Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Βάζει "λουκέτο" σε όλα τα πρωταθλήματα επ΄ αόριστον ο Κοντονής, την τελική απόφαση ο Τσίπρας


Όπως όλα δείχνουν η απόφαση του Σταύρου Κοντονή είναι ειλημμένη και είναι αποφασισμένος να διακόψει επ' αόριστον όλα τα πρωταθλήματα.

O υφυπουργός Αθλητισμού ενημερώθηκε για όλα όσα έγιναν στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Λίγκας και την Τετάρτη και την Τετάρτη θα μεταφέρει τις αποφάσεις του στον  Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε τετ-α-τετ που θα έχουν οι δύο άνδρες στο Μαξίμου την Τετάρτη.

Ο Σταύρος Κοντονής είναι αποφασισμένος για αναστολή όλων των πρωταθλημάτων μέχρι να βρεθεί λύση στο θέμα της βίας και η τελική απόφαση θα παρθεί από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αφού πρώτα ακούσει τις απόψεις του στη συνέχεια αναμένεται να συνταχθεί μαζί του και να "βάλει λουκέτο". Το θέμα αν θα αποφασιστεί η διακοπή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων ή γενικευτεί σε όλα τα αθλήματα η αναστολή.

Το σίγουρο είναι πως η νέα κυβέρνηση θέλει να βάλει ένα τέλος σε όλο αυτό το χάος, κάτι βέβαια που τόνισε και ο ίδιος ο Κοντονής πριν συμβούν τα όσα τραγικά έγιναν στη Λίγκα το απόγευμα της Τρίτης. Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο υφυπουργός αθλητισμού δήλωσε χαρακτηριστικά: "Τονίζουμε όμως, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε ακραίες επιθέσεις, που φτάνουν μέχρι του σημείου να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, κυρίως εις βάρος εργαζομένων, ποδοσφαιριστών και φιλάθλων, παρά το γεγονός ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και οι κανονισμοί διεξαγωγής πρωταθλημάτων εντάσσουν τη λειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης αποκλειστικά στο πλαίσιο των διοργανωτριών αρχών για όσα διαδραματίζονται επί μονίμου βάσεως στους αθλητικούς χώρους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες".


Πηγή : contra.gr


Εμπλοκή στη Βουλή για την άρση ασυλίας Γεωργιάδη




ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Σοβαρή εμπλοκή με μείζονος χαρακτήρα πολιτικές προεκτάσεις σημειώθηκε απόψε στη βουλή: Η Πρόεδρος του Σώματος Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικαλούμενη ομόφωνη γνώμη του Προεδρείου (δηλαδή και των αντιπροέδρων που προέρχονται από την ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης) ουσιαστικά εισηγήθηκε την αναβολή της συνεδρίασης που θέμα της είχε τη λήψη απόφασης για άρση ή μη της βουλευτικής ασυλίας του κ. Αδ. Γεωργιάδη, εξαιτίας της μη «επαρκώς αιτιολογημένης» από την εισαγγελέα άρνησης να χορηγηθεί άδεια συμμετοχής στην ψηφοφορία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής!

«Αν και διαβιβάστηκε πρόσκληση σε βουλευτές, προσωρινώς κρατούμενους, για να συμμετάσχουν σε διαδικασία, από την εισαγγελική αρχή δεν δόθηκε άδεια χωρίς ειδική αιτιολογία που να μπορεί να γίνει αποδεκτή από Βουλή. Συζητήσαμε το θέμα στο Προεδρείο της Βουλής, αποφασίσαμε ότι αποτελεί λόγο για σύντομη αναβολή της συνεδρίασης προκειμένου η σύνθεση του Κοινοβουλίου να είναι πλήρης» είπε χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων τόσο από τον ενδιαφερόμενο βουλευτή όσο και από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να μην υπάρξει αναβολή, υποστηρίζοντας ότι ταλαιπωρείται με την καθυστέρηση της λήψης απόφασης (αφορά υπόθεση σύμφωνα με την οποία καταγγέλεται για μη έκδοση αποδείξεων κατά την τηλεπώληση βιβλίων).

Ο πρώην Πρόεδρος της βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης σε παρέμβασή του σημείωσε: «Το σώμα έχει πάρει απόφαση ότι μπορεί να λειτουργεί με παριστάμενους βουλευτές. Ο Κανονισμός λέει για πλειοψηφία παρόντων. Δεν ήταν απαραίτητο να είμαστε 300. Ο Κανονισμός δεν εξετάζει τους λόγους απουσίας ενός βουλευτή. Πάντα υπήρχαν απουσίες. Οι αποφάσεις επί της πλειοψηφίας των παρόντων».

Η κα Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι «δεν έχουμε να κάνουμε με εκούσια απουσία» βουλευτών αλλά με «εμπόδιο στη συμμετοχή τους».

Από πλευράς του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γ. Κουτσούκος είπε ότι «η Βουλή δεν μπορεί να είναι δέσμια αποφάσεων της Δικαιοσύνης», ενώ ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης εκ μέρους της ΝΔ τόνισε: «Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Με τη λογική σας, το Κοινοβούλιο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει αν δεν δώσει ο Εισαγγελέας άδειες. Η Βουλή μπορεί να είναι όμηρος της δικαστικής εξουσίας; Δεν μπορεί αυτό να γίνει αποδεκτό. Ανοίγουμε εξαιρετικά επικίνδυνη κερκόπορτα για λειτουργία Κοινοβουλίου». Η Πρόεδρος της Βουλής σχολίασε : «Σημασία έχει και το αντίστροφο: Μπορεί να λειτουργεί το Κοινοβούλιο χωρίς την πλήρη σύνθεσή του; Αυτή η Βουλή δεν θα εφαρμόσει πρακτικές του παρελθόντος». Αμέσως μετά η Πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση προκειμένου να γίνουν συνεννοήσεις με τα κόμματα για το συγκεκριμένο ζήτημα.


Πηγή : kathimerini.gr


Μια χώρα με 1,5 εκατ. ανέργους, 2,5 εκατ. κάτω από το όριο της φτώχειας πώς να συντηρήσει 1 εκατ. λαθρομετανάστες;



Γράφει ο Γιάννης Αθανασίου

Άθλια τα κέντρα κράτησης για τους λαθρομετανάστες συμφωνούμε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, κάτι πρέπει να γίνει με αυτές τις ανθρώπινες ψυχές αυτό είναι σίγουρο αλλά με σχέδιο, συζήτηση με την Ευρώπη γιατί είναι πρόβλημα γενικό και όχι μόνο της Ελλάδας  και σίγουρα δεν είναι λύση να τους αμολήσουμε με το δισάκι τους στους δρόμους της χώρα μας χωρίς πρόβλεψη και για το μέλλον τους αλλά και για την ασφάλεια των ελληνικών οικογενειών.

Μια χώρα με ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, δυόμιση εκατομμύρια κάτω από τη φτώχεια πώς θα συντηρήσει και θα περιθάλψει και ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες;

Καθημερινά ενημερωνόμαστε ότι αφέθηκαν ελεύθεροι πότε 20, πότε 30 λαθρομετανάστες από τα σημεία κράτησης και κανένας δεν πάει παρακάτω να μας πει, αφέθηκαν ελεύθεροι για πού; Πώς; Και ποια η μέριμνα; Είναι σίγουρο ότι η επιβίωση μπορεί να σπρώξει τον καθένα που πιέζεται στην εγκληματικότητα για να επιβιώσει.

Είμαστε πρώτοι στην ανεργία και στα ποσοστά παράνομης μετανάστευσης και πάμε να ανοίξουμε ένα θέμα στην Ελλάδα χωρίς μέτρα αρχίζοντας από την κατάληξη που είναι να αφήνουμε ελεύθερους τους πράγματι ταλαιπωρημένους λαθρομετανάστες και όχι από την αρχή που είναι το σχέδιο το πλάνο αντιμετώπισης.

Θέλουμε λύση στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών αλλά με  ελεγχόμενο το πρόβλημα και όχι ανεξέλεγκτο αφήνοντας αυτές τις ταλαιπωρημένες ψυχές  να πάνε όπου; Που θα μείνουν; Με τι κανόνες υγιεινής; Πού θα τρώνε; Στα συσσίτια των απόρων ελλήνων που δεν φτάνουν να θρέψουν τα εκατομμύρια που έχει δημιουργήσει η κρίση;  Σίγουρα θα καταλήξουν αυτοί η άνθρωποι στην παρανομία και στα κυκλώματα κάθε είδους εκμετάλλευσης που κρύβονται πίσω από την υποτιθέμενη αγανάκτηση του περιορισμού τους.

Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για τον τεράστιο κίνδυνο που κρύβει για την ύπαρξη του ίδιου του Ελληνισμού το τεράστιο κύμα λαθρομετανάστευσης που σαρώνει την χώρα, το οποίο αντί να αντιμετωπιστεί σθεναρά από την κυβέρνηση, το "χαϊδεύει″.

Ευχόμαστε να σκεφτούν σωστά αυτοί που θέλουν λύση γιατί δεν είναι λύση η παράνομη και ανεξέλεγκτη κυκλοφορία σε μια ξένη χώρα λαθρομεταναστών χωρίς ελπίδα και χαρτιά, αυτό είναι επικίνδυνο και σίγουρα δεν είναι η λύση και σίγουρα η αποτυχία θα είναι σε βάρος των ελλήνων πολιτών.

Με την δικιά μου την πένα απλά γράφω τις ανησυχίες μου και σας επισυνάπτω παρακάτω από το ereportaz.gr  και τις ανησυχίες που είχαν εκφράσει στην προηγούμενη κυβέρνηση 34 ακαδημαϊκή με επιστολή τους στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε όλους τους βουλευτές του κοινοβουλίου.


«Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Η Ελληνική πολιτεία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την κατασκευή και λειτουργία τεμένους στο Βοτανικό, προφανώς για να ασκείται κρατικός έλεγχος σε αυτό. Όμως στην πραγματικότητα αυτή η κίνηση, γινόμενη υπό την πίεση της Τουρκίας και των Μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, επαυξάνει σοβαρά τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα μας από το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου).

Παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα: και οι έποικοι, αντί να απελαθούν, όπως διατάσσουν οι νόμοι, εδραιώνονται και α π α ι τ ο ύ ν.

Το δε μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο καθώς εκατομμύρια παράνομοι αλλοδαποί βρίσκονται ήδη στη χώρα, ενώ οι νέες αφίξεις παρουσιάζουν υψηλό ρυθμό αύξησης ιδιαίτερα από μουσουλμανικές χώρες. Μια χώρα που μαστίζεται από ανεργία της τάξεως του 27% και παραπαίει στο χείλος της χρεωκοπίας όχι μόνο δεν έχει ανάγκη από μετανάστες αλλά δεν μπορεί να τους προσφέρει, και περισσότερο σε λαθρομετανάστες, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, αφού δεν μπορεί να τις παράσχει και σε μεγάλο ποσοστό των πολιτών της.

Μετά την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ερντογάν το 2013 μπήκαν στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την κατασκευή, με έξοδα του Ελληνικού κράτους, ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό, στην περιοχή του αρχαίου Ελαιώνα, επάνω σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε σε αυτούς από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Με την παρουσία του τεμένους ο Βοτανικός, μια περιοχή στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας, διατρέχει τον κίνδυνο να μετατραπεί σε ένα γκέτο ανέργων παράνομων Μουσουλμάνων μεταναστών, με όλα τα κοινωνικά προβλήματα που μαστίζουν τέτοια γκέτο, και μια βάση του φανατικού ισλάμ που φουντώνει κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Επιπροσθέτως, η περιβαλλοντική επιβάρυνση από ένα τέτοιο γκέτο θα είναι καταστροφική για μια περιοχή που χρειάζεται ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ανακούφιση και χώρους «αναπνοής» για τους κατοίκους.

Η κατασκευή τεμένους στο Βοτανικό για την ικανοποίηση της Τουρκίας και των απαιτήσεων παράνομων μεταναστών, η υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 1453, 5-6-2014), και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση, έχουν επιπτώσεις πολύ ευρύτερες από αυτές στον Βοτανικό.

Η κατασκευή και λειτουργία τζαμιών με δαπάνες του κράτους ανταμείβει την παράνομη εισβολή και στην συνέχεια εποίκηση από αλλοεθνείς επήλυδες πλήρως αναφομοίωτους και οδηγεί στη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής της χώρας με ολέθρια αποτελέσματα. Με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει ήδη κριθεί αντισυνταγματικό από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, επιβάλλεται στους Έλληνες η φίμωση της ελευθερίας του λόγου (που είναι το θεμέλιο της Δημοκρατίας).

Με την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 1453, 5-6-2014) χορηγείται άδεια διαμονής ενός (1) έτους σε πολίτες ξένων χωρών που φέρονται ως θύματα ρατσισμού, έστω και λεκτικού. Άδεια διαμονής ενός (1) έτους χορηγείται επίσης σε όλους τους ουσιώδεις μάρτυρες, δηλαδή τους υπόλοιπους λαθρομετανάστες που εισβάλλουν παράνομα μαζί τους. Είναι φανερό ότι και η εν λόγω υπουργική απόφαση οξύνει ακόμη περισσότερο τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης.

Η ανέγερση του τζαμιού προγραμματίστηκε με την υπουργική απόφαση 3512/2006, εφόσον οι νόμοι 1363/1938 και 1672/1939 εξουσιοδοτούσαν τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να δίδει άδεια για ανέγερση ευκτηρίων οίκων άλλων θρησκειών.

Επισημαίνουμε ότι με μια ad hocτροποποίηση του νόμου περί ευκτηρίων οίκων αλλοθρήσκων το ίδιο έτος (3467/2006) καταργήθηκε η προβλεπόμενη από τους νόμους του 1938-1939 προαπαίτηση της άδειας κ α ι της οικείας εκκλησιαστικής αρχής της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, έτσι ώστε να εκμηδενισθεί κάθε εμπόδιο για την κατασκευή του τεμένους μετά από μια υπουργική απόφαση που να την υποστηρίζει.

Δηλαδή άλλαξε η νομοθεσία αποκλειστικά προς εξυπηρέτηση του Ισλάμ και των φορέων του. Τόσο ο 3512/2006 όσο και η απόφαση του ΣτΕ, όμως, παρακάμπτουν το γεγονός ότι οι νόμοι του 1938-1939 (έστω και στην «τροποποιημένη» τους μορφή) σε καμία περίπτωση δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα λατρείας σε ευκτηρίους οίκους σε μουσουλμάνους μη Έλληνες πολίτες π α ρ α ν ό μ ω ς διαβιούντες στη χώρα και των οποίων οι συνεχώς αυξανόμενοι αριθμοί αποτελούν άμεση εθνική απειλή για την Ελλάδα.

Η μοναδική διεθνής συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας για παραχώρηση τόπων θρησκευτικής λατρείας εδράζεται στη Συνθήκη τη Λωζάννης και σχετίζεται αποκλειστικά και μόνον με την μειονότητα των Ελλήνων υπηκόων μουσουλμάνων το θρήσκευμα, οι οποίοι κατοικούν στη Θράκη.

Η κατασκευή τζαμιού εντός της Επικράτειας και πέραν των ορίων της Θράκης σημαίνει dejure και de facto αναγνώριση ετέρων, αγνώστων το πλήθος, μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Αττική ή οπουδήποτε αλλού.

Έτσι, αυτόματα, αναγνωρίζονται ως νόμιμοι όλοι οι επήλυδες που έχουν εισβάλλει και διαβιούν παράνομα στην Ελλάδα αφού στερούνται / αποκρύπτουν τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά και οι χιλιάδες που συνωστίζονται στα παράλια της Τουρκίας παρά την θέληση του Ελληνικού Λαού και θα εισβάλλουν στο εγγύς μέλλον.

Σημειώνεται ότι: α) η περιοχή του χώρου λατρείας για τους μουσουλμάνους αποτελεί και ιδιοκτησία τους, βάσει του ιερού τους βιβλίου, κάτι που συνεπάγεται ιδιοκτησία Ελληνικού εδάφους από παρανόμως ευρισκομένους σε αυτό αλλοδαπούς· β) εκ των πραγμάτων η περιοχή του τζαμιού (ως λατρευτικού χώρου και βάσει διεθνούς δικαίου) αποτελεί χώρο ασύλου που ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για παράνομες πράξεις.

Το Ισλάμ διαιρείται σε πολυάριθμες σέκτες (σουνίτες, σιίτες, αλεβίτες, κλπ.) κάποιες από τις οποίες βρίσκονται σε αιματηρή αντιπαράθεση εδώ και αιώνες. Ποιους από όλους θα εξυπηρετεί το τέμενος στον Βοτανικό; Σε κάθε περίπτωση η πολιτεία θα αναγκασθεί στο μέλλον να εκδώσει πολυάριθμες νέες άδειες ανέγερσης τζαμιών για τις θρησκευτικές ανάγκες και των υπολοίπων ισλαμικών σεκτών, οι οποίες είναι πολύ πιθανόν να εμπλακούν σε εχθροπραξίες μεταξύ τους, ακριβώς όπως πράττουν σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή σήμερα.

Οι προθέσεις των ισλαμιστών της Τουρκίας είναι ξεκάθαρες από την δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ερντογάν το 1997: «Η δημοκρατία είναι μόνο το τραίνο, στο οποίο επιβιβαζόμαστε για να φθάσουμε στον στόχο μας. Τα τζαμιά είναι τα στρατόπεδά μας, οι μιναρέδες είναι οι ξιφολόγχες μας, οι τρούλοι είναι τα κράνη μας, οι πιστοί είναι οι στρατιώτες μας». Από το 2001 και έπειτα στο όνομα του Ισλάμ έχουν γίνει περισσότερες από 17.000 τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι εκρήξεις στο μετρό της Μαδρίτης το 2004 και του Λονδίνου το 2005 είχαν εκατοντάδες θύματα, πρεσβείες της Δανίας παγκοσμίως έγιναν στόχος εξ αιτίας κάποιων αντί-ισλαμικών γελοιογραφιών και μουσουλμάνοι δεύτερης και τρίτης γενεάς έκαψαν το 2005 προάστια του Παρισιού.

Εάν τα ανωτέρω έγιναν σε χριστιανικές χώρες όπου οι μουσουλμάνοι εισήχθησαν ως νόμιμοι μετανάστες, ποιος μπορεί να εγγυηθεί την δημόσια τάξη στην Ελλάδα όπου οι μετανάστες είναι παράνομοι και πολλαπλάσιοι ως ποσοστό απ’ ότι στις καλά οργανωμένες και φυλασσόμενες χώρες της Δύσης;

Δείγματα γραφής έχουν ήδη δοθεί με συλλογικούς βανδαλισμούς στο κέντρο των Αθηνών με αφορμή την υποτιθεμένη προσβολή αντιτύπου του κορανίου από Έλληνα αστυνομικό το 2009, με την κατάληψη των Προπυλαίων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και των μεγάλων πλατειών των Αθηνών το 2010, και με αμέτρητες ληστρικές επιθέσεις και δολοφονίες Ελλήνων πολιτών.

Οι χριστιανοί αποδεκατίζονται σήμερα σε όλο το φανατικό ισλαμικό τόξο (Λίβανο, Συρία, Αίγυπτο, Ιράκ, Σομαλία, Πακιστάν). Το φανατικό Ισλάμ εξασκεί τη λατρεία όχι μόνο προσβάλλοντας «την δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη», αλλά επιδιώκοντας την ανατροπή των δημοκρατικών θεσμών και την επιβολή μιας άγριας θρησκευτικής δικτατορίας.

Δεν είναι εφιαλτική υπερβολή μια μελλοντική προσπάθεια για εισαγωγή της Σαρίας στη δημόσια ζωή της χώρας μας με την συνεπαγόμενη διατάραξη της ισονομίας σε σχέση με αστικές ελευθερίες και δικαιώματα, όπως γίνεται κατόπιν πιέσεων φανατικών μουσουλμάνων σε ευρωπαϊκές χώρες:

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ήδη συζητείται η ενσωμάτωσή του Ισλαμικού νόμου στο Βρετανικό νομικό σύστημα, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι κάτοικοι της χώρας, ανάλογα με το πολιτιστικό τους υπόβαθρο.

Στη Νορβηγία, ισλαμιστικές οργανώσεις της χώρας απαιτούν τη δημιουργία Ισλαμικού χαλιφάτου που να τηρεί τους νόμους της Σαρίας, με την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του σκανδιναβικού έθνους.

Καλούμε την Πολιτεία:

1) Να αντιμετωπίσει άμεσα τη μάστιγα της εισβολής-εποίκησης αποκαθιστώντας την υπό πλήρη κατάρρευση πληθυσμιακή συνοχή αλλά και την ασφάλεια της χώρας, όπως έχει υποχρέωση και καθήκον, ως εξής:

α) Καταγγέλλοντας και καταργώντας τους εθνοκτόνους Κανονισμούς «Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ» που πλήττουν το εθνικό συμφέρον.

β) Εντοπίζοντας όλους τους αλλοδαπούς που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα και απελαύνοντάς τους άμεσα, με χρέωση των εξόδων απέλασης στις Πρεσβείες τους.

γ) Επαναφέροντας τα προσφάτως καταργηθέντα άρθρα του Ποινικού Κώδικα με τα οποία προβλέπονταν το μέτρο της διοικητικής απέλασης αλλοδαπών με την διάπραξη πλημμελήματος.

δ) Περιορίζοντας δραστικά το θεσμό του πολιτικού ασύλου, δεδομένου ότι ο θεσμός αυτός καταστρατηγείται συστηματικά για να διευκολύνει την είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα

2) Να αναβάλει την απόφαση για την ίδρυση τεμένους στο Βοτανικό ή αλλού στην Ελληνική επικράτεια, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απέλασης των παράνομων αλλοδαπών.

3) Να αποσύρει το κριθέν ως αντισυνταγματικό αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που, όπως έχει, καταρρακώνει το αναφαίρετο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

Τέλος, καλούμε τους Έλληνες βουλευτές να συνειδητοποιήσουν τους εθνικούς κινδύνους που επισημαίνονται παραπάνω και να πράξουν τα δέοντα στις επερχόμενες ψηφοφορίες της Βουλής.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Σταύρος Α. Αναγνωστόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Ιωάννα Αναστασοπούλου, Καθηγήτρια, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Αντώνιος Ανδρεάτος, Καθηγητής, Σχολή Ικάρων.
Ιωάννης Αργυρόπουλος, PhD, Διευθυντικό στέλεχος τεχνικού προσωπικού AT&T Labs, Atlanta.
Ευάγγελος Βαλιανάτος, Διδάκτωρ, συγγραφέας.
Νίνα Γκατζούλη, Καθηγήτρια, University of New Hampshire.
Αθανάσιος Επίσκοπος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Χρήστος Κ. Ευαγγελίου, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο του Μαίρυλαντ (Τάουσον), ΗΠΑ.
Παναγιώτης Εσκίογλου, Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Πέτρος Ιωάννου, Καθηγητής, University of Southern California.
Λεωνίδας Κουμάκης, Νομικός, συγγραφέας.
Ηλίας Κουρούμαλης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Γεώργιος Κυριακού, Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Xanthippi Markenscoff, Distinguished Professor, University of California, San Diego.
Ευριπίδης Μπίλλης, τ. Επίκουρος Καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Γεώργιος Μπλύτας, PhD Physical Chemistry, συγγραφέας.
Λευτέρης Μέρμηγκας, Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Μπάφαλο, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ.
Νικόλαος Λ. Μωραΐτης, Ph.D., Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας, ΗΠΑ.
Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, Πρ. Πρύτανης, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Δημήτριος Παντελής, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Γρηγόριος Παπαγιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Νικόλαος Θ. Παπαδόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Στέφανος Παπακώστας, ΜΒΑ, τ. Καθηγητής Κολλεγίων Deree, Southeastern, University of Indianapolis.
Νικόλαος Παπαροδόπουλος, τ.Λέκτορας Πανεπιστημίου Αιγαίου
Γεώργιος Παύλος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Γεώργιος Πυργιωτάκης, τ. Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Ευάγγελος Ρήγος, Master Mariner, Pace University, NY – BBA, Ελλάς.
Κωνσταντίνος Ρωμανός, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Ηλίας Σταμπολιάδης, Καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης.
Αναστασία Τσακιροπούλου, Καθηγήτρια, University of Alabama.
Georgia Triantafillou, Professor of Mathematics, Temple University, Philadelphia, ΗΠΑ.
Μαρία Υψηλάντη, Επίκουρος Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Νικόλαος Φυτρολάκης, Ομότιμος Καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Ιωάννης Χατζόπουλος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.»



Η κατρακύλα στο ποδόσφαιρο συνεχίζεται και η παρακμή βασιλεύει : Στη ΓΑΔΑ ο Αλαφούζος!




Ο πρόεδος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πηγαίνει στην ΓΑΔΑ για να καταθέσει μηνήσεις ενώ στην «πράσινη» ΠΑΕ γνωρίζουν το πρόσωπο που χτύπησε τον Βασίλη Κωνσταντίνου.

Οι κινήσεις του Παναθηναϊκού μετά τα όσα έγιναν στο Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας θα είναι άμεσες. Αμέσως μετά την σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ το απόγευμα της Τρίτης, ο Γιάννης Αλαφούζος πηγαίνει στην ΓΑΔΑ για να καταθέσει μηνύσεις στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Κώστα Καραπαπά και τον «φουσκωτό» που χτύπησε τον Βασίλη Κωνσταντίνου. Μάλιστα, όπως τόνιζαν από το «τριφύλλι» γνωρίζουν ποιος είναι ο δράστης της επίθεσης, καταγγέλοντας ότι ανήκει στο προσωπικό ασφαλείας του προέδρου των «ερυθρολεύκων».

Πηγή : gazzetta.gr



Επιφυλάξεις και αντιρρήσεις στο Κυβερνητικό Συμβούλιο




Εποικοδομητική συζήτηση με επίκεντρο τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, που έστειλε η κυβέρνηση στους θεσμικούς εταίρους, έγινε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Κατά τη συζήτηση διατυπώθηκαν επί μέρους επιφυλάξεις. Σύμφωνα δε με άλλες πηγές, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε αντιρρήσεις, ενώ προηγουμένως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσαν τα μέλη του οργάνου, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και τη σύνταξη της λίστας.
Αρκετοί υπουργοί έθεσαν διευκρινιστικές ερωτήσεις στους κυρίους Τσίπρα και Βαρουφάκη, ενώ κατά τη συζήτηση έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα και το νομοθετικό έργο που ακολουθεί.
Η κυβέρνηση αναμένει πρώτα την ψήφιση της συμφωνίας από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της ΕΕ και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η διαδικασία στο ελληνικό κοινοβούλιο, είπε η ίδια κυβερνητική πηγή.

Πηγή : ethnos.gr


ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Στον… πάγο έως 13 Οκτωβρίου οι προσλήψεις των 592 καθαριστριών




Αναβολή για τις 13 Οκτωβρίου του 2015 δόθηκε από τον Άρειο Πάγο, όσον αφορά την εξέταση της υπόθεσης επαναπρόσληψης των 592 απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι η αναβολή δόθηκε με τη σύμπραξη τόσο των εκπροσώπων του Δημοσίου όσο και των δικηγόρων των καθαριστριών, άρα ήταν μία κοινή απόφαση. Πάντως, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, διατηρείται σε ισχύ η αναστολή επαναπρόσληψης των καθαριστριών.

Όπως φαίνεται τόσο το ελληνικό Δημόσιο όσο και οι απολυμένες καθαρίστριες σταματούν την δικαστική αντιπαράθεση αναμένοντας την διευθέτηση της νομοθετικής εκκρεμότητας και να υλοποιηθεί η κυβερνητική εξαγγελία για επαναπρόσληψής τους στο υπουργείο Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος έχει δεσμευτεί για την επαναπρόσληψή τους, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα ως μία από τις “κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης στις διαβουλεύσεις με τους εταίρους.

Ατύπως, η κυβέρνηση και οι καθαρίστριες έχουν έρθει σε συνεννόηση προκειμένου το θέμα να έχει διευθετηθεί στο μεσοδιάστημα, με την αποκατάσταση των απολυμένων στο υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι και ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών.


Πηγή 


Νέο μήνυμα Γλέζου στην κυβέρνηση : Αν η κυβέρνηση δεν κρατήσει το λόγο της...



Η ενότητα της Ελλάδας είναι σε κίνδυνο και ακραίες δυνάμεις θα αναπτυχθούν αν η κυβέρνηση δεν κρατήσει το λόγο της, είναι το νέο μήνυμα που στέλνει στο Μαξίμου ο Μανώλης Γλέζος.
Λίγες μέρες μετά την επιστολή καταπέλτη κατά της συμφωνίας στο Eurogroup, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera και ερωτηθείς αν βλέπει σε κίνδυνο την ενότητα της χώρας και αν υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθούν ακραίες δυνάμεις, απαντά ότι «ο κίνδυνος υπάρχει και θα εκραγεί αν η κυβέρνηση αποδειχθεί μη ικανή να κρατήσει τον λόγο της».

Σε ό,τι αφορά, δε, τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία και ανάμεσα στους δύο λαούς, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «Το να τροφοδοτούμε τη σύγκρουση είναι λάθος. Πρέπει να υπερασπισθούμε τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι ο γερμανικός λαός δεν είναι υπεύθυνος για τα εγκλήματα που διέπραξε το Τρίτο Ράιχ».

Ερωτηθείς για το αίτημα των πολεμικών επανορθώσεων, ο Μανώλης Γλέζος τόνισε: «Πρόκειται, κυρίως, για μια ηθική ευθύνη. Η Γερμανία έχει την υποχρέωση να δώσει όσα οφείλει, έστω και αν επρόκειτο για ένα μόνο μάρκο. Ορθώς το Βερολίνο δέχθηκε να καταβάλει τα χρέη που αναγνωρίσθηκαν σε χώρες όπως η Πολωνία και η Γιουγκοσλαβία, ή να αποζημιώσει θύματα ναζιστικών σφαγών που διαμένουν στο Ισραήλ, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, που έκλεψε από τη χώρα μας και δεν αντιμετώπισε το θέμα των επανορθώσεων προς την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο».

Σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ απαντά ότι «δεν είναι εφικτή. Το ενιαίο νόμισμα είναι το καλύτερο σενάριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό τον όρο να μην μετατραπεί σε μέσο καταπίεσης. Η αξία δεν παράγεται από το νόμισμα ή το χρηματιστικό κεφάλαιο, αλλά από τον εργαζόμενο, τον άνθρωπο».

Στην ερώτηση της Κοριέρε «ποιον ρόλο φαντάζεται για την Ελλάδα στο μέλλον της Ευρώπης;» ο κ. Γλέζος αποκρίνεται πως «η Ευρώπη είναι ένας ελληνικός όρος που σημαίνει "εκείνη η οποία διαθέτει ευρύ βλέμμα". Μια ετυμολογία η οποία παραπέμπει σε πολλαπλή αντίληψη, μια πολυσήμαντη ρίζα. Mέσα σε αυτή την ταυτότητα πρέπει να υπάρξει θέση για όλους, Έλληνες, Ιταλούς, Γερμανούς, Ισπανούς».

Με αναφορά, τέλος, στην αφαίρεση της ναζιστικής σημαίας από την Ακρόπολη, ο Μανώλης Γλέζος δηλώνει: «Η σβάστικα ήταν ύβρις στη Δημοκρατία και αποτελούσε απόδειξη της σκλαβιάς μας. Επέλεξα εκείνη τη συγκεκριμένη νύχτα, με τον φίλο μου, Απόστολο Σάντα, διότι ο Χίτλερ είχε μόλις δηλώσει ότι με τη λήξη της μάχης της Κρήτης η Ευρώπη είχε απελευθερωθεί από τους εχθρούς. Η σημαία έπρεπε να αφαιρεθεί αμέσως, η περίοδος της αντίστασης είχε αρχίσει».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr


Ανώμαλη προσγείωση της διαπλοκής




Στο στόχαστρο οι ολιγάρχες των media

Διεθνείς διαγωνισμούς και ενοίκιο για τις τηλεοπτικές άδειες με σκοπό την είσπραξη 100 εκατ. ευρώ, τέλος στα χαριστικά δάνεια και μεγάλη ίδια συμμετοχή κεφαλαίων των ιδιοκτητών ΜΜΕ προβλέπει το σχέδιο των υπουργών Νίκου Παππά και Χρήστου Σπίρτζη

«Ηρθε επιτέλους η ώρα να μπουν κανόνες στα media», διαμηνύουν από το Μαξίμου σε όλους τους τόνους. Αν και δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία τελεσίδικη απόφαση, το σχέδιο για τη δομική αλλαγή στον χώρο των ΜΜΕ είναι από τα πρώτα που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την Ευρωζώνη.

Στο δείγμα γραφής της νέας κυβέρνησης με τίτλο «νέο ήθος», εκτός από το φορολογικό νομοσχέδιο, το πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις διατάξεις για τις εργασιακές σχέσεις, συμπεριλαμβάνεται και ο εξορθολογισμός του μιντιακού τοπίου, ιδιαίτερα του τηλεοπτικού. Γνωρίζουν, άλλωστε, πολύ καλά στο Μαξίμου ότι η κίνηση αυτή είναι ζωτικής σημασίας για να σπάσει το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής, για το οποίο έχει επανειλημμένως μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Οπως μας επισημαίνει ανώτατη πηγή του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «στόχος μας δεν είναι ο προσεταιρισμός των μεγάλων μιντιακών ομίλων, όπως συνέβαινε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Στόχος μας είναι η επιβολή ξεκάθαρων κανόνων, οι οποίοι από μόνοι τους θα διαμορφώσουν νέα δεδομένα στον ευαίσθητο τομέα των ΜΜΕ». Η ίδια πηγή προσθέτει ότι «όπως ασχολούμαστε με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μίας δίκαιης πολιτικής για το Δημόσιο, έτσι σκοπεύουμε να κινηθούμε και στον ιδιωτικό τομέα». Ας σημειωθεί ότι το καυτό θέμα των τηλεοπτικών αδειών ανήκει στις αρμοδιότητες του παραπάνω υπουργείου. Εκεί θα διαμορφωθούν οι προδιαγραφές.

Την πολιτική εποπτεία του όλου εγχειρήματος έχει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Είναι αυτός που σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό θα χαράξει τις κατευθυντήριες γραμμές. Θα το υλοποιήσει, όμως, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος έχει αναλάβει τις αρμοδιότητες που μέχρι πρότινος είχε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η συμμετοχή του κ. Σπίρτζη στο κυβερνητικό σχήμα ήταν έκπληξη ακόμα και για όσους βρίσκονται κοντά στην Κουμουνδούρου. Εχει υπάρξει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό που μέτρησε αποφασιστικά ήταν το γεγονός πως από τη θέση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) όχι μόνο άσκησε έντονη κριτική στις μνημονιακές πολιτικές που θίγουν τους μηχανικούς, αλλά ανέλαβε και πρακτικές πρωτοβουλίες για να προβληθεί αντίσταση σε συμβάσεις που θίγουν το δημόσιο συμφέρον. Ως πρόεδρος του ΤΕΕ δεν δίστασε να συγκρουστεί με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και βέβαια με τις κυβερνήσεις των Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά που τη διαδέχθηκαν. Διαστάσεις και μεγάλη δημοσιότητα πήρε η σύγκρουσή του με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία είχε επιβάλει πρόστιμο στο ΤΕΕ για μη σύννομο καθορισμό των ελάχιστων αμοιβών των μηχανικών. Το 2011 το -υπό την ηγεσία του- ΤΕΕ προχώρησε στην πραγματική αποτίμηση της αξίας της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας «τον κρατικό χαρακτήρα και έλεγχο της εταιρείας». Εναν χρόνο αργότερα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο αντιμνημονιακό μέτωπο που συγκροτήθηκε από το ΤΕΕ, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) και τη Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Η επανίδρυση της ΕΡΤ


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το θέμα των τηλεοπτικών αδειών πάει χέρι με χέρι με το νομοσχέδιο για την επανίδρυση της ΕΡΤ. Νομοσχέδιο που θα προβλέπει και την επανεξέταση των προϋπολογισμών της ΝΕΡΙΤ, λόγω του γεγονότος ότι τον τελευταίο χρόνο υπήρξαν αδικαιολόγητα αυξημένες δαπάνες.

Η ανάσταση της δημόσιας τηλεόρασης, όμως, δεν αρκεί από μόνη της για να βάλει τάξη στο θολό τηλεοπτικό τοπίο. Είναι κοινός τόπος για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, τα οποία διαπλέκονται πολλαπλώς με το παραδοσιακό πολιτικό προσωπικό, έχουν καταλάβει και ουσιαστικά νέμονται τις δημόσιες ραδιοφωνικές και κυρίως τηλεοπτικές συχνότητες. Αυτό, βέβαια, έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες απέφυγαν να προκηρύξουν πλειοδοτικό διαγωνισμό για την παραχώρηση αδειών και βέβαια να επιβάλουν την τήρηση αυστηρών προδιαγραφών όχι μόνο όσον αφορά στην αντικειμενικότητα της ενημέρωσης, αλλά και στην ποιότητα του ψυχαγωγικού προγράμματος.

Δεν πρόκειται, βέβαια, για αμέλεια. Το καθεστώς της ρευστότητας και της αναρχίας κατά μία έννοια βόλευε και τις δύο πλευρές: οι κυβερνήσεις μπορούσαν να πιέζουν τους καναλάρχες για να εξασφαλίζουν πολιτική υποστήριξη, προσφέροντάς τους ως αντάλλαγμα σχεδόν δωρεάν συχνότητες και ασυδοσία. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η κυβέρνηση Τσίπρα φέρεται αποφασισμένη να ανατρέψει τα μέχρι τώρα ισχύοντα. Προτίθεται να νομοθετήσει επαρκές θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο της οικονομικής κατάστασης των τηλεοπτικών σταθμών και άλλων ΜΜΕ, τερματίζοντας το καθεστώς των προνομιακών δανειοδοτήσεων από τις τράπεζες. Οπως διαβεβαιώνουν το «ΘΕΜΑ» αρμόδιες πηγές, θα καταβληθεί προσπάθεια να συρρικνωθούν οι εξαρτήσεις των ΜΜΕ όχι μόνο από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία ελέγχουν σήμερα τα κατεστημένα ΜΜΕ.

Η πρώτη κίνηση της κυβέρνησης θα είναι η άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Με τον τρόπο αυτό οι σημερινοί καναλάρχες ή όσοι θέλουν να γίνουν καναλάρχες θα πληρώνουν για τις δημόσιες συχνότητες. Η δεύτερη κίνησή της θα είναι η λεπτομερής επανεξέταση του νόμου περί ανωνύμων εταιρειών, ο οποίος επιτρέπει μέχρι σήμερα την επί σειρά ετών διάσωση μιντιακών ομίλων με μεγάλες οικονομικές ζημίες.

Ο επίμαχος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν έχει πάρει ακόμα συγκεκριμένη μορφή. Καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν πως το επιτελείο που τον έχει αναλάβει ακολουθεί λογική «ανοιχτών θυρών και διαλόγου». Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «αυτός είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να προχωρήσουν στη θεραπεία των χρόνιων παθογενειών».
Αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί το τελικό πλαίσιο, ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός και διεθνής. Θα δώσει, όμως, προτεραιότητα σε ελληνικές μιντιακές εταιρείες. Η εκτίμηση των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων είναι ότι το κέρδος για το Δημόσιο είναι ρεαλιστικό να φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι στο θέμα αυτό η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με τους δανειστές. Να θυμίσουμε επίσης ότι μόνο κατόπιν επίμονων πιέσεων της τρόικας είχε ενταχθεί ο όρος αυτός στο μνημόνιο. Περιττό να πούμε ότι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά δεν τήρησαν τη συγκεκριμένη μνημονιακή υποχρέωσή τους.

Η σημερινή κυβέρνηση, όμως, δηλώνει πως δεν έχει τις εξαρτήσεις των προκατόχων της, αλλά έχει και συμφέρον να επιβάλει κανόνες και μια νέα τάξη πραγμάτων ειδικά στο μιντιακό τοπίο. Οπως υποστηρίζει συνεργάτης του πρωθυπουργού, «δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν, αλλά όποια επιχειρηματικά συμφέροντα επιχειρήσουν να μας υπονομεύσουν, επειδή δεν θέλουν κανόνες, θα μας βρουν απέναντί τους». Είναι αξιοσημείωτο ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα φωτογράφισε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους τα συμφέροντα των οποίων θεωρούν πως θα θιγούν από τους κανόνες που θα επιβάλει. Κυβερνητικοί παράγοντες υπογραμμίζουν ότι «δεν θεωρούν εξ υπαρχής κανέναν εχθρό τους και ως εκ τούτου δεν έχουν σκοπό να εκδικηθούν κανέναν». Αφήνουν, ωστόσο, να εννοηθεί ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι (αναφέρουν ενδεικτικά τον όμιλο Μπόμπολα), οι οποίοι «είχαν συνηθίσει να θεωρούν δεδομένη την προνομιακή και συχνά σκανδαλώδη αντιμετώπιση εκ μέρους των προηγούμενων κυβερνήσεων, θα προσγειωθούν ανώμαλα. Θα χάσουν τα προνόμια, αλλά και θα ελεγχθούν διεξοδικά».

«Ζήτημα δημοκρατίας»


Οταν σε κυβερνητικό στέλεχος επισημάναμε ότι και εκπρόσωποι τέτοιων ομίλων μιλούν δημόσια για την ανάγκη επιβολής κανόνων, χαμογέλασε με νόημα και απάντησε: «Τόσο το καλύτερο. Οποιος επιχειρηματίας επιθυμεί συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, γιατί να θέλει να βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας από την εκάστοτε κυβέρνηση; Θα φανεί, όμως, σύντομα ποιος θέλει υγιή ανταγωνισμό και ποιος δεν θέλει να ξεβολευτεί από το θερμοκήπιο της διαπλοκής». Αρμόδιος υπουργός υποστηρίζει ότι «το ξεκαθάρισμα του μιντιακού τοπίου, αλλά και του ευρύτερου τοπίου των δημοσίων συμβάσεων δεν είναι μόνο προεκλογική δέσμευση. Είναι κρίσιμο ζήτημα και δημοκρατίας και οικονομικής ανάπτυξης. Το επιδιώκουμε και πρέπει να πω ότι είναι από τα θέματα στα οποία συμφωνούμε απόλυτα με τους δανειστές».

Αυτή τη στιγμή τα τηλεοπτικά κανάλια εκπέμπουν με ένα μεταβατικό καθεστώς λειτουργίας. Οι άδειες έχουν λήξει και συνεπώς όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία δεν αποκλείεται να μείνουν χωρίς άδεια κατεστημένα τηλεοπτικά μαγαζιά. Αν κρίνουμε από τα όσα αφήνουν να εννοηθούν αρμόδιοι παράγοντες, «αυτό δεν θα στενοχωρούσε καθόλου την κυβέρνηση!».Οι ίδιοι, άλλωστε, αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι επιδιώκουν αλλαγή των σημερινών ισορροπιών με διεύρυνση της αγοράς και σπάσιμο του ολιγοπωλίου.

Εκτός από τον διαγωνισμό για τις άδειες θα ενεργοποιηθούν και διατάξεις της νομοθεσίας που επιτρέπουν στην Τράπεζα της Ελλάδος και στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διενεργούν ελέγχους για την προέλευση της χρηματοδότησης των ΜΜΕ. Με τον τρόπο αυτό θα ισχύσει ό,τι προβλέπεται και για όλες τις ανώνυμες εταιρείες. Μία ζημιογόνα επιχείρηση δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί επ’ αόριστον χωρίς να ανακεφαλαιοποιείται.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού από μηδενική βάση δείχνει ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να ανοίξει πόλεμο για το παρελθόν. Από την άλλη πλευρά, όμως, καθιστά σαφές ότι ο διαγωνισμός δεν πρόκειται να είναι μια τυπική διαδικασία που θα νομιμοποιήσει τους ήδη κατέχοντες προσωρινές άδειες.



Πηγή : protothema.gr






Παραίτηση υπέγραψαν όλοι οι υπάλληλοι της γραμμής 13888 του ΟΤΕ – Τι λένε για τις συνθήκες εργασίας



Να υπογράψουν παραίτηση εξαναγκάστηκαν όλοι οι υπάλληλοι τηλεφωνικής υποστήριξης του 13888 του ομίλου ΟΤΕ την περασμένη εβδομάδα από την διοίκηση του ομίλου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως εργάζονται για λογαριασμό θυγατρικών του ΟΤΕ και καλούνται να υπογράφουν συμβάσεις που δεν ανταποκρίνονται στα προσόντα τους και σε όσα δικαιούνται από το νόμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξης:

»Η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ θέλει να μεταφέρει όλο το προσωπικό του 13888 που ανήκε στην εταιρεία OTEPLUS σε μία άλλη ιδιωτική εταιρεία (E VALUE) με ατομικές συμβάσεις που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της εργατικής νομοθεσίας χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Λόγω της αναταραχής που προκλήθηκε οι εργαζόμενοι απαίτησαν ενημέρωση και ουσιαστικά δεν δούλεψαν προχωρώντας σε λευκή απεργία. Ο προφανής λόγος που ο ΟΤΕ βιάζεται είναι οι αναμενόμενες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για νέο καθεστώς στα εργασιακά.

Ο ΟΤΕ που αυτή τη στιγμή παρέχει τις πιο ακριβές υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας και είναι από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, αμείβει τους εργαζομένους του με μισθούς από 200 εώς 600 ευρώ το οχτάωρο αναλογικά. Οι υπάλληλοι που καλούνται να υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις χάνουν τα χρόνια προϋπηρεσίας και ότι δικαιώματα έχουν για επιδόματα όπως γάμου, δώρα Χριστουγέννων κτλ.

Το 13888 είναι όλοι εκείνοι που σηκώνουν τα τηλέφωνα όταν καλείς για τις τηλεφωνικές βλάβες/ υποστήριξη του ΟΤΕ.

Άραγε γνωρίζεις πως:

-αν και εργαζόμαστε στα κτήρια του ΟΤΕ, δεν είμαστε υπάλληλοι ΟΤΕ αλλά μισθωμένοι υπάλληλοι θυγατρικών (oteplus, evalue) που τις χρησιμοποιεί για να προσλαμβάνει εξευτελιστικά φτηνό προσωπικό;
-οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε 6ωρα και 4ωρα με τους μισθούς μας να κυμαίνονται από 200 έως 350 ευρώ καθώς επίσης ότι οι περισσότεροι από εμάς προσληφθήκαμε ως πτυχιούχοι αλλά αμειβόμαστε με τον κατώτατο μισθό ως ανειδίκευτοι εργάτες δίχως κανένα επίδομα;», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.


Πηγή : rizopoulospost.com


Πτήσεις-μυστήριο ρομποτικών σκαφών πάνω από το Παρίσι



Τουλάχιστον πέντε ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη εθεάθησαν χθες βράδυ να πετούν σε διάφορα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, από τα μεσάνυχτα έως τις 06.00 το πρωί.

Τουλάχιστον πέντε ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη εθεάθησαν χθες βράδυ να πετούν σε διάφορα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, από τα μεσάνυχτα έως τις 06.00 το πρωί και, οι χειριστές τους δεν εντοπίστηκαν, ανακοίνωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Το πρώτο ιπτάμενο ρομποτικό σκάφος εθεάθη κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ λίγο μετά τα μεσάνυχτα, «ωστόσο πτήσεις καταγράφηκαν και πάνω από τον Πύργο του 'Αιφελ, το Μέγαρο Ενβαλίντ ή ακόμη την πλατεία Κονκόρντ», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Διάφορες υπηρεσίες της αστυνομίας κινητοποιήθηκαν τη νύχτα, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα. «Αναπτύξαμε τα πάντα σε μια προσπάθεια να εντοπισθούν οι χειριστές οι οποίοι όμως δεν εντοπίστηκαν», δήλωσε η ίδια πηγή.

Όσον αφορά την πτήση πάνω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, οι έρευνες διεξάγονται από το ερευνητικό τμήμα της αστυνομίας των αερομεταφών (GTA). Η δικαστική αστυνομία του Παρισιού έχει αναλάβει την έρευνα για τις πτήσεις στα άλλα σημεία της πρωτεύουσας.

Πριν από τουλάχιστον έναν μήνα, στις 20 Ιανουαρίου, ιπτάμενο ρομποτικό σκάφος πραγματοποίησε πτήσεις πάνω από το Μέγαρο των Ηλυσίων, την έδρα της γαλλικής προεδρίας, "ωστόσο τόσα πολλά ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη δεν είχαν θεαθεί ποτέ μέσα σε μια νύχτα", δήλωσε η αστυνομική πηγή.

Είκοσι πτήσεις ιπτάμενων ρομποτικών σκαφών έχουν επίσης καταγραφεί από τον Οκτώβριο στη Γαλλία, γύρω από πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας. Οι δράστες των ενεργειών αυτών παραμένουν άγνωστοι.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thetoc.gr

Photoeditor: Στέλιος Δημητροκάλης


ΕΔΕ σήμερα στην Γαλακτοκομική Σχολή για τον Βαγγέλη



Συνεχίζονται οι έρευνες στην πόλη των Ιωαννίνων και τα περίχωρα, αλλά και γύρω από την Γαλακτοκομική Σχολή, από τις αρχές αλλά και από και πολίτες που αναζητούν το παραμικρό ίχνος του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου.

Τόσο οι αρχές όσο και οι συγγενείς και φίλοι του νεαρού έχουν επιδοθεί σε κυνήγι στοιχείων ψάχνοντας σπιθαμή προς σπιθαμή τα μέρη όπου σύχναζε ο φοιτητής, ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στο διαδίκτυο μέσα από ειδική σελίδα που φτιάχτηκε στο Facebook για τον εντοπισμό του.

«Κάθε πληροφορία που συγκεντρώνουμε ερευνάται διεξοδικά» είπε ο ιδιώτης ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, που έχει αναλάβει την υπόθεση από την οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενώ τονίζει πως οι αρχές με ιδιαίτερο ζήλο προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος του μυστηρίου που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Τσούκαλης, πληροφορίες που ανέφεραν ότι μπορεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης να εμφανίστηκε σε σταθμούς μετρό στην Αθήνα, δεν απέδωσαν καρπούς και πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ΕΔΕ που θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη (24/03/2015) στην Γαλακτοκομική Σχολή.

Την διοικητική εξέταση θα αναλάβει ο εποπτεύων οργανισμός της σχολής, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και εκφράζονται ελπίδες ότι μπορεί να προκύψει κάτι που θα φωτίσει πτυχές της ιστορίας για να αρθεί το αδιέξοδο.

Η πληροφορία τέλος που δόθηκε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη το βράδυ της Παρασκευής, ότι γυναίκα δήλωσε πως την ημέρα της εξαφάνισης ένας άγνωστος της χτύπησε την πόρτα ζητώντας βοήθεια, δεν οδήγησε πουθενά.

Ο Γιώργος Τσούκαλης πάντως επαναλαμβάνει την έκκλησή του, που όπως λέει εκφράζει και την οικογένεια, να «ανοίξουν τα στόματα», καθώς όπως τονίζει «δεν μπορεί κανείς να μην είδε ή άκουσε κάτι».

Η υπόθεση εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, καθώς ο 20χρονος φοιτητής αγνοείται εδώ και 18 μέρες, χωρίς κανένα στοιχείο να υποδεικνύει τι μπορεί να έχει συμβεί.

Στο φως ήρθαν λεπτομέρειες από την ζωή του στη Σχολή, όπου όπως φαίνεται δεχόταν συνεχώς bullying από ομάδα συμμαθητών του, με τις διηγήσεις να κάνουν λόγο για ακραία περιστατικά.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη την Παρασκευή, συμμαθητές του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη υποστήριξαν πως έκαναν μεταξύ τους πλάκες, αλλά αρνήθηκαν κάθε βίαιη αναφορά.



Πηγή : newsbomb.gr


Ντάισελμπλουμ: Η λίστα είναι το πρώτο βήμα


"Λάβαμε την επιστολή, αρκετά αργά χθες το βράδυ, αλλά εγκαίρως", δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, όπου - μεταξύ άλλων - θα εξεταστεί η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής. Ο κ. Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε ότι η επιστολή με την λίστα μεταρρυθμίσεων της Αθήνας "εξετάζεται" και απέφυγε να σχολιάσει επί του περιεχομένου, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ σοβαρή όσον αφορά τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις. Η λίστα είναι μόνο ένα πρώτο βήμα και θα χρειαστεί χρόνος για να εξειδικευθεί, τόνισε ο κ. Νταισελμπλουμ.

Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, οι προτάσεις κινούνται σε καλή κατεύθυνση αλλά “ακόμα περιμένουμε το πράσινο φως από την Γερμανία”, καθώς είναι ένα από τα κοινοβούλια που πρέπει να ψηφίσει οποιαδήποτε αλλαγή στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με άλλη ευρωπαϊκή πηγή, η ελληνική πρόταση δεν περιέχει αριθμούς και υπολογισμούς αλλά είναι μια πιο γενική τοποθέτηση.  Για τα κόκκινα δάνεια αναφέρει ότι η ρύθμιση που προτείνεται δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις τράπεζες, θα τιμωρεί αυτους που εσκεμμένα δεν πληρώνουν πάρα το γεγονός ότι έχουν τη δυνατοτητα (strategic defaulters) ενώ θα προστατεύει την πρώτη κατοικία. Το ενδεχόμενο αλλαγών στον ΦΠΑ αφήνεται ανοιχτό για το μέλλον.

Στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, η κυβέρνηση αποδέχεται αυτές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής αλλά θα εξετάσει ξεχωριστά κάθε μία από αυτές που δεν έχουν γίνει ακόμα.

Μαρδάς: Στη λίστα οι ρυθμίσεις τα για κόκκινα» δάνεια

Στόχος της κυβέρνησης είναι «να προσπαθήσουμε να βρούμε πόρους από πηγές που δεν αγγίχθηκαν στο παρελθόν», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Μάρδας επιβεβαίωσε ότι στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η κυβέρνηση βρίσκονται οι ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις και τα «κόκκινα» δάνεια.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποια από τα μέτρα που περιλαμβάνει η λίστα απορριφθούν από τους εταίρους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο».


Η ελληνική επιστολή από τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, προς στον πρόεδρο της Ευρωομάδας Γ. Ντάισελμπλουμ, την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ έφτασε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, η λίστα των προτάσεων είναι επαρκώς περιεκτική (sufficiently comprehensive) ώστε να αποτελέσει ένα αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως ζητήθηκε από την Ευρωομάδα στην τελευταία συνεδρίασή της. Ως "ιδιαίτερα ενθαρρυντικό" στοιχείο χαρακτηρίζεται η ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι περαιτέρω εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων αναμένεται να κατατεθεί και να συμφωνηθεί πριν από τα τέλη Απριλίου σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Ευρωομάδας της περασμένης εβδομάδας. Υπογραμμίζουν επίσης ότι η αποφασιστική και άμεση εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Μετά την παραλαβή της ελληνικής πρότασης το Euroworking Group θα συνεδριάσει και θα εισηγηθεί στο Eurogroup, το οποίο θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα, θετικά ή αρνητικά επί των ελληνικών προτάσεων. Παράλληλα, το μεσημέρι συνεδριάζει στην Αθήνα το Κυβερνητικό Συμβούλιο. Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το οποίο θα κληθεί να επικυρώσει τη συμφωνία. Επειτα, ορισμένα εθνικά κοινοβούλια, μεταξύ των οποίων και το γερμανικό, θα πρέπει να ψηφίσουν την παράταση του προγράμματος. Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου που λήγει το υφιστάμενο πρόγραμμα.

Στελέχη με γνώση των μαραθώνιων διαβουλεύσεων του σαββατοκύριακου αναφέρουν ότι «δεν είμαστε απαισιόδοξοι» ως προς το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας σήμερα. Ο κεντρικός άξονας των αλλαγών που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση αφορούν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής – κυρίως στο λαθρεμπόριο – και της εισφοροδιαφυγής. Από τις δράσεις αυτές αναμένουν στο οικονομικό επιτελείο ότι θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν και μεγάλο μέρος του προγράμματός τους.

Επίσης, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση προωθεί τις ρυθμίσεις για την περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση του φορολογικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ενώ στις πρωτοβουλίες που επιδιώκει να αναλάβει είναι και η αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων».


Πηγή : kathimerini.gr


Χριστοδουλοπούλου: Η κατάργηση του Σέγκεν δεν αποφασίζεται από τον Πανούση



Σκληρό σχόλιο για την δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί ενδεχόμενη εξόδου της Ελλάδας από το Σέγκεν, από την αναπληρώτρια υπουργό Μετανάστευσης.

«H κατάργηση της Συνθήκης Σέγκεν είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Δεν είναι ούτε δικό μου θέμα ούτε του κύριου Πανούση», δήλωσε σήμερα, Τρίτη, η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, στον απόηχο της δήλωσης του υπουργού Δημόσιας Τάξης που άφησε ενδεχόμενο εξόδου της Αθήνας από τη Συνθήκη και προώθησης των μεταναστών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα στην Ε.Ε.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου τόνισε, ότι η Ελλάδα ζητά την αλληλεγγύη των εταίρων της και κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν αλληλεγγύη και να μη λένε «δεν θέλουμε εμείς μετανάστες στη δική μας πόλη».

Σημείωσε, επίσης, ότι νόμος για τη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών θα κατατεθεί οπωσδήποτε στη Βουλή και συμπλήρωσε πως υπάρχει ευρύτατη πλειοψηφία για την υπερψήφισή του, ακόμη και αν διαφωνήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.


Πηγή: skai.gr


Κοντονής: "Είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν"



Με δήλωση του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής τοποθετήθηκε για τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο και θα έχει συνάντηση με όλους τους φορείς.

Ο Σταύρος Κοντονής, μετά από δύο ημέρες από τα θλιβερά γεγονότα στο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, τοποθετήθηκε για τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο και τόνισε πως οι διοργανώτριες αρχές και οι φορείς είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να οργανώσουν πρωταθλήματα χωρίς σκιές.

Στη συνέχεια της δήλωσης του αποκάλυψε ότι την Τετάρτη στη 1μ. θα συναντηθεί με τους προέδρους της ΕΠΟ, της Super League και της Football League για να τους ανακοινώσει τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι περιμένει όσους του καταλόγισαν αργοπορία στην αντίδρασή του να σταθούν αρωγοί του στην προσπάθεια για την πάταξη της βίας, της διαφθοράς και της διαπλοκής χωρίς αιρέσεις και αστερίσκους.

Αναλυτικά η δήλωση του: «Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι αθλητικοί φορείς και παράγοντες αθλητικών σωματείων, όλων των «αποχρώσεων» καλούν το Υπουργείο να τοποθετηθεί με αφορμή, αφενός μεν αποφάσεις τρίτων, αφετέρου δε γεγονότα ακραίων αγριοτήτων που συντελούνται στους αγωνιστικούς χώρους.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ενημερώσει τους πάντες, ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμη νομοθετικά να αντιμετωπίσει παθογένειες και αθλιότητες, οι οποίες εκτρέφονται επί σειρά ετών και δηλητηριάζουν τον ελληνικό αθλητισμό και τη νεολαία.

Ιδίως μετά τα τελευταία έκτροπα, όλοι συμφωνούν ότι οι υφιστάμενες διοργανώτριες αρχές και οι φορείς που υπάγονται σε αυτές, είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να οργανώσουν και να διεξαγάγουν πρωταθλήματα χωρίς σκιές και χωρίς βιαιότητες.

Τονίζουμε όμως, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε ακραίες επιθέσεις, που φτάνουν μέχρι του σημείου να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, κυρίως εις βάρος εργαζομένων, ποδοσφαιριστών και φιλάθλων, παρά το γεγονός ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και οι κανονισμοί διεξαγωγής πρωταθλημάτων εντάσσουν τη λειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης αποκλειστικά στο πλαίσιο των διοργανωτριών αρχών για όσα διαδραματίζονται επί μονίμου βάσεως στους αθλητικούς χώρους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες.

Για το λόγο αυτό αύριο στις 13:00 έχουν κληθεί στον Υφυπουργό οι πρόεδροι της ΕΠΟ, της Super league και τη Football League, όπου και θα τους ανακοινωθούν τα μέτρα που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο, αφού ακούσει τις απόψεις τους.

Ευελπιστούμε ότι όσοι σήμερα καλούν το Υπουργείο να τοποθετηθεί για όσα ισχυρίζονται, αν και γνωρίζουν τις θέσεις της κυβέρνησης και αντιλαμβάνονται το πεδίο των νομοθετικών πρωτοβουλιών, θα είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας για την πάταξη της βίας, της διαφθοράς και της διαπλοκής, χωρίς αιρέσεις και «αστερίσκους» αφού όπως σωστά έχει διατυπωθεί, όσοι είναι νομοταγείς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».


Πηγή : sport24.gr


Λιβύη: Περισσότεροι από 1.000 Αιγύπτιοι εγκατέλειψαν τη χώρα μέσω Τυνησίας


Αδιευκρίνιστος αριθμός Αιγυπτίων περιμένει στα σύνορα με τη Λιβύη για να περάσει στο τυνησιακό έδαφος

Μετά τον αποκεφαλισμό 21 κοπτών από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, περισσότεροι από 1.000 Αιγύπτιοι έχουν απομακρυνθεί από τη Λιβύη μέσω της Τυνησίας από την περασμένη Παρασκευή, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το τυνησιακό υπουργείο Μεταφορών.

Η Αίγυπτος έθεσε σε εφαρμογή μια αερογέφυρα και κάλεσε τους υπηκόους της που ζουν στη Λιβύη -που υπολογίζεται ότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες- να εγκαταλείψουν αυτή τη χώρα. Το Κάιρο βομβάρδισε κατόπιν θέσεις των τζιχαντιστών στη Λιβύη και ζήτησε μια διεθνή στρατιωτική παρέμβαση για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών. Περίπου 1.000 Αιγύπτιοι έχουν ήδη φύγει από την Τυνησία και σήμερα το απόγευμα αναμενόταν να αναχωρήσουν αεροπορικώς για το Κάιρο άλλοι 250 από το αεροδρόμιο της Τζέρμπα-Ζαρζίς. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των τελωνειακών αρχών της Τυνησίας, αδιευκρίνιστος αριθμός Αιγυπτίων περιμένει στα σύνορα με τη Λιβύη για να περάσει στο τυνησιακό έδαφος.

Οι τυνησιακές αρχές έχουν διευκρινίσει ότι δεν θα επιτρέψουν να μπουν στη χώρα παρά μόνο οι αλλοδαποί που θα αναχωρήσουν αμέσως με τη βοήθεια των κυβερνήσεών τους. Τον Ιούλιο του 2014 χιλιάδες Αιγύπτιοι είχαν παραμείνει εγκλωβισμένοι για πολλές ημέρες στα σύνορα, από την πλευρά της Λιβύης, γιατί δεν υπήρχε σχέδιο απομάκρυνσής τους.

Να σημειωθεί πως η Τυνησία φοβάται μια μαζική εισροή ξένων που θα επιχειρήσουν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη, όπως έγινε κατά την εξέγερση του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι.


Πηγή : protothema.gr


Κομισιόν : Επαρκώς περιεκτική για σημείο εκκίνησης η λίστα της κυβέρνησης



Επαρκώς περιεκτική για σημείο εκκίνησης μιας επιτυχούς ολοκλήρωσης της αξιολόγησης χαρακτηρίζει τη λίστα των ελληνικών μεταρυθμίσεων που εστάλη το πρωί της Τρίτης στις Βρυξέλλες πηγή της Κομισιόν.

"Κατά την άποψη της Επιτροπής, αυτή η λίστα είναι επαρκώς περιεκτική ώστε να αποτελέσει αποδεκτό σημείο εκκίνησης για μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης", δήλωσε η πηγή.

Και συμπλήρωσε: "Είμαστε ιδιαιτέρως ενθαρρυμένοι από την ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς".

Νωρίτερα, αξιωματούχος της ΕΕ τον οποίο επικαλείται σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal επισήμανε ότι το σημαντικό είναι τα μέτρα της λίστας να ευθυγραμμίζονται με τους όρους του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας και της παραλαβής του καταλόγου πριν την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη που θα επικυρώσει την τετράμηνη παράταση.

Το άρθρο επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση μετατόπισε χρονικά την αποστολή της λίστας για σήμερα, ενώ αρχικά ήταν αναγκαίο να γίνει μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Όπως αναφέρεται, πηγές της Αθήνας υποβαθμίζουν την σημασία της μικρής καθυστέρησης σημειώνοντας ότι έχουν ήδη αποστείλει την πρόχειρη λίστα νωρίτερα τη Δευτέρα.

"Αναμένουμε ακόμα τη λίστα σήμερα, αλλά αν έρθει στις 6 το πρωί αύριο τότε θα είναι εντάξει για εμάς", είπε ο αξιωματούχος.

Όπως τονίζει, ωστόσο, το άρθρο, αυτή η ολιγόωρη καθυστέρηση δείχνει ότι η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει δυσκολίες να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δανειστών της από τη μια και να μειώσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις από την άλλη.


Πηγή 



Πανιώνιος: Κακουργηματική δίωξη σε Μητρόπουλο !!



Κακουργηματική ποινική δίωξη στον Παύλο Μητρόπουλο ασκήθηκε από τον αθλητικό εισαγγελέα, για συμμετοχή σε απόπειρα «στησίματος» αγώνων και παράνομο στοιχηματισμό.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», ο αθλητικός εισαγγελέας, Γιώργος Λαΐνης, προχώρησε σε δίωξη για τον ποδοσφαιριστή, καθώς σύμφωνα με καταγραφές του υπερκοριού της ΕΥΠ, προέκυψαν στοιχεία για απόπειρα στησίματος δύο αγώνων την περασμένη χρονιά.

Μάλιστα, στην κατάθεσή του, ο άσος του Πανιωνίου ανέφερε: «Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αγωνίζομαι στην ομάδα του Πανιωνίου. Τον Β.Α τον γνώρισα το περασμένο καλοκαίρι σε καφετέρια του Ν. Φαλήρου. Εγώ καθόμουν με την παρέα μου και αυτός με αναγνώρισε, με πλησίασε και μου συστήθηκε. Μου πρότεινε να παίξω ποδόσφαιρο σε μια ομάδα που είχε ο ίδιος σε γήπεδα 7x7.

Εγώ του είπα θα το σκεφτώ και ανταλλάξαμε τηλέφωνα. Εγώ έπαιζα ποδόσφαιρο σε αυτή την ομάδα ολόκληρο το καλοκαίρι και αφού γνωριστήκαμε καλύτερα, του ζήτησα δανεικά και μου έδωσε 5.000 ευρώ. Όταν ήταν να του τα επιστρέψω εγώ δεν είχα χρήματα και του ζήτησα μια παράταση χρόνου για την εξόφληση. Αφού παρήλθε αυτός ο χρόνος και δεν μπόρεσα να του τα δώσω άρχισε να με πιέζει πιο φορτικά. Πριν από ένα μήνα περίπου, μου είπε πως αν δεν μπορείς να μου τα δώσεις θα πρέπει εγώ αυτά τα χρήματα να τα πάρω με άλλο τρόπο. Ο άλλος τρόπος ήταν μέσω του στοιχήματος.

Μου ζητούσε να διαμορφώσω κάποιο αποτέλεσμα με την ομάδα του Πανιωνίου, να του το γνωρίσω αυτό το αποτέλεσμα προκειμένου να το παίξει αυτός στο στοίχημα και να κερδίσει χρήματα. Επίσης μου έλεγε να προσπαθήσω να πείσω και συμπαίκτες μου να στήσουμε κάποιους αγώνες για να βγάλουμε όλοι χρήματα και αυτός και εμείς. Εγώ για να κερδίσω χρόνο επειδή δεν είχα τα χρήματα να τα επιστρέψω, του έλεγα ότι θα στήσω ένα αποτέλεσμα αλλά την προηγούμενη του αγώνα του έστελνα ένα μήνυμα και του έλεγα άκυρο. Αυτό έγινε τρεις με τέσσερις φορές.

Αυτός μετά εκνευρίστηκε, μου ζήτησε και συναντηθήκαμε και μου είπε πως αν δεν κάνω κάτι μέσω στοιχήματος για να πάρει τα χρήματά του πίσω θα έχω άσχημα ξεμπερδέματα. Η τελευταία μας συνάντηση έγινε πριν από 20 με 25 μέρες και πάλι απαίτησε από εμένα να στήσω κάποιο παιχνίδι της ομάδας μου και να στήσω το αποτέλεσμα».


Πηγή : onsports.gr


Τζιχαντιστές απειλούν με αιματοκύλισμα εμπορικά κέντρα της Δύσης


Βίντεο στο οποίο καλεί σε επιθέσεις ανάλογες με εκείνη που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 στο εμπορικό κέντρο "Mall Westgate" του Ναϊρόμπι στη Κένυα, κατά την οποία 67 άνθρωποι, έδωσαν στη δημοσιότητα οι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Σομαλία σύμφωνα με το SITE.

«Ο πόλεμος μόλις άρχισε», λέει ο εκπρόσωπος των ανταρτών Σεμπάμπ στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και δημοσιεύτηκε από το SITE, το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων.
«Το Westgate είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό (...) οι επιθέσεις θα συνεχιστούν», απειλεί ο Αλί Μαχμούντ Ράγκι.
Στο τέλος του βίντεο διάρκειας 66 λεπτών, που είναι ηχογραφημένο στα αγγλικά και τα αραβικά, ένας μασκοφόρος καλεί σε επιθέσεις εναντίον εμπορικών κέντρων της Δύσης, αναφέροντας κυρίως το τεράστιο «Mall of America» στη Μινεσότα των βόρειων ΗΠΑ ή ακόμη το «Forum des Halles» και το «Quatre Temps» στο Παρίσι.
Σαράντα δευτερόλεπτα σε τουλάχιστον μια ώρα που διαρκεί του βίντεο αφιερώνονται στις απειλές αυτές, ενώ η υπόλοιπη ώρα αναφέρεται στο μακελειό και την πολιορκία που διήρκησε ημέρες του «Mall Westgate», τα οποία προβάλλονται στο βίντεο όπως ένα ντοκιμαντέρ.
Το SITE εκτιμά ότι το βίντεο αυτό μοιάζει με άλλα που είχαν δώσει στη δημοσιότητα παλαιότερα οι Σεμπάμπ.


Πηγή : ethnos.gr


Δανεισμό από τα Ταμεία σχεδιάζει η κυβέρνηση


Η κυβέρνηση φαίνεται ότι ετοιμάζεται να ... βάλει χέρι στα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων. Ουσιαστικά το οικονομικό επιτελείο φαίνεται ότι έχει βρει έναν τρόπο δανεισμού του Δημοσίου για να μην υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια κίνηση εσωτερικού δανεισμού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος ο ΟΔΔΗΧ και το υπουργείο Εργασίας με επιστολές τους προς τις διοικήσεις των Ταμείων απηύθυναν ήδη τη σχετική πρόταση.

Η επιστολή έχει αποδέκτες τα 15 Ασφαλιστικά Ταμεία τα οποία έχουν διαθέσιμα ποσά που φτάνουν τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

Η πρόταση αναφέρει ότι το δημόσιο θα εξασφαλίσει απόδοση της τάξης του 2% στα Ταμεία σε ετήσια βάση.

Η πρώτη επιστολή έχει ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου και στάλθηκε από τον ΟΔΔΗΧ προς τις διοικήσεις των Ταμείων, ενώ η δεύτερη επιστολή εστάλη δύο ημέρες μετά από τον υπουργό Οικονομικών.

Ουσιαστικά το Δημόσιο προτείνει στα Ταμεία να αγοράσουν Ρέπος για να εξασφαλίσει το Κράτος ρευστότητα, ωστόσο οι διοικήσεις των Ταμείων πρέπει να συνυπολογίσουν πως ήδη τα αποθεματικά τους έχουν υποστεί ένα κούρεμα της τάξης του 55% λόγω του PSI. Παράλληλα μέρα τη μέρα τα έσοδα των Ταμείων μειώνονται καθώς οι ασφαλισμένοι είτε χάνουν την εργασία τους, είτε σταματούν να πληρώνουν και έτσι τα αποθεματικά μειώνονται ακόμη περισσότερο.
Ουσιαστικά μιλάμε για μια οριακή κατάσταση τόσο για το Δημόσιο, όσο και για τα Ταμεία.


Πηγή : newsit.gr


Ανασύρθηκαν πρίν λίγο δύο άτομα απο τον Κηφισό!



Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί και κινητοποίησε την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Στις 06:17 διερχόμενος πολίτης είδε δύο άτομα να κείτονται στον ποταμό Κηφισό κοντά στην παραλιακή λεωφόρο σε  μικρή απόσταση ο ένας από το άλλο και δίπλα τους μια μοτοσυκλέτα. Ειδοποίησε την αστυνομία όπου και άρχισε η επιχείρηση ανάσυρσης από την πυροσβεστική των δύο ατόμων μιας γυναίκας και ενός άντρα οι οποίοι ήταν τραυματισμένοι αλλά ζωντανοί.

Η επιχείρηση τελείωσε στις 08:00 και οι τραυματίες οδηγήθηκαν στα νοσοκομεία με τον άντρα να είναι ποιο σοβαρά τραυματισμένος από την γυναίκα.

Τα αίτια ερευνώνται διότι δεν φαίνεται να έχει προηγηθεί τροχαίο ατύχημα.



Άγκυρα: Η Βρετανία υπεύθυνη για την τύχη των τριών μαθητριών




Τη Βρετανία επέκρινε η Άγκυρα διότι καθυστέρησε να την ενημερώσει για τις τρεις Βρετανίδες μαθήτριες που ταξίδεψαν την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία, πιθανόν για να περάσουν στη Συρία και να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου ή άλλων εξτρεμιστικών ισλαμικών οργανώσεων.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε πώς ελπίζει ότι τα κορίτσια θα εντοπισθούν, αλλά, εάν όχι, η ευθύνη θα ανήκει στη Βρετανία και όχι στην Τουρκία.

«Είναι μία καταδικαστέα πράξη για τη Βρετανία να αφήσει τρία κορίτσια... να έλθουν στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια να μάς ειδοποιήσουν τρεις ημέρες αργότερα... Δεν έλαβαν τα αναγκαία μέτρα», δήλωσε ο Αρίντς σε δημοσιογράφους έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι τρεις μαθήτριες έφθασαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στις 17 Φεβρουαρίου και οι βρετανικές αρχές ειδοποίησαν την Άγκυρα στις 20 Φεβρουαρίου, πρόσθεσε ο Αρίντς. Η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για να βρει τα ίχνη τριών προσώπων που εισήλθαν ως τουρίστες. Η έρευνα συνεχίζεται, θα ήταν πολύ καλό να τις βρούμε. Αλλά, εάν δεν μπορέσουμε, δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι, αλλά οι Βρετανοί, είπε.


Πηγή 


Στον Μ. Θεοδωράκη ο Πρωθυπουργός




Τον Μίκη Θεοδωράκη θα επισκεφθεί στις 10:30 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον απόηχο της παρέμβασης του μουσικοσυνθέτη, με την οποία καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει όλα τα μέτρα των μνημονίων και να βρει τη δύναμη να πει «έστω και τώρα "όχι" στο "nein" του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Bόλφγκανγκ Σόιμπλε».
Σε άρθρο του ο κ. Θεοδωράκης παρομοιάζει την κυβέρνηση με «άτυχο έντομο που από λάθος πέφτει στα δίχτυα της αράχνης ανήμπορο να αντιδράσει και να σωθεί».
Με αφορμή την απόφαση του Eurogroup καλεί τους κυβερνώντες «να οχυρωθούν στην εθνική νομιμότητα που τους προσφέρει η πλειοψηφία στη Βουλή και να στραφούν αποφασιστικά στον λαό και στον εθνικό μας πλούτο, που κακώς - πολύ κακώς - τον αγνοούν επιδεικτικά».
Θα πρέπει όμως, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, να καταργήσουν άμεσα όλα τα μέτρα των μνημονίων, ξεκινώντας από την αποκατάσταση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, για την οποία δεν άκουσα ως τώρα να γίνεται λόγος.
«Αγαπητέ Αλέξη, μου έγραψες πριν λίγες μέρες ότι είστε έτοιμοι να ματώσετε. Με τα μέτρα που σου προτείνω, δεν πρόκειται να ματώσετε ούτε εσείς ούτε ο λαός μας. Θα περάσουμε ίσως δύσκολες μέρες μαζί, αλλά σκέψου ότι ζούμε στο 2015 και όχι σε εκείνες τις σκοτεινές και επώδυνες εποχές που οι ξένοι και ντόπιοι εξουσιαστές μας αλώνιζαν ανεμπόδιστα, γιατί δεν υπήρχε απέναντί τους δύναμη ικανή να τους σταματήσει», αναφέρει, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.
«Σ’ αυτόν τον νέο δρόμο που σου προτείνω, δεν θα ΄μαστε μόνοι μας. Ο παγκόσμιος χάρτης έχει αλλάξει. Η διεθνής κοινή γνώμη είναι μαζί μας. Και στο κάτω-κάτω κανείς, ούτε η Ευρώπη, δεν μας εμποδίζει (νομικά εννοώ) να συνάπτουμε οικονομικές συμφωνίες προς το συμφέρον της χώρας μας», καταλήγει ο μουσικοσυνθέτης, ενώ αναδημοσιεύει ως υστερόγραφο τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου, ενάντια στη συμφωνία της Παρασκευής.
Όπως έγινε γνωστό, ο Πρωθυπουργός είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Θεοδωράκη, προκειμένου να τον συγχαρεί για το άρθρο του.


Πηγή : naftemporiki.gr


Γιατί ο Σόιμπλε «τρελαίνεται» με τον Γιάνη



Μια σχέση ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών Γερμανίας και Ελλάδας που φάνηκε να ξεκινά με δηλώσεις αμοιβαίας εκτίμησης και συμπάθειας, κατέληξε στην ψυχρότητα και τον φαρμακερό σαρκασμό. Ξαφνικά το χάσμα ανάμεσα στον Σόιμπλε και τον Βαρουφάκη δεν είναι μόνο πολιτικό αλλά και προσωπικό

Σαν ανδρόγυνο που βρίσκεται σε διάσταση και επικοινωνεί μόνο μέσω δικηγόρων έμοιαζε η τριγωνική -ή καλύτερα πολυγωνική- διαπραγμάτευση Σόιμπλε - Βαρουφάκη, η οποία κατέστη δυνατή μόνο χάρη στη μεσολάβηση της Κριστίν Λαγκάρντ και του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Η έκβαση αποδείχτηκε θετική για την Ελλάδα, οι διαβουλεύσεις όμως ήταν αδυσώπητες και, ελλείψει άμεσης επαφής, οι δύο μονομάχοι δεν χρειάστηκε να μεταμφιέσουν σε κοσμιότητα την αρνητική διάθεση του ενός προς τον άλλον. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε για «ζήτημα εμπιστοσύνης», υπονοώντας ότι ένιωσε προδομένος από την τακτική του Βαρουφάκη και της Αθήνας, από τη «γέφυρα» που προσπάθησε να αποσπάσει η ελληνική πλευρά μέσω ενός «δούρειου ίππου». Από την πλευρά του, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν σχολίασε το κλίμα που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα σε εκείνον και τον Γερμανό ομόλογό του, είναι όμως κάτι περισσότερο από φανερό ότι κανείς από τους δύο δεν τρελαίνεται να δει τον άλλον.



Τις ημέρες που προηγήθηκαν της λυτρωτικής συνεδρίασης του Eurogroup την Παρασκευή τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ μιλούσαν για μια ελληνογερμανική «φραστική διένεξη», η οποία ήταν ως επί το πλείστον ένας νοερός πόλεμος χαρακωμάτων. Διότι ένα από τα πεδία στα οποία διαπρέπει ο κ. Σόιμπλε είναι το πώς καταφέρνει να πνίγει τα συναισθήματά του, να τα εξαφανίζει εντελώς από τη δημόσια έκθεση. Οταν λοιπόν καταφεύγει στον σαρκασμό για έναν ομόλογό του, το τι πραγματικά σκέπτεται δεν μπορεί παρά να αποτελεί γρίφο. Πόσο ενοχλημένος ήταν άραγε στ’ αλήθεια ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών από την «αυθάδεια» και το θρασύ διαπραγματευτικό στυλ του Γιάνη Βαρουφάκη; Ο Σόιμπλε πραγματικά θα επιθυμούσε -και κρυφίως απεργαζόταν, σύμφωνα με τις φήμες- την αντικατάσταση του Ελληνα υπουργού; Στο ανέκφραστο πρόσωπό του ωστόσο απειροελάχιστα μηνύματα μπορούσε να διακρίνει κάποιος - τουλάχιστον από την τηλεοπτική εικόνα.

Το προφανές και αδιαμφισβήτητο είναι, βέβαια, ότι η σχέση του με τον Βαρουφάκη πέρασε σε ρυθμό fast track, μέσα σε ελάχιστες ημέρες, στην αποστασιοποίηση ύστερα από την αρχική συμπάθεια και τις εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις. Ισως μάλιστα ο «Yanis», που τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν άλλοτε σαν «Ελληνα Μπρους Γουίλις» και άλλοτε σαν «πανούργο αριστερό», «στρατηγό της σωτηρίας», «τρομερό παιδί», «τζογαδόρο» κ.λπ., να μην κατάφερε ποτέ να διαπεράσει με την αντικομφορμιστική του γοητεία την αόρατη πανοπλία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το όνομα του οποίου, αντίστοιχα, δεν συνοδεύεται από παρομοίως συναρπαστικές παρομοιώσεις, αλλά από το ψευδώνυμο «ο κος Μηδενικό Μαύρο» - για τη σταθερή αποστροφή του στους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς.

Xιουμορίστας, ευγενής και... φιλέλληνας


Ρεπόρτερ που έρχονται τακτικά σε επαφή με τον πανίσχυρο Γερμανό υπουργό επιμένουν ότι, παρά τη διαδεδομένη αντίληψη περί του αντιθέτου, πρόκειται για έναν άνθρωπο με έντονη αίσθηση του χιούμορ, ιδιαίτερα ευγενικό και, όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, φιλέλληνα. Ο Σόιμπλε από το 2009 είναι πάντα εκεί, στη θέση του, παρακολουθώντας κυβερνήσεις και στελέχη να αλλάζουν - αρκεί να αναλογιστεί κανείς πόσοι Ελληνες υπουργοί Οικονομικών του έχουν υποβάλει τα σέβη τους σκύβοντας ή και γονατίζοντας ο ένας μετά τον άλλον μπροστά στο αναπηρικό του αμαξίδιο. Ελάχιστοι από αυτούς, ή ενδεχομένως κανένας από τους προηγούμενους επτά «τσάρους», δεν κατάφεραν να ερεθίσουν τόσο τον Σόιμπλε όσο ο Βαρουφάκης - τόσο όσο χρειαζόταν για να τον μετατρέψει σε στόχο της αμείλικτης ειρωνείας του, έστω και με τον δικό του, επιφανειακά απαθή τρόπο.

«Γιατί ο Γιάνης Βαρουφάκης να μην έχει διαφορετική άποψη (από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους υπουργούς);» διερωτήθηκε ρητορικά ο Σόιμπλε σε τηλεοπτική συνέντευξή του μετά τη σύσκεψη του Ecofin. Και κατόπιν όπλισε το μυδράλιο του σαρκασμού: «Ο Βαρουφάκης είναι διάσημος οικονομολόγος και ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε να υπάρχουν πιο σημαντικές επιτυχίες στην Ευρώπη. Φαίνεται ότι στο Eurogroup και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είχαμε τόσο καλούς οικονομολόγους. Ομως, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε».

Σύμφωνα με τη μάλλον μετριοπαθή Deutsche Welle, το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση, διά στόματος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν χρειάστηκε περισσότερο από δύο ώρες για να απορρίψει το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης αποτελεί μήνυμα για το πόσο σοβαρά λαμβάνει υπόψη της τους ελιγμούς του Γιάνη Βαρουφάκη. Η ίδια πηγή, δε, σημειώνει ότι «όπως εκμυστηρεύτηκε κορυφαίος αξιωματούχος της Ε.Ε. στη γαλλική Agence France-Presse, υπάρχει πραγματική σύγκρουση προσωπικοτήτων - και αυτό το κατανοώ. Ο Σόιμπλε είναι έξαλλος με κάποια σχόλια που έχει κάνει ο Βαρουφάκης».

Αυτή η περίφημη σύγκρουση προσωπικοτήτων έχει, αν μη τι άλλο, ένα έρεισμα στο φαίνεσθαι: ο χερ Σόιμπλε είναι η προσωποποίηση της πειθαρχίας, της σοβαρότητας, του τευτονικού και εντελώς άκαμπτου υποδείγματος της δυτικής αντίληψης για την πρόοδο και την ευημερία. Είναι επίσης ο Νέστωρ της γερμανικής πολιτικής, ο οποίος δικαιούται να βλέπει όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους του ως παιδιά του - πόσο μάλλον έναν νεοσσό όπως ο Βαρουφάκης. Ο οποίος έρχεται στις κρίσιμες συσκέψεις με την ορμή του εφήβου που χάραζε με τον σουγιά του το «Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε» στο παγκάκι της Σχολής Μωραΐτη, με τον αέρα του ελεύθερου και ανατρεπτικού πνεύματος, με την αντάρτικη φόρα του πανεπιστημιακού που δεν έχει κανένα λόγο να συμμορφωθεί προς τας εντολάς κανενός Σόιμπλε - ο οποίος άλλωστε είναι νομικός και όχι οικονομολόγος.

Σε μια έξαρση θαυμασμού πριν από μερικές εβδομάδες, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε χαρακτηρίσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως «τον μοναδικό, πιθανότατα, Ευρωπαίο πολιτικό που διαθέτει υπόσταση διανοουμένου». Το ρεύμα όμως που είχε ξεσηκώσει απλώς και μόνο με την έλευσή του ο «υπουργός σόουμαν» φαίνεται ότι ξεθύμανε γρήγορα ή και αντιστράφηκε, και γαλλικά ΜΜΕ μεταφέρουν μια ελαφρώς διαφορετική εικόνα που διαμορφώνεται πλέον για τον Βαρουφάκη στην Ευρώπη. Σύμφωνα π.χ. με τη «Libération», «ο Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται περιφρονητικά στους ομολόγους του, δηλώνει δημόσια ότι μόνο ο Σόιμπλε είναι του δικού του επιπέδου και στις συσκέψεις παραδίδει μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας». Το γεγονός ότι ο Βαρουφάκης συνειδητά και συστηματικά αποφεύγει να μιλά με αριθμούς και συγκεκριμένα στοιχεία, προτιμώντας να δίνει έμφαση στο ευρύτερο πολιτικό όραμα για την Ενωμένη Ευρώπη του αύριο, κάνει ανθρώπους με την αυστηρότητα και την τεχνοκρατική προσέγγιση του Σόιμπλε να απορούν: πώς γίνεται η Ελλάδα, ενώ βρίσκεται γαντζωμένη, πλέον με τα δάχτυλα του ενός της χεριού, στο χείλος του γκρεμού, να μην προτάσσει την επιδίωξη άμεσης λύσης στο ειδικό της πρόβλημα αλλά να κόπτεται για το μέλλον της Ε.Ε.;

Το 2011, υπό την ιδιότητά του ως αρθρογράφου στον ιστότοπο του μετέπειτα αρχηγού του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, ο Γιάνης Βαρουφάκης έγραφε ότι «η Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένη να αντιδράσει ορθολογικά σε αυτή τη νέα, τεράστια απειλή της ύφεσης. Ο κ. Σόιμπλε επιδίδεται σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να μιμηθεί τον αμίμητο πρόεδρο Χέρμπερτ Χούβερ, ο οποίος το 1929-’32, εν μέσω ύφεσης, πίστευε ακράδαντα στη λιτότητα - με αποτέλεσμα να ρίξει τις ΗΠΑ στην αγκαλιά της Μεγάλης Υφεσης».

Η γενικότερη φιλοσοφία του Γερμανού υπουργού δεν έχει αλλάξει ριζικά μέχρι σήμερα, οπότε τα εγκωμιαστικά σχόλια του Γιάνη Βαρουφάκη για εκείνον θα πρέπει να ερμηνευτούν μάλλον στο πλαίσιο μιας «πολιτικής» στρατηγικής. Ο Βαρουφάκης θεωρεί, πιθανώς εύλογα, ότι μόνο με τον κυρίαρχο του παιχνιδιού έχει νόημα να αναμετρηθεί, μόνο εάν κερδίσει την παρτίδα με τον Σόιμπλε θα αναδειχτεί στο ακέραιο η αξία της διαπραγμάτευσης - τόσο για την πατρίδα όσο και για τον εαυτό του. Από την πλευρά του, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ένας πολύπειρος, μεθοδικός και εξαιρετικά οργανωμένος πολιτικός, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει φροντίσει να αναθέσει σε μια στρατιά τεχνοκρατών να ξεψαχνίζουν οτιδήποτε αφορά στα οικονομικά της Ελλάδας, γνώριζε πολύ καλά εκ των προτέρων τον Γιάνη Βαρουφάκη και τις απόψεις του.

Οπότε, όταν τον χαρακτήρισε ως «πολιτισμένο άνθρωπο και εγνωσμένης αξίας οικονομολόγο, ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη λεγόμενη Ευρω-κρίση», απλώς γνωστοποιούσε καταρχήν την πρόθεσή του να συμμετάσχει στο παιχνίδι των εντυπώσεων με τον Βαρουφάκη. Και για να ξεκαθαρίσει λίγο αργότερα ότι «μου είναι αδιάφορο εάν κάποιος έχει το πουκάμισο μέσα ή έξω από το παντελόνι του, εάν φορά γραβάτα ή όχι».


Ο «άσος» της νεοναζιστικής απειλής


Εν μέσω μιας διογκούμενης παραφιλολογίας για τον νέο Ελληνα σταρ της πολιτικής, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσπάθησε να μείνει προσηλωμένος στην ουσία του ανά χείρας ζητήματος, δηλαδή την αναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Γι’ αυτό και αρνήθηκε να εμπλακεί σε μια συζήτηση περί των πολιτικών και κοινωνικών επιπτώσεων της υπερβολικής λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως παρενέργεια των μνημονιακών δεσμεύσεων. Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε μια κίνηση υψηλού ρίσκου όταν μίλησε για νεοναζιστικά μορφώματα που εμφανίστηκαν στην ελληνική πολιτική ζωή, κεντρίζοντας, προφανώς επίτηδες, το μεγάλο ταμπού των Γερμανών - και δη επί γερμανικού εδάφους. Ο Σόιμπλε, όπως ίσως και σύσσωμη η γερμανική κοινή γνώμη, αιφνιδιάστηκε από αυτή την τρομερά παράτολμη ρητορική του Βαρουφάκη, ο οποίος προσπάθησε να υφαρπάξει εξαρχής το πλεονέκτημα στην αναμέτρηση που επρόκειτο να ακολουθήσει. Η συγκεκριμένη διερευνητική βολή όμως δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν παρασύρθηκε. Με παρόμοιο τρόπο απαξίωσε και προσπέρασε τη γνωστή γελοιογραφία στο πρωτοσέλιδο της «Αυγής», αυτή που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας καταδίκασε ως «ατυχέστατη στιγμή». Εμφανίζοντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σαν αξιωματικό των ναζί, το σκίτσο δεν προσέβαλε μόνο εκείνον, αλλά έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, εξαλείφοντας το όποιο ατού θα μπορούσε να έχει μιλώντας περί του σύγχρονου νεοναζιστικού κινδύνου.

«Μου ζήτησε συγγνώμη ξανά και ξανά», δήλωσε ο Β. Σόιμπλε σχετικά με τη διαβόητη γελοιογραφία σε τηλεοπτική συνέντευξή του, συμπληρώνοντας ότι «εγώ όμως δεν είχα δει την καρικατούρα και ούτως ή άλλως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσά μας». Το ανεξιχνίαστο ύφος του Γερμανού υπουργού και η ελάχιστη έκταση που θέλησε να δώσει στο ζήτημα μαρτυρούσαν ότι δεν είχε καμία διάθεση να εκμεταλλευτεί καν το γεγονός ότι, για μία τουλάχιστον φορά, ο Γ. Βαρουφάκης αναγκάστηκε να κάνει κάτι που απεχθάνεται, δηλαδή να σταθεί απέναντι στον αντίπαλό του όντας εκ προοιμίου σε μειονεκτική θέση. Θα μπορούσε, λοιπόν, να πει κανείς ότι στην περίπτωση αυτή ο Σόιμπλε «διάβασε» τα χαρτιά του Βαρουφάκη και εξουδετέρωσε έναν από τους άσους του. Κάτι παρόμοιο έγινε όμως και τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα. Η φράση «δούρειος ίππος» που χρησιμοποίησε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του την περασμένη Πέμπτη, φυσικά με την έγκριση ή και την έμπνευση του χερ Σόιμπλε, φέρει ένα ιδιαίτερο νόημα.

Το μήνυμα ήταν σαφές μέσα από την ανακοίνωση των Γερμανών περί απόρριψης του ελληνικού αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης και, εκτός των άλλων, θα μπορούσε κανείς να το αντιμετωπίσει ως ένα κομμάτι του ιδιωτικού διαλόγου Σόιμπλε - Βαρουφάκη: «Yanis, μπορεί να είσαι μετρ της θεωρίας των παιγνίων, η μπλόφα σου όμως σε μένα δεν πιάνει», μοιάζει να λέει ο Γερμανός στον Ελληνα υπουργό. Σε αυτό ο Βαρουφάκης δεν βιάστηκε να απαντήσει. Θα έλεγε κανείς ότι περίμενε για τη ρεβάνς από τον γηραιότερο ομόλογό του με τις δηλώσεις ύστερα από τη συμφωνία του Eurogroup. Τονίζοντας μία-μία τις λέξεις του, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι «το πιο σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα βγήκε σήμερα από την απομόνωση μέσα από τη διαπραγματευτική της στρατηγική. Επειδή δεν διανοηθήκαμε τη ρήξη και είπαμε την αλήθεια, δεν χρησιμοποιήσαμε απειλές, δεν μπλοφάραμε, μπορέσαμε να δημιουργήσουμε ερείσματα εντός του Eurogroup, εντός της Ε.Ε., που καθιστούν την Ελλάδα τη χώρα εκείνη που ουσιαστικά δίνει στον εαυτό της και στην Ευρώπη την ευκαιρία να γυρίσουμε όλοι μαζί σελίδα, να πάψει να υπάρχει μια ασφυκτική λιτότητα ως μονόδρομος για την έξοδο από την κρίση και να μπορέσουμε επιτέλους, στην Ευρώπη των λαών, να μιλάμε ξανά για το ιδεώδες μιας κοινής πορείας προς την ευημερία».

Σε αυτά τα γενναία και αγέρωχα λόγια, ο Βόλφγκανγκ φυσικά απάντησε επαναλαμβάνοντας ότι «όσο η Ελλάδα δεν εφαρμόζει το υπάρχον πρόγραμμα χρήματα δεν πρόκειται να λάβει από εμάς». Και αυτό δεν ήταν η τελευταία λέξη. Αλλωστε αυτό φάνηκε και κατά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις πριν το Eurogroup της Παρασκευής:  οι συζητήσεις έγιναν ξεχωριστά μεταξύ Ντάισελμπλουμ, Λαγκάρντ και Μοσκοβισί με Σόιμπλε και Βαρουφάκη. Η λεκτική ξιφομαχία Σόιμπλε - Βαρουφάκη έχει μόλις αρχίσει - και μάλλον προβλέπεται να συνεχιστεί επ’ αόριστον.


Τι είπε ο Βόλφγκανγκ για τον Γιάνη


■ «Λυπάμαι για τους Ελληνες. Ψήφισαν μια κυβέρνηση η οποία προς το παρόν συμπεριφέρεται μάλλον ανεύθυνα».
■ «Ο Βαρουφάκης είναι διάσημος οικονομολόγος και ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε να υπάρχουν πιο σημαντικές επιτυχίες στην Ευρώπη. Φαίνεται ότι στο Eurogroup και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είχαμε τόσο καλούς οικονομολόγους. Ομως, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε».
■ «Εχω την εντύπωση πως οι πολιτικοί που κάνουν επιτυχημένες προεκλογικές εκστρατείες και κερδίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών είναι αρκετά καλοί και στην πράξη. Γι’ αυτό και τρέφω σεβασμό προς τον κ. Βαρουφάκη».
■ «Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας πολιτισμένος άνθρωπος και εγνωσμένης αξίας οικονομολόγος, ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη λεγόμενη Ευρω-κρίση. Μου είναι αδιάφορο εάν κάποιος έχει το πουκάμισο μέσα ή έξω από το παντελόνι του, εάν φορά γραβάτα ή όχι».
■ «Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει πολύ διαφορετικές ιδέες από τις δικές μας και ελπίζω να τις καταστήσει λίγο πιο κατανοητές, γιατί προσπαθώ να καταλάβω κάποιες προτάσεις που κάνει η Αθήνα και δεν τα καταφέρνω».
■ «Μέχρι τώρα δεν έχουμε καταλάβει αν ο κ. Βαρουφάκης και η κυβέρνηση λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις για τον ελληνικό λαό και ο κ. Βαρουφάκης απέτυχε να πείσει τα μέλη του Eurogroup».
■ «Είναι κρίμα που κατά το παρελθόν δεν μπορούσαμε να βασιστούμε στη σοφία τόσο ευφυών ανθρώπων όσο ο κ. Βαρουφάκης, τώρα όμως είμαστε εδώ που φτάσαμε».
■ «Το αίτημα του Γιάνη Βαρουφάκη για ένα κοινό ευρωπαϊκό κοινωνικό πρόγραμμα είναι χάσιμο χρόνου».
■ «Εμείς δεν θέλουμε Grexit, ρωτήστε τον Ελληνα ομόλογό μου εάν το επιθυμεί κάποιος άλλος. Εμείς δεν το θέλουμε και αυτό το λέγαμε ανέκαθεν, ότι όποιος είναι μέλος της Ευρωζώνης μένει για πάντα. Κάθε κυβέρνηση πρέπει να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του λαού της και κανενός άλλου, όμως αυτό δεν μπορεί να το κάνει κανείς διαρκώς με τα χρήματα των άλλων - και επιπλέον να τους βρίζει διαρκώς».

Τι είπε ο Βαρουφάκης για τον Σόιμπλε


■ «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ο μοναδικός, πιθανότατα, Ευρωπαίος πολιτικός που διαθέτει υπόσταση διανοουμένου».
■ [2011] «Ο κ. Σόιμπλε επιδίδεται σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να μιμηθεί τον αμίμητο πρόεδρο Χέρμπερτ Χούβερ, ο οποίος το 1929-’32, εν μέσω ύφεσης, πίστευε ακράδαντα στη λιτότητα -με αποτέλεσμα να ρίξει τις ΗΠΑ στην αγκαλιά της Μεγάλης Υφεσης».
■ «Εχουμε κάνει ήδη περισσότερη δημοσιονομική σύσφιξη απ’ ό,τι έχει γίνει ποτέ από οποιαδήποτε χώρα σε καιρό ειρήνης και η Ελλάδα συνεχίζει να είναι σε ύφεση. Ο μόνος λόγος να γίνει περαιτέρω σύσφιξη είναι από ιδεολογία ή σε τιμωρητική βάση».
■ «Το μόνο που επιδιώκουμε είναι ένας τρόπος για να τελειώσει ο κύκλος χρέους - αποπληθωρισμού και να αποκαταστήσουμε τα κυκλώματα της ελληνικής οικονομίας για την παροχή πιστώσεων».
■ «Το μήνυμά μου προς τον κ. Σόιμπλε είναι ότι στην κυβέρνηση αυτή έχει εταίρο στην αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα της Ε.Ε. Ο ελληνικός λαός θέλει να τελειώσει η ταπείνωση».
■ «Μπορεί να μη σας αρέσει το γεγονός ότι εκλεχθήκαμε, αλλά χρησιμοποιήστε μας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου ώστε η Ελλάδα και η Ευρώπη να γυρίσουν σελίδα».
■ «Σε μια χώρα που έχει υποστεί ταπείνωση μπορεί να εκκολαφθεί το αβγό του φιδιού. Στη Βουλή των Ελλήνων υπάρχει ένα νεοναζιστικό κόμμα. Χρειαζόμαστε τον λαό της Γερμανίας στο πλευρό μας, για να μείνουμε σταθεροί στο μεταπολεμικό ευρωπαϊκό εγχείρημα. Καθώς η Ελλάδα πλήττεται από την αποπληθωριστική κρίση χρέους, καμία άλλη χώρα δεν μπορεί να μας καταλάβει όσο η Γερμανία».


Πηγή : protothema.gr