Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Η Αχτσιόγλου πήρε φόρα και ξεφτιλίζεται συνέχεια : Πήγαμε σε lockdown γιατί δεν είχαμε ΜΕΘ

 


Ήταν να μην γίνει η αρχή, και η Αχτσιόγλου που δεν της έγινε μάθημα η προκλητική ξεφτίλα ότι η αριστερά έχει ανάγκη την πανδημία για να κάνει αντιπολίτευση, συνεχίζει ασταμάτητη στο ίδιο μοτίβο.

Μιλώντας σε κομματική διαδικτυακή εκδήλωση Συριζαίων σανοφάγων στο Φάληρο “αποκάλυψε” δήθεν ότι η χώρα οδηγήθηκε σε lockdown όχι γιατί είχαμε την πολύμηνη επέλαση του κορωνοιού αλλά γιατί δεν είχαμε πολλές ΜΕΘ.

Η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ για να ξεφτιλιστεί περισσότερο και διεθνώς, ισχυρίστηκε πρώτον ότι σε καμία χώρα δεν έγινε καθολικό lockdown(!!!) και δεύτερον ότι η χώρα μας “αναγκάστηκε να πάει σε καθολικό lockdown” γιατί δεν “άντεχε το σύστημα Υγείας”.





Γελάει ο κόσμος με Βαρουφάκη, νομίζει ότι το οικονομικό φόρουμ γίνεται στους Δελφούς!


 

Δεν άρεσε στην "στελεχάρα" πρώην νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ και νυν ιδρυτικό νούμερο του θιάσου ΜεΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη που δεν τον κάλεσαν για να ξεφτιλιστεί στο Οικονομικό Φόρουμ, και είπε να κάνει κριτική.

Επιβεβαιώνοντας τον λόγο που δεν τον κάλεσαν το νούμερο Βαρουφάκης,  ήθελε να κάνει κριτική σε όσους συμμετέχουν στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και δεν ήξερε ότι το φετινό Φόρουμ δεν γίνεται στους Δελφούς, αλλά στο Ζάππειο!





Μητσοτάκης: Οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν σε 15.000 άτομα το 2020, από 72.000 το 2019

 



Στην πολιτική των έξι σημείων, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, εστίασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. «Πιστεύω ότι η πολιτική αυτή κινείται ακριβώς στο σημείο που τέμνεται η εθνική κυριαρχία και η διεθνής νομιμότητα με τον ανθρωπισμό και με τα δικαιώματα των προσφύγων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Αναλύοντας την πολιτική των έξι σημείων, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα εξής: «Προστασία των συνόρων σε στεριά και θάλασσα, γιατί όπως έχουμε πει πολλές φορές η θάλασσα έχει σύνορα, άμεσος διαχωρισμός προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, επιστροφή αυτών που δεν δικαιούνται διεθνή προστασία, κλειστές και ελεγχόμενες δομές, διαφάνεια στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες εμπλέκονται στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, δικαιοσύνη στις παροχές προς όσους παραμένουν στη χώρα αλλά και μία συγκροτημένη πολιτική ένταξης για όσους έχουν αποκτήσει δικαίωμα παραμονής στη χώρα μας καθώς έχουν γίνει δεκτές οι αιτήσεις ασύλου τους». Πρόσθεσε δε πως «είναι πάντα εύκολα τα απλοϊκά συνθήματα και οι αόριστες καταγγελίες, αλλά πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση ενός τόσο σύνθετου προβλήματος επί του πεδίου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στη μείωση των μεταναστευτικών ροών: «Από τις 72.000 που ήταν το 2019 μειώθηκαν σε περίπου 15.000 το 2020 και έχουν περιοριστεί στις μόλις 2.500 το πρώτο τετράμηνο του 2021. Μία εντυπωσιακή μείωση η οποία νομίζω ότι έχει γίνει και απόλυτα αντιληπτή, πρωτίστως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία έχουν διαχρονικά υποστεί και τις συνέπειες του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος».

Στάθηκε δε σε μία πτυχή της πολιτικής μας, όπως τόνισε, που έχει έναν πολύ σημαντικό ανθρωπιστικό χαρακτήρα. «Είχαμε αναλάβει τη δέσμευση να ασχοληθούμε ειδικά με το ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων. Εξού και συστήσαμε την ειδική γραμματεία της οποίας προΐσταται η κυρία Αγαπηδάκη και εκεί πιστεύω ότι τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά όχι μόνο ως προς τη μείωση των ασυνόδευτων παιδιών που φιλοξενούνται στην πατρίδα μας αλλά κυρίως ως προς τις συνθήκες στις οποίες αυτά φιλοξενούνται. Δεν υπάρχουν πια απροστάτευτα παιδιά τα οποία να στοιβάζονται σε ζούγκλες τύπου Μόριας στα νησιά μας, όλα τα ανήλικα φιλοξενούνται σήμερα σε ξενώνες και βέβαια έχει καταργηθεί και με νομοθετική ρύθμιση το μέτρο της προστατευτικής φύλαξης που δυστυχώς κρατούσε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στα αστυνομικά τμήματα. Ο εθνικός μηχανισμός επείγουσας ανταπόκρισης τους προσφέρει σήμερα άμεση βοήθεια και φιλοξενία».

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Καταφέραμε δύο σημαντικούς στόχους. Πρώτον, την ουσιαστική μείωση των μεταναστευτικών ροών, να μην είναι η χώρα μας πύλη εισόδου για τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών. Εφαρμόζοντας μία στρατηγική έξι σημείων καταφέραμε να μειώσουμε το 2020 τις ροές κατά 80% και το πρώτο τετράμηνο του 2021 κατά 73%. Ο δεύτερος στόχος μας είναι ο δραστικός περιορισμός των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες, ειδικά στην ακριτική Ελλάδα και τα πένε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που σήκωσαν τα προηγούμενα χρόνια το βάρος της κρίσης για όλη την ΕΕ. Προχωρήσαμε σ’ ένα πρόγραμμα ανταποδοτικών προς τους Δήμους. Προχωρήσαμε στην μείωση των δομών στη χώρα μας. Από 121 που λειτουργούσαν το 2020, σήμερα λειτουργούν 37. Μία μείωση 70%».

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τους χώρους των νέων εγκαταστάσεων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, παρακολούθησε τη διαδικασία που ακολουθείται στο Τμήμα Αδειών Διαμονής επενδυτών τρίτων χωρών ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους ευχαριστώντας τους για τις καλές υπηρεσίες που προσφέρουν.

Αναλυτικά ο Πρωθυπουργός σημείωσε κατά την παρέμβασή του:

Κυρίες και κύριοι, με πολύ μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, είναι η πρώτη μου επίσκεψη στο χώρο αυτό. Έχω μείνει εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των υποδομών. Και για ακόμα μία φορά αιφνιδιασμένος από το γεγονός ότι δημόσια περιουσία παρέμενε αναξιοποίητη για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρις ότου αποφασίσουμε να συγκεντρώσουμε τις υπηρεσίες του Υπουργείου σε αυτόν τον χώρο και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία πραγματικά εντυπωσιακή κρατική υποδομή.

Ήθελα σήμερα να βρεθώ μαζί σας για να συζητήσουμε τις προτεραιότητες της μεταναστευτικής πολιτικής αλλά και για να σας συγχαρώ ειλικρινά για το έργο το οποίο έχετε επιτελέσει όλους αυτούς τους μήνες από τότε που επανασυστήθηκε το Υπουργείο. Είναι ένα σπουδαίο έργο. Ένα έργο το οποίο έχει φέρει, όπως είπε και ο Υπουργός, μετρήσιμα αποτελέσματα.

Καταρχάς ως προς την μείωση των μεταναστευτικών ροών. Από τις 72.000 που ήταν το 2019 μειώθηκαν σε περίπου 15.000 το 2020 και έχουν περιοριστεί στις μόλις 2.500 το πρώτο τετράμηνο του 2021. Μία εντυπωσιακή μείωση η οποία νομίζω ότι έχει γίνει και απόλυτα αντιληπτή, πρωτίστως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία έχουν διαχρονικά υποστεί και τις συνέπειες του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος.

Το δεύτερο το οποίο θέλω να τονίσω, αναφέρθηκε σε αυτό ο Υπουργός, είναι το γεγονός ότι έχουν μειωθεί σημαντικά οι χώροι φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη τη χώρα. Από τους 121 στους 37 τώρα. Έτσι δεν είναι; Τριάντα επτά, ενώ έχει μειωθεί και ο αριθμός προφανώς των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται σε αυτές τις δομές. Κατά σχεδόν 50%. Έχοντας ταυτόχρονα επιταχύνει σημαντικά και τη διαδικασία χορήγησης ασύλου.


Και βέβαια θέλω να σταθώ ειδικά σε μία πτυχή της πολιτικής μας που έχει έναν πολύ σημαντικό ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Είχαμε αναλάβει τη δέσμευση να ασχοληθούμε ειδικά με το ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων. Εξού και συστήσαμε την ειδική γραμματεία της οποίας προΐσταται η κυρία Αγαπηδάκη και εκεί πιστεύω ότι τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά όχι μόνο ως προς τη μείωση των ασυνόδευτων παιδιών που φιλοξενούνται στην πατρίδα μας αλλά κυρίως ως προς τις συνθήκες στις οποίες αυτά φιλοξενούνται.

Δεν υπάρχουν πια απροστάτευτα παιδιά τα οποία να στοιβάζονται σε ζούγκλες τύπου Μόριας στα νησιά μας, όλα τα ανήλικα φιλοξενούνται σήμερα σε ξενώνες και βέβαια έχει καταργηθεί και με νομοθετική ρύθμιση το μέτρο της προστατευτικής φύλαξης που δυστυχώς κρατούσε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στα αστυνομικά τμήματα. Ο εθνικός μηχανισμός επείγουσας ανταπόκρισης τους προσφέρει σήμερα άμεση βοήθεια και φιλοξενία. Και για να το πω διαφορετικά, τα χαμόγελα των παιδιών λίγο πριν πετάξουν και ξαναβρούν τους δικούς τους στην Ευρώπη, δεν έφεραν μόνο τα συγχαρητήρια της Κομισιόν στο Υπουργείο, στην ελληνική κυβέρνηση, οι πτήσεις αυτές πιστεύω φέρνουν και τα δικά μας χαμόγελα καθώς ήμασταν συνεπείς σε μία δέσμευση την οποία αναλάβαμε απέναντι στους πιο ευάλωτους και σε αυτές τις υψηλές απαιτήσεις που είχαμε θέσει πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε με απόλυτη επάρκεια.

Από την πρώτη στιγμή με τον Υπουργό είχαμε συμφωνήσει σε μία πολιτική έξι σημείων. Προστασία των συνόρων σε στεριά και θάλασσα, γιατί όπως έχουμε πει πολλές φορές η θάλασσα έχει σύνορα, άμεσος διαχωρισμός προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, επιστροφή αυτών που δεν δικαιούνται διεθνή προστασία, κλειστές και ελεγχόμενες δομές, διαφάνεια στις μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες εμπλέκονται στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, δικαιοσύνη στις παροχές προς όσους παραμένουν στη χώρα αλλά και μία συγκροτημένη πολιτική ένταξης για όσους έχουν αποκτήσει δικαίωμα παραμονής στη χώρα μας καθώς έχουν γίνει δεκτές οι αιτήσεις ασύλου τους.


Και πιστεύω ότι η πολιτική αυτή κινείται ακριβώς στο σημείο που τέμνεται η εθνική κυριαρχία και η διεθνής νομιμότητα με τον ανθρωπισμό και με τα δικαιώματα των προσφύγων. Είναι πάντα εύκολα τα απλοϊκά συνθήματα και οι αόριστες καταγγελίες αλλά πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση ενός τόσο σύνθετου προβλήματος επί του πεδίου.

Άλλωστε αυτό διαπιστώνουν και όλες οι εκθέσεις της Frontex η οποία επιχειρεί δίπλα στους Έλληνες στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, άλλο λοιπόν οι εντυπώσεις και τα λόγια και άλλο η ουσία και οι πράξεις για το μεταναστευτικό. Πολύ περισσότερο όταν αποδεδειγμένα πια σε αυτό το μέτωπο δρουν οργανωμένες συμμορίες διακινητών, κυκλώματα που δυστυχώς συχνά καλύπτονται από κάποιες μη κυβερνητικές οργανώσεις ύποπτης προέλευσης.

Και βεβαίως όταν η Τουρκία επιμένει να μην τηρεί τις δεσμεύσεις της έναντι της Ευρώπης θα μπορούσε όμως έστω και τώρα να δείξει ότι εννοεί όσα λέει με πρώτο βήμα να δεχτεί επιτέλους τους 1450 ανθρώπους για τους οποίους έχει τελεσίδικα κριθεί πως δεν δικαιούνται άσυλο και πρέπει να επιστρέψουν από εκεί όπου έφυγαν.

Επίσης με τον Υπουργό έχουμε συζητήσει πολύ την πολιτική της Ελλάδας και την συμμετοχή μας στον ευρωπαϊκό διάλογο για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου και μάλιστα θέλω να συγχαρώ την ηγεσία του Υπουργείου για το γεγονός ότι έχει διαμορφωθεί ένα κοινό μέτωπο των χωρών που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και διατυπώνουν με ένταση -πιστεύω και με πειθώ- το επιχείρημα ότι δεν μπορούμε μόνοι μας να σηκώνουμε το βάρος μιας πρόκλησης που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Για αυτό και οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στον δίκαιο επιμερισμό των ευθυνών σε όλους και ασφαλώς στην επικαιροποίηση και των διαδικασιών ασύλου που απαιτεί η προσαρμογή στα νέα δεδομένα.


Ήδη είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου μετά από επίπονες προσπάθειες ιδρύονται πιά, δημιουργούνται, στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, στη Λέρο, νέες εγκαταστάσεις με πολύ σύγχρονες προδιαγραφές, στην Κω επεκτείνεται η υφιστάμενη εγκατάσταση με τις ίδιες προβλέψεις, είναι ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και χαίρομαι που από ό,τι αντιλαμβάνομαι έχουμε και θετικές εξελίξεις και ως προς το καινούργιο κέντρο υποδοχής της Λέσβου. Είναι μία έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου της Ελλάδας αλλά πιστεύω ότι είναι και ένα έμπρακτο δείγμα της εμπιστοσύνης που υπάρχει ακριβώς λόγω της προόδου που η χώρα μας έχει επιδείξει σε αυτόν τον τομέα.

Και βέβαια κλείνοντας θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στη νέα εθνική στρατηγική ένταξης, αγαπητή Σοφία (Βούλτεψη), όσων θα παραμείνουν, ένα σχέδιο που περιλαμβάνει προσαρμογή, ελληνομάθεια, ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, ανθρώπινα δικαιώματα. Νομίζω ότι είναι δείγματα τα οποία θα βελτιώσουν τη ζωή των προσφύγων, θα διευκολύνουν τη συνύπαρξή τους με τους Έλληνες συμπολίτες μας μειώνοντας περιστατικά βίας και κυρίως καταργώντας ξεπερασμένα στερεότυπα. Γιατί ο λαός μας μπορεί τις απειλές να μην τις δέχεται, αλλά τους νέους φίλους μας ξέρει να τους υποδέχεται. Και για αυτό και είναι σημαντική απόφαση ο Ελαιώνας να μετατραπεί σε εθνικό κέντρο ένταξης.

Κλείνω ευχαριστώντας ακόμα μία φορά όλους εσάς, αλλά και κάποιους οι οποίοι δεν είναι σήμερα εδώ μαζί μας και αναφέρομαι στους αληθινούς πρωταγωνιστές της φύλαξης των συνόρων μας τους συνοριοφύλακες, το Λιμενικό Σώμα, αλλά φυσικά και τις διευθύνσεις ασύλου, το δυναμικό ολόκληρο του Υπουργείου, θέλω να ξέρετε ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα σας καθώς δίνετε τις μάχες σας, είτε στα κύματα του Αιγαίου, είτε στον Έβρο, είτε μέσα στις δομές, στις υπηρεσίες, υπηρετώντας την πατρίδα, βοηθώντας ανθρώπους. Θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε τρόπους να σας ενισχύουμε τόσο σε μέσα όσο και σε προσωπικό, γιατί η αποστολή σας είναι κυριολεκτικά εθνική και τίποτα από όλα αυτά, από τα πολλά που έχουν γίνει, δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και την αίσθηση καθήκοντος που δηλώνει η σημερινή σας καθημερινή στάση και δράση. Και να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι όλοι οι Έλληνες εκτιμούν την προσφορά σας, αισθάνονται περήφανοι για αυτήν και εκ μέρους τους, λοιπόν θα σας δώσω και πάλι πολλά συγχαρητήρια για τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει αυτούς τους 15 μήνες στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετείχαν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για την Ένταξη, Σοφία Βούλτεψη,ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων, Ευάγγελος Κωνσταντίνου καθώς και η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Φωτεινή Κουλούρη.




Για κακουργήματα κατηγορείται ο Πέτρος Φιλιππίδης


 

Κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος είναι πλέον ο δημοφιλής ηθοποιός καθώς του ασκήθηκε ποινική δίωξη μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος.

Στον ηθοποιό ασκήθηκε δίωξη για ένα βιασμό και δύο απόπειρες που είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Τον γνωστό ηθοποιό κατήγγειλαν τρεις γυναίκες συνάδελφοι του, οι οποίες καταθέτοντας και ενώπιον του εισαγγελέα υποστήριξαν ότι τις κακοποίησε σεξουαλικά.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται, ισχυριζόμενος ότι οι καταγγέλλουσες ψεύδονται και πως τον εκδικούνται επειδή δεν συνεργάστηκε μαζί τους. 

Μία εξ αυτών των γυναικών έχει καταγγείλει ότι έχει πέσει θύμα βιασμού το 2018 μέσα στο θέατρο, όπου είχε πάει για να ζητήσει εργασία και εκεί ο ηθοποιός της επιτέθηκε και τη βίασε. Υπήρξαν ακόμα δύο καταγγελίες για απόπειρα βιασμού, μία το 2010 στο θέατρο «Μουσούρη», στο καμαρίνι του ηθοποιού ο οποίος επιχείρησε να βιάσει την καταγγέλλουσα αλλά κατάφερε να διαφύγει και μία ακόμα το 2014 όταν, σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός επιχείρησε να βιάσει μία συνάδελφο του στο αυτοκίνητο του.



Θράσος ΣΥΡΙΖΑ που ευνόησε κακοποιούς με ποινικό κώδικα και φώναζε έξω οι αστυνομία από τις γειτονιές

 



Ο γνωστός θίασος ΣΥΡΙΖΑ, με τα γνωστά προκλητικά νούμερα τόλμησαν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Αυτός ο θίασος που έκανε τα πάντα για να ευνοήσει συντρόφους κακοποιούς, αυτός που λίγες ημέρες πριν τις εκλογές άλλαξε τον ποινικό κώδικα σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών, κάνοντας χαμηλότερες και ευνοϊκότερες τις ποινές για ειδεχθή εγκλήματα, προστατεύοντας τους κακοποιούς σε βάρος της κοινωνίας τολμάει να κάνει κριτική!!

Η αλλαγή των άρθρων του ποινικού κώδικα για να ευνοηθούν σύντροφοι κακοποιοί και οι χαμηλές εώς ανύπαρκτες ποινές για σοβαρά αδικήματα αποθράσυναν τους κακοποιούς και γιγάντωσαν το έγκλημα.



Αυτός ο θίασος που μόλις πριν ένα μήνα έβγαζε κακοποιούς συντρόφους και την νεολαία του να φωνάζει να φύγουν οι αστυνομικοί από τις γειτονιές, για να μην φυλλάσονται οι γειτονιές κάνουν κριτική στην κυβέρνηση για αντιεγκληματική πολιτική.




50 Νέα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία στη χώρα μας

 


Πιστοί στη δέσμευση και το όραμά μας για την ποιοτική αναβάθμιση της Παιδείας στη χώρα μας, ενισχύουμε το θεσμό των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων, επεκτείνουμε το δίκτυό τους και τη διασπορά τους σε όλη τη χώρα. Στα 28 Πρότυπα και 34 Πειραματικά που ήδη λειτουργούσαν, από σήμερα προστίθενται άλλα 50 συνολικά νέα σχολεία που χαρακτηρίζονται ως Πειραματικά ή ως Πρότυπα, 41 και 9 αντίστοιχα. Ο συνολικός αριθμός των Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων είναι πλέον 112.

Έως σήμερα Πειραματικά σχολεία λειτουργούσαν σε 7 από τις 13, και Πρότυπα σε 5 από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Από το σχολικό έτος 2021-2022, και στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις θα λειτουργούν Πειραματικά σχολεία, και στις 10 από τις 13 και Πρότυπα.

Τα Πρότυπα Σχολεία είναι σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην καλλιέργεια και τη διάχυση της ιδέας και των πρακτικών της αριστείας στο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς και στην ανάδειξη και ενθάρρυνση μαθητών με ταλέντα και ιδιαίτερες μαθησιακές δυνατότητες.

Τα Πειραματικά Σχολεία είναι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού ΠΕΙ.Σ. που εισάγεται σε αυτά με κλήρωση. Επιπλέον, επιδιώκεται η εξοικείωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών με τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, σε συνεργασία με τμήματα και σχολές Α.Ε.Ι. και το Ι.Ε.Π..

Η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου και οι εξετάσεις για τα Πρότυπα τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021.



Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το πρόγραμμα στήριξης της εστίασης


 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, ελληνικό πρόγραμμα στήριξης ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για να στηριχθούν επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και επλήγησαν από το ξέσπασμα του κορονοΐού.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα είναι ανοιχτό σε εταιρείες όλων των μεγεθών που παρουσίασαν μείωση του κύκλου εργασιών πάνω από 30% το 2020, σε σύγκριση με το 2019.

Η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, με κάθε επιχορήγηση να ανέρχεται έως και στο 7% του ετήσιου κύκλου εργασιών του δικαιούχου.

Το πρόγραμμα σκοπεύει να παρέχει στους δικαιούχους κεφάλαιο κίνησης για την απόκτηση πρώτων υλών απαραίτητων για τις δραστηριότητές τους.

Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων. Συγκεκριμένα, η ενίσχυση (i) δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά δικαιούχο και (ii) θα χορηγηθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων εστίασης ανοίγει την Παρασκευή, 14 Μαίου.



Πάμε σε σταδιακά ανοίγματα με μεγάλη προσοχή

 



Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή για μια σειρά από ζητήματα. Για τον τρόπο με τον οποίο θ’ αρθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, για την πιθανότητα διεύρυνσης του ωραρίου, και για το click inside για το πώς θα γίνουν όλα αυτά. Η χώρα δεν μπορεί να μείνει κλειστή για πάντα. Πάμε σε σταδιακά ανοίγματα με μεγάλη προσοχή, με κανόνες, με αυστηρή επιτήρηση, με το πρόσθετο εργαλείο των self test, που έχει ήδη ενταχθεί στην επανεκκίνηση δραστηριοτήτων.

Είμαστε σε μία καλή, σταθερή φάση αυτή τη στιγμή, για να το κάνουμε και πάντα βέβαια προσέχουμε.

Ο στόχος είναι να μην υπάρξει πισωγύρισμα. Αυτό εξαρτάται και από όλους εμάς. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να χαλαρώνουμε.

Και φυσικά, όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί με τους ρυθμούς αυτούς και επιταχύνονται, τόσο πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια μπορούμε να πάμε σε μία νέα κανονικότητα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση αυτή τη στιγμή ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ό,τι αφορά όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί και πάνω από τον μέσο όρο των ανά ημέρα εμβολιασμών ανά 100 κατοίκους.

Είμαστε περίπου στους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Ανοίξαμε πάρα πολλές ηλικιακές ομάδες. Θεωρούμε ότι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε και τις υπόλοιπες ομάδες τον Ιούνιο.



Πώς ο Ευάγγελος Αντώναρος ερωτεύθηκε τον Τσίπρα και αγκάλιασε τον ΣΥΡΙΖΑ

 



O Tσόρτσιλ έλεγε ότι «είναι φυσιολογικό να είσαι αριστερός στα νιάτα σου και συντηρητικός όταν μεγαλώνεις». Πιθανώς να αμφέβαλλε για τον αφορισμό του αν είχε την τύχη (ή την ατυχία) να γνωρίσει τον Ευάγγελο Αντώναρο.

Εναν άνθρωπο που έχει βαλθεί να μας πείσει ότι η αντίστροφη διαδρομή είναι ο σκοπός της ζωής του. Xθες, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» (μάλλον τον μοναδικό φιλόξενο χώρο για τις συνεχείς παρεμβάσεις του), πρόλαβε όχι μόνο να καταγγείλει τον Μητσοτάκη, αλλά και «μια ψευτοελίτ που θέλει να μας διαφεντέψει».

Ακριβώς έτσι «να μας διαφεντέψει», σε έναν επαναστατικό λυρισμό βγαλμένο από τα «Απαντα» του Βάρναλη. Για να καλέσει στη συνέχεια σε απαράμιλλο επαναστατικό κρεσέντο την κοινωνία να ξεσηκωθεί για να την ανατρέψει. Αποτελεί αίνιγμα που είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει αρκετές πανεπιστημιακές έδρες της πολιτικής επιστήμης πώς ένας άνθρωπος σε ώριμη ηλικία έκανε μια τέτοια μεταστροφή.

Aπό το «Ενας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά» της καραμανλικής «Ακαδημίας» στο «Bella Ciao» και το «Avanti Popolo».

Aπό τον Σαούλ/Παύλο που είδε το φως το αληθινό στον δρόμο προς τη Δαμασκό, έως τον δικό μας Ευάγγελο που πήρε πορεία λοξά για την Κουμουνδούρου, είχαμε να δούμε τέτοιο «ντεραπάρισμα» στην ιστορία. Οσοι τον γνωρίζουν από παλιά -τι άλλο να κάνουν;- έπεσαν από τα σύννεφα. Ηταν το αντίθετο απ' αυτό που λένε «φαινόταν από μικρός». Γιατί από μικρός ο συμπαθής Ευάγγελος δεν έδειχνε ικανός για επαναστατικά άλματα. Ούτε για άλματα, γενικά.

Μια μέτρια δημοσιογραφική πορεία, κυρίως σε γερμανικές εφημερίδες, η οποία δεν άφησε ένα ιδιαίτερο αποτύπωμα στα μίντια. Στη συνέχεια, «καραμανλικός» εξ επαγγέλματος, αφού ο Θόδωρος Ρουσόπουλος στην εποχή της καραμανλικής παντοδυναμίας του δεν ήθελε έναν ισχυρό αναπληρωτή, αλλά προτίμησε έναν ήσυχο βοηθό που να μην τον ενοχλεί και κυρίως να μην τον απειλεί. Δηλαδή τον Ευάγγελο. Για λίγο διάστημα, ως υπουργός Τύπου της τελευταίας κυβέρνησης Καραμανλή, δεν άφησε κάποια ιδιαίτερη παρακαταθήκη για να τον μνημονεύουμε.

Πότε συναντήθηκε με την επανάσταση; Πότε γοητεύθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ολα αυτά παραμένουν άγνωστα. Προφανώς αυτό που ονομάσθηκε από το 2015 μια άτυπη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καραμανλή, αυτό το παρά φύσιν φλερτ που έβγαλε ως νόμιμο καρπό έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Προκόπη Παυλόπουλο, είναι πιθανό να οδήγησε και σε άλλες «τερατογενέσεις».

Σαν τις επιπτώσεις του Τσερνομπίλ που φάνηκαν μετά από μια δεκαετία.. Παραμένει «καραμανλικός;». Επίσης άγνωστο. Πάντως, άλλοι πραγματικοί συνομιλητές του Κ. Καραμανλή ισχυρίζονται ότι αν τον δει ξαφνικά στον δρόμο ο Καραμανλής μπορεί και να μην τον γνωρίσει. Επιμένοντας -πιθανόν και με μια αδικαιολόγητη υπερβολή- ότι ο πρώην πρωθυπουργός ούτε να του μιλήσει, ούτε να τον ακούσει θέλει. Αυτή η εξέλιξη, ότι δηλαδή ο Αντώναρος έχει πάψει να περνάει εδώ και χρόνια από την πλατεία Μαβίλη, ίσως είναι μια εξήγηση και για την επαναστατική στροφή του αλλά και για τον έντονο ακτιβισμό που επιδεικνύει στα «κοινωνικά μέσα».

Μάλλον έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του. Παραμένει πάντως απορίας άξιο πώς ένας διακεκριμένος εκπρόσωπος της «καραμανλικής σχολής», όπως ο ίδιος και ουδείς άλλος ισχυρίζεται, πέφτει σε τόσο πολλά και τόσο σημαντικά λάθη πολιτικής ανάλυσης. Για παράδειγμα, έως και την ημέρα των ευρωεκλογών του 2019 ισχυριζόταν ότι η ΝΔ προηγείτο με οριακή διαφορά «το πολύ» 1-2 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα το πρωί των ευρωεκλογών το τερμάτισε: «Μυρίζει ανατροπή», σάλπιζε στη σελίδα του στο Facebook με άγνωστες πληροφορίες από αόρατες δημοσκοπήσεις.

Κανείς δεν κατάλαβε τι μύρισε τελικά ο Ευάγγελος και μπερδεύτηκε… Δυο-τρεις μέρες μετά προχώρησε σε γενναία αυτοκριτική, μπροστά στα μάτια των

«ακολούθων» του στο Facebook που είχαν συγκλονιστεί από την τόσο μεγάλη διάψευση του ειδώλου τους. Αφού οι 1-2 μονάδες διαφορά είχαν γίνει καμιά δεκαριά, ο Ευάγγελος τελικά παραδέχθηκε με βαριά καρδιά ότι ο Μητσοτάκης και η ΝΔ ήταν οι νικητές των εκλογών.

Μάλιστα ζήτησε και μια συγγνώμη από τους δημοσκόπους τους οποίους καθύβριζε ως «πουλημένους». Και ξεμπέρδεψε; Οχι βέβαια. Το ακατάβλητο πολιτικό του ένστικτο τον έσπρωξε σε μια νέα πρόβλεψη για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Οτι ο Μητσοτάκης δεν θα κέρδιζε την αυτοδυναμία. Αν έβαζε και στοιχήματα, είναι πιθανό να έχανε και το «ερημητήριό» του, την υπέροχη βίλα που διαθέτει στην Πάτμο. Εκτοτε, μετά απ' αυτή τη μάλλον προβληματική ακράτεια προβλέψεων, τον χάσαμε.

Για να τον ξαναβρούμε στους μπαξέδες. Κάτω από τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες ότι και ο Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο τον αντιμετωπίζουν ως γραφικό είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν. Πάντως κάποιοι «καραμανλογενείς» που βρίσκονται κοντά στον Τσίπρα δεν του πολυμιλάνε.

Ο Γ. Λούλης, για παράδειγμα, για να το πούμε ευγενικά, δεν δείχνει να πολυεκτιμά τις πολιτικές του ικανότητες. Ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, λέγεται ότι τον έχει βαρεθεί. Τι να κάνουμε, που έλεγε και ο νέος μέντορας του Ευάγγελου, ο Βλαδίμηρος Λένιν, η επανάσταση είναι μια υπόθεση μοναχική.

Αλλωστε, τι σημασία έχουν όλα αυτά; Ο Ευάγγελος μπορεί να γράψει και βιβλίο. Πιθανός τίτλος: «Αριστερισμός, η γεροντική ασθένεια των καραμανλικών».


ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ

Πηγή: iefimerida.gr 



Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με αντικείμενο την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»

 



«Ο στόχος είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων των νησιών το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου. Οι νησιώτες μας δηλαδή να υποδεχθούν το φετινό καλοκαίρι ασφαλείς και απόλυτα θωρακισμένοι από τον κορονοϊό. Είναι σαφές ότι το πρόγραμμα αυτό θέλει να στηρίξει τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες και την οικονομία τους. Φιλοδοξεί όμως να προσφέρει και ένα θετικό πρόσημο στη συνολική εικόνα του τουρισμού μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας την τηλεδιάσκεψη για την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» που προβλέπει τον εμβολιασμό όλων των μόνιμων κατοίκων των νησιών ως το τέλος Ιουνίου.

Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και σε άλλα 36 ολοκληρώνονται έως τέλος Μαΐου. Στο πλαίσιο αυτό συγκροτούνται νέα εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του ΕΣΥ και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού. Η επιχείρηση θα ενισχυθεί από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες, αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που υλοποιούνται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος», το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη «Σύμπλευση». Επίσης προβλέπεται η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων.

«Η πρώτη μεγάλη παραλαβή των μονοδοσικών εμβολίων της Johnson & Johnson στα τέλη του μήνα θα κατευθυνθεί εκεί, σε εσάς δηλαδή, ώστε να χτιστεί και το πρώτο μαζικό τείχος ανοσίας. Γιατί μόνο στα 19 μεγαλύτερα νησιά μας ζουν περισσότεροι από 700.000 συμπολίτες μας. Είναι λοιπόν μία μεγάλη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσετε εσείς, να αξιοποιήσει πρωτίστως η τοπική αυτοδιοίκηση και να κινητοποιήσει υπέρ του εμβολιασμού τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων σας. Η οργάνωση, άλλωστε, της εκστρατείας με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά μας χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό, ασφάλεια και απόλυτη ακρίβεια. Η «Γαλάζια Ελευθερία» θα εξελίσσεται ταυτόχρονα με την εθνική εκστρατεία»,διευκρίνισε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πρωτοβουλία αυτή έχει μία σύνθετη διάσταση, υγειονομική, κοινωνική, οικονομική, αλλά και γεωστρατηγική, σε κάποιες πλευρές της. Είναι λοιπόν μία υπόθεση εθνική και γι’ αυτό και πρέπει να πετύχει όπως πετυχαίνει συνολικά η επιχείρηση Ελευθερία και φυσικά για να γίνει αυτό θα χρειαστούμε την αρωγή σας και τη στήριξή σας», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τους 4 Περιφερειάρχες και τους δημάρχους των 19 νησιών που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη.

«Από όλους πολύ μεγάλη προσοχή καθώς ανοίγουμε σταδιακά»

«Καθώς ανοίγουμε σταδιακά την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα, απαιτείται από όλους πολύ μεγάλη προσοχή. Έτσι ώστε να μην έχουμε τοπικές εξάρσεις, τοπικές επιδημίες, που θα μας οδηγήσουν στη λήψη τοπικών περιοριστικών μέτρων. Πιστεύω ότι αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε από τη στιγμή που όλοι θα φερθούμε υπεύθυνα και καθώς από αυτό το Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις και θα αρχίσουν τα νησιά να έχουν επισκέπτες και από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα γίνουν και αύριο συγκεκριμένες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι συμπολίτες μας να ταξιδεύουν εντός της Ελλάδας, ειδικά ως προς τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά», σημείωσε ο Πρωθυπουργός κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη.

«Ο στόχος είναι ο καθολικός εμβολιασμός όλων των νησιών της Ελλάδας, με εξαίρεση την Κρήτη, έως το τέλος του Ιουνίου. Ο σχεδιασμός για τα νησιά ξεκίνησε όταν ξεκινήσαμε γενικά την επιχείρηση Ελευθερία. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τον καθολικο εμβολιασμό σε 32 νησιά, με αρκετά πολύ καλή συμμετοχή μέχρι στιγμής και ολοκληρώνουμε μέχρι 31/5 τον εμβολιασμό σε άλλα 36 νησιά. Με αυτόν τον τρόπο θα προχωρήσουμε και στον εμβολιασμό στα υπόλοιπα 19 νησιά τα οποία απομένουν για να ολοκληρώσουμε το νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας” τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Mάριος Θεμιστοκλέους ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο εμβολιασμού για τα νησιά.

«Ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, είναι διατεθειμένη τη μεγάλη προίκα που έχουμε, τη βαριά μας βιομηχανία, τον τουρισμό, πάντα με κανόνες δημόσιας υγείας και ασφάλειας να τον ενισχύσει άμεσα μαζί με τη δυνατότητα και άλλων βαθμών ελευθερίας στις κοινωνίες και στα νησιά μας και φυσικά την οικονομία μας» τόνισε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας πως «είναι μία ομαδική συλλογική εθνική προσπάθεια, όπου υπάρχουν δυσκολίες επιμέρους θα τις λύσουμε, εδώ είμαστε, με πολύ καλή διάθεση και είμαστε το ίδιο αισιόδοξοι ότι έτσι όπως τρέξαμε το πρόγραμμα Ελευθερία μέχρι σήμερα και αυτό το κομμάτι θα τρέξει πολύ καλά, πολύ επιτυχημένα και θα είναι μία μεγάλη διαφήμιση των νησιών σας και της χώρας προς το εξωτερικό».

«Με το σχέδιο που παρουσιάστηκε και τη δουλειά που έχει γίνει στο παρελθόν φαίνεται ότι η Ελλάδα παρά το μοναδικό γεωφυσικό ανάγλυφο το οποίο έχει, τελικά το να είναι κανείς στο νησί δεν είναι μειονέκτημα, αλλά είναι πλεονέκτημα, χάρη στο σχεδιασμό που έγινε ώστε να υπάρχει καθολικός εμβολιασμός του πληθυσμού μέσα στο χρονικό ορίζοντα που έχετε θέσει κ. Πρόεδρε.Οπότε είμαστε μαζί, κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση, να κάνουμε αυτό που χρειάζεται για να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες», σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Τα νησιά μας, η τοπική οικονομία, ιδιαίτερα στο Νότιο Αιγαίο εξαρτάται σε βαθμό τεράστιο από την τουριστική κίνηση. Το μήνυμα της ασφάλειας της χώρας συνολικότερα, επιτυγχάνεται και μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες ιδιαίτερα στις περιοχές οι οποίες είναι πολύ δημοφιλείς για τους τουρίστες οι οποίοι επιλέγουν τη χώρα μας. Είναι λοιπόν σημαντικότατο όλοι μας να δουλέψουμε και ιδιαίτερα σε περιοχές που μπορεί να υπάρχουν κάποιες αντιστάσεις, η τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι πολύτιμος σύμμαχος για να βοηθήσει τους κατοίκους να πάρουν τις σωστές αποφάσεις που θα στηρίξουν την οικονομία και τον τουρισμό μας», επεσήμανε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Τη μεγάλη σημασία του προγράμματος εμβολιασμού για τα νησιά, υπογράμμισαν στις τοποθετήσεις τους οι Περιφερειάρχες, Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκου, Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα και Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και οι Δήμαρχοι, Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος, Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς, Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, Μυτιλήνης​ Στρατής Κύτελης​, Ανατολικής Σάμου Γεώργιος Στάντζος, Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης, Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, Ρόδου ​Αντώνης Καμπουράκης, Κω Θεοδόσης Νικηταράς, Σύρου Νικόλαος Λειβαδάρας, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, Σαντορίνης Αντώνης Σιγάλας, Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης, Πάρου Μάρκος Κωβαίος, Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, Νότιας Κέρκυρας Κωνσταντίνος Λέσσης, Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, Λευκάδος Χαράλαμπος Καλός, Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης.

Ακολουθεί η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού

Καλημέρα σας. Χαίρομαι πάρα πολύ που σας βλέπω, έστω και διαδικτυακά. Θα ήθελα πολύ να ήμουν κοντά σας, αλλά έχουμε σήμερα να εξαγγείλουμε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία που σας αφορά όλους. Καθώς η επιχείρηση «Ελευθερία» κινείται ταχύτατα και μπαίνει στην αποτελεσματικότερη φάση της, σήμερα αποκτά και έναν πρόσθετο πυλώνα.

Είναι μία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να ονομαστεί και «Γαλάζια Ελευθερία» καθώς αφορά αποκλειστικά τα νησιά μας. Ο στόχος της είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων τους το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου. Οι νησιώτες μας δηλαδή να υποδεχθούν το φετινό καλοκαίρι ασφαλείς και απόλυτα θωρακισμένοι από τον κορονοϊό.

Είναι σαφές ότι το πρόγραμμα αυτό θέλει να στηρίξει τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες και την οικονομία τους. Φιλοδοξεί όμως να προσφέρει και ένα θετικό πρόσημο στη συνολική εικόνα του τουρισμού μας.

Για αυτό και για την επιτυχία του πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Θα δημιουργήσουμε νέα εμβολιαστικά κέντρα θα συγκροτήσουμε ομάδες ταχείας δράσης από υγειονομικούς που θα ταξιδεύουν αμέσως εκεί που θα χρειάζονται και θα αξιοποιήσουμε βέβαια τα εμβόλια μιας δόσης που προσφέρουν γρήγορο αποτέλεσμα.

Δίνουμε λοιπόν στα νησιά μας προτεραιότητα για την άμυνα όλων των ενηλίκων πολιτών από 18 και άνω, ανοίγοντας νωρίτερα από την υπόλοιπη Ελλάδα τον εμβολιασμό όλου του ενήλικου πληθυσμού τους. Η πρώτη μεγάλη παραλαβή των μονοδοσικών εμβολίων της Johnson & Johnson στα τέλη του μήνα θα κατευθυνθεί εκεί, σε εσάς δηλαδή, ώστε να χτιστεί και το πρώτο μαζικό τείχος ανοσίας.

Γιατί μόνο στα 19 μεγαλύτερα νησιά μας ζουν περισσότεροι από 700.000 συμπολίτες μας. Είναι λοιπόν μία μεγάλη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσετε εσείς, να αξιοποιήσει πρωτίστως η τοπική αυτοδιοίκηση και να κινητοποιήσει υπέρ του εμβολιασμού τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων σας.

Η οργάνωση, άλλωστε, της εκστρατείας με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά μας χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό, ασφάλεια και απόλυτη ακρίβεια. Η «Γαλάζια Ελευθερία» θα εξελίσσεται ταυτόχρονα με την εθνική εκστρατεία. Όπως ξέρετε έχει ολοκληρωθεί ήδη ο καθολικός εμβολιασμός σε 32 μικρά νησιά, σε τρεις εβδομάδες θα προστεθούν ακόμα 36 νησιά μεσαίου μεγέθους με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους, για να ακολουθήσουν τώρα με την πρωτοβουλία την οποία ανακοινώνουμε 19 μεγάλα νησιά εκτός βεβαίως της πατρίδας μου, της Κρήτης, η οποία λόγω του πληθυσμού, του μεγέθους της και του χαρακτήρα της, ως ανεξάρτητη Περιφερειακή Ενότητα, εντάσσεται στον εθνικό σχεδιασμό.

Η επιχείρηση για την οποία θα σας μιλήσει πιο αναλυτικά στη συνέχεια ο Μάριος Θεμιστοκλέους είναι μία επιχείρηση στην οποία θα συστρατευτούν δυνάμεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και εθελοντές από τις κινητές ιατρικές μονάδες, δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα υλοποιηθεί και σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως η «Αναγέννηση και πρόοδος», «Το χαμόγελο του παιδιού» και η «Σύμπλευση». Σκοπός μας είναι το πρόσφατο μεγάλο κύμα εμβολιασμού να απλωθεί και στις θάλασσές μας.

Θέλω να θυμίσω ότι σε εθνικό επίπεδο ξεπερνάμε σταθερά τους 100.000 εμβολιασμούς ημερησίως. Πάνω από 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, 1,3 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν κάνει και τις δύο δόσεις και παραπάνω από 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν κάνει ή έχουν κλείσει ραντεβού. Εκτιμούμε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού των ηλικιακών ομάδων άνω των 60 στα τέλη Μαΐου θα κυμαίνονται από το 68 έως το 80%.

Επιστρέφω στην εκστρατεία στα νησιά μας που πράγματι όπως ξέρετε καλά είναι μία περίπλοκη άσκηση, έχει επιχειρησιακές δυσκολίες, πολλούς διαφορετικούς τόπους, διαφορετικές συνθέσεις πληθυσμών, γι’ αυτό και έχει μεγάλη σημασία ο σχεδιασμός της. Εγώ θα τονίσω μόνο ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει μία σύνθετη διάσταση, υγειονομική, κοινωνική, οικονομική, αλλά και γεωστρατηγική, σε κάποιες πλευρές της. Είναι λοιπόν μία υπόθεση εθνική και γι’ αυτό και πρέπει να πετύχει όπως πετυχαίνει συνολικά η επιχείρηση Ελευθερία και φυσικά για να γίνει αυτό θα χρειαστούμε την αρωγή σας και τη στήριξή σας. Θέλω τώρα να δώσω τον λόγο στον Μάριο Θεμιστοκλέους για να σας παρουσιάσει πιο αναλυτικά τους άξονες της πρωτοβουλίας αυτής.





Πολίτες... έπιασαν διαρρήκτη που είχε συλληφθεί 102 φορές!

 



Πολίτες στη Γλυφάδα συνέλαβαν διαρρήκτη που είχε συλληφθεί 102 (!) φορές στο παρελθόν. Μάλιστα, αν και ο 42χρονος δράστης είχε πέσει πρόσφατα στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ για τα ίδια αδικήματα μαζί με αυτό της σύστασης συμμορίας και είχε φορτωθεί με πολυετείς καταδίκες, όπως φαίνεται όχι μόνο δεν εξέτισε την ποινή του, αλλά δεν έβαλε μυαλό και ξαναρίχτηκε στην παρανομία.

Το πρωτοφανές συμβάν που αποκαλύπτει το protothema.gr, σημειώθηκε μέσα μεσημέρι της Δευτέρας 11 Μαΐου. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 15:00. Έξω από την πολυκατοικία της οδού Τεμπών, σταματάει ένα ασημί Peugeot. Ανοίγει η πόρτα και κατεβαίνουν δύο άνδρες. Λίγα μέτρα πιο κάτω, ο οδηγός παρκάρει το όχημα και αποβιβάζεται μαζί με μια γυναίκα. Το ζευγάρι σε ρόλο τσιλιαδόρων, παρακολουθεί το ντουέτο των «ποντικών» που παραβιάζει την είσοδο της πολυκατοικίας και τρυπώνει μέσα. Ανεβαίνουν στον 2ο όροφο και μέσα από ένα παραθυράκι κουζίνας γλιστρούν στο διαμέρισμα ιδιοκτησίας ενός 43χρονου ο οποίος απουσίαζε και κάνουν πλιάτσικο. Βγαίνοντας γίνονται αντιληπτοί από συγγενή του ιδιοκτήτη που βάζει τις φωνές με αποτέλεσμα να βγουν οι γείτονες και να κυνηγήσουν τους «ποντικούς». Μάλιστα ήταν τόσο αποφασισμένοι να μην τους αφήσουν να ξεφύγουν που κατάφεραν και «συνέλαβαν» τον έναν από τους δύο, ενώ ο συνεργός του, κατάφερε να την κοπανήσει με το ζευγάρι των τσιλιαδόρων.

Είχε συλληφθεί 102 φορές!

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας παρέδωσαν στην Αστυνομία τον 42χρονο δράστη και όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συγκεκριμένος (όπως φαίνεται και στη φωτό του protothema.gr) όχι μόνο αποτελεί παλιό γνώριμο των αρχών αλλά και συχνό θαμώνα των κρατητηρίων. Ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε συλληφθεί 102 (!) φορές για διακεκριμένες κλοπές και σύσταση και συμμορία με τελευταία φορά στις 5.5.2019 από την Ασφάλεια Ελληνικού, καθώς εκκρεμούσε καταδίκη έξι ετών για διακεκριμένες κλοπές και σύσταση και συμμορία. Όπως φαίνεται ο δράστης όχι μόνο δεν μετανόησε μετά την τελευταία του σύλληψη αλλά ξαναρίχτηκε στην παρανομία και ρήμαζε μαζί με την ομάδα του σπίτια για το εύκολο κέρδος.




Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

protothema.gr



Το μεγαλύτερο σόου του κόσμου με…γοργόνες είναι γεγονός


 

Ένα εντυπωσιακό υποβρύχιο σόου έκλεψε τις εντυπώσεις των θεατών στην Κίνα και αλλού.

Στην κινεζική επαρχία Χαϊνάν, 110 επαγγελματίες δύτες και δύτριες καταδύθηκαν  σε βάθος 11 μέτρων, φορώντας ουρές γοργόνας και εκτελώντας μια απόκοσμη χορογραφία, με την οποία, μάλιστα, κατάφεραν να «σπάσουν» το ρεκόρ Γκίνες για το «μεγαλύτερο σόου γοργόνων» του κόσμου.

Η κατάδυσή τους πραγματοποιήθηκε σε ειδική πισίνα- ενυδρείο του ξενοδοχείου «Atlantis Sanya», όπου φιλοξενούνται ποικίλα είδη εξωτικών ψαριών, τα οποία δεν έμοιασαν να ταράζονται ιδιαίτερα από την εισβολή του πλέον εξωτικού είδους στον χώρο τους…





Με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ ατομικές συμβάσεις και ευέλικτο ωράριο από το 2019

 


Υπογραφή σε κοινοτική οδηγία για ευέλικτο 8ωρο εργασίας με ατομικές συμβάσεις από γονείς παιδιών ηλικίας ως 8 ετών έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν γίνουν οι εκλογές του 2019, αλλά τώρα καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ. επειδή την εφαρμόζει προκειμένου να συνδυάσουν οι εργαζόμενοι την οικογενειακή με την επαγγελματική ζωή.

Το στοιχείο αυτό ανέδειξε χθες με δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, με στόχο να καταδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που έκανε όταν ήταν κυβέρνηση στο εργασιακό, τα καταγγέλλει ως αντιπολίτευση.

«Η υποκρισία από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ έχει και τα όριά της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι οι ίδιοι που υπέγραψαν την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2019/1158, που προωθεί ευέλικτες μορφές απασχόλησης με ατομικές συμβάσεις εργασίας, και κατηγορούμαστε από αυτούς επειδή εφαρμόζουμε την Οδηγία που εκείνοι υπέγραψαν»

Τι προβλέπει

Η Οδηγία με αριθμό 2019/1158 υπογράφτηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις 20 Ιουνίου 2019, ενόσω είχαν προκηρυχθεί οι εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Το άρθρο 9 παρ. 1 της Οδηγίας για το ευέλικτο 8ωρο των γονέων λέει τα εξής: «Τα κράτη-μέλη λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοι με παιδιά έως μια ορισμένη ηλικία, η οποία είναι τουλάχιστον οκτώ έτη, και οι φροντιστές δικαιούνται να ζητούν ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας για λόγους φροντίδας. Η διάρκεια αυτών των ευέλικτων ρυθμίσεων εργασίας μπορεί να υπόκειται σε εύλογους περιορισμούς».

Η αιτιολογική σκέψη της ρύθμισης αναφέρει ότι «για να ενθαρρυνθούν οι εργαζόμενοι που είναι γονείς και έχουν ευθύνες φροντίδας να παραμείνουν στο εργατικό δυναμικό, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζουν την εργασία τους στις προσωπικές τους ανάγκες και προτιμήσεις. Προς το σκοπό αυτόν και με τις ανάγκες του εργαζομένου στο επίκεντρο, θα πρέπει οι εργαζόμενοι να έχουν το δικαίωμα να ζητούν ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας για να προσαρμόζουν τη μορφή απασχόλησής τους, μεταξύ άλλων, όπου είναι εφικτό, με τη χρήση ρυθμίσεων τηλεργασίας, ευέλικτου ωραρίου ή μειωμένων ωραρίων εργασίας, με σκοπό την παροχή φροντίδας».

Η ρύθμιση αυτή είναι μια από όσες θα προβλέπει το εργασιακό νομοσχέδιο (που ανακοινώνεται σήμερα) και εισάγει μια μορφή διευθέτησης του χρόνου εργασίας που αφορά την επιλογή των γονέων για τις ώρες εργασίας τους, εφόσον επιθυμούν να είναι περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους.

Το γεγονός, δε, ότι η εν λόγω διάταξη προϋποθέτει ατομικές συμβάσεις και όχι συλλογικές δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το πώς τότε (Ιούνιο του 2019) ο ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισε και δεν αντέδρασε, ενώ σήμερα (Μάιος 2021), που νομοθετείται αυτό που εκείνος ψήφισε, αντιδρά και κάνει λόγο για κατάργηση 8ώρου με τον οδοστρωτήρα των ατομικών συμβάσεων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει τον Μινχάουζεν στα ψέματα», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης με σχετικές του δηλώσεις του στον «Real FM» και πρόσθεσε: «Η υποκρισία έχει τα όριά της. Εδώ δεν μιλάμε πια για συλλογικές συμβάσεις. Εδώ μιλάμε για ατομικές συμβάσεις. Και αυτοί που υπέγραψαν την Οδηγία κατηγορούν εμάς γιατί εφαρμόζουμε την Οδηγία που υπέγραψαν».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Aνοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί στο σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ channel για το έμβασμα των 3 εκ. ευρώ

 


Σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, προχωρά η Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, στο διαγωνισμό σκάνδαλο για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Τη διαδρομή των 3 εκατ. ευρώ, που τελικά χρησιμοποιήθηκαν από τον αποκαλούμενο "κόκκινο" εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα για να "χτυπήσει" μια από τις τηλεοπτικές άδειες, αναζητά η Προανακριτική Επιτροπή, μετά από τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων. 

Σε επιστολή της προς την Τράπεζα της Ελλάδας, ζητά πληροφορίες για την εγγυητική επιστολή που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2016 από την Attica Bank και συγκεκριμένα  αν ελέγχθηκε η νομιμότητα και η διαδρομή του εμβάσματος που έγινε από το εξωτερικό,  όπως και το ποιοι λογαριασμοί χρησιμοποιήθηκαν.  Επιπλέον, ζητά να ελεγχθεί το σύνολο των λογαριασμών μέσα από τους οποίους πέρασαν τα 3 εκατ.

Η Τράπεζα της Ελλάδας καλείται να διαβιβάσει όλα τα στοιχεία, που αφορούν σε αριθμούς τροφοδοτών λογαριασμών, ενδιάμεσα πρόσωπα και εταιρείες, καθώς και ενδεχόμενες εκθέσεις που είχε συντάξει την επίμαχη περίοδο.



Γιατρός σε εμβολιαστικό κέντρο απέτρεπε τον κόσμο από το να εμβολιαστεί

 



Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι άνθρωποι που πήγαν να κάνουν το εμβόλιο στο ΚΥ Λαμίας το απόγευμα της Τρίτης, όπου τελικά η διαδικασία του εμβολιασμού εξελίχθηκε σε εφιάλτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η γιατρός, που ήταν βάρδια και συμπλήρωνε το ατομικό έντυπο του καθενός που πήγαινε να εμβολιαστεί, απέτρεπε τους ασθενείς να κάνουν το εμβόλιο λέγοντάς τους απίθανα πράγματα όπως:

«Και που ξέρετε ότι το εμβόλιο που θα κάνετε είναι της Pfizer. Ποιος σας το διαβεβαιώνει;» «Ξέρετε ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί μυοκαρδίτιδα και ότι κινδυνεύετε;» «Κάνοντας το εμβόλιο κανείς δεν σας εξασφαλίζει… Πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση» Γιατί ήρθατε να το κάνετε; Μην ακούτε αυτά που λένε…».

Ακουγαν σοκαρισμένοι

Οι άνθρωποι άκουγαν σοκαρισμένοι τη γιατρό να τους αποτρέπει και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Οι πληροφορίες του LamiaReport λένε ότι κάποιοι έφυγαν τρομαγμένοι χωρίς να κάνουν το εμβόλιο, ενώ κάποιοι άλλοι αγχώθηκαν τόσο που επικοινωνούσαν με τους γιατρούς τους ή τους συγγενείς τους.

Όπως κατήγγειλε στο LamiaReport συγγενής 80χρονης Λαμιώτισσας, η συγκεκριμένη γιατρός φόβισε υπερβολικά μια ηλικιωμένη η οποία μάλιστα είχε και πίεση και κάλεσε ασθενοφόρο. Τελικά η εγγονή της που την συνόδευε υπέγραψε και πήρε τη γιαγιά της στο σπίτι χωρίς να μπει στο ασθενοφόρο για το νοσοκομείο.

Στο Κέντρο Εμβολιασμού προκλήθηκε πολύ μεγάλη αναστάτωση με το προσωπικό του ΚΥ να έχει βρεθεί σε τρομερά δύσκολη θέση μη μπορώντας να αιτιολογήσει τη στάση της γιατρού, ενώ οι άνθρωποι που είχαν πάει να εμβολιαστούν και οι συνοδοί τους δεν πίστευαν αυτό που ζούσαν.

Καθησυχαστική επέμβαση

Τελικά τα πράγματα ηρέμησαν και οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν και πάλι όταν έφτασε στο Κέντρο ο γιατρός και Διευθυντής του ΚΥ Λαμίας Ηλίας Καραγεώργος, ο οποίος απομάκρυνε τη γιατρό και καθησύχασε τον κόσμο.

Σε επικοινωνία που είχε το LamiaReport με τον Διευθυντή του ΚΥ Λαμίας, μας επιβεβαίωσε το γεγονός και δήλωσε ότι θα γίνει άμεσα ΕΔΕ και ότι από αύριο θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το νόμο, ώστε να μην επαναληφθούν τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται θέμα με τη συγκεκριμένη γιατρό, αφού το ρεπορτάζ λέει ότι και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν κάποια περιστατικά όχι όμως αυτής της έκτασης και με τέτοια  ένταση.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, ο οποίος έδωσε εντολή στον Δ/ντη του ΚΥ Λαμίας να θέσει την γιατρό εκτός εμβολιαστικής διαδικασίας και την παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΥΠΕ. «τέτοιες ενέργειες κρίνονται, κατάπτυστες , επικίνδυνες , προκαλώντας φόβο στους πολίτες , οι οποίοι συμμετέχουν ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας μαζικά στους εμβολιασμούς, κατανοώντας πλήρως ότι είναι το μόνο ασφαλές όπλο στον πόλεμο κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, οδηγώντας όλους μας προς την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ….», είπε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ στο LamiaReport.


ΤΑ ΝΕΑ



Επικήρυξαν τα ΚΤΗΝΗ που σκότωσαν την 20χρονη


 

Με 300.000 ευρώ επικηρύχτηκαν οι δράστες του απεχθούς εγκλήματος που σημειώθηκε στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της Τρίτης 11 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Προστασίας του πολίτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα δοθεί το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες στην Αστυνομία, οι οποίες θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου».