Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για την αντιμετώπιση «εγκλημάτων δρόμου» (STREETCRIMES)

 



Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε το διήμερο  3 και 4 Φεβρουαρίου 2024, εκτεταμένη επιχειρησιακή δράση, με σκοπό την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου» (STREET CRIMES), στις περιοχές του Κολωνού, Καλλιθέας, Ακρόπολης, Ομόνοιας και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν, με την παρουσία δικαστικών λειτουργών, συνελήφθησαν συνολικά -23- άτομα, ταυτοποιήθηκαν -19- και εξιχνιάστηκαν συνολικά -20- κλοπές, [-4- από καταστήματα/επιχειρήσεις, -12- από οικίες, -1- κλοπή μοτοσικλέτας και -3- σε βάρος τουριστών].

Πιο αναλυτικά:

Σύλληψη -5- ατόμων, μελών συμμορίας, για –κατά περίπτωση- διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση,  αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Μετά από ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε η δράση ομάδας ατόμων – συμμορίας, που διαπράττει κλοπές τσαντών και πορτοφολιών, σε βάρος κυρίως τουριστών, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και σε μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος, ενώ  διαμένουν σε ξενοδοχείο, στα δωμάτια του οποίου αποθηκεύουν κλοπιμαία, χρησιμοποιώντας αυτά ως «καβάτζα».

Σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 3-2-2024, συνελήφθησαν -5- μέλη της συμμορίας, τα οποία μάλιστα διαπιστώθηκε ότι είχαν αφαιρέσει τα ενδιάμεσα κάγκελα των μπαλκονιών των δωματίων που χρησιμοποιούσαν ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στον χώρο – καβάτζα.




Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

μαχαίρια,

πλήθος αλυσίδων λαιμού φο μπιζού,

πλήθος ειδών ένδυσης με τις ετικέτες αγοράς αυτών,

συστήματα ήχου,

γυναικείες τσάντες,

φακός,

ζευγάρια γυαλιών οράσεως και ηλίου,

πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων,

πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,

πορτοφόλι, που περιείχε ταυτότητα και άδεια οδηγήσεως και

λοιπές άδειες οδηγήσεως.

Μέχρι στιγμής έχει διακριβωθεί η εμπλοκή τους σε -3- περιπτώσεις κλοπών σε βάρος τουριστών, ενώ αναζητείται ακόμη ένα μέλος της συμμορίας, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύλληψη -15-ατόμων για –κατά περίπτωση- πλαστογραφία και παραβάσεις των νόμων περί αλλοδαπών, ναρκωτικών, όπλων και εθνικού τελωνειακού κώδικα

Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ξενοδοχείο στην περιοχή της Αθήνας, στο οποίο παρέχεται κατάλυμα σε άτομα, τα οποία στερούνταν ή κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ενώ σε δωμάτια-καβάτζες αποθηκεύονταν παραποιημένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης συνελήφθησαν την Κυριακή, 4-2-2024, -15- άτομα, ενώ στις έρευνες που ακολούθησαν στα δωμάτια, βρέθηκαν –μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν:




κινητά τηλέφωνα,

πλαστές ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες διαμονής,

0,9 γραμμάρια κάνναβης,

σουγιάς,

τραπεζικές κάρτες,

πακέτα τσιγάρων, άνευ φορολογικής ετικέτας και

πλήθος εγγράφων αμφιβόλου γνησιότητας.

Σύλληψη -2- ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις

Από ειδική ομάδα συλλογής πληροφοριών, εντοπισμού και σύλληψης ατόμων με καταδικαστικές αποφάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, συνελήφθησαν -2- άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις.

Πρόκειται για 53χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις συνολικής φυλάκισης -3- ετών και -4- μηνών για απάτη καθώς και 45χρονο ημεδαπό, για τον οποίο με βούλευμα ανακλήθηκαν οι όροι απόλυσής του και εκκρεμεί υπόλοιπο έκτισης ποινής -7- ετών και -9- ημερών.

Αμφότεροι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εκτελέσεων Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.


Σύλληψη -1- ατόμου για ναρκωτικά

Κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε πρωινές ώρες της Κυριακής, 4-2-2024,στο όχημα που οδηγούσε 29χρονος αλλοδαπός, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2,93 γραμμάρια κάνναβης, κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των -900- ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Εξιχνίαση -12- κλοπών από οικίες, -4- από καταστήματα/ επιχειρήσεις και -1- κλοπή μοτοσικλέτας

Δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκαν σε βάρος συνολικά -18- ατόμων, για κλοπές ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά -17- περιπτώσεις.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενεργούμενης έρευνας – προανάκρισης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και εγκληματολογικών δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εξιχνιάστηκαν:

-12- κλοπές από το εσωτερικό οικιών σε Αθήνα, Νέα Σμύρνη και Άγιο Δημήτριο,

-5- κλοπές από καταστήματα σε Αθήνα, Νέα Σμύρνη και Καλλιθέα,

-1- κλοπή μοτοσικλέτας, η οποία βρέθηκε στην περιοχή του Συντάγματος από αστυνομικούς και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό της.

Οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας θα υποβληθούν αρμοδίως.



Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο, όπου εκτελούνται εκτεταμένα έργα για την αναβάθμιση χώρων νοσηλείας και υγιεινής, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.



Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροΐλο, ενημερώθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Γουζουάση για την πρόοδο των εργασιών, οι οποίες συνολικά καταλαμβάνουν επιφάνεια περίπου 4.000 τετραγωνικών μέτρων, σε τέσσερις ορόφους του κύριου κτηρίου.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε αρχικά στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του 1ου και του 3ου ορόφου, οι οποίες έχουν πλέον παραδοθεί προς χρήση, και στη συνέχεια ανέβηκε στον 4ο όροφο, όπου οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Μαρτίου, ώστε στη συνέχεια να αρχίσουν τα έργα στον 5ο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο ευχαρίστησε για τη αδιάκοπη προσφορά του εν μέσω εργασιών. «Θα βοηθήσει πάρα πολύ», σημείωσε μία εργαζόμενη στο νοσοκομείο, αναφερόμενη στις αναβαθμίσεις που υλοποιούνται.

Οι παρεμβάσεις στο Τζάνειο περιλαμβάνουν την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των θαλάμων νοσηλείας, των γραφείων, κοινόχρηστων και υποστηρικτικών χώρων οκτώ νοσηλευτικών μονάδων, τη δημιουργία 32 νέων λουτρών και την πλήρη ανακατασκευή 18 συγκροτημάτων κοινόχρηστων WC.

Στο τέλος της επίσκεψής του ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ταχύτητα με την οποία δρομολογείται το σημαντικό έργο ανακατασκευής του Τζάνειου Νοσοκομείου.

Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τις παλιές πτέρυγες. Όσοι εργάζεστε εδώ ή έχετε νοσηλευθεί, γνωρίζετε την κατάσταση η οποία δυστυχώς επικρατούσε στο νοσοκομείο. Είχε να γίνει ουσιαστική ανακατασκευή από το 1960, ενημερώθηκα.

Και βέβαια, μπορείτε να κάνετε τη σύγκριση με τις νέες πτέρυγες, με θαλάμους οι οποίοι πια έχουν τουαλέτες, έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, αλλά και εργασίας, σε ένα νοσοκομείο το οποίο είναι τόσο ταυτισμένο με την πόλη του Πειραιά.

Θέλω να τονίσω ότι οι πόροι οι οποίοι αξιοποιήθηκαν για την ανακατασκευή του Τζάνειου προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Και θέλω να ευχαριστήσω το ΤΑΙΠΕΔ, ως φορέα υλοποίησης, για την πολύ μεγάλη ταχύτητα με την οποία δρομολογεί σημαντικά έργα, τα οποία μόνο στα νοσοκομεία μας ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης πιάνουν τόπο και μέσα από αυτούς υλοποιούμε έργα τα οποία χρόνιζαν εδώ και πολύ καιρό, για την αναβάθμιση συνολικά της δημόσιας υγείας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Θέλω, επίσης, να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, διότι δεν είναι εύκολο να προχωράς σε μία τέτοια παρέμβαση με το νοσοκομείο «εν κινήσει», να λειτουργεί δηλαδή. Το ίδιο θα συμβεί και με τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Οπότε σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνεργασία σας και για την κατανόησή σας.

Αλλά κι εσείς βλέπετε τα αποτελέσματα αυτής της παρέμβασης: καλύτερες συνθήκες εργασίες για εσάς και σίγουρα καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς οι οποίοι έρχονται και νοσηλεύονται στο Τζάνειο.

Έτσι οραματιζόμαστε το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας: με ποιοτικές υποδομές, με ουσιαστική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και σε αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθούμε να εργαζόμαστε. Οπότε εύχομαι καλή και γρήγορη ολοκλήρωση των έργων».

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι «μετά από 60 και πλέον χρόνια γίνεται μία ουσιαστική ανακαίνιση όλων των χώρων του νοσοκομείου. Σε χρόνο ρεκόρ, σε λιγότερο από δύο μήνες, κ. Πρόεδρε, ξεκίνησε η εργολαβία, παραδόθηκαν ήδη οι δύο πρώτοι όροφοι, πλήρως ανακαινισμένοι και ανακατασκευασμένοι, κατασκευάζεται ο τρίτος και ακολουθούμε για τον τέταρτο.

Και σε έναν μήνα από σήμερα ξεκινάμε και την επόμενη εργολαβία, που ανακαινίζουμε όλα τα τμήματα επειγόντων περιστατικών στο ισόγειο του νοσοκομείου. Έτσι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024, το Τζάνειο θα είναι πρακτικά ένα καινούργιο νοσοκομείο».

Στον φάκελο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» για τη δημόσια υγεία περιλαμβάνονται επίσης, μεταξύ άλλων, η ανακατασκευή και ο εκσυγχρονισμός των τμημάτων επειγόντων περιστατικών σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία όπως το Θριάσιο, το ΚΑΤ και το Ιπποκράτειο, η αναβάθμιση των κτηρίων, των ενεργειακών προδιαγραφών, του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και των υποδομών περισσότερων από 150 δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας, και η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για όλα τα 312 κέντρα υγείας.



Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο Βαγγέλης Ρωχάμης

 


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Βαγγέλης Ρωχάμης, ο διαβόητος «πεταλούδας, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας με προβλήματα υγείας.

Ο Βαγγέλης Ρωχάμης έζησε στην παρανομία τις δεκαετίες του '80 και '90, μένοντας στην ιστορία για τις πολλές αποδράσεις του από τις ελληνικές φυλακές, πότε μεταμφιεσμένος σε γυναίκα και πότε σαν κύριος από την μπροστινή πύλη του Κορυδαλλού χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς.



Γεννήθηκε το 1951 στην Εύβοια. Ήταν μέλος πολυμελούς οικογένειας, σε ηλίκια 16 ετών ξεκίνησε να εργάζεται με σκοπό την συντήρηση της. Στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του στη Σύρο (1971) και επειδή δεν του χορηγήθηκε άδεια προκειμένου να επισκεφθεί τη νεογέννητη κόρη του, απέδρασε από το στρατόπεδο. Κατηγορήθηκε επίσης για κλοπή μοτοποδηλάτου και ήλθε σε προστριβή με ανωτέρους του στο στρατό οπότε και έλαβε προσωρινή αναβολή ως Ι-5.

Για την κλοπή καταδικάστηκε σε τρεισήμισι μήνες στις Φυλακές Κορυδαλλού. Το 1976 φυλακίστηκε για την κλοπή που πραγματοποίησε στο ταχυδρομείο του χωριού του. Προς το τέλος της δεκαετίας του '70 πήρε άτυπο διαζύγιο από τη σύζυγό του και για λίγους μήνες μετέβη στην Κύπρο. Το 1980 συνελήφθη για απόπειρα πώλησης κλεμμένων τηλεοράσεων και φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό. Το Δεκέμβριο του 1981 πρωταγωνίστησε στην πρώτη στάση κρατουμένων στις φυλακές αναπτύσσοντας πολιτικό, διεκδικητικό ρόλο. Για τη δράση του στη στάση δικάστηκε το 1986 και καταδικάστηκε σε 27 μήνες φυλακή.

Καταδικάστηκε για ληστείες, κλοπές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορίες, οπλοχρησίες. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από δέκα αποδράσεις από τις φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας, Κέρκυρας και Αλικαρνασσού.

Στις αποδράσεις του τον βοήθησαν φίλοι, ενώ στην απόκρυψη του βοήθησαν γυναίκες. Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό στα μέσα της δεκαετίας του '80, οπότε η αστυνομία τον αναζητούσε με συντονισμένη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας και ο Ρωχάμης διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο, οι θαμώνες του οποίου δεν τον κατέδωσαν.






Χειροπέδες σε δύο ανήλικους - Πέταξαν κροτίδες σε δύο 14χρονες - Συνελήφθησαν και οι γονείς

 


Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για «απειλή» και παράβαση της νομοθεσίας περί πυροτεχνημάτων πέρασαν το μεσημέρι της Κυριακής (4/2) αστυνομικοί στη Γλυφάδα.

Το περιστατικό συνέβη στις 22.30 το βράδυ του Σαββάτου (3/2) έξω από το κλειστό γυμναστήριο Γλυφάδας όταν μία ομάδα περίπου 13 ανηλίκων προσέγγισε δύο ανήλικες 14 ετών, έσπρωξαν προς το μέρος τους ένα καρότσι σούπερ μάρκετ μέσα στο οποίο κάθονταν οι δύο εξ’ αυτών και έριξαν προς το μέρος τους επτά κροτίδες οι οποίες έσκασαν σε κοντινή απόσταση από τα πόδια τους.

Οι κοπέλες κατήγγειλαν το περιστατικό στις Αρχές και από την έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο εκ των δραστών. 

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στους κηδεμόνες τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.



Ανήλικοι δέχθηκαν επίθεση στον Πειραιά από 30 άτομα - Κρύβονται οι γονείς δύο ανήλικων που συμμετείχαν για να αποφύγουν την σύλληψη

 


Επίθεση από μία ομάδα περίπου 30 κακοποιών δέχθηκε το περασμένο Σάββατο (3/5) μία παρέα ανήλικων στον Πειραιά με έναν από τους δράστες να φθάνει στο σημείο να απειλήσει τα παιδιά ακόμη και με μαχαίρι τύπου ματσέτα.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 20:00 το βράδυ όταν μία παρέα ανηλίκων που αποτελούνταν από έναν 17χρονο, έναν 15χρονο, έναν 16χρονο και έτερους φίλους τους δέχθηκε επίθεση από μία παρέα περίπου 30 κακοποιών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και τέσσερις ανήλικοι οι οποίοι συνελήφθησαν, με τους γονείς των δύο να κρύβονται για να αποφύγουν την σύλληψη.

Οι δύο πλευρές λογομάχησαν και τότε ένας από τους δράστες χτύπησε στο πρόσωπο τον 17χρονο ενώ ένας άλλος ο οποίος ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί έβγαλε από τη ζώνη του ένα μεγάλο μαχαίρι τύπου ματσέτα και τους απείλησε.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί όπου κατόπιν αναζητήσεων εντόπισαν τρεις ανήλικους δράστες ηλικίας 17 ετών (κάποιοι έχουν γεννηθεί το 2006 αλλά ακόμη δεν έχουν κλείσει τα 18), καθώς και το προαναφερόμενο μαχαίρι σε απόσταση περίπου 40 μέτρων από αυτούς.

Οι ανήλικοι κακοποιοί προσήχθησαν στο Τ.Α. Δημοτικού Θεάτρου, όπου αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τους παθόντες και συνελήφθησαν, ενώ ουδείς εξ αυτών αναγνωρίσθηκε ως ο κάτοχος του μαχαιριού.

Παράλληλα, συνελήφθη επιπλέον ένα άτομο – μέλος της παρέας, το οποίο αφού απέρριψε στο έδαφος ένα μαχαίρι (τύπου πεταλούδα) στη συνέχεια προέβαλε σθεναρή αντίσταση, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Τέλος οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στους γονείς των δύο εκ των κατηγορουμένων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ οι γονείς των υπόλοιπων δύο διαφεύγουν της σύλληψης και αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.



15χρονος κακοποιός απείλησε με σπασμένο γυαλί 16χρονο και του πήρε τα ακουστικά

 


Σύμφωνα με πληροφορίες 15χρονος κακοποιός στην Κηφισιά επιτέθηκε σε 16χρονο για να του αφαιρέσει ασύρματα ακουστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην οδό Κολοκοτρώνη στην Κηφισιά, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 15χρονος θρασύτατος κακοποιός προσέγγισε 16χρονο και με την απειλή σφυριού θραύσης κρυστάλλων του αφαίρεσε ασύρματα ακουστικά.

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. 

Οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, χωρίς να γνωρίζουμε εάν έχουν συλληφθεί όπως επιβάλλεται και οι γονείς του. 

Στην κατοχή του ανήλικου κακοποιού βρέθηκαν το σφυρί και τα ακουστικά.



Ο δήμαρχος Ηλιούπολης κατέβασε πανό για την Παλαιστίνη - Τον απειλούσαν προκλητικοί εργαζόμενοι να μη το κατεβάσει

 


Προκλητικοί εργαζόμενοι που εξυπηρετούν αριστερά και ακροαριστερά συμφέροντα, εξόργισαν του κατοίκους της Ηλιούπολης.

Την απόφαση να κατεβάσει πανό υπέρ της Παλαιστίνης που ήταν εδώ και καιρό αναρτημένο και παράνομα στο δημαρχείο γνωστοποίησε μέσω ανάρτησης στο Facebook ο δήμαρχος Ηλιούπολης.

«Το Δημαρχείο της πόλης δεν είναι μέσο άσκησης εξωτερικής πολιτικής, ούτε μέσο εξυπηρέτησης πολιτικών συμφερόντων οποιουδήποτε κόμματος» γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Στάθης Ψυρρόπουλος.

Στην ανάρτηση κατήγγειλε, παράλληλα, την προκλητική πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων για απειλές εις βάρος του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Φράσεις που ειπώθηκαν σε συναντήσεις μας με την Πρόεδρο των εργαζομένων, όπως "θα κλείσουμε το δημαρχείο", "εάν βγάλεις το πανό, δεν θα λειτουργήσει ο Δήμος", αποτελούν απειλές που δεν θα δεχτώ ως δήμαρχος της πόλης, γιατί στο μυαλό μου όταν λαμβάνω τις αποφάσεις έχω αποκλειστικά τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των δημοτών, την αναβάθμιση κάθε γειτονιάς, την αστική ανάπλαση, την προώθηση της καινοτομίας, την ανταπόκριση της νέας δημοτικής αρχής στις πραγματικές ανάγκες της καθημερινότητας».

Η ανάρτηση του δημάρχου Ηλιούπολης

«Πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν ότι το Δημαρχείο της πόλης δεν είναι μέσο άσκησης εξωτερικής πολιτικής, ούτε μέσο εξυπηρέτησης πολιτικών συμφερόντων οποιουδήποτε κόμματος, και γι’ αυτό ΕΛΑΒΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΠΑΝΟ από χθες μετά από έναν μήνα διοίκησής μας.

Το αλληλέγγυο πανό στον λαό της Παλαιστίνης ήταν για πολύ καιρό αναρτημένο στο Δημαρχείο της πόλης και πιστεύω ακράδαντα ότι εκφράστηκε ένα σημαντικό μήνυμα ειρήνης για όλο τον κόσμο, που απέχει παρασάγγας από τη στάση του Σωματείου των εργαζομένων, που μόνο ειρηνευτική δεν είναι.

Φράσεις που ειπώθηκαν σε συναντήσεις μας με την Πρόεδρο των εργαζομένων όπως "θα κλείσουμε το δημαρχείο", "εάν βγάλεις το πανό, δεν θα λειτουργήσει ο Δήμος", αποτελούν απειλές που δεν θα δεχτώ ως δήμαρχος της πόλης, γιατί στο μυαλό μου όταν λαμβάνω τις αποφάσεις έχω αποκλειστικά τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των δημοτών, την αναβάθμιση κάθε γειτονιάς, την αστική ανάπλαση, την προώθηση της καινοτομίας, την ανταπόκριση της νέας δημοτικής αρχής στις πραγματικές ανάγκες της καθημερινότητας.

Λυπάμαι πραγματικά που στην ερώτησή μου στην Πρόεδρο των Εργαζομένων πότε έχουν πρόθεση να κατέβει το πανό που είναι αναρτημένο σε δημόσιο κτήριο, αθετώντας τις υποδείξεις του αρμόδιου Υπουργείου, η απάντηση ήταν ότι το πανό θα βρίσκεται εκεί μέχρι να λήξει ο πόλεμος και θα είναι αποκλειστικά δική της απόφαση.

Έχω να δηλώσω προς οποιονδήποτε υιοθετεί παρόμοιες στάσεις και αντιλήψεις ότι οι δημότες της πόλης με εμπιστεύτηκαν για να σταθώ απέναντι σε καταχρηστικές λογικές που δεν σέβονται τον Δήμο για να εξυπηρετηθούν πολιτικά συμφέροντα.

Όσο για την ειρωνική στάση της Προέδρου των Εργαζομένων σε σχέση με την καθαριότητα της πόλης και όσα πράξαμε ως Διοίκηση τον πρώτο μήνα της ανάληψης των καθηκόντων μας, είναι ξεκάθαρο ότι δεν εκφράζει τους δημότες της πόλης που είδαν την πόλη τους να καταρρέει.

Όσο κάποιοι θα εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα, εμείς θα φροντίζουμε για τις γειτονιές με όλες μας τις δυνάμεις».

app-facebook
Στάθης Ψυρρόπουλος - Δήμαρχος Ηλιούπολης
την Παρασκευή

Πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν ότι το Δημαρχείο της πόλης δεν είναι μέσο άσκησης εξωτερικής πολιτικής, ούτε μέσο εξυπηρέτησης πολιτικών συμφερόντων οποιουδήποτε κόμματος και γι’ αυτό ΕΛΑΒΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΠΑΝΟ από χθες μετά από ένα μήνα διοίκησής μας.

Το αλληλέγγυο πανό στον λαό της Παλαιστίνης ήταν για πολύ καιρό αναρτημένο στο Δημαρχείο της πόλης και πιστεύω ακράδαντα ότι εκφράστηκε ένα σημαντικό μήνυμα Ειρήνης για όλο τον κόσμο που απέχει παρασάγκας από την στά...

See more
145
42
18


Πακιστανός ο προαγωγός της 15χρονης στο Ρέθυμνο


 

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση βιασμού της 15χρονης κοπέλας από το Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.

Σε δικογραφία που σχηματίστηκε και παραπέμφθηκε στο Εισαγγελέα αφορά συνολικά 12 κατηγορούμενους με την κατηγορία του βιασμού αλλά και των ασελγών πράξεων. 

Ανάμεσα στα ονόματα περιλαμβάνεται και αυτό του 38χρονου από το Πακιστάν, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται ως το άτομο που εξέδιδε την 15χρονη στις αρρωστημένες ορέξεις των υπολοίπων ανδρών που αναφέρονται στη δικογραφία (10 Έλληνες και ένας Μολδαβός).

Τη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου κοριτσιού στην περιοχή του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου είχε καταγγείλει πολίτης στο τηλεφωνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το ανώνυμα τηλεφώνημα που έκανε λόγο για κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης έγινε το καλοκαίρι του 2023 και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε αμέσως τις αρμόδιες αρχές του Ρεθύμνου.

Μετά από μήνες ερευνών οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στο Ρέθυμνο κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν έναν 38χρονο από το Πακιστάν. Οι αρχές πραγματοποίησαν κατ’ οίκον και σωματική έρευνα και κατέσχεσαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα φυσίγγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 15χρονη εξετάστηκε και από παιδοψυχίατρο και διαπιστώθηκε ο βιασμός της από τον 38χρονο και η τέλεση γενετήσιων πράξεων με άλλους 11 άνδρες, Έλληνες αλλά και αλλοδαπούς.

Από την αστυνομία παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης στην 15χρονη. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των 12 δραστών, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στην Ανακρίτρια Ρεθύμνου για διενέργεια κύριας ανάκρισης.



Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ λέει - Μαμουλάκης : Αν χρειαστεί να μπουν δίδακτρα και στα δημόσια πανεπίστημια



Γελάει και ο κάθε πικραμένος με τον θίασο ΣΥΡΙΖΑ, και παράλληλα εξοργίζεται με τα πυροτεχνήματα που πετάνε τα στελέχη του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ των παράνομων καταλήψεων, και υπέρ του να μην προχωρήσουν οι φοιτητές δίνοντας εξετάσεις.

Δεν θέλουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά θέλουν στα δημόσια πανεπιστήμια οι φοιτητές να πληρώνουν δίδακτρα.

Ο Χάρης Μαμουλάκης, μιλώντας στο One Channel, σημείωσε ότι σπούδασε στην Αγγλία για παράδειγμα. Και υποστήριξε ότι δεν πλήρωσε δίδακτρα. Ακόμη περισσότερο υποστήριξε πως δεν πληρώνουν δίδακτρα οι φοιτητές για να σπουδάσουν στην Αγγλία, λέγοντας πως εκεί τα πανεπιστήμια είναι δημόσια.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης του απάντησε ότι στην Αγγλία έχει δίδακτρα. Και εκεί ήρθε η η αποκάλυψη του σχεδίου ΣΥΡΙΖΑ:

«Και το δημόσιο αν χρειαστεί (σ.σ.: στην Ελλάδα)» είπε για να συμπληρώσει μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου «αν χρειαστεί, γιατί όχι, αν χρειαστεί και οι ανάγκες το δημιουργήσουν γιατί όχι» ως προς το θέμα της επιβολής διδάκτρων.

Μετά πήγε να να το μαζέψει γιατί του έστειλαν μήνυμα στο κινητό, αλλά ήταν αργά.





Κατά της αστυνομικής επέμβασης στο Δημοκρίτειο ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας ποιοι κρύβονται πίσω από τις καταλήψεις


 

Ανάμεσα στους εγκληματικά ανεύθυνους και προκλητικούς που τάσσονται υπέρ των παράνομων καταλήψεων, και κατά όσων θέλουν να δώσουν εξετάσεις, είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ που κινείται στην αριστερά και την ακροαριστερά.

Χωρίς να πει λέξη για την βία κατά των φοιτητών από ακροαριστερούς και αριστερούς, ώστε να επιβάλουν τις καταλήψεις, με θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ λέει : «Η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να αντιμετωπίζει με αυταρχισμό και καταστολή τους φοιτητές που αγωνίζονται, προκειμένου με την βία να επιβάλει τους όρους της για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

Ο προκλητικός ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε «απερίφραστα την εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή Κομοτηνής, την απρόκλητη επίθεση και τον ξυλοδαρμό των νεαρών φοιτητών, τις προσαγωγές», και δεν βρήκε λέξη να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς και το ξύλο, από αριστερούς και ακροαριστερούς συντρόφους κατά φοιτητών.

Συνεχίζοντας την προκλητική κριτική για να χαιδέψει κυρίως τους ακροαριστερούς συντρόφους αναφέρει: «Αυτά είναι τα προσφιλή «εργαλεία» της κυβέρνησης. Σήμερα, απέναντι στον φοιτητικό κόσμο. Αύριο απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ομάδα διεκδικήσει το δίκιο της.

Δεν ξεχνάμε: Η κυβέρνηση ξεκίνησε με υποτιμητικές δηλώσεις για τον εκπαιδευτικό κόσμο που δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της. Ενθάρρυνε την Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις. Πίεσε για την απόφαση των ψηφιακών εξετάσεων, που αμφισβητούνται έντονα ως προς το αδιάβλητο, πλήττοντας και το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων».

Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συμμορφωθούν όλοι οι φοιτητές με την μειοψηφία και της παράνομες καταλήψεις χωρίς πολλές κουβέντες.

Γενικεύοντας ο προκλητικός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει: «Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Μείωσε βίαια τους εισακτέους στα πανεπιστήμια με την ΕΒΕ, για να δημιουργήσει πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια, τώρα δρομολογεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, αρνούμενη να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες των δημόσιων πανεπιστημίων. Κι όποιος διαφωνεί έξω από τα όρια της αρεσκείας της, τον δέρνει, του ρίχνει χημικά και τον συλλαμβάνει».



Η Red Bull, ερευνά το αφεντικό της ομάδας Christian Horner, μετά από καταγγελία υπαλλήλου

 


Πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ο Christian Horner είναι υπό έρευνα μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Red Bull.

Ο Christian Horner, όπως έγινε γνωστό, είναι υπό έρευνα μετά από καταγγελία υπαλλήλου για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η ανακοίνωση της Red Bull για την έρευνα μετά την καταγγελία σε βάρος του Christian Horner

«Αφού έλαβε γνώση ορισμένων πρόσφατων ισχυρισμών, η εταιρεία ξεκίνησε μια ανεξάρτητη έρευνα» ανέφερε η μητρική Red Bull σε ανακοίνωσή της, και πρόσθεσε: «Η διαδικασία αυτή, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, διεξάγεται από εξωτερικό εξειδικευμένο δικηγόρο. Η εταιρεία αντιμετωπίζει τα θέματα αυτά εξαιρετικά σοβαρά και η έρευνα θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Δεν θα ήταν σκόπιμο να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή τη στιγμή».

Ερωτηθείς σχετικά με τους ισχυρισμούς από την ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf», ο Horner αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται στην καταγγελία: «Αρνούμαι πλήρως αυτούς τους ισχυρισμούς».

Γίνεται κατανοητό, αναφέρει το SkySports, ότι ο Horner θα παραμείνει επικεφαλής της ομάδας και διευθύνων σύμβουλος της Red Bull Racing, ενόσω διεξάγεται η έρευνα.

Ο Horner είναι επικεφαλής της ομάδας της Red Bull από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η παρουσία της στη F1 το 2005 και έχει κατακτήσει επτά πρωταθλήματα οδηγών και έξι πρωταθλήματα κατασκευαστών με την ομάδα.

Ο Horner είναι παντρεμένος με τη Spice Girl Geri Halliwell.




Η Λίνα Μενδώνη διαψεύδει fake news του "Documento" για παράτυπα εισιτήρια στην Ακρόπολη

 



«Όλες οι περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν σχετικά με πλαστά ή παράτυπα εισιτήρια για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης έχουν παραπεμφθεί στην εισαγγελία» διαβεβαίωσε, από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη διαψεύδοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» το οποίο έκανε λόγο για «Σκάνδαλο με fake εισιτήρια στον Ιερό Βράχο με την ανοχή της Μενδώνη» που οδηγεί σε «απώλειες χιλιάδων ευρώ για τα ταμεία».

«Τα έσοδα στην Ακρόπολη με τις αναβαθμίσεις του τελευταίου έτους στο σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου –καθιερώθηκε το 2018 αλλά εν τω μεταξύ, η τεχνολογία προχωρεί και προχωρεί και για τους καλούς και για τους κακούς– αναβαθμίσαμε όλες τις υπηρεσίες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τα έσοδα της Ακρόπολης συνεχώς αυξάνονται» είπε η υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Νάσου Ηλιόπουλου, και πρόσθεσε: «Τα 46 εκατομμύρια του 2022 έχουν φτάσει 60 εκατομμύρια το 2023».




Επιμνημόσυνη δέηση για το δυστύχημα του C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο όρος Όθρυς το 1991

 



Εκδηλώσεις μνήμης για τους 63 πεσόντες του αεροπορικού δυστυχηματος κατά τη συντριβή αεροσκάφους C-130 στο όρος Οθρυς.



Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο δήμο Πειραιά και στην 112 πτέρυγα Μάχης , στην αεροπορική βάση Ελευσίνας για τους εξήντα τρεις πεσόντες του αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε σαν σήμερα το 1991, όταν αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη στο όρος Όθρυς.

Συγκεκριμένα:

Στην Πλατεία «63 Θυμάτων C-130 - 748» του δήμου Πειραιά τελέσθηκε τρισάγιο, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΑ αντιπτεράρχου Δημοσθένη Γρηγοριάδη και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.

Στην 112 πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Ελευσίνας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δεηση, παρουσία του διοικητή της διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης υποπτεράρχου Απόστολου Χόρτη και στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο Πεσόντων της 112 ΠΜ.



Στις τελετές παραβρέθηκαν ανώτατοι αξιωματικοί και αντιπροσωπείες αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, συγγενείς των θυμάτων καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Αλληλεγγύης Οικογενειών 63 Θυμάτων C-130 και του Πανελλήνιου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων.



Την ίδια ώρα ο διευθυντή Προστασίας Δυνάμεων της 111 πτέρυγας Μάχης σμήναρχος Αθανάσιος Τενόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που βρίσκεται στο όρος Όθρυς, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου Δημοσθένη Γρηγοριάδη.







Σοκ στη Βρετανία με τη διάγνωση ότι ο Βασιλιάς έχει καρκίνο


 

Η ανακοίνωση ότι ο Κάρολος της Μεγάλης Βρετανίας πάσχει από καρκίνο, προκάλεσε ένα κύμα ανησυχίας στη χώρα. 

Η αναταραχή που έχει προκληθεί πηγάζει εν μέρει από το γεγονός ότι ο Κάρολος αν και επέλεξε να γνωστοποιήσει το νέο πρόβλημα υγείας του δεν υπήρξε απόλυτα ανοικτός προς το βρετανικό λαό καθώς δεν αποκάλυψε από ποια μορφή καρκίνου πάσχει.

Το μόνο που ανέφερε το Μπάκινγχαμ στην ανακοίνωσή του είναι ότι δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη για τον οποίο υπεβλήθη σε θεραπεία. Ήταν αυτή η θεραπεία και η υποβολή του σε εξετάσεις που οδήγησε στη διάγνωση της νέας μορφής καρκίνου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το βάρος πέφτει στους ώμους του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος πρέπει να επιδείξει ηγετικές ικανότητες ενώ αναρρώνουν τόσο ο πατέρας του όσο και η σύζυγός του. Τα βλέμματα θα πέσουν μοιραία και στην Καμίλα ενώ δεν αποκλείεται το κενό που δημιουργείται σε σχέση με την παρουσία του σε εκδηλώσεις να καλύψουν τα αδέλφια του Καρόλου, Άννα και Έντουαρντ.

Ο βασιλιάς είναι 75 ετών και λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των νέων καρκίνων διαγιγνώσκονται σε άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω.

Οι περισσότερες θεραπείες για τον καρκίνο στις μέρες μας χορηγούνται σε άτομα που είναι εξωτερικοί ασθενείς, όπως θα λάβει ο Κάρολος τη θεραπεία του, αλλά αυτό καλύπτει μια τεράστια ποικιλία διαφορετικών θεραπειών.

Η χημειοθεραπεία μπορεί να χορηγηθεί σε πολλές διαφορετικές μορφές και όλες οι θεραπείες συνοδεύονται από πιθανές παρενέργειες. Ωστόσο η άγνοια για την μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει εικασίες σχετικά με τη θεραπεία που μπορεί να λάβει.

Ο Κάρολος διαδέχθηκε στον βρετανικό θρόνο τη μητέρα του, Ελισάβετ Β΄, μετά τον θάνατό της τον Σεπτέμβριο του 2022. Παρότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποφεύγουν τη δημοσιοποίηση λεπτομερειών για θέματα υγείας, ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να γνωστοποιήσει τη διάγνωσή του.

Ο λόγος που ο βρετανός μονάρχης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του, εξηγείται στην ανακοίνωση, ήταν για να αποτρέψει τη φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσει παράλληλα τους πολίτες σχετικά με τον καρκίνο.

Τα βρετανικά ΜΜΕ με έκτακτα ενημέρωσαν το κοινό για την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. Το BBC με έκτακτο δελτίο στην τηλεόραση ενημέρωσε το κοινό πως ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο. Η παρουσιάστρια διάβασε την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ενώ η ρεπόρτερ σχολίασε πως η βασιλική οικογένεια και ο ίδιος ο Κάρολος σοκαρίστηκαν από τη διάγνωση, που έγινε 17 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. «Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον βασιλιά και την οικογένεια», συμπλήρωσε.

Κάποια από τα καθήκοντά του θα αναλάβει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Καμίλα, σύμφωνα με τη ρεπόρτερ, αφού πλέον ο βασιλιάς Κάρολος είναι επικεντρωμένος στην υγεία του.

«Ο βασιλιάς έχει καρκίνο», γράφει με κεφαλαία η Daily Mail. Τα κεντρικά θέματα στις μεγαλύτερες ιστοσελίδες αναφέρονται στη διάγνωση του Καρόλου ενώ ήδη ο Ρίσι Σούνακ του ευχήθηκε περαστικά, σύμφωνα με την Telegraph.

Αναφερόμενος στην κατάσταση του Καρόλου πρώην βασιλικός μπάτλερ δήλωσε στο Skynews ότι «δεν είναι άνθρωπος που θα το βάλει κάτω και θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά».

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον βασιλιά Κάρολο. «Δεν έχω αμφιβολία ότι θα επιστρέψει δυνατός πολύ σύντομα και γνωρίζω πως όλη η χώρα του στέλνει ευχές», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έκρυψε την ανησυχία του μόλις ενημερώθηκε για την περιπέτεια της υγείας του βρετανού μονάρχη και είπε σε δημοσιογράφους πως θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του.




Σάλος για τον βιασμό 13χρονης από ομάδα Αιγύπτιων λαθρομεταναστών - Χημικό ευνουχισμό ζητά ο Σαλβίνι


 

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο βιασμός μιας 13χρονης κοπέλας από επτά παράνομους μετανάστες από την Αίγυπτο, ηλικίας 15-19 ετών.

Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό το 13χρονο κορίτσι βιάστηκε ομαδικά σε δημόσια τουαλέτα μπροστά στα μάτια του 17χρονου φίλου της στο στο πάρκο Villa Bellini στην Κατάνια της Σικελίας το απογευμα της 30ης Ιανουαρίου ενώ έκαναν βόλτα.

Μετά τη γνωστοποίηση του εφιάλτη που έζησε η 13χρονη, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματτέο Σαλβίνι, ζήτησε να γίνει χημικός ευνουχισμός στους δράστες της άγριας επίθεσης στην ανήλικη.

«Το κορίτσι βιάστηκε από μια ομάδα επτά Αιγυπτίων. Μια θεραπεία μπορεί να υπάρξει: ο χημικός ευνουχισμός» είπε ο Σαλβίνι.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας το κόμμα του θα παρουσιάσει σύντομα την πρότασή του για το θέμα αυτό με την βουλευτή Ανναλίζα Ταρντίνο να προσθέτει ότι «επιμένουμε ότι είναι αναγκαίος ο χημικός ευνουχισμός για βιαστές και παιδόφιλους, τα ισόβια για παρόμοια επεισόδια και μεγαλύτερη ασφάλεια στις πόλεις μας»

Περιγράφοντας τα όσα πέρασε στα χέρια των επτά δραστών η 13χρονη είπε ότι «Δύο με άρπαξαν και άλλοι άρπαξαν τον φίλο μου. Και μας πήγαν στην τουαλέτα. Ήταν ένας εφιάλτης, δεν υπήρχε κανένας εκεί εκείνη την ώρα»

Η 13χρονη είπε ότι προσπαθούσε να ξεφύγει, όπως και ο φίλος της, αλλά δεν μπορούσαν καθώς ήταν επτά και εκείνοι μόλις δυο.

«Δύο από αυτούς με βίασαν, ενώ οι άλλοι παρακολουθούσαν και και ανάγκασαν το φίλο μου να βλέπει. Ούρλιαζε και ήταν απελπισμένος. Είπα: "Σας ικετεύω, σας ικετεύω, μη μου κάνετε κακό, αφήστε με να φύγω"».

Ο βιασμός συνεχίστηκε για 30 λεπτά μέχρι που το ζευγάρι μπόρεσε να ξεφύγει και να δραπετεύσει. Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία, οι οποίοι κατάφεραν να πιάσουν τη συμμορία των επτά μέσα σε 24 ώρες.

Το θύμα αναγνώρισε τους δύο ανήλικους φερόμενους ως δράστες του βιασμού, ανακοίνωσε χθες η αστυνομία.

Ο ένας από αυτούς φέρεται να είναι ένας από τους βιαστές, ενώ ο άλλος ήταν ένα από τα αγόρια που παρακολουθούσαν και συγκρατούσαν τον φίλο της κοπέλας. Γενετικό υλικό βρέθηκε σε έναν από τους τρεις ανήλικους.






Χυδαιότητα από ΚΤΗΝΗ κακοποιούς αντιεξουσιαστές που έβριζαν τον νεκρό αστυνομικό στου Ρέντη

 


Αλήτες, ΚΤΗΝΗ, κακοποιοί αντιεξουσιαστές αλωνίζουν όλα τα πανεπιστήμια.

Πορεία διαμαρτυρίας για την αστυνομική επέμβαση στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης πραγματοποιηθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από ακροαριστερούς και αριστερούς φοιτητές καθώς και κακοποιούς του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μετά το τέλος της πορείας στη Θεσσαλονίκη, τα ΚΤΗΝΗ κακοποιοί αντιεξουσιαστές προκάλεσαν φθορές στα ρολά του κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ, στο οποίο είχε γίνει κατάληψη την προηγούμενη εβδομάδα και την έσπασε η ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ πήραν άμεσα εντολή να προσεγγίσουν το campus και να διασφαλίσουν ότι δεν προκαλούνται φθορές και δεν κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή.

Οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν και μόλις ξεκίνησαν να βγαίνουν από το πανεπιστήμιο τα ΚΤΗΝΗ αντιεξουσιαστές, που συνέχισαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα.

Μεταξύ άλλων, ΚΤΗΝΗ με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τους ρωτούσαν «που είναι ο Γιώργος;», εννοώντας τον αστυνομικό των ΜΑΤ που έχασε άδικα τη ζωή του στου Ρέντη και ότι «όλοι θα ψοφησετε»!.

Η χυδαιότητα από δέκα, είκοσι αλήτες κακοποιούς που έβριζαν ένα νεκρό παιδί.

Πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουμε με αυτά τα ΚΤΗΝΗ, όπως τελειώσαμε με την ακροδεξιά, πρέπει να τελειώνουμε με την ακροαριστερά που είναι χειρότερα ΚΤΗΝΗ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες






Φοιτητές στην Κομοτηνή κάλεσαν την ΕΛ.ΑΣ. να σταματήσει την κατάληψη - Ο δειλός Κοσμήτορας φώναζε δεν την φώναξα εγώ

 


Αγανακτισμένοι φοιτητές, από των αθλιότητα ακροαριστερών και αριστερών που δεν τους αφήνουν να κάνουν σπουδάσουν, κάλεσαν την αστυνομία, λέει ο Μιχάλης Χρυσομάλλης, κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, λίγη ώρα μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη του πανεπιστημίου στην Κομοτηνή.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι οι πρυτανικές αρχές αιτήθηκαν την παρέμβαση της αστυνομίας, αλλά ο δειλός κοσμήτορας λέει όψι.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κ. Χρυσομάλλης είπε πως η η κατάληψη έγινε από μειοψηφία ακροαριστερών και αριστερών φοιτητών και πρόσθεσε ότι «την επόμενη μέρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών έκρινε ότι αυτή η ενέργεια είναι παράνομη».

«Μία ομάδα επέμεινε στην κατάληψη και επέβαλε σε μένα να αναβάλω τις εξετάσεις. Εγώ αρνήθηκα να αναβάλω τις εξετάσεις» συμπλήρωσε.

Ο Μιχάλης Χρυσομάλλης είπε, επίσης, ότι «για να αποφευχθούν τα χειρότερα ανακοίνωσα αναστολή των εξετάσεων, κι έδιωξα το διοικητικό προσωπικό και τους καθηγητές που είχαν προσέλθει με τους φοιτητές για τις εξετάσεις».

«Τότε η πλειοψηφία του Συλλόγου κατήγγειλε εμένα και τον πρύτανη ως φοβισμένους κι ανήμπορους κι απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, τον κ. Χρυσοχοΐδη», πρόσθεσε ο κοσμήτορας.

«Εγώ δεν έχω αρμοδιότητα να καλέσω την Aστυνομία, την είχε είτε ο πρύτανης είτε η Αστυνομία αυτεπαγγέλτως» είπε, λέγοντας φυσικά ψέματα γιατί έχει το δικαίωμα.

Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. επενέβη σε κατάληψη στη Νομική, καθώς καταληψίες παρεμπόδιζαν φοιτητές να πάνε στις εξετάσεις. Η αστυνομία απομάκρυνε τους καταληψίες και ο χώρος παραδόθηκε στις πρυτανικές αρχές, αφού έγιναν 18 προσαγωγές, που ορισμένες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, όλα ξεκίνησαν όταν η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε τόσο από επιστολή που έστειλαν φοιτητές, φοβούμενοι ότι θα χάσουν το εξάμηνο, όσο και από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου πως η Νομική Σχολή τελεί υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ομάδα ακροαριστερών και αριστερών φοιτητών παρεμπόδιζε τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Νομικής:

«Ανακοινώνεται ότι λόγω κατάληψης του κτηρίου της Νομικής Σχολής από φοιτητές, αναστέλλεται η εξεταστική περίοδος Φεβρουαρίου για το υπόλοιπό της. Θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη μετάβαση σε καθεστώς εξετάσεων εξ αποστάσεως για τα υπολειπόμενα μαθήματα προς εξέταση.

Κομοτηνή 05.02.24

Ο Κοσμήτωρ της Νομικής Σχολής, Καθ. Μιχάλης Δ. Χρυσομάλλης»

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό τις πρωινές ώρες σήμερα.

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση των ατόμων.

Στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές. Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α. Κομοτηνής.