Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Αχτσιόγλου η Τσακαλώτος, από το κακό στο χειρότερο ο ΣΥΡΙΖΑ

 



Ο Σύριζα χωρίς ικανά στελέχη, που να διαθέτουν αρχηγικές ικανότητες και ουσιαστικές ικανότητες διακυβέρνησης και σοβαρής αξιωματικής αντιπολίτευσης, σπρώχνει τα στελέχη του να διαλέξουν η το κακό η το χειρότερο.

Αχτσιόγλου - Τσακαλώτος, αποτυχημένοι στα οικονομικά και οι δύο, και ο δεύτερος δεν μιλάει ελληνικά και όταν προσπαθήσει να μιλήσει δεν ξέρει κανένας τι λέει. Αυτοί λοιπόν οι δύο θεωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταφέρουν να συγκριθούν με την σοβαρότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και γελάει η υφήλιος.

Ότι θεωρούν την Αχτσιόγλου ως ένα νέο ανερχόμενο στέλεχος, που, αν και δεν είχε αναλάβει τόσο κρίσιμα χαρτοφυλάκια, βρέθηκε και εκείνη σε σκληρές και κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και μάλιστα η αποτυχημένη εμφανίζεται ως επιτυχημένη. 

Το θέμα είναι ότι επειδή δεν πρόκειται να ξαναδούν κυβέρνηση, ποτέ σε αυτή την ζωή  κάνουν παιχνίδια με το κόμμα.




Θα συντελεστεί μια κοσμογονία ως προς τα μέσα τα οποία θα έχουμε στη διάθεσή μας, για την αντιμετώπιση των κρίσεων που προκαλεί η κλιματική αλλαγή

 


Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής. Πρόκειται για το τρίτο υπουργείο κατά σειρά που επισκέπτεται μετά την εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων του. Πρώτο υπουργείο που μετέβη ήταν το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και ακολούθησε το υπουργείο Υγείας. Στη δήλωσή του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

  • Δημιουργήσαμε το νέο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ως μία απάντηση σε ένα αίτημα των καιρών. Και χαίρομαι διότι το Υπουργείο αυτό, πια, πατάει καλά στα πόδια του.
  • Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και τον μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό σχετικά με τις πολύ σημαντικές επενδύσεις οι οποίες γίνονται στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, με πλήρη αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ και από το Ταμείο Ανάκαμψης.
    • Θα συντελεστεί πραγματικά μια κοσμογονία ως προς τα μέσα τα οποία θα έχουμε στη διάθεσή μας, για την αντιμετώπιση όλων των κρίσεων που η κλιματική αλλαγή προκαλεί, με σημαντικότερες, βέβαια, τις δασικές πυρκαγιές.
    • Μέσα στα επόμενα χρόνια θα προμηθευτούμε καινούργια αεροσκάφη, καινούργια ελικόπτερα, πολλά καινούργια μέσα για το Πυροσβεστικό Σώμα. Και αυτή είναι μία αναγκαία επένδυση η οποία επιβάλλεται να κάνουμε, καθώς πρώτο μας μέλημα είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της ανθρώπινης περιουσίας, αλλά φυσικά και του φυσικού μας περιβάλλοντος.
    • Μέχρι τότε, βέβαια, έχουμε προχωρήσει και έχουμε υλοποιήσει έναν πολύ μεθοδικό σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο την οποία ήδη διανύουμε, με περισσότερα εναέρια μέσα, με περισσότερες δράσεις πρόληψης.
    • Εκτός από το κομμάτι της παρέμβασης, πια και το κομμάτι της κρατικής αρωγής έχει δείξει σημαντικά δείγματα γραφής και αποκτά πια μια ενιαία στέγη και έναν πολιτικό προϊστάμενο.

Σε απάντηση της κριτικής της αντιπολίτευσης είμαστε υποχρεωμένοι να παραθέσουμε τα δεδομένα, τα οποία αναιρούν τους ισχυρισμούς της. Τα δεδομένα λοιπόν έχουν ως εξής:

  • Η δύναμη της Πυροσβεστικής για το 2023 υπερβαίνει τους 16.500 πυροσβέστες, με τη δύναμη πυρόσβεσης να ξεπερνά τα 14.000 άτομα και τα 3.650 οχήματα
  • Στο αντιπυρικό έργο θα συνδράμουν 500 «δασοκομάντος» των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων
  • Τα εναέρια μέσα ανέρχονται σε 89, αυξημένα κατά πέντε ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο συγκριτικά με το 2022.
  • Σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019 ο εναέριος πυροσβεστικός στόλος έχει πλέον διευρυνθεί κατά 46%,καθώς ενισχύεται κάθε χρόνο την τελευταία τετραετία, με έμφαση τόσο στη συντήρηση του εθνικού στόλου όσο και στην έγκαιρη μίσθωση εναέριων μέσων
  • Για δεύτερο διαδοχικό έτος η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει την Ελλάδα μέσω της προ-εγκατάστασης. Φέτος προβλέπεται να υπηρετήσουν εκ περιτροπής στη χώρα μας συνολικά 205 πυροσβέστες από έξι κράτη-μέλη, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία τη Σλοβακία και τη Μάλτα, κατά το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου. Οι δυνάμεις αυτές θα εδρεύουν στην Αρχαία Ολυμπία, την Αττική και την Θεσσαλονίκη
  • Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται και φέτος σε προληπτικές δράσεις, ειδικά σε καθαρισμούς, ζήτημα στο οποίο έχουν ευθύνη οι Δήμοι. Το σύνολο της χρηματοδότησης για προληπτικά έργα έχει ήδη δοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ωστόσο σε αρκετούς Δήμους έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις στην υλοποίηση
  • Ιδιαίτερη πρόνοια υπάρχει για καθαρισμούς σε αρχαιολογικούς χώρους, με έμφαση σε 26 σημεία που έχουν κατανεμηθεί σε ομάδες ανάλογα με τον βαθμό ευαλωτότητας
  • Εκτελείται παράλληλα το πρόγραμμα ANTINERO II, με στόχο τον καθαρισμό, την αφαίρεση καύσιμης ύλης και την απομάκρυνση συσσωρευμένης βιομάζας από 65.000 στρέμματα


Αίρονται όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

 



Από τη δευτερολογία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης:

Άκουσα συναδέλφους να κάνουν μία αναφορά για τη μεγάλη δύναμη της ελληνικής Διασποράς και του παγκόσμιου ελληνισμού. Μία ακόμα, λοιπόν, άμεση πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, για να εκφράσει αυτόν τον οικουμενικό ελληνισμό, γίνεται για όλους σας, για όλους μας, ένα στοίχημα συνέπειας για όλα τα κόμματα: στις αρχές της εβδομάδας που μας έρχεται αναρτούμε σε δημόσια διαβούλευση έναν νόμο με ένα άρθρο, που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, έτσι ώστε όλοι οι συμπολίτες μας οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να μπορούν να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή της πατρίδας, από όπου κι αν κατοικούν.

Στην πρώτη μας θητεία κάναμε το πρώτο βήμα για την καθιέρωση αυτού του δικαιώματος. Βάλαμε πάρα πολλούς περιορισμούς, το ξέρετε καλά. Φτάσαμε τους 190 βουλευτές και όχι τους 200. Σήμερα λοιπόν, ήρθε η ώρα, αφού δοκιμάσαμε τη διαδικασία στην πράξη, να δούμε πόση συνέπεια τελικά υπάρχει μεταξύ λόγων και πράξεων και το σχέδιο νόμου αυτό να εγκριθεί από 300 βουλευτές.

Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε πόσο πραγματικά πιστοί μένουμε στις διακηρύξεις μας.



Έρχεται κυβερνητική παρέμβαση για τα εισιτήρια στην ακτοπλοΐα

 


Την πόρτα της  κυβερνητικής παρέμβασης για το αυξημένο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων άφησε ανοιχτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα, καθώς ενώ οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει, το κόστος των εισιτηρίων παραμένει στα ύψη κλέβοντας οι ακτοπλόοι ουσιαστικά τον κόσμο και κάνοντας ζημιά στον τουρισμό γιατί ο Έλληνας το σκέφτεται να πάρει καράβι με την οικογένεια του.

Ο Μαρινάκης είπε: «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα όπως αυτό -που είναι πολύ σημαντικό- στην τύχη του, με άμεσες παρεμβάσεις είτε σαν αυτές που έγιναν στην ενέργεια και καλύφθηκαν οι αυξήσεις, είτε στην ακρίβεια τροφίμων».

Συμπλήρωσε: «Ναι το παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση».

Αν και το κόστος των καυσίμων έχει μειωθεί φέτος έως και 45,5% σε σύγκριση με πέρυσι, οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παραμένουν ίδιες με τις περυσινές - είχαν αυξηθεί 34% κατά μέσο όρο, με τους ακτοπλόους να σφυρίζουν αδιάφορα για την ζημιά που κάνουν στην χώρα και τον τουρισμό, αλλά και στους ίδιους αφού μειώθηκαν τα εισητήρια.

Η τιμή του χαμηλού σε περιεκτικότητα θείου καυσίμου Very Low Sulphur Fuel Oil (VLSFO) που καίνε τα συμβατικά πλοία από 1.100 ευρώ/τόνο το 2022 έπεσε στα 600 ευρώ το 2023 (μείωση 45,5%), ενώ το marine gas oil που καίνε τα ταχύπλοα από 1.200 ευρώ/τόνο έπεσε στα 700 ευρώ φέτος, με ποσοστό μείωσης 41,6%, ωστόσο ο καταναλωτής καλείται να πληρώνει τα ίδια ναύλα με αυτά που πλήρωνε στο peak της ενεργειακής κρίσης.

Ο παραδοσιακός καλοκαιρινός τρόπος διακοπών σε νησί για την ελληνική οικογένεια έχει αρχίσει και γίνεται πολυτέλεια, καθώς τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα. Πολλοί δε ψάχνουν προσφορές ακόμα από αεροπορικές εταιρείες για να ταξιδέψουν σε κάποιο νησί.




Λοβέρδος: Πράξη απελευθέρωσης η αποχώρησή μου από το ΠΑΣΟΚ


 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη για την αποχώρηση του από το ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας για ακόμα μία φορά την σοβαρότητα του και την πολιτική του ικανότητα κάτι που δεν διαθέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός του κόμματος που έχει διαγράψει μία μεγάλη πορεία μέσω αυτού στην πολιτική, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια πράξη απελευθέρωσης και μάλιστα έγινε με έναν τρόπο -βελούδινο- που τον επέλεξα εγώ έτσι. Δεν υπάρχει καμία διάθεση από την πλευρά μου, να αντιδικώ με το κόμμα στο οποίο έδωσα όλη μου τη ζωή. Αν έμενα δεν υπήρχε περίπτωση να μην αντιδικήσουμε. Δεν είναι καθόλου σωστό να δημιουργώ προβλήματα στο κόμμα μου, εκφράζοντας τις απόψεις μου».

Σε ερώτηση σχετικά με τι θα αντιδικούσε αν παρέμενε στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Εχουμε διαφορετική αντίληψη για πάρα πολλά πράγματα. Οι κεντρικές μου θέσεις διαφωνίας, τέθηκαν στην επιστολή μου προς τον πρόεδρο του κόμματος, στον οποίο ευχήθηκα και καλή επιτυχία. Προτίμησα να εισηγηθώ να είναι άκρως εμπιστευτικώς γιατί έτσι έπρεπε να είναι κατά τη γνώμη μου. Οι λόγοι ήταν αποκλειστικά πολιτικοί, αλλά δεν θα σας τους πω, γιατί θα φανούν στην πορεία».

Στην συνέχεια ο πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ επισήμανε: «Δεν εγκαταλείπω την πολιτική, παραμένω φουλ ενεργός. Εχω επιλέξει τρία-τέσσερα θέματα που θα επικεντρωθώ. Δεν θα είμαι καθόλου φλύαρος, δηλαδή δεν θα ψάχνω ευκαιρία για να πω κι εγώ κάτι. Αλλά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής τα οποία παρακολουθώ εδώ και πολλά χρόνια, όπως και τα θέματα της υγείας, στα οποία έχω κλείσει το στόμα μου τον τελευταίο καιρό, γιατί αυτά που έλεγα μέσα στο κόμμα μου δεν μπορούσα να τα πω και έξω, ή τα θέματα του Συντάγματος και της αναθεώρησής του και τα θέματα που πανεπιστημίου, είναι τα κεντρικά θέματα-ενότητες, για τα οποία θα είμαι παρών».



Οι δέκα εθνικοί στόχοι της κυβέρνησης

 


Από τη δευτερολογία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης:

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στο δρόμο τον οποίο μας έδειξαν οι πολίτες, υπερψηφίζοντας το δικό μας κυβερνητικό πρόγραμμα. Με γνώμονα μία σειρά από εθνικούς στόχους, οι οποίοι εκτυλίσσονται στο άνοιγμα της τετραετίας -θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2027, δέκα τον αριθμό- που θα επαναλάβω πολύ σύντομα σήμερα, χάριν της οικονομίας της συζήτησης.

  1. Στην ανάγκη η χώρα να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, κάτι το οποίο είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα γίνει εντός του 2023, και στην αποπληρωμή των διμερών δανείων του πρώτου μνημονίου.
  2. Στην ανάγκη η χώρα, ναι, να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα και να μειώνει το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.
  3. Είναι ο στόχος υποχώρησης της ανεργίας στο 8% και αύξησης των εξαγωγών στο 60% του ΑΕΠ. Είμαστε ήδη στο 50% στις εξαγωγές, το τονίζω, αγαθών και υπηρεσιών. Αυτός είναι ο δείκτης τον οποίον πρέπει να κοιτάμε. Η ελληνική οικονομία έχει κάνει σημαντικά βήματα εξωστρέφειας την τελευταία τετραετία, πάνω στα οποία πρέπει να επενδύσει.
  4. Τέταρτος στόχος, ο στόχος των μισθών. Κατώτατος μισθός 950 ευρώ, 1.500 ευρώ μέσος μισθός, αλλά ναι, και μείωση των ανισοτήτων. Εδώ πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί ένας κοινός τόπος. Το έχω πει πολλές φορές, ότι η ανάπτυξη την οποία οραματιζόμαστε δεν πρέπει απλά να είναι μία ανάπτυξη περιβαλλοντικά φιλική. Πρέπει να είναι μία ανάπτυξη ψηφιακή, που να στηρίζεται στην οικονομία της γνώσης, πρέπει να είναι και μία ανάπτυξη η οποία να «μικραίνει» τις κοινωνικές ανισότητες. Και αν δείτε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε κάνει βήματα σε αυτή την κατεύθυνση. Αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα.
  5. Πέμπτος στόχος, όπως έχουμε πει, οι παρεμβάσεις στην υγεία. Δεν θα επαναλάβω αυτά τα οποία είπα και αυτά τα οποία παρουσίασε και ο Υπουργός, αλλά θα δώσω έμφαση στην ανάγκη της ταχύτατης παρέμβασης στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και στα κέντρα υγείας, όπως και στις παρεμβάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν στο ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό.
  6. Έκτος στόχος, οι στόχοι που αφορούν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως σας είπα, είμαστε πρωταγωνιστές: τον Μάιο -όλο τον Μάιο, όχι μόνο για μία μέρα- παρήγαμε παραπάνω από το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Αυτό μας γλιτώνει ακριβές εισαγωγές, αλλά ταυτόχρονα μας επιτρέπει να συνεισφέρουμε κι εμείς στο στόχο για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.
  7. Έβδομος στόχος, η συνέχιση του ψηφιακού κράτους. Εκεί νομίζω ότι οι πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, μας πιστώνουν μια σημαντική πρόοδο, θα έλεγα ένα άλμα, μια επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν με το κράτος. Αλλά ξέρουμε ότι έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα στον τομέα αυτό.
  8. Όγδοος στόχος, τα ζητήματα της Παιδείας. Έγινε αρκετά εκτενής αναφορά. Εγώ θα σταθώ περισσότερο στις προτεραιότητές μας που αφορούν τα σχολεία αλλά και την προσχολική αγωγή, τον τεχνολογικό εξοπλισμό, την τεχνική εκπαίδευση, στην οποία δεν έχουμε επενδύσει αρκετά ως χώρα και το πληρώνουμε σήμερα με μεγάλες ασυνέχειες οι οποίες υπάρχουν στην αγορά εργασίας.
  9. Ένατος εμβληματικός στόχος, τα ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και την ταχύτητα απονομής της. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου την τελευταία τετραετία, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα.
  10. Και, βέβαια, δέκατος κεντρικός στόχος, η συνέχιση της υλοποίησης μιας στιβαρής και εθνικά υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής, με τη συνέχιση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

 



Ιάπωνες στην Κρήτη κλείδωσαν το μωρό στο αυτοκίνητο για να κάνουν βόλτα με το άλλο τους παιδί!

 



Η περιπολία ανδρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσωσε ένα παιδί από σχεδόν βέβαιο θάνατο από θερμοπληξία, στην Κρήτη.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 8:30 το βράδυ της Κυριακής, όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ειδοποιήθηκαν να σπεύσουν στην περιοχή του παλιού Ξενία στη δυτική τάφρο.

Μέσα σε ένα κλειδωμένο αυτοκίνητο ήταν ένα μωρό που έκλαιγε. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να σπάσουν το τζάμι του οχήματος και να βγάλουν το παιδί έξω, που σύμφωνα με περιοίκους ήταν για αρκετή ώρα κλειδωμένο, όπως αναφέρει το parakritika.gr.

Μετά από λίγο έφτασαν στο σημείο και οι γονείς του, οι οποίοι είχαν πάει βόλτα στο Ενετικό Λιμάνι με το άλλο τους παιδί.

Το ζευγάρι από την Ιαπωνία οδηγήθηκε στην Ασφάλεια για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.



ΗΠΑ: Aδίστακτος ληστής μπούκαρε σε κατάστημα παιχνιδιών ενώ υπήρχαν μικρά παιδιά



Αδίστακτος ληστής λήστεψε κατάστημα παιχνιδιών στην Αριζόνα, ενώ ήταν παιδιά μέσα με τους γονείς τους και ψώνιζαν.

Ο κακοποιός, φορώντας μάσκα, λήστεψε ένα κατάστημα παιχνιδιών στην Αριζόνα την ώρα που τα παιδιά έπαιζαν στους διαδρόμους, όπως δείχνουν τα πρόσφατα δημοσιευμένα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας.

Ο κακοποιός με όπλο μπήκε στο Teddy Bears El Paraiso στις 16 Απριλίου το μεσημέρι και διέταξε έξι πελάτες, μεταξύ των οποίων και παιδιά ηλικίας μόλις 8 ετών, να καθίσουν στη γωνία, ενώ απαιτούσε μετρητά και επιταγές από τον διευθυντή του καταστήματος.

Ο ιδιοκτήτης βρισκόταν πίσω από το ταμείο μαζί με τον 9χρονο γιο του, ανέφερε το KPHO-TV.

«Μπορείς να καταλάβεις πότε κάποιος έχει την πρόθεση να κάνει πολύ κακό», δήλωσε ο καταστηματάρχης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο. «Το είδα αυτό στα μάτια το».

Ήταν σίγουρος ότι θα τον πυροβολούσαν αν δεν συμμορφωνόταν και παρέδωσε περίπου 800 δολάρια σε μετρητά. «Του έδωσα τα πάντα για να μην κάνει κακό σε κανέναν», δήλωσε στο Fox 10 Phoenix.



Η έρευνα για τον ύποπτο συνεχίζεται και προσφέρεται αμοιβή 1.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη, σύμφωνα με φυλλάδιο που κυκλοφόρησε την Παρασκευή από τον Σιωπηλό Μάρτυρα, ένα μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα του Φοίνιξ που επιτρέπει ανώνυμες πληροφορίες προς τις αστυνομικές αρχές.

«Θα πρέπει να θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος», προειδοποιούσε το φυλλάδιο καθώς περιέγραφε τον άνδρα που φαίνεται στο βίντεο.

«Θα αισθανθώ πιο ήρεμος όταν συλληφθεί και δεν θα μπορέσει να το ξανακάνει αυτό», δήλωσε ο καταστηματάρχης στο KPHO-TV.

Η εμπειρία εξακολουθεί να τον συγκλονίζει, δήλωσε στο Fox 10. «Κάθε φορά που κάποιος έμπαινε στην πόρτα, αισθανόμουν σαν να ήταν κάποιος που ήταν εκεί για να με ληστέψει», είπε.

Μετά το περιστατικό, τοποθετήθηκε ένα μεταλλικό κιγκλίδωμα γύρω από το ταμείο και τοποθετήθηκε ένα νέο κουδούνι πόρτας.



Την Τετάρτη το ραντεβού Μητσοτάκη-Ερντογάν

 


Εντός της εβδομάδας, συγκεκριμένα την Τετάρτη, ξεκινά και μία κρίσιμη περίοδος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους της Λιθουανίας θα διαφανεί αν μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση, χωρίς τις εντάσεις του παρελθόντος. 

Η επανεκλογή δύο νέων κυβερνήσεων με νωπή λαϊκή εντολή ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Η συνάντηση από μόνη της είναι ένα θετικό βήμα, αν κρίνουμε από την εμπρηστική ρητορική που προηγήθηκε την περασμένη χρονιά, αλλά και την στάση του Τούρκου προέδρου.

Ο πρωθυπουργός προσέρχεται στη συνάντηση με τη λογική ότι δεν πρέπει να χαθεί το momentum και θα επιμείνει στην προώθηση της λεγόμενης «θετικής ατζέντας» που μπορεί να δημιουργήσει κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και να λειτουργήσει προς όφελος των δύο λαών. 

Η επιμονή από την Τουρκία στις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας δεν θα βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης, εάν δεν το θέλει πραγματικά. 

«Το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε», εκτιμούν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη και συμπληρώνουν ότι «πάγια θέση της ελληνικής πλευράς είναι ότι ένας νέος κύκλος έντασης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, ενώ ενέχει κινδύνους για ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή». Από την Άγκυρα εξαρτάται να θέλει να γυρίσει στις σχέσεις των δύο χωρών.