Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ετοιμάζουν νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις με μειώσεις σοκ – Έκθετος ο Καμμένος



«Ραβασάκι» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις δεσμεύσεις τόσο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όσο και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις αποδοχές των στρατιωτικών, να πέφτουν για άλλη μια φορά στο κενό.

Θα πρέπει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι σε εκκρεμότητα παραμένει η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια στρατιωτικών και υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας.

Το έγγραφο του ΥΠΟΙΚ, το οποίο εστάλη τη Δευτέρα (25/07/2016) σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος», αναφέρει ότι με το νέο μισθολόγιο θα πρέπει να εξοικονομηθούν 200 με 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, από τη μείωση των αποδοχών όλων των στρατιωτικών, αξιωματικών και υπαξιωματικών. Οι μειώσεις αναμένεται να πλήξουν κυρίως στρατιωτικούς μεσαίων και χαμηλότερων βαθμών. Με βάση τα μοντέλα ανάλυσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ότι για να εξοικονομηθούν τα 300 εκατ. ευρώ τον χρόνο, οι μειώσεις στους μισθούς θα πρέπει να είναι της τάξης των 200 μέχρι και τα 400 ευρώ, ανάλογα με το βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι ένας στρατιωτικός που λαμβάνει σήμερα 1.100 ευρώ, θα δει τις αποδοχές του να μειώνονται απότομα περίπου στα 850 ευρώ.

Άλλες πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι οι μειώσεις ενδέχεται να μην είναι άμεσες στους μισθούς, αλλά να κρυφτούν πίσω από την «προσωπική διαφορά».
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πάντως, η κυβέρνηση και ειδικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, βρίσκονται ξανά έκθετοι απέναντι στις δεσμεύσεις τους. Ήδη έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στους 65.000 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, καθώς θεωρούν ότι αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για τη μείωση της μισθολογικής τους δαπάνης κατά 300 εκατ. ευρώ ετησίως, θα επηρεαστεί και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.



Πηγή : newsbomb.gr


Τσίπρας: Αφού έκοψε το ΕΚΑΣ ανακοίνωσε ψίχουλα σαν... ισοδύναμα



Είπε ότι η συμφωνία με τους δανειστές «καλύπτει» το 94% των στεγαστικών δανείων - Υποσχέθηκε δωρεάν φάρμακα και προπληρωμένη κάρτα δωρεάν αγορών για όσους έχουν χάσει μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους, αλλά ξέχασε να πει από πού θα βρει τα λεφτά

Προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα στην κοινωνία έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος μία ημέρα μετά τη χθεσινή απουσία του από τη Βουλή συγκάλεσε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής και ανακοίνωσε το σχέδιο για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους.

Για πρώτη φορά μεταδίδεται ζωντανά από την κρατική τηλεόραση εισήγηση ομιλίας πρωθυπουργού σε συμβούλιο, καθώς  στο νέο σόου ανακοίνωσε τα αντισταθμιστικά για την περικοπή του ΕΚΑΣ, τονίζοντας ότι θα έχουν ισχύ από τον επόμενο μήνα. Εντύπωση έκανε η παραδοχή του κ. Τσίπρα ότι το ισοδύναμο ποσό για το 2016 έχει εξασφαλιστεί, αλλά για τα επόμενα δύο έτη «ελπίζει» να τα εξασφαλίσει.


Δεν πρωτοτύπησε και επιτέθηκε για ακόμα μία φορά στις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες ευθύνονται που παρέλαβε μία χρεοκοπημένη χώρα.  «Αναλάβαμε μία χρεοκοπημένη και κοινωνικά λεηλατημένη  χώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι οι ασφυκτικές πιέσεις προς τους δανειστές δεν αφήνουν περιθώρια ελιγμών στην κυβερνητική πολιτική. Παρά ταύτα, ισχυρίστηκε  ότι «με πενιχρούς πόρους επιλέξαμε να αυξήσουμε τον κοινωνικό προϋπολογισμό και μάλιστα το 2016 επιλέξαμε να αναδιανείμουμε πόρους δίνοντας επιπλέον 823 εκατ. για κοινωνικές δαπάνες», ωστόσο, τόνισε ότι το εν λόγω ποσό δεν είναι αρκετό για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.


Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη φράση «με τον λαό, για το λαό, από το λαό» και υπογράμμισε ότι μαζί  πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη, το νέο κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να χτιστεί από τα πάνω. «Το πόλεμο θα τον κερδίσουμε, κερδίζοντας μικρές, καθημερινές μάχες», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.   


Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί στην διαπραγμάτευσή με τους Θεσμούς τα εργασιακά, τονίζοντας ότι «είναι επιδίωξή μας να επανέλθουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να μην απελευθερωθούν οι μαζικές απολύσεις, να μην θεσπιστεί ξανά το δικαίωμα των εργοδοτών σε ανταπεργία (lock-out)»

Οι εφτά πυλώνες των κρατικών παρεμβάσεων για την επανίδρυση του κοινωνικού κράτους



Στο πρώτο σκέλος της ομιλίας του ο πρωθυπουργός παρέθεσε τους εφτά πυλώνες της ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους στους οποίους εστιάζει η Κυβέρνησή του και είναι οι εξής:

 
Υγεία

Μόνο με τον ΑΜΚΑ κάθε πολίτης ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος μπορεί να απολαμβάνει υπηρεσίες Υγείας σε οποιαδήποτε δομή του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, σημείωσε ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία ολοκληρωμένου και επαρκώς στελεχωμένου Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας. Εντός του 2017 θα έχουμε τις πρώτες μονάδες σε πολλούς Δήμους της χώρας, ανέφερε, σημειώνοντας ότι η νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε την ψηφιοποίηση χιλιάδων φακέλλων. «Ο έλεγχος πλέον θα γίνεται ευκολότερα και αποτελεσματικότερα. Έχει μεγάλη σημασία το κόστος κάθε συστήματος και κυρίως που διοχετεύονται οι πόροι του», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, σχολιάζοντας ότι στο παρελθόν οι προμήθειες φαρμάκων ήταν ένα πεδίο όπου γινόταν "πάρτι" διαφθοράς εις βάρος των πολιτών.


Κοινωνική Ασφάλιση

Ο δεύτερος πυλώνας των παρέμβασεών της κυβέρνησης αφορά την Κοινωνική Ασφάλιση.

«Πετύχαμε την καθιέρωση της εθνικής σύνταξης, ενώ καταφέραμε να επανεκκινήσει η καταβολή του εφάπαξ που είχε παγώσει από το 2013», τόνισε ο κ. Τσίπρας

Δίχτυ προστασίας για τους κοινωνικά αδύναμους

Τρίτος πυλώνας είναι η προστασία των κοινωνικά αδύναμων. Η κυβέρνηση εξασφάλισε δωρεάν ρεύμα σε 90.000 νοικοκυριά, δωρεάν νερό σε 58.000 νοικοκυριά και την δωρεάν μετακίνηση των άνεργων. Από το 2017 ξεκινά το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται σε ένα από τα 250 κέντρα για πληροφόρηση και υποστήριξη.

Προστασία της εργασίας

Επισημαίνοντας την ασυδοσία που επικρατούσε παλαιότερα στις εργασιακές σχέσεις, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αναστροφή της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων. «Επιδίωξή μας η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασία και η αποτροπή των ομαδικών απολύσεων και του λοκ άουτ», σημείωσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να καταχυρωθούν και συνταγματικά οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για το θέμα του κατώτατου μισθού. Οι εργαζόμενοι πλέον μέσω των συλλογικών τους οργάνων συνεργάζονται απευθείας με το υπουργείο Εργασίας για να αντιμετωπίσουν τις εναντίον τους αυθαιρεσίες.
Επίσης στηρίξαμε εργαζόμενους στις περιπτώσεις πτώχευσης εταιρειών, που οδήγησαν σε φτωχοποίηση εργαζομένων και απολύσεις.


Αναδιοργάνωση των προγραμμάτων για αντιμετώπιση της ανεργίας

Αν και η ανεργία έχει αποκλιμακωθεί με μείωση από 26% σε 23%, μπροστά μας. Τα προγράμματα για ανέργους είναι μόνο ένα τμήμα της προσπάθειάς μας, υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι, δυστυχώς, το προηγούμενο διάστημα τα προγράμματα αυτά ενέτειναν την εκμετάλλευση. Ωστόσο, τόνισε, τώρα έχουν επανασχεδιαστεί για να μη συνεχιστεί άλλο το σκάνδαλο. Ο μισθός των συμμετεχόντων στα voucher είναι αυξημένος και τα δικαιώματά τους πλήρη. 

 Στεγαστική πολιτική

Έκτος πυλώνας του σχεδιασμού της κυβέρνησης είναι η στεγαστικη πολιτική με πρώτο καθήκον την προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία και επετεύχθη, κατά τον κ. Τσίπρα. Το 94% του συνόλου στεγαστικών δανείων καλύπτεται από την τρέχουσα συμφωνία, επισήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι ο Νόμος Κατσέλη συνεχίζει να ισχύει και προστατεύει 2 στους 3 δανειολήπτες. Η κυβέρνηση επίσης συγκροτεί φορέα ακινήτων που θα προσφέρει σε ευάλωτες ομάδες στέγη.

Παιδεία 

Ο έβδομος πυλώνας είναι η Παιδεία. Αρχικά ιδρύονται νέα Ειδικά Σχολεία και νέα τμήματα ένταξης. Η κυβέρνηση θα διευρύνει το πλαίσιο υποστήριξης των σχολείων Γενικής Εκπαίδευσης με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.
Επίσης τον Σεπτέμβριο ξεκινά η μεγάλη προσπάθεια ένταξης όλων των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία, ενώ για τον λόγο αυτό θα προσληφθούν μέσα στο καλοκαίρι 800 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.


Δέσμη μέτρων για το ΕΚΑΣ



Αναφορικά με το ΕΚΑΣ επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, λέγοντας ότι ήταν μία από τις δεκάδες καταστροφικές που είχε αναλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά απέναντι στους δανειστές.

Η δέσμη μέτρων για το ΕΚΑΣ:

α) Πλήρης απαλλαγή για όσους δικαιούχους υπήρξε μείωση από την φαρμακευτική δαπάνη, δεν θα πληρώνουν τα φάρμακά τους.

β) Απαλλαγή- για απώλειες από 30 ευρώ -από την παρακράτηση του 6% για την εισφορά Υγείας.

γ)Για απώλειες από 115 ευρώ θα ισχύει η προπληρωμένη Κάρτα Αλληλεγγύη για το αγορές που θα αντιστοιχούν στο  ⅓ του ποσού που απωλέστηκε

δ) Διατήρηση ισόποσης παροχής στους χρόνια πάσχοντες με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%.

ε) Διατήρηση ισόποσης παροχής σε έναν από τους δύο συζύγους

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι, αν και η κυβέρνηση είναι ακόμα μακριά από τον στόχο της ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, τα στελέχη της δίνουν τη μάχη με όλες τους τις δυνάμεις. «Τα μέσα μας αρκετές φορές δεν είναι ισχυρά αλλά συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση και στο τέλος θα κερδίσουμε τον πόλεμο», τόνισε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η μάχη πρέπει να δοθεί μαζί με τον κόσμο, με τη δική του συμμετοχή. «Το νέο κοινωνικό κράτος δεν μπορεί παρά να είναι για τον λαό, με τον λαό και από τον λαό», ανέφερε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.




Ελένη Στεργίου
Πηγή : protothema.gr


Ο Σύριζα υπέρ των κακοποιών αντιεξουσιαστών και κατά της αστυνομίας που επιβάλει τον νόμο



Ήμασταν σίγουροι και δεν ήταν κρυφό ότι πίσω από την ανοχή και τα στραβά μάτια στην ανεξέλεγκτη δράση των αντιεξουσιαστών και αλληλέγγυων, τις καταλήψεις και τις καταστροφές κρύβεται ο Σύριζα.

Τώρα κατόπιν εορτής και αφού τέλειωσε το 15νθήμερο παράνομης κατασκήνωσης στο ΑΠΘ που άφησε πίσω του τεράστιες καταστροφές και μεγάλο λογαριασμό στους πολύπαθους Έλληνες πολίτες είπαν να καθαρίσουν κάποια κτίρια από καταλήψεις αντιεξουσιαστών.

Στην επιχείρηση εκκαθάρισης της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν συνολικά 74 άτομα, από την εκκένωση τριών κτιρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη (το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», στην οδό Γρ. Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, το «Μανδαλίδειο Μέγαρο» στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης και ένα 8όροφο κτίριο, επί της οδού Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της πόλης). Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Μπουλντόζες ξεκίνησαν επίσης από το μεσημέρι την επιχείρηση κατεδάφισης του κτιρίου του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, στο οποίο βρίσκονταν μέσα παράνομα και λαθρομετανάστες. 

Δέν άρεσε η επιβολή του νόμου στους αντιεξουσιαστές και αντέδρασαν στην αστυνομική επιχείρηση με κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη :

Η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών

«Ως άμεση απάντηση στα πογκρόμ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους κατειλημμένους χώρους στέγης προσφύγων – μεταναστών, καταλάβαμε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας, ζητώντας ταυτόχρονα την αμεση απελευθέρωση των διωκόμενων συντρόφων μέχρι τις 12.00, καθώς και την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου, μέσα στους χώρους του οποίου βρίσκεται τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Σύντροφοι και συντρόφισσες ενάντια στις εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης προσφύγων – μεταναστών στη Θεσσαλονίκη».

Σημειώνεται ότι ο εξοπλισμός ένδυσης και σίτισης καθώς και το ιατροφαρμακευτικό υλικό μεταφέρθηκαν σε μονάδες φιλοξενίας προσφύγων πριν από την κατεδάφιση.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή η αστυνομία πείραξε τους αντιεξουσιαστές και έβγαλε ανακοίνωση : 







Ο Στουρνάρας σήκωσε το «γάντι» που έριξε ο Δραγασάκης

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ



Έντονη αντίδραση προκάλεσαν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα όσα είπε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη Βουλή σχετικά με το πώς πληρώθηκε πέρυσι η δόση του ΔΝΤ στο παρά πέντε και αποφεύχθηκε η χρεοκοπία.

Πηγές της ΤτΕ διαψεύδουν κατ' αρχάς ότι ο Γ. Στουρνάρας έριξε την ιδέα να μαζευτούν τα αποθεματικά των Ταμείων τονίζοντας ότι "ο Διοικητής της ΤτΕ ουδέποτε εισηγήθηκε χρήση των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων για να πληρωθεί η δόση".

Αντίδραση προκάλεσε, όμως και η αναφορά του Γ. Δραγασάκη περί μυστικού λογαριασμού από τον οποίο τελικά πληρώθηκε το ΔΝΤ. "Ο λογαριασμός ήταν και είναι λογαριασμός του Ελληνικού Δημοσίου και όχι της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο Διοικητής εισηγήθηκε απλώς τη χρήση αυτού του λογαριασμού" σημειώνουν οι ίδιες πηγές, καρφώνοντας όσους διαπραγματεύονταν πέρσι με τους Θεσμούς έχοντας άγνοια βασικών παραμέτρων και λεπτομερειών του "παιχνιδιού".


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ
Πηγή:  iefimerida.gr 


Ο γύρος του κόσμου χωρίς καύσιμα-Προσγειώθηκε το Solar Impulse



Πέταξε πάνω από τέσσερις ηπείρους, τρεις θάλασσες και δύο ωκεανούς χωρίς ούτε μια σταγόνα καυσίμου. Στόχος η προώθηση των καθαρών πηγών ενέργειας.

Εν μέσω πανηγυρισμών το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse 2 προσγειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο αεροδρόνιο του Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Έπειτα από 16 μήνες και 500 ώρες πτήσης, το καινοτόμο αεροσκάφος ολοκλήρωσε το γύρο της Γης. To αεροσκάφος κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια.  Οι Ελβετοί πιλότοι Μπερτράν Πικάρ και Αντρέ Μπόρσμπεργκ ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το ίδιο σημείο στις 9 Μαρτίου 2015.

Η αποστολή του Solar Impulse έχει στόχο την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η διαδρομή αποτελείτο από 17 στάδια και κάλυψε περίπου 42.000 χιλιόμετρα. Διέσχισε τέσσερις ηπείρους, τρεις θάλασσες και δύο ωκεανούς.







Πηγή : antenna.gr


Εuropol: 5.000 τζιχαντιστές απειλούν την Ευρώπη




Νέα προειδοποίηση για την δράση χιλιάδων τζιχαντιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη εξέδωσε η Europol.

Νέα προειδοποίηση για την δράση χιλιάδων τζιχαντιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη εξέδωσε η Europol. Εκπρόσωπος της Europol έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα Osnabrücker Zeitung, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 5.000 μαχητές που πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία και έχουν γεννηθεί σε ευρωπαϊκές χώρες.

Η Europol εκτιμά ότι από τους 5.000 μαχητές, περίπου το ένα τρίτο (δηλαδή 1.800 άτομα) έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους και είναι υποψήφιοι για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ δεν υπολογίζεται ο αριθμός εκείνων που είναι οπαδοί του  ISIS αλλά είναι γνωστοί στις αρχές. «Μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, ή ξένοι μαχητές που επιστρέφουν με διαβατήρια της ΕΕ ταξιδεύουν κατά κανόνα εντός της Ένωσης, με αυθεντικά ή πλαστά διαβατήρια», ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Η έκθεση της Europol είναι ένα κείμενο 55 σελίδων και αναφέρεται σε πιθανές επιθέσεις από μεμονωμένα άτομα, όπως έχει αρχίσει να εκδηλώνεται στη Γερμανία το συγκεκριμένο φαινόμενο. Η Europol αναφέρει ότι οι τελευταίες επιθέσεις δεν είχαν οργανωθεί από το Ισλαμικό Κράτος, παρ' ότι ανέλαβε την ευθύνη τους. Επίσης, σημειώνεται πως μέσα στους υποψήφιους τρομοκράτες συγκαταλέγονται πολλές γυναίκες, η δράση των οποίων χαρακτηρίζεται «αρκετά πετυχημένη».



Πηγή : thetoc.gr


Αυστραλία: Ξεκινά έρευνα για την κακοποίηση παιδιών υπό κράτηση




Σίδνεϊ, Αυστραλία

Έρευνα διέταξε ο αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ για την μεταχείριση παιδιών υπό κράτηση, μετά την δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει φύλακες να χρησιμοποιούν δακρυγόνα σε έφηβους φυλακισμένους και να δένουν ένα μισόγυμνο παιδί, με το κεφάλι καλυμμένο σε κουκούλα, σε μια καρέκλα.

Το βίντεο με την κακοποίηση έξι παιδιών Αβοριγίνων σε κέντρο κράτησης εφήβων ξεσήκωσε θύελλα νέων αντιδράσεων για την μεταχείριση των Αβοριγίνων, αυτόχθονων κατοίκων της χώρας, από το κράτος και τα ψηλά ποσοστά φυλάκισής τους.

Το αυστραλιανό κανάλι ABC μετέδωσε το υλικό που επίσης δείχνει αγόρια σε κέντρο κράτησης της βόρειας επικράτειας της Αυστραλίας να γδύνονται από τους φρουρούς τους, να τα αρπάζουν από το λαιμό, να τα πετάνε μέσα σε κελιά, και να κρατούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε απομόνωση.

«Όπως και όλοι οι Αυστραλοί, είμαι βαθιά συγκλονισμένος - σοκαρισμένος και έχω μείνει άναυδος από τις εικόνες κακομεταχείρισης των παιδιών» είπε ο Τέρνμπουλ στο ραδιόφωνο του ABC, καθώς ανακοίνωνε την σύσταση ανώτατης επιτροπής της κυβέρνησης για να ερευνήσει τα επεισόδια.

Τα αποσπάσματα βίντεο που έδειξε το κανάλι ABC από το Κέντρο Κράτησης Νέων «Don Dale» στο Ντάργουιν γυρίστηκαν μεταξύ του 2010 και του 2014. Σύμφωνα με δικηγόρο που αντιπροσωπεύει τα αγόρια, και τα έξι αγόρια που έχουν υποστεί κακοποίηση.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters


Γνωστός στη γαλλική αντιτρομοκρατική ο 19χρονος σφαγέας του ιερέα στη Νορμανδία



Ο Αντέλ Κερμίς ανάγκασε τις καλόγριες να παρακολουθήσουν τη σφαγή του ιερέα -Ο άλλος δράστης βιντεοσκοπούσε την εκτέλεση του ηλικιωμένου άνδρα

Ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ στη Νορμανδία της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκε ένας ηλικιωμένος ιερέας, αναγνωρίστηκε ως ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς, γεννηθείς στην Γαλλία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολάν.

Ερωτήματα προκαλεί στο μεταξύ η αποκάλυψη του Μολάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι ο Κερμίς «ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία». Ο 19χρονος σφαγέας είχε προσπαθήσει να φθάσει στη Συρία το 2015 και, μετά την επιστροφή του από την Τουρκία, ανακρίθηκε και προφυλακίστηκε διότι τον βάραιναν υποψίες για σχέσεις με μια τρομοκρατική οργάνωση, πριν απελευθερωθεί υπό όρους και υποχρεωθεί να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Πώς ένας ύποπτος για τρομοκρατία σε μια περίοδο που όλη η Ευρώπη, αλλά και η Γαλλία ζει υπό τον φόβο ενός ακόμη χτυπήματος κυκλοφορεί χωρίς καμία επίβλεψη από τις Αρχές;

Η αστυνομία πάντως εξακολουθεί να αναζητεί να ταυτοποιήσει τον δεύτερο δράστη της επίθεσης και έφοδοι της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη δήλωσε ο Μολάν.

Την ίδια ώρα σοκ έχει προκαλέσει στη παγκόσμια κοινή γνώμη το γεγονός ότι οι δράστες της σφαγής υποχρέωσαν τον ηλικιωμένο ιερέα να γονατίσει πριν τον εκτελέσουν και βιντεοσκόπησαν τη δολοφονία, σύμφωνα με μια μοναχή που γλίτωσε από τη σφαγή.

Η μοναχή, που μίλησε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ήταν μεταξύ των ανθρώπων που κρατήθηκαν όμηροι από τους δράστες κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας στην εκκλησία, κοντά στη Ρουέν.

«Τον ανάγκασαν να γονατίσει, εκείνος προσπάθησε να αμυνθεί και έτσι ξεκίνησε η τραγωδία», είπε η αδελφή Ντανιέλ στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC. 

Όπως εξήγησε, η ίδια κατάφερε να διαφύγει τη στιγμή που ο ένας από τους δράστες σκότωνε τον ιερέα.

Οι δύο άνδρες έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης των ομήρων που κρατούνταν στην εκκλησία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Point ο ιερέας Ζακ Αμέλ γεννήθηκε το 1930 στο Darnétal και χειροτονήθηκε το 1958.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης Φρανσουά Μπαϊρού δήλωσε ότι στο χωριό Saint-Etienne-de-Rouvray, όπου έγινε η σφαγή του ιερέα υπάρχει «ένα τζαμί σαλαφιστών» και μια «κοινότητα φανατικών» και πρόσθεσε ότι είναι λυπηρό ότι έμεινε αφύλακτη η εκκλησία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα τους.

«Είμαστε στο  Saint-Étienne-du-Rouvray και όλος ο κόσμος ήξερε ή θα έπρεπε να ξέρει ότι σε αυτή την πόλη υπάρχει ένα τζαμί σαλαφιστών και μια κοινότητα φανατικών, μεταξύ της οποίας υπήρχαν μέλη που είχαν φύγει για τη Συρία, ενώ ο δολοφόνος είχε ήδη προσπαθήσει να πάει», δήλωσε ο Φρανσουά Μπαϊρού.

«Το να αφήνεις χωρίς ασφάλεια μια εκκλησία, χριστιανική, δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί», πρόσθεσε.

Στο σημείο της επίθεσης μετέβησαν τόσο ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.


Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη
Την ευθύνη για το μακελειό ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωση μέσω του πρακτορείου που πρόσκειται στην τρομοκρατική οργάνωση, Amaq.

Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται πως οι ένοπλοι ήταν «στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους».

Το μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η επίθεση στην εκκλησία της Νορμανδίας στη Γαλλία πραγματοποιήθηκε από στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους ως απάντηση στο κάλεσμα να θέσουν στο στόχαστρο τις χώρες των σταυροφόρων της διεθνούς συμμαχίας».


Έντονες οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου
Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους πρέπει να καταπολεμηθεί με «κάθε τρόπο».

«Είμαστε αντιμέτωποι με μία δοκιμασία, μία από τις πολλές, αφού η απειλή είναι ιδιαίτερα αυξημένη και παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη, είμαστε μπροστά σε μία οργάνωση που μας έχει κηρύξει τον πόλεμο. Πρέπει να πολεμήσουμε σε αυτόν τον πόλεμο με κάθε τρόπο, σεβόμενοι το κράτος δικαίου και ό,τι μας καθιστά δημοκρατία», είπε ο Ολάντ.

«Είναι οι καθολικοί που χτυπήθηκαν, αλλά και όλοι οι Γάλλοι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Οι Γάλλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι απειλούνται, αλλά ότι δεν είναι οι μόνοι. Η Γερμανία απειλείται, επίσης και άλλοι απειλούνται, όμως η δύναμη τους είναι η διατήρηση της συνοχής τους», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε «με τον πιο έντονο τρόπο» την επίθεση και προσέφερε τη βοήθεια των ΗΠΑ στις γαλλικές αρχές στις έρευνες για την ενέργεια αυτή, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Η Γαλλία και οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει μια κοινή δέσμευση για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας όλων των πίστεων, και η σημερινή βία δεν κάμπτει αυτή τη δέσμευση», σημείωσε σε ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

«Βάρβαρη» αποκάλεσε την επίθεση ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, συμπληρώνοντας ότι αποτελεί χτύπημα για όλους τους Καθολικούς και ολόκληρη τη Γαλλία. «Θα σταθούμε μαζί», έγραψε ο ίδιος σε ανάρτηση του στο Twitter.

Το Βατικανό με επίσημη ανακοίνωση καταδίκασε τη «βάρβαρη δολοφονία», προσθέτοντας ότι το έγκλημα είναι ακόμη πιο στυγερό επειδή συνέβη σε ιερό χώρο.  

«Ο πάπας συμμετέχει στον πόνο και τον τρόμο αυτής της παράλογης βίας», είπε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι.


Πηγή : protothema.gr


Μητσοτάκης: Το πρόβλημα δεν είναι ο Βαρουφάκης αλλά ο ίδιος ο Τσίπρας



Σφοδρή προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με συνεχείς αναφορές στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

«Ο κ. Τσίπρας δεν πήρε καν το λόγο και άφησε τον κ. Δραγασάκη σε ρόλο απολογούμενου. Με το προαύλιο τα πάει καλά. Με την ολομέλεια βλέπω να έχει κάποιες δυσκολίες», είπε στις πρώτες φράσεις της ομιλίας του στη συζήτηση για την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.


Παράλληλα επ’αυτού σχολίασε και την απουσία του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στη Βουλγαρία.

«Και στη Μογγολία θα πήγαινε για να αποφύγει την παρουσία του στη σημερινή συζήτηση», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως ο πρωθυπουργός δεν θέλει αυτή την εξεταστική και προανήγγειλε πως αν καταψηφιστεί σήμερα το αίτημα για τη σύστασή της «στην επόμενη Βουλή αυτή η εξεταστική θα γίνει».

«Φοβάστε κάτι; Δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού να μάθουμε τι ακριβώς έγινε; Ελάτε με τα στοιχεία σας να τα συζητήσουμε. Όσο μένουν αναπάντητα ερωτήματα, τόσο θα δίνονται συνεντεύξεις, θα γράφονται βιβλία και ανακοινώσεις όπως του κ. Βαρουφάκη για το κόμμα με το οποία λέει ότι θα κατέβει στις εκλογές δίνοντας στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Eurogroup», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θυμάμαι στις 28 Απριλίου 2015 ο κ. Τσίπρας να λέει ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι σημαντικό asset για την κυβέρνηση και τη χώρα. Μήπως το plan B ήταν plan A και μήπως την τελευταία στιγμή ο κ. Τσίπρας φοβήθηκε και τα έδωσε όλα στους δανειστές; Αυτή είναι η κατηγορία του κ. Βαρουφάκη. Δεν υπάρχει ζήτημα Βαρουφάκη. Υπάρχει ζήτημα Τσίπρα και δεν μπορεί άλλο ο κ. Τσίπρας να κρύβεται πίσω από τον κ. Βαρουφάκη», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε πρώτος να επιθυμεί τη σύσταση αυτής της εξεταστικής.

«Θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πείτε μία δυνατή συγνώμη. Δεν το κάνετε», συμπλήρωσε και επιτέθηκε ξανά προσωπικά στον πρωθυπουργό

«Μόνος αυτοσκοπός είναι η νομή της εξουσίας. Ασυγκίνητος ο πρωθυπουργός μπροστά στην ακραίας χυδαιότητας φράση του κυβερνητικούς σας εταίρου για την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης», συνέχισε και κάνοντας λόγο για τακτικισμούς έφερε ως παράδειγμα και την απλή αναλογική αλλά και την διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης για την οποία είπε ότι η κυβέρνηση την ξεκινά κατακαλόκαιρο με όρους επικοινωνίας.

«Πώς έχετε το θράσος να ταυτίζετε τη δημοκρατία με την αριστερα; Είσαστε πραγματικά θλιβερός χθες κ. Τσίπρα. Θλιβεροί είσαστε και ακόμα πιο θλιβερό είναι ότι χάνονται επί της πρωθυπουργίας σας η μία ευκαιρία μετά την άλλη για τη θεσμική αναβάθμιση της χώρας και την ανάπτυξη της», πρόσθεσε ενώ είπε χαρακτηριστικά πως αυτή η εξεταστική πρέπει να γίνει γιατί η χώρα απήχε μία ανάσα από το να διολισθήσει στην ασύντακτη χρεωκοπία και να γίνει Βενεζουέλα της Μεσογείου.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας τους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε λόγο για τεράστιο κόστος που κατά τον διοικητή της ΤΤΕ είναι 86 δις και κατά τον κ. Ρέγκλινγκ 100 δις ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε λεπτομερώς σε οικονομικά στοιχεία σχετικά με το τι έγινε στις τράπεζες, πόσα χρήματα χάθηκαν από την Τρίτη ανακεφαλαιοποίηση την οποία χαρακτήρισε αχρείαστη και είπε ότι το κόστος για κάθε ελληνική οικογένεια έφτασε τα 5000 ευρω.

«Λέτε υπογράψατε τρίτο μνημόνιο γιατί τα προηγούμενα δύο απέτυχαν. Εσείς δεν θα τα σκίζατε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο;», είπε ανεβάζοντας τους τόνους και σημειώνοντας ότι «τον Ιανουάριο του 2015 πήρατε εντολή να σχίσετε μνηνόνια και όχι να κάνετε διαπραγμάτευση».

Ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας ήξερε ότι οι προεκλογικές του εξαγγελίες δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, είπε ότι η κυβέρνηση ήταν κατώτερη των περιστάσεων και έπαιξε στα ζάρια την εικόνα της χώρας και τελικά έκανε άτακτη υποχώρηση μπροστά στο φάσμα της απερχόμενης καταστροφής.

Επιπλέον χαρακτήρισε το δημοψήφισμα παρωδία και είπε ότι αυτό ήταν που έκλεισε τις τράπεζες, τρομοκράτησε και γονάτισε τους Έλληνες και οδήγησε στα κάπιταλ κοντρόλς.

«Ξέρατε ότι η απόφασή σας έβγαζε τη χώρα εκτός προγράμματος και πως η ΕΚΤ ήταν υποχρεωμένη να διακόψει τον ELA. Δεν πήγατε κ. Δραγασάκη με τον κ. Τσακαλώτο στον κ. Ντράγκι στις 27 Ιουνίου 2015; Και τι είπατε μετά; Αποκαλύψατε ότι συζητήσατε για επιβολή ελέγχου κεφαλαίων και πως αυτό μπορεί να γίνει με τρόπο ανατρέψιμο», σημείωσε ενώ επισήμανε πως οι κ.κ Βαρουφάκης και Γκαλμπρέιθ αναφέρουν σε βιβλίο ότι υπήρχε προετοιμασία για σχέδιο Β, για παράλληλο νόμισμα.

«Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι 3 ημέρες πριν το δημοψήφισμα ο κ. Τσίπρας πήγε στον κ. Καμμένο στο Πεντάγωνο και εκείνος είχε κάνει την εντυπωσιακή δήλωση ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας». Αυτή είναι δουλειά του υπουργείου προστασίας του πολίτη, όχι των Ενόπλων Δυνάμεων», συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «αν υπάρχει ψήγμα αλήθειας, τότε υπήρχε όντως σενάριο εκτροπής».

Φραστικό επεισόδιο Βούτση - Τζαβάρα

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιδρούν έντονα όταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έδωσε το λόγο στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να δώσει ορισμένες διευκρινήσεις πάνω στα όσα είχε υποστηρίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα προκειμένου να συνεχιστεί κανονικά η συζήτηση, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας έκανε λόγο για παραβίαση του κανονισμού και πρωτοφανή διαδικασία.

«Δεν θα διευθύνουμε από κοινού τη συζήτηση. Ο υπουργός έχει δικαίωμα να πάρει το λόγο και να απαντήσει. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς συμπεριφέρεστε έτσι, κ. Τζαβάρα. Δεν σας τιμά αυτό που κάνετε», τόνισε ο κ. Βούτσης.

«Αν σας δώσω τα πρακτικά των τεσσάρων προηγούμενων συζητήσεων για Εξεταστικές, θα δείτε ότι υπήρχε η δυνατότητα και αναπτυσσόταν διάλογος με υπουργούς. Σας παραπέμπω στα πρακτικά των τεσσάρων τελευταίων συνεδριάσεων…», επέμεινε ο κ. Βούτσης.

«Μας προσβάλλετε. Είστε πρόεδρος εσείς της Βουλής; Πρώτη φορά στην ιστορία του Κοινοβουλίου συμβαίνει αυτό..», ανέφερε ο κ. Τζαβάρας.

«Αφήστε τα επεισόδια. Ελάτε τώρα που σας προσβάλω. Είναι ντροπή σας. Φοβάμαι ότι έχετε την αλαζονεία της μονοκομματικής αντίληψης. Θεωρούσατε ότι απ’ αυτή την έδρα θα μπορούσε να διευθετηθεί η διαδικασία μόνο για τα συμφέροντα ορισμένων. Κάνετε λάθος. Αν ως παράταξη έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα διευθέτησης των διαδικασιών, να υποβάλετε μομφή. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Τη διαδικασία θα τη διευθύνω εγώ, όχι μαζί» αντέτεινε ο κ. Βούτσης και έδωσε τον λόγο για λίγα λεπτά στον υπουργό Οικονομικών.

Απορρίφθηκε η πρόταση ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το τρίτο μνημόνιο

Απορρίφθηκε με 155 «όχι» έναντι 96 υπέρ και 20 «παρών», η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Η πρόταση δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 120 βουλευτών όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για να συσταθεί η Εξεταστική Επιτροπή.

Την πρόταση καταψήφισαν οι βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων.

Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού ενώ την στήριξαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος. ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών».

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος και Στάθης Παναγούλης.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr


Τo "τρομοδέμα" του Χολαργού οδηγεί σε νέα γιάφκα - Ποιούς παρακολουθεί η Αντιτρομοκρατική - Απλοί άφθαρτοι άνθρωποι έχουν στρατολογηθεί



Σε καλό δρόμο είναι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σύμφωνα με πληροφορίες, για το τρομο-δέμα που είχε σταλεί αρχές Ιουνίου στην Πρόεδρο Εφετών, Ισιδώρα Πόγκα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί των εργαστηρίων που ερεύνησαν το τρομο-δέμα, που παρελήφθη ατόφιο από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εντόπισαν δυο αποτυπώματα διαφορετικών προσώπων, αλλά και γενετικό υλικό.

Και τα τρία ευρήματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι αταυτοποίητα κάτι που σημαίνει πως τουλάχιστον οι κατασκευαστές ή οι αποστολείς του φονικού τρομο-δέματος δεν είναι καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. Δηλαδή δεν φαίνεται να έχουν απασχολήσει τις Αρχές για το παραμικρό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί εξετάζουν πολλή σοβαρά το ενδεχόμενο το τρομο-δέμα να κατασκευάστηκε εν μέρει, ακόμα και στις φυλακές και να ολοκληρώθηκε σε άλλο χώρο και επίσης αυτοί που ολοκλήρωσαν την συνδεσμολογία, παράλληλα να το ταχυδρόμησαν, με παραλήπτη την Πρόεδρο Εφετών και το σπίτι της στο Χολαργό.

Κατά συνέπεια, όλη αυτή η προσπάθεια προϋποθέτει την ύπαρξη χώρου, δηλαδή γιάφκας, που τουλάχιστον θα έχει αποθηκευμένα εκρηκτικά και υλικά κατασκευής βομβών. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν, παρά το γεγονός πως ακόμα δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την συγκεκριμένη ενέργεια, πως έχουν να κάνουν με κάποιο παρακλάδι της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” αποτελούμενο όμως από άφθαρτα μέλη, δηλαδή ανθρώπους που δεν έχουν απασχολήσει τις Αρχές.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν, πως οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει σε κάποιους υπόπτους, οι οποίοι και έχουν τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι έχουν σχέση με το τρομο-δέμα που εστάλη αρχές Ιουνίου στην Πρόεδρο Εφετών και περιείχε τρία μασούρια με άγνωστη εκρηκτική ύλη, βίδες, καρφιά και ξυραφάκια, ενώ η συνδεσμολογία του ήταν πανομοιότυπη με δέμα-βόμβα που είχε στείλει το καλοκαίρι του 2014 η “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Μάλιστα αναφορά στην αποστολή του τρομο-δέματος έκανε και ο Χρήστος Τσάκαλος, ένα από τα φερόμενα ως ηγετικά στελέχη της “Συνωμοσίας”, ο οποίος σε κείμενο του μέσα από τις φυλακές και με τίτλο “Οδοιπορικό μνήμης” κάνοντας λόγο για την κινητοποίηση μερίδας του Αναρχικού κινήματος αναφέρει χαρακτηριστικά: “....έγιναν επιθέσεις σε νομικούς στόχους, τοποθετήθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί, στάλθηκε πακέτο-βόμβα σε δικαστικό που είχε απορρίψει αίτηση αποφυλάκισης συγγενή των συντρόφων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και φάνηκε ότι κάτι ξεκινά να κινείται…”



Θεοδόσης Πάνου
Πηγή : newsit.gr


Ποιους αντιπαθούν οι Έλληνες! Μεγάλη έρευνα



To Pew Research Center δημοσίευσε μία εκτενή έρευνα που καταγράφει τις απόψεις των πολιτών από 10 ευρωπαϊκές χώρες!

O αμερικανικός ερευνητικός οργανισμός Pew διεξήγαγε μία εκτενή έρευνα για τις απόψεις των Ευρωπαίων πολιτών για τους πρόσφυγες.

Πολίτες από 10 χώρες ρωτήθηκαν για τις απόψεις τους επάνω σε ζητήματα που αφορούν τον αντίκτυπο της παρουσίας των προσφύγων στην κοινωνία και την ανεκτικότητα της κοινωνίας απέναντί τους. Οι χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν η Ουγγαρία, η Πολωνία,η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Σουηδία, η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ισπανία. Στις ερωτήσεις της έρευνας απάντησαν 11.494 άνθρωποι από τις 4 Απριλίου 2016 έως τις 12 Μαΐου 2016, ενώ οι χώρες που επιλέχθηκαν αντιπροσωπεύουν το 80% της ΕΕ των 28 και παράγουν το 82% του ευρωπαϊκού AEΠ.

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας

Σύμφωνα με την έρευνα, σε 8 από τις 10 χώρες παραπάνω από τους μισούς ερωτηθέντες πιστεύουν πως η παρουσία μεταναστών αυξάνει την πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος στη χώρα τους.

Σε 5 χώρες, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο οι πρόσφυγες να καλύψουν θέσεις εργασίας των ντόπιων, με τους Ούγγρους (82%), τους Πολωνούς (75%), τους Έλληνες (72%), τους Ιταλούς (65%) και τους Γάλλους (53%) να εκφράζουν έντονα αυτή την ανησυχία, περισσότερο από πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Επίσης, μόνο στην Ουγγαρία, στην Ιταλία, στην Πολωνία και στην Ελλάδα πάνω από το 65% των πολιτών έχουν αρνητική άποψη για τους μουσουλμάνους στις χώρες τους.

Τέλος, στο σύνολο των χωρών που διεξήχθη η έρευνα, οι πολίτες πιστεύουν πως οι μουσουλμάνοι δεν επιθυμούν την ενσωμάτωσή τους στην τοπική κοινωνία, αλλά επιθυμούν να είναι απομονωμένοι. Μάλιστα στο 46% των Ιταλών, το 37% των Ούγγρων , το 35% των Πολωνών και το 30% των Ελλήνων θεωρούν πως οι μουσουλμάνοι που βρίσκονται στη χώρα τους έχουν στο παρελθόν άμεση ή έμμεση εμπλοκή με μουσουλμανικές εξτρεμιστικές οργανώσεις.


Το Προφίλ Του Έλληνα


H Ελλάδα σημειώνει πολλές αρνητικές πρωτιές στη συγκεκριμένη έρευνα.  Από τις 10 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, η Ελλάδα έρχεται πρώτη στις αρνητικές απόψεις κατά των Εβραίων (55% του γενικού πληθυσμού) ενώ σημειώνει υψηλά ποσοστά στις αρνητικές απόψεις για τους Ρομά (67%) και τους μουσουλμάνους (65%).

Έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται εμμέσως κατά της πολυπολιτισμικότητας,  καθώς πιστεύουν πως η υψηλή «διαφορετικότητα» καθιστά τη χώρα τους ένα «κακό μέρος» για να ζήσει κάποιος. Μόλις το 10% των Ελλήνων πιστεύει πως η αυξανόμενη διαφορετικότητα βελτιώνει τις συνθήκες ζωής στη χώρα τους, ενώ το 27% δηλώνει πως δεν υπάρχει διαφορά.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει η κλίμακα εθνικής ταυτότητας την οποία κατασκεύασαν οι ερευνητές του Pew, η οποία αποτελείται από έναν κανονικοποιημένο δείκτη, που περιλαμβάνει απαντήσεις από 4 ερωτήσεις της έρευνας που αφορούν στη συγκρότηση της εθνικής ταυτότητας. Το αποτέλεσμα της κλίμακας είναι εντυπωσιακό, κατατάσσοντας τους Έλληνες πρώτους, καθιστώντας τους τους πιο συντηρητικούς στα κριτήρια τα οποία θεωρούν πως πρέπει να πληροί κάποιος για να θεωρείται Έλληνας.








 Πηγή: dianeosis.org




Έτρεμε και απέφυγε την εξεταστική ο Τσίπρας! Κρύφτηκε από την βουλή μαζί με Καμμένο




Έτρεμαν την αλήθεια οι Τσίπρας - Καμμένος και φρόντισαν να κρυφτούν γιαυτό εξαφανίστηκαν από την βουλή γιατί δεν μπορούσαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των βουλευτών και να πουν την αλήθεια στον Ελληνικό λαό που θέλει απαντήσεις.

Δεν τελειώνουν εδώ όμως οι ευθύνες τους και δεν θα την γλιτώσουν όπως έλεγαν βουλευτές των κομμάτων που ψήφισαν ναι στην χθεσινή ψηφοφορία θα απολογηθούν και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους γιατί αυτό ζητάει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Όπως ήταν αναμενόμενο λοιπόν απορρίφθηκε η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το τρίτο Μνημόνιο και τα capital controls, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ψήφισαν υπέρ της σύστασης. 

Εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, την πρόταση αυτή υπερψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, ενώ παρών ψήφισε το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, 99 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, 155 βουλευτές ψήφισαν αρνητικά και 20 βουλευτές παρών.