Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ανομία, ανασφάλεια, ανεξέλεγκτη δράση αντιεξουσιαστών και πάλι στην Αθήνα




Πάρτι έκαναν πάλι ανεξέλεγκτοι αντιεξουσιαστές στην Αθήνα καίγοντας δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες. 

 Κουκουλοφόροι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών και οχημάτων ιδιωτών. 

Όλα ξεκίνησαν στην οδό Τοσίτσα όταν οι αντιεξουσιαστές πέταξαν τουλάχιστον 10 βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές σε 2 σταθμευμένα αυτοκίνητα αθώων ιδιωτών που έκαναν το λάθος να νομίζουν ότι παρέχεται ασφάλεια από την αστυνομία στην γύρω περιοχή.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση κατόπιν εορτής για τον εντοπισμό των κουκουλοφόρων αλλά όπως ήταν φυσικό δίχως αποτέλεσμα και χωρίς καμία σύλληψη.


Λ. Αυγενάκης : «Ισχυρό αίτημα με πλειοψηφική κοινωνική αναφορά, για την απομάκρυνση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»




«Στη χώρα έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό αίτημα με πλειοψηφική κοινωνική αναφορά, για την απομάκρυνση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», επεσήμανε σήμερα σε συνέντευξή του ο Γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στο ρ/σ ΒΗΜΑ FM, και τους δημοσιογράφους Άρη Ραβανό και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, χαρακτηρίζοντας την Κυβέρνηση «την πιο επικίνδυνη, ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνησης της μεταπολίτευσης».

Εξηγώντας ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «κεντρική δύναμη αυτού του κοινωνικού ρεύματος είναι η Ν.Δ., η οποία έχει αποκτήσει ισχυρό πολιτικό προβάδισμα, επιδιώκοντας να μετατρέψει το κοινωνικό κλίμα απόρριψης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε θετικό δημιουργικό πολιτικό ρεύμα υπέρ των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων».

Σε ό,τι αφορά τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ ο Γραμματέας του κόμματος επεσήμανε ότι «η Ν.Δ. έχει ήδη παρουσιάσει σημαντικές επιμέρους προτάσεις, υπερβαίνοντας τις παραδοσιακές αντιπολιτευτικές πρακτικές που εκφράζουν μόνο άρνηση.

Όπως είπε μάλιστα, «κομβική θέση σ’αυτή την προσπάθεια κατέχει η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό για μια Συμφωνία Αλήθειας. Η αλήθεια, η αξιοπιστία είναι προϋποθέσεις για να ξανακερδηθεί η εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη μεταξύ της Ν.Δ. και του λαού, μεταξύ του κράτους και του πολίτη είναι προϋποθέσεις για να βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια.»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει στον ελληνικό λαό το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί εφόσον οι πολίτες του εμπιστευτούν την πορεία της χώρας» συμπλήρωσε, δεδομένου -όπως είπε-, ότι «οι συγκεκριμένες εφαρμογές, τα μέτρα και οι εξειδικευμένες πολιτικές αυτού του πλαισίου θα εξαρτηθούν απ’ το χρόνο των εκλογών και την κατάσταση της χώρας τότε».


Ο Μπιν Λάντεν εκδικείται ακόμα...



Το πρώην μέλος των Navy Seals, που έγραψε βιβλίο για την επιχείρηση μονάδας της επίλεκτης αυτής δύναμης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα μπιν Λάντεν, θα καταβάλει 6,8 εκατ. δολάρια στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να μην προσαχθεί σε δίκη, δήλωσε ο δικηγόρος του.

Σύμφωνα με τον φιλικό διακανονισμό που επετεύχθη έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις, το Πεντάγωνο δέχθηκε να μην κινήσει ποινική διαδικασία για την καταδίκη του Μάθιου Μπίσονετ, τον οποίο το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ κατηγορεί ότι αποκάλυψε ευαίσθητες πληροφορίες χωρίς να έχει λάβει την έγκριση της ιεραρχίας του, διευκρίνισε ο δικηγόρος του Ρόμπερτ Λάσκιν.

Συγκεκριμένα, ο Μπίσονετ χάνει τα συγγραφικά του δικαιώματα, καθώς του αφαιρούνται όλα τα μέχρι στιγμής ή τα μελλοντικά έσοδα από το βιβλίο του, όπως και από τις ομιλίες που παραχώρησε σχετικά με αυτό.

Το βιβλίο αυτό με τίτλο "No Easy Day", που συνέγραψε με το ψευδώνυμο Μαρκ Όουεν και κυκλοφόρησε το 2012, έγινε στην πραγματικότητα μπεστ σέλερ.

Ωστόσο το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε ότι περιέχει πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί ως απόρρητες για την επιδρομή που πραγματοποίησε μονάδα των Navy Seals τον Μάιο του 2011, στην οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Βάσει αυτού η αμερικανική κυβέρνηση είχε προσφύγει κατά του πρώην μέλους των Navy Seals, το βιβλίο του οποίου έθιγε επίσης τη φήμη της τήρησης εχεμύθειας, που συνοδεύει το επίλεκτο αυτό σώμα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.



Πηγή : Nooz.gr


Ο Πύρρος, τα μνημόνια και ο σπαραγμός των συριζαίων



Δεν λένε να κοπάσουν οι επιθέσεις που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως μέσω της «Αυγής») ο χρυσός ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠαΣοΚ Πύρρος Δήμας (φωτογραφία). Τώρα τον κατηγορούν ότι ψήφιζε τα μνημόνια... αμίλητος, σε αντίθεση, φαντάζομαι, με τους συριζαίους που τα ψήφιζαν («ναι» σε όλα) αλλά κλαίγοντας με σπαραγμό ψυχής. Πάντως εκείνο που έμαθα είναι ότι ο κ. Πύρρος ετοιμάζεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον των «συκοφαντών» του, όπως τους ονομάζει, αφού δεν έχει άλλο μέσο να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Αρρώστησε το σύστημα και η οικονομία»

Σχεδόν 1 δισ. ευρώ οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες εξοφλήθηκε  μέσα στον Ιούλιο, ανακοινώνει η κυβέρνηση, ενώ περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί μέσα στον Αύγουστο. Τα περισσότερα από τα χρέη αυτά αφορούν υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων, του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων. Εκείνος που έχει περάσει τις περισσότερες φορές από το ΓΛΚ είναι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος, όπως μαθαίνω, στην αρχή δυσκολεύθηκε να καταλάβει τη διαδικασία εξόφλησης οφειλών. Ειδικά για τις οφειλές του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ κάποιοι αντιπαθούντες τον κ. Πολάκη του αφιέρωσαν την εξής μαντινάδα:
Αρρώστησε το σύστημα και η οικονομία,
αργοπεθαίνουν ασθενείς μες στα νοσοκομεία.
Οι νοσοκόμοι κι οι γιατροί τραβούνε τα μαλλιά τους
αφού δεν έχουν υλικά να κάνουν τη δουλειά τους.
Γάζες, βελόνες, σύριγγες, φιάλες οξυγόνου
λείπουν και ζουν οι ασθενείς σε σκηνικό του τρόμου.

Οταν το κράτος δεν ανησυχεί για τα έσοδα

Ο υπεύθυνος για τους φόρους και για τα έσοδα του κράτους αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης τούτες τις ημέρες ζει μεγαλειώδεις στιγμές. Αναχώρησε οικογενειακώς μαζί με ένα φιλικό του ζευγάρι για διακοπές στην Καβάλα και καμαρώνει ότι τριγυρνά στον νομό χωρίς αστυνομική φρουρά και κανείς ως τώρα δεν τον έχει... γιουχάρει (αν και τον έχουν αναγνωρίσει), ενώ του δίνουν και απόδειξη όταν γευματίζει στα πιο απομονωμένα χωρά, όπως το Παρανέστι, μεταξύ Δράμας και Ξάνθης. Εχει όμως ακόμη έναν λόγο ο αναπληρωτής υπουργός να χαριεντίζεται: εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τα φορολογικά έσοδα του επταμήνου πήγαν πολύ καλά και βεβαίως η μεγαλύτερη χαρά του είναι όταν αρχίσει ο κόσμος να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ, ευελπιστώντας ότι θα πιάσει τον στόχο. Σας είχα προειδοποιήσει, είναι ο υπουργός που χαμογελά συνεχώς κυρίως όταν βάζει φόρους. Ωστόσο αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα: Οταν τα έσοδα του κράτους πάνε καλά, να ανησυχούν οι φορολογούμενοι για τα δικά τους έσοδα;

Ποιος έβαλε τον φόρο στο κρασί;

Τελικά μόνο από τους ξένους μαθαίνεις την αλήθεια. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ο επίτροπος  Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος αποκάλυψε ότι η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο ελληνικό κρασί ήταν επιλογή της ελληνικής (αριστερής) κυβέρνησης. Θυμάστε που έψαχναν κάποια ισοδύναμα; Ε, τα βρήκαν στο κρασί και, όπως καταγγέλλει ο Χάρης Θεοχάρης, «η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι λειτουργεί ως σαμποτέρ της ελληνικής οικονομίας, έτοιμη να κόψει τα πόδια οποιουδήποτε τολμήσει να προοδεύσει, να δημιουργήσει, να παραγάγει». Ετσι, με την αποκάλυψη Μοσκοβισί ένας ακόμη μύθος του εξαναγκασμού σε μια αδιέξοδη πολιτική από τους ξένους, από τους δανειστές, καταρρέει.

Στις Σπέτσες γίνεται... χαμός

Κόσμος πάει κι έρχεται στην ιστορική και πανέμορφη Πιτυόνησο, κοινώς στις Σπέτσες. Στο νησί της Μπουμπουλίνας και του Μιαούλη συνωστίζονται τις ζεστές μέρες και νύχτες του Αυγούστου πολιτικοί, καλλιτέχνες και celebrities. Τα νερά του Αργολικού κόλπου διέπλευσαν αυτές τις ημέρες ο επενδυτής και κουμπάρος του Τζορτζ Σόρος Στέλιος Ζαβός, ο διάσημος σταρ Ρέιφ Φάινς, με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του (από τις ταινίες του ξεχωρίζουμε: «Η λίστα του Σίντλερ», «Ο άγγλος ασθενής», «Ο επίμονος κηπουρός», «The Grand Budapest Hotel», «Η καμαριέρα», «Κόκκινος δράκος» και βεβαίως στις ταινίες Χάρι Πότερ ως Λόρδος Βόλντεμορτ), η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, πρώην επικεφαλής του ΤΧΣ, ο Σάκης Ρουβάς με την Κάτια Ζυγούλη και το πρωί εθεάθη στην Ντάπια και ο  Νίκος Παππάς.  Θα ήταν παράλειψη να μην υπενθυμίσω ότι στις Σπέτσες πέρασε ένα μέρος του καλοκαιριού του και ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά της συζύγου του, φιλοξενούμενος σε συγγενή της.

Ο Καβάκος ενώνει πολιτικούς

Στην πραγματικότητα, η εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο στον περίβολο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Υδρας είναι ένα μνημόσυνο. Πραγματοποιείται από το Ιδρυμα Αθανασίου και Βέρας Κουλούρα «Παναγία Φανερωμένη» εις μνήμην του Κωστή Σοφιανού, πρώην ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Λητώ» και θείου της βουλευτού της ΝΔ Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου. Στην ουσία όμως πρόκειται για μια πολιτικο-καλλιτεχνική εκδήλωση, αφού σ' αυτήν δήλωσαν πως θα μετάσχουν ο τ. βασιλιάς Κωνσταντίνος μετά συζύγου και τέκνων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης μετά της Ευγενίας Μανωλίδου,  ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο έτερος γαλάζιος Κ. Κατσαφάδος, η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ Βάσω Παπανδρέου, ο πρόεδρος  του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κ. Μίχαλος, γαλάζια στελέχη-μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, πολιτευτές, εν αναμονή υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ και πλήθος κόσμου. Ρεσιτάλ βιολιού θα δώσει ο Λεωνίδας Καβάκος, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Νοσοκομείου Υδρας.


ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ


Aθήνα: αφύλακτη πόλη μόλις δύσει ο ήλιος



Σπάνια συναντά κανείς περιπολικό ή μοτοσικλέτες να περιπολούν στους δρόμους ενώ τα γραφεία της Ασφάλειας σε αστυνομικά τμήματα ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές της Αθήνας υπολειτουργούν. Μόλις βραδιάζει κάνουν πάρτι οι διαρρήκτες

Οι δρόμοι και τα σπίτια στις γειτονιές της Αθήνας ειδικά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου αδειάζουν από κίνηση και κατοίκους, και μαζί τους αραιώνει και χαλαρώνει αισθητά η αστυνόμευση της πρωτεύουσας.

Σπάνια συναντά κανείς περιπολικό ή μοτοσικλέτες να περιπολούν στους δρόμους ενώ τα γραφεία της Ασφάλειας σε αστυνομικά τμήματα ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές της Αθήνας υπολειτουργούν.

Και η αντίφαση είναι ότι οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν παραδοσιακά τη μεγάλη ευκαιρία για τις συμμορίες διαρρηκτών να κάνουν εφόδους σε σπίτια πολιτών που λείπουν διακοπές.  Επιπλέον στην ανοχύρωτη πρωτεύουσα αναπτύσσουν δράση συμμορίες τσαντάκηδων.

Οι ελλείψεις, τα κενά, ο τρόπος οργάνωσης και κατανομής του προσωπικού στην ΕΛ.ΑΣ. αποτυπώνονται εντονότερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Στα προβλήματα προστίθενται οι άδειες του προσωπικού και οι μετακινήσεις για την ενίσχυση της αστυνόμευσης σε τουριστικές περιοχές. Τα τελευταία δύο χρόνια το μεγάλο αγκάθι είναι το Μεταναστευτικό που απορροφά όλο και περισσότερο αστυνομικές δυνάμεις.

Και όλα αυτά σε μια δύσκολη χρονική περίοδο κατά την οποία, όπως φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., οι δείκτες της εγκληματικότητας ειδικά στα εγκλήματα της καθημερινότητας – διαρρήξεις, ληστείες σε σπίτια, επιθέσεις κατά πολιτών – παρουσιάζουν ανησυχητική άνοδο.

Αδικήματα που αφορούν τον πολίτη και επηρεάζουν την καθημερινότητά του αυξάνοντας το αίσθημα της ανασφάλειας.
Οι τάσεις και οι ρυθμοί ανάπτυξης της εγκληματικότητας αποτυπώνονται στα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για το 2015, τα οποία έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Το πρώτο συμπέρασμα ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που λαμβάνει ο χάρτης της εγκληματικότητας και αφορούν άμεσα τον πολίτη είναι ότι παρατηρείται μετατόπιση της   εγκληματικότητας στους λεγόμενους «εύκολους στόχους» ή στόχους «χαμηλού ρίσκου» καθώς οι ληστείες και οι κλοπές σε στόχους «υψηλού ρίσκου» έχουν μειωθεί.

Ειδικότερα, σε σύγκριση με το 2014, καταγράφονται λιγότερες ληστείες σε τράπεζες, ΕΛΤΑ, πρακτορεία ΟΠΑΠ, σουπερμάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ σημειώνονται περισσότερες αρπαγές τσαντών, κλοπές κινητών τηλεφώνων και μικροποσών, καθώς και ληστείες σε οικίες, καταστήματα, μίνι μάρκετ.

Βασικός στόχος των συμμοριών είναι πλέον ο πολίτης, γεγονός που κάνει το θέμα της εγκληματικότητας να μπαίνει στην καθημερινότητα και ο πολίτης όλο και περισσότερο να βιώνει τη βία.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη τη χώρα το 2015 έχει καταγραφεί αύξηση στις κλοπές - διαρρήξεις σε ποσοστό περίπου 7%.

Στην Αττική που λόγω του πληθυσμού αποτελεί το βαρόμετρο για τις κατευθύνσεις της  εγκληματικότητας, το 2015 σημειώθηκαν 347 ληστείες περισσότερες από τον προηγούμενο χρόνο παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 11,79%. Και το πλέον ανησυχητικό είναι ότι οι ληστές έχουν στραφεί σε σπίτια πολιτών καθώς, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, σημειώθηκαν 93 περισσότερες ληστείες σε σχέση με το 2014 και 37 επιπλέον επιθέσεις με αρπαγές τσαντών σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Ανησυχητική είναι η εικόνα και στις κλοπές - διαρρήξεις καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία στην Αττική το 2015 έγιναν 3.491 περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή αυξήθηκαν σε ποσοστό 8,9 %.

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων, τους μήνες του καλοκαιριού και ειδικότερα από το τέλος Ιουλίου μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, οι ελλείψεις που αφορούν κυρίως την πρόληψη με τις περιπολίες γίνονται περισσότερο αισθητές.

Για πολλούς συνδικαλιστές το ζήτημα βρίσκεται στην αναδιάρθρωση - αναδιοργάνωση που παρά τις εξαγγελίες έχει παγώσει. Η αναδιάρθρωση με την εξοικονόμηση προσωπικού το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση του εγκλήματος της καθημερινότητας με έμφαση στην πρόληψη έχει μπλοκάρει. Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ., λόγω της κρίσης και της στενότητας στα κονδύλια που μπορεί να διατεθούν, έρχεται να προστεθεί και το ζήτημα της ορθολογιστικής κατανομής προσωπικού, το οποίο θα μπορούσε να ενισχύσει την αστυνόμευση με συχνές περιπολίες, κυρίως σε ευαίσθητες περιοχές.




Λία Νεσφυγέ
Πηγή : tanea.gr


Η κυβέρνηση ανίκανη να φέρει παραγωγικά αποτελέσματα θα κυνηγάει πολίτες και στο facebook για λεφτά




Δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής το λένε αλλά η αλήθεια είναι ότι η ανικανότητα της κυβέρνησης σε όλα τα παραγωγικά επίπεδα ενεργοποιούν ποιόν άλλο την εφορία να στεγνώσει ότι έχει απομείνει στις οικογένειες και στις επιχειρήσεις για να βρεθούν λεφτά.

Διαβάζουμε στο iefimerida.gr 

Ενα φιλόδοξο σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής με την χρήση της τεχνολογίας και άντληση στοιχείων από τράπεζες, εφορίες, υποθηκοφυλάκεια, κτηματολόγιο, αλλά και social media, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο «Κωδικός 24 ώρες», που αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής οι φοροελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, του ΣΔΟΕ και των άλλων κρατικών υπηρεσιών θα θέσουν στο στόχαστρο 1.800.000 πολίτες και επιχειρήσεις για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής και θα αντλούν στοιχεία ακόμη και από το Facebook και το Instagram.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ετοιμάσει ειδική ελεγκτική εφαρμογή η οποία προς το παρόν εφαρμόζεται πιλοτικά και από τον επόμενο μήνα θα “τρέξει” στην πλήρη της μορφή, σύμφωνα με την οποία οι ελεγκτές θα πληκτρολογούν ένα ΑΦΜ και μέσα σε 24 ώρες το ίδιο το σύστημα, χωρίς να υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση, θα αντλεί από πολλές και διαφορετικές πηγές πληροφόρησης αρκετά στοιχεία και θα βγάζει ένα μήνυμα: Να συνεχιστεί ή όχι ο φορολογικός έλεγχος.

Ο ελεγκτής δεν θα περιορίζεται στα στοιχεία που βγάζει αυτόματα το σύστημα αλλά θα μπορεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας να εισέλθει στο προφίλ του φορολογούμενου στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram να αντλήσει στοιχεία για ορισμένα περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να μην φαίνονται στα επίσημα αρχεία που διαθέτει το κράτος. Ακόμη και ο πολυτελής τρόπος διαβίωσης που μπορεί να απεικονίζεται σε διάφορες φωτογραφίες, αν δεν υποστηρίζεται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογούμενου θα αποτελούν στοιχεία για περαιτέρω έλεγχο και επιβολή προστίμων.

Η νέα εφαρμογή θα έχει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε καταθέσεις του φορολογούμενου, στοιχεία από διάφορες λίστες που έχουν καταχωρηθεί σε ειδικές βάσεις δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών, στα περιουσιακά στοιχεία του, όπως αυτά εμφανίζονται στο Ε9, το κτηματολόγιο και άλλες βάσεις δεδομένων, σε παρελθούσες φορολογικές χρήσεις και εισοδήματα, σε πρόστιμα και ποινές, σε βάσεις δεδομένων του υπουργείου Μεταφορών, του υπουργείου Ναυτιλίας, στοιχεία από το Χρηματιστήριο και τις συναλλαγές που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί.

Τέτοιου είδους διασταυρώσεις γίνονται ήδη πιλοτικά και τα αποτελέσματα φέρονται να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς αποδεικνύεται ότι το νέο πρόγραμμα, που είναι μετεξέλιξη του συστήματος Elenxis, μπορεί να κάνει τη διαφορά στο κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής. Το κυνήγι της φοροδιαφυγής θα δεν στηρίζεται βέβαια μόνο στα ηλεκτρονικά δεδομένα αλλά και σε επιτόπιους ελέγχους που θα πραγματοποιούν οι φοροελεγκτές, ακόμη και στις κατοικίες των υπόπτων για φοροδιαφυγή.
Σημαντικό ρόλο στη βελτίωση των βάσεων δεδομένων πάνω στις οποίες θα βασίζονται οι διασταυρώσεις θα αποτελέσει το περιουσιολόγιο που θα κληθούν να συμπληρώσουν 8.500.000 φορολογούμενοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα) από τον Φεβρουάριο του 2017.

Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής






Στον αέρα η δίκη για την Άννυ- Γιατί ενδέχεται να βρεθούν εκτός φυλακής οι γονείς της



Την έξοδο της φυλακής, πριν δικαστούν, είναι πιθανό να δουν ο πατέρας της αδικοχαμένης Άννυ που κατηγορείται μαζί με έναν φίλο του για τη φρικτή δολοφονία και τον τεμαχισμό του άτυχου κοριτσιού, και η μητέρα της, λόγω αμετάφραστου βουλεύματος. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, μετά την επ’ αόριστον αναβολή της υπόθεσης για τα μαύρα ταμεία της Siemens για τον ίδιο λόγο, νομικοί κύκλοι μιλούν για αντίστοιχα προβλήματα και σε αμιγώς ποινικές δίκες.

Η δίκη του 27χρονου πατέρα Στάνισλαβ Μπακαρτζίεφ, του 20χρονου συγκατηγορούμενού του Νικολάι ή Νίκι και της μητέρας Δημητρίνα Μπορισόβα για όσα συνέβησαν στο υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα έχει οριστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Κι ενώ το 18μηνο της προφυλάκισης για τους γονείς της λήγει στις αρχές Νοεμβρίου, για τον Βούλγαρο- προφυλακίστηκε μήνες αργότερα- το παραπεμπτικό βούλευμα δεν έχει  μεταφραστεί στα βουλγάρικα κι έτσι η δίκη για τη φρικιαστική υπόθεση είναι στον αέρα, με κίνδυνο για αναβολή.

Το ζήτημα έχει τεθεί από τη συνήγορο του 30χρονου Βούλγαρου, η οποία άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος, ζητώντας να μεταφραστεί, με την απάντηση του αρμόδιου συμβουλίου να είναι απορριπτική. Μετά τις εξελίξεις στη δίκη για τη Siemens, είναι πιθανό το αίτημα να τεθεί εκ νέου είτε αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο είτε από τη δικηγόρο του κατηγορούμενου.

Ο Μπακαρτζίεφ και ο φίλος του κατηγορούνται σύμφωνα με το βούλευμα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και περιύβριση νεκρού.



usay.gr, enikos.gr, bloko.gr


Δραματική προσθαλάσσωση αεροπλάνου και διάσωση πιλότου από λουόμενους





Ένα μονοθέσιο αεροπλάνο προσθαλασσώθηκε  στη θάλασσα μετά από μηχανική βλάβη.

Τις δραματικές στιγμές κατέγραψε σε video λουόμενος και το ανέβασε στο διαδίκτυο.

Το περιστατικό συνέβη στο Κεντ της Βρετανίας στην διάρκεια  show της γνωστής παγκοσμίως ομάδας των Red Arrows. 

Αμέσως μετά την προσθαλάσσωση ο κόσμος που βρισκόταν στην παραλία σπεύδει στο σημείο για να σώσει τον πιλότο.

Δείτε το video : 




Σε επίσχεση διαρκείας από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ



Σκληραίνουν την στάση τους - Τι απαντά το υπουργείο Μεταφορών

Την απόφαση να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας επ' αόριστον από τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου, έλαβαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν. Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται η στάση της διοίκησης, αν δηλαδή θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. 

Ο ΟΑΣΘ προχώρησε σε στάση πληρωμών προς τους εργαζομένους από τον Ιούνιο, με το επιχείρημα ότι καθυστερούν τις εισφορές τους τα δημόσια ταμεία.

Σήμερα, Παρασκευή, δεν κυκλοφορούν λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους.

«Δεν πάει άλλο με τον εμπαιγμό», επισήμανε ο πρόεδρος του συνδικάτου, Δημήτρης Τσερμενίδης, προσθέτοντας: «θέλουμε τη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη χθες και αυτά που λέει ότι εμείς δεν κλειδώνουμε το ραντεβού μας είναι ψέματα»
    
Στο μεταξύ, απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη από μέρους της διοίκησης του ΟΑΣΘ ο κ. Τσερμενίδης μας είπε «θα απαντήσουμε και εμείς με τον ίδιο τρόπο. Θα προσφύγουμε και εμείς στη δικαιοσύνη. Είναι δυνατόν να μην μας πληρώνουν και να κινούνται και νομικά εναντίον μας; Και εμείς τον ξέρουμε τον νομικό δρόμο και μπορούμε να διεκδικήσουμε και αλλιώς τα δεδουλευμένα μας, που υπερβαίνουν για τους 2.300 εργαζόμενους τα 6,3 εκατ. ευρώ».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης μας επεσήμανε ότι έχει συγκαλέσει ήδη έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ύστερα από την απόφαση των εργαζομένων και τις επόμενες ώρες θα καθοριστούν και οι δικές τους κινήσεις.

Τι απαντά το υπουργείο Μεταφορών

Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στις καταγγελίες του ΟΑΣΘ, κάνοντας λόγο για «ψέματα και παραπληροφόρηση, χωρίς κανένα όριο και φραγμό τα τελευταία 24ωρα» και υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία απολύτως ληξιπρόθεσμη υποχρέωση προς τον Οργανισμό.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο εκφράζει την πλήρη στήριξή του προς τους εργαζομένους για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους και τονίζει: «Η απάντησή μας σε όλους εκείνους που έχουν παραλύσει μια πόλη και έχουν ταλαιπωρήσει τους κατοίκους της, δεν θα δοθεί μέσω έωλων μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων. Θα δοθεί με στοιχεία και αριθμούς από τις αρμόδιες Υπηρεσίες που καταδεικνύουν ότι ο ΟΑΣΘ όλα τα τελευταία χρόνια, επιβιώνει εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων, χωρίς καν να παρέχει ποιοτικό συγκοινωνιακό έργο και χωρίς το υπουργείο να οφείλει ούτε ένα ευρώ στον ΟΑΣΘ».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωσή «το υπουργείο έχει καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο τις αντισταθμιστικές καταβολές που προβλέπονται, έως και τον Αύγουστο του 2016. Το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί από το έτος 2009 μέχρι και τον Αύγουστο του 2016 ανέρχεται σε 866.609.724,48 ευρώ και το ΥΠΥΜΕΔΙ δεν έχει απολύτως καμία ληξιπρόθεσμη υποχρέωση προς τον ΟΑΣΘ. Και όχι μόνο δεν υφίσταται ληξιπρόθεσμη υποχρέωση, αλλά αντιθέτως ο ΟΑΣΘ έχει συμφωνήσει όλες τις παραπάνω αντισταθμιστικές καταβολές».

Με βάση τα στοιχεία που παρατίθενται, για το τρέχον έτος έχουν καταβληθεί 73.283.121,48 ευρώ, ενώ για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016 έχει προϋπολογιστεί, ακόμη, το ποσό των 15.680.387,26 ευρώ. Η συνολική χορηγηθείσα αντισταθμιστική καταβολή ανέρχεται στα 88.963.508,5 ευρώ.

«Για να αντιληφθεί κανείς το ύψος της επιδότησης» προσθέτει «αρκεί μία σύγκριση με την ετήσια επιχορήγηση προς την ΟΣΥ Α.Ε., η οποία για το 2016 ανέρχεται στα 86 εκατομμύρια ευρώ. Τηρουμένων των αναλογιών, η κρατική επιχορήγηση του ΟΑΣΘ είναι πολλαπλάσια από αυτήν που εισπράττει η ΟΣΥ Α.Ε για πενταπλάσιο αριθμό εργαζομένων, λεωφορείων και πολιτών».

Αναφέρει, επίσης, ότι πέραν των επιδοτήσεων, ο Οργανισμός μέσω των διαιτητικών αποφάσεων, «έβαζε στα ταμεία του εκατομμύρια ευρώ, λόγω των ανισοβαρών συμβάσεων που οι προηγούμενες κυβερνήσεις αποδέχονταν σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου. Είναι ενδεικτικό ότι από το 1957 ως σήμερα το ελληνικό δημόσιο δεν έχει δικαιωθεί ούτε σε μία διαιτησία». «Το πάρτι των ανεξέλεγκτων επιδοτήσεων», σημειώνει το υπουργείο, «έλαβε τέλος και θα αναδειχθούν πολύ σύντομα ποιοι συμμετείχαν, με ποιο τρόπο και ποιοι έχουν ευθύνες».

Παράλληλα, καλεί τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων «να ξεκαθαρίσει και να επιλέξει μεταξύ των δύο ρόλων του: του Πρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων ή του οιονεί εκπροσώπου μετόχων που μετέχουν στη διοίκηση του ΟΑΣΘ. Και πρωτίστως να απευθυνθεί στους εργοδότες του και να ρωτήσει γιατί μετά από τόσες εξωφρενικές επιχορηγήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι».

Σε ό,τι αφορά τώρα στις μετακινήσεις ανέργων, φοιτητών και μαθητών το υπουργείο αναφέρει ότι «ο ΟΑΣΘ δεν έχει δώσει στοιχεία για το κοινωνικό έργο, τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες, το σύστημα που πιστοποιεί τις μετακινήσεις. Αυτό δεν είναι κάτι ασύνηθες για τον ΟΑΣΘ. Δεν δίνει στοιχεία ούτε για το αν τηρεί την ως σήμερα ισχύουσα οικονομική συμφωνία». Σχετικά, δε, με τις δημόσιες τοποθετήσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ για «κενό» 12 έως 15 εκατ. ευρώ από τη διαφορά της αύξησης του ΦΠΑ τον τελευταίο χρόνο, το υπουργείο λέει ότι «η πραγματικότητα είναι διαφορετική, την οποία μάλιστα παραδέχονται και οι ίδιοι, καθώς υπολογίζουν τη διαφορά από το ΦΠΑ στα εισιτήρια μέχρι τις 31-5-2016 σε 4.075.072,33 ευρώ».

Τέλος, στην ανακοίνωση του το υπουργείο αναφέρει ότι το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), αρμόδιο ελεγκτικό όργανο τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων του ΟΑΣΘ, «επανειλημμένα έχει εγκαλέσει τον Οργανισμό για κατ΄ εξακολούθηση αποφυγή έγκαιρης προσκόμισης των νομίμων ζητηθέντων στοιχείων, παρακωλύοντας σημαντικότατα το έργο του ΣΑΣΘ όπως αυτό οριοθετείται από τη νομοθεσία» και γνωστοποιεί ότι ο ΣΑΣΘ έχει καλέσει τους εκπροσώπους του ΟΑΣΘ σε κλειστή συνάντηση τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, προκειμένου να τοποθετηθούν για «τις αιτίες μη συμμόρφωσης του ΟΑΣΘ με τη διαδικασία παροχής στοιχείων προς τον ΣΑΣΘ».


Τι λέει η διοίκηση του ΟΑΣΘ

Η διοίκηση του Οργανισμού εμφανίζεται έτοιμη να συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, ακόμα και την αλλαγή της σύμβασης του Δημοσίου με τον ΟΑΣΘ, όπως αυτή κυρώθηκε με το Ν. 3652/2008.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Στεφανίδης, «δεν θέλουμε να προσφύγουμε στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Δεν έχουμε πρόθεση να τραβήξουμε τα πράγματα στα άκρα. Αυτό που ζητάμε διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, αλλά και όλοι οι φορείς στην πόλη, είναι ο διάλογος».

Η σύμβαση έχει ημερομηνία λήξης την παρέλευση δύο ετών από την ολοκλήρωση του υπό εκτέλεση Μετρό Θεσσαλονίκης και των τυχών τροποποιήσεων που ενδέχεται να επέλθουν στην ανωτέρω σύμβαση.

Ο κ. Στεφανίδης επισήμανε ότι το Δημόσιο οφείλει άνω των 130 εκατ. ευρώ στον ΟΑΣΘ, ο οποίος με τη σειρά του χρωστά 95 εκατ. ευρώ: 6,3 εκατ. ευρώ μισθοδοσία, πάνω από 20 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ, ΦΠΑ 7 εκατ. ευρώ και προμηθευτές 2 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η διοίκηση θα προχωρήσει σε αποζημίωση των επιβατών που είχαν προμηθευτεί για τον Αύγουστο την κάρτα απεριορίστων διαδρομών και την οποία δεν χρησιμοποίησαν λόγω των κινητοποιήσεων.

«Ο συμψηφισμός θα γίνει κατά την αγορά της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τον επόμενο μήνα» εξήγησε.

Υπουργείο: Καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή 

Το υπουργείο Υποδομών από την πλευρά του υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή:

«Για να μάθει λοιπόν και ο ελληνικός λαός πόσα χρήματα δίνει για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, αναφέρουμε ότι το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί από το έτος 2009 μέχρι και τον Αύγουστο του 2016 ανέρχεται σε 866.609.724,48 εκατομμύρια ευρώ και το ΥΠΥΜΕΔΙ δεν έχει απολύτως καμία ληξιπρόθεσμη υποχρέωση προς τον ΟΑΣΘ.

» Και όχι μόνο δεν υφίσταται ληξιπρόθεσμη υποχρέωση αλλά αντιθέτως ο ΟΑΣΘ έχει συμφωνήσει όλες τις παραπάνω αντισταθμιστικές καταβολές.

» Συγκεκριμένα για το τρέχον έτος, έχουν καταβληθεί 73.283.121,48 εκ. ευρώ, ενώ για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016 έχει προϋπολογιστεί ακόμη το ποσό των 15.680.387,26 ευρώ. Η συνολική χορηγηθείσα αντισταθμιστική καταβολή ανέρχεται στα 88.963.508,5 εκατομμύρια ευρώ.

  Για να αντιληφθεί κανείς το ύψος της επιδότησης, αρκεί μία σύγκριση με την ετήσια επιχορήγηση προς την ΟΣΥ ΑΕ, η οποία για το 2016 ανέρχεται στα 86 εκατομμύρια ευρώ! Τηρουμένων των αναλογιών, η κρατική επιχορήγηση του ΟΑΣΘ είναι πολλαπλάσια από αυτήν που εισπράττει η ΟΣΥ ΑΕ για πενταπλάσιο αριθμό εργαζομένων, λεωφορείων και πολιτών 

» Τα προαναφερθέντα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι μέχρι τώρα οι επιδοτήσεις μαμούθ έκρυβαν κάτω από το χαλί την κακοδιαχείριση και τη σπατάλη από την πλευρά της διοίκησης του ΟΑΣΘ, την οποία, οψίμως, τα στελέχη της τώρα θέλουν να τη χρεώσουν στην κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΥΜΕΔΙ, μεθοδεύοντας σκηνικό πολέμου και ψευδών εντυπώσεων, ενόψει της ΔΕΘ και εξυπηρετώντας σχεδιασμούς γνωστών πολιτικών και οικονομικών κύκλων που αναπαρήγαγαν όλα αυτά τα χρόνια τον παλαιοκομματισμό και τη σπατάλη του ιδρώτα του ελληνικού λαού.

» Πέραν των αστρονομικών επιδοτήσεων, ο Οργανισμός μέσω των διαιτητικών αποφάσεων, έβαζε στα ταμεία του εκατομμύρια ευρώ, λόγω των ανισοβαρών συμβάσεων που οι προηγούμενες κυβερνήσεις αποδέχονταν σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου, αποδεικνύοντας ότι ο ΟΑΣΘ ήταν το 'χαϊδεμένο τους παιδί'»

Πριν την συνεδρίαση

Τη διάθεση να συζητήσουν ακόμα και την αλλαγή της σύμβασης του Δημοσίου με τον ΟΑΣΘ, όπως αυτή κυρώθηκε με το Ν. 3652/2008, προτίθεται να συζητήσει η διοίκηση του οργανισμού με τον αρμόδιο υπουργό.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, «δεν θέλουμε να προσφύγουμε στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Δεν έχουμε πρόθεση να τραβήξουμε τα πράγματα στα άκρα. Αυτό που ζητάμε διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, αλλά και όλοι οι φορείς στην πόλη, είναι ο διάλογος».

Η σύμβαση έχει ημερομηνία λήξης την παρέλευση δύο ετών από την ολοκλήρωση του υπό εκτέλεση Μετρό Θεσσαλονίκης και των τυχών τροποποιήσεων που ενδέχεται να επέλθουν στην ανωτέρω σύμβαση.

Ο κ. Στεφανίδης επισήμανε ότι το Δημόσιο οφείλει άνω των 130 εκατ. ευρώ στον ΟΑΣΘ, ο οποίος με τη σειρά του χρωστά 95 εκατ. ευρώ: 6,3 εκατ. ευρώ μισθοδοσία, πάνω από 20 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ, ΦΠΑ 7 εκατ. ευρώ και προμηθευτές 2 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η διοίκηση θα προχωρήσει σε αποζημίωση των επιβατών που είχαν προμηθευτεί για τον Αύγουστο την κάρτα απεριορίστων διαδρομών και την οποία δεν χρησιμοποίησαν λόγω των κινητοποιήσεων.

«Ο συμψηφισμός θα γίνει κατά την αγορά της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τον επόμενο μήνα» εξήγησε.

Συνέχιση των κινητοποιήσεων πρόκειται να εισηγηθεί στην συνεδρίαση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, ο πρόεδρος του σωματείου, Δημήτρης Τσερμενίδης, σύμφωνα με όσα δήλωσε εχθές Πέμπτη μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ. 

Επανέλαβε, δεν αποκλείεται στην αυριανή συνεδρίαση των εργαζομένων να αποφασιστούν “κινητοποιήσεις διαρκείας”, αφού όπως πρόσθεσε, “δεν μας έχουν αφήσει άλλη επιλογή. Αρκεί ένα τηλεφώνημα για να κλειδώσει το ραντεβού μας”. 

Υπενθυμίζεται ότι οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, που σήμερα βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους, διεκδικούν δεδουλευμένα άνω των 6 εκατ. ευρώ.



Πηγή : tovima.gr


Νέα φονική έκρηξη στην Τουρκία





Τουλάχιστον 8 νεκροί και 60 τραυματίες. Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής. Για «τρομοκρατική ενέργεια» έκανε λόγο ο κυβερνήτης του Γκαζίαντεπ.

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής στο Γκαζίαντεπ, στη νότια Τουρκία.

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 60 τραυματίστηκαν, όπως δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας. Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Ο Σαμίλ Ταγιάρ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι για την έκρηξη πιστεύει ότι ευθύνεται η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Την πληροφορία ότι «άνθρωποι σκοτώθηκαν» στην «βομβιστική επίθεση» στην Γκαζιάντεπ έδωσε και ο Μεμέτ Ερντογάν, επίσης βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Αλί Γιερλίκαγια νωρίτερα δήλωσε ότι η έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γάμου στη συνοικία Σαχίνμπεϊ οφειλόταν σε «τρομοκρατική ενέργεια».

Βίντεο από την επίθεση: 




Πηγή : antenna.gr


Γιατί η Volkswagen διακόπτει μέχρι νεοτέρας την παραγωγή του Golf




Το πιο δημοφιλές μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen GOLF θα σταματήσει αναγκαστικά να παράγεται από την Δευτέρα έως και το ερχόμενο Σάββατο λόγω της νομικής διαμάχης που έχει προκύψει ανάμεσα στην VW και δύο προμηθευτές από την Σαξονία.

Η ES Automobilguss και την Car Trim παράγουν για την VW εξαρτήματα μετάδοσης κίνησης και καθίσματα. Το να μην υπάρχουν αυτού του είδους τα εξαρτήματα σημαίνει πως η VW θα μειώσει το ωράριο σε 20.000 εργαζόμενους σε τέσσερις μονάδες παραγωγής.

Έχοντας αντιμετωπίσει ήδη το μεγάλο σκάνδαλο με την παραποίηση τιμών ρύπων, η VW έχει κάνει προσφυγή στην δικαιοσύνη ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην σταματήσει η παραγωγή και εν τέλει χτυπηθεί οικονομικά αλλά και το κύρος τη VW.

Όπως αναφέρει η  οικονομική εφημερίδα Handelsblatt η διαφωνία μεταξύ VW και των δύο προμηθευτών δεν είναι καινούργια. Οι εταιρίες από την Σαξονία κατηγορούν την αυτοκινητοβιομηχανία ότι επικαλέστηκε μαζικά ελαττώματα στα προϊόντα τους για να πετύχει χαμηλότερες τιμές. Προφανώς για αυτό το λόγο οξύνθηκε η κόντρα VW και προμηθευτών.

Σύμφωνα με όσα είπε ο  ειδικός σε ζητήματα αυτοκίνησης Φρανκ Σβόπε σε συνέντευξή του στην DW, πρόκεται για μια μάχη μεταξύ του Δαβίδ και του Γολιάθ.

«Δεν θα συμβούλευα τις δύο προμηθεύτριες εταιρίες να τα βάλουν με μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου. Ένα παράδειγμα από το παρελθόν είναι η εταιρία κατασκευής αμαξωμάτων Karman από το Οσναμπρίκ, η οποία έκλεισε μετά από σύγκρουσή της με την VW. Μια κόντρα με τον μεγαλύτερό σου πελάτη δεν έχει, συνήθως, καλό τέλος».



Πηγή : alfavita.gr


Βίντεο: Καρχαρίας στην παραλία των Αλυκών στην Εύβοια


Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει έναν καρχαρία στην παραλία των Αλυκών, που κολυμπούσε ανάμεσα μάλιστα σε λουόμενους.

Πρόκειται για ένα μικρό καρχαρία που εθεάθη τον Ιούνιο του 2016






New York Times: Οι εταιρείες του Ντόναλντ Τραμπ έχουν χρέη ύψους 650 εκατ. δολαρίων



Χρέη 650 εκατ. δολαρίων εμφανίζουν οι εταιρίες του μεγιστάνα και υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times

Οι εταιρείες του Αμερικανού επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ έχουν συνολικά χρέη που φτάνουν τουλάχιστον το ποσό των 650 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή το διπλάσιο από αυτό που έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.

Η εφημερίδα απευθύνθηκε σε ένα ινστιτούτο που ειδικεύεται στις έρευνες γύρω από τον κτηματομεσιτικό τομέα για να συγκεντρώσει στοιχεία για τις επιχειρήσεις του Τραμπ, ιδίως για τα κτίρια γραφείων και τα γήπεδα γκολφ που έχει.

Από τα στοιχεία αυτά συμπεραίνεται ότι εκτός από τα χρέη των 650 εκατομμυρίων δολαρίων, "ένα σημαντικό μέρος" της περιουσίας του Ντόναλντ Τραμπ εξαρτάται από τρεις συμφωνίες τις οποίες έχει συνάψει με εταίρους που του χορήγησαν δάνεια ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εάν τα δάνεια αυτά δεν αποπληρωθούν, ο ίδιος ο Τραμπ δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνος όμως η αξία των επενδύσεων του θα πέσει κατακόρυφα, υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Μεταξύ των πιστωτών της "αυτοκρατορίας" του Τραμπ περιλαμβάνεται και μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας, της χώρας που ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος παρουσιάζει ως τον σημαντικότερο "εμπορικό αντίπαλο" των ΗΠΑ. Έχει επίσης χρηματοδοτηθεί από την Goldman Sachs, τη γνωστή τράπεζα την οποία κατηγορεί ότι ευνοεί την αντίπαλό του, την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Ο μεγιστάνας αρέσκεται να επιδεικνύει την επιτυχία των επιχειρήσεών του, υποστηρίζοντας ότι το γεγονός αυτό αποτελεί εγγύηση ότι διαθέτει τις ικανότητες να κυβερνήσει τις ΗΠΑ. Υποστηρίζει ότι η περιουσία του αγγίζει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που αμφισβητείται από πολλούς ειδικούς. Ταυτόχρονα όμως εξακολουθεί να αρνείται να δημοσιοποιήσει τη φορολογική δήλωσή του ή να επιτρέψει να γίνει ένας ανεξάρτητος έλεγχος στις επιχειρήσεις του.



(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)


Πηγή : news247.gr


Κιμ Γιονγκ Ουν: Τρώτε κρέας σκύλων, είναι super food!




Ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας ενθαρρύνει τους κατοίκους της απομονωμένης χώρας να προτιμούν το κρέας των σκύλων - Με ποιο τρόπο υποστηρίζει ότι μπορούν να το κάνουν πιο γευστικό;

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει ότι «όλα βαίνουν καλώς» στην χώρα του. Έτσι, ενώ εδώ και μερικές δεκαετίες οι ελλείψεις βασικών προϊόντων είναι περισσότερο από ορατές και χιλιάδες Βορειοκορεάτες είναι αντιμέτωποι με λιμό, εκείνος τους παροτρύνει να καταναλώνουν το κρέας σκύλων, το οποίο χαρακτηρίζει... super food!

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον «αδιαμφισβήτητο» ηγέτη της χώρας και τα μέσα ενημέρωσης, προωθούν με κάθε τρόπο την κατανάλωση του κρέατος των συμπαθών τετράποδων.


Το DPRK Today, κανάλι προπαγάνδας στο YouTube, ανακοίνωσε ότι το κρέας των σκύλων περιέχει περισσότερες βιταμίνες από το μοσχαρίσιο κρέας, το χοιρινό και το κρέας των πουλερικών ενώ η εφημερίδα The Korea Times εκθειάζει το κρέας των σκύλων και υποστηρίζει πόσο καλό είναι για το στομάχι και τα έντερα!

Το DPRK Today συμβουλεύει τους πολίτες να χτυπούν μέχρι θανάτου τους σκύλους γιατί έτσι το κρέας τους γίνεται πιο γευστικό ενώ η κρατική τηλεόραση (KCTV) παρουσίασε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ένα εστιατόριο στην Πιονγιάνγκ, το οποίο σερβίρει πιάτα με «dangogi», όπως αποκαλούν το κρέας σκύλων στη Βόρεια Κορέα, κάνει «χρυσές δουλειές» και μαγειρεύει μοναδικά πιάτα με το κρέας σκύλων.

Στη γειτονική Νότια Κορέα ακτιβιστές για την προστασία των ζώων δια μαρτυρήθηκαν έντονα για την πρακτική της γειτονικής χώρας.



Πηγή : protothema.gr


Σε τριτοκοσμικές συνθήκες η χώρα! 12 δήμοι σε καραντίνα λόγω ελονοσίας


Σε προσωρινό αποκλεισμό βρίσκονται οι κάτοικοι, εργαζόμενοι αλλά και επισκέπτες περιοχών 12 δήμων της χώρας. 

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, από τις αρχές του έτους έως τα μέσα Αυγούστου είχαν δηλωθεί στο Κέντρο 65 κρούσματα ελονοσίας, εκ των οποίων τα 61 έχουν χαρακτηρισθεί εισαγόμενα – που σημαίνει ότι οι ασθενείς είχαν προσβληθεί σε χώρα του εξωτερικού. 

Από τα 61 εισαγόμενα κρούσματα ελονοσίας, τα 50 αφορούσαν σε μετανάστες από ενδημικές χώρες (43 από χώρες της Ινδικής χερσονήσου και επτά από χώρες της Αφρικής), και τα 11 κρούσματα αφορούσαν σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από ενδημική χώρα της Αφρικής. Από τα 50 κρούσματα σε μετανάστες, τα 8 καταγράφηκαν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Από το σύνολο των κρουσμάτων που είχαν δηλωθεί εφέτος έως τα μέσα Αυγούστου, σε τέσσερις ασθενείς υπάρχουν ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015, οπότε δηλώθηκαν 85 κρούσματα, ενδείξεις ότι ο ασθενής προσβλήθηκε «εντός των τειχών» είχαν εντοπιστεί σε έξι περιστατικά, ενώ οι χρονιές όπου είχε σημάνει στην Ελλάδα «κόκκινος» συναγερμός λόγω εγχώριας μετάδοσης της νόσου ήταν το 2011 και το 2012 (42 και 20 περιστατικά, αντίστοιχα). Οπως αναφέρεται στην έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην Ελλάδα η νόσος εκριζώθηκε το 1974, έπειτα από εντατικό και επίπονο πρόγραμμα καταπολέμησης. Μέχρι και το 2008 καταγράφονταν στην Ελλάδα περίπου 20 - 50 κρούσματα ετησίως, που σχετίζονταν στη μεγάλη τους πλειονότητα με ταξίδι ή παραμονή σε ενδημική για την ελονοσία χώρα. Εως το 2008 δηλώθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ μόνο λίγα σποραδικά κρούσματα ελονοσίας, χωρίς ιστορικό ταξιδιού τα έτη 1991, 1999 και 2000. Από το 2009 και μετά, ωστόσο, κρούσματα ελονοσίας με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης καταγράφονται σχεδόν κάθε έτος σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως ως σποραδικά, αλλά και σε συρροές.

Για την περίοδο αυτή ως «επηρεαζόμενες» από ελονοσία περιοχές έχουν χαρακτηρισθεί από τις υγειονομικές αρχές και άρα έχουν τεθεί σε περιορισμούς σχετικά με την αιμοδοσία περιοχές των δήμων Φαρκαδόνας και Τρικκαίων (Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων), Παλαμά (Π.Ε. Καρδίτσας), Ευρώτα (Π.Ε. Λακωνίας), Χαλκιδέων (Π.Ε. Ευβοίας), Θηβαίων (Π.Ε. Βοιωτίας), Τεμπών (Π.Ε. Λάρισας), Μαραθώνος (Π.Ε. Ανατολικής Αττικής), Δυτικής Αχαΐας (Π.Ε. Αχαΐας), Ανδραβίδας - Κυλλήνης (Π.Ε. Ηλείας) και Λαγκαδά και Πυλαίας (Π.Ε. Θεσσαλονίκης). Ως μέτρα πρόληψης για την ασφάλεια του αίματος είναι ο αποκλεισμός από την αιμοδοσία όσων κατοικούν και εργάζονται σε αυτές τις περιοχές, καθώς και όσων τις έχουν επισκεφθεί (τουλάχιστον μία διανυκτέρευση).


Με πληροφορίες απο την Έντυπη Καθημερινή