Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ: συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για πυροσβέστες και πυρόπληκτους


 

Η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προχωρούν σήμερα στην άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, για να συνδράμουν τις πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις, τους εθελοντές και τους πληγέντες συμπολίτες μας από τα πύρινα μέτωπα της Βορειοανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, θα συγκεντρωθούν:

Τρόφιμα μακράς διάρκειας

Νερά

Ισοτονικά

Ηλεκτρολύτες

Κρέμες εγκαυμάτων

Pulvo

Φυσιολογικοί οροί σε αμπούλες

Betadine, Hibitane, παυσίπονα

Μωρομάντηλα

Ρυζογκοφρέτες, μπάρες δημητριακών, crackers

Ως σημείο συγκέντρωσης ορίζονται τα Κεντρικά Γραφεία της ΟΝΝΕΔ (Αρκαδίας 26, Αμπελόκηποι, 3ος όροφος) από σήμερα, Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 16:00 έως τις 21:00 το βράδυ.

Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν.





Λέκκας : Tο εκρηκτικό κοκτέιλ που επικρατεί στην Αττική δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς.



Οι εμπρηστές ήξεραν, περίμεναν την κατάλληλη ημέρα και το έγκλημα συντελέστηκε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, το εκρηκτικό κοκτέιλ που επικρατεί στην Αττική δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, έκανε λόγο για «εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες» και εξήγησε τους παράγοντες που διαμορφώνουν τον μεγάλο αυτό βαθμό δυσκολίας.

«Πρώτον, έχουμε πολύ υψηλά επίπεδα ξηρασίας λόγω της ανομβρίας που υπήρχε τον τελευταίο χρόνο σε όλη την Ελλάδα και αυτό δημιούργησε εξαιρετικά εύφλεκτες συνθήκες.

Δεύτερον, έχουμε να κάνουμε με θερμοκρασίες που βρίσκονται σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα.

Τρίτον, έχουμε ανέμους οι οποίοι έχουν εμφανιστεί πρόωρα στην περιοχή του Αιγαίου και της ηπειρωτικής χώρας, καθώς τα μελτέμια έχουν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση μήνα.

Τέταρτον, οι μορφολογικές συνθήκες που υπάρχουν στην περιοχή, έχουμε δηλαδή ένα πολυδαίδαλο ανάγλυφο που εμποδίζει την κατάσβεση και από την άλλη πλευρά διευκολύνει την ανάπτυξη της πυρκαγιάς. Έχουμε να κάνουμε με όλους αυτούς τους παράγοντες οι οποίοι συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Ερωτηθείς γιατί οι Αρχές δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα την φωτιά, παρόλο που κινητοποιήθηκαν αμέσως, ο καθηγητής εξήγησε ότι αυτό συνέβη λόγω του ιδιαίτερου ανάγλυφου και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν μετά την ανάπτυξη της πυρκαγιάς.

«Η θερμοκρασία και οι άνεμοι ενισχύονται επιθετικά μόλις αναπτυχθεί λίγο η πυρκαγιά, γιατί επικρατούν ιδιαίτερες συνθήκες. Έχουμε αύξηση της θερμοκρασίας σε πολύ υψηλά επίπεδα και αυτό δημιουργεί ένταση στους ανέμους και τεράστιες δυσκολίες στο να κατασβεστεί η φωτιά», πρόσθεσε.

Είπε μάλιστα ότι παρότι οι πυροσβεστικές αρχές έφτασαν στο σημείο μέσα σε πέντε λεπτά από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, δεν κατέστη δυνατό να ελεγχθεί η πύρινη λαίλαπα.





Νέος εμπρησμός στην Τερψιθέα Άνω Γλυφάδας -Κοντά σε σπίτια, επιχειρεί η Πυροσβεστική

 


Δεν έχουν τέλος οι προσπάθειες των. εμπρηστών, να κάψουν και να καταστρέψουν όσα περισσότερα μπορούν.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας και στην Τερψιθέα Άνω Γλυφάδας, κοντά σε σπίτια, και είναι ξεκάθαρος εμπρησμός, μακριά από το κύριο μέτωπο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές.

Ωστόσο, υπάρχει διάσπαση δυνάμεων αφού αυτή τη στιγμή επιχειρούν εκατοντάδες πυροσβέστες στα υπόλοιπα μέτωπα της Αττικής, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι εμπρηστές.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στη συμβολή των οδών Αγίου Νεκτάριου και Τενέδου, ενώ καίει ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και πολλά εθελοντικά.




Δέν μαζεύονται ψεκασμένοι - ξεφτιλισμένοι όπως Βελόπουλος : Καίνε για ανεμογεννήτριες


 

Δέν υπήρχε ποτέ καμία σοβαρότητα στον βελόπουλο, και φυσικά δεν θα υπάρξει ποτέ ίχνος σοβαρότητας αυτό μας το έχει ξεκαθαρίσει από τότε που πουλούσε το φάρμακο για τον κορονοιό και για την καράφλα όπως και τις επιστολές του Ιησού.

Πουτινικός και κάργα ψεκασμένος ο Κυριάκος Βελόπουλος, υιοθετεί για πολιτικούς λόγους, ώστε να εξαπατήσει για να τσιμπήσει το κοινό των ψεκασμένων, και επειδή τα πιστεύει θεωρίες συνομωσίας για να γελάς. 

Σημαία κάνει και πάλι ο Βελόπουλος το αφήγημα ότι για τις φωτιές φταίνε οι ανεμογεννήτριες, και δείχνει ότι δεν έχει ίχνος σοβαρότας ακόμα και αυτές τις στιγμές.

 Ο ψεκασμένος πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης που δεν κολλάει στο να ξεφτιλιστεί, βρίσκει την ευκαιρία πάνω στα πύρινα μέτωπα στη βορειοανατολική Αττική και αντί να σεβαστεί την αγωνία των ανθρώπων να πεί τον ισχυρισμό του ότι η κυβέρνηση ωφελεί τους ολιγάρχες της ενέργειας, προσπερνώντας εσκεμμένα τα επιστημονικά δεδομένα που, ανάμεσα σε άλλα, υπογραμμίζουν τον καθοριστικό ρόλο της ξηρασίας, των ισχυρών ανέμων και του ανάγλυφου της περιοχής, για την εκδήλωση και εξάπλωση φωτιών.

«Η ανατολική Αττική έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός, παρά τις διθυραμβικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης πριν από λίγες μόλις εβδομάδες, με τις οποίες διατυμπάνιζε τα "εξελιγμένα συστήματα" δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Η αλήθεια είναι ότι με τη ΝΔ η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο "αποτεφρωτήριο"», αναφέρει χωρίς ίχνος ηθικής το νούμερο της Ελληνικής Λύσης.

Σύμφωνα με την Ελληνική Λύση, δηλαδή τον Βελόπουλο «η κυβέρνηση εάν ήταν "απλώς ανίκανη" να προστατεύσει την φύση και τις περιουσίες των Ελλήνων, θα έπρεπε ήδη να έχει νομοθετήσει την πλήρη απαγόρευση τοποθέτησης ανεμογεννητριών στις καμένες εκτάσεις, με αναδρομική ισχύ για το σύνολο της επικράτειας. Άπαξ και δεν το κάνει, τότε γίνεται συνεργός σε ένα απεχθές έγκλημα, από το οποίο "συμπτωματικά" ωφελούνται οι αδηφάγοι ολιγάρχες της ενέργειας». Ζητεί δε την παραίτηση της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για«μονόδρομο, πριν καεί και το τελευταίο δέντρο στην Ελλάδα».

Την ώρα που για ακόμα μία φορά ξεφτιλίζεται ο ψεκασμένος Κυριάκος Βελόπουλος η κυβέρνηση και οι αρχές δίνουν μάχη να σώσουν από τους εμπρησμούς, ανθρώπους και περιουσίες.



Αστυνομικοί προσπαθούν να σώσουν 2χρονη που άφησε ο πατέρας της στο ΙΧ, ενώ έπαιζε PlayStation



Συγκλονιστικό είναι βίντεο από κάμερα σώματος της αστυνομίας που κατέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες να διασωθεί ένα 2χρονο κοριτσάκι, στην Αριζόνα, το οποίο ο πατέρας του άφησε στο αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα για να παίξει PlayStation.

Ο Christopher Scholtes, ένας πατέρας από την Αριζόνα, φαίνεται να κρατά το κεφάλι του με αγωνία και να κλαίει πριν πέσει στα γόνατά του. Ο 37χρονος αντιμετώπισε κατηγορίες στο δικαστήριο την Πέμπτη για δολοφονία πρώτου βαθμού και με θράσος δήλωσε αθώος.

«Σε παρακαλώ μωρό μου, σε παρακαλώ…» ακούγεται να παρακαλεί στο βίντεο. «Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό», ψιθύρισε. «Θεέ μου».



Το κοριτσάκι του βρέθηκε να μην ανταποκρίνεται στο όχημά του αφού φέρεται να το άφησε εκεί ενώ έπαιζε PlayStation. Στο ανατριχιαστικό βίντεο, φαίνεται ότι η αστυνομία και οι παραϊατρικοί να προσπαθούν απεγνωσμένα να επαναφέρουν στη ζωή το νήπιο καθώς ο Scholtes φαίνεται να περπατά πανικόβλητος στο σπίτι. Ο Scholtes συνελήφθη τον περασμένο μήνα αφού η δίχρονη κόρη του Parker βρέθηκε να μην ανταποκρίνεται στο αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι τους στη Marana της Αριζόνα, μια μέρα που οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 42,7 βαθμούς Κελσίου. Τα άλλα παιδιά του Scholtes, ηλικίας πέντε και εννέα ετών, είπαν στην αστυνομία ότι ο πατέρας τους πέρασε το απόγευμα παίζοντας βιντεοπαιχνίδια και οι ερευνητές ανέφεραν ότι κάμερες παρακολούθησης στη γειτονιά έδειξαν ότι η Parker μπορεί να είχε μείνει για περισσότερες από τρεις ώρες μέσα στο αυτοκίνητο.

Την ημέρα που πέθανε η Parker, στις 6 Ιουλίου, ο Scholtes είπε στην αστυνομία ότι έφτασε στο σπίτι γύρω στις 14:30 και άφησε την κόρη του στο αυτοκίνητο επειδή κοιμόταν. Την μικρή βρήκε η γυναίκα του όταν επέστρεψε από τη δουλειά στις 4 το απόγευμα.

Ωστόσο, οι ντετέκτιβ της Αριζόνα είπαν ότι σε υλικό από κάμερες παρακολούθησης της γειτονιάς φαίνεται ότι το SUV Honda Acura του Scholtes έφτασε στην πραγματικότητα στο σπίτι γύρω στις 12:50 μ.μ. Ο Scholtes κατηγορήθηκε αρχικά για δολοφονία δεύτερου βαθμού, αυτή όμως μετατράπηκε σε δολοφονία πρώτου βαθμού, και όπως σημειώνει η Daily Mail, το γεγονός αυτό είναι σημαντικό και δείχνει ότι οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι ο πατέρας σκότωσε σκόπιμα την κόρη του.

Ενώ η κατηγορία για δολοφονία δεύτερου βαθμού συνήθως βασίζεται στην απερίσκεπτη συμπεριφορά που οδηγεί στο θάνατο, η κατηγορία για δολοφονία πρώτου βαθμού αφορά σε θάνατο προμελετημένο και εκ προθέσεως.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά του Scholtes φέρεται να είπαν ότι τα άφηνε τακτικά στο αυτοκίνητο με τον κλιματισμό σε λειτουργία και η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος γνώριζε ότι το όχημα έσβηνε αυτόματα μετά από 30 λεπτά. Όταν η μητέρα της Parker, η γιατρός Erika Scholtes, 35 ετών, επέστρεψε στο σπίτι, ρώτησε τον σύζυγό της πού ήταν η κόρη τους και εκείνος φέρεται να την έψαχνε στο σπίτι τους πριν θυμηθεί ότι ήταν στο αυτοκίνητό του.

Από τα γραπτά μηνύματα που αντάλλαξε το ζευγάρι εκείνη την περίοδο προκύπτει ότι η σύζυγος επέπληττε τον Scholtes λέγοντάς του: «Σου είπα να σταματήσεις να τα αφήνεις στο αυτοκίνητο. Πόσες φορές στο έχω πει;». Εκείνος απάντησε: «Μωρό μου, συγγνώμη!». «Την χάσαμε. Ήταν τέλεια», απάντησε η Erika. Ο Scholtes τότε απάντησε: «Μωρό μου, η οικογένειά μας. Πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό; Σκότωσα το μωρό μας. Αυτό δεν μπορεί να είναι αληθινό».

Ο Scholtes αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη εάν κριθεί ένοχος για φόνο πρώτου βαθμού, και παρόλο που η θανατική ποινή βρίσκεται στο τραπέζι σύμφωνα με τον κρατικό νόμο, το KGUN9 αναφέρει ότι ο εισαγγελέας της κομητείας Pima συνήθως δεν ζητά τη θανατική ποινή.



Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου γιατί θώπευσε μια 18χρονη και μια 21χρονη

 


Στη σύλληψη ενός 59χρονου οδηγού αστικού λεωφορείου προχώρησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Νωρίτερα οι γονείς μιας 18χρονης είχαν καταγγείλει πως ο οδηγός την θώπευσε την στιγμή που επιβιβάστηκε στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Βούλα, στην συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Καραμανλή και Βασιλέως Παύλου, στην περιοχή της Βούλας.

Στην συνέχεια διαπιστώθηκε πως είχε προηγηθεί ανάλογη επίθεση την ίδια ημέρα νωρίτερα, σε βάρος μιας κοπέλας 21 ετών.

Σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.



Ο Τομ Κρουζ στην τελετή λήξης μπήκε... πετώντας και έφυγε με μηχανή και την σημαία των Ολυμπιακών αγώνων

 


Ο Χολιγουντιανός σταρ παρέδωσε την... «σκυτάλη» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στην επόμενη διοργανώτρια πόλη, το Λος Άντζελες χαρίζοντας στο κοινό ένα μοναδικό σόου.




Στο τέλος της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά την εμφάνιση της H.E.R., ο  ηθοποιός εμφανίστηκε στο Στάδιο και άρχισε να αιωρείται από την κορυφή του πριν φτάσει στον πρώτο του προορισμό, τον αγωνιστικό χώρο του State de France.



Στην πλάτη του κουβαλούσε την επίσημη Ολυμπιακή σημαία, την οποία και... έκλεψε, για να την παραδώσει στο Λος Άντζελες.

Στη συνέχεια σε ένα δίλεπτο, βιντεοσκοπημένο κλιπ, ο Τομ Κρουζ φάνηκε να οδηγά τη μοτοσικλέτα του προς ένα αεροπλάνο, με το οποίο έπειτα ταξίδεψε προς τον επόμενο σταθμό του, καθώς μετέφερε την Ολυμπιακή σημαία από τη Γαλλία στο Λος Άντζελες.

Τέλος, ο ηθοποιός πήδηξε από το αεροπλάνο και προσγειώθηκε στην πινακίδα του Χόλιγουντ





Εσπευσμένη επιστροφή Μητσοτάκη και συσκέψεις στο Μαξίμου για τις φωτιές


 

Το μεγάλο πύρινο μέτωπο στην Αττική που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και επεκτάθηκε σε πολλές άλλες περιοχές έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό την κυβέρνηση που καλείται για ένα ακόμα καλοκαίρι να διαχειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Η ετοιμότητα του μηχανισμού ήταν δεδομένη, για να αντιμετωπίσει τους εμπρηστές, καθώς είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συσκέψεις στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και πολλές περιοχές της χώρας, της Αττικής συμπεριλαμβανομένης, ήταν σε καθεστώς κόκκινου συναγερμού. 

Η κατάσταση οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε άμεση επιστροφή στο Μέγαρο Μαξίμου από τα Χανιά, όπου βρισκόταν για τις πρώτες μέρες των καλοκαιρινών του διακοπών.

Από την πρώτη στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης ήταν σε απευθείας επικοινωνίας με συνεργάτες του, αλλά και με τον αρμόδιο υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια που βρισκόταν επί ποδός για τον συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης και πέρασε το βράδυ στο κτίριο «Φάρος» της Πολιτικής Προστασίας.

Σήμερα, από το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται σε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ παρόντες θα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, καθώς αμφότεροι «επιστρατεύτηκαν». Από το Μέγαρο Μαξίμου, την ευθύνη της ενημέρωσης είχε ο διευθυντής Διαχείρισης Κρίσεων Γιώργος Ευθυμίου.





Η ελληνική σημαία και ο ελληνικός εθνικός ύμνος δίνουν το φως σε έναν δυστοπικό κόσμο

 


Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024 | Τελετή Λήξης

Η ελληνική σημαία και ο ελληνικός εθνικός ύμνος δίνουν το φως σε έναν δυστοπικό κόσμο χωρίς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ελληνική σημαία και ο εθνικός ύμνος πρωταγωνίστησαν στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, σε μια αναπάντεχη όσο και συγκινητική εμφάνιση.

Το Stade de France βυθίστηκε στο σκοτάδι για την έναρξη της παράστασης, που ονομάζεται «Records», μεταφέροντας θεατές και τηλεθεατές σε έναν άλλο κόσμο, με πρωταγωνιστή χαρακτήρα τον «χρυσό εξερευνητή».




Από την οροφή του σταδίου κατέβηκε ο «χρυσός εξερευνητής», εμπνευσμένος από τη γαλλική ιστορική κληρονομιά, όπως τη Βαστίλη, καθώς και από πλάσματα της επιστημονικής φαντασίας και βιντεοπαιχνίδια.

Στην εξερεύνησή του του παραδόθηκε η ελληνική σημαία υπό το άκουσμα του ελληνικού εθνικού ύμνου.

«Καθώς η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας χώρος ανακάλυψης για τον Πιερ ντε Κουμπερντέν και τους συνεργάτες του όταν ανακάλυψε και αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία μας, ο χαρακτήρας μας βοήθησε άλλους εξερευνητές να ξυπνήσουν τα απομεινάρια των Αγώνων και να τα ξαναχτίσουν, γιατί μια μέρα η ανθρωπότητα δημιούργησε αυτό το μνημείο και αξίζει να συνεχίσουμε να το κρατάμε ζωντανό. Τότε εμφανίστηκε ο τίτλος της τελετής: Ρεκόρ, με την τιμητική έννοια των αθλητικών κατορθωμάτων», ανάφεραν οι διοργανωτές.

Όλα αυτά πριν αποκαλυφθεί το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης.






Σχέδιο εμπρηστών καίει την Βορειοανατολική Αττική - Εκτός ελέγχου η φωτιά

 


Σχέδιο εμπρηστών σε πλήρη εξέλιξη, ξεπερνά τα 20χλμ. το μέτωπο της πυρκαγιάς που καίει το Πεντελικό όρος. Όλοι οι υπεύθυνοι στις περιοχές που καίγονται μιλάνε για ξαφνικές εστίες που άναβαν ανεξέλεγκτα μακριά η μία από την άλλη.

Με 32 εναέρια μέσα και περισσότερους από 500 οι πυροσβέστες η μάχη με τις φλόγες που καίνε τη βορειοανατολική Αττική από το απόγευμα της Κυριακής.

Δραματικές ώρες στη βορειοανατολική Αττική καθώς η φωτιά που ξεκίνησε από εμπρησμό στον Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής «εξελίσσεται ταχύτατα και έχει μπει στο πεντελικό όρος» όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής λίγο πριν τις 6 σήμερα το πρωί «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των δυνάμεων της πολιτικής προστασίας».

Η φωτια έχει διανύσει μια τεράστια απόσταση καίγοντας τα πάντα στο πέρασμά της με το μήκος του μετώπου να ξεπερνά κατά πολύ τα 20χλμ.

Σύμφωνα με τον πυρομετεωρολόγο Θεόδωρο Γιάνναρο η φωτιά μέσα σε λιγότερες από 12 ώρες «έτρεξε» απόσταση μεγαλύτερη των 30-40χλμ.

Στα μέτωπα της φωτιάς δίνουν μάχη 510 πυροσβεστες με 16 ομαδες δασοκομάντος και δεκάδες οχήματα. Παράλληλα με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πετάνε σε δύο κύκλους πάνω από τα μέτωπα, συνολικά 32 εναέρια μέσα, 17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον Διόνυσο, με τις φλόγες να φτάνουν σε σπίτια, την Παλαιά και Νέα Πεντέλη και τον Μαραθώνα, με τους τοπικούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ενώ τα ξημερώματα δόθηκε εντολή εκκένωσης του νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με 29 παιδιά να μεταφέρονται στα παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία»

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Βαρνάβα, Σταμάτα, Δροσιά, Διόνυσο, Πεντέλη

1) λεωφόρος Μικροχωρίου

2) Γραμματικού - Καπανδριτίου προς Βαρνάβα

3) είσοδος οικισμού Βαρνάβα

4) λεωφόρος Μαραθώνος, από την οδό Μ. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς λίμνη Μαραθώνα

5) Μαντα και Καπανδριτίου στο ρεύμα προς Βαρνάβα

6) έξοδος χωριού Γραμματικού

7) λεωφόρος Διονύσου θέση Ανατολή

8) λεωφόρος Διονύσου και Θησέως

9) Μ. Αλεξάνδρου από Αγ. Στέφανο προς Μαραθώνα

10) λεωφόρος Μαραθώνος και Κωνσταντινουπόλεως

11) Μ. Αλεξάνδρου και Μακεδονίας

12) Μ. Αλεξάνδρου και Παπανικολή

13) λεωφόρος Δροσιάς - Σταμάτας και Μακαρίου

14) λεωφόρος Μαραθώνος και λεωφόρος Πιπεροπούλου

15) λεωφόρος Μαραθώνος και Αναπαύσεως

16) λεωφόρος Μαραθώνος και Εχετλού

17) λεωφόρος Διονύσου και Μητροπολίτου Κυδωνιών

18) λεωφόρος Διονύσου και λεωφόρος Καΐρη

19) λεωφόρος Διονύσου και Αγ. Ιωάννου

20) κόμβος Αγ. Στεφάνου

21) λεωφόρος Διονύσου και Δημοκρατίας

22) λεωφόρος Διονύσου και Ρόδων

23) Γραμματικό προς Καλέτσι

24) «my market» Γραμματικού προς Ανω Σούλι

25) Σκούφου και Διονύσου

26) Βασιλέως Γεωργίου β και Ιπποκράτους

27) Κλεισθένους και Αναπαύσεως

28) Πεντέλης και Αναπαύσεως

29) Αλεξάνδρου Παναγούλη και Πεντέλης

30) πλατεία Παλιάς Πεντέλης.

Ένας πυροσβέστης που επιχειρούσε στον Μαραθώνα παρελήφθη από ασθενοφόρο του κέντρου Υγειας Νέας Μάκρης με εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια και οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 251 Γενικό νοσοκομείο Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πυροσβέστης φέρει εγκαύματα 2ου βαθμού τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν από πλαστικούς χειρούργους.