Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Κιλιτσντάρογλου για Ερντογάν: Τον σιχάθηκε ο κόσμος


 

Η τουρκική αντιπολίτευση εμφανίζεται σίγουρη πως θα κερδίσει τον απερχόμενο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2023, έπειτα από τις δυο δεκαετίες της μονοκρατορίας του.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα καθεστωτικό και επικίνδυνο Ερντογάν, που δεν θα αφήσει να του πάρουν την κυβέρνηση από τα χέρια.

«Ο λαός τον σιχάθηκε τον Ερντογάν. Λέει φτάνει πια», δήλωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Η πλειοψηφία των Τούρκων ποθεί «δημοκρατία, ελευθερία και δικαιοσύνη», αναφέρει ο κ. Κιλιτσντάρογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο dpa στα κεντρικά γραφεία του CHP στην Άγκυρα.

Υποσχέθηκε ότι η ήττα του κ. Ερντογάν θα σημάνει την έναρξη «νέας εποχής» στη χώρα.

Στην Τουρκία είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν βουλευτικές και προεδρικές εκλογές τον Ιούνιο του 2023· όμως τουρκικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν τελευταία πως δεν αποκλείεται να γίνουν πρόωρα.

Η συμμαχία έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπό την ηγεσία του CHP του κ. Κιλιτσντάρογλου και του κόμματος İyi (σ.σ. «Καλό»), δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τον κοινό υποψήφιό της που θα αναμετρηθεί με τον κ. Ερντογάν όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές.




Αστυνομικός έσωσε με ΚΑΡΠΑ βρέφος μέσα σε περιπολικό


 

Γέφυρα ζωής για να σωθεί ένα βρέφος 35 ημερών δημιουργήθηκε από τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης σε μία οικογένεια στην Αθήνα.

Στην Κοκκινιά χθες περίπου στις 11 η ώρα το πρωί το βρέφος έδειξε να μην έχει επαφή με το περιβάλλον, έτσι η μητέρα του παιδιού ενημέρωσε αμέσως το ΕΚΑΒ και πήρε τηλέφωνο και την Άμεση Δράση.

Το περιπολικό έφθασε μέσα σε ενάμιση λεπτό στο σπίτι όπου ήταν το βρέφος και μαζί με την μητέρα μέσα σε 8 λεπτά βρέθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων. Ωστόσο κατά την διάρκεια της μεταφοράς του βρέφους, το 35 ημερών μωρό φαίνεται να έπαθε ανακοπή, τότε ο αστυνομικός συνοδός πήρε το μωρό κι άρχισε να του κάνει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση για 45 δευτερόλεπτα. Το μωρό μετά το «φιλί ζωής» από τον αστυνομικό άρχισε να κλαίει και να δίνει σημάδια ζωής ξανά και αυτό δείχνει την άρτια εκπαίδευση των αστυνομικών.

Στο νοσοκομείο «Παίδων» οι ιατροί επιβεβαίωσαν ότι η ΚΑΡΠΑ που εφάρμοσε ο αστυνομικός στο 35 ημερών βρέφος ήταν η κίνηση που του έσωσε την ζωή. Αυτή την στιγμή το μωρό βρίσκεται στην μονάδα αυξημένης φροντίδας με οξυγόνο και αντιβίωση κι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.



ΝΒΑ: Ξύλο, μεταξύ Μάτζικ-Πίστονς!

 


Ένα σκληρό μαρκάρισμα του Mόριτζ Βάγκνερ στον Κίλιαν Χέις ήταν αρκετό για να ξεσπάσουν επεισόδια μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.



Ο αγώνας των Ορλάντο Μάτζικ με τους Ντιτρόιτ Πίστονς μύριζε μπαρούτι, και το μαρκάρισμα ήταν αρκετό για να ανάψει το φυτίλι.

Αμέσως όλοι οι παίκτες μπήκαν στη συμπλοκή, η κατάσταση φυσικά ξέφυγε, με τους διαιτητές να σταματούν την ένταση με τρεις αποβολές!




 Συνεχίζεται η εγκληματική δραστηριότητα των ΡώSSων

 


Οι ρωSSικές ένοπλες δυνάμεις του δικτάτορα Πούτιν, εξαπέλυσαν χθες Τετάρτη το βράδυ νέο δολοφονικό κύμα επιθέσεων με τα λεγόμενα UAVs καμικάζι, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

Στο στόχαστρο μπήκαν θέσεις σε νότιους και σε ανατολικούς τομείς της χώρας, ανέφερε η νότια διοίκηση της αντιαεροπορικής άμυνας μέσω Facebook.

Πέντε τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στην περιοχή Ντνίπρο, ανέφερε και πρόσθεσε «ας διατηρήσουμε εορταστική διάθεση».

Αρκετά UAVs θεάθηκαν στις περιφέρειες Ντανιέτσκ, Ζαπορίζια και Χάρκοβο, καθώς και προς την κατεύθυνση της Οδησσού και αρκετά από αυτά καταρρίφθηκαν.




Μπήκαν ληστές στο σπίτι του και τους έδειρε φορώντας μόνο το εσώρουχό του

 


Θύμα ληστών δεν δίστασε να τους κυνηγήσει και να τους τρέψει σε φυγή φορώντας μόνο το εσώρουχο του.

Ο λόγος για τον Στηβ Μίντλεντον από την Αυστραλία, στο σπίτι του οποίου μπήκαν διαρρήκτες.

Ενώ εκείνος κοιμόταν, ξαφνικά άκουσε θόρυβο και κατέβηκε στο γκαράζ για να δει τι συμβαίνει. 

Μόλις κατέβηκε στο γκαράζ είδε έναν άγνωστο άνδρα όμως δεν τρόμαξε... αντίθετα, άρχισε να τον κυνηγάει. Στον χώρο είδε ακόμα τρία άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, τα οποία επιχείρησαν να φύγουν με αυτοκίνητο με τον τέταρτο να την πληρώνει για όλους.

Το θύμα δήλωσε: «Ξύπνησα και είδα κάποιον να μπαίνει στο αυτοκίνητο μέσα από τις κουρτίνες. Υπέθεσα ότι ήταν ο σύντροφος της κόρης μου. Ήμουν γυμνός, οπότε φόρεσα γρήγορα κάτι και έτρεξα έξω».