Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζοντας το απόρρητο έδινε πληροφορίες στα ΜΜΕ του για την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

 


Σε νέα παράνομη αθλιότητα έπεσε ο ΣΥΡΙΖΑ!!

Για ευτελισμό της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και για νοσηρό αφήγημα που κατασκεύασε κατηγορεί δικαίως τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ.

Σε σχόλιό της, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, απαντώντας στις «διαρροές» από την Επιτροπή Θεσμών, τις οποίες στηλίτευσε με έντονο τρόπο και ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, επιτέθηκε με δριμύτητα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε σήμερα σε διπλό ατόπημα. Η αγωνία του να εργαλειοποιήσει την υπόθεση Ανδρουλάκη τον έσπρωξε στην παραβίαση του απορρήτου και στον ευτελισμό μιας εξόχως σημαντικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας, όπως αυτή της ακρόασης του πρέσβη κ. Δεμίρη για τον διορισμό του στη θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με διαρροές από τη συνεδρίαση.

Το μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδείχθηκε από τις διαρροές του σε φιλικά μέσα ενημέρωσης που δημοσίευσαν αποσπάσματα τοποθετήσεων βουλευτών του, ενώ η απόρρητη συνεδρίαση βρισκόταν σε εξέλιξη, ήταν να κατασκευάσει ένα νοσηρό αφήγημα.

Το δεύτερο σοβαρό ατόπημα είναι ότι, προκειμένου να υπηρετήσει το αφήγημά του, διαστρεβλώνει την απάντηση του διοικητή της ΕΥΠ, καθώς ούτε η απάντησή του ούτε τα πρακτικά μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

Η κυβέρνηση μάλιστα έχει εκφράσει επί του θέματος σαφή θέση.

Η προκλητική και πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά χρονικά στάση του, τον καθιστά αναξιόπιστο συνομιλητή σε μια κορυφαία διαδικασία που αφορά τη θεσμική θωράκιση του πλαισίου λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενέκρινε τον Θεμιστοκλή Δεμίρη ως νέο διοικητή της ΕΥΠ. Η κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης είναι αποφασισμένη να διορθώσει παθογένειες και διαχρονικές αδυναμίες και δεν πρόκειται να τη σταματήσουν κανενός είδους ''πολακισμοί''».



Επέκταση του φράχτη στον Έβρο αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

 


Η νέα στρατηγική της Τουρκίας στα χερσαία σύνορα είχε χτυπήσει το «καμπανάκι» στην κυβέρνηση, εξ ου και είχε προγραμματιστεί εδώ και μέρες η σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που διεξήχθη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, αποφασίστηκε η επέκταση του φράχτη του Έβρου σταδιακά κατά μήκος ολόκληρου του Έβρου ποταμού. Η επέκταση θα γίνει και με εθνικούς πόρους, αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Η κυβέρνηση έχει κάνει αίτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά ακόμα εκκρεμεί.

Παράλληλα, έγινε μια συνολική επισκόπηση της κατάστασης σε θάλασσα και στεριά και διαπιστώθηκε πως στη θάλασσα υπάρχει τριπλασιασμός των περιστατικών, κυρίως στη ρότα προς Ιταλία, όπως το προ ημερών περιστατικό στα Κύθηρα.

Έγινε, ακόμα, συζήτηση για το επεισόδιο του Έβρου. Διαπιστώθηκε πως, λόγω του γεγονότος ότι οι χάρτες έχουν συνταχθεί το 1926 και η γεωμορφολογία στην περιοχή  είναι ευμετάβλητη, το επεισόδιο του Δεκαπενταύγουστου με τη νησίδα ήταν κατευθυνόμενο από την Τουρκία.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την παρουσία των υπουργών Εξωτερικών, Άμυνας, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αλλά και άλλων κορυφαίων υπουργών, στη συνεδρίαση τέθηκαν όλα τα δεδομένα επί τάπητος, προκειμένου το σκηνικό του Έβρου να μην επαναληφθεί σε συνέχειες τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες.



Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε επειδή δεν την έσωσε


 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας της 6χρονης η οποία πνίγηκε την Δευτέρα 22/08/2022 στο Καλαμάκι Κορινθίας, επειδή ο πατέρας της είχε άσθμα και δεν βούτηξε να την σώσει. 

Οι όροι που του επιβλήθηκαν ήταν να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Θεοδώρων.



Κυβέρνηση Τουρκίας και ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 


Είναι πραγματικά σοκαριστικό να βλέπεις τον Ερντογάν και τα στελέχη της κυβέρνησης της Τουρκίας, να πολιτεύεται όπως ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ!!

Ψέμα, προπαγάνδα, στημένα άρθρα και ρεπορτάζ, παραπληροφόρηση, με τον ίδιο στόχο, ΣΥΡΙΖΑ και Ερντογάν τον διασυρμό της  Ελλάδας. Αγώνας να κερδίσουν κάτι σπιλώνοντας την Ελλάδα και την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ειδικά ο Ερντογάν τα τελευταία χρόνια έπρεπε να είχε πάρει το μάθημα του, δεν παίζεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μια σοβαρή κυβέρνηση! Ο Μητσοτάκης δεν είναι υποχείριο όπως ο Τσίπρας να κάνει ο Τούρκος ότι θέλει και να γελάς μαζί του, κάνοντας κακό στην Ελλάδα.

Η πρόσφατη ιστορία με την δήθεν νησίδα που ανήκει τελικά στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα, για την οποία πάλεψαν με fake news και παραπληφορόρηση και η Τουρκία και ο ΣΥΡΙΖΑ για το ποιός θα πετύχει το επεισόδιο που έψαχνε ο Ερντογάν, δείχνει την επικινδυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ που συμμαχεί με τον εχθρό Τουρκία.

Το άρθρο σε μία σελλίδα των Νew York Times που δεν διαβάζει κανένας σοβαρός, με ένα ακροαριστερό δημοσιογράφο πλήρως ελεγχόμενο απο τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο πλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να διαβάλει την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό δείχνει το πόσο επικίνδυνος είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Η εργαλειοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, της απόπειρας παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, το γιατί δεν ενημερώνεται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και προτιμά να κρύβεται εδώ και ένα μήνα χωρίς να εμφανίζεται ούτε σε εκπομπές, θα γυρίσει τελικά μπούμερανγκ στον Αλέξη Τσίπρα. Η διερεύνηση των παρακολουθήσεων σε βάθος δεκαετίας που περιλαμβάνει τις μαύρες μέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019, που οργίαζε το παρακράτος του Τσίπρα, θα αναδείξουν και άλλα για την δράση της συμμορίας. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σύμφωνα με όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις του Ιουλίου, κρατούσε ένα σταθερό προβάδισμα ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω στις 8-10 μονάδες, γιατί απλά οι πολίτες την εμπιστεύονται όσα και να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσα και να εργαλειοποιήσει ο Τσίπρας, μετά την πανδημία, μετά τις πυρκαγιές και τώρα με τις παρακολουθήσεις.

Σήμερα η κυβέρνηση ταλαιπωρείται από ένα και μόνον ζήτημα. Αυτό των υποκλοπών και οι αποκαλύψεις θα φανερώσουν και πάλι στον ελληνικό λαό ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, και ποιος είναι ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Ποιος ηγέτης και ποιο κόμμα εμπνέουν περισσότερη εμπιστοσύνη; 

Σε ποιον μπορούν να στηριχτούν οι Έλληνες πολίτες;

Στον απαξιωμένο, ψεύτη και αποδεδειγμένα πολιτικό απατεώνα Αλέξη Τσίπρα; 

Στον ακατάλληλο, και λίγο Νίκο Ανδρουλάκη που απογοήτευσε από την αρχή με την στάση του, ειδικά επειδή κρύβεται;

Στον Γιανη Βαρουφάκη, τον αμαρτωλό υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να βρίσκεται στην φυλακή είναι στην βουλή;

Στον Βελλόπουλο, που ο άνθρωπος είναι πωλητής κηραλοιφών, και συσκευασμάτων χωρίς την έγκριση του ΕΟΦ και δήθεν θεραπεύουν τον προστάτη, ακόμα και τον κορονοϊό;

Στον Κουτσούμπα;

Αυτοί που υποτιμούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι αντίπαλοι του δηλαδή εκτός και εντός Ελλάδας και είναι δύο η Τουρκία και ο ΣΥΡΙΖΑ, καλύτερα να ρωτήσουν τους ηγέτες της Ευρώπης, της Αμερικής και άλλων χωρών για το πώς βλέπουν πλέον την Ελλάδα επειδή πρωθυπουργός είναι ο Μητσοτάκης.

Η συνέχεια θα δείξει εάν οι πολίτες εμπιστεύονται ένα πρωθυπουργό που πηγαίνει την Ελλάδα μπροστά, από παρτάλια που θέλουν να γλεντήσουν την χώρα παίζοντας με την ανικανότητα και την ανεπάρκεια τους.

Ο Τούρκος θέλει πάλι Τσίπρα, θέλει πάλι την Ελλάδα γιουσουφάκι, και θα σταθεί δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται δίπλα στον Ερντογάν, για να επιβιώσει ο μεγαλύτερος απατεώνας και ανθέλληνας στην ιστορία της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.



Σκηνές τριτοκοσμικής χώρας στην Θεσσαλονίκη με εξορκισμούς στην Αριστοτέλους

 


Δικαιολογημένες αντιδράσεις δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη όταν δύο κυριακάτικα βράδια πραγματοποιήθηκαν τριτοκοσμικές τελετές με εξορκισμούς σε δημόσιο χώρο στην Αριστοτέλους από την αυτοαπακαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών», που δεν ταιριάζουν σε σοβαρές χώρες.

Πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου, δύο συνεχόμενες Κυριακές, μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο, στήθηκε η υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές. 



Η εκδήλωση και τα όσα διαδραματίζονταν κατά τους εξορκισμούς παρουσιάζονταν στη μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί. «Get out, get out» ακουγόταν να φωνάζει ένας εκ των διοργανωτών, μπροστά από μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της τελετής, σκηνές που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες της Αφρικής.

Ο προκλητικός Δημήτρης Παναπακίδης, υπεύθυνος των εκδηλώσεων Scoan, υποστήριξε ότι αυτό που έγινε είναι κάτι πολύ ευχάριστο και ο κόσμος το χαιρέτησε με μεγάλο ενθουσιασμό, ιδίως οι νέοι, ενώ πρόσθεσε  ότι: «Ο πάτερ αποφάσισε να οργανώσει τους καλοκαιρινούς μήνες αυτές τις εκδηλώσεις στην πόλη μας. Είναι σημαντικό να σας εξηγήσω ότι ο εξορκισμός συμβαίνει ανέκαθεν και στην σύγχρονη εποχή».

Σχετικά με το γιατί οι εκδηλώσεις αυτές έγιναν σε δημόσιο χώρο και στην πλατεία Αριστεοτέλους ο υπεύθυνος των εκδηλώσεων εξήγησε ότι ο πάτερ αποφάσισε δεδομένου «του ευχάριστου κλίματος» να το κάνει σε δημόσιο χώρο και να μεταφέρει το μήνυμα του Χριστού.

Πολλά τα ερωτηματικά για τον Δήμο Θεσσαλονίκης που το επέτρεψε, πολλά ερωτηματικά για τις εντολές που είχε εάν είχε η αστυνομία για την ξεφτίλα παράσταση.





Ηandelsblatt: Ελλάδα, «ο μικρός γίγαντας των εξοπλισμών»

 


Στα εξοπλιστικά σχέδια της Ελλάδας υπό τον φόβο κλιμάκωσης με την Τουρκία εστιάζει η οικονομική εφημερίδα Ηandelsblatt σε εκτενές ρεπορτάζ της, με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο και τις επαφές του με τον αμερικανικό εξοπλιστικό κολοσσό Lockheed Martin, που κατασκευάζει τα υπερσύγχρονα μαχητικά F-35.

«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την παράδοση 20 υπερσύγχρονων μαχητικών. Η Αθήνα θα ήθελε να έχει ως επιλογή και επιπλέον 20 αεροσκάφη. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προαναγγέλλει έτσι τον επόμενο γύρο του μεγαλύτερου εξοπλιστικού προγράμματος στην πρόσφατη ιστορία της χώρας». σημειώνει το ρεπορτάζ.

Όπως παρατηρεί η Ηandelsblatt ο Έλληνας πρωθυπουργός «επιθυμεί να εξοπλίσει τη χώρα του ενάντια στην Τουρκία, η οποία γίνεται ολοένα πιο επιθετική» ενώ σε άλλο σημείο σημειώνει: «Με τους εξοπλισμούς, ο Μητσοτάκης θέλει επίσης να ενισχύσει τον στρατηγικό ρόλο της χώρας του ως προπύργιο του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο - σε ανταγωνισμό με την Τουρκία, η οποία εξαιτίας της στροφής του Ερντογάν μακριά από Δύση, της εγγύτητάς του με τον επικεφαλής του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν και των συμφωνιών όπλων του Ερντογάν με τη Ρωσία, γίνεται ολοένα πιο προβληματικός εταίρος για τη συμμαχία».

Ωστόσο, όπως σημειώνει η εφημερίδα, «για την Ελλάδα η προμήθεια των μαχητικών είναι δύσκολο, οικονομικό εγχείρημα: Μαζί με τον συνολικό εξοπλισμό τους και τις απαιτούμενες υποδομές, τα πρώτα 20 αεροσκάφη θα κοστίσουν περίπου 3,8 δισ. ευρώ - πολλά χρήματα για την υπερχρεωμένη χώρα». Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Τσάκωνα, Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, «σε αυτά προστίθενται οι φρεγάτες, τα Rafale και ο εκσυγχρονισμός των Leopard. Η Ελλάδα μπορεί όμως ακόμα να επωμιστεί το κόστος, γιατί οι προμήθειες όπλων θα κατανεμηθoύν στα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια».

«Χωρίς λύση στο Κυπριακό πάνε χαμένα τα κοιτάσματα»

Στον εντοπισμό τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου αναφέρoνται εκτενώς ειδησεογραφικά δίκτυα. Το n-tv αναφέρει ενδεικτικά: «Το νέο κοίτασμα δίνει την ευκαιρία στις χώρες της Ε.Ε. να ανεξαρτητοποιηθούν από τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου. Ωστόσο, θα πρέπει να περάσει άλλος ένας χρόνος μέχρι να ξεκινήσει η εκμετάλλευσή του».

Το γερμανικό δίκτυο παρατηρεί πως ήδη από το 2011, η αμερικανική εταιρεία Noble Energy είχε εντοπίσει μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου, κάνοντας γεωτρήσεις ανατολικότερα του κοιτάσματος που εντοπίστηκε τώρα. «Έκτοτε όμως έχει ξεσπάσει διαφωνία με τη γειτονική Τουρκία για την εκμετάλλευση των πρώτων υλών (…) Όσο δεν υπάρχει επίλυση για το Κυπριακό, η Άγκυρα μπλοκάρει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, αλλά και την έρευνα για περαιτέρω κοιτάσματα» προστίθεται στο δημοσίευμα.


Πηγή: Deutsche Welle 

protothema.gr



Ατάραχοι έκλεβαν χρηματοκιβώτιο μέρα μεσημέρι με τον κόσμο απλά να παρακολουθεί

 



Το μεσημέρι της Τρίτης, 23 Αυγούστου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη Λεωφόρο Νίκης, δύο άτομα βγήκαν από μια πολυκατοικία, κρατώντας ένα χρηματοκιβώτιο στα χέρια, και ο κόσμος έβλεπε απλά το έγκλημα χωρίς να αντιδρά.

Όπως φαίνεται σε βίντεο του TheOpinion, οι δράστες φορτώνουν το χρηματοκιβώτιο στο πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου μαζί με τον συνεργό τους που τους περίμενε, με τον κόσμο απλά να κοιτάει.

Ατάραχοι οι δράστες φαίνεται να προσπαθούν να ξεκινήσουν με το αμάξι, όμως το χρηματοκιβώτιο πέφτει στο έδαφος με τον κόσμο απλά να κοιτά την δράση των κακοποιών. Τελικά παρά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα, κατάφεραν να τοποθετήσουν καλύτερα το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο στο πορτ-μπαγκάζ και να διαφύγουν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πολιτών.

Οι κακοποιοί διέρρηξαν οικία επί της Λ. Νίκης απ’ όπου έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο.





Σε επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης οι τελικές τιμές των παρόχων

 


Σε επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης επιστρέφουν οι τελικές τιμές καταναλωτή για το ρεύμα τον Σεπτέμβριο από πολλούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων που ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης (23/8) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ειδικότερα:

-ΔΕΗ: η τελική χρέωση διαμορφώνεται στα 14,9-16,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα (αρχική τιμή 78,8 λεπτά για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και 80 λεπτά για τις επόμενες, μείον 63,9 λεπτά που είναι η επιδότηση). Είναι ακριβώς η ίδια τελική χρέωση που ίσχυσε τον Αύγουστο, οπότε η αρχική τιμή της ΔΕΗ ήταν 48,6 λεπτά για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και 49,8 για τις επόμενες, μείον 33,7 λεπτά που ήταν η επιδότηση του Αυγούστου.

-Protergia: η αρχική τιμή είναι 78,213 λεπτά ανά κιλοβατώρα και μειώνεται στα 14,313 μετά την επιδότηση, έναντι 21,213 σεντς που ήταν τον Αύγουστο. Για το νυχτερινό ρεύμα η χρέωση είναι 77,855 λεπτά και μειώνεται με την επιδότηση στα 13,955.

-Ήρων: η αρχική τιμή στο πρόγραμμα Generous είναι 75 λεπτά και διαμορφώνεται στα 60 λεπτά με την έκπτωση συνέπειας (20 % ή 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα). Έτσι με την αφαίρεση και της επιδότησης που είναι 63,9 λεπτά, το τιμολόγιο για τους συνεπείς πελάτες μηδενίζεται (η επιπλέον διαφορά των 3,9 σεντς όπως διευκρίνισαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αρμόδιες πηγές της εταιρείας, θα αφαιρεθεί από το πάγιο). Είναι αυτονόητο ότι μηδενίζεται μόνο η χρέωση της ενέργειας ενώ οι λοιπές χρεώσεις για δίκτυα, ΥΚΩ, δημοτικά τέλη κλπ. ισχύουν κανονικά. Η χρέωση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τον Αύγουστο ήταν 13,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

-Elpedison: η αρχική τιμή κυμαίνεται από 1,0804 – 1,1344 ευρώ ανά κιλοβατώρα και μειώνεται στα 4,14-9,54 λεπτά μετά την αφαίρεση της επιδότησης και του loyalty pass (0,4 ευρώ ανά μεγαβατώρα) που εφαρμόζει η εταιρεία.

-NRG: Αρχική τιμή 74,8-76,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα, μειώνεται σε 10,9 – 12,9 λεπτά με την επιδότηση, έναντι 16,2-23,2 λεπτών που ήταν η χρέωση για τον Αύγουστο.

-Watt+Volt: αρχική τιμή 78,4 λεπτά, μειώνεται σε 14,5 λεπτά με την επιδότηση έναντι 28,3 που είναι το οικιακό τιμολόγιο για τον Αύγουστο.

-Φυσικό Αέριο Ελλάδος: αρχική τιμή 67,9 λεπτά, μειώνεται σε 4 λεπτά μετά την επιδότηση και σε 2 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τους συνεπείς πελάτες, έναντι 22,6 – 24,6 λεπτών τον Αύγουστο με και χωρίς την έκπτωση συνέπειας αντίστοιχα.

-Volterra: αρχική τιμή 77,8 λεπτά, τελική μετά την επιδότηση 13,9 λεπτά (έναντι 29,3 λεπτών τον Αύγουστο).

-Zenith: αρχική τιμή 68,7 λεπτά, τελική 4,8 λεπτά έναντι 21,8 τον Αύγουστο.

-Volton: αρχική τιμή 98,9 λεπτά (93,96 με έκπτωση συνέπειας), μειώνεται σε 35 λεπτά και 30,06 λεπτά αντίστοιχα, από 22,88 λεπτά τον Αύγουστο.

Παράλληλα από τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά σε αλλαγή της κλίμακας των χρεώσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

-Για τις πρώτες 1600 κιλοβατώρες το τετράμηνο, 0,0069 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

-Για τις επόμενες 400 κιλοβατώρες (1601-200), 0,05 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

-Όλες οι υπόλοιπες (2001 κιλοβατώρες και άνω), 0,085 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η νέα κλίμακα όπως ανέφερε ο υπουργός θα είναι μειωμένη κατά 40 – 70 %.

Το ΥΠΕΝ προχωρά στη σύσταση μόνιμου “κουμπαρά” για την χρηματοδότηση επιδοτήσεων προς τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας με την επιβολή εισφοράς στις χρεώσεις ΥΚΩ που όπως είπε ο κ. Σκρέκας δεν θα ξεπερνά το 1 λεπτό/KWh για τους οικιακούς καταναλωτές. Συνεπώς στην κλίμακα των χρεώσεων για τις ΥΚΩ όπως θα διαμορφωθεί μετά τις μειώσεις θα προστεθεί χρέωση 1 λεπτό ανά κλιμάκιο. Το ταμείο (εργαλείο αντιστάθμισης κινδύνου όπως ανέφερε ο υπουργός) θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση, πέρα από τον μηχανισμό των επιδοτήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση από πέρυσι το φθινόπωρο μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης σε συνδυασμό με την επιβολή πλαφόν στα έσοδα των ηλεκτροπαραγωγών και το πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής.



Βίντεο ντοκουμέντο της επίθεσης των Κρητικών κακοποιών στους Γερμανούς τουρίστες

 


Μετά την παράδοσή τους χθες τα ξημερώματα, ο 38χρονος οδηγός παραμένει προφυλακισμένος, ενώ ο 36χρονος συνεπιβάτης του αφέθηκε ελεύθερος καθώς τον βάραιναν μόνο πλημελληματικές πράξεις. 

Η ΕΡΤ έβγαλε χθες στο φως της δημοσιότητας και βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης των δύο Κρητικών στους Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, αρχικά το φορτηγάκι των Κρητικών κλείνει από δεξιά το αυτοκίνητο των τουριστών και πέφτει πάνω τους, με αποτέλεσμα να πέσουν επάνω και σε άλλο αμάξι, στη συνέχεια όταν αυτοί προσπαθούν να το αποφύγουν και να απομακρυνθούν, το ημιφορτηγό κάνει όπισθεν και στην κυριολεξία καβαλάει πάνω στο καπό του λευκού αυτοκινήτου των Γερμνανών.

Στη συνέχεια ακολουθεί ο διαπληκτισμός, με τους περαστικούς να τρέχουν να σταματήσουν την δράση των Κρητικών κακοποιών.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσε η υπόθεση της καταγγελλόμενης επίθεσης σε βάρος Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο της Κρήτης.

Ο κ. Ντογιάκος με παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου, ζητεί να διεξαχθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με το άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ορίζει ότι «....ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ` απόλυτη προτεραιότητα».

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος και να διεξαχθεί με πληρότητα , να είναι εξονυχιστική και να διακριβώσει όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Η εντολή είναι για κατ’ απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση και για τα αδικήματα: Απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα), επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα, παράνομη οπλοφορία, απειλή και απλή σωματική βλάβη.

Ακόμη, ο κ. Ντογιάκος στην παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου φέρεται να αναφέρει πως η καταγγελλόμενη βίαιη επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου». Μάλιστα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα πληροφορίες, επισημαίνει τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν την φιλόξενη εικόνα της χώρας.



Αγροτικό πετρέλαιο: Επαναφορά της επιστροφής του ΕΦΚ μετά από 6 χρόνια

 



Η κυβέρνηση επαναφέρει την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ)  στο αγροτικό πετρέλαιο ύστερα από 6 χρόνια καθώς υπεγράφη η σχετική υπουργική απόφαση.

Το συνολικό ποσό της επιστροφής αυξάνεται στα 70 εκατ. ευρώ, από τα 60 εκατ. ευρώ που είχαν αρχικά ανακοινωθεί.

Δικαιούχοι της επιστροφής είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες-φυσικά πρόσωπα που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως την 15η Ιουλίου 2022 και έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για τα έτη 2Ο21 και 2Ο22, οι οποίοι θα λάβουν άμεσα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα δικαιούμενα ποσά, χωρίς αίτηση ή υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών.

Το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση τις μέγιστες ποσότητες κατανάλωσης πετρελαίου ανά αγρότη, ανάλογα με τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας ή το ζωικό κεφάλαιο που κατέχει.

Σταθερή στην πολιτική στήριξης του πρωτογενούς τομέα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θέσπισε με ειδική διάταξη το ακατάσχετο και ασυμψήφιστο του επιστρεπτέου ποσού με οφειλές προς το Δημόσιο, διασφαλίζοντας ότι θα καταβληθούν στο ακέραιο τα δικαιούμενα ποσά ΕΦΚ.



Η Ελλάδα θα συνεχίσει να φυλάσσει τα σύνορα της με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο


 

Σήμερα Τρίτη στις 4.30 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει σε τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με βασικό θέμα την φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να φυλάσσει τα σύνορα της με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, διασώζοντας χιλιάδες ζωές σε στεριά και θάλασσα. Το απέδειξε πολλές φορές στα ναυάγια σαπιοκάραβων που χρησιμοποιούν οι διακινητές, το αποδεικνύει και στον Έβρο.

Ακόμη και ο πιο δύσπιστος αντιλαμβάνεται ότι η τελευταία τραγωδία είναι αποτέλεσμα της πρακτικής των τουρκικών Αρχών να προωθούν, με τη χρήση βίας σύμφωνα με τις καταθέσεις, μετανάστες προς την Ελλάδα, καταστρατηγώντας τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου και της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας.

Εξίσου φανερό είναι ότι οι ισχυρισμοί για δήθεν επαναπροωθήσεις μεταναστών προέρχονται από την Τουρκία που μεταφέρει ακόμη και με τη βία μετανάστες στα σύνορα και τους πιέζει να εισέλθουν στην Ελλάδα, ενώ ανέχεται τα κυκλώματα των διακινητών και αρνείται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από την κοινή δήλωσή της με την Ε.Ε..



Τα 2 δισ. ευρώ θα φτάσει τον Σεπτέμβριο η κρατική στήριξη απέναντι στο υψηλό κόστος ρεύματος

 



Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM 97.7:

Στα 2 δισ. θα ανέλθει η κρατική ενίσχυση για τον Σεπτέμβριο, ώστε να ενισχυθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο πακέτο ΔΕΘ υπάρχουν δεκάδες μέτρα στο τραπέζι, αλλά τι θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, αλλά και τις προτεραιότητες που θα θέσει ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο.

Στα ελληνικά νοικοκυριά μπαίνει έξτρα εισόδημα λόγω της μείωσης της ανεργίας, της αύξησης των εισπράξεων από τον τουρισμό, τις συνεχιζόμενες επενδύσεις και την αύξηση κατώτατου μισθού.

Οι Έλληνες πολίτες προχωρούν στην κάλυψη των φορολογικών τους υποχρεώσεων χωρίς να σημειώνεται συρρίκνωση των καταθέσεων.

Αυτή την καλή εικόνα θολώνει ο πληθωρισμός και τα προβλήματα στον τομέα της ενέργειας. Η Πολιτεία έχει χτίσει γραμμές άμυνας για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Πολλά θα κριθούν για το ύψος των παρεμβάσεων από τρία βασικά οικονομικά μεγέθη που θα δημοσιοποιηθούν στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Το ύψος της ανάπτυξης για το δεύτερο 3μηνο του 2022,

την πορεία των φορολογικών εσόδων για τον Αύγουστο,

τις εισπράξεις από τον τουρισμό το καθοριστικό 2μηνο Ιουλίου - Αυγούστου.



Ακραία πρόκληση Τούρκων με πρόσχημα το ΝΑΤΟ - Πήραν την απάντηση τους


 

Χθες ελληνικά F-16, κλήθηκαν να αντιμετωπίζουν την τουρκική προκλητικότητα από αέρος με τα πληρώματά τους να καταλήγουν σχεδόν απολογούμενα μάλιστα, καθώς πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας μετέδιδαν άθλια προπαγάνδα, ότι η Ελλάδα δεν θα διστάσει «να διακινδυνεύσει ακόμη και τις αποστολές του ΝΑΤΟ προκειμένου να παρενοχλήσει την Τουρκία»! 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που η Τουρκία έστησε και διοχέτευσε στα ΜΜΕ της, «πολεμικά αεροσκάφη που ανήκουν στην Ελλάδα, χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ, «κλείδωσαν» σκόπιμα στα ραντάρ τους τουρκικά μαχητικά, προκειμένου να εμποδίσουν τη συμμετοχή τους σε μια σημαντική αποστολή του ΝΑΤΟ».

Φυσικά και πήραν αμέσως την απάντηση τους απο το ΥΠΕΘΑ :

Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας μεταξύ ΓΕΕΘΑ και Αεροπορικής Διοίκησης (AIRCOM) του ΝΑΤΟ, τις μεσημβρινές ώρες της 22 Αυγούστου 2022 έλαβε χώρα πτήση Αμερικανικών αεροσκαφών Β-52 στο FIR Αθηνών.

Τα Β-52 εισήλθαν από το νοτιοδυτικό όριο του FIR Αθηνών προκειμένου να εξέλθουν απ’ αυτό δυτικά της νήσου Μεγίστης. Η πτήση των εν λόγω αεροσκαφών έλαβε χώρα στο πλαίσιο επίδειξης Διασυμμαχικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Ενώ η κίνηση των B-52 δεν προβλεπόταν να γίνει με συνοδεία Μαχητικών Αεροσκαφών, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, πέντε άγνωστα ίχνη αέρος κινήθηκαν ανατολικά της Καρπάθου παρεμβαλλόμενα στο δρομολόγιο των Β-52, προβαίνοντας παράλληλα σε παράβαση Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας λόγω μη κατάθεσης Σχεδίου Πτήσης.

Άμεσα απογειώθηκαν τέσσερα Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 της Π.Α. από την Κρήτη, τα οποία ανεγνώρισαν τα άγνωστα ίχνη ως οπλισμένα Τουρκικά Μαχητικά Αεροσκάφη F-16, που αναχαιτίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Επί του θέματος έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Οποιαδήποτε άλλη περιγραφή των σχετικών γεγονότων είναι ψευδής.



Ελλάδα – Κατάρ: εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Κατάρ, γεγονός που υποδηλώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των δύο πλευρών για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία περιφερειακής αστάθειας και ενεργειακής κρίσης. Κατά τη συνάντησή του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al-Thani, διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, καθώς και στους τομείς του τουρισμού, των υποδομών, της γεωργίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και επιστημών.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για την επικράτηση κλίματος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και την αποφυγή ενεργειών υπονόμευσης της ειρήνης εν μέσω της αναταραχής που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αναγνώρισε, εξ άλλου, τον ρόλο του Κατάρ στην κρίσιμη για τα ελληνικά συμφέροντα περιοχή του Κόλπου, μετά την υιοθέτηση της Διακήρυξης Αl-Ula και αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Ντόχα και του Εμίρη προσωπικά στη διαχείριση κρίσεων, όπως στο Τσαντ, στην Παλαιστίνη και στο Αφγανιστάν.

Η Ελλάδα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω της στρατηγικής θέσης της στην περιοχή και των υποδομών της, μπορεί να αποτελέσει γέφυρα του Κατάρ με την Ευρώπη, πύλη εισόδου ενέργειας για την ευρωπαϊκή αγορά, τόσο μέσω του σταθμού της Ρεβυθούσας όσο και μέσω της Αλεξανδρούπολης.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος, πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Ενημέρωσε τον Εμίρη του Κατάρ για την έξοδο της Ελλάδας στις 20 Αυγούστου από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας, που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, καθώς και για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Εμίρη του Κατάρ για την ανάληψη από το Κατάρ της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA (έναρξη 20/11) και ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο Πρωθυπουργός απεδέχθη την πρόσκληση του Εμίρη να επισκεφθεί ξανά το Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.



Ναι στη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής. Να επεκταθεί, όμως, η έρευνα σε βάθος χρόνου.

 


Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσε χθες πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, ζητώντας να διερευνηθούν η νόμιμη επισύνδεση του τηλεφώνου του  Ν. Ανδρουλάκη καθώς και η απόπειρα παγίδευσής του με το κακόβουλο λογισμικό predator. Η θέση της Κυβέρνησης στο αίτημα αυτό  είναι ξεκάθαρη:

Όπως έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός, είναι υπέρ της διερεύνησης όσων αφορούν  στην επισύνδεση του τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο που προβλέπει ο νόμος και ο κανονισμός της Βουλής.

Είναι επίσης υπέρ της διερεύνησης της λειτουργίας στην Ελλάδα, κακόβουλων λογισμικών, στο πλαίσιο της διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών, παρότι -όπως έχει επανειλημμένα τονιστεί- ουδεμία σχέση έχουν κρατικές υπηρεσίες με αυτά.

Η Κυβέρνηση πιστεύει ότι παράλληλα με την διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, μια Εξεταστική Επιτροπή θα πρέπει επίσης να εξετάσει τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών ασφαλείας σε βάθος χρόνου, ώστε να αντιμετωπιστούν διαχρονικές παθογένειες και να διατυπωθούν βελτιωτικές προτάσεις για το μέλλον.

Λέμε λοιπόν ναι στη διερεύνηση του παρόντος, αλλά να εξεταστεί και το παρελθόν προκειμένου να διορθωθούν παθογένειες ώστε στο μέλλον να μην παρατηρηθούν ανάλογα προβλήματα και οι υπηρεσίες να διαδραματίζουν τον σημαντικό ρόλο τους στην προστασία της εθνικής ασφάλειας, τηρώντας αυστηρά τους κανόνες του κράτους δικαίου. Η Εξεταστική Επιτροπή να μην αποτελέσει πεδίο στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά να παραγάγει ουσιαστικό αποτέλεσμα για τη χώρα.

 



Την Παρασκευή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των αρχηγών για τις παρακολουθήσεις

 



Την ερχόμενη Παρασκευή (26/8/2022) θα διεξαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής, η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Σχετική απόφαση έλαβε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, επί σχετικής πρότασης που είχε υποβάλει στον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλ. Τσίπρας.

Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε, επίσης, ότι η συνεδρίαση της ολομέλειας, επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη, θα διεξαχθεί την Δευτέρα 29 Αυγούστου. Σημειώνεται ότι, η απόφαση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης, απαιτεί 120 ψήφους.

Επίσης, επί του αιτήματος των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και ΚΚΕ για ακρόαση των εμπλεκομένων στην υπόθεση παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε ότι η σχετική συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα διεξαχθεί την άλλη εβδομάδα, με πιο πιθανές ημερομηνίες την Τετάρτη 31/8 ή ή Πέμπτη 1/9. Θα προηγηθεί την Τετάρτη, 24 Αυγούστου, η ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ, πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη, από την κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.