Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

22 ημέρες μετά, ο Καμμένος τα μαζεύει: Ουδεμία σχέση έχει ο Σόρος με την κυβέρνηση



Εικοσιδύο ημέρες μετά τις καταγγελίες του ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου για τις σχέσεις του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την υποτιθέμενη εμπλοκή του Νίκου Κοτζιά, ο Πάνος Καμμένος τα μαζεύει :

«Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης με θέμα «Σχετικά με την καταγγελία του κ. Κοτζιά περί φερόμενης δήλωσής σας στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο για δωροδοκία της Κυβέρνησης» σας γνωρίζω ότι επειδή παρατηρώ πως τα σενάρια που διακινούνται, κατά βάση από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου για προφανείς λόγους αντιπερισπασμού της κοινής γνώμης, λαμβάνουν πλέον τη μορφή κοινοβουλευτικού ελέγχου επιθυμώ να επαναλάβω και να καταστήσω σαφές ότι ουδέποτε ανέφερα ότι η Κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Τ. Σόρος.

Αντιθέτως, αναφέρθηκα, στο εν λόγω άτομο, σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την Κυβέρνηση.

Περαιτέρω σας παραπέμπω σε δηλώσεις παρόντων, στο Υπουργικό Συμβούλιο, Υπουργών ενώ παράλληλα υπενθυμίζω ότι σε όλα τα Υπουργικά Συμβούλια τηρούνται και τα σχετικά πρακτικά.

Τέλος θεωρώ την υπόθεση περαιωθείσα και δεν πρόκειται να συνεχίσω την προσπάθεια ορισμένων να οικοδομήσουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας πάνω στις συγκεκριμένες αναφορές μου».




Η Ελένη Ραίκου κατέθεσε αγωγή κακοδικίας κατά της Ελένης Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis




Η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, που διετέλεσε επί χρόνια επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς, κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας, αγωγή κακοδικίας κατά της συναδέλφου της Ελένης Τουλουπάκη, η οποία την διαδέχθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, επικαλούμενη παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας, σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Αναλυτικότερα, η Ελένη Ραϊκου προσέφυγε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας (άρθρο 99 του Συντάγματος) μαζί με τον σύζυγό της γιατρό Λάζαρο Καρνέση, για τον οποίο είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, ότι ήταν στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis.

Για τη διαρροή των σχετικών πληροφοριών, οι Ελένη Ραϊκου και Λάζαρος Καρνέσης, θεωρούν υπεύθυνη την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και συνεργάτες της και για το λόγο αυτό κατέθεσαν την αγωγή.

Την αγωγή κακοδικίας της Ελένη Ραϊκου την χειρίζεται η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λάζαρος Καρνέσης έχει δημόσια τοποθετηθεί για την υπόθεση, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εν λόγω εταιρεία και υποστηρίζοντας ότι έλαβε το 2009 το ποσό 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της Novartis. Η αμοιβή αυτή ήταν καθόλα νόμιμη ενώ απέδωσε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε στοχοποίηση της συζύγου του εισαγγελικής λειτουργού.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Έντεκα συλλήψεις για υπόθεση παρασκευής, διακίνησης και διάθεσης αναβολικών ουσιών



Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, διεθνική εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παρασκευή, διακίνηση και διάθεση αναβολικών ουσιών, στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν χθες, Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, έντεκα ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, δέκα άνδρες και μία γυναίκα, μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός» της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νοθείας τροφίμων, της έκθεσης, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τα όπλα και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας οι συλληφθέντες είχαν ενταθεί σε εγκληματική οργάνωση, η οποία έχοντας ως βασικά χαρακτηριστικά την ιεραρχική δομή, τους διακριτούς ρόλους και τη διαρκή δράση, ειδικευόταν στην κατ’ επάγγελμα παρασκευή, αποθήκευση, εμπορία, διακίνηση, προμήθεια και χορήγηση παράνομων και απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν και εμπορεύονταν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από αναβολικές ουσίες.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο.

Ως προς την μεθοδολογία που ακολουθούσαν, ο «αρχηγός» της οργάνωσης, είχε αναλάβει την εισαγωγή από το εξωτερικό (Κίνα, Πολωνία), έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών, ενώ στη συνέχεια σε παρασκευαστήριο που διατηρούσε σε περιοχή της Κρήτης, προέβαινε, με τη χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, στην παρασκευή παράνομων αναβολικών, στην τελική τους μορφή.

Ακολούθως, με αυτά προμήθευε τα λοιπά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την περαιτέρω διακίνηση, εμπορία και χορήγησή τους στους «τελικούς χρήστες», μεταξύ των οποίων και αθλητές, ενώ η διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων πραγματοποιούνταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

Όπως διακριβώθηκε, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, κυρίως σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, έχοντας επεκτείνει τη δράση τους και σε χώρες του εξωτερικού (Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο).

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(141.639) αναβολικά (δισκία, φιαλίδια, αμπούλες, σύριγγες),
(301) ηρεμιστικά χάπια και (40) ναρκωτικά χάπια (MDMA),
(6.520) γραμμάρια καπνού,
(6,2) γραμμάρια κάνναβης,
αεροβόλο όπλο και (2) μαχαίρια,
(13) φυσίγγια αερίου και (29) αβολίδοτα φυσίγγια,
μηχανικός εξοπλισμός παρασκευής αναβολικών σκευασμάτων,
πλήθος πρώτων υλών, κενών συσκευασιών,
(19) κινητά τηλέφωνα,
(9) ηλεκτονικοί υπολογιστές (2 σταθεροί και 7 φορητοί),
(2) tablets,
σκληρός δίσκος και (2) μέσα αποθήκευσης USB,
(155.499) ευρώ και (136) δολάρια ΗΠΑ και
πλήθος εγγράφων-ιδιόχειρων σημειώσεων.










Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθη ημεδαπή για παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


WSJ: Η οργή για την απελευθέρωση τρομοκρατών αναστατώνει τη νέα φιλία Ελλάδας - ΗΠΑ


Η πιθανή απελευθέρωση από την φυλακή ενός διαβόητου Έλληνα τρομοκράτη πυροδοτεί διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ, βάζοντας σε δοκιμασία τις στενές, εσχάτως, σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Ουάσινγκτον», αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

«Ο Σάββας Ξηρός, εκτελεστής της διαλυμένης τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», ο οποίος εκτίει στη φυλακή πέντε ποινές για πολλαπλές δολοφονίες και άλλα εγκλήματα, υπέβαλε αίτηση για πρόωρη αποφυλάκιση για λόγους υγείας, επικαλούμενος νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ΗΠΑ έχουν αντιταχθεί δημοσίως σε αυτό, ακόμη και προτού οι ελληνικές αρχές αρχίσουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο απελευθέρωσης».

«Στο δημοσίευμα προστίθεται:

«Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Σάββας Ξηρός προτού εκτίσει την ποινή του όπως υποβλήθηκε το αίτημα στην ελληνική Δικαιοσύνη θα ήταν προσβολή στη μνήμη των Αμερικανών μελών της αποστολής που σκότωσε και των οικογενειών τους», είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.  Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο.

Η 'επαναστατική οργάνωση 17Ν', μια ριζοσπαστική  τρομοκρατική ομάδα, δολοφόνησε 23 άτομα μεταξύ των ετών 1975 και 2000, συμπεριλαμβανομένων πέντε Αμερικανών. Η ομάδα πήρε το όνομά της όταν το 1973, η στρατιωτική χούντα με κατέστειλε τη φοιτητική εξέγερση την Αθήνα με τανκς.

Αργότερα, οι ΗΠΑ εξέφρασαν τη λύπη τους για την υποστήριξη της χούντας, η οποία «έπεσε»  το 1974, στο πλαίσιο της γεωπολιτικής του Ψυχρού Πολέμου.

Ωστόσο,  αρκετοί από το φάσμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς συνέχισαν να βλέπουν με καχυποψία την αμερικανική εξουσία και να αντιμετωπίζουν με συμπάθεια σε μικρές βίαιες αριστερίστικες ομάδες που εξακολουθούσαν να δραστηριοποιούνται σε μερικές ελληνικές πόλεις».

Στη συνέχεια, το άρθρο της Wall Street Journal κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπήδησε μέσα από την ακροαριστερή αντικαπιταλιστική σκηνή, τμήματα της οποίας βλέπουν θετικά το μαρξιστικού και αναρχικού τύπου αντάρτικο πόλεων.

Αυτό το κεφάλαιο στην ταραχώδη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας έρχεται να στοιχειώσει την κυβέρνηση της χώρας. Το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ

«Ο «καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ», ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη ο κ. Τσίπρας στην ίδια εφημερίδα.

Ωστόσο, παρά τη φιλοαμερικανική μετατόπιση των Αθηνών, πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν δεσμούς και συμπάθειες με το ριζοσπαστικό αριστερό πολιτικό φάσμα, το οποίο περιλαμβάνει μαρξιστές, αναρχικούς και άλλους που παραδοσιακά αντιτίθενται στην εξουσία των ΗΠΑ».

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία το 2015, ψήφισε νόμο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, διευκολύνοντας παράλληλα την πρόωρη απελευθέρωση ηλικιωμένων ή όσων θεωρούνται άτομα με ειδικές ανάγκες. Το κόμμα δήλωσε ότι ο στόχος ήταν να μειωθεί ο υπερπληθυσμός των φυλακών», σχολιάζει επίσης το δημοσίευμα αναφερόμενο στο νόμο του οποίου χρήση εξετάζεται αν θα κάνει ο Σ. Ξηρός.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Σοκ στο Βόλο: Ξεψύχησε 11χρονος την ώρα που έπαιζε σε αθλητικό κέντρο



Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Βόλου ο ξαφνικός χαμός ενός αγοριού μόλις 11 ετών την ώρα που έπαιζε με τους φίλους του στο Αθλητικό Κέντρο Χιλιαδούς.

Όπως αναφέρει το thenewspaper.gr ο 11χρονος Αλέξανδρος συνήθιζε να πηγαίνει στο «Άσυλο» και να αθλείται με τους φίλους και συμμαθητές του. Έτσι έγινε και σήμερα το απόγευμα, αλλά στις 19.30 κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των ανθρώπων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο.

Έγιναν προσπάθειες να τον επαναφέρουν, αλλά είχε χάσει εντελώς τις αισθήσεις του. Ειδοποιήθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου έφτασε στο σημείο και παρέλαβε τον μικρό, τον οποίο μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου. Ήταν όμως ήδη αργά. Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια του θανάτου του.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Στον Πειραιά βρέθηκε 200ευρω από τα λύτρα της απαγωγής Μυλωνά


Συναγερμό στην υποδιεύθυνση ασφαλείας στον Πειραιά προκάλεσε η ενημέρωση από εργαζόμενους τράπεζας, πως ένας άνδρας που πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας για να διεκπεραιώσει προσωπική υπόθεση, διαπιστώθηκε πως κατέθεσε στον γκισέ ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ, προερχόμενο από τα χρήματα που είχαν δοθεί ως λύτρα στους απαγωγείς του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά!

Ο Μυλωνάς είχε απαχθεί και είχε παραμείνει όμηρος στα χέρια του διαβόητου Βασίλη Παλαιοκώστα και της ομάδας του, για 13 ολόκληρες μέρες στην Θεσσαλονίκη. Οι απαγωγείς είχαν καταφέρει να αποσπάσουν από την οικογένεια του βιομηχάνου, 13 εκατομμύρια ευρώ και τον απελευθέρωσαν. Ο Παλαιοκώστας είχε αρχικά ζητήσει το ποσό των 30 εκατομμυρίων για να τον απελευθερώσει, αλλά όπως του είπε, ο Μυλωνάς, «αυτό το ποσό δεν μπορεί να συγκεντρωθεί» για να λάβει την απάντηση του διαβόητου κακοποιού πως, «έχεις χάρη που υποσχέθηκα στην γυναίκα σου να γυρίσεις ζωντανός στο σπίτι».

Τα χρήματα που είχαν δοθεί ως λύτρα στους απαγωγείς του Μυλωνά είχαν σειριακή αρίθμηση σε μια προσπάθεια των αρχών, να εντόπιζε μέσω συναλλαγών τους απαγωγείς του βιομηχάνου, αφού τον είχαν απελευθερώσει. Έτσι λοιπόν ένα από τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα της απαγωγής Μυλωνά, διαπιστώθηκε πως βρέθηκε στο υποκατάστημα της τράπεζας στον Πειραιά. Άμεσα και με διακριτικότητα οι υπάλληλοι συνέστησαν στον κάτοχο του χαρτονομίσματος να κάνει λίγο υπομονή καθώς θα καθυστερούσε λίγα λεπτά η εξυπηρέτησή του.

Στο σημείο μετέβησαν άνδρες της ασφάλειας που οδήγησαν τον έκπληκτο άνδρα στο τμήμα ασφαλείας για για εξέταση. Όπως προέκυψε από την κατάθεσή του κατόχου του 200ευρου, στους άνδρες της ασφάλειας, ουδεμία σχέση με την απαγωγή του βιομηχάνου Μυλωνά είχε. Επίσης δεν μπορούσε να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα και που περιήλθε στην κατοχή του, αλλά και το άτομο που του το έδωσε. Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα και η ασφάλεια Θεσσαλονίκης που ζήτησε τα πλήρη στοιχεία του ατόμου που είχε στην κατοχή του «ύποπτο» 200ευρω αλλά και τα στοιχεία για την υπόθεση.

Το χρονικό της απαγωγής Μυλωνά

Ο βιομήχανος Γιώργος Μυλωνάς είχε απαχθεί στις 9 Ιουνίου του 2008 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Οι απαγωγείς, ήταν τρία πάνοπλα άτομα που ανέμεναν κρυμμένοι στο πάρκινγκ της μονοκατοικίας του . Όταν είδαν το πολυτελές αυτοκίνητό του να φτάνει, εμφανίστηκαν μπροστά τον ανάγκασαν να ακινητοποιήσει το όχημα με την απειλή των όπλων. Μαζί με τον Μυλωνά ήταν και η σύζυγός του, την οποία δεν πείραξαν. Έβαλαν τον Μυλωνά στο πίσω μέρος του οχήματός τους και τον οδήγησαν σε κρησφύγετο που είχαν στην περιοχή της Σουρωτής. Όπως είχε δηλώσει ο Γιώργος Μυλωνάς μετά την απελευθέρωσή του, τα πρώτα λόγια που του είχε πει ο Βασίλης Παλαιοκώστας όταν έγινε η απαγωγή ήταν «εσύ μπορεί να είσαι ο Μυλωνάς του αλουμινίου εμείς όμως είμαστε οι Βαρδινογιάννηδες των απαγωγών» .

Ο Μυλωνάς δεν έκρυψε ποτέ πως κατά την διάρκεια της απαγωγής του, φοβήθηκε για την ζωή του, άλλωστε όπως υποστήριξε ο Παλαιοκώστας του είχε πει πως, «Μου είπαν είμαστε καθάρματα, μεγάλη ομάδα και όλοι σεσημασμένοι και αν κάτι πάει στραβά θα σε καθαρίσουμε». Κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεση, ο Μυλωνάς κλήθηκε να περιγράψει τον Βασίλη Παλαιοκώστα και είχε αναφέρει πως, «Είχε θεσσαλική προφορά, ήταν κοντός και μυώδης». Όταν τον συνέλαβαν και τον συνάντησα στα κρατητήρια, μου είπε,«Μυλωνά πάλι πάχυνες; Έβαλες μου φαίνεται κιλά.».

Πηγή: newpost.gr


Ν.Δ.: Ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση από τη Δικαιοσύνη για τις παρεμβάσεις των Υπουργών στο ΑΣΕΠ



Δήλωση Τομ. Διοικ. Ανασυγκρ. Ν.Δ. κ. Γ. Γεωργαντά & Τομ. Δικαιοσύνης Διαφάνειας Ανθρ. Δικ. κ. Ν. Παναγιωτόπουλου για παρεμβάσεις Υπουργών στο ΑΣΕΠ.

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, αφού κλήθηκαν χθες να καταθέσουν, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει ξεκινήσει για τις παρεμβάσεις Υπουργών στο ΑΣΕΠ κατά τη διαδικασία επιλογής Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων στα Υπουργεία, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τη μηνυτήρια αναφορά που  καταθέσαμε στις 7 Αυγούστου 2018 στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία καταγγείλαμε παρεμβάσεις Υπουργών στο ΑΣΕΠ κατά την διαδικασία επιλογής Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων στα Υπουργεία, ξεκίνησε η σχετική προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας καταθέσαμε στην 22η Πταισματοδίκη Αθηνών.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του ΑΣΕΠ, Υπουργοί απαίτησαν και έλαβαν αντίγραφα από τα στοιχεία και τα προσόντα των υποψηφίων για τις θέσεις αυτές τόσο ιδιωτών όσο και Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κατάφωρη αυτή παραβίαση του σχετικού νόμου για την επιλογή των Γραμματέων αλλά και για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων, υποδηλώνει ξεκάθαρα σκοπιμότητα παρέμβασης στη διαδικασία, η οποία θα αποκαλυφθεί και είναι βέβαιο ότι θα αξιολογηθεί ποινικά. 

Η Κυβέρνηση αρνείται τόσο καιρό να απαντήσει κατά τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο για τα σοβαρά ζητήματα που ανακύπτουν από τις ενέργειες αυτές των Υπουργών της, ωστόσο σύντομα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις απευθείας στην Ελληνική Δικαιοσύνη».


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τη συμφωνία της Κυβέρνησης με την Εκκλησία



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίησή της για την καθυστερημένη υιοθέτηση της πάγιας θέσης της από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας. Σήμερα απεδείχθη περίτρανα ότι τα εκκρεμή ζητήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών δεν χρήζουν συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά μπορούν κάλλιστα να ρυθμιστούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες τις οποίες, υπενθυμίζεται, ότι είχε λάβει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από το 2013, με τη σύσταση κοινής εταιρείας Κράτους-Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, την υλοποίηση των οποίων είχε ματαιώσει για ιδεοληπτικούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Στο πλαίσιο αυτό, εύχεται η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και την Εκκλησία και να μην εξαντληθεί σε μια κατ’ επίφαση αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το Κράτος».


Αυτός είναι ο ακροαριστερός ξεφτίλα Νίκος Φίλης : «Δεν υπάρχει Βόρειος Ήπειρος»



Η πλειοψηφία της Ελλάδας ντρέπεται για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και για τα ακροαριστερά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόλυτη ακροαριστερή ξεφτίλα από τα στελέχη του Σύριζα που προκαλούν ασύστολα τους Έλληνες με τις δηλώσεις τους.

Ο προκλητικός ακροαριστερός  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης έβγαλε πόρισμα για τις συνθήκες θανάτου του Κατσίφα παίρνοντας το μέρος της Αλβανίας, λέγοντας : «Όταν ένα πρόσωπο πηγαίνει με καλάσνικοφ σε μια ξένη χώρα, υψώνει την ελληνική σημαία, είναι η Νότιος Αλβανία, το ξαναλέω και προσέχω τα λόγια μου, όχι η Βόρεια Ήπειρος, είναι η Νότιος Αλβανία. Είναι αλβανικά τα εδάφη στην αλβανική κυριαρχία και εκεί ζούσε και ζει, δυστυχώς σε μικρότερο βαθμό γιατί έχουν φύγει άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα οι περισσότεροι, η ελληνική μειονότητα. Φαντάζεστε να έρθει ένας Τούρκος στη Θράκη με ένα καλάσνικοφ να υψώσει την ελληνική σημαία και να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών; Τι θα λέγατε εσείς;” ρώτησε ο Νίκος Φίλης τη δημοσιογράφο Αντιγόνη Ανδρεάκη του Creta Tv. Η δημοσιογράφος απάντησε στον προκλητικό ακροαριστερό Νίκο Φίλή, ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι καλύτερες στη Θράκη από ότι στη Βόρειο Ήπειρο “όπως θα την πω εγώ είτε στην Αλβανία όπως τη λέτε εσείς”. 

Τότε ο προκλητικός Νίκος Φίλης επέμεινε στην άθλια τοποθέτησή του, λέγοντας  για τον Κατσίφα “Για αυτό πυροβολούσε στη Νότιο Αλβανία; Και να το λέτε έτσι γιατί αυτή είναι η πραγματική ονομασία αυτής της περιοχής . Δοκιμάζονται και απαντούν με τα καλάσνικοφ κάποιοι αυτόκλητοι σωτήρες;”. Είναι να ντρέπεται όλη η Ελλάδα για το 3% που ξεφτιλίζει διεθνώς την Ελλάδα μας με τις δηλώσεις των ακροαριστερών προκλητικών στελεχών του.


Αυτοί είναι οι 8 ληστές που είχαν ρημάξει τα σπίτια και χτυπούσαν τα θύματα τους


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες οκτώ (8) ημεδαπών, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εξαρθρώθηκε την 20-10-2018 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ενοίκων κατοικιών, τους οποίους δεν δίσταζαν σε κάποιες περιπτώσεις να κακοποιήσουν, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στις 20/10/ 2018, μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε καταυλισμούς της Δυτικής Αττικής, συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί, μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα μέλη της οργάνωσης ενέχονται σε δέκα (10) περιπτώσεις ληστειών, δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών και σε δύο (2) περιπτώσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:
  1. ΣΑΜΠΑΝΗ ή ΠΑΡΙΑΝΟ Κωνσταντίνο αγνώστου πατρός ή του Αθανασίου και της Μαργαρίτας, γεννηθέντα το 1994 στην Αθήνα 

  1. ΣΑΜΠΑΝΗ ή ΠΑΡΙΑΝΟ Βαλάντη ή Χρυσοβαλάντη αγνώστου πατρός ή του Αθανασίου και της Μαργαρίτας, γεννηθέντα το 1995 ή το 1996 στην Αθήνα ή στη Νίκαια ή στον Κορυδαλλό 
  1. ΚΑΛΑΜΙΩΤΗ Δημήτριο του Ελευθερίου και της Παρασκευής, γεννηθέντα το 1994 στη Νίκαια 

  1. ΚΑΛΑΜΙΩΤΗ Αναστασίου αγνώστου πατρός και της Ειρήνης, γεννηθέντα το 1997 στην Αθήνα 

  1. ΜΗΤΡΟΥ Ιωάννη ή Βαλάντη του Γεωργίου και της Ελπίδας, γεννηθέντα το 1984 ή 1985 ή 1988 στη Νίκαια ή στην Καλαμάτα ή στην Αθήνα 

  1. ΜΗΤΡΟΥ Χρυσοβαλάντη του Γεωργίου και της Ελπίδας, γεννηθέντα 1989 ή 1996 στη Νίκαια ή στην Αθήνα 

  1. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ευάγγελο αγνώστου πατρός ή του Νικολάου και της Ελευθερίας, γεννηθέντα 2000 ή 2001 στον Πειραιά 

Και τη μη συλληφθείσα:
  1. ΛΕΝΤΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ή ΛΕΝΤΕΡΗ ή ΛΕΝΤΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ή ΛΕΟΝΤΟΡΟΠΟΥΛΟΥ Παρασκευή ή Δήμητρα του Παναγιώτη και Γεωργίας, γεννηθείσα το 1972 στην Αχαΐα ή στην Κόρινθο 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των προαναφερόμενων αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875210 και 210-6875188 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Κλειστή σήμερα η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών για να μην γίνει το πάρτι του «Ρουβίκωνα»


Σήμερα αποφασίσθηκε να μπει λουκέτο στη Φιλοσοφική Σχολή, όπου είναι προγραμματισμένο το ρεμπέτικο γλέντι από τα μέλη του Ρουβίκωνα, στην ταράτσα απέναντι από το κυλικείο του 4ου ορόφου.

Η ανακοίνωση της Σχολής :

«Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής, με συνέπεια στη μέχρι τώρα στάση της σχετικά με την αυθαίρετη παρουσία της «Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας» στη Σχολή και αρνούμενη να αποδεχθεί την εξαγγελθείσα χθες δράση της, ανακοινώνει ότι αύριο, Τετάρτη 7/11/2018, η Σχολή θα παραμείνει συμβολικά κλειστή».

Ο Ρουβίκωνας όμως που δεν φοβάται τίποτα γιατί έχει την κάλυψη των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε για το κλείσιμο :

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα
11 ώρες πριν
Μόλις πριν λίγο ενημερωθήκαμε ότι η κοσμητεία αποφάσισε αύριο τετάρτη λόγω του ρεμπέτικου μας να ξανακάνει lock out στη σχολη. Θεωρούμε επιτακτικό η φιλοσοφική σχολή να ανοίξει κανονικά. Είναι απαράδεκτο η Καραμαλέγκου να συνεχίζει να παίζει πολιτικά παιχνίδια στη πλάτη των φοιτητών. Είναι απαράδεκτη όλη η προσπάθεια που έχει στηθεί εδώ και κάποιο καιρό για να χτυπηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και ο πανεπιστημιακός ως ελεύθερος χώρος. Είναι καθήκον όλων των φοιτητών, όλου του κινηματικού κόσμου των σχολών να περιφρουρήσουν το άσυλο. Καλούμε άπαντες αύριο από νωρίς το πρωί στη φιλοσοφική σχολή αθηνών. Η σχολή θα ανοίξει ο κόσμος να χαλάσει. Το ρεμπέτικο γλέντι θα πραγματοποιηθεί κανονικά στη 13:00
Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα


Ρεκόρ στις εισπράξεις από παλιά και νέα χρέη περιμένει φέτος η ΑΑΔΕ


  
Μπορεί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων να καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο έχοντας εκτιναχθεί πάνω από τα 102,6 δισ. ευρώ, ταυτόχρονα όμως ρεκόρ όλων των εποχών σπάνε και οι εισπράξεις από ληξιπρόθεσμα χρέη. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων περιμένει ότι φέτος θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία μέσω ρυθμίσεων και κατασχέσεων ποσά που θα αγγίζουν τα 6 δισ. ευρώ.

Στο τέλος Αυγούστου είχαν εισπραχθεί 3,672 δισ. ευρώ και τον Σεπτέμβριο οι εισπράξεις έφτασαν τα 4 δισ. ευρώ. Με αυτούς τους ρυθμούς τα 6 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους θεωρείται ότι είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί και σε κάθε περίπτωση υπερβαίνει κατά πολύ το στόχο που είχε τεθεί για το 2018.


Οι εισπράξεις από παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη κινούνται έντονα ανοδικά ιδίως την τελευταία διετία. Το 2014, που οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών γινόταν με πολλές δυσκολίες, οι εισπράξεις από ληξιπρόθεσμα χρέη ήταν συγκριτικά περιορισμένες, μόλις 1,561 δισ. ευρώ. Το 2015, οι κατασχέσεις εντάθηκαν ενώ η ρύθμιση των 100 δόσεων είχαν ως αποτέλεσμα να γίνει το πρώτο μεγάλο άλμα. Στο ταμείο μπήκαν 2,261 δισ. ευρώ από νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές και 1,641 δισ. ευρώ από παλαιότερα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Το 2016, τα στοιχεία δείχνουν έκρηξη των εισπράξεων στα 5,2 δισ. ευρώ, οριακά χαμηλότερα στα 5,1 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν το 2017 και φέτος σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων της ΑΑΔΕ οι εισπράξεις αν μέχρι τέλος τους έτους συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό θα αγγίξουν τα 6 δισ. ευρώ.

Για την αύξηση των εισπράξεων, πηγές της ΑΑΔΕ εκτιμούν πως ένα μεγάλο μέρος της οφείλεται στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης ενώ οι κατασχέσεις όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι. Οι κατασχέσεις γίνονται πλέον πιο στοχευμένα. Τα κατασχετήρια εκδίδονται αφότου οι αρμόδιες υπηρεσίες συμβουλευτούν το Μητρώο Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών, ώστε να διαπιστωθεί εκ των προτέρων εάν ο φορολογούμενος στον οποίο σχεδιάζεται η ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης έχει τραπεζικό λογαριασμό. Μετά ακολουθεί το κατασχετήριο.

Πέρυσι, για ένα σύνολο 312.000 ΑΦΜ εκδόθηκαν 1.643.500 ηλεκτρονικά κατασχετήρια ή 5,3 κατά μέσο όρο ανά φορολογούμενο και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών προσέκρουσε είτε σε αδειανούς λογαριασμούς, είτε σε ανυπαρξία τραπεζικών λογαριασμών. Από την άλλη πλευρά βέβαια δεν έλειψαν τα φαινόμενα όπου για ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο τα κατασχετήρια τα οποία εκδόθηκαν οδήγησαν σε πολλαπλάσιες της μίας κατάσχεσης για το ίδιο ποσό. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές το φαινόμενο των πολλαπλών κατασχέσεων για το ίδιο χρέος έχει αναδείξει την ανάγκη τροποποιήσεων στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο το οποίο δεν επιτρέπει επιστροφή του πλεονάζοντος ποσού, παρά μόνο τον μελλοντικό συμψηφισμό του με άλλες οφειλές.


Πηγή : newsbeast.gr


Γελάει ο κόσμος με το χωρίζουν αλλά δεν χωρίζουν του Ιερώνυμου - Τσίπρα



Γελάει όλη η Ελλάδα με τις γελοιότητες Ιερώνυμου - Τσίπρα, που οι ιερείς δε θα ονομάζονται πια Δ.Υ αλλά θα πληρώνονται από το δημόσιο. Αφήνοντας έτσι την εκκλησία ανεξέλεγκτη να διαχειρίζεται χρήματα και μειώνει τον αριθμό των Δ.Υ ώστε να μπορέσει να διορίσει και άλλους.






Αν κατάλαβα καλα το κράτος δεν θα πληρώνει πλέον τους κληρικούς αλλά θα δίνει τα ίδια χρήματα στην εκκλησία να τους πληρώνει η ίδια...Αυτές είναι ριζικές τομές γατάκια

Φοβερή αυτή η αλλαγή όπου το κράτος δεν θα πληρώνει πια τους κληρικούς, αλλά θα καταβάλει το ποσό της μισθοδοσίας τους στην Εκκλησία

Στη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου θα προβλέπεται ότι οι ιερείς παύουν να είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι και θα πληρώνονται από την Εκκλησία με ένα εφάπαξ ποσό που θα δίνεται από το κράτος.
Μεγάλος διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους. Ο λογαριασμός έρχεται στους ίδιους πάλι, άλλαξε το ΑΤΜ.

To κράτος δεν θα πληρώνει πια τους κληρικούς, αλλά θα καταβάλει το ποσό της μισθοδοσίας τους στην Εκκλησία.
Δεν συνιστά αυτό τομή;
Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ο Τσίπρας μόλις μετέτρεψε την εκκλησία από δημόσιο σε ιδιωτική εταιρεία με κρατική επιδότηση.

ΚΑΙ εγώ σας λέω πώς ο κάνει πάρτι και για αυτό έσπευσε να διαπραγματευτεί με αυτόν τον τόσο επιτυχημένο negotiator () Είναι αλήθεια ότι έχει αφήσει εποχή στις διαπραγματεύσεις και αυτό η ελλαδική εκκλησία φαίνεται πως το εκτιμά! ΄ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΌΛΑ ΚΙ ΕΦΥΓΕΣ!


Τέτοιο χωρισμό όπως αυτον Εκκλησίας -Κράτους έχω κάνει κι εγώ με γκόμενο. Χωρίσαμε, κοιμόταν με άλλες αλλά δεν έφευγε από το σπίτι μου. Επειδή με αγαπούσε 😑

Διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας για γέλια.

Δεν θα πληρώνει το κράτος σαν ΔΥ τους παπάδες, αλλά... θα τους πληρώνει με επιχορήγηση.


Ωραία συμφωνια έκανε ο Τσίπρας με την εκκλησία. Οι ιερεις δε θα ονομάζονται πια Δ.Υ αλλα θα πληρώνονται απο το δημόσιο.
Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και αφήνει την εκκλησία ανεξέλεγκτη να διαχειρίζεται χρήματα και μειώνει τον αριθμό των Δ.Υ ώστε να μπορέσει να διορίσει και άλλους