Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Επίθεση μελών τουρκικής νεολαίας σε Αμερικανούς στρατιώτες

 


Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο social, δείχνει την επίθεση που πραγματοποίησε  ομάδα νεαρών Τούρκων σε Αμερικανούς στρατιώτες.

Όπως φαίνεται, οι Τούρκοι καλύπτουν το κεφάλι ενός Αμερικάνου με μια σακούλα και να φωνάζουν «yankee go home», δηλαδή «γιάνκηδες πηγαίνετε σπίτι σας».

Η επίθεση έλαβε χώρα, αφότου αγκυροβόλησε το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων Wasp στη Σμύρνη.

Οι Τούρκοι, που είναι μέλη της Ένωσης Νεολαίας της Τουρκίας (TGB), που είναι ουσιαστικά η νεολαία του κόμματος Πατρίδα, στρίμωξαν τους Αμερικανούς στρατιώτες και τους επιτέθηκαν, ενώ μετά από αυτό ακολούθησαν βίαια επεισόδια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το USS Wasp, ένα από τα πιο επιθετικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, έφτασε στο λιμάνι της Σμύρνης την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο επιχειρεί στην περιοχή ως μέρος των προσπαθειών των ΗΠΑ να αποτρέψουν πιθανές απειλές κατά του Ισραήλ, ιδιαίτερα από τη Χεζμπολάχ και άλλες μαχητικές ομάδες.

Το Wasp έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο, όπου οι ΗΠΑ έχουν από τον Ιούνιο αυξήσει τη ναυτική τους παρουσία για να εξασφαλίσουν σταθερότητα και να υποστηρίξουν το Ισραήλ έναντι πιθανών απειλών.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται από το ίδιο ειδησεογραφικό μέσο, η επίσκεψη αυτή έχει επίσης πυροδοτήσει διαμάχες, καθώς ακόμα και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει ταχθεί υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ. 

Εν τω μεταξύ, και προηγούμενη προσάραξη του USS Wasp στην Κύπρο και η αποστολή του να προστατεύσει το Ισραήλ είχε δεχθεί έντονη κριτική από αρκετές τουρκικές πολιτικές ομάδες. 

Το πλοίο θα παραμείνει στη Σμύρνη μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.



MRB: Πρώτη σε ποσοστά η Ν.Δ., στην δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

 



Στα ποσοστά της των ευρωεκλογών διατηρείται η Νέα Δημοκρατία, ενώ στη δεύτερη θέση περνά το ΠΑΣΟΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατατάσσεται στην τρίτη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για την τηλεόραση του Open.

Τον ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει και η  Ελληνική Λύση η οποία συγκεντρώνει στην αναγωγή επί των εγκύρων 10,2% ενώ το ΚΚΕ είναι στο 9,3%.


Η πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων:


ΝΔ – 27,7%

ΣΥΡΙΖΑ – 10,9%

ΠΑΣΟΚ – 13,4%

ΚΚΕ - 9,3%

Ελληνική Λύση – 10,2%

Νίκη – 4,1%

Πλεύση Ελευθερίας – 6,8%

Φωνή Λογικής – 4,4%

ΜέΡΑ 25 – 2,9%

Νέα Αριστερά 2,8%

Άλλο Κόμμα 7,5%


Η πρόθεση ψήφου:


ΝΔ – 21,6%

ΣΥΡΙΖΑ – 8,5%

ΠΑΣΟΚ – 10,5%

ΚΚΕ - 7,3%

Ελληνική Λύση – 8%

Νίκη – 3,2%

Πλεύση Ελευθερίας – 5,3%

Φωνή Λογικής – 3,4%

ΜέΡΑ 25 – 2,3%

Νέα Αριστερά 2,2%

Άλλο κόμμα - 7,5%


Πρόθεση ψήφου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ


Νίκος Ανδρουλάκης – 25,5%

Χάρης Δούκας – 21,9%

Άννα Διαμαντοπούλου – 17,5%

Παύλος Γερουλάνος – 12,6%

Νάντια Γιαννακοπούλου – 4,9%

Μιχάλης Κατρίνης – 3,3%

Γιάννης Κανελλάκης – 0,9%

Άλλος – 8,8%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 12,7%

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω ποσοστά αφορούν δυνητικούς ψηφοφόρους στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Τα ποσοστά αλλάζουν στους πολίτες που δήλωσαν ότι σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. 

Ειδικότερα:


Νίκος Ανδρουλάκης – 23,5%

Χάρης Δούκας – 22,6%

Άννα Διαμαντοπούλου – 17,2%

Παύλος Γερουλάνος – 15,5%

Νάντια Γιαννακοπούλου – 3,2%

Μιχάλης Κατρίνης – 3,7%

Γιάννης Κανελλάκης – 0,6%

Άλλος – 1,2%

Αδιευκρίνιστη ψήφος – 12,4%

Στην ερώτηση ποιον/ποια υποψήφιο/α θα ψηφίζατε στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών εάν περάσει ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας, οι πολίτες απάντησαν:


Νίκος Ανδρουλάκης – 41,5%

Χάρης Δούκας – 39,5%

Κανένας – 12,7%

ΔΞ/ΔΑ – 6,4


Δείκτης αισιοδοξίας


Σύμφωνα με την έρευνα οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την κατάσταση στη χώρα. Στη σχετική ερώτηση οι πολίτες απάντησαν:


10% πολύ καλά

25,6% ούτε καλά ούτε άσχημα

63,3% Αρκετά/πολύ άσχημα



Παραδόθηκαν οι δύο από τους τέσσερις Κρητικούς κακοποιούς που σακάτεψαν τον Ελληνοκαναδό

 


Μετά από σχεδόν δύο μήνες οι δύο από τους τέσσερις κακοποιούς παραδόθηκαν, και αναμένεται η ταυτοποίηση και των άλλων δύο.

Στα χέρια της Αστυνομίας είναι από σήμερα το μεσημέρι οι δύο από τους τέσσερις δράστες που φέρονται να ξυλοκόπησαν άγρια τον Ελληνοκαναδό, Εμανουήλ Κακουλάκη, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, πρόκειται για έναν 31χρονο από χωριό του Μυλοποτάμου και έναν 32χρονο από περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου οι οποίοι είχαν ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς από την πρώτη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου και αναζητούνταν όλες αυτές τις ημέρες από τους αστυνομικούς.

Οι δύο φερόμενοι δράστες παραδόθηκαν το μεσημέρι στο ΑΤ Μαλεβιζίου παρουσία του δικηγόρου τους και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο Ελληνοκαναδός χρηματιστής που βρισκόταν στο Ηράκλειο Κρήτης για διακοπές με την οικογένεια του, έκανε παρατήρηση σε μια παρέα Κρητικών μέσα σε ένα καφέ μπαρ καθώς ένας από αυτούς τον έκαψε το χέρι με το τσιγάρο του.

Η παρατήρηση αυτή φαίνεται να «προσέβαλε» τους Κρητικούς κακοποιούς, οι οποίοι αντέδρασαν βίαια και ξυλοκόπησαν άγρια τον χρηματιστή μπροστά στα μάτια των παιδιών του. Μετά την επίθεση, το θύμα του άγριου ξυλοδαρμού μεταφέρθηκε άμεσα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εκεί υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο για την αποκατάσταση των τραυμάτων του.




Politico: «Τέλος τα smartphones στα σχολεία» -Κυβερνήσεις στην Ευρώπη παίρνουν μέτρα

 



Κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη επιβάλλουν απαγορεύσεις των smartphones στα σχολεία, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τον εθισμό στην οθόνη και τον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο.

Όπως αναφέρει το Politico, εκατοντάδες σχολεία στις Βρυξέλλες και στη νότια περιοχή της Βαλλονίας του Βελγίου πρόκειται να προχωρήσουν φέτος με απαγόρευση της χρήσης smartphone στα δημοτικά σχολεία και στα τρία πρώτα έτη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η τάση αυτή δεν αφορά μόνο το Βέλγιο. Η Ολλανδία έχει απαγορεύσει τις συσκευές, και οι υπουργοί Παιδείας Γαλλίας και Ιρλανδίας δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι το εξετάζουν επίσης. Η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στην τάξη μοιάζει με εύκολη λύση εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι οι συσκευές αποτελούν πηγή απόσπασης της προσοχής και εστία διαδικτυακού εκφοβισμού.

Η επίδραση του υπερβολικού χρόνου χρήσης της οθόνης στην ψυχική υγεία των παιδιών έχει εκτοξευθεί στην πολιτική ατζέντα - αναφέρθηκε μάλιστα ονομαστικά από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο πρόγραμμά της για την επόμενη θητεία της. «Τα πρώτα και τα εφηβικά χρόνια είναι κρίσιμα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και της προσωπικότητας - και είναι επίσης περίοδοι ευπάθειας σε βλάβες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον υπερβολικό χρόνο στην οθόνη», έγραψε η ίδια.

«Το κινητό στην τσάντα»

Στο ίδιο πνεύμα και η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι περιορισμοί στη χρήση των smartphones εντός του σχολείου εντάσσονται στις 11 αλλαγές που φέρνει στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω να κάνω μια ξεχωριστή μνεία σε μια μεγάλη προσπάθεια, την οποία θα ξεκινήσουμε από φέτος ουσιαστικά και στην οποία θέλουμε τη στήριξη όλων των μαθητών, των γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών. Και η προσπάθεια αυτή έχει να κάνει με το ότι τα κινητά δεν πρέπει να έχουν θέση στα σχολεία. Το κινητό μπορεί ο μαθητής να το φέρνει στο σχολείο, αλλά πρέπει να είναι στην τσάντα κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής ημέρας».

«Και ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να επιμείνουμε πολύ σε αυτή την προσπάθεια είναι πολύ απλός. Τα επιστημονικά δεδομένα πια για το πώς η χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της ημέρας στο σχολείο επηρεάζει την ίδια τη μαθησιακή διαδικασία είναι καταλυτικά. Από τη διάσπαση προσοχής μέχρι άλλα σημαντικά ζητήματα, είναι σαφές ότι το κινητό δεν έχει θέση στο σχολείο την ώρα της ημέρας», υπογράμμισε.

Η χρήση εφαρμογών, όπως το TikTok, το Ιnstagram κ.ά. αναγκάζουν τα σχολεία να σκεφτούν «πώς να αποφύγουν καταχρήσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων», δήλωσε η Géraldine Kamps, εκπρόσωπος της γαλλόφωνης σχολικής ομοσπονδίας Wallonie-Bruxelles Enseignement (WBE), στο Βέλγιο. Η σχολική ομοσπονδία έχει τώρα δώσει ξεκάθαρη κατεύθυνση απάντηση: την πλήρη απαγόρευση των smartphones.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι οι απαγορεύσεις επιβάλλονται μόνο επειδή προηγούμενες, λιγότερο δρακόντειες προσπάθειες ρύθμισης της χρήσης των smartphones μέσα στις σχολικές αίθουσες είχαν ήδη αποτύχει. Ο Lieven De Marez, καθηγητής στα μέσα ενημέρωσης, στην τεχνολογία και στην καινοτομία στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, ο οποίος συνεργάζεται επίσης με το βελγικό ερευνητικό κέντρο Imec, δήλωσε:

«Πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά πώς να χειριστούν το smartphone. Είναι μέρος της ζωής τους, μπορεί να έχει θέση στο σχολείο» .

Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί δυσκολεύονταν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες, απλώς και μόνο επειδή η παρόρμηση των μαθητών να χρησιμοποιούν τα smartphones ήταν πολύ μεγάλη. Η πλήρης απαγόρευση έχει τώρα το πλεονέκτημα της σαφήνειας: «Θα φέρει ειρήνη στα σχολεία. Δεν θα υπάρξει [διαδικτυακός] εκφοβισμός, οι εκπαιδευτικοί δεν θα βιντεοσκοπούνται», δήλωσε ο De Marez.

Ποιο είναι το μειονέκτημα;

Αλλά η απαγόρευση έχει και ένα μειονέκτημα, υποστήριξε, καθώς δεν διδάσκει στα παιδιά πώς να εργάζονται ή να ασχολούνται με τα smartphones μεταξύ των κρίσιμων ηλικιών 12 και 18 ετών, όταν διαμορφώνεται το τμήμα του εγκεφάλου που διαχειρίζεται την εστίαση και την προσοχή. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι εφαρμογές για smartphones θα μπορούσαν ακόμη και να βοηθήσουν να μάθουν τα παιδιά πώς να έχουν υγιείς σχέσεις με τις συσκευές τους.

«Υπάρχουν ειδικές εφαρμογές μέσα στο smartphone για να ελέγξουν ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούνται εντατικά, (ή) πόσο καιρό είστε online», δήλωσε στο Politico ο Michel Walrave, καθηγητής Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας. Υποστήριξε ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε συζητήσεις μέσα στην τάξη σχετικά με το πώς οι τεχνικές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να κρατήσουν τους ανθρώπους κολλημένους στα τηλέφωνά τους. Σε πολλά σχολεία, οι μαθητές χρησιμοποιούν επίσης ήδη φορητούς υπολογιστές κατά τη διάρκεια του μαθήματος, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει τα παιδιά να περιηγηθούν στον ψηφιακό κόσμο χωρίς μακροχρόνια έκθεση στα smartphones. «Χρειάζονται τηλέφωνο αφού έχουν υπολογιστή; Καθόλου», δήλωσε ο Bogaerts.


Πηγή: iefimerida.gr



Οι νέες επιδρομές του δικτάτορα της Ρωσίας στο Κίεβο ανάγκασαν να απογειωθούν Πολωνικά και συμμαχικά αεροσκάφη

 



Μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας ενεργοποιήθηκαν για να αποκρούσουν νέα ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ανακοίνωσαν αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων μέσω Telegram.

Οι Ρώσοι με εντολές του δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν εντολές να δολοφονήσουν αμάχους ώστε να τιμωρήσουν τους Ουκρανούς για την επιτυχημένη αντεπίθεση τους στο έδαφος της Ρωσίας.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters στην ουκρανική πρωτεύουσα μετέδωσαν πως άκουσαν ισχυρές εκρήξεις, που θεωρούν ότι οφείλονταν σε καταρρίψεις.

Στο μεταξύ, η Πολωνία ανακοίνωσε πως προχώρησε σε εσπευσμένη απογείωση μαχητικών για να εγγυηθούν την ασφάλεια του εναέριου χώρου της, εν μέσω της ρωσικής επιδρομής στη γειτονική Ουκρανία.

Η διοίκηση επιχειρήσεων των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε πως απογειώθηκαν πολωνικά και συμμαχικά αεροσκάφη για να προστατέψουν την περιοχή από τους Ρώσους.

«Στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας ενδέχεται να υπάρχουν υψηλά επίπεδα θορύβου εξαιτίας της έναρξης επιχειρήσεων πολωνικών και συμμαχικών αεροσκαφών», σημείωσε η διοίκηση μέσω X.

Το νοτιοανατολικό τμήμα της Πολωνίας γειτονεύει με την Ουκρανία.



54χρονη Αλβανίδα έκαψε το ΙΧ Πακιστανού πρώην της στο Ηράκλειο

 


Μία γυναίκα από την Αλβανία κρύβεται τελικά πίσω από την φωτιά που ξέσπασε σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένο σε αυλή σπιτιού στα Λινοπεράματα του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Από την προανάκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προέκυψε ότι τη φωτιά στο όχημα την έβαλε η πρώην σύντροφο του ιδιοκτήτη, μία 54χρονη από την Αλβανία.

Το αυτοκίνητο που άρπαξε φωτιά και υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, και ανήκει σε έναν Πακιστανό λαθρομετανάστη και ζει στην χώρα μας.

Η 54χρονη από την Αλβανία συνελήφθη από την Αστυνομία και παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση.

Να σημειωθεί ότι από την φωτιά στο ΙΧ προκλήθηκαν ζημιές και σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο


Πηγή: ekriti.gr



Μετά τα καραγκιοζιλίκια του καθεστώτος Ράμα δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη


 

Ο Έντι Ράμα εκπρόσωπος της Αλβανικής μαφίας, και το καθεστώς του ταλαιπώρησαν όσο περισσότερο μπορούσαν τον Φρέντι Μπελέρη, ξεφτιλίζοντας την Αλβανία διεθνώς με όσα διαδραματίστηκαν.

Τελικά και μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά το καθεστώς της Αλβανίας και η ελεγχόμενη από τον Έντι Ράμα δικαιοσύνη, ελεύθερος αφέθηκε ο Φρέντι Μπελέρης.

Μετά από 16 μήνες ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, αφέθηκε ελεύθερος με τον μόνο γελοίο και καθεστωτικό Αλβανικό όρο να επικοινωνεί κάποιες φορές τον μήνα με το αστυνομικό τμήμα, όχι να εμφανίζεται σε αυτό, καθώς ως ευρωβουλευτής θα διαμένει στις Βρυξέλλες.

Πριν λίγο εκδικάστηκε το νέο αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για αποφυλάκιση, καθώς είχε εκτίσει τα 2/3 της ποινής του, άρα αναγκαστικά το καθεστώς τον απελευθέρωσε για να μην ξεφτιλιστούν και άλλο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Φρέντι Μπελέρης αναχώρησε με την ειδική κλούβα πριν λίγο από το δικαστήριο και κατευθύνεται προς τη φυλακή, όπου θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος γύρω στις 5 το απόγευμα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας ισχυρίστηκε πως δεν επέτρεπε την αποφυλάκιση του Μπελέρη νωρίτερα γιατί εμφανιζόταν «αμετανόητος», δεν παραδεχόταν τις πράξεις που του αποδίδονταν.

Ο Ελληνας Ευρωβουλευτής Φρέντι Μπελέρης λίγη ώρα μετά την αποφυλάκισή του δήλωσε πως είναι πλέον ελεύθερος και υπερήφανος, αλλά σίγουρα όχι χαρούμενος.

Αναλυτικά η δήλωση του Φρέντι Μπελέρη

Μετά από 16 μήνες συνεχόμενης κράτησης, είμαι πλέον ελεύθερος και υπερήφανος, αλλά σίγουρα όχι χαρούμενος. Γιατί το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία στην Αλβανία δεν αποκαταστάθηκαν, οι θεσμοί δεν λειτούργησαν, η Δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε με τον τρόπο που έπρεπε.

Η σημερινή απόφαση αποτελεί μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό της δικαίωσης που περιμένει μπροστά μας. Ο αγώνας μου τώρα αρχίζει.

Είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για όσα με πραξικοπηματικό τρόπο μου αρνήθηκε το αλβανικό καθεστώς.

Αλλά και πλέον, ασκώντας τα καθήκοντα του Έλληνα Ευρωβουλευτή, θα μπορώ να εστιάσω στα ζητήματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και κράτους Δικαίου, χωρίς φόβο παρά μόνο με πάθος.

Σήμερα, θα βρεθώ ανάμεσα στα αδέρφια μου στη Χιμαρα. Εκεί όπου ξεκίνησε η περιπέτεια μου και θεωρώ μόνο σωστό να βρίσκομαι.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που με την θαρραλέα απόφαση του να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ άλλαξε την πορεία της ιστορίας μου. Και φυσικά τους στενούς μου φίλους, Άγγελο Συρίγο και Σταύρο Παπασταύρου για την αμέριστη συμπαράσταση τους. Ήταν πάντα εκεί, δεν θα το ξεχάσω.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες που όλον αυτόν τον καιρό μου έδωσαν τη δύναμη να μη λυγίσω, να αντέξω και να συνεχίσω να μάχομαι.



Τούρκος στον οποίο είχε απαγορευτεί η είσοδος έως το… 2026 ξεφτίλισε αρχές και κυβέρνηση αλωνίζοντας την Θράκη

 


Για ένα δεκαήμερο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης «Τούρκων» «Δυτικής» Θράκης, Χασάν Κιουτσούκ, «αλώνιζε» ανενόχλητος στη Θράκη και επιστρέφοντας στην Τουρκία, τα πρώτα δύο πράγματα που έκανε ήταν να βγάλει ανθελληνικές ανακοινώσεις!

Πρόκειται για έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και ο άνθρωπος στον οποίον στις 15 Αυγούστου 2023 η Ελλάδα απαγόρευσε την είσοδο έως τις… 14 Ιουνίου 2026! Προφανώς, κάτι μεσολάβησε διότι το δεκαήμερο 13 – 23 Αυγούστου ο Κιουτσούκ βρισκόταν στη Θράκη όπου είχε συναντήσεις και επαφές με άλλους στενούς «συνεργάτες» του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.

Η πρώτη ανακοίνωσή εκδόθηκε με αφορμή την 102η επέτειο για την Τουρκική «Ημέρα της Νίκης», όπου στη γειτονική χώρα είναι εθνική εορτή. Γνωστή και ως «Ημέρα Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων» αφορά τον εορτασμό της νίκης στη μάχη του Ντουμλουπινάρ, στις 30 Αυγούστου 1922, σε βάρος των ελληνικών στρατευμάτων. Η συγκεκριμένη μάχη αποτέλεσε τη θρυαλλίδα που ανάγκασε τις ελληνικές δυνάμεις να αρχίσουν την υποχώρησή τους προς τα μικρασιατικά παράλια, καταδιωκόμενες από τα στρατεύματα του Μουσταφά Κεμάλ, οδηγώντας στο άδοξο τέλος της Μικρασιατικής Εκστρατείας. «Αυτή η σημαντική μέρα θα μείνει για πάντα στις μνήμες μας ως αθάνατο σύμβολο του αγώνα του έθνους μας για ενότητα και αλληλεγγύη και αγάπη για την πατρίδα. Συγχαίρω την Ημέρα της Νίκης την 30η Αυγούστου με τις πιο ειλικρινείς ευχές μου και εύχομαι στο έθνος μας πολλές καλές γιορτές γεμάτες ειρήνη, ενότητα και αλληλεγγύη», έγραψε στο μήνυμα του.

Η δεύτερη ανακοίνωσή του αφορούσε την 111η επέτειο από την ίδρυση της «Ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης»! Μάλιστα, τη συγκεκριμένη επέτειο φρόντισε να την… «πειράξει» λίγο μετονομάζοντας σε «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης». Η συγκεκριμένη «Δημοκρατία» διήρκησε μόλις 56 μέρες και σκοπό είχε να αποτρέψει το 1913 την κάθοδο της Βουλγαρίας στο Αιγαίο Πέλαγος. Όπως ισχυρίζεται ο Κιουτσούκ, πρόκειται για την ίδρυση της πρώτης Τουρκικής Δημοκρατίας, που «χτίστηκε με την επιμονή και την αποφασιστικότητα των ‘Τούρκων’ που ζούσαν στα εδάφη της ‘Δυτικής’ Θράκης, και παρόλο που κράτησε μόλις 56 ημέρες, έμεινε χαραγμένη στην τουρκική ιστορία με χρυσά γράμματα». Και φυσικά μετά εξαπέλυσε τα βέλη του στην Ελλάδα. «Σήμερα, η ύπαρξη και τα δικαιώματα των ‘Τούρκων’ της ‘Δυτικής’ Θράκης απειλούνται από τις πολιτικές που ακολουθεί η Ελλάδα. Οι επιθέσεις στην εκπαιδευτική αυτονομία, το συστηματικό κλείσιμο των μειονοτικών σχολείων και οι επιβολές που αγνοούν την κοινωνική πραγματικότητα υπονομεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις Συνθήκες των Αθηνών και της Λοζάνης και να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των ‘Τούρκων’ της ‘Δυτικής’ Θράκης», υποστήριξε ο άνθρωπος που «αλώνιζε» επί δεκαήμερο σε ελληνικό έδαφος.








Πρέπει να διευκρινιστεί ότι η επίσημη ονομασία της «Δημοκρατίας» ήταν Αυτόνομη Κυβέρνηση Δυτικής Θράκης, η οποία προτιμήθηκε για να αποφευχθεί τυχόν σύγχυση ή ανασφάλεια στον εκεί πληθυσμό. Το κράτος περιλάμβανε όλη την λεγόμενη «δυτική» Θράκη, από τον Έβρο μέχρι τον Νέστο ποταμό, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρικής Ροδόπης στα βόρεια και στα νότια έφτανε στο Αιγαίο Πέλαγος από το οποίο βρεχόταν. Η συνολική έκταση του ξεπερνούσε τα 8.600 τετραγωνικά χλμ, ενώ ο πληθυσμός του κρατιδίου ανερχόταν σε 500.000 κάτοικους, εκ των οποίων το 50% ήταν Έλληνες και οι υπόλοιποι Τούρκοι, Πομάκοι, Τσιγγάνοι, Αρμένιοι, Εβραίοι και λίγοι Βούλγαροι.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, η Ελληνική Πολιτεία είχε χαρακτηρίσει τον Χασάν Κιουτσούκ ανεπιθύμητο, διότι είχε εμπλοκή στις διπλές εθνικές εκλογές καθοδηγώντας –για λογαριασμό του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής- τη ψήφο της μειονότητας. Στις εθνικές εκλογές, ο 57χρονος Χασάν Κιουτσούκ είχε πάθει παροξυσμό. Όπως δημοσίευσε και ο ΕΤ, είχε καλέσει την μειονότητα να πάει… κόντρα στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο. Με ανακοίνωση που έφερε τον τίτλο: «Ούτε πράσινο, ούτε μπλε, κόκκινο με πείσμα» -κείμενο βγαλμένο από τα συρτάρια του πιο βαθέως τουρκικού μηχανισμού της Άγκυρας με γλώσσα επιεικώς πεζοδρομίου- προσπάθησε να χειραγωγήσει τη μειονοτική ψήφο, ενώ, μεταξύ άλλων, επιτέθηκε, συκοφάντησε και στοχοποίησε τον βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Ιλχάν, (ο οποίος… τόλμησε να σηκώσει ανάστημα στο Προξενείο), χαρακτηρίζοντας φασίστες όσους δημοσιογράφους ασκούν κριτική στους παρακρατικούς μηχανισμούς της Τουρκίας στη Θράκη! Είχε προηγηθεί άλλη ανακοίνωση με την οποία έδινε γραμμή τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, προειδοποιώντας και εκφοβίζοντας ανερυθρίαστα τη μειονότητα, καλώντας τα μέλη της «να δείχνουν σεβασμό και να μη μιλούν άσχημα (!) στους εκπροσώπους της μητέρας πατρίδας που έρχονται στη ‘δυτική’ Θράκη για να παρατηρήσουν επί τόπου την κατάσταση της μειονότητας», ενώ ξεκαθάρισε ότι «βουλευτής πρέπει να εκλεγεί μόνο αυτός που αποφασίζει από κοινού με τη Συμβουλευτική Επιτροπή»! Σε ανακοίνωση ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023, ανέφερε ότι «η ψήφος του Τούρκου πρέπει να πάει σε Τούρκο»!

Μετά το «χαστούκι» της απαγόρευσης εισόδου, ο 57χρονος τούρκος εργολάβος δημοσίων έργων κάλεσε τα ΜΜΕ της χώρας του έξω από το Ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης, όπου έστησε γραφικό μονόπρακτο απαιτώντας μία «συγγνώμη» (!) από την Ελλάδα και ζητώντας από τους υπαλλήλους να πάρουν πίσω το «έγγραφο της ντροπής»! Όταν οι υπάλληλοι του Προξενείου δεν του άνοιξαν καν την πόρτα, έγινε ακόμη περισσότερο… Τούρκος και με υπέρμετρο «εγώ» εξίσωσε τον εαυτό του με την… Παναγία Σουμελά (!), λέγοντας ότι του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα την ίδια μέρα που η Τουρκία επέτρεψε τη χρήση του ιστορικού μοναστηριού! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, απείλησε την Ελλάδα ότι αν δεν εγκαταλείψει τέτοιου είδους πρακτικές, η Τουρκία θα απαντήσει κατάλληλα…


Άγγελος Αγγελίδης

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Χαστούκι στον Πολάκη αθώα τα 4 πρώην στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις δήθεν παράνομες προσλήψεις που είχε καταγγείλει ο λασπολόγος

 


Στην αθώωση και των τεσσάρων κατηγορούμένων στη δίκη για τις καταγγελλόμενες ως δήθεν παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014, προχώρησε έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Συγκεκριμένα με την απόφαση του δικαστηρίου αθώοι κρίθηκαν ο πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Εκφωνόντας την αθωωτική απόφαση ο πρόεδρος της έδρας ανέφερε: «Αθώος ο πρώτος κατηγορούμενος καθώς δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος απιστίας. Το δικαστήριο θεωρεί ότι η σύνταξη και υπογραφή των μισθολογικών καταστάσεων δε συνιστά αδικοπρακτική ενέργεια. Αθώοι και οι λοιποί κατηγορούμενοι λόγω του παρακολουθηματικού χαρακτήρα του αδικήματος».

Την υπόθεση είχε καταγγείλει ο γνωστός ακροαριστερός λασπολόγος τραμπούκος του     ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης ο οποίος στην κατάθεσή του στο δικαστήριο είχε κάνει λόγο για «23 ρουσφέτια του Άδωνι Γεωργιάδη».

Για ημέρα μεγάλης χαράς και δικαίωσης κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο υπουργός Υγείας, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«02 Σεπτεμβρίου 2024 ημέρα που θα θυμόμαστε διότι το δίκαιο κέρδισε το άδικο! Ότι τελικά στη χώρα μας υπάρχει Δικαιοσύνη. Και ότι όταν λες την αλήθεια δεν έχεις να φοβάσαι απολύτως τίποτε».



Να σκάσουν είναι οι Τούρκοι με το Netflix και το «Famagusta» που δείχνει τα εγκλήματα τους στην Κύπρο

 


Με ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, η Άγκυρα τα βάζει εκ νέου με το Netflix για την προβολή της σειράς «Famagusta» χαρακτηρίζοντάς την «μαύρη προπαγάνδα».

Σύμφωνα με την ανάρτηση στο επίσημο λογαριασμό του τουρκικού ΥΠΕΞ στο Χ:

«Η σειρά με τίτλο ”Famagusta”, η οποία θα μεταδοθεί σε ψηφιακή πλατφόρμα, εξυπηρετεί τη μαύρη προπαγάνδα της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα».

Συνεχίζει: «Η σειρά αυτή αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς τις μνήμες των Τουρκοκυπρίων που σφαγιάστηκαν από ελληνοκυπριακές συμμορίες μεταξύ 1963-74».

«Τέτοιες μάταιες προσπάθειες να αποτυπωθούν τα γεγονότα διαφορετικά από αυτά που ισχύουν, εντείνουν ακόμη περισσότερο την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για την εθνική μας υπόθεση στην Κύπρο. Μνημονεύουμε τους Κύπριους βετεράνους μας με σεβασμό και τους μάρτυρές μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την οργή του Ομέρ Τσελίκ και του αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας  προκάλεσε η ανακοίνωση του Netflix που εντάσσει στην ταινιοθήκη του από τις 20 Σεπτεμβρίου τη σειρά του Mega Famagusta, που αναφέρεται στην περίοδο της τουρκικής εισβολής.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει λόγο για διαστρέβλωση της δήθεν «Ειρηνευτικής Επιχείρησης» (όπως ονομάζει η τουρκική πλευρά την εισβολή) και για προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής πλευράς.

«Το γεγονός ότι μια σειρά που διαστρεβλώνει την Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974 στην Κύπρο και κάνει προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής πλευράς θα μεταδίδεται σε κινηματογραφική πλατφόρμα από τις 20 Σεπτεμβρίου είναι πολύ ανησυχητικό. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η επέμβαση που έφερε την ειρήνη και καθιέρωσε τη δικαιοσύνη στοχοποιείται από την ελληνική προπαγάνδα. Η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο, ο ηρωικός Τούρκος στρατιώτης, η ειρήνη και η δικαιοσύνη δεν μπορεί να στοχοποιούνται μέσα από αυτή τη σειρά», αναφέρει σε ανάρτησή του στο X.




Παγίδα έστησαν σε 40χρονο παιδόφιλο μια παρέα ανήλικων

 


Έναν παιδόφιλο που αναζητούσε θύματα μέσω των social media κατάφεραν να παγιδεύσουν με ψεύτικο προφίλ ανήλικοι μέσω του οποίου του έκλεισαν ραντεβού στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Η παρέα των αγοριών και κοριτσιών ηλικίας 15 και 16 χρόνων είχε διαπιστώσει ότι ένας 40χρονος προσπαθούσε να επικοινωνήσει μέσω διαδικτύου με ανήλικες κοπέλες και δημιούργησαν το ψεύτικο προφίλ που φαινόταν ότι ανήκει σε μια 16χρονη, προχωρώντας σε ανταλλαγή μηνυμάτων μαζί του.

Όταν ο παιδόφιλος εμφανίστηκε και τον ακινητοποίησαν και ειδοποίησαν την Αστυνομία στην οποία τον κατήγγειλαν.

Ο 40χρονος προσήχθη για προανάκριση στην Ασφάλεια, όπου αρνήθηκε τα πάντα και υπέβαλε μήνυση για βιαιοπραγία σε βάρος δύο 15χρονων, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί και σε βάρος τους δικογραφία.

Πάντως, η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι αστυνομικοί εξετάζουν τα μηνύματα που έστελνε ο 40χρονος στο ψεύτικο προφίλ.


Πηγή



Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού τουρίστα την Κρήτη - Αυτούς ευτυχώς του έπιασε η ΕΛ.ΑΣ.


 


Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 36χρονος Γάλλος που παραθέριζε στο Ρέθυμνο της Κρήτης μετά από χτυπήματα που δέχθηκε από τέσσερα άτομα, που τελικά ευτυχώς συνελήφθησαν σε αντίθεση με τους κακοποιούς που χτύπησαν τον Ελληνοκαναδό και αγνοούνται μέχρι σήμερα, όπως και η ταυτοποίηση και των άλλων δύο συνεργών τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι τέσσερις νεαροί από τα Χανιά ήρθαν σε αντιπαράθεση με τον 36χρονο και τον χτύπησαν πολύ άσχημα, με αποτέλεσμα να αποκομίσει τραύματα στο σώμα και το πρόσωπο.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας του περιστατικού είναι το γεγονός ότι φέρεται να τον χτυπούσαν από κοινού με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ έσπασαν ένα μπουκάλι στο κεφάλι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη στιγμή του επεισοδίου ομάδα αστυνομικών περιπολούσε κοντά στο σημείο και προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών δύο 20χρονών, ενός 22χρονου και ενός ακόμη 24χρονου τους οποίους βαραίνουν οι κατηγορίες για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία σε βάρος αλλοδαπού , και παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων . Παράλληλα, σε έρευνα που έγινε στο όχημα που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ποιμενική ράβδος και ένα μαχαίρι.

Οι τέσσερις νεαροί θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα.

Στο αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι

Μετά τη σύλληψη των τεσσάρων νεαρών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο όχημα που χρησιμοποιούσαν, μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία γκλίτσα κι ένα μαχαίρι. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου.




Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Κωνσταντινίδη και Πολυχρονίδη για τα μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες


 

Συγχαρητήρια ανάρτηση στο «Χ» για τα μετάλλια που κέρδισαν οι Έλληνες αθλητές χθες και σήμερα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την υπερηφάνεια του.

Υπενθυμίζεται, ότι το Σάββατο ο Θανάσης Κωνσταντινίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κορίνα F32, ενώ την Κυριακή ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης το χάλκινο στο μπότσια BC3.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Εχθές ο ασημένιος Θανάσης Κωνσταντινίδης και σήμερα ο χάλκινος Γρηγόρης Πολυχρονίδης, με ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη, ύψωσαν ξανά ψηλά τη γαλανόλευκη στoυς Παραολυμπιακούς αγώνες! Συγκίνηση και υπερηφάνεια».





ΚΤΗΝΟΣ εγκατέλειψε σκύλο στο λιμάνι του Ηρακλείου, τον έδεσαν και επιβιβάστηκαν στο πλοίο για Αθήνα

 


ΚΤΗΝΟΣ παλιάνθρωπος εγκατέλειψε τον σκύλο του στο λιμάνι Ηρακλείου πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patris.gr, ο σκύλος της φωτογραφίας εγκαταλείφθηκε το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι του Ηρακλείου από κάποιο ΚΤΗΝΟΣ που, για άγνωστους λόγους, θεώρησε σωστό πριν την επιβίβαση του στο πλοίο να το δέσει στην περίφραξη του λιμανιού και να αναχωρήσει για Αθήνα.



Πλήρωμα του Ε/Γ – Ο/Γ ΚΙΣΣΑΜΟΣ που παρατήρησε το γεγονός, μετά τον απόπλου του πλοίου ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή, που ήδη είχε βρει και είχε φροντίσει το σκυλάκι μεταφέροντας το στο φυλάκιο της υπηρεσίας.

Σίγουρα υπάρχουν κάμερες στο λιμάνι, και μπορεί να βρεθεί το ΚΤΗΝΟΣ που τον παράτησε, ώστε να του επιβληθεί το πρόστιμο και να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη για κακούργημα.

Στο σκυλάκι προσφέρθηκε νερό και τροφή ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει επικοινωνία με φιλοζωικές οργανώσεις, ώστε το ζωάκι να μεταφερθεί σε κατάλληλο χώρο φιλοξενίας.



Εγκληματικά ανεύθυνος πολίτης διαμαρτυρήθηκε επειδή πετούσε ελικόπτερο προσέχοντας το δάσος

 


Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί και θα πρέπει να δημοσιοποιούνται και τα ονόματα τους για να ξέρει ο κόσμος με πόσο εγκληματικά ανεύθυνους έχει να κάνει.

Μία μόλις ημέρα πριν από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα, υπήρξε ανεύθυνος πολίτης που διαμαρτυρήθηκε για πυροσβεστικό ελικόπτερο που πραγματοποιούσε πτήση για προληπτικούς λόγους, προσέχοντας την περιοχή.

Το σχετικό γελοίο και ανεύθυνος email της διαμαρτυρίας έφτασε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία με τίτλο «διαμαρτυρία για το πυροσβεστικό ελικόπτερο στην Αθήνα» το Σάββατο 10 Αυγούστου, μία ημέρα προτού ξεκινήσει η μεγάλη καταστροφική φωτιά στην Αττική που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα.

Συγκεκριμένα, ο εγκληματικά ανεύθυνος πολίτης λες και ήταν συνεργός των εμπρηστών θέλοντας να σταματήσει τον έλεγχο των δασών, αναφέρει στην έγγραφη διαμαρτυρία του ότι το ελικόπτερο ήταν πολύ θορυβώδες και τον ενοχλούσε ιδιαιτέρως τονίζοντας ότι «η ησυχία είναι ένα πολύτιμο αγαθό».

Ολόκληρο το γελοίο και ανεύθυνο μήνυμα έγραφε: «Το πυροσβεστικό ελικόπτερο που πετάει επάνω από την Αθήνα κάθε μέρα, όλη μέρα, όλο το καλοκαίρι δημιουργεί τεράστια ηχορύπανση στην ήδη επιβαρυμένη πρωτεύουσα. Η ησυχία είναι ένα πολύτιμο αγαθό, όπως και τα δάση, και πρέπει να διαφυλάσσεται, όπως και αυτά. Η συγκεκριμένη χρήση του ελικοπτέρου στην Αθήνα είναι μια κακή λύση και πρέπει να σταματήσει».







Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο σταθμό ΚΤΕΛ Κηφισού

 


Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, με κακοποιούς Ρομά που λυμαίνονται ακόμα και τις πιάτσες των ταξί, χωρίς να διστάζουν πουθενά, ούτε και στο να κυκλοφορούν με ταξί μαιμού, η ΕΛ.ΑΣ. παίρνει μέτρα για να διαλύσει τις συμμορίες.

Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Τροχαίας και Αλλοδαπών, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε κατά το διήμερο 30 και 31 Αυγούστου 2024, ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο σταθμό ΚΤΕΛ Κηφισού.

Στόχος της δράσης ήταν η πρόληψη και η καταστολή της παραβατικότητας και η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εντός του σταθμού ΚΤΕΛ ενώ

διενεργήθηκαν πολλαπλοί έλεγχοι για την τήρηση των νομίμων προϋποθέσεων διενέργειας επιβατικών μεταφορών.

Κατά την επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκαν -200- έλεγχοι οχημάτων ταξί και οδηγών ενώ βεβαιώθηκαν -33- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκ των οποίων:

-8- για στέρηση ειδικής άδειας ταξί και

-9- για μη χρήση ταξιμέτρου

Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.


Κ.Β.



Ο Πολάκης ξεκαθαρίζει χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας ο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Κασσελάκης φοβάται να πει λέξη εναντίον του τραμπούκου.

 


Όλοι αναρωτιόμαστε από που κρατάει ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης τον Στέφανο Κασσελάκη, και δεν τολμάει ο τυχοδιώκτης να πει η να κάνει τίποτα εναντίον του;

Ο Πολάκης ξεκαθαρίζει με ανάρτηση του στο Facebook, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας και προανήγγειλε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, λέγοντας ότι θα είναι παρών στην Κεντρική Επιτροπή, που όπως γράφει «θα κρίνει πολλά για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας». 

Ο Πολάκης κάνει και άλλη μία επίθεση στον τυχοδιώκτη Στέφανο Κασσελάκη που τον εγκαλεί με αιχμές, για «πολιτική του ενός ανδρός αρχή, που δεν έχει πολιτικό επιτελείο και σχεδιασμό, ασύνδετα βιντεάκια, επίδειξη προσωπικής ζωής, προσωπικών επιλογών και πλούτου. «Σκεπάζουν και οτιδήποτε σωστό εκφωνείται ως θέση γιατί δεν το ακούει η κοινωνία».

Ο Πολάκης επιτίθεται και σε όσους στηρίζουν τον τυχοδιώκτη Κασσελάκη λέγοντας «να δώσουν την εικόνα διάλυσης που χρειάζεται για να καρπίσουν τα σενάρια της “κεντροαριστεράς της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ”!!! Όποιοι τολμήσουν να το κάνουν αυτό, θα τιμωρηθούν και από το λαό και από την ιστορία».

Και αντί να απαντήσει ο Κασσελάκης στον Πολάκη, σε συνέντευξη που παραχωρεί στη «Real News» της Κυριακής, επιτίεται στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «αν θέλει, μπορεί να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα τεκταινόμενα στον χώρο μας, χωρίς “κύκλους” και “διαρροές”. Καθαρά και ανοιχτά, όπως τοποθετήθηκε την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου μας τον Φεβρουάριο και η τοποθέτησή του απαντήθηκε από το συνεδριακό σώμα».

Η ανάρτηση του Πολάκη :