Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Συνελήφθησαν 4 μέλη συμμορίας που ενέχονται σε υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών ουσιών



Η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, οδήγησε στα ίχνη τεσσάρων 4 μελών συμμορίας που ενέχονται σε εμπορία ναρκωτικών ουσιών, τα οποία και συνέλαβαν με τη συνδρομή αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 59, 56, 44 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Συμμορίας» και παράβασης του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων».

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες 27-05-2018, στην περιοχή της Ευκαρπίας πραγματοποιήθηκε συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ποσότητας ηρωίνης μεταξύ δύο μελών της συμμορίας, ενώ στη συνέχεια στην περιοχή της Καλαμαριάς, εμφανίστηκαν τα δύο έτερα μέλη με σκοπό την παραλαβή της προαναφερόμενης ποσότητας.





Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν από την κατοχή των συλληφθέντων και από μία οικία:

(5) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (1) κιλού και (162,5) γραμμαρίων,
(1) φιαλίδιο που περιείχε υγρή μεθαδόνη, βάρους (203) γραμμαρίων,
(6) κινητά τηλέφωνα,
(1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
(35) νάιλον συσκευασίες για την τυποποίηση – συσκευασία ηρωίνης,
(3) κολλητικές ταινίες και
Το χρηματικό ποσό των (90) ευρώ, ενώ
κατασχέθηκαν επιπλέον δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών .

Επιπλέον, προέκυψε ότι σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων (59χρονος) εκκρεμούσαν πέντε (5) αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης (24) ετών, (6) μηνών και (30) ημερών για παράβαση του Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων»

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Fast track κατασχέσεις για χρέη στην εφορία


Νέο σχέδιο αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών κατασχέσεων για χρέη προς το Δημόσιο ετοιμάζει πυρετωδώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να εισπράξει απλήρωτους φόρους που «λιμνάζουν» στις εφορίες πρόκειται να ενεργοποιήσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των οφειλετών και καθιερώνει αυτοματοποιημένες διαδικασίες εκούσιας και αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών που συνοδεύονται με ηλεκτρονικές κοινοποιήσεις ειδοποιήσεις και επιδόσεις για κατασχέσεις και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έχει ήδη προαναγγείλει το εν λόγω σχέδιο, στόχος του οποίου είναι να δίνει άμεσα τη δυνατότητα στον ελεγκτικό μηχανισμό από τη στιγμή που μια οφειλή καταστεί ληξιπρόθεσμη, να αποκτά πλήρη εικόνα του οφειλέτη για πληρωμές, ρυθμίσεις ή άλλες ληξιπρόθεσμες οφειλές του, και μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών να ενεργοποιεί τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών ή και αυτεπάγγελτων συμψηφισμών.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού οι φορολογικές αρχές θα μπορούν να συγκεντρώνουν ανά πάσα στιγμή όλα τα στοιχεία των οφειλετών, από το TAXIS, τον ΕΦΚΑ, το Κτηματολόγιο, την ΕΡΓΑΝΗ, τις τράπεζες, το Χρηματιστήριο, το ΓΕΜΗ, τον Τειρεσία κ.ά., προκειμένου να είναι σε θέση να προχωρούν σε ταχύτερες και αυτοματοποιημένες κατασχέσεις και πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων.

Απαραίτητη φυσικά προϋπόθεση για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου είναι η επιτάχυνση της προμήθειας λογισμικού προκειμένου να αυτοματοποιηθούν και να γίνουν πιο γρήγορες οι κατασχέσεις για οφειλές προς το Δημόσιο.

Με τις κινήσεις αυτές, η ΑΑΔΕ επιχειρεί έλεγχο σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων, από εισοδήματα, καταθέσεις, μετοχές και ομόλογα έως ακίνητα.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ, για το 2018 οι κατασχέσεις αναμένεται να επεκταθούν σε επιπλέον 150.000-200.000 οφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου μέχρι το τέλος της χρονιάς καθώς στόχος της ΑΑΔΕ είναι η μείωση του στοκ των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα διενεργηθούν 190.000 φορολογικοί και τελωνειακοί, θα δημιουργηθεί ασφυκτικός κλοιός για 1,7 εκατ. οφειλέτες για την είσπραξη πάνω από 5,5 δισ. ευρώ από την τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ θα διενεργηθούν τουλάχιστον 100.00 τηλεφωνικών κλήσεων για τη συμμόρφωση των φορολογούμενων στις υποχρεώσεις τους.


Πηγή : in.gr


Πόνος στις αρθρώσεις: Το μπαχαρικό που προσφέρει ανακούφιση



Ο πόνος στις αρθρώσεις είναι ένα συχνό φαινόμενο, που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά όταν γερνούν. Μπορεί να είναι μια ήπια, βραχυπρόθεσμη ενόχληση ή μια χρόνια κατάσταση που επηρεάζει την ποιότητα της ζωής και την ευημερία του ατόμου.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι από τους οποίους ξεκινάει ένας πόνος στις αρθρώσεις, όπως ένας τραυματισμός ή διάφορες ασθένειες όπως οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, θυλακίτιδα, αρθρίτιδα και διαστρέμματα. Ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας, αλλά είναι πιο κοινός στο γόνατο, τον ώμο και το ισχίο.

Η ιατρική προσφέρει διάφορα μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, που μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση, ενώ οι σοβαρές περιπτώσεις απαιτούν ισχυρότερα φάρμακα.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα ταπεινό μπαχαρικό, το οποίο έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλει σημαντικά στην μείωση του πόνου σε άτομα με αρθρίτιδα.

Ο λόγος γίνεται για την κουρκούμη!

Αυτό το μπαχαρικό περιέχει κουρκουμίνη, την ουσία που του δίνει το χαρακτηριστικό έντονο κίτρινο χρώμα του, αλλά και τα πολλά του οφέλη για την υγεία μας. Λειτουργεί ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και έχει αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες. Έτσι, βοηθά τους ασθενείς που παραπονιούνται για πόνο και άλγη στις αρθρώσεις από την αρθρίτιδα, από μυϊκούς πόνους και από διαστρέμματα να ανακουφιστούν.

Μερικοί γιατροί συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να παίρνουν κουρκούμη σε μορφή συμπληρώματος, που συνήθως συνδυάζεται με μια ένωση που ονομάζεται πιπερίνη (βρίσκεται στο μαύρο πιπέρι), η οποία βοηθά στην απορρόφηση της κουρκουμίνης. Οι περισσότεροι ειδικοί συμβουλεύουν ως δοσολογία τα 250 mg έως 500 mg κουρκούμης σε κάψουλες 3 φορές την ημέρα, αλλά πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα.

Η κουρκούμη απορροφάται πιο εύκολα από το σώμα, όταν συνδυάζεται με λάδι ή με άλλες ουσίες, όπως το μαύρο πιπέρι και η πιπερόριζα. Αρκούν 1-2 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα για να πάρετε τα οφέλη της κουρκούμης, χωρίς αρνητικές παρενέργειες.

Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε την κουρκούμη τοπικά. Αν ο πόνος στις αρθρώσεις σας παρουσιάζει έξαρση, μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα από 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κουρκούμης με μία ή περισσότερες κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας και να την εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή. Τυλίξτε στη συνέχει την άρθρωση σε ένα πλαστικό περιτύλιγμα και σκεπάστε τη με ένα θερμαινόμενο μαξιλάρι για 20-30 λεπτά. Θα αφήσει ένα προσωρινή κίτρινο χρωματισμό στο δέρμα σας, τον οποίο μπορείτε να πλύνετε με σαπούνι αργότερα.

http://www.healthyandnaturalworld.com


Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


«Σε τεντωμένο σκοινί η ΕΡΤ»



Η επιστολή παραίτησης του Νίκου Μιχαλίτση από τη θέση του γενικού διευθυντή Τεχνολογίας στην ΕΡΤ, πριν από λίγες μέρες, μπορεί να μην ήταν έκπληξη για όσους παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα τους έντονους κραδασμούς στο Ραδιομέγαρο, αλλά μάλλον κανείς δεν περίμενε τη σφοδρότητα με την οποία διατυπώνει τις καταγγελίες του που έχουν παραλήπτη το Δ.Σ. της ΕΡΤ διά του διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Κωστόπουλου.

«Εχετε υποβαθμίσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ», «την ξεδοντιάζετε απομακρύνοντας ικανότατα στελέχη», «έχετε εξοργίσει παραδοσιακούς φίλους (κινηματογραφιστές, παραγωγούς)», «έχετε αντικαταστήσει τη θεσμική της λειτουργία με μηχανισμούς παραδιοίκησης», «σχεδιάσατε αδιαφανώς και εγκρίνατε αιφνιδιαστικά, χωρίς στοιχειώδη διάλογο ένα εξάμβλωμα που ονομάσατε “νέο οργανόγραμμα”, που γυρίζει οργανωτικά την εταιρεία μας στον προηγούμενο αιώνα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νίκος Μιχαλίτσης, εργαζόμενος στην ΕΡΤ από το 1983.

Χωρίς απάντηση

«Δεν θέλω να δηλώσω κάτι άλλο αυτή τη στιγμή», ήταν η απάντησή του όταν του ζητήσαμε να μιλήσει στην «Κ». Ούτε, όμως, ο κ. Κωστόπουλος θέλησε να πει κάτι, πέραν μιας λακωνικής δήλωσης που μας μετέφερε η γραμματέας του: «Θα άξιζε να αναφερθεί σε ορισμένα απ’ αυτά που καταμαρτυρεί ο κ. Μιχαλίτσης για την πολιτική της νέας διοίκησης της ΕΡΤ υπό τον όρο ότι ο κ. Μιχαλίτσης δεν θα είχε υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του γενικού διευθυντή Τεχνολογίας».

Παραιτήσεις, αποπομπές, καταγγελίες, αλληλοκατηγορίες, φανερές και υπόγειες συγκρούσεις εξουσίας. Αυτή είναι η εικόνα που εκπέμπει η ΕΡΤ. «Το γεγονός ότι οι “συνήθεις διαφωνούντες” με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ΕΡΤ, είναι το μέλος του Δ.Σ., που έχει εκλεγεί από τους εργαζομένους, και το μέλος του Δ.Σ. με μακρά θητεία σε ΜΜΕ, θα έπρεπε ίσως να έχει προβληματίσει κάποιους», δηλώνει στην «Κ» ο Γιώργος Θαλασσινός, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος. Και προσθέτει: «Γεγονός είναι επίσης ότι η ΕΡΤ κινείται πλέον σε τεντωμένο σκοινί. Ελπίζω αυτοί που κρατούν τις άκρες να μην το σπάσουν», ενώ σημειώνει με νόημα ότι «αυτή η δήλωση δόθηκε προ ημερών σε άλλο έντυπο και λογοκρίθηκε».


Πολλοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ ασκούν έντονη κριτική για διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, όπου προβλέπονται διάφορα σκανδαλώδη προνόμια και θεωρούν ότι αυτές προκαλούν την κοινωνία που στήριξε την ΕΡΤ σε δύσκολες στιγμές και συνέβαλε στην επαναλειτουργία της.

Ο ίδιος σε άρθρο του για την ΕΡΤ πριν από περίπου ένα μήνα έγραφε: «Η “νεκρανάσταση του Λάζαρου” θα μπορούσε να είναι ένα εντυπωσιακό θαύμα, αλλά κινδυνεύει τελικά να αποδειχθεί μια χαμένη ευκαιρία», ενώ για τις αλλαγές που έγιναν πρόσφατα στα ραδιόφωνα (στο Τρίτο Πρόγραμμα απομακρύνθηκε ο Διονύσης Μαλούχος, και ανέλαβε νέος προϊστάμενος ο Πανταζής Τσάρας), τομέας για τον οποίο είναι υπεύθυνος, δήλωσε «ούτε γνώριζα, ούτε ρωτήθηκα, ούτε εγκρίνω τις παρεμβάσεις που γίνονται στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ», άλλη μια απόδειξη του κακού κλίματος που επικρατεί στην ΕΡΤ, αλλά και μεταξύ των μελών της διοίκησης.

Κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα διαιωνίσουν την εξουσία τους μέσα στην ΕΡΤ, πώς θα βολέψουν φίλους και παλιούς γνωστούς, πώς θα μοιράσουν εκπομπές και παραγωγές, λέει εργαζόμενος με γνώση της κατάστασης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια μειοψηφία η οποία όμως κρατάει την εξουσία.

Πολύ σοβαρές ενστάσεις διατυπώθηκαν για το νέο Οργανόγραμμα και για τον Γενικό Κανονισμό της ΕΡΤ. Ο Νίκος Μιχαλίτσης χαρακτήρισε το νέο Οργανόγραμμα «εξάμβλωμα», ενώ για τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού ανέφερε ότι «περιέχει διατάξεις σκανδαλώδεις και προκλητικές για την κοινωνία που στήριξε την ΕΡΤ σε δύσκολες στιγμές».

Πράγματι, κάποια από τα προνόμια που προβλέπονται για τους εργαζομένους της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι τουλάχιστον προκλητικά. Οι ώρες εργασίας μειώνονται από 8 σε 7,5, οι ημέρες ασθενείας που δικαιούνται οι εργαζόμενοι χωρίς να προσκομίσουν χαρτί γιατρού αυξάνονται από τρεις το χρόνο σε δώδεκα, ενώ οι εορτάζοντες δικαιούνται τρεις ώρες εορταστική άδεια την ημέρα της γιορτής τους.

Παλαιοσυνδικαλισμός

Στον νέο ΓΚΠ προβλέπεται, επίσης, πλήρης απαλλαγή από την εργασία τους για πέντε μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ η νομοθεσία κάνει λόγο μόνο για ένα, και το ίδιο προβλέπεται και για άλλους τρεις αποσπασμένους. Η ΕΡΤ επιστρέφει με άλματα στην πιο κακή μορφή παλαιοσυνδικαλισμού. Τέλος, όπως καταγγέλλουν στελέχη της ΕΡΤ, υπάρχουν φωτογραφικές διατάξεις για εξυπηρέτηση «ημετέρων». Λ.χ. στην περίπτωση των γενικών διευθυντών, ενώ, σύμφωνα με τη νομοθεσία, για τη θέση απαιτείται πανεπιστημιακή εκπαίδευση, στον ΓΚΠ έχει προστεθεί «ή τεχνολογική». Για τον νέο ΓΚΠ έχουν εκφραστεί αντίθετα όχι μόνο εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αλλά και δημοσιογραφικές ενώσεις.

Οσον αφορά το νέο οργανόγραμμα, η κριτική επικεντρώνεται κυρίως σε δύο βασικά σημεία. Στο ότι διαλύεται η δομή της τεχνικής υπηρεσίας, αλλά κυρίως στο ότι ενώ καθιερώνεται η έννοια του newsroom, γίνεται με λάθος τρόπο, δημιουργείται μια υπερδιεύθυνση της γενικής διεύθυνσης ενημέρωσης, όπου υπάγονται ακόμη και ενημερωτικές εκπομπές, προφανώς λένε κάποιοι για τον πλήρη έλεγχο των ειδήσεων.

Η ΕΡΤ «βράζει», οι επώνυμες καταγγελίες στελεχών της Δημόσιας Τηλεόρασης, έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, πιστή σε ό,τι μας έχει συνηθίσει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, σφυρίζει αδιάφορα. Οι εξελίξεις πάντως προμηνύονται καταιγιστικές και οι ευθύνες έχουν κυβερνητική σφραγίδα.



ΓΙΟΥΛΗ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Θα μπορούσαν να μειώσουν την τιμή στα καύσιμα να αναπνεύσουν επιχειρήσεις και πολίτες και δεν το κάνουν



Μόνο αριστερό δεν είναι αυτό που συμβαίνει στην χώρα και στην ανάλγητη συμπεριφορά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που υπεξαιρούν χρήματα από τις τσέπες επιχειρηματιών και πολιτών χωρίς ίχνος ηθικής.

Αδιαφορούν εντελώς για την κοινωνία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που υποφέρουν, ψυχροί και ανάλγητοι ακούν τα προβλήματα των πολιτών και δεν ιδρώνει το αυτί των δήθεν αριστερών, απλά η τακτική είναι κατσαπλιάδων ότι αρπάξουμε για να επιβιώσουμε.

Οι πρατηριούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η βενζίνη θα φτάσει τα  €2,5 αν δεν υπάρξει μείωση φόρων και η κυβέρνηση το γνωρίζει αλλά τρίβει τα χέρια της και κοιτάει πόσα θα υπεξαιρέσει περισσότερα από επιχειρήσεις και πολίτες, αδιαφορώντας εάν θα βαρύνουν και άλλο τον οικογενειακό προϋπολογισμό και τις επιχειρήσεις που η φορολογία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους έχει γονατίσει.

Σημειώστε ότι μπορούν να μειώσουν την φορολογία και τις τιμές και συνειδητά και ανάλγητα δεν το κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το ομολόγησε ο Σταθάκης ψυχρός και κυνικός χωρίς ίχνος ηθικής και ντροπής.



Οι κακοποιοί κάνουν ότι θέλουν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Κοντονή για υπουργό δικαιοσύνης




Η εγκληματικότητα καλπάζει όχι γιατί η αστυνομία δεν μπορεί, υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η ανοχή στο έγκλημα που δείχνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι μικρές ποινές και νόμος Παρασκευόπουλου που συντηρεί ο Κοντονής αιτίες που γιγαντώνουν τις συμμορίες και το έγκλημα γενικότερα.

Η θρασύτητα των κακοποιών φαίνεται  από την ληστεία που σημειώθηκε στο Ίλιον με τους κακοποιούς να σπάνε τη βιτρίνα, εισβάλλοντας με αυτοκίνητο την βιτρίνα κοσμηματοπωλείου και αρπάζοντας κοσμήματα και ρολόγια.

Οκτώ άγνωστα άτομα όπως λένε οι πληροφορίες κατάφεραν στις 3:45 το πρωί να εισβάλουν και να διαρρήξουν το κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στην οδό Αναστασίου Μανάκη 24 και μετά έσπευσαν να εξαφανιστούν.




Προκλητικό βίντεο της Τουρκίας για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης



Η τουρκική προεδρία έφτιαξε ένα video, 3:49 λεπτών, ύμνο στην διαστρέβλωση της ιστορίας, με την καθεστωτική ματιά του Ερντογάν, βάζοντας όλες τις ιστορικές προσωπικότητες της Τουρκίας και φτάνοντας μέχρι τον ίδιο!




Συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Ρουμανίας για κλοπές από σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής



Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 25-5-2018 στον Πειραιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δημοτικού Θεάτρου , ένας 32χρονος υπήκοος Ρουμανίας, για κλοπές από σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ο δράστης λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει από σούπερ μάρκετ στην ίδια περιοχή φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης από διμήνου και πλέον μαζί με γυναίκα συνεργό του που αναζητείται, εισέρχονταν σε σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής και αφαιρούσαν διάφορα προϊόντα, κυρίως όμως αλκοολούχα ποτά, τα οποία ο 32χρονος απέκρυπτε σε ειδικά διαμορφωμένο ένδυμα που φορούσε.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί είκοσι μία (21) περιπτώσεις κλοπών από σούπερ μάρκετ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής .

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.


Μ. Χαρακόπουλος : Η θητεία του κ. Τόσκα στο Υπουργείο θα καταγραφεί ως μελανή σελίδα




Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη συνέντευξη του Υπουργού αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Τόσκα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ό,τι και να υποστηρίξει πλέον ο κ. Τόσκας, η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της: Η θητεία του στο Υπουργείο θα καταγραφεί ως μελανή σελίδα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια Κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την ασφάλεια, το νόμο και την τάξη παντού και για όλους»

Πλήρης Δήλωση

«Ο κ. Τόσκας -και με τη σημερινή του συνέντευξη- αποδεικνύει ότι παραμένει αμετανόητος:

• Αρνείται πεισματικά να παραδεχθεί την έξαρση της εγκληματικότητας με την οποία έρχονται αντιμέτωποι σε καθημερινή βάση οι πολίτες.

• Αρνείται -με αστείες προφάσεις- να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε όσους δημοσίως -είτε μέσω Διαδικτύου είτε με αφίσες- απειλούν πολίτες, πολιτικούς αλλά και όργανα της Δικαιοσύνης.

• Δίνει, εκ νέου, συγχωροχάρτι στους Ρουβίκωνες και στους αναρχικούς μπαχαλάκηδες με τις αναφορές του σε “νηπιακές” ιδεολογικές απόψεις.

• Παραπλανά υποστηρίζοντας ότι οι ομάδες των περιθωριακών που καταστρέφουν και απειλούν δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ακόμη και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αναφέρεται στα “δικά τους παιδιά”.  

• Δεν λέει κουβέντα για τον απαράδεκτο νόμο Παρασκευόπουλου, που διευκολύνει την απελευθέρωση κακοποιών και ανακυκλώνει το έγκλημα.

• Δεν αναφέρεται ούτε μια φορά στο αίσχος των Εξαρχείων, όπου συνεχίζεται καθημερινώς το πάρτι των μολότοφ, όπως έγινε και το περασμένο τριήμερο, χωρίς η αστυνομία να μπορεί να αντιδράσει γιατί της κρατά δεμένα τα χέρια η πολιτική ηγεσία.

• Αποφεύγει να θίξει το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου και της ανομίας που επανήλθε με το νόμο Γαβρόγλου και αφήνει ελεύθερο το πεδίο στους πάσης φύσεως τραμπούκους να αλωνίζουν στα Α.Ε.Ι. τρομοκρατώντας διδακτικό προσωπικό και φοιτητές.
• Κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για ρητορική μίσους -της οποίας η προσήλωση της ενάντια σε κάθε μορφή βίας δεν αμφισβητείται από κανέναν- ενώ οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συστηματικά υποδαύλισαν τη βία για να ανέλθουν στην εξουσία. 

• Συγκαλύπτει και πάλι τις ευθύνες του για την πρωτοφανή έλλειψη προετοιμασίας για την περυσινή αντιπυρική περίοδο, όπου τα μισθωμένα ελικόπτερα έφθασαν τον...Αύγουστο, μεταθέτοντας τις ευθύνες του στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν κατηγόρησε τους πυροσβέστες. 

Ό,τι και να υποστηρίξει πλέον ο κ. Τόσκας, όσο και να καταφύγει στη δεκαετία του 1960 για να βρει επιχειρήματα, τα έργα του μιλούν από μόνα τους. Η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της: Η θητεία του στο Υπουργείο θα καταγραφεί ως μελανή σελίδα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια Κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την ασφάλεια, το νόμο και την τάξη παντού και για όλους. Και αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεσμεύονται να το κάνουν πράξη».  


Ο Καρανίκας προωθεί την έκθεση για την κάνναβη με τα σεμινάρια για γιατρούς και νοσηλευτές



Η... αγάπη του Νίκου Καρανίκα για την κάνναβη είναι γνωστή, όπως φροντίζει ο ίδιος να θυμίζει από καιρού εις καιρόν με αναρτήσεις του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Ενδεικτική η τελευταία ανάρτησή του με την οποία προωθεί την έκθεση «Balkannabis Expo 2018» που ανοίγει αυλαία την Παρασκευή.

Στην έκθεση αυτή θα πραγματοποιηθούν και δύο σεμινάρια-masterclass για την κλινική εφαρμογή της κάνναβης.

Στα «θρανία» αναμένεται να καθίσουν γιατροί, φαρμακοποιοί και το θεραπευτικό προσωπικό της χώρας με σκοπό να ενημερωθούν για τις ενδείξεις, την φαρμακολογία, τις δοσολογίες και τις κλινικές εφαρμογές της κάνναβης για την αντιμετώπιση ενός ευρέως φάσματος παθήσεων. 



Πηγή : protothema.gr


Και όμως αντί να ντρέπεται η Τασία δηλώνει υπερήφανη για την Μεταναστευτικής Πολιτική της



Προκαλώντας τα νησιά που δέχονται ασύστολα προσφυγικές ροές και ειδικά την Λέσβο η Τασία δήλωσε χωρίς ίχνος ντροπής Εξαιρετικά υπερήφανη για τις πολιτικές που εφάρμοσε ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών η Τασία Χριστοδουλοπούλου αγνοώντας το τι συμβαίνει και την κατάσταση που βρίσκονται τα νησιά και οι ίδιοι οι πρόσφυγες - μετανάστες είπε «Υλοποιήσαμε όλα αυτά για τα οποία παλεύαμε μαζί με την κοινωνία των πολιτών και μια σειρά από κινήματα, ώστε να γίνουν σεβαστά στη χώρα μας».

Δήλωσε υπερήφανη για το νόμο για την ιθαγένεια των παιδιών δεύτερης γενιάς, «γιατί συνέβαλα και ανέδειξα τι σημαίνει πρόσφυγας κάνοντας μια ολόκληρη καμπάνια κατά του όρου "λαθρομετανάστης"». Είπε επίσης «είχαμε τότε να αντιμετωπίσουμε και το μεγάλο κύμα εισόδου προσφύγων και αισθάνομαι υπερήφανη, γιατί παρά το μέγεθός του, δεν δημιούργησε ούτε στα νησιά ούτε στην ενδοχώρα ρατσιστικές αντιδράσεις, εχθρικές συμπεριφορές ή φαινόμενα ξενοφοβίας».

Και η Τασία Χριστοδουλοπούλου προκάλεσε περισσότερο τους κατοίκους της Λέσβου όταν ανέφερε «θλίβομαι όταν οι ίδιοι που είχαν προταθεί για Νόμπελ Ειρήνης κάποιοι από αυτούς σήμερα επιχειρούν να συνδυάσουν την παρουσία των προσφύγων με το ΦΠΑ» δείχνοντας έτσι ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα, δεν καταλαβείνει τίποτα ούτε την ζημιά που έχει κάνει κυρίως η ίδια με το ανοίξαμε και σας περιμένουμε και τις επιπτώσεις.


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Αρχαία κορινθιακή περικεφαλαία βρέθηκε σε ανασκαφές στη Ρωσία



Mια κορινθιακή περικεφαλαία, σε αρκετά καλή κατάσταση, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη Ρωσικής ομάδας αρχαιολόγων στη χερσόνησο Ταμάν στη νοτιοδυτική Ρωσία.

Aνήκει σε ομάδα της ελληνικής αποικίας Ερμώνασσα, και χρονολογείται στο πρώτο τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ. Δίπλα της υπήρχαν μεταξύ άλλων ένας αμφορέας και δύο σκελετοί.

Η περικεφαλαία μαζί με άλλα αντικείμενα της ίδιας εποχής ήρθε στο φως από την ομάδα αρχαιολογικών εργασιών του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών (IA RAS).

Oι βόρειες ακτές της Μαύρης Θάλασσας είχαν αποικιστεί από Έλληνες, οι οποίοι ήδη από τον 7ο και 6ο αιώνα π.Χ. έχτισαν μια σειρά από ανεξάρτητες πολιτείες κατά μήκος της ακτής. Μέχρι τον 5ο αιώνα π.Χ., οι πόλεις ήταν μέρος του βασιλείου του Βοσπόρου, το οποίο κατέστη ρωμαϊκό τον 1ο αιώνα π.Χ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Έφεση Εισαγγελέα κατά της αθωωτικής απόφασης των μελών του Ρουβίκωνα στην Σύρο



Ανατροπή στη Δίκη Ρουβίκωνα στην Σύρο μετά από έφεση του Εισαγγελέα Εφετών κατά της αθωωτικής απόφασης για την υπόθεση της Τήνου.

Μια ομάδα περίπου 50 με 60 ατόμων, είχε εισβάλει στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, την ώρα που διεξαγόταν η κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της Ολομέλειας για το ασφαλιστικό.

Τα 10 μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας δικάστηκαν ύστερα από μήνυση του δημάρχου Τήνου για την εισβολή στο δημαρχείο, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και είχε μείνει άφωνη η κοινή γνώμη με την αθώωση τους.

Ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου της Σύρου.

Αυτή η κατάληξη δεν άρεσε στον Ρουβίκωνα και τα έβαλε με δικαστές, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον δήμαρχο Τήνο που αναζητούν δικαιοσύνη και νομιμότητα σε αυτή την χώρα που έχει γίνει άντρο ανομίας με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανάρτησή του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της αναρχικής ομάδας βάλλουν ευθέως κατά του προέδρου της ΝΔ, τον οποίο χαρακτηρίζουν «κηφήνα», καθώς «από την πρώτη μέρα της σύλληψής μας, έτρεξε να προσδώσει τα συγχαρητήριά του» στον δήμαρχο Τήνου, τον οποίο χαρακτηρίζουν «κάθαρμα» για την πολιτική βούληση που επέδειξε.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα αναφέρει:

«Πρόσφατα ενημερωθήκαμε πως ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Α.Πούλιος,αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμα του για έφεση,κατά της απαλλακτικής απόφασης που λάβαμε από το Πρωτοδικείο Σύρου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ενημερωθήκαμε και εμείς οι ίδιοι από την έκθεση εφέσεως του εν λόγω αιρετού, “Τα στοιχεία δεν αξιολογήθηκαν ορθώς από το Δικαστήριο,με αποτέλεσμα την εσφαλμένη απόφαση της διαδικασίας”.Όπως ακούμε και βλέπουμε πλέον ξεκάθαρα,η αστική δικαιοσύνη δεν εμπιστεύεται ούτε και αποδέχεται τις αποφάσεις των δικών της παιδιών. Δεν μπορούμε να πούμε πως εκπλησσόμαστε απ’ την εν λόγω εξέλιξη,πόσο μάλλον όταν πριν λίγες εβδομάδες καλέστηκε ξανά σε δίκη ο σύντροφος,Τάσος Θεοφίλου. Χωρίς καμία πρόθεση να παραλληλίσουμε τις υποθέσεις και την βαρύτητα τους,λαμβάνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι όποιος έχει φωνή ή ακόμα περισσότερο δράση που ενοχλεί το Βαθύ κράτος,θα διώκεται μέχρι να καταδικαστεί. Η υπόθεση του Τάσου είναι ενδεικτική για το τι μπορεί να κάνει η δικαιοσύνη όταν σε θεωρεί εχθρό της.

Επιστρέφοντας στα δικά μας, μαθαίνουμε από τον εισαγγελέα, πως “εισήλθαμε παράνομα σε κατάστημα δημοτικής υπηρεσίας και προκαλέσαμε διακοπή της ομαλής λειτουργίας”. Ουσιαστικά μας λέει πως οι δημοτικές υπηρεσίες δεν είναι ανοικτές για το κοινό όπως προβλέπεται,αλλά και ότι διεκόπη η λειτουργία του δήμου γιατί απασχολήσαμε για 5 λεπτά την αντιδήμαρχο Δεληγιάννη Αναστασία. Οι γελοιότητες και τα ψέματα τους δεν μας προξενούν καμία εντύπωση πλέον,αφού μάθαμε να ζούμε με αυτά και να τα αντιμετωπίζουμε. Ωστόσο θεωρούμε πως αυτή τη φορά ξεπέρασαν και τον ίδιο σιχαμένο εαυτό τους,καθώς μας καλούν να ξαναδικαστούμε γιατί είχαμε το θράσος να διαμαρτυρηθούμε για τον άδικο θάνατο δύο ανθρώπων της τάξης μας. Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής και του εισαγγελέα,όταν εισέρχεται ο Ρουβίκωνας σε μια δημοτική αρχή προκαλείται διατάραξη ομαλής λειτουργίας και χάος,ενώ όταν πεθαίνουν εργαζόμενοι του Δήμου είναι απλά Δευτέρα.

Aς πάρουμε όμως τα πράγματα λίγο από την αρχή. Τη Δευτέρα στις 30 του Απρίλη,δύο εργαζόμενοι στη καθαριότητα του δήμου Τήνου,σκοτώθηκαν από την πτώση απορριμματοφόρου,ενώ άλλος ένας κατέληξε στο νοσοκομείο. Σαν Ρουβίκωνας δεν έχουμε αυταπάτες. Για το λόγο αυτό σπεύσαμε στη νήσο της Τήνου,προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είναι ατυχήματα,είναι δολοφονίες με υπεύθυνους που έχουν όνομα και επίθετο…Τέτοιος είναι και ο Γιάννης Σιώτος, ο νέος δήμαρχος Τήνου,ψυχοπαίδι της ΝΔ και επί χρόνια μεγαλοδικηγόρος στις Κυκλάδες. Το εν λόγω κάθαρμα,όπως μας ενημέρωσε εντός των δικαστικών αιθουσών,τα απορριμματοφόρα δεν υποχρεούνται να περνάνε Κτέο,ενώ στην ερώτηση τι έπραξαν για τις οικογένειες των αποθανόντων,μάθαμε από την αντιδήμαρχο,πως διέγραψαν μία κλήση του μεγάλου υιού του νεκρού για να διευκολύνουν οικονομικά την οικογένεια. Φυσικά από το πανηγύρι υποκρισίας,δεν έλειψαν οι μεσίστιες σημαίες και η κατάθεση στεφανιών. Έλειψε όμως η απονομή δικαιοσύνης,η πρόληψη και επιβολή νέων μέτρων και κυρώσεων,ώστε να σταματήσουν επιτέλους να πεθαίνουν οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας.

Αφού λοιπόν πραγματοποιήσαμε τη παρέμβαση μας για όλους τους παραπάνω λόγους,δεχτήκαμε και τις συνέπειες της αστικής δικαιοσύνης,η οποία έπειτα από προτροπή του συνηγόρου και Αδερφού του δημάρχου,επέλεξε να μας κρατήσει και για 2η ημέρα,αυτή τη φορά στα κρατητήρια της Σύρου. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στο ότι μέλος της ομάδας συνελήφθη στην Αθήνα ,όπου και κρατήθηκε ως ότου μεταφερθεί στον εισαγγελέα Σύρου.

Παρ’ όλα αυτά,το σαθρό κατηγορητήριο απέτυχε παταγωδώς να στοιχειοθετηθεί ,με αποτέλεσμα την απαλλακτική απόφαση του δικαστηρίου. Κάτι τέτοιο όπως φάνηκε εκ των υστέρων,προκάλεσε σειρά αντιδράσεων στους φιλελεύθερους κύκλους του δημάρχου. Ήδη από την πρώτη μέρα της σύλληψης μας,ο κηφήνας Μητσοτάκης έτρεξε να προσδώσει τα συγχαρητήρια του στο Σιώτο για τη πολιτική βούληση που επέδειξε. Πόσο μάταια θα ήταν όμως όλα αυτά,όταν τα δικά τους δικαστήρια μας κρίνουν αθώους;Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα και τη κλήση του εισαγγελέα εφετών να ξαναδικαστούμε για το θανάσιμο αδίκημα της ρίψης φυλλαδίων. Ο άνθρωπος που δεν κάλεσε ούτε έναν από εκείνους που οδήγησαν συστηματικά έναν λαό στην ανέχεια με πληθώρα κακουργημάτων,καλεί το Ρουβίκωνα για ένα πλημμέλημα. Η νέα αυτή τακτική του κράτους να δικάζει ξανά και ξανά τους αγωνιστές,δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη.

Κάθε φορά που θα πλήττονται οι άνθρωποι της τάξης μας,θα είμαστε εκεί.

Όπου και αν χρειαστεί να φτάσουμε,όσες φορές και αν χρειαστεί να δικαστούμε».


Η Θράκη ως «αντί-Σεράγεβο»: Στο κάδρο της εκλογικής σύγκρουσης της Τουρκίας



Πρώτη φορά υποψήφιος πρόεδρος στη Θράκη - Ο Μουχαρέμ Ιντζέ θα αφιχθεί στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, ακολούθως θα μιλήσει σε μουσουλμάνους στο κτίριο της Τουρκικής Νεολαίας στην πόλη και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ξάνθη

Τη Θράκη βάζουν στο «κάδρο» των προεκλογικών τους συγκρούσεων τα τουρκικά κόμματα, με την ομιλία του υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) Μουχαρέμ Ιντζέ, την Πέμπτη 31 Μαΐου σε συγκέντρωση στην Κομοτηνή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο κ. Ιντζέ θα επισκεφθεί στη 1 το μεσημέρι το τουρκικό προξενείο και στη συνέχει θα μιλήσει σε συγκέντρωση ομοθρήσκων του μπροστά στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι πιθανό να μεταβεί και στην Ξάνθη, ενώ μετά την Θράκη θα περάσει μέσω του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία, στη νότια Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Κρτζαλικ, όπου θα μιλήσει σε τουρκικής καταγωγής πολίτες.

Αν και οι μουσουλμάνοι της Θράκης ως Έλληνες δεν ψηφίζουν στις εκλογές, η συγκέντρωση της τουρκικής αντιπολίτευσης, ερμηνεύεται από πηγές της μειονότητας, ως η απάντηση στην εκδήλωση του Ερντογάν στο Σεράγεβο της Βοσνίας.

Όπως τόνιζαν οι πηγές αυτές, η αντιπολίτευση του CHP θα επιχειρήσει να αντιδιαστείλει την συγκέντρωσή της στην Ελλάδα, χώρα της ΕΕ, και μάλιστα στην Θράκη, με τον αποκλεισμό του Ερντογάν από ομιλίες σε ευρωπαϊκές χώρες, για να εκπέμψει μηνύματα τόσο στους Ευρωπαίους όσο και στο εσωτερικό.

Η αντιπολίτευση, πάντως, δεν έχει στα ψηφοδέλτιά της υποψήφιο από την ελληνική Θράκη σε αντίθεση με τον Ερντογάν που έχει συμπεριλάβει τον καταγόμενο από την Κομοτηνή υφυπουργό άνευ χαρτοφυλακίου Μεχμέτ Τσαβούσογλου.


Πηγή: skai.gr


Λέρος: Ο πατέρας ομολόγησε ότι βίαζε τα παιδιά του -Συμμετείχε και η μάνα


Αποτροπιασμό προκαλούν όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τους βιασμούς δύο παιδιών στη Λέρο, από τους ίδιους τους γονείς τους.

Επί 4 χρόνια οι δύο γονείς κακοποιούσαν σεξουαλικά το 14χρονο κορίτσι και το 8χρονο αγόρι, ενώ η οικογένεια έχει ακόμη έναν 17χρονο γιο με νοητική υστέρηση, που δεν έχει διευκρινιστεί αν έπεσε θύμα βιασμού. Το τέταρτο, ενήλικο παιδί (25 ετών) έχει εγκαταλείψει το σπίτι, «δραπετεύοντας» από την κόλαση που ζούσαν τα αδέλφια του...

Το έγκλημα ξεσκεπάστηκε όταν το κορίτσι (μαθήτρια γυμνασίου) μεταφέρθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο της Λέρου και εξεταζόμενη από τον Παιδίατρο και Γυναικολόγο διαπιστώθηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού. Το κορίτσι, μιλώντας με ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό περιέγραψε το τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια στο σπίτι της οικογένειας, στην περιοχή Πλάκα της Λέρου, όπου ζούσε έναν εφιάλτη.

 Όπως μάλιστα αποκάλυψε η 14χρονη, η μητέρα όχι μόνο ήξερε και δεν μιλούσε, αλλά συμμετείχε στην σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών της.

Ο Δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας μιλώντας στο «Ε» αποκάλυψε και άλλα στοιχεία από την φρικιαστική υπόθεση. Ο δήμαρχος αρχικά συνεχάρη την αστυνομία που κατάφερε να βρει τα στοιχεία και τελικά να φτάσει στην αλήθεια. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο πατέρας είναι υπάλληλος στο Ψυχιατρείο της Λέρου και- όπως είπε- «υπήρχαν κάποιες ενδείξεις» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το ένα παιδί μάλιστα, το κοριτσάκι, το παρακολουθούσε ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητος. Το παιδί, σύμφωνα με τον δήμαρχο, είχε μεταβεί πριν από έναν χρόνο στο Παίδων για παρακολούθηση μαζί με τους γονείς.

«Τον γνώριζα, αλλά κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες», είπε ο δήμαρχος, ο οποίος υποστήριξε ότι το κοριτσάκι παρουσίαζε άγχος, το οποίο προφασιζόταν ότι προκαλείται από το σχολείο και τα μαθήματα, χωρίς να πει τίποτα άλλο που θα δημιουργούσε υπόνοιες για όσα φρικιαστικά συνέβαιναν στο σπίτι της οικογένειας. Η οικογένεια επέστρεψε στη Λέρο μετά το διάστημα που το παιδί παρέμεινε στο νοσοκομείο και έτσι υπέθεσαν ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο.

Τα δύο ανήλικα θα αναλάβει η θεία τους.



Πηγή: iefimerida.gr 


Eurostat: Αυξήθηκαν οι Ελληνες που ζουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε.



To 6% των Ελλήνων ηλικίας 20-64 ετών κατοικούσαν το 2017 σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. To 2012 το εν λόγω ποσοστό ήταν 4,7% όπως και το 2007.

Συνολικά, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) το 3,8% των πολιτών κατοικούσαν σε άλλο κράτος μέλος από το κράτος της ιθαγένειάς τους το 2017, αυξημένο κατά 2,5% σε σχέση με πριν από δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τα ποσοστά αυτά ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των κρατών-μελών, από 1% για τους πολίτες της Γερμανίας έως 19,7% για τους πολίτες της Ρουμανίας. Επίσης υψηλά ποσοστά καταγράφηκαν στη Λιθουανία (15,0%), στην Κροατία (14,0%), στην Πορτογαλία (13,9%), στη Λετονία (12,9%) και στη Βουλγαρία (12,5%).

Σε γενικές γραμμές, μεγαλύτερη κινητικότητα παρατηρείται στους απόφοιτους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ΕΕ, καθώς αποτελούν το 32,4% του συνόλου των πολιτών που έχουν μετοικήσει σε άλλο κράτος-μέλος. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το ποσοστό αυτό είναι 31,4%.

Τέλος, παρατηρείται πως το ποσοστό απασχόλησης στους Έλληνες που βρίσκονται σε άλλη χώρα της ΕΕ, είναι κατά 19,5% υψηλότερο από το αντίστοιχο στους κατοίκους της Ελλάδας, (77,3% σε σχέση με 57,8%). Συνολικά στην ΕΕ, η διαφορά είναι 4% (76,1% σε σχέση με 72,1%).


(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ταραχή στο Μαξίμου και πρωτοφανές «άδειασμα» στον Κοτζιά



Κάποτε θα γινόταν και αυτό! Οι φωνές σχεδόν ακούστηκαν έξω από το Μαξίμου, όταν οι υψηλοί ένοικοι του έγιναν κοινωνοί της δήλωσης του Νίκου Κοτζιά, σύμφωνα με την οποία οι δύο υπουργοί Εξωτερικών (ο ίδιος και ο Ντιμιτρόφ), ολοκλήρωσαν ό,τι είχαν αναλάβει, ώστε και μετά από τις συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων, η συμφωνία επαφίεται πλέον στους δύο πρωθυπουργούς.

Το επιτελείο του πρωθυπουργού, ουσιαστικά ο ίδιος, ευρέθη προ απροόπτου, έχοντας υπερκεραστεί από τον υπουργό Εξωτερικών, καθώς αυτός προέβη σε δηλώσεις που εκτείνονται πέραν των καθορισμένων ορίων, αρμοδιοτήτων και ευθυνών του.

Αμέσως το Μαξίμου προέβη στο πρωτοφανές. Εξέδωσε non paper «αδειάζοντας» τον υπουργό ενώ εκείνος βρισκόταν ακόμη στο εξωτερικό στο πλαίσιο της «εθνικής αποστολής», και μάλιστα με αντισυμβατικό και ασυνήθη ειρωνικό τρόπο: «Ορισμένοι βιάζονται να πούνε χοπ, πριν ακόμη τα Σκόπια πηδήξουν το χαντάκι», ανέφερε, και συνιστούσε «υπομονή και ψυχραιμία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου»! Αναγνώρισε πάντως ότι «οι δυο υπουργοί Εξωτερικών έκαναν σημαντική πρόοδο, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν τελείωσαν, αντιθέτως βρίσκονται στην πιο κρίσιμη φάση»!

Ναι, κάποτε θα γινόταν και αυτό! Ένας πρωθυπουργός με ελλιπή γνώση των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, αφού σε γνώση τους δεν τον προδιέθετε η κοσμοθεωρία του (η ευαισθησία για τα εθνικά θέματα ήταν μόνο για τα ακροδεξιά εθνίκια), με εκ των προτέρων ούλτρα δοτική στάση έναντι των Σκοπίων (αρχηγός της νεολαίας που περήφανα ονομάτιζε τα Σκόπια ως Μακεδονία), χωρίς επαρκή στελέχωση του επιτελείου του με ειδικούς επί των εξωτερικών, παρέδωσε εν λευκώ την διαχείριση των εθνικών θεμάτων σε έναν πληθωρικό υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος νιώθοντας υπέρ αυτάρκης, τα μετέτρεψε σε προσωπικό θέμα ενασχόλησης και ίσως στοίχημα προσωπικής καριέρας.

Δεν είναι πρώτη φορά που Μαξίμου και ΥΠΕΞ λειτουργούν ως κακόηχη, ασυντόνιστη ορχήστρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση που είχαν Κοτζιάς – Ντιμιτρόφ στο Σούνιο, στο περιθώριο της 2ης Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της ομάδας Visegrad και των Βαλκανικών Κ-Μ ΕΕ (Balkan-4), ο σκοπιανός ΥΠΕΞ ανέφερε στον Έλληνα ομόλογό του την ονομασία Ίλιντεν. Ο κ. Κοτζιάς δεν το μετέφερε στον πρωθυπουργό –ίσως δεν το αξιολόγησε.

Έτσι ο κ. Τσίπρας στη Σόφια βρέθηκε απαράσκευος ενώπιον του Ζάεφ και της πρότασής του. Είτε γιατί δεν γνώριζε τι συμβολίζει το Ίλιντεν (το πιο πιθανό), είτε γιατί είχε μια θαμπή εικόνα με θετική φόρτιση, καθώς στην κομματική ιστορία του ΚΚΕ κάποτε η λέξη ακούστηκε με θετικό τρόπο, στάθηκε προσηνής. Ώσπου είδε έκπληκτος τις αντιδράσεις στο εσωτερικό και ανέκρουσε πρύμναν.

Τρίτο επεισόδιο: Πρόσφατα ο ΥΠΕΞ έγινε το αλεξικέραυνο διαμαρτυριών από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την άχρωμη και άοσμη ανακοίνωση σχετικά με τις δολοφονίες των Παλαιστινίων, κατά τις αντιδράσεις που ακολούθησαν την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Ζήτησε συγκεκριμένα από τους Παλαιστίνιους διαδηλωτές να διασφαλίσουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων, και από το Ισραήλ να αποφύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας (όταν ακόμη και ο Πάπας είχε εκφραστεί με οργή!). Για την ίδια υπόθεση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έγραφε με μεγάλη απόκλιση από το ΥΠΕΞ «Η διεθνής κοινότητα οφείλει να καταδικάσει απερίφραστα τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, που έχουν ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες».

Να υπενθυμίσουμε επίσης το παρασκηνιακής υφής: Ο κ. Τσίπρας πρόλαβε τον Τραμπ στην… ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας. Κατά τη συνάντησή του στο προεδρικό μέγαρο με τον ισραηλινό Πρόεδρο, Ρέουβεν Ρίβλιν, έγραψε – προφανώς από άγνοια - «Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην ιστορική σας πρωτεύουσα και να συναντώ τις εξοχότητές σας»!

Η άγνοια συγχωρείται – ας πούμε. Η μη προετοιμασία όχι. Σε τέτοιες συναντήσεις το τι θα γράψουν και τι θα δηλώσουν οι επίσημοι, είναι προγραμματισμένα μέχρι κεραίας, σε συνεργασία με τη διπλωματική υπηρεσία. Την εποχή ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θεωρείται ως γραφειοκρατική διπλωματική δυσκαμψία. Κυριαρχεί αλλαγμένο το παλιό σύνθημα… η φαντασία στη διπλωματία. Τα αποτελέσματα ευκρινή.

Του Γιάννη Σιδέρη
Πηγή : liberal.gr