειται προφανώς για απόπειρα εξαπάτησης και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100).


Την ομάδα χάντμπολ παρίσταναν 12 αλλοδαποί που συνελήφθησαν στο Ελ. Βενιζέλος



Συνελήφθησαν, 6-3-2020 το απόγευμα, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, 12 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, προσήλθαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, για να ταξιδέψουν σε Ευρωπαϊκή Χώρα, κατέχοντας και κάνοντας χρήση για τον σκοπό αυτό, οι ένδεκα εξ αυτών, διαβατηρίων αλλοδαπής Χώρας, στα οποία είχαν αντικαταστήσει τη σελίδα προσωπικών δεδομένων με άλλη πλαστή εξ υπαρχής με τη φωτογραφία τους και ο δωδέκατος με γνήσιο διαβατήριο, το οποίο όμως είχε εκδοθεί υπέρ άλλου προσώπου.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω, προκειμένου να εξαπατήσουν τις αστυνομικές αρχές και να διαφύγουν της προσοχής τους, προσήλθαν από κοινού, φορώντας ομοιόμορφη αθλητική ενδυμασία και φέροντας όμοια αθλητικά σακίδια, ώστε να προσομοιάζουν σε ομάδα χειροσφαίρισης.

Στον γενόμενο όμως αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκουν σε κάποιο αθλητικό σωματείο και σκοπός τους ήταν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα μας, κάνοντας χρήση των παραπάνω ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


9 στους 10 Έλληνες δίπλα στην κυβέρνηση : «Κλείστε και φυλάξτε τα σύνορα»! Αποδοκιμάζουν ΣΥΡΙΖΑ


Σε όλη την Ευρώπη μόνο ο Ερντογάν και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν μείνει με τις ανθελληνικές τους ενέργειες και δηλώσεις.

Σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το 81% συμφωνεί με τη σκλήρυνση της γραμμής της κυβέρνησης στο προσφυγικό ζήτημα, ενώ το 62% των πολιτών δηλώνει ότι αποδοκιμάζει τη στάση που κράτησε στα γεγονότα στον Έβρο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση δείχνει πως 90% των πολιτών είναι δίπλα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και θεωρεί ότι αντέδρασαν σωστά στον εκβιασμό Ερντογάν.

Στην ίδια δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, το 38,8% των πολιτών δηλώνει ότι θα ψήφιζε τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 20,8% που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, 4,5% που επιλέγει το ΚΙΝΑΛ, 5% που δηλώνει ΚΚΕ, 4,5% που προτιμά την Ελληνική Λύση και 2,7% που θα ψήφιζε ΜέΡΑ25.




O αδελφός του Τζανακοπουλου διαδηλώνει στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο υπέρ Ερντογάν



Ο αδερφός του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλου και σύμβουλος του Νίκου Κοτζια στο Υπουργείο Εξωτερικών, Αντώνιος Τζανακόπουλος, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στην Οξφόρδη, διαδηλώνει έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο.

 Ο Α. Τζανακόπουλος, ο οποίος είχε αναλάβει και το κύριο βάρος υπεράσπισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, διαδηλώνει έξω από την πρεσβεία, εκ μέρους του οργανισμού «Syrian Solidarity», κρατώντας πλακάτ που αναγράφουν όπως «Πρόσφυγες καλωσορίσατε εδώ» – «Κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος» – «Ανοίξτε τα σύνορα τώρα» ενισχύοντας έτσι τις προκλήσεις Ερντογάν.


Η αντίδραση αυτή του αδελφού του Τζανακόπουλου έρχεται σε αντίθεση με τις  δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Mega περί κλειστών συνόρων, αν και υπήρξε σύμβουλος επί του Διεθνούς Δικαίου του Αλέξη Τσίπρα.

Ευτυχώς γλιτώσαμε!!!




Π. Φάληρο: Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς στην παραλιακή



Ένας τραυματίας μετά από συμπλοκή το βράδυ του Σαββάτου στο Παλαιό Φάληρο.

Θύμα της συμπλοκής ένας άντρας αλβανικής υπηκοότητας, που τραυματίστηκε από σφαίρα και νοσηλεύεται στο «Ασκληπιείο» Βούλας, κατά πληροφορίες εκτός κινδύνου.

Το συμβάν σημειώθηκε στην παραλιακή, έξω από κατάστημα εστίασης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομίας, υπήρξε συμπλοκή του παθόντος με άλλα τέσσερα άτομα, η οποία ξεκίνησε στο κατάστημα και συνεχίστηκε στον δρόμο.

Εκεί ένας από τους εμπλεκόμενους πυροβόλησε τον αλλοδαπό, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο κι εξαφανίστηκαν. Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.