Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Νέα καταδίκη Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση του Αδ. Γεωργιάδη



Δεν είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται ο Παύλος Πολάκης για συκοφαντική δυσφήμιση!!

Έχοντας σχέδιο να σπιλώσει τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα καταδικάζετε σωρηδόν για όσα ψέματα και κατασκευασμένα στοιχεία έχει πει και έχει κάνει.

Για προσβολή της προσωπικότητας του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη καταδικάστηκε πρωτόδικα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ο οποίος καλείται να καταβάλει χρηματική αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο Παύλος Πολάκης υποχρεούται να καταβάλει το ποσό των 15.000 ευρώ ως αποζημίωση για την συκοφαντική δυσφήμιση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, καθώς ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης διατηρούσε off shore εταιρία και μάλιστα ότι αυτή συνδεόταν δήθεν με διαφθορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ χαρακτηρίζοντας τον ως «ανθρωπάκι της αρπαχτής και λαμογιάς».

Παράλληλα, το δικαστήριο υποχρεώνει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας να αναρτήσει στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook την εν λόγω καταδικαστική απόφαση, στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρεται πως πρόθεση του Π. Πολάκη ήταν να συκοφαντήσει και να εξυβρίσει τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Σήμερα εξεδόθη πρωτόδικη καταδικαστική του κ. Πολάκη απόφαση για συκοφαντική μου δυσφήμιση. Το Δικαστήριο τον υποχρεώνει σε 15.000€ και να αναρτήσει συγγνώμη στην σελίδα του στο Facebook. Για όσα είπε στον ⁦@AntonisSroiter⁩ ακολουθεί νέα Αγωγή. https://www.parapolitika.gr/politiki/article/1052969/katadikase-ton-polaki-se-15000-euro-gia-sukofadiki-dusfimisi-o-adonis/ 




Θετική έκπληξη: Ύφεση 0,9% στο πρώτο τρίμηνο



Καλύτερα του αναμενόμενου είναι τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την πορεία του πρώτου τρίμηνου της οικονομίας. Καταγράφουν ύφεση μόλις 0,9%, στοιχείο που πιστοποιεί ότι οι αρχικές προβλέψεις της κυβέρνησης ήταν σωστές, ενώ ταυτόχρονα πρόκειται για επίδοση πολύ καλύτερη απ’ ότι άλλων χωρών, όπως και της Ευρωζώνης.

Ενώ η Ελλάδα παρουσιάζει ζημιά μόλις 0,9% το πρώτο τρίμηνο, η ύφεση στην Γερμανία διαμορφώθηκε σε 2,3%, στην Πορτογαλία 2,4%, στην Ιταλία 4,8%, στην Γαλλία 5,4% και στην Ευρωζώνη 3,2%. Το ποσοστό της Ελλάδας δείχνει ότι αν οι εξελίξεις στην οικονομίας κινηθούν με τον ίδιο ρυθμό, τότε θα επιβεβαιωθεί το καλό σενάριο, δηλαδή οι προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών για ύφεση φέτος κοντά στο 4,7%. Και με δεδομένο ότι η Ελλάδα εξαρτάται από τον τουρισμό, εφόσον αυτός πάει καλά και δεν επιβεβαιωθούν τα χειρότερα, η τελική εικόνα μπορεί να αποδειχθεί αρκετά καλύτερη των αρχικών προβλέψεων.

Κρίσιμο σε κάθε περίπτωση είναι το δεύτερο τρίμηνο, καθώς ήδη τα έσοδα παρουσιάζουν αρρυθμίες οι οποίες αναμένεται να πολλαπλασιαστούν τον Μάιο και τον Ιούνιο, όταν και θα ανακοινωθούν τα στοιχεία.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν παρουσίασε κατά το πρώτο τρίμηνο, μείωση κατά 0,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και μείωση κατά 1,6%, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους η ελληνική οικονομία υπέστη πλήγμα 776 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο. Κι ατό καθώς σε επίπεδο ΑΕΠ, αυτό από τα 48, 515 δισ ευρώ του τέταρτου περυσινού τριμήνου διαμορφώθηκε κατά το πρώτο φετινό στα 47,739 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 1ο τρίμηνο 2020 παρουσίασε μείωση κατά 1,2% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο 2019.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία για το 1ο τρίμηνο 2020 αντανακλούν τις επιπτώσεις στο ΑΕΠ της πανδημίας COVID-19 κυρίως από τα μέσα Μαρτίου 2020 και έπειτα, όταν τέθηκαν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα.

Τριμηνιαίες μεταβολές

Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε κατά 0,4% σε σχέση με το 4o τρίμηνο του 2019.
Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 8,4% σε σχέση με το 4o τρίμηνο του 2019.
Oι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση κατά 0,1% σε σχέση με το 4o τρίμηνο του 2019. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 2,7%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 2,3%.
Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση κατά 5,4% σε σχέση με το 4o τρίμηνο του 2019. Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 8,3%, ενώ οι εισαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 8,0%.

Ετήσιες μεταβολές

Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε αύξηση κατά 0,1% σε σχέση με το 1o τρίμηνο του 2019.
Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 6,4% σε σχέση με το 1o τρίμηνο του 2019.
Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση κατά 2,5% σε σχέση με το 1o τρίμηνο του 2019. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 4,7%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 0,01%.
Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση κατά 0,2% σε σχέση με το 1o τρίμηνο του 2019. Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 0,2% και οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 0,3%.


Πηγή : liberal.gr


Έφοδος στα κελιά των τρομοκρατών 17Ν και “Συνωμοσίας” που δεν ελέγχονται καθόλου Βρέθηκαν μαχαίρια και κινητά



Κανένας έλεγχος στα κελιά των τρομοκρατών!!

Το βράδυ της Τετάρτης 03.06.2020 ξεκίνησε ο έλεγχος, που έγινε στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στα κελιά και τους κοινόχρηστους χώρους στην πτέρυγα όπου κρατούνται καταδικασμένοι για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Οι έρευνες στις φυλακές Κορυδαλλού έγιναν σε κελιά μελών της 17 Νοέμβρη, εκτός εκείνου του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου αλλά και σε κελιά μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Την έρευνα έκαναν στελέχη της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού, παρουσία εισαγγελέα και βρέθηκαν :



5 μαχαίρια εμπορίου και κατσαβίδι,
3 κινητά και 15 φορτιστές,
28 usb stick και 8 hands free,
3 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι με φορτιστή και 3 mp 4,
3 κάρτες sim , κάρτα μνήμης και 3 φορητά ρούτερ wifi,
56 χάπια (ψυχότροπα),
6 ξύλινα κοντάρια, 3 κόφτες και πένσα,
2 λεπίδες με ξύλινη λαβή και 2 ψαλίδια,
ζυγαριά ακριβείας,
συρματόσκοινο πολλών μέτρων,
50 ευρώ, 4 τράπουλες και νυχοκόπτης.



Κατά τη διάρκεια της έρευνας, κινητό τηλέφωνο το οποίο κατασχέθηκε σε κελί τρομοκράτη, δέχθηκε μήνυμα από κινητό, με στοιχεία άλλου κρατουμένου, ο οποίος βρίσκεται σε άλλη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Άμεσα ενημερώθηκε η παριστάμενη Εισαγγελέας και πραγματοποιήθηκε έρευνα στο κελί του, στη Δ’ Πτέρυγα, όπου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν το κινητό τηλέφωνο καθώς και φορτιστής του κατάδικου.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.


Όταν οι Συριζαίοι συναγωνίζονται στην βλακεία! Σκούφα : Τα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο μήπως αποτελούν αμερικανική απαίτηση;



Είναι τραγική η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει η πλειοψηφία των στελεχών του, που γίνονται περίγελος στην κοινωνία με τα όσα λένε και κάνουν.

Το επιχείρημα που ανέπτυξε το νούμερο του θιάσου  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισάβετ Σκούφα, σχετικά με την «εκμάθηση» Αγγλικών στο νηπιαγωγείο, άφησε άφωνους όλους τους Έλληνες που είχαν και πάλι την ευκαιρία να φωνάξουν στα μπαλκόνια τους, στις αυλές τους, στους δρόμους ευτυχώς γλιτώσαμε!!!

Τόνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης την κάνουν να πιστεύει ότι εισαγωγή της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο κρύβει κάποιο άλλο ειδικό κρυμμένο συμφέρον.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε με ηλίθιο Συριζαίικο νόημα: «Μήπως αποτελεί και αυτό επιταγή αμερικανικών σχολών, αμερικανικών πανεπιστημίων;»






Το κατηγορητήριο για τους 5 κακοποιούς αντιεξουσιαστές συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων



Πέντε (5) άτομα συνελήφθησαν χθες κ ατά τη διάρκεια προγραμματισμένης πορείας διαμαρτυρίας για τα πρόσφατα γεγονότα στις Η.Π.Α. Πρόκειται για :

δύο (2) ημεδαπούς, που κατηγορούνται για επιθέσεις με ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων και
 δύο (2) ημεδαπούς και ένα αλλοδαπό, που κατηγορούνται για φθορές σε καταστήματα στην Πλατεία Κολωνακίου και επιθέσεις με ρίψη μαρμάρων κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Επιπρόσθετα ο αλλοδαπός χρησιμοποίησε πυροσβεστήρα κατά των αστυνομικών και εκσφενδόνισε σε βάρος τους μεταλλικό αναλόγιο, προκαλώντας ζημιές σε (3) υπηρεσιακά δίκυκλα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 51χρονου φορτηγατζή στον Ασπρόπυργο


Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 51χρονου αλλοδαπού, η οποία διαπράχθηκε την 8-4-2020 στον Ασπρόπυργο.

Το θύμα είχε βρεθεί θανάσιμα τραυματισμένο, πρωινές ώρες της 9-4-2020, εντός φορτηγού-τράκτορα, του οποίου ήταν οδηγός και ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Δύο Πεύκα στον Ασπρόπυργο.

Από την διενεργηθείσα νεκροψία-νεκροτομή, διαπιστώθηκε ότι τα τραύματα προήλθαν μετά από πλήξη από τέμνον και νύσσον όργανο.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, εξακριβώθηκε ότι δράστες είναι πέντε (5) ημεδαποί, δύο (2) εκ των οποίων ανήλικοι.

Ως κίνητρο του εγκλήματος φέρεται η ληστεία.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα 

Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Στη συνέχεια εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν οι τέσσερις (4) εκ των κατηγορουμένων, ενώ ο πέμπτος αναζητείται.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών και στην Ανακρίτρια Ανηλίκων οι ανήλικοι.


O Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στην ηγεσία της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα



Στην επιστολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ξεκάθαρο ότι ενδεχόμενο κλιμάκωσης από πλευράς Τουρκίας δεν θα οδηγήσει σε ελληνοτουρκική αλλά σε κρίση των συνολικών σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία.

Κατόπιν προκλητικών και παράνομων συμπεριφορών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με αποκορύφωμα τη δημοσίευση στο φύλλο της τουρκικής εφημερίδας της κυβέρνησης αιτήσεων για άδεια έρευνας και εξόρυξη υδρογονανθράκων από την κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε χθες επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ενημερώνοντας για την αποστολή της επιστολής.

Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε και για το αν θα υπάρξει κάποια επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προγραμματισμένη επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό που κάνουμε εμείς πάντα, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, είναι ακόμα και σε περιόδους κρίσεων να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας».

«Εμείς δεν θέλουμε προκλητικές ενέργειες, είμαστε μια χώρα φιλική αυτό περιμένουμε και από τους γείτονές μας» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου ότι «είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα έχουμε και την απόλυτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μπορέσουμε, ελπίζω, να ξεπεράσουμε αυτή την περίοδο στέλνοντας όμως ένα σαφές μήνυμα: Ότι μια ένταση την οποία δεν προκαλούμε εμείς, δεν μπορεί να οδηγήσει αυτόματα σε μια αποκλιμάκωση αυτής της κατάστασης την οποία βιώνουμε και σε μια βελτίωση των σχέσεών μας με την Τουρκία. Σας διαβεβαιώνω ότι η στήριξη της Ευρώπης, και σε διμερές επίπεδο με όλες τις επαφές που είχα, αλλά και η θεσμική στήριξη της ΕΕ στα ελληνικά δίκαια είναι δεδομένη. Δεν αμφισβητήθηκε ποτέ»


Κορονοϊός: Αυξήθηκαν ξανά οι νεκροί στις ΗΠΑ



Η πανδημία του νέου κορονοϊού στοίχισε τη ζωή σε άλλους 1.081 ανθρώπους σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 την Τρίτη.

Με αυτόν τον ημερήσιο απολογισμό, το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας έφθασε τους 106.180, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό πλέον έχουν ανέλθει σε 1.831.435, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς.

Οι ΗΠΑ είναι με βάση τους επίσημους απολογισμούς η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Σχεδόν το σύνολο των αμερικανικών πολιτειών έχει χαλαρώσει λίγο ως πολύ τα μέτρα περιορισμού που είχαν ανακοινωθεί για να αποτραπεί η διασπορά του SARS-CoV-2.


Φυλακές Χαλκίδας: Επ' αυτοφώρω με κινητά και χάπια πιάστηκε σωφρονιστικός υπάλληλος



Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται ένας σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Χαλκίδας, ο οποίος πήγε σήμερα, Τετάρτη, στη δουλειά του έχοντας στο σακίδιό του τέσσερα κινητά τηλέφωνα, 10 πακέτα συνδέσεων και κάρτες SIM.

Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 200 χάπια, τα οποία θα σταλούν για εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής των φυλακών είχε υποψίες όλο το προηγούμενο διάστημα για τον σωφρονιστικό υπάλληλο και όταν πήγε στη δουλειά του σήμερα εντόπισε το σακίδιο στο οποίο είχε όλα τα παραπάνω αντικείμενα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το επόμενο διάστημα δεν θα γινόταν ανανέωση της 8μηνης σύμβασης του σωφρονιστικού.

Την υπόθεση χειρίζεται η εισαγγελία, η οποία και θα πάρει τις αποφάσεις για τον μετέπειτα χειρισμό της υπόθεσης.

Εδώ και αρκετό καιρό η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, έχει δώσει εντολή στους διευθυντές όλων των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας να παρακολουθούν για ύποπτες κινήσεις μέσα στις φυλακές και να προχωρούν σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους.


Μίνα Καραμήτρου
Πηγή : cnn.gr


Επίθεση λαθρομεταναστών σε ντόπιους στην Μόρια και εισβολές σε σπίτια



Ανεξέλεγκτη η εγκληματική δραστηριότητα των λαθρομεταναστών στην Μόρια με επιθέσεις σε ντόπιους και εισβολές σε σπίτια κατοίκων. Οι επιθέσεις των λαθρομεταναστών έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους που ζητούν πιο δυναμική παρουσία της Αστυνομίας.

Το πιο βίαιο περιστατικό συνέβη προχθές Τρίτη όταν, για άγνωστο λόγο, δυο λαθρομετανάστες που ο ένας κρατούσε μαχαίρι και ο άλλος μια αυτοσχέδια… τρίαινα (!) επιτέθηκαν σε δυο Έλληνες κατοίκους μιας αγροτικής περιοχής κοντά στο ΚΥΤ! Ευτυχώς, το ένα από τα υποψήφια θύματα απέσπασε την τρίαινα και οι λαθρομετανάστες τράπηκαν σε φυγή.

Ανήλικοι λαθρομετανάστες πέταξαν ένα ξύλο με καρφιά προς τον σκύλο που φύλαγε ένα σπίτι στον κεντρικό δρόμο Μόριας - Παναγιούδας και προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα για να μπούν να κλέψουν! Τους αντιλήφθηκε όμως ο ιδιοκτήτης που βρισκόταν μέσα στο σπίτι και αναγκάστηκαν να το βάλουν στα πόδια!

Άλλη ομάδα λαθρομεταναστών εισέβαλε σε μια αγροτική κατοικία, αλλά και αυτοί έσπευσαν να εξαφανιστούν μόλις είδαν ότι μέσα βρισκόταν όλη η οικογένεια! Σύμφωνα με το lesvospost , η επεισοδιακή ημέρα έκλεισε με την… 17η κατά σειρά διάρρηξη σε άλλη αγροτική κατοικία μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια!

Η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη και η παραβατικότητα των λαθρομεταναστών αυξάνεται καθημερινά.


Ο Τραμπ διώχνει τον υπ. Αμυνας γιατί αρνήθηκε να κατέβει ο στρατός; – Τι απαντά ο Λευκός Οίκος


Όργιο φημών έχει ξεσπάσει στην Ουάσινγκτον ότο ο Ντόναλντ Τραμπ θα καρατομήσει τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Εσπερ.

Αφορμή στο να ξεκινήσει το σενάριο για αποπομπή του από την κυβέρνηση  ήταν η δήλωση του Εσπερ ότι αντιτίθεται με την εμπλοκή του στρατού για την καταστολή των διαδηλώσεων στη μνήμη του δολοφονηθέντος Τζορτζ Φλόιντ. O υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ είχε δηλώσει δημοσίως ότι αντιτίθεται στην ανάπτυξη του αμερικανικού στρατού στις περιοχές-θέατρα των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων, μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια ενός λευκού αστυνομικού.

«Δεν είμαι υπέρ της κήρυξης της κατάστασης εξέγερσης», που θα επέτρεπε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αναπτύξει εν ενεργεία στρατιώτες μπροστά σε Αμερικανούς πολίτες και όχι πλέον εφέδρους της Εθνοφυλακής, είπε ο Έσπερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Η επιλογή να χρησιμοποιηθούν εν ενεργεία στρατιώτες δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί παρά ως έσχατη επιλογή και σε πιο επείγουσες και πιο τραγικές καταστάσεις. Δεν βρισκόμαστε σε αυτού του είδους την κατάσταση σήμερα», σημείωσε ο Έσπερ, ο οποίος αποδοκιμάστηκε χθες καθώς μίλησε για αμερικανικούς δρόμους που έχουν μετατραπεί σε «πεδία μάχης».

Όπως εξήγησε χθες κι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, μιλώντας για «στρατιωτική αργκό», ο Έσπερ δικαιολόγησε τη χρήση αυτού του όρου λόγω του παρελθόντος του στον στρατό ξηράς.

«Αποτελεί μέρος του στρατιωτικού λεξιλογίου με το οποίο μεγάλωσα. Αυτόν τον όρο χρησιμοποιούμε ως ρουτίνα για να περιγράψουμε μια ζώνη επιχειρήσεων», εξήγησε. «Δεν πρόκειται για μια έκφραση κατά του πληθυσμού και σίγουρα όχι κατά των Αμερικανών συμπολιτών μας, όπως ορισμένοι υπαινίχθηκαν».

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου παραδέχθηκε, εντούτοις, ότι έσφαλε καθώς εμφανίστηκε τη Δευτέρα δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ, που φωτογραφήθηκε μπροστά από μια εκκλησία με μια Βίβλο στο χέρι, λίγα λεπτά μετά τη βίαιη διάλυση διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν ειρηνικά κοντά στον Λευκό Οίκο.

«Κάνω ό,τι μπορώ να παραμείνω απολιτικός και να αποφεύγω καταστάσεις που μπορούν να φαίνονται πολιτικές», επισήμανε. «Κάποιες φορές τα καταφέρνω, κάποιες άλλες όχι».

Τι απαντά ο Λευκός Οίκος

Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ παραμένει στη θέση του, διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι, καθώς εντείνονται οι εικασίες ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να τον απομακρύνει από την κυβέρνηση, μετά τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα για τον τρόπο αντιμετώπισης των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ.

«Μέχρι τώρα ο υπουργός Έσπερ παραμένει υπουργός Έσπερ και αν ο πρόεδρος χάσει την εμπιστοσύνη του θα το μάθουμε όλοι στο μέλλον», είπε η ΜακΕνάνι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Τρικυμία εν κρανίω ο τύπος μόνο για γέλια! Διαβάστε και ακούστε τι είπε πάλι ο Παπαχριστόπουλος



Μόνο να γελάς και να διασκεδάζεις είναι κάθε εμφάνιση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Παπαχριστόπουλου που υποστήριξε μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ότι ο καπιταλισμός βλάπτει πολύ σοβαρά την ανθρωπότητα.

Παπαχριστόπουλος : «Έπρεπε να φτάσει στο χείλος του γκρεμού η ανθρωπότητα κύριε Οικονόμου για να καταλάβουν κάποιοι, αν το καταλάβανε, ότι ο καπιταλισμός και ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός βλάπτει πολύ σοβαρά. Ακούστε με λίγο να τελειώσω θέλω, βλάπτει πολύ σοβαρά την ανθρωπότητα.»

Ο Οικονόμου πολύ σωστά του επισήμανε ότι αυτός ο κακός ο καπιταλισμός μας δίνει 60 δις ευρώ και ότι η αριστερά θα πρέπει κάποτε να κάνει την αυτοκριτική της.

Για να απαντήσει ο Παπαχριστόπουλος : «Γιατί ξέρει ότι μπορεί να αυτοδιαλυθεί κύριε Οικονόμου, αν δεν το έχετε καταλάβει.»




Πέντε συλλήψεις κακοποιών αντιεξουσιαστών για τα χθεσινά επεισόδια



Από τις 12 προσαγωγές κακοποιών αντιεξουσιαστών, οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις το βράδυ της Τετάρτης κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

Οι κακοποιοί αντιεξουσιαστές, έκαναν δολοφονικές επιθέσεις με μολότοφ εναντίον αστυνομικών, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.


ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις με σταθερότητα, αυτοπεποίθηση και προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο



Διάλογος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Πολύ χαίρομαι που σας ξαναβλέπω και χαίρομαι που μπορούμε πια να θεσμοθετούμε αυτή την επικοινωνία. Πρόθεσή μου είναι να τη σταθεροποιήσουμε, μια φορά τον μήνα να μπορούμε να έχουμε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα τρέχοντα θέματα. Να σας ενημερώνω για το τι συμβαίνει σε επίπεδο κυβερνητικού έργου και βέβαια να ακούω και τις δικές σας προτάσεις, απόψεις και εντυπώσεις. Είχατε μια πολύ ενδιαφέρουσα, από ό,τι είδα, επίσκεψη στη Θράκη και με ενδιαφέρει πολύ να ακούσω τις εντυπώσεις σας. Γιατί η Θράκη, παρά κάποιους ανυπόστατους ισχυρισμούς που εξακολουθούμε να ακούμε, παραμένει ένα παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας, μια πολιτική η οποία έχει εμπεδωθεί εδώ και 30 χρόνια και πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Βέβαια η Θράκη, ειδικά η περιοχή της Ξάνθης έχει και την ιδιαιτερότητα να μας δίνει κάποια μικρά ενισχυμένα επιδημιολογικά φορτία και θα χρειαστεί μια ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες εβδομάδες, αλλά θα αντιμετωπίσουμε και αυτό το ζήτημα, όπως νομίζω ότι έχουμε αντιμετωπίσει συνολικά αποτελεσματικά τα ζητήματα της πανδημίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Χαίρομαι πολύ κύριε Πρόεδρε που σας ξαναβλέπω και που οι συνθήκες σιγά σιγά ομαλοποιούνται έτσι ώστε να μπορούμε να επανέλθουμε συνολικά να επανέλθουμε στην ομαλότητα σαν χώρα. Ξεκίνησα ήδη έναν κύκλο επαφών με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε καλά και ίσως λίγο κακά νέα με την έννοια των εντάσεων που συνεχίζονται από τη μεριά της Τουρκίας. Πράγματι, όπως αναφέρατε κι εσείς είναι πολύ θετικό το ότι υπάρχει αυτή η γενναία ενίσχυση, και η γενναία, τολμώ να πω απόφαση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της οικονομίας γιατί είναι πολύ μεγάλες οι επιπτώσεις από την πανδημία που περάσαμε και ακόμη δεν έχουμε με βεβαιότητα ξεφύγει. Αλλά υπάρχει μία ευκαιρία τώρα για τη χώρα να ξαναδούμε το παραγωγικό μας μοντέλο και το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας. Αυτό είναι ένα βάρος βεβαίως που πέφτει κυρίως σε εσάς, στην κυβέρνηση, αλλά είναι μια ευκαιρία να τα ξαναδούμε συνολικά αυτά τα θέματα.

Όπως είπατε βρέθηκα πρόσφατα στη Θράκη αυτές τις μέρες, θα τα πούμε αναλυτικά, και είχα την ευκαιρία να δω τα προβλήματα, τις δυσκολίες αλλά και τη δυναμική αυτών των ανθρώπων που είναι χριστιανοί και μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας και συμβιώνουν αρμονικά επί τόσες δεκαετίες πια. Ταυτόχρονα έχουμε τα προβλήματα με τους γείτονες που συνεχίζουν να δημιουργούν εντάσεις και αμφισβητώντας κάθε έννοια καλής γειτονίας να θέτουν θέματα αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στα οποία είναι νομίζω προφανής από όλους μας η απάντηση ότι πάντα θα τα προστατεύουμε με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις με σταθερότητα, με αυτοπεποίθηση και πάντα με προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, όπως κάνει πάντα, θα συνεχίσει να το κάνει και τώρα. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και σε αυτήν την ένταση, την οποία θέλω να τονίσω ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν την επιθυμεί και σίγουρα δεν την τροφοδοτεί, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα έχουμε και την απόλυτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μπορέσουμε, ελπίζω, να ξεπεράσουμε αυτή την περίοδο στέλνοντας όμως ένα σαφές μήνυμα: Ότι μια ένταση την οποία δεν προκαλούμε εμείς, δεν μπορεί να οδηγήσει αυτόματα σε μία αποκλιμάκωση αυτής της κατάστασης την οποία βιώνουμε και σε μια βελτίωση των σχέσεών μας με την Τουρκία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Το θετικό είναι -πέρα από τη σταθερότητα της ελληνικής θέσης- ότι με όσους Προέδρους άλλων χωρών έχω μιλήσει -πριν λίγο μιλούσα με τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας- είναι σταθερή η στήριξή τους. Ο ίδιος μάλιστα μου εξέφρασε αυτή τη θέση, έγινε κατανοητή νομίζω η θέση της Ελλάδας για τον Έβρο, ήταν πολύ κρίσιμη η εξέλιξη εκείνη. Αλλά και τώρα οι νεότερες εξελίξεις, στα θέματα της Τουρκίας στις συμφωνίες με τη Λιβύη, έχουμε τουλάχιστον, κάποιους, αρκετούς θα έλεγα συμμάχους.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σας διαβεβαιώνω ότι η στήριξη της Ευρώπης, και σε διμερές επίπεδο με όλες τις επαφές που είχα, αλλά και η θεσμική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ελληνικά δίκαια είναι δεδομένη. Δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Και νομίζω ειδικά στο ζήτημα του Έβρου και της φύλαξης των συνόρων μας, επιβεβαιώθηκε και περίτρανα όταν λίγες μέρες μετά την έξαρση που είχαμε στις αρχές Μαρτίου βρέθηκε στον Έβρο ολόκληρη η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στέλνοντας αυτό το μήνυμα: Ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει την προστασία φύλαξης όχι μόνο των ελληνικών αλλά και των ευρωπαϊκών συνόρων. Θα την επιτελεί αυτή την αποστολή στο ακέραιο, και σε αυτή την προσπάθεια θα έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.






Επιδρομή δεκάδων κρανοφόρων σε πάρκο της Πάτρας τρομοκράτησαν πολίτες


Σύμφωνα με το tempo24.gr, ομάδα κρανοφόρων κακοποιών, τρομοκράτησαν πολίτες σε πάρκο στην Πάτρα. 

Το περιστατικό έγινε στο Νότιο πάρκο της Πάτρας όταν ομάδα 30 περίπου ατόμων με κράνη, εμφανίστηκε στο σημείο και προκάλεσε αναστάτωση με τους πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο να φεύγουν και τους ίδιους να γεμίζουν συνθήματα την περιοχή, καθώς και κτίρια που βρίσκονται γύρω από αυτήν. 

Λίγο μετά εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση, με την αστυνομία να βρίσκεται στο σημείο.

Πληροφορίες λένε ότι οι άγνωστοι κινούνται στις συμμορίες κακοποιών αντιεξουσιαστών.



Σ. Νικολάου: Χάος στις φυλακές επί ΣΥΡΙΖΑ - Ο Δημάκης λέει ψέματα ξεσήκωνε τις φυλακές


Καταθέτοντας τα σχετικά στοιχεία στη Βουλή η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής τόνισε ότι οι έρευνες εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων έχουν εντατικοποιηθεί φτάνοντας, πλέον, τις 2400. 

Σε αυτές τις έρευνες εντοπίστηκαν χασίς, χάπια, 210 τηλέφωνα, 406 λίτρα αλκοόλ, 214 μαχαίρια. Λόγω αυτής της εικόνας όπως ανέφερε το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν, σκάνερς αλλά και ειδικά μηχανήματα (τζάμερς) αποκλεισμού των σημάτων κινητής τηλεφωνίας.

Η Σοφία Νικολάου πρόσθεσε ότι εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει γίνει καμιά απολύμανση στις φυλακές, ούτε μυοκτονίες ούτε απεντομώσεις. «Εχουμε πέντε εκατομμύρια εκκρεμή αιτήματά κι άλλα πέντε εκατομμύρια εκκρεμείς συμβάσεις», τόνισε. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, 3000 ποντίκια ξεχύθηκαν πάνω στους υπαλλήλους που άνοιξαν μια πόρτα που δεν είχε ανοιχθεί ποτέ στις φυλακές Ναυπλίου. «Στους ισόγειους και υπόγειους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος Ναυπλίου και ιδιαίτερα στις αποθήκες και στους αεραγωγούς υπήρχαν χιλιάδες ποντίκια».

Οσον αφορά συνολικά τα θέματα υγείας στις φυλακές αλλά και τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση την περίοδο του κορωνοϊού η κ. Νικολάου σημείωσε ότι «κινηθήκαμε συντονισμένα, γρήγορα και αποφασιστικά μέσα στην πανδημία. Προμηθεύσαμε τα καταστήματα με υγειονομικό υλικό και είδη προσωπικής υγιεινής. Απαγορεύσαμε μεταγωγές, επισκεπτήρια, κλπ. Κρατήσαμε τον κορωνοϊο έξω από τις φυλακές. Εθελοντές νοσηλευτές έκαναν θερμομετρήσεις».

Όσον αφορά τις υποδομές στο σωφρονιστικό σύστημα η κ. Νικολάου αναφέρθηκε στον Κορυδαλλό λέγοντας πως είναι εμφανές το πρόβλημα του υπερπληθυσμού ενώ χαρακτήρισε την συγκεκριμένη φυλακή «άντρο ανομίας». «Είναι εμφανές το πρόβλημα του υπερπληθυσμού. Μετακινήθηκαν σε άλλα καταστήματα της επαρχίας 500 κρατούμενοι. Επαναφέραμε την ηρεμία. Ο Κορυδαλλός εξακολουθεί να είναι άντρο ανομίας. Συμμορίες έδιναν ραντεβού στον Κορυδαλλό για έκνομες ενέργειες. Οι φυλακές δεν έκλειναν. Η πρώτη φορά που χτύπησε το κουδούνι για να μπουν στα κελιά τους ήταν τον Αύγουστο του 2019. Ήταν όλα ανοιχτά, οργάνωναν παιχνίδια και πάρτι. Σπάσαμε τις μαφίες του Κορυδαλλού. Κάναμε έκτακτες μεταφορές και έτσι σπάσαμε τις μαφίες του Κορυδαλλού που ήταν τα αφεντικά της φυλακής. Το προσωπικό ήταν πλήρως απαξιωμένο, υπό τον πλήρη έλεγχο των συμμοριών, ανίκανοι να προσφέρουν. Πλέον τα ηνία τα έχουν οι υπάλληλοι. Τα καταστήματα δεν μπορεί να είναι καταστήματα εγκληματικής εκπαίδευσης».

Η κ. Νικολάου κατηγόρησε επίσης τον Βασίλη Δημάκη ότι είπε ψέματα πως του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην εκπαίδευση, προσέβαλε και εκφόβιζε τους κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού και ήθελε να συνδιαχειρίζεται τις φυλακές μαζί με την Πολιτεία. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κρατούμενο να λέει ψέμματα, να προσβάλλει τους κρατούμενους, να τους εκφοβίζει λέγοντας ότι θα πεθάνουν όλοι σαν τα ποντίκια. Δεν θα επιστρέψουμε σε κανένα κρατούμενο να επιλέγει την φυλακή του και να συνδιαχειρίζεται τις φυλακές μαζί μας. Οι φυλακές έχουν διοίκηση», τόνισε η Σοφία Νικολάου σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Νικολάου: Ο Δημάκης έλεγε ψέμματα ότι υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού στις φυλακές
Παράλληλα, σημείωσε ότι μέχρι τώρα δεν ήθελε να τοποθετηθεί δημοσίως για την υπόθεση για να μην αντιπαρατεθεί με τον Δημάκη, τον δικηγόρο του και ένα κομμάτι της κοινωνίας που συγχρωτίζεται, όπως είπε, με περιπτώσεις σαν του Δημάκη.

Εξηγώντας τους λόγους που μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στα Γρεβενά, η κυρία Νικολάου ανέφερε ότι ο κρατούμενος ξεσήκωσε την φυλακή του Κορυδαλλού και με επικοινωνία με κρατούμενους και άλλες φυλακές της χώρας έτσι ώστε οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού να απέχουν από τα καθήκοντά τους, ως εργαζόμενοι στα μαγειρεία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα σίτισης του Κορυδαλλού για πολλές μέρες. «Και όχι μόνο αυτό αλλά διέσπειρε ψευδώς ότι έχουμε κρούσμα κορωνοϊού μέσα και ότι όλοι φυλακισμένοι θα πεθάνουν με αποτέλεσμα να προκαλείται αναταραχή σε όλα τα καταστήματα της χώρας, ακολούθησε η Πάτρα και τα Γιάννενα. Προκειμένου να προστατέψω όλα τα δικαιώματα των κρατουμένων αποφάσισα την μεταγωγή του στη φυλακή τον Γρεβενών. Και πήγε εκεί διότι έχει την πιο πλήρη υλικοτεχνική υποδομή για παρακολούθηση μαθημάτων ηλεκτρονικά. Πήγε ο Δημάκης στα Γρεβενά, εκεί του ζητήθηκε από τον διευθυντή των φυλακών και από το συμβούλιο σχολικής εκπαίδευσης να παρακολουθήσει ηλεκτρονικά τα μαθήματα του. Ο Βασίλης Δημάκης απάντησε «όχι κύριε δεν θέλω να παρακολουθήσω ηλεκτρονικά τα μαθήματα μου με ενδιαφέρει να επιστρέψω στο κελί μου στις φυλακές Κορυδαλλού”. Έχω εδώ το έγγραφο του διευθυντή των φυλακών Γρεβενών από 29 Απριλίου όπου λέει ότι η υπηρεσία μας ενημέρωσε το κρατούμενο για την πρόσβαση σε αυτή τη δυνατότητα εφόσον το επιθυμεί και ο κρατούμενος αρνήθηκε και δεν υπέβαλε αίτημα προς την υπηρεσία.

Κανένα δικαίωμα στην εκπαίδευση δεν παραβιάστηκε ουδέποτε του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην εκπαίδευση αντιθέτως του ζητήθηκε και αρνήθηκε διότι κύριο μέλημα του ήταν να επιστρέψει στο κελί του στον Κορυδαλλό», τόνισε η ΓΓ Αντιεγκληματικής Πολιτικής.

Η κ. Νικολάου είπε επίσης ότι το ίδιο συνέβη και στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού όπου μεταφέρθηκε στη συνέχεια μετά τα Γρεβενά καθώς και εκεί αρνήθηκε να παρακολουθήσει ηλεκτρονικά τα μαθήματα επαναλαμβάνοντας ότι θέλει να επιστρέψει στο κελί του στην δικαστική φυλακή Κορυδαλλού. «Για ποιο λόγο κατηγορούμαστε ότι παραβιάσαμε το δικαίωμά του στην εκπαίδευση; Η μεταγωγή του δεν ήταν τιμωρητική, ήταν για να επικρατήσει ηρεμία, τάξη και ασφάλεια στις φυλακές του Κορυδαλλού. Αλίμονο εάν δεν το κάναμε. Η ιστορία απέδειξε ότι ήταν η πιο σωστή κίνηση που έγινε. Μετά την μετακίνηση του σταμάτησε η απεργία στον Κορυδαλλό. Ηρέμησαν οι κρατούμενοι, σταμάτησε η αποχή από τα καθήκοντά στα Γιάννενα στη συνέχεια και στην Πάτρα».




Με πρόσχημα τον Φλόιντ κακοποιοί αντιεξουσιαστές κατέστρεψαν περιουσίες αθώων πολιτών και έκαναν δολοφονικές επιθέσεις



Οι γνωστοί σύντροφοι κακοποιοί των Εξαρχείων με πρόσχημα την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, έκαναν δολοφονικές επιθέσεις κατά αστυνομικών και πολιτών με μολότοφ, και έσπασαν περιουσίες αθώων πολιτών.

Η πορεία ξεκίνησε από το Σύνταγμα με κατεύθυνση προς την αμερικανική πρεσβεία, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον αμερικανικό λαό, που διαμαρτύρεται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και μέσα στην πορεία είχαν παρεισφρήσει και κακοποιοί αντιεξουσιαστές.



Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20.30 έξω από την Αμερικανική πρεσβεία, όταν "διαδηλωτές" και κακοποιοί αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων προσδοκώντας για ένα νεκρό αστυνομικό .

Κατόπιν "διαδηλωτές" και κακοποιοί αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.


Κακοποιοί αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες στο Κολωνάκι, φανάρια, στάσης λεωφορείων κτλπ.

Η αστυνομία προχώρησε σε 12 προσαγωγές που δεν ξέρουμε μέχρι στιγμής εάν έχουν γίνει συλλήψεις.

Η συγκέντρωση διαλύθηκε μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων και η ομάδα των κακοποιών αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια για να κρυφτεί.





Άρχισε τις προκλήσεις ο Ερντογάν, ανεβάζει 6.000 λαθρομετανάστες στον Έβρο



Σύμφωνα με τοπικά μέσα, μεγάλο πλήθος μεταναστών έχει μαζευτεί στα σύνορα με την Τουρκία.

Το evrosonline.gr ενημερώνει ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα αυτήν την ώρα στην Τουρκική πλευρά, με πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Αδριανούπολης όσο και στην Τουρκική πλευρά ύψους του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα.

Το Ράδιο Έβρος κάνει λόγο για άφιξη λεωφορείων που μεταφέρουν λαθρομετανάστες στην περιοχή της Αδριανούπολης.

1.500 Έλληνες αστυνομικοί και συνοριοφύλακες βρίσκονται στην περιοχή, 300 άνδρες της FRONTEX καθώς και ελικόπτερα απάτσι. 

Οι ελληνικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό με τον μηχανισμό αναχαίτισης της εφόδου να βρίσκεται σε εξέλιξη. Το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών, φαίνεται όπως λένε οι πληροφορίες να ξεπερνάει τις 6.000.