Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Σκουρλέτης για τα τρολ έρχονται ονόματα και αποκαλύψεις της υπόγας ΣΥΡΙΖΑ

 


Σε πανικό τα troll του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι τα έβαζαν αφού τώρα θα αντιμετωπ΄σιουν την δικαιοσύνη και την ασφάλεια.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρώην υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης μετέβη σήμερα στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά την κλιμακούμενη επίθεση εναντίον του από τρολ του διαδικτύου.

Στη συνέχεια ο κ.Σκουρλέτης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Δημοκρατία στη χώρα μας υποσκάπτεται και καταρρακώνεται από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ένα θρασύτατο σύστημα παράνομης παρακολούθησης με ευθύνη του πρωθυπουργού έχει εγκατασταθεί στο Μαξίμου εδώ και χρόνια. Οι Ανεξάρτητες Αρχές και τα μέλη τους στοχοποιούνται και μαζί πλήττεται το κράτος δικαίου. Η χώρα διασύρεται διεθνώς ως προς την ποιότητα της δημοκρατίας και της λειτουργίας των θεσμών. Σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον, ψεύτικοι λογαριασμοί στο διαδίκτυο στοχοποιούν, λασπολογούν και σπέρνουν μίσος και τοξικότητα υπονομεύοντας και απαξιώνοντας το περιεχόμενο του δημοσίου διαλόγου. Απέναντι σε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα οι δημοκρατικοί πολίτες και οι δημοκρατικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να αντισταθούν και να υπερασπιστούν το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία».Απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα που διακινείται ως δήθεν επιστολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας


 

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα με τη χρήση στοιχείων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Μάλιστα, χρησιμοποιώντας λογότυπα της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Interpol κ.λπ. και δήθεν υπογραφή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, επιχειρούν να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή και να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι, το παρακάτω κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του, καθώς και ψευδή υπογραφή και σφραγίδα με επιγραφή «Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αστυνομίας και Επικεφαλής του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών» είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Υπενθυμίζεται ότι, περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, παρατίθεται εικόνα της απατηλής επιστολή:

Σάλος στην Σλοβακία όταν βουλευτής κατέβασε τη σημαία της ΕΕ και άλλαξε τη φωτογραφία της προέδρου με τον Τσε Γκεβάρα

 


Καραγκιοζιλίκια στην Σλοβακία με τον νέο αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σλοβακίας, που προκάλεσε σε βίντεο που δημοσίευσε στο Telegram.

Στο βίντεο, που τιτλοφορείται «Φθινοπωρινός καθαρισμός», ο Λούμπος Μπλάχα, που μπήκε για πρώτη του φορά στο νέου του γραφείο, ανακοίνωσε ότι πρέπει να γίνουν μερικές μικρές προσαρμογές, καθώς όπως είπε η Σλοβακία «έρχεται πρώτη».

Ο βουλευτής, αντικατέστησε τη σημαία της ΕΕ, ενώ αποκαθήλωσε το πορτρέτο της όμορφης προέδρου της χώρας Ζουζάνα Καπούτοβα με την εικόνα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, χωρίς βέβαια να είναι σε πρώτη φάση προφανής η σύνδεσή του με τη Σλοβακία, που κατά δήλωσή του προηγείται.Ο Μπλάχα έχει δείξει τέτοιες γελοίες συμπεριφορές και παλιά, αφού εδώ και καιρό αποκαλεί την πρόεδρο της Σλοβακίας «Αμερικανίδα πράκτορα». Ο ίδιος ανήκει στο λαϊκιστικό κόμμα Smer-SD του τετράκις πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, που εξελέγη με την υπόσχεση να σταματήσει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Το βίντεο προκάλεσε την οργή του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος (KDH) που ζητά την αποπομπή του από τη θέση του αντιπροέδρου του κοινοβουλίου και συγκεντρώνει υπογραφές.«Το KDH καταδικάζει έντονα τις ενέργειες του Λούμπος Μπλάχα, όταν αφαίρεσε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το γραφείο της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Σλοβακίας και αντικατέστησε το πορτρέτο της προέδρου με το πορτρέτο ενός ξένου ηγέτη της πιο ριζοσπαστικής κομμουνιστικής πτέρυγας, του Τσε Γκεβάρα», δήλωσε η επικεφαλής του κόμματος, προσθέτοντας ότι το KDH αγωνίστηκε κατά του κομμουνισμού και τάχθηκε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Ο Λούμπος Μπλάχα πέρασε στην αντεπίθεση και κατηγόρησε το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα ότι μισεί τη Σλοβακία. «Καταλαβαίνω ότι είναι εξοργισμένοι που ύψωσα τη σημαία της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στο γραφείο μου, επειδή μισούν τη Σλοβακία. Δεν ψήφισαν καν το Σύνταγμα» έγραψε στο Telegram.

Ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου υποστήριξε ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να διατηρεί στο γραφείο του τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τη φωτογραφία της Ζουζάνα Καπούτοβα.Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, όπου είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping, τον Πρωθυπουργό Li Qiang και τον Πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Zhao Leji, στο Μέγαρο του Λαού στο Πεκίνο.

Κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Πρόεδρο Xi Jinping, ο Πρωθυπουργός δήλωσε:

«Σας ευχαριστώ για τα θερμά σας λόγια και τη θερμή σας υποδοχή. Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω μεταφέροντας τους χαιρετισμούς της Προέδρου μας, κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που επισκεφθήκατε την Αθήνα -ήταν μια σημαντική συνάντηση- και πράγματι πολλά έχουν συμβεί αυτά τα τέσσερα χρόνια. Η χώρα μας έχει προοδεύσει σημαντικά και είμαστε πλέον σίγουροι ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Επίσης, μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι δύο από τους μεγαλύτερους κινεζικούς οίκους αξιολόγησης αναβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

Όπως επισημάνατε, η Ελλάδα και η Κίνα έχουν μια ισχυρή σχέση, μια ισχυρή οικονομική σχέση. Το λιμάνι του Πειραιά το σηματοδοτεί αυτό. Ήταν μια επιτυχημένη επένδυση και για τις δύο πλευρές και προσβλέπουμε στην περαιτέρω επέκτασή της. Φυσικά, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια να βελτιώσουμε και τις εμπορικές μας σχέσεις, ώστε να εισέλθουν περισσότερα ελληνικά προϊόντα στην κινεζική αγορά, να επισκεφθούν την Ελλάδα περισσότεροι Κινέζοι επισκέπτες.

Θα ήθελα επίσης να δώσω ιδιαίτερη έμφαση στις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών μας. Η Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας βρέθηκε στο Πεκίνο πριν από λίγες ημέρες. Η Ελλάδα και η Κίνα, ως δύο αρχαίοι πολιτισμοί, έχουν πολλά να μοιραστούν με τον κόσμο και πολλά να μάθουν η μία από την άλλη. Χαίρομαι που και στο δικό σας επίπεδο, στο επίπεδο του Προέδρου της Κίνας, αναγνωρίζεται αυτή η σημασία της πολιτιστικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών μας.

Και πάλι, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της ελληνικής αντιπροσωπείας για αυτή την πολύ θερμή υποδοχή. Και προσβλέπω να σας καλωσορίσω και πάλι στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό».

Kατά τη διάρκεια των συναντήσεων έγινε επισκόπηση ολόκληρου του φάσματος των διμερών σχέσεων, τις οποίες ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ισχυρές και αμοιβαία επωφελείς», ενώ συζητήθηκε η ενίσχυσή τους, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα και από τους κινεζικούς οίκους και στις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα που, όπως είπε, έχει αφήσει πίσω της την εποχή της κρίσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική συνεργασία και συγκεκριμένα στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και ιδιαίτερα των αγροτικών προϊόντων προς την Κίνα, καθώς και στην συνεργασία στον τουρισμό ώστε οι αφίξεις Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα να φθάσουν στα προ πανδημίας επίπεδα.

Επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας. Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας για την ανάγκη ανοικτών διαύλων επικοινωνίας της Ε.Ε. με την Κίνα και τόνισε ότι είναι αμοιβαίο συμφέρον η σχέση αυτή να είναι εποικοδομητική και σταθερή. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο γέφυρας στη σχέση αυτή. Επισήμανε ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι η Ευρώπη χρειάζεται στρατηγική αυτονομία για να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες γεωπολιτικές προκλήσεις.

Τόνισε ακόμη την ανάγκη συνεργασίας ΕΕ-Κίνας για την αντιμετώπιση μεγάλων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και οι Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών.

Συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κίνα στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και στην επίλυση παγκόσμιων κρίσεων, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ακόμα την πάγια θέση της Ελλάδας για την ανάγκη ειρηνικής επίλυσης των διαφορών με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Νωρίτερα, υπεγράφη συμφωνία αεροπορικών συνδέσεων Ελλάδας-Κίνας. Η συμφωνία εκσυγχρονίζει το θεσμικό αεροπορικό πλαίσιο μεταξύ των δύο χωρών και θα ενισχύσει τις συνδέσεις ελληνικών εταιρειών με την Κίνα και αντιστρόφως.Παγώνη σε Τεμπονέρα "Θυμόσαστε πώς είχατε διορίσει διοικητές σε νοσοκομεία ή δεν θυμάστε; Τι να μου πείτε εσείς, εγώ τα ζούσα"


 

Πήγε να κάνει αντιπολίτευση για την υγεία ο Διονύσης Τεμπονέρας, και του απάντησε κατάλληλα η Ματίνα Παγώνη.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε να τα ισοπεδώσει όλα στην υγεία, αναφέροντας δήθεν για  «δραματική», κατάσταση στην υγεία και για το νέο νομοσχέδιο για την επιλογή διοικητών στα νοσοκομεία και άλλους δημόσιους οργανισμούς, που δεν θα είναι όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ αλλά ειδική στην υγεία.

«Εσείς γιατί δεν τα κάνατε; Θυμόσαστε πώς είχατε διορίσει διοικητές σε νοσοκομεία ή δεν θυμάστε; Τι να μου πείτε εσείς, εγώ τα ζούσα» είπε αρχικά η κυρία Παγώνη και συνέχισε σε υψηλούς τόνους: «όταν κρίνουμε να περιμένουμε τα το νομοσχέδιο να δούμε πώς θα γίνει και μετά να έχουμε κρίσεις και επικρίσεις».

Η Ματίνα Παγώνη για να τον βάλει εντελώς στην θέση του συνέχισε στους ίδιους τόνους: «σηκωθήκατε και φύγατε με 980 προκηρύξεις θέσεων που δεν κάνατε».

Ο Τεμπονέρας αφού τα άκουσε είπε με θράσος ότι «μου κάνει εντύπωση ότι επιστρέφετε το 2019 για να κάνετε κριτική», η Ματίνα Παγώνη απάντησε «έγιναν λάθη και τα λέμε, εσείς γιατί δεν τα φτιάξατε. Δεν μπορεί να κάνουμε κρίσεις χωρίς να λέμε τι κάνουμε εμείς».

«Δεν μπορεί να αρνηθεί κανεί ότι υπάρχει μια κυβέρνηση εδώ και 4,5 χρόνια» είπε από την πλευρά του ο Διονύσης Τεμπονέρας με την Ματίνα Παγώνη να επιμένει «εσείς τι κάνατε;», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να λέει «μπορούμε να το συζητήσουμε διεξοδικά» και την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ να του κλείνει το στόμα με τη φράση «το συζητάμε και δεν απαντάτε».Προκλητικός Δουδωνής προσπαθεί να εξισώσει τα troll του ΣΥΡΙΖΑ με υπαλλήλους γραφείων της Ν.Δ.


 

Το έχουμε ξαναγράψει και θα επιμένουμε για τον συγκεκριμένο προκλητικό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που πάνω στην αγωνία του να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση, προκαλεί λέγοντας ανυπόστατα πράγματα, θίγοντας την τιμή και την υπόληψη εργαζόμενων.

Σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, ο προκλητικός Βουλευτής Επικράτειας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής, και όχι εκλεγμένος από τους πολίτες, προσπάθησε να εξισώσει τα troll του ΣΥΡΙΖΑ με τους υπαλλήλους που εργάζονται στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της.

Ο προκλητικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναρωτήθηκε εάν υπάρχουν μετακλητοί και γενικώς υπάλληλοι σε γραφεία υπουργών ή και της κεντρικής επιτελικης διοίκησης που είναι troll της Νέας Δημοκρατίας; Υπάρχουν δηλαδή άνθρωποι που πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο και αντί να εργάζονται υβρίζουν επαγγελματικά για χάρη της ΝΔ;
Στο 3,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο


 

Eπιτάχυνση σημείωσε τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρωζώνη ο δείκτη τιμών έπεσε κάτω του 3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. 

Συγκεκριμένα, ο ετήσιος εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα ανήλθε στο 3,9% έναντι 2,4% τον Σεπτέμβριο και +3,5% τον Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται ότι, σε μη εναρμονισμένο επίπεδο, δηλαδή με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα επιβραδύνθηκε στο 1,6% τον Σεπτέμβριο έναντι 2,7% τον Αύγουστο και 2,5% τον Ιούλιο.

Την ίδια ώρα, οι τιμές στην Ευρωζώνη «φρέναραν» στο 2,9% τον Οκτώβριο, υποχωρώντας αισθητά σε σχέση με το 4,3% του Σεπτεμβρίου.

Το 2,9% του Οκτωβρίου αποτελεί τη χαμηλότερη επίδοση πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, δηλαδή πριν τον Φεβρουάριο του 2022.

Όσον αφορά τον δομικό δείκτη, ο οποίος εξαιρεί τις τιμές σε τρόφιμα, ενέργεια, αλκοόλ και καπνό, η αρχική μέτρηση της Eurostat έδειξε ότι υπήρξε επιβράδυνση στο 4,2% έναντι 4,5% τον Σεπτέμβριο και 5,3% τον Αύγουστο, απομακρυνόμενος από το ιστορικό υψηλό του 5,7%.Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην κεντρική Εύβοια

 Σεισμός 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στην κεντρική Εύβοια. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επίκεντρο βρίσκεται στην Βόρεια Εύβοια και η ένταση ήταν 5,1 ρίχτερ.

Το επίκεντρο είναι 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Προκοπίου στην Βόρεια Εύβοια, και το εστιακό βάθος εντοπίζεται μόλις στα 5 χιλιόμετρα.«Ξέχασέ με... συγχώρεσέ με»: Το μήνυμα του εφοπλιστή πριν αυτοκτονήσει

 Στο υπόγειο της βίλας του, στη Βούλα, βρέθηκε χθες νεκρός ο 63χρονος εφοπλιστής, ο οποίος πριν αυτοκτονήσει, άφησε ένα σπαρακτικό μήνυμα στη σύζυγό του, ζητώντας να τον συγχωρέσει για την πράξη του.

Ο εφοπλιστής εντοπίστηκε πεσμένος σε ύπτια θέση και τραυματισμένος στον θώρακα από το φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου Benelli M4, στο σπίτι του, στο υπόγειο μονοκατοικίας επί της οδού Β. Γεωργίου στη Βούλα.

Δίπλα στο άψυχο σώμα του, βρισκόταν το κινητό του τηλέφωνο, από το οποίο έστειλε το τελευταίο μήνυμα προς τη σύζυγο του.

Τον 63χρονο βρήκε νεκρό η σύζυγος και ο φρουρός του, το απόγευμα της Πέμπτης. Νωρίτερα, μέσω μηνύματος στο κινητό, είχε ενημερώσει την σύζυγό του για την απόφασή να βάλει τέλος στη ζωή του. Η γυναίκα του, με την οποία είχε αποκτήσει δίδυμα, βρισκόταν στον επάνω όροφο του σπιτιού, και όταν διάβασε το SMS, άκουσε τον ήχο του όπλου.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ και την έρευνα, «ο θανών, βρέθηκε σε ύπτια θέση, φέρων τραύμα από πυροβόλο όπλο στον θώρακα, ενώ πλησίον του βρέθηκε το υπ’ αριθμόν Υ194174Τ- κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) μάρκας Beneli M4, το οποίο κατείχε νόμιμα καθώς και ένας κάλυκας φυσιγγίου κυνηγετικού όπλου. Από το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε πλησίον του, στις 15:34 ώρα της 2/11/2023, στάλθηκε στο κινητό τηλέφωνο της συζύγου που βρισκόταν στον 1ο όροφο της κατοικίας τους, μήνυμα SMS υποδηλωτικό αυτοχειρίας».

Η προηγούμενη σύζυγος του αυτόχειρα ήταν κόρη Σύρου επιχειρηματία με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, και ανήκε στο στενό περιβάλλον του Άσαντ.

Μόλις χώρισαν ο 63χρονος άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, τα οποία αγνοούσε η τωρινή του σύντροφος, και όπως όλα δείχνουν έπαιξαν ρόλο στη μοιραία και τραγική, τελική πράξη του.

Το πιθανότερο σενάριο φαίνεται πως είναι η αυτοχειρία, καθώς αυτό δείχνει το μήνυμα στο κινητό. Περισσότερο «φως» στην υπόθεσή θα ρίξουν τα ειδικά κλιμάκια των Αρχών, που βρέθηκαν στο σημείο.

«Ξέχασέ με, δεν έχω να σου προσφέρω τίποτα, συγχώρεσέ με γι' αυτό που θα κάνω», ήταν το σπαρακτικό μήνυμα που έστειλε ο 63χρονος πριν αυτοκτονήσει.

Ο αυτόχειρας εφοπλιστής, ήταν ιδιοκτήτης μιας από τις πλέον επιτυχημένες εταιρείες στο χώρο της ναυτιλίας. Ήταν γόνος μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας με έδρα την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του 63χρονου, με ρίζες από τη Συρία, πήγε στη Γαλλία, μετά στον Λίβανο και αργότερα, στα τέλη της δεκαετίας του '80, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.Υπουργικό συμβούλιο χωρίς κινητά και Peanut

 Πώς λειτουργεί το υπουργικό συμβούλιο; Για όσους είχαν αυτή την απορία το νέο βίντεο που ανέβασε στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να δώσει απαντήσεις.Έτοιμο το ΠΑΣΟΚ έστω και με χαμηλά ποσοστά να περάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει δεύτερο κόμμα - Δέν άρεσε το rotation στην κυβέρνηση

 


Εάν το ΠΑΣΟΚ είχε ένα σοβαρό πρόεδρο και όχι τον Νίκο Ανδρουλάκη θα ήταν σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση και θα έβλεπε τον ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει με πάταγο. Σήμερα παλεύει στον πόντο να τον ξεπεράσει, και σε αυτό ευθύνεται αποκλειστικά ο Ανδρουλάκης και η ομάδα του.

Η χθεσινή δημοσκόπηση της εταιρίας MRB για το Open, έδειξε και πάλι την απόλυτη πολιτική κυριαρχία της κυβέρνησης.

Βέβαια οι επικρίσεις των πολιτών κατά της κυβέρνησης μέσα από την δημοσκόπηση μόνο χαρά δεν πρέπει να δίνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά προβληματισμό. 

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει συνέχεια σε ποσοστά, και είναι θέμα χρόνου να γίνει τρίτο κόμμα, με το ΠΑΣΟΚ έχοντας και αυτό χαμηλά ποσοστά να τον περνάει.
Στο ποσοστό με αναγωγή η ΝΔ λαμβάνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,2%, το ΠΑΣΟΚ 13,9%, το ΚΚΕ 9,6%, η Ελληνική Λύση 7,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,8%, η ΝΙΚΗ 3,4%, το ΜέΡΑ25 3,2% και οι Σπαρτιάτες 2,5%. 

Το κυβερνών κόμμα παρουσιάζει ελαφρές απώλειες και λογικό είναι, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μεγάλες τάσεις αποσυσπείρωσης και μετακινήσεις προς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25. Ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργία, τα μεγέθη είναι της τάξης του 30% διαφορά, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει την προτίμηση περίπου του 38% και ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 8,2% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7,4%, που δεν έχει πείσει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ότι μπορεί.

Το έργο της κυβέρνησης αποτιμάται θετικά μόνο από το 33% των ερωτηθέντων, ενώ η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό άνω των 2/3 εκτιμά ότι το περίφημο rotation δεν έχει λειτουργήσει θετικά, δείχνοντας ότι δεν έπρεπε ο πρωθυπουργός να αλλάξει πόστα σε επιτυχημένους υπουργούς, δεν υπήρχε λόγος, δεν άρεσε στον κόσμο.

Το 50% του ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως η πορεία του κόμματος παραμένει το ίδιο κακή ή χειροτερεύει με τους μέχρι στιγμής χειρισμούς του κ. Κασσελάκη, ενώ το 39,4% απαντά πως παραμένει η ίδια ή βελτιώνεται. 

Η  κυβέρνηση θα κριθεί από τα πεπραγμένα της, καθώς η αντιπολίτευση αδυνατεί να ανοίξει βηματισμό ανατροπής, και δεν μπορεί να κάνει την διαφορά. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν τραβάει, το κόμμα του χάνει έδαφος και το ΠΑΣΟΚ «τσιμπάει», έστω αργά, αλλά μεθοδικά, κινούμενο και αυτό σε απογοητευτικά ποσοστά παρά την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτέλεσμα, η ψαλίδα των περίπου 6 μονάδων στις εθνικές εκλογές, δημοσκοπικά τουλάχιστον, να κλείνει προοδευτικά και το ΠΑΣΟΚ και τώρα πρέπει να προσέξει ο Ανδρουλάκης, μην παρασυρθεί σε συνεργασίες με ένα τελειωμένο κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο μία με Σταλινική νοοτροπία όπως η Αυγέρη θα τοποθετούσε εκπρόσωπο ο Πολάκης

 


Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ η Δώρα Αυγέρη, προκαλεί με την Σταλινική, καθεστωτική νοοτροπία που την διακατέχει, και μάλιστα το γουστάρει πολύ.

Τώρα στόχος της Δώρας Αυγέρη, εκλεκτής του ακροαριστερού Πολάκη, θαυμαστή του παιδεραστή δολοφόνου Βελουχιώτη, ήταν ο αρθρογράφος Γιώργος Λακόπουλος, που τόλμησε να γράψει επικριτικό άρθρο στο ieidiseis για την προκλητική Θεοδώρα Τζάκρη.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή της κάνει λόγο μεταξύ άλλων για «μαθήματα κακής δημοσιογραφίας, κοινωνικό ρατσισμό, εξόφθαλμο σεξισμό, χυδαία στοχοποίηση και θλιβερό παραλήρημα»!

«Ο διάχυτος κοινωνικός ρατσισμός, ο εξόφθαλμος σεξισμός, η χυδαία στοχοποίηση και η εμμονή σε προσωπικές επιθέσεις- προς άγραν δημοσιότητας- που καμώνονται το δημοσιογραφικό λόγο και την πολιτική ανάλυση, δεν είναι τίποτα περισσότερο από θλιβερό παραλήρημα. Ένα ακατάσχετο αναμάσημα στερεοτύπων και μια κραυγή υπαρξιακής υπενθύμισης, που δεν αντέχει ούτε στην ρήση "α, αυτός τα λέει; Δεν έχει σημασία», ανέφερε χαρακτηριστικά και προκλητικά στην ανάρτησή της.

Στο επίμαχο άρθρο ο Γιώργος Λακόπουλος στρέφει τα βέλη του εναντίον της Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: «Τον Νοέμβριο του 2013, δείχνοντας ότι δεν είναι η "χαζή ξανθιά" της παρέας, επιδίωξε τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ» έγραψε μεταξύ άλλων.

"Πρώτη και καλύτερη στην υποστήριξη του Κασσελάκη, έπιασε το τζόκερ: από τις χαμηλές πτήσεις επί Τσίπρα, μετακόμισε στο κομματικό ρετιρέ. Από τη "γλαστροειδή" αντιμετώπισή της, από την παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη μούρη στο Καβούρι: γραμματέας της Κ.Ο. Μεγαλεία" συνεχίζει το κείμενο.

Το άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου καταλήγει ως εξής: Τον θέλει ανελέητο. Είναι ο ήρωάς της και πέφτει στη φωτιά για χάρη του: «Ξεπερνά την υπομονή του Ιώβ στην κοιλιά του κήτους». Μπορεί να μην παίζει στα δάκτυλα τις μορφές της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά το ψεύδισμά της έχει πλέον αυτοπεποίθηση.