Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Γιουχάρησαν και προπηλάκισαν φωνάζοντας προδότες Τζάκρη και Κοντονή στα Γιαννιτσά και την Έδεσσα



Αντί να ντρέπεται ο Κοντονής αποκάλεσε φασίστες και χιτλερικούς τους πολίτες που τον φώναζαν δίκαια προδότη.

Άγριες αποδοκιμασίες από αγανακτισμένους πολίτες δέχθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδώρα Τζάκρη. Ο Κοντονής μάλιστα χαρακτήρισε χωρίς να ντρέπεται τους αγανακτισμένους πολίτες φασίστες και χιτλερικούς, αρνούμενος ότι δεν θέλουν να τους βλέπουν οι Έλληνες. 

Την στιγμή που αποχωρούσαν από το κτήριο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών, κόσμος που ήταν στους γύρω δρόμους άρχισε να τους αποδοκιμάζει με ένα παρατεταμένο «ουυυ» και να τους αποκαλεί «προδότες».

Μετά τα Γιαννιτσά, ο κ. Κοντονής και η κυρία Τζάκρη επισκέφθηκαν την Έδεσσα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνάντηση με δικαστικούς και εκεί τους περίμενε επίσης κόσμος για να τους αποδοκιμάσει. 

Ένταση σημειώθηκε και εκεί όταν ομάδα πολιτών προσπάθησε να επιδώσει επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων. Οι άνδρες της ΟΠΚΕ τους απαγόρευσαν την είσοδο, ενώ κατά την αποχώρηση του υπουργού οι πολίτες τραγουδούσαν το Μακεδονία Ξακουστή.





Όλο και μεγαλώνει η αγανάκτηση κατά των ΑΝΕΛ! Ξεφτίλα σανό στα κεντρικά γραφεία τους



Μετά την συνέργεια των ΑΝΕΛ στο ξεπούλημα της Μακεδονίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, στόχος επίθεσης έγιναν τα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη λεωφόρο Συγγρού.



Δύο ακτιβιστές επισκέφθηκαν τα γραφεία των ΑΝΕΛ στην Συγγρού και πέταξαν σανό στην είσοδο, διαμαρτυρόμενη για την συνέργεια του κόμματος στο ξεπούλημα της Μακεδονίας .


«Όπως εσείς μας ταΐζετε σανό τόσο καιρό, έτσι και εμείς σας φέραμε λίγο» φώναζαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους για την πολιτική που εφαρμόζει το κόμμα του Πάνου Καμμένου , οι δύο ακτιβιστές.




Μπλε Φάλαινα: Χειροπέδες στον «εγκέφαλο» – Έσπρωχνε εφήβους στην αυτοκτονία



Ένας 22χρονος computer geek φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος πίσω από το αρρωστημένο παιχνίδι αυτοκτονίας Μπλε Φάλαινα.

Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν τον 22χρονο Nikita Nearonov ως ηγέτη του ανατριχιαστικού παιχνιδιού αυτοκτονίας Μπλε Φάλαινα.

Ανακρίνεται πλέον για τους ισχυρισμούς πως έσπρωξε 10 ανήλικα κορίτσια στον θάνατο που ζούσαν κυρίως κοντά στο σπίτι του στη Μόσχα.

Περίπου 40 έφηβοι ήταν μέλη της ομάδας του στα social media. Οι ερευνητές προσπαθούν να εντοπίσουν άλλα πιθανά θύματα πίσω από τις κρυφές ρυθμίσεις απορρήτου.

Η Μπλε Φάλαινα έκανε πλύση εγκεφάλου σε ευάλωτους εφήβους για μια περίοδο 50 ημερών. Έφταναν σε σημείο να τους παροτρύνουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους αφού πρώτα ολοκλήρωναν μια σειρά αρρωστημένων εντολών.

Ο Nearonov περιγράφεται ως πολύ έξυπνος computer geek που πίστευε ότι οι έφηβοι δεν άξιζαν να ζουν.

Δεν ομολόγησε για την Μπλε Φάλαινα

Οι αξιωματικοί θεωρούν ότι είναι ο επικίνδυνος εγκέφαλος του παιχνιδιού αυτοκτονίας Μπλε Φάλαινα. Εκείνος ωστόσο δεν έχει ομολογήσει. Υποστηρίζει ότι ήταν φιλικός με τα κορίτσια.

Σε δύο από τις 10 περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορείται, είναι γνωστό ότι επέζαν κορίτσια ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών. Σε περίπτωση που καταδικαστεί, βρίσκεται αντιμέτωπος με 6 χρόνια φυλακή.

Στις άλλες 8 περιπτώσεις οι αρχές δεν έχουν καταστήσει σαφές αν τα κορίτσια είναι ζωντανά ή νεκρά. Ο 22χρονος επιλέγει τα θύματά του από ευάλωτους εφήβους που συνδέονται στο διαδίκτυο.

Ο Nearonov προέρχεται από «καλή οικογένεια» και είχε μια πολύ καλή δουλειά στη Μόσχα ως οικονομικός αναλυτής. Η Μπλε Φάλαινα ήταν το «χόμπι» του. Κατηγορείται ωστόσο και για την εκπαίδευση άλλων εγκεφάλων στο παιχνίδι θανάτου.



Πηγή: Dailymail, newsit.gr


Αντί να ανησυχεί για τις ποινικές του ευθύνες ο Κοτζιάς παραμυθιάζει με ύφος τους Έλληνες


Ο Κοτζιάς στον δικό του κόσμο μετά την προδοσία και το ξεπούλημα της Μακεδονίας από τον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα ,θεωρεί βαθιά νυχτωμένος ότι : «Τελείωσε ένα από τα μεγάλα προβλήματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Ο κόσμος καταλαβαίνει. Εμείς λύνουμε, δεν δημιουργούμε προβλήματα».

Ο ακατάλληλος για την χώρα υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1,  και στην εκπομπή του Παπαδάκη πήγε και ένα βήμα παραπάνω εξαπατώντας τους Έλληνες πολίτες για να καλύψει λίγο την προδοσία και το ξεπούλημα της Μακεδονίας λέγοντας : «η πλειοψηφία του κόσμου καταλαβαίνει ότι λύσαμε ένα πρόβλημα με τα Σκόπια». Μάλιστα ο κ. Κοτζιάς, ανέφερε ότι έχει δημοσκοπήσεις ότι ο περισσότερος κόσμος συμφωνεί μαζί τους.  «Εχω δημοσκοπήσεις κι εγώ τρέχουσες. Ηταν στην αρχή μπροστά αυτοί που έχουν αμφιβολίες και τώρα προηγούνται λίγο αυτοί που είναι μαζί μας. Το ποσοστό είναι 47% με 44%».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Στην πατριωτική ευαισθησία των Ελλήνων, ο κ. Νίκος Κοτζιάς απαντά με τη γνωστή αυταρέσκεια και αλαζονεία του. Αντί να δίνει συνεντεύξεις για την επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε και παράγει ήδη τετελεσμένα, ας εξηγήσει στους Έλληνες ένα μόνο πράγμα: Γιατί παραχώρησε στους Σκοπιανούς τη δυνατότητα να δηλώνουν "Μακεδόνες" και να ισχυρίζονται ότι μιλούν τη "μακεδονική" γλώσσα, κάτι που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε στο παρελθόν;». 

Η ουσία είναι μία κοντά είναι οι εκλογές κάνουν δεν κάνουν το σωστό να τους γκρεμοτσακίσουν έστω την ύστατη στιγμή οι συνεργοί τους ΑΝΕΛ, και στις εκλογές οι πολίτες θα τους δείξουν, όπως και μετά τις εκλογές η δικαιοσύνη θα τους δείξει ποιος έχει περισσότερες ευθύνες από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για όλα τα εγκλήματα των 4 χρόνων διακυβέρνησης τους.




Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τις αποκαλύψεις σχετικά με τον κ. Σέλτσα



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εδώ και τρεις μέρες ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Σέλτσας, με συνεχείς δηλώσεις του -άλλοτε στα σλαβικά, αυτά που ο ίδιος ονομάζει “μακεδονικά” κι άλλοτε στα ελληνικά- δηλώνει τον ενθουσιασμό του για την εθνικώς επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνησή του. 

Η στάση του κ. Σέλτσα δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι ο ίδιος στο παρελθόν φέρεται να έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της χώρας μας (!) ως οπαδός της θεωρίας ότι στην Ελλάδα υπάρχει “μακεδονική μειονότητα”, ζητώντας να της αναγνωριστεί η “μακεδονική γλώσσα” και ο “μακεδονικός πολιτισμός” της.  

Ρωτούμε ευθέως τους κ. Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένο: εκφράζουν οι απόψεις του κ. Σέλτσα την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;»


Μετά την χθεσινή ξεφτίλα και τις βρισιές στην Κουντουρά των ΑΝΕΛ ακύρωσε τις επισκέψεις



Μετά την αγανάκτηση του κόσμου για τους ΑΝΕΛ για την συνέργεια τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας από την ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα δεν είναι εύκολα σε όλη την Ελλάδα για το κόμμα του Πάνου Καμμένου που διαλύεται.

Σύμφωνα με το cretalive.gr ακυρώθηκε, για λόγους ασφαλείας και μετά τους χθεσινούς προπηλακισμούς, η συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Μαστοράκη, περίπου στη 13.30 μμ. υπό το φόβο νέων επεισοδίων και προπηλακισμών, όμοιων με αυτά που σημειώθηκαν χθες στα Χανιά.




Οργισμένη αντίδραση των ΗΠΑ για την νέα προκλητική άδεια Κουφοντίνα



Σκληρή και οργισμένη ανακοίνωση από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα κατά της νέας άδειας που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας από τις φυλακές Κορυδαλλού με τις ευνοϊκές διτάξεις του νόμου έγκλημα αποφυλακίσεων του Συριζαίου πρώην υπουργού δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου που διατηρεί στο ακέραιο ο νυν υπουργός δικαιοσύνης Κοντονής. 

Η πρεσβεία στην οργισμένη ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «επαίσχυντη αδικία» για τις οικογένειες των θυμάτων. Και χαρακτηρίζει την «κίνητρο» για τους οπαδούς του, ώστε να διαπράττουν «βίαιες και καταστροφικές πράξεις στο όνομά του».

Η ανακοίνωση από την πρεσβεία των ΗΠΑ αναλυτικά

Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρίτη αυτή παραχώρηση άδειας σε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη και δολοφόνο. Είναι μια επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των πολυάριθμων θυμάτων του και ένα περαιτέρω κίνητρο για τους αναρχικούς οπαδούς του να διαπράττουν βίαιες και καταστροφικές πράξεις στο όνομά του.


Νέα πρόκληση στα θύματα του Κουφοντίνα από τον Συριζαίο Νίκο Φίλη




Ο Συριζαίος βουλευτής Ν. Φίλης μιλώντας σήμερα το πρωί στον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ είπε λέγοντας ψέματα και εξαπατώντας τον κόσμο για να καλύψει τον τρομοκράτη πως «ο νόμος της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με υπουργό Δικαιοσύνης τον Θανάση Κανελλόπουλο, ισχύει για όλους όσοι έχουν το δικαίωμα να πάρουν άδεια, έτσι πήρε και ο Κουφοντίνας».

Η αλήθεια στο ψέμα και την πρόκληση του Νίκου Φίλη είναι ότι ο εκτελεστής Κουφοντίνας παίρνει άδειες γιατί άλλαξε τον νόμο το 2015 ο Παρασκευόπουλος που έχει κάνει έγκλημα κατά της κοινωνίας, με αποτέλεσμα να μπορεί να παίρνει άδεια και ο Κουφοντίνας που με άλλη κυβέρνηση και σε σοβαρές κυβερνήσεις θα ήταν αδιανόητο.

«Είπα ότι είναι εκτελεστής, είναι εγκληματίας, έχει δικαστεί για τις ενέργειές του, και έχει δικαίωμα να κάνει χρήση των νομίμων διατάξεων. Η πολιτεία δεν υποχωρεί, εφαρμόζει το νόμο σε όλους, εδώ δίνουν άδεια σε εμπόρους ναρκωτικών» ανέφερε ο κ. Φίλης που κρύφτηκε πίσω από τον εγκληματικό νόμο του Παρακσευόπουλου που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να εκμεταλλευτούν οι σύντροφοι τρομοκράτες.

«Το ερώτημα είναι θα υπάρξει υποτροπή, δεν το ξέρουμε αυτό… Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο, εν ονόματι μιας υποψίας δεν μπορεί να μην τηρηθεί η νομιμότητα» η νομιμότητα που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Παρασκευόπουλο ξέχασε να πει ο Φίλης.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι υπάρχουν συγγενείς των 11 θυμάτων του Κουφοντίνα που βλέπουν τον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη να κυκλοφορεί ελεύθερος, ο πρώην υπουργός απάντησε: «να πάμε σε κάποιο ουσιαστικό θέμα της πολιτικής ζωής; Το θέμα είναι να τηρηθεί η νομιμότητα… Δεν είμαι συνήγορος, για τη νομιμότητα μιλώ» είπε επιμένοντας να εξαπατά ενώ ξέρει ότι απο το 2015 το κόμμα του έφτιαξε ένα νόμο για να παίρνουν άδεις οι τρομοκράτες με τις ευλογίες του εγκληματία κατά της κοινωνίας Παρασκευόπουλου.


Φιλοσκοπιανή προσφυγή κατά της Ελλάδας είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑίος βουλευτής Κ. Σέλτσας


Είχε ζητήσει την καταδίκη της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη μη αναγνώριση του σωματείου “Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού” στη Φλώρινα.

Κατά της Ελλάδας για αναγνώριση “μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα, είχε προσφύγει το 1997 ο σημερινός βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κωνσταντίνος Σέλτσας, μαζί με άλλους φιλοσκοπιανούς της Δυτικής Μακεδονίας, ζητώντας την καταδίκη της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη μη αναγνώριση του σωματείου “Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού” στη Φλώρινα.

Η αίτησή τους αφορούσε τη γνωστή υπόθεση ίδρυσης “Στέγης Μακεδονικού πολιτισμού”, η οποία θα προήγαγε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υποτιθέμενης “μακεδονικής μειονότητας” στην περιοχή. Να σημειωθεί πως τα πρόσωπα που προσέφυγαν κατά της Ελλάδας, ισχυρίστηκαν ευθέως πως είναι εθνικά “Μακεδόνες” και πως διατηρούν “μακεδονική” εθνική συνείδηση.

Την αποκάλυψη έκανε το thepresident.gr, αναρτώντας σχετικά έγγραφα που μαρτυρούν την εμπλοκή του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στην φιλοσκοπιανή προσφυγή, κατά της Ελλάδας. Ο κ.Σέλτσας μάλιστα επιβεβαίωσε στο συγκεκριμένο site πως όντως είχε προσφύγει εναντίον της χώρας μας, όχι όμως για αναγνώριση “μακεδονικής” μειονότητας, αλλά “μακεδονικής” γλώσσα και “μακεδονικού” πολιτισμού.

Τα μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια, παρουσιάζουν τον κ.Σέλτσα ως τον πρώτο εθνικά “Μακεδόνα” στην ελληνική βουλή, που δηλώνει δημόσια την καταγωγή του.

Παραμονές της υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ στις Πρέσπες, ο κ.Σέλτσας δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενος για τη συμφωνία επίλυσης του ονοματολογικού, μιλώντας απταίστως σκοπιανά - “μακεδονικά” σύμφωνα με τον ίδιο- στην σκοπιανή υπηρεσία της DW. Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο ο κ. Σέλτσας είναι ο πρώτος “εθνικός Μακεδόνας” βουλευτής της Ελληνικής Βουλής, ενώ οι δηλώσεις που φιλοξενεί έγιναν στη λεγόμενη “Μακεδονική” γλώσσα.

Μετά τις αντιδράσεις o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ν' ανασκευάσει, λέγοντας πως μπορεί οι δηλώσεις του να έγιναν στη «Μακεδονική», την οποία όπως είπε γνωρίζει, αλλά ο ίδιος είναι Έλληνας και δεν αισθάνεται “Μακεδόνας”.

Με νεότερες δηλώσεις του ο κ.Σέλτσας, χαρακτηρίζει τον εαυτό του “διεθνιστή” επισημαίνοντας πως δεν τον ενδιαφέρει η εθνικότητα. «Ως παλιός αριστερός δεν με ενδιαφέρει η εθνικότητα, είμαι διεθνιστής” δήλωσε, συμπληρώνοντας : «δεν είπα ποτέ ότι είμαι εθνικός Μακεδόνας, κι αν το είχα κάνει, δε θα είχα κανένα λόγο να το κρύψω».

Για την ιστορία στο επίσημο βιογραφικό του κ.Σέλτσα στο site της βουλής, στις ξένες γλώσσες που δηλώνει πως ομιλεί είναι η “Βουλγαρική”.



Παναγιώτης Σαββίδης
Πηγή : protothema.gr


Κώστας Μπακογιάννης για την προκλητική νέα άδεια Κουφοντίνα: Είσαι δολοφόνος; Κάνε «απεργία πείνας»



Με μια ανάρτηση αγανάκτησης και οργής ο Κώστας Μπακογιάννης σχολιάσε στο Facebook την τρίτη άδεια σε ένα χρόνο και με περιορισμένους προκλητικούς όρους που πήρε ο δολοφόνος του πατέρα του, ο εκτελεστής κατά συρροή δολοφόνος τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας.

Η ανάρτηση που έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης έγραψε:

«Είσαι αμετανόητος δολοφόνος; Και μάλιστα κατά συρροή; Είσαι βιαστής; Είσαι παιδεραστής; Γενικά εγκληματίας; Θέλεις να βγεις από τη φυλακή; Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Κάνε κι εσύ μια «απεργία πείνας» ή βάλε τους φίλους σου να κάνουν καμιά κατάληψη και να σηκώσουν και κανένα πανό. Κατά τα λοιπά, το κράτος δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται και κυρίως δεν συναλλάσσεται».

Κώστας Μπακογιάννης
πριν από 48 λεπτά
Είσαι αμετανόητος δολοφόνος; Και μάλιστα κατά συρροή; Είσαι βιαστής; Είσαι παιδεραστής; Γενικά εγκληματίας; Θέλεις να βγεις από τη φυλακή; Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Κάνε κι εσύ μια «απεργία πείνας» ή βάλε τους φίλους σου να κάνουν καμιά κατάληψη και να σηκώσουν και κανένα πανό. Κατά τα λοιπά, το κράτος δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται και κυρίως δεν συναλλάσσεται.


Απόδραση σκληρών Αλβανών κακοποιών από το Α.Τ. Αργυρούπολης



Είχαν συλληφθεί και πάλι 19 Μαρτίου για σωρεία εγκλημάτων  και είχαν αφεθεί ελεύθεροι από το δικαστήριο.

Απόδραση τριών σκληρών Αλβανών κακοποιών που είχαν συλληφθεί στις 13 Ιουνίου για σωρεία κλοπών και διαρρήξεων σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης.



Οι τρεις Αλβανοί κακοποιοί στις 6:30 το πρωί της Τρίτης έκοψαν με μεταλλικό νήμα το κάγκελο της τουαλέτας και πήδηξαν στο κενό από ύψους περίπου 10 μέτρων.

Οι αστυνομικοί μόλις δύο στο αριθμό,που ήταν στο τμήμα εκείνη την στιγμή τους αντιλήφθηκαν όπως ακούγεται, και προσπάθησαν να τους σταματήσουν, ωστόσο πήδηξαν τους φράκτες του κτιρίου και κατόρθωσαν να διαφύγουν.

Επισημαίνεται ότι  δυο Αλβανοί από τους τρεις Αλβανούς είναι ιδιαίτερα σκληροί και επικίνδυνοι.



Ο ευνοημένος του ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο Παρασκευόπουλου Κουφοντίνας σε νέα άδεια



Εάν δεν είχε αλλάξει τον νόμο ο Παρασκευόπουλος το 2015 για να μπορεί αποκλειστικά να παίρνει άδεια ο Κουφοντίνας και άλλοι αμετανόητοι τρομοκράτες σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, τα ισόβια θα ήταν ισόβια και δεν είχαν το δικαίωμα να παίρνουν προκλητικά 3 άδειες σε ένα χρόνο.

Με νέα άδεια, βρίσκεται εκτός φυλακών ο εκτελεστής της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την απεργία πείνας που έκανε και από έξω τον περίμενε υποδοχή με μέλη της αναρχικής συμμορίας του Ρουβίκωνα.

Ο δολοφόνος κατά εξακολούθηση τρομοκράτης, θα βρίσκεται εκτός φυλακών Κορυδαλλού, με νέα 48ωρη άδεια, η οποία θα έχει και προκλητικά χαλαρότερους περιοριστικούς όρους από τις προηγούμενες δύο, καθώς θα πρέπει να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του Νέας Μάκρης, μία φορά την ημέρα και όχι δύο.




Έπρεπε να το είχε κόψει γιατί κάπνιζε πολύ ο Αρτέμης Σώρρας και αυτό τον πρόδωσε



Τον έκαψαν τα έξη πακέτα τσιγάρα από συγκεκριμένη μάρκα τσιγάρων.

Ο Αρτέμης Σώρρας συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, μετά από 14 μήνες αναζήτησης, σε διαμέρισμα στον Άλιμο.

Το μέλος της «Ελλήνων Συνέλευσις» που το έκρυβε είχε τεθεί υπό παρακολούθηση το τελευταίο διάστημα, μαζί με άλλα ύποπτα στελέχη.

Αυτό που πρόδωσε τον Σώρρα είναι όταν έστειλε τον συνεργάτη του και αγόρασε από περίπτερο έξι πακέτα τσιγάρα, μιας συγκεκριμένης μάρκας που κάπνιζε και δεν ήταν συνηθισμένη.

Οι άνδρες της της αντιτρομοκρατικής, γνώριζαν ότι κάπνιζε τη συγκεκριμένη μάρκα κι έτσι, με το που είδαν το άτομο που είχαν υπό παρακολούθηση να τα αγοράζει από το περίπτερο και να τα πηγαίνει στο υπόγειο διαμέρισμα, κατάλαβαν ότι τον ανακάλυψαν και τον συνέλαβαν.


Δ. Καμμένος: Η συμφωνία για το Σκοπιανό μπήκε στη ζυγαριά με το χρέος και τις συντάξεις



O ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος δήλωσε σήμερα ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ «η συμφωνία για το Σκοπιανό μπήκε στη ζυγαριά με το χρέος και τις συντάξεις».

Ο Δημήτρςη Καμμένος επανέλαβε ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ είχαν συζητήσει για πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας ωστόσο κάποιοι βουλευτές μεταπειστήκαν.

«Υπήρχαν διαφωνίες και κάποιοι μεταπείστηκαν» τόνισε ο κ. Καμμένος μιλώντας στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι υπήρχαν επιχειρήματα σε σχέση με την οικονομία.

«Αν θα πάρει τη συμφωνία  για το χρέος η Ελλάδα συνδυάστηκε, με το εάν θα παραχωρήσουμε το «Μακεδονία» εξήγησε ο Δημήτρης Καμμένος.

Οπως είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και μια ακόμη βουλευτής των ΑΝΕΛ, που δεν κατονόμασε, έλεγαν ότι η συμφωνία με τα Σκόπια είναι μια καλή συμφωνία και πως δεν πρέπει να διακυβευτεί η πορεία της κυβέρνησης γιατί «θα πάρουμε καλή ρύθμιση για το χρέος, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και θα μειωθεί και ο ΕΝΦΙΑ κατά 30%».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Πυροβολισμοί στο Μάλμε της Σουηδίας με τραυματίες



Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στην πόλη Μάλμε, στη νότια Σουηδία, το συμβάν δεν έχει σχέση με τρομοκρατία και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη που φημολογείται ότι ήταν μεθυσμένος.


Σκόπια: Στη Βουλή η συμφωνία με τη διαδικασία του κατεπείγοντος -Ψηφοφορία ως την Παρασκευή



Ξεκινά την Τρίτη η συζήτηση στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ για τη συμφωνία με την Ελλάδα, για την επίλυση του ονοματολογικού.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη Δευτέρα το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας, που υπεγράφη την Κυριακή στους Ψαράδες Πρεσπών.

Με βάση τα προβλεπόμενα το κοινοβούλιο θα συνέλθει με απόφαση του προέδρου του Ταλάτ Τζαφέρι στις 11 (τοπική ώρα), την Τρίτη και θα συζητήσει για την ανάγκη υιοθέτησης της συμφωνίας.

Εφόσον ανάψει το «πράσινο φως» επ' αυτού, όπως αναμένεται, δεδομένου ότι χρειάζεται απλή πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από την ολομέλεια έως την Παρασκευή.

Πολιτικοί αναλυτές και ΜΜΕ στα Σκόπια εκτιμούν ότι το νομοσχέδιο θα κυρωθεί άνετα.

Τα επόμενα βήματα προβλέπουν ότι μετά την έγκριση το νομοσχέδιο θα αποσταλεί στον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ. Αυτός θα πρέπει να το υπογράψει εντός επτά ημερών. Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να το πράξει αυτό.

Σε τέτοια περίπτωση, αν ο Ιβάνοφ θέσει βέτο, τότε η συμφωνία επιστρέφει στο κοινοβούλιο και τότε θα πρέπει να υιοθετηθεί με απόλυτη πλειοψηφία, κάτι που σημαίνει να το υπερψηφίσουν 61 βουλευτές. Αν γίνουν αυτά, τότε η συμφωνία καταλήγει ξανά στα χέρια του προέδρου της ΠΓΔΜ, ο οποίος- σύμφωνα με το Σύνταγμα- είναι υποχρεωμένος να την υπογράψει.


Πηγή: ΑΠΕ
iefimerida.gr 


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής


Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλάισιο διερεύνησης υποθέσεων διαρρήξεων οικιών, κατάφερε να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κυρίως όμως των Βορείων και Νοτίων προαστίων.

Συνελήφθησαν στις 13-6-2018, μετά από οργανωμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές του κέντρου των Αθηνών, πέντε (5) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις (4) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός ηλικίας από 17 έως 31 ετών. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία (3) επιπλέον μέλη, εκ των οποίων δύο (2) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας αρχικά μετέβαιναν με τα "επιχειρησιακά" τους αυτοκίνητα, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, στις προαναφερόμενες περιοχές και εντόπιζαν την οικία "στόχο".

Στη συνέχεια παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα και εισερχόμενοι αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Οι δράστες μάλιστα ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι και έμπειροι στην αναρρίχηση ορόφων πολυκατοικιών.

Σε αρκετές περιπτώσεις αφαιρούσαν και τα κλειδιά των αυτοκινήτων των παθόντων, τα οποία αφαιρούσαν κατά τη διαφυγή τους.

Για τη διάπραξη των διαρρήξεων ήταν εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία (τροχό, κόφτες, σκύλα, κατσαβίδια κλπ), είδη ένδυσης για να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους (κουκούλες τύπου full face και περιλαίμια) και γάντια.










Από τις έρευνες σε οικίες και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κοσμημάτων, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, κλειδιά αυτοκινήτων, τσάντες προσωπικά έγγραφα τρίτων προσώπων, διαρρηκτικά εργαλεία κλπ.

Σε οικία-καβάτζα του αρχηγικού μέλους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους δεκαοκτώ (18) κιλών και τρεις (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Βρέθηκαν επίσης και αποδόθηκαν στους παθόντες τρία (3) κλεμμένα αυτοκίνητα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί εβδομήντα δύο (72) περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση.


Διαλύονται! Παραιτούνται το ένα πίσω από τον άλλο τα στελέχη των ΑΝΕΛ



Οι παραιτήσεις διαδέχονται η μία την άλλη με το κόμμα των ΑΝΕΛ να πληρώνει την συνέργεια του στο έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ να ξεπουλήσει την Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Επιστολή παραίτησης από το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος και αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, μαζί με 12 πολιτευτές και μέλη των ΑΝΕΛ

Η ανακοίνωση :

«Κατόπιν των νέων δεδομένων που προέκυψαν με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του κράτους των Σκοπίων, μιας συμφωνίας που σχεδόν σε όλα της τα σημεία παραβιάζει κάθε κόκκινη γραμμή που είχαμε θέσει ως Ανεξάρτητοι Έλληνες για το συγκεκριμένο ζήτημα, στην βάση της προγραμματικής σύμπραξης για σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού με τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι η μόνη πράξη τήρησης της αξιοπρέπειας μας είναι η υποβολή των παραιτήσεων μας προς τα αρμόδια όργανα του Κινήματος». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Ο Πάνος Καμμένος, με τον οποίο ξεκινήσαμε ένα ταξίδι ψυχής με αποκλειστικό σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας από τις αλυσίδες των μνημονίων, είναι ένας έντιμος και καθαρός πολιτικός ο οποίος όμως έκανε απολύτως λάθος εκτίμηση στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και τελικώς της συμφωνίας με το κράτος των Σκοπίων.

Η αποχώρηση μας από το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μέσω της παρούσας παραίτησης, δεν σημαίνει ότι ο αγώνας μας ενάντια στην διαπλοκή και στους εκφραστές της σταματάει εδώ. Θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την τελική νίκη, απέναντι σε αυτούς που έφεραν την Πατρίδα μας όμηρο οικονομικών συμφερόντων και στο χείλος της καταστροφής.

Παραμένουμε Ανεξάρτητοι-Παραμένουμε Έλληνες.

Μάρκος Βύρλιος (Συντονιστική Κοζάνης-Εθνικό Συμβούλιο)
Παναγιώτης Πλακεντάς (Συντονιστική Κοζάνης-Εθνικό Συμβούλιο)
Γιάννης Γκουντιός (Συντονιστική Κοζάνης-Πολιτευτής)
Πέτρος Γώγος (Συντονιστική Φλώρινας-Γραμματεία Οργανωτικού/Δυτ. Μακεδονία)
Γιώργος Γκολιάς (Συντονιστική Κοζάνης)
Απόστολος Καλαϊτζόπουλος (Συντονιστική Κοζάνης)
Σπύρος Σπυρίδης (Συντονιστική Κοζάνης/Υπεύθυνος Τύπου)
Καρυοφύλλης Τσαμόγλου (Συντονιστική Κοζάνης)
Παύλος Τσότσος (Συντονιστική Κοζάνης)
Αναστάσιος Διαμαντής (Συντονιστική Κοζάνης)
Αναστασία Πράπα (Συντονιστική Κοζάνης)
Βασίλειος Χαρακίδας (Συντονιστική Κοζάνης)».

Την παραίτηση του έδωσε και ο Μανώλης Αλιφιεράκης, έως τώρα αναπληρωτής γραμματέας υγείας του κόμματος : 

Προς κ. Καμμένο Παναγιώτη

Θέμα : υποβολή παραίτησης

Κύριε πρόεδρε

Σας παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτηση μου από την θέση του αναπληρωτή γραμματέα υγείας των Αν. Ελ, καθώς και την θέση απλού μέλους του κόμματος σας.

Με τον τρόπο αυτό θέλω να διαχωρίσω την θέση μου σχετικά με τους χειρισμούς σας στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας.

Ήλθα στο κόμμα σας πιστεύοντας στις αρχές σας, τις ικανότητες και την βούληση σας να κυβερνηθεί σωστά η χώρα.

Στην πορεία διαπίστωσα σοβαρές υποχωρήσεις από τις θέσεις των ανεξαρτήτων ελλήνων . Σε θέματα εθνικά, θέματα παιδείας, μεταναστευτικής πολιτικής.

Πιστεύω στην εθνική συμφιλίωση , στην πολιτική και οικονομική κάθαρση, όμως σε πολλές περιπτώσεις από την άλλη πλευρά της συγκυβέρνησης δεν έγιναν σεβαστές οι δικές μας ευαισθησίες ή εσείς δεν επιμείνατε αρκετά.

Τα τελευταία γεγονότα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μανώλης Ι.Αλιφιεράκης


Έβαλαν τους Παρασκευόπουλο - Γαβρόγλου να ασχοληθούν με την Βια στα ΑΕΙ και ορίστε το αποτέλεσμα




Όταν βάζεις τους πλέον ακατάλληλους να ασχοληθούν με το σοβαρό θέμα της βίας στα πανεπιστήμια θα έχεις και τα ανάλογα αποτελέσματα. 

Δεν έχει γίνει σε κανένα μάθημα ο εγκληματικός νόμος Παρασκευόπουλου κατά της κοινωνίας, που είναι ακόμα σε ισχύ από τον Κοντονή και ζητάς από αυτόν τον ακατάλληλο Παρασκευόπουλο να αντιληφθεί την σοβαρότητα του εγκλήματος και την βία στα ΑΕΙ;  Ε δεν θα το αντιληφθεί και δεν θα έχεις αποτέλεσμα.

Διαβάζουμε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

Υλικό για επιπλέον... διαβούλευση θα αποτελέσει το πόρισμα της «επιτροπής μελέτης ζητημάτων για την ακαδημαϊκή ειρήνη και ελευθερία», όπως είναι ο τίτλος της και την οποία συγκρότησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Η επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει το πόρισμά της τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, όπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρός της ομότιμος καθηγητής Νομικής ΑΠΘ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ειδικότερα, σαν σήμερα πέρυσι δημοσιοποιήθηκε η επιστολή - κραυγή αγωνίας των 471 φοιτητών για τα προβλήματα με τους ναρκομανείς μέσα στο ΑΠΘ. Ακολούθησε η δήλωση του κ. Γαβρόγλου πως «ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα θα δώσει τη λύση και οι διδάσκοντες, και όχι οι αστυνομικές αρχές». Στα μέσα Ιουλίου του 2017 έγινε γνωστό από τον υπουργό Παιδείας ότι θα συστήσει διυπουργική επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με τα ΑΕΙ θα μελετήσει τα φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια και θα προτείνει λύσεις. Τελικά, στις 30 Ιανουαρίου 2018 υπεγράφη από τον κ. Γαβρόγλου η συγκρότηση 12μελούς επιτροπής, στη σκιά των καταγγελιών για ληστείες και κλοπές στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης Αθηνών.

Η επιτροπή –απαρτιζόμενη από εκπροσώπους του υπουργείου, των ΑΕΙ, της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος– μελέτησε «ζητήματα του θεσμικού πλαισίου που αφορούν θέματα ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης, καθώς και φαινόμενα παραβατικότητας στους χώρους των ΑΕΙ», όπως δηλώθηκε ο σκοπός της. «Η αντιμετώπιση των ζητημάτων παραβατικότητας απαιτεί πολιτική βούληση. Αυτά, πάντως, τα φαινόμενα συνιστούν κατάλυση του ασύλου στα πανεπιστήμια» δήλωσε, μιλώντας στην «Κ», ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) κ. Στάθης Ευσταθόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, τα βασικά συμπεράσματα του πορίσματος κινούνται στους εξής άξονες:

• Τα προβλήματα παραβατικότητας αποτελούν πτυχή ενός γενικευμένου κοινωνικού φαινομένου, που έχει αποτύπωμα και εντός των ΑΕΙ, τα οποία άλλωστε αποτελούν μικρογραφία της κοινωνίας.

• Χρειάζεται συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων για την αντιμετώπισή τους.

• Υπάρχουν προβλήματα που συναντώνται στην πλειονότητα των ΑΕΙ και άλλα που εμφανίζονται σε συγκεκριμένα ιδρύματα λόγω κάποιας ιδιαιτερότητάς τους (π.χ. η θέση του ΑΕΙ).

Η επιτροπή θα παραδώσει το πόρισμά της στον κ. Γαβρόγλου καθώς και στους υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Υγείας, για την ορθή εφαρμογή όσων ορίζει ο νόμος 4485/2017 για το άσυλο. Ο κ. Γαβρόγλου, ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, θα παραδώσει το πόρισμα στα αυτοδιοικούμενα ΑΕΙ για νέα διαβούλευση. Ουσιαστικά, το πόρισμα δεν θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, αλλά αφήνει στα ΑΕΙ να προκρίνουν εκείνα λύσεις, με βάση και τις ιδιαιτερότητές τους. Βεβαίως, μέσα στο εξάμηνο των συνεδριάσεων της επιτροπής, τα ΑΕΙ κατέθεσαν τις προτάσεις τους, ενώ παρατηρείται ότι στα κεντρικά ΑΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου και το μεγαλύτερο πρόβλημα, η ενίσχυση του ρόλου της αστυνομίας εντός των πανεπιστημιουπόλεων έφερε αποτελέσματα. Οι διαδικασίες είναι πολύ αργές, προσδίδοντας στον διάλογο χαρακτήρα επικοινωνιακού τερτιπιού, και ενώ τα τελικά συμπεράσματα αναμένεται να είναι απλώς... ευχολόγια.


Απίστευτο "έγκλημα" από την δικαιοσύνη! Αφήνουν ελεύθερους τους μαφιόζους Ρομά έληξε το 18μηνο



Διαβάσαμε στο protothema.gr και μείναμε άφωνη για την λειτουργία της δικαιοσύνης!!!

Ήταν η σημαντικότερη υπόθεση εξάρθρωσης μαφιόζικου κυκλώματος ληστών, διαρρηκτών, κλεπταποδόχων και τοκογλύφων
Έλαβε τεράστια δημοσιότητα καθώς στις έρευνες που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου δραστηριοποιήθηκαν συνολικά 1000 αστυνομικοί και 37 εισαγγελείς, ενώ είχαν συλληφθεί συνολικά 41 άτομα (κατηγορούνται συνολικά 115 άτομα), κατασχέθηκαν εκατοντάδες πανάκριβα ρολόγια, περίπου 1.000.000 ευρώ σε μετρητά, 60 super cars, αμέτρητα κιλά χρυσού, ασημιού και μεγάλη ποσότητα διαμαντιών και άλλων πολύτιμων λίθων. Οι τρεις “φαμίλιες” με έδρα τις τσιγγάνικες γειτονιές των δυτικών προαστίων για περισσότερα από πέντε χρόνια “σάρωναν” τα βόρεια και τα νότια προάστια πραγματοποιώντας χιλιάδες κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις (οι επίσημες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για περισσότερες από 3.000) με λεία που αγγίζει τα 50.000.000 ευρώ. Σήμερα, 19 μήνες μετά τις πρώτες συλλήψεις τα προφυλακισμένα μέλη του κυκλώματος αφήνονται ένα-ένα ελεύθερα λόγω παρέλευσης του 18μηνου, ενώ το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης...



Πριν λίγες εβδομάδες δημοπρατήθηκε στον ΟΔΔΥ και η κατακόκκινη πανάκριβη Ferrari του big boss, με τις πληροφορίες που έφθασαν στα αυτιά των αστυνομικών να λένε ότι κανείς δεν τόλμησε να χτυπήσει το super car καθώς υπήρχε “ντιρεκτίβα” από τη φαμίλια για το τι έπρεπε να γίνει. Έτσι, αγοράστηκε από έναν έμπορο έναντι 50.000 ευρώ μετρητοίς όμως θέμα χρόνου είναι να καταλήξει στο πραγματικό της αφεντικό. 

Επιπλέον, δεν είναι υπερβολή, αλλά χιλιάδες Αθηναίοι πέρασαν και αναμένεται να “παρελάσουν” από την Αστυνομία προκειμένου να αναγνωρίσουν τα δικά τους κοσμήματα, ρολόγια και τιμαλφή από τα κατασχεθέντα της μαφίας των Ρομά. Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλος ο όγκος της λείας που βρέθηκε στις “καβάντζες” των τσιγγάνων που η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει διαθέσιμο χώρο προκειμένου να απλωθεί ο θησαυρός και να μπορούν κάτω από συνθήκες ασφαλείας τα θύματα να περνούν για να αναγνωρίσουν τα δικά τους πράγματα και για αυτό “απλώνονται” τμηματικά. Πριν κατασχεθεί η δεύτερη παρτίδα των 700 κιλών χρυσού, των αμύθητων διαμαντιών και των συλλεκτικών κοσμημάτων από μεγάλους οίκους του εξωτερικού αξίας μεγαλύτερης των 10.000.000 ευρώ, μόνο για την πρώτη “φουρνιά” από το Α.Τ Αμαρουσίου πέρασαν χιλιάδες πολίτες εκ των οποίων οι 300 αναγνώρισαν την περιουσία τους. Ένα τμήμα δε, των κλοπιμαίων που είτε δεν αναγνωρίστηκε, είτε οι αστυνομικοί δεν ήταν σίγουροι για τους πραγματικούς αποδέκτες, κατέληξε στο Παρακαταθηκών και Δανείων. 

Αποφυλακίσεις λόγω 18μηνου

Στη Αστυνομία μιλάνε για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις εξάρθρωσης μαφιόζικων συμμοριών και για το λόγο αυτό μέχρι και σήμερα οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να ξεδοντιαστεί και το δίκτυο των κλεπταποδόχων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Εκτιμάται μάλιστα, ότι υπάρχει εμπλοκή ακόμη και υπαλλήλων σε μεγάλες επιχειρήσεις εμπορίας ρολογιών και κοσμημάτων ενώ ιδιαίτερο κεφάλαιο αποτελεί η σύλληψη 43χρονου ενεχυροδανειστή ο οποίος σε ειδικές κρύπτες στην ιδιόκτητη πολυκατοικία του στο Χαλάνδρι, είχε καταχωνιάσει τον θησαυρό που απέκτησε μισοτιμής από τις πέντε συμμορίες των Ρομά. 
Και ενώ οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, ένας – ένας οι προφυλακισμένοι Ρομά, άρχισαν να αφήνονται ελεύθεροι καθώς για πολλούς ολοκληρώθηκε το 18μηνό ενώ για άλλους ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες και έτσι όσοι δεν έχουν άλλες δικαστικές εκκρεμότητες επιστρέφουν στα σπίτια τους. Στις 16 Μαΐου, βρήκαν οι πρώτοι και έκτοτε, ξεκίνησε ένα μπαράζ αποφυλακίσεων των πρωταγωνιστών της πολύκροτης υπόθεσης. Η Ασφάλεια, έχει ενημερωθεί για την χαρακτηριστική καθυστέρηση που επιδεικνύει η δικαιοσύνη που δεν έχει ακόμη ορίσει δικάσιμο και προσπαθεί να δει τι θα γίνει με τη συγκεκριμένη ιστορία καθώς ο κίνδυνος να ... γίνουν καπνός οι συλληφθέντες είναι κάτι παραπάνω από ορατός. 

Η κόκκινη Ferrari και οι απειλές

Λίγες εβδομάδες πριν συλληφθεί το φθινόπωρο του 2016 ένας εκ των αρχηγών αποφάσισε να κάνει την κίνηση ματ και να αγοράσει μια κατακόκκινη Ferrari για να δείξει την “αρχοντιά” του. Μάλιστα, έφθασε μέχρι την Καρδίτσα για να αποκτήσει το πολυπόθητο super car, που είχε αρχική τιμή πάνω από 110.000 ευρώ. Μετά από πολλά και σκληρά παζάρια έριξε την τιμή στα 75.000. Ο πωλητής έκανε την τελευταία πρόταση στις 77.000 και τότε ο αρχηγός έβγαλε το πανάκριβο Rolex που φορούσε και είπε στον εμβρόντητο και εξαντλημένο από τις διαπραγματεύσεις πωλητή “75.000 και το Rolex μου” για να πάρει το αυτοκίνητο και να πάει στην Ελευσίνα. Εκεί, πρώτη του δουλειά ήταν να ξεφορτωθεί τις καρδιτσιώτικες πινακίδες και να “φορέσει” στην “κόκκινη κυρία” αθηναϊκές προκειμένου να κυκλοφορεί άνετα στα στέκια της Γλυφάδας χωρίς να δίνει στόχο. Όμως δεν πρόλαβε να το χαρεί αφού λίγο αργότερα συνελήφθη και το αυτοκίνητο κατασχέθηκε. Αφού πέρασε αρκετό καιρό ακινητοποιημένη στον υπαίθριο χώρο φύλαξης κατασχεθέντων οχημάτων, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής στο Μαρούσι, στη συνέχεια πήρε το δρόμο για τον ΟΔΔΥ προκειμένου να βγει στο σφυρί και να αλλάξει ιδιοκτήτη. 

Πριν μερικές εβδομάδες ξεκίνησε η δημοπρασία με τιμή εκκίνησης στις 80.500 ευρώ για ένα αυτοκίνητο που μεταχειρισμένο ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ. Όμως αν και είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί να το “χτυπήσουν” κανένας εντούτοις δεν τόλμησε να το κάνει καθώς υπήρχε η ντιρεκτίβα από την τσιγγάνικη φαμίλια και έτσι το όχημα κατέληξε σε έναν έμπορο ο οποίος έδωσε λίγο κάτω από 50.000 ευρώ. Μάλιστα, επειδή πλήρωσε μετρητοίς του έκαναν μια γενναία έκπτωση και σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας είναι θέμα χρόνου να καταλήξει και πάλι στον παλιό της ιδιοκτήτη. 

Χιλιάδες πολίτες για τα κλοπιμαία 

Όταν πριν από περίπου 20 μήνες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου ξεκίνησαν να ξετυλίγουν το κουβάρι των διαρρήξεων και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων δεν περίμεναν ότι θα φθάσουν στο σημείο να μην έχουν κατάλληλο χώρο να φυλάξουν τη λεία από τη δραστηριότητα της τσιγγάνικης μαφίας και να μη μπορούν λόγω του τεράστιου όγκου να εκθέσουν τα κλοπιμαία έτσι ώστε να τα αναγνωρίσουν τα θύματα. 

Η σύλληψη τον περασμένο Ιούνιο του 43χρονου ενεχυροδανειστή και ο εντοπισμός, σε δύο δόσεις, του θησαυρού που έκρυβε σε τριώροφη κατοικία στο Χαλάνδρι, ήρθε να επιβεβαιώσει τη δράση των συγκεκριμένων συμμοριών. Μάλιστα, στην πρώτη έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο τριώροφο του Χαλανδρίου βρήκαν σε διαμέρισμα του ένα μικρό μέρος των κλοπιμαίων αφού τα υπόλοιπα τα έκρυβε στους δύο κάτω ορόφους, στα κουδούνια των οποίων είχε βάλει ψεύτικα ονόματα δήθεν ενοικιαστών για να αποτρέψει την έφοδο των αρχών. Έτσι, όταν μια εβδομάδα αργότερα η Ασφάλεια εισέβαλε και πάλι στο διαμέρισμα του, το βρήκε φορτωμένο με κλοπιμαία τα οποία είχε αρχίσει σιγά – σιγά να μεταφέρει από τους κάτω ορόφους στο σπίτι του πιστεύοντας ότι οι διώκτες του δεν θα έψαχναν για δεύτερη φορά τον ίδιο χώρο. Για παράδειγμα, σε συρτάρια που ήταν άδεια την πρώτη φορά, κατά τη δεύτερη έφοδο, “ξεχείλιζαν” από κοσμήματα Bulgari και χρυσούς αναπτήρες Cartier και Dupont ενώ στα τραπέζια φιγουράριζαν πανάκριβα κηροπήγια από το κατάστημα Κέσσαρη και άλλων οίκων του εξωτερικού. 

Μέσα στο σπίτι βρέθηκαν επίσης διαμάντια και πετράδια αξίας άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ τα οποία είχαν αφαιρεθεί από μονόπετρα καθώς ο 43χρονος ενεχυροδανειστής “πείραζε” τα επώνυμα κοσμήματα έτσι ώστε να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά τους και να μην αναγνωρίζονται όταν θα ξαναέβγαιναν στην αγορά. Επιπλέον, εντοπίστηκαν περισσότερα από 700 κιλά χρυσαφικά και τιμαλφή, επώνυμα ρολόγια ελβετικών εταιριών, χρυσές λίρες, συλλεκτικά νομίσματα σε διάφορες μορφές, μεγάλος αριθμός πλακών καθαρού χρυσού και ασημιού και πολλές θρησκευτικές εικόνες.


Δημήτρης Πώποτας, Aρια Καλύβα
Πηγή : protothema.gr


Μειώσεις στο εισόδημα εργαζομένων και αυταπασχολούμενων "κρύβει" το Μεσοπρόθεσμο




Του Δημήτρη Κατσαγάνη
capital.gr

"Kρυφές" μειώσεις  στο εισόδημα των εργαζομένων και των αυταπασχολούμενων έως το 2022  πέραν των φανερών μειώσεων στις αποδοχές των συνταξιούχων περιλαμβάνει το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψήφισε η κυβέρνηση την περασμένη Πέμπτη. 

Και αυτό γιατί ενώ προβλέπεται η αύξηση της απασχόλησης, τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εισφορές αναμένεται να μειωθούν.

Σημειώνεται πως οι εισφορές υπολογίζονται ως ποσοστό των αποδοχών τόσο για τους μισθωτούς, όσο και για τους μη μισθωτούς.

Συνεπώς, όταν τα έσοδα εμφανίζονται μειωμένα, τότε και οι αποδοχές θα είναι μειωμένες.  

Έτσι, την επόμενη πενταετία και προπαντός από το 2019, δεν θα μειωθούν μόνο οι αποδοχές των συνταξιούχων (μέσω του περιορισμού της "προσωπικής διαφοράς"), αλλά και οι αποδοχές των εργαζομένων και ελευθέρων επαγγελματιών. Και αυτό ενώ το ΑΕΠ προβλέπεται να "τρέχει" με θετικό ρυθμό.

Έτσι, αν και θα αυξάνεται το ΑΕΠ, θα μειώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων, αλλά και των συνταξιούχων.

Μe άλλα λόγια, οι προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου το οποίο συνδιαμόρφωσε η ίδια  η κυβέρνηση, καταρρίπτουν  το βασικό πολιτικό αφήγημά περί "δίκαιης ανάπτυξης", ειδικά μετά την επικείμενη έξοδο από τα Μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο. 

Η τάση αυτή (σ.σ. αύξηση απασχόλησης με μείωση αποδοχών) έχει εκδηλωθεί ήδη, καθώς την τελευταία 3ετία, έχουν πέσει κατά 8% οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα –σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ- την ίδια περίοδο που η απασχόληση αυξανόταν κατά 1,1% κατά μέσο όρο  -σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ- κάθε χρόνο…

Η μείωση στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές προβλέπεται ενώ οι εργοδοτικές εισφορές του Δημοσίου θα βρίσκονται σε τροχιά αύξησης έως το 2021 (προκειμένου να φτάσουν το 13,3%, όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα). Παράλληλα, από την 1η Ιανουαρίου 2019, θα καταργηθεί η έκπτωση 15% στη βάση υπολογισμού των εισφορών των μη μισθωτών (επαγγελματίες και αγρότες).

Πιο αναλυτικά, βάσει του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, την περίοδο 2017 -2022:

* Η απασχόληση προβλέπεται να αυξάνεται με 1,45% κατά μέσο όρο

·         Η ανεργία , κατ΄επέκταση, θα  πέσει ως ποσοστό του εργατικού δυναμικού θα πέσει από το 19,8% στο 13,1%. Δηλαδή θα μειωθεί κατά 6,7 μονάδες

·         Το ΑΕΠ , θα αυξάνεται κατά 2 % κατά μέσο όρο κάθε χρόνο

·    Αντίθετα, τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές θα πέσουν κατά 1%. Συγκεκριμένα, θα πέσουν τα 26,072 δισ. ευρώ  στα 25,804 δισ. ευρώ





Πηγή : capital.gr


Πήρε φωτιά το αεροπλάνο που μετέφερε την εθνική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας



Η αποστολή της Σαουδικής Αραβίας ήταν στο δρόμο για το Ροστόβ, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Mundial.

Ξαφνικά και ενώ το αεροσκάφος ήταν στον αέρα, ένας από τους κινητήρες πήρε φωτιά που δεν επεκτάθηκε και το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Ροστόβ χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. 



Η ανακοίνωση :

«Η Ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας επιθυμεί να καθησυχάσει όλους για την ασφάλεια των μελών της αντιπροσωπείας της εθνικής ομάδας μετά από μια μικρή βλάβη στον έναν κινητήρα. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ροστόβ και όλοι βρίσκονται στα ξενοδοχεία τους...» 


Κομανέτσι ο Μπαρμπαρούσης με επική κωλοτούμπα: Δεν εννοούσα κατάλυση του Πολιτεύματος!


Κοινός ο Μπαραμπαρούσης χ....ε και έκανε επική Κωλοτούμπα μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του μέσα στην βουλή.


Η δήλωση του Μπαρμπαρούση:

Δια της παρούσης θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του. Ορκίστηκα να υπηρετώ τη Συνταγματική νομιμότητα ως εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και τούτο αποτελεί δομικό στοιχείο όχι μόνο της όχι μόνο της πολιτικής μου δράσης, αλλά και ενσυνείδητη αξιακή επιλογή μου.

Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης. Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης.

Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, πρώτα απ΄ όλα διότι ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν υπήρξε ούτε νοητική σύλληψη και έπειτα διότι, κατά λογική εκτίμηση, η απροσφορότητα να συντελεσθούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη.

Η καταχρηστική συστημική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το φλέγον θέμα της απεμπόλησης κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων και στη διασπορά φόβου και τρώσης του φρονήματος.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου. Θα αμυνθώ κατά αυτής από τη θέση του κατηγορουμένου, καθότι τελικά, το δικαιικό μας σύστημα προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα ελεύθερου λόγου.

Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων.


Νέα Δημοκρατία : Οι άθλιοι υπαινιγμοί Κοτζιά έχουν τη σφραγίδα του



Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ.Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ισχυρισμός του κ. Κοτζιά ότι επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή συζητήθηκε το "Μακεδονία" σκέτο, είναι ασύστολο ψεύδος.

Οι άθλιοι υπαινιγμοί έχουν τη σφραγίδα του.

Ο άνθρωπος που υπέγραψε και εκχώρησε τη δυνατότητα στα Σκόπια να μιλούν επίσημα και δημόσια για "Μακεδόνες και Έλληνες", θα έπρεπε να σιωπά από ντροπή.

Όχι να επιχειρεί μάταια να σπιλώσει τις προηγούμενες Κυβερνήσεις».