Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ο πρώτος αυτόματος πωλητής αυτοκινήτων!



Η εταιρεία λέγεται Carvana και έχει έδρα τις ΗΠΑ και για να δείξει πόσο έχει απλοποιήσει την on line διαδικασία πώλησης και αγοράς ενός αυτοκινήτου, δημιούργησε εγκαταστάσεις με αυτούς του αυτόματους πωλητές οχημάτων (ο πρώτος στήθηκε στην Ατλάντα).

Η λογική του είναι απλή: Ο χρήστης επιλέγει on line το όχημα που θέλει και κάνει την αγορά, η εταιρεία στέλνει ένα ειδικό νόμισμα που αντιστοιχεί στο όχημά σου και εσύ το παραλαμβάνεις από τον υπερσύγχρονο αυτόματο πωλητή με τον ίδιο απλό τρόπο που θα αγόραζες ένα αναψυκτικό ή ένα σάντουιτς.








Πηγή : perierga.gr


Μεϊμαράκης: Ερχεται χειμώνας της νεοφιλελεύθερης αριστεράς



Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι έρχεται ο χειμωνας της νεοφιλελεύθερης αριστεράς και υπογράμμισε: Δεύτερη φορά Αριστερά, αλλά πρώτη φορά βγαίνει σπίτι στο σφυρί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε οτι η Βουλή δεν θα γίνει πλυντήριο για να ξεπλένει τις ιδεοληψιες του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα άλλο από το να βάζει φόρους, ενώ με αφορμό το φόρο στο κρασι ο κ. Μεϊμαράκης παρατήρησε οτι « η κυβέρνηση χτυπά την ελληνική παραγωγή και παθαίνει αλλεργία με την ιδιωτική πρωτοβουλια»

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε και να ζητήσετε ένα συγγνώμη από τον λαό και τις παρατάξεις που βάλανε πλάτη» κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης






Πηγή : thetoc.gr


Αδράνεια Δικαιοσύνης: Οι «οδηγοί» χούλιγκαν, το μασελάκι μποξέρ, τα κλεμμένα σήματα της Αστυνομίας και οι φόρμες του ΠΑΟ στα χέρια Ολυμπιακών



Λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν το μέγεθος του «πολέμου» που είχε στηθεί στην Αθήνα από χούλιγκαν στο περιθώριο του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Δυναμό Ζάγκρεμπ, αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση από το Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Για την απίστευτης αγριότητας επίθεση σε βάρος 30 Κροατών φιλάθλων, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 5 Νοεμβρίου 2015 είχαν συλληφθεί πέντε άτομα.

Δύο Έλληνες και τρεις υπήκοοι Σερβίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, βαρύνονταν με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παραβίασης του νόμου περί όπλων, φωτοβολίδων και βεγγαλικών και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Οι δύο Έλληνες, 41 και 26 χρόνων, οπαδοί του Ολυμπιακού, ήταν εκείνοι που οδήγησαν τους Σέρβους χούλιγκαν στο αεροδρόμιο και τους βοήθησαν στην εκδήλωση των επιθέσεων εναντίον των Κροατών, όπως περιγράφεται στη δικογραφία.

Ο 41χρονος έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών κατά τη διάρκεια αθλητικών συναντήσεων. Συνελήφθησαν, επίσης, τρεις Σέρβοι, ηλικίας 32, 22 και 21 χρόνων, μέσα στους χώρους του αεροδρομίου μετά την επίθεση.

Σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 21χρονος Σέρβος, ανάμεσα στα άλλα ευρήματα, υπήρξε ένα μεταλλικό χρυσό έμβλημα με τις ενδείξεις «International Police Association» και «Servo Per Amikeco» , που προκάλεσε το αστυνομικό ενδιαφέρον και σχετικές έρευνες για να διαπιστωθεί αν είναι αυθεντικό και αν ανήκει σε αστυνομικό.

Σε δεύτερο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος Έλληνας, παρότι ήταν οπαδός του Ολυμπιακού, βρέθηκαν επτά πράσινες φόρμες με το λογότυπο της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας υποψιάστηκαν πως επρόκειτο για «λάφυρα» από αιματηρή ενέδρα που είχε προηγηθεί. Οι Κροάτες φίλαθλοι, που έπεσαν θύματα της επίθεσης, δεν επιβεβαίωσαν ότι οι φόρμες ήταν δικές τους, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι προέρχονται από άλλη επίθεση, εκτός και αν ήταν μία «παραλλαγή» -insider για την εισχώρηση στην πλευρά του αντιπάλου.

Οι Κροάτες φίλαθλοι, που έπεσαν θύματα της επίθεσης, δεν επιβεβαίωσαν ότι οι φόρμες ήταν δικές τους, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι προέρχονται από άλλη επίθεση, εκτός και αν ήταν μία «παραλλαγή» -insider για την εισχώρηση στην πλευρά του αντιπάλου.

Από τον χώρο της συμπλοκής οι αστυνομικοί είχαν συλλέξει δεκάδες αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση όπως λοστούς, ξύλινα κοντάρια, φωτοβολίδες, τσάντες, κινητά τηλέφωνα και ένα προστατευτικό μασελάκι μποξέρ.

Ουσιαστικά οι αστυνομικές επιχειρήσεις είχαν έναν πετυχημένο προληπτικό χαρακτήρα, που απέτρεψε τα χειρότερα, άφησε πίσω της μία πλούσια «τράπεζα δεδομένων» αναφορικά με τους συλληφθέντες και τις «συνεργασίες» τους, και πολλά... έξοδα για το ελληνικό δημόσιο.

Οι δαπάνες για τις μεταγωγές και τη σίτιση των αλλοδαπών χούλιγκαν επιβάρυναν σημαντικά τα ταμεία της ΕΛ.ΑΣ., την ώρα που σε άλλες χώρες της Ευρώπης, στην περίπτωση συλλήψεων οπαδών, που κατέχουν φωτοβολίδες ή άλλα αντικείμενα, αυτοί είναι υποχρεωμένοι να δώσουν διοικητικό πρόστιμο περίπου 1.200 ευρώ ο καθένας και να δουν τον αγώνα στο... αστυνομικό τμήμα.

Την επόμενη μέρα συνοδεύονται στο αεροδρόμιο προκειμένου να επιστρέψουν στους προορισμούς τους, ενώ μπαίνουν και στην «μαύρη λίστα», κάτι που σημαίνει πως ποτέ δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αθλητικό αγώνα στην χώρα σύλληψής τους.

Αδράνεια Δικαιοσύνης

Στο μεταξύ, οι συλλήψεις που έγιναν στην Αθήνα πριν τον ποδοσφαιρικό αγώνα στο πλαίσιο της αποτροπής «ραντεβού θανάτου» ανάμεσα σε αντίπαλους χούλιγκαν, φαίνεται ότι εξελίχθηκαν σε φιάσκο.

Από τους 50 Σέρβους και Κροάτες χούλιγκαν που συνελήφθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2015 δεν παρουσιάστηκε κανένας στο δικαστήριο διότι οι δικαστικές Αρχές παρέλειψαν να τους επιβάλλουν περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν όλοι τους να γυρίσουν στη χώρα τους πριν το δικαστήριο. Το ίδιο συνέβη και με τους συλληφθέντες για τις συμπλοκές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».



Πηγή : huffingtonpost.gr


Hasna Aitboulahcen: Δείτε την πρώτη γυναίκα-καμικάζι της Ευρώπης



H πρώτη γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε σε γαλλικό έδαφος είναι η 26χρονη Χάσνα Αιτμπουλαχσέν (Hasna Aitboulahcen), ξαδέρφη του εγκεφάλου των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Την ώρα που η εισαγγελία των Παρισίων προσπαθεί να ταυτοποιήσει τη νεαρή γυναίκα που ενεργοποίησε χτες τα εκρηκτικά  με τα οποία ήταν ζωσμένη σε διαμέρισμα στο Σεν Ντενί, στο πλαίσιο μεγάλης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, τα διεθνή ΜΜΕ αποκαλύπτουν πληροφορίες για την ζωή της.

Η Χάσνα ζούσε με έναν και μοναδικό σκοπό: Να κάνει τζιχάντ (ιερό πόλεμο).  Γεννήθηκε στη Γαλλία στις 12 Αυγούστου του 1989. Η γυναίκα αυτή, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV, είναι ξαδέρφη του Αμπελχαμίντ Αμπαούντ, του ενορχηστρωτή των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.



Ήθελε να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ή το βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό "L' express".

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Χάσνα εργαζόταν σε εταιρεία τοιχοποιίας έως το 2012  στην περιοχή "Epinay sur Seine ".

Ο ρόλος της, πάντως, προβληματίζει τους ειδικούς σε θέματα τρομοκρατίας καθώς την ώρα που εισέβαλαν οι δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής στο Σεν Ντενί, η Χάσνα - αν πράγματι ήταν αυτή- βρισκόταν μπροστά από τους άνδρες βομβιστές.

«Οι γυναίκες καμικάζι που συμμετέχουν σε επιθέσεις αυτοκτονίας που φέρουν την υπογραφή του "Ισλαμικού Κράτους", όταν υπάρχουν άνδρες βομβιστές βρίσκονται πίσω από αυτούς για να τους εμψυχώνουν ψυχολογικά και ηθικά , όμως αυτή ήταν μπροστά- μπροστά», υποστηρίζει ένας ειδικός σε θέματα ισλαμικής τρομοκρατίας, υπό καθεστώς ανωνυμίας, στο γαλλικό περιοδικό.


Πηγή : protothema.gr



ΜΚΟ στην Λέσβο τσακώνονται για το ποιος θα βγάλει πρόσφυγες από την βάρκα με σκοπό να τους τραβήξουν μια φωτογραφία..!!



Υπάρχουν καλές ΜΚΟ που προσφέρουν αμέριστη συμπαράσταση στους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που καταφθάνουν στην Λέσβο, υπάρχουν όμως και μερικές οργανώσεις, ΜΚΟ, εθελοντές (κυρίως ξένοι) που για μια φωτογραφία σκοτώνονται πάνω από τις βουλιαγμένες βάρκες..

Πολλές καταγγελίες φτάνουν εδώ και καιρό στα γραφεία μας για τις λεγόμενες ΜΚΟ που βρίσκονται και δραστηριοποιούνται στην Λέσβο για τις οποίες δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει κάποιος συντονισμός και καταγραφή…

Όπως αναφέρουν καταγγελίες εθελοντές, ΜΚΟ και οργανώσεις που πλέον ξεπερνάνε τους κατοίκους των χωριών της Λέσβου μαλιοτραβιούνται πάνω από τις κατεστραμμένες βάρκες για το ποιος θα διαδώσει ένα παιδάκι η μια γυναίκα με σκοπό να φωτογραφηθεί από τους εκατοντάδες φωτογράφους που βρίσκονται στην Λέσβο ξένους και Έλληνες ώστε την επόμενη ημέρα να είναι πρωτοσέλιδο σε ειδησεογραφικά site και εφημερίδες της Ελλάδας η του Εξωτερικού……

Άλλες πηγές μας λένε ότι οργανώσεις και εθελοντές τρώνε από την ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στην Λέσβο απ όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό ενώ άλλες καταγγελίες αναφέρουν ότι το hot σημείο πλέον για τις διάφορες ΜΚΟ και οργανώσεις είναι η Συκαμιά και ο Μολυβος ενώ σε αλλά σημεία της Λέσβου που φτάνουν οι πρόσφυγες δεν υπάρχει κανένας και ευτυχώς λίγοι κάτοικοι και εθελοντές προσπαθούν να διασώσουν τους πρόσφυγες από τις βάρκες.

Καταγγελίες αναφέρουν ότι το κέντρο της Μοριας πλέον διοικείτε από διάφορες ΜΚΟ που δεν αφήνουν να πλησιάσει κανένας άλλος αν δεν φέρουν τα διακριτικά των συγκεκριμένων ΜΚΟ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο βωμό της δημοσιότητας διάφορες ΜΚΟ έχουν καταλάβει παραλίες κυρίως της Συκαμιάς με σκοπό μονό αυτές να διασώζουν πρόσφυγες απαγορεύοντας την πρόσβαση σε εθελοντές και ντόπιες οργανώσεις ακόμα και σε στελέχη του λιμενικού…

Το ίδιο σκηνικό με τις ΜΚΟ και στο λιμάνι αλλά και στο περίφημο hot spot της Μοριας όπου εκεί έχουμε ένα μικρό πανηγύρι με ΜΚΟ, καντίνες, λεωφορεία, ταξί και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανένας να συνυπάρχει μέσα στο δρόμο, ενώ οι πρόσφυγες «λιάζονται» στα διπλανά χωράφια…

Τα έτοιμα σούπερ των καναλιών κάτω από τις βουλιαγμένες βάρκες αλλάζουν ως προς τον αριθμό των θυμάτων και το όνομα του μεσογειακού νησιού με το τελευταίο ναυάγιο.

Οι ιθύνοντες βγαίνουν στα παράθυρα συντετριμμένοι. Τα δάκρυα και η θλίψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν και παίρνουν για ένα-δύο εικοσιτετράωρα. Κι ύστερα η Ευρώπη αλλάζει πλευρό και κοιμάται ήσυχα και γλυκά, μέχρι την επόμενη «έκτακτη είδηση» δεκάδων ή εκατοντάδων πνιγμένων που θα τη «συγκλονίσει», βουλιάζοντας ολοένα και πιο βαθιά και η ίδια σε απύθμενη υποκρισία.

Ως ποτέ θα ανεχτεί η Λέσβος όλους αυτούς;;

Χρειάζεται η Λέσβος αυτήν την τουριστική προβολή;;;

Με ποια άδεια από ποιο υπουργείο βρίσκονται εδώ οι ΜΚΟ και οι διάφορες οργανώσεις;;;;


Πόσα εκατομμύρια έχουν διοχετευτεί έως τώρα σε ΜΚΟ και οργανώσεις για το προσφυγικό;;



Πηγή : lesvospost.com


Στα ίχνη κυκλώματος στην Μυτιλήνη που κατασκεύαζε πλαστά έγγραφα για πρόσφυγες η ΕΛ.ΑΣ.



Σε εξέλιξη είναι την Πέμπτη στη Μυτιλήνη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος που εφοδίαζε με πλαστά έγγραφα πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες που έφταναν από την Τουρκία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατόπιν τους προωθούσε στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έρευνα εμπλέκονται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η ΕΥΠ και η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος.

Έως τώρα έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια Μυτιλήνης όπου και εξετάζονται 10 άτομα. Πρόκειται για οκτώ Πακιστανούς, έναν Αφγανό και μία Ελληνίδα, ενώ ερευνάται και η εμπλοκή επιπλέον ατόμων.

Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να κατήρτιζαν στη Μυτιλήνη πλαστά έγγραφα και με αυτά να εφοδίαζαν τους αλλοδαπούς που δεν είχαν ακόμα ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές Αρχές, προκειμένου αυτοί να αναχωρήσουν με τα πλοία της γραμμής.

Με τον τρόπο αυτό το κύκλωμα προωθούσε καθημερινά εκατοντάδες άτομα, εισπράττοντας μεγάλη αμοιβή από το καθένα.

Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.



Πηγή


Νέες μειώσεις μισθών στην Ελλάδα ζητεί το ΔΝΤ!



Να μειωθούν και άλλοι οι μισθοί στην Ελλάδα και στις άλλες 4 ευρωπαϊκές χώρες που χτύπησε η κρίση ζητούν εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ!

Στην μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν από 2 ημέρες προσδιορίζεται η μείωση στο 2%. Οι υπόλοιπς χώρες εκτός από την Ελλάδα είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Η μελέτη έγινε υπο την επίβλεψη του Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με το capital.gr οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ εκτιμούν ότι "η ανάπτυξη των ονομαστικών μισθών μετριάστηκε πολύ, αλλά οι μισθοί δεν έπεσαν σχετικά με τα προ -κρίσης επίπεδα στις περισσότερες από τις χώρες που χτυπήθηκαν από την κρίση".

Ωστόσο, σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης "ο μετριασμός των μισθών είναι απαραίτητος σε αυτές τις οικονομίες σε μεσοπρόθεσμη κλίμακα προκειμένου να αυξηθεί η απασχόληση αλλά και να αποφευχθεί η επιστροφή των γιγάντιων ελλειμμάτων στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών".

Πάντως οι συντάκτες της μελέτης επισημαίνουν πως "οι συμβουλές του ΔΝΤ στις χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται σε πρόγραμμα έχουν δώσει έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας από την άποψη της μείωσης της ανεργίας ή της αύξησης της συμμετοχής του εργατικού δυναμικού. Αυτό το οποίο δεν έχει αποτελέσει μέρος οποιουδήποτε προγράμματος είναι το εξής: μία ρητή εισοδηματική πολιτική που θα φέρνει εσωτερική υποτίμηση".
Συμπληρώνουν μάλιστα ότι η εισοδηματική πολιτική θα φέρει μία "συντονισμένη εξωγενή μείωση 2% στο πληθωρισμό των μισθών".

Οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ αναφέρουν πως "αν μία μόνη χώρα της ευρωζώνης η οποία έχει χτυπηθεί από την κρίση προβεί σε μετριασμό των μισθών, το καθαρό αποτέλεσμα είναι θετικό τόσο για την ίδια, όσο και για όλη την ευρωζώνη".
Εξάλλου, "αν όλες μαζί οι χώρες που χτυπήθηκαν από την κρίση (οι οποίες αντιπροσωπεύουν συνολικά το 30% του ΑΕΠ της ευρωζώνης) προβούν σε μετριασμό των μισθών από κοινού, η παραγωγή τους θα επεκταθεί βραχυπρόθεσμα αλλά σε χαμηλότερο βαθμό".


Πηγή : newsit.gr


Ποιες επιλογές έχουν τα άτομα με διαβήτη όταν θέλουν κάτι γλυκό;



Ενδεχομένως να γνωρίζεις ότι η επιθυμία για γλυκιά γεύση καταγράφεται στα γονίδιά μας, γι’αυτό είναι ίσως πολύ δύσκολο να προσπαθούμε να την αποκλείσουμε από την καθημερινότητά μας.

Μπορεί όμως να μην έχεις ακούσει ότι και τα άτομα με διαβήτη μπορούν να γευτούν τις γλυκές απολαύσεις, και μάλιστα με ασφάλεια, χωρίς θερμίδες και χωρίς να επηρεάζουν τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης, στο αίμα τους! Ποιος είναι όμως ο τρόπος για να το πετύχουν αυτό;

Τη λύση δίνουν τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά

Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά όπως η ασπαρτάμη, η ακεσουλφάμη-Κ, το κυκλαμικό οξύ, η σουκραλόζη και το γλυκαντικό από το φυτό στέβια, είναι εγκεκριμένα συστατικά με μεγαλύτερη γλυκύτητα συγκριτικά με τη ζάχαρη. Άρα, μπορούν να την υποκαθιστούν στα διάφορα τρόφιμα και ροφήματα αποδίδοντας πρακτικά ελάχιστες έως μηδενικές θερμίδες, ενώ δεν αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, καθιστώντας τα έτσι κατάλληλα και για τα άτομα με διαβήτη.

Επιπλέον, τα άτομα με διαβήτη επωφελούνται και από το γεγονός ότι τα γλυκαντικά, όταν χρησιμοποιούνται στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής και ενός προγράμματος απώλειας βάρους που περιλαμβάνει και άσκηση, μπορούν να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στη μείωση ή/και τη διατήρηση του σωματικού βάρους.

Πρακτικές λύσεις για «κάτι γλυκό»

• Ροφήματα: Τα light ροφήματα (π.χ. κρύο τσάι χωρίς θερμίδες με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά, αναψυκτικά τύπου light ή zero, καφές, κακάο, τσάι και άλλα αφεψήματα με γλυκαντικά δισκία) αποτελούν ιδανικές επιλογές ροφημάτων για τα άτομα με διαβήτη, καθώς μπορούν να απολαύσουν τα αγαπημένα τους κρύα ή ζεστα ροφήματα με ασφάλεια! Προσοχή όμως πρέπει να δίνεται στις προσθήκες (π.χ. αφρόγαλα, σαντιγύ, σιρόπι) οι οποίες ενδεχομένως να περιέχουν άλλα συστατικά που να ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα!

• Γλυκίσματα: Μπισκότα, σοκολατάκια, μους ή άλλα γλυκίσματα με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε σε ειδικά ζαχαροπλαστεία ή ακόμη και στα σούπερ μάρκετ ή στα φαρμακεία (π.χ. σοκολάτες). Προσοχή όμως! Να θυμάστε ότι αυτά τα γλυκίσματα εξακολουθούν να έχουν άλλα συστατικά, όπως π.χ. υδατάνθρακες από το αλεύρι που επηρεάζουν το σάκχαρο στο αίμα, και φυτικά έλαια που προσθέτουν επιπλέον θερμίδες στο προϊόν. Οπότε η κατανάλωσή τους θέλει μέτρο και προγραμματισμό!

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να διαβάζετε τις ετικέτες τροφίμων και να έρχεστε σε επαφή με το γιατρό ή το διαιτολόγο σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι το εκάστοτε τρόφιμο ή ρόφημα δεν επηρεάζει αρνητικά την υγεία σας.

Απόλαυση με ασφάλεια

Καθότι πολλές φορές «βομβαρδιζόμαστε» με πληροφορίες για θέματα υγείας τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο, είναι καλό να γνωρίζουμε πως τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά είναι ασφαλή, και μάλιστα με Ευρωπαϊκή υπογραφή! Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά εγκρίνονται για χρήση σε τρόφιμα και ροφήματα μόνο αφού περάσουν από αυστηρή αξιολόγηση από τις αρμόδιες αρχές ασφαλειας τροφίμων, που σήμερα είναι η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων.

Τα νέα λοιπόν, είναι ευχάριστα! Η πόρτα προς τη γλυκύτητα είναι ανοιχτή, και για τα άτομα με διαβήτη!





Πηγή:
Gibson S., Drewnowski A., Hill J, Raben A.B., Tuorila H., Widström E. Consensus statement on benefits of low-calorie sweeteners. Nutrition Bulletin published by John Wiley & Sons Ltd on behalf of British Nutrition Foundation. 2014; 10.1111/nbu.12116

Δημήτρης Γρηγοράκης- Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, PhD, Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ



newsitamea


Νεκρός ο 'εγκέφαλος' των επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ




Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι ο "αρχιτέκτονας" των συντονισμένων τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι έπεσε νεκρός

Νεκρός είναι, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας του Παρισιού, ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή.
Η είδηση του θανάτου του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είχε κυκλοφορήσει ανεπίσημα από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Washington Post, ωστόσο δεν είχε επιβεβαιωθεί επίσημα από τις αρμόδιες αρχές.

Πριν από λίγη ώρα η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι ο εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης που έπνιξε με αίμα την πόλη, έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια της χθεσινή πολύωρης επιχείρησης των γαλλικών αρχών στο Σεν-Ντενί.

Υπενθυμίζεται, ότι η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε χθες έφοδο σε κατοικίες της συνοικίας Σεν-Ντενί, στα βόρεια του Παρισιού μετά από μια πληροφορία ότι ο Αμπαούντ βρισκόταν ακόμη στη Γαλλία μετά την πολύνεκρη επίθεση της 13ης Νοεμβρίου, που στοίχισε τη ζωή σε 129 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εξτρεμιστές  τρομοκράτες που βρέθηκαν στο στόχαστρο της επιχείρησης της γαλλικής αστυνομία σε ένα προάστιο του Παρισιού σχεδίαζαν να διαπράξουν επίθεση στην οικονομική και επιχειρηματική συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας, τη Λα Ντεφάνς, επισήμαναν τρεις πηγές μιλώντας αποκλειστικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες γνωστοποίησε ότι η επίθεση είχε οργανωθεί για σήμερα, Πέμπτη, στη συνοικία όπου εδρεύουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Γαλλίας, όπως για παράδειγμα ο πετρελαϊκός κολοσσός Total αλλά και η τράπεζα Societe General.
Αρκετές αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι στόχοι των τρομοκρατών ήταν το εμπορικό κέντρο Quatre Temps και η κεντρική πλατεία της συνοικίας με τους ουρανοξύστες και τα γραφεία των επιχειρήσεων στο δυτικό τμήμα του Παρισιού.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις αναζητούσαν τρομοκράτες που προετοίμαζαν άλλη μια επίθεση με βάση πληροφορίες που διέθεταν από τις (τοπικές) αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες αλλά και αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες του εξωτερικού» σημείωσε η μία πηγή, που είναι πολύ καλά ενημερωμένη για την εξέλιξη των ερευνών.



Ποιος ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ

Πρόκειται, για έναν 28χρονος Βέλγο τζιχαντιστή, μαροκινής καταγωγής, μεγάλωσε στη λαϊκή συνοικία Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, όπου κατοικούν πολλοί άραβες μετανάστες και η οποία χαρακτηρίζεται από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Το πραγματικό όνομα του είναι Αμπού Ουμάρ αλ-Μπαλτζίκι και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος στις αρχές του 2013, αλλά δεν είναι σαφές πότε ριζοσπαστικοποιήθηκε. Σύμφωνα με το Associated Press, μάλιστα, φοίτησε σε ένα από τα καλύτερα σχολεία του Βελγίου, το Saint-Pierre d'Uccle.
Οι πληροφορίες τον θέλουν να είναι γιος ενός μαροκινού καταστηματάρχη κι είναι εκείνος που εμφανίζεται σε προπαγανδιστικό βίντεο του ΙΚ, το 2014, να οδηγεί ένα φορτηγάκι σέρνοντας από πίσω του ακρωτηριασμένα πτώματα και οδηγώντας τα σε ομαδικό τάφο.

Παράλληλα, ο Αμπαούντ συμμετείχε στον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων σε τρένα και εκκλησίες οι οποίες απετράπησαν καθώς και στο σχέδιο δολοφονίας Βέλγων αξιωματούχων της αστυνομίας λίγες μέρες μετά τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες το τηλέφωνό του είχε εντοπιστεί τότε στην Ελλάδα. Φέρεται να επέβλεψε και να χρηματοδότησε τις επιθέσεις στο Παρίσι.




Πηγή : news247.gr


Η Υγεία καταρρέει, οι εργολάβοι ακλόνητοι



Διήμερο τοπικών δράσεων στις 26 και 27 Νοέμβρη και πανυγειονομική απεργία στις 2 Δεκέμβρη με πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων είναι οριακή, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και των μεγάλων ελλείψεων.

Κύριο αίτημα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία είναι η σύναψη ατομικών συμβάσεων με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα ενόψει της λήξης των συμβάσεων με τα συνεργεία που λυμαίνονται τον χώρο, καθώς και η επέκταση του μέτρου σε όλες τις υπηρεσίες που κατέληξαν στους εργολάβους.

Συγκεκριμένα, οι υγειονομικοί ζητούν την άμεση προώθηση της τροπολογίας παράτασης του Ν. 4325/2014 άρθρο 49 για δικαίωμα σύναψης από τους φορείς του Δημοσίου ατομικών συμβάσεων εργασίας μετά την 1/1/2016 και χωρίς ημερομηνία λήξης.

Πρόκειται για διάταξη η οποία, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, δίνει τη δυνατότητα στις διοικήσεις των νοσοκομείων να προωθήσουν την εκδίωξη των «αετονύχηδων» εργολάβων καθαριότητας.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ καταδεικνύουν στην ανακοίνωσή τους τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση και παράδοση του συνόλου των υπηρεσιών στήριξης των νοσοκομείων στους εργολάβους.

«Το εν λόγω πολύπαθο προσωπικό με τη σύναψη ατομικών συμβάσεων αποκτά επιτέλους ασφαλιστικά, μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της στην οποία επισημαίνεται ότι ζήτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς κατά την πρώτη κυβερνητική θητεία αλλά και τώρα να παρέμβουν στις διοικήσεις των νοσοκομείων, προκειμένου να υλοποιηθεί ο νόμος και να εκδιωχθούν οι εργολάβοι.

Επανειλημμένως, η ΠΟΕΔΗΝ θέτει το ζήτημα εκδίωξης των εργολάβων από τα νοσοκομεία, οι οποίοι, όπως επισημαίνεται, «προσφέρουν μαύρη, φτηνή, ανασφάλιστη εργασία σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα», ενώ «η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι αναντίστοιχη των τεράστιων κονδυλίων που δαπανώνται».



Ντάνι Βέργου
Πηγή : efsyn.gr


Ποτάμι για Σακελλαρίδη: Ο ένας ντράπηκε και έφυγε. Οι άλλοι;



«Οι βουλευτές στις δημοκρατίες δίνουν λόγο στην συνείδησή τους και σε αυτούς που τους εκλέγουν και όχι στους κομματικούς κομισάριους», σημειώνει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση σχολιάζει το Ποτάμι τη ρύθμιση που φέρνει για ψήφιση σήμερα η κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς.

«Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πριν από λίγους μήνες φώναζαν “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, θα νιώθουν σήμερα ντροπή βλέποντας τις ρυθμίσεις που φέρνει τελικά η κυβέρνησή τους», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη σχολιάζει και την παραίτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αναφέροντας:  «Η εξουσία όμως είναι γλυκιά και δε σε αφήνει να αντιδράσεις, πολλές φορές ούτε καν να μιλήσεις. Και ένας που τόλμησε να διαφωνήσει, κλήθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να φύγει από τη Βουλή. Και έφυγε. Προτίμησε δηλαδή να παραιτηθεί παρά να εξευτελιστεί. Οι υπόλοιποι, τι θα πουν αύριο σε όλους αυτούς που τους είχαν υποσχεθεί ότι θα τους σβήσουν τα δάνεια;»

Η ανακοίνωση καταλήγει με το υστερόγραφο: «Πάντως οι βουλευτές στις δημοκρατίες δίνουν λόγο στην συνείδησή τους και σε αυτούς που τους εκλέγουν και όχι στους κομματικούς κομισάριους».



Πηγή


ΠαΣοΚ: Πυροβολούν με φόρους ό,τι ακόμη κινείται σε αυτό τον τόπο



Πυρά κατά της κυβέρνησης με στίχους του Κ. Βάρναλη

Τα πυρά του στην κυβέρνηση στρέφει το ΠαΣοΚ με αφορμή τη φορολόγηση στο κρασί, υποστηρίζοντας ότι «τρέχει πανικόβλητη απέναντι στα αδιέξοδά της, πυροβολεί με φόρους ό,τι κινείται σε αυτό τον τόπο». Η ανακοίνωση του ΠαΣοΚ ξεκινά με ένα στίχο από το ποίημα Οι Μοιραίοι του Κ. Βάρναλη: «Φταίει το ζαβό το ριζικό μας! - Φταίει ο Θεός που μας μισεί! - Φταίει το κεφάλι το κακό μας! - Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!».

Και εκτιμά ότι «η κυβέρνηση έχει πλέον χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και φυσικά έχει απολέσει τον έλεγχο της διαχείρισης της κρίσιμης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, με υπαιτιότητα των ιδίων των κυβερνήσεων του κ. Τσίπρα».

«Ενώ η πραγματική οικονομία καταρρέει, εκείνοι πελαγοδρομούν χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο, με πρόχειρους αυτοσχεδιασμούς κυριολεκτικά 'στο πόδι', αναζητώντας νέα ισοδύναμα φορομπηχτικά μέτρα, τα οποία ανακοινώνονται και στη συνέχεια αποσύρονται, αφού πρόκειται να πλήξουν με επιπλέον βάρη μεγάλες κοινωνικές ομάδες ή σημαντικούς παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας προκαλώντας εύλογα μεγάλες, απολύτως δικαιολογημένες αντιδράσεις» προσθέτει.

«Δύο μόνο μήνες μετά τις εκλογές, αποκαλύπτονται με δραματικό τρόπο, για μια ακόμα φορά, τα ψέματα, η έλλειψη προγράμματος και η ανικανότητα τους. Η Κυβέρνησή Τσίπρα - Καμμένου καταρρέει, παρασύροντας στην κατρακύλα της και την Ελλάδα» καταλήγει.



Πηγή : tovima.gr


Νικολόπουλος: Δεν ψηφίζω πλειστηριασμούς, δεν παραδίδω την έδρα



Αιχμές προς τον Πάνο Καμμένο από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, που ξεκαθαρίζει ότι δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο αλλά και ότι δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του, υπενθυμίζοντας αντίστοιχη κίνηση του κ. Καμμένου.
Νικολόπουλος: Δεν ψηφίζω τους πλειστηριασμούς - Δεν παραδίδω την έδρα 
Τις βουλευτικές έδρες τις δίνουν και τις αφαιρούν μόνο οι πολίτες, υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο facebook ο Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας στο αίτημα του επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου να ψηφίσει το νομοσχέδιο ή να παραδώσει την έδρα του. 
Στην ανάρτησή του, ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει τα εξής:
«Η πολιτική μου άποψη, θέση και στάση είναι γνωστή. Και δεν άλλαξε ποτέ: Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
Δηλαδή, αυτό που λέγαμε όλοι προεκλογικά, με πρώτο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο στις ομιλίες του.
Τώρα, λέει, ήταν γνωστά τα «προαπαιτούμενα». Ωστόσο λησμονεί ο ίδιος, ότι τόσο προεκλογικά σε ομιλία του στην Πάτρα (13 Σεπ 2015 Π. Καμμένος στην Πάτρα: Είμαστε εγγυητές της Α' κατοικίας όλων των Ελλήνωνhttps://youtu.be/qOyodQFXemQ), όσο και μετεκλογικά μετά από συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό (22.07.15 - Καμμένος: Η πρώτη κατοικία θα εξακολουθεί να προστατεύεται https://youtu.be/JLLQFno_S7s), διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τους πλειστηριασμούς. Κι ας γνώριζε τα «προαπαιτούμενα».
Η στάση μου στη Βουλή ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να ψηφίσω, για να μην εξαπατήσω τον ελληνικό λαό! Όσο για το ποιος εξαπατά ποιον, ο Ελληνικός Λαός το γνωρίζει πολύ καλά.
Εμένα από την πρώτη μέρα που με γνώρισαν οι πολίτες της Αχαΐας ως πολιτευόμενο έως και σήμερα -σχεδόν 30 χρόνια- μένω αμετακίνητος και απαράλλακτος, ασυμβίβαστος. Αυτό για άλλους είναι προτέρημα, για άλλους ελάττωμα. Όπως και να έχει, έτσι είμαι, έτσι με ξέρουν οι συμπολίτες μου.
Τώρα σχετικά με την έδρα μου. Αυτήν τη δίνουν και την αφαιρούν μόνον οι πολίτες. Άλλωστε έτσι ακριβώς έπραξε ο Πάνος Καμμένος όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία και είχε δίκιο.
Θα είχε και σήμερα δίκιο, αν όντως είχαμε εκλεγεί με αυτό το πρόγραμμα που φέρνει το Ν/Σ, τότε ΝΑΙ, θα έπρεπε να παραδώσω την έδρα μου. Όμως εμείς εκλεχτήκαμε υποσχόμενοι την προστασία της πρώτης κατοικίας, την ενίσχυση των αδυνάτων και τη μη επιβολή νέων φόρων. Αυτά δεν τα κάναμε....
Έχω ήσυχη την συνείδησή μου.
Όσο για τα άλλα: Μεγαλοστομίες χωρίς αντίκρισμα. Η δική μας στάση είναι σαφής: Αρχή άνδρα δείκνυσι».

Την έδρα Νικολόπουλου ζητά ο Καμμένος, αν ψηφίσει «όχι»

Εάν ο Νίκος Νικολόπουλος ψηφίσει αρνητικά στη σημερινή ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα, οφείλει να παραδώσει την έδρα του, υπογράμμισε νωρίτερα σε δήλωσή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος ανέφερε:
«Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα.
Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του».

Πηγή : euro2day.gr


Βενιζέλος: Τα 10 μείζονα θεσμικά ζητήματα στην υπόθεση Πανούση



Σε δέκα μείζονα θεσμικά ζητήματα, στην υπόθεση Πανούση, αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωσή του.

Τα ζητήματα αυτά αναδείχθηκαν από την ακρόαση του πρώην υπουργού στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως σημειώνει ο κ. Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για συστηματική προσπάθεια να χαθούν αυτά πίσω από αστυνομικού ή δικονομικού χαρακτήρα λεπτομέρειες και προσχηματικά επιχειρήματα αντιπερισπασμού.

Αυτά τα θεσμικά ζητήματα, τονίζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζητούν άμεσες απαντήσεις από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, ζητώντας να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών ο Αλέξης Τσίπρας, οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, ο Διοικητής της ΕΥΠ και ο μέχρι πρότινος  επικεφαλής της Υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα:

1. Πολιτικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος που φέρει επιπλέον την ιδιότητα συμβούλου του Υπουργού Δικαιοσύνης προκύπτει ότι διαπραγματευόταν με κρατουμένους σχετιζόμενους με τρομοκρατικές οργανώσεις, νομοθετικές πρωτοβουλίες όχι μόνο σωφρονιστικού, αλλά και δικονομικού / αποδεικτικού περιεχομένου  ( όπως η αποδεικτική σημασία του γενετικού υλικού). Προκύπτει επίσης ότι στις συζητήσεις αυτές ο διαπραγματευόμενος εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης και του κυβερνώντος κόμματος στοχοποιεί ως εμπόδιο για την προώθηση τέτοιων  «ευνοϊκών»  νομοθετικών ρυθμίσεων τον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Το συμβάν προσβάλλει τον πυρήνα της νομοθετικής αρμοδιότητας της Βουλής και αναδεικνύει μια πρωτοφανή ενδοκυβερνητική τριβή της οποίας παράμετρος καθίστανται κρατούμενοι καταδικασμένοι ή υπόδικοι για πράξεις τρομοκρατίας. Τίθεται θέμα καταδολίευσης της νομοθετικής αρμοδιότητας της Βουλής και της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης.

2. Ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη καταγγέλλει ευθέως ότι ο συνάδελφος του Υπουργός Δικαιοσύνης άφησε να αιωρείται η εντύπωση πως ασκήθηκε εσωτερικός έλεγχος ασφάλειας στις φυλακές όχι επειδή τον έκρινε αναγκαίο το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά επειδή το επέβαλε ο μη συνεργάσιμος τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Το συμβάν αναδεικνύει τη δυσλειτουργία της κυβέρνησης ως προς το σωφρονιστικό σύστημα. Ο εσωτερικός έλεγχος ασφάλειας στις φυλακές θα έπρεπε να είναι διαρκής και αυτονόητος.

3. Ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θεωρεί δημοσίως και ευθέως περίεργη («άκομψη») την αντικατάσταση του επικεφαλής της Υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ με πρωτοβουλία του σημερινού Υπουργού  ενώ η υπηρεσία διεξάγει έρευνα για κρίσιμες υποθέσεις διαφθοράς στην αςτυνομία σχετιζόμενες και με παράνομες πράξεις που προκύπτουν από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός και είναι αντικείμενο της παραγγελίας για προκαταρκτική εξέταση που έδωσε η Εισαγγελέας του ΑΠ, αλλά και της έρευνας που διεξάγει η Εισαγγελέας διαφθοράς. Η αξιόπιστη και διαφανής λειτουργία της Υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ είναι ζήτημα ιδιαίτερης ευαισθησίας. Το γεγονός ότι ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας παραμένει τελικά σε αυτήν ως απλός αξιωματικός κάνει την εικόνα ακόμη πιο περίεργη στην παρούσα συγκυρία. Τίθεται ζήτημα διαφάνειας στην ΕΛ.ΑΣ.

4. Έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι  κάποιοι ( ακόμη και κρατούμενοι! )  «διαχειρίζονται» τηλεφωνικά προαγωγές και τοποθετήσεις στην ΕΛΑΣ με πειθαρχικά και ποινικά ελεγχόμενους αξιωματικούς, ερήμην του τότε υπουργού εναντίον του οποίου καταφέρονται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Τέτοιοι παράλληλοι μηχανισμοί συνιστούν ένδειξη παρακράτους στον ευαίσθητο χώρο της αστυνομίας.

5. Ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη  αναφέρεται δημόσια  σε πολιτικά  στελέχη που παρενέβαιναν με τηλεφωνήματά τους προς αυτόν υπέρ συλληφθέντων σε επεισόδια! Τίθεται ζήτημα παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης στη φάση της ποινικής  προδικασίας.


6. Ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαμαρτύρεται δημόσια γιατί το ζήτημα της προσωπικής ασφαλείας του που προκύπτει από σειρά γεγονότων και στοιχείων δεν ενεργοποιεί ούτε τον Υπουργό  Δικαιοσύνης ( αρμόδιο σε σχέση με την  Εισαγγελική αρχή στην οποία έπρεπε να απευθυνθεί  και σε σχέση με την κατάσταση στις φυλακές) ούτε τον  Πρωθυπουργό  που έχει ενημερωθεί σχετικά από τον διοικητή της ΕΥΠ. Τίθεται στοιχειώδες ζήτημα εγγυήσεων κράτους δικαίου για υπουργό εν ενεργεία, πολύ περισσότερο για κάθε πολίτη.

7. Εκτός και αν ο διοικητής της ΕΥΠ δεν ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό παρότι του το ζήτησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και  εποπτεύων της ΕΥΠ. Τίθεται στην περίπτωση αυτή ζήτημα αδυναμίας ουσιαστικής άσκησης των  αρμοδιοτήτων του εποπτεύοντος  υπουργού και απευθείας προνομιακής σχέσης διοικητή ΕΥΠ και Πρωθυπουργού κατά παράκαμψη του θεσμικού πλαισίου εποπτείας της ΕΥΠ.

8. Ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη / εποπτεύων της ΕΥΠ διατυπώνει τηλεοπτικά υποψία για ενδεχόμενη καταστροφή κρίσιμου ηχητικού υλικού υποκλοπών προκειμένου να μη τεκμηριώνονται οι καταγγελίες του που περιλαμβάνονται σε έγγραφα. Τίθεται συνεπώς καίριο ζήτημα ως προς τον τρόπο διεξαγωγής των παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνομιλιών. Έχει προηγηθεί για τις συγκεκριμένες παρακολουθήσεις που περιλαμβάνονται στα όσα αναφέρει ο κ. Πανούσης άδεια του Εισαγγελέως ή άδεια του Συμβουλίου Εφετών κατά το άρθρο 19 παρ. 1 Συντάγματος; Τι έχει τεθεί  υπόψη της ΑΔΑΕ; Τίθεται ζήτημα νομιμότητας τηλεφωνικών υποκλοπών.

9. Ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει τα παραπάνω δημόσια, η  Κυβέρνηση τον καλεί να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα, αυτός προσκομίζει στοιχεία στην κα Εισαγγελέα του ΑΠ και κατόπιν αυτού:

Πρώτον, οργανώνεται κυβερνητική επιχείρηση απαξίωσης του.
Δεύτερον, υποβάλλεται αμέσως μηνυτήρια αναφορά των Υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του ΓΓ της Κυβέρνησης, με ονομαστική αναφορά στον πρώην Υπουργό για παράνομη κατοχή ή ακόμη και πιθανή υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση απόρρητων υπό διάφορες νομοτυπικές μορφές ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος! Η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ουσία των καταγγελιών, αλλά στρέφεται  επιθετικά κατά του καταγγέλλοντος πρώην υπουργού της. Τίθεται ζήτημα Δημοκρατίας.

10. Ο πρώην υπουργός εξαιρεί με τις δηλώσεις του τον Πρωθυπουργό από κάθε πιθανή ευθύνη και δηλώνει ότι προσδοκά μια επαφή μαζί του για να λύσουν τυχόν πολιτικές παρεξηγήσεις. Αυτό αφορά τις προσωπικές και πολιτικές σχέσεις των δυο ανδρών. Θεσμικά όμως όλα τα παραπάνω συνιστούν ζητήματα ευθύνης του Πρωθυπουργού. Αυτός  έχει την εποπτεία των υπουργών του, την ευθύνη για την λειτουργία της κυβέρνησης, για τη λειτουργία της ΕΥΠ, για τις σχέσεις κυβέρνησης και κυβερνώντος κόμματος.



Πηγή:  iefimerida.gr


Βρείτε αυτόν που ακρωτηρίασε το σκυλάκι

photo: Menelaos Myrillas / SOOC


Tην άμεση παρέμβαση της Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε η -πέρα από κλισέ- πρωτοφανής κτηνωδία που σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Κυριακής,  στο Λουτράκι Κορινθίας: Ο δράστης, τον εντοπισμό του οποίου ζήτησε με παραγγελία της η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας,  ακρωτηρίασε τα τέσσερα πόδια του ζώου, την ουρά και το ένα του αυτί και ζωντανό το εγκατέλειψε σε κάδο σκουπιδιών! Η Εισαγγελία Κορίνθου καλείται τώρα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το περιστατικό και να βρει τον υπαίτιο.

Ο «υπαίτιος». Πόσο «λίγο» είναι. Αυτό το επίθετο φαντάζει πραγματικά πολύ μικρό στο να μπορέσει να αποδώσει με λόγια την αποτρόπαιη κακοποίηση αυτού του σκυλάκου. Τι σόι άνθρωπος μπορεί να είναι εκείνος που βασάνισε με αυτόν τον τρόπο το ζώο και με απάθεια το εγκατέλειψε στα σκουπίδια; Η Ψυχιατρική, σε τέτοιες περιπτώσεις, κάνει λόγο για εγκληματικές προσωπικότητες που πιθανώς διαθέτουν πολυσχιδή, έκνομη δράση. Ίσως αυτά τα άτομα να μπορούν να διαπράξουν κι άλλα εγκλήματα -τόσο στα μέλη που διαμένουν στο  ίδιο το σπίτι τους- όσο και να αναπτύξουν οργανωμένη εγκληματική δράση κατά της κοινωνίας. Αντίστοιχα ερωτήματα υπάρχουν πολλά. Αλήθεια, τι μπορεί να όπλισε το χέρι αυτού του ανθρώπου με τόση βαρβαρότητα για να φερθεί έτσι στον σκύλο;

Δυστυχώς, προς το παρόν, οι απαντήσεις απουσιάζουν. Το σίγουρο είναι ότι μόλις διάβασα την είδηση δάκρυα γέμισαν τα μάτια μου, ενώ οι κρόταφοί μου ήταν έτοιμοι να ανατιναχθούν από τον θυμό, που εκδηλώθηκε στην πιο αρχέγονη μορφή του. Για δευτερόλεπτα σκεφτόμουν τι θα έκανα σε αυτό το τέρας, εάν έπεφτε στα χέρια μου.

Αυτό, όμως, είναι ζούγκλα και οι συντεταγμένες πολιτείες δεν πρέπει να λειτουργούν κατά αυτόν τον τρόπο. Ο υπαίτιος, λοιπόν, πρέπει να βρεθεί, να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθεί όπως του αρμόζει, βάσει νόμων. Αλλά έπειτα και από αυτή την είδηση, άντε πείσε κάποιους ότι καλώς δεν έχουμε το Δίκαιο άλλων χωρών με την ανάλογη τιμωρία στον παραβάτη για ό,τι έπραξε. Όχι, κανείς δεν το αξίζει αυτό. Κανείς…




Σπύρος Σεραφείμ
Πηγή : protagon.gr


Μεϊμαράκης: Δεν θα απαντώ στις προκλήσεις συνυποψηφίων – Παιδιά είναι, λένε κάτι παραπάνω


«Ολοι οι υποψήφιοι πρέπει να σέβονται τη Νεοδημοκρατική ηθική που μας δίδαξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής» διεμήνυσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από την Κομοτηνή, στέλνοντας μήνυμα στους συνυποψηφίους του για την προεδρία του κόμματος.

«Δεν θα απαντώ στις προκλήσεις που δέχομαι από ορισμένους συναδέλφους που καμιά φορά ξεφεύγουν με απρεπείς όρους ή με προκλήσεις που δεν είναι σωστές με τη νεοδημοκρατική ηθική. Λέω «παιδιά είναι, μπορούν να πουν και κάτι παραπάνω»» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Υποστήριξε ότι ο ίδιος «από το 1974 διαχρονικά δεν έθεσα ποτέ ζητήματα τέτοια στο κόμμα. Είχα πάντα πολιτικές απόψεις, μπορεί να είχα πολιτικές διαφωνίες, αλλά τις εξέφραζα πολιτικά και με επιχειρήματα και σύμφωνα με τη Νεοδημοκρατική ηθική που μας δίδαξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και που περιγράφεται στο Καταστατικό μας».





Απόρρητη έκθεση στις ΗΠΑ: Ο Αμπαούντ συντόνιζε τις επιθέσεις από την Αθήνα



Την πληροφορία μετέδωσε το Fox News - Πιθανότατα η έκθεση αναφέρεται στο γνωστό «πέρασμα» του Αμπαούντ απο το Παγκράτι τον περασμένο χειμώνα

Απόρρητη έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών είχε προειδοποιήσει από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ότι ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, οργάνωνε και συντόνιζε τις επιθέσεις της ομάδας του από την πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα.

Το θέμα έβγαλε στη δημοσιότητα το δίκτυο Fox News και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την έκθεση συνέταξαν το FBI και το αμερικανικό Εθνικό Αντιτρομοκρατικό Κέντρο του υπουργείου Ασφαλείας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την έκθεση, ο Αμπαούντ σχεδίαζε σύνθετες επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος και συντόνιζε τις επιχειρήσεις από ασφαλές καταφύγιο στην Αθήνα. Προφανώς η έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών αναφέρεται στο πέρασμα του Αμπαούντ από την Αθήνα τον περασμένο χειμώνα, όταν είχε εντοπιστεί από τις ελληνικές αρχές στην περιοχή του Παγκρατίου. Ο Αμπαούντ χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνος και τον συνδέουν με τις επιθέσεις του Ιανουαρίου στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου.

«Ο Αμπαούντ διηύθυνε την επιχείρηση από ένα ασφαλές καταφύγιο στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας κινητό τηλέφωνο. Άλλα μέλη της ομάδας επιχειρούσαν από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης» αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.



Πηγή


Πρωτιά Ελλήνων στην κατανάλωση αντιβιοτικών στην Ε.Ε.



Aλόγιστη κατανάλωση αντιβιοτικών συνεχίζει να καταγράφεται στη χώρα μας. Παρά τις εκκλήσεις - προειδοποιήσεις ειδικών γιατρών και φορέων, η Ελλάδα παραμένει η χώρα με την υψηλότερη κατανάλωση αντιβιοτικών εκτός νοσοκομείων στην Ε.Ε. και υψηλά ποσοστά ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων από πολυανθεκτικά μικρόβια.

Η υπερβολική κατανάλωση αντιβιοτικών,  όχι μόνο δεν είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων υγείας αλλά ταυτόχρονα «μποϊκοτάρει» τις θεραπευτικές επιλογές των γιατρών.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), με αφορμή την αυριανή Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών, η χώρα μας το 2014 ήταν η πρώτη σε κατανάλωση αντιβιοτικών στην κοινότητα, με 34,1 ημερήσιες δόσεις κατά μέσο όρο ανά 1.000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ε.Ε. ήταν 21,6 ημερήσιες δόσεις ανά 1.000 κατοίκους. Στη χαμηλότερη θέση βρίσκεται η Ολλανδία (10,6 ανά 1.000 κατοίκους). Υψηλή κατανάλωση αντιβιοτικών καταγράφεται επίσης σε Ρουμανία, Γαλλία, Βέλγιο και Ιταλία. Μετρώντας συσκευασίες αντιβιοτικών η Ελλάδα βρισκόταν το 2014 στην 3η θέση στην Ευρώπη (3,61 κουτιά αντιβιοτικών ανά 1.000 κατοίκους την ημέρα) πίσω από τη Γαλλία και την Ιταλία (4,62 και 3,70 ανά 1.000 κατοίκους αντίστοιχα). Ωστόσο, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, διαφορές στην κατάταξη σε σχέση με τη μέση ημερήσια δόση μπορεί να οφείλονται στην περιεκτικότητα των συσκευασιών των αντιβιοτικών.

Αναφορικά με την κατανάλωση αντιβιοτικών εντός των νοσοκομείων, η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο με 2,1 μέση ημερήσια δόση ανά 1.000 κατοίκους (2 ανά 1.000 κατοίκους είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος). Ωστόσο είμαστε στην πρώτη θέση στην κατανάλωση καρβαπενεμών –που αποτελούν την τελευταία ισχυρότερη ομάδα αντιβιοτικών– με 0,143 μέση ημερήσια δόση ανά 1.000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 0,058 μ. ημ. δ. ανά 1.000 κατοίκους. Η αυξημένη χρήση των αντιβιοτικών, έξω και μέσα στα νοσοκομεία, οδηγεί σε ανθεκτικά στη θεραπεία μικρόβια. Στα ελληνικά νοσοκομεία, περισσότερο από το 50% των ενδοσοκομειακών λοιμώξεων από Klebsiella pneumoniae οφείλεται σε ανθεκτικό στα τελευταίας γενιάς αντιβιοτικών μικροοργανισμό, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την αντιμετώπισή τους από τους γιατρούς.

Οπως δήλωσε ο επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Vytenis Andriukaitis, «η απειλή της μικροβιακής αντοχής στα αντιβιοτικά αυξάνει μέρα με τη μέρα, και εάν δεν ελεγχθεί, έχει τη δυνατότητα να γυρίσει πίσω τον χρόνο κατά τουλάχιστον έναν αιώνα στην Ιατρική».


Πηγή




Το FBI προειδοποιεί την Ιταλία για τρομοκρατική επίθεση



Πιθανοί στόχοι η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, το θέατρο Λα Σκάλα και ο καθεδρικός ναός Ντουόμο στο Μιλάνο.

Το FBI προειδοποίησε τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες ότι υπάρχει κίνδυνος να διαπραχθούν τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε ιταλικό έδαφος, αλλά και στο Βατικανό.

Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, «σε απόρρητο έγγραφο που διαβιβάσθηκε στις αρχές της Ιταλίας, αναφέρεται ότι υπάρχουν τρεις πιθανοί στόχοι: η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, το θέατρο Λα Σκάλα και ο καθεδρικός ναός Ντουόμο στο Μιλάνο».

«Βάσει των στοιχείων αυτών, αποφασίσθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας», γράφει η ιταλική εφημερίδα Ιl Fatto Quotidiano.

Παράλληλα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa αναφέρει ότι το FBI απέστειλε στις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και πέντε ονόματα υπόπτων, αραβικής καταγωγής, καλώντας να γίνουν διεξοδικές έρευνες.



Πηγή : thetoc.gr


Εκκενώθηκε η ελληνογαλλική σχολή μετά από τηλεφώνημα για βόμβα




Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της αστυνομίας στην ελληνογαλλική σχολή, στην Αγία Παρασκευή, μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας.

Η σχολή εκκενώθηκε από τις αρχές, μετά το απειλητικό τηλεφώνημα, για λόγους ασφαλείας.

Το τηλεφώνημα έγινε λίγο μετά τις 08:00, ωστόσο δεν δόθηκε χρονικός ορίζοντας για την υλοποίηση της απειλής.

Δεδομένου, δε, ότι έχει ήδη παρέλθει πολύ ώρα από το τηλεφώνημα, εκτιμάται ότι πρόκειται για φάρσα.

Σε κάθε περίπτωση, η σχολή έχει εκκενωθεί και η αστυνομία διεξάγει εξονυχιστική έρευνα, πριν δώσει το «πράσινο φως» για να επιστρέψει το σχολείο στην κανονική του λειτουργία.



Πηγή



Νικολόπουλος: Καταψηφίζω το πολυνομοσχέδιο, το ίδιο θα κάνω για το Ασφαλιστικό



Ο βουλευτής επιβεβαίωσε με δηλώσεις του την πληροφορία που δημοσίευσαν σήμερα τα ΝΕΑ, ότι δεν θα ψηφίσει τα προαπαιτούμενα - "Αν θέλει ο Καμμένος ας με διαγράψει"

Την πρόθεση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκου Νικολόπουλου να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο στη σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».

«Μείον έναν μετράει, εκτός απροόπτου, από απόψε η... τρεμάμενη κυβερνητική πλειοψηφία την οποία συγκροτούν ο αγαπημένος ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Έλληνες». Όπως εγκύρως ενημερώθηκα, ο "μείον ένας", ο οποίος (φέρεται ότι) περιορίζει την πλειοψηφία που κυβερνά στις 154 έδρες, είναι ο γνωστός λατρεμένος σταρ της στήλης Νίκος "Γέροντα η ευχή" Νικολόπουλος» γράφει στη στήλη του ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει, τέλος, ότι ο κ. Νικολόπουλος δέχθηκε τηλεφώνημα την Τετάρτη από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος, όμως, δεν φαίνεται ότι κατάφερε να τον μεταπείσει.

Την πρόθεσή του επιβεβαίωσε ο ίδιος ο βουλευτής μιλώντας το πρωι της Πέμπτης στον ΑΝΤ1.

Όπως δήλωσε διαφωνεί με τις διατάξεις για τους πλειστηριασμούς ακινήτων προσθέτοντας ότι την ίδια στάση θα κρατήσει και για το Ασφαλιστικό.

«Κάποιοι από εμάς είμαστε τη Βουλή, εκπροσωπώντας μερίδα της κοινωνίας που πίστεψε ότι θα υπερασπιστούμε τις κόκκινες γραμμές μας» είπε ο βουευτής των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε ότι «κάποιοι προσπαθούν να βάλουν κάτω από το χαλί τις κόκκινες γραμμές για την προστασία της πρώτης κατοικίας»

Ερωτηθείς για το μέλλον του στους ΑΝΕΛ ο κ. Νικολόπουλος παρέπεμψε στον Πάνο Καμμένο: «Εγώ θα ήθελα οι βίοι μας να είναι παράλληλοι και να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον Πάνο Καμμένο. Θα είναι από εκεί και πέρα δική του απόφαση. Δεν εξαρτάται από εμένα».


Πηγή : protothema.gr



Βίντεο - σοκ: Η στιγμή της επίθεσης σε εστιατόριο του Παρισιού o Σαλά Αμπντεσλάμ σκοτώνει ψυχρά



Σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, η Daily Mail παρουσιάζει το πρώτο video από τις στιγμές μιας τρομοκρατικής επίθεσης από κάμερες μέσα στο μαγαζί και από διαφορετικές γωνίες δείχνοντας τι ακριβώς έγινε εκείνη τη νύχτα.

Το βίντεο ξεκινά με τους θαμώνες και τους υπαλλήλους του εστιατορίου να απολαμβάνουν αμέριμνοι το βράδυ της Παρασκευής.

Ξαφνικά o τρομοκράτης εμφανίζεται να κρατάει στα χέρια του ένα καλάσνικοφ και να πυροβολεί αδιακρίτως. Έντρομοι όλοι προσπαθούν να κρυφτούν.

Οι θαμώνες και οι υπάλληλοι του εστιατορίου προσπαθούν να κρυφτούν. Άλλοι πίσω από τραπέζια και καρέκλες, άλλοι στο υπόγειο και άλλοι στον πρώτο όροφο του μαγαζιού.

Τα επόμενα καρέ είναι συγκλονιστικά: Ο τρομοκράτης πλησιάζει τη βιτρίνα του καταστήματος και εντοπίζει μια γυναίκα στο πεζοδρόμιο. Χωρίς να διστάσει σηκώνει το καλάσνικοφ και ετοιμαζεται να της δώσει τη χαριστική βολή στο κεφάλι. Άγνωστο γιατί το όπλο φαίνεται να μπλοκάρει και έτσι η γυναίκα γλιτώνει.

Συνολικά εκτιμάται ότι στο συγκεκριμένο εστιατόριο έπεσαν περισσότερες από 30 σφαίρες με τη βρετανική εφημερίδα να υποστηρίζει ότι ο εν ψυχρώ εκτελεστής που εικονίζεται στα βίντεο είναι ο καταζητούμενος Σαλάχ Αμπντεσλάμ.














Άρχισαν τα όργανα : Την παραίτηση Σακελλαρίδη ζήτησε ο Τσίπρας



Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο κ. Σακελλαρίδης παραδίδει την έδρα του την οποία παίρνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Η τηλεφωνική τους  επικοινωνία έγινε ύστερα από διαρροές στον Τύπο ότι ο βουλευτής προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων.
«Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.
«Το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και άρα η στάση αυτή δεν δικαιολογείται» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές για τη στάση του Γαβριήλ Σακελαρίδη και την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.



Όπως μετέδωσε το Mega, συνομιλητές του κ. Σακελλαρίδη ανέφεραν ότι ο ίδιος δεν ήταν ικανοποιημένος από την τελική διατύπωση των μέτρων μετά τη συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σακελλαρίδης είχε ζητήσει να αλλάξουν αρκετές από τις διατυπώσεις, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη και ως εκ τούτου ο βουλευτής είχε αποφασίσει να μην παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων.
Διαφοροποιείται και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος
Την ίδια ώρα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος προανήγγειλε τη διαφοροποίησή του στην αποψινή ψηφοφορία, δηλώνοντας αντίθετος στις προβλέψεις για τους πλειστηριασμούς.
«Με την ψήφο τη δικιά μου το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα δεν θα επιτρέψει να μη μείνει κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη», ανέφερε μιλώντας στον Αnt1.
Στην Ολομέλεια οι πλειστηριασμοί και ο φόρος στο κρασί
Στο μεταξύ, με τους εισηγητές των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους θεσμούς.
Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι στο επίκεντρο των τοποθετήσεων των βουλευτών με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για πλήρη προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων πληθυσμού και την αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι περιορίζεται πλέον δραματικά.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται και στη διάταξη που αφορά τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί, για την οποία έχουν εκφράσει προβληματισμό και βουλευτές της συγκυβέρνησης, ενώ το ΚΚΕ έχει καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου, που γίνεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αναμένεται να ολοκληρωθεί απόψε το βράδυ.


Πηγή : ethnos.gr


Νέα φρίκη των τζιχαντιστών: Εκτέλεσαν άλλους δύο ομήρους - Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη θηριωδία



Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε σήμερα στην τελευταία έκδοση του αγγλόφωνου διαδικτυακού περιοδικού του Dabiq ότι εκτέλεσε δύο ομήρους, έναν Κινέζο και έναν Νορβηγό και ανήρτησε φωτογραφίες που απεικονίζουν όπως υποστήριξε τις σορούς των δύο ανδρών με τον τίτλο «εκτελέστηκαν αφού τους εγκατέλειψαν τα κράτη και οι οργανώσεις των απίστων».

Στο δωδέκατο κατά σειρά τεύχος του περιοδικού και με τον τίτλο «η τύχη των δύο κρατουμένων» παρουσιάζεται ένας συνδυασμός φωτογραφιών των δύο ανδρών, στην αρχή με τα μάτια καλυμμένα και κατόπιν με τα πρόσωπά τους γεμάτα αίμα, αφού προφανώς έχουν εκτελεστεί με σφαίρες.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας απέφυγε να σχολιάσει.

Τον Σεπτέμβριο η πρωθυπουργός της χώρας Έρνα Σόλμπεργκ είχε δηλώσει ότι ένας Νορβηγός πολίτης κρατείτο όμηρος στη Συρία από τον Ιανουάριο και ότι πιστευόταν ότι τον είχε αιχμαλωτίσει το Ισλαμικό Κράτος.

Η ίδια είχε επισημάνει ότι η Νορβηγία δεν σκόπευε να καταβάλει λύτρα για την απελευθέρωσή του. Η Σόλμπεργκ είχε προσθέσει ότι ο άνδρας εκείνος, που ονομαζόταν Όλε Γιόχαν Γκρίμσγκαρντ- Όφσταντ σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα το νορβηγικό ΥΠΕΞ, ήταν περίπου 40 ετών και τον κρατούσαν αιχμάλωτο διάφορες οργανώσεις από τότε που τον απήγαγαν.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας επίσης είχε γνωστοποιήσει τον Σεπτέμβριο ότι ένας Κινέζος πολίτης φαίνεται πως κρατείτο όμηρος από το Ισλαμικό Κράτος.

Στο προηγούμενο τεύχος του περιοδικού Dabiq η οργάνωση είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες των δύο ανδρών, λέγοντας ότι πρόκειται για έναν Νορβηγό και έναν Κινέζο, ενώ φορούσαν κίτρινες φόρμες και τους είχαν ξυρίσει τα κεφάλια.

Σε εκείνο το δημοσίευμα επισημαινόταν ότι οι κυβερνήσεις τους είχαν «εγκαταλείψει» τους ομήρους, ωστόσο οι κρατούμενοι ήταν «προς πώληση» και η καταβολή λύτρων θα εξασφάλιζε την απελευθέρωσή τους.

Έκανε δε λόγο για τον Κινέζο Φαν Τζινγκούι, έναν 50χρονο σύμβουλο από το Πεκίνο και τον Γκρίμσγκαρντ- Όφσταντ, ένα υποψήφιο για μάστερ στις πολιτικές επιστήμες που είχε γεννηθεί το 1967.

Στο τελευταίο τεύχος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο, την ημερομηνία ή την περιοχή όπου εκτελέστηκαν οι δύο άνδρες.



Πηγή : imerisia.gr


Κατάθεση Πανούση με αιχμές κατά υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη



Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα κληθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, όπως έκριναν αναγκαίο τα μέλη της, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά με τις καταγγελίες του περί απειλών κατά της ζωής του και της οικογένειάς του.

Την πρόταση έκανε, η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, τονίζοντας ότι θα πρέπει πρώτος να έρθει και να καταθέσει ο κ. Παρασκευόπουλος, ώστε να αποσαφηνιστούν ο ρόλος του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αρμόδιου για τα ανθρώπινα δικαιώματα Πάνου Λάμπρου, ο οποίος φέρεται, με την ιδιότητα του συμβούλου του υπουργείου Δικαιοσύνης, να έχει συνομιλίες και συναντήσεις με κρατούμενους στις φυλακές αλλά και τα ερωτήματα που προέκυψαν μετά τα όσα ανέφερε και υποστήριξε ο κ. Πανούσης.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν διαφώνησαν με την πρόταση της κ. Χριστοδουλοπούλου, ωστόσο επέμειναν στην ανάγκη να κληθούν άμεσα στην Επιτροπή Θεσμών για να την ενημερώσουν, ο Πάνος Λάμπρου, ο επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ζήτησε να κληθεί στην Επιτροπή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι από την υπόθεση Πανούση έχουν ανοίξει μείζονα θέματα, και όλα συγκλίνουν σε αυτόν, καθώς δεν έχει εποπτεύσει τους υπουργούς του και την ΕΥΠ ενώ ο ίδιος έδωσε εντολή για την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς.
Η άποψη αυτή βρήκε αντίθετους, τόσο την πρόεδρο της Επιτροπής όσο και τους βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Στην τρίωρη κατάθεση του, ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για κινήσεις σύγχυσης και αμηχανίας της κυβέρνησης, σημείωσε ότι ο ίδιος πίστευε σε μία πολιτική λύση της υπόθεσης αυτής, ενώ αρνήθηκε να καταθέσει στην Επιτροπή οποιοδήποτε έγγραφο τονίζοντας ότι έχει δώσει όλα τα στοιχεία στη δικαιοσύνη. Πρόσθεσε δε ότι, για να διασφαλίσει τον εαυτό του, τα έχει καταθέσει και σε συμβολαιογράφο έτσι ώστε, όπως είπε, "αν τυχόν πάει κάτι στραβά να δοθούν στους αρχηγούς των κομμάτων".

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη προειδοποίησε μάλιστα ότι αύριο που θα καταθέσει στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, θα ζητήσει να του δοθούν οι κασέτες με το αποδεικτικό υλικό των καταγγελιών του.

"Ελπίζω ότι δεν έχουν καταστραφεί. Είτε κασέτες είναι, είτε τίποτα άλλο, δεν καταστρέφονται σε ένα μήνα. Διαφορετικά θα έχουμε ένα "Πανούση Γκέιτ" θα γίνει ότι έγινε στην Αμερική", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πανούσης, ισχυρίστηκε στην Επιτροπή, ότι ο κίνδυνος κατά της ζωής του και της οικογένειάς του ήταν που τον ανάγκασαν τώρα να προχωρήσει στις καταγγελίες, ενώ επέκρινε έντονα την στάση των δύο υπουργών της κυβέρνησης, του υπουργού Δικαιοσύνης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ενώ υποστήριξε ότι η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν κατά παντός υπευθύνου, είναι στον αέρα και ψευδεπίγραφη.

Παράλληλα έκανε λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού του λέγοντας:

"Πιθανόν να νόμιζαν ότι θα φοβηθώ. Με ρίξανε στο στόμα του λύκου. Όλες οι ανακοινώσεις των "Πυρήνων της Φωτιάς", δεν αναφέρουν κανένα άλλο όνομα, μόνο το δικό μου. Η μόνη ερμηνεία που δίνω είναι ότι κάποιος μου φόρτωσε στη πλάτη κάποια πράγματα για να τα ξεφορτωθεί από τη δικιά του".

Και συνέχισε:

"Ξεκινάω από τον κίνδυνο κατά της ζωής μου. Δεν ανήκω σε κόμμα δεν παίζω παιχνίδια. Είμαι μόνος μου. Εφτά φορές μοναχικός καβαλάρης. Αν κάποιοι αδιαφορούν είναι δική τους υπόθεση. Κάποιοι λένε ότι θέλω να ρίξω τον Τσίπρα. Τα διαχειρίζονται λάθος. Προσπάθησα να δω τον κ. Τσίπρα γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν άλλο. Ξαφνικά έγινα φασίστας. Δεν άκουσα καταδίκη ή διάψευση από πλευράς κυβέρνησης. Χαίρομαι για αυτά που είπε χθες ο πρωθυπουργός. Αφορούσε εμμέσως και εμένα ίσως. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να τελειώνουμε. Δεν σκοπεύω να το παίξω "Ρομπέν των Δασών". Όποιος προσπαθεί με τρικ να φτιάξει συνωμοσίες, όποιος πάει να παίξει με αυτά τα θέματα θα χάσει. Πίσω δεν κάνω, είμαι 66 χρονών ας τα λύσει η δημοκρατία. Δεν φοβάμαι".
Ο κ. Πανούσης στάθηκε ιδιαίτερα στις απειλές των αδελφών Τσάκαλου, υποστηρίζοντας ότι ενισχύουν τους ισχυρισμούς του αφήνοντας αιχμές κατά των αρμόδιων υπουργών.

"Οι απειλές των αδελφών Τσάκαλου αποδεικνύουν, είναι πια αυταπόδεικτο ότι κινδυνεύει η ζωή μου. 'Ακουσα τον αρμόδιο υπουργό να λέει ότι ο Πανούσης δεν έχει κανένα φόβο. Και ήρθαν οι αδελφοί Τσάκαλου και τους βάλανε τους αρμόδιους υπουργούς στη θέση τους. Ίσως πρέπει να απολογηθούν για αυτά που λένε ότι φτιάχνω μυθοπλασίες. Γραβατομένοι υπουργοί που δεν φοράνε ποτέ γραβάτα, να πήγαιναν και να κατέθεταν μηνυτήρια αναφορά…" ανέφερε ο κ. Πανούσης ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε:

"Διάβασα για Τσάκαλο. Έχετε δε κρατούμενο επαναστάτη να βγάζει διαλόγους που έχουν διαρρεύσει ως να μην υφίστανται; Να τους διαψεύδει; Τι είναι αυτά; Η τρομοκρατία είναι τρομοκρατία. Κατήγγειλε κάτι ο Τσάκαλος. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κάτι έπρεπε να κάνει. Μια μεταγωγή τολμά να κάνει για να δείτε ποιοι διοικούνε τις φυλακές; Δεν νοείτε ο Γεωργιάδης να λέει θα τον διώξω σε 4 μήνες, και να φεύγει ο υπουργός. Να λέει πρέπει να αλλάξει ο νόμος και να γίνεται".

Στις αναφορές του για τον σύμβουλο του υπουργού Δικαιοσύνης Πάνο Λάμπρου, και απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή, γιατί ήθελε να είναι παρών στη συνάντηση του με τον Νίκο Παρασκευόπουλο, ο κ. Πανούσης ανέφερε:

"Ζήτησα από τον υπουργό Δικαιοσύνης να είναι και ο Λάμπρου στη συνάντηση γιατί ήξερα ότι μπανοβγαίνει στις φυλακές, δεν ήξερα όμως τι κάνει..."

"Δεν νομίζετε ότι στοχοποιείτε ένα στέλεχος με αυτά που λέτε συνεχώς για τον κ. Λάμπρου;" αντέδρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία.

"Το ενδιαφέρον είναι ότι ασχολούνται με την στοχοποίηση του κ. Λάμπρου και όχι ότι στοχοποιούμαι εγώ", σχολίασε ο κ. Πανούσης ενώ συνέχισε λέγοντας:

"Πραγματικά φοβάμαι περισσότερο τις κυβερνητικές αντιδράσεις παρά τους τρομοκράτες. Νιώθω ότι κάποιοι βουλευτές, αντί να λένε έχουμε ένα πρόβλημα τι πρέπει να κάνουμε, είμαι μαζί σου, πρέπει να ελέγξουμε να δούμε αν υπάρχει κάτι δεν το κάνουν. Η υπεραντίδραση της κυβέρνησης δημιουργεί επέκταση μιας απλής κίνησης Δεν πιστεύω ότι η Αριστερά πρέπει να κάνει τρικ. Πιστεύω ότι οι αριστερές κυβερνήσεις καταφέρνουν να ξεδοντιάζουν την αριστερή τρομοκρατία. Ρωτήθηκα ποιος πιστεύω ότι με στοχοποιεί. Το περίεργο είναι ότι είμαι στόχος από τα Αριστερά. Περίμενα να με δέρνουν οι δεξιοί. Δεν περίμενα από Αριστερά, και αυτό πρέπει να το απαντήσουν αυτοί και όχι εγώ".

Ο πρώην υπουργός, διέψευσε ότι ενέπλεξε στην υπόθεση πολιτικά πρόσωπα υποστηρίζοντας ότι για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει.

"Δεν είπα ότι οι κατήγοροί μου κινούνται από κομματικά ή πολιτικά κίνητρα. Από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ είπα με κυνήγησαν. Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος γράφανε εναντίον μου. Εκείνη την εποχή υπήρχαν 200 κείμενα εναντίον μου. Από Διαμαντόπουλο, Ραχήλ Μακρή, Ζωή Κωνσταντοπούλου".

Διέψευσε ακόμα ότι οι διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προέρχονται από τον ίδιο.
"Είμαι υπεύθυνος για αυτό που λέω εγώ και όχι για αυτά που αναπαράγουν άλλοι. Έχω έγγραφα, για αυτά λέω", είπε.

Απαντώντας σε αυτούς που του καταλογίζουν σκοπιμότητες ως προς τον χρόνο που επέλεξε να δημοσιοποιήσει την υπόθεση του, ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Είναι σαν να γυρνάει στο σπίτι του ο σύζυγος στις 12 το βράδυ αντί στις 3 που είχε πει και βρήκε τη γυναίκα του με άλλον και του λένε γιατί γύρισες εκείνη την ώρα. Είναι δύσκολο να κάνεις τη μήνυση μετά τη σφαίρα. Εκείνη τη στιγμή φοβήθηκα και το έκανα".

"Θέλω να δω τον πρωθυπουργό. Σε κανέναν άλλον δεν έχω εμπιστοσύνη. Όταν τον δω θα του εξηγήσω από κοντά", ανέφερε σε κάποιο σημείο ο κ. Πανούσης, ενώ σε ερώτηση γιατί δεν επέλεξε να τον ενημερώσει ο ίδιος όταν ακόμα ήταν υπουργός, αλλά ζήτησε από τον επικεφαλής της ΕΥΠ να το κάνει, ο κ. Πανούσης απάντησε:

"Διαχειρίστηκα μια προσωπική υπόθεση που αφορούσε απειλές κατά της ζωής μου με τρόπο απόλυτα θεσμικό. Δεν έκανα καμία διαρροή δεν διέρρευσε κανένα έγγραφο από μένα. Ζήτησα από τον επικεφαλής της ΕΥΠ να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Ρουμπάτης έβλεπε κάθε μέρα τον πρωθυπουργό. Και αν όχι κάθε μέρα, τον έβλεπε μέρα παρά μέρα. Ύστερα από δυο μέρες, όταν ρώτησα τον κ. Ρουμπάτη τα έδωσες στον πρωθυπουργό, μου είπε ναι. Ο πρωθυπουργός είχε πει τον Ιανουάριο, ότι η ΕΥΠ είναι πολύ σκοτεινή υπόθεση. Την ΕΥΠ την ανέλαβα επιχειρησιακά, όχι πολιτικά. Εμπιστεύομαι μόνο τον πρωθυπουργό. Κάνω μια υπόθεση εργασίας, Γιατί αυτή η υπερ-αντίδραση της κυβέρνησης; Ή είναι ένας τσαμπουκάς ή κάτι άλλο. Δεν σκοπεύω να ρίξω καμία ευθύνη στον πρωθυπουργό. Δεν ξέρω πως σκέφτεται ο πρωθυπουργός. Από τη στιγμή που δόθηκαν τα χαρτιά, πέρασαν δημοψήφισμα, εκλογές. Πιθανόν να ήταν στην ατζέντα του 25ο θέμα".

Ο κ. Πανούσης ρωτήθηκε αν νόμιμα έγιναν οι ενέργειες από την ΕΥΠ.

"Αν γίνονταν νόμιμα ή όχι οι παρακολουθήσεις είναι υπόθεση της ΕΥΠ. Επειδή έχω αλλεργία στις μυστικές υπηρεσίες, ζήτησα από τον κ. Ρουμπάτη να μου δίνει στοιχεία που αφορούν εμένα και τίποτα άλλο. Αν ήταν 20 τα ζητήματα που με αφορούσαν και μου έδωσαν τα πέντε, έχω τα πέντε. Αν τα φιλτράρισαν, δικό τους πρόβλημα όχι δικό μου", απάντησε και πρόσθεσε:

"Με τον κ. Ρουμπάτη είμαστε φίλοι 30 χρόνια. Δεν έκανε καμία παρατυπία, δεν μου έδωσε παράνομες πληροφορίες, έγγραφα μου έδωσε που αφορούσαν τη ζωή μου και κανενός άλλου".
Ακόμα, ο κ. Πανούσης έδωσε έμφαση στις απειλές που δεχόταν από το 2009 όταν έβαλαν βόμβα στο γραφείο του ενώ επέκρινε έντονα τον υπουργό Δικαιοσύνης γιατί όπως είπε, ενώ είχε ζητήσει να διαψεύσει εμπλοκή του στις φυλακές όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν το έκανε τότε.

"Εμφανίζομαι να έχω κάνει έρευνα στα κελιά για τρομοκρατία. Έγραψε ένα σάϊτ ότι μπάτσοι μπήκαν στα κελιά. Ζήτησα διάψευση από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Περίμενα, να το διαψεύσει. Δεν το έκανε τότε. Το είπε τώρα. Γιατί με πετάτε στα σκυλιά έτσι;" ανέφερε.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε την περίοδο που ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφήνοντας αιχμές για τη στάση των συναδέλφων του.

"Είχαμε μια έντονη περίοδο καταλήψεων με συγκεκριμένα αιτήματα για κρατουμένους. Είναι η πρώτη κόντρα που γίνεται τότε από την Αριστερά, στη πρώτη κυβέρνηση Αριστεράς. Είμαι ο μόνος από την κυβέρνηση που στο υπουργικό συμβούλιο διαφώνησα. Ο πρωθυπουργός, σε μεγάλο βαθμό αποδέχτηκε τις θέσεις μου και ο πρώτος νόμος που ψηφίστηκε δεν ήταν έτσι. Υπήρχε μια αγωνία πως η Αριστερά χτυπά την Αριστερά", σημείωσε.

"Το γεγονός ότι δεχόμουν απειλές είναι καταγεγραμμένο και είναι γνωστό. Μετά και την ανακοίνωση των αδελφών Τσάκαλου είναι αυταπόδεικτο. 'Αρα δεν είναι δυνατό τον κίνδυνο ζωής να τον κρίνουν οι απέξω. 'Ακουσα υπουργούς να λένε ότι δεν έχει κανένα φόβο ο Πανούσης και ήρθαν οι Τσάκαλοι και τους βάλανε στη θέση τους. Ίσως πρέπει να απολογηθούν για αυτά που λένε ότι φτιάχνω μυθοπλασίες. Από το 2009 δεχόμουν απειλές κατά της ζωής μου. Η αίσθηση των απέξω ότι αυτός δεν έχει κανένα πρόβλημα ασφάλειας έπεσε στο κενό όπως και αυτά τα περί θα βγάλω βιβλίο, φαντασιοπληξίες, ταινία Τζέημς Μπόντ", πρόσθεσε.

"Δεν θέλω να γίνω όμηρος κανενός. Μπορεί όμως εξ αντικειμένου να γίνω. Δεν είναι όμως δυνατόν να πεις άσε τη δημοκρατία να πάει πίσω, επειδή πήγε το κρασί 30 λεπτά παραπάνω", τόνισε ο κ. Πανούσης.

Αντιπαράθεση Τ. Χριστοδουλοπούλου - Γ. Πανούση-Ευ. Βενιζέλου

Το θερμόμετρο ανέβηκε αρκετές φορές στην Επιτροπή με αφορμή τις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών αλλά και τις αντιδράσεις που προκαλούσαν τα όσα υποστήριζε ο κ. Πανούσης.
Ενδεικτικό του κλίματος ήταν και η αντιπαράθεση μεταξύ της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών Τασίας Χριστοδουλοπούλου, του Γιάννη Πανούση και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου:

Γιάννης Πανούσης: "Δεν μπορώ να πω για θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης. Δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Αλλά μην φτάσουμε και στο απίθανο σενάριο ότι τα έγραψα μόνος μου. Ποιος με στοχοποιεί κ. πρόεδρε. Αυτό θέλω να βρω…"

Τασία Χριστοδουλοπούλου : "Θα σας βρει το κράτος από το 2009 ποιος σας στοχοποιεί; Τι όφειλε να κάνει το κράτος και δεν το έκανε; Έχετε πει διαφορετικά πράγματα μέχρι σήμερα…"

Ευάγγελος Βενιζέλος: "Καταλάβατε κ. Πανούση ποιος σας στοχοποιεί ή μείνατε με την απορία;"

Τασία Χριστοδουλοπούλου: "Είστε συνήγορος του κ. Πανούση κ. Βενιζέλε…"

Γιάννης Πανούσης προς την πρόεδρο Επιτροπής: "Παίζετε λάθος να λέτε ότι είναι συνήγορός μου ο

Βενιζέλος. Σταματήστε να λέτε πράγματα που σας καίνε…"

Τασία Χριστοδουλοπούλου: "Γιατί; Τι εννοείτε; Θέλω να καλύψω κανένα; Τι εννοείτε δεν με συμφέρει…"

Γιάννης Πανούσης: "Εγώ δεν έδωσα εντολή σε κανένα να παρακολουθήσει. Ο Ρουμπάτης μου τα έδωσε. Θέλετε να βγάλετε είδηση; Δεν βγαίνει…"

Τασία Χριστοδουλοπούλου: "Τον πρωθυπουργό δεν τον βλέπατε στα υπουργικά συμβούλια για να του το πείτε; Γιατί δεν τον ενημερώσατε;"

Γιάννης Πανούσης: "Έστειλα έναν έμπιστο φίλο μου να το κάνει. Το πρόβλημα είναι πώς ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός;…"

Ευάγγελος Βενιζέλος: "‘Έχετε χάσει το φλέγμα σας κ. πρόεδρε…"

Τασία Χριστοδουλοπούλου: "θα τα συμψηφίσουμε όλα; Εξεταστικές Επιτροπές…"

Ευάγγελος Βενιζέλος: "Η εξουσία ελέγχεται…"

Τασία Χριστοδουλοπούλου: "Υπάρχουν και όρια…"

Ευάγγελος Βενιζέλος: "Εδώ μιλάμε για παρακράτος σκληρό…"



Πηγή : capital.gr


17 βουλευτές ΝΔ: Υπάρχει συμφωνητικό μίσθωσης ακινήτου για το περίφημο «γραφείο εξυπηρετήσεων» Παππά - Σπίρτζη;



Με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, 17 βουλευτές της ΝΔ κλιμακώνουν την επίθεση κατά της κυβέρνησης για το κοινό γραφείο Νίκου Παππά, Χρήστου Σπίρτζη στην Συγγρού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Βήματος, στο εν λόγω γραφείο «δύο υψηλόβαθμα πρόσωπα της κυβέρνησης που έχουν νοικιάσει ένα γραφείο επί της λεωφόρου Συγγρού, όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιμετωπίζουν με το αζημίωτο τις διάφορες «εκκρεμότητές» τους»». Και έθετε το ερώτημα «ποιος εμφανίζεται ότι ενοικιάζει το γραφείο; Η Βουλή των Ελλήνων; Οι δύο υπουργοί; Ή κανένας... μεγαλοεργολάβος;».

Οι βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Λευτέρη Αυγενάκη ζητούν να κατατεθεί το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης του ακινήτου. Μάλιστα σημειώνουν ότι «δε αναφέρεται πουθενά, ούτε καν στο επίσημο site της Βουλής η εν λόγω διεύθυνση ως Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Επικρατείας κ. Ν. Παππά, ούτε επίσης αναφέρονται τηλέφωνα και στοιχεία επικοινωνίας. Εύλογα λοιπόν δημιουργείται η απορία, «τι είδους πολιτικό γραφείο είναι αυτό;»».

Η αίτηση κατάθεσης εγγράφων

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Αθήνα, 18-11-2015

ΘΕΜΑ: Υπάρχει συμφωνητικό μίσθωσης ακινήτου για το περίφημο (!) «γραφείο εξυπηρετήσεων»;

Σύμφωνα με νεότερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», στη στήλη «Βηματοδότης» αναφορικά με τα «δύο υψηλόβαθμα πρόσωπα της κυβέρνησης που έχουν νοικιάσει ένα γραφείο επί της λεωφόρου Συγγρού, όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιμετωπίζουν με το αζημίωτο τις διάφορες «εκκρεμότητές» τους», αναφέρεται «ποιος εμφανίζεται ότι ενοικιάζει το γραφείο; Η Βουλή των Ελλήνων; Οι δύο υπουργοί; Ή κανένας... μεγαλοεργολάβος;»

Επειδή ακριβώς πρόκειται για υπόθεση που απασχολεί το δημόσιο βίο, είναι σημαντικό να κατατεθούν το συμφωνητικό μίσθωσης του ακινήτου όπου θα φαίνεται ο μισθωτής και ο εκμισθωτής των εν λόγω γραφείων.

Την ίδια στιγμή δε αναφέρεται πουθενά, ούτε καν στο επίσημο site της Βουλής η εν λόγω διεύθυνση ως Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Επικρατείας κ. Ν. Παππά, ούτε επίσης αναφέρονται τηλέφωνα και στοιχεία επικοινωνίας. Εύλογα λοιπόν δημιουργείται η απορία, «τι είδους πολιτικό γραφείο είναι αυτό;»

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται οι ανωτέρω Υπουργοί όπως καταθέσουν το συμφωνητικό μίσθωσης ακινήτου.

Οι αιτούντες Βουλευτές

Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου
Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β΄ Αθήνας
Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Βουλευτής Ηλίας
Σοφία Βούλτεψη, Βουλευτής Β΄ Αθήνας
Αθανάσιος Δαβακης, Βουλευτής Λακωνίας
Κωνσταντίνος Βλάσσης, Βουλευτής Αρκαδίας
Απόστολος Βεσυροπουλος, Βουλευτής Ημαθίας
Γιώργος Στύλιος, Βουλευτής Άρτας
Άννα Καραμανλή, Βουλευτής Β΄ Αθήνας
Ιωάννης Βρούτσης, Βουλευτής Κυκλάδων
Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς
Δημήτρης Κυριαζίδης, Βουλευτής Δράμας
Στέργιος Γιαννάκης, Βουλευτής Πρέβεζας
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Βουλευτής Β΄ Αθήνας
Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βουλευτής Β’ Αθήνας
Θεόδωρος Φόρτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας




Πηγή: iefimerida.gr 


ΑΕΚ στην παράταση, νίκη και για τον Αρη, «αυτοκτονία» ΠΑΟΚ



Η ΑΕΚ «απέδρασε» από τη Ρωσία με το δεύτερο «διπλό» της στο φετινό EuroCup και συμπλήρωσε τις τέσσερις νίκες στον 6ο όμιλο και μάλιστα διαδοχικές. Η Ένωση επικράτησε στην παράταση με 82-78 (70-70κ.α.) της Κράσνι Οκτιάμπρ, σε αγώνα για την 6η ημέρα, και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση της στη φάση των «32» της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από την Κράσνι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά το «μπλάκ άουτ» που υπέστη στην 4η περίοδο σε συνδυασμό με την τρομερή απόδοση του Ντι Τζέι Κούπερ, που τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους, 11 ριμπ., 4 κλ., και 8 ας., παραλίγο να της στοιχίσει την νίκη. Στο τέλος όμως μίλησε ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Ένωσης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που πήρε την ομάδα στις πλάτες του και την οδήγησε στην δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη της. Ο 30χρονος φόργουορντ έκανε για ακόμη μια αναμέτρηση νταμπλ νταμπλ (28 πόντους και 10 ριμπάουντ) ενώ μοίρασε και 4 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του Λουκά ο Μαλίκ Χέρστον με 16 πόντους, ενώ ο Μιλόσεβιτς είχε 11π. με 9 ριμπάουντ.

Η Κράσνι εκμεταλλεύτηκε το (σύνηθες πλέον) κακό ξεκίνημα της ΑΕΚ και με τον Χάμιλτον να αναλαμβάνει το σκοράρισμα (πέτυχε 8 στο συγκεκριμένο διάστημα) κατάφερε να πάρει κλείσει την πρώτη περίοδο στο +8 (22-14). Η ΑΕΚ παίζοντας τρομερή άμυνα και με επιμέρους σκορ 4-12 κατάφερε να ισοφαρίσει στο 15΄(26-26), ενώ μέχρι το ημίχρονο είχε προλάβει να κάνει την ολική ανατροπή προηγούμενη με ένα πόντο (31-32).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ένωση συνέχισε να ανεβάζει την απόδοση της και με «αιχμές του δόρατος» στην επίθεση τους Μαυροκεφαλίδη και Χέρστον κατάφερε να στείλει στην διαφορά στους 11 (44-55 στο 26:30΄΄), ενώ στο τέλος της γ΄ περιόδου το σκορ ήταν 48-57. Οι Ρώσοι μείωσαν στους 4 (55-59) στο 32΄ αλλά με καλάθι του Χέρστον και ένα τρίποντο του Μιλόσεβιτς η ΑΕΚ πήρε πάλι διαφορά ασφαλείας (55-64 στο 34΄. Οι γηπεδούχοι βασιζόμενοι στον Ντι Τζέι Κούπερ που σημείωσε 3 τρίποντα και με επιμέρους σκορ 11-2 κατάφεραν να ισοφαρίσουν δύο λεπτά πριν την λήξη του αγώνα σε 66-66. 53΄΄ δεύτερα πριν την λήξη η Κράσνι πέρασε μπροστά με 70-68 αλλά ο «συνήθης ύποπτος», Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ισοφάρισε με σούτ. Ο Ντι Τζέι Κούπερ πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση της ομάδας του αλλά το τρίποντο που επιχείρησε ήταν άστοχο και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο ο Μαυροκεφαλίδης ήταν και πάλι καθοριστικός πετυχαίνοντας τους 7 από τους 12 πόντους της ομάδας του, οδηγώντας την σε μια νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 33-34, 48-57, 70-70κ.α., 78-82.

Κράσνι: Κούπερ 27 (4) (11 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Σοκόλοφ 8, Χάμιλτον 16 (1), Βόιτιουκ 2, Τζόνσον 17 (1), Γκουίν 2, Τκατσένκο 2, Ζάιτσεφ 4.

AEK: Γουόρεν, Κατσίβελης 2, Χέρστον 16 (2), Σάκοτα 6 (2), Μαυροκεφαλίδης 28 (10ριμπάουντ, 10/17 δίποντα, 8/8 βολές), Κάρτερ 6, Παπαντωνίου, Μιλόσεβιτς 11(1)(9ριμπάουντ), Καλαμπόκης 3, Μαυροειδής 6, Σκραμπ 4.

Άρης - Τραμπζονσπόρ 78-70

Γερά τις βάσεις για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Eurocup έβαλε απόψε στο Αλεξάνδρειο ο Αρης. Επιβλήθηκε, για την 6η αγωνιστική των ομίλων της δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, επί της Τραμπζονσπόρ με 78-70. Κάλυψε, μάλιστα, και τη διαφορά των 3 πόντων με την οποία έχασε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Τραπεζούντα (74-71). Κορυφαίοι για τους «κίτρινους» ήταν ο Θόδωρος Ζάρας (23π.), Τζαμέλ Χάγκινς (18 π., 8 ριμπ). Ξεχώρισε για τους Τούρκους ο Ντουάιτ Χάρντι (20π.).

Ο Αρης, χωρίς να θέλξει με την απόδοσή του, είχε τον έλεγχο από την αρχή του ματς. Με επιθετική αποτελεσματικότητα (11/18 δίποντα, 3/6 τρίποντα) και βασικό εκφραστή του τον Ζάρα, είχε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, με τη διαφορά του από τους Τούρκους να βρίσκεται γύρω κοντά δέκα πόντους (6’ 13-7, 14’ 28-21, 19’ 38-33). Απόσταση που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αν οι «κίτρινοι» δεν έκαναν αρκετά (για γηπεδούχο) λάθη (12 ως το 20’, τελείωσαν το παιχνίδι με 15) και δεν έδιναν δεύτερες επιθέσεις στην αντίπαλό τους (είχε 8 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο μέρος και 13 συνολικά). Οι ομάδες έφυγαν, τελικά, στα αποδυτήρια με τον Αρη μπροστά στο σκορ με 40-36 και την Τραμπζονσπόρ να απειλεί το καλάθι του με τον Χάρντι.

Το σκηνικό διαφοροποιήθηκε ουσιαστικά στην αρχή της τέταρτης περιόδου. Τότε που με διαδοχικά τρίποντα από τους ΜακΝίλ, Ζάρα, δραστηριότητα που ενίσχυσε τις πρωτοβουλίες νωρίτερα του Γουάιτ (ήταν άποντος στο ημίχρονο και τελείωσε το ματς με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ, επίσης όλα στο δεύτερο ημίχρονο), οι Θεσσαλονικείς ξέφυγαν με 14 πόντους (34’ 66-52) και λίγο αργότερα με τη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι, το +15 (36’ 70-55). Δεδομένο που τους επέτρεψε ουσιαστικά να «καθαρίσουν» με την υπόθεση της νίκης.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-36, 53-47, 78-70

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 6, Πελεκάνος 2, Τσούπκοβιτς 6 (1), Γουάιτ 13, Γουότερς 2, Ζάρας 23 (5), Χάγκινς 18, Κοέν 2, Μούρτος, Σίμτσακ 1, Μακ Νιλ 5 (1).

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ: Τζόνσον – Όντομ 13 (1), Σανλί 4, Kαντάν, Χάρντι 20 (3), Βελίτσκοβιτς 11 (3), Ντεμιρέλ, Κίνσεϊ 7, Γιλντιρίμ, Γκιουλασάν, Στιπάνοβιτς 10, Κούλιγκ 5 (1).

Ζολνόκι - ΠΑΟΚ 78-69
Ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο και δεν κατάφερε να φύγει από την Ουγγαρία με το «παρθενικό» του «διπλό» στο φετινό EuroCup. Οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν 78-69 από την Ζολνόκι Ολάι, σε αγώνα για την 6η ημέρα της διοργάνωσης, συμπλήρωσαν τις τέσσερις ήττες στον 5ο όμιλο και απώλεσαν την ευκαιρία να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση της πρόκρισης για τους «32» της διοργάνωσης.

Κορυφαίος των νικητών και «δήμιος» του ΠΑΟΚ ο Βοϊβόντα, ο οποίος σημείωσε τους 13 από τους 15 συνολικά πόντους του στην καταστροφική για την ελληνική ομάδα τέταρτη περίοδο. Από τους Θεσσαλονικείς ξεχώρισε ο Βασιλειάδης με 11 πόντους.

Η άμυνα που έβαλε τον ΠΑΟΚ γρήγορα σε τροχιά νίκης, όταν κράτησε τους γηπεδούχους στους 7 πόντους στη δεύτερη περίοδο και ξέφυγε με +12 (24-36 στο 20΄), ήταν αυτή που τελικά στοίχισε στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι μέχρι το 30΄ έβλεπαν με αισιοδοξία το σφύριγμα της λήξης (41-55), έχασαν την αμυντική τους προσήλωση στον... επίλογο του αγώνα, με την ουγγρική ομάδα να δίνει ρεσιτάλ παραγωγικότητας (σημείωσε 37 πόντους στο δ' δεκ.), να πετυχαίνει την ανατροπή και τελικά να φτάνει στη νίκη με 78-69.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 24-36, 41-55, 78-69.

ΖΟΛΝΟΚΙ ΟΛΑΙ: Κραφτ, Κέλερ 2, Βίτμαν 12 (3), Βοιβόντα 15 (1), Λούποβι 6 (2), Μπόρισοφ 10 (2), Νατιάζκο 2, Μιλόσεβιτς 13 (1), Κόβατς 10 (1), Γκρέγκορι 8

ΠΑΟΚ: Τέπιτς, Λιάπης 4, Βασιλειάδης 11, Κακαρούδης 3 (1), Τσόχλας 10 (1), Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 8, Ντούβνιακ 7 (1), Μάρκοβιτς 8 (1), Σχορτσανίτης 5, Χάτσερ 10 (2).



Πηγή : sport.in.gr


Συνελήφθη για απάτη με επενδυτικά προγράμματα



Ένας 38χρονος, που φέρεται ως «πρωταγωνιστής» απάτης, το ύψος της οποίας εκτιμάται σε 300.000 ευρώ, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.
Συνελήφθη για απάτη με επενδυτικά προγράμματα

Ένας 38χρονος, που φέρεται ως «πρωταγωνιστής» απάτης, το ύψος της οποίας εκτιμάται σε 300.000 ευρώ, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για Έλληνα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, ένα ευρωπαϊκό και το άλλο από τις Ανακριτικές Αρχές της Λαμίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς έταζε σε ανυποψίαστους πολίτες επενδυτικά προγράμματα με υψηλά ποσοστά κέρδους, αλλά σύντομα -όπως κατήγγειλαν τα φερόμενα θύματα- αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για απάτη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τουλάχιστον πέντε άτομα σε Λαμία και Θεσσαλονίκη κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα της «κομπίνας» αφού κατέβαλαν πρώτα στον 38χρονο περί τις 300.000 ευρώ για την αγορά των υποτιθέμενων επενδυτικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, η κομπίνα «στήθηκε» το διάστημα από τις αρχές του 2007 έως τα μέσα του 2009.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον αρμόδιο ανακριτή.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, real


Επανεξετάζουμε το θέμα του κρασιού, δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης



«Προβληματισμένοι» οι ΑΝΕΛΛ για τον φόρο στο κρασί – Αντιδρούν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Οι οινοποιοί προειδοποιούν για κατεδάφιση των οργανωμένων οινοποιείων

«Προβληματισμένοι» εμφανίστηκαν στην Βουλή οι ΑΝΕΛΛ όσον αφορά την ρύθμιση για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης 0,40 ευρώ ανά λίτρο κρασιού, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο με τα συμπληρωματικά προαπαιτούμενα, ενώ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν όπως ο Χρ. Μπγιάλας, ο οποίος ζήτησε ο φόρος ειδικής κατανάλωσης να μην επιβληθεί στο κρασί αλλά σε οινοπνευματώδη όπως το ουίσκι, η βότκα και το τζιν. Μάλιστα εξαιτίας των αντιδράσεων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι «επανεξετάζουμε το θέμα του κρασιού», επισημαίνοντας ότι «σε αυτή την διαδικασία δεν είμαστε δογματικοί». Επιχειρώντας να απαντήσει στους επικριτές της ρύθμισης είπε ότι δεν αφορά μόνο την εγχώρια οινοπαραγωγή αλλά και το εισαγόμενο κρασί.

Ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛΛ Δ. Καμμένος, άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει την επίμαχη διάταξη, η οποία προκαλεί τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και των οινοποιών που προειδοποιούν ότι αν περάσει θα οδηγήσει στην κατεδάφιση των οργανωμένων οινοποιείων της χώρας.

Ο κ. Καμμένος μάλιστα είπε ότι η επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί θα προκαλέσει φαινόμενα παραοικονομίας και λαθρεμπορίου. «Από την στιγμή που μπορεί να φτιάξουν την ΄΄μπόμπα΄΄ και να την πιούν τα παιδιά μας, με οινόπνευμα από την Βουλγαρία και ζάχαρη αντί για σταφύλι και όλα αυτά για να έχουμε ένα έσοδο που δυνητικά μπορεί να φτάσει έως 48 εκ. ευρώ και που δεν είναι ισοδύναμο του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, τότε να αναθεωρήσουμε την σκέψη μας και να δούμε τα θέματα υγείας, λαθρεμπορίου και συναφών παραοικονομικών δραστηριοτήτων που θα φέρουν χειρότερο οικονομικό αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας ότι «είμαστε πολύ προβληματισμένοι διότι πρέπει να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

Ο εκπρόσωπος των οινοποιών Γ. Σκούρας, ο οποίος εκλήθη να τοποθετηθεί επί της ρύθμισης, είπε ότι αν επιβληθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης «κατεδαφίζονται τα οργανωμένα οινοποιεία και ο οινοτουρισμός». «Η ελληνική οινοποιία συμβάλλει στην οικονομική αναδιάρθρωση. Τα 0, 40 λεπτά ανά λίτρο θα είναι καταστροφή», είπε επισημαίνοντας ότι την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα επιβάλλεται φόρος στο κρασί, η Ε.Ε. το επιδοτεί με μηδενικό ειδικό φόρο. «Το προβλέπει το δίκαιο της Ε.Ε.», ανέφερε ο κ. Σκούρας, σημειώνοντας ότι τυχόν υιοθέτηση της ρύθμισης αυτής είναι αντίθετα με το σύνολο των οινοπαραγωγών της Ευρώπης και ζήτησε να μην  ψηφιστεί.

Κατά της ρύθμισης τάχθηκε και η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας αν αυτό συνιστά τόνωση της πρωτογενούς παραγωγής αφού διπλασιάζει το κόστος για τους οινοπαραγωγούς. Θα κλείσουν εταιρείες παραγωγής κρασιού και θα ευδοκιμήσει το λαθρεμπόριο, τόνισε η πρώην υπουργός, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και στρατηγική αλλά φέρνει μέτρα άρπα - κόλλα που δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Αντιδράσεις για τυχερά παιχνίδια, φάρμακα και α΄ κατοικία

Αντιδράσεις υπήρξαν εκ μέρους των εκπροσώπων των φορέων και για τις ρυθμίσεις που αφορούν την επιβολή τέλους 0,5 λεπτών σε κάθε στήλη τυχερού παιχνιδιού του ΟΠΑΠ, αλλά και τις ρυθμίσεις για το εγχώριο φάρμακο και την επιβολή πλαφόν στις δαπάνες των νοσοκομείων για φάρμακα, αλλά και την πρώτη κατοικία. Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ, Γ. Πουλιμάς, είπε ότι το τέλος αυτό θα καταστρέψει την ανακύκλωση μικροποσών και επίσης αφού θα επιβαρύνει τον πελάτη θα οδηγήσει σε μειωμένο τζίρο και άρα σε μείωση και των εισόδων του δημοσίου. Είπε εξάλλου ότι η επιβολή του τέλους «θα καταστρέψει τουλάχιστον 1000 οικογένειες πρακτόρων και 6.000 συνεργατών με τα πρακτορεία».

Αλλά και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θ. Τρύφων, τόνισε ότι η ρύθμιση για τα φάρμακα αποτελεί «επιλεκτική δράση και στόχευση δίχως αποτελέσματα». Τάχθηκε πάντως υπέρ της εκλογίκευσης της δαπάνης, ενώ σημείωσε ότι «οι ρυθμίσεις θα καταστρέψουν την εγχώρια παραγωγή φαρμάκου». «Οι Θεσμοί είπαν: ένα φάρμακο που κάνει 7,8 ευρώ είναι ακριβό. Ενώ αντίστοιχα εισαγόμενα έχουν 24 ευρώ. Το φάρμακο του 1 ευρώ σίγουρα δεν θα παράγεται από ελληνική επιχείρηση αλλά και αν εισάγεται δεν θα προτιμάται από τον γιατρό και τον φαρμακοποιό», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «δεν προστατεύεται η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, αλλά προστατεύονται τα πολύ ακριβά φάρμακα». Εξέφρασε δε την διαφωνία του και για το clawback (μηχανισμός αυτόματης επιστροφής) στα νοσοκομεία. «Πρόκειται για ένα μέτρο οριζόντιο και άδικο» τόνισε και τάχθηκε υπέρ του να ελεγχθεί η συνταγογραφία σε κάθε κέντρο κόστους.

Ο εκπρόσωπος της ΕΚΠΟΙΖΩ Β. Τσιαφούτης εξέφρασε την αντίθεσή του με τις ρυθμίσεις για την πρώτη κατοικία λέγοντας ότι κάθε άλλο παρά προστατεύουν την πρώτη κατοικία και ζήτησε να επανέλθουν οι ρυθμίσεις που προστάτευαν τους μη υπαίτιους οφειλέτες.


Πηγή : tovima.gr