Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ντόρα Μπακογιάννη : Η απλή αναλογική είναι συνταγή ακυβερνησίας



Συνέντευξη στην εφημερίδα Αγορά, στο δημοσιογράφο Θ. Τριανταφύλλου.

Πως σχολιάζετε τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το θέμα της Cosco.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να εξαπατήσει τον αντισυμβαλλόμενο στη συμφωνία που έκανε για τον ΟΛΠ, προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντα βολεμένων συνδικαλιστών. Δεν τήρησε την υπογραφή της και όπως εξαπάτησε τους Έλληνες προσπάθησε να εξαπατήσει και τους Κινέζους. Το μόνο που τελικώς κατάφερε είναι να υποχωρήσει άτακτα και να επιβεβαιώσει σε όλους τους επενδυτές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τις επενδύσεις. Με τέτοιες πρακτικές, στέλνει λάθος μήνυμα σε κάθε επενδυτή που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ελλάδα και καταδικάζει τη χώρα σε οικονομικό μαρασμό. 
  
Τελικά πιστεύετε πως η συζήτηση για το Brexit μπορεί να αναβιώσει συζητήσεις  για Grexit ή έχει παρέλθει για εμάς αυτός ο κίνδυνος;

Ας μην στρουθοκαμηλίζουμε. Μόνο όταν η Ελλάδα σταθεί στα πόδια της και μπορέσει να βγει στις αγορές, ο κίνδυνος αυτός θα εκλείψει.

Εάν ο κ. Τσίπρας δεν αλλάξει το ταχύτερο δυνατό τη λογική της κυβέρνησής του, η οποία μάχεται την επιχειρηματικότητα, το Grexit κινδυνεύει να έρθει πάλι στο τραπέζι.

Ποια είναι η εκτίμησή σας για την Ευρώπη την επόμενη ημέρα; Η κυβέρνηση θεωρεί πως ο ευρωπαϊκός οικονομικός  κλοιός θα χαλαρώσει, οπότε θα ωφεληθούμε. Συμμερίζεστε αυτήν την αισιοδοξία;

Για να είμαι τελείως ξεκάθαρη, δεν πιστεύω ότι ακόμα και η ίδια η Ευρώπη έχει κατασταλάξει στο τι πραγματικά θέλει να κάνει. Αυτή τη στιγμή υπερισχύουν οι φωνές της νηφαλιότητας, της ψυχραιμίας και της άρνησης των σπασμωδικών κινήσεων. Παρά ταύτα το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ και η ανησυχία μεγάλη. Το Βrexit άνοιξε ορέξεις στις υπόλοιπες ακραίες λαϊκιστικές δυνάμεις στην Ευρώπη, ότι μπορούν να πετύχουν και αυτές ένα ανάλογο αποτέλεσμα και να βρεθούν στην ηγεσία των χωρών τους. Αυτό θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα. Σήμερα ξέρουμε μετά βεβαιότητας ότι η έξοδος της Βρετανίας θα μειώσει το ευρωπαϊκό ΑΕΠ και τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, άρα εμείς που είμαστε λήπτες ευρωπαϊκών πόρων θα ζημιωθούμε.

Το bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα δεν είναι υπερβολικό ;Γιατί απορρίπτετε ένα αναλογικότερο σύστημα; 

Απορρίπτουμε την απλή αναλογική. Η απλή αναλογική είναι συνταγή ακυβερνησίας, το ξέρουν όλοι. Δεν υπάρχει κανένας, ο οποίος να μην αντιλαμβάνεται ότι με απλή αναλογική, η συγκρότηση κυβέρνησης θα απαιτεί τη συνεργασία 4 κομμάτων. Και αυτό με το πολιτικό κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα νομίζω ότι δεν μπορεί να δώσει αποτελεσματική κυβέρνηση. Η ΝΔ επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συμμαχία, αλλά η πραγματικότητα έχει αποδείξει ότι μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να παραγάγει έργο. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ένα άλλο bonus, μικρότερο, μια τέτοια πρόταση έχει καταθέσει το Ποτάμι, όμως στην απλή αναλογική δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Θα εξυπηρετήσει ενδεχομένως δύο-τρία μικρά κόμματα, τα οποία θα αποκτήσουν έναν βουλευτή παραπάνω και το τίμημα για τη χώρα θα είναι η ακυβερνησία.

Στη ΝΔ λέτε πως η κυβέρνηση δεν θα βρει τελικά τους 200 βουλευτές . Που εδράζετε την πεποίθηση σας αυτή από τη στιγμή που ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων «φλερτάρουν» με την απλή αναλογική;

Έχω δει πολλά φλερτ που δεν καταλήγουν σε γάμο. Ούτως η άλλως οι ψήφοι των κομμάτων που αναφέρατε δεν επαρκούν.
Έχετε εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη βάση, σε αντίθεση με την θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Πως θα βρεθεί μία κοινή συνισταμένη στο κόμμα;
Υπάρχουν θετικά και αρνητικά και στα δύο ενδεχόμενα, τα οποία θα συζητήσουμε. Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ έχει δημοκρατικές διαδικασίες. Η πλειοψηφία θα αποφασίσει για την θέση του κόμματος.

Η εκτίμηση είναι πως το κλείσιμο της αξιολόγησης έδωσε μια πολιτική ανάσα στην κυβέρνηση. Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκλογές , τις οποίες εσείς εξακολουθείτε να ζητάτε;

Πιστεύω ότι από το φθινόπωρο τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την κυβέρνηση σε όλους τους τομείς. Η απόλυτη αποτυχία της διαπραγμάτευσης καθώς και της καθημερινής διαχείρισης των θεμάτων είναι φανερή. Την πρώτη ψυχρολουσία από τις περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου ένιωσαν χθες οι συνταξιούχοι που πήγαν να πάρουν τις συντάξεις τους και τις βρήκαν πετσοκομμένες, μετά την κατάργηση του ΕΚΑΣ και το κόψιμο των επιδομάτων. Όταν θα υπάρξουν και οι απώλειες στα εισοδήματα των νοικοκυριών, εξαιτίας της νέας βαριάς φορολογίας σε συνδυασμό με τα δύσκολα μέτρα της επόμενης αξιολόγησης, τα πράγματα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα δυσκολέψουν πολύ.


Προκλητική και γραφική η Ελενη Αυλωνίτου : Το ΕΚΑΣ είναι άδικο, να κοπεί




Έχουμε ακούσει από την συγκεκριμένη κυρία τα απίστευτα να βγαίνουν από το στόμα της με την εκνευριστική φωνή της και τις κραυγές της που δεν αφήνουν κανένα να μιλήσει.

Τώρα προκαλεί κιόλας τους άμοιρους συνταξιούχους λέγοντας τα πράγματα όπως κάποιος της τα είπε η όπως αυτή τα κατάλαβε όταν από κάπου τα άκουσε.

Η αλήθεια είναι ότι η κυρία Αυλωνίτου άλλα ακούει, άλλα λέει, άλλα καταλαβαίνει και έτσι καταντάει γραφική εκτός από εκνευριστική.

Σήμερα λοιπόν στον ΣΚΑΙ προκάλεσε παίρνοντας μια πρωτοφανή θέση  η οποία είπε ότι το προνοιακό επίδομα του ΕΚΑΣ είναι άδικο και για αυτό πρέπει να φύγει! 

«Το ΕΚΑΣ επειδή είναι προνοιακό πρέπει να φύγει, γιατί δεν είναι δίκαιο να πηγαίνει ο άλλος με 15 χρόνια εργασίας και με το ΕΚΑΣ να παίρνει τα ίδια χρήματα με αυτόν που έχει ανταποδοτικά οφέλη για 30 χρόνια εργασίας» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. 


Το χειρότερο είναι ότι δεν είναι η μοναδική γραφική μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.




Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης ιδιοκτήτης της Jetoil



Νεκρός βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο σπίτι του στον Διόνυσο ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης, 84 ετών, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας πετρελαιοειδών Jetoil.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, πρόκειται πιθανότατα για αυτοκτονία με όπλο το οποίο βρέθηκε δίπλα του και ο ίδιος έχει μόνο ένα τραύμα απο βολίδα. 

Η Jetoil έχει καταθέσει αίτηση προστασίας από τους πιστωτές βάσει του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η εταιρεία, αναφερόμενη στους λόγους που την οδήγησαν στην κατάθεση της αίτησης, σημειώνει την ανάγκη προστασίας από τους πιστωτές της προκειμένου να υλοποιήσει σχέδιο εξυγίανσης. 

Αποδίδει τα προβλήματα και τη συσσώρευση συνολικών υποχρεώσεων ύψους 314,5 εκατ. ευρώ προς πιστωτές στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας διεθνώς.

Η Jetoil είχε ιδρυθεί στα τέλη του 1960 από τους αδερφούς Κυριάκο, Γιώργο και Νίκο Μαμιδάκη.





Μελέτη αποκαλύπτει την εξίσωση της ευτυχίας




...και γιατί αυτή η εξίσωση είναι διαφορετική για τις ιδιοφυΐες, εντοπίζοντας μία πρωτοφανή λεπτομέρεια.

Όλοι αναζητούν την ευτυχία. Ορισμένοι είναι αρκετά τυχεροί ώστε να τη βρουν -νωρίτερα ή αργότερα. Κάποιοι άλλοι μπορεί να ξοδέψουν μία ζωή στο κυνήγι. Κανείς, μάλλον, δεν μπορεί να πει πού κρύβεται -ο καθένας την ανακαλύπτει, κατά κανόνα, κάπου αλλού. Αν είχαμε, όμως, ένα γενικό πλάνο να ακολουθήσουμε δεν θα ήταν τα πράγματα λίγο πιο εύκολα;

Η δουλειά δύο εξελικτικών ψυχολόγων, του Satoshi Kanazawa της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου και του Norman Li του Πανεπιστημίου Διαχείρισης της Σιγκαπούρης, οι οποίοι επιχείρησαν να απαντήσουν στο ερώτημα "ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ικανοποίησή μας από τη ζωή", μπορεί να βοηθήσει.

Η "εξίσωση της ευτυχίας"

Οι δύο ερευνητές προτείνουν με μελέτη τους η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Psychology, μία νέα ιδέα, τη "Θεωρία της Σαβάνας για την Ευτυχία" (Savanna Theory of Happiness), σύμφωνα με την οποία, ο τρόπος ζωής των προγόνων μας αποτελεί το θεμέλιο στο οποίο στηρίζεται η εξίσωση της ευτυχίας για εμάς, σήμερα.

Με βάση αυτήν την υπόθεση, οι Kanazawa και Li προέβλεψαν ότι η πυκνότητα του πληθυσμού και η συχνότητα κοινωνικοποίησης με φίλους, δύο από τις βασικές διαφορές μεταξύ της ζωής των προγόνων μας και της δικής μας, θα ήταν δύο από τους ισχυρότερους παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν την ευτυχία των ανθρώπων.




Πραγματοποιώντας μία μεγάλη έρευνα, σε δύο στάδια, με τη συμμετοχή περίπου 15 χιλιάδων ανθρώπων, ηλικίας 18 έως 28 ετών, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις τους ότι:


  • όσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα πληθυσμού στο μέρος όπου ζει ένα άτομο τόσο λιγότερη είναι η ικανοποίηση αυτού του ατόμου από τη ζωή του



  • όσο πιο συχνά κοινωνικοποιείται ένα άτομο με φίλους τόσο μεγαλύτερη είναι η ικανοποίηση αυτού του ατόμου από τη ζωή του


Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι η εξίσωση της ευτυχίας πάει κάπως έτσι: "πιο αραιός πληθυσμός + περισσότερη ώρα με φίλους = ευτυχισμένη ζωή".

Πώς η ζωή των προγόνων μας επηρεάζει την ευτυχία μας

Από την εξήγηση που δίνουν οι ερευνητές στα παραπάνω, προκύπτει το όνομα "θεωρία της σαβάνας". Ειδικότερα, σύμφωνα με τους εξελικτικούς ψυχολόγους, ο ανθρώπινος εγκέφαλος εξελίχθηκε για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του περιβάλλοντος των προγόνων μας στην αφρικανική σαβάνα, όπου ο πληθυσμός ήταν αραιός με ένα άτομο ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Ως εκ τούτου, οι σημερινές συνθήκες ζωής, με τις πολυπληθείς, πυκνοκατοικημένες πόλεις, έχουν λογικά ως αποτέλεσμα τη λεγόμενη "εξελικτική τριβή" -είναι ακριβώς αντίθετες από εκείνες οι οποίες θεωρούνταν ιδανικές από τους προγόνους μας για ευτυχισμένη ζωή. Και ο εγκέφαλός μας ακόμα τις αντιλαμβάνεται ως τέτοιες.

Από την άλλη, στις προϊστορικές κοινωνίες κυνηγών - τροφοσυλλεκτών των προγόνων μας, οι άνθρωποι ζούσαν σε ομάδες των 150 περίπου ατόμων. Σε τέτοια περιβάλλοντα, η συχνή επαφή με τους φίλους και τους συμμάχους ήταν, πιθανότατα, αναγκαία για την επιβίωση και την αναπαραγωγή των ανθρώπων.

Καθώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος ανέπτυξε ψυχολογικούς μηχανισμούς οι οποίοι αντιδρούν θετικά σε αυτήν τη συνθήκη, οι σύγχρονοι άνθρωποι συνδέουν την αλληλεπίδραση με φίλους και οικογένεια, με υψηλότερα ποσοστά ευτυχίας -και αισθάνονται έτσι.

Υπήρξε, ωστόσο, μία σημαντική εξαίρεση στον ανωτέρω κανόνα.

Η "εξίσωση" αλλάζει για τις ιδιοφυΐες

Στη μελέτη τους, οι Li και Kanazawa παρατήρησαν ότι οι δύο παραπάνω παράγοντες (πυκνότητα πληθυσμού και κοινωνικοποίηση με φίλους) επηρεάζουν διαφορετικά μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων: τους ιδιαίτερα ευφυείς ή με μία λέξη, τις ιδιοφυΐες (αν και δεν αναφέρονται μονάδες IQ στη μελέτη, γενικά ως ιδιοφυΐες χαρακτηρίζονται οι άνθρωποι με IQ άνω του 140).

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές -οι οποίοι στα πλαίσια της έρευνάς τους μέτρησαν και τα IQ των συμμετεχόντων- διαπίστωσαν ότι η αρνητική επιρροή της πυκνότητας του πληθυσμού στην ικανοποίηση από τη ζωή τους ήταν χαμηλότερη κατά το ήμισυ για όσους ήταν ιδιαίτερα ευφυείς.

Γιατί; Οι ειδικοί απαντούν ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι απλά είναι πιο ικανοί να αντιμετωπίσουν την "εξελικτική τριβή" που προκαλείται από τις διαφορές των συνθηκών του παρελθόντος με τις συνθήκες του παρόντος και ως αποτέλεσμα, να μην επηρεάζονται όσο οι υπόλοιποι.

Η μοναξιά της εξυπνάδας

Ακόμα πιο εντυπωσιακά, όσο αφορά την επίδραση στην ευτυχία της αλληλεπίδρασης με φίλους, διαπιστώθηκε ότι στην περίπτωση των εξαιρετικά ευφυών ανθρώπων αυτή είναι αντίστροφη -με άλλα λόγια, όσο πιο συχνά οι εξαιρετικά ευφυείς κοινωνικοποιούνταν με τους φίλους τους, τόσο λιγότερο ικανοποιημένοι ήταν από τη ζωή τους.




Οι Li και Kanazawa διαπίστωσαν, δηλαδή, ότι οι ιδιοφυΐες χρειάζονται περισσότερο χρόνο μόνοι για να είναι χαρούμενοι. Γιατί;

Κατά κάποιο τρόπο, η νέα μελέτη χωρίς να το δηλώνει ρητώς, ενδεχομένως να επιβεβαιώνει την προκατάληψη ότι οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο μοναχικοί, καθώς δυσκολεύονται να κατανοήσουν τα ενδιαφέροντα των λιγότερο ευφυών και προτιμούν, για παράδειγμα, να περνούν τον χρόνο τους προσπαθώντας να ανακαλύψουν, να εφεύρουν κάτι ή να αναπτύξουν μία θεωρία.

Ωστόσο, οι Kanazawa και Li δεν επιχειρούν να εξηγήσουν το συγκεκριμένο φαινόμενο, επισημαίνοντας την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα. 

"Εξ όσων γνωρίζουμε, κανένας άλλος δεν έχει επιδείξει στο παρελθόν τη στατιστική σχέση μεταξύ της κοινωνικοποίησης με φίλους και της ευφυΐας ούτε ότι τα εξαιρετικά ευφυή άτομα είναι λιγότερο ικανοποιημένα με τη ζωή αν αλληλεπιδρούν με τους φίλους τους πιο συχνά", γράφουν.


Πηγή : pathfinder.gr


Νέα τουρκική πρόκληση! Μουεζίνης μέσα στην Αγία Σοφία καλεί για προσευχή – ΥΠΕΞ: Δείξτε επιτέλους σεβασμό!




Αφού μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί, τον περασμένο μήνα, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις! Για πρώτη φορά, ύστερα από 81 χρόνια, ο μουεζίνης (μουσουλμάνος ιερέας) απηύθυνε το παραδοσιακό κάλεσμα για την προσευχή, το adhan, μέσα από την Αγία Σοφία, ενώ μέχρι τώρα καλούσε σε προσευχή από τους μιναρέδες.


Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ευστράτιος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το σημερινό κάλεσμα σε μουσουλμανική προσευχή μέσα από το χώρο του παγκοσμίου μνημείου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, απάντησε τα εξής:

«Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και δυσφορία μας για ένα ακόμη βήμα που υπονομεύει τον χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και που προφανώς δεν συνάδει με τις αρχές που οφείλουν να διέπουν ένα σύγχρονο, κοσμικό κράτος.

Έχουμε κατ' επανάληψη τονίσει με σειρά ενεργειών μας με σκοπό την ενημέρωση κρατών και διεθνών οργανισμών, ότι η απόπειρα αλλαγής χρήσης από μουσείο σε τέμενος της Αγίας Σοφίας που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά είναι ένα διεθνές ζήτημα. Ένα ζήτημα μείζονος σημασίας που άπτεται της προστασίας της ταυτότητας ενός μνημείου που ανήκει στον πανανθρώπινο πολιτισμό.

Αυτό πρέπει να το αντιληφθεί πρώτη από όλους η Τουρκία. Την καλούμε για άλλη μια φορά να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού και να σταματήσει να υποστηρίζει αναχρονιστικές και ακατανόητες δραστηριότητες. Οφείλει να επιδείξει, επιτέλους, τον απαιτούμενο σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για σεβασμό του συνόλου των μνημείων που βρίσκονται στην επικράτειά της, χριστιανικών ή μη».



Πηγή : newsit.gr



Κατάθεση Κλίντον στο FBI για τη χρήση του προσωπικού e-mail της



Κατάθεση στο FBI έδωσε η Χίλαρι Κλίντον για τη χρήση ιδιωτικού server και του προσωπικού της λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διάρκεια της θητείας της ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ σημείωσε ότι η Χίλαρι Κλίντον αποφάσισε η ίδια να μιλήσει με το FBI.

H κατάθεση της Κλίντον διήρκεσε 3,5 ώρες.

Η υπόθεση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ αναζωπυρώθηκε, μεσούσης της προεκλογικής της εκστρατείας, στα τέλη Ιανουαρίου όταν η αμερικανική διπλωματία ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν σε αυτήν άκρως απόρρητα μηνύματα.

Το FBI ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα, ενώ ερευνητής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Κλίντον παραβίασε τους κανονισμούς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυγή κυβερνοεγκλημάτων.

Η ίδια η υποψήφια των Δημοκρατικών αρνείται ότι στα προσωπικά της e-mail περιλαμβάνονταν απόρρητες πληροφορίες.

Εν τω μεταξύ, θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε συνάντηση της υπουργού Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Η Λορέτα Λιντς περιέγραψε τη συνάντηση ως συνάντηση «κοινωνικής φύσεως», αλλά παραδέχθηκε ότι θα μπορούσε να «ρίξει σκιά» στο πώς θα εκληφθεί η εμπλοκή της στην υπόθεση.

Η ίδια πάντως δήλωσε ότι θα κάνει δεκτά τα αποτελέσματα της έρευνας του FBI και των εισαγγελέων για το εάν η Χίλαρι Κλίντον θα πρέπει να διωχθεί.



Newsroom ΔΟΛ


Μπαγκλαντές: Λουτρό αίματος από τον ISIS με 26 νεκρούς-Ιταλοί στα θύματα




Σε μακελειό κατέληξε η επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων στο εστιατόριο σε συνοικία όπου κατοικούν διπλωμάτες και αλλοδαποί στην Ντάκα του Μπαγκλαντές

Σε μακελειό κατέληξε η επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων στο εστιατόριο σε συνοικία όπου κατοικούν διπλωμάτες και αλλοδαποί στην Ντάκα του Μπαγκλαντές. Οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι, οι 20 ξένοι, ανάμεσά τους οι έξι τρομοκράτες. Ολα τα θύματα, ανάμεσά τους πολλοί Ιταλοί σύμφωνα με το ιταλικό ΥΠΕΞ, έφεραν τραύματα από αιχμηρά όπλα. 13 άνθρωποι διασώθηκαν, ένας Ιάπωνας και δύο άτομα από τη Σρι Λάνκα. Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από 12 ώρες ομηρίας των αλλοδαπών από ενόπλους που εισέβαλαν στο εστιατόριο το βράδυ της Παρασκευής. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα κορίτσι από την Ινδία.

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη και μάλιστα μέσω του Amaq δημοσιοποίησε φωτογραφίες από το εσωτερικό του καφέ που δείχνουν τα θύματα. Δεν έχει βεβαιωθεί εάν οι εικόνες αυτές είναι αυθεντικές. 

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, οι ένοπλοι είχαν ζητήσει την απελευθέρωση ενός ηγέτη της εκτός νόμου μαχητικής οργάνωσης Τζαμάατ-ουλ-Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές (JMB), ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα.

Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα δήλωσε πως έξι ένοπλοι σκοτώθηκαν επίσης και ένας συνελήφθη ζωντανός κατά την επιδρομή που πραγματοποιήθηκε τα χαράματα στο εστιατόριο από κομάντος του Μπανγκαλντές. Η πρωθυπουργός τόνισε πως είναι αποφασισμένη να ξεριζώσει την τρομοκρατία. "Είναι μια απαίσια ενέργεια. Τι είδους μουσουλμάνοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Δεν ανήκουν σε καμιά θρησκεία", δήλωσε. "Ο λαός πρέπει να αντισταθεί σ' αυτούς τους τρομοκράτες. Η κυβέρνησή μου είναι αποφασισμένη να ξεριζώσει την τρομοκρατία στο Μπανγκλαντές".

Το γειτονικό Πακιστάν καταδίκασε επίσης σήμερα την "παράλογη τρομοκρατική επίθεση" στην Ντάκα, εξέφρασε την αλληλεγγύη του και απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και στον λαό και την κυβέρνηση του Μπανγκλαντές.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 8 ή 9 ένοπλοι ηλικίας από 20 έως 30 ετών εισέβαλαν στο εστιατόριο σε μια στιγμή που ήταν γεμάτο με αλλοδαπούς ρίχνοντας χειροβομβίδες και πυροβολώντας αδιακρίτως. 




Πηγή : thetoc.gr


“Τρεις κι ο κούκος” σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ



Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη προτίμησαν όπως φαίνεται να απέχουν από την πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε το κυβερνών κόμμα και στην οποία θα μιλούσε, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

Άλλωστε επρόκειτο για μια εκδήλωση που ερχόταν μόλις λίγες ώρες, αφού οι συνταξιούχοι είχαν γυρίσει από τα ATM, έχοντας δει τη σύνταξή τους μειωμένη. Ως εκ τούτο, μια εκδήλωση με τον υφυπουργό Εργασίας δεν θα ήταν ιδιαίτερα... εμπορική και αν ήταν, δεν θα ήταν για τους λόγους που θα ήθελαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα τελικώς ήταν καταθλιπτική, με τον Τάσο Πετρόπουλο, να αναγκάζεται να μιλήσει σε σχεδόν 10 ανθρώπους και πολλές πολλές άδειες καρέκλες.







Πηγή: kozan.gr


Επιστολή – κόλαφος από Κομισιόν για το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο




Επιστολή - έγκληση προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς των Ν. Παππά και Χρ. Σπίρτζη για χειραγώγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος απέστειλε ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος Γκ. Έντινκερ.
Η επιστολή, που αποκαλύπτει η «Κ», θέτει ουσιαστικά την Ελλάδα στον προθάλαμο της παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενώ θεωρείται ενδεικτική προθέσεων της Κομισιόν και για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. 
Στην επιστολή της η Κομισιόν εγείρει σειρά ενστάσεων και καλεί την κυβέρνηση  να δώσει το ταχύτερο δυνατόν εξηγήσεις καθώς η Επιτροπή έχει εδραία άποψη πως με τις νομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης: 
  • επιχειρείται η χειραγώγηση της ανεξάρτητης αρχής που ρυθμίζει την τηλεοπτική αγορά, κάτι που αντιβαίνει ευθέως στα κοινοτικά δεδομένα 
  • Αμφισβητείται η δημοπράτηση του φάσματος που ανατέθηκε στη Digea
  • Επιχειρείται η συγκέντρωσή εξουσιών και κανονιστικών αρμοδιοτήτων στα χέρια κυβερνητικών στελεχών αντί των ανεξάρτητων αρχών που προβλέπει το Σύνταγμα. 
Στην ίδια επιστολή, η κυβέρνηση καλείται σε αυστηρό τόνο να απαντήσει άμεσα γιατί δεν αξιοποιήθηκε ευρύτερα το τηλεοπτικό φάσμα ενώ εμφανώς δηλώνεται ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί κατατείνουν στο να ωφελήσουν τον κρατικό φορέα ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΤ).
Η επιστολή του Επιτρόπου Εντιγκερ αποτελεί ουσιαστικά απάντηση σε επιστολή που ειχε στείλει, προ μηνός, ο κ. Νίκος Παππάς (τρίτο συνημμένο αρχείο), το περιεχόμενο της οποίας, εκ του αποτελέσματος κρίνεται, οτι δεν ικανοποίησε τα κοινοτικά όργανα. Αξιζει να σημειωθεί οτι ο κ. Παππάς διαβεβαίωνε ότι ολη η διαχείριση εκ μέρους της κυβέρνησης θα γίνει με σεβασμό στην κοινοτική νομοθεσία και πρακτική...

Αναλυτικά οι επιστολές της Κομισιόν και του κ. Παππά:

Πηγή : kathimerini.gr