Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Ρομά επιτέθηκαν με βαριοπούλα κατά αστυνομικών

 


Πληγή για την κοινωνία η Ρομά που στο 90% είναι σκληροί κακοποιοί.

Επεισοδιακή εξέλιξη είχε η επιχείρηση αστυνομικών να συλλάβουν 34χρονο, σε οικισμό Ρομά στη Βέροια, ο οποίος διώκεται για διακεκριμένες κλοπές και κρίνεται επικίνδυνος.

Όταν αστυνομικοί έφτασαν, χθες το πρωί, στον οικισμό για να εκτελέσουν ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του 34χρονου, δέχθηκαν επίθεση με βαριοπούλα και κοντάρι τόσο από τον διωκόμενο κακοποιό Ρομά όσο κι από τον 30χρονο αδελφό του και τον 65χρονο πατέρα τους, σε μια προσπάθεια να γλιτώσει την σύλληψη.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστεί ένας αστυνομικός και χρειάστηκε να απευθυνθεί σε νοσοκομείο για να αντιμετωπιστεί τραύμα που υπέστη στο χέρι του. Τελικά, τα δύο αδέλφια κακοποιοί Ρομά και ο πατέρας τους επίσης κακοποιός συνελήφθησαν, ενώ για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.



Τροχαίο με σχολικό στη Βούλα


Τροχαίο με σχολικό λεωφορείο σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στη Βούλα.

Το τροχαίο έγινε στην οδό Σοφοκλέους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το λεωφορείο του του έσκασε το λάστιχο, η του έσπασε το ψαλίδι.

Οι μαθητές που επέβαιναν στο σχολικό λεωφορείο είναι καλά στην υγεία τους, ενώ το λεωφορείο έχει υποστεί υλικές ζημιές.








Τσιτσιπάς: «Αφιερώνω τη συμμετοχή μου στο Davis Cup στους δύο ηρωικούς πιλότους»

 


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στην Ελλάδα για το Davis Cup.

Σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Ant1, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αφιέρωσε τη συμμετοχή του στο Davis Cup, στους δύο Έλληνες πιλότους που έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που θα έχω να παίξω με τα χρώματα της Εθνικής στο ΟΑΚΑ το Σαββατοκύριακο και θέλω να αφιερώσω τη συμμετοχή αυτή στους δύο ηρωικούς πιλότους που έχασαν τη ζωή τους.» είπε ο Έλληνας τενίστας.





Επόμενο θύμα σήμερα του Τσίπρα η Πάτρα, έχει να πέσει ψέμα και απάτη!!!

 


Μετά το Περιστέρι που κινητοποιήθηκαν δεκάδες πούλμαν για να του πάνε κόσμο ώστε να τον εξαπατήσει και να τον πολώσει, το νέο του θύμα είναι η Πάτρα, και ο αδίστακτος πολιτικός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να τάξει, να εξαπατήσει, και να πει ψέματα. 

Στη δεύτερη προεκλογική του συγκέντρωση απόψε στο κλειστό του Απόλλωνα στην Πάτρα, έχουν κινητοποιηθεί και πάλι δεκάδες λεωφορεία τα οποία πονοκεφαλιάζουν τους διοργανωτές για το που θα τα κρύψουν ώστε να μην φαίνονται όλα.

Η πρωτεύουσα της Αχαΐας είναι σήμερα το επόμενο θύμα απάτης του Αλέξη Τσίπρα, και στην συγκέντρωση φυσικά δεν θα απολογηθεί για τις υποκλοπές που έκανε βάση των καταγγελιών από τα ίδια του στα στελέχη και το ΚΚΕ, δεν θα απολογηθεί για τις μαύρες σακούλες με τα χρήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ζητήσει συγνώμη για την δήθεν "νεκρή Μαρία", και δεν θα απολογηθεί ούτε για το που βρήκε τα ονόματα που λέει ότι παρακολουθούνται σήμερα.

Επόμενο θύμα του Τσίπρα θα είναι η Θεσσαλονίκη και το Ιβανώφειο τη Δευτέρα και ακολουθεί διημερίδα με θύματα τους αγρότες στη Λάρισα.



Συνεχίζεται η εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια - Καταγγελία φοιτήτριας του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση στα μπάνια

 


Υποτίθεται ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία θα προστάτευε το ΑΠΘ από τους κακοποιούς που λυμαίνονται τους χώρους, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα η ανομία και η ανασφάλεια συνεχίζεται.

Φοιτήτρια που διαμένει στις εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προχώρησε σε καταγγελία ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τρία άτομα, την ώρα που έκανε μπάνιο.

Η καταγγελία κοινοποιήθηκε ανώνυμα σε φοιτητική σελίδα στο Facebook, με το περιστατικό να λαμβάνει χώρα προ πέντε ημερών, στην Α’ εστία του ΑΠΘ, όταν η κοπέλα πήγαινε στα κοινόχρηστα μπάνια.

Η καταγγελία : «Χθες γύρω στις 02.00 που γύρισα από την δουλειά και πήγα να κάνω μπάνιο τρία άτομα γύρω στα 25-30 με ακολούθησαν στα μπάνια του διαδρόμου μου. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά ώσπου άρχισαν να χτυπούν την πόρτα και να την τραβάνε να ανοίξει, ευτυχώς πρόλαβα και κλείδωσα. Στη συνέχεια φώναζαν διάφορους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς και μου έλεγαν να ανοίξω λέγοντας μου ''θα περάσεις καλά, θα σου αρέσει''

Εγώ ούρλιαξα σε βοήθεια αλλά λόγω ώρας μάλλον δεν υπήρξε ανταπόκριση. Μετά από δέκα λεπτά που προσπαθούσαν να μπουν και ενώ εγώ είχα παγώσει και ήμουν αδύναμη να αντιδράσω, αποφάσισαν να φύγουν λέγοντας μου ότι ''θα ξανασυναντηθούμε''.

Είναι η πρώτη φορά που ένιωσα τέτοιο τρόμο στη ζωή μου και ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω. Φοβάμαι να πλύνω τα χέρια μου με αυτούς που κυκλοφορούν στο διάδρομο.

Μετά την καταγγελία της κοπέλας, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης προχώρησε σε κινητοποίηση την Τετάρτη στο κτίριο διοίκησης, με τον πρόεδρο Γιάννη Μικέ να λέει στο ThessToday.gr ότι οι φοιτητές δεν νιώθουν ασφάλεια στις εστίες.

«Πάρα πολλοί φοιτητές που μένουν στις φοιτητικές εστίες δεν νιώθουν ασφάλεια όταν κυκλοφορούν στους διαδρόμους για να πάνε στα μπάνια, ειδικά στην Α’ εστία. Έχουν διαρκώς αυτόν τον φόβο, διότι μπαινοβγαίνει εκεί μέσα όποιος θέλει, δεν υπάρχει φύλαξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι η πρώτη φορά που έχει καταγγελθεί παρόμοιο περιστατικό. «Δυστυχώς έχουν σημειωθεί ξανά τέτοιες παραβατικές ενέργειες. Τώρα εμείς ως σύλλογος έχουμε δει το θέμα, το τρέχουμε και γι’ αυτό πήγαμε στην πρυτανεία στον υπεύθυνο», τόνισε και επεσήμανε ότι: «Πήγαμε για να διεκδικήσουμε συνολική αναβάθμιση των εστιών».

Όπως αναφέρει ο κ. Μικές, αυτό που ζητούν οι φοιτητές στις εστίες, είναι: «Περισσότερη φύλαξη -υπάρχει μόνο ένας φύλακας τη μέρα και δύο τη νύκτα- ζητάμε να αυξηθούν και οι φύλακες και η φύλαξη. Ζητάμε να τοποθετηθούν φώτα στους διαδρόμους και γύρω από τις εστίες, να επισκευαστούν οι χαραγμένες πόρτες και τα μπάνια, ώστε να δοθεί η αίσθηση ασφάλειας στους φοιτητές».



Ουκρανοί στρατιώτες περιγράφουν τις μάχες με τους ναρκομανής κακοποιούς της Wagner

 


Ουκρανοί στρατιώτες χαρακτήρισαν «ζόμπι» τους νεοσυλλέκτους της στρατιωτικής οργάνωσης Wagner, περιγράφοντας πρώην κρατούμενους, σκληρούς κακοποιούς να σκαρφαλώνουν πάνω σε πτώματα συντρόφων τους κατά τη διάρκεια ρωσικών επιθέσεων.

Η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία του Κρεμλίνου δίνει στους φυλακισμένους εγκληματίες στη Ρωσία ένα εξάμηνο συμβόλαιο πολέμου, υποσχόμενη ελευθερία στο τέλος της θητείας τους, εάν καταφέρουν να επιζήσουν.

Οι ομάδες αυτές αποτελούνται από δολοφόνους, βιαστές, κλέφτες και γκάνγκστερ που τους ενσωματώνουννστον ρωσικό στρατό με ελάχιστη εκπαίδευση, χρησιμοποιούνται ως αυτοκτονικά ανθρώπινα βλήματα για να εισχωρήσουν στις πρώτες γραμμές άμυνας της Ουκρανίας, πριν ακολουθήσουν οι έμπειροι στρατιώτες.

«Τους πυροβολούμε, αλλά δεν πέφτουν», λένε οι Ουκρανοί για τους μαχητές της Wagner

Οι Ουκρανοί στρατιώτες Andriy και Borisych, μιλώντας στο CNN από την πολιορκημένη πόλη Μπαχμούτ, δήλωσαν ότι εδώ και εβδομάδες μάχονται εναντίον μαχητών της Wagner, σε μια άκρως θανατηφόρα σύγκρουση.

«Σκαρφαλώνουν πάνω στα πτώματα των φίλων τους, πατάνε πάνω τους. Φαίνεται πολύ πιθανό να παίρνουν κάποιου είδους ναρκωτικά πριν την επίθεση», δήλωσε ο Andriy.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε μια ιδιαίτερα άγρια μάχη, ο Andriy βρισκόταν σε μια ομάδα 20 στρατιωτών που πολεμούσαν αδιάκοπα εναντίον 200 Ρώσων επί 10 ώρες.

Όπως ανέφερε, τα τουφέκια AK-47 που χρησιμοποιούν είχαν ζεσταθεί τόσο από τους συνεχείς πυροβολισμούς που έπρεπε να τα αλλάζουν κάθε λίγο.

«Ο συνάδελφός μας με το πολυβόλο είχε σχεδόν τρελαθεί, γιατί τους πυροβολούσε και έλεγε "ξέρω ότι τον πυροβόλησα, αλλά δεν πέφτει". Και μετά από λίγο, όταν μάλλον είχε αρχίσει να αιμορραγεί, απλά έπεφτε κάτω».





Γελάει ο κόσμος που προτείνουν τον θρασύτατο πολεμοχαρή Ερντογάν για Νόμπελ Ειρήνης

 



Είναι απίστευτο το θράσος ο Τούρκου που τολμάει να θέλει και Νόμπελ Ειρήνης!!

Ένας Ερντογάν που απειλεί τις μισές χώρες και κυρίως την Ελλάδα με πυραύλους, και κάνει πόλεμο με άλλες χώρες, έχει το θράσος να θέλει και Νόμπελ Ειρήνης.

Και επειδή η γελοιότητα έχει προχωρήσει και γελάει ο κόσμος μαζί τους, εκτός από το Πακιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν και το Ουζμπεκιστάν, την υποψηφιότητα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, λόγω των «προσπαθειών διαμεσολάβησης στην κατεύθυνση επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία», στηρίζει η Ουγγαρία με την ακροδεξιά κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, καθώς και ουγγρικά ΜΜΕ, ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας Σιγιάρτο ανέφερε στις δηλώσεις του ότι «η Τουρκία είναι το μόνο έθνος μέχρι αυτή τη στιγμή που έχει διαμεσολαβήσει επιτυχημένα στις διαπραγματεύσεις για το Ουκρανικό».

Και συνέχισε: «Εξαιτίας των προσπαθειών του προέδρου Ερντογάν και του υπουργού Τσαβούσογλου επιτεύχθηκε η συμφωνία για τα σιτηρά», σημειώνοντας πως, υπό αυτό το πρίσμα, «η Ουγγαρία στηρίζει την πρωτοβουλία να τεθεί υποψήφιος ο Τούρκος ηγέτης για το Νόμπελ Ειρήνης».

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών εξήγησε, όπως αναφέρει το TASS, πως η πρωτοβουλία ανήκει στον Ατίλα Τίλκι, έναν ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος υπηρετεί στο Συμβούλιο των Γηραιών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών.




Του απομονώνουν, κλείνουν τα προξενεία γιατί τους θεωρούν επικίνδυνους και οι Τούρκοι συνεχίζουν τον χαβά τους

 


Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αντί να βάλει μυαλό, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ότι διεξάγουν «ψυχολογικό πόλεμο» στην Τουρκία καθώς κλείνουν τις διπλωματικές τους αποστολές στη χώρα λόγω φόβου μιας επερχόμενης τρομοκρατικής απειλής.

Ο Σοϊλού, αντί να αλλάξει τροπάρι για να μην χαρακτηρίζεται επικίνδυνη η χώρα του, δήλωσε ότι οι χώρες επέλεξαν σκοπίμως την Παρασκευή, ακριβώς την ημέρα κατά την οποία η Τουρκία έθεσε στόχο να προσελκύσει 60 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως.

Οι προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Βρετανία και την Ελβετία για αυξημένο κίνδυνο επίθεσης στην Τουρκία ήρθαν μετά τις εντάσεις μεταξύ της Άγκυρας και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών που ξέσπασαν λόγω διαδηλώσεων που η Άγκυρα εκτιμά ως  ισλαμοφοβικές ή αντιτουρκικές.

Το Βερολίνο έχει επίσης προειδοποιήσει τους Γερμανούς πολίτες για ιδιαίτερο υψηλό κίνδυνο επίθεσης στην Τουρκία και το γερμανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή (3/2).

Το γερμανικό ΥΠΕΞ επικαλέστηκε «ακριβείς και συγκεκριμένες» πληροφορίες για μια απειλή, αναφέροντας ιδιαίτερα την συνοικία Μπεϊογλού της Κωνσταντινούπολης, την εμπορική οδό Ιστικλάλ και την πλατεία Ταξίμ, καθώς και τη συνοικία Λεβέντ, η οποία φιλοξενεί πολλά προξενεία.

Δεν κατονόμασε καμία οργάνωση πίσω από την απειλή.



Μητσοτάκης : Είχαμε προειδοποιήσει, βέβαια, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρούσε να ρίξει τη χώρα στον βούρκο

 


Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ξεκινώ καταθέτοντας την οδύνη όλων για τα δύο παλικάρια της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Επέστρεψα μόλις -ήμασταν μαζί και με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης- από την κηδεία του Υποσμηναγού Τουρούτσικα, ενώ δυστυχώς μόλις χθες έγινε γνωστή και η απώλεια του Σμηναγού Τσιτλακίδη.

Νομίζω ότι είναι στιγμές θλίψης αλλά και μεγάλης υπερηφάνειας για τους ήρωες πιλότους μας, αυτούς που καθημερινά αναγκάζονται να δοκιμάζουν και τα δικά τους όρια, αλλά και τα όρια των μηχανών τους στους ελληνικούς ουρανούς. Έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωποι με τον θάνατο για να μπορούμε να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Η πατρίδα δεν τους ξεχνά και πάντα τους τιμά.

Ήθελα τώρα να έρθω στα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Δεν θέλω να αφιερώσω πολύ χρόνο σε αυτά τα οποία συμβαίνουν στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης -είμαι ίσως επηρεασμένος και από την κηδεία στην οποία συμμετείχα.

Θα πω μόνο μία κουβέντα: ότι αυτή η απαράδεκτη απόφαση της μη συμμετοχής στις ψηφοφορίες της Βουλής ουσιαστικά δηλώνει την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική την οποία θέλει η πλατεία. Είναι μία επιστροφή στον λαϊκισμό των συνθημάτων και των αχαλίνωτων ψεμάτων, αντί του ορθολογισμού, των επιχειρημάτων. Είναι ολέθριες εμπειρίες τις οποίες η χώρα σε καμία περίπτωση δεν θέλει να ξαναζήσει.

Είχαμε προειδοποιήσει, βέβαια, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρούσε να ρίξει τη χώρα στον βούρκο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Πρέπει να πω όμως ότι αυτό το οποίο άκουσα ξεπέρασε και τις δικές μου υποψίες, ένα κόμμα που υποτίθεται ότι διεκδικεί την πλειοψηφία στη Βουλή, ουσιαστικά να την εγκαταλείπει.

Βέβαια θα ξαναπώ αυτό το οποίο είπα ήδη, ότι έχουμε κοινοβουλευτική και όχι «πεζοδρομιακή» δημοκρατία, αλλά φαίνεται ότι ορισμένες κακές συνήθειες της αντιπολίτευσης δεν αλλάζουν.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό, όμως, όσο απαραίτητο είναι να απαντάμε σε αυτές τις ακραίες συμπεριφορές, να εστιάζουμε στον δικό μας θετικό προγραμματικό και πολιτικό λόγο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην επιτρέψουμε στη χώρα να συμπαρασυρθεί σε αυτόν τον κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου έχουμε πολλά πράγματα για τα οποία μπορούμε να μιλήσουμε, πολλές θετικές ειδήσεις: η εθνική οικονομία αναβαθμίστηκε μόλις πρόσφατα για 12η φορά. Μια σειρά από κατατάξεις φέρνουν την Ελλάδα στην κορυφή βαθμολογιών όπου παλαιότερα ήταν ουραγός. Και μάλιστα είδα σήμερα ότι η χώρα μας βελτίωσε κατά 9 θέσεις -η μεγαλύτερη πρόοδος από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες- την κατάταξή της στην κλίμακα της δημοκρατικής διακυβέρνησης, παρά τα όποια λάθη μπορεί να έχουν συμβεί.

Και βέβαια, αυτές τις πολύ θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία τις διαπίστωσα τόσο στο Νταβός -όπου βρέθηκα μαζί και με τους δύο Υπουργούς- όσο και στην Ιαπωνία.

Ένα είναι σαφές: δεν έχουμε περιθώρια ούτε για πισωγυρίσματα, ούτε για νέες περιπέτειες. Η σταθερότητα, η συνέπεια και η συνέχεια είναι σήμερα έννοιες περισσότερο απαραίτητες παρά ποτέ, γι’ αυτό και εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας και οι άλλοι ας μένουν μόνοι, να κατρακυλούν στο περιθώριο.

Είμαστε εκεί που θα θέλαμε; Όχι ακόμα. Το έχουμε πει πολλές φορές. Αλλά προσπαθούμε και θα εξακολουθούμε να προσπαθούμε, στηρίζοντας τον πολίτη στις κρίσεις τις οποίες ξεπεράσαμε, αλλά και τώρα απέναντι στην ακρίβεια. Έχουμε ήδη ουσιαστικά ελέγξει, εξουδετερώσει τις αυξήσεις στις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα καύσιμα μας βοηθά και η διεθνής πορεία των τιμών.

Η μάχη στα τρόφιμα συνεχίζεται. Το «Καλάθι του Νοικοκυριού», όπως έχουμε πει πολλές φορές, έχει αποτελέσει ένα σημαντικό «ανάχωμα» απέναντι στον πληθωρισμό. Έρχεται εντός των επόμενων εβδομάδων και η κάρτα αγορών, το «Market Pass».

Και βέβαια σοβαρή ανακούφιση δίνουν και οι αυξήσεις στις συντάξεις, οι οποίες κατεβλήθησαν ήδη στα τέλη Ιανουαρίου, αλλά και η νέα άνοδος του κατώτατου μισθού την 1η Απριλίου. Και βέβαια, θα το ξαναπούμε, στόχος μας και στόχος δεύτερης τετραετίας είναι η συνολική αναβάθμιση των μισθών στη χώρα.

Ας περάσουμε, λοιπόν, στη συζήτηση της σημερινής ατζέντας και -εκτάκτως στην αρχή και εκτός ημερήσιας διάταξης- θα ήθελα να συζητήσουμε την πολύ σημαντική διάταξη την οποία θα καταθέσουμε σήμερα στη Βουλή για την προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα. Εγκληματικές οργανώσεις που εμφανίζονται με τον μανδύα πολιτικών κομμάτων.

Είναι μια διάταξη αντίστοιχη με αυτή που ισχύει ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Αποβλέπει -να το ξαναπώ- όχι στον αποκλεισμό των ιδεών, αλλά στη θωράκιση της ομαλότητας και των συνταγματικών ελευθεριών. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ζητούμε, επιδιώκουμε, ελπίζω να μπορούμε να πετύχουμε την υποστήριξη όλων των κομμάτων.

Σύμφωνα με αυτή την νέα ρύθμιση, στο εξής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σχήματα τα οποία έχουν ως ουσιαστικό αρχηγό κάποιον ο οποίος έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας.

Αυτό προφανώς θα κρίνεται από τον Άρειο Πάγο, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος κατά το Σύνταγμα να ανακηρύσσει τα υποψήφια κόμματα. Στα κριτήριά του, ωστόσο, θα συμπεριλαμβάνονται τώρα και οι σαφείς προϋποθέσεις που θέτει το νέο νομοθέτημα.

Θα επαναλάβω ότι πρόκειται για την ανταπόκριση της πολιτείας στην καταστατική, αλλά θα έλεγα και στην ηθική υποχρέωση της δημοκρατίας να περιφρουρείται από τους εχθρούς της. Γιατί η τελευταία δεν μπορεί να νομιμοποιεί, σίγουρα δεν μπορεί να χρηματοδοτεί, οργανώσεις που ανοιχτά υπονομεύουν τη λειτουργία της.

Δυστυχώς έχουμε και εμείς πείρα από παρανομίες, από τραμπουκισμούς και από εγκληματικές πρακτικές του παρελθόντος. Αυτά θεωρώ ότι δεν χωρούν στην Ελλάδα της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα.

Περισσότερα, όμως, στη Βουλή και όπως είπα προσβλέπω στη διακομματική στήριξη αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας.

Προτείνω, λοιπόν, να ξεκινήσουμε τη συνεδρίαση και τη συζήτησή μας. Τα θέματα τα οποία θα επεξεργαστούμε σήμερα είναι πάλι πολλά, από τη στέγαση των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας μέχρι την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, του φαινομένου του bullying, και από τη διαχείριση των αποβλήτων, την επέκταση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μέχρι το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Με άλλα λόγια, εξακολουθούμε να συζητάμε και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο.

Γιατί, θα το ξαναπώ, δική μας πυξίδα παραμένει η καλύτερη ζωή για κάθε πολίτη. Και όπως επί 3,5 χρόνια κάνουμε -παρά τις δυσκολίες- ό,τι είπαμε, έτσι και τώρα θα κάνουμε ό,τι σχεδιάζουμε. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.