Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Hasna Aitboulahcen: Δείτε την πρώτη γυναίκα-καμικάζι της Ευρώπης



H πρώτη γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε σε γαλλικό έδαφος είναι η 26χρονη Χάσνα Αιτμπουλαχσέν (Hasna Aitboulahcen), ξαδέρφη του εγκεφάλου των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Την ώρα που η εισαγγελία των Παρισίων προσπαθεί να ταυτοποιήσει τη νεαρή γυναίκα που ενεργοποίησε χτες τα εκρηκτικά  με τα οποία ήταν ζωσμένη σε διαμέρισμα στο Σεν Ντενί, στο πλαίσιο μεγάλης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, τα διεθνή ΜΜΕ αποκαλύπτουν πληροφορίες για την ζωή της.

Η Χάσνα ζούσε με έναν και μοναδικό σκοπό: Να κάνει τζιχάντ (ιερό πόλεμο).  Γεννήθηκε στη Γαλλία στις 12 Αυγούστου του 1989. Η γυναίκα αυτή, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV, είναι ξαδέρφη του Αμπελχαμίντ Αμπαούντ, του ενορχηστρωτή των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.



Ήθελε να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ή το βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό "L' express".

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Χάσνα εργαζόταν σε εταιρεία τοιχοποιίας έως το 2012  στην περιοχή "Epinay sur Seine ".

Ο ρόλος της, πάντως, προβληματίζει τους ειδικούς σε θέματα τρομοκρατίας καθώς την ώρα που εισέβαλαν οι δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής στο Σεν Ντενί, η Χάσνα - αν πράγματι ήταν αυτή- βρισκόταν μπροστά από τους άνδρες βομβιστές.

«Οι γυναίκες καμικάζι που συμμετέχουν σε επιθέσεις αυτοκτονίας που φέρουν την υπογραφή του "Ισλαμικού Κράτους", όταν υπάρχουν άνδρες βομβιστές βρίσκονται πίσω από αυτούς για να τους εμψυχώνουν ψυχολογικά και ηθικά , όμως αυτή ήταν μπροστά- μπροστά», υποστηρίζει ένας ειδικός σε θέματα ισλαμικής τρομοκρατίας, υπό καθεστώς ανωνυμίας, στο γαλλικό περιοδικό.


Πηγή : protothema.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου