Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Ανάμεσα στις βουτιές, έκανε ότι υπάρχει και ο Αδρουλάκης, βάζοντας την ίδια κασέτα

 



Το να ασχολούμαστε με τη αντιπολίτευση στο σύνολο της, δυστυχώς είναι τζάμπα κόπος, και ευχόμαστε κάποια στιγμή να υπάρξει αντιπολίτευση ουσιαστική, όχι αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, του Ανδρουλάκη, του Βελόπουλου, του Κουτσούμπα κτλπ.

Ένας από αυτούς που είναι να είχαμε να λέγαμε, χωρίς καμία ουσία, και σίγουρα χωρίς την ικανότητα να ηγείται κόμματος που θέλει να αντιπροσωπεύσει κάποια στιγμή την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ο Νίκος ο Ανδρουλάκης.

Με την ίδια κασέτα, ανίκανης αντιπολίτευσης ο Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο επιτελικό κράτος κτλπ,  «Οι ταμπέλες του "επιτελικού κράτους" και του "πολυδύναμου εκσυγχρονισμού", που τόσο αυτάρεσκα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, αποδεικνύονται τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησής της ότι είναι το επικοινωνιακό περιτύλιγμα ενός συγκεντρωτικού και αναποτελεσματικού τρόπου διακυβέρνησης» επισήμανε.

Και γενικεύοντας, αφού βρήκε χρόνο ανάμεσα στις βουτιές του που συνεχίζονται για μέρες, είπε «Όταν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ομολογεί ότι το υπουργείο του από την ίδρυσή του εδώ και δύο χρόνια δεν έχει ευδιάκριτο οργανόγραμμα και δεν μπορεί να διοικηθεί, άραγε ποιον ψέγει αν όχι τους προκατόχους του υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας;

Βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου φυλάσσονται υπερσύγχρονα πολεμικά συστήματα, αποδεικνύονται ανοχύρωτες, όταν μια πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή οδηγεί σε επικίνδυνες εκρήξεις πυρομαχικών.

Και τέλος το νέο τραγικό γεγονός, η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παρά τις προειδοποιήσεις των κροατικών αρχών, την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών εκ μέρους της UEFA και τη γνωστοποίηση από τις αρχές του Μαυροβουνίου μέχρι και των αριθμών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων με τα οποία ταξίδευαν οι χούλιγκαν, διακόσιοι ακροδεξιοί διέσχισαν ανεμπόδιστα τη χώρα σε κομβόι και δολοφόνησαν ένα νέο άνθρωπο στο κέντρο της Αθήνας, με τις αρμόδιες αρχές σε ρόλο παρατηρητή» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών από τον πρωθυπουργό, λέει ο Ανδρουλάκης

«Οι πολιτικές ευθύνες είναι αυταπόδεικτες και γίνονται ακόμη βαρύτερες όταν επιστρατεύεται ως δικαιολογία ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου δεν γνώριζε τι συνέβαινε.

Η προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών αλλά και η σιωπή του πρωθυπουργού μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας», κατέληξε ο λουόμενος Νίκος Ανδρουλάκης.




Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στον Μητσοτάκη για την υποστήριξή του στην Ουκρανία

 


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ευχαρίστησε την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη που παρέχουν στη χώρα του.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του ο Ζελένσκι αναφέρει: «Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα για την ένταξή της στη Διακήρυξη Υποστήριξης της G7, τη 14η χώρα που υποστηρίζει εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία. Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσωπική του δέσμευση στην ελληνοουκρανική συνεργασία. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί για την ευρωατλαντική πορεία της Ουκρανίας».

Η ανάρτηση του Ζελένσκι:


Χθες, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρι Κουλέμπα είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τους δύο υπουργούς Εξωτερικών να αναφέρονται στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και της Ουκρανίας, καθώς και στη μακραίωνη παρουσία του Ελληνισμού στην Οδησσό και τη Μαριούπολη.

Ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της κυριαρχίας της Ουκρανίας και την πρόληψη των ανθρωπιστικών κρίσεων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την προσχώρηση της Ελλάδας στην Κοινή Δήλωση των G7 για τη στήριξη της Ουκρανίας.

Επίσης, οι δύο υπουργοί επανεπιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και συμφώνησαν στην πραγματοποίηση επισκέψεων του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και στη συνέχεια του Γ. Γεραπετρίτη στο Κίεβο και στην Οδησσό από κοινού με τον Ντμίτρι Κουλέμπα.



Η Γαλλία απαγόρευσε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου την παρουσία οπαδών του ΠΑΟ σε όλη τη Μασσαλία

 



Μετά την απόφαση της UEFA να απαγορεύσει την παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών στις διπλές «μάχες» του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ για τα προκριματικά του Champions League, τη σκυτάλη πήρε η Γαλλία, η οποία ωστόσο πήγε το θέμα ένα βήμα παρακάτω...

Υπό τον φόβο επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων επί γαλλικού εδάφους, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αποφάσισε την απαγόρευση της παρουσίας των φίλων του «τριφυλλιού» σε ολόκληρη τη Μασσαλία, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης!

«Η ατομική ή συλλογική μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, ​​οποιουδήποτε προσώπου που ισχυρίζεται ότι είναι ή συμπεριφέρεται ως οπαδός του Παναθηναϊκού, απαγορεύεται μεταξύ των γαλλικών οδικών δικτύων, σιδηροδρόμων, λιμανιών και σημείων συνόρων αεροδρομίου, αφενός, και της κοινότητας της Μασσαλίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι Γάλλοι θεωρούν πως η αναμέτρηση στο «Βελοντρόμ» θα αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων, δικαιολογώντας μάλιστα την απόφασή τους, με βάση το σκεπτικό πως «οι μετακινήσεις του Παναθηναϊκού αποτελούν τακτικά πηγή διαταραχών της δημόσιας τάξης εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς ορισμένων από τους οπαδούς της ομάδας».




Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ευθεία παρέμβαση και προσβολή των θεσμών οι δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας

 


Ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας,  συνιστούν οι  δηλώσεις του Ζόραν Μιλάνοβιτς, σχετικά με τους συλληφθέντες Κορεάτες για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).

Ειδικότερα, η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας.

Η προστασία θεμελιωδών έννομων αγαθών, όπως αυτών της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας και της κοινωνικής ειρήνης αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση μιας Πολιτείας, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η Ελληνική Δημοκρατία έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τους νόμους της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας που έχουν θεσπισθεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».



Στη φυλακή και οι 105 κατηγορούμενοι χούλιγκαν

 


Με την προφυλάκιση και των 33 κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα ολοκληρώθηκε ο ανακριτικός κύκλος - Θα οδηγηθούν σε 16 διαφορετικές φυλακές της χώρας.



Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων: Η Μενδώνη ανακαλεί την άδεια παραχώρησης

 


Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακαλεί την άδεια παραχώρησης του κτιρίου της οδού Ερμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), και της αξίζει ένα μπράβο που τόλμησε.

Η απόφαση, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 11/8/2023, προβλέπει "την ανάκληση παραχώρησης χρήσης ακινήτου επί της οδού Ερμού 134-136, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου/Υπουργείου Πολιτισμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων" σημειώνοντας ότι αυτό γίνεται "για λόγους δημοσίου συμφέροντος".





Δεν είναι μέλος της Ν.Δ. ο δήμαρχος Ναυπλίου που πέταγε ακαθαρσίες στον αντίπαλο του


 

«Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, δεν είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ούτε υπήρξε ποτέ» αναφέρουν κατηγορηματικά στην Νέα Δημοκρατία, και αυτή είναι η αλήθεια. 

Η διαβεβαίωση αυτή από το κυβερνών κόμμα, έρχεται λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις για τις πρωτοφανείς άθλιες ενέργειες του δημάρχου ο οποίος πετούσε απορρίμματα που περιείχαν ακόμα και περιττώματα στην εξώπορτα του αντιπάλου του και υποψηφίου δημάρχου, Δημήτρη Ορφανού!

Οι ενέργειες του προκάλεσαν άλλωστε και την άμεση αντίδραση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου ο οποίος ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες πράξεις δεν ταιριάζουν σε πολιτισμένη προεκλογική περίοδο και ότι αφού ενημερώθηκε ο αρμόδιος Αποκεντρωμένος Γραμματέας, αποφασίστηκε η εκκίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, σε βάρος του Δημάρχου Ναυπλιέων.

Ναυπλιέων.

Η παραδοχή της πρωτοφανούς πράξης έγινε από τον ίδιο τον δήμαρχο Ναυπλίέων κ. Κωστούρο ο οποίος με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα υποστήριξε πως επηρεάστηκε αρνητικά από την «τοξική» αντιπαράθεση.

«Δυστυχώς όμως όλη αυτή η τοξική κατάσταση κάποια στιγμή ανθρώπινα με επηρέασε αρνητικά και με οδήγησε σε μία λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα, να τοποθετήσω απορρίμματα στην πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κωστούρος έχει «πιαστεί» από κάμερες ασφάλειας να αφήνει σακούλες με σκουπίδια και περιττώματα στην εξώπορτα του πολιτικού του αντιπάλου τουλάχιστον 30 φορές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου την Παρασκευή και κατέθεσε το σχετικό βίντεο που δείχνει καρέ - καρέ τις πράξεις του δημάρχου. Ζήτησε μάλιστα να ενεργοποιηθούν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Δημήτρη Κωστούρου. Σημειώνεται πως οι σακούλες περιείχαν γκαζάκια με εύφλεκτο υλικό, σκουπίδια καθημερινής χρήσης, χρησιμοποιημένα χαρτιά υγείας, ακαθαρσίες και περιττώματα ζώων.

Στην απολογητική του ανάρτηση ο Δημήτρης Κωστούρος, λέει: «Το τελευταίο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκα αντιμέτωπος με ύβρεις και συκοφαντίες που δεν αφορούσαν το τεράστιο έργο που έχουμε επιτελέσει στο δήμο Ναυπλιέων τα τελευταία χρόνια αλλά αφορούσαν εμένα προσωπικά την τιμή μου και την υπόληψή μου. Δεν απάντησα , δεν σχολίασα δημόσια και δεν απευθύνθηκα στην δικαιοσύνη , όπως πιθανόν θα έπρεπε για τους επαγγελματίες υβριστές που διακινούν καθημερινά σκουπίδια δίχως να τους νοιάζουν οι επιπτώσεις. Δυστυχώς όμως όλη αυτή η τοξική κατάσταση κάποια στιγμή ανθρώπινα με επηρέασε αρνητικά και με οδήγησε σε μία λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα , να τοποθετήσω απορρίμματα στη πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού. Ήταν λάθος πράξη , εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης. Προχωρώ μπροστά , με τα λάθη και τις παραλείψεις μου , τώρα ακόμα πιο δυνατά!».

Η αίτηση του Δημήτρη Ορφανού για ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του απερχόμενου δημάρχου αναμένεται να εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ αναμένεται και η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς. Ο γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικης Ελλάδας και Ιόνιων Νήσων Δημητρης Κατσαρός έλαβε οδηγία για την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας κατά του δημαρχου. Ήδη τη Δευτέρα θα ζητήσουν εξηγήσεις.



Συνεχίζονται και σήμερα οι απολογίες των Κροατών

 


Το κατώφλι των Ανακριτών θα περάσουν σήμερα οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι, για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε την Παρασκευή, όπου ενώπιον των Ανακριτών οδηγήθηκαν 30 από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι μετά το πέρας της διαδικασίας κρίθηκαν όλοι τους προσωρινά κρατούμενοι.

Χθες στους Ανακριτές απολογήθηκαν 40 από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι κρίθηκαν και αυτοί προσωρινά κρατούμενοι.

Συνολικά οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς κά.

Να σημειωθεί ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή για το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους.




Προκλητικός ο Κροάτης Πρόεδρος αντί να ζητάει συγνώμη

 



Ο προκλητικός Κροάτης Μιλάνοβιτς είπε ότι οι φασίστες Bad Blue Boys,  πήγαν στην Ελλάδα για να κάνουν επεισόδια, τονίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που ο ίδιος δεν μπορεί να στηρίξει.

Όπως είπε επίσης ο Ζόραν Μιλάνοβιτς, η Ελληνική Αστυνομία έχει δικαίωμα να τους κρατήσει μόνο «για πέντε ημέρες, θέλοντας προκλητικά να παρέμβει στην Ελληνική δικαιοσύνη.

Πρόκειται για 100 άτομα και δεν ξέρουμε αν θα προφυλακιστουν όλοι. Ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν, πήγαν για να κάνουν επεισόδια και εγώ αυτό δεν μπορώ να το στηρίξω. Αυτή είναι περίεργη συμπεριφορά».

Ο Κροάτης τόνισε ότι «είναι πολίτες και έχουν τα δικαιώματά τους, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε μια ζωή δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές».

Και πρόσθεσε: «αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να τους κρατήσει και τους 100 μέσω κάποιου είδους «τεχνητής κράτησης», αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι».

«Τώρα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι περισσότεροι (σ.σ.: από τους οπαδούς). Αν τους κρατήσουν όλους, είναι de facto στρατιωτικός νόμος, δεν μπορείς να τους κρατήσεις όλους», κατέληξε προκλητικά, χωρίς ίχνος ευθύνης και σοβαρότητας.

Ο Κροάτης πρόεδρος ρωτήθηκε και για την ανοιχτή επιστολή που έστειλαν στα ΜΜΕ οι γονείς των συλληφθέντων Κροατών, ζητώντας να αφεθούν ελεύθερα τα παιδιά τους.

Όπως είπε, έχει ενημερωθεί για την επιστολή, αλλά όπως είπε, δεν πρέπει να εμπλέξουμε τους γονείς. Οι συλληφθέντες, είπε, «είναι ενήλικες, δεν τους έστειλαν οι γονείς τους εκεί. Πήγαν μόνοι τους και κάποιοι θα λογοδοτήσουν για αυτό. Αλλά όχι και τα 100 άτομα».