Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες

 


Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 3-9-2020 στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου, 50χρονος αλλοδαπός μέλος εγκληματικής ομάδας για απάτες κατ’ επάγγελμα. Αναζητούνται τα δύο άλλα μέλη της συμμορίας.
Όπως προέκυψε η εγκληματική ομάδα είχε συσταθεί από τριμήνου και προέβαινε σε απάτες κατ’ εξακολούθηση, τηλεφωνώντας σε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους, με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, απαιτώντας χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της συμμορίας δρούσαν μεθοδικά βάσει σχεδίου με κατανομή ρόλων, οι οποίοι εναλλάσσονταν κατά περίπτωση. Συγκεκριμένα, κάποιοι εξ’ αυτών προσποιούνταν τους θεράποντες ιατρούς και κάποιοι άλλοι του ίδιους τους συγγενείς των πολιτών και στη συνέχεια ζητούσαν επιτακτικά μεγάλα χρηματικά ποσά και τιμαλφή προκειμένου να υποβληθούν οι συγγενείς τους σε άμεση και αναγκαία για τη ζωή τους χειρουργική επέμβαση. Ακολούθως, αφού κατάφερναν να εξαπατήσουν τους παθόντες, τους υποδείκνυαν σημεία που έπρεπε να παραδώσουν τα χρηματικά ποσά και τα τιμαλφή, τα οποία παραλάμβαναν με τη σειρά τους έτερα μέλη της ομάδας.

Η σύλληψη του ανωτέρω επετεύχθη στο πλαίσιο επιχείρησης που οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου, και κατόπιν αξιοποίησης καταγγελίας παθόντα πολίτη που δέχθηκε τηλεφώνημα από τη συμμορία και αντιλήφθηκε την απάτη σε βάρος του. Ο πολίτης, ακολουθώντας τις κατευθυντήριε οδηγίες της ειδικής ομάδας αστυνομικών, επικοινώνησε με τον συλληφθέντα, προσποιούμενος ότι αποδέχεται να του καταβάλλει το χρηματικό ποσό των -40.000- ευρώ, υποδεικνύοντας του σημείο παραλαβής των χρημάτων. Κατόπιν των ανωτέρω, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο σημείο που είχαν θέσει υπό παρακολούθηση οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Από έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

το χρηματικό ποσό των -1.190- ευρώ,
 -4- κινητά τηλέφωνα,
-1- φορητός υπολογιστής,
Κοσμήματα

Από την μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχει εξιχνιαστεί μια ακόμη περίπτωση απάτης σε βάρος παθούσας, η οποία εξαπατήθηκε από τη συμμορία με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και παρέδωσε στον ανωτέρω συλληφθέντα το χρηματικό ποσό των -17.500- ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων και την ταυτοποίηση των υπόλοιπων μελών συνεχίζεται.


Με κοροναϊό στη Λαμία μία 14χρονη και ένας 16χρονος που πήγαν σε πάρτι

 


Ένα ακόμη νεαρό άτομο διαγνώσθηκε με κοροναϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας με το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, πρόκειται για 14χρονο κορίτσι το οποίο είχε βρεθεί σε πάρτι με τον 16χρονο που είχε βρεθεί λίγο νωρίτερα θετικός στον φονικό ιό.

Το κορίτσι εκδήλωσε συμπτώματα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι παρευρέθηκε σε πάρτι με άλλα νεαρά άτομα μεταξύ των οποίων και ο 16χρονος, θορύβησε τους γονείς της που έσπευσαν στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αμφότεροι οι δύο νέοι έχουν αυξημένο ιικό φορτίο και είναι ευτύχημα που η διάγνωσή τους έγινε επί τόπου στο Νοσοκομείο Λαμίας, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος και να γίνει άμεσα η ιχνηλάτηση και κυρίως η καραντίνα των στενών επαφών τους.

Οι επόμενες ώρες θα δείξουν αν και πόσο υπάρχει διασπορά του ιού σε νεαρά άτομα τα οποία το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζαν σαφώς πιο χαλαρά τα μέτρα αποστασιοποίησης. Μην ξεχνάμε ότι σε λίγα 24ωρα ήταν να ανοίξουν τα σχολεία και ο προβληματισμός γίνεται ακόμη εντονότερος σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.


ΤΑ ΝΕΑ



Κορωνοϊός: Πώς μια πορεία μοτοσικλετιστών στις ΗΠΑ φέρεται να ευθύνεται για 260.000 κρούσματα

 


Μία πορεία από 460.000 μοτοσικλετιστές που συγκεντρώθηκαν τον Αύγουστο στη Νότια Ντακότα φέρεται να ευθύνεται για 260.000 κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ερευνητές που συνέταξαν μία μελέτη, θεωρείται πως η 10ημερη συγκέντρωση που έγινε στο Sturgis Motorcycle Rally, ευθύνεται για το μεγαλύτερο γεγονός διασποράς κορωνοϊού που έχει τεκμηριωθεί έως σήμερα στις ΗΠΑ.

Η μελέτη που διεξήχθη από οικονομολόγους του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο και δημοσιεύεται από το Institute of Labor Economics (IZA) είναι μια στατιστική εκτίμηση που βασίζεται σε ανώνυμα δεδομένα κινητικότητας που ελήφθησαν από κινητά τηλέφωνα εντός και περιμετρικά της μικρής πόλης Στέρτζις, μιας αγροτικής αραιοκατοικημένης περιοχής που κατακλύζεται κάθε χρόνο το καλοκαίρι από μια στρατιά μηχανόβιων.

Τα δεδομένα αυτά επέτρεψαν να επιβεβαιωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που πήγαν να κατασκηνώσουν, να βγουν, να πιουν, να φάνε και να ακούσουν τις συναυλίες, τον περισσότερο καιρό χωρίς μάσκα, κατά τη διάρκεια της 80ής διοργάνωσης της συγκέντρωσης από τις 7 έως τις 16 Αυγούστου. Επισήμαναν επίσης τις περιφέρειες από τις οποίες προήλθαν οι μοτοσικλετιστές.

Πώς έφτασαν στο συμπέρασμα οι ερευνητές

Αντιστοιχίζοντας τα γεωγραφικά αυτά δεδομένα στους επίσημους αριθμούς των κρουσμάτων της Covid-19 κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, οι ερευνητές υπολόγισαν το κύμα των μολύνσεων που δημιουργήθηκε στη Στέρτζις και εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα: 266.796 νέα κρούσματα, δηλαδή 19% του 1,4 εκατομμυρίου κρουσμάτων που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ μεταξύ της 2ας Αυγούστου και 2ας Σεπτεμβρίου, για ένα οικονομικό κόστος 12,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη βάση μελέτης που υπολόγισε κάθε μη θανατηφόρο κρούσμα σε 46.000 δολάρια.

Στη Νότια Ντακότα ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε πολύ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, περνώντας από σχεδόν 100 νέα ημερήσια κρούσματα στις αρχές Αυγούστου στα 300 στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με το Covid Tracking Project, αλλά ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε πολύ μικρός (ένας νεκρός την ημέρα κατά μέσο όρο).

Η στατιστική αυτή ανάλυση δεν είναι παρά μια προσέγγιση, γιατί κανείς δεν ιχνηλάτησε ούτε έκανε διαγνωστικό τεστ για κορωνοϊό σε κάθε μοτοσικλετιστή χωριστά. Επίσης η ανάλυση δεν δημοσιεύτηκε από επιστημονικό περιοδικό, κανένας ανεξάρτητος επιστήμονας δεν αξιολόγησε τη μεθοδολογία. Τέλος, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε όλες τις μεσοδυτικές πολιτείες το καλοκαίρι, όχι μόνο στη Νότια Ντακότα.


Πηγή: iefimerida.gr 



Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης ο ειδικός φρουρός και οι συνεργοί του

 


Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος Ειδικού Φρουρού και δύο ιδιωτών, 37 και 43 ετών, για περιστατικό που έλαβε χώρα την Δευτέρα, 07-09-2020 σε περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο Ειδικός Φρουρός και ο 37χρονος ιδιώτης προσέγγισαν τον 43χρονο, έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει, και με πρόσχημα τη διενέργεια έρευνας, τον δέσμευσαν και τον οδήγησαν στο διαμέρισμά του.
Από διάφορα σημεία του διαμερίσματος, το οποίο ερεύνησαν, αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (43.000) ευρώ περίπου, ενώ παράλληλα τον εκβίαζαν ότι θα τον οδηγούσαν στο αυτόφωρο.
Ο Ειδικός Φρουρός και ο 37χρονος ιδιώτης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην ίδια περιοχή από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι προσέτρεξαν, μετά από ενημέρωση του Κέντρου Άμεσης Δράσης για το περιστατικό, από περιοίκους.
Στην κατοχή τους, καθώς και σε σακούλα που είχαν απορρίψει πριν τη σύλληψή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χρήματα, πιστόλι, 2 γεμιστήρες, φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα, σπρέι πιπεριού, μικροποσότητες πιθανόν ναρκωτικών ουσιών κ.λπ.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φθαρμένο Δελτίο Ταυτότητας αστυνομικού (για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή το 2009), με επικολλημένη φωτογραφία του 37χρονου συλληφθέντα ιδιώτη, Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, αναδιπλούμενος σουγιάς και κυνηγετικό τυφέκιο με δύο 2 γεμιστήρες.
Στην οικία του 37χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο πιστόλι άνευ ενδείξεων και πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος.
Σε βάρος των δύο παραπάνω σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αντιποίησης, πλαστογραφίας πιστοποιητικού, παράνομης κατακράτησης, ληστείας, εκβίασης, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.
Επιπλέον, συνελήφθη και ο 43χρονος ιδιώτης, καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία του και σε σακούλα που προσπάθησε να απορρίψει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητες πιθανόν ναρκωτικών ουσιών και σύνεργα ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Ειδικός Φρουρός τίθεται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.


Με αίτημα της Ντόρας Μπακογιάννη συζητήθηκε στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων (Council of Europe) η Τουρκική επιθετικότητα

 


Μετά από αίτημα της Ντόρας Μπακογιάννη συζητήθηκε, εχθές ως επείγον θέμα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe) η τουρκική επιθετικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Ακολουθεί η τοποθέτησή μου στην συνεδρίαση της Επιτροπής. 

«Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Πήρα την πρωτοβουλία να ζητήσω την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος για να σας μεταφέρω την ανησυχητική και διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα είμαι σύντομη λόγω χρονικού περιορισμού αλλά δεν θα μασήσω τα λόγια μου. Είναι καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. 

Μέσα στον Αύγουστο, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX εντός της ελληνικής αλλά και της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Αυτή η κίνηση έρχεται ως επακόλουθο μιας διαρκούς επιθετικής και προκλητικής στάσης της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. 

Σειρά από φρεγάτες και πολεμικά πλοία είναι αυτή την στιγμή στριμωγμένα σε μια μικρή έκταση της ελληνικής ΑΟΖ, κλιμακώνοντας το αδιέξοδο.  Σας μιλάω ευρισκόμενη στην Κρήτη αυτή την στιγμή, και ο δυνατός ήχος που ακούτε είναι τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που περιπολούν την περιοχή και αναχαιτίζουν τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη. 

Ο πρόεδρος Ερντογάν καλλιεργεί ακατάπαυστα πολεμική ρητορική στο εσωτερικό της Τουρκίας. Η Τουρκία αμφισβητεί την ΑΟΖ τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, υποστηρίζοντας ότι τα νησιά δεν έχουν θαλάσσιες ζώνες. Αυτό που 157 κράτη παγκοσμίως, αυτό που σχεδόν όλοι σας δέχεστε ως διεθνές δίκαιο της θάλασσας, η Τουρκία  επιμένει να το αγνοεί. 

Η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας έχει δημιουργήσει έναν μακρύ κατάλογο αποσταθεροποιητικών κινήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Από την εισβολή στην Συρία και την Λιβύη, την παράνομη μεταφορά όπλων στην Λιβύη, μέχρι την λεκτική και ναυτική διένεξη με την Γαλλία και κυρίως την απειλή της Ελλάδας με πόλεμο. Η Τουρκία πρέπει πλέον να καταλάβει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν ταιριάζουν σε μια ευνομούμενη και ειρηνική διεθνή κοινότητα. 

Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις αρχές του διεθνούς δικαίου, της διπλωματίας και της ειρηνικής συνύπαρξης. Πρόσφατα υπογράψαμε δύο διεθνείς συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο οριοθετώντας τις θαλάσσιες ζώνες μας βάσει της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. 

Σήμερα ζητώ από την Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης να εξετάσει το θέμα αυτό προσεκτικά, και να καταδικάσει την τουρκική επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, μελών αυτού του Συμβουλίου. Έχω σκοπό να ζητήσω επίσημα ένα ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για το θέμα αυτό, ένα ψήφισμα υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και κατά της επιθετικότητας και της απειλής πολέμου. 

Αγαπητοί συνάδελφοι από την Τουρκία, δεν μπορείτε να απειλείτε μια γειτονική χώρα όπως η Ελλάδα με πόλεμο. Και όμως αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση από όλη την τουρκική ηγεσία. 

Θέλω να είμαι ξεκάθαρη. Έχω ασχοληθεί πολλά χρόνια και είμαι υπέρ του ελληνο-τουρκικού διαλόγου. Πρέπει να τον ξεκινήσουμε ξανά, αλλά αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει υπό την απειλή πολέμου. Την στιγμή που όλα τα πολεμικά πλοία θα επιστρέψουν στην βάση τους, τότε και μόνο τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί ένας ειλικρινής διάλογος στην βάση του διεθνούς δικαίου. 

Η #Ελλάδα, η #Κύπρος, η #Ευρώπη, δεν εκφοβίζονται, δεν εκβιάζονται. Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε επί ίσοις όροις, αλλά την κυριαρχία μας, τα δικαιώματα και την ελευθερία μας θα τα υπερασπιστούμε έναντι οποιουδήποτε τα  απειλεί».

#DoraBakoyannis #COE #Turkey



Υγειονομική βόμβα στην πλατεία Βικτωρίας που γέμισε μετανάστες! Το πρωί εκκενώθηκε

 


Κάθε νύχτα περίπου 70 – 100 άτομα, κυρίως οικογένειες με παιδιά, κοιμούνται στην πλατεία περιτριγυρισμένοι από μπόγους με τα υπάρχοντά τους. Πρόκειται κυρίως για αναγνωρισμένους πρόσφυγες που φεύγουν από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών, ύστερα από σχετική ειδοποίηση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, και από τα νησιά φτάνουν στην Αθήνα, όπου στη συνέχεια καταφεύγουν στη συγκεκριμένη πλατεία καθώς έχουν πληροφορίες ότι υπάρχουν οι διασυνδέσεις για να αναζητήσουν βοήθεια.

Οι μετανάστες κοιμούνται «όπου βρουν», με την αστυνομία να πραγματοποιεί περιπολίες χωρίς όμως να παρεμβαίνει. Τα πρόσφατα στοιχεία, από τις δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα λένε ότι τους τελευταίους μήνες έχουν αποχωρήσει 8.500 άτομα, τα οποία έχουν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες και άρα δεν έχουν πλέον δικαίωμα διαμονής. Περίπου οι μισοί από αυτούς έφυγαν από τα ΚΥΤ των νησιών και ταξίδεψαν στην Αθήνα αναζητώντας κάποια λύση ώστε να επιβιώσουν. 


Επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Βικτωρίας, σ
την περιοχή βρέθηκαν τρεις κλούβες της αστυνομίας που τους πήραν και τους μεταφέρουν σε κάποια δομή.




Διέκοψε την λειτουργία της η κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά μετά τα 46 κρούσματα κορωνοϊού

 


Αναστολή στη λειτουργία του εργοστασίου αποφάσισε να βάλει η διοίκηση της μονάδας επεξεργασίας και κονσερβοποίησης φρούτων, μετά τον εντοπισμό 46 κρουσμάτων, ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Από το πρωί βρίσκεται στα Γιαννιτσά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους συγγενείς και στις επαφές των κρουσμάτων. Οι ασθενείς ήδη έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ωστόσο, ο εντοπισμός συρροής κρουσμάτων προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς στη μονάδα, που ενδέχεται πλέον να αποτελεί εστία υπερμετάδοσης, απασχολούνται περίπου 680 εργαζόμενοι που ζουν σε κοντινές περιοχές σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Πιερία. 

«Η εταιρεία, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αρχικά, εντοπίστηκαν 13 κρούσματα ανάμεσα σε 30 εργαζόμενους, που μετακινούνται καθημερινά προς και από Γιαννιτσά, από τη Γουμένισσα και το Κιλκίς, όπου κατοικούν, με λεωφορείο. Στο σύνολό τους είναι Ρομά. Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν άλλα οκτώ κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ εργαζομένων στο εργοστάσιο που μετακινούνται όμως, από την Πιερία προς τα Γιαννιτσά. Οι έλεγχοι που έγιναν στη συνέχεια έδειξαν αύξηση των κρουσμάτων.

Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι αρμόδιες αρχές, ακολουθώντας κατά βήμα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, ακολουθούν τη διαδικασία ιχνηλάτησης.



Λαθρομετανάστες στην Μόρια αντέδρασαν στην καραντίνα και έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό

 


Αφορμή αποτέλεσε η γνωστοποίηση ότι 35 λαθρομετανάστες βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό και πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά και όσους είχαν χαρακτηρισθεί επαφές τους.

Κάποιοι λαθρομετανάστες αντέδρασαν στην προοπτική της απομόνωσις τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό.

Αντί να σέβονται τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί ενώ είναι παράνομοι γιατί πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με πρόσφυγες, αντιδρούν και κάνουν κακό με την πρώτη ευκαιρία.

Δεν φτάνει που έβαλαν φωτιά επειδή τους είπαν ότι είναι επικίνδυνοι για την υγεία όλων και πρέπει να μείνουν στον καταυλισμό, αυτοί έκαψαν τα πάντα, και λιθοβολούσαν τα οχήματα της πυροσβεστικής για να μη σβήσουν την φωτιά.

Ο καταυλισμός της Μόριας κάηκε και συνεχίζει να καίγεται σχεδόν στο σύνολο του, ενώ μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών έχουν διαφύγει προς τα γύρω βουνά. Πολλοί είναι αυτοί που κατευθύνονται και προς την πόλη και κανένας δεν γνωρίζει ποιος κουβαλάει τον ιό.

Κάποιοι λαθρομετανάστες αργά το βράδυ προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κοροναϊού, τον οποίο θα προκαλούσε η επαφή με όσους δεν δέχονταν να απομακρυνθούν.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να συγκρουστούν μεταξύ τους και να κατακάψουν όλες τις σκηνές έξω και γύρω από το ΚΥΤ και κοντέινερ μέσα σε αυτό.

Μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών κινήθηκε προς την πόλη περνώντας μάλιστα μέσα από το χωριό της Μόριας, ενώ διμοιρίες ΜΑΤ με κλούβες απέκλεισαν την περιοχή στο ύψος του Καρά Τεπέ, αποτρέποντάς τους από το να μπουν στην πόλη.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη στον Ελαιώνα της Μόριας, ενώ έχει προλάβει να κάψει χιλιάδες στρέμματα αλλά και μεγάλο μέρος του ΚΥΤ, γραφεία και δομές υγείας μέσα στο ΚΥΤ. Πληροφορίες αναφέρουν για πάνω από 3000 σκηνές καμένες αλλά και χιλιάδες κοντέινερ. 

Ο υγειονομικός αποκλεισμός της Μόριας φυσικά και πήγε περίπατο, ενώ δεν είναι γνωστό που πήγαν τα 35 θετικά κρούσματα κοροναϊού που βρίσκονταν στη δομή υγείας του ΚΥΤ αλλά και οι περίπου 80 επαφές τους που ήταν σε καραντίνα.



Ο δήμαρχος Σαντορίνης λέει ψεύτη τον Αλέξη Τσίπρα και τον ξεφτιλίζει

 


Στις δέκα κουβέντες που θα πει ο Τσίπρας οι εννιάμισι είναι ψέμα, και δεν το κάνει λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης απο τους ανεπαρκείς συνεργάτες του αλλά για να διαστρεβλώσει τη αλήθεια.

Χωρίς καμία ηθική και σοβαρότητα ο Αλέξης Τσίπρας ξαναχτύπησε στην βουλή, λέγοντας ψέματα για να διαβάλλει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη νομίζοντας ότι θα κάνει κακό, αλλά αυτό που καταφέρνει πάντα είναι να ξεφτιλίζεται.

Ο παθολογικά ψεύτης Τσίπρας από τη Βουλή, αναφερόμενος στην εκδήλωση για το άνοιγμα του τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη, είπε ψέματα κατηγορώντας για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και υπερτιμολογήσεις που ανήλθαν σε 80.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Θήρας απάντησε στα ψεύδη του Αλέξη Τσίπρα και παράλληλα τον ξεφτιλίζει :

«Αδικείτε τη Σαντορίνη κε Τσίπρα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών, ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής ότι «η εκδήλωση για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας, που διοργανώθηκε στη Σαντορίνη με την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη στις 13 Ιουνίου, κόστισε πολύ ακριβά και επιβάρυνε το δημόσιο κορβανά».

Αναφέρθηκε μάλιστα σε πολυάριθμη παρουσία συζύγων και συγγενών υπουργών που έκαναν διακοπές δημοσία δαπάνη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπεσε θύμα εσφαλμένης πληροφόρησης και οδηγήθηκε σε αθέλητη διαστρέβλωση της αλήθειας. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και καταδεικνύεται από τα στοιχεία που παραθέτουμε.

Το συνολικό κόστος της εκδήλωσης ανήλθε στο ποσό των 38.797,2 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του Δήμου Θήρας. Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνεται το σύνολο της δαπάνης για κάθε είδους υπηρεσία που παρασχέθηκε προς το Δήμο Θήρας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Σχετικά με την ειρωνική αναφορά του κ. Τσίπρα σε «βενζινάδικο που εξέδωσε τιμολόγιο 15.000,00 €» διευκρινίζεται ότι πρόκειται για σαντορινιά εταιρεία με πολλαπλή επιχειρηματική δραστηριότητα (διοργάνωση εκδηλώσεων, εκμετάλλευση ξενοδοχειακών καταλυμάτων, παροχή υπηρεσιών συμβούλων πληροφορικής, κ.λ.π.) μεταξύ των οποίων και η εκμετάλλευση πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Το τιμολόγιο που εκδόθηκε αναφέρεται αναλυτικά στις υπηρεσίες που παρείχε η εταιρεία και φυσικά δεν αφορά στην προμήθεια καυσίμων. Είναι τουλάχιστον ατυχές το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναπαράγει στο δημόσιο λόγο του, ανακρίβειες που είχαν γραφεί την εποχή εκείνη από το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ «η Αυγή».

Σχετικά με την φιλοξενία συζύγων και συγγενών υπουργών στην Σαντορίνη, δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι υπουργοί που συνόδευαν τον Πρωθυπουργό αναχώρησαν αυθημερόν από το νησί, μετά το πέρας της εκδήλωσης. Σημειώνουμε δε ότι ο υπουργός Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρης με πληθώρα δημοσιογράφων και συνεργατών, παρέμεινε στο νησί προκειμένου να συμμετέχει στην σημαντική εκδήλωση «Santorini – Plastic Free» που πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα, 14 Ιουνίου και για την οποία ο Δήμος Θήρας δεν επιβαρύνθηκε επιπλέον οικονομικά.

Απαντώντας στην εύλογη απορία σχετικά με το πολύ χαμηλό κόστος μιας τόσο μεγάλης εκδήλωσης μας δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσουμε ακόμη μια φορά τους επιχειρηματίες της Σαντορίνης, που είτε αφιλοκερδώς είτε σε τιμή κόστους, σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της εκδήλωσης. Αντίστοιχες ευχαριστίες και συγχαρητήρια οφείλονται και στους απλούς πολίτες-εθελοντές, που συνεισέφεραν με κάθε τρόπο στη επιτυχία της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η εκδήλωση, στην οποία αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο ο κ. Τσίπρας, απετέλεσε επικοινωνιακό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας και ενίσχυσε καταλυτικά την εικόνα της χώρας μας και της Σαντορίνης ως υγειονομικά ασφαλών τουριστικών προορισμών.

Φιλοξενήθηκαν πλέον των ογδόντα ανταποκριτών από τα κορυφαία παγκοσμίως Μέσα Ενημέρωσης τα οποία πρόβαλαν την ελκυστική εικόνα της Σαντορίνης και κατ’ επέκταση της Ελλάδας σε εκατομμύρια δυνητικούς επισκέπτες του πλανήτη.

Ειλικρινά μας θλίβει το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας με τα όσα σχετικά ανέφερε στη Βουλή, αδίκησε την Σαντορίνη και προσέβαλε τον Δήμο και τους Σαντορινιούς, υπονοώντας ότι υπήρξαμε συνεργοί στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος με αφορμή την εκδήλωση της 13ης Ιουνίου. Είναι άδικο για όλους μας εδώ στην Σαντορίνη που δίνουμε έναν δύσκολο αγώνα, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, για να κρατήσουμε το νησί μας όρθιο , την οικονομία ζωντανή και την αισιοδοξία μας για το μέλλον ακέραιη.


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ».