Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Για σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλου της ΕΥΠ δικάζεται ο διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ρουμπάτης

 


Στο σκαμνί του κατηγορούμενου θα καθίσει, στις 17 Φεβρουαρίου 2023, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ρουμπάτης, για σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας – αξιωματούχου, που υπηρετούσε ως διοικήτρια σε κομβικό κλιμάκιο της χώρας στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Γιάννης Ρουμπάτης αντιμετωπίζει το αδίκημα της παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών.

Στη μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον του, η 42χρονη αξιωματούχος της ΕΥΠ περιγράφει με γαργαλιστικές λεπτομέρειες τις έκνομες συμπεριφορές του τότε επικεφαλής της υπηρεσίας.

Ο Ρουμπάτης έχει μηνυθεί και από τον Στέργιο Πιτσιόρλα, υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, για την σε βάρος του και εν γνώσει του Αλέξη Τσίπρα, παρακολούθηση.

Στην μήνυση αναφέρει η παθούσα:

«Καθίσταται σαφές από τα περιστατικά, που ιστορούνται, ότι ήδη τα Χριστούγεννα του 2016, κατά την μετάβασή μου Υπηρεσία και τη συνάντηση στο γραφείο του, με παρακίνησε να πάω σε ένα μικρό δωμάτιο που διατίθεται για την ξεκούραση του και εκεί ανακάλυψα πως μου είχε αγοράσει ένα δώρο. Ανοίγοντάς το, ήρθα σε εξαιρετικά αμήχανη θέση διότι επρόκειτο για ένα σετ ακριβών και μάλλον αποκαλυπτικών εσωρούχων και μία καλτσοδέτα! Από πλευράς μου, κατακόκκινη και ταραγμένη, του είπα ότι δεν γινόταν να το δεχθώ και τότε εκείνος, κατά την προσφιλή του τακτική, επιχείρησε να αναστρέψει το κλίμα, προτρέποντάς με να τα αξιοποιήσω με τον σύντροφό μου! Πάντως, κάποιες μέρες αργότερα και ενώ είχα επιστρέψει, με πίεζε φορτικά μέσω αλλεπάλληλων μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων «τουλάχιστον να φορούσα το επάνω μέρος και να του έστελνα μία φωτογραφία για να δει αν μου πηγαίνουν»!!!

«… Η πίεσή του ήταν τόσο έντονη και συνεχής φτάνοντας μάλιστα και στα όρια της απειλής με διάφορα υπονοούμενα ακόμα και για την επαγγελματική μου εξέλιξη. Η απειλή ήταν πάντοτε η ίδια, ότι δηλαδή θα με έπαιρνε από την (…) και θα με έκλεινε σε κάποιο γραφείο στην Αθήνα, αν και όπως σχολίαζε ο ίδιος, κάτι τέτοιο θα ήταν ανυπόφορο “για ένα ελεύθερο άλογο σαν εμένα”. Το γεγονός αυτό με αναστάτωσε πολύ. Αφού απενεργοποίησα το τηλέφωνο ταραγμένη και φοβισμένη ξέσπασα σε κλάματα. Θυμάμαι πως εκείνο το βράδυ, είχα κλάψει τόσο πολύ και δεν είχα κατορθώσει να κοιμηθώ, ούσα σε άθλια ψυχολογική κατάσταση».

Η μηνύτρια, αφού αναφέρεται και σε άλλα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Γ. Ρουμπάτη, καταλήγει στη μήνυσή της:

«… Καθίσταται φανερό, ότι δεχόμουν απειλή βίας, η οποία αφορούσε ευθέως στην βίαιη – τελούσα σε σχέση υπηρεσιακής εξάρτησης – συμμόρφωσή μου σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και μάλιστα πειθαναγκαζόμενη να υποβληθώ σε πράξεις που ανάγονταν στα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, ώστε να δύναται ο μηνυόμενος να με πλησιάζει όλο και πιο πολύ…».

Η άρνηση της 42χρονης να υποκύψει στις σεξουαλικές ορέξεις του τότε διοικητή της ΕΥΠ είχε σαν αποτέλεσμα να την μεταθέσει εκδικητικά από το κλιμάκιο της Βόρειας Ελλάδας όπου υπηρετούσε στην Αθήνα, να την τοποθετήσει σε θέση “ψυγείο” και να κινήσει εναντίον της πειθαρχική έρευνα με σκοπό την ηθική και ψυχολογική της καταρράκωση.

Και όχι μόνον αυτό… Τον Μάιο του 2018, ο Γ. Ρουμπάτης ανακοίνωσε σε επιλεγμένους δημοσιογράφους, από τους οποίους ζήτησε να μην αναφέρουν το όνομά του, ότι η μηνύτρια συμμετέχει δήθεν σε ευρύτερο σχέδιο συνωμοσίας κατά της ΕΥΠ και μάλιστα «με πιθανή την εμπλοκή τρίτων μη φιλικών προς την Ελλάδα χωρών»!!!

Στις 17 Φεβρουαρίου όμως ο Γ. Ρουμπάτης δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τη φράση «ανώτατος αξιωματούχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών» ή τον κωδικό “Γιόχαν”. Θα πρέπει να εμφανιστεί ο ίδιος στο Δικαστήριο και να απολογηθεί για όσα του καταμαρτυρεί η 42χρονη πράκτορας


με πληροφορίες από το διαδύκτιο!!!



Εγκεφαλικό στους ανθέλληνες του ΣΥΡΙΖΑ - Telegraph: Πιο κοντά από ποτέ στην επιστροφή των Γλυπτών

 



Εγκεφαλικό στους ανθέλληνες του ΣΥΡΙΖΑ που ανατριχιάζουν σε κάθε εθνική επιτυχία της Ελλάδας, και ιδιαίτερα ο ακροαριστερός Αλέξης Τσίπρας που δεν θέλει με τίποτα ο Μητσοτάκης να χρεωθεί άλλη μία επιτυχία για το μέλλον την Ελλάδας.

Σύμφωνα με το protothema.gr, επιπλέον λεπτομέρειες για την πιθανή επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στο Βρετανικό Μουσείο και υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, έδωσε σε νέο του άρθρο η Telegraph.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο βρετανικό μέσο, το deal που προτείνεται για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα «θα είναι η πρώτη του είδους του, με αρχαίους θησαυρούς από τη μεσογειακή χώρα να χρησιμοποιούνται ως “εγγύηση” για την εξασφάλιση ενός τελικού συμβιβασμού».

Με βάση την Telegraph, οι διαπραγματευτές του Βρετανικού Μουσείου και της ελληνικής κυβέρνησης έχουν «κλειδωθεί σε συνομιλίες» προσπαθώντας «να ξεπεράσουν τις κόκκινες γραμμές που δεσμεύουν και τις δύο πλευρές».

Το Βρετανικό Μουσείο εμποδίζεται από το νόμο να παραδώσει τις αρχαιότητες που διαθέτει, αλλά «οποιαδήποτε συμφωνία δανεισμού για τα έργα τέχνης 2.500 ετών θα απαιτούσε από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί ότι το Βρετανικό Μουσείο τα κατέχει νόμιμα, κάτι που δεν μπορεί να κάνει επειδή ισχυρίζεται ότι τα αντικείμενα στην πραγματικότητα “εκλάπησαν“».

Η Telegraph επισημαίνει πως ότι οι διαπραγματευτές επιδιώκουν να «εφεύρουν» ένα νέο είδος συμφωνίας που θα μπορούσε να παρακάμψει τα αδιέξοδα, με τους αρχαίους ελληνικούς θησαυρούς να μεταφέρονται στο Ηνωμένο Βασίλειο ως «εγγύηση» αντί για τις συνήθεις διαβεβαιώσεις σχετικά με την ιδιοκτησία που μέχρι στιγμής εμποδίζουν την οποιαδήποτε συμφωνία.

Οι συνομιλίες εξελίσσονται μεταξύ του προέδρου του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν και «της ελληνικής κυβέρνησης στο υψηλότερο επίπεδο», σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην προτεινόμενη συμφωνία, οι οποίες δήλωσαν ότι και αμφότερες οι πλευρές είναι «εφευρετικές», προσπαθώντας να επινοήσουν μια «πρακτική» συμφωνία, ικανή να στείλει τα Γλυπτά στην Αθήνα.

Πηγή αποκάλυψε στην Telegraph ότι αυτή θα είναι «μια υβριδική μορφή συμφωνίας που δεν θα περιλαμβάνει ορισμένες απαιτήσεις», και ως εκ τούτου δεν θα πέφτει πάνω στις «κόκκινες γραμμές» των δύο πλευρών, παρουσιάζοντας κάτι που πλησιάζει σε μια «μόνιμη» λύση στη διπλωματική διαμάχη για τα αρχαία έργα τέχνης.

Για το Βρετανικό Μουσείο η κύρια κόκκινη γραμμή είναι η βρετανική νομοθεσία, η οποία μέσω του νόμου του 1963 εμποδίζει το ίδρυμα να παραχωρήσει αντικείμενα της συλλογής του, συμπεριλαμβανομένων των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Το Μουσείο είναι ανοιχτό σε συμφωνίες δανεισμού των «αμφισβητούμενων θησαυρών» του, αλλά αυτές συνοδεύονται από την απαίτηση ότι τα άλλα μέρη αναγνωρίζουν τη νόμιμη ιδιοκτησία του, ένας τυπικός όρος που εξασφαλίζει στους διαχειριστές ότι θα πάρουν πίσω τα αντικείμενα αυτά.

Ωστόσο, οι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις έχουν υποστηρίξει ότι τα Γλυπτά εκλάπησαν από τον Παρθενώνα από τον λόρδο Έλγιν στις αρχές του 19ου αιώνα, πριν τα πουλήσει στο Βρετανικό Μουσείο, και ως εκ τούτου δεν μπορούν να αποδεχθούν τη νόμιμη ιδιοκτησία του.

Υποθετικά, μόνο μια πράξη του Κοινοβουλίου θα μπορούσε να αλλάξει τη βρετανική νομοθεσία και να επιτρέψει στο Βρετανικό Μουσείο να παραδώσει τα αρχαία αντικείμενα, αλλά η Telegraph αποκάλυψε ότι πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις πιστεύουν πως «μια συμφωνία είναι και δυνατή και πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξή της».

Στο πλαίσιο της «υβριδικής» αυτής συμφωνίας, τα αντικείμενα που αποστέλλονται από την Ελλάδα στο Λονδίνο θα μπορούσαν να «λειτουργήσουν ως ένα είδος νομικής εγγύησης», με το Βρετανικό Μουσείο να κατέχει μια εναλλακτική σειρά αρχαίων ελληνικών θησαυρών ως εγγύηση για την παράδοση των θησαυρών που είχε αποσπάσει ο Έλγιν.

Πηγές ανέφεραν ότι η συμφωνία δεν θα θεωρηθεί «δάνειο», μια λέξη που αναθεματίζει η ελληνική πλευρά, αλλά θα είναι μια «πολύ πιο μόνιμη συμφωνία».

Η Telegraph επισημαίνει ακόμα πως εάν τα Γλυπτά του Παρθενώνα επιστραφούν στην Αθήνα, το πιθανότερο είναι ότι θα τοποθετηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα.




Ότι έκανε με την πανδημία κάνει και με τα φάρμακα ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύοντας πόσο επικίνδυνα γελοίοι είναι

 



Όπως ακριβώς έκανε με την πανδημία, εργαλειοποίησε ένα παγκόσμιο πρόβλημα  προσπαθώντας να το κάνει Ελληνικό, χρεώνοντας το στην κυβέρνηση, έτσι ακριβώς κάνει και με την έλλειψη φαρμάκων ένα παγκόσμιο πρόβλημα, προσπαθώντας και αυτό να το χρεώσει στην κυβέρνηση.

Για να κάνει την ξεφτίλα του και την ανευθυνότητα μεγαλύτερη ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, προσπαθεί να εργαλειοποιήσει και το θέμα των φαρμάκων. Ο ακροαριστερός λαικιστής ζήτησε και συναντήθηκε με το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, λίγες ώρες μετά τα όσα αποκάλυψε ο Κωνταντίνος Λουράντος, για τις αυξήσεις στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως για παράδειγμα το Depon και η ασπιρίνη μέσα από τη διάταξη που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Κ. Λουράντο εξ αιτίας αυτής της κίνησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η ασπιρίνη απο 1,80 ευρώ εκτινάχθηκε στα 5 ευρώ και το depon  από 0,70 στα 2 ευρώ και την ευθύνη φέρει ο επικίνδυνος για την Ελλάδα Αλέξης Τσίπρας.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η εξήγηση που ενδεχομένως θα δώσει ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας, που προσπαθεί ο γελοίος να μετατρέψει την έλλειψη φαρμάκων, σε εγχώριο πρόβλημα και να το αποδώσει φυσικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως έκανε ήδη με την πανδημία και κάνει με όλες τις κρίσεις γιατί απλά είναι ένας γελοίος και ανεύθυνος πολιτικός.

Με λίγα λόγια αφού ξεφτιλίστηκε στα υπόλοιπα και δεν έπιασαν, τα φάρμακα τώρα αποτελούν το νέο πεδίο αντιπολίτευσης από τον  ΣΥΡΙΖΑ.

Τα γελοία και ανεπαρκή στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση και φυσικά προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ένα παγκόσμιο φαινόμενων όπως οι ελλείψεις στον τομέα των φαρμάκων και ιδιαίτερα την ώρα που χώρες στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο δεν μπορούν να ελέγξουν.

Για την πραγματικότητα αδιαφορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ψάχνει όπως έκανε το 2015 για αφελής ώστε να τους εξαπατήσει, μήπως κάποιος τους πιστέψει, αλλά όπως έγινε και με τα υπόλοιπα τους μόνους που εξοργίζει με την ανευθυνότητα του, και την γελοιότητα του, είναι τους πολίτες εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και αυτό γιατί υπάρχει ακόμα στην πολιτική σκηνή.

Με λίγα λόγια ο ακροαριστερός πολιτικός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας, έστησε σήμερα μία συνάντηση, αδιαφορώντας για το ότι είναι υπόλογος για την αύξηση των φαρμάκων, για να κάνει αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη, και ακόμα δεν τον έχει αλείψει ο λαός με πίσσα και πούπουλα να τον στείλει σε καμιά Βενεζουέλα να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του.



Ισλαμιστές στην Γαλλία δεν σέβονται την χώρα που τους φιλοξενεί και καίνε σημαίες για μιά καρικατούρα του Charlie Hebdo

 



Πολλές δεκάδες Ιρανοί χωρίς κανένα σεβασμό στην χώρα που τους φιλοξενεί, συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας στην Τεχεράνη και έκαψαν γαλλικές σημαίες, διαμαρτυρόμενοι για τις γελοιογραφίες του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη τους που δημοσίευσε το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Οι ακραίοι και επικίνδυνοι ισλαμιστές διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους σπουδαστές σιιτικών ιεροδιδασκαλείων και γυναίκες που φορούσαν τσαντόρ, κρατούσαν ιρανικές σημαίες, φωτογραφίες του Αλί Χαμενεΐ και πλακάτ με συνθήματα κατά του περιοδικού.

«Ντροπή στη Γαλλία» και «Γαλλία, πάψε την εχθρότητά σου», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, χωρίς να σέβονται το γεγονός ότι βρίσκονται σε ξένη χώρα που τους φιλοξενεί αντί να τους στέλνει πίσω.

Το Charlie Hebdo, σε μια ειδική έκδοση με την ευκαιρία της επετείου από την πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία του, το 2015, δημοσίευσε την Τετάρτη μια σειρά καρικατούρες του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ τις οποίες η Τεχεράνη θεωρεί «πρσβλητικές και άσεμνες». Οι ιρανικές αρχές προειδοποίησαν τη Γαλλία ότι θα λάβουν μέτρα σε αντίποινα. Η Τεχεράνη ανακοίνωσε κατόπιν ότι κλείνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών στο Ιράν (IFRI), το παλαιότερο και σημαντικότερο γαλλικό ερευνητικό κέντρο στη χώρα αυτή, που υπάγεται στο υπουργείο Εξωτερικών. Το IFRI παρέμενε κλειστό επί χρόνια και άνοιξε ξανά επί προεδρίας του μετριοπαθούς Χασάν Ροχανί (2013-21), σε ένδειξη «αναθέρμανσης» των διμερών σχέσεων.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανανί είπε σήμερα ότι η ελευθερία της έκφρασης δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να «προσβάλλονται» θρησκευτικοί ηγέτες. Κάλεσε το Παρίσι «να σεβαστεί τις θεμελιώδεις αρχές των διεθνών σχέσεων» και να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν.

Το Charlie Hebdo ανέφερε ότι δημοσίευσε τα σκίτσα σε ένδειξη υποστήριξης του ιρανικού λαού που κατέβηκε στους δρόμους μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η οποία είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη γιατί δεν φορούσε «σωστά» τη μαντίλα της.




Κάντο όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ψέμα και fake news από την Τουρκία για δήθεν θερμό επεισόδιο

 


ΣΥΡΙΖΑ - Τουρκία, εάν παρατηρήσετε το πώς χειρίζονται το ψέμα, θα δείτε ότι κανένας απο τους δύο δεν έχει ίχνος ηθικής, και δεν τους ενδιαφέρει η διάψευση του fake news αρκεί να εξυπηρετηθεί το αφήγημα.

Τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και των δύο πλευρών ΣΥΡΙΖΑ και καθεστώτος Ερντογάν, παίρνουν το ψέμα και το πάνε σε άλλο φαιδρότερο επίπεδο, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα για την αξιοπιστία τους όσο αφορά τις ειδήσεις που παρουσιάζουν, και κατά πόσο έχουν κάποιο ίχνος αλήθειας μέσα τους.

Συνεχίζονται τα προκλητικά τουρκικά δημοσιεύματα και οι ισχυρισμοί περί δήθεν παρενοχλήσεων από την Αθήνα.

Ο ελεγχόμενος από το καθεστώς τουρκικός Τύπος ισχυρίζεται ότι η ελληνική ακτοφυλακή ήταν εκείνη που αποπειράθηκε να παρενοχλήσει τουρκικό αλιευτικό σκάφος στα νερά του Βορείου Αιγαίου, κάτι που διαψεύδει το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα τονίζοντας ότι τα πλάνα που φιλοξενούν τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Το συγκεκριμένο βίντεο που έχει δημοσιευθεί σε τουρκικές ιστοσελίδες δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα, ότι δηλαδή έγινε ρίψη πετρών σε τουρκικά αλιευτικά, επισημαίνεται από πηγές του Λιμενικού. «Όσα γράφονται είναι απλά ανοησίες και ακόμα μια προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Καταρχάς δεν είχαμε κανένα τέτοιο περιστατικό στη Λέσβο πρόσφατα. Δεύτερον, το Λιμενικό Σώμα έχει τους τρόπους να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις με το σύγχρονο εξοπλιστικό πρόγραμμα του , το οποίο δεν περιλαμβάνει πέτρες στον εξοπλισμό των σκαφών του» τονίζεται δε.  

«Την τουρκική πλευρά την έχει ενοχλήσει τόσο η αποφασιστικότητα των πληρωμάτων των σκαφών μας στην αντιμετώπιση περιστατικών κυρίως όμως η ψυχραιμία που επιδεικνύουν τα στελέχη μας στις όποιες προκλήσεις. Συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε όλα τα περιστατικά με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και κυρίως σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στο δίκαιο της θάλασσας. Παρά το γεγονός ότι καθημερινά γίνεται μια συνεχής προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από την άλλη πλευρά. Έχει στοχοποιηθει ο καθημερινός μας αγώνας ακριβώς επειδή παράγει αποτελέσματα» προστίθεται.

Πηγές του Λιμενικού Λέσβου, από την πλευρά τους, επισημαίνουν ότι δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση και πως πρόκειται για κίνηση προβοκάτσιας. 

Τα ΜΜΕ της Άγκυρας ισχυρίζονται ότι πλησιάζοντας το τουρκικό αλιευτικό σκάφος, η Ελληνική Ακτοφυλακή πέταξε αρχικά πέτρες και στη συνέχεια άνοιξε πυρ.

Επικαλούνται πηγές, σύμφωνα με τις οποίες, στο Αιγαίο μεταξύ Μπαλίκεσίρ και Κιουτσιούκουγιου στην περιοχή της Λέσβου, η ελληνική ακτοφυλακή πλησίασε σκάφος ψαράδων, οι οποίοι ψάρευαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Πέταξε πέτρες και στη συνέχεια άνοιξε πυρ.



Ο ακροαριστερός Τσίπρας ανησυχεί για τις εξελίξεις στην Βραζιλία

 



Πριν από λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με άλλους ακροαριστερούς, παρευρέθηκε στην ορκομωσία του καταδικασμένου για διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Λούλα ντα Σίλβα.

Μετά τις εξελίξεις ακροαριστερών εναντίον ακροδεξιών στην Βραζιλία, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη του στον πρόεδρο Λούλα λέγοντας ότι η δημοκρατία «που απειλείται για άλλη μια φορά από τις οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς», εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ακροαριστερός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter υπογραμμίζει ότι «η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει αμέσως την προσπάθεια ανατροπής του εκλεγμένου Προέδρου και υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών στη Βραζιλία».

Την ανησυχία του ακροαριστερού Αλέξη Τσίπρας συμμερίστηκε και ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέροντας : 

«Δύο χρόνια μετά τα σοκαριστικά γεγονότα στο Καπιτώλιο, όπου οι οπαδοί του προέδρου Τραμπ επιχείρησαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των εκλογών, η ιστορία επαναλαμβάνεται»



Στο εδώλιο σήμερα για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας η Πισπιρίγκου

 



Ξεκινά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. 

Η 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη από τον περασμένο Απρίλιο στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορείται επίσης και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και Ίριδας, με τη δικαστική έρευνα για τα δύο κοριτσάκια να βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάκρισης και η απολογία της κατηγορούμενης να έχει προσδιοριστεί για την προσεχή Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έναρξη της διαδικασίας δεν αποκλείεται να τεθεί αίτημα αναβολής της δίκης και επαναπροσδιορισμός της σε άλλη ημερομηνία από την πλευρά της κατηγορούμενης λόγω ανειλημμένων δικαστικών υποχρεώσεων του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια.



Ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων ο πατέρας Αντώνιος

 



Η ώρα του εισαγγελέα έφτασε για τον πατέρα Αντώνιο. Σήμερα έχει λάβει κλήση να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων από τις δύο εισαγγελείς ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη.

Ο πατήρ Αντώνιος έχει κληθεί ως ύποπτος για τη διάπραξη δύο αδικημάτων :

Κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση

(κακούργημα)

Ηθική αυτουργία σε πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αδυνάτων προσώπων (πλημμέλημα).

Πατέρας Αντώνιος: Δεν αναμένεται να προσέλθει ο ίδιος στην Εισαγγελία

O πατήρ Αντώνιος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να προσέλθει ο ίδιος στην Εισαγγελία, αλλά να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους του, θα ζητήσει προθεσμία για να λάβει γνώση της δικογραφίας και να συντάξει υπόμνημα με εξηγήσεις.



Πέθανε ο Παναγιώτης Τζένος σε ηλικία 47 ετών

 


Θλίψη για την είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου, Παναγιώτη Τζένου σε ηλικία 47 ετών, ο οποίος «έφυγε» αιφνιδίως το βράδυ της Κυριακής (8/1).

Ο δημοσιογράφος και διευθυντής των «Παραπολιτικών» υπέστη ανακοπή καρδιάς την ώρα που βρισκόταν σε ξενοδοχείο στην περιοχή Άνω Πόλη της Πάτρας. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και επί 40 λεπτά γινόταν προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Για τον αιφνίδιο θάνατό του αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια που τον προκάλεσαν.

Ο Παναγιώτης Τζένος ήταν παντρεμένος με τη δημοσιογράφο και αντιδήμαρχο Πειραιά Ανδριάνα Ζαρακέλη. Μαζί είχαν αποκτήσει έναν γιο. Στον θάνατο του Παναγιώτη Τζένου αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα social media και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Η ανακοίνωση των «Παραπολιτικών» για τον Παναγιώτη Τζένο :

«Με βαθιά θλίψη και πραγματική οδύνη ανακοινώνουμε τον αιφνίδιο θάνατο του Γενικού Διευθυντή του Ομίλου των «Παραπολιτικών», Παναγιώτη Τζένου, σε ηλικία 47 ετών, από ανακοπή. Ο Παναγιώτης Τζένος υπήρξε ένας ανυποχώρητα μάχιμος δημοσιογράφος, που θεωρούσε την είδηση αυτοσκοπό. Αν και σπούδασε νομικά, από πολύ νεαρή ηλικία ενεπλάκη στον Τύπο, σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην τηλεόραση.

Οι οργανωτικές του ικανότητες, ο σεβασμός του οποίου ετύγχανε, όχι αδίκως, από τους συναδέλφους του και οι εμπειρίες που είχε αποκτήσει τον είχαν αναδείξει από νεαρή ηλικία σε επιτελικές θέσεις υψηλού κύρους και επιπέδου.

Για τον Όμιλο των «Παραπολιτικών» δεν υπήρξε μόνον ένας εκ των πρωταγωνιστών, αλλά και εκ των ιδρυτικών στελεχών. Σε καθημερινή βάση, ημέρα και νύχτα, με άοκνο πνεύμα και πεποίθηση έδωσε τη μάχη για την ισχυροποίηση, την ανάπτυξη και την εμπέδωση των μίντια, έντυπων και ηλεκτρονικών, του Ομίλου. Μέχρι και την τελευταία ημέρα διατηρούσε την προσωπική δημοσιογραφική έπαλξή του στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», με την εκπομπή του δικαίως να έχει αναδειχθεί, τόσο από πλευράς κύρους όσο και από πλευράς δημοσιογραφικών αποκαλύψεων και σχολιασμού, στις κυρίαρχες της πρωινής ζώνης.

Επίσης σημαίνουσα υπήρξε τα τελευταία χρόνια η συμβολή του στη διοίκηση του πρακτορείου διανομής Τύπου «Άργος». Ο Παναγιώτης Τζένος, με καταγωγή από τα Καλάβρυτα, υπηρέτησε με πεποίθηση και παρρησία την αλήθεια, τις αρχές και την ηθική, βασιζόμενος σε αξίες που είχε από το σπίτι του, με πίστη στον Θεό και αγάπη για την Πατρίδα. Υπήρξε ανυποχώρητος απέναντι στην εξουσία και πάντα στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων της κοινωνίας.

Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο και απολύτως δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια των «Παραπολιτικών». Ο εκδότης, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στον Όμιλο των «Παραπολιτικών» βρίσκονται στο πλευρό της συζύγου του και συναδέλφου μας, Ανδριάνας Ζαρακέλη, του μονάκριβου γιου του, Γιάννη, και ολόκληρης της οικογένειάς του.

Ευχόμαστε ολόψυχα συλλυπητήρια. Η μνήμη και η μαχητικότητά του θα μας οδηγούν για πάντα και στο μέλλον».