Κυριακή 16 Μαΐου 2021

ΜΜΕ που στηρίζουν την προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να απαξιώσουν την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου

 


Εφημερίδες και ΜΜΕ που πρόσκεινται στην προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να απαξιώσουν και να διαψεύσουν την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, αλλά τελικά ξεφτιλίστηκαν.

Τέλος στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σχετικά με τις διαθέσεις των πολιτών, όπως καταγράφονται στο Ευρωβαρόμετρο -και την επιχείρηση υποβάθμισης των στοιχείων που καταγράφουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δίνει ο Σύνδεσμος των εταιρειών του κλάδου, με ανακοίνωσή του. 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΔΕΑ

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα μερίδας του τύπου και κάποιες αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα αναφορικά με σύγκριση ερευνών κοινής γνώμης, ο ΣΕΔΕΑ δηλώνει τα εξής:

Σύμφωνα με τον Νόμο 3603/2007 (άρθρο 4, παρ. 6) «Η σύγκριση αποτελεσμάτων διαφορετικών δημοσκοπήσεων πρέπει να συνοδεύεται από την επισήμανση των διαφορών τους (όπως μεθοδολογία, χρόνος διεξαγωγής που είναι δυνατόν να επηρεάζει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης)»

Τα προναφερθέντα δημοσιεύματα συγκρίνουν αποτελέσματα δημοσκοπήσεων με αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου. Μεταξύ των δύο δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις, καθώς:

Η διατύπωση των ερωτήσεων είναι διαφορετική

Η μεθοδολογία συλλογής στοιχείων είναι διαφορετική: συνεντεύξεις δια ζώσης και συνεντεύξεις μέσω διαδικτύου έναντι τηλεφωνικών συνεντεύξεων

Ο χρόνος διεξαγωγής των ερευνών είναι διαφορετικός

Oι κλίμακες καταγραφής των απόψεων των πολιτών είναι διαφορετικές

Σε κάθε περίπτωση, ασφαλέστερη όλων για εξαγωγή συμπερασμάτων είναι η σύγκριση μεταξύ ίδιων ερευνών (στην συγκεκριμένη περίπτωση του Ευρωβαρόμετρου), στη διάρκεια του χρόνου. Οι χρονοσειρές αποτελεσμάτων που προκύπτουν είναι συγκρίσιμες και καταγράφουν καθαρά την τάση μεταβολής των απόψεων της κοινής γνώμης. Κάθε άλλη και κυρίως μεμονωμένη αναφορά ή σύγκριση αποτελεσμάτων ενδέχεται να παραπλανά την κοινή γνώμη και να μην ενημερώνει τους πολίτες αντικειμενικά όπως προβλέπει ο ανωτέρω νόμος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται μία μεμονωμένη δημοσκόπηση για να αμφισβητηθούν όλες οι υπόλοιπες. Η δημοσίευση συγκρίσεων ανόμοιων ερευνών δεν είναι καλόπιστη και οδηγεί σε παραπλανητικά συμπεράσματα.





Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία, ορίζει νέα σύσταση των CDC

 


Οι μάσκες στα σχολεία των ΗΠΑ θα πρέπει να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 όλοι οι μαθητές, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οδηγίες των CDC, οι μαθητές από το νηπιαγωγείο ως την τρίτη λυκείου “θα πρέπει να εφαρμόζουν στρατηγικές πρόληψης και να δίνουν προτεραιότητα στη γενικευμένη και σωστή χρήση της μάσκας και τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης”.

Η σύσταση αυτή των CDC γίνεται αφού η υπηρεσία την Πέμπτη είχε ανακοινώσει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της covid-19 δεν χρειάζεται να φορούν πλέον μάσκες σε εξωτερικούς χώρους ενώ μπορούν να τις αποφεύγουν και στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους.

Τα CDC επεσήμαναν ότι όλοι όσοι βρίσκονται στις σχολικές εγκαταστάσεις και τα σχολικά λεωφορεία θα πρέπει να φορούν πάντα μάσκα, ενώ θα πρέπει να τηρείται απόσταση περίπου δύο μέτρων μεταξύ καθηγητών και μαθητών.

Στις ΗΠΑ έχει εγκριθεί η χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά covid-19 για όλους άνω των 12 ετών.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

protothema.gr



συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την , Margrethe Vestager

 


Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιας για τον Ανταγωνισμό και την Ψηφιακή Πολιτική, Margrethe Vestager.

«Η Ελλάδα ίσως να είναι η χώρα της ευρωζώνης που θα σημειώσει την ισχυρότερη ανάπτυξη το επόμενος έτος», σημείωσε η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τον Ανταγωνισμό και την Ψηφιακή Πολιτική, Margrethe Vestager, στην έναρξη της συνάντησής της, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τόσο η διαχείριση της πανδημίας, όσο και η κατάσταση αυτή την στιγμή στη χώρα είναι εντυπωσιακή. Πραγματικά εντυπωσιακή», συμπλήρωσε η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι: «με μεγάλη χαρά μπορώ να πω, ότι πιστεύω πως τα χειρότερα έχουν περάσει και πλέον η οικονομία κινείται προς μια πολύ γρήγορη ανάκαμψη. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Και επειδή ποτέ δεν σταματήσαμε να εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, πλέον είμαστε σε θέση να μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ανάκαμψη μετά την πανδημία».

Κατά την έναρξη της συνάντησής τους είχαν τον παρακάτω διάλογο:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή σας. Μεγάλη μου χαρά που σας ξαναβλέπω. Θα ήθελα δημόσια να σας ευχαριστήσω για όλη την στήριξη που μας έχετε προσφέρει με τα μέτρα ανακούφισης από την πανδημία, αλλά και την ταχύτητα με την οποία εγκρίνατε το πρόγραμμά μας. Ήταν πολύ σημαντικό να διασφαλίσουμε πως θα μπορούσαμε να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία, κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς κρίσης. Με μεγάλη χαρά μπορώ να πω, ότι πιστεύω πως τα χειρότερα έχουν περάσει και πλέον η οικονομία κινείται προς μια πολύ γρήγορη ανάκαμψη. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Και επειδή ποτέ δεν σταματήσαμε να εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, πλέον είμαστε σε θέση να μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ανάκαμψη μετά την πανδημία. Και βέβαια το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα είναι καθοριστικής σημασίας σε αυτή την κατεύθυνση. Όπως γνωρίζετε ήμασταν η δεύτερη χώρα που υπέβαλε το σχέδιο της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θεωρώ πως είναι ένα πολύ καλά επεξεργασμένο σχέδιο, το οποίο ευθυγραμμίζεται με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και με τις δικές μας προτεραιότητες και καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχουμε την έγκριση του μέσα στον Ιούνιο, ώστε να ξεκινήσουμε τη δουλειά.

Margrethe Vestager: Σας ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ και που στηρίζετε τις προσπάθειές μας. Σας ευχαριστώ πολύ. Πολύ ευγενικό εκ μέρους σας. Αυτή είναι βασικά η πρώτη μου αποστολή, η πρώτη πραγματική αποστολή μου μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και ο προορισμός ήταν προφανής. Και λόγω του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών αλλά και λόγω της προόδου που έχει σημειωθεί. Τόσο η διαχείριση της πανδημίας, όσο και η κατάσταση αυτή την στιγμή στη χώρα είναι εντυπωσιακή. Πραγματικά εντυπωσιακή. Βλέπουμε σχεδόν σε κάθε τομέα ότι εξελίσσονται οι μεταρρυθμίσεις, αλλά και την αναμενόμενη ανάπτυξη. Ξέρετε, από την πλευρά της Επιτροπής, η Ελλάδα ίσως να είναι η χώρα της ευρωζώνης που θα σημειώσει την ισχυρότερη ανάπτυξη το επόμενος έτος. Η δύναμη ισχύς του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ελπίζουμε πως και οι τελευταίες χώρες θα κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές σε σχέση με την απόφαση για το σύστημα ιδίων πόρων όπως κάνατε και εσείς πριν από πολύ καιρό ώστε να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε αυτά τα σημαντικά σχέδια. Αυτά που έρχονται είναι, πραγματικά, πολλά υποσχόμενα. Σας ευχαριστώ.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών συζητήθηκαν θέματα για το Ταμείο Ανάκαμψης, για τη λειτουργία της αγοράς ενέργειας, για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργου καθώς και για το Θριάσιο Πεδίο ως διεθνές κέντρο εφοδιαστικής αλυσίδας. Εστίασαν, επίσης, στην ταχύτητα ανταπόκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα μέτρα ανακούφισης για την πανδημία. Η κυρία Vestager, εξέφρασε, την ικανοποίησή της για την πληρότητα του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.



Αγνοεί ακόμα και το Συμβούλιο της Επικρατείας ο Αλέξης Τσίπρας

 


Δεν δέχεται ακόμα και την απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντί να παραδεχτεί πως οι αρχαιότητες που εντοπίσθηκαν στον σταθμό του Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης μπορούν να αποσπασθούν και να μεταφερθούν με πλήρη ασφάλεια, όπως δέχτηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Αλέξης Τσίπρας με σημερινή του ανάρτηση στο Facebook ζητά από την κυβέρνηση να μην προβεί στην απόσπαση.

Απόσπαση που, παραλείπει να αναφέρει, θα είναι προσωρινή. Τα αρχαία θα μεταφερθούν ώστε να γίνουν οι εργασίες κατασκευής του σταθμού, και το 92% θα επανέλθει ακριβώς στην αρχική θέση. Μεταφέρονται, δε, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για τους εργαζόμενους στον σταθμό και μελλοντικός κίνδυνος για τους επιβάτες. Εφόσον, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί πως 700 τόνοι κρεμασμένοι σε «χαλαρά» εδάφη (όχι συμπαγή δηλαδή) είναι δυνατόν να μη δημιουργήσουν προβλήματα σε περίπτωση σεισμού ή κάποιου άλλου απρόβλεπτου γεγονότος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επιλέγοντας να μιλήσει με λαϊκισμό, καλεί την κυβέρνηση να ακούσει τους κορυφαίους επιστήμονες που με κοινή δήλωση τους αναφέρουν ότι η απόσπαση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης «θα ήταν καταστροφή ισοδύναμη με τον βομβαρδισμό του Παρθενώνα από τον Μοροζίνι το 1687».

Αναλυτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ότι «κορυφαίοι επιστήμονες, Έλληνες της διασποράς, ακαδημαϊκοί και μελετητές του αρχαίου και βυζαντινού πολιτισμού με αδιαμφισβήτητο διεθνές κύρος, με κοινή τους δήλωση εκφράζουν την απογοήτευσή τους και δηλώνουν ότι η απόσπαση των μοναδικής σπουδαιότητας αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης θα ήταν καταστροφή ισοδύναμη με τον βομβαρδισμό του Παρθενώνα από τον Μοροζίνι το 1687».

Σημειώνει ότι «καλούν την κυβέρνηση να υλοποιήσει την τεχνολογικά προηγμένη λύση που υπάρχει και είναι ρεαλιστική: Και η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ΜΕΤΡΟ και τα αρχαία να παραμείνουν ακέραια, αυθεντικά, αμετακίνητα στη θέση τους, προσφέροντας στην πόλη τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες».

Ο κ. Τσίπρας ρωτά «τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβει ο κύριος Μητσοτάκης και η κυρία Μενδώνη, την ιστορικών διαστάσεων ευθύνη που έχουν απέναντι στη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα, και την παγκόσμια πολιτιστική μας κληρονομιά;». Κατόπιν αυτών καλεί και ο ίδιος «την κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο». «Ακούστε τους!», υπογραμμίζει.

Είναι λοιπόν προφανές πως τον επόμενο καιρό θα ζήσουμε σκηνές ανάλογες με εκείνες του δήθεν «τσιμεντώματος» στην Ακρόπολη. Μια και το θέμα αυτό εξαντλήθηκε, η αξιωματική αντιπολίτευση στρέφει τα πυρά της στον σταθμό Βενιζέλου Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτελεί εδώ και χρόνια βασικό όπλο της, που έχει πλέον γίνει πολιτικό/ μικροκομματικό.

Η απόφαση του ΣτΕ είναι οριστική και τελεσίδικη. Είναι, μάλιστα, η δεύτερη απόφαση την οποία εξέδωσε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για το ίδιο θέμα. Την πρώτη φορά είχε γίνει προσφυγή σε άλλη υπουργική απόφαση, και το ΣτΕ δεν τη δέχτηκε. Εκείνη η απόφαση μιλούσε επίσης για απόσπαση και μεταφορά των αρχαιοτήτων.

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και το θέμα ξαναπέρασε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Ενώ οι πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΠΟ καθ’ όλη τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δέχονταν ότι μπορεί να μείνουν τα αρχαία επιτόπου, δεν κατάφεραν καν να συντάξουν μια μελέτη. Κι έτσι, η Αττικό Μετρό, απέρριψε σχετική μελέτη η οποία δεν έφερε ούτε υπογραφές επιστημόνων - πράγμα που δεν μπορεί να δεχτεί κανείς κατασκευαστής.

Το ΚΑΣ εξέτασε για μια ακόμα φορά το ζήτημα και τάχθηκε υπέρ της μετακίνησης και επαναφοράς. Τότε, προσέφυγαν στο ΣτΕ άλλες ομάδες σωματείων ζητώντας και πάλι την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 20 από τη Λίνα Μενδώνη. Απαιτήθηκε ένας χρόνος και δύο μήνες για να επαναβεβαιώσει το ΣτΕ την άποψή του πως η μετακίνηση δεν προξενεί βλάβη, άμεση ή έμμεση στα αρχαία. Εν τω μεταξύ, οι εργασίες στον σταθμό Βενιζέλου έχουν παγώσει.

Εχουμε λοιπόν και δεύτερη απόφαση, αλλά για τον Αλέξη Τσίπρα είναι σαν να μην υπάρχει. Δεν την αναφέρει στη δήλωσή του. Όπως δεν αναφέρει και το ότι θα υπάρξει επαναφορά των αρχαιοτήτων. Το μόνο που αναφέρεται είναι οι επιστήμονες που ζητούν να μην γίνει η απόσπαση. Οντως, υπάρχουν. Όπως υπάρχουν και άλλοι που συμφωνούν με το να γίνει. Αλλά ένα κράτος οργανωμένο οφείλει να στηριχθεί στα δικά του όργανα (εν προκειμένω στο ΚΑΣ) και στη δικαιοσύνη.

Τέλος, επιστρατεύει τον λαϊκισμό όταν γράφει: «θα ήταν καταστροφή ισοδύναμη με τον βομβαρδισμό του Παρθενώνα από τον Μοροζίνι το 1687». Εχει παρατηρήσει άραγε ποτέ τις τρομακτικές καταστροφές από την έκρηξη στα μνημεία της Ακρόπολης; Συνειδητοποιεί ότι στο μετρό Θεσσαλονίκης δεν θα χαθεί ούτε ένα πετραδάκι; Μήπως είναι, πράγματι, η ώρα να ανέβει, επιτέλους στην Ακρόπολη ώστε να προσέξει με τι κάνει συγκρίσεις;


Αγγελική Κώττη

liberal.gr




Σαφέστατο μήνυμα Σακελλαροπούλου στην Τουρκία: Η Ελλάδα δεν δέχεται απειλές από κανέναν

 


Επίσκεψη στον Έβρο έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έστειλε ένα ηχηρό και… σαφέστατο μήνυμα στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Στους μόνους που δεν άρεσε η φωτογραφία της Προέδρου δίπλα στον φράχτη, ήταν στους ακροαριστερούς του ΜεΡΑ25, του ΣΥΡΙΖΑ και στα ΜΜΕ που στηρίζουν την ακροαριστερά.

«Η Ελλάδα σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο, ταυτόχρονα, όμως, δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν», διεμήνυσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τον Έβρο.

«Βρίσκομαι σήμερα κοντά σε όλους εκείνους που με αυταπάρνηση υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και εγγυώνται την ασφάλειά της. Η Ελλάδα, ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Ταυτόχρονα όμως δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν”, είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αναφέρθηκε στα γεγονότα τον Μάρτιο του 2020 στις Καστανιές και σε άλλα σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο και σημείωσε: «Ελπίζω και εύχομαι γεγονότα όπως αυτά που έζησαν οι ακρίτες μας το 2020 με την εργαλειοποίηση της δυστυχίας κατατρεγμένων ανθρώπων να μην επαναληφθούν. Και η καλύτερη εγγύηση για αυτό είναι η αποφασιστικότητα, η ετοιμότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχουν το προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων μας, που είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης».



Ιδρυμα Ωνάση : Το Εθνικό σχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις

 


Ένα μεγάλο βήμα στον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα είναι κοντά στην πραγματοποίησή του. Η μελέτη για το Εθνικό Σχέδιο για τις Μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας, την οποία, έχοντας διασφαλίσει διακομματική συναίνεση, το Ίδρυμα Ωνάση ανέθεσε στην ομάδα του London School of Economics και του Imperial College London, ολοκληρώνεται και οι βασικοί συντελεστές του έργου περιγράφουν το πλαίσιο των προτάσεων που αναμένεται να οδηγήσει τις μεταμοσχεύσεις σε μια νέα εποχή. Μέσα από μια ολιστική προσέγγιση δράσεων, το Ίδρυμα Ωνάση στέκεται αρωγός στο έργο της Πολιτείας και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) και συμβάλλει στην ανοικοδόμηση του τομέα των μεταμοσχεύσεων στη χώρα.

Ομιλητές

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας

Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου: Πρόεδρος Ιδρύματος Ωνάση

Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης: Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), Διευθυντής Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής & Διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Ήπατος στο ΓΝΑ «Λαϊκό»

Βασίλειος Παπαλόης: Καθηγητής Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων στο Imperial College London και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων

Ηλίας Μόσιαλος: Καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας και Διευθυντής του LSE Health

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

Ιωάννης Ν. Μπολέτης: Πρόεδρος Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και Διευθυντής του Τμήματος Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης στο ΓΝΑ «Λαϊκό»





Επεισόδια από Παλαιστίνιους και ακροαριστερούς έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία

 


Πορείες με συμμετοχή ακροαριστερών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ακροαριστερών οργανώσεων, αντιεξουσιαστών και Παλαιστίνιων κατά του Ισραήλ.

Σε τρεις συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το απόγευμα, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι διαδηλωτές σε πορεία αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους προσπάθησαν να προσεγγίσουν την πρεσβεία του Ισραήλ, παρακάμπτοντας τον φραγμό της αστυνομίας πετώντας, μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Παλαιστίνιοι και ακροαριστεροί απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.



Στις φυλακές Δομοκού οδηγήθηκε ο Γιάννης Λαγός


 


Στην απομόνωση των φυλακών Δομοκού οδηγήθηκε ο Γιάννης Λαγός.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής, αμέσως μετά την άφιξή του στις φυλακές, θα υποβληθεί αμέσως σε μοριακό τεστ και θα οδηγηθεί σε ειδικό χώρο όπου δεν θα έχει επαφές με άλλα άτομα, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα που αναμένεται ότι θα είναι έτοιμα αύριο το πρωί.

Τότε και εφόσον το τεστ είναι αρνητικό, θα έχει συνέντευξη με τον διευθυντή των φυλακών, προκειμένου να καθοριστεί ο χώρος της κανονικής κράτησής του.

Οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες που κρατούνται στις φυλακές Δομοκού, και ερωτήθηκαν έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν πρόβλημα να μείνει μαζί τους ο Λαγός, παρά τις διαφορές που οδήγησαν και στην ανεξαρτητοποίηση του στην Ευρωβουλή.

Ωστόσο, εάν ο ίδιος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, θα οδηγηθεί σε κελί της ίδιας πτέρυγας, που θα μοιραστεί με κάποιον άλλον ποινικό κρατούμενο.

Ο δικηγόρος του καταδικασμένου Λαγού, θα υποβάλει άμεσα αίτηση για την μεταγωγή του Λαγού στις φυλακές Κορυδαλλού, επικαλούμενος την ευρωβουλευτική ιδιότητά του, την οποία διατηρεί.




Συνεχίζουν ασύστολα να εκτελούν συμβόλαια θανάτου - Νέα εκτέλεση εχθές το βράδυ

 



Νέα εν ψυχρώ δολοφονία σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στη Μεταμόρφωση.

Η δολοφονία έγινε 23:30 του Σαββάτου, όταν άγνωστοι κακοποιοί πυροβόλησαν άντρα έξω από καντίνα επί της οδού Ιφιγενείας 3-5.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας είναι ακόμα μία δολοφονία, η οποία σχετίζεται με τον κόσμο της νύχτας. 

Το θύμα, ήταν 58 ετών, παλαίμαχος πυγμάχος, ο οποίος παλαιότερα είχε απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις εκβιασμών, είχε το παρατσούκλι "Κεφάλας". Οι κακοποιοί δεν δίστασαν να εκτελέσουν το θύμα τους μέσα σε κόσμο και να εξαφανιστούν.

Οι δύο κακοποιοί επέβαιναν σε μηχανάκι, φορώντας κράνη, πυροβόλησαν το θύμα τους τουλάχιστον τρεις φορές και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.