Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Tα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Θα ισχύουν από 13 Σεπτεμβρίου


 

«Ζούμε μέσα στο τείχος ανοσίας που χτίζουμε, ή μένουμε έξω από αυτό». 

Με αυτή την φράση ο υπουργός Υγείας έδειξε τι θα ακολουθήσει σε επίπεδο μέτρων. 

Ζούμε την πανδημία των ανεμβολίαστων είπε ακόμα και τόνισε ότι πάνω από το 90% των ασθενών που είναι σε ΜΕΘ covid είναι ανεμβολίαστοι.

Τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά, ξεκαθάρισε τονίζοντας ότι αυτό θα ήταν ανήθικο και άδικο απέναντι σε όλους τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί.

Ο υπουργός Υγείας είπε ακόμα ότι πλέον η Πολιτεία θα διασφαλίσει μια δίκαιη και ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα. Εφόσον υπάρχει πια επιλογή δεν μπορεί η επαγγελματική, οικονομική και κοινωνική ζωή μας να αναστέλλεται. Μέτρα δημόσιας υγείας θα υπάρξουν και αφορούν τους ανεμβολίαστους για δυο λόγους: να σταματήσει η διασπορά των μεταλλάξεων και να προφυλαχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας.

Τα νέα μέτρα:

Μέτρο αναστολής εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου, όσον υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Για το διάστημα 13 Σεπτεμβρίου – 31 Μαρτίου 2022

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ την εβδομάδα με κόστος δικό τους 10 ευρώ.

Ανεμβολίαστοι μαθητές και φοιτητές. Οσον αφορά τους μαθητές είναι υποχρεωτικά τα δύο self test. Για τους φοιτητές θα ισχύει το εργαστηριακό τεστ μια φορά την εβδομάδα με οικονομική επιβάρυνση του φοιτητή.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς

Από 13 Σεπτεμβρίου 2021 υποχρεωτικά τεστ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί:

Θα κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα με δαπάνη εργαζομένου και 10 ευρώ το τεστ

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδιμαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές παραγωγές: 

Θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα

Οι μαθητές 2 self test την εβδομάδα

Οι φοιτητές δυο υποχρεωτικά rapid την εβδομάδα με δαπάνη του φοιτητή

Για ταξίδια με αεροπλάνο, πλοίο και τεστ:

υποχρεωτικό rapid test από 17 ετών και άνω και self test οι νεότερης ηλικίας – Και αυτό με δαπάνη των πολιτών

Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ Covid πριν ταξιδέψουν

Τι θα ισχύσει στους κλειστούς χώρους από 13/09

Σε όλους τους κλειστούς χώρους θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες

Σε γήπεδα επίσης μόνο εμβολιασμένοι

Σε κλειστά θέατρα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και σινεμά

Μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες – Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να έχουν κάνει ένα rapid test 48 ώρες πριν

Υποχρεωτική μάσκα παντού τόσο σε κλειστούς αλλά και ανοικτούς χώρους





Η ακροδεξιά ψάχνει ψήφους στους αντιεμβολιαστές και η ακροαριστερά με Πολάκη κάνει το ίδιο


 

Προσπαθούμε ν' αποφασίσουμε τι είναι πιο επικίνδυνο, να έχεις πολιτικό μηχανικό τον Τσίπρα ή γιατρό τον Πολάκη;

Ο Πολάκης υπονομεύει ευθέως και εκουσίως το εμβολιαστικό πρόγραμμμα της χώρας. Με την κάλυψη και τις εντολές του Αλέξη Τσίπρα, τελεία και παύλα!!!

Αυτά τα αντιεμβολιαστικά παραληρήματα, από τον ακροαριστερό Ταλιμπάν του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη μόνο τυχαία δεν είναι και είναι σίγουρο ότι εκτελεί εντολές του Τσίπρα που το παίζει υπέρ των εμβολιασμών.

Το έχουμε ξαναπεί τέτοια ακραία παραληρήματα τα κάνει μόνο η ακροδεξιά ψάχνοντας ψήφους για να μείνει ζωντανή, και επειδή η δεξαμενή με τέτοιους ψήφους έχει αρκετούς, θέλει και η ακροαριστερά μερίδιο για να επιβιώσει ο Τσίπρας αρχηγός, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει σε δύο ταμπλό, ο φαιδρός λαοπλάνος Αλέξης κάνει τον σοβαρό φωνάζοντας εμβολιαστείτε, αλλά αμολάει και τον ακροαριστερό Πολάκη να κλείνει το μάτι και στους αντιεμβολιαστές.

Εάν ήταν σοβαρός ο Αλέξης Τσίπρας θα τον είχε επαναφέρει στην τάξη, λέγοντας του να μην γελοιοποιείται, αλλά επειδή δεν υπάρχει ίχνος σοβαρότητας στον ένα, παίρνει θάρρος και ο άλλος.

Το έχουμε ξαναδεί το παιχνίδι αυτό με τις ζωές των ανθρώπων, που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως και να έχει άγιο είχαμε και γλιτώσαμε απο τα δόντια του χάρου!! Σκεφτείτε να είχαμε ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και υπουργό υγείας τον αρνητή προκλητικό Παύλο Πολάκη!!!

 Προκαλεί για ακόμα μια φορά με νέο αντιεμβολιαστικό παραλήρημα ο προκλητικός ακροαριστερός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, υπονομεύοντας τα μέτρα για τον κορωνοϊό και το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Ο ίδιος έγραψε προκλητικά στον λογαριασμό του στο facebook ότι τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που πρόκειται να ανακοινωθούν δεν θα εφαρμοστούν στην πράξη, υποστηρίζοντας ότι τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας δεν καλύπτουν επαρκώς τη μετάλλαξη Δέλτα.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αντίθετος στα μέτρα για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις ποινές στους ανεμβολίαστους.

Η γελοία ανάρτηση του επικίνδυνου ακροαριστερού στελέχους του Τσίπρα, Παύλου Πολάκη : 

"Ό,τι και να ανακοινώσετε αύριο ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!!!!

Κικίλια και Κοτανιδου σε εσάς το λέω!

Όταν η παραλλαγή ΔΕΛΤΑ πρακτικά από τα εμβόλια ΑΣΤΡΑ και Τζονσον δεν καλύπτεται καθόλου και από τα εμβόλια Πφαιζερ και Μοντέρνα καλύπτεται γύρω στο 35-40% ,τότε προς τι τα μέτρα για την υποχρεωτικότητα και οι ποινές στους ανεμβολίαστους;;;;;

Όταν αυτοί που εμβολιάστηκαν το Γενάρη -Φλεβάρη πρακτικά τώρα ενα τεραστιο ποσοστό δεν έχει ανοσία και ξεκινάει χορήγηση τρίτης δοσης(αυτης που ΔΕΝ πιάνει τη παραλλαγή ΔΕΛΤΑ) τότε προς τι τα μέτρα;;;;;

Όταν συνεχίζουν να πεθαίνουν 25-35 άνθρωποι τη μερα γιατί ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ;;;

Σπέρνετε ανέμους και θα ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ!!!

ΥΓ .Τα γράφω αυτά επηρεασμένος και από την καθημερινή μου ενασχόληση ,παρότι σε διακοπες ,με πολλους ασθενείς κοβιντ ανά την Ελλάδα είτε έξω νοσοκομειακούς είτε και κυριως νοσηλευόμενους οι οποίοι δυστυχώς ένα τμήμα τους δεν παίρνει τη νοσηλεία και την υποστήριξη που οφείλει να πάρει γιατί το σύστημα δεν έχει ενισχυθεί έτσι όπως λέγαμε από το Μαρτη του 2020!!"

Παυλος Πολακης
13 ώρες πριν

Ο,τι και να ανακοινώσετε αύριο ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!!!!
Κικίλια και Κοτανιδου σε εσάς το λέω!

Όταν η παραλλαγή ΔΕΛΤΑ πρακτικά από τα εμβόλια ΑΣΤΡΑ και Τζονσον δεν καλύπτεται καθόλου και από τα εμβόλια Πφαιζερ και Μοντέρνα καλύπτεται γύρω στο 35-40% ,τότε προς τι τα μέτρα για την υποχρεωτικότητα και οι ποινές στους ανεμβολίαστους;;;;;

...Δείτε περισσότερα
1,5 χιλ.
46
143

 




Κρατείται μέχρι την απολογία του στον ανακριτή ο 25χρονος δολοφόνος σκύλου - Σοκάρει το βίντεο

 


Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τετάρτη 25 Αυγούστου, πήρε από τον Ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 25χρονος, που συνελήφθη κατηγορούμενος για υπόθεση ζωοκτονίας στην περιοχή Κουφάλια, στη Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για θανάτωση ζώου συντροφιάς και παραμέληση κανόνων ευζωίας ζώου. Μέχρι την απολογία του παραμένει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο κατηγορούμενος φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε σκύλο ιδιοκτησίας 65χρονου, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής (20/08). Το άτυχο ζώο, στη συνέχεια, έπεσε θύμα επίθεσης κι από τον σκύλο του 25χρονου, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.

Με εισαγγελική διάταξη αφαιρέθηκε από τον δράστη και ο σκύλος που κατείχε, ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους άνω των 30.000 ευρώ για παραβίαση της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

Δείτε το video :




Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία για πειραματικό εμβόλιο! Το FDA ενέκρινε το Phizer



Ο FDA έδωσε την πλήρη έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer για το COVID-19 τη Δευτέρα, όπως μεταδίδουν αμερικανικά Μέσα, και έτσι οι εμβολιαστές δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι το εμβόλιο είναι πειραματικό.

«Το κοινό μπορεί να είναι πολύ σίγουρο ότι αυτό το εμβόλιο πληροί τα υψηλά πρότυπα για την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα κατασκευής που απαιτεί ο FDA για ένα εγκεκριμένο προϊόν", δήλωσε η επίτροπος του FDA Janet Woodcock. «Το σημερινό ορόσημο μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή της πορείας αυτής της πανδημίας στις ΗΠΑ».

«Σήμερα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο COVID-19. Το εμβόλιο είναι γνωστό ως το εμβόλιο Pfizer-BioNTech COVID-19 και τώρα θα διατίθεται στην αγορά ως Comirnaty (koe-mir’-na-tee), για την πρόληψη της νόσου COVID-19 σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Το εμβόλιο συνεχίζει επίσης να είναι διαθέσιμο με άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA), συμπεριλαμβανομένων για άτομα ηλικίας 12 έως 15 ετών και για τη χορήγηση τρίτης δόσης σε ορισμένα ανοσοκατεσταλμένα άτομα», αναφέρει ο FDA.

«Οι επιστημονικοί και ιατρικοί μας ειδικοί πραγματοποίησαν μια απίστευτα εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη αξιολόγηση αυτού του εμβολίου. Αξιολογήσαμε επιστημονικά δεδομένα και πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες, πραγματοποιήσαμε τις δικές μας αναλύσεις για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του Comirnaty και πραγματοποιήσαμε λεπτομερή αξιολόγηση των διαδικασιών παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των επιθεωρήσεων των εγκαταστάσεων παραγωγής », δήλωσε ο Peter Marks, MD, Ph. D., διευθυντής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας των Βιολογικών Προϊόντων του FDA.



Μητσοτάκης στην Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Προστατεύουμε τα σύνορα της Ευρώπης


 

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε εχθές το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με την Ά Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola.

«Διανύουμε μια περίοδο με σημαντικές προκλήσεις, ειδικά στο μέτωπο του μεταναστευτικού, όπου πιστεύω ότι κάνουμε το καθήκον μας, προστατεύοντας τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι επίσης και σύνορα της Ευρώπης, πάντα με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε ο Πρωθυπουργός στο διάλογο που είχε με την κ. Metsola.

Αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις που συνδέονται με την κατάσταση στο Αφγανιστάν, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αυτό που επιχειρήθηκε στο παρελθόν, δηλαδή η μαζική εισροή μεταναστών και προσφύγων, θα αποτραπεί όπως και τότε: «Καταφέραμε να το αποτρέψουμε και θα συνεχίσουμε με την ίδια πολιτική και στο μέλλον» επισήμανε.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι «είναι σημαντικό, ιδίως όσον αφορά τις προσφυγικές ροές, να στηρίξουμε (ως ΕΕ) τις χώρες που βρίσκονται κοντά στο Αφγανιστάν και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε πρόσθετες προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μίλησα με τον Πρόεδρο Ερντογάν και πιστεύω ότι έχουμε κοινό συμφέρον να διασφαλίσουμε ότι οι μεταναστευτικές ροές θα περιοριστούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο Αφγανιστάν», επεσήμανε.

«Οι τελευταίες μέρες ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά τη σκληρή δουλειά που κάνετε εσείς, η κυβέρνησή σας και οι ελληνικές αρχές αντιμετωπίζοντας αυτές τις πρωτοφανείς προκλήσεις σε όλα τα μέτωπα» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Metsola.

«Και το μήνυμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ένα: H Ευρώπη θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και με τα κράτη μέλη της πρώτης γραμμής που επωμίζονται μια ευρωπαϊκή ευθύνη» ανέφερε η Ά Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι η έγκριση του Συμφώνου για τη Μετανάστευση το συντομότερο δυνατό. Αυτό επιδιώξαμε, καθώς (το Σύμφωνο) θα θέσει τις αξίες που αναφέραμε, αλλά και την προστασία των εξωτερικών συνόρων και την έκφραση της αλληλεγγύης σε απτή βάση, ώστε οι διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ διαφορετικών χωρών τελικά να γεφυρωθούν» ανέφερε.

Τόνισε επίσης την ανάγκη συνεργασίας «σε παγκόσμιο επίπεδο, με τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους διεθνείς παράγοντες, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν, και βιώνουν αυτή την ανθρωπιστική τραγωδία που βλέπουμε, να αναζητήσουν προστασία στις χώρες της περιοχής».

Ο Πρωθυπουργός συμφώνησε με την άποψη αυτή τονίζοντας ότι αυτό πρέπει «να επιτευχθεί με ασφαλή, ανθρώπινο και οργανωμένο τρόπο».

Στη συνάντηση συμμετείχε από ελληνικής πλευράς ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου



Εισαγγελική παρέμβαση κατά του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα για fake news


 


Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε τοποθέτηση του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, σχετικά με το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε προ ημερών ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής του ΑΠΘ συσχέτισε το ισχαιμικό επεισόδιο του υφυπουργού με τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού, γράφοντας πως προτρέπει «τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο οποίο υπεβλήθη».

Η ανάρτησή του προκάλεσε αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα. Με βάση δημοσιεύματα στο ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκαταρκτική έρευνα, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.



Παρακμιακή συζήτηση μεταξύ Βασιλακόπουλου και προκλητικού αρνητή γιατρού

 



Ο αρνητής εμβολιασμού Σωτήρης Βασιλείου Διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού νοσοκομείου Έδεσσας και ο πνευμονολόγος  Θεόδωρος Βασιλακόπουλος διαφώνησαν σε έντονο ύφος για το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού.

«Θα ακυρώσω την επιστημονική μου υπόσταση. Πάει τελείωσε. Έχω τελειώσει άμα το κάνω.», ανέφερε ο κ. Σωτήρης Βασιλείου Διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού νοσοκομείου Έδεσσας.

Ρητά και κατηγορηματικά γιατρός και δη διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Έδεσσας δηλώνει στην κάμερα του LIVE NEWS πως δεν έχει κάνει και ούτε πρόκειται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού.

Προσπάθησε μάλιστα να επιχειρηματολογήσει λέγοντας «Δεν είναι η υποχρεωτικότητα που μας ωθεί να μην το κάνουμε. Αν πιστεύαμε καθαρά ιατρικά για την υγεία μας και πρωτίστως για την υγεία των ασθενών μας πως έπρεπε να το κάνουμε θα το κάναμε.», σημειώνει.

Αγνοώντας το γεγονός ότι 1,9 δις άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως σε όλον τον κόσμο, ο 54χρονος αρνητής γιατρός, Σωτήρης Βασιλείου, επιμένει προκλητικά να υποστηρίζει ότι τα εμβόλια δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένα.

«Είναι ακόμα μη δοκιμασμένο και μη αδειοδοτημένο το εμβόλιο αυτό. Είναι γνωστό αυτό.», είπε ο αρνητής γιατρός αδιαφορώντας για την επίσημη αδειοδότηση του Phizer, που ήξερε ότι έχει γίνει αλλά δεν τον συνέφερε να το πεί.

Κι όμως με το ίδιο μη δοκιμασμένο όπως το χαρακτηρίζει εμβόλιο έχει εμβολιάσει όλους τους νεφροπαθείς ασθενείς του στη μονάδα για να προστατευτούν.

«Τους έχουμε εμβολιάσει όλους, έχουμε εμβολιάσει και τους χρόνιους προ τελικού σταδίου – πριν την αιμοκάθαρση δηλαδή.», υπογράμμισε χωρίς ντροπή που δεν έχει εμβολιαστεί ο ίδιος βάζοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς του.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο αρνητής γιατρός είδε το σκληρό πρόσωπο του κορωνοϊού. Νόσησε και πάλεψε μαζί του για 3 εβδομάδες, χωρίς να βάλει μυαλό.

«Νόσησα σχετικά βαριά και κινδύνεψα γιατί δεν υπήρχαν συνάδελφοι παθολόγοι για να καλύψουν όλες τις ανάγκες.», δήλωσε.

Η άρνηση του τον οδηγεί σε αναστολή από 1η Σεπτέμβρη, με όλες τις συνέπειες για τον ίδιο και την οικογένεια του αφού δεν θα λαμβάνει τον μισθό του.

Υποστηρίζει μάλιστα μέσω του LIVE NEWS πως τα αντισώματα που ανέπτυξε τον περασμένο φθινόπωρο από τη φυσική νόσηση, επαρκούν 9 μήνες αργότερα «Μετράω κάθε μήνα με τεστ τα αντισώματα, είμαι καλυμμένος. Αν δεν ήμουν καλυμμένος τι θα κάνατε.. δόξα τω Θεώ δεν έχω υποκείμενα νοσήματα.»

«Είμαστε 25.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί» λέει ο αρνητής γιατρός χωρίς να ντρέπεται και το θεωρεί φυσιολογικό σε εποχές πανδημίας.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει πλέον αρχίσει. Σε ακριβώς 9 ημέρες, την 1η Σεπτεμβρίου, ο μισθός και οι ασφαλιστικές εισφορές των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα σταματήσουν να τρέχουν, μέχρι να αποφασίσουν να σηκώσουν τα μανίκια.

«Η φυσική ανοσία είναι σαφώς καλύτερη από οποιαδήποτε τεχνική ανοσία» λέει ο αρνητής γιατρός για να επιχειρηματολογήσει.

«Η φυσική ανοσία είναι σαφώς καλύτερη από οποιαδήποτε τεχνική ανοσία. Μετρώντας και τα αντισώματα, είμαι καλυμμένος. Συγκρινόμενοι με συναδέλφους με 2 δόσεις και έχουν συμπληρώσει εξάμηνο είναι ακάλυπτοι. Δεν ξέρω γιατί η πολιτεία ενδιαφέρεται μόνο για το εμβόλιο. Εμείς είμαστε καλυμμένοι ιατρικά. Έχουμε μετρήσει την ανοσία μας. Όμως οι συνάδελφοι που έχουν κάνει δύο εμβόλια, δεν είναι καλυμμένοι, όμως η πολιτεία δεν τους ελέγχει, δεν τους διώχνει».

«Όσοι νοσούν με φυσικό τρόπο αναπτύσσουν πολύ μικρότερη ανοσολογική απόκριση»

«Αυτό που λέει ο συνάδελφος δεν είναι αληθές. Όσοι νοσούν με φυσικό τρόπο αναπτύσσουν πολύ μικρότερη ανοσολογική απόκριση από όσους κάνουν και τις 2 δόσεις του εμβολίου», τόνισε ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας.

«Να μου στείλετε μια εργασία που λέει αυτό που λέτε. Αυτό που λέτε δεν υφίσταται.», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος προς τον κ. Βασιλείου.

«Υπάρχουν νοσοκομεία στο Ισραήλ που είναι γεμάτα με εμβολιασμένους. Λέει ασάφειες», τόνισε απευθυνόμενος προς τον κ. Βασιλακόπουλο ο κ. Βασιλείου.

«Είσαι γελοίος» είπε ο κ. Βασιλείου για τον κ. Βασιλακόπουλο, με τον πνευμονολόγο να ανταπαντά «είσαι άσχετος, αγράμματος και αδιάβαστος».

«Αν δεν ξέρεις, να σου στέλνουμε μεταφρασμένες τις έρευνες» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, κατηγορώντας τον κ. Βασιλείου για άγνοια.

Η κουβέντα συνεχίστηκε με ένταση και εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς, δείχνοντας έτσι ότι οι αρνητές δεν πρόκειται να βάλουν ποτέ μυαλό.



Μαφιόζικη δολοφονία στο Ηράκλειο της Κρήτης


 

Η δολοφονία έγινε στο Πετροκεφάλι Ηρακλείου, όπου ένας άνδρας περίπου 40 ετών έπεσε νεκρός από πυρά, αγνώστων δραστών μέχρι στιγμής.

Ο κτηνοτρόφος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν στο ποιμνιοστάσιό του, το οποίο βρίσκεται και κοντά στο σπίτι του, όταν άγνωστοι οι οποίοι ήταν κρυμμένοι σε ελαιώνες, τον πυροβόλησαν περίπου πέντε φορές.

Μία από τις σφαίρες πέτυχε τον άτυχο άνδρα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος.

Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν την υπόθεση ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο, η δολοφονία του 40χρονου κτηνοτρόφου, να έλαβε χώρα μπροστά στο παιδί του.

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση.



Σε μια εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου

 


Από την 1η Σεπτέμβρη ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση

Μιλώντας κατά την ενημέρωση από το υπουργείο υγείας το απόγευμα της Δευτέρας, η κα. Θεοδωρίδου, τόνισε πως η αναμνηστική δόση στοχεύει στα άτομα που δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν επαρκή ανοσολογική ανταπόκριση έναντι του κορωνοϊού.

«Άλλος στόχος είναι η επανενεργοποίηση της ανταπόκρισης ώστε να ενεργοποιηθούν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων και να αναπληρώσουν τη μείωσε με την πάροδο του χρόνου» σχολίασε η κα. Θεοδωρίδου.

Η αναμνηστική δόση, σημείωσε, βοηθά στο να μην είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο άτομα που λόγο ηλικίας χάνουν γρήγορα τα αντισώματά τους ή άτομα που κινούνται σε χώρους με αυξημένη έκθεση ή διαβιούν σε χώρους με αυξημένη έκθεση.

Η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμού τόνισε πως η τρίτη δόση θα είναι mRNA εμβόλιο για άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις βασικού εμβολιασμού, ενώ ο ίδιος τύπος σκευάσματος θα χορηγηθεί και για άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύσταση της επιτροπής είναι η αναμνηστική δόση να χορηγείται τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις για τις παρακάτω ομάδες:

Άτομα με μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων

Άτομα με μέτρια ή σοβαρού βαθμού συγγενή ανεπάρκεια

Άτομα με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση

Καρκινοπαθή άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία (χημειοθεραπεία κλπ) ή καρκινοπαθείς με αιματολογικές νόσους

Άτομα σε ανοσοκαταστολή, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ασθενείς με αυτοάνοσα, αντιφλεγμωνώδη νοσήματα που λαμβάνουν ειδικές ανοσοποιητικές θεραπείες, όπως και άτομα με HIV λοίμωξη.



Σήμερα στις 12 οι ανακοινώσεις για τους ανεμβολίαστους πολίτες

 


Σε ανακοινώσεις για τα μέτρα δημόσιας υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες πρόκειται να προβεί στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στις ανακοινώσεις θα συμμετέχει και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο υπουργείο Υγείας.