Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Τρεις οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στα Πατήσια - Σεσημασμένοι οι δράστες

 


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., υπάρχει και τρίτος νεκρός από τη συμπλοκή στα Πατήσια. Πρόκειται για τον άνδρα που είχε παρασυρθεί από το όχημα των Αλβανών δραστών, ο οποίος τελικά, όπως διαπιστώθηκε, είχε δεχθεί και πυροβολισμούς. 

Ο τραυματίας είχε διασωληνωθεί όμως τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Το αιματηρό συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια ραντεβού για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ανάμεσα σε άτομα που είχαν εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της επίθεσης -που επίσης έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς- και ένας ακόμη νεκρός ήταν σεσημασμένοι για ναρκωτικά και κατηγορούμενοι σε πρόσφατη υπόθεση.

Στη συμπλοκή στα Πατήσια συμμετείχαν οι επιβάτες δύο αυτοκινήτων και μιας μοτοσυκλέτας.

Οι αστυνομικοί που είναι τραυματισμένοι νοσηλεύονται!!

Δείτε video με τους κακοποιούς :





Έλληνας διοικητής στην Ναυτική Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ

 


Η Συμμαχική Ναυτική Διοίκηση (MARCOM) είναι η κεντρική διοίκηση όλων των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και ο Διοικητής της MARCOM είναι ο κύριος ναυτικός σύμβουλος της Συμμαχίας

ΗΝαυτική Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ άλλαξε διοίκηση.

Αποχαιρέτισε τον υποναύαρχο Hans-Jörg Detlefsen και καλωσόρισε τον αντιπλοίαρχο Ηλία Ράπτη.

Η Συμμαχική Ναυτική Διοίκηση (MARCOM) είναι η κεντρική διοίκηση όλων των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και ο Διοικητής της MARCOM είναι ο κύριος ναυτικός σύμβουλος της Συμμαχίας.

Όπως και οι αντίστοιχες χερσαίες και εναέριες (LANDCOM & AIRCOM), η MARCOM υπάγεται απευθείας στη Συμμαχική Διοίκηση Επιχειρήσεων (ACO) του ΝΑΤΟ, η οποία βρίσκεται στη Μονς του Βελγίου.

Ο Ηλίας Ράπτης κατατάχθηκε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το 1984. Από το 1988 έως το 1997 υπηρέτησε ως Επιτελικός Αξιωματικός σε φρεγάτες, αντιτορπιλικά και αμφίβια πλοία. Τοποθετήθηκε ως Διοικητής Ναρκοθηρευτικού με το βαθμό του LCDR (2005-2006) και ως Διοικητής Βοηθητικού Πλοίου Υποστήριξης με το βαθμό του CDR (2012 - 2013).

Η ειδικότητά του είναι η ναυτική αεροπορία ως πιλότος ναυτικού ελικοπτέρου. Έλαβε την αρχική του εκπαίδευση το 1993, έγινε εκπαιδευτής πτήσεων και πέταξε πάνω από 2500 ώρες κυρίως με AB212 σε ρόλο ASW. Διοίκησε την 1η Μοίρα Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού (2007 - 2008).

Διορίστηκε ως COS της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (2011 - 2012), Διευθυντής βάρδιας του Ελληνικού Κοινού Επιχειρησιακού Κέντρου (2013 - 2016), Διοικητής της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (2016 - 2017) και COS της Διοίκησης Ναυτικού Αιγαίου (2018 - 2019).

Από το 2008 έως το 2011, διορίστηκε ως Info Ops/Stratcom SME στο JFC Naples και συμμετείχε σε δύο επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ (Anti-Piracy Ops και Επιχείρηση "Unified Protector".

Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με έμφαση στις υποθέσεις εθνικής ασφάλειας από το Naval Postgraduate School, Monterey, ΗΠΑ (2003 - 2004).

Παρακολούθησε το Joint War College από το 2006 έως το 2007, εστιάζοντας σε κοινές και συνδυασμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις και το National Defence College από το 2015 έως το 2016, εστιάζοντας στη λήψη αποφάσεων, τη στρατηγική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας.

Το 2019 προήχθη σε Αντιπλοίαρχο και του ανατέθηκε η διοίκηση της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου (2019 - 2020) και της Διοίκησης Ναυτικής Αεροπορίας (2020 - 2022).

Τον Ιούλιο του 2022, ανέλαβε Διοικητής Ναυτικής Αεροπορίας του ΝΑΤΟ στη Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ στο Νόρθγουντ.


Πηγή



Πλησιάζουν εκλογές και οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ γεμίζουν μολότοφ και επιτίθενται σε αστυνομικούς

 


Τον τελευταίο καιρό ειδικά μετά την φημολογία για επικείμενες εκλογές, οι ακροαριστεροί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν στρατευθεί σε διάφορους ρόλους, από επιθέσεις σε αστυνομικούς, από καταστροφές περιουσιών αθώων πολιτών, μέχρι εμπρησμούς περιοχών.

Μία από τις επιθέσεις τους έγινε εχθές, από ακροαριστερούς συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν σε “αντιρατσιστικό πάρτυ” στην Πανεπιστημιούπολη και με μολώτοφ εξήλθαν και επιτέθηκαν στην έδρα των ΜΑΤ και των Επισήμων στην Καισαριανή

Μέχρι στιγμής οι σύντροφοι αντιεξουσιαστές δεν έχουν καταφέρει εκτός από υλικές ζημιές σε περιουσίες πολιτών και επιχειρήσεις, να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού, η ακόμα χειρότερα τον θάνατο αστυνομικού που είναι και ο στόχος τους.

Όπως γνωρίζουμε όλοι δεν είναι η πρώτη φορά που αθώοι πολίτες δολοφονούνται με μολότοφ από την μανία των ακροαριστερών συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ! Ακόμα και αγέννητα παιδιά έχουν πέσει θύμα των ακροαριστερών δολοφόνων.

Στην καταδρομική επίθεση εχθές με δεκάδες μολότοφ στην έδρα της ΔΑΕΑ στην οδό Χίου στην Καισαριανή υπήρξαν τέσσερις- ελαφρά- τραυματίες  αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν σε ιατρική φροντίδα στο Νοσοκομείο και έλαβαν εξιτήριο.

Η καταδρομική ομάδα ακροαριστερών συντρόφων κακοποιών 50 στον αριθμό, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν με περισσότερες από τριάντα βόμβες μολότοφ στο κτήριο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, στην Καισαριανή. 

Στην αντίδραση των αστυνομικών οι ακροαριστεροί κακοποιοί έστησαν φλεγόμενα οδοφράγματα επί της Ούλοφ Πάλμε έστησαν οδοφράγματα, και ενεργούσαν επιθέσεις με πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών.

Οι δράστες αποχώρησαν και μπήκα μέσα στην Πολυτεχνειούπολη  χωρίς συλλήψεις.



Έπεσε στον Θερμαϊκό με τις χειροπέδες και βούτηξαν αστυνομικοί να τον σώσουν

 


Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη ενός άνδρα από την παραλία Θεσσαλονίκης, καθώς στην προσπάθεια του να διαφύγει έπεσε στα νερά του Θερμαϊκού με τις χειροπέδες, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να μπουν και αυτοί για να τον σώσουν.

Η ΕΛΑΣ δέχθηκε κλήση για άνδρα ο οποίος είχε εριστική συμπεριφορά και παρενοχλούσε φραστικά ανθρώπους που είχαν πάει σε περιοχή κοντά στην παραλιακή.

Οι αστυνομικοί που έφθασαν εκεί τον ακινητοποίησαν περνώντας του χειροπέδες για να το προσάγουν, στην προσπάθειά τους όμως να τον βάλουν στο περιπολικό κατάφερε και να ξεφύγει τρέχοντας προς την παραλιακή. 

Οι αστυνομικοί τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει αλλά εκείνος έπεσε στα νερά του Θερμαϊκού. Οι άνδρες βούτηξαν πέρασαν ένα σκοινί στα χέρια του και τον έβγαλαν έξω, με τον άνδρα να φωνάζει «αφήστε με να πεθάνω, δεν θέλω να βγω».

Το ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τον άνδρα, είπε ότι είναι καλά στην υγεία του και το χρωστάει στους αστυνομικούς που βούτηξαν και τον έσωσαν.



Παρατείνεται ως τις 5 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο power pass


 


Μια από τις ρυθμίσεις για την ελάφρυνση των καταναλωτών ρεύματος αφορά στην επιστροφή του 60% των αυξήσεων που κατέβαλαν οι οικιακοί καταναλωτές με τους λογαριασμούς Δεκεμβρίου - Μαΐου. Για το σκοπό αυτό έχει ανοίξει και προβλεπόταν να κλείσει στις 30 Ιουνίου η πλατφόρμα (Power pass) στην οποία υποβάλλονται από τους πολίτες σχετικές αιτήσεις. Λόγω συνεχούς ροής αιτήσεων και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, δίνεται παράταση για την υποβολή σχετικών αιτήσεων ως τις 5 Ιουλίου.



Νέες εντάξεις έργων ύψους 314 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

 



Συνεχίζονται οι εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που συμβάλλουν στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας. Κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας υπέγραψε την ένταξη 133  νέων έργων, συνολικού ύψους 314 εκατ. ευρώ, για χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για έργα που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα των αξόνων του Προγράμματος, από την αγροτική οδοποιία μέχρι την αξιοποίηση ΑΠΕ, για εξοικονόμηση ενέργειας και από την διαχείριση απορριμμάτων μέχρι την ηλεκτροκίνηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό πόλεων.

Αφορούν, μεταξύ άλλων:


Δεκατρία έργα αγροτικής οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 36 εκατ. ευρώ

Είκοσι  έργα  για την αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), συνολικού προϋπολογισμού περίπου 48 εκατ. ευρώ.

Τριάντα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Τριάντα έργα για  δράσεις και υποδομές ηλεκτροκίνησης, προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Δεκατέσσερα  έργα ψηφιακού μετασχηματισμού (smart cities), συνολικού προϋπολογισμού περίπου 28 εκατ. ευρώ.

Από τον Απρίλιο του 2021 μέχρι και σήμερα, μέσα σε δεκατέσσερις μήνες, έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» 812 έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,352 δισεκατ. ευρώ.   Όλοι οι δικαιούχοι Δήμοι της χώρας έχουν τουλάχιστον ένα έργο υψηλής προτεραιότητας ενταγμένο στο Πρόγραμμα.




Επιχορήγηση μεταφορικού κόστους και για πρώτη φορά κόστους δημοσιογραφικού χάρτου

 



Τροπολογία αναφορικά με την επιχορήγηση του μεταφορικού κόστους και για πρώτη φορά την επιχορήγηση του κόστους δημοσιογραφικού χάρτου των εκδοτικών επιχειρήσεων Τύπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής. Την ρύθμιση υπερψήφισαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελληνική Λύση δήλωσε «παρών» ενώ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.

Η στήριξη κρίνεται ως αναγκαία, αποτελεί μάλιστα πάγιο αίτημα του κλάδου, καθώς τα τελευταία χρόνια, λόγω των επάλληλων εξωγενών κρίσεων, καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση των λειτουργικών εξόδων, του μεταφορικού κόστους για τη διανομή και του κόστους αγοράς του δημοσιογραφικού χάρτου.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην τροπολογία η επιχορήγηση είναι ακατάσχετη, εφαρμόζεται οριζόντια, ενώ με ΚΥΑ που θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα θα συγκεκριμενοποιηθούν η διαδικασία, οι όροι και οι προϋποθέσεις.

Απευθύνεται σε εκδοτικές επιχειρήσεις που εκδίδουν εφημερίδες και περιοδικά πανελλήνιας κυκλοφορίας, ενώ αυτή τη φορά και σε επιχειρήσεις έκδοσης περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων.

Η παρέμβαση αυτή αποτελεί μέρος της εργαλειοθήκης που επεξεργάζεται και υλοποιεί η Κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων του έντυπου Τύπου και εντάσσεται σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες ενδυνάμωσης της πολυφωνίας και του πλουραλισμού.



Τρεις ελληνικές υποψηφιότητες στον διεθνή διαγωνισμό Best Tourism Village

 



Τo Φισκάρδο του Δήμου Σάμης, η Πέρδικα του Δήμου Ηγουμενίτσας και η Αρναία του Δήμου Αριστοτέλη είναι οι τρεις ελληνικές υποψηφιότητες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον διαγωνισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), “Best Tourism Villages”, όπως αποφάσισε η ειδική επιτροπή που συνέστησε η Υφυπουργός Τουρισμού αρμόδια για τις ειδικές μορφές Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Στόχος του “Best Tourism Villages” είναι να αναδείξει εξαιρετικά παραδείγματα προορισμού για αγροτουρισμό, με το Υπουργείο Τουρισμού να συμμετέχει στον διαγωνισμό για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της προώθησης του ελληνικού αγροτουριστικού προϊόντος σε περιοχές με πληθυσμό μέχρι 15.000 κατοίκους, με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο διαγωνισμός αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα:

στην απονομή του σήματος “Best Tourism Village”,

τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αναβάθμισης για τις υποψηφιότητες που βρίσκονταν κοντά στο να λάβουν το παραπάνω σήμα

το δίκτυο των “Best Tourism Villages”.

Επισημαίνεται ότι στην περυσινή -πρώτη της- συμμετοχή στον διαγωνισμό, η χώρα μας απέσπασε δύο σπουδαίες διακρίσεις, με τον δήμο Σουφλίου ως “best tourism village” και τον δήμο δυτικής Σάμου στο πρόγραμμα αναβάθμισης του οργανισμού.



Πανελλαδικές: 3 στους 4 υποψηφίους ενημερώθηκαν για τη βαθμολογία τους με SMS


 

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Σχεδόν 3 στους 4 υποψηφίους (ποσοστό 73,4%) από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έλαβαν τη βαθμολογία τους με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Συγκεκριμένα, 63.980 υποψήφιοι, από τους 87.150 που συνολικά συμμετείχαν έστω και σε ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, έκαναν χρήση της δυνατότητας ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS.

Τα μηνύματα εστάλησαν και παραδόθηκαν εντός 5 λεπτών, αναφέρει η ανακοίνωση, παράλληλα με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες και την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr.



Παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε μάσκες, αντισηπτικά, απολυμαντικά και υλικά αιμοκάθαρσης

 



Παρατείνεται μέχρι το τέλος του έτους η ισχύς του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% για μία σειρά προϊόντων, όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά. Αυτό προβλέπει τροπολογία επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Συγκεκριμένα η μείωση αφορά:

Αγαθά που αφορούν στη δημόσια υγεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται μάσκες προστασίας και γάντια, αντισηπτικά, διαλύματα για την απολύμανση χώρων, αντισηπτικά μαντηλάκια, καθώς και απολυμαντικά προϊόντα και άλλα είδη που χρησιμοποιούνται για αντισηπτικούς ή απολυμαντικούς σκοπούς.

Ορισμένα ιατρικά υλικά αναγκαίων για τη διενέργεια αιμοκάθαρσης, όπως φίλτρα και γραμμές αιμοκάθαρσης και αιμοδιήθησης.

Η κυβέρνηση, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προχωρά στην επιβεβλημένη παράταση ισχύος του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% για τα ανωτέρω αγαθά, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη στήριξη των πολιτών και της κοινωνίας μέσω της ψήφισης διατάξεων με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο.


 



Πρόγραμμα ύψους 445 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

 



Έτοιμη η πλατφόρμα https://digitalsme.gov.gr για τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων για τη δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Πρόκειται για έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGenerationEU και συνολικό προϋπολογισμό ύψους 445.000.000 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που θα επωφεληθούν από την πρωτοβουλία θα υπερβούν τις 200.000, αποδεικνύοντας ότι το πρόγραμμα Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0" απευθύνεται στους πολλούς.

Να σημειωθεί ότι η υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη αρχίσει, η διαδικασία είναι απλή, με προσθήκη, ηλεκτρονικά, των στοιχείων και κωδικών των εταιρειών στην σχετική πλατφόρμα.

Το ποσό ενίσχυσης καθορίζεται ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, για παράδειγμα με 5 ή 10 εργαζομένους ή πάνω από 40 και 250. 

Να σημειώσουμε ότι οι επενδύσεις θα στοχεύουν στις τεχνολογίες και υπηρεσίες που προωθούν την ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και συγκεκριμένα στις ηλεκτρονικές πληρωμές, στις ηλεκτρονικές πωλήσεις και στις εφαρμογές ηλεκτρονικής τιμολόγησης, στα εργαλεία ψηφιακής διαφήμισης, στα συστήματα τηλεργασίας, στην επιχειρηματική αναλυτική, στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων, στις υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων και αποκατάστασης σε περίπτωση καταστροφής, στην τεχνητή νοημοσύνη, στο διαδίκτυο των πραγμάτων, στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για ανέπαφη εξυπηρέτηση, στα συστήματα κυβερνοασφάλειας, στις υποδομές και υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους, στα υποδείγματα και στο λογισμικό βιομηχανικών πλατφορμών δεδομένων, στην αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών και του οικοσυστήματος των POS.



e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία το λογισμικό για τις συντάξεις με παράλληλο και διαδοχικό χρόνο ασφάλισης


 


Μία ακόμη εκκρεμότητα ετών κλείνει οριστικά προς όφελος χιλιάδων συνταξιούχων, καθώς τίθεται σε λειτουργία από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ το λογισμικό υπολογισμού των συντάξεων με παράλληλο και διαδοχικό χρόνο ασφάλισης.

Η αρχή γίνεται με τις μεγαλύτερες κατηγορίες συνταξιούχων που αφορούν παράλληλο και διαδοχικό χρόνο ασφάλισης σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ. Σταδιακά και ανά εβδομάδα θα εντάσσονται στη διαδικασία εκκαθάρισης και τα υπόλοιπα τ. Ταμεία.

Με το νέο αυτό λογισμικό ξεκινά σε πρώτη φάση να υπολογίζονται οι νέες συντάξεις διαδοχικής και παράλληλης ασφάλισης που εκδίδονται από τώρα και μετά. Σε δεύτερη φάση, εντός Ιουλίου, θα ξεκινήσει η εκκαθάριση των συντάξεων με παράλληλο και διαδοχικό χρόνο ασφάλισης και που έχουν εκδοθεί με τον ν. 4387/2016 και η απόδοση στη συνέχεια των αντίστοιχων αυξήσεων και αναδρομικών στους δικαιούχους. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός πενταμήνου.

Το ακριβές πλήθος των συνταξιούχων που θα δουν προσαυξήσεις και αναδρομικά στις συντάξεις τους δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί ο υπολογισμός του μέσα από το εν λόγω λογισμικό.



Απετράπη μαζική απόπειρα μεταναστών να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα

 


Είκοσι τέσσερα (24) συνολικά περιστατικά, κατά τα οποία λέμβοι με περίπου χίλιους εκατόν τριάντα (1.130) αλλοδαπούς επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, καταγράφηκαν από τις πρωινές ώρες της 24/6 μέχρι πρωινές ώρες της 27/6 στις θαλάσσιες περιοχές ν. Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Ρόδου. Σημειώνεται ότι, μόνο στη ν. Λέσβο επτακόσιοι σαράντα πέντε (745) αλλοδαποί επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε δεκαέξι (16) περιστατικά.

Σε όλα τα ανωτέρω περιστατικά, Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης, καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν παρόντα στο θαλάσσιο πεδίο εξέλιξης των περιστατικών και ανέλαβαν την διαχείριση των περιστατικών.

Κατόπιν έγκαιρου εντοπισμού τους, καμία από τις παραπάνω λέμβους δεν εισήλθε στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και άπαντες οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυλλέγησαν από τουρκικές ακταιωρούς.

Επισημαίνεται για ακόμα μία φορά ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων εθνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, έχοντας ως πρωταρχικό του μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα που αποτελεί την ύψιστη επαγγελματική και ηθική υποχρέωση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


 



Προ Ημερήσιας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη κοινωνική πολιτική

 



Στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από την ανάληψη των καθηκόντων της Κυβέρνησής μας εφαρμόσαμε πολιτικές με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Πολιτικές που στηρίχθηκαν στη δυνατότητα που εξασφαλίσαμε χάρη στο  οικονομικό μας σχέδιο, την επαγγελματική διαχείριση των δεδομένων και τις μελετημένες νομοθετικές μας παρεμβάσεις.  Οι πολιτικές αυτές και τα αποτελέσματά τους θα αναδειχθούν αναλυτικά σε Προ Ημερήσιας Διατάξεως συζήτηση  στη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη κοινωνική πολιτική.



Η συμμετοχή στο Erasmus συνιστά ένα ορατό επαγγελματικό προσόν


 

Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Ζάππειο στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 35 χρόνων από την έναρξη του προγράμματος Erasmus

Το πρόγραμμα Erasmus είναι μια επιτυχία της Ευρώπης, μπαίνει  πια στην ωριμότητά του, έχοντας συμπληρώσει 35 χρόνια. Έχει υποδεχθεί παραπάνω από 5 εκατομμύρια Ευρωπαίους και στην Ελλάδα φτάσαμε τους 6.500 ωφελούμενους. Με όχημα το ERASMUS οι νέες και οι νέοι της Ευρώπης μαθαίνουν, σπουδάζουν, επικοινωνούν και ανταλλάσσοντας έτσι τις εθνικές τους αναφορές διαμορφώνουν την κοινή τους ευρωπαϊκή ταυτότητα προς όφελος των ιδίων και των χωρών τους.

Η συμμετοχή στο Erasmus συνιστά ένα ορατό επαγγελματικό προσόν πιστοποιώντας κοσμοπολιτισμό, γλωσσομάθεια, πρακτική άσκηση, επικοινωνιακή ικανότητα, ανοιχτούς ορίζοντες, πλεονεκτήματα τα οποία πολύ δύσκολα θα αγνοήσει ένας απαιτητικός εργοδότης.

Για την Πατρίδα μας το Erasmus παραμένει ο πιο σταθερός δίαυλος επικοινωνίας των Πανεπιστημίων μας με πολλά ευρωπαϊκά Ιδρύματα μέσω ανταλλαγών φοιτητών και διδασκόντων και έχει βοηθήσει συνολικά στην αναβάθμισή τους.

Για αυτό στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα γίνει νόμος του Κράτους μέχρι τα τέλη Ιουλίου, προβλέπεται και η καθιέρωση, για πρώτη φορά, εσωτερικών Erasmus, η δυνατότητα δηλαδή ενός φοιτητή για ένα εξάμηνο να σπουδάσει σε ένα άλλο Πανεπιστήμιο, σε μία άλλη πόλη, να διευρύνει το γνωστικό του αντικείμενο.



Μ. Βεστάγκερ: Αυτό που πέτυχε η Ελλάδα είναι πραγματικά εντυπωσιακό

 



Τη σημασία της επικείμενης άρσης του καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας και την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε πολλούς τομείς τα τελευταία χρόνια υπογράμμισαν κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Συζήτησαν, επίσης, την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού, την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια της Ευρώπης με δεδομένες τις προκλήσεις που απορρέουν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων που παρατηρούνται σε ολόκληρη την ΕΕ, καθώς και την πρόοδο στην εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

«Αυτό που πέτυχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Kαι βρισκόμαστε σε αυτή την πολύπλευρη κρίση πολέμου, ενέργειας, πληθωρισμού, κλίματος που δυστυχώς φέρνει σε δεύτερη μοίρα την εορταστική ατμόσφαιρα που θα έπρεπε να συνοδεύει το τέλος της Ενισχυμένης Εποπτείας», σημείωσε κατά την έναρξη της συνάντησης η κ. Βεστάγκερ.

«Κάθε φορά, όταν έρχεται αυτή η περίοδος του χρόνου, τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, θυμόμαστε τι συνέβη το 2015 και πόσο κοντά ήρθαμε στην απόλυτη καταστροφή. Πληρώσαμε βαρύ τίμημα για τις επιλογές που έγιναν εκείνη την χρονιά. Αλλά πιστεύω πως κάνετε καλά που επισημαίνετε ότι η ελληνική κοινωνία αποδείχτηκε εξαιρετικά ανθεκτική. Επίσης, αποδείξαμε πως είναι δυνατή η στροφή από τη χαμηλή ανάπτυξη σε προοπτική υψηλής ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα φροντίσαμε η ανάπτυξη να είναι συμπεριληπτική, να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες των νέων ανθρώπων, ότι η ανάπτυξη είναι ψηφιακά έξυπνη και περιβαλλοντικά βιώσιμη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.



Συζήτηση του Πρωθυπουργού με ωφελούμενους του προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια άνεργους ηλικίας 55 έως 67 ετών

 


Την επέκταση του προγράμματος απασχόλησης της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για μακροχρόνια άνεργους ηλικίας 55 έως 67 ετών ώστε να δημιουργηθούν 6.500 επιπλέον θέσεις εργασίας και την έναρξη ενός νέου προγράμματος, που θα καλύπτει 10.000 μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με γυναίκες και άνδρες που συγκαταλέγονται στους 8.000 ηλικίας 55-67 ετών οι οποίοι έχουν πλέον βρει εργασία σε Δήμους, Περιφέρειες, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΚΕΠ και άλλα ΝΠΔΔ χάρη στο υφιστάμενο πρόγραμμα, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι συνολικά 8.500 θέσεις που προβλέπονται έως σήμερα θα αυξηθούν σε 15.000, με προϋπολογισμό 117 εκατομμύρια ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα απασχόλησης για μακροχρόνια άνεργους ηλικίας άνω των 45 ετών, στον ιδιωτικό τομέα, θα δίνει έμφαση σε περιοχές που θεωρούνται θύλακες υψηλής ανεργίας. Έχοντας προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή του. Θα έχει διάρκεια 12 έως 18 μήνες και θα προβλέπει μηνιαία επιχορήγηση μισθού και εισφορών 653 έως 746 ευρώ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Υπάρχει ένα στερεότυπο -ξέρετε- στην Ελλάδα, ότι η κοινωνική πολιτική πρέπει να είναι κάποιων συγκεκριμένων ιδεολογικών χώρων. Νομίζω ότι εμείς έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι αυτό δεν ισχύει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως η πολιτεία έχει αφενός τις γνώσεις και αφετέρου τους πόρους ώστε να μειωθεί δραστικά η ανεργία και να αυξηθεί η απασχόληση.

«Αυτή τη στιγμή ερχόμαστε και παντρεύουμε τρία πράγματα: πολιτική βούληση, τεχνογνωσία, η οποία υπάρχει και στο Υπουργείο και στη ΔΥΠΑ, αλλά και ταυτόχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία», σημείωσε ο Πρωθυπουργός. «Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης σε συνδυασμό με μια κατεύθυνση από την πολιτική ηγεσία, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουμε αυτή τη στιγμή από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, νομίζω ότι μπορούμε πραγματικά να πάμε τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης σε ένα άλλο επίπεδο και αυτός είναι ο στόχος μας», προσέθεσε.

Οι ωφελούμενοι αφηγήθηκαν τις εμπειρίες τους, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την καλή σύνδεση των θέσεων που τους προσφέρθηκαν με τα προσόντα ή την προϋπηρεσία τους, αλλά και με την αποτελεσματικότητα της ΔΥΠΑ, ειδικά των εργασιακών συμβούλων. Υπογράμμισαν επίσης το κοινωνικό όφελος και τη μεγάλη ψυχολογική ανάταση που προσφέρει η επιστροφή στην αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα ανέφεραν ότι χρειάζονται και πιο μακροπρόθεσμες ενέργειες όσον αφορά το πρόβλημα της ανεργίας στις ηλικιακές ομάδες που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και στις ηλικίες τις οποίες συζητάμε έχουμε τη δυνατότητα να δρομολογούμε προγράμματα τα οποία είναι αμοιβαία ωφέλιμα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι είναι δυνατή η σύνδεση των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ ώστε να μεγιστοποιηθεί η στήριξη και να καταπολεμηθεί η ανεργία στις μεγαλύτερες ηλικίες. «Πάμε να χτίσουμε ένα πρόγραμμα γέφυρα να έρθουμε να κολλήσουμε αυτούς τους ανθρώπους σε ένα πρόγραμμα πια στον ιδιωτικό τομέα», είπε χαρακτηριστικά.

«Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στην αγορά εργασίας η ηλικιακή διάκριση», ανέφερε από την πλευρά του ο Διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης. «Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο έχουμε νέες δράσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης που στοχεύουν στους μακροχρόνια ανέργους άνω των 45 ετών. Θα δημιουργηθούν 10.000 θέσεις στον ιδιωτικό τομέα, διότι η αλήθεια είναι ότι στον ιδιωτικό τομέα είναι που μπορεί να υπάρχει και αυτή η απορρόφηση σε βάθος χρόνου», προσέθεσε.

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε επίσης στις παρατηρήσεις των πολιτών για την προσαρμογή τους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μετά από θητείες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, σημειώνοντας τα αφανή οφέλη που προκύπτουν από την πρόσμειξη διαφορετικών εμπειριών.

«Αυτό που βρίσκω πολύ ενδιαφέρον κι έτσι δεν το είχα αντιληφθεί όταν έτσι διάβαζα το υλικό για το πρόγραμμα αυτό, είναι ακριβώς πώς αυτή η όσμωση μπορεί να είναι προς όφελος όλων. Των δημοσίων υπαλλήλων, διότι θα το δουν με διαφορετική ματιά, αλλά και των ωφελουμένων, διότι αισθάνονται ότι συνεισφέρουν και βελτιώνουν την παραγωγικότητα της υπηρεσίας στην οποία έχουν τοποθετηθεί», είπε.



H επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της κυβέρνησης για τη στήριξη μακροχρόνια ανέργων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της τακτικής αξιολόγησης των προγραμμάτων από τη διοίκηση του πρώην ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, τον Ιούλιο του 2020 διευρύνθηκε σημαντικά ο αριθμός των φορέων που μπορούσαν να λάβουν μέρος στο «55 έως 67», ενώ η επίδοση αυξήθηκε στο 75% από το 50% και το ανώτατο όριο ανήλθε στα 750 ευρώ, έναντι των 600 που προβλέπονταν αρχικά.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2017, όμως το 2018 ο τότε στόχος των 10.000 θέσεων μειώθηκε στο μισό και έως τον Ιούλιο του 2020 είχαν γίνει λιγότερες από 1.500 προσλήψεις. Ωστόσο, ύστερα από τις αλλαγές που υπήρξαν, η αποτελεσματικότητά του αυξήθηκε δραστικά και μέσα στο διάστημα περίπου δύο ετών που ακολούθησε έγιναν 8.000 προσλήψεις.

«Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε πριν από 4-5 χρόνια περίπου, αλλά από το 2020 και μετά ενισχύθηκε πάρα πολύ», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης. «Δηλαδή ενώ μέχρι τις εκλογές ήταν στο πρόγραμμα αυτό γύρω στους 1.000-1.500 ανθρώπους πήγαμε σε μεγαλύτερες ταχύτητες, το αναδιαρθρώσαμε και πια είναι 8.000 και πλέον οι ωφελούμενοι».

«Πήραμε ένα πρόγραμμα με πολύ λίγες προσλήψεις. Το βελτιώσαμε και σήμερα έχουμε 8.000 προσλήψεις σε δύο χρόνια. Είναι κομμάτι αυτής της συνεχούς βελτίωσης και της κουλτούρας που αναφέρατε που προσπαθούμε να εμπεδώσουμε κάθε μέρα και καλύτερα, κάθε μέρα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Δικαιούχοι – εργοδότες του υφιστάμενου προγράμματος είναι φορείς της δημόσιας διοίκησης. Ενδεικτικά στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί πλήθος ΝΠΔΔ, όπως Δήμοι, Περιφέρειες, Ασφαλιστικά Ταμεία, Νοσοκομεία, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Ιερές Μητροπόλεις, η ΣΤΑΣΥ καθώς και Δημοτικές Επιχειρήσεις από το σύνολο της επικράτειας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, Σπύρος Πρωτοψάλτης.



Ο Τσίπρας αντί να σκύβει το κεφάλι πανηγυρίζει που δύο υπουργοί του πάνε στο ειδικό δικαστήριο

 


Παγκόσμιο φαινόμενο φαιδρότητας ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνει άφωνους του πολίτες στην χώρα παρακολουθώντας όσα λέει και κάνει.

Εκτός του Νίκου Παππά που παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο, παραπέμπεται και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Για το δίκαιο, θα έπρεπε μαζί με τους δύο υπουργούς να έχει οδηγηθεί στο ειδικό δικαστήριο και ο Αλέξης Τσίπρας ως άμεσος συνεργός στα εγκλήματα και των δύο συνεργατών του, γιατί και ήξερε και συντόνιζε τα πάντα από το Μαξίμου. 

Αντί ο Τσίπρας να σκύβει το κεφάλι, και να ζητάει συγνώμη, από τον Ελληνικό λαό και την δικαιοσύνη για τους υπουργούς του, επαίρεται και πανηγυρίζει που πηγαίνουν κατηγορούμενοι άμεση συνεργάτες του.

Ο Παπαγγελόπουλος, παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη με εντολές που λάμβανε και εκτελούσε από τον Αλέξη Τσίπρα. 

Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε, με εκβιασμούς και απειλές να ελέγξει την δικαιοσύνη για να κατηγορηθούν πολιτικοί του αντίπαλοι και για τον λόγο αυτό ο φαιδρός Αλέξης Τσίπρας πανηγυρίζει, παγκόσμιο φαινόμενο φαιδρότητας και αθλιότητας πολιτικού.

Τη δική τους απάντηση στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σκευωρια της Novartis, δίνουν οι βουλευτές της ΝΔ που μετείχαν στις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής.

«Στη Κουμουνδούρου έχουν χάσει εντελώς την επαφή τους με την πραγματικότητα και θεωρούν ότι οι υπουργοί που οργανώνουν παραδικαστικά κυκλώματα, παρεμβαίνοντας ευθέως στη δικαιοσύνη ή στήνουν διαγωνισμούς για να ελέγξουν τα μέσα ενημέρωσης, είναι "αξιέπαινοι"», αναφέρουν χαρακτηριστικά και επισημαίνουν πως το αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα περιγράφει πως ο κ. Παπαγγελόπουλος πίεζε την πρώην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς κα Ελένη Ράικου να στείλει τη δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα χωρίς να υπάρχουν στοιχεία ή αν χρειαστεί να τα κατασκευάσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Φαίνεται ότι στην Κουμουνδούρου έχουν χάσει εντελώς την επαφή τους με την πραγματικότητα και θεωρούν ότι οι υπουργοί που οργανώνουν παραδικαστικά κυκλώματα, παρεμβαίνοντας ευθέως στη δικαιοσύνη ή στήνουν διαγωνισμούς για να ελέγξουν τα μέσα ενημέρωσης, είναι «αξιέπαινοι».

Η διαστροφή της πραγματικότητας είναι αγαπημένη πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλουν να «πανηγυρίσουν» τις πρακτικές του υπουργού τους δεν έχουν παρά να διαβάσουν το αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα που περιγράφει πως πίεζε την πρώην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς κα Ελένη Ράικου να στείλει τη δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα χωρίς να υπάρχουν στοιχεία ή αν χρειαστεί να τα κατασκευάσουν.

Αν αυτό δεν είναι «κόλαφος» και απόλυτη δικαίωση της πρότασης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας τότε για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους.

Μπορεί για τον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά να είναι φυσιολογικά, γιατί έτσι αντιλαμβάνεται τον τρόπο άσκησης της εξουσίας μέσω του ελέγχου των αρμών, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο κ.Τσίπρας και αδυνατούν να αντιληφθούν το πραγματικό περιεχόμενο της έννοιας του κράτους Δικαίου και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Γι’ αυτό αντί να απολογηθεί για το δικαστικό παρακράτος που έστησαν ζητάνε με απύθμενο θράσος και τα ρέστα χωρίς να αντιλαμβάνονται προφανώς ότι ήδη δύο κορυφαίοι υπουργοί και στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα βρίσκονται ήδη κατηγορούμενοι από τη Δικαιοσύνη για εξόχως σημαντικά θεσμικά αδικήματα.



Καρχαρίας επιτίθεται σε τουρίστρια και της κόβει χέρι και πόδι

 



Μια γυναίκα από την Αυστρία έχασε την ζωή της, ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε από καρχαρία την ώρα που κολυμπούσε, καθώς δεν είχε αντιληφθεί ότι το σαρκοβόρο ψάρι έπλεε δίπλα της.

Η 68χρονη τουρίστρια μόλις είδε τον καρχαρία να πλησιάζει προς το μέρος της προσπάθησε να βγει προς την ακτή κολυμπώντας όσο πιο γρήγορα μπορούσε, για κακή της τύχη όμως δεν κατάφερε να γλιτώσει από τα δόντια του, καθώς το τεράστιο θηλαστικό είναι πολύ γρήγορο. 

Μπροστά στα μάτια των έντρομων παραθεριστών του Σαρμ Ελ Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα, της έκοψε το χέρι και το πόδι. Την ώρα που μεταφερόταν με ασθενοφόρο στον νοσοκομείο- να καταλήξει λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας.

Οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν για τρεις μέρες το κολύμπι, τις καταδύσεις και το ψάρεμα στη γύρω περιοχή υπό τον φόβο εμφάνισης καρχαριών ξανά στα νερά.








Ακροαριστεροί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ έκαψαν το Παγκράτι με εκατοντάδες μολότοφ

 



Επεισόδια εκδηλώθηκαν εχθές το βράδυ στην περιοχή των Ιλισίων στο Παγκράτι, καθώς ομάδα συντρόφων αντεξουσιαστών πέταξαν βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, ύστερα από αντιρατσιστική συναυλία που  διοργανώθηκε στην περιοχή.

Στη περιοχή επικράτησε φόβος και τρόμος απο τις δολοφονικές μολότοφ, που πέταξαν ακροαριστεροί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ.



Αλβανός κακοποιός πυροβόλησε να σκοτώσει αστυνομικούς και έπεσε νεκρός από πυρά

 



Δολοφονική απόπειρα κατά αστυνομικών από Αλβανό κακοποιό που τελικά έπεσε νεκρός απο τα πυρά των αστυνομικών.

Το βράδυ του Σαββάτου στην Αθήνα, ένας Αλβανός άνδρας έβγαλε όπλο για να πυροβολήσει έναν άλλον  Αλβανό τον οποίο και τελικά σκότωσε. Στη συνέχεια, ο κακοποιός βγήκε από το αυτοκίνητό του και προσπαθώντας να διαφύγει έκλεψε ένα όχημα μάρκας Yaris και κατευθύνθηκε στους Αγίους Αναργύρους.

Φτάνοντας εκεί, κατευθύνθηκε πεζός σε ένα βενζινάδικο και έπεσε πάνω σε αστυνομικούς τους οποίους επίσης πυροβόλησε για να τους σκοτώσει και αυτούς. 

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τελικά ο άνδρας έπεσε νεκρός. 

Ειδικότερα για το περιστατικό :

21:30 το βράδυ στα Κάτω Πατήσια, έγινε μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο οχήματα, στα οποία επέβαιναν άτομα αλβανικής καταγωγής.

Λόγω του ατυχήματος, ο συνοδηγός του οχήματος μάρκας Mercedes άρπαξε το πιστόλι και πυροβόλησε τους άλλους δύο επιβαίνοντες του αυτοκινήτου με το οποίο σημειώθηκε η πρόσκρουση, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οδηγός και συνοδηγός.  

Οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος», με τον οδηγό τελικά να υποκύπτει στα σοβαρά τραύματά του. 

Συνελήφθη η οδηγός της Mercedes και ο κακοποιός συνοδηγός, που πυροβόλησε, βγήκε από το αυτοκίνητο και έκλεψε ένα ΙΧ μάρκας Yaris, με το οποίο κατευθύνθηκε στους Αγίους Αναργύρους. Εκεί, κινήθηκε πεζός σε βενζινάδικο και τελικά τον εντόπισαν οι αστυνομικοί. 



Όταν τον είδαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο αφότου ενημερώθηκαν για το συμβάν, ο δράστης άρχισε να τους πυροβολεί, τραυματίζοντας τους δύο αστυνομικούς, τον έναν στο πόδι και τον άλλον στον θώρακα σοβαρά.

Οι αστυνομικοί παρά το ότι ήταν τραυματισμένοι και ο ένας σοβαρά, ανταπέδωσαν τα πυρά και τελικά ο αλβανικής καταγωγής άνδρας έπεσε νεκρός. 

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκαν οι δύο τραυματίες αστυνομικοί μετέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο αρχηγός της αστυνομίας.