Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Άγκυρα: Η Βρετανία υπεύθυνη για την τύχη των τριών μαθητριών




Τη Βρετανία επέκρινε η Άγκυρα διότι καθυστέρησε να την ενημερώσει για τις τρεις Βρετανίδες μαθήτριες που ταξίδεψαν την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία, πιθανόν για να περάσουν στη Συρία και να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου ή άλλων εξτρεμιστικών ισλαμικών οργανώσεων.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε πώς ελπίζει ότι τα κορίτσια θα εντοπισθούν, αλλά, εάν όχι, η ευθύνη θα ανήκει στη Βρετανία και όχι στην Τουρκία.

«Είναι μία καταδικαστέα πράξη για τη Βρετανία να αφήσει τρία κορίτσια... να έλθουν στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια να μάς ειδοποιήσουν τρεις ημέρες αργότερα... Δεν έλαβαν τα αναγκαία μέτρα», δήλωσε ο Αρίντς σε δημοσιογράφους έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι τρεις μαθήτριες έφθασαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στις 17 Φεβρουαρίου και οι βρετανικές αρχές ειδοποίησαν την Άγκυρα στις 20 Φεβρουαρίου, πρόσθεσε ο Αρίντς. Η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για να βρει τα ίχνη τριών προσώπων που εισήλθαν ως τουρίστες. Η έρευνα συνεχίζεται, θα ήταν πολύ καλό να τις βρούμε. Αλλά, εάν δεν μπορέσουμε, δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι, αλλά οι Βρετανοί, είπε.


Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου