Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Τραγική κατάληξη για πατέρα και κόρη που είχαν εξαφανιστεί στην Ηλεία




Νεκροί σε χορτολιβαδική έκταση σε περιοχή της Ανδραβίδας και συγκεκριμένα στη θέση Κασταράχι Μπορσίου εντοπίστηκαν ο 68χρονος Κωνσταντίνος Λοϊζίδης και η 44χρονη κόρη του Ελένη, που αγνοούνταν από τις 16 Ιουλίου.

Τις σορούς τους βρήκε ιδιοκτήτης χωραφιού. Ο άνδρας βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο και η κόρη του σε απόσταση 300 μέτρων από αυτό.

Η έκταση στην οποία εντοπίστηκαν πατέρας και κόρη απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από τον κοντινότερο ασφαλτοστρωμένο δρόμο και 45 χιλιόμετρα από το σημείο της εξαφάνισής τους. Ο αστυνομικός που μετέβη στο σημείο δεν διαπίστωσε εμφανή σημάδια εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο, ασφαλέστερα συμπεράσματα θα προκύψουν από την ιατροδικαστική έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι πατέρας και κόρη είχαν φύγει το απόγευμα της 16ης Ιουλίου από τα Δουνέικα, όπου παραθέριζαν και είχαν πάει στον γειτονικό ναό της Αγίας Μαρίνας για να προσκυνήσουν. Εκεί τους είδε ένας πιστός, τη στιγμή που έφευγαν από τον ναό με το αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο των ερευνών είχαν γίνει αυτοψίες σε αρδευτικά κανάλια, αλλά και σε μικρούς δρόμους που υπάρχουν μέσα στον κάμπο της βόρειας Ηλείας. Ακόμη, είχε ζητηθεί και είχε ερευνηθεί υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στα διόδια των εθνικών οδών Καλαμάτας - Κορίνθου και Πατρών - Αθηνών, ώστε να διαπιστωθεί αν ο πατέρας με την κόρη πέρασαν από τα σημεία αυτά, με σκοπό να επιστρέψουν στο σπίτι τους στο Ιλιον της Αττικής. Επίσης, αστυνομικοί από την Αθήνα είχαν πάει στο σπίτι της οικογένειας στο Ιλιον, αλλά δεν εντόπισαν το αυτοκίνητο του 68χρονου, ούτε υπήρξε κάποια μαρτυρία για επιστροφή του 68χρονου και της κόρης του.



Πηγή : kathimerini.gr


Κυρίτσης: Κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ όσα λέω για Σακκά-Σεϊσίδη και ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπή!!




Κώστας Βουκελάτος

Διώξεις «φρονηματικού χαρακτήρα» χαρακτήρισε τις διώξεις των κατηγορούμενων τρομοκρατών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτσης και πάλι καλά κρατήθηκε για να μην τους χαρακτηρίσει «πολιτικούς κρατούμενους».

Από τις δηλώσεις του Γ. Κυρίτση φαίνεται καθαρά στην ελληνική κοινωνία ότι υπάρχουν περίεργες διασυνδέσεις ενός τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ με αριστερίστικες ομάδες και οι ιδεολογικές εμμονές σε δήθεν αντιεξουσιαστικές και αντικρατικιστικές δράσεις που τους καθιστούν επικίνδυνους για την δημόσια ασφάλεια.

 Ούτε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε το Μαξίμου με τον πρωθυπουργό έχουν τολμήσει να παρέμβουν στα όσα είπε ο βουλευτής τους Γ. Κυρίστης και το "κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ αυτά που λέω για Σακκά-Σεϊσίδη" αφήνει εκτεθειμένο στην κοινωνία το κόμμα και την κυβέρνηση αφού η κοινωνία αναρωτιέται γιατί είναι ακόμα βουλευτής ο Γ. Κυρίτσης.

Ο Γ. Κυρίτσης εκτός απο τις αναρτήσεις του στο facebook, σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη όχι μόνο επέμεινε στις δηλώσεις του όσον αφορά τις δηλώσεις του για την υπόθεση Σακκά-Σεϊσίδη αλλά και υποστήριξε ότι «αυτά που λέω είναι κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ, και σε μεγάλο βαθμό κυβερνητική πολιτική».

Η παραπάνω δήλωση του εμπλέκοντας όλο το κόμμα είναι χειρότερη και από την στήριξη του πριν από μία εβδομάδα στους αντιεξουσιαστές, τις καταλήψεις  και προχθές υπέρ των τρομοκρατών που συνελήφθησαν.

Αμφισβήτησε ο Γ. Κυρίτσης και μερικά πειστήρια που εμπλέκουν τους συλληφθέντες τρομοκράτες λέγοντας ότι είναι «τελείως παγίδα, όπως το αποτύπωμά σου σε μια σακούλα». «Εγώ ιδεολογικά δεν ξέρω που βρίσκονται οι άνθρωποι εμείς ΣΥΡΙΖΑ είμαστε» πρόσθεσε.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για να σιωπά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να μην παίρνει θέση ο πρωθυπουργός και να μην ζητάει την παράιτηση του Γ. Κυρίτση απο το βουλευτικό του αξίωμα το κόμμα των ΑΝΕΛ και ο ίδιος ο Τσίπρας.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό επίσης για να μην παίρνει θέση η δικαιοσύνη και η αντιτρομοκρατική πιστεύω να έχουμε εξελίξεις άμεσες που θα δείξουν στην κοινωνία ότι δεν πρέπει να φοβάται γιατί η κυβέρνηση, η αστυνομία και η δικαιοσύνη λειτουργία υπέρ της ασφάλειας της χώρας.


Τρικλοποδιές εκ των έσω μπλοκάρουν τις ιδιωτικοποιήσεις της κυβέρνησης



Με προσκόμματα που υψώνονται εκ των έσω και βραχυκυκλώνουν ακόμη και το κυβερνητικό επιτελείο, προχωρεί το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης, ανοίγοντας ένα νέο πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης με την Αντιπολίτευση.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, η παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού για την υπόθεση του Ελληνικού προκάλεσε εκνευρισμό και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η εικόνα για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, ωστόσο, γίνεται ακόμη πιο θολή, καθώς στην υπόθεση του Ελληνικού έρχεται να προστεθεί η νέα επίθεση του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη στον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, η οποία συνοδεύεται και με τη δημόσια διαφωνία του αρμόδιου υπουργού για το κυβερνητικό σχέδιο πώλησης του 17% της ΔΕΗ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης άνοιξε παράλληλο μέτωπο και με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη για τη λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου Αττικής.

Ο κ. Σκουρλέτης είναι αντίθετος με τη λειτουργία των διοδίων, όμως, η σύμβαση προβλέπει ότι με την ολοκλήρωση των έργων (τον Μάρτιο του 2017) θα πρέπει να λειτουργήσουν διόδια στην Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο. 

Η αμφίσημη κυβερνητική στάση και οι αναδιπλώσεις υπουργών για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που έχουν καταγραφεί και σε άλλες υποθέσεις (ΟΛΠ, περιφερειακά αεροδρόμια, επένδυση στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο) αποδίδονται σε έναν βαθμό στην εσωκομματική πίεση που ασκείται στο Μαξίμου, αφού τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται να υιοθετήσουν τα συμφωνηθέντα.

Στην αντιπολίτευση εκτιμούν ότι οι παλινωδίες οφείλονται στην αδυναμία της κυβέρνησης, πρωτίστως λόγω ιδεολογικοπολιτικών αγκυλώσεων, να εγγυηθεί και να στηρίξει την υλοποίηση ενός προγράμματος που μπορεί να ανοίξει αναπτυξιακούς δρόμους. 

«Οι περισσότεροι στην κυβέρνηση είναι εναντίον των επενδύσεων και θα κάνουν τα πάντα για να μην γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις» τόνισε τη Δευτέρα ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Πάντως, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, ασκώντας κριτική στη ΝΔ για το ζήτημα του Ελληνικού.

Κατά τον Αλέκο Φλαμπουράρη, οι αρχαιολογικοί χώροι στα 6.000 στρέμματα του Ελληνικού είναι προσδιορισμένοι και αναφέρονται στην σύμβαση που έχει υπογραφεί, όπως αναφέρονται και τα χαρακτηρισμένα ως νεότερα μνημεία που ξεπερνούν τα 35.000 τετραγωνικά μέτρα και «είναι αναγκαία η επικαιροποίησή του για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και του σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης».

Αλλά και το υπουργείο Πολιτισμού είχε δώσει διαβεβαιώσεις ότι η επένδυση θα προχωρήσει κανονικά.




Newsroom ΔΟΛ


Σε κάμψη οι εξαγωγές το α' 6μηνο λόγω capital controls




Η αγορά δεν έχει βρει ακόμα τον ρυθμό της σύμφωνα με τους εξαγωγείς

Βαρύ το τίμημα για τους εξαγωγείς από τα capital controls καθώς, όπως οι ίδιοι λένε, η αγορά δεν έχει βρει ακόμα τον ρυθμό της με αποτέλεσμα το πρώτο εξάμηνο να κλείσει με αρνητικό πρόσημο.

Οι μειώσεις αποτυπώθηκαν τόσο σε επίπεδο συνολικής αξίας των εξαγωγών όσο και στην αξία των εξαγωγών χωρίς τα πετρελαιοειδή ανατρέποντας το μοτίβο που είχε δημιουργηθεί έναν χρόνο πριν.

Όπως γράφουν Τα Νέα, στο πρώτο εξάμηνο οι εξαγωγές υποχώρησαν κάτω από τα 12 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 11,97 δισ. έναντι 13,02 δισ. στο αντίστοιχο διάστημα του 2015, δηλαδή μειώθηκαν κατά 8,6%.

Ενδεικτικό είναι ότι η συνολική αξία εξαγωγών τον Ιούνιο εμφανίστηκε μειωμένη κατά 6,6% και από τα 2,24 δισ. τον αντίστοιχο μήνα του 2015 διαμορφώθηκε στα 2,1 δισ., ενώ εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών η μείωση είναι της τάξης του 4,5%.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και η συνεχής μείωση των ελληνικών εξαγωγών κυρίως προς τρίτες χώρες που τα τελευταία χρόνια αποτελούσαν στόχους των ελλήνων επιχειρηματιών, απότοκο της έλλειψης ρευστότητας των επιχειρήσεων αλλά και της αδυναμίας υλοποίησης επιθετικών εκστρατειών προώθησης προβολής ελληνικών προϊόντων σε δυναμικές αγορές.

Χαρακτηριστικό των αρνητικών πιέσεων στις εξαγωγές είναι το γεγονός ότι μόνο 4 από τις 10 κύριες κατηγορίες προϊόντων κινήθηκαν ανοδικά τον Ιούνιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2015. 

Από την κακή πορεία της αγοράς δεν έμειναν ανεπηρέαστες και οι εισαγωγές οι οποίες σε επίπεδο εξαμήνου παρουσίασαν πτώση κατά 3,5% και από τα 22,3 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2015 διαμορφώθηκαν στα 21,5 δισ. το 2016.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των μεταβολών σε εξαγωγές και εισαγωγές ήταν να αυξηθεί για το εξάμηνο του έτους το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά 2,8% στα 9,53 δισ. ευρώ.



Πηγή : in.gr


«Μισθοί πείνας», ακόμα και κάτω από 450 ευρώ, για τους μεταπτυχιακούς στην Ελλάδα




Η επταετής κρίση έχει αφήσει βαθιά τα σημάδια της σε κάθε έκφανση της καθημερινής ζωής και σε κάθε δραστηριότητα. Το ίδιο ισχύει και στην εκπαίδευση, καθώς τα προσόντα που αποκτά ένας νέος άνθρωπος και η ανταπόδωση που βρίσκει γι' αυτά στη σύγχρονη αγορά εργασίας, δεν έχουν καμία σχέση με όσα ίσχυαν πριν 10-15 χρόνια. Οι αλλαγές πολλές και δυστυχώς προς το χειρότερο. Τι αναγνώριση έχουν σήμερα οι τίτλοι και τα πτυχία ενός νέου ανθρώπου που ετοιμάζεται να βγει  στην Αγορά Εργασίας;

Σε αυτά τα ερωτήματα προσπάθησε να απαντήσει η έρευνα που πραγματοποίησε το intrajobs.com σχετικά με τους μισθούς στην Ελλάδα.

Στην έρευνα συμμετείχαν άτομα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Η μεγάλη πλειοψηφία έχει Πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ (33,55%) και τίτλο Μεταπτυχιακό (38,03%). Ακολουθούν όσοι έχουν Απολυτήριο Λυκείου (15,92%) και Μεταλυκειακή Εκπαίδευση (11,45%). Μικρή συμμετοχή έχουν οι Διδακτορικοί Τίτλοι (0,53%), όσοι είναι Απόφοιτοι Γυμνασίου (0,39%) και όσοι δήλωσαν «Άλλο» (0,13%).

Η έρευνα εξέτασε το επίπεδο σπουδών των συμμετεχόντων σε σχέση με τη θέση τους στην Ιεραρχία της επιχείρησης που εργάζονται σήμερα, καθώς και τις μηνιαίες αμοιβές που απολαμβάνουν ανάλογα με το επίπεδο σπουδών τους. Τα μεγαλύτερα ποσοστά σε κάθε επίπεδο σπουδών είναι σήμερα υπάλληλοι. Στις ανώτατες θέσεις της ιεραρχίας από Υποδιευθυντές και πάνω συναντάμε μόνο Πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς.


Όσον αφορά τις μηνιαίες αμοιβές των συμμετεχόντων βλέπουμε ότι μεγάλο ποσοστό κάθε επιπέδου σπουδών βρίσκεται στην κατηγορία από 451€ έως 1000€.


Ωστόσο εδώ εντοπίζεται μια διαφοροποίηση. Στη Μεταλυκειακή Εκπαίδευση, Αποφοίτους Λυκείου, Γυμνασίου και Άλλο οι πλειοψηφία βρίσκεται στην κατηγορία αμοιβών από 451€ έως 1000€ ενώ η πλειοψηφία των πτυχιούχων ΑΕΙ/ΤΕΙ και διδακτορικών βρίσκεται σε ψηλότερη κατηγορία από 1001€ έως 2000€. Οι τελευταίοι είναι και οι μόνοι που απολαμβάνουν αμοιβές μεγαλύτερες από 2000€.

Επίσης, παρατηρείται ότι σε θέσεις υπαλλήλων βρίσκονται τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετεχόντων κάθε κατηγορίας σπουδών.

Εξετάζοντας συνδυαστικά τα χρόνια υπηρεσίας και τους μισθούς των υπαλλήλων ανά επίπεδο σπουδών, εξάγονται τα εξής συμπεράσματα:

Τα μεγαλύτερα ποσοστά όσων είναι υπάλληλοι σε κάθε επίπεδο σπουδών έχουν προϋπηρεσία πάνω από 11 έτη! Οι αμοιβές τυς ωστόσο δεν ανταποκρίνονται στα χρόνια εμπειρίας.


Μεταπτυχιακοί υπάλληλοι με 1-5 χρόνια προϋπηρεσίας αμείβονται με λιγότερα από 450€ και πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ με 6-10 χρόνια προϋπηρεσίας αμείβονται επίσης με λιγότερα από 450€!


Όπως συνεχίζει η έρευνα, στα 11-15 χρόνια προϋπηρεσίας Μεταπτυχιακοί έχουν αμοιβές ακόμη και από 751€ ενώ Πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και Μεταλυκειακής εκπαίδευσης ακόμη και από 451€!

Όσο για αυτούς που έχουν πάνω από 15 χρόνια προϋπηρεσίας οι μόνοι που βρίσκονται σε μια κάπως αξιοπρεπή κλίμακα αμοιβών στο βαθμό του Υπαλλήλου, είναι οι Μεταπτυχιακοί/Διδακτορικοί. Αντίθετα στα 15 χρόνια προϋπηρεσίας βρίσκουμε σήμερα υπαλλήλους πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ, μεταλυκειακής εκπαίδευσης αλλά και Αποφοίτους Λυκείου και Γυμνασίου να έχουν αμοιβές σε επίπεδα από 451€. Μετά από 15 χρόνια εργάσιμου βίου αμοιβές τόσο χαμηλές δεν ταιριάζουν προφανώς σε κανένα επίπεδο εκπαίδευσης στον δυτικό κόσμο.

Όσον αφορά τη διακύμανση των αμοιβών τους την περίοδο της κρίσης οι συμμετέχοντες απάντησαν σε μεγάλη πλειοψηφία ότι είδαν μείωση σε διάφορα ποσοστά.


Χωρίς να είναι ασφαλές το αποτέλεσμα γιατί το δείγμα ήταν μικρό, οι Απόφοιτοι Γυμνασίου και «Άλλο» δεν είδαν κάποια μείωση ενώ μόνο οι Πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και οι Μεταπτυχιακοί/Διδακτορικοί ήταν οι τυχεροί που είχαν αύξηση μηνιαίων αμοιβών.

Τέλος οι πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον τους φαίνεται να είναι οι Απόφοιτοι Λυκείου που το 19,01% φοβούνται ότι θα χάσουν θέση και μισθό και οι Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης που 49,46% πιστεύουν ότι θα υποστούν μείωση μισθών.

Αντίθετα οι πιο αισιόδοξοι είναι οι Μεταπτυχιακοί/Διδακτορικοί που 32,33% βλέπουν αύξηση μηνιαίων αμοιβών τους στο μέλλον ή 36,38% τουλάχιστον μη μεταβολή τους.



Πηγή : newmoney.gr


Ντόρα στην Realnews : Δεν αποκλείονται οι πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο




Συνέντευξη στην εφημερίδα Realnews έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας ότι : «Δεν αποκλείω καθόλου να έχουμε εκλογές το φθινόπωρο, ο κ. Τσίπρας κατά την προσφιλή του τακτική έχει δύο ταυτόχρονες στρατηγικές και εξετάζει εάν θα υποστηρίξει τη μία ή την άλλη».

Η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ είπε επίσης ότι : «οι πολίτες είναι οργισμένοι διότι αντιλαμβάνονται ότι τους εξαπάτησαν και ταυτόχρονα είναι σε απόγνωση μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στα βάρη», και τονίζει ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με την κοινωνία».

Συνέχισε λέγοντας«το φθινόπωρο τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την κυβέρνηση σε όλους τους τομείς, καθώς την πρώτη ψυχρολουσία από τις περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου ένιωσαν όλοι οι συνταξιούχοι»

Για τη συνταγματική αναθεώρηση η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι :  «πρέπει να υπάρξει συναίνεση στο συγκεκριμένο θέμα και αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, γίνει αποδεκτή, δηλαδή να συμφωνήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στα άρθρα που πρόκειται να ανοίξουν και να ψηφίσουμε ο ένας τα άρθρα του άλλου».

Για την Τουρκία η έμπειρη πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι : «αυτή τη στιγμή η Τουρκία δεν έχει πυξίδα, γεγονός που μπορεί να φέρει απροσδόκητες εξελίξεις, θα ήταν τεράστιο λάθος εκ μέρους της, να θέσει απέναντί της το μοναδικό σταθερό της σύμμαχο, την Ευρώπη» και 




Κουμουτσάκος: Δεν θα είναι αιφνιδιασμός για τη ΝΔ η προκήρυξη εκλογών



«Σ' ένα περιβάλλον πολλαπλών αδιεξόδων ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο σοβαρών πολιτικών εξελίξεων. Υπ' αυτήν την έννοια οι εκλογές δεν μπορεί να αποκλεισθούν και γι' αυτό -για εμάς τουλάχιστον- δεν θα είναι αιφνιδιασμός», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και προσθέτει ότι είναι εφικτή η αυτοδυναμία της ΝΔ καθώς «είναι η αδιαμφισβήτητη πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και η μόνη εναλλακτική λύση για τους πολίτες που ασφυκτιούν στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ».

   Δεν απορρίπτει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό με δύο προϋποθέσεις, «την αποσύνδεσή της από το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εκλογών» και τη «μη αλλοίωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου πολίτευμα της χώρας».

   Ο κ. Κουμουτσάκος υποστηρίζει ότι η Τουρκία μεταλλάσσεται «σε ένα ιδιότυπο Ερντογανικό καθεστώς που την απομακρύνει από την Ευρώπη» και σημειώνει ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η αδρανοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

   Μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες τονίζει ότι «η ΝΔ είναι ανοικτή για πολιτικές συνεργασίες ουσίας». «Μπορούμε λοιπόν να συζητήσουμε με όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν σ' ένα πραγματικό άλμα της Ελλάδας προς τα εμπρός», αναφέρει και σημειώνει ότι η ΝΔ χρειάζεται να «διευρύνει ακόμα περισσότερο τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες»,υπογραμμίζοντας ότι «διαχρονικά υπήρξε ένα υπεύθυνο και ταυτόχρονα λαϊκό κόμμα. Γι' αυτό απεχθάνεται τον λαϊκισμό».

   Ακολουθεί πλήρης η συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

   - Θεωρείτε πιθανό το σενάριο εκλογικού αιφνιδιασμού τον Σεπτέμβριο από την κυβέρνηση;

   Το φθινόπωρο που έρχεται θα είναι αφετηρία ενός οδυνηρού χειμώνα για όλα τα νοικοκυριά, για όλους τους πολίτες. Η«φορολογική σφαγή» που έχει ήδη ξεκινήσει και η περαιτέρω μείωση των ήδη ισχνών εισοδημάτων θα δοκιμάσουν σκληρά τις αντοχές όλων. Και στο βάθος θα φαίνεται ο διαβόητος «κόφτης» μισθών και συντάξεων. Η νέα αξιολόγηση και το «εργασιακό»θα είναι μια ακόμα δοκιμασία για την κυβέρνηση. Τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται. Δεν θα λύνονται. Και η απήχηση της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Τσίπρα στην κοινωνία θα συνεχίσει να συρρικνώνεται. Σ' ένα τέτοιο περιβάλλον πολλαπλών αδιεξόδων ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο σοβαρών πολιτικών εξελίξεων. Υπ' αυτήν την έννοια οι εκλογές δεν μπορεί να αποκλεισθούν και γι' αυτό -για εμάς τουλάχιστον- δεν θα είναι αιφνιδιασμός. Η Νέα Δημοκρατία είναι ήδη -και θα είναι ακόμα περισσότερο- έτοιμη να τις κερδίσει, με τον προγραμματικό της λόγο.

   - Είναι ευνοϊκότερο το περιβάλλον για την διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου, μετά από το Brexit αλλά και τις εξελίξεις στην Τουρκία που θα επηρεάσουν και τις μεταναστευτικές ροές;

   Πράγματι, η λανθασμένη αλλά σεβαστή απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την ΕΕ, οι ραγδαίες εξελίξεις μετάλλαξης της Τουρκίας σε ένα ιδιότυπο Ερντογανικό καθεστώς που την απομακρύνει από την Ευρώπη και οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στο προσφυγικό διαμορφώνουν ένα διαφορετικό περιβάλλον. Είναι άδηλο ακόμα εάν και πώς αυτό θα επιδράσει στη διαπραγμάτευση.
   Πάντως, η νέα κατάσταση κρύβει πέρα από κινδύνους και ευκαιρίες για την Ελλάδα, που αναδεικνύεται ως ο αναγκαίος πόλος σταθερότητας σε μια μεγάλη περιοχή επικίνδυνης αστάθειας. Όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στη διαδρομή του χρόνου, έχει αποδείξει ότι δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους κινδύνους και αδυνατεί να κερδίσει τις ευκαιρίες.
   Από τον Ιανουάριο του 2015, όλα τα ζητήματα, οικονομία, προσφυγικό, δημόσια τάξη, υγεία, παιδεία, οδεύουν στη χειρότερη δυνατή πορεία. Δυστυχώς, τίποτα δεν προμηνύει ότι η αξιολόγηση/διαπραγμάτευση του φθινοπώρου θα ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο.

   - Με ποιες πολιτικές δυνάμεις θα μπορούσατε να συνεργαστείτε μετά τις εκλογές;

   Η Νέα Δημοκρατία, όπως έχει τονίσει ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστεύει στη διεύρυνση δυνάμεων. Είναι ανοικτή για πολιτικές συνεργασίες ουσίας. Μπορούμε λοιπόν να συζητήσουμε με όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουνσ' ένα πραγματικό άλμα της Ελλάδας προς τα εμπρός. Που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες μπορούν να φέρουν δουλειές, αίσθηση αισιοδοξίας και προοπτικής στους πολίτες. Που πιστεύουν στο τέλος του λαϊκισμού. Στο τέλος της «αυταπάτης» και της εξαπάτησης των πολιτών.

   - Τι χρειάζεται να κάνει η ΝΔ για να την εμπιστευθούν οι πολίτες;

   Να κερδίσει οριστικά και αμετάκλητα το στοίχημα της αλήθειας στη σχέση της με τους πολίτες. Αυτός είναι ο καθημερινός αγώνας συνέπειας που δίνουμε απέναντι στον λαϊκισμό και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να παρουσιάζει τον προγραμματικό της λόγο, με παρρησία, ρεαλισμό και αποφασιστικότητα. Να διευρύνει ακόμα περισσότερο τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες στα ζητήματα που τους απασχολούν στον καθημερινό αγώνα ζωής τον οποίο δίνουν. Το βλέπετε άλλωστε, ότι η Νέα Δημοκρατία έρχεται κάθε μέρα και πιο κοντά στους πολίτες. Το επιβεβαιώνουν οι συνεχείς δράσεις του ίδιου του προέδρου της. Εξάλλου, η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά υπήρξε ένα υπεύθυνο και ταυτόχρονα λαϊκό κόμμα. Γι' αυτό απεχθάνεται τον λαϊκισμό.

   - Πιστεύετε ότι είναι εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ;

   Ναι το πιστεύω. Η Νέα Δημοκρατία, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει καλύψει τεράστια απόσταση αποδοχής της από την κοινωνία. Σήμερα είναι η αδιαμφισβήτητη πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και η μόνη εναλλακτική λύση για τους πολίτες που ασφυκτιούν στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Η αυτοδυναμία λοιπόν είναι εφικτή. Υπάρχουν βέβαια δύο προϋποθέσεις: συνέπεια στον στόχο και σκληρή δουλειά όλων μας, μέχρι την ώρα που θα κλείσει η τελευταία κάλπη των επόμενων εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

   - Εγκαλείτε την κυβέρνηση γιατί δεν καταδικάζει την εισβολή αντιεξουσιαστών σε ναό. Υπονοείται ότι τους υποθάλπει;

   Η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ στα τελευταία γεγονότα ανομίας επιβεβαίωσε τη δομική αμηχανία και αδυναμία τής κυβέρνησης να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υποκύπτοντας στην πίεση του βαθέως ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του -που επισήμως καταργήθηκαν αλλά φαίνεται ότι παραμένουν παρούσες- έφτασε στο σημείο να προσκαλέσει σε συζήτηση και διαβούλευση τις «συλλογικότητες των Εξαρχείων», όπως ο ίδιος χαρακτήρισε. Έτσι, από τηνιδεολογική- κομματική κάλυψη και την ανοχή, περάσαμε στην επίσημη πρόσκληση συνδιαβούλευσης. Ας κρίνουν λοιπόν οι πολίτες την ιδιότυπη αυτή σχέση ΣΥΡΙΖΑ- αντιεξουσιαστών.

   - Συμφωνείτε με τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας που πρότεινε ο κ. Τσίπρας; Δηλαδή δύο ψηφοφορίες στη Βουλή και αν δεν υπάρξει εκλογή να αποφασίζουν οι πολίτες;

   Στο ζήτημα αυτό η Νέα Δημοκρατία θέτει δύο ξεκάθαρα κριτήρια: Πρώτον η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να αποσυνδεθεί από το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εκλογών. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να πάψει να εργαλειοποιείται από ανεύθυνες πολιτικές δυνάμεις για να σύρεται η χώρα σε εκλογές, όπως έγινε το 2009 και το 2015. Δεύτερον, ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να αλλοιώνει το συνταγματικά κατοχυρωμένο πολίτευμα της χώρας. Την προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Στο πλαίσιο που ορίζουν αυτές οι δύο -θεμελιώδεις- παραδοχές η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να συνεισφέρει στον δημόσιο διάλογο.

   - Σας φοβίζει η κατάρρευση της συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ; Τι συνέπειες μπορεί να έχει για την Ελλάδα;

   Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό ήταν από την αρχή θεμελιωμένη σε ασταθή βάση. Παρόλα αυτά παρήγαγε θετικά αποτελέσματα. Οι προσφυγικές ροές περιορίστηκαν σημαντικά. Όμως, πάντα υπήρχε ο προβληματισμός ότι τα δεδομένα αυτά θα μπορούσαν να ανατραπούν, καθώς η Τουρκία έχει διαχρονικά δείξει ότι εκμεταλλεύεται, ακόμα και χωρίς αναστολές, τις δυνατότητες που έχει. Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη γείτονα και οι αρνητικές επιπτώσεις τους στις σχέσεις της με την Ευρώπη μπορεί να οδηγήσουν στην πλήρη αδρανοποίηση της συμφωνίας. Είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα οφείλει να ετοιμάζεται και για το αρνητικό σενάριο.



Πηγή : ΑΠΕ, imerisia.gr


«Καυτοί» φάκελοι στα χέρια του ΣΔΟΕ




Η νέα δράση των ελεγκτών του ΣΔΟΕ επικεντρώνεται σε επτά «μέτωπα» - Ποιοι θα ελεγχθούν άμεσα

Με νέους στόχους και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών ξεκινά φοροελεγκτική επίθεση σε επτά «μέτωπα» για την αποκάλυψη μεγάλων υποθέσεων διαφθοράς, ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος και μεγάλης φοροδιαφυγής.

Οι 200 ελεγκτές που έχουν απομείνει στο Σώμα, μετά την μετακίνηση 500 υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αναλαμβάνουν δράση «ανοίγοντας» φακέλους για 5.000 υποθέσεις που υπάρχουν στα συρτάρια του ΣΔΟΕ.

Στο επίκεντρο των ελεγκτών βρίσκονται υποθέσεις παράνομων επιδοτήσεων που δόθηκαν σε επιχειρήσεις από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια, υποθέσεις διαφθοράς και απάτης που συνδέονται με ξέπλυμα χρήματος, δωροδοκίας, διακίνηση όπλων και ναρκωτικών αλλά και διαχειριστικοί έλεγχοι σε αθλητικά σωματεία και δημόσιους λειτουργούς όπου έχει στηθεί «χορός» εκατομμυρίων.
Έμφαση δίνεται και σε υποθέσεις πνευματικής ιδιοκτησίας που μέχρι σήμερα είχαν μείνει στο περιθώριο των δραστηριοτήτων του ΣΔΟΕ ενώ για πρώτη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, η υπηρεσία θα μπορεί να διενεργεί αγορανομικούς ελέγχους μέσω των οποίων οι ελεγκτές θα ερευνούν κι άλλες παραβάσεις φορολογικού και τελωνειακού ενδιαφέροντος.

Στόχος η αναβάθμιση του ΣΔΟΕ αλλάζοντας το μοντέλο των ελέγχων, οι οποίοι επικεντρώνονται πλέον σε υποθέσεις που μπορούν να φέρουν στα δημόσια ταμεία σημαντικά έσοδα.
Η νέα δράση των ελεγκτών του ΣΔΟΕ επικεντρώνεται σε επτά «μέτωπα»:

1. Επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια: Μετά από εισαγγελική εντολή οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ πραγματοποιούν έρευνες για τις επιδοτήσεις εταιριών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ και κοινοτικές επιδοτήσεις που δόθηκαν σε επιχειρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα ποσά διατέθηκαν σε αναπτυξιακούς σκοπούς ή για ίδια χρήση του ιδιοκτήτη ή ακόμα και για την κάλυψη μισθολογικών αναγκών των εταιρειών.

Αντικείμενο έρευνας αποτελεί η διάρκεια ζωής των εταιρειών, οι λόγοι τυχόν διάλυσης, η διάθεση των χρημάτων μέσω υπεράκτιων εταιρειών, καθώς ακόμα και το αν οι εταιρείες είχαν συσταθεί μόνο και μόνο για την είσπραξη επιδοτήσεων. Στο στόχαστρο των ελεγκτών βρίσκονται και υποθέσεις δωροδοκίας με την εμπλοκή υπαλλήλων που ενέκριναν χρηματοδοτήσεις εταιρειών από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ήδη έχουν ξεκινήσει έλεγχοι σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε Ρόδο και Κω όπου «ξεσκονίζονται» τα βιβλία και στοιχεία των επιχειρήσεων και αναζητούνται απάτες με εικονικά τιμολόγια και υπερτιμολογήσεις.

Επιχειρηματίες - όχι μόνο ξενοδόχοι, αλλά όλων των κλάδων - καθώς και αγρότες θα περάσουν από το ψιλό κόσκινο του ΣΔΟΕ προκειμένου να διαπιστωθεί πως οι επιδοτήσεις που έλαβαν από εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα για αναπτυξιακούς σκοπούς και δεν έγιναν πολυτελείς κατοικίες, σκάφη αναψυχής ή καταθέσεις στο εξωτερικό. Στις περιπτώσεις που θα εντοπιστούν απάτες και παρατυπίες το ΣΔΟΕ θα παραπέμπει τις υποθέσεις στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων και στις αρμόδιες υπηρεσίες για την ανάκτηση των επιδοτήσεων που εισπράχθηκαν παράνομα.

2. Ξέπλυμα χρήματος. Οι έρευνες γίνονται σε πολλά επίπεδα. Ξεκινούν από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των υπόπτων. Συνεχίζονται με διασταυρώσεις των στοιχείων των τραπεζικών καταθέσεων και κινήσεων λογαριασμών με τις φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να εντοπιστούν αδήλωτα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία και επεκτείνονται στην έρευνα για ποινικές παραβάσεις όπως δωροδοκία, απιστία κλπ. Οι έρευνες στις υποθέσεις αυτές γίνονται κυρίως με τη μέθοδο των «έμμεσων τεχνικών ελέγχου» ενώ αξιοποιείται το έργο των οικονομικών εισαγγελέων αλλά και οι πληροφορίες που υπάρχουν από καταγγελίες όπως π.χ. για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

3. Διαφθορά. Εντείνονται οι έλεγχοι σε δημοσίους λειτουργούς, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατρούς του ΕΣΥ. Ηδη έχουν αποκαλυφθεί δεκάδες περιπτώσεις δημοσίων λειτουργών με αδικαιολόγητες καταθέσεις σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού που εμπλέκονται σε υποθέσεις δωροδοκίας.

4. Διαχειριστικοί έλεγχοι σε αθλητικά σωματεία, ΕΠΟ, ΕΟΚ. Ηδη το ΣΔΟΕ έκανε έφοδο στα γραφεία τις ΕΠΟ και ξεκίνησε οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στα βιβλία της Ομοσπονδίας για την τελευταία δεκαετία. Οι έλεγχοι γίνονται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και επικεντρώνονται σε επιδοτήσεις για την πραγματοποίηση αθλητικών οργανώσεων, έμμεσες ενισχύσεις, σε χορηγούς και διαφημίσεις όπου όπως λένε στελέχη του ΣΔΟΕ έχει στηθεί «χορός» εκατομμυρίων.

5. Δικαιώματα Πνευματικής ιδιοκτησίας. Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκεται η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας ΑΕΠΙ. Έχουν εντοπιστεί 70 εκατ. ευρώ που είναι αδιάθετα. Πρόκειται για ποσά τα οποία έχει εισπράξει η ΑΕΠΙ δεν τα έχει αποδώσει στους καλλιτέχνες. Η ΑΕΠΙ εισπράττει ποσοστά από τη δημόσια εκτέλεση μουσικών έργων όχι μόνο από τις συναυλίες (οι διοργανωτές είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν προκαταβολικά), αλλά και από μαγαζιά κάθε είδους, είτε παίζουν μουσική ηχογραφημένη είτε ζωντανή, από μουσικές σκηνές έως καφενεία, μπαρ, τυροπιτάδικα, κομμωτήρια, σούπερ μάρκετ, κ.λ.π. Ο μηχανισμός της εταιρείας εισπράττει χρήματα από 11.000 χιλιάδες σημεία σε όλη την ελληνική επικράτεια. Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα επικεντρωθούν στα ποσά και στα πρόστιμα που έχει επιβάλλει η ΑΕΠΙ και τα ποσοστά δικαιωμάτων που αποδίδονται στους καλλιτέχνες.

6. Διακίνηση όπλων και ναρκωτικών. Η ειδική ομάδα του ΣΔΟΕ μετράει στο ενεργητικό της μεγάλες επιτυχίες και διαθέτει τον καλύτερο «ελεγκτή» του Σώματος ο οποίος είναι μάλιστα κορυφαίος και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόκειται για τον «Diablo» το λυκόσκυλο του ΣΔΟΕ που κάθε εβδομάδα έχει τουλάχιστον μια επιτυχία στην αποκάλυψη υποθέσεων ναρκωτικών και όπλων.

7. Αγορανομικοί έλεγχοι. Στις νέες αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ περιλαμβάνονται και οι έλεγχοι εφαρμογής των αγορανομικών διατάξεων. Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη της υπηρεσίας οι έλεγχοι αυτοί ανοίγουν μια «πόρτα» στους ελεγκτές για να προχωρήσουν στην έρευνα φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων.

Αγώνας δρόμου για να ενισχυθεί το Σώμα

Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΣΔΟΕ, έχει ήδη δρομολογηθεί και η στενή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς ενώ η στροφή του ΣΔΟΕ στη διαλεύκανση μεγάλων «φακέλων» διαφθοράς απαιτεί και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του. Το Σώμα αποδυναμώθηκε από προσωπικό, καθώς με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στη Γενική Γραμματεία Εσόδων μετακινήθηκε και ικανός αριθμός υπαλλήλων.


Πηγή : newsbomb.gr


Δεν θέλει ο Σκουρλέτης να πουληθεί το 17% της ΔΕΗ

(Φωτογραφία:  Intime )



«Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην πώληση του 17% της ΔΕΗ και αυτή ακριβώς είναι η θέση της κυβέρνησης» δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης. 

Όπως εξηγεί μιλώντας στην RealNews: «Το γεγονός ότι το 17% της εταιρείας είχε περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ επί των ημερών των προηγουμένων κυβερνήσεων δεν σημαίνει πως πρέπει να πωληθεί». 

Αυτό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το γνωρίζει ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος εμφανίζεται τώρα να κάνει πως το αγνοεί -και αυτό γεννά ερωτήματα.

Χαρακτήρισε ως «πολιτική επιτυχία για την κυβέρνηση την υλοποίηση του σχεδίου για τον νέο ΑΔΜΗΕ», καθώς, όπως λέει, «κατοχυρώνει τον δημόσιο χαρακτήρα (51%) των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει τη στρατηγική συνεργασία άλλου αντίστοιχου διαχειριστή δικτύων κατά 24%», κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «ένα μοντέλο που θα πρέπει να το εφαρμόσουμε και σε άλλους τομείς».

Kαι σε ό,τι αφορά στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ υπογραμμίζει: «Αν ο διαγωνισμός ναυαγήσει, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Ουδέν κακόν αμιγές καλού».

Για το ΤΑΙΠΕΔ

Συγκεκριμένα ο υπουργός σημειώνει σχετικά με το ΤΑΙΠΕΔ: «Δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα με τον κ. Πιτσιόρλα και είναι λάθος να καλλιεργείται η εντύπωση για κάτι τέτοιο. Εκείνο στο oποίο αντιπαρατίθεμαι είναι πρακτικές που δεν απορρέουν  από τον ρόλο που έχει ο καθένας. Ναι, πράγματι, πιστεύω πως το ΤΑΙΠΕΔ κακώς επεκτείνεται και σε αλλά πεδία πέρα από το αντικείμενο του. Πρόκειται για έναν οργανισμό που τον κληρονομήσαμε και κινείται με μια δυναμική από το παρελθόν. Θεωρώ πως η συγκρότηση του νέου υπερταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιούσιας θα περιορίσει τον ρόλο του σε εκείνες τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουμε δεσμευτεί με τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, και μόνο σε αυτές».

Σχετικά με το αν θα πωληθεί τελικά το 17% της ΔΕΗ , ο υπουργός δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος και σημειώνει ότι «αυτή ακριβώς είναι η θέση της κυβέρνησης». Ο ίδιος εξηγεί πως «το γεγονός ότι το 17% της εταιρείας είχε περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ επί των ημερών των προηγουμένων κυβερνήσεων δεν σημαίνει πως πρέπει να πωληθεί. Αυτό βεβαίως το γνωρίζει ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος εμφανίζεται τώρα να κάνει πως το αγνοεί  - και αυτό γεννά ερωτήματα».

Αγωγοί TAP και South Stream

Σχετικά με την πορεία υλοποίησης του αγωγού TAP ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς και όλα δείχνουν πως το ελληνικό κομμάτι του αγωγού θα είναι το πρώτο που θα ολοκληρωθεί. Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, σημείωσε ότι «εναπόκειται στους Αζέρους να αποφασίσουν τι θέλουν και τι μπορούν να κάνουν» και συνέχισε: «εμείς με την τροπολογία μας για τα τέλη διέλευσης φυσικού αερίου δεν έχουμε παρέμβει στους όρους του διαγωνισμού, απλώς μετά την προτροπή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας  αποτρέψαμε την αύξηση των τελών χρήσης του δικτύου κατά 68%, προστατεύοντας την εγχώρια παραγωγή και τα νοικοκυριά». 

Στην ερώτηση τι θα γίνει αν ναυαγήσει ο διαγωνισμός, ο υπουργός απάντησε χαρακτηριστικά: "Αν ο διαγωνισμός ναυαγήσει, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Ουδέν κακόν αμιγές καλού".

Σχετικά με το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης Τουρκίας-Ρωσίας για τον αγωγό South Stream ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι ως χώρα υποστηρίζουμε την πολλαπλότητα των πηγών τροφοδοσίας φυσικού αερίου αλλά και των οδεύσεων.

ΑΔΜΗΕ

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι η υλοποίηση του σχεδίου για τον νέο ΑΔΜΗΕ, κατοχυρώνει τον δημόσιο χαρακτήρα (51%) των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει τη στρατηγική συνεργασία άλλου αντίστοιχου διαχειριστή δικτύων κατά 24% αποτελεί πολιτική επιτυχία και ότι πρόκειται για ένα μοντέλο που θα πρέπει να το εφαρμόσουμε και σε άλλους τομείς.

Συλλογικές συμβάσεις, απλή αναλογική

«Η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει στην ώρα της, γιατί αυτό θα είναι προς όφελος μας, αλλά αυτό δεν εξαρτάται πάντα από εμάς. Σε σχέση με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, αποτελεί σταθερή επιδίωξη μας. Όσον αφορά τις ομαδικές απολύσεις, και μόνο η σκέψη για απελευθέρωσή τους συνιστά σχιζοφρένεια σε μια χώρα με τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας» είπε ο κ. Σκουρλέτης απαντώντας στη σχετική ερώτηση ενώ για το ενδεχόμενο εκλογών ανέφερε: «Δεν νομίζω πως μιλάει κανείς στα σοβαρά  για εκλογές στην Ελλάδα σήμερα, είτε από τη μεριά της κυβέρνησης, είτε από τη μεριά της αντιπολίτευσης. Εκτός απροόπτου η οικονομία θα πάει καλύτερα και οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης σύντομα θα είναι πραγματικότητα».

Για την απλή αναλογική εξήγησε ότι «βασική λογική της απλής αναλογικής είναι η συγκρότηση κυβερνήσεων στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων. Κατά συνέπεια, είναι οξύμωρο σχήμα μια συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.". Τέλος, για το θέμα σχετικά με τη δυνατότητα να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το λαό επεσήμανε: "αποδίδω ιδιαίτερη σημασία σε έναν ανοικτό διάλογο που πρέπει να ανοίξει γύρω από τα ζητήματα της συνταγματικής αναθεώρησης μέσα στην ίδια την κοινωνία και τους φορείς της, με σκοπό τη διαμόρφωση ευρύτερων συναινέσεων. Ενδεχομένως στο πλαίσιο μιας τέτοιας διαδικασίας να είχε σημασία ένα συμβουλευτικό δημοψήφισμα».


Newsroom ΔΟΛ


Πάρ’ το αλλιώς κύριε Φίλη: Μπλόκο της Τρόικας στις αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση




Ισχυρές ενστάσεις προβάλλουν οι θεσμοί στις προωθούμενες αλλαγές του υπουργείου Παιδείας στο καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων και κυρίως στο νέο εργασιακό πλαίσιο των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Καθημερινή, οι θεσμοί θεωρούν ότι το υπουργείο επιχειρεί - την «ομογενοποίηση» δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Μιλώντας στην Καθημερινή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ζητά την συναίνεση της αντιπολίτευσης για την αλλαγή του εργασιακού πλαισίου των εκπαιδευτικών.

«Πρόθεση μου είναι να αναδείξουμε μέσα από την ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση και σύγκρουση , που είναι λογικό να υπάρξει, τα στοιχεία εκείνα στα οποία μπορεί να επιτευχθεί συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και να δώσουμε ένα θετικό μήνυμα στην κοινωνία».

Όλα αυτά πάντως φαίνεται ότι τα ακούει βερεσέ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, όπως προκύπτει από το σχόλιο του. «Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι το νομοσχέδιο για την Παιδεία συντάχθηκε στα γραφεία των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.



Πηγή : koolnews.gr


Ρίο: Χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο η Αννα Κορακάκη



Η μικρότερη Ελληνίδα, κάτοχος ολυμπιακού μεταλλίου, ακούει στο όνομα Αννα Κορακάκη. Η 19χρονη αθλήτρια κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., το οποίο είναι το πρώτο της χώρας μας από τη διοργάνωση του Ρίο και το πρώτο της Ελλάδος στη σκοποβολή από το 1896.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Αννα Κορακάκη αγωνίστηκε με πόνους από έναν τραυματισμό στη μέση, εξαιτίας των οποίων δεν πήρε μέρος στην Τελετή Εναρξης. Tην Τρίτη, 9/8/16, θα αγωνιστεί στο δεύτερο αγώνισμά της, το πυροβόλο σπορ πιστόλι 25μ., το οποίο θεωρείται και «καλό» της αγώνισμα.

Για την αθλήτρια από τη Δράμα ήταν η πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Για να φτάσει μέχρι το Ρίο προετοιμάστηκε, πολλές φορές, κάτω από αντίξοες συνθήκες αλλά χάρη στον πατέρα της και προπονητή της, Τάσο, έμεινε στο χώρο έκανε υπομονή και ανταμείφθηκε. Συγκέντρωσε στον τελικό 177.7 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μενγκξούε Τζανγκ (Κίνα) 199.4 (Ολυμπιακό Ρεκόρ) και το ασημένιο η Βιτάλινα Μπατσαράσκινα (Ρωσία) με 197.1.



Ηταν ένας συγκλονιστικός αγώνας καθώς έμειναν εκτός μεταλλίων κάποιες από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου.

Στον 3 ο γύρο ο Γκιώνης

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε την προσπάθειά του ο Παναγιώτης Γκιώνη στο ολυμπιακό τουρνουά του πινγκ πονγκ, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Επικράτησε του Πάντασακ Τανβιριγιαβετσακούλ από την Ταϊλάνδη με 4-0 σετ, σε αγάνα για τον δεύτερο γύρο.

Ο αθλητής του πινγκ πονγκ χρειάστηκε, μόλις, 19 λεπτά για να κατακτήσει το πρώτο σετ με 11-7, το δεύτερο με 11-2, το τρίτο με 11-5 και το τέταρτο με 11-6. Η επόμενη αναμέτρηση (8/8, 02.00) αναμένεται δύσκολη για τον πρωταθλητή μας καθώς θα αντιμετωπίσει, έναν από τους κορυφαίους του κόσμου, τον Τζουν Μιζουτάνι από την Ιαπωνία, από τον οποίον, στο παρελθόν, έχει μόνο ήττες.



Πηγή : kathimerini.gr


Ο Κυρίτσης συνεχίζει να προκαλεί με νέα ανάρτηση



Ο Γιώργος Κυρίτσης επέστρεψε και με νέα ανάρτησή του αναφέρει αφενός πως απλά ανήρτησε την άποψη ενός άλλου ανθρώπου, που βρίσκει όμως βρίσκει τον ίδιο σύμφωνο "ως προσέγγιση" και αφετέρου δηλώνει πως δεν τον ενοχλεί να τον θεωρεί η Νέα Δημοκρατία φιλοτρομοκράτη.

Δεν είναι όμως ότι σε θεωρεί μόνο η Νέα Δημοκρατία φιλοτρομοκράτη αλλά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και εάν αυτό δεν προβληματίζει εσένα κύριε Κυρίτση προβληματίζει τον ελληνικό λαό γιατί είσαι βουλευτής του κοινοβουλίου. Μπορείς να λες ότι θες φέροντας το βάρος των ευθυνών σου αλλά εφόσον παραιτηθείς από το βουλευτικό σου αξίωμα.

Στο υστερόγραφο στο τέλος της νέα ανάρτησης του Γιώργου Κυρίτση, ειρωνεύεται και επιτίθεται σε δημοσιογράφους επειδή αναπαρήγαγαν μία δημοσίευσή του η οποία δεν ήταν "ανοιχτή" στο κοινό παρά μόνο σε όσους είναι φίλοι του στο Facebook!

Η νέα δημοσίευσή του Γιώργου Κυρίτση 

"Με αφορμή τη συλληψη των Κ. Σακκά και Μ. Σεισίδη και την ασυστολη συνωμοσιολογια που αναπτυχθηκε, ανήρτησα μια άποψη άλλου ανθρώπου που με βρίσκει σύμφωνο ως προσεγγιση: Δουλεια του κράτους ειναι να εφαρμοζει το νομο, δουλεια του κινηματος ειναι να υπερασπίζεται τους ανθρώπους. Δουλεια του συριζα ειναι να αλλάξει το κράτος θα προσεθετα εγω. Μου έκανε εντυπωση μάλιστα το γεγονός οτι οι μισοι τουλάχιστον απ όσους οδύρονται θεωρουσαν στο παρελθον ανθρώπους σαν τους συλληφθέντες στην καλυτερη προβοκάτορες, βαλτους κλπ. Τωρα οι ίδιοι τυπακοι την ειδανε νετσαγεφ. Τεσπα, ειναι κι αυτο μια πρόοδος

Διαπίστωσα ξαφνικά, αφου δεν ειχα παρακολουθησει την κινηση της σελίδας, οτι με έβριζαν πατόκορφα διαφοροι οτι δικαιολογώ (!) τον ξυλοδαρμό συλληφθέντος και την ίδια ώρα ότι τοχουν κανει θεμα τα καναλια και τα σάιτ και έβγαλε η ΝΔ ανακοινωση οτι είμαι φιλοτρομοκράτης. Και στις δυο περιπτώσεις, δεν ήταν καν τα δικά μου λογια αυτα που σχολιάζονται και αναλύονται, αλλα ενός άλλου τα οποια εγω μετεφερα ως σωστοτερη προσεγγιση του ζητήματος. Δεν με ενοχλει να με λεει η ΝΔ φιλοτρομοκράτη, δεν είναι εκει το θέμα μου άλλωστε

Δεν θεωρώ επίσης οτι ολοι αυτοι στο φβ στρέφονται εναντίον εμου προσωπικώς. Πιστευω οτι απλώς βρήκαν μια ευκαιρία να επανεπιβεβαιώσουν την άποψη τους για το ΣΥΡΙΖΑ. Εφτασαν στο σημειο να ισχυριστουν (με μονταζάκι;) οτι ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβασε παλαιότερη αναφορα στον Κ. Σακκά. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως ουδόλως άλλαξε γνώμη. Υπερασπιζοταν και υπερασπίζεται πάντα τα ατομικα δικαιώματα, μεροληπτει υπερ όσων έχουν στοχοποιηθει απο το κράτος ακόμα και αν πολιτικα δεν συμφωνει. Οι δυο συλληφθεντες εμπίπτουν σε αυτην την κατηγορία διώξεων φρονηματικου χαρακτηρα Ο ενας διωκεται απηνως για την υποθεση «ληστες με τα μαυρα» που κατασκευσαν τα μμε, ο δε άλλος για την ΣΠΦ με στοιχεια εις βαρος του στα όρια του γελοιου και με πολύμηνη προφυλάκιση την οποια ο σρζ ορθως ειχε πολεμήσει Ο Συριζα ταυτοχρονα είναι κυβέρνηση στο δεδομενο κράτος. Όποιος θεωρει οτι σε αυτό το σχήμα δεν υπάρχουν εσωτερικες συγκρουσεις και αντιφάσεις, ή οτι υπαρχουν ευκολοι αυτοματισμοί, δεν ξέρει τί του γίνεται. Ή – ακομα χειρότερα- ξερει πολυ καλά και απλώς προτιμαει την άνεση του πληκτρολογίου.

ΥΓ, προς δημοσιογράφους: Στις προσωπικες σελίδες, η ενδειξη με τα δυο ανθρωπάκια σημαινει οτι η αναρτηση δεν απευθυνεται παρα μόνο σε συγκεκριμενο κοινο που ορίζεται ως "φίλοι". Η ενδειξη μικρη υδρογειος σημαινει "γενικο κοινό". Μην τα μπερδευουμε επειδή ειναι Αυγουστος".

Να πληροφορήσουμε τον κύριο Κυρίτση ότι κανένας εάν δεν είναι φίλος του δεν βλέπει την ανάρτηση που σημαίνει ότι φίλοι του κυκλοφόρησαν την πρώτη του ανάρτηση διότι φαίνεται σοκαρίστηκαν και οι ίδιοι.