Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Σε καραντίνα η Μόρια μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

 



Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Μυτιλήνης καθώς, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην δομή προσφύγων και μεταναστών στην Μόρια.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευης αναφέρει ότι η δόμη τίθεται πλέον σε καθεστώς πλήρους καραντίνας για 14 ημέρες.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται:

«Θετικός στον ιό COVID-19 ανιχνεύθηκε Σομαλός αναγνωρισμένος πρόσφυγας 40 ετών, ο οποίος επέστρεψε παρατύπως στην Μόρια όπου διέμενε σε σκηνή εκτός της υφιστάμενης περίφραξης, παρά το γεγονός ότι του είχε επιδοθεί απόφαση εξόδου. Είχε λάβει άδεια διαμονής που εκδόθηκε στο ΠΓΑ Αλίμου. Σήμερα, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, τίθεται άμεσα σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια της Λέσβου για συνολικά 14 ημέρες, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.  

Ο 40χρονος αναγνωρισμένος πρόσφυγας είχε φύγει από την Λέσβο στις 17 Ιουλίου, φαίνεται, όμως, πως επέστρεψε τις τελευταίες μέρες. Το ΚΥΤ Μόριας παραμένει ανοικτή δομή και το περιστατικό αυτό ενισχύει την ανάγκη να υλοποιηθούν οι εργασίες δημιουργίας κλειστής ελεγχόμενης δομής. Για το χρονικό διάστημα, έως και τις 15/09/2020, θα απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θα έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο γύρω από την δομή, για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας καθ΄ όλο το 24ωρο.    

Επισημαίνεται ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στην Μόρια για ιχνηλάτηση των επαφών του, ενώ στο ΚΥΤ Μόριας έχει μεταβεί και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης. Στον χώρο θα εισέρχεται μόνο προσωπικό ασφαλείας μετά από θερμομέτρηση, ενώ σημειώνεται ότι εντός Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε λειτουργία και η νέα υγειονομική μονάδα για την απομόνωση και παρακολούθηση ύποπτων περιστατικών.  

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή της υγειονομικής κρίσης στα μέσα Μαρτίου, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εφαρμόζει πιστά το σχέδιο “ΑΓΝΟΔΙΚΗ”, που θέτει σε ισχύ μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων σε όλα τα ΚΥΤ και τις δομές της χώρας».

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι ο ασθενής πρόσφυγας μεταφέρθηκε αργά χθες Δευτέρα το βράδυ εμπύρετος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου διαγνώσθηκε αμέσως θετικός στον κορονοϊό, ενώ κρίθηκε ότι πρέπει να εισαχθεί αμέσως για νοσηλεία λόγω των σοβαρών υποκείμενων νοσημάτων του.

Ο Σομαλός είχε αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη στις 17 του περασμένου Ιουλίου με δικαίωμα μετακίνησης που είχε ως αναγνωρισμένος πρόσφυγας. Μάλιστα, στις 21 Αυγούστου βεβαίωσε την παρουσία του στην Αθήνα με καταγεγραμμένη εμφάνισή του σε Αστυνομικό τμήμα της Αττικής. Προφανώς λόγω αδυναμίας παραμονής στην Αθήνα και του «ανοικτού» χαρακτήρα της Μόριας επέστρεψε στη Μυτιλήνη.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Λαμία: Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονης από δύο αλλοδαπές και μία Ελληνίδα

 



Απίστευτο περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων κοριτσιών σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στη Λαμία σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Ο ξυλοδαρμός της 13χρονης έγινε σε παρκάκι της Νέας Άμπλιανης στη Λαμία, που τα βράδια μαζεύονται αρκετά παιδιά.  Η παρέα των 17χρονων κοριτσιών που ξυλοκόπησε την 13χρονη απαρτίζεται από μια Ελληνίδα, μια Ρουμάνα και μια Αλβανίδα.

Όπως καταγγέλλει η οικογένεια της 13χρονης χωρίς να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος υπήρξε αρχικά μια φραστική αντιπαράθεση μεταξύ της νεαρής και της παρέας με τις τρεις 17χρονες. Ξαφνικά η μια από αυτές δεν γνωρίζουμε εάν ήταν η Ελληνίδα η οι αλλοδαπές έριξε ένα χαστούκι στην 13χρονη και στη συνέχεια άρχισαν να την χτυπούν άγρια και οι τρεις μαζί.

«Την χτύπησαν και την έριξαν κάτω. Την πατούσαν και την κλωτσούσαν. Η αδελφή μου νοσηλεύεται με χτυπήματα στον αυχένα, στα πλευρά, στην κοιλιά και αλλού. Έχουμε καταθέσει μηνύσεις και τώρα η δικαιοσύνη έχει το λόγο....», λέει η αδελφή της.

Η οικογένειας της 13χρονης έχει δώσει εντολή στον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα να αναλάβει την υπόθεση, ο οποίος δήλωσε : «Έχω ενημερωθεί από την οικογένεια για τον άγριο ξυλοδαρμό του κοριτσιού, το οποίο νοσηλεύεται στο ΓΝ Λαμίας. Περιμένω τις ιατρικές γνωματεύσεις και το περιεχόμενο της δικογραφίας που σχημάτισε η αστυνομία στη Λαμία και μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους...», είπε στο o κ. Λύτρας.



Γελάει ο κόσμος με τις αλλαγές Τσίπρα στον θίασο! Νέα νούμερα στον θίασο

 


Σε πλήρη απαξίωση ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ξεφτιλιστεί εντελώς και βουτηγμένος στα σκάνδαλα προσπαθεί να κάνει ότι υπάρχει.

Με τρείς αλλαγές που αφορούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας νομίζει ότι αναβαθμίζει το κόμμα και γελάει όλη η αριστερά μαζί του. Ο θίασος αλλάζει νούμερα και κεντρικά νούμερα βάζει Δημήτρη Τζανακόπουλο, Νίκο Παππάςκαι Πάνο Σκουρλέτη.

Η πρόταση για να αναλάβει την θέση του Γραμματέα του κόμματος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δείχνει ότι ο ακροαριστερός Αλέξης Τσίπρας θέλει να προωθήσει στην ηγεσία του κόμματος του ένα νέο, ακροαριστερό πρόσωπο με το οποίο άραζε στην πλατεία των Εξαρχείων.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από το 2019 ανήκει στον θίασο το  «Αριστερό Δίκτυο» στην οποία ηγείται πρώτο νούμερο ο Δημήτρης Βίτσας. Σε αυτή συμμετέχουν νούμερα όπως τα μέλη της ΚΟ, Γιάννης Μπουρνούς και Πέτυ Πέρκα, ο Κώστας Πουλάκης και η Έφη Καλαμαρά αλλά και στελέχη με σημαντική παρουσία τα προηγούμενα χρόνια στη Νεολαία όπως οι Κώστας Κάβουρας και Θεόφραστος Βαμβουρέλης.

Για να μην το πάρει στραβά ο νυν γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης επέλεξε να τον βάλει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στην θέση δηλαδή του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Η καρατόμηση του Νίκου Παππά από τομεάρχη Οικονομίας είναι γεγονός και έτσι ο διεφθαρμένος Νίκος Παππάς θα χάσει τον τομέα που τόσο πολύ ήθελε και για τον οποίο –κατά γενική ομολογία- είχε δουλέψει πολύ.

Το μεγάλο γέλιο είναι για το νούμερο Νάσο Ηλιόπουλο που θα αντικαταστήσει το άλλο νούμερο Αλέξη Χαρίτση για κυβερνητικός εκπρόσωπος και μάλιστα θεωρείται απο τον Τσίπρα διαίτερα χαρισματικός στην επικοινωνία και έχει να πέσει πολύ γέλιο. Σημειωτέων ο Αλέξης Χαρίτσης ζήτησε να αναλάβει ένα παραγωγικό σκιώδες υπουργείο. 



Κακοποιός που είναι στη φυλακή πούλησε το σπίτι του στην Καλλιθέα σε ΑΜΕΑ εξαπατώντας τον!


Γνωστός στην ασφάλεια και την εισαγγελία εφετών ο κακοποιός Ν.Χ., ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή με κάθειρξη 25 χρόνια, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκβίαση, και το κορυφαίο επειδή πλαστογράφησε και σκηνοθέτησε τον θάνατο του για να εξαφανιστεί που έχει αφήσει εποχή σε όλες τις εισαγγελίες της χώρας.

Ο κακοποιός Ν.Χ. αντί να σωφρονιστεί συνεχίζει να κάνει απάτες ακόμα και μέσα απο την φυλακή παραχωρώντας παράνομα διαμέρισμα που έχει πουλήσει.

Θύματα του γνωστοί δημότες της Καλλιθέας και ο ένας μάλιστα πρώην αντιδήμαρχος, με τον κακοποιό πριν μπει στην φυλακή να τους προσεγγίζει να εξαπατά τον γιο του πρώην αντιδημάρχου που είναι ΑΜΕΑ, ώστε να του πουλήσει ένα διαμέρισμα στην Καλλιθέα.

Η πώληση του διαμερίσματος του κακοποιού και η πλήρη εξόφληση του διαμερίσματος από τον αγοραστή έγινε το 2008 νόμιμα παρουσία συμβολαιογράφου. Το διαμέρισμα κλείστηκε από τον νέο αγοραστή και απελευθερώθηκε μέχρι να αποφασίσει ο νέος αγοραστής την τύχη του.

Και ενώ ήταν έτοιμος μετά από χρόνια ο αγοραστής να αξιοποιήσει το διαμέρισμα που αγόρασε, πήγε εχθές Τρίτη 01/09/2020 το πρωί με κλειδαρά να αλλάξει κλειδαριές και να μπει να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται το ακίνητο και τι χρειάζεται, αυτό που αντίκρισε τον τρόμαξε.

Με έκπληξη ο αγοραστής, ο μπαμπάς του αγοραστή, και η μητέρα του αγοραστή την ώρα που άνοιγαν το διαμέρισμα βρήκαν μέσα μια γυναίκα που στην αρχή για να κρύψει τα στοιχεία της δήλωσε ψευδώς ότι είναι από την Γερμανία και μένει εκεί, αλλά μόλις την αναγνώρισαν οι νέοι ιδιοκτήτες δήλωσε ότι είναι η πρώην γυναίκα του κακοποιού Ν.Χ. και διέμενε παράνομα στο διαμέρισμα.

Μόλις αναγνώρισαν την Ε.Δ. αναγκάστηκε να πει ότι ο κακοποιός πρώην άντρας της που βρίσκεται για πολλά χρόνια στην φυλακή, έχει παραχωρήσει το διαμέρισμα στην κόρη του που ζει στην Γερμανία ώστε όταν έρχεται να μένει όποτε θέλει.

Με λίγα λόγια ο κακοποιός Ν.Χ. παραχώρησε το διαμέρισμα άλλου στην κόρη του να μένει!!

Η έκπληξη ήταν διπλή γιατί οι νέοι ιδιοκτήτες ζήτησαν από την πρώην σύζυγο του κακοποιού και συνεργό του σε πολλά εγκλήματα που έχει κάνει ο κακοποιός, να αδειάσει άμεσα το διαμέρισμα γιατί το έχουν πουλήσει και εκείνη αρνήθηκε να το εγκαταλείψει.

Φυσικά οι νέοι ιδιοκτήτες πήγαν στον Α.Τ. Καλλιθέας, έκαναν μήνυση πήγε αστυνομικός να της δώσει προθεσμία να αφήσει το διαμέρισμα η Ε.Δ., και η πρώην σύζυγος του κακοποιού είχε εξαφανιστεί, κρυβόταν και δεν άνοιγε την πόρτα και τώρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και η ασφάλεια της Καλλιθέας.

Σημειωτέον η πρώην σύζυγος του κακοποιού έχει καταδικαστεί πολλές φορές για απάτη, για συνέργεια σε εκβίαση, καθώς και για άλλες ενέργειες που σχετίζονται με τις δραστηριότητες του κακοποιού Ν.Χ. πρώην άντρα της και μόλις ανακαλύφθηκε η νέα απάτη έτρεξε να εξαφανιστεί γιατί έχει ποινές με αναστολή.

Όπως ενημερωθήκαμε από την ασφάλεια της Καλλιθέας ο κακοποιός Ν.Χ. μόλις πούλησε το διαμέρισμα του με σχέδιο για να μην το διεκδικήσουν θύματα του ως αποζημίωση μετά από αγωγές που είχαν καταθέσει σε βάρος του, και μετά από χρόνια πλαστογράφησε γραμμάτια και ζητούσε το διαμέρισμα πίσω δήθεν ότι του χρωστάει ο νόμιμος ιδιοκτήτης, αλλά χωρίς να το διεκδικήσει νομίζοντας έτσι ότι το έχει εξασφαλίσει από τις αποζημιώσεις και θα το πάρει πίσω από τον νέο ιδιοκτήτη.

Βίος και πολιτεία ο κακοποιός Ν.Χ. και θα δοθεί συνέχεια στα δικαστήρια.




496 παραβάσεις - 31 συλλήψεις για τον κορωνοϊό σε όλη την Ελλάδα

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (48.406) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(8) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (1) κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στα Ιόνια Νησιά.Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (496) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (31) άτομα.

(355) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ, ως ακολούθως:

(54) στη Θεσσαλονίκη,

(46) στην Αττική,

(40) στο Βόρειο Αιγαίο,

(37) στην Κεντρική Μακεδονία,

(37) στη Στερεά Ελλάδα,

(32) στην Κρήτη,

(25) στα Ιόνια Νησιά,

(19) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(15) στη Δυτική Ελλάδα,

(15) στην Ήπειρο,

(13) στην Πελοπόννησο,

(13) στη Θεσσαλία,

  (5) στο Νότιο Αιγαίο και

  (4) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (11.511) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (11.501) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (10) των (300) ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (94) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν συνολικά (4) παραβάσεις στη Μύκονο για μη χρήση μάσκας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.



Δέν του άρεσε του Πολάκη η άρση ασυλίας! Έκανε ανάρτηση μπροστά σε φωτογραφία του αρχικακοποιού Βελουχιώτη

 


Δεν άρεσε του Πολάκη που επιτέλους θα αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη και ποινικά και αποφάσισε να προκαλέσει, αναρτώντας την δυσαρέσκεια με φόντο φωτογραφία του ακροαριστερού αρχικακοποιού Άρη Βελουχιώτη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς πλέον βουλευτική ασυλία, αντέδρασε έντονα στην απόφαση της Επιτροπής της Βουλής να άρει την ασυλία του, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης, γιατί τώρα δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το βουλευτιλίκι.

Εντωμεταξύ στην ανάρτηση του νομίζει ότι τους έχει όλους, νομίζει ότι κάνει αποκαλύψεις ενώ ξεφτιλίζεται γιατί πετάει λάσπη, και δεν έχει καταλάβει ότι τον έχουν πάρει όλοι χαμπάρι και τώρα θα πάρει την δικαιοσύνη που του αξίζει και ποινικά γιατί με αγωγές χρωστάει χιλιάδες ευρώ σε όσους έχει διαβάλλει.

Η ανάρτηση του Πολάκη με φόντο τον πίνακα του ακροαριστερού κακοποιού δολοφόνου Άρη Βελουχιώτη.

Μόλις τελείωσε η παρέμβαση μου στην επιτροπή της Βουλης που αποφασίζει για τις άρσεις ασυλίας ,μετά από μήνυση εναντίον μου , του αλητηριου κοντορεβυθουλη της δημοσιογραφιας ,του «εκδότη» των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Κουρτακη πως και καλά τον «συκοφάντησα» πέρυσι στην ολομέλεια(που κουβεντιαζόταν οι μηνύσεις Στουρνάρα και Πουλη )όταν είπα πως ερριξε λάσπη για μενα και λεφτά σε τοπικά μέσα για να βγει η ΝΔ πρώτη στα Χανια και να μη βγω εγώ Βουλευτης!!!

ΤΑ ΕΙΠΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και για τους τόνους λάσπης και παραπληροφόρησης που ερριξε αυτός και κάποια από τα τοπικά μέσα στα Χανιά και βέβαια θύμισα όλο το ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ που έχει εισπράξει αυτό το άθυρμα της δημοσιογραφιας από το ΚΕΕΛΠΝΟ για μπάνερ,»άρθρα» και για τα μαϊμού σάιτ όπως το «velona Kai klosti”

Είπα πως ο Σαμαράς ο Γεωργιαδης και ο Λοβερδοα σε αντίστοιχες τοποθετήσεις τους ως κατηγορούμενοι θα έπρεπε να έχουν εισπράξει καμία 20αρια μηνύσεις για συκοφαντία και απειλές σε δικαστές κάτι που ποτέ δεν έγινε και πως η μήνυση του Κουρτακη σαφώς και έχει πολιτική σκοπιμότητα ως μέρος ενός σχεδίου που θα προσπαθήσει η ΝΔ να κουκουλώσει και τις πομπές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ όπως προσπαθεί με τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Η συνέχεια στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ,που αυτή είναι ανοιχτή και δημόσια διαδικασία και όχι κλειστή όπως η σημερινή.!

ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ ,ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ,θα σας αποκαλύπτουμε και ξεφτιλίζουμε μέχρι να δείτε ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΝΙ!!

Παυλος Πολακης βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ εκλεγμένος με 15.500 σταυρούς δηλαδή 15.500 μαχαιριές σε εσάς!

ΥΓ.Ξεκινησα την τοποθέτηση μου με αυτό που έγραψε ο Μιχάλης Στρατάκης (παλαιός διευθυντης στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης):

« Οι καλύτεροι δάσκαλοι στη ζωή μου ήσανε οι κακοί, οι απατεώνες, οι μισάνθρωποι, οι δίμουροι, οι αχάριστοι, οι θεομπαίχτες, οι χριστέμποροι, οι κλέφτες, οι ψεύτες, οι μοχθηροί, οι πατριδοκάπηλοι, οι ανέραστοι, οι υποκριτές, οι ρουφιάνοι, οι χαιρέκακοι, οι παράουροι, οι λουφατζήδες και οι άτιμοι.

Σ' αυτούς οφείλω, Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ».....

Υγ2 ΣΑΣ ΕΧΩ!!

app-facebook
Παυλος Πολακης
την Τρίτη

Μόλις τελείωσε η παρέμβαση μου στην επιτροπή της Βουλης που αποφασίζει για τις άρσεις ασυλίας ,μετά από μήνυση εναντίον μου , του αλητηριου κοντορεβυθουλη της δημοσιογραφιας ,του «εκδότη» των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Κουρτακη πως και καλά τον «συκοφάντησα» πέρυσι στην ολομέλεια(που κουβεντιαζόταν οι μηνύσεις Στουρνάρα και Πουλη )όταν είπα πως ερριξε λάσπη για μενα και λεφτά σε τοπικά μέσα για να βγει η ΝΔ πρώτη στα Χανια και να μη βγω εγώ Βουλευτης!!!

ΤΑ ΕΙΠΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕ ΣΤΟΙ...

See More
3.9K
386
457




«Die Welt»: Εντολή του δικτάτορα Ερντογάν «Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό»

 


Για να μην χάσει την εξουσία ο δικτάτορας Ερντογάν, και για να αποφύγει την φυλακή αυτός και μέλη της οικογένειας του που είναι βουτηγμένοι στα σκάνδαλα, θέλει να πάει σε πόλεμο αδιαφορώντας για το μέλλον της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, που επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές, πριν από μερικές ημέρες ο Ερντογάν φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του στην Αγκυρα να προχωρήσουν στη βύθιση ελληνικού πλοίου στην Ανατολική Μεσόγειο, με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Οι Τούρκοι στρατηγοί φαίνεται ν’ αντέδρασαν, με τον Τούρκο πρόεδρο να αντιπροτείνει ρίψη ελληνικού πολεμικού μαχητικού αεροσκάφους, με τέτοιον τρόπο ώστε να διασωθεί ο Έλληνας πιλότος.

Το δημοσίευμα αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος Ερντογάν διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο, αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει τη ζωή του»




Νέο χαστούκι στην Τουρκία! Οι ΗΠΑ άρουν το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο



Όλοι δείχνουν στην Τουρκία τα δόντια τους ποικιλοτρόπως, το μόνο που κάνουν οι Τούρκοι είναι να απειλούν αλλά κανένας δεν τους φοβάται και αυτό το παίρνουν χαμπάρι.

Η απόφαση των ΗΠΑ για μερική άρση του εμπάργκο όπλων προς τους Ελληνοκύπριους, έβαλε σε πανικό τους Τούρκους που καταλαβαίνουν ότι η συμπεριφορά των προκλήσεων και των απειλών τους απομονώνει.

Το ΥΠΕΞ του καθεστώτος στην Τουρκία έβγαλε ανακοίνωση λέγοντας ότι η ενέργεια αυτή των ΗΠΑ, δηλητηριάζει τις ελπίδες για ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι ασύμβατη με το πνεύμα της συμμαχίας.

Η ανακοίνωση του καθεστώτος: «Η σημερινή απόφαση των ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο όπλων κατά της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης αγνοεί την ισότητα και την ισορροπία μεταξύ των δύο λαών στο νησί. Είναι βέβαιο ότι αυτή η απόφαση θα πλήξει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού ζητήματος. Αναμένουμε από τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την απόφασή τους και να υποστηρίξουν τις υπάρχουσες προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή», συμπληρώνει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση: «Η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα για την Κύπρο, θα λάβει αποφασιστικά τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων σύμφωνα με τη νομική και ιστορική ευθύνη της».



Έρχονται Rafale, φρεγάτες, ελικόπτερα και τορπίλες από την Γαλλία

 



10 Σεπτεμβρίου θα πέσουν οι υπογραφές, 10 δισ. ευρώ θα δώσει η κυβέρνηση για την απαραίτητη και αναγκαία αύξηση άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές είναι:

Απόκτηση 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale 4ης γενιάς.

Αγορά δύο υπερσύγχρονών γαλλικών Belh@rra.

Συντήρηση των μαχητικών Mirage 2000-5

Αναβάθμιση 4 φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ.

Απόκτηση τορπιλών βαρέως τύπου για τους «αόρατους κυνηγούς» του Αιγαίου, τα ελληνικά υποβρύχια.

Απόκτηση 4 ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου, Romeo.

Αναβάθμιση 11 ελικοπτέρων Aegean Hawk.

Η απόφαση της κυβέρνησης για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας είναι ειλημμένη και τις επίσημες ανακοινώσεις θα κάνει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.