Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Έγκλημα στο Facebook: Ισόβια στους δολοφόνους του ενεχυροδανειστή στη Δάφνη



Και επιπρόσθετη ποινή κάθειρξης 12 ετών - 22 χρόνια κάθειρξης στη γυναίκα της συμμορίας - Όλο το ιστορικό και οι δραματικές λεπτομέρειες του άγριου φονικού

Ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 12 έτη επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στους τρεις κατηγορουμένους για τη δολοφονία του άτυχου ενεχυροδανειστή, Γιώργου Κοτσιλίδη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, δεμένος χειροπόδαρα στη Δάφνη, τον Απρίλιο του 2013.

Στη γυναίκα, δε, που κατηγορείτο για την υπόθεση και βρέθηκε στο εδώλιο μαζί με τους τρεις άντρες, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22 ετών, καθώς της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μεταμέλειας.

Για τη δολοφονία κατηγορούνται τρεις άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι, όπως ομολόγησαν, τον πλησίασαν μέσω Facebook και στη συνέχεια κατάφεραν και μπήκαν σπίτι του, τον έδεσαν χειροπόδαρα με μονωτική ταινία και ένα κομμάτι της το πέρασαν στο λαιμό και στο στόμα του.

Μην μπορώντας να αναπνεύσει, ο άτυχος Κοτσιλίδης ξεψύχησε από ασφυξία έπειτα από λίγα λεπτά, ενώ οι δράστες έφευγαν ανενόχλητοι από το σπίτι, με λεία 139.000 ευρώ και δύο κιλά χρυσαφικά.

Το ιστορικό των καταθέσεων

Ανατριχιαστική ήταν η κατάθεση του πατέρα του άτυχου 30χρονου, Κώστα Κοτσιλίδη, ο οποίος περιέγραψε την στιγμή που αντίκρισε το άψυχο σώμα του γιου του.


Η γυναίκα που άφησε ανοιχτή την πόρτα για να μπουν οι συνεργοί της 

«Πήρα το μαχαίρι και έκοψα τη μονωτική ταινία. Στο λαιμό ήταν τυλιγμένη πολλές φορές. Ήταν ήδη νεκρός, όταν τον βρήκαμε. Το πιο φρικτό πράγμα για έναν πατέρα είναι να έχει πίσω του τους δολοφόνους του γιου του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα του θύματος στην κατάθεσή της τόνισε πως το γιο της οι δράστες ήθελαν να τον σκοτώσουν.

«Ο γιος μου δεν αντιστάθηκε. Ήθελαν να τον σκοτώσουν. Πιστεύω ότι η γνωριμία δεν έγινε μέσω Facebook, αλλά ότι το τηλέφωνο της κατηγορουμένης το έδωσε στο παιδί μου ένας φίλος του».

Οι απολογίες

Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι έριχναν το φταίξιμο ο ένας στον άλλο, χωρίς να αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη για τον άδικο χαμό του 30χρονου. 

Αποδέχθηκαν τη ληστεία, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από τον Θεό και την οικογένεια Κοτσιλίδη, αρνήθηκαν όμως ότι είχαν πρόθεση να σκοτώσουν το νεαρό ενεχυροδανειστή.


oι δράστες που έδεσαν και φίμωσαν τον άτυχο 30χρονο 

Χαρακτηριστική ήταν η ομολογία ενός εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε στο δέσιμο με μονωτική ταινία, αλλά περιέγραψε τον φρικιαστικό τρόπο με τον όποιο έδεσαν το θύμα. «Του έδεσαν το στόμα και το λαιμό τόσο σφικτά που γύριζαν τη μονωτική ταινία γύρω-γύρω... πατώντας το κεφάλι του θύματος».

«Την ώρα που θα έκανα σεξ μαζί του, οι άλλοι θα έμπαιναν στο σπίτι»

Η γυναίκα της υπόθεσης, η οποία μπήκε στο σπίτι πρώτη,μ στην απολογία της εξήγησε το σχέδιο των δραστών.


Ο πατέρας του θύματος Κώστας Κοτσιλίδης 

«Το σχέδιο ήταν να μπω στο σπίτι, και την ώρα που θα έκανα σεξ μαζί του, οι άλλοι τρεις θα έκλεβαν. Εγώ όμως δεν ήθελα να το κάνω. Άνοιξα την πόρτα και έφυγα. Κατέβηκα κάτω και άκουσα το παιδί να φωνάζει. Τρομοκρατήθηκα! Δεν έκανα τίποτα! Δεν άγγιξα το θύμα».

Εισαγγελέας έδρας: «Ανθρωποκτόνος ο δόλος τους»

«Ήταν αδιάφορο για τους κατηγορούμενους εάν θα επιφέρουν το θάνατο του Κοτσιλίδη. Αν δεν είχαν προαποφασίσει το θάνατό του, θα έμπαιναν στο διαμέρισμα όταν ήταν άδειο. Ο δόλος τους ήταν ανθρωποκτόνος».


Ένας από τους δράστες του εγκλήματος στην Δάφνη 

Η εισαγγελέας υποστήριξε μεταξύ άλλων πως οι κατηγορούμενοι γνώριζαν την καλή οικονομική κατάσταση του θύματος και τις προτιμήσεις του στις εύσωμες γυναίκες.

Έτσι, χρησιμοποίησαν την 24χρονη ως δόλωμα, προκειμένου να μπει στο σπίτι και να αφήσει την πόρτα ανοιχτή, με κατάληξη τον τραγικό θάνατο του 30χρονου ενεχυροδανειστή.

Πηγή : protothema.gr


FAZ: Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς


Βόννη, Γερμανία
«Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς», γράφει στο πρωτοσέλιδο η Frankfurter Allemeine Zeitung με αφορμή τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας.
Μόνο Γάλλοι και Δανοί εργάζονται λιγότερο από τους Γερμανούς, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. Τη στιγμή που οι Γερμανοί εργάζονται κάθε χρόνο σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας 1.658,5 ώρες, Ούγγροι, Πολωνοί και Ρουμάνοι εργάζονται 1.840 ώρες. Ακόμα και οι Έλληνες εργάζονται με 1.808 ώρες, πολύ περισσότερο από τους Γερμανούς.
Στις εσωτερικές της σελίδες η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Οι Γερμανοί εργάζονται πολύ, έχουν όμως και πολλές αργίες», στο οποίο τονίζεται: «Ο σκληρά εργαζόμενος Γερμανός αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις μύθους της μεταπολεμικής Γερμανίας.
Η στατιστική μοιάζει αρχικά να επιβεβαιώνει τον μύθο αυτό. Σε καμιά άλλη χώρα της ΕΕ, με εξαίρεση τη Βρετανία, οι εργαζόμενοι δεν κάνουν τόσες, συχνά απλήρωτες, υπερωρίες όπως στη Γερμανία. Aπό την άλλη πλευρά, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κανένας άλλος εργαζόμενος δεν έχει τόσο πολλές γιορτές και αργίες όσες ο Γερμανός. Σε Γερμανία και Γαλλία οι εργαζόμενοι έχουν ετησίως 40 μέρες αργίας, στη Δανία 39 και στο Βέλγιο 29.
Newsroom ΔΟΛ, in.gr


Πειθαρχικές διώξεις στο Δημόσιο...23 τρανταχτές περιπτώσεις!


«Η ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης στη Δημόσια Διοίκηση... και η επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών αποτελούν βασικές προτεραιότητες για το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Με την επίτευξη των στόχων αυτών αποκαθίσταται το κύρος και η αξιοπιστία των δημοσίων υπαλλήλων, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία επιτελούν με εντιμότητα και συνέπεια τα καθήκοντά τους, ενώ ενισχύεται και η αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης. 

Είναι πλέον σαφές ότι συμπεριφορές και νοοτροπίες του παρελθόντος δεν γίνονται πια αποδεκτές. 

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, έχουν εξεταστεί εκατοντάδες εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις και έχουν συστηματοποιηθεί οι έλεγχοι για τον εντοπισμό πλαστών δικαιολογητικών και παράνομων προσλήψεων. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής είναι μετρήσιμα και αποδεικνύουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης» τονίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, παρουσιάζοντας τα στοιχεία του α' οκταμήνου 2014, απομάκρυνσης για ποινικούς ή πειθαρχικούς λόγους 562 δημοσίων υπάλληλων.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά τα έτη 2012 και 2013 είχαν απολυθεί συνολικά, για τους ίδιους λόγους, 351 υπάλληλοι (133 το 2012 και 218 το 2013). 

Στις ανωτέρω απομακρύνσεις περιλαμβάνονται περιπτώσεις υπαλλήλων που υπέπεσαν σε πολύ σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα ή διέπραξαν σοβαρά ποινικά αδικήματα και καταδικάστηκαν τελεσίδικα και αμετάκλητα, καθώς επίσης και περιπτώσεις υπαλλήλων που συστηματικά και αδικαιολόγητα απουσίαζαν επί μακρόν από τις υπηρεσίες τους ή εξαπάτησαν το Δημόσιο, καθώς κατά την πρόσληψη ή την υπηρεσιακή τους εξέλιξη κατασκεύασαν πλαστούς τίτλους ή παραποίησαν τους αληθινούς τους τίτλους σπουδών ή άλλα απαραίτητα για το διορισμό τους πιστοποιητικά. 

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που προκύπτουν από τον έλεγχο των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων, αποδεικνύεται ότι ο κύριος όγκος των κατασκευασμένων ή πλαστογραφημένων τίτλων που έχουν εντοπιστεί αφορά τίτλους που χρησιμοποιήθηκαν για τον διορισμό ή την πρόσληψη υπαλλήλων κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ κυρίως τεχνικών ειδικοτήτων. 

Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί αρκετές περιπτώσεις υπαλλήλων άλλων κατηγοριών που είχαν κατασκευάσει ή αλλοιώσει τίτλους σπουδών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με αφορμή την ανακοίνωση των σχετικών αποτελεσμάτων - που γίνεται σε τετραμηνιαία βάση - ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε:

«Μέρα με τη μέρα προχωράμε με μεγαλύτερη ένταση την εξέταση των εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων και τον εντοπισμό όσων διορίστηκαν στο Δημόσιο με δόλια μέσα. 

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν ότι το πρόβλημα των πλαστών δικαιολογητικών και των παράνομων προσλήψεων είναι υπαρκτό. Αποδεικνύεται, όμως ταυτόχρονα, ότι με πολιτική βούληση και σωστό σχεδιασμό, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί. 

Δημιουργούμε δομές και διαδικασίες που δεν θα επιτρέπουν σε κανένα να επαναλάβει συμπεριφορές που αποδείχθηκαν επιζήμιες για το κοινωνικό σύνολο και που αδιαμφισβήτητα έπληξαν το κύρος του δημοσίου υπαλλήλου. Πλέον όλοι γνωρίζουν ότι το πάρτι τελείωσε και η ώρα του λογαριασμού έφτασε».

Ενδεικτικές περιπτώσεις υπαλλήλων που έχουν απολυθεί από το Δημόσιο από τις αρχές του έτους: 

1. Υπάλληλος εφοριακός,που κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων εξαπάτησε την Υπηρεσία με το τέχνασμα της έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων για δήθεν πληρωμή δήμων και ιδιοποιήθηκε σε βάρος του Δημοσίου παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους άνω των 150.000 ευρώ, δημιουργώντας αντίστοιχο ισόποσο έλλειμμα στη διαχείριση του ταμείου. 

2. Υπάλληλος εκπαιδευτικός, που προήδρευε σε πειθαρχικό συμβούλιο διότι αλλοίωσε πειθαρχική απόφαση, προκειμένου να ευνοήσει πειθαρχικώς διωκόμενη υπάλληλο και δεν την κοινοποίησε στα αρμόδια όργανα της Διοίκησης (Υπουργό, Γ.Ε.Δ.Δ.), προκειμένου να ασκήσουν ένσταση υπέρ της Διοίκησης. 

3. Υπάλληλος εφοριακός, διότι προέβη σε αλλοίωση στοιχείων φορολογουμένου. 

4. Υπάλληλος εκπαιδευτικός, διότι εντός του χώρου του σχολείου παρενόχλησε σεξουαλικά μαθήτρια με απρεπείς χειρονομίες στα γεννητικά της όργανα. 

5. Υπάλληλος εκπαιδευτικός, διότι προέβη σε πλαστογραφία μετά χρήσεως ξενόγλωσσου πτυχίου και σε υποβολή ψευδούς υπευθύνου δηλώσεως. 

6. Υπάλληλος εφοριακός, διότι χρηματίστηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων του. 

7. Υπάλληλος τελωνειακός, διότι παρέβη το καθήκον του κατά την εισαγωγή πετρελαιοειδών. 

8. Υπάλληλος Δήμου, που πέραν των δύο ετών υπεξαίρεσε το συνολικό ποσό των 126.608,27 ευρώ και πλαστογράφησε το ίδιο χρονικό διάστημα διπλότυπα είσπραξης που αφορούν πολιτογραφήσεις αλλοδαπών. 

9. Υπάλληλος Δήμου, που δημιούργησε ταμειακό έλλειμμα ύψους 374.671,94 ευρώ και επιχείρησε να αλλοιώσει και να αποκρύψει τα σχετικά χρηματικά εντάλματα πληρωμών.

10. Υπάλληλος Δήμου, που κατήρτισε πλαστά έγγραφα, πλαστογράφησε υπογραφές επ’ αυτών ώστε να υπάρχει νομιμοφάνεια, και υπεξαίρεσε χρήματα συνολικού ύψους 327.000 ευρώ. 

11. Υπάλληλος Δήμου, ο οποίος στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως ταμίας μετέφερε μέσω συστήματος e-Banking το ποσό των 578.035,18 ευρώ στον προσωπικό του λογαριασμό. 

12. Υπάλληλος Δήμου, στον οποίο από του έτους 1990, είχε ανατεθεί η διαχείριση χρηματικών ποσών σχετικώς με την πληρωμή εισφορών και κρατήσεων προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και τρίτους, καταχρώμενος της εμπιστοσύνης των προϊσταμένων του και της υπηρεσίας, κατά την άσκηση των ανατιθεμένων σε αυτόν καθηκόντων παραβίασε τις υποχρεώσεις διαχείρισης, χρεοπίστωσης που ανέρχονται στο ποσόν των 4.000.000 ευρώ. 

13. Υπάλληλος Ασφαλιστικού Ταμείου, ενεργώντας με πρόθεση, λόγω της ιδιότητάς του, έχοντας ως αντικείμενο την πληρωμή των νοσηλίων και την έκδοση και χορήγηση των εγγυητικών επιστολών, μεταχειριζόμενος ιδιαίτερα τεχνάσματα, ιδιοποιήθηκε παράνομα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας χρηματικά ποσά (156.000 ευρώ) που εισέπραξε είτε από τους ασφαλισμένους για έκδοση εγγυητικών επιστολών και το οποίο όφειλε να καταθέσει σε λογαριασμό της υπηρεσίας του, είτε από την υπηρεσία του για καταβολή νοσηλίων στους ασφαλισμένους και δεν τα απέδωσε. 

14. Υπάλληλος Περιφέρειας, που ζήτησε και έλαβε χρηματικό ποσό, ως μέλος της επιτροπής ελέγχου αξιολόγησης δικαιολογητικών των υπό ένταξη στο πρόγραμμα επενδυτών για παραλαβή μηχανημάτων ή ζώων που είναι στο πρόγραμμα του έργου επενδύσεων για τη βελτίωση και τον εξορθολογισμό της υλοτόμησης, μετατόπισης και εμπορίας δασικών προϊόντων. 

15. Υπάλληλος Περιφέρειας, που ζήτησε και έλαβε υλική εύνοια, προκειμένου να γνωμοδοτήσει θετικά για τη χορήγηση αδείας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμες προς τούτο προϋποθέσεις. 

16. Υπάλληλος ΝΠΔΔ (Πανεπιστήμιο), με την ιδιότητά του ως υπαλλήλου, βεβαίωσε ψευδώς ότι η ιατρική γνωμάτευση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, που προσκόμισε ενδιαφερόμενη, ήταν ακριβές αντίγραφο εκ του πρωτοτύπου, ενώ ήταν εμφανώς νοθευμένο, προέβη στην ΕΓΓΡΑΦΉ αυτής στο ανωτέρω πανεπιστήμιο, ως άτομο με ειδικές ανάγκες, γνωρίζοντας ότι αυτή δεν πληρούσε τις νόμιμες προς τούτο προϋποθέσεις, υπεξήγαγε έγγραφα που του είχαν εμπιστευθεί και ήταν προσιτά σ’ αυτόν λόγω της υπηρεσίας του, προκειμένου να καταστεί αδύνατη η έρευνα που είχε αποφασισθεί να διαταχθεί στο άνω πανεπιστήμιο. 

17. Υπάλληλος Υπουργείου, που απουσίαζε αδικαιολογήτως από τα καθήκοντα του, 101 ημέρες κατά το έτος 2006, 252 ημέρες κατά το έτος 2007 και 565 ημέρες το διάστημα από το 2008 έως το 2011. Συνολικά, η υπάλληλος απουσίαζε αδικαιολογήτως από την υπηρεσία της 944 εργάσιμες ημέρες. 

18. Δύο υπάλληλοι Περιφέρειας, που τιμωρήθηκαν με την ποινή της οριστικής παύσης ως υπότροποι, αφού κατά το παρελθόν τιμωρηθεί για το πειθαρχική παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής και τους είχαν επιβληθεί πρόστιμα και περικοπές αποδοχών. 

19. Υπάλληλος Δήμου, που απουσίαζε αδικαιολογήτως από τα καθήκοντά του, 703 ημερολογιακές ημέρες τα έτη 2011 έως το 2013, χωρίς να προκύπτει κάποιος ιδιαίτερα σοβαρός λόγος ο οποίος να δικαιολογεί την παρατεταμένη αποχή από τα καθήκοντά του. 

20. Υπάλληλος Δήμου, που απουσίαζε αδικαιολογήτως από τα καθήκοντά του 558 ημερολογιακές ημέρες τα έτη 2012 και 2013, καθώς είχε μετακομίσει στο εξωτερικό. 

21. Υπάλληλος Δήμου, που απουσίαζε αδικαιολογήτως από τα καθήκοντά του, 1.005 ημερολογιακές ημέρες το διάστημα τα έτη 2010 έως το 2013, χωρίς να προκύπτει κάποιος ιδιαίτερα σοβαρός λόγος ο οποίος να δικαιολογεί την παρατεταμένη αποχή από τα καθήκοντά του. 

22. Υπάλληλος Δήμου, που απουσίαζε αδικαιολογήτως από τα καθήκοντά του, 504 ημερολογιακές ημέρες τα έτη 2012 και 2013. Ο υπάλληλος δεν εκδήλωσε κανένα ενδιαφέρον να επιστρέψει ή να ενημερώσει την υπηρεσία του παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της υπηρεσίας του, δεν υπέβαλε απολογητικό υπόμνημα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο μετά την κλήση του σε απολογία, ούτε παρουσιάστηκε την ημέρα συζήτησης της πειθαρχικής του υπόθεσης. 

23. Υπάλληλος Δήμου, που απουσίαζε αδικαιολογήτως από τα καθήκοντά της, 915 ημερολογιακές ημέρες τα έτη 2011 έως το 2013.

Πηγή : tromaktiko



Κλείνει το ΙΕΚ ΔΟΜΗ λόγω χρεών στο ΙΚΑ


Το κλείσιμο του εκπαιδευτικού ομίλου ΙΕΚ ΔΟΜΗ λόγω χρεών στο ΙΚΑ, ύψους 20 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.
Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, το συνολικό χρέος των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης φτάνει τα 140 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε, ότι κανένας δεν θα παίρνει άδεια λειτουργίας στο εξής εάν δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του στο ΙΚΑ και δεν είναι απολύτως νόμιμος στην τήρηση των προδιαγραφών του νόμου.
Παράταση χρόνου προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους, θα δοθεί μόνο σε ΙΕΚ κα κολέγια που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών τους.
Αυτήν τη στιγμή γίνεται έλεγχος σε κολέγιο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και είναι πιθανόν επίσης να μην λειτουργήσει εφέτος, οπότε σύντομα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.
Εκτός αυτών, επτά ιδιωτικά κολέγια και 17 κτίρια κρίθηκε, ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Γι' αυτές τις περιπτώσεις το υπουργείο Παιδείας θα κάνει σύντομα ανακοινώσεις.
Όπως τονίστηκε, για τους φοιτητές που φοιτούσαν στα συγκεκριμένα κολέγια θα ληφθεί μέριμνα στο μέτρο του δυνατού από το υπουργείο Παιδείας και τη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.
Πηγή : enikos.gr


ΒΙΝΤΕΟ-Έχασε το... άχαστο ο Πάτο


ΒΙΝΤΕΟ-Έχασε το... άχαστο ο Πάτο
Ο Αλεξάντρε Πάτο έχασε μια τεράστια ευκαιρία στο παιχνίδι κόντρα στην Σπορτ Ρεσίφε. Ο πρώην επιθετικός της Μίλαν και νυν της Σάο Πάολο βρέθηκε απέναντι στην αντίπαλη εστία με τον τερματοφύλακα της Σπορτ Ρεσίφε εξουδετερωμένο, όμως όχι δεν μπόρεσε να σκοράρει, ούτε καν να σουτάρει.


Πηγή : enikos.gr


Έτσι είναι ο τάφος της Αμφίπολης! (ΦΩΤΟ)


Στη δημοσιότητα από το Υπουργείου Πολιτισμού το σκίτσο της αναπαράστασης

Το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκίτσο αναπαράστασης του τύμβου στην Αμφίπολη. Το σκίτσο παρουσιάζει την πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου, από τον αρχιτέκτονα κ. Μ. Λεφαντζή με τους δύο διαφραγματικούς τοίχους επί των οποίων φέρονται, στον μεν πρώτο οι Σφίγγες, στο δε δεύτερο οι Καρυάτιδες. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά από τη ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Η αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων συνεχίζεται οριζόντια και σε όλη την έκταση του χώρου, ανάμεσα στον διαφραγματικό τοίχο με τις Καρυάτιδες και τον τρίτο τοίχο, ώστε να επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση των πιέσεων και να διασφαλίζεται σταθερά η στατική επάρκεια του μνημείου, σύμφωνα με τις αποφάσεις της διεπιστημονικής τεχνικής ομάδας. Σήμερα, παρουσιάζεται η πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου, από τον αρχιτέκτονα του ΥΠΠΟΑ κ. Μ. Λεφαντζή με τους δύο διαφραγματικούς τοίχους επί των οποίων φέρονται, στον μεν πρώτο οι Σφίγγες, στο δε δεύτερο οι Καρυάτιδες. Οι εργασίες συντήρησης και στερέωσης τους συνεχίζονται.

Πηγή : parapolitika.gr


Ευρωβαρόμετρο: Σημαντικό το περιβάλλον για το 97% των Ελλήνων


Ευρωβαρόμετρο: Σημαντικό το περιβάλλον για το 97% των Ελλήνων

Το 97% των Ελλήνων θεωρεί πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντική για τους ίδιους προσωπικά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρομέτρου.
Συνολικά σε επίπεδο ΕΕ συμμετείχαν στην έρευνα περίπου 28.000 άτομα, οι απαντήσεις των οποίων έδειξαν ιδιαίτερη ανησυχία για την προστασία του περιβάλλοντος.
Το 95% των Ευρωπαίων πιστεύει πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντική (97% των Ελλήνων), ενώ το 95% θεωρεί πως μπορεί με τη συμπεριφορά του να διαδραματίσει κάποιο ρόλο σε αυτό (ίδιο ποσοστό και στην Ελλάδα).
Το 77% των ερωτηθέντων θεωρεί πως τα περιβαλλοντικά ζητήματα έχουν άμεση επίδραση στην καθημερινότητά τους ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα αγγίζει το 97%.
Ακόμη, 88% των Ελλήνων πιστεύει πως η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να συνδράμει στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης (ΕΕ: 74%).
Τέλος, στο ερώτημα πώς θα πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, σε επίπεδο εθνικό ή από κοινού με την ΕΕ, το 60% τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής αντιμετώπισης ενώ το 36% υπέρ της εθνικής προσέγγισης.
Στην Ελλάδα, 62% είναι υπέρ των ευρωπαϊκών λύσεων στα ζητήματα περιβάλλοντος και το 37% ισχυρίζεται ότι τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος θα πρέπει να λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο.

ΠΗΓΗ: EurActiv.gr


ΕΛΑΣ: Εντατικοποίηση επιτήρησης και αστυνόμευσης στα σχολεία



Εντατικοποιούνται από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τα μέτρα αστυνόμευσης και επιτήρησης των σχολικών συγκροτημάτων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν δοθεί σε όλες τις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας εντολές και οδηγίες, που αποσκοπούν κυρίως στη συνεχή και ουσιαστική επιτήρηση των σχολικών συγκροτημάτων ή μεμονωμένων σχολείων όλο το 24ωρο και κυρίως κατά τις νυκτερινές ώρες, καθώς και τις ημέρες που δεν λειτουργούν, για την πρόληψη και αποτροπή κάθε έκνομης ενέργειας, μέσω πεζών και εποχούμενων περιπολιών Τάξης, Αμεσης Δράσης και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ).

Συνεργεία αστυνομικών ελέγχων θα δραστηριοποιηθούν σε σημεία και περιοχές πλησίον σχολικών συγκροτημάτων, για τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων-προσαγωγών υπόπτων ατόμων και οχημάτων.

Παράλληλα, θα διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, σχετικά με τη νομιμότητα λειτουργίας τους, την πώληση των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία ειδών, την ύπαρξη βιβλιαρίων υγείας κλπ, για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ελεγχοι θα γίνονται και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν γύρω από τα σχολεία (καφετέριες, μπαρ, αναψυκτήρια, ίντερνετ καφέ), καθώς επίσης σε καντίνες ή πλανόδιους μικροπωλητές, που βρίσκονται κοντά σε αυτά.

Ανάλογοι έλεγχοι έχουν προγραμματιστεί και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν σε τόπους προορισμού σχολικών εκδρομών, όπως και σε τουριστικά καταλύματα και λοιπές επιχειρήσεις στους προορισμούς αυτούς, με σκοπό την εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς διαμονής των μαθητών.

Τέλος, θα επιτηρούνται πλατείες, αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα και άλλοι χώροι όπου κινούνται μαθητές, για την προστασία τους θα γίνονται και προληπτικοί έλεγχοι ύποπτων ατόμων.

Πηγή : tovima.gr


Να φύγει ο εμπνευστής του ΕΝΦΙΑ ζητούν 21 βουλευτές της ΝΔ!




Σχόλιο newsotherwise.gr : Οπως προκύπτει απο παλιότερα ρεπορτάζ, συγκεκριμένος ευθύνεται για πολλά αντιλαϊκά και αντισυνταγματικά μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί στους Έλληνες!! Ειδικά επί θητείας Στουρνάρα!!

"Λάβροι" κατά του καθηγητή Νίκου Καραβίτη, συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος θεωρείται ο εμπνευστής του ΕΝΦΙΑ είναι βουλευτές της Ν.Δ. και ζητούν την παραίτηση του.

Συγκεκριμένα 21 βουλευτές της "γαλάζιας" παράταξης, με πρωτοβουλία του Ηλία Βλαχογιάννη, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ζητώντας την καρατόμηση Καραβίτη και την αποκατάσταση των αδικιών στην επιβολή του ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα γράφουν στην ερώτηση τους:

Κύριε Υπουργέ,

Πέρασε ικανός χρόνος από τότε που πρωτοείδαν το φως της δημοσιότητας, οι πίνακες του Υπουργείου Οικονομικών με τις νέες και σε πολλές περιπτώσεις εξωφρενικές τιμές του ΕΝΦΙΑ, ιδιαίτερα για τα εντός σχεδίου και εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού τιμών οικόπεδα.
Περιμέναμε, ειλικρινά, από σας κ. Υπουργέ, πέραν της αυτονόητης αποκατάστασης των πινάκων τιμών με τους περυσινούς συγκριτικούς των ΔΟΥ, και σχετική ανακοίνωση με τα πειθαρχικά και άλλα μέτρα που θα λαμβάνατε ή έχετε λάβει κατά παντός υπευθύνου, για την πρωτοφανή κοινωνική, οικονομική και πολιτική αναστάτωση που προκλήθηκε.
Δυστυχώς κ. Υπουργέ, ούτε απάντηση λάβαμε, ούτε σχετική ενημέρωση είχαμε......

Κατόπιν αυτών, επανερχόμαστε, ζητώντας ενημέρωση για τα κατωτέρω:
1) Αν δώσατε εντολή διενέργειας σχετικής έρευνας, για τον εντοπισμό του ή των υπευθύνων.
2) Αν ελήφθησαν πειθαρχικά ή άλλα μέτρα κατ' αυτών και ποια ....
3) Αν παραμένει ακόμη σύμβουλος στο Υπουργείο σας, ο "αρχιτέκτονας" του ΕΝΦΙΑ, καθηγητής Νίκος ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ και σε θετική περίπτωση, αν ακόμη θεωρείται "απαραίτητος" για σας και κατ' επέκταση για την κυβέρνηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ως άνω κύριος καθηγητής, ήταν ο "εμπνευστής" της επιβολής φόρου στα ποιμνιοστάσια, τα κοτέτσια και τις παρατημένες ορεινές πλαγιές της Ελληνικής υπαίθρου.....

Οι υπογράφοντες βουλευτές:
1. Ηλίας Γ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ (Ν. Τρικάλων)
2. Ιορδάνης ΤΖΑΜΤΖΗΣ (Ν. Πέλλης)
3. Θεόδωρος ΣΟΛΔΑΤΟΣ (Ν. Λευκάδος)
4. Παύλος ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ (Ν. Λέσβου)
5. Τιμολέων ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ (Ν. Γρεβενών)
6. Ανδρέας ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Ν. Βοιωτίας)
7. Δημήτριος ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ (Ν. Μεσσηνίας)
8. Σάββας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Β΄ Θεσσαλονίκης)
9. Ασημίνα ΣΚΟΝΔΡΑ (Ν. Καρδίτσας)
10 .Ανδρέας ΜΑΡΙΝΟΣ (Ν. Ηλείας)
11. Γεωργία ΜΠΑΤΣΑΡΑ (Ν. Ημαθίας)
12. Δημήτριος ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ (Ν. Δράμας)
13. Αθανάσιος ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ (Ν. Αχαϊας)
14. Δημήτριος ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (Ν. Πιερίας)
15. Ιωάννης ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ (Ν. Καβάλας)
16. Κωνσταντίνος ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Ν. Φθιώτιδος)
17. Χρίστος ΔΗΜΑΣ (Ν. Κορινθίας)
18. Άννα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (Β΄ Αθηνών)
19. Θεόδωρος ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ (Β΄ Θεσσαλονίκης)
20. Ευθύμιος ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ (Ν. Χαλκιδικής)
21. Ελένη ΜΑΚΡΗ – ΘΕΟΔΩΡΟΥ (Ν. Φθιώτιδος)

Πηγή : newsit.gr


Είναι κίνδυνος θάνατος για τους αστυνομικούς ο νόμος περί όπλων;


Πολλοί θα σπεύσουν ίσως να κάνουν μια διασταλτικού χαρακτήρα ερμηνευτική αναγωγή του τίτλου στα δικαιώματα- περιθώρια της χρήσης του υπηρεσιακού όπλου που επιτρέπει ο νόμος στην περίπτωση μιας κλιμακούμενης απειλής ή ένοπλης συμπλοκής. Όμως η πρόθεση και ο προβληματισμός μας δεν έχει τη συγκεκριμένη αφετηριακή βάση, πολύ δε περισσότερο δεν βάζουμε σε κανενός είδους συζήτηση τις δύο εν ψυχρώ εκτελέσεις αφροαμερικάνων από δολοφόνους αστυνομικούς στο
Μιζούρι των ΗΠΑ.
Ο προβληματισμός, που δεν είναι αυτοτελώς δικός μας αλλά αποτελεί "αντιδάνειο" από όλα όσα θέτουν προς συζήτηση ομάδα νομικών με αξιωματικούς της αστυνομίας, είναι εάν και κατά πόσο είναι επικίνδυνα επιβλαβής για τους αστυνομικούς η ανωτατοποίηση ποινικά της κατοχής του καλάσνικοφ, που εξισώθηκε με κακούργημα. Μια ανωτατοποίηση που συντελέστηκε με τη δεύτερη τροποποίηση πριν από περίπου δύο χρόνια του άρθρου 15 του νόμου 2168 του 1993. 
Αυτό που στηλιτεύεται είναι πως τόσο οι προοπτικές όσο και οι πιθανότητες μιας ένοπλης συμπλοκής και δη αιματηρής, αυξήθηκαν με μαθηματική πρόοδο καθώς ο κάτοχος ενός τέτοιου όπλου δεν διστάζει να το χρησιμοποιήσει γνωρίζοντας πως αυτή καθαυτή η κατοχή συνιστά αδίκημα ίδιου επιπέδου με αυτό της ανθρωποκτονίας! Συνεπώς, το κίνητρο για να διαφύγει ανοίγοντας πυρ κατά αστυνομικών ενός κακοποιού-κατόχου όπλου καλάσνικοφ, είναι απείρως μεγαλύτερο από τον κάτοχο οποιουδήποτε άλλου όπλου που μάλλον δέχεται πειθήνια τον έλεγχο.
Και όπωςδιαπιστώνουμε πλέον, η Ελλάδα απώλεσε το προνόμιο ως η μοναδική χώρα τέλεσης ένοπλων ληστειών με καλάσνικοφ. Στο κλάμπ προστέθηκε και η Γαλλία, εξαιτίας των δραστών που χτύπησαν πρόσφατα την αυτοκινητοπομπή ενός σαουδάραβα κροίσου.

Πηγή : http://www.bloko.gr/
.


Όταν Καραμανλής Παπανδρέου επιθεωρούσαν τον Στόλο και οι "λογιστές" διάδοχοι


Η φωτογραφία από παλιά. Επιθεώρηση Στόλου όταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος και πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο πρώτος αναλαμβάνοντας την διακυβέρνηση της χώρας αμέσως μετά από την πτώση της χούντας είχε μεταξύ άλλων τη δύσκολη αποστολή να ξεριζώσει από τις
Ένοπλες Δυνάμεις τις αρρωστημένες αντιδημοκρατικές αντιλήψεις . Είχε Αρχηγούς ονόματαπου και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης γνώριζε ως πρωταγωνιστές στην πορεία της χώρας. Γκράτσιος, Ντάβος κι άλλοι πολλοί. Δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε τους σημερινούς Αρχηγούς αλλά έχουμε μεγάλη αμφιβολία αν τους αναγνωρίζουν οι πολίτες που δεν έχουν σχέση με τον χώρο της Άμυνας...

Ο δεύτερος ήρθε ως ο σοσιαλιστής που θα “διέλυε τα πάντα”, όπως έλεγαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Έδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον του αμέσως μόλις πήρε στα χέρια του τα ηνία της χώρας. Ανέλαβε ο ίδιος το ΥΠΕΘΑ και ακόμη κι όταν άρχισε να το εμπιστεύετε σε στελέχη του, φρόντιζε αυτά να είναι βαριά ονόματα .

Και οι δύο ,έκαναν μεγάλα λάθη στον χώρο της Εθνικής Άμυνας. Δεν έκαναν εγκλήματα…

Οι εποχές των ηγετών πρωταγωνιστών που αντιλαμβάνονταν τουλάχιστον την μεγάλη σημασία να υπάρχει ισχυρή άμυνα τελείωσαν με την πρωθυπουργία Σημίτη. Από τις πρώτες μέρες της. Ο έτσι κι αλλιώς “μοδάτος” και άκριτος αντιμιλιταρισμός που είχε ριζώσει από το 1974 στην ελληνική κοινωνία …απογειώθηκε από τον κ. Σημίτη και τους εκσυγχρονιστές του που απέφευγαν ακόμη και να περάσουν έξω από το ΥΠΕΘΑ! Μέχρι και τη νύχτα των Ιμίων δεν …τόλμησαν να πάνε εκεί που επέβαλε η αποστολή και ο ρόλος τους, αλλά προτίμησνα να …παριστάνουν τους διπλωμάτες και τους στρατηγούς από τη Βουλή, έχοντας στον προθάλαμο αναμονής Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και Διοικητή της ΕΥΠ! Και οι δύο “αξιωματικάρες” του ΠΝ.

Το έγκλημα της κυβέρνησης Σημίτη συνεχίστηκε αμέσως μετά από τα Ίμια ,όταν άρχισε το μεγάλο “εξοπλιστικό πάρτυ” που ζημίωσε την χώρα οικονομικά και δεν εξόπλισε όπως έπρεπε τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η πιο πρόσφατη συνέχεια γνωστή λίγο πολύ σ΄ όλους μας. Οι πολιτικοί που αναλάμβαναν την τύχη της χώρας είχαν πια όχι πρότυπα ηγετων που είτε διαφωνουσες ,είτε συμφωνούσες μαζί τους είχαν προσωπικότητα ,αλλά το πρότυπο του “λογιστή” που υποτίθεται μπορούσε να συμμαζέψει τη χώρα. Και αυτό το μοντέλο πολιτικών κυριολεκτικά μισούσε τις ΕΔ.

Από τότε η “λογική” που ήθελε τους στρατιωτικούς να είναι …απόγονοι των “καραβανάδων” και …βαρίδι για την …οικονομική απογείωση της χώρας κυριάρχησε. Κάθε φορά που οι κυβερνήσεις ήθελαν να “πουλήσουν” στους πάγκους τους “κοινωνική ευαισθησία” ανακοίνωναν περικοπές στα κονδύλια για την Άμυνα. Τα αποτελέσματα γνωστά να μην τα ξαναγράφουμε. Όσα έχουμε γράψει ,γιατί πάρα ,μα πάρα πολλά δεν γράφονται αν και είναι ευρέως γνωστά για την κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ.

Η “καραμέλα” όσων υπηρέτησαν και υπηρετούν αυτή την λογική ήταν πως “τίποτα δεν πρόκειται να γίνει με την Τουρκία” και συνεπώς κάθε ευρώ που δίνεται για την Άμυνα είναι πεταμένα λεφτά. Δεν γνωρίζουμε αν μετά από την συνάντηση που είχε ο κ.Σαμαράς με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν , οι σύμβουλοι του Έλληνα πρωθυπουργού έχουν την ίδια άποψη. Το κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό. Δεν λέμε ότι θα γίνει ελληνοτουρκικός πόλεμος αλλά είναι σαφές ότι η ώρα που η Άγκυρα θα προσπαθήσει να επιβάλει “λύσεις” για όσα προβλήματα εκείνη προκαλεί είναι κοντά. Και τότε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα κι όχι τις θεωρίες των κουστουμαρισμένων συμβούλων, που είναι αμφίβολο αν έχουν υπηρετήσει κανονική θητεία .

Οι ηγέτες της φωτογραφίας από το παρελθόν είχαν κληθεί να διαχειριστούν σοβαρές ελληνοτουρκικές κρίσεις. Η κριτική που μπορεί να τους ασκηθεί είναι πολύπλευρη . Όμως τουλάχιστον δεν είχαν επιτρέψει την απαξίωση των ΕΔ της χώρας. Δεν της είχαν αφήσει στην τύχη τους και δεν θα επέτρεπαν κάτι τέτοιο.


Δεν ισχυριζόμαστε ότι όλα ήταν τέλεια εκείνη την εποχή, αλλά δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα είχαν αφεθεί στον “Θεό της Ελλάδος”.

Ο οποίος ελπίζουμε, τώρα να κοιτάει προς τα μέρη μας…

Πηγή : onalert.gr


ΣΕΦΕΑΑ: " Είναι άδικο και θλιβερό ο ΣΥΡΙΖΑ να μην γνωρίζει θεμελιώδεις διατάξεις που προστατεύουν την αξιοκρατία "


Το σωματείο το ειδικών φρουρών Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ), δεν άφησε αναπάντητη την πρωτοβουλία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή για τον επικείμενο διαγωνισμό πρόσληψης 500 ειδικών φρουρών και ανταποδίδει το πάρθιο βέλος με ανακοίνωση που τιτλοφορεί: «Απαξίωση του ρόλου και της προσφοράς των Ειδικών Φρουρών από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  »  
"Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής με αφορμή την ερώτηση προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του πολίτη τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με
την πρόσληψη 500 Ειδικών Φρουρών δηλώνει ρητά την αντίθεση του στο περιεχόμενο και το ύφος της ερώτησης αποκλειστικά και μόνο με την υποβάθμιση του ρόλου και της αξίας των Ειδικών Φρουρών όπως διατυπώνεται ιδιαιτέρως στις τέσσερις τελευταίες παραγράφους του εν λόγω κειμένου.  
Παρενθετικά σας ενημερώνουμε πως η πολιτεία  έθεσε με πληρότητα και σαφήνεια τους κανόνες εκείνους που επιτρέπουν την επιλογή του πιο άξιου μεταξύ των ενδιαφερομένων, αλλά ταυτόχρονα και τον διαφανή έλεγχο των τηρούμενων διαδικασιών, με την εγγύηση εκπροσώπου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους [Ν.Σ.Κ.] και του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής προσωπικού [Α.Σ.Ε.Π .].  Οι παραπάνω εγγυήσεις ανεξαρτησίας ενισχύθηκαν περαιτέρω με την ένταξή τους το 2001 στο Σύνταγμα, το οποίο κατοχύρωσε δύο οντότητες: ένα σύστημα πρόσληψης και στελέχωσης της δημόσιας διοίκησης και ταυτόχρονα ένα θεσμό που εγγυάται τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την αντικειμενικότητα του συστήματος αυτού.
Η πρόσληψη των Ειδικών Φρουρών είναι σύμφωνη με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αξιοκρατίας  μέσω της ελεγχόμενης από το ΑΣΕΠ διαδικασίας.  Ένα σοβαρό Κοινοβουλευτικό κόμμα σαν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που ενδεχομένως άμεσα να αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της   χώρας, είναι άδικο και θλιβερό να μην γνωρίζει διαδικασίες και θεμελιώδεις διατάξεις που προστατεύουν την αξιοκρατία στη χώρα μας και ισχύουν στην πρόσληψη των Ειδικών Φρουρών.  Εκτιμούμε άγνοια και όχι πρόθεση, διότι θα επρόκειτο για συκοφάντηση και ύβρη των χιλιάδων Ειδικών Φρουρών και των υπολοίπων χιλιάδων επίσης αστυνομικών προερχομένων από Ειδικούς Φρουρούς.  Επιπρόσθετα  οι δεκάδες χιλιάδες υποψηφίων που κάθε φορά στηρίζουν την ελπίδα και την αγωνία τους για επαγγελματική αποκατάσταση μέσα από τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, με την διατυπωθείσα άποψη  εξωθούνται άσκοπα σε κομματικά γραφεία  ενισχύοντας την κοροϊδία της πελατολόγησης  εργασιακά ευπαθών συμπολιτών μας.  Η υποτιθέμενη παραβίαση αρχών αξιοκρατίας μέσω της διαδικασίας πρόσληψης Ειδικών Φρουρών διακινήθηκε και διακινείται από μερίδα συνδικαλιστών που διαδίδουν διάφορα σενάρια δυσφήμησης του έργου μας, με σκοπό να υφαρπάξουν την εύνοια και την ψήφο αντίστοιχα, εκείνων που αγωνιούν να προσληφθούν μέσω πανελληνίων εξετάσεων   και υπηρετούν ήδη στην  Ελληνική Αστυνομία μέσω της ίδιας διαδικασίας.
 Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής διαβεβαιώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η ποιότητα των υπηρεσιών αστυνόμευσης που προσφέρουν οι Ειδικοί Φρουροί είναι τουλάχιστον εφάμιλλη του λοιπού αστυνομικού προσωπικού. Δεν υπολειπόμαστε σε ανδρεία , γνώση και υπηρεσιακό ήθος έναντι οποιουδήποτε.    Στην πράξη δε ,έχουμε αποδείξει την αξία μας και την αφοσίωση μας στην ασφάλεια του πολίτη πληρώνοντας την ακόμα και με αντίτιμο αίματος .
 Για τα παραπάνω και για πολλούς ακόμα λόγους απαιτούμε άμεσα τον επαναπροσδιορισμό της γενικότερης στάσης σας και την διόρθωση των άκρως προσβλητικών εκφράσεων στα πλαίσια του σεβασμού εργασίας και εργαζομένων."
Για το Δ.Σ
       -O-                                                                -O-       
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                            ΦΑΝΑΡΙΩΤΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ   

Πηγή : bloko.gr



Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των νέων δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP


O λιτός εξοπλισμός ενεργητικής ασφάλειας, που κατά κανόνα συνοδεύει τα αυτοκίνητα πόλης, στοίχισε στα Renault Twingo και Toyota Aygo την ανώτερη διάκριση του EuroNCAP. Στα πέντε αστέρια έφτασε με σχετική ευκολία η Mercedes-Benz GLA  
Τρανή απόδειξη ότι η διάκριση των πέντε αστέρων του EuroNCAP δεν αποτελεί, πλέον, μια ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση συνιστούν τα αποτελέσματα του τελευταίου κύκλου δοκιμών πρόσκρουσης του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή οκτώ μοντέλων που ανήκουν σε έξι διαφορετικές εταιρείες.

Ανάμεσα σε αυτά, η Mercedes-Benz GLA ήταν η μοναδική που κατάφερε να αποσπάσει την ανώτερη διάκριση των πέντε αστέρων, "σκοράροντας" 96 στα 100 στην προστασία ενηλίκων, 88 στα 100 στην προστασία παιδιών και 67 στα 100 στην προστασία πεζών.

Σημαντική συμβολή στην υψηλή βαθμολογία του γερμανικού SUV είχαν και τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας με τα οποίο εξοπλίζεται, όπως το Collision Prevention Assist, που φροντίζει για την αυτόματη ακινητοποίηση του οχήματος μόλις αντιληφθεί ενδεχόμενο πρόσκρουσης με το προπορευόμενο αυτοκίνητο.

Αντιθέτως, η μέτρια επίδοση του νέου Renault Twingo στις μετωπικές και τις πλευρικές συγκρούσεις, καθώς και ο "φτωχός" εξοπλισμός σε επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας, απέφεραν τα τέσσερα αστέρια του EuroNCAP.

Αναλυτικότερα, στη δοκιμασία της μετωπικής σύγκρουσης η μετατόπιση των πεντάλ κρύβει κινδύνους για τα κάτω άκρα του οδηγού, ενώ στις πλευρικές συγκρούσεις πιθανό χαρακτηρίζεται το ενδεχόμενο τραυματισμού του θώρακα.

Οριακά αποτελεσματικότερο στην προστασία ενηλίκων αποδείχθηκε το Toyota Aygo, υστερώντας παρόλα αυτά -σε σχέση με το Renault Twingo- στην προστασία των πεζών.

Κίνδυνος τραυματισμού στον θώρακα του οδηγού προκύπτει από την κολόνα του τιμονιού και τις επιφάνειες της κεντρικής κονσόλας, ωστόσο, η απουσία πρόσθετων εφαρμογών ενεργητικής ασφάλειας -πέρα από το υποχρεωτικό ESP- ήταν η βασική αιτία για την οποία το Toyota Aygo και μαζί τα "όμοιά" του, Peugeot 108 και Citroen C1 δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τα πέντε αστέρια του EuroNCAP.

Τέλος, την παράδοση που θέλει τα επιβατικά van που βασίζονται σε επαγγελματικές προτάσεις να μην διακρίνονται στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού, διατήρησε το ηλεκτροκίνητο Nissan e-NV200 Evalia και τα Citroen Berlingo - Peugeot Partner.

Και τα τρία μοντέλα επιβραβεύθηκαν με τρία αστέρια, ωστόσο, αρνητική εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά των γαλλικών προτάσεων στη δοκιμασία της μετωπικής, κατά κύριο λόγο, σύγκρουσης, μιας και ο θώρακας και τα κάτω άκρα του οδηγού κινδυνεύουν από την επαφή τους με τμήματα του ταμπλό και της κολόνας του τιμονιού.


Πηγή : in.gr


Μπουτάρης: «Εχετε δει ποτέ Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τατουάζ και σκουλαρίκι;»


Για το αν σκοπεύει να πρωταγωνιστήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και για τα θέματα του Δήμου Θεσσαλονίκης μίλησε τη Δευτέρα ο Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 απέρριψε με μπόλικο χιούμορ το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας: «Έχετε δει Πρόεδρο με τατουάζ;»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο, Γιώργο Παπαχρήστο και Βασίλη Χιώτη, ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε κατ' αρχάς στο θέμα της απουσίας του από τη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο της ΔΕΘ: «Δεν είχα πρόσκληση, όπως και πέρυσι» απάντησε: «Προφανώς, η κεντρική διοίκηση αισθάνεται ότι δεν χρειάζεται να ενημερώνεται για τέτοια πράγματα και αυτό είναι τεράστιο λάθος. Είδα τον Βενιζέλο χθες, επειδή πήγα στην εκδήλωση και του είπα ότι δεν θα καθίσω, γιατί είχαμε δημαιρεσίες και έπρεπε να φύγω».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δραστηριοποίησής του στην κεντρική πολιτική σκηνή ο Γ. Μπουτάρης ήταν αποστομωτικός: «Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι ένας καλός Δήμαρχος». 

«Κατά διαστήματα έχω διάφορες κρούσεις για να ανακατευτώ στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά έχω ξεκαθαρίσει ότι αυτό αποκλείεται. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι ένας καλός Δήμαρχος. Και για να είμαι καλός Δήμαρχος δίνω ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι Δήμαρχοι. Η κίνηση (των πέντε δημάρχων της Κεντροαριστεράς) συνεχίζει, με τους "λευκούς" Δημάρχους και εκτός Καμίνη-Ιωακειμίδη μετέχουν ο δήμαρχος Ηρακλείου, ο δήμαρχος Χανίων, ο δήμαρχος Λαμίας και πολλοί άλλοι, διότι το σκεπτικό μας είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει επιτέλους να αποκτήσει την οντότητα που πραγματικά πρέπει να έχει. Διότι αυτή τη στιγμή σας διαβεβαιώ ότι τη δουλειά του Δήμου θα έκανε καλύτερα ένας διορισμένος Δήμαρχος, όπως παλιά οι νομάρχες, παρά ένας εκλεγμένος δήμαρχος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γ. Μπουτάρης.

Η ερώτηση για το το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακολούθησε:

«Είναι υπερβολή… Δεν κάνω για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εχετε δει Πρόεδρο με τατουάζ; Δεν γίνεται! Ούτε με σκουλαρίκι, διότι δεν θα το βγάλω!» απάντησε με χιούμορ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

- Θα σας κατακρίνει ο Νίκος Νικολόπουλος τότε; ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ο Γ. Μπουτάρης που απάντησε: «Ε, άσε το χαμίνι αυτό τώρα…!»

«Τα αέρια του αποτεφρωτηρίου είναι λιγότερα από τζάκι του σπιτιού σας»


Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε και για το θέμα των αποτεφρωτηρίων νεκρών και των αντιδράσεων της Εκκλησίας.

«Δεν μπορεί ένας οριζόντιος νόμος να καλύπτει όλη τη χώρα. Το έχω πει επανειλημμένα ότι με τον καινούργιο νόμο και την τροποποίηση που έγινε για τα αποτεφρωτήρια λέει ότι πρέπει να γίνουν είτε μέσα είτε έξω στα κοιμητήρια. Η Εκκλησία έχει αντίρρηση να γίνουν μέσα, κακώς κατά τη γνώμη μου, αλλά αφού δεν θέλουν, εμείς θα το κάνουμε έξω. Δεν αναφέρεται καν σ’ αυτό (η Εκκλησία). Το πρόβλημα δεν είναι η αποτέφρωση, διότι δογματικά δεν απαγορεύεται. Αυτό που κατάλαβα από συζητήσεις με τους ιεράρχες είναι πως το πρόβλημα είναι η εξόδιος ακολουθία. Η Εκκλησία αρνείται να ψάλλει το νεκρό, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να διώχνει πιστούς. Δεν τον φέρνει έτσι κοντά. Πιστεύω λοιπόν ότι από τη στιγμή που ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, εμείς θα πάρουμε ένα χώρο – και τον έχουμε βρει ήδη – μέσα στη βιομηχανική ζώνη. Τα αέρια απόβλητα του αποτεφρωτηρίου σας διαβεβαιώ ότι είναι λιγότερα και από το τζάκι του σπιτιού μας και από εκεί και πέρα, θα καλέσουμε για να το κάνει ένας ιδιώτης, με πρόσκληση ενδιαφέροντος. Δεν πρόκειται να το κάνει ο δήμος. Δεν είναι υποχρέωση του Δήμου
να κάνει αποτεφρωτήριο, απλώς θα βγάλει την άδεια στο όνομά του και θα έλθουν οι ιδιώτες να το κάνουν».

Πηγή : http://www.tanea.gr/


Η Τρόικα «φρενάρει» τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ


Εκπτώσεις φόρου 15-20% (το πολύ) για τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα - Πρώτο κρας-τεστ με την Τρόικα για τις φοροελαφρύνσεις - Τι θα ισχύσει για πετρέλαιο θέρμανσης, εισφορά αλληλεγγύης και δόσεις
Από συμπληγάδες θα περάσουν, όπως όλα δείχνουν, οι φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση μέχρι τα τέλη του χρόνου. Ακόμα και για τις «διορθώσεις» στον ΕΝΦΙΑ, οι ελεγκτές της Τρόικα άρχισαν ήδη τις γκρίνιες, με συνέπειες να «φρενάρουν» το ποσοστό των μειώσεων για τα κλειστά διαμερίσματα.

Το τελικό σχέδιο των μειώσεων στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτηρίας Ακινήτων παραδίδει σήμερα το πρωί το υπουργείο Οικονομικών στις κοινοβουλευτικών ομάδες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, πριν κατατεθεί και επισήμως στη Βουλή.

Η  ρύθμιση «κλείδωσε» χθες βράδυ σε ειδική σύσκεψη στο υπουργείο υπό τον κύριο Γκίκα Χαρδούβελη, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό σχέδιο θα προβλέπει :

-  εκπτώσεις φόρου 15-20% το πολύ για τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα.

-  εισοδηματικά ή και περιουσιακά κριτήρια που περιορίζουν τον αριθμό των δικαιούχων.

Για τα άλλα αστικά ακίνητα δεν αναμένονται άλλες σημαντικές μεταβολές ή εκπτώσεις, σε σχέση με τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ που έχουν ήδη αναρτηθεί. Μόνο για τα ακίνητα στις 4.000 "εκτός σχεδίου" περιοχές, όπου είχαν εκδοθεί τα θηριώδη εκκαθαριστικά, θα υπάρξουν διορθώσεις λαθών, με μειώσεις στις φορολογητέες αξίες έως 90%, ώστε να «προσγειωθούν» στα επίπεδα του ΦΑΠ του 2013.

Από «κρισάρα» οι φοροελαφρύνσεις

Σε δεύτερη φάση, έως τον Οκτώβριο, θα ολοκληρωθούν η θα εξειδικευτούν και οι υπόλοιπες φοροελαφρύνσεις. «Πιλότος» των μειώσεων θα είναι η πορεία των εσπράξεων εσόδων, αλλά και οι αποφάσεις των ευρωπαίων για χαλάρωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Έτσι:

-  άμεσα θα μειωθεί κατά 30% ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου. Παράγοντες της αγοράς καυσίμων θεωρούν, πάντως, ότι δεν αρκεί αυτή η μείωση για να ενισχυθεί η κατανάλωση πετρελαίου.

-  σταδιακά –και όχι «μια και έξω»- θα καταργηθεί η έκτακτη εισφορά.  Σχεδιάζεται μείωση 50% εντός του 2015, ξεκινώντας αρχικά τους πρώτους μήνες του έτους από μείωση κατά 30% και στη συνέχεια προς τον Δεκέμβριο κατά 20%. Κατάργηση προβλέπεται πλέον από το 2016 και μετά.

-  μέσα στον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί η αύξηση του αριθμού των δόσεων για χρέη στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Στην κυβέρνηση μιλούν για 72-100 δόσεις. Άλλες πληροφορίες λένε ότι δύσκολα θα το δεχτεί η Τρόικα και επιμένουν για 48.

-  από φέτος, προβλέπεται "κούρεμα" προστίμων - προσαυξήσεων, καθώς και μείωση έως και 50% στο επιτόκιο προσαυξήσεων (σήμερα είναι 8% + ΕΚΤ).


Από το 2015 - και ανάλογα με τις αποφάσεις για στους στόχους για τα πρωτογενή πλεονασματα- ξεκινά:
-  η μείωση του ανώτατου συντελεστή φυσικών προσώπων από το 42% στο 32%,

-  η μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 26% στο 15%,

-  η μείωση του συντελεστών του ΦΠΑ.

Σταδιακή –και όχι άμεση και πλήρης όπως ζητούν οι ένστολοι- θα είναι από το 2015 και η  εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.  Οι οριστικές αποφάσεις για το ύψος της αναπροσαρμογής των αποδοχών τους θα ληφθούν στο πλαίσιο κατάρτισης του Προϋπολογισμού.

Πηγή : http://www.protothema.gr/


Στη δουλειά επιπλέον 5 ως και 12 χρόνια – Αλλάζουν τα όρια για τις συντάξεις


- Μεγάλες χαμένες των νέων αλλαγών οι μητέρες ανήλικων παιδιών
- Τέλος οι πρόωρες συντάξεις στα 15 χρόνια αυξάνονται κατά μια 5ετια
- Δείτε ποια είναι τα νέα όρια για μειωμένη και πλήρη σύνταξη






Η τρόικα το ξεκαθάρισε στο Παρίσι. Οι πρόωρες συντάξεις πρέπει ουσιαστικά να κοπούν ή να γίνουν ασύμφορες για τους ασφαλισμένους έτσι ώστε να ανακοπεί το κύμα συνταξιοδοτήσεων, αλλά και η αύξηση της αναλογίας συνταξιούχων/εργαζόμενων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που αφορά σε όλα τα Ταμεία αφορά στον ελάχιστο χρόνο εργασίας για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης που είναι σήμερα στα 15 έτη.

Το όριο αυξάνεται στα 20 έτη και κάπως έτσι μιλάμε για μια μίνιμουμ αύξηση της τάξης των πέντε ετών για κάθε ασφαλισμένο.

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή έρχεται στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με το ΙΚΑ να αυξάνει τις απαιτήσεις του από τα 4.500 ένσημα στα 6.000 ένσημα, ενώ παράλληλα έρχεται γενναία αύξηση σε ό,τι αφορά στην ελάχιστη ασφάλιση των γυναικών που είναι μητέρες ανήλικων παιδιών.

Και σε αυτή την περίπτωση το ελάχιστο όριο αυξάνεται από τα 5.500 ένσημα στα 7.000 ένσημα.

Σε ό,τι αφορά στα όρια συνταξιοδότησης αυτά επί της ουσίας δεν αλλάζουν. Οι αυξήσεις που φτάνουν ως και τα 12 έτη είναι... εσωτερικές υπό την έννοια ότι περικόπτεται το δικαίωμα στην πρόωρη και μειωμένη σύνταξη.

Τα όρια για πρόωρη συνταξιοδότηση λοιπόν καθορίζονται στα 62 έτη και για πλήρη στα 67 έτη.

Πηγή : newsit.gr


Εύβοια: Κατέρρευσε ο ταβερνιάρης που σκότωσε με καρέκλα σκυλίτσα, όταν έμαθε την ποινή που του επιβλήθηκε!


O δράστης αφού δελέασε με ένα κόκκαλο το θηλυκό κουταβάκι μόλις 3,5 μηνών, το χτύπησε στο κεφάλι με ξύλινη καρέκλα...





Σε νίκη του φιλοζωικού κινήματος, εξελίχθηκε η υπόθεση της αδέσποτης «Μάγκυ», την οποία σκότωσε ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στα Νέα Στύρα, την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επικύρωσε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ταβερνιάρη, ο οποίος κατέθεσε ένσταση, αλλά απορρίφθηκε και θα κληθεί να το καταβάλει.


Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Διαύγειας. Πλέον ανεμένεται η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, μετά τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του από το Λιμεναρχείο της περιοχής.

Η κτηνωδία εκτυλίχθηκε την Πέμπτη 17 Ιουλίου το βράδυ, στο λιμάνι Νέων Στύρων στην Νότια Εύβοια, με δράστη τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, ο οποίος αφού δελέασε με ένα κόκκαλο το θηλυκό κουταβάκι μόλις 3,5 μηνών, στη συνέχεια το χτύπησε στο κεφάλι με ξύλινη καρέκλα, παραμορφώνοντας όλο του το κρανίο.

Ο φόνος της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε όλη την χώρα, ενώ μεγάλη συγκέντρωση είχε πραγματοποιηθεί έξω από την ταβέρνα του δράστη.

Πηγή : newsit.gr
Φωτο : eviazoom