Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Έρχεται η προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ



Έτοιμη να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ είναι η προκήρυξη που αφορά μόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Το ΑΣΕΠ είναι έτοιμο να δεχτεί το πράσινο φως του υπουργείου Εσωτερικών για να εκδώσει την προκήρυξη για τις 152 μόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ της χώρας. 

Ήδη, εγκρίθηκε η λίστα με τις θέσεις που θα καλυφθούν από τους προστατευόμενους του ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζουμε σήμερα ήδη έχει ληφθεί η απόφαση της Επιτροπής της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 με την οποία εγκρίθηκε η κίνηση διαδικασιών πλήρωσης εκατόν πενήντα δύο (152) θέσεων μόνιμου προσωπικού, του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.) στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ.) των Ο.Τ.Α. α’ βαθμού.


Πότε θα βγει η προκήρυξη για 2.450 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία



Εντός του 2019 πρόκειται να σταλεί το αίτημα στο ΑΣΕΠ για 2.450 προλήψεις στην υγεία που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Πρόκειται στη ουσία για την συνέχεια της προκήρυξης 2Κ/2019 για 1.116 μόνιμες θέσεις επικουρικού προσωπικού στην υγεία, οποία ήδη έχει ανακοινωθεί από το ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών που μίλησαν στo ageliesergasias.gr, οι 2.450, επίσης, επικουρικού προσωπικού στην υγεία, ήδη προσδιορίζονται από το αρμόδιο υπουργείο και το σχετικό αίτημα πρόκειται να σταλεί στην Ανεξάρτητη Αρχή το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία κατάρτισης και στη συνέχεια ανακοίνωσης, της προκήρυξης. Κάτι που αναμένεται να γίνει τους πρώτους μήνες του 2020.




Απίστευτη βιαιότητα επικίνδυνων νεαρών κακοποιών! 15 άτομα λήστεψαν και ξυλοκόπησαν άγρια δύο 14χρονους μαθητές



Θύματα ξυλοδαρμού από επικίνδυνους για την δημόσια ασφάλεια νεαρούς κακοποιούς , έπεσαν δύο μαθητές Γυμνασίου, ηλικίας 14 ετών όταν τους επιτέθηκε μία ομάδα 15 νεαρών σκληρών κακοποιών στο Αιγάλεω, στο πάρκο του Μπαρουτάδικου.

Τα θύματα, κατήγγειλαν ότι τους ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας για να τους πάρουν τα κινητά και ένα ζευγάρι παπούτσια.

Τα δύο παιδιά μόλις είχαν τελειώσει από το φροντιστήριο, γύρω στις 20.00 χθες το βράδυ, και επέστρεφαν σπίτι τους μέσα από το πάρκο του Μπαρουτάδικου. Τέσσερις νεαροί επικίνδυνοι κακοποιοί ήταν κρυμμένοι πίσω από τα δέντρα και ξαφνικά άρχισαν να τους ξυλοκοπούν, ενώ άμεσα έφτασαν άλλοι δέκα συνεργοί με μηχανάκια.

Ο ένας μαθητής έμεινε λιπόθυμος με πολλά κατάγματα, και στον δεύτερο έσπασαν το σαγόνι και τα πλευρά του, ενώ παιδιά που την ίδια ώρα περνούσαν από το σημείο προσπάθησαν, μάταια, να τους σταματήσουν.

Οι γείτονες που άκουσαν τις φωνές φώναξαν την αστυνομία, ενώ τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.


Βίντεο από την εξουδετέρωση Κούρδων μαχητών από τουρκικό drone


Βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας που παρουσιάζει την εξουδετέρωση Κούρδων μαχητών της Συρίας από τουρκικό drone .

Tο video δημοσίευσε το Sigmalive, με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος να στοχεύει στρατιωτικό όχημα, το οποίο φέρεται να ανήκει στους Κούρδους μαχητές, ενώ στη συνέχεια το ανατινάζει.




Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας



Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με «επαγγελματικού» τύπου υποδομή καθώς και εσωτερική διάρθρωση με κατανομή ειδικότερων ρόλων, στο πεδίο της διακίνησης και της εμπορίας των ναρκωτικών.

Πιο αναλυτικά από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και σε σχέση με τον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης ( modus operandi ), προέκυψαν τα ακόλουθα :

τον ρόλο του αρχηγού της οργάνωσης είχε αναλάβει συλληφθείς αλλοδαπός, ο οποίος καθοδηγούσε με εντολές και οδηγίες τα μέλη της, τους προμήθευε με ναρκωτικά, αποθήκευε και φύλαγε τις ποσότητες των ναρκωτικών σε ειδικό χώρο απόκρυψης (καβάντζα), ενώ εισέπραττε και διαχειριζόταν τα χρήματα που προέρχονταν από την πώληση αυτών .
άλλος συλληφθείς αλλοδαπός, δρούσε ως παρατηρητής (τσιλιαδόρος) των χώρων φύλαξης και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών,
δύο άτομα εκτελούσαν τη νυχτερινή βάρδια (22:00-10:00), ο πρώτος επιφορτισμένος με την φύλαξη και την διακίνηση των ναρκωτικών από το υπόγειο επί της οδού Αντωνιάδου και 28ης Οκτωβρίου ακατοίκητου κτιρίου, ο δεύτερος ως παρατηρητής (τσιλιαδόρος) και διακινητής των ποσοτήτων αυτών, κατά μήκος της οδού Αντωνιάδου,
τρία άτομα είχαν αναλάβει την πρωινή βάρδια (10-22), ο πρώτος με την φύλαξη και την διακίνηση των ναρκωτικών από το υπόγειο επί της οδού Αντωνιάδου και 28ης Οκτωβρίου ακατοίκητου κτιρίου, οι δε έτεροι ως παρατηρητές (τσιλιαδόροι) και διακινητές των ποσοτήτων αυτών, σε ακαθόριστες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατά μήκος της οδού Αντωνιάδου, ενώ
οι λοιποί συλληφθέντες ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση – φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

(733) συσκευασίες ηρωίνης, βάρους -1- κιλού και -388,5- γραμμαρίων,
(607) συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -20- κιλών -411,4- γραμμαρίων,
(4) πλάκες και (20) συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, βάρους -1- κιλού και -433- γραμμαρίων,
(6) συσκευασίες κοκαΐνης, βάρους -151,9- γραμμαρίων,
(221) συσκευασίες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ( shisha ), βάρους -531- γραμμαρίων,
(2.221,5) δισκία ecstasy , με όμοιο «λογότυπο» δισκίων που έχουν κατασχεθεί στα Εξάρχεια
(67) φαρμακευτικά δισκία,
πιστόλι διαμετρήματος 6,35 mm ,
αεροβόλο πιστόλι,
περίστροφο ρέπλικα,
(88) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων,
τα χρηματικά ποσά των 3.651 € και -6- δολαρίων Η.Π.Α.,
(4) τέσσερις ζυγαριές ακριβείας,
(20) είκοσι συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
τέσσερις (4) ατζέντες και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών και χρηματικά ποσά,
σιδερογροθιά, σουγιάδες, πτυσσόμενα στιλέτα και μεταλλικοί ράβδοι (γκλοπ), μαχαίρια, σπάθα, δρεπάνι, ξύλινοι ράβδοι, ψαλίδια με υπολείμματα κατεργασμένης κάνναβης, ξύλινο σφυρί, πένσα με υπολείμματα κατεργασμένης κάνναβης, πλήθος νάιλον συσκευασιών που χρησιμεύουν για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών συνελήφθησαν 10 αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης.

Επίσης κατά την επιχείρηση, συνελήφθη μία αλλοδαπή για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ προσήχθησαν επιπλέον τέσσερις (4) αλλοδαποί, από τους οποίους οι τρεις (3) οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, για διοικητική απέλαση.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και ο δηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών .»

























Έρχεται νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020




Νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020 σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο, αλλά αυτή τη φορά θα είναι στοχευμένη και όχι οριζόντια.Τα αυξημένα έσοδα ύψους 400- 500 εκατ. ευρώ από την ένταξη 7.000 περιοχών στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων το 2020 παρέχουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει στη δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ έπειτα από αυτή που πραγματοποιήθηκε φέτος.

Εφόσον δεν διαταραχθούν οι ισορροπίες στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 10% αλλά όχι οριζόντια. Όπως αναφέρει ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η "Καθημερινή" η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές οδηγεί αναγκαστικά σε άλλες λύσεις και όχι στην οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Θα προσμετρηθεί το πόσο θα αυξηθεί η αξία των ακινήτων σε ορισμένες περιοχές αλλά και πόσο θα μειωθεί σε κάποιες άλλες.Για παράδειγμα ήδη στο κέντρο της Αθήνας, οι τιμές έχουν αυξηθεί σημαντικά, κάτι που θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Στις περιοχές αυτές θα πρέπει να γίνουν πρόσθετες παρεμβάσεις στην κλίμακα του ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε να μην χαθούν οι μειώσεις του 2019, αλλά και να προκύψει κάποιο αλλά μικρότερο όφελος από τη δεύτερη δόση των μειώσεων η οποία θα είναι της τάξεως του 10% μεσοσταθμικά.

Στόχος της κυβέρνησης είναι οι αντικειμενικές αξίες να μην αποτελέσουν εργαλείο για τη χάραξη πολιτικής, αλλά να δημιουργηθούν οι αξίες εκείνες που θα βοηθήσουν την αγορά και ταυτόχρονα θα φέρουν έσοδα στα ταμεία του Δημοσίου μέσω των αγοραπωλησιών. Ακόμη και σήμερα καταγράφονται μεγάλες αποκλίσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σημαντικές διαφορές εντοπίζονται στα ακριβότερα προάστια της Αττικής. Στο Παλαιό Ψυχικό παρά τη μείωση που έγινε, η απόκλιση παραμένει σχεδόν στο 30%, στην Εκάλη στο 37% και στη Φιλοθέη στο 43,5%.


Πηγή : dikaiologitika.gr


Μπορεί να έχασε ο Τσίπρα το Νόμπελ αλλά αν προσπαθήσει λίγο μπορεί να πάρεις το Lower για να μην ξεφτιλίζεται



Όχι ρε γαμώτο.........Στον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας Άμπι Αχμέντ Άλι και όχι στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ για το ξεπούλημα της Μακεδονίας απένειμε η νορβηγική επιτροπή το Νόμπελ Ειρήνης 2019.

Ο μόνος λόγος που η Ακαδημία δεν έδωσε στον Αλεκση το Νομπελ είναι γιατί μέσα στα επόμενα χρόνια θα τον βραβεύσει με το Νόμπελ λογοτεχνίας για το σύνολο των ομιλιών του.

 Στο twitter τον γλέντησαν όπως πάντα :