Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 60χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε στις 15-7-2017 στην περιοχή του Γέρακα




Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 60χρονου ημεδαπού, ο οποίος, απογευματινές ώρες της 15-7-2017, βρέθηκε δολοφονημένος εντός του αυτοκινήτου του, στη Λεωφόρο Μαραθώνος στον Γέρακα.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, δράστης είναι ένας 49χρονος ημεδαπός.

Το θύμα ήταν πατέρας 23χρονου ημεδαπού, ο οποίος την 24-11-2016 συνελήφθη ως ο δράστης της ανθρωποκτονίας 20χρονου ημεδαπού, γιού του 49χρονου συλληφθέντα, ο οποίος είχε δολοφονηθεί στις 8-5-2016 στην περιοχή Άγιος Πέτρος της Πεντέλης.

Σε βάρος του 49χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για διενέργεια κυρίας ανάκρισης σε Τακτική Ανακρίτρια η οποία εξέδωσε ένταλμα, δυνάμει του οποίου την 10-8-2017, συνελήφθη.


Ινστιτούτο CSI θα γίνει στην… Κρήτη




Ινστιτούτο CSI αναμένεται να ιδρυθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Ανώγεια με σκοπό την εκπαίδευση των κατοίκων του νησιού στην κυβερνοασφάλεια.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του αντιστράτηγου ε.α. Μανώλη Σφακιανάκη ο οποίος «τρέχει» το CSI Institute (Cyber Security International – Ινστιτούτο Διεθνής Κυβερνοασφάλειας) και έχει ως στόχο όλοι οι Έλληνες να μάθουν πώς να προστατεύονται από τους κινδύνους του διαδικτύου.

«Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Κρήτη πήρα την απόφαση να δημιουργήσουμε παράρτημα του Ινστιτούτου CSI στα Ανώγεια. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και θα έχουμε άμεσα μία συνάντηση με τον δήμαρχο Ανωγείων προκειμένου να βρεθεί ο χώρος», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο κ. Σφακιανάκης ο οποίος παράλληλα επεσήμανε πως εδώ και δύο μήνες λειτουργεί το Ινστιτούτο στην Αθήνα με μεγάλη προσέλευση και επιτυχία.

Εκπαίδευση πολιτών και… ιερέων

Στο Ινστιτούτο θα μπορούν γονείς, μαθητές, εταιρίες και όσοι άλλοι το επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ώστε να γνωρίζουν τον τρόπο προστασίας από το διαδίκτυο.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στο cretapost ο κ. Σφακιανάκης, ιερείς του Ρεθύμνου έχουν ζητήσει την βοήθειά του για την εξειδίκευσή τους στο διαδίκτυο: «Όλοι οι Κρητικοί θα μπορούν να εκπαιδευτούν στο Ινστιτούτο που θα γίνει στα Ανώγεια ενώ ήδη το Σωματείο Ιερέων του νομού Ρεθύμνης έχει ζητήσει να εξειδικευτεί μέσω του CSI Institute στο διαδίκτυο».

Τα λάθη των χρηστών και οι κανόνες που πρέπει να τηρούν

Πολλά είναι τα λάθη που κάνουν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά κατά την χρήση του διαδικτύου καθώς δεν υπάρχει η σωστή ενημέρωση.

«Στην πλειονότητά τους οι χρήστες του διαδικτύου δεν γνωρίζουν έχουν την σωστή ενημέρωση. Νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα ενώ στην ουσία δεν γνωρίζουν τίποτε», επισημαίνει ο κ. Σφακιανάκης ο οποίος  στο cretapost τους απλούς κανόνες:

1ος κανόνας – Χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης: «Γίνεται κακή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είναι δυνατόν να κάνουν αναρτήσεις στο πού βρίσκονται και πού πάνε γιατί γίνονται στόχοι κλεφτών και διαρρηκτών»

2ος κανόνας –  Αιτήματα φιλίας: «Δεν κάνουμε φίλο όποιον μας κάνει αίτημα φιλίας. Οι φίλοι στο διαδίκτυο πρέπει να είναι αυτοί που έχουμε και στην κανονική μας ζωή».

3ος κανόνας –  Παιδιά και διαδίκτυο: «Δεν αφήνουμε τα παιδιά μας στο διαδίκτυο για πάρα πολλές ώρες και δεν τα “παρκάρουμε” μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητού. Μία φορά μία μητέρα στο εξωτερικό είχε ξεχάσει το μωρό της δύο μέρες μπροστά από μία οθόνη».

4ος κανόνας – Συμπεριφορά στο διαδίκτυο: «Θα πρέπει ότι διαβάζουμε στο ίντερνετ να το διυλίζουμε γιατί ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει. Δεν είναι όλα σωστά».



Πηγή : cretapost.gr


Στα 250 εκατομμύρια οι εισπράξεις από τα κρυφά εισοδήματα -Πάνω από 62.000 έσπευσαν να τα δηλώσουν




Μπορεί τα έσοδα στα Ταμεία του κράτους να ξεπέρασαν τις προσδοκίες; της φορολογικής διοίκησης, ωστόσο όπως φαίνεται οι φορολογούμενοι δεν πήγαν οικειοθελώς να τα αποκαλύψουν. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία το ποσό των 250 εκατ. ευρώ πλήρωσαν πάνω από 62.000 φορολογούμενοι που προσήλθαν στην εφορία και αποκάλυψαν κρυφά εισοδήματα. 

Μάλιστα όπως γράφει η «Καθημερινή» το 80% των φορολογουμένων που εντάχθηκαν στην ανωτέρω ρύθμιση δεν παρουσιάστηκε οικειοθελώς αλλά κλήθηκε από την εφορία να δώσει εξηγήσεις, καθώς διαπιστώθηκε αναντιστοιχία δηλωθέντων και περιουσιακών στοιχείων από τον έλεγχο των λιστών και των εμβασμάτων. 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων:

1. Στη ρύθμιση έχουν ενταχθεί 62.000 φορολογούμενοι.
2. Το ποσό που έχουν αποκαλύψει - αποδεχθεί ανέρχεται περίπου στα 4 δισ. ευρώ.
3. Εχουν εισπραχθεί μέχρι στιγμής 250 εκατ. ευρώ.
4. Τα ποσά που αποκαλύπτονται κυμαίνονται από 100.000 έως 300.000 ευρώ.



Πηγή: iefimerida.gr 


Ομολογία του πατέρα του Παππά για τον κομματικό διορισμό στον ΟΑΣΘ




Με ύφος που παρέπεμπε στον… Μωάμεθ τον Πορθητή, ο Χρήστος Σπίρτζης πέρασε χθες το μεσημέρι την πόρτα των γραφείων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Τον συνόδευαν τα μέλη της διοίκησης του κρατικού πια Οργανισμού και φυσικά ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. και πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Παππάς.

Στην πολυτελή αίθουσα συσκέψεων του κτιρίου επί της οδού Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, τους περίμεναν τα μέλη του παλιού πλέον Δ.Σ. και ο τέως πρόεδρος Χρήστος Στεφανίδης. Το κλίμα ήταν τόσο παγωμένο που λίγο έλειψε οι παρευρισκόμενοι να ζητήσουν να κλείσουν τα κλιματιστικά. Μετά τα μάλλον αμήχανα χαμόγελα, το κλίμα άλλαξε…

Η θερμοκρασία ανέβηκε επικίνδυνα καθώς ο κ. Στεφανίδης πήρε το λόγο και κατακεραύνωσε τον υπουργό και τη συνοδεία του. Καταρχήν, τον καλωσόρισε στον ΟΑΣΘ, τα γραφεία του οποίου επισκεπτόταν για πρώτη φορά μετά από 2,5 χρόνια που είναι υπουργός. Και συνέχισε καταγγέλλοντας τρεις ενέργειες του κ. Σπίρτζη λέγοντας: «Η πρώτη είναι ο διορισμός προέδρου και Δ.Σ. με βάση την κομματική επετηρίδα. Επέλεξε στελέχη με κριτήρια όχι τη γνώση αλλά τις συγγενικές σχέσεις και την αφοσίωση στο κόμμα. Η δεύτερη είναι ότι, ενώ ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι το κράτος δεν οφείλει στον ΟΑΣΘ ποσά λόγω διαφοράς ΦΠΑ, υπήρξαν δημοσιεύματα ότι το κράτος αναγνωρίζει την οφειλή και θα δώσει τις επόμενες ημέρες έντεκα εκατομμύρια ευρώ. Το κράτος δεν έδινε και δεν όφειλε με το παλιό Δ.Σ., αλλά οφείλει και δίνει με το νέο. Η αυθαιρεσία, η ψευδολογία και η φαυλότητα σε όλο το μεγαλείο της. Η τρίτη είναι η σημερινή εκδήλωση. Ο υπουργός επικεντρώνεται στο τηλεοπτικό σόου και δεν φροντίζει για τη σωστή παράδοση και παραλαβή».

Ο κ. Σπίρτζης κοιτούσε μάλλον αμήχανα τον τέως πρόεδρο και στη συνέχεια ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών. Στον «πολιτισμένο καβγά» συμμετείχε και ο Στέλιος Παππάς, ο διορισμός του οποίου στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις. Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (Focus FM) πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του και ερωτηθείς για τις βολές που δέχεται σχετικά με το θέμα της οικογενειοκρατίας, απάντησε: «Είμαι στο κόμμα πολύ πριν από τον Νικόλα! Είμαι στέλεχος της Αριστεράς από το 1960, αυτά δεν αλλάζουν». Κοντολογίς, αποτελεί έμμεση παραδοχή ότι το μοναδικό κριτήριο διορισμού του ήταν ο μισός αιώνας προσφοράς στην Αριστερά! Μάλιστα, το συγκεκριμένο ισχυρισμό φέρεται να υιοθετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος με μια θρασύτατη ανακοίνωση παραδέχεται ότι ο ορισμός των νέων διοικήσεων των φορέων αστικών συγκοινωνιών -άρα και του κ. Στέλιου Παππά- περιείχε συμβολισμούς, τους οποίους όμως ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης δεν αποκάλυψε. Τι συμβολισμό είχε η τοποθέτηση του πατέρα ενός υπουργού, αριστερού για 50 χρόνια, συνταξιούχου συνδικαλιστή, στη θέση ενός προέδρου δημόσιου Οργανισμού; Και φυσικά, από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης δεν έλειψαν τα γνωστά «τσιτάτα» καθώς, όπως υποστηρίζει, η αλλαγή στις αστικές συγκοινωνίες «σηματοδοτεί το τέλος στο ιδιότυπο θεσσαλονικιώτικο Κωσταλέξι για το οποίο όλοι γνώριζαν, αλλά κανένας δεν μιλούσε»!!!

Πάντως, πολλοί ισχυρίζονται πως το θέμα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης δεν έκλεισε αλλά αντίθετα τώρα άνοιξε. Ο κρατικός ΟΑΣΘ θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκκαθάριση μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, να οριστούν οι αποζημιώσεις, να βγει ο λογαριασμός των λεονταρισμών του κ. Σπίρτζη, τον οποίο φυσικά δεν θα πληρώσει ο ίδιος αλλά ο ελληνικός λαός. Στο μεταξύ, ο τέως πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης όπου με σχετικό έγγραφο ζητά να του χορηγηθούν αντίγραφα πάσης φύσεως που αφορούν τις δραστηριότητες του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου.

Στον ΟΣΕΘ

Πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δ.Σ. του ΟΑΣΘ, υπήρξε η ανάληψη της διοίκησης του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Εργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), ο οποίος αντικαθιστά το πρώην πλέον Συμβούλιο Αστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ). Οπως προέκυψε, και εκεί η κομματική ταυτότητα ήταν το βασικό, αν όχι το αποκλειστικό, κριτήριο επιλογής των προσώπων, καθώς στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ανήκουν τα πέντε από τα εννέα μέλη του Δ.Σ. που ορίζονται από την κυβέρνηση. Πρόεδρος διορίστηκε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Αμπατζάς, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης. Διευθύνων σύμβουλος ο μηχανικός Ιωάννης Τσιωνάς, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη διορισμένος στο Δ.Σ. της ΕΥΑΘ Α.Ε. Από τα υπόλοιπα τρία μέλη, ο λογιστής Δρόσος Δρόσος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο τραπεζικός υπάλληλος Αντώνης Ελευθεριάδης ανήκει στη Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενος από τους Νέους Σοσιαλιστές κι ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κιτικίδης ήταν υποψήφιος βουλευτής με τους ΑΝ.ΕΛ. Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη που εκπροσωπούν φορείς της πόλης είναι ο Στάθης Αβραμίδης, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρις Μπίλλιας, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς, ενώ μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα στείλει τις προτάσεις της, για το τελευταίο μέλος, η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.



ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
 Ελεύθερος Τύπος


50.000 εργαζόμενοι στην Υγεία απείχαν από την αξιολόγηση




Σθεναρή αντίσταση στη διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα επέδειξαν και φέτος οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων –που θριαμβολογεί ότι είναι «ο πρώτος συνδικαλιστικός φορέας στο Δημόσιου που κήρυξε απεργία-αποχή από την αξιολόγηση»– 50.000 εργαζόμενοι επέστρεψαν ασυμπλήρωτα τα φύλλα αξιολόγησης σε 100 νοσοκομεία και μονάδες πρόνοιας όπου μοιράστηκαν έως τώρα, με το ποσοστό αποχής να ανέρχεται στο 98%. Κατά την ομοσπονδία, παρότι οι υπάλληλοι απειλούνται από τους διοικητές των νοσοκομείων με πειθαρχικές διώξεις, «δεν έχει καμφθεί σε κανέναν εργαζόμενο η αρνητική του στάση».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι στην Υγεία αρνούνται τη διαδικασία αξιολόγησης. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2014, με την ίδια αιτιολογία, ότι δηλαδή η αξιολόγηση θα επιφέρει μισθολογικές και υπηρεσιακές μεταβολές στους εργαζομένους. Για την εν εξελίξει αξιολόγηση η ομοσπονδία έχει ένα επιπλέον «πάτημα»: την καθυστέρηση στη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Κρίσης των Προϊσταμένων και την –όπως καταγγέλλει– «παράνομη καρατόμηση με αποφάσεις των διοικητών των νοσοκομείων 800 προϊσταμένων από τους συνολικά 2.100» και αντικατάστασή τους από «άλλους αρεστούς υπαλλήλους».

Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «για την κατάσταση λοιπόν της δημόσιας διοίκησης δεν ευθύνεται η δική μας άρνηση στην αξιολόγηση, αλλά οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις» και υποστηρίζει ότι, «εάν συμμετείχαμε στην αξιολόγηση, οι διοικητές των νοσοκομείων θα παρενέβαιναν στους προϊσταμένους αξιολογητές που είναι ευάλωτοι, αφού είναι τοποθετημένοι με ανάθεση και όχι με κρίση για να κατηγοριοποιήσουν τους υπαλλήλους όχι με βάση την υπηρεσιακή τους εικόνα, αλλά με κομματικά κριτήρια». Η ομοσπονδία ανακοινώνει ότι οι εργαζόμενοι στην Υγεία «θα επιμείνουν στην άρνησή τους», λέγοντας ότι «η ΠΟΕΔΗΝ δεν φοβάται τις αξιολογήσεις. Οι ασθενείς αξιολογούν καθημερινά τους νοσηλευτές και τους άλλους επαγγελματίες Υγείας και τους βάζουν βαθμό άριστα».

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο η ΠΟΕΔΗΝ είχε καλέσει τους υπαλλήλους των νοσοκομείων να επιστρέφουν ασυμπλήρωτες τις εκθέσεις αξιολόγησης. Η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που σε ανακοίνωσή του κατηγορούσε την ΠΟΕΔΗΝ ότι «επιλέγει συνειδητά την παρακώλυση της δημοκρατικής μεταρρύθμισης της διοίκησης, ρίχνοντας κατ’ ουσίαν νερό στον μύλο των πλέον ακραίων συντηρητικών-νεοφιλελεύθερων κύκλων, που εποφθαλμιούν για να στοχοποιήσουν και να συκοφαντήσουν για μία ακόμη φορά τη δημόσια διοίκηση και τους λειτουργούς της».



ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Παιδικός διαβήτης (τύπου 1): Χαμόγελα από δύο νέες θεραπείες – Τι λένε οι επιστήμονες



Από τη μία, αποδείχθηκε ασφαλής και πολλά υποσχόμενη η πρώτη κλινική δοκιμή μιας πρωτοποριακής ανοσοθεραπείας, η οποία «επανεκπαιδεύει» το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να επιβραδύνει την την εξέλιξη του διαβήτη τύπου 1. Η δοκιμή έγινε στη Βρετανία σε μικρό αριθμό ασθενών, οι οποίοι δεν εμφάνισαν κάποια παρενέργεια.

Από την άλλη, η αμερικανική εταιρεία Viacyte ανακοίνωσε ότι δύο ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 είναι οι πρώτοι που δέχθηκαν εμφυτεύματα από εμβρυικά βλαστοκύτταρα. Το εμφύτευμα, με την ονομασία PEC-Direct, που έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας, εισάγεται κάτω από το δέρμα στο μπράτσο.

Στόχος είναι όταν αυξάνεται το σάκχαρο του αίματος, τα κύτταρα των εμφυτευμάτων να αντικαθιστούν τα κατεστραμμένα κύτταρα του παγκρέατος και να απελευθερώνουν την ορμόνη ινσουλίνη, ώστε να αποκαθιστούν τα φυσιολογικά επίπεδα του σακχάρου.

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι μια αυτοάνοση πάθηση, η οποία προκαλείται από την καταστροφή των β-κυττάρων του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη, με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η ρύθμιση του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η ανοσοθεραπεία που δοκιμάσθηκε σε 27 άτομα, έδειξε σημάδια επιβράδυνσης της νόσου, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσει δοκιμή σε περισσότερους ασθενείς. Αν αποδειχθεί επιτυχής, ίσως μια μέρα οι διαβητικοί απαλλαχθούν από το βάρος των ενέσεων ινσουλίνης - κάτι που ισχύει και για τη θεραπεία με τα εμφυτεύματα.

Προς το παρόν, πάντως, είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα κατά πόσο η νέα ανοσοθεραπεία όντως μπορεί να «φρενάρει» το διαβήτη. Οι 27 ασθενείς, που είχαν διαγνωσθεί με διαβήτη τύπου 1 τις τελευταίες 100 μέρες, έκαναν τη θεραπεία (έγχυση ενός πεπτιδίου προ-ινσουλίνης που μετά μετατρέπεται σε κανονική ινσουλίνη) κάθε δύο ή τέσσερις εβδομάδες επί ένα εξάμηνο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή κλινικής ανοσολογίας Μαρκ Πίκμαν του King's College του Λονδίνου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine".

Όπως είπε ο Πίκμαν, «αν όλα πάνε καλά, σε πέντε έως δέκα χρόνια μπορούμε να έχουμε ένα νέο φάρμακο». Αυτό θα χορηγείται στα παιδιά που αρχίζουν να εμφανίζουν τη νόσο, καθώς και σε κάθε άνθρωπο με υψηλό γενετικό κίνδυνο για διαβήτη τύπου 1.

Ο διαβήτης τύπου 1 μπορεί να εμφανισθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά συνήθως πριν από την ηλικία των 40 ετών και ακόμη συχνότερα στην παιδική ηλικία. Περίπου το 10% των διαβητικών έχουν τον τύπο 1, ενώ οι υπόλοιποι έχουν διαβήτη τύπου 2, που συνήθως εμφανίζεται σε μεγαλύτερη ηλικία και σχετίζεται με τον τρόπο ζωής, τη διατροφή και την παχυσαρκία.

Περίπου 422 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν διαβήτη τύπου 1 και 2. Ο διαβήτης τύπου 1 εμφανίζει συνεχή αύξηση στην Ευρώπη, με ρυθμό περίπου 4% ετησίως μεταξύ των παιδιών και των εφήβων, για λόγους που δεν είναι σαφείς.



Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μιχάλης Θερμόπουλος
iatropedia.gr


Βουλιαγμένη : Τον ενοχλούσε να περάσει και του έσπασε με ρόπαλο το αμάξι για εκδίκηση



Πήγε να περάσει και δυσκολεύτηκε όπως φαίνεται από στο πρώτο video με αποτέλεσμα ο τζάμπα "μάγκας" να πάρει ένα ρόπαλο και να καταστρέψει το παρκαρισμένο αμάξι. 

Έβγαλε ένα ρόπαλο του baseball και χτύπησε με μανία το βανάκι που τον εμπόδιζε να περάσει με το αυτοκίνητό του στην Βουλιαγμένη. 

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι ο νεαρός οδηγός να πλησιάζει το βανάκι ενώ τον ακολουθεί ο φίλος του που επέβαινε στο αμάξι, αρχίζει να σπάει καθρέπτες και φανάρια και μετά τρέπεται σε φυγή μαζί με τον φίλο του.

Το video έχει παραλάβει η αστυνομία όπου διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του τζάμπα "μάγκα" δράστη.





33 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ρωτούν τον κ. Κοντονή : Τι κάνει η Κυβέρνηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς;




33  βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή και ζητούν να μάθουν τι κάνει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς. 
.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θέτουν  τα παρακάτω ερωτήματα: 

1. Ποιες ακριβώς δράσεις/πολιτικές του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου κατά της Διαφθοράς έχουν ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα, σύμφωνα με  το οικείο χρονοδιάγραμμα  εφαρμογής και με ποιες συγκεκριμένες νομοθετικές ή/και πολιτικές πρωτοβουλίες; Ποιες όχι   και γιατί; Ποιες συνολικά απομένουν για ολοκλήρωση στο μέλλον;

2.   Ποιες   ακριβώς   μεταρρυθμιστικές   πολιτικές   του   τρίτου   προγράμματος   οικονομικής προσαρμογής   της Χώρας και του τρίτου μνημονίου συνεννόησης, όπως αυτό αναθεωρήθηκε και συμπληρώθηκε, αναφορικά α) με την Δικαιοσύνη και β) την καταπολέμηση της διαφθοράς, έχουν ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα, σύμφωνα δηλαδή με το οικείο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και με ποιες συγκεκριμένες νομοθετικές ή/και πολιτικές πρωτοβουλίες; Ποιες από τις πολιτικέ αυτές   δεν   έχουν   ολοκληρωθεί   εμπρόθεσμα   και   γιατί;   Ποιες   συνολικά   απομένουν   για ολοκλήρωση στο μέλλον;

3. Ποιες από τις συστάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς, που έχουν απευθύνει στη Χώρα: α) η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς (GRECO) του Συμβουλίου της Ευρώπης, β) ο ΟΗΕ και γ) ο ΟΟΣΑ, όλων των κύκλων αξιολόγησης, έχουν ικανοποιηθεί εμπρόθεσμα και με ποιες συγκεκριμένες νομοθετικές ή/και πολιτικές πρωτοβουλίες; Ποιες δεν έχουν ικανοποιηθεί εντός   του   οικείων   χρονοδιαγραμμάτων   και   γιατί;   Ποιες   απομένουν   για   ολοκλήρωση   στο μέλλον;

4.   Γιατί   δεν   έχει   καταρτιστεί   και   αναρτηθεί   εμπρόθεσμα   στην   ιστοσελίδα   της   Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς η προβλεπόμενη στο Νόμο (παρ. 2 του άρ. 7 του Ν. 4320/2015) ετήσια έκθεση πεπραγμένων της (2016-2017);».

Η ερωτώντες βουλευτές : 

Ελευθέριος   Αυγενάκης,   Βουλευτής Ηρακλείου,   Νίκος   Παναγιωτόπουλος,   Βουλευτής   Καβάλας,   Αθανασίου   Χαράλαμπος, Βουλευτής   Λέσβου,   Τσιάρας   Κώστας,   Βουλευτής   Καρδίτσης,   Αναστασιάδης   Σάββας, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Αντωνιάδης Γιάννης, Βουλευτής Φλωρίνης, Ασημακοπούλου Άννα – Μισέλ,   Βουλευτής Β’ Αθηνών, Βαρβιτσιώτης  Μιλτιάδης,   Βουλευτής Β’ Αθηνών, Βλάσης   Κώστας,  Βουλευτής Αρκαδίας,   Βλάχος  Γεώργιος,   Βουλευτής Αττικής,  Βούλτεψη Σοφία,   Βουλευτής   Β’   Αθηνών,   Γιαννάκης   Στέργιος,   Βουλευτής   Πρεβέζης,   Γκιουλέκας Κωνσταντίνος,   Βουλευτής   Α’   Θεσσαλονίκης,   Δήμας   Χρίστος,   Βουλευτής   Κορινθίας, Δημοσχάκης   Αναστάσιος,   Βουλευτής   Έβρου,   Καλαφάτης   Σταύρος,   Βουλευτής   Α’ Θεσσαλονίκης, Καραγκούνης Κώστας, Βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Καραμανλής Κώστας,   Βουλευτής   Σερρών,   Καράογλου   Θεόδωρος,   Βουλευτής   Β’   Θεσσαλονίκης    Κατσανιώτης Ανδρέας, Βουλευτής Αχαΐας, Κατσαφάδος Κώστας, Βουλευτής Α’ Πειραιώς,    Κεδίκογλου   Σιμεών,   Βουλευτής   Ευβοίας,   Κέλλας   Χρήστος,   Βουλευτής   Λαρίσης,  Κεφαλογιάννης Γιάννης, Βουλευτής Ρεθύμνης, Κόνσολας Μάνος, Βουλευτής Δωδεκανήσου, Κουμουτσάκος Γιώργος, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Κυριαζίδης Δημήτρης, Βουλευτής Δράμας, Παπακώστα   Κατερίνα,   Βουλευτής   Β’ Αθηνών,   Σκρέκας   Κώστας,   Βουλευτής   Τρικάλων,  Σταϊκούρας   Χρήστος,   Βουλευτής   Φθιώτιδας,   Τασούλας   Κωνσταντίνος,   Βουλευτής Ιωαννίνων,   Τζαβάρας   Κώστας,   Βουλευτής   Ηλείας,   Φορτσάκης   Θεόδωρος,   Βουλευτής Επικρατείας, Φωτήλας Ιάσων, Βουλευτής Αχαΐας και Χαρακόπουλος Μάξιμος, Βουλευτής   Λαρίσης. 


Η πυρκαγιά απείλησε χθες την Καισαριανή



Συναγερμός σήμανε χθες στις 2 το μεσημέρι στην Πυροσβεστική, εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε έκταση με πεύκα και χαμηλή βλάστηση πίσω από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Αμεσα κινητοποιήθηκε μεγάλος αριθμός πυροσβεστών, ενώ ενεργοποιήθηκαν ο Δήμος Καισαριανής και η Περιφέρεια Αττικής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 2 μ.μ. στη συμβολή των οδών Θεοτοκοπούλου και Κρυστάλλη. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν αρχικά 40 πυροσβέστες με 15 υδροφόρες της Πυροσβεστικής. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά επεκτάθηκε και απείλησε παρακείμενες πολυκατοικίες. Μάλιστα, οι φλόγες «έγλειψαν» τα μπαλκόνια σπιτιών προκαλώντας μικρής μόνον έκτασης ζημιές σε τέντες διαμερισμάτων. Προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα, δόθηκε εντολή αρχικά σε δύο ελικόπτερα να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού, ενώ λίγη ώρα αργότερα στη μάχη με τη φωτιά μπήκαν άλλα δύο ελικόπτερα και 18 ακόμη πυροσβέστες από τα πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ. Την επιχείρηση συνέδραμε και η Περιφέρεια Αττικής με τρεις υδροφόρες, αρμόδια στελέχη της βρίσκονταν σε επικοινωνία με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Χάρη στην άμεση και μεγάλη κινητοποίηση, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε γρήγορα πριν προκαλέσει μεγάλη καταστροφή.

Χθες το βράδυ, ενεργά μέτωπα υπήρχαν σε Ηλεία και Λάρισα, δίχως πάντως να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Η πρώτη από τις δύο πυρκαγιές ξέσπασε λίγο μετά τη 1 μ.μ. σε έκταση με πεύκα και πουρνάρια στην περιοχή Μαζαράκι Ηλείας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετείχαν 46 πυροσβέστες με 17 οχήματα. Στη Λάρισα αντίστοιχα, η φωτιά εκδηλώθηκε ένα τέταρτο πριν από τις 2 το μεσημέρι στο Δίλοφο Φαρσάλων. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχαν 40 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Αντίθετα, η πυρκαγιά που ξέσπασε στα περίχωρα της Πρέβεζας τέθηκε υπό έλεγχο πριν από το τελευταίο φως της ημέρας


Kαθημερινή


Μπάχαλο με το Περιουσιολόγιο - Το κράτος δεν ξέρει πόσα ακίνητα διαθέτουν οι Έλληνες

Πηγή: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ


Σημαντικά προσκόμματα στην ολοκλήρωση του Ηλεκτρονικού Περιουσιολογίου προκαλεί η αργή κατάρτιση του Κτηματολογίου, δεδομένου ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να στηριχθεί στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) των φορολογουμένων για να ενεργοποιήσει τη σχετική εφαρμογή, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να κάνει πλήρεις διασταυρώσεις με τη βάση του Κτηματολογίου. Πρόσθετα εμπόδια προκαλούνται και από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο προσφάτως έκρινε πως η κατάρτιση των δασικών χαρτών και του Δασολογίου, οφείλει να προηγηθεί του Κτηματολογίου.

Πιο απλά για να αποκτήσει η ΑΑΔΕ πλήρη εικόνα της ακίνητης περιουσίας των φορολογουμένων και τη δυνατότητα διασταυρώσεων θα πρέπει πρώτα να αναμένει την κατάρτιση του Δασολογίου, ακολούθως την κατάρτιση του Κτηματολογίου (και την εκκαθάριση της βάσης του από τις καταπατημένες δασικές εκτάσεις) και εν συνεχεία να προχωρήσει σε διασταυρώσεις με τη δική του βάση δεδομένων που σήμερα περιλαμβάνει 7,4 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Οι διασταυρώσεις αυτές είναι επιβεβλημένες αφενός διότι είναι πολλοί οι φορολογούμενοι που έχουν αποκρύψει ακίνητα (κυρίως αγροτεμάχια) από την εφορία μη δηλώνοντάς τα στο Ε9, αλλά ακόμη περισσότεροι εκείνοι οι φορολογούμενοι που έχουν «κλέψει στο ζύγι». Συγκεκριμένα, πολλοί δεν έχουν προχωρήσει στην αναγραφή των πραγματικών χαρακτηριστικών του ακινήτου, όπως η επιφάνεια ή οι βοηθητικοί χώροι, ενώ άλλοι έχουν αποκρύψει ακόμη και το εάν διαθέτουν ψιλή κυριότητα ή επικαρπία.

Το γεγονός ότι η κτηματογράφηση περιορίζεται στα αστικά κέντρα καθιστά εκ των πραγμάτων δύσκολο το έργο της ΑΑΔΕ που σε πρώτη φάση θα κάνει διασταυρώσεις μόνον στα Ε9 που αφορούν σε κτηματογραφημένες περιουσίες. Σε κάθε περίπτωση όταν διαπιστώνονται αποκλίσεις οι φορολογούμενοι θα κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 και θα καταβάλουν τα σχετικά πρόστιμα, τον αναλογούντα ΕΝΦΙΑ και τις προσαυξήσεις του.

Να σημειωθεί πως ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προβλέπει πως το Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο θα είναι ολοκληρωμένο και πλήρως λειτουργικό το Μάρτιο του 2019. Σκοπός του έργου είναι η ηλεκτρονική καταγραφή του συνόλου όχι μόνον της ακίνητης, αλλά και της κινητής και άυλης περιουσίας όλων των φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και των νομικών οντοτήτων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η ΑΑΔΕ θα αποκτήσει πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα του Κτηματολογίου έως τον Σεπτέμβριο. Η πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα του Κτηματολογίου θα γίνεται για τη λήψη πληροφοριών ιδιοκτησίας, αλλά και για την εγγραφή κατασχέσεων και βαρών απευθείας από τις υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης.


Θανάσης Κουκάκης 
Πηγή : cnn.gr


Νέα Δημοκρατία : Ύβρις προς τους εργαζόμενους οι σημερινές δηλώσεις Αχτσιόγλου-Αντωνοπούλου



Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Oι κυρίες Έφη Αχτσιόγλου και Ράνια Αντωνοπούλου απέδειξαν, για ακόμη μια φορά, ότι έχουν μηδενική σχέση με την κοινωνία. Αγνοούν επιδεικτικά τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι καταστροφικές πολιτικές τους στον χώρο της αγοράς εργασίας και αναζητούν… δικαιολογίες πίσω από αλχημιστικές προσεγγίσεις. 

Χωρίς ίχνος ντροπής και καμία διάθεση αυτοκριτικής παριστάνουν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα. 

Μάλλον ζουν σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Γιατί δεν είναι δυνατόν να μην βλέπουν την εργασιακή ζούγκλα που έχει καθιερωθεί επί των ημερών τους και να μην ακούν τις φωνές αγωνίας ανέργων και εργαζόμενων.

Στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η πλήρης απασχόληση αντιμετωπίζεται ως είδος προς εξαφάνιση, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία νέων προσλήψεων αφορά θέσεις ελαστικής εργασίας.  Ας σταματήσουν να διαβάζουν επιλεκτικά την “ΕΡΓΑΝΗ” του Ιουλίου παρουσιάζοντας ως επίτευγμα την αύξηση των ροών μισθωτής απασχόλησης λόγω της εποχικότητας της τουριστικής περιόδου. 

Το επτάμηνο Ιανουάριος - Ιούλιος 2017 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αντιστοιχούν στο 52,14%, έναντι 47,86% της πλήρους απασχόλησης. 

Όσον αφορά στο επιχείρημα της κυρίας Αχτσιόγλου ότι μεταξύ Κυβέρνησης και Δ.Ν.Τ. υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις στα εργασιακά ζητήματα αποτελεί ύβρι προς τους εργαζόμενους να παριστάνουν τους “επαναστάτες” εκείνοι που:

- Έφεραν και ψήφισαν στη Βουλή την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με απλή τρίμηνη προειδοποίηση,

- Υπόσχονταν ότι οι κλαδικές συμβάσεις θα υπερισχύσουν των επιχειρησιακών, κάτι το οποίο δεν ισχύει

- Οδηγούν  - με τις διαδοχικές μειώσεις του αφορολόγητου ορίου μέσα από το τρίτο και τέταρτο Μνημόνιο - όλους τους εργαζόμενους στην απώλεια δυο μισθών. 

Τέλος, σχετικά με την εξαγγελία της κυρίας Αντωνοπούλου ότι μέχρι το 2019 θα υπάρξει συνολική μείωση δέκα μονάδων στην ανεργία, της υπενθυμίζουμε πως εάν δεν μετανάστευαν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι συμπατριώτες μας προκειμένου να βρουν δουλειά με αξιοπρεπή ημερομίσθια, η  ανεργία στη χώρα μας θα είχε σπάσει κάθε ρεκόρ.    

Συνιστούμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να αφήσει στην άκρη τις ταυτόχρονες επικοινωνιακές “επιθέσεις”, τις κούφιες υποσχέσεις και την απόπειρα εξαπάτησης. Η ανεργία αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, μόνο με υπεύθυνες πράξεις, οι οποίες απουσιάζουν επί διακυβέρνησής τους».