Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Ο καταζητούμενος δικτάτορας Πούτιν "εξαφάνισε" τον Ναβάλνι σε φυλακή της Σιβηρίας

 



Ο φυλακισμένος πολέμιος του Κρεμλίνου και προσωπικά του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου, δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, του οποίου οι συγγενείς δεν έχουν νέα του για σχεδόν τρεις εβδομάδες, βρίσκεται τελικά σε σωφρονιστική αποικία στο Χαρπ, στη ρωσική Αρκτική, δήλωσε η εκπρόσωπός του τη Δευτέρα.

«Βρήκαμε τον Ναβάλνι. Βρίσκεται στην ποινική αποικία νούμερο 3 στην τοποθεσία Χαρπ» είπε η Κίρα Ιάρμιτς στο X (πρώην Twitter).  Γνωστοποίησε επίσης πως ο Ναβάλνι είναι καλά στην υγεία του και ότι την Δευτέρα τον επισκέφθηκε ο δικηγόρος του.

Ο 47χρονος ακτιβιστής και σφοδρός πολέμιος του καταζητούμενου Βλαντιμίρ Πούτιν εκτίει ποινή φυλάκισης 19 ετών καταδικασμένος για «εξτρεμισμό». Συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2021 κατά την επιστροφή του στη Ρωσία από τη Γερμανία, όπου νοσηλεύτηκε μετά από περιστατικό δηλητηρίασης για το οποίο κατηγορεί το Κρεμλίνο.

Τα ίχνη του Αλεξέι Ναβάλνι χάθηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου από την σωφρονιστική αποικία στην περιοχή Βλαντιμίρ, 250 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, όπου κρατούνταν μέχρι τότε.

Το Χαρπ, όπου κατά την εκρόσωπό του μεταφέρθηκε, είναι μια μικρή πόλη περίπου 5.000 κατοίκων σε απομακρυσμένη περιοχή στη βόρεια Ρωσία, πέρα ​​από τον Αρκτικό Κύκλο, όπου βρίσκονται πολλές ποινικές αποικίες.

Σύμφωνα με έναν από τους στενούς του συνεργάτες, τον Ιβάν Ζντάνοφ, είναι «ένας από τους βορειότερους και πιο απομακρυσμένους οικισμούς» της Ρωσίας. Οι συνθήκες εκεί είναι δύσκολες», εξήγησε στο X.

«Είναι πολύ δύσκολο να φτάσετε εκεί και δεν υπάρχει σύστημα για τη διανομή επιστολών ή (τηλεφωνική πρόσβαση)», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Ναβάλνι  οφείλει να εκτίσει την ποινή του σε αποικία «ειδικού καθεστώτος», μια κατηγορία σωφρονιστικών ιδρυμάτων όπου οι συνθήκες κράτησης είναι πιο σκληρές και όπου συνήθως κρατούνται όσοι εκτίουν ισόβια δεσμά και οι πιο επικίνδυνοι κρατούμενοι.

«Από την αρχή, κατέστη σαφές ότι οι αρχές ήθελαν να απομονώσουν τον Αλεξέι, ιδιαίτερα πριν από τις προεδρικές εκλογές» που έχουν προκηρυχθεί για τον Μάρτιο του 2024, τόνισε ο Ιβάν Ζντάνοφ.

Η μεταφορά από τη μια ποινική αποικία στην άλλη στη Ρωσία απαιτεί συχνά αρκετές εβδομάδες ταξιδιού με τρένο και τους συγγενείς των κρατουμένων να μην μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η «σιγή ασυρμάτου» για την τύχη του Ναβάλνι είχε προκαλέσει ανησυχία σε αρκετές δυτικές πρωτεύουσες και στον ΟΗΕ. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε «πολύ ανήσυχος» και ζήτησε για άλλη μια φορά την απελευθέρωση του αντιπάλου του Πούτιν.

Το αντιπολιτευόμενο κίνημα υπό τον Ναβάλνι έχει εξαλειφθεί μεθοδικά με εντολή του καταζητούμενου δικτάτορα τα τελευταία χρόνια, με τους συνεργάτες και τους συμμάχους του να βρίσκονται είτε στην εξορία ή στη φυλακή.

Η ελεγχόμενη από τον δικτάτορα Πούτιν οργάνωση για την «Καταπολέμηση της Διαφθοράς» κηρύχθηκε «εξτρεμιστική» το 2021 και οι αρχές εξέδωσαν την Πέμπτη ένταλμα σύλληψης κατά της διευθύντριας του, Μαρίας Πέβτσιχ, η οποία διέφυγε στο εξωτερικό.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι ρωσικές αρχές απήγγειλαν νέες κατηγορίες για «βανδαλισμό» εναντίον του Ναβάλνι, ο οποίος αν κριθεί ένοχος θα δει την ποινή του να αυξάνεται κατά τρία χρόνια, κάτι που έδωσε εντολή ο δικτάτορας να γίνει.

Αντιμέτωπος με μια διαλυμένη αντιπολίτευση και άφου έχει καταστείλει κάθε αντίθετη φωνή στη χώρα, ο δικτάτορας Βλαντιμίρ Πούτιν στοχεύει σε μια νέα εξαετή θητεία στο Κρεμλίνο κατά τις προεδρικές εκλογές τον ερχόμενο Μάρτιο.




Πακιστανός ξυλοκόπησε άνδρα μπροστά στο εγγόνι του για αν τον ληστέψει

 

 

Στιγμές τρόμου έζησε ένας άνδρας ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από Πακιστανό κακοποιό μπροστά στο εγγόνι του στη Νέα Αρτάκη της Εύβοιας το βράδυ των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το eviathema.gr η επίθεση με στόχο τη ληστεία έγινε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας στην λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεων στην Νέα Αρτάκη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Πακιστανός κακοποιός χτύπησε τον άνδρα και τον έριξε κάτω με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

Οι φωνές του θύματος έτρεψαν σε φυγή τον Πακιστανό δράστη.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο Χαλκίδας ενώ αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του Πακιστανού κακοποιού.



Αδελφός Μπελέρη: Θα αποκαλυφθούν πλαστογραφίες αν ο Ράμα χάσει τη Χειμάρρα

 



Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος της κυβέρνησης της Αλβανίας και προσωπικά του Έντι Ράμα έκανε ο αδελφός του Φρέντι Μπελέρη, Λεονάρδος, ο οποίος υποστήριξε ότι έχουν γίνει πλαστογραφίες που αφορούν οικόπεδα στη Χειμάρρα.

Ο αδελφός του Φρέντι Μπελέρη είναι ξεκάθαρος για την εγκληματική δραστηριότητα του Έντι Ράμα και των δικών του ανθρώπων, που εάν αποκαλυφθούν θα καταστραφούν όλοι και θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Λεονάρδος Μπελέρης είπε ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο Έντι Ράμα δεν θέλει να χάσει τον δήμο Χειμάρρας. Γιατί θα βγουν πολλά στη φόρα. Συνεχίζουν να κάνουν αναθέσεις και πλαστογραφίες με τα οικόπεδα. Συνεχίζεται το πάρτι». 

Ο αδελφός του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας μίλησε για την παραίτηση που υπέβαλε και στη συνέχεια ανακάλεσε ο Γκέργκι Γκόρο. «Ο κ. Γκόρο δεν μπορεί να ανασάνει αν δεν πάρει άδεια από τον κύριο Ράμα» τόνισε ο κ. Μπελέρης, επαναλαμβάνοντας την πρόταση του αδερφού του ότι αν δεν είναι δήμαρχος ο ίδιος, που έχει εκλεγεί, τότε θα πρέπει να αναλάβει τη θέση κάποιο άλλο εκλεγμένο πρόσωπο από την παράταξή του. 

«Δυστυχώς έχουμε αναξιόπιστο συνομιλητή» είπε ο αδελφός του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη, εκτιμώντας ότι ο Γκόρο θα παραμείνει στη θέση του «όσο θέλει ο κ. Ράμα». 

Ο Αλβανός Έντι Ράμα, είπε ο Λεονάρδος Μπελέρη, προτιμά να θυσιάσει το μέλλον του λαού του και να μην μπει η Αλβανία στην ΕΕ, παρά να χάσει τον δήμο Χειμάρρας. «Έχουν γίνει «πλαστογραφίες σε ανώτατο επίπεδο και δυστυχώς κάτω από την ομπρέλα του κ. Ράμα πρέπει να προστατευτούν πολλά άτομα».



Politico ο Άγιος Βασίλη λέει : Ο Μητσοτάκης ήταν καλό παιδί


 

Αποκλειστική συνέντευξη ανήμερα των Χριστουγέννων έδωσε ο Αϊ-Βασίλης στο Politico και αποκάλυψε ποιοι ηγέτες ήταν καλά παιδιά, ποιοι ήταν κακά παιδιά.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αϊ-Βασίλης είπε ότι είναι στην κορυφή της λίστας με τα καλά παιδιά  «Είναι συνήθως αυτή η βραδινή ώρα που κατευθύνομαι νότια για ζεστασιά και η Ελλάδα είναι πάντα μια καλή επιλογή. Υποθέτω ότι ο Κυριάκος μπορεί να μπει στη λίστα των καλών παιδιών» είπε ο Αϊ Βασίλης αλλά πρόσθεσε ότι μάλλον δεν μπορεί να του κάνει το δώρο που ζήτησε. «Δεν ζήτησε πολλά: απλά ζήτησε πίσω μερικά παλιά γλυπτά. Μου φαίνεται αρκετά δίκαιο. Δεν θα τα κλέψω για χατήρι του όμως. Είμαι ο Αϊ-Βασίλης, όχι εγκληματίας. Μπορώ μόνο να προσφέρω ηθική υποστήριξη» είπε. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα πάρει δώρα ούτε φέτος από τον Αϊ-Βασίλη. «Είναι μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Και όχι επειδή ανησυχώ για τους πυραύλους - η ανθρώπινη τεχνολογία δεν μπορεί να με εντοπίσει - είναι ότι οι στέγες στην Κόκκινη Πλατεία ήταν πάντα πολύ μυτερές για μένα. Ούτε είμαι λάτρης των πολέμων, απλά δεν μου φαίνονται καλή ιδέα. Και μετά υπάρχει η ιστορία του Γεβγκένι Πριγκόζιν. Πολύ άσχημη».

Στη λίστα των καλών παιδιών μπαίνουν επίσης ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Όλαφ Σολτς. Ο Ζελένσκι θα πάρει ως δώρο μια νύχτα ήσυχου ύπνου, ενώ ο Σολτς θα πάρει χρήματα για να κλείσει τις τρύπες στον προϋπολογισμό της Γερμανίας. Η Τζόρτζια Μελόνι θα πάρει το βιβλίο του Λουίτζι Πιραντέλλο «Ένας, Κανένας και Εκατό Χιλιάδες». «Αυτό είναι ένα καλό ανάγνωσμα σχετικά με την ιδέα ότι ο καθένας έχει πολλές προσωπικότητες. Υποθέτω ότι θέλει να μάθει περισσότερα για το πώς να παρουσιάζει διαφορετικά πρόσωπα σε διαφορετικούς ανθρώπους» εξήγησε ο Αϊ-Βασίλης. 

Ο Αϊ Βασίλης αμφιταλαντεύεται αν πρέπει να βάλει τον Εμανουέλ Μακρόν στη λίστα με τα καλά παιδιά και θα του κάνει δώρο ένα βραχιόλι φιλίας για να το προσφέρει στον Βίκτορ Όρμπαν. 

Στη λίστα με τα άτακτα παιδιά μπαίνει ο Μπόρις Τζόνσον, ενώ ο Ρίσι Σούνακ ζήτησε από τον Αϊ-Βασίλη ένα λεωφορειάκι. «Πιθανώς για να μεταφέρει τους μετανάστες στη Ρουάντα».