Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Σε μια εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου

 


Από την 1η Σεπτέμβρη ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση

Μιλώντας κατά την ενημέρωση από το υπουργείο υγείας το απόγευμα της Δευτέρας, η κα. Θεοδωρίδου, τόνισε πως η αναμνηστική δόση στοχεύει στα άτομα που δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν επαρκή ανοσολογική ανταπόκριση έναντι του κορωνοϊού.

«Άλλος στόχος είναι η επανενεργοποίηση της ανταπόκρισης ώστε να ενεργοποιηθούν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων και να αναπληρώσουν τη μείωσε με την πάροδο του χρόνου» σχολίασε η κα. Θεοδωρίδου.

Η αναμνηστική δόση, σημείωσε, βοηθά στο να μην είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο άτομα που λόγο ηλικίας χάνουν γρήγορα τα αντισώματά τους ή άτομα που κινούνται σε χώρους με αυξημένη έκθεση ή διαβιούν σε χώρους με αυξημένη έκθεση.

Η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμού τόνισε πως η τρίτη δόση θα είναι mRNA εμβόλιο για άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις βασικού εμβολιασμού, ενώ ο ίδιος τύπος σκευάσματος θα χορηγηθεί και για άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύσταση της επιτροπής είναι η αναμνηστική δόση να χορηγείται τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις για τις παρακάτω ομάδες:

Άτομα με μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων

Άτομα με μέτρια ή σοβαρού βαθμού συγγενή ανεπάρκεια

Άτομα με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση

Καρκινοπαθή άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία (χημειοθεραπεία κλπ) ή καρκινοπαθείς με αιματολογικές νόσους

Άτομα σε ανοσοκαταστολή, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ασθενείς με αυτοάνοσα, αντιφλεγμωνώδη νοσήματα που λαμβάνουν ειδικές ανοσοποιητικές θεραπείες, όπως και άτομα με HIV λοίμωξη.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου