Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική πόλο ανδρών

 


Αμέσως μετά τον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, η Εθνική πόλο ανδρών βρέθηκε στην απονομή, όπου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 9-7 της Κροατίας και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. 

Η Ισπανία ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί, ακολούθησε η Ιταλία, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, οι οποίοι παρέλαβαν τα χάλκινα μετάλλια τους.



ξυλοδαρμός 30χρονης από τον 22χρονο σύντροφό της στον Κηφισό



Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε 30χρονη γυναίκα από τον κατά 8 χρόνια μικρότερο σύντροφο της στον Κηφισό.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 30χρονης στις Αρχές, τα ξημερώματα της Δευτέρας ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του συντρόφου της στον Κηφισό, αυτός της επιτέθηκε χτυπώντας την με μπουνιές στο κεφάλι ενώ δεν δίστασε να την πετάξει και έξω από το αυτοκίνητο ημιλιπόθυμη.

Διερχόμενοι οδηγοί που είδαν την γυναίκα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στην άκρη του δρόμου, ειδοποίησαν την άμεση δράση. 

Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο την μετέφεραν στο ΑΤ Καμινίων/Νέου Φαλήρου όπου η 30χρονη υπέβαλε μήνυση εναντίον του 22χρονου, που αναζητείται.



3 νεκροί και 3 σε σοβαρή κατάσταση στην Κοπεγχάγη

 


Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις είναι σοβαρά τραυματίες, από την επίθεση με πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης, που έγινε το απόγευμα της Κυριακής. 



Ένας 22χρονος Δανός συνελήφθη μετά την επίθεση, δίχως να προβάλει αντίσταση στην αστυνομία που έφτασε στο εμπορικό κέντρο. Το Fields βρίσκεται περίπου στα μισά της διαδρομής από το κέντρο της Κοπεγχάγης προς το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Δανίας. 

Τη ζωή τους έχασαν ένας 40άρης και δύο νέοι, οι ηλικίες των οποίων δεν ανακοινώθηκαν. Ο Τόμασεν σημείωσε πως στα social media κυκλοφορούν σενάρια περί ρατσιστικών κινήτρων του δράστη. «Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε κάτι που να το υποστηρίζει αυτό τη συγκεκριμένη στιγμή», πρόσθεσε. 



Οι πυροβολισμοί άρχισαν περίπου στις 17:30 (τοπική ώρα) και προκλήθηκε πανικός. Στην περιοχή βρισκόταν πολύς κόσμος, κυρίως νέοι που σκόπευαν να πάνε αργότερα σε συναυλία του Χάρι Στάιλς, η οποία ακυρώθηκε. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης προσπάθησε να παγιδεύσει θύματα, λέγοντας για παράδειγμα ότι το όπλο του ήταν ψεύτικο, ώστε να τους πείσει να πλησιάσουν. 

Όταν άρχισαν να ακούγονται οι πρώτοι πυροβολισμοί, περίπου 100 άνθρωποι βγήκαν τρέχοντας από το εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με υλικό από κάμερες ασφαλείας. Άλλοι, κρύφτηκαν στο εσωτερικό. 




«Έκρηξη» κρουσμάτων στις ηλικίες 18 έως 24



Την επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα και την Ευρώπη παρουσίασαν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης και ο α’ αντιπρόεδρος του οργανισμού Δημήτρης Παρασκευής σε έκτακτη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού. 

Ο κ. Ζαούτης αρχικά παρουσίασε πίνακες που δείχνουν, όπως είπε, πως «όλη η Ευρώπη είναι στο κόκκινο με την πανδημία, όλα τα κράτη έχουν αύξηση τον αριθμό κρουσμάτων. Αύξηση υπάρχει και στον αριθμό θετικότητας, με βάση των αριθμό των τεστ που διεξάγει το κάθε κράτος».

Όπως παρατήρησε αυξάνεται σταθερά και ο αριθμός των κρουσμάτων στην ηλικία άνω των 65 ετών, ενώ στις νοσηλείες τα περισσότερα κράτη δεν βρίσκονται στο κόκκινο. Χαμηλός παραμένει και ο αριθμός των νέων διασωληνόσεων στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα, τα στελέχη Όμικρον ΒΑ4 - Α5 «σαρώνουν» σε Ελλάδα και Ευρώπη, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Σήμερα τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα κυμαίνονται μεταξύ 150.000 με 200.000, ωστόσο μετά από 28 ημέρες, δεν υπάρχει αύξηση των νοσηλειών σε ΜΕΘ και ο δείκτης αναπαραγωγής ανέρχεται σε 1,3.

Παράλληλα παρουσιάστηκε και σχετικός πίνακας με τα τεστ στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ελλάδα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση (μετά την Κύπρο)στον αριθμό των τεστ που πραγματοποιούνται ανά 100.000 πληθυσμό.

Με τη σειρά του ο κ. Παρασκευής είπε ότι τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στα Ιόνια νησιά, την Αττική, την Κρήτη και τα νησιά Αιγαίου προσθέτοντας ότι η αύξηση των κρουσμάτων καταγράφηκε νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή τις τρεις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων στις ηλικίες 18 έως 24 ετών, ενώ η αύξηση στις άλλες ηλικιακές ομάδες είναι σταθερή.

Όσον αφορά τις επαναλοιμώξεις και σε αυτές καταγράφεται αύξηση ανά εβδομάδα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, όπως αυξημένες είναι και οι νοσηλείες σε απλές κλίνες.

Ενθαρρυντικό για τους επιστήμονες είναι το γεγονός ότι η αύξηση των νοσηλίων στις απλές κλίνες δεν μεταφράζεται προς το παρόν τουλάχιστον, σε αύξηση των νοσηλειών σε κλίνες ΜΕΘ αλλά και αύξηση του αριθμού των θανάτων.

Οι καθηγητές παρατήρησαν επίσης μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων παρουσιάζονται σε περιοχές με ενεργή τουριστική δραστηριότητα.