Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Συνεργάτης Μπλερ: Ας ακούσει ο Σούνακ τον Έλληνα πρωθυπουργό, μήπως μάθει κάτι

 



Με ένα αιχμηρό άρθρο του για τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, ο Άλαστερ Κάμπελ, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Τύπου του Τόνι Μπλερ, πλέκει το εγκώμιο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με τον τίτλο «Το ημερολόγιο του Άλαστερ Κάμπελ: Τα μαθήματα του Μητσοτάκη για τον Σούνακ -Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό μας, ο Έλληνας ηγέτης ακούει τις ερωτήσεις και πραγματικά τις απαντά», εξηγεί πώς διαφέρει ο πρωθυπουργός στην Ελλάδα από τον Βρετανό ομόλογό του.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος, συγγραφέας, ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός, καθώς προγραμμάτιζε συνεντεύξεις για το podcast του, «The Rest Is Politics», γνώρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίον, όπως γράφει, δεν ήξερε πάρα πολλά. Μάλιστα, αποκαλύπτει πως δεν ήταν σίγουρος ότι θα τον συμπαθήσει όσο ο συμπαρουσιαστής του.

«Αρκετά προνομιούχο υπόβαθρο, καθώς ο πατέρας του υπήρξε πρωθυπουργός πριν από αυτόν -σπουδές στο Παρίσι, το Λονδίνο και τις ΗΠΑ, τραπεζίτης και χρηματοδότης, με τη λέξη “τεχνοκράτης” σχεδόν σε κάθε προφίλ- και η Νέα Δημοκρατία του ουσιαστικά το αδελφό κόμμα των Συντηρητικών» γράφει.

Και συνεχίζει: «Ωστόσο, όταν τον ρώτησα πού θα βρισκόταν σε μια κλίμακα πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου, με τους Εργατικούς του Κόρμπιν στο ένα άκρο και τους Τόρις των Μπράβερμαν/Φάρατζ στο άλλο, είπε χωρίς δισταγμό: ”Ακριβώς στο κέντρο”».

«Δεν συγκρατήθηκε για το Brexit […] και ενώ ήταν διπλωματικός για τη σχέση του με τον Ρίσι Σούνακ, μιλώντας για το πόσο σημαντικό παραμένει το Ηνωμένο Βασίλειο για την Ελλάδα, δεν ήταν παρά ο τελευταίος ηγέτης που έχω συναντήσει που φαίνεται να ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για τον Κίρ Στάρμερ παρά για τον σημερινό πρωθυπουργό» προσθέτει.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι θα ήμουν τόσο διπλωματικός για τον Σούνακ αν ήμουν στη θέση του… Ίσως θυμάστε ότι, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο, ο Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στο BBC, στην οποία ρωτήθηκε για τα Ελγίνεια Μάρμαρα, ή τα Γλυπτά του Παρθενώνα, όπως τα αποκαλούν οι Έλληνες, και είπε ότι η Ελλάδα τα θέλει πίσω για να μπορέσουν να “επανενωθούν” με το έργο τέχνης από το οποίο τα πήρε ο λόρδος Έλγιν στις αρχές του 1800».

«Η αντίδραση από το Νο 10; Ακύρωσαν μια προγραμματισμένη διμερή συνάντηση, η οποία θα ήταν η πρώτη τους, την επόμενη ημέρα. Μιλάμε για διπλωματία με βαριοπούλα!»

«Εκείνη την εποχή έγινε σαφές ότι όπως ο Μπόρις Τζόνσον και η Λιζ Τρας είχαν ελαττώματα που τους καθιστούσαν ακατάλληλους για πρωθυπουργούς, έτσι και ο Σούνακ… οξύθυμος, πολύ ευέξαπτος όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλει, ανίκανος να καταλάβει γιατί οι άνθρωποι δεν τον βλέπουν όπως βλέπει τον εαυτό του. Κανένα από αυτά δεν είναι καλό προσόν για έναν ηγέτη».

«Όταν βγει η συνέντευξή του με τον Έλληνα ομόλογό του, κάποιος πρέπει να αναγκάσει τον Σούνακ να την παρακολουθήσει. Ο Μητσοτάκης ακούει τις ερωτήσεις και μετά τις απαντάει, αντί να βιάζεται να περάσει τις ατελείωτα επαναλαμβανόμενες “ατάκες που πρέπει να ακολουθήσει”, που έχουν γραφτεί από το κεντρικό γραφείο των Τόρις, γνωρίζει την Ιστορία και προσπαθεί να εφαρμόσει τα διδάγματα από αυτήν -παραδέχεται τα περιστασιακά λάθη του».

«Όταν μιλάει για τις πιέσεις που δέχονται οι πολιτικοί, δεν το κάνει για να γκρινιάξει για τη δική του ζωή, αλλά για να εκφράσει τον φόβο ότι οι καλύτεροι νέοι δεν θα σκεφτούν ποτέ την πολιτική ως καριέρα, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή στους λαϊκιστές».

«Η στάση του απέναντι στον λαϊκισμό -ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι ήξερε πού βρισκόταν η Μπέρνλι στην Premier League και μας ευχόταν καλή επιτυχία στον αγώνα- ήταν ο κύριος λόγος που τον συμπάθησα. Έθεσε τον λαϊκισμό στο επίκεντρο της διακυβέρνησής του, προειδοποιώντας για τους κινδύνους του, εκθέτοντάς τον, αμφισβητώντας τον, νικώντας τον, αντί, όπως προσπάθησε δυστυχώς να κάνει ο Σούνακ, να τον αποδεχτεί και να κολυμπήσει στα θολά, και τελικά αυτοκαταστροφικά για τον εαυτό του και τη χώρα, νερά του. Ο αντιλαϊκισμός, προτείνει, πρέπει να γίνει μια πραγματική πολιτική δύναμη».

«Είμαι βέβαιος ότι αν είχα περισσότερο χρόνο από την ωριαία συνέντευξη και ένα πολύ απολαυστικό δείπνο, θα μπορούσα να βρω μερικά ελαττώματα, και, σίγουρα, αν και βρίσκεται αρκετά αριστερά του Σούνακ, είναι στα δεξιά μου σε μερικά μεγάλα ζητήματα. Αλλά, Θεέ μου, ήταν αναζωογονητικό να κάνω μια μακρά, λεπτομερή συνέντευξη με έναν “συντηρητικό” πολιτικό που δεν είπε ούτε μια φορά “ήμουν πολύ σαφής”… “δεν είναι αυτή η ερώτηση που θα έπρεπε να κάνετε”… “δεν είναι αυτό που ακούω από τους ανθρώπους όταν είμαι έξω και κυκλοφορώ…” και που, αντί να καυχιέται συνεχώς για το τι έχει κάνει, προσπάθησε να εξηγήσει τι προσπαθεί να κάνει τώρα και στο μέλλον και γιατί».

[…] Σας παρακαλώ, ομάδα του Σούνακ, για το συμφέρον της πολιτικής και της δημοκρατίας… βάλτε τον να ακούσει και να μάθει» καταλήγει.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Βραζιλία: Άλογο εγκλωβίστηκε σε στέγη επί δύο ημέρες

 



Εθελοντές, κτηνίατροι και διασώστες κατάφεραν να σώσουν ένα άλογο που είχε εγκλωβιστεί επί δύο ημέρες στη στέγη ενός κτιρίου, σε μια κωμόπολη της νότιας Βραζιλίας που έχει κατακλυσθεί από τα νερά των πλημμυρών.

Το άλογο, πάνω στην επικλινή στέγη ενός αγροτόσπιτου, εντοπίστηκε την Τετάρτη από το ελικόπτερο ενός τηλεοπτικού δικτύου στα περίχωρα του Κανόας, μιας πόλης στα βόρεια του Πόρτο Αλέγκρε, της πρωτεύουσας της Πολιτείας Ρίο Γκράντε ντο Σουλ. 

Ο δήμαρχος του Κανόας Ζόρζε ντα Σίλβα έκανε έκκληση στις αρχές να σώσουν το ζώο, για να μην πέσει από τη στέγη.

Εθελοντές που συγκεντρώθηκαν για να το βοηθήσουν είπαν ότι το άλογο περιπλανιόταν επί τέσσερις ημέρες στις πλημμυρισμένες περιοχές. Με τη βοήθεια κτηνίατρων τους στρατού, οι διασώστες κατάφεραν να το απομακρύνουν και να το επιβιβάσουν σε ένα φουσκωτό για να το μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.







Γεροτζιάφας «Τραμπικός φασίστας» ο Πολάκης με τις δηλώσεις του για τα εμβόλια

 


Καλεσμένος στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο κανάλι Kontra ήταν χθες ο  καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, 

Ο καθηγητής μίλησε για το εμβόλιο της AstraZeneca, που πρόσφατα αποσύρθηκε από το εμπόριο, και κατηγόρησε ευθέως τον Παύλο Πολάκη για φασίστα και «τραμπικό φασισμό» επειδή διασπείρει αντιεμβολιαστικές αντιλήψεις.

Ο καθηγητής Γεροτζιάφας υποστήριξε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν αποσύρθηκε επειδή προκαλούσε θρομβώσεις, «λιγότερο από 1 στις 100.000-200.000 έπαθαν θρόμβωση, επειδή τα προβλήματα προϋπήρχαν στον οργανισμό», είπε.

«Άρα όποιος σήμερα αναρωτιέται τι έχει συμβεί αν έχει κίνδυνο θρόμβωσης είναι δυστυχώς θύμα παραπληροφόρησης και θύμα των σκοταδιστών, των ακροδεξιών και των φασιστών που χρησιμοποιούν συστηματικά το πρόβλημα της πανδημίας για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και για να παίξουν βρώμικα πολιτικά παιχνίδια, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

«Είναι τραμπικοί φασίστες», επανέλαβε με έμφαση.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβει ο λαός στην Ελλάδα και να έχει εμπιστοσύνη στους επιστήμονες, στην επιστημονική κοινότητα και στα θεσμικά επιστημονικά όργανα, που είναι τα Πανεπιστήμια, η Ακαδημία Αθηνών, οι ιατρικοί σύλλογοι. Δεν πρέπει στο όνομα της οποιασδήποτε πολιτικής αντιπαράθεσης, όσο κι αν θέλει να είναι κανείς σκληρός στην κυβέρνηση της Δεξιάς ή δεν ξέρω σε ποιον άλλον, να βάζει σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία του επιστημονικού σώματος», είπε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του.

«Ο κ. Πολάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε σε εκείνους που υποστήριξαν τα εμβόλια και είπε ότι χρηματοδοτούνται από την Pfizer και γι'αυτό τα υποστηρίζουν. Τι απαντάτε;», ρωτήθηκε ο γνωστός επιστήμονας από την Α. Γιάμαλη.

«Διάβασα αυτή την ανακοίνωση του κ. Πολάκη. Μου θύμισε τις διάφορες ανακοινώσεις που βγάζανε όλοι οι φασίστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όπως επίσης αυτό το «σωπάστε τώρα» που είπε στο τέλος της ανάλυσης αναρωτιέμαι τι διαφορά είχε με το σκαμπίλι που έριξε ο Κασιδιάρης στην κυρία Κανέλλη. Της ιδίας κατηγορίας είναι».

«Πολύ σκληρή η αναλογία», παρατήρησε η παρουσιάστρια Αναστασία Γιάμαλη.

«Μπορώ να κάνω και σκληρότερη. Διότι όταν είσαι γιατρός και γνωρίζεις τα επιδημιολογικά δεδομένα και γνωρίζεις με βάση τις παρατηρήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι τουλάχιστον 7 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως σώθηκαν από τον μαζικό εμβολιασμό, το να κάνεις αντιπολίτευση στην κυβέρνηση είναι το πιο εύκολο πράγμα, το να σώσεις ανθρώπους είναι το πιο δύσκολο», είπε ο κ. Γεροτζιάφας.

«Ενεργούμενο της Pfizer ο Γεροτζιάφας -Αρκετά με τους ελεεινούς ψευτοεπιστήμονες»

Στην εκπομπή παρενέβη τότε ο ακροαριστερός εμβολιαστής Παύλος Πολάκης, με αφορμή τα λεγόμενα του καθηγητή της Σορβόνης.

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω παρέμβαση στην εκπομπή σας γιατί πραγματικά δεν μπορώ να ακούω την απερίγραπτη μπουρδολογία και ελεεινή τοποθέτηση του κ. Γεροτζιάφα. Με τόσους νεκρούς στην Ελλάδα από την πανδημία όλοι αυτοί που υπερηφανεύονταν θα έπρεπε να βρουν μια τρύπα να κρυφτούν. Τι από όλα όσα είπα τόσα χρόνια δεν βγήκε αληθινό; Είναι μπούρδα επιστημονική και πολιτική αυτό που έλεγαν οι διάφοροι Ηλιόπουλοι και μια μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο εμβολιασμός είναι πράξη αλληλεγγύης. Το εργαστήριο του κ. Γεροτζιάφα στη Σορβόνη χρηματοδοτείται από την Pfizer. Μην μου κάνετε γκριμάτσες εμένα, και οι γκριμάτσες έχουν πολιτικό νόημα. Δεν ανέχομαι από κανέναν απόντα από την πολιτική και μάλιστα να μας το παίζει και grand αριστερός να μας πει να πάρουμε τα βουνά εμάς που διατυπώσαμε αμφιβολίες Έχει το θράσος ο Γεροτζιάφας που πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον Ξανθό και σε κάποιους άλλους να βγει και να μας πει εμάς τραμπικούς φασίστες; Ένα ενεργούμενο της Pfizer είναι, για να τελειώνουμε. Άντε μπράβο δηλαδή, γιατί πολλά ανεχτήκαμε. Και δεν μπορούνε τα μηδενικά να μας λένε ότι είναι οι «κάποιοι», εντάξει; Με τους ελεεινούς ψευτοεπιστήμονες της καθαρής επιστήμης και από πίσω είναι τα φράγκα όλων των εταιριών».

Στο σημείο αυτό ο κ. Πολάκης έκλεισε το τηλέφωνο και η Αναστασία Γιάμαλη συνέχισε, κοιτάζοντας το φακό:

«Δεν έχω μάθει να κλείνω το τηλέφωνο στην εκπομπή που πήρα για να κάνω παρέμβαση, ούτε να μη δέχομαι ερωτήματα. Αν επιθυμείτε τη Δευτέρα ελάτε να συζητήσουμε και να δεχτείτε και ερωτήσεις, να μην είναι μόνο διαγγελματικού τύπου η παρέμβαση. Πέντε χρόνια που κάνουμε αυτή την εκπομπή δεν έχουμε φοβηθεί κανέναν. Ο κ. Πολάκης που είπε ότι εμείς δεν τον καλέσαμε έχει προσκληθεί σε αυτή την εκπομπή πολλές φορές το τελευταίο διάστημα και έχει αρνηθεί. Μου έκλεισε και το τηλέφωνο στα μούτρα λες και είχαμε κάποια σχέση, τάχαμε και τα χαλάσαμε», είπε η δημοσιογράφος.


Αναλυτικά η δήλωση του Γρηγόρη Γεροτζιάφα που συνέχισε την κόντρα :

Τα συνθήματα του Στέφανου Κασσελάκη τα βρίσκουμε και σε ομιλίες ακροδεξιών πολιτικών αρχηγών

«Οι πολιτικές Υγείας βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για λόγους που σχετίζονται με την πανδημία, την τεχνολογική και φαρμακευτική επανάσταση, την κλιματική κρίση κλπ.

Η Ελλάδα έχει επιπλέον ιδιαιτερότητες που καθορίζονται από την όξυνση των οικονομικών ανισοτήτων, την αναμενόμενη επιδείνωση των δεικτών της δημόσιας υγείας, την κατάρρευση του ΕΣΥ, την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση της ΝΔ, την ανάπτυξη και εδραίωση αντιεμβολιαστικής και τεχνοφοβικής διάθεσης σε σημαντικές ομάδες πολιτών (στην οποία συνέδραμαν και ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), και την υγειονομική βόμβα που πυροδοτήθηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Θεσσαλία.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τις θέσεις του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την πολιτική του στον χώρο της Υγείας. Εντοπίσαμε σε δηλώσεις του αναφορές για «την προστασία των αδυνάμων » , «το κοινωνικό κράτος » και «την υποστήριξη του ΕΣΥ».

Ωστόσο, βρίσκουμε αυτά τα συνθήματα στις ομιλίες και άλλων πολιτικών αρχηγών (ακόμη και ακροδεξιών) όπως και στις διακηρύξεις και προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Για να απαντήσω λοιπόν στην ερώτησή σας, καθώς δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σεβόμενος το αποτέλεσμα των πρόσφατων εσωκομματικών εκλογών, πρέπει να εκτιμήσουμε ορισμένα αντικειμενικά γεγονότα:

Στις εκλογές του Μαΐου/Ιουνίου η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η ήττα συνολικά της Αριστεράς (πλην ΚΚΕ) οδηγεί de facto σε ηγεμονία της στρατηγικής της ΝΔ (σχηματικά: ιδιωτικοποίηση και περεταίρω αποδιάρθρωση του ΕΣΥ) και πολιτική περιθωριοποίηση του προγράμματος για Δημόσιο, Καθολικό, Ποιοτικό Αποκεντρωμένο και Δωρεάν ΕΣΥ.

Την απόφαση του Γρηγόρη Γεροτζιάφα να μείνει εκτός ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη, κριτίκαρε μέσω Facebook ο Παύλος Πολάκης. Σε αυτήν, ο κ. Πολάκης κατηγορεί τον κ. Γεροτζιάφα για τη συμβολή του στην «καταστροφική διαχείριση της πανδημιας από τη ΝΔ», καθώς ήταν ανάμεσα σε αυτούς που «με αριστερό ένδυμα νομιμοποίησαν Τσιόδρες και Μαγιορκινηδες και Βασιλακοπουλους όπως και το Μητσοτακη!».

Στην ανάρτησή του, ο Παύλος Πολάκης αναφέρει:

«Γρήγορη Γεροτζιαφα:


Α) μόνο στην επιτροπή τεχνοκρατών ήρθες, όχι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Β) στην «καταστροφική διαχείριση της πανδημιας από τη ΝΔ» συνέβαλλαν καποιοι όπως εσυ που με αριστερό ένδυμα νομιμοποίησαν Τσιόδρες και Μαγιορκινηδες και Βασιλακοπουλους όπως και το Μητσοτακη! Γιατί δεν υπάρχει «καθαρή και ουδέτερη επιστήμη». Υπάρχει γνώση που ο τρόπος που παράγεται και ο τρόπος που χρησιμοποιείται είτε καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων είτε απλά και ΚΥΡΙΩΣ μεγιστοποιεί τα κέρδη κάποιων!!

Γ) Πολύ μπλα μπλα η δηλωση «αποχώρησης» σου (από κει που δεν έγινες μέλος ποτέ) αλλά από ουσία μηδέν!!

Πρόσεξε μην «πάρεις τα βουνά»



Νέο καραγκιοζιλίκι Κασσελάκη χρησιμοποίησε τον σκύλο του Φάρλι για να κάνει αντιπολίτευση


 

Δεν έχει τέλος το καραγκιοζιλίκι του Στέφανου Κασσελάκη, μετά τους υπουργούς που δολοφονούν παιδιά, μετά το τους ξεσκίσω, χρησιμοποιεί και τον σκύλο του για να κάνει αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κασσελάκης έβαλε χθες στο πολιτικό… παιχνίδι τη Φάρλι για να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πίνατ, που συχνά σε βίντεο του ο πρωθυπουργός τον λέει χαριτολογώντας "κομματόσκυλο". 

Αφού ξεκινάει να φωνάζει ελαφριά την Φάρλι..... Φάρλιιιιιιιιιιι, Φάρλιιιιιιιιιιιι όπου μας θύμισε την διαφήμιση Λίζααααααααα, Λίζααααααα έλα να κάνουμε μπανάνα, συνέχισε «Έλα, έλα να σε πω κομματόσκυλο να πάρω ψήφους»!! Έτσι φώναζε στη σκυλίτσα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε βίντεο που ανήρτησε, «καρφώνοντας» τον πρωθυπουργό για να κάνει φαιδρή αντιπολίτευση.

Όταν όμως η σκυλίτσα του προέδρου του Κασσελάκη πηγαίνει κοντά του και εκείνος την αγκαλιάζει, της λέει ο φαιδρός για να κερδίσει ψήφους πως «όχι αγάπη μου, δεν το κάνω εγώ αυτό. Εγώ δεν σε εκμεταλλεύομαι έτσι. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη να τα κάνουμε αυτά για να παίρνουμε ψήφους. Εγώ δεν σε εκμεταλλεύομαι έτσι αγάπη μου. Εγώ απλά σ’ αγαπώ. Σ’ αγαπούσα από την πρώτη στιγμή που σε είδα».

Από το βίντεο του νούμερου του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτός εκμεταλλεύεται τον σκύλο του για ψήφους και όχι ο πρωθυπουργός, και με αυτή την γελοιότητα ο Στέφανος Κασσελάκης, χρησιμοποιώντας τον Φάρλι, και με γλοιώδη τρόπο προσπάθησε να κάνει αντιπολίτευση στον πρωθυπουργό της χώρας.



Εκσυγχρονισμός και αναμόρφωση του Πειθαρχικού Δικαίου του Αστυνομικού Προσωπικού

 


Στον εκσυγχρονισμό και την ολική αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας προχωρά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, σχεδόν δεκαέξι χρόνια μετά την πρώτη εφαρμογή του κανονισμού πειθαρχίας, σε μια προσπάθεια η ΕΛ.ΑΣ να προχωρήσει σε μια νέα σύγχρονη εποχή αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης.

Οι τροποποιήσεις που προτείνονται κινούνται σε τρεις άξονες:

  • στην απομάκρυνση από την ενεργό υπηρεσία των ένστολων που έχουν διαπράξει σοβαρά ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα και ταυτόχρονα στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση περιστατικών διαφθοράς στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.,
  • στη μείωση γραφειοκρατικών διαδικασιών και
  • στην ταχύτερη απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης.

Με τις αλλαγές που προτείνονται, μέσω της αναμόρφωσης και της επικαιροποίησης του κανονισμού, Π.Δ. 120/2008 (Α’ 182), εκτιμάται ότι, μεταξύ άλλων, θα μπει τέλος στη γραφειοκρατία που προκαλείται από τις άσκοπες διοικητικές εξετάσεις, ενώ θα προσαρμοστεί στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Δ.Δ.Α.). Επιπλέον, επικαιροποιούνται οι ποινές, ώστε να συμβαδίζουν με αυτές που επιτάσσει ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Ενδεικτικά,

  • Προστίθενται αδικήματα, ως πειθαρχικά παραπτώματα, που προβλέπονται στον νέο Ποινικό Κώδικα και είναι ιδιαίτερης ποινικής απαξίας.
  • Τίθενται υποχρεωτικά σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί σε βάρος των οποίων ασκείται ποινική και πειθαρχική δίωξη για ιδιαιτέρως σοβαρά ποινικά αδικήματα.
  • Τίθενται αυτοδίκαια σε απόταξη, ανεξάρτητα από την πειθαρχική εκδίκαση της υπόθεσής τους, οι αστυνομικοί που καταδικάζονται αμετάκλητα, με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, για κακουργήματα και για ορισμένα ιδιαιτέρως σοβαρά πλημμελήματα.
  • Μειώνεται η διενέργεια άσκοπων διοικητικών εξετάσεων για ήσσονος σημασίας θέματα, όπως η απώλεια ταυτότητας, υπηρεσιακής άδειας οδήγησης ή ο τραυματισμός εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας.
  • Επιμηκύνονται τα χρονικά όρια για τη δυνατότητα επανάληψης της πειθαρχικής δίκης, σε περίπτωση διαφορετικής κρίσης ουσίας με την αντίστοιχη ποινική δίκη, προκειμένου να εξασφαλίζεται η επιβολή της προσήκουσας πειθαρχικής ποινής.

Tο εν λόγω- νέο Προεδρικό Διάταγμα αποστέλλεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για προληπτικό έλεγχο νομιμότητας.




Πριν σας χώσει ο τραμπούκος 5 μέτρα μέσα στην γη θα σας ξεσκίσει ο ενεργητικός γιατί αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

 


Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη μας θύμισε τις απειλητικές δηλώσεις του ακροαριστερού τραμπούκου Παύλου Πολάκη, ότι θα βάλει κόσμο 5 μέτρα κάτω από την γη.

Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έχει βάλει μυαλό, αλλά με Κασσελάκη έχει γίνει χυδαιότερος και χειρότερος, κάτι που δεν θα βγει σε καλό στο κόμμα.

Οπότε όσοι δεν θεωρούνται σύντροφοι να ξέρουν ότι πριν τους χώσουν 5 μέτρα κάτω απο την γη, ο ενεργητικός Στέφανος Κασσελάκης, θα τους ξεσκίσει!!!

Μην σκίσει κανένα καλσόν να τον συμβουλέψετε γιατί έρχεται και ο γάμος του με τον σύζυγο Τάιλερ και μπορεί να το χρειαστεί!!!



Έκαναν κριτική στον ενεργητικό του ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη και το στέλεχος Οικονόμου θέλει διαγραφές Σπίρτζη - Βασιλειάδη

 



Τόλμησαν να κατακρίνουν τον ενεργητικό που θέλει να μας ξεσκίσει Στέφανο Κασσελάκη, και αυτό δεν επιτρέπεται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θανάσης Οικονόμου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των στελεχών που στήριξαν εξαρχής τον κ. Κασσελάκη, προανήγγειλε ότι οι κ. Σπίρτζης και Βασιλειάδης είναι «με ενάμισι πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ», μιλώντας ξεκάθαρα για διαγραφές.

Μετά την πρόσφατη χυδαιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά», στελέχη όπως ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης και ο τέως αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης πήραν σαφείς αποστάσεις. Και να σκεφτείτε ότι έγινε πριν την νέα χυδαιότητα του ενεργητικού Κασσελάκη ότι θα ξεσκίσει κόσμο.

«Εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα αυτούς τους χαρακτηρισμούς». «Ξέρετε ότι εγώ πολιτεύομαι με διαφορετικό τρόπο, προσπαθώ να αποφύγω τις λεκτικές ακρότητες, δεν βοηθάνε γενικά τη δημοκρατία» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Γ. Βασιλειάδης.

Από την πλευρά του, ο Χρ. Σπίρτζης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι δεν υιοθετεί τη δήλωση και ζήτησε να μην υιοθετούνται «λαϊκιστικά μοντέλα».

Αντιδρώντας στις δηλώσεις αυτές που δύο παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόλμησαν να κατακρίνουν τον ενεργητικό Κασσελάκη, ο Θανάσης Οικονόμου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι οι κ. Σπίρτζης και Βασιλειάδης είναι «με ενάμισι πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

«Εκφράζουν προσωπικές πικρίες οι συγκεκριμένοι» είπε ο κ. Οικονόμου, και κατέληξε αιχμηρά: «Δεν εκφράζουν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ επειδή ήταν κάποτε υπουργοί ή γραμματείς. Ήταν κάποτε...».



Λινού για Πολάκη: Ακούω πολλά τρελά πράγματα από όλες τις πλευρές για τα εμβόλια


 


Για το θέμα των εμβολίων και τις παρενέργειές τους τοποθετήθηκε η Καθηγήτρια Ιατρικής και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο Action24.

«Τώρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν είναι δικό μας θέμα» εξήγησε η κυρία Λινού, ενώ κληθείσα να σχολιάσει την τοποθέτηση του προκλητικού αντιεμβολιαστή Παύλου Πολάκη, η ίδια ανέφερε επί της αρχής πως «εγώ δεν εκφράζομαι με αυτό τον τρόπο. Κάθε άνθρωπος έχει το ύφος και το ήθος του».

Ερωτηθείσα με την επιστημονική της ιδιότητα, «εγώ πιστεύω και το είχα πει πρώτη εκείνο τον καιρό» επισήμανε η κυρία Λινού, «ότι οι ενδείξεις και η διεθνής γνώση δείχνει ότι πρέπει να γίνει αντίστροφα, δηλαδή να δοθεί το εμβόλιο στους ηλικιωμένους, άτομα 50-55 είχα πει συγκεκριμένα και να μην δοθεί στους νέους και κυρίως όχι στις γυναίκες».

Στο πλαίσιο αυτό, «η δική μου η άποψη – και αυτό είναι άποψη- είναι ότι υπήρξε ελλιπής επιστημονική κρίση», όπως σημείωσε.

Σε απάντηση, ωστόσο, με την πολιτική της ιδιότητα, αυτή της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «η εμπειρία μου στην πολιτική είναι πολύ περιορισμένη και ακούω πολλά τρελά πράγματα από όλες τις πλευρές» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Λινού για τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις.



Σοβαρά τραυματίες από πυροβολισμό δυο αστυνομικοί στο Παρίσι

 


Δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά από σφαίρες χθες Πέμπτη το βράδυ σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού αφού άνδρας άρπαξε το υπηρεσιακό όπλο του ενός κι άνοιξε πυρ, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του ενήμερη για την υπόθεση.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν λίγο πριν από τις 22:30 (τοπική ώρα· 23:30 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε η πηγή.

Ο δράστης είχε μόλις συλληφθεί και οι αστυνομικοί τον υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο όταν απέσπασε το υπηρεσιακό όπλο του ενός, κατά πηγή στην αστυνομία.

Οι δυο αστυνομικοί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, όπου εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Στις 23:30 (00:30), οι περιστάσεις του συμβάντος δεν ήταν ακόμη σαφείς, σύμφωνα με τις πηγές του AFP.



Ζαχαριάδης κατά Σπηλιωτόπουλου : δεν έχει θεσμικό ρόλο, δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ...«εγώ δεν έχω ακούσει φράση παγωτό να σκοτώνει»


 

Εξοργισμένος με τα καραγκιοζιλίκια και την προκλητικότητα Σπηλιωτόπουλου είναι ο πρώην Βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης.

Μιλώντας στο Action24, ο Ζαχαριάδης ανέφερε, εμφανώς ενοχλημένος, ότι «ο κύριος Σπηλιωτόπουλος δεν έχει θεσμικό ρόλο, δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ» εν αντιθέσει με τον ίδιο, αλλά ένας σύμβουλος επικοινωνίας με επαγγελματική σχέση.

«Από που και ως που», όπως είπε, τοποθετείται ο κ. Σπηλιωτόπουλος ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για να προσθέσει πως «εγώ δεν έχω ακούσει φράση παγωτό να σκοτώνει». «Ο καθένας να οριστεί και να περιοριστεί» στο ρόλο του, συνέστησε ακόμη, ενώ «εξερράγη», όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις των Θανάση Οικονόμου και Βαγγέλη Αντώναρου περί ενδεχόμενης διαγραφής των Χρήστου Σπίρτζη και Γιώργου Βασιλειάδη.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «ακατανόητες και βαθύτατα προσβλητικές» τις δηλώσεις αυτές και διερωτήθηκε: «είναι ο κ. Οικονόμου στην Επιτροπή Δεοντολογίας; Είναι ο κ. Αντώναρος στην Επιτροπή Δεοντολογίας;». «Θέλει μια προσοχή απέναντι στους ανθρώπους που βρήκε μέσα στο κόμμα» συνέχισε ο κ. Ζαχαριάδης, λέγοντας πως πρόκειται για «βαθύτατα προβληματική δήλωση» και κάλεσε τον κ. Οικονόμου να «ζητήσει συγγνώμη και να το διορθώσει». «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα που λειτουργεί με προγραφές» παρατήρησε ακόμη ο κ. Ζαχαριάδης και συνέχισε, λέγοντας πως «που αποσκοπεί αυτό το κλίμα; Έχουμε κομματόμετρο;», διερωτήθηκε. Ειδικά για τον Βαγγέλη Αντώναρο, υποστήριξε πως εκείνος έφυγε από ένα κόμμα που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία και ήρθε σε ένα κόμμα που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.

Στον αντίποδα, «αυτοί έχουν δώσει τη ζωή τους για αυτό το κόμμα» εξήγησε για τους κυρίους Βασιλειάδη και Σπίρτζη, προσθέτοντας ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να το παίζει δικαστής». «Ούτε ο Πρόεδρος έχει αυτό το δικαίωμα στο ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης, περιγράφοντας πως «η Επιτροπή Δεοντολογίας. Αν έχει πρόβλημα, μπορεί να πάει εκεί», όπως είπε.



Μαφιόζικη εκτέλεση Αλβανού στον Βύρωνα μπροστά στο παιδί τους - Τραυματίστηκε η Αλβανίδα σύζυγος του

 


Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ επί της οδού Μεσολογγίου στον Βύρωνα, τη στιγμή που το θύμα βρισκόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο μαζί με μία γυναίκα. 

Το αυτοκίνητο πλεύρισε μία μηχανή με δύο άτομα όπου το ένα άτομο έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να γαζώνει το όχημα. Από τους πυροβολισμούς έχασε τη ζωή του ο άνδρας ενώ η γυναίκα φέρεται να έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Μπροστά στην μαφιόζικη εκτέλεση ήταν και το ανήλικο παιδί του ζευγαριού.

Αλβανικά μέσα μεταδίδουν πως το θύμα της επίθεσης είχε απασχολήσει τις Αρχές στη γειτονική χώρα και κάνουν λόγο για «ανοικτούς λογαριασμούς» μεταξύ Αλβανών κακοποιών. Παράλληλα, μεταδίδουν πως ο άνδρας που δολοφονήθηκε, είχε εμπλακεί σε απόπειρα δολοφονίας ενός άνδρα στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Αλβανός, ηλικίας 32 ετών, έμενε μαζί με την γυναίκα του επίσης Αλβανίδα, ηλικίας 37 ετών, κοντά στο σημείο της δολοφονίας.

 Η έρευνα για το αιματηρό περιστατικό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.



Στον τελικό του Conference League ο Ολυμπιακός

 


Στον τελικό του UEFA Europa Conference League, προκρίθηκε ο Ολυμπιακός που επιβλήθηκε 2-0 της Άστον Βίλα και θα συναντήσει στον τελικό της διοργάνωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια την ιταλική Φιορεντίνα.

Με δύο γκολ του Ελ Κααμπί ο Ολυμπιακός νίκησε την Άστον Βίλα, περνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός στις 29 Μαΐου στην OPAP Arena θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Conference League απέναντι στη Φιορεντίνα.

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (77΄ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Ιμπόρα (73΄ Όρτα), Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (62΄ Μασούρας), Ελ Καμπί

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος (68΄ Ιροεγκμπουνάμ), Τόρες, Ντίνιε (86΄ Μουνρό), Κας (86΄ Χέιντεν), Μπέιλι (86΄ Κέλιμαν), Ντιαμπί (58΄ Ντουράν), ΜακΓκιν, Ντάγκλας Λουίς, Γουότκινς.