Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Έχει χ@στ@ επάνω της η Ακρίτα και βαφτίζει την συκοφαντία πολιτική κριτική

 



Είναι βέβαιο, ότι η Έλενα Ακρίτα ειδικά μετά το άδειασμα από τους συντρόφους της, με μόνους να επικροτούν το νούμερο ινφλουένσερ Στέφανο Κασσελάκη και τον ακροαριστερό τραμπούκο Παύλο Πολάκη, έχει χ@στ@ επάνω της και είναι βέβαιο ότι θα πληρώσει και ποινικά και αστικά την συκοφαντία της στην σύζυγο του πρωθυπουργού.

Και επειδή της είναι δύσκολο να παραδεχτεί ότι είναι χυδαία και φαιδρή, επιμένεις στις συκοφαντίες της και την λάσπη και προσπαθεί να δικαιολογηθεί ότι όσα συκοφαντικά και φαιδρά έγραψε είναι πολιτική κριτική.

Είναι τόσο προκλητική που αναφέρει φαιδρές δικαιολογίες διαστρέβλωσης που «έχει βαρέσει κόκκινο»., ενώ προηγουμένος είχε βάλει τον δικηγόρο της να απειλήσει τον πρωθυπουργό της χώρας και η ίδια περήφανη συκοφάντης δήλωνε ότι «δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί».

Στη σημερινή της ανάρτηση η φυτεμένη βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν έχει εκλεγεί απο πολίτες, επιχειρεί να προσδώσει στην συκοφαντία της πολιτικό περιεχόμενο για την παρέμβασής της γνωρίζοντας πλέον ότι η δικαιοσύνη θα είναι αμείλικτη επιτέλους για την Ακρίτα που δεν είναι η πρώτη φορά που πετάει λάσπη.

Η φαιδρή ανάρτηση Ακρίτα που δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει χ@στ@ επάνω της.

Σημειώνει συγκεκριμένα η Έλενα Ακρίτα:

«Επειδή η διαστρέβλωση έχει βαρέσει κόκκινο.

Το Πόθεν Εσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους δεν έχει ούτε σεξιστικό, ούτε προσωπικό, ούτε «οικογενειακό» πρόσημο. Η κυρία Γκραμποφσκι δεν κρίθηκε ούτε ως γυναίκα, ούτε ως σύντροφος και μητέρα.

Το Ποθεν Εσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους έχει πολιτικό χαρακτήρα: κατατίθεται από κοινού και αφορά όλο τον Ελληνικό Λαό.

Απαιτούμε να μάθουμε το ΠΟΘΕΝ των 40 ακινήτων. Είναι κληρονομιά; Είναι αγορά; Πού και πώς αποκτήθηκαν τα χρήματα;

Είναι χρέος μας να ερωτούμε.

Είναι χρέος τους να απαντούν».

Επειδή η διαστρέβλωση έχει βαρέσει κόκκινο.
Το Πόθεν Εσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους δεν έχει ούτε σεξιστικό, ούτε προσωπικό, ούτε «οικογενειακό» πρόσημο. Η κυρία Γκραμποφσκι δεν κρίθηκε ούτε ως γυναίκα, ούτε ως σύντροφος και μητέρα.
Το Ποθεν Εσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους έχει πολιτικό χαρακτήρα: κατατίθεται από κοινού και αφορά όλο τον Ελληνικό Λαό.
Απαιτούμε να μάθουμε το ΠΟΘΕΝ των 40 ακινήτων. Είναι κληρονομιά; Είναι αγορά; Πού και πώς αποκτήθηκαν τα χρήματα;
Είναι...

Δείτε περισσότερα
2,2 χιλ.
3
101


Γιατί έκανε εντύπωση ότι ένας γέρος έχει ακράτεια και έκλασε, όπου μπορεί να χ@στηκε κιόλας αλλά δεν το είπε ;

 


Έχεις καλεσμένο ένα χυδαίο κωλόγερο που κλάνει γιατί απλά έχει ακράτεια λόγο ηλικίας, και δεν σε σέβεται καθόλου; Καλά να πάθεις όπως έπαθε η Λυμπεράκη που έχει ζητήσει όπως μάθαμε και αναρρωτική μετά την περιπέτεια της.

Ένα από τα πολλά αξιοσημείωτα της συνέντευξης του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη, είναι το γεγονός ότι έκλασε στον αέρα της εκπομπής.

Η εν λόγω συνέντευξη του ηλικιωμένου Καρβέλα με τα βαμμένα νύχια προκάλεσε «κύμα» αντιδράσεων με τον κόσμο και τις ψυχαγωγικές εκπομπές να του «επιτίθενται» πως ήταν αγενής με τη Νίκη Λυμπεράκη. 



Πολλά ήταν τα σχόλια ωστόσο που γράφτηκαν και στα social media, και μάλιστα στον ξεφτίλισαν όπως του έπρεπε.

Η συνέντευξή του έγινε ζωντανά και δεν ήταν γενικά λίγες οι αμήχανες στιγμές ανάμεσα σε παρουσιάστρια και συνεντευξιαζόμενο. 

Την ώρα που μιλούσε ο ηλικιωμένος γελοίος και ασόβαρος Νίκος Καρβέλας  «αερίστηκε» στο πλατό, με τον καλλιτέχνη να γελάει και να χάνει τα λόγια του, αλλά τι να κάνει που οι γέροι κλάνουν γιατί έχει ακράτεια ο σφιγκτήρας τους. 

Από την άλλη, και η Νίκη Λυμπεράκη δε συγκρατήθηκε και γέλασε.

Η επιστημονική άποψη για τους γέρους που έχουν ακράτεια

Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, το οποίο φτάνει έως το 10%, φαίνεται ότι πάσχει από κάποια μορφή ακράτειας. Το πρόβλημα αυτό επηρεάζει κυρίως γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας και λιγότερο άντρες, και καλό θα ήταν ο Καρβέλας να φοράει καλού κακού και πάνα.

Τι προκαλεί την ακράτεια κοπράνων;

Η δυσκοιλιότητα

Η βλάβη στους μυες του πρωκτικού σφιγκτήρα

Η βλάβη στα νεύρα του πρωκτικού σφιγκτηριακού μηχανισμού ή του ορθού

Η απώλεια της αποθηκευτικής ικανότητας του ορθού

Η διάρροια

Η δυσλειτουργία του πυελικού εδάφους

Η δυσκοιλιότητα προκαλεί μια παρατεταμένη διάταση στους μύες του ορθού, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωσή τους και την ανεπάρκεια συγκράτησης για όσο χρόνο χρειάζεται, μέχρι να φτάσει το άτομο στην τουαλέτα.

Η ακράτεια μπορεί να προκληθεί από βλάβη σε έναν ή και στους δύο μυϊκούς σφιγκτήρες του δακτυλίου. Ο έξω και ο έσω μυϊκός σφιγκτήρας είναι από τους κύριους μυς του μηχανισμού της εγκράτειας. Αν αυτοί οι μύες ατονίσουν, τότε προκαλείται διαρροή αερίων και κοπράνων.

Ο Σφιγκτήρας έχει κατηγορηθεί για πρόκληση ακράτειας σε μεγάλο ποσοστό που αγγίζει το 50%. Ο σφιγκτήρας εμφανίζεται αδύναμος σαν ατροφικός, λόγω διάσπασης των μυϊκών ινών σε όλη τη διάμετρο του πρωκτικού σωλήνα. Λόγω αδυναμίας του σφιγκτήρα να διακόψει και να διαχωρίσει τον κοπρανώδη πολτό στο τέλος της κένωσης, μικρή ποσότητα κοπράνων μένουν κατά μήκος του πρωκτικού σωλήνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια αυτών των κοπράνων τις πρώτες ώρες μετά την τουαλέτα, ενώ κατά την υπόλοιπη διάρκεια της ημέρας ο πρωκτός να είναι στεγανός. Επίσης έχουμε αρκετές φορές μη ελεγχόμενη απώλεια αερίων που συνοδεύεται με απώλεια βλέννης και δύσκολα αντιμετωπίσιμες περιπρωκτίτιδες.

Η ακράτεια μπορεί να οφείλεται σε βλάβη των νεύρων που ελέγχουν τους σφιγκτήρες του πρωκτού ή των αισθητικών νεύρων που ελέγχουν την ποσότητα των κοπράνων στη λήκυθο και ενεργοποιούν το μηχανισμό της κένωσης. Η ακράτεια είναι πιθανό να συμβεί, εάν τα νεύρα που ελέγχουν τους σφιγκτήρες έχουν τραυματιστεί και οι μύες δεν λειτουργούν σωστά. Αν είναι κατεστραμμένα τα αισθητικά νεύρα, δεν υπάρχει η αίσθηση της πλήρωσης του ορθού με κόπρανα και δεν ενεργοποιείται το αντανακλαστικό της κένωσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην αισθάνονται την ανάγκη να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, μέχρι ο κοπρανώδης πολτός να έχει διαρρεύσει. 

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το ορθό διαθέτει έναν αρκετά μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, τη λήκυθο, η οποία ανάλογα με τον όγκο των κοπράνων διατάσσεται, επιτρέποντάς μας έτσι τον έλεγχο της επιθυμίας της αφόδευσης, μέχρι να φτάσουμε στην τουαλέτα.

Αλλοιώσεις ή λειτουργικές διαταραχές των μυών και των νεύρων του πυελικού εδάφους μπορεί να προκαλέσουν ακράτεια κοπράνων.

Στα παραπάνω περιλαμβάνονται:

Η αλλοίωση της ευαισθησίας του ορθού ως προς τον όγκο κοπράνων που περιέχει

Η μείωση της συσπαστικής ικανότητας των μυών του πρωκτικού σωλήνα για να ολοκληρωθεί η αφόδευση

Η πτώση του ορθού έξωθεν του πρωκτικού δακτυλίου, μια κατάσταση που ονομάζεται Πρόπτωση του Ορθού

Η προεξοχή του ορθού μέσω του κόλπου, μια κατάσταση που ονομάζεται Ορθοκήλη ( rectocele)

Η γενική αδυναμία και χαλάρωση του πυελικού εδάφους

Γενικότερα όμως η ακράτεια συνήθως εμφανίζεται κατά την τρίτη ηλικία ή και αργότερα, οπότε δικαιολογείται και ο ηλικιωμένος Νίκος Καρβέλας.



Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους Σπαρτιάτες ο Μανούσος μετά την ποινική δίωξη από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

 


Σε πλήρη διάλυση οδεύει το κόμμα των Σπαρτιατών μετά τις ποινικές διώξεις απο τον Άρειο πάγο.

Την ανεξαρτητοποίησή του από τους Σπαρτιάτες ανακοίνωσε ο βουλευτής, Γιώργος Μανούσος, με την ποινική δίωξη από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά συνολικά 11 βουλευτών του κόμματος και του Ηλία Κασιδιάρη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες στην πόρτα της εξόδου από την ΚΟ των Σπαρτιατών βρίσκεται και ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιάννης Δημητροκάλλης ενώ αρκετοί βουλευτές τηρούν στάση αναμονής και ζητούν την άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας με την παρουσία του Βασίλη Στίγκα. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα έως την προσεχή Δευτέρα.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε την άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος έντεκα βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών, αλλά και κατά του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Kασιδιάρη. Αντίθετα, η παραγγελία για δίωξη δεν αφορά τον επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλειο Στίγκα. Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των βουλευτών των Σπαρτιατών, πιθανά θα φέρει και εξελίξεις στη Βουλή.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μανούσος κατηγορεί τον Βασίλη Στίγκα για ψευδείς καταγγελίες και επισημαίνει πως «η ηθική μου, η στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπεια μου, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα».

Μετά την αποχώρηση του Γιώργου Μανούσου η ΚΟ Σπαρτιατών μένει με 9 βουλευτές, ωστόσο είναι πιθανό τις επόμενες ώρες να ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής μια κοινοβουλευτική ομάδα που προέκυψε μετά από εκλογές διαλύεται αν μείνει με λιγότερους από 5 βουλευτές.


Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:


Αξιότιμε κ. Τασούλα,

Κατόπιν της ποινικής δίωξης που παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον των 11 συναδέλφων μου αλλά και εμού προσωπικά, έπειτα από τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες του Προέδρου των Σπαρτιατών κ. Βασίλειου Στίγκα, σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από την Κ.Ο των Σπαρτιατών.

Η μέχρι τώρα παραμονή μου σε αυτή είχε να κάνει με την πεποίθηση μου ότι η Ελληνική δικαιοσύνη δεν θα ανεύρισκε ούτε ψήγμα αξιοπιστίας σε αυτές τις ψευδείς καταθέσεις, ειδικά μετά τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα ενώπιον της.

Η ηθική μου, η στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπεια μου, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Αναμένοντας ως εκ τούτου και την απόφαση του Α.Ε.Δ, θα εκπληρώνω τα καθήκοντα μου ως ανεξάρτητος βουλευτής τιμώντας την ψήφο των χιλιάδων συμπατριωτών μας που με εμπιστεύθηκαν.

4 Απριλίου 2024

Γεώργιος Μανούσος

Βουλευτής Β΄2 Δυτικός Τομέας Αθηνών



Πρόστιμα 1,3 εκατ. ευρώ σε 13 επιχειρήσεις για αθέμιτη κερδοφορία

 



Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.380.000 ευρώ για αθέμιτη κερδοφορία επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης σε 13 επιχειρήσεις. 

Συγκεκριμένα, έπειτα από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης διαπιστώθηκαν παραβάσεις των διατάξεων περί αθέμιτης κερδοφορίας, δηλαδή για αποκόμιση μικτού κέρδους υψηλότερου από το αντίστοιχο μικτό κέρδος του 2021 σε συγκεκριμένα προϊόντα από 13 διαφορετικές επιχειρήσεις. 



Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 54 του ν. 5045/2023, περί ανακοίνωσης των επωνυμιών των επιχειρήσεων στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους μεγαλύτερο από 50.000 ευρώ, επιβλήθηκαν τα ακόλουθα πρόστιμα ως ακολούθως:

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας δήλωσε: «Η μάχη της κυβέρνησής μας και του Υπουργείου Ανάπτυξης για την έμπρακτη καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού της απληστίας είναι διαρκής.  Δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή, συνεχίζουμε και εντείνουμε, με αυστηρούς ελέγχους, την τιμωρία της αισχροκέρδειας σε όλη την αγορά.  Όλοι όσοι δεν τηρούν το νόμο, εντοπίζονται και πληρώνουν  ακριβά κάθε παράβαση. Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα των νέων μέτρων είναι ήδη ορατά με αποκλιμάκωση των τιμών σε χιλιάδες βασικά προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση, δεν εφησυχάζουμε, ενδυναμώνουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και προωθούμε αποφασιστικά  το έργο τους  μέχρι να διορθωθούν όλες οι στρεβλώσεις στον χώρο του εμπορίου και να επικρατήσει η νομιμότητα και ο υγιής ανταγωνισμός στην αγορά, προς όφελος όλων των καταναλωτών».



Χαρδαλιάς διέγραψε τον Μανώλη Σφακιανάκη μετά τις δηλώσεις του για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής

 


Στη διαγραφή του Μανώλη Σφακιανάκη από την παράταξη «Αττική Μπροστά» προχώρησε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τις δηλώσεις του απόστρατου αστυνομικού για την υπόθεση της δολοφονίας στους Αγίους Αναργύρους, όταν δήλωσε ότι ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή επειδή τον προκάλεσε, καθώς ήταν χαρούμενη στα social media.

Η απόφαση του κ. Χαρδαλιά έρχεται μετά τις δηλώσεις του κ. Σφακιανάκη για τη δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους. «Το έγκλημα το ώθησε η κοινωνική δικτύωση. Η κοπέλα ήταν χαρούμενη και ευτυχισμένη, το έβγαζε προς τα έξω», είχε πει. Παράλληλα, προσπάθησε να δικαιολογήσει τον 39χρονο, καθώς αναφέρθηκε μόνο στα ψυχιατρικά του προβλήματα. «ο άλλος ήταν τρελός, ήταν σχιζοφρενής, ήταν stalker», είπε.

«Εάν αυτά που λένε τα έχει γράψει, δυστυχώς έβγαζε προς τα έξω αυτό που ένιωθε. Τη γαλήνη. Η γαλήνη όμως αυτή, κάποιους ενοχλούσε. Όλα ήταν μηνύματα προς αυτόν» είχε αναφέρει.


Αναλυτικά η δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά:

Το δικαίωμα στην κοινωνικότητα και στην ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας είναι αδιαπραγμάτευτα. Αλίμονο αν στην Ελλάδα του 2024 πρέπει να σκεφτόμαστε πώς και πότε θα εκφράσουμε δημόσια τη χαρά ή τη λύπη μας. Δηλώσεις και νοοτροπίες με έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης, που βρίσκονται έξω από κάθε πλαίσιο ηθικών αξιών και θεσμικής τάξης, θα με βρίσκουν πάντα απέναντι. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι στην ευθύνη της πολιτείας να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή.

Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Μανώλη Σφακιανάκη για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική μου, τις αρχές και τις αξίες μου, ούτε με τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας.

Ως εκ τούτου, με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Μανωλης Σφακιανάκης έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης "Αττική Μπροστά" και από σήμερα παύει να αποτελεί μέλος της Περιφερειακής ομάδας μας.

Και κάτι ακόμα! Τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας να γνωρίζουν πως είμαστε δίπλα τους. Χωρίς περιστροφές, χωρίς "ναι μεν αλλά", χωρίς αστερίσκους. Δέσμευσή μας να κάνουμε από πλευράς μας ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρξει άλλη Κυριακή, άλλη Ελένη, άλλη Γεωργία, άλλη Ερατώ, άλλη Γαρυφαλλιά... Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της Κυριακής Γρίβα.




Ποινική δίωξη σε 11 βουλευτές των Σπαρτιατών τον Κασιδιάρη και τον δικηγόρο Σωτήριο Μεταξά


 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε την άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος έντεκα βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών, αλλά και κατά του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Kασιδιάρη. 

Αντίθετα, η παραγγελία για δίωξη δεν αφορά τον επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλειο Στίγκα, που είχε καταγγείλει και την εξαπάτηση.

Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των βουλευτών των Σπαρτιατών, θα φέρει και εξελίξεις στη Βουλή.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία διενήργησε προσωπικά έρευνα μετά από τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα για έκνομες παρασκηνιακές ενέργειες στο κόμμα του, έδωσε παραγγελία για ποινική δίωξη για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ποιους αφορά η ποινική δίωξη

Η ποινική δίωξη θα ασκηθεί σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος των:


1. Αθανάσιου ΧΑΛΚΙΑ,

2. Χαράλαμπου ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑ

3. Γεώργιου ΜΑΝΟΥΣΟΥ,

4. Αλέξανδρου ΖΕΡΒΕΑ,

5. Ιωάννη ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗ,

6. Διονυσίου ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗ

7. Γεωργίου ΑΣΠΙΩΤΗ

8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗ

9. Ιωάννη ΚΟΝΤΗ

10. Πέτρου ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ και

11. Κωνσταντίνου ΦΛΩΡΟΥ


Συγκεκριμένα, η δίωξη αφορά τους έντεκα βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα Σπαρτιάτες κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, εκτός από τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά και τον έγκλειστο της Χρυσής Αυγής Ηλία Kασιδιάρη, που παραγγέλλεται να διωχθεί ποινικά ως ηθικός αυτουργός της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, καθώς από την εισαγγελική έρευνα, προέκυψε, ότι αυτός ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών, αυτός κινούσε τα νήματα, καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο αλλά και την εκλογή των βουλευτών του στη Βουλή.

Η δίωξη του Ηλία Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού, δηλαδή ως υποκρυπτόμενου επικεφαλής των Σπαρτιατών, στηρίχθηκε στην ύπαρξη στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ότι είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι είχε αυτός αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει, τόσο για τον ίδιον όσο και για άλλους εγκλείστους της ΧΑ που έχουν καταδίκες ως εγκληματική οργάνωση.

Εκτός όμως από τον Ηλία Κασιδιάρη και τους βουλευτές των Σπαρτιατών που θα διωχθούν ποινικά η κυρία Αδειλίνη, παράγγειλε δίωξη και για τον δικηγόρο Σωτήριο Μεταξά, καθώς μετείχε, όπως προέκυψε από την έρευνα στις επαφές του Ηλία Κασιδιάρη με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Ο Σωτήριος Μεταξάς διώκεται για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος. 

Η έρευνα που κατέληξε σε διώξεις για τους Σπαρτιάτες, δρομολογήθηκε πριν από μήνες, όταν ο επικεφαλής του κόμματος Βασίλης Στίγκας δημόσια κατήγγειλε παρασκηνιακές και έκνομες ενέργειες στο κόμμα του, κάνοντας λόγο για «Greek Mafia» και «Don Corleone» φωτογραφίζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ. Στίγκας κατέθεσε δύο φορές στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που παρενέβη μετά τις καταγγελίες του και ανέλαβε προσωπικά την έρευνα, ενώ εξηγήσεις ως ύποπτοι έδωσαν όλοι οι βουλευτές του κόμματός του αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένονται και οι αποφάσεις του Εκλογοδικείου επί των ενστάσεων κατά του κόμματος των Σπαρτιατών και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.



Εξαρθρώθηκε διεθνική εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις σε οικίες στην Αττική

 



Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις σε οικίες σε περιοχές της Αττικής.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Τρίτης, 2 Απριλίου 2024, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν -5- αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό.

Σε βάρος των συλληφθέντων εκκρεμούσαν σχετικά εντάλματα σύλληψης για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2021, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με ιεραρχική δομή και συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi):

  • εντόπιζαν τις οικίες-στόχους, τις οποίες «σημάδευαν» και στη συνέχεια κατόπτευαν και παρατηρούσαν για τυχόν ύπαρξη καμερών και συναγερμών,
  • παρατηρούσαν τις κινήσεις των υποψήφιων θυμάτων τους, όταν αυτοί εξέρχονταν των οικιών τους,
  • χρησιμοποιούσαν πληροφοριοδότες και τσιλιαδόρους, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων,
  • για την προσέγγιση και τη διαφυγή από τους στόχους τους, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα, ιδιοκτησίας τους, τα οποία καταχωρούσαν σε στοιχεία άλλων ατόμων,
  • παραβιάζοντας κλειδαριές, εισέρχονταν στις οικίες και αφαιρούσαν τιμαλφή και άλλα αντικείμενα, ενώ φρόντιζαν για την εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων χρησιμοποιώντας καθαριστικά μέσα,
  • χρησιμοποιούσαν κώδικες λέξεις, προς αποφυγή ταυτοποίησής τους.

Για την επίτευξη του παράνομου σκοπού τους, είχαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους και συγκεκριμένα:

  • 44χρονος, ο οποίος κατείχε τον αρχηγικό ρόλο, ήταν παρών σε όλες τις περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, με ρόλο τσιλιαδόρου ή και φυσικού αυτουργού. Τοποθετούσε σημάδια σε οικίες-στόχους και πραγματοποιούσε κατοπτεύσεις των πολυκατοικιών και των γύρω περιοχών. Επιπλέον, ενημερωνόταν από τα υπόλοιπα μέλη για την διάθεση των κλοπιμαίων, λαμβάνοντας γνώση για τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν.
  • 38χρονος, κατέχοντας ιδιαίτερες γνώσεις και τεχνικές διάρρηξης, συνήθως ήταν ο φυσικός αυτουργός των διαρρήξεων, ενεργώντας πολλές φορές μόνος του. Προέβαινε σε κατόπτευση και προετοιμασία των οικιών-στόχων, ενώ επιτηρούσε τις κινήσεις των υποψήφιων θυμάτων, ενημερώνοντας σχετικά τους τσιλιαδόρους. Μετά τις διαρρήξεις μοιραζόταν τα κλοπιμαία με τον αρχηγό και διέφευγαν προς διαφορετική κατεύθυνση.
  • 34χρονος και 33χρονος, «επιχειρησιακά» μέλη της οργάνωσης (διαρρήκτες και πληροφοριοδότες), με το ρόλο είτε των φυσικών αυτουργών είτε των τσιλιαδόρων. Έλεγχαν τις κλειδαριές των στόχων τους, κατόπτευαν για τυχόν ύπαρξη συστημάτων ασφαλείας, ενεργούσαν διαρρήξεις, ενώ φρόντιζαν για την εξαφάνιση τυχόν αποδεικτικών στοιχείων προς αποφυγή της ταυτοποίησής τους.
  • 33χρονη, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της ως οικιακή βοηθός, έδινε πληροφορίες στα υπόλοιπα μέλη, ενώ συνέβαλε στην παράνομη δραστηριότητά τους, καταχωρώντας τα επιχειρησιακά οχήματά τους στο όνομα συγγενικού της προσώπου.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και τις σωματικές έρευνες, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:




  • όχημα,
  • μοτοσυκλέτα,
  • -3- λάπτοπ,
  • -370- ευρώ,
  • πλήθος κινητών και καρτών SIM,
  • πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών,
  • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,
  • λοστός,
  • πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων και
  • πλήθος κλειδιών.

Από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί -16- περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από οικίες,  ενώ το παράνομο οικονομικό τους όφελος υπολογίζεται άνω των -690.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζονται.



Εξαρθρώθηκαν 6 πολυμελείς συμμορίες σε ειδική επιχειρησιακή δράση στο κέντρο της Αθήνας

 



Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκαν έξι εγκληματικές συμμορίες – υποομάδες οι οποίες, δρώντας συνεπικουρικά, διέπρατταν κλοπές από τουρίστες και πολίτες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τουριστικές περιοχές καθώς και από οχήματα, ενώ διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες και κυκλοφορούσαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Για την αποδόμηση των συμμοριών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024, ειδική επιχειρησιακή δράση, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά -50- άτομα, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και απάτες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, διακίνηση ναρκωτικών, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και όπλα.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν ακόμη -187- μέλη, -6- εκ των οποίων είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, ενώ ένας εξ’ αυτών έχει εκδοθεί σε Αρχές της αλλοδαπής.

Προηγήθηκε κατάλληλη ανάλυση και αξιολόγηση πληροφοριών, σχετικά με ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη διάπραξη κλοπών και ληστειών και στη διακίνηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, από την οποία, με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και κατάλληλου εξοπλισμού, με τη συνδρομή εισαγγελικών λειτουργών, προέκυψε η ύπαρξη -6- συμμοριών-υποομάδων, τα μέλη των οποίων, λειτουργώντας ως συγκοινωνούντα δοχεία, εμπλέκονται σε:

  • διακίνηση άνω των -16,5- κιλών κάνναβης, -1,5- κιλού κοκαΐνης και έτερων ναρκωτικών, με συνολικά -4.187- συναλλαγές ουσιών,
  • περισσότερες από -480- κλοπές από τουρίστες και πολίτες, εντός Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και σε μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος και -120- κλοπές από το εσωτερικό αυτοκινήτων, διαθέτοντας το σύνολο των αφαιρεθέντων αντικειμένων και
  • διακίνηση περισσότερων από -1.500- παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Κάθε εγκληματική υποομάδα είχε ειδικευμένο πεδίο δράσης και συγκεκριμένα δύο υποομάδες δραστηριοποιούνταν στις κλοπές σε Μ.Μ.Μ. και σε τουριστικά μέρη, μια υποομάδα στη διακίνηση ναρκωτικών, μια υποομάδα στην κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, μια υποομάδα στις κλοπές από το εσωτερικό Ι.Χ. ενώ τα μέλη μιας υποομάδας είχαν ρόλο κλεπταποδόχων.

Πιο αναλυτικά:

Διάπραξη κλοπών από Μ.Μ.Μ και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (δύο υποομάδες)

Η μια εγκληματική υποομάδα, αποτελούμενη από 94 άτομα, κυρίως ρουμάνικης καταγωγής, δραστηριοποιούνταν στις κλοπές από τουρίστες και πολίτες, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους), καθώς και σε χώρους συνάθροισης τουριστών και πολιτών στο κέντρο της Αθήνας.

Για την εγκληματική τους δράση, τα μέλη διαμόρφωναν κατάλληλες συνθήκες, κατά τις οποίες δρούσαν οργανωμένα, αφαιρώντας πορτοφόλια, κινητά, ταξιδιωτικά έγγραφα και άλλα τιμαλφή από τα θύματά τους. Στη συνέχεια τοποθετούσαν τα κλοπιμαία σε κρυψώνες και επανέρχονταν για να συνεχίσουν τη δράση τους. Με την επίτευξη του στόχου τους, συγκέντρωναν τα κλοπιμαία και χρησιμοποιώντας ταξί μετέβαιναν σε σημεία συνάντησης με τους κλεπταποδόχους.

Για την αποφυγή της ταυτοποίησής τους, χρησιμοποιούσαν κατάλληλο ρουχισμό, δρούσαν με μεγάλη ταχύτητα, ενώ άλλαζαν συνεχώς τόπο διαμονής (ξενοδοχεία και δωμάτια βραχυχρόνιας μίσθωσης)

Η έτερη υποομάδα, αποτελούμενη από 34 άτομα, κυρίως αλβανικής καταγωγής, δραστηριοποιούνταν ομοίως σε κλοπές στα Μ.Μ.Μ. και σε πολυσύχναστους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μέλη της συγκεκριμένης υποομάδας, χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά τους ενοικιαζόμενα οχήματα, ενώ δραστηριοποιούνταν κυρίως στη γραμμή του μετρό Δημοτικό Θέατρο – Αεροδρόμιο, έχοντας τον πλήρη έλεγχο σε αυτή, αφού όποιος ήθελε να δραστηριοποιηθεί στη συγκεκριμένη γραμμή έπρεπε να λάβει την άδειά τους και να ακολουθήσει ποσόστωση στην αμοιβή τους.

Διακίνηση ναρκωτικών

Η υποομάδα απαρτιζόταν από -46- μέλη, τα οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στην Ανατολική Αττική, με συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και λειτουργία. Διακινούσαν κυρίως κάνναβη και κοκαΐνη, ενώ κατά περίπτωση μερικά μέλη δραστηριοποιούνταν στην κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων

Τα 19 μέλη της εν λόγω υποομάδας, προμήθευαν «πελάτες» με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, έχοντας καταρτήσει ειδικό τιμοκατάλογο για έκαστο χαρτονόμισμα (χαρτονόμισμα των 100, 50 και 20 ευρώ προμηθεύονταν με αντίτιμο 30, 15 και 5 ευρώ αντίστοιχα).

Κλοπές από το εσωτερικό Ι.Χ. οχημάτων και οικιών

Στη συγκεκριμένη υποομάδα δραστηριοποιούνταν -19- μέλη, αραβικής καταγωγής, τα οποία χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό προέβαιναν σε κλοπές από το εσωτερικό Ι.Χ. αυτοκινήτων, καθώς και σε διαρρήξεις οικιών και χώρων εργασίας στο κέντρο της Αθήνας. Τα κλοπιμαία τα διέθεταν έναντι χρηματικού ποσού σε κλεπταποδόχους.

Κλεπταποδόχοι οργάνωσης

Η εν λόγω υποομάδα, αποτελούμενη από -24- μέλη, συντόνιζε τη δράση όλου του εγκληματικού δικτύου, ενώ η δράση τους επικεντρωνόταν στην αποδοχή των κλοπιμαίων από τα υπόλοιπα μέλη, τα οποία αποθήκευαν είτε στις οικίες τους είτε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος – «βιτρίνες». Συγκεκριμένα μέλη της υποομάδας συντόνιζαν και τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αποδόμησης των συμμοριών, πραγματοποιήθηκαν πάνω από -120- έρευνες σε καταστήματα, οικίες και χώρους «καβάτζες», όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:





  • 73.725– ευρώ,
  • 697– δολάρια,
  • τραπεζική επιταγή αξίας –14.000– ευρώ,
  • 16.203– γραμμάρια κάνναβης,
  • 159,35– γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 18,17– γραμμάρια ηρωίνης,
  • 0,4– γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,
  • 281– ναρκωτικά δισκία διαφόρων μαρκών,
  • -7– ζυγαριές ακριβείας και τρίφτης,
  • 3– όπλα και –3– καραμπίνες,
  • -198– φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • 14– μαχαίρια, πτυσσόμενο γκλοπ, σιδερογροθιά, ξιφολόγχη και tazer,
  • -3- αλεξίσφαιρα,
  • ασύρματος,
  • 8– αυτοκίνητα και –8– μοτοσυκλέτες,
  • 461– κινητά τηλέφωνα,
  • πλήθος καρτών SIM,
  • 93– τάμπλετ, –17– λάπτοπ και –2– drone,
  • πλήθος συσκευών αποθήκευσης δεδομένων, εκτυπωτές, σκληροί δίσκοι, ψηφιακοί αναγνώστες κειμένου, οθόνες, πληκτρολόγια κ.τ.λ.,
  • 4- φωτογραφικές μηχανές,
  • 123– ταξιδιωτικά έγγραφα,
  • πλήθος από χαρτονομίσματα διάφορων ξένων χωρών,
  • 425– χαρτονομίσματα του ευρώ καταφανώς πλαστά,
  • 13– άδειες κυκλοφορίες οχημάτων,
  • 45– ρολόγια,
  • πλήθος κοσμημάτων και τιμαλφών και
  • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Σημειώνεται ότι για την αποδόμηση των εγκληματικών ομάδων και τον τερματισμό της δραστηριότητάς τους είχαν προηγηθεί άλλες επιχειρησιακές δράσεις κατά τις οποίες είχαν συλληφθεί πάνω από -80- άτομα, ενώ σε βάρος τουλάχιστον -60- εξ αυτών είχε εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης. Μάλιστα, αρκετοί από τους συλληφθέντες είχαν διεθνή δράση καθώς έχουν συλληφθεί σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ίδια αδικήματα.

Χαρακτηριστικό του εύρους της παράνομης δράσης τους είναι ότι το παράνομο οικονομικό όφελος των εγκληματικών υποομάδων συνολικά ξεπερνάει τα -1.200.000- ευρώ.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, ταυτοποιήθηκε μέλος των συμμοριών ως ο φυσικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας τριών ημεδαπών, που έλαβε χώρα την 16-12-2023 στο Γκάζι, ενώ εξιχνιάστηκε και η ανθρωποκτονία αλλοδαπού, που πραγματοποιήθηκε την 08-03-2023 στο κέντρο της Αθήνας, με έναν εκ των συλληφθέντων και ένα ταυτοποιημένο μέλος να έχουν εμπλακεί σε αυτή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη έτερων μελών συνεχίζονται.



Συνελήφθη ο επικίνδυνος 17χρονος στην Κέρκυρα - Νοσηλεύεται φρουρούμενος - Ακόμα να συλληφθούν οι γονείς

 


Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί από τις εισαγγελικές αρχές η δικαστική συνέχεια της υπόθεσης της συμπλοκής μεταξύ ανηλίκων χθες το μεσημέρι στην πλατεία Σαρόκο της Κέρκυρας που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν συλληφθεί και οι γονείς του επικίνδυνου ανήλικου για παραμέληση ανηλίκου.

Πρόκειται για τους Ρ.Α., ετών 17, θύτη του μαχαιρώματος και τους Χ.Ι., 14 ετών και Λ.Κ., 17 ετών που δέχθηκαν τα χτυπήματα, ενώ ο Ρ.Σ. ήταν απλά περαστικός που προσπάθησε να χωρίσει τους εμπλεκόμενους.

Μέχρι στιγμής η δικογραφία σχηματίζεται καθώς η προανάκριση συνεχίζεται από την Αστυνομία και θα φανεί αν ο δράστης κληθεί σε απολογία με τη διαδικασία του αυτοφώρου ή αν η Εισαγγελία θα διατάξει να αφεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι ελεύθεροι παραπέμποντας την υπόθεση σε τακτική δικάσιμο, αλλά μετά από τόσους τραυματίες και μαχαιρώματα δεν αφήνεις ελεύθερο ένα επικίνδυνο άτομο.

Η έρευνά για τα αίτια της επίθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη με τις Αρχές να αποδίδουν σε ερωτικά τα κίνητρα του καβγά.

Την ίδια ώρα ο 17χρονος τραυματίας, ο ένας εκ των τριών θυμάτων, οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στα Ιωάννινα προκειμένου να υποβληθεί σε αγγειογραφία. Τόσο ο 17χρονος όσο και οι υπόλοιποι τραυματίες δεν διατρέχουν κίνδυνο, αλλά παραμένουν στο νοσοκομείο. Ο 49χρονος Ιταλός που δέχθηκε επιφανειακή μαχαιριά όταν απλά πήγε να χωρίσει τα παιδιά από τη συμπλοκή πήρε εξιτήριο.



Στο νοσοκομείο φρουρούμενος βρίσκεται και ο δράστης.

Σύμφωνα με το corfupress, ο 17χρονος Ρ.Α., θύτης του μαχαιρώματος, είχε σχέση με την αδελφή του 14χρονου Χ.Ι. Για άγνωστο λόγο (διερευνάται αν υπήρξε ραντεβού ξεκαθαρίσματος λογαριασμού), ο Ρ.Α. συναντήθηκε με τους Χ.Ι. και Λ.Κ. που ήταν παρέα και με άλλα παιδιά στο Σαρόκο, όταν ο Ρ.Α. επιτέθηκε φραστικά στην παρέα αυτή. Ακολούθησε συμπλοκή με χτυπήματα κατά του Ρ.Α., με τον τελευταίο να βγάζει από την τσέπη του αιχμηρό αντικείμενο τύπου σουγιά καταφέρνοντας πολλαπλά χτυπήματα σε μηρό, πλευρά και χέρια στους Χ.Ι. και Λ.Κ., με ένα από αυτά να βρίσκει στο πόδι τον Ρ.Σ. που πήγε να τους χωρίσει.

Ο 17χρονος θύτης τράπηκε αμέσως σε φυγή, όταν είδε ότι μαχαίρωσε τους δύο επίσης ανήλικους ενώ έσπευσαν ασθενοφόρα που παρέλαβαν τους τραυματίες εκτός κινδύνου και τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο.

Μετά από έρευνες της ΕΛΑΣ, ο 17χρονος συνελήφθη περίπου 45 λεπτά μετά το περιστατικό σε άλλο σημείο της πόλης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η κόντρα προϋπήρχε εδώ και μερικές εβδομάδες.

Έχουν κυκλοφορήσει ήδη βίντεο που απεικονίζουν τη συμπλοκή μεταξύ ανήλικων μαθητών στην Κέρκυρα το μεσημέρι της Τετάρτης (3/4), ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως το οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές αρχές είναι πλούσιο.

Από το βίντεο του corfupress, αποδεικνύεται ότι του μαχαιρώματος προηγήθηκε άγριος καβγάς μεταξύ πολλών νεαρών και παιδιών, αγοριών και κοριτσιών, με ξύλο, σπρωξίματα, φωνές και εμπλοκή τουλάχιστον 10 – 15 νεαρών!

Στο βίντεο διακρίνεται καθαρά μεταξύ άλλων επικίνδυνο σπρώξιμο και πτώση από σκαλί ύψους ενός παιδιού, άγριο ξύλο μεταξύ νεαρών γυναικών, χειροδικίες μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά και τους μαχαιρωμένους έφηβους να περιμένουν την άφιξη του ΕΚΑΒ.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο, στα επεισόδια συμμετέχουν πολύ περισσότεροι από τον ανήλικο δράστη του μαχαιρώματος και τους δύο έφηβους που δέχθηκαν τα χτυπήματα, καθώς και το ότι την ώρα εκείνη η πλατεία Σαρόκου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο, κυρίως παιδιά.

Σε άλλο βίντεο που μετέδωσε το kerkyrasimera.gr, φαίνεται με πόσο βίαιο τρόπο οι μαθητές έρχονται στα χέρια και πέφτουν στο έδαφος ενώ δεκάδες άτομα γύρω τους παρακολουθούν τον άγριο τσακωμό τους.

Πρωταγωνιστής της επίθεσης φέρεται να είναι μαθητής Λυκείου γνωστός με ψευδώνυμο, ο οποίος ήρθε αρχικά στα χέρια με έναν μαθητή Γυμνασίου και στη συνέχεια έβγαλε μαχαίρι και τον χτύπησε στα πλευρά.

Ένας άλλος μαθητής που επιχείρησε να παρέμβει, δέχθηκε μαχαιριά στο πόδι όμως σώθηκε χάρη σε έναν περαστικό, ο οποίος έδεσε το τραύμα με την ζώνη του παντελονιού του σταματώντας την αιμορραγία ώσπου να φτάσει ασθενοφόρο.

Ο δράστης ήταν εκτός εαυτού και απειλούσε να μαχαιρώσει όποιον πλησίαζε κοντά του, όπως και έκανε με έναν 50χρονο που προσπάθησε να τον σταματήσει και τον τραυμάτισε στο χέρι.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, ενώ ο δράστης φέρεται να εξαφανίστηκε καθώς άργησαν να εμφανιστούν αστυνομικοί επειδή το κέντρο της Άμεσης Δράσης δεν απαντούσε στις κλήσεις των αυτοπτών μαρτύρων. Ωστόσο, λίγο αργότερα συνελήφθη.



Pulse: Στο 33% η ΝΔ με προβάδισμα 18 μονάδων, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτο το ΠΑΣΟΚ καταλληλότερος ο Μητσοτάκης με μεγάλη διαφορά


 


Προβάδισμα 18 μονάδων διατηρεί η ΝΔ σε δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, ενόψει των ευρωεκλογών.

Στην πανελλαδική μέτρηση, που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη ο διευθυντής της Pulse, Γιώργος Αράπογλου, η ΝΔ παραμένει στα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2019, καθώς συγκεντρώνει 33% (έναντι 33,1%), παρά τον πόλεμο λάσπης που γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως κάνει σε κάθε εκλογική διαδικασία για να ανεβάσει λίγο ποσοστά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη δεύτερη θέση με 15% και εάν δεν ασχοληθεί με ένα πρόγραμμα για τον λαό δεν θα φτάσει ούτε το 17%, με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη να κινείται στο 12,5%, χάνοντας μία μονάδα και δείχνοντας ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα.

Στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη με την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, νόμιζαν ότι θα συγκινήσει τον κόσμο και θα ανεβάσει ποσοστά, γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι άλλα είναι τα προβλήματα του κόσμου εάν ήθελαν και μπορούν φυσικά να ασχοληθούν.

Στην τέταρτη θέση καταγράφεται η Ελληνική Λύση, η οποία κέρδισε μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση και προσπέρασε το ΚΚΕ.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί διαφορά 15,5 ποσοστιαίων μονάδων, καθώς συγκεντρώνει 28,5%, έναντι 13% του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ κινείται στο 11% και ακολουθούν: Ελληνική Λύση 8%, ΚΚΕ 7,5%, Νίκη, Πλεύση από 3%, Σπαρτιάτες και Νέα Αριστερά με 2,5%, ΜέΡΑ25 με 2% και Φωνή Λογικής και Δημοκράτες με 1,5%.

Οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 11,5%, ενώ συνολικά η γκρίζα ζώνη είναι στο 14%.

Στο σενάριο κατανομής αναποφάσιστων, η Pulse δίνει 33% στη ΝΔ (σχεδόν όσο είχε πάρει στις εκλογές του 2019) και προβάδισμα 18 ποσοστιαίων μονάδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 15%, το ΠΑΣΟΚ στο 12,5%, η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%.

Εντός Βουλής είναι η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και ακριβώς στο όριο η Νέα Αριστερά με 3%, όσο και οι Σπαρτιάτες.

Το ΜέΡΑ25 κινείται στο 2,5%, ενώ η Φωνή Λογικής (Αφροδίτη Λατινοπούλου) και οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου κινούνται στο 1,8%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 34%. Ακολουθεί 22 μονάδες πίσω ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό μόλις 12%, τρίτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, που παραμένει σταθερός μόλις στο 8%.



Η πρόταση του Στ. Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές δεν βρίσκει σύμφωνους τους πολίτες, οι οποίοι σε ποσοστό 51% την αντιμετωπίζουν αρνητικά και μάλλον αρνητικά, έναντι 35% που τη βλέπει θετικά και μάλλον θετικά.

Το 61% των πολιτών βλέπει θετικά και μάλλον θετικά την πρόταση της αντιπολίτευσης για σύσταση προανακριτικής για την τραγωδία των Τεμπών.

Τέλος, η ακρίβεια είναι μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών, σε ποσοστό 44%. Ασφάλεια και εγκληματικότητα είναι το δεύτερο πρόβλημα, αλλά πολύ πίσω, σε ποσοστό 7%, και ακολουθούν Υγεία και Δικαιοσύνη με 5%.

Η δημοσκόπηση σε κάρτες :












Εκτός απο τον διοικητή του Α.Τ. Αναργύρων ξηλώθηκαν και άλλοι 5 αστυνομικοί


 

Στις επόμενες 10 ημέρες, αναμένονται τα αποτελέσματα της ΕΔΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για όσα διαδραματίστηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, εκεί όπου δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή, από τον πρώην σύντροφό της.

Η διοικητική έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος με τους ανεπαρκής αστυνομικούς που εμπλέκονται να καλούνται στο πλαίσιο της έρευνα να δίνουν τις εξηγήσεις τους.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη και η εισαγγελική έρευνα ενώ ήδη απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντα τους:

Η αξιωματικός υπηρεσίας που παρέλαβε την καταγγελία της Κυριακής.

Η επόπτρια και η οδηγός της που ήταν παρούσες όταν η 28χρονη ζητούσε περιπολικό προκειμένου να την μεταφέρει σπίτι της καθώς φοβόταν.

Ο σκοπός του τμήματος, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφίες και διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα. Ο ίδιος στην κατάθεση του φέρεται να υποστήριξε πως «όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτων. Όταν έπεσε στην αντίληψη μου τι συμβαίνει ήταν ήδη αργά». Ήταν το πρώτο πρόσωπο στο οποίο μίλησε η Κυριακή λέγοντας πως φοβόταν με αποτέλεσμα να την παραπέμψει στην αξιωματικό υπηρεσίας.

Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, καθώς και ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου με τον οποίο συνομίλησε η Κυριακή όταν βγήκε από το τμήμα ζητώντας εκ νέου περιπολικό, παίρνοντας την απάντηση πως «δεν είναι ταξί».

Γι' αυτή την απάντηση φέρεται να έχει υποστηρίξει πως ήταν κάτι που είπε πάνω στον λόγο του και πως δεν είχε αντιληφθεί τον κίνδυνο που διέτρεχε η κοπέλα.

Παράλληλα για τον φρουρό που ήταν στο φυλάκιο, αναμένεται να συγκληθεί το Συμβούλιο Πειθαρχικών για την απόταξή του μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, κάτι το οποίο θεωρείται θέμα ημερών.

Απομακρύνθηκε επίσης ο τηλεφωνητής στο 100.




Ότι έκανε ο Τσίπρας κάνει και ο Κασσελάκης κάνοντας σώου με την Αρχη προστασίας Προσωπικών δεδομένων

 



Ένα χρόνο πριν ο Αλέξης Τσίπρας και συγκεκριμένα 27.3.2023, γνωρίζοντας ότι θα καταποντιστεί στις εκλογές έδινε το δικό του σώου με την Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, για να σπιλώσει την κυβέρνηση μήπως κερδίσει κάτι.



Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε όλοι, γιατί η τοξικότητα και οι καταγγελίες χωρίς ίχνος πολιτικού λόγου δεν περνάνε στην κοινωνία.

Στα βήματα του Αλέξη Τσίπρα σήμερα και το νέο νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με νέο σώου στην Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Επίσκεψη στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων πραγματοποίησε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να υποστηρίξει το νέο αφήγημα της τοξικής και λαϊκίστικης στρατηγικής ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, ακριβώς ότι έκανε ο Τσίπρας με τις Εθνικές εκλογές με τα ανάλογα αποτελέσματα.

Ο Κασσελάκης επιδίδεται σε νέο σόου από μία δημόσια και ανεξάρτητη αρχή με σαφείς υπαινιγμούς προς την λειτουργία του πολιτεύματος, προσπαθώντας να στοχοποιήσει τη Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας υπόνοιες για το αδιάβλητο των εκλογών. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο, από τον οποίο ζήτησε ενημέρωση  και τον συνόδευαν ο Σωκράτης Φάμελλος και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του, Μανώλης Καπνισάκης.

Προφανώς όλο αυτό το σόου έγινε, όπως και πρίν ένα χρόνο με τον Αλέξη Τσίπρα για φορά να στέψει τα βέλη του προς τη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας πως «Ζητήσαμε ενημέρωση για δυο σημαντικά ζητήματα. Το πρώτο αφορά το παράνομο κακόβουλο λογισμικό, το Predator. Τους 93 στόχους τους οποίους παρέδωσαν στην Εισαγγελία και αναμένουμε ακόμα, μετά από πολλούς μήνες, κάποια απάντηση, αν συμπίπτουν με τις υποκλοπές από την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου».

Και πρόσθεσε δείχνοντας ότι είναι κενός πολιτικού λόγου και το μόνο που έχει είναι η λάσπη και ότι μείνει : «συζητήσαμε για τη διαρροή απόρρητων προσωπικών δεδομένων για τους εκλογείς του εξωτερικού. Απ' ό,τι καταλαβαίνουμε υπάρχει μια έρευνα που γίνεται διεξοδικά. Ζητήσαμε να χυθεί άπλετο φως. Να διευρυνθεί η έρευνα για πιθανές άλλες διαρροές από τα ίδια κέντρα εντός του υπουργείου Εσωτερικών, διότι έχουμε πλέον την ομολογία και από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, αλλά και από την κ. Ασημακοπούλου, ότι αυτά τα δεδομένα ήταν στη διάθεσή τους για κομματικούς σκοπούς μετά την υπηρεσιακή κυβέρνηση, για 7 μήνες, μέχρι τον Ιανουάριο του 2024. Άρα πρέπει να ξέρουμε αυτά τα δεδομένα, των εκλογέων του εξωτερικού, ποιος τα διέρρευσε και πού αλλού έχουν διαρρεύσει. Να γίνει μια ενδελεχής έρευνα στο υπουργείο Εσωτερικών. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και, όπως πάντα, εμείς είμαστε υπέρ της θεσμικής θωράκισης».