Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Χυδαία τρολ της υπόγας προσπάθησαν με fake news να συνδέσουν την δικηγόρο που συνελήφθη με την Ν.Δ.


 

Με εντολές άνωθεν νομίζοντας ότι θα παραπλανήσουν και θα εξαπατήσουν, τα τρολ με fake news προσπάθησαν να συνδάσουν την δικηγόρο που συνελήφθη με την Νέα Δημοκρατία.

Μην σας φανεί περίεργο εάν δεί το fake news ο τυχοδιώκτης με το θολό οικονομικό παρελθόν Κασσελάκης να το αναπαράγει για να ξεφτιλιστεί ακόμα μία φορά.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθαρίζουν σχετικά με «συκοφαντικά δημοσιεύματα και άθλιες αναρτήσεις στα social media ότι η δικηγόρος που συνελήφθη με ποσότητα ναρκωτικών, δεν έχει «ουδεμία σχέση» με το κόμμα.

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά συκοφαντικά δημοσιεύματα και άθλιες αναρτήσεις στα social media, που αναφέρουν ότι δικηγόρος η οποία συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών έχει σχέση με το κόμμα μας.

Η συλληφθείσα ουδεμία σχέση έχει με τη Νέα Δημοκρατία και ουδέποτε υπήρξε μέλος της. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας απέναντι στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, που στόχο έχουν να βλάψουν τη ΝΔ» αναφέρουν πηγές του κόμματος.



Συνελήφθη νεαρή δικηγόρος που είχε κρυμμένες στο αυτοκίνητό της 40 συσκευασίες με κοκαΐνη

 


Κατά τη διάρκεια ενός τυχαίου ελέγχου σε αυτοκίνητο που οδηγούσε μία νεαρή δικηγόρος από την Αρμενία, οι αστυνομικοί εντόπισαν εντός του οχήματος 40 (!) νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν λίγο πριν τη 1.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Σεπολίων και Αγίου Μελετίου στην Αθήνα όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν έλεγχο στο όχημα της 29χρονης δικηγόρου και εντόπισαν επιμελώς κρυμμένες 40 συσκευασίες με κοκαΐνη μικτού βάρους 33,8 γραμμαρίων καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (14-8-2024) στην περιοχή του Κολωνού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 29χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών  ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση της κατηγορουμένης στην διακίνηση ναρκωτικών, εντοπίστηκε η 29χρονη και πιστοποιήθηκε η εγκληματική της δράση.

Ειδικότερα ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν την 29χρονη να κινείται με όχημα σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας και προέβησαν σε έλεγχο, στο πλαίσιο του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός αυτού και κατασχέθηκαν:



-40- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες -33,8- γραμμ. κοκαΐνης και

ζυγαριά ακριβείας.

Η συλληφθείσα, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Εξαρθρώθηκε διεθνική εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών διαμέσου της Ελλάδας

 



Με τροχόσπιτα και 130 κιλά κεταμίνη και mdma ξεκίνησαν τα μέλη της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά μέσω της χώρας μας και εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ και τις ισραηλινές Αρχές.

Οι τέσσερις Ουκρανοί ξεκίνησαν από την Ολλανδία με σκοπό να πουλήσουν το εμπόρευμά τους σε πελάτες με τους οποίους είχαν «ραντεβού» στο Πήλιο.

Τεσσερις Ουκρανοί, τρεις άντρες και μια γυναίκα (που φέρεται να μην γνώριζε για το εμπόριο ναρκωτικών), μόνιμοι κάτοικοι Ολλανδίας, έφτασαν στο Πήλιο με δυο τροχόσπιτα, και «στρατοπέδευσαν» στη ευρύτερη περιοχή των Καλών Νερών.

Οι πελάτες τους ηταν 4 Ισραηλινοί -τρεις αντρες και μια γυναίκα- που ήρθαν στον Βόλο, μόνο για να παραλάβουν το εμπόρευμα και να αναχωρήσουν, με σκοπό την διανομή του σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η πρώτη ομάδα των Ισραηλινών που έφτασε στον Βόλο- καθώς πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες- ήταν υπό παρακολούθηση από τις Ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν δώσει “σήμα” σε όλη την Ευρώπη και ήταν σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα.

Οι αρχές του Ισραήλ γνώριζαν κάθε βήμα των εμπόρων και όταν έφτασαν προχθές στο Πήλιο, τους συνέλλαβαν σε μπλόκο στη Αγριά, όταν αναχωρούσαν από τον Βόλο, μετά την προμήθεια 30 κιλών ναρκωτικών.

Ταυτόχρονα, από άλλη ομάδα αστυνομικών γινόταν έρευνα στα τροχόσπιτα στην ευρύτερη περιοχή των Καλών Νερών και βρέθηκαν 100 κιλά κεταμίνης (50 λίτρα μέσα σε μπετόνια) και mdma σε κρύπτες. Η σύλληψή τους έγινε την Δευτέρα το βράδυ και χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, συνοδεία δικηγόρων όπου ζήτησαν τριήμερη προθεσμία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, τις οποίες απέκρυπταν σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, με σκοπό να τις μεταφέρουν και εισάγουν εντός της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο ρόλος των μελών της οργάνωσης ως εξής:

44χρονος, αρχηγικό μέλος, είχε αναλάβει τον συντονισμό-σχεδιασμό της παράνομης δράσης, τη στρατολόγηση μελών, την ανεύρεση ναρκωτικών και τη μεταφορά και παράδοσή τους στο Ισραήλ,

3 μέλη (34, 35 και 39 ετών), ήταν επιφορτισμένοι με την παραλαβή των ναρκωτικών στην Ελλάδα και το συντονισμό της μεταφοράς τους στο Ισραήλ, την ενοικίαση πλωτού σκάφους και την απόκρυψη των ουσιών σε αυτό,

4 μέλη (37, 38, 38 και 39 ετών), είχαν αναλάβει την παραλαβή των ναρκωτικών στο εξωτερικό και την εισαγωγή τους στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας, με τροχόσπιτα, εντός των οποίων τις απέκρυπταν,

άγνωστα μέλη, πλήρωμα ιστιοπλοϊκού σκάφους, ήταν επιφορτισμένα με την παραλαβή των ναρκωτικών στην Ελλάδα και τη δια θαλάσσης μεταφορά αυτών στο Ισραήλ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με Ισραηλινές Αρχές, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, μεταφορά και εισαγωγή και απόκρυψη στην ελληνική επικράτεια ναρκωτικών ουσιών, και στην περαιτέρω μεταφόρτωσή τους σε πλωτά σκάφη με προορισμό το Ισραήλ.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Αυγούστου έως πρωινές ώρες της Τρίτης 13 Αυγούστου 2024 σε περιοχή του Βόλου, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, υπό τον συντονισμό του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν συνολικά -8- μέλη της οργάνωσης.

Προηγήθηκε ενδελεχής έρευνα από την οποία προέκυψε ότι τα μέλη είχαν συστήσει πολυμελή εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες με σκοπό την αποκόμιση μεγάλου ύψους χρηματικών ποσών.

Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, τις οποίες απέκρυπταν σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, με σκοπό να τις μεταφέρουν και εισάγουν εντός της ελληνικής επικράτειας. Στη συνέχεια, οι ναρκωτικές ουσίες μεταφορτώνονταν σε πλωτό σκάφος, εντός μπιτονιών, με τελικό προορισμό το Ισραήλ.

Παράλληλα, διακριβώθηκε ο ρόλος των μελών της οργάνωσης ως εξής:

  • 44χρονος, αρχηγικό μέλος, είχε αναλάβει τον συντονισμό-σχεδιασμό της παράνομης δράσης, τη στρατολόγηση μελών, την ανεύρεση ναρκωτικών και τη μεταφορά και παράδοσή τους στο Ισραήλ,
  • -3- μέλη (34, 35 και 39 ετών), ήταν επιφορτισμένοι με την παραλαβή των ναρκωτικών στην Ελλάδα και το συντονισμό της μεταφοράς τους στο Ισραήλ, την ενοικίαση πλωτού σκάφους και την απόκρυψη των ουσιών σε αυτό,
  • -4- μέλη (37, 38, 38 και 39 ετών), είχαν αναλάβει την παραλαβή των ναρκωτικών στο εξωτερικό και την εισαγωγή τους στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας, με τροχόσπιτα, εντός των οποίων τις απέκρυπταν,
  • άγνωστα μέλη, πλήρωμα ιστιοπλοϊκού σκάφους, ήταν επιφορτισμένα με την παραλαβή των ναρκωτικών στην Ελλάδα και τη δια θαλάσσης μεταφορά αυτών στο Ισραήλ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:




  • -53- κιλά και -240- γραμμ. ναρκωτικής ουσίας MDMA,
  • -50- κιλά και -250- γραμμ. κεταμίνης,
  • -7- γραμμ. κάνναβης,
  • -2.450- ευρώ,
  • -3.460- σεκέλ Ισραήλ,
  • όχημα,
  • -2- τροχόσπιτα,
  • -13- κινητά και
  • -14- μπιτόνια.


Το παράνομο οικονομικό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, λαμβάνοντας υπόψη την επαγγελματική υποδομή, τη συνεχή δράση και τη γεωγραφική εξάπλωσή της, εκτιμάται ότι ξεπερνά τα -2.500.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και σύλληψη των υπόλοιπων μελών συνεχίζονται.


Κώστας Βουκελάτος



Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Παραιτήθηκε η πρόεδρος στη σκιά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων

 


Την παραίτησή της ανακοίνωσε η πρόεδρος του πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης Μινούς Σαφίκ, μετά από μια «περίοδο κρίσης» κατά της οποίας το ίδρυμα έγινε το επίκεντρο φοιτητικών διαδηλώσεων εναντίον του πολέμου στη Γάζα.

«Κάνω αυτή την ανακοίνωση τώρα προκειμένου η νέα διοίκηση να έχει τοποθετηθεί πριν από την έναρξη του επόμενου εξαμήνου», ανέφερε σε μήνυμά της που δημοσιεύθηκε στη φοιτητική εφημερίδα του Κολούμπια.

Η Σαφίκ ήταν επικεφαλής του πανεπιστημίου από τον Ιούλιο του 2023. Ήταν ένα από τα πρώτα ιδρύματα που κινητοποιήθηκαν στην αρχή του πολέμου που οδήγησε το Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την αιματηρή επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης στο έδαφός του στις 7 Οκτωβρίου.

Ακτιβιστές και φοιτητές απομακρύνθηκαν διά της βίας στις 30 Απριλίου από αστυνομικές μονάδες αντιμετώπισης ταραχών και η παραδοσιακή μεγάλη τελετή απονομής πτυχίων ματαιώθηκε. Έκτοτε, οι περισσότεροι φοιτητές έφυγαν από την πανεπιστημιούπολη για τις διακοπές του καλοκαιριού.

Σφοδρή κριτική δέχθηκε η διοίκηση για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης

Το Κολούμπια δέχθηκε πυρά εκατέρωθεν, με τη μία πλευρά να το κατηγορεί ότι δεν καταπολεμούσε με αρκετό σθένος τον αντισημιτισμό και την άλλη, ότι αντιμετώπισε με υπέρμετρη αυστηρότητα φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές, καλώντας την αστυνομία να επέμβει.

Έχοντας δεχθεί σφοδρή κριτική για το ότι κάλεσε την αστυνομία, η πρόεδρος Μινούς Σαφίκ, οικονομολόγος αιγυπτιακής καταγωγής με βρετανική και αμερικανική υπηκοότητα, πέρασε από ακρόαση στο Κογκρέσο μαζί με προέδρους άλλων πανεπιστημίων, που κατηγορήθηκαν ότι δεν έκαναν αρκετά για να προστατεύσουν τους Εβραίους φοιτητές.

«Δύσκολο να ξεπεραστούν οι διαφορετικές απόψεις»

Κατά την διάρκεια αυτής της «περιόδου κρίσης», ήταν «δύσκολο να ξεπεραστούν οι διαφορετικές απόψεις μέσα στη δική μας κοινότητα», έγραψε η Σαφίκ. «Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είχα την ευκαιρία να σκεφθώ και αποφάσισα ότι η παραίτησή μου θα επιτρέψει στο Κολούμπια να αντιμετωπίσει καλύτερα τις μελλοντικές προκλήσεις».

Πρόσθεσε ότι προσπάθησε «να αντιμετωπίσει όλο τον κόσμο με ισότιμο τρόπο και συμπόνια» και δήλωσε ότι οι «απειλές» σε βάρος συναδέλφων και φοιτητών της καθώς και της ιδίας ήταν «οδυνηρό» βίωμα.

Πριν από την Σαφίκ, η πρόεδρος του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια Ελίζαμπεθ Μαγκίλ και η ομόλογός της στο Χάρβαρντ Κλοντίν Γκέι παραιτήθηκαν σε σχέση με τη σύγκρουση αυτή, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο αντίστοιχα.



Εξιχνιάστηκε η επίθεση με καυστικό υγρό σε 26χρονο – Δύο συλλήψεις

 


Δύο άτομα που σχετίζονται με την επίθεση με καυστικό υγρό σε 26χρονο εργαζόμενο στο Ρέθυμνο έχουν συλλάβει οι Αρχές, ενώ αναζητούν και τρίτο.

Το cretapost αναφέρει ότι το σχέδιο της επίθεσης σε βάρος του 26χρονου εργαζομένου ήταν οργανωμένο.

Ένας 40χρονος που οργάνωσε την επίθεση φαίνεται ότι είχε οικονομικές διαφορές με τον 26χρονο και αποφάσισε να οργανώσει την επίθεση. Προσέλαβε έναν 40χρονο και έναν 50χρονο και με την καθοδήγησή του, τους είπε πού θα βρουν το θύμα ώστε να του επιτεθούν.

Οι αστυνομικοί αφού ταυτοποίησαν τους δράστες συνέλαβαν τον 40χρονο οργανωτή και τον 50χρονο δράστη ενώ αναζητούν τον τρίτο.

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση έγινε τις πρωινές ώρες της 31ης Ιουλίου όταν ο 26χρονος είχε παρκάρει με το αυτοκίνητό του στην περιοχή του Κουμπέ προκειμένου να πάει στην εργασία του.

Την ώρα που βγήκε από το όχημά του, πέρασε από δίπλα του ένα μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν κράνη και του πέταξαν ποσότητα υγρού στο πρόσωπο. Στη συνέχεια έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η έρευνα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., έδειξε ότι δεν έριξαν στον 26χρονο καυστικό υγρό αλλά ένα άλλο υγρό που του προκάλεσε προβλήματα.

Ο 26χρονος άρχισε να φωνάζει και εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε παρακείμενη επιχείρηση έσπευσαν να τον βοηθήσουν ενώ ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες του ασθενοφόρου αφού του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με πηγές του cretapost, το καυστικό υγρό βρήκε τον άτυχο άνδρα ξώφαλτσα στο μάτι.



BBC: Γιατί ο Πούτιν δεν έχει καταφέρει να εκδιώξει τους Ουκρανούς από το Κουρσκ

 


Η ρελάνς που έκανε το Κίεβο με την εισβολή και εν συνεχεία προέλαση στο ρωσικό Κουρσκ έχει φέρει νέα δεδομένα στον πόλεμο της Ουκρανίας με την Ρωσία με τους διεθνείς αναλυτές να επιχειρούν να διαβλέψουν ποια θα είναι η επόμενη τροπή της σύρραξης που έχει συγκλονίσει την Γηραιά Ήπειρο τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό το BBC με ανάλυσή του σκιαγραφεί τις κινήσεις των δύο πλευρών και επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα, «γιατί ο Πούτιν δεν έχει καταφέρει ακόμη να εκδιώξει τους εισβολείς από το Κουρσκ». Όπψς χαρακτηριστικά γράφει ο Γουίλ Βέρνον για το BBC, σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές η Μόσχα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις εφεδρείες στις οποίες έχει έλλειψη και κατ επέκταση δεν μπορεί να διαθέσει στο νέο αυτό μέτωπο του πολέμου.

Η αστραπιαία ουκρανική επίθεση διανύει πλέον την ένατη ημέρα της και η Ρωσία όχι μόνο πασχίζει να απωθήσει την Ουκρανία, αλλά φαίνεται ανίκανη να σταματήσει την προέλαση.

Η κρατική τηλεόραση δείχνει εικόνες από ρωσικά άρματα μάχης που φορτώνονται για να σταλούν στην περιοχή του Κουρσκ, αλλά οι αναλυτές λένε ότι ο ρωσικός στρατός δεν έχει επαρκή αποθέματα για την επιχείρηση, λέει το BBC.

Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρει πως μητέρες Ρώσων κληρωτών στρατιωτών λένε στους δημοσιογράφους ότι οι νεαροί γιοι τους θα σταλούν σύντομα στην περιοχή - δύσκολα η επίλεκτη δύναμη που είναι απαραίτητη για την απόκρουση των σκληροτράχηλων ουκρανικών στρατευμάτων.

Τους τελευταίους μήνες, η Μόσχα πραγματοποιεί τη δική της επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, ρίχνοντας κύματα στρατευμάτων εναντίον των ουκρανικών αμυντικών γραμμών προκειμένου να καταλάβει μερικά χιλιόμετρα εδάφους. Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι η Ρωσία έχασε 70.000 άνδρες μέσα σε μόλις δύο μήνες - κατά μέσο όρο περίπου 1.000 άνδρες την ημέρα. Η Ρωσία, όπως φαίνεται, έχει ελάχιστα αποθέματα που της έχουν απομείνει.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι η Ουκρανία έχει καλύτερες πληροφορίες, μεταξύ άλλων και από τους δυτικούς συμμάχους, και καλύτερα εκπαιδευμένους στρατιώτες. Η δομή διοίκησης της είναι πιο αποτελεσματική από τη ρωσική. Το Κίεβο εξαπέλυσε την επίθεσή του στο πιο αδύναμο σημείο των ρωσικών γραμμών και οι εξαιρετικά ευέλικτες δυνάμεις του κατάφεραν να εισχωρήσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος. Πέρυσι, οι μισθοφόροι Wagner του Yevgeny Prigozhin στασίασαν και βάδισαν εκατοντάδες χιλιόμετρα προς τη Μόσχα. Τότε, όπως και τώρα, ο ρωσικός στρατός φάνηκε αδύναμος να τους σταματήσει.

Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι ελέγχει την Sudzha

Ο αρχιστράτηγος της Ουκρανίας υποστήριξε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα ελέγχουν πλέον πλήρως τη ρωσική συνοριακή πόλη Sudzha.

Σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο Telegram, ο Oleksandr Syrskyi φαίνεται να λέει στον πρόεδρο Volodymyr Zelensky ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν πλέον «ολοκληρώσει» την «έρευνα και την καταστροφή» των ρωσικών στρατευμάτων στη Σούζα, μια πόλη στην περιοχή του Κουρσκ.



Το BBC δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει αυτό ανεξάρτητα και δεν είναι βέβαιο ποιο ακριβώς ποσοστό του ρωσικού εδάφους στο Κουρσκ έχει καταληφθεί από το Κίεβο.

Ωστόσο, όπως αναφέραμε λίγο νωρίτερα, ένα ουκρανικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ που γυρίστηκε μέσα στη ρωσική πόλη Σούτζα έδειξε Ουκρανούς στρατιώτες να αφαιρούν μια ρωσική σημαία από ένα τοπικό σχολείο.

Ο Ζελένσκι εξετάζει τη δημιουργία «στρατιωτικών γραφείων» στο Κουρσκ

Στο ίδιο πλαίσιο, στο Κίεβο φαίνεται πως έχει «ανοίξει η όρεξη» για περαιτέρω οργάνωση και όπως αναφέρει το BBC, εξετάζει το άνοιγμα στρατιωτικών γραφείων στο Κουρσκ.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο Ζελένσκι λέει ότι μίλησαν για τα βασικά ζητήματα της περιοχής μετά την εισβολή της Ουκρανίας - δηλαδή την ασφάλεια και την ανθρωπιστική βοήθεια.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξωτερική, ο Ζελένσκι τονίζει ότι «η Ουκρανία υπερασπίζεται τον εαυτό της και τις ζωές του λαού της», αλλά θα ακολουθήσει αυστηρά το διεθνές δίκαιο.


Πηγή : protothema.gr




Συλλήψεις στη Μύκονο για δύο υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών

 


Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, σε συνεργασία με Κλιμάκιο Ειδικών Δράσεων και Ο.Π.Κ.Ε. Αθηνών και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου KAGIA, διερευνήθηκαν και εξιχνιάσθηκαν -2- υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών στη Μύκονο.

Πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, 12 Αυγούστου 2024, κατά την οποία εντοπίστηκαν και συνελήφησαν -4- αλλοδαποί, -2- εκ των οποίων δρούσαν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες –κατά περίπτωση- για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και πλαστογραφία.

Πιο αναλυτικά:

1η περίπτωση

Κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφοριών, ταυτοποιήθηκαν -2- αλλοδαποί οι οποίοι, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2024, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη Μύκονο, για την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους, ενεργώντας με διακριτούς ρόλους.

Ειδικότερα, τα -2- μέλη είχαν αναλάβει την παράδοση ναρκωτικών στους αγοραστές στο χώρο τους, ενώ το μέλος που αναζητείται, συντόνιζε τις πωλήσεις ναρκωτικών, επικοινωνώντας με τους υποψήφιους πελάτες μέσω διαδικτυακών εφαρμογών. Ο ίδιος ενημέρωνε για τις τιμές και το είδος των ουσιών, αποστέλλοντας σχετικό τιμοκατάλογο, ενώ διευκρίνιζε και τα ρούχα που φορούσαν οι μεταφορείς για να είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι.

Παράλληλα, οι συλληφθέντες δρούσαν με συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi):

  • για τη μετάβασή τους στον τόπο πραγματοποίησης των αγοραπωλησιών, χρησιμοποιούσαν μοτοσυκλέτες που ενοικίαζαν με βραχυχρόνια μίσθωση από εταιρεία της Μυκόνου, τις οποίες άλλαζαν συχνά,
  • προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί, χρησιμοποιούσαν ρουχισμό που παρέπεμπε σε ενδυμασία τουριστών (μαγιό, ανοιχτό πουκάμισο), καθώς και προστατευτικό κράνος, ενώ
  • για την αποφυγή της ταυτοποίησής τους, μετέφεραν τις ουσίες εντός συσκευασιών φαρμακευτικών χαπιών.

2η περίπτωση

Από τη μεθοδική προανακριτική έρευνα, και κατόπιν ανάλυσης πληροφοριακών στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν -2- αλλοδαποί (45χρονος και 44χρονη), οι οποίοι εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια και, τουλάχιστον από την 6 Αυγούστου 2024, διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στη Μύκονο.

Για την επίτευξη του παράνομου σκοπού τους, τα δύο άτομα, χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενο Ι.Χ. όχημα και λαμβάνοντας μέτρα απόκρυψης της πραγματικής τους ταυτότητας, διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης, κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και ναρκωτικών δισκίων, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όπως προέκυψε, τα δύο άτομα απέκρυπταν τα ναρκωτικά εντός μεταλλικού κυτίου ασφαλείας (safe box) που διέθετε το τουριστικό κατάλυμα όπου διέμεναν

προσωρινά, ενώ για τη διακίνησή τους απέκρυπταν τις ουσίες σε σημεία που δυσχέραιναν τον εντοπισμό τους (στηθόδεσμο 44χρονης).

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προανάκρισης, βρέθηκαν στην κατοχή τους πλαστά έγγραφα, που όπως προέκυψε, χρησιμοποίησαν για την παράνομη είσοδό τους στη χώρα μας.

Συνολικά, στις δύο υποθέσεις, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:





  • -36,03- γραμμ. κοκαΐνης,
  • -14,43- γραμμ. ναρκωτικής ουσίας 2-CB (ροζ κοκαΐνη),
  • -12,58- γραμμ. MDMA,
  • -25,24- γραμμ. κάνναβης,
  • -196- χάπια ecstasy,
  • -97- ναρκωτικά δισκία,
  • -28,89- γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,
  • -2,77- γραμμ. παραισθησιογόνων μανιταριών,
  • -13.834- ευρώ,
  • -340- δολάρια ΗΠΑ,
  • -2- μοτοσυκλέτες,
  • -6- κινητά και
  • ηλεκτρονική ζυγαριά.

Οι κατασχεθείσες ουσίες θα αποσταλούν στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για περαιτέρω ανάλυση, ενώ τα χρηματικά ποσά θα κατατεθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Επιπλέον, τα πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Συνελήφθη από την ΔΙ.ΑΣ. αλλοδαπός για ληστεία σε βάρος εγκυμονούσας σε κατάστημα στον Πειραιά

 



Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες χθες (13-8-2024) στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 33χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για ληστείες κατ’ επάγγελμα και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 13-8-2024, ο 33χρονος εισήλθε σε κατάστημα στην περιοχή του Πειραιά, και με την απειλή μαχαιριού σε βάρος εγκυμονούσας υπαλλήλου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό και διέφυγε.

Άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για την διαπραχθείσα ληστεία, προέβησαν σε συνεχείς και στοχευμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό του δράστη.

Στο πλαίσιο αυτό, εντόπισαν τον 33χρονο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της εν λόγω ληστείας ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι.

Ο κατηγορούμενος ταυτοποιήθηκε ως δράστης επιπλέον 2 περιπτώσεων ληστειών, που έλαβαν χώρα τη 7 και 12 Αυγούστου 2024 σε καταστήματα στην περιοχή του Πειραιά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις δυνάμεις αεροπυρόσβεσης στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε εχθές Τετάρτη το πρωί την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας όπου εδρεύουν πυροσβεστικά αεροσκάφη της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης και της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών.

«Εγώ να σας πω ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ”. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό το οποίο κάνετε, θα έλεγα ειδικά για τους χειριστές των CL-215, έχω πλήρη αίσθηση του τι σημαίνει να πετάς με αεροπλάνα τα οποία είναι αρκετά καταπονημένα. Και βέβαια ξέρω και πόσο μεγάλη δουλειά γίνεται και από τους τεχνικούς υποστήριξης για να μπορείτε να τα κρατάτε τα αεροσκάφη στον αέρα.

Εμείς από πλευρά μας έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να φέρουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα τα καινούργια Canadair 515. Έχουμε υπογράψει τη σχετική σύμβαση. Πρωταγωνιστήσαμε στο να υπάρχει μία μεγάλη παραγγελία από πλευράς Ευρώπης, ώστε να μπει μπροστά η γραμμή παραγωγής. Γιατί όλοι όσοι παραπονιούνται ότι δεν τα έχουμε νωρίτερα, πολύ απλά δεν γνώριζαν ότι τα αεροπλάνα αυτά δεν παράγονται και πρέπει να υπάρχει μία μεγάλη παραγγελία για να μπορέσουν να μπουν μπροστά.

Ξέρουμε, όμως, ότι για τα επόμενα χρόνια ακόμα -σίγουρα για τα επόμενα τρία χρόνια-, θα πρέπει να αρκεστούμε σε αυτά τα οποία έχουμε. Και θέλω να γνωρίζετε πόσο όλη η κοινωνία εκτιμά αυτό το οποίο κάνετε σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Το έχω πει πολλές φορές, προσπαθούμε πάντα να γίνουμε καλύτεροι. Δεν περιμένουμε η λύση να έρθει μόνο από τον αέρα. Χρειάζεται πολύ σημαντική δουλειά να γίνει στο κομμάτι της πρόληψης. Νομίζω ότι έχουμε βάλει κάποια πρώτα σημαντικά θεμέλια σε αυτή την κατεύθυνση.

Να αντιληφθούμε ότι αυτή είναι μία συνολική προσπάθεια σε μία εποχή μεγάλης κλιματικής κρίσης την οποία νομίζω τη βιώνουμε όλοι. Πρέπει διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι. Και από όποια αστοχία μας ή από όποια φωτιά ξεφεύγει, πάντα να κοιτάμε να μαθαίνουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο.

Βέβαια, αυτό το οποίο δεν θέλω σε καμία περίπτωση είναι στα πλαίσια μιας πολιτικής αντιπαράθεσης να απαξιωθεί όλη η δουλειά του κρατικού μηχανισμού.

Οι ίδιοι οι πιλότοι, οι ίδιοι οι πυροσβέστες, οι ίδιοι οι εθελοντές έχουν κάνει τη δουλειά αυτή. Άρα, και από κάθε φωτιά η οποία ξεφεύγει παίρνουμε τα μαθήματά μας, ειδικά, θα έλεγα, για τις πολύ δύσκολες ζώνες στις οποίες και εσείς πρακτικά δεν μπορείτε να επιχειρήσετε, που αφορούν την επαφή του δάσους με τον αστικό ιστό», ανέφερε ο Πρωθυπουργός συνομιλώντας με τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη, ενημερώθηκε για τις αποστολές των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair CL-215 και CL-415 που συμβάλλουν στο απαιτητικό έργο κατάσβεσης των πυρκαγιών, ενώ επισκέφθηκε και τη Μοίρα Συντήρησης Αεροσκαφών, όπου συνομίλησε με τους τεχνικούς που συντηρούν τα αεροσκάφη καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου για να ανταποκρίνονται με αποτελεσματικότητα στις αποστολές τους.

Ο Πρωθυπουργούς συνομίλησε επίσης με τους Αμερικανούς πιλότους των ελικοπτέρων Erickson που χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης, καθώς και τους Ιταλούς πιλότους πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair και τους Γάλλους πιλότους του ελικοπτέρου Super Puma που έχουν έλθει στην Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (rescEU) για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.



Κάθε μέρα και μία βλακεία από τον τυχοδιώκτη Κασσελάκη δείχνοντας το πόσο εθνικά επικίνδυνος είναι

 


Δεν φτάνει το σώου που κάνει ο τυχοδιώκτης με το θολό οικονομικό παρελθόν Στέφανος Κασσελάκης, νομίζοντας ότι οι Έλληνες συγκινούνται με τα στημένα, κάνει και άθλιες δηλώσεις που εκτός από βλακείες και ηλιθιότητες, προσβάλλοντας τα σώματα ασφαλείας, και δείχνει ο ανεύθυνος το πόσο εθνικά επικίνδυνος είναι.

Μετά το σώου Κασσελάκη με τα άτυχα σκυλάκια που παράτησαν ΚΤΗΝΗ στην μοίρα τους για να καούν, την δήθεν υιοθεσία σκύλου, που καλύφθηκε από κάμερες και φωτογράφους που κουβαλάει συνέχεια μαζί του ο τυχοδιώκτης για τις στημένες φωτογραφίες, ήρθε η ώρα να μαγειρέψει κιόλας για τους πυρόπληκτους, και δεν πρόλαβε να βάλει στολή και να κάνει ότι σβήνει και την φωτιά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τις διακοπές στην Μύκονο «ξεκίνησε τον λαϊκισμό» όπως λέει και η ΝΔ.

«Είμαι για δεύτερη μέρα στο πεδίο, ετοιμάζοντας γεύματα για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας. Απέναντι στις δράσεις μας αυτό το άκομψο, στημένο επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη», αναφέρει το απόλυτο πολιτικό νούμερο της χώρας Στέφανος Κασσελάκης σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και συνεχίζοντας την γελοιότητα σχολιάζει ότι «χειροκροτούνται μεταξύ τους που άφησαν για πρώτη φορά στην ιστορία να καεί ο αστικός ιστός της πρωτεύουσας. Χειροκροτούνται μεταξύ τους που άφησαν μία φωτιά να διανύσει 40 χιλιόμετρα σε λίγες ώρες, χωρίς καμία γραμμή άμυνας». Προσθέτει επίσης για να ξεφτιλιστεί περισσότερο ότι ο πρωθυπουργός «δεν αποπέμπει τον υπουργό της καταστροφής. Δεν αποπέμπει τον υφυπουργό που την ώρα της τραγωδίας έκανε clubbing» και «με εντολή Γκρίνμπεργκ, πηγαίνει να κάνει τον Τομ Κρουζ στην αεροπορική βάση Ελευσίνας».

«Ώρα λοιπόν να τεθεί το ερώτημα: Με ένα F35 λιγότερο, πόσα πυροσβεστικά οχήματα αγοράζεις; Η απάντηση είναι: Τριακόσια», αναφέρει, σημειώνοντας ότι όμως «τότε θα χρειάζονταν προσλήψεις και εκείνος έχει εγκαταλείψει την πυροπροστασία στην τύχη της». «’Αλλωστε, στα εξοπλιστικά είναι οι μεγάλες μίζες», προσθέτει.

«Ας καταλάβει αυτή η κυβέρνηση έστω την ώρα της παρακμής της: Η ‘Αμυνα του τόπου μας ξεκινά με τη δυνατότητα να προστατεύουμε τις ζωές και την περιουσία του λαού μας», σχολιάζει το απόλυτο πολιτικό νούμερο και τυχοδιώκτης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση:

«Όσα έχει αναφέρει από χθες ο κ. Κασσελάκης στο ρεσιτάλ λαϊκισμού του, με αλλεπάλληλες δηλώσεις πάσης φύσεως, έχουν απαντηθεί αναλυτικά με στοιχεία.

Το ότι έχει αδυναμία κατανόησής τους είναι δικό του πρόβλημα.

Το να περιλαμβάνει, όμως, στο λαϊκίστικο αφήγημά του και την αμυντική θωράκιση της χώρας, τον καθιστά εκτός από γραφικό και επικίνδυνο».




Γαλλία: Οι δυο πιλότοι που αγνοούνταν εντοπίστηκαν νεκροί



Δυο χειριστές της πολεμικής αεροπορίας, που αγνοούνταν μετά τη σύγκρουση εν πτήσει δυο μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων Rafale στην ανατολική Γαλλία χθες Τετάρτη, είναι νεκροί, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αργά το βράδυ μέσω X.

«Πληροφορούμαστε με θλίψη τον θάνατο του σμηναγού Σεμπαστιέν Μαμπίρ και του υποσμηναγού Ματίς Λοράνς σε αεροπορικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης με Rafale», ανέφερε ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Διεξάγονταν εντατικές έρευνες μετά τη σύγκρουση των δυο μαχητικών, σε τομέα της Κολομπί λε Μπελ (Λορένη). Τρίτος πιλότος, χειριστής του άλλου αεροσκάφους, μπόρεσε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος του κι είναι σώος.



Επέτειος της χυδαιότητας ΣΥΡΙΖΑ - ΜΚΟ για την δήθεν νεκρή Μαρία του Έβρου - Μέχρι σήμερα είναι αμετανότητοι

 



Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και οι ΜΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλαν εκατομμύρια από την εκμετάλλευση λαθρομεταναστών και μεταναστών, και δεν δίσταζαν να διασύρουν την Ελλάδα για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εθισμένος στον ψέμα, την απάτη, την λάσπη, στην χυδαιότητα, και τώρα έχουν και άξιο αντιπρόσωπο όλων των παραπάνω για να ηγείται της ξεφτίλας.



Ένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει την αλληλουχία fake news, προπαγάνδας και δυσφήμησης της χώρας μας για την περίφημη υπόθεση της δήθεν νεκρής μικρής Μαρίας στον Έβρο κυκλοφόρησε το editor.gr.

Ποιος θα ξεχάσει την χυδαιότητα των Συριζαίων, και ειδικά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη που προσπάθησε με κάθε τρόπο να ξεφτιλίσει την Ελλάδα στην ευρώπη, στήνοντας ένα fake news.

Το ντοκιμαντέρ υπενθυμίζει όλους όσοι μιλούσαν για την υπόθεση των «38» του Έβρου, όσους εντός και εκτός Ελλάδος κατηγόρησαν την χώρα μας για ολιγωρία, παρά την άμεση διάψευση των γεγονότων από την ελληνική πολιτεία. 

Το ντοκιμαντέρ ξεκινάει από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης της είδησης όταν μια ΜΚΟ που ήταν στημένη, ενημέρωσε της αρχές για εγκλωβισμένους μετανάστες σε νησίδα, σε συνοριακή γραμμή στον Έβρο με την Τουρκία. 

Από εκεί την στιγμή και ύστερα η Ελλάδα δέχθηκε μια ακατάσχετη επίθεση από ΜΜΕ, ΜΚΟ, βουλευτές και ευρωβουλευτές της Αριστεράς και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο βιολί τον Κώστα Αρβανίτη, που είχαν ως αποτέλεσμα την δυσφήμιση της χώρας μας.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης από τις αρχές Σεπτεμβρίου είχε αποκαλύψει στην Βουλή τα fake news και τις αναντιστοιχίες στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ωστόσο θα έπρεπε να περάσει καιρός και μετά από ενδελεχή δημοσιογραφική έρευνα εγχωρίων αλλά και ξένων ΜΜΕ απεδείχθη ότι όχι μόνο δεν υπήρχε νεκρή 5χρονη Μαρία, όχι μόνο οι 38 δεν βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, αλλά όπως φάνηκε και από την πορεία της δήθεν ταλαιπωρημένης και στημένης απο κάποιους στην υπόθεση Μπαϊντά η οποία τελικά βρέθηκε στην Γερμανία, επρόκειτο για και κατασκευασμένη υπόθεση.

Όπως αποκάλυψε τότε η Καθημερινή της Κυριακής και ο δημοσιογράφος Γιάννης Σουλιώτης, η μικρή Μαρία όχι απλώς δεν πέθανε από δάγκωμα σκορπιού, όπως ισχυρίζονταν οι πρόσφυγες-μετανάστες στα μηνύματά τους στα social media, αλλά η όλη επιχείρηση ήταν σκηνοθετημένη από τους διακινητές, ώστε να υποχρεώσουν τις ελληνικές αρχές να τους υποδεχθούν και να τους περιθάλψουν στην Ελλάδα.

Όπως αφηγείται στην "Καθημερινή" ένας από τους πρόσφυγες και αυτόπτης μάρτυρας, η ιδέα ήταν του διακινητή και την έφερε σε πέρας η γνωστή Μπαϊντά που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης.

Όπως λέει, ξάπλωσε το παιδί στο χώρα, το έβαψε με μέικ απ και του έβαλε δίπλα λίγη τροφή για να φαίνεται ότι έχει πεθάνει και έχει βγάλει τη τροφή του από το στόμα, αφού υποτίθεται είχε πάθει δηλητηρίαση. Εβγαλε φωτογραφίες και τις έστειλε άγνωστο που…



Όταν τέλειωσε η φωτογράφιση, έπλυναν το παιδί και έκοψαν τα μαλλιά της για να μην θυμίζει το κορίτσι στη φωτογραφία. Λίγες ώρες μετά την φωτογράφιση ήρθε η ίδια κοπέλα και απευθυνόμενη στην ομάδα είπε στους συμπατριώτες της ότι σύντομα θα κατάφερναν να φύγουν.

Αυτό συνέβη οκτώ ημέρες αφού η ομάδα βρισκόταν πάνω στη νησίδα και περίμενε οδηγίες από το διακινητή για το πώς θα συνέχιζαν το ταξίδι τους προς Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία αυτή προκάλεσε μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι περίπου αφήνει τους πρόσφυγες- μετανάστες να πεθάνουν στον Εβρο για να μην τους δεχθεί σε ελληνικό έδαφος και να κόψει τις ροές από την Τουρκία, ενώ το ίδιο story δημοσίευσε και το Spiegel, αλλά μετά αναγκάστηκε να κατεβάσει τα δημοσιεύματα καθώς παραδέχθηκε ότι ήταν fake news.

Νεότερα δημοσιεύματα έχουν αποκαλύψει ότι η Μπαϊντά δεν ήταν κάποιο τυχαίο άτομο, αλλά μια δραστήρια ακτιβίστρια που ζει στη Γερμανία, με τον τρόπο ζωής της έτσι όπως τον αποκαλύπτει μέσω των αναρτήσεών της στα social, να δημιουργεί πολλές απορίες για τον ρόλο της και τις διασυνδέσεις της.




Ο πρόσφυγας- μετανάστης λέει ακόμα στην Καθημερινή ότι αποφάσισε να μιλήσει και να αποκαλύψει την απάτη για τη μικρή Μαρία, γιατί δεν θέλει να έχει προβλήματα με τη δικαιοσύνη, καθώς είναι σε εξέλιξη έρευνα.

Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι αποκαλύπτει ότι αυτοί που ανέλαβαν να δώσουν το παιδί τους για τη μαϊμού φωτογράφιση, ήταν μια οικογένεια προσφύγων- μεταναστών που είχαν πληρώσει τα λιγότερα στους διακινητές και αργότερα δασκάλεψαν το παιδί να λέει ότι ονομάζεται Μάγια αντί για Μαρία- αφού η Μαρία είχε πεθάνει υποτίθεται- ενώ επισημαίνει ότι η πρώτη προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα απέτυχε, καθώς όταν βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος άγνωστοι κουκουλοφόροι τους εντόπισαν, τους έδειραν και τους έστειλαν πίσω.

Ετσι αποφάσισαν να βάλουν μπρος τα μεγάλα μέσα. Τον θάνατο ενός παιδιού, ώστε να εκβιάσουν τις ελληνικές αρχές υπό την πίεση των καταγγελιών των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, και συντονιστές τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Αταίριαστοι" ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, Γιάννης Σουλιώτης, πρόκειται για Σύρο πρόσφυγα που συμμετείχε στην ομάδα των 38 ατόμων και σύμφωνα με τη δική του εκδοχή δεν υπάρχει νεκρό παιδί.

Ο ίδιος είπε ότι ήταν μια ιστορία που σκηνοθέτησαν, προκειμένου να συνεχίσουν ανεμπόδιαστα την πορεία τους προς το ελληνικό έδαφος. Το σενάριο το υπέδειξε ο διακινητής μέσω μιας νεαρής γυναίκας από την Συρία που ταξίδευε μαζί με την ομάδα των 38.

Η γυναίκα είχε μαζί της ένα power bank και εκείνη έκανε τις επικοινωνίες με τον διακινητή και μετέφερε τις οδηγίες για το πώς έπρεπε να σκηνοθετήσουν τον θάνατο ενός ανήλικου κοριτσιού.

Δείτε απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ στο παρακάτω βίντεο :





ΚΤΗΝΟΣ στα Μέγαρα πέταξε με μια πέτρα στο λαιμό σκυλάκι και το έπνιξε - Σκληρές φωτογραφίες

 



Σύμφωνα με ανάρτηση την οποία συνοδεύουν σκληρές φωτογραφίες, στην παραλία των Μεγάρων στο τοίχος της Αγίας Τριάδας, ψαροντουφεκάς βρήκε το σκυλάκι πνιγμένο.

Το ΚΤΗΝΟΣ η τα ΚΤΗΝΗ που είναι επικίνδυνοι και την ασφάλεια των πολιτών, είχαν δέσει το κεφάλι και τα πόδια του άτυχου σκύλου για να μην μπορέσει να σωθεί.





Σίγουρα υπάρχουν κάμερες στη περιοχή, και οι αρχές, θα εντοπίσουν τον δράστη η τους δράστες για να αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο συγκλονισμένος φίλος του ψαροντουφεκά :

Φίλος ψαροντουφεκάς, εντόπισε πνιγμένο σκύλο με μεγάλη πέτρα στον λαιμό εννοείτε καθαρή δολοφονία.

Έχει ενημερωθεί το λιμενικό και αναμένεται η ανασυρθεί εντός ολίγου.

στην φωτογραφία λόγω του κυματισμού ίσως και (καλύτερα) δεν φαίνεται καλά. Το σημείο είναι στην παραλία στο τοίχος της Αγίας τριάδας κοντά στο Τέρμιναλ. Έγινε ανάσυρση από το λιμενικό κλιμάκιο των Μεγάρων και είναι ένας μικρός ποιμενικός χρώματος μαύρο. Έγινε σκανάρισμα και δυστυχώς δεν έχει τσιπάκι. Δυστυχως η εικόνα είναι ακόμα χειρότερη αφού του είχαν δέσει κεφάλι και ποδαράκια.





Νέα απάντηση της πυροσβεστικής στον τυχοδιώκτη και ψεύτη Κασσελάκη που δεν τον αγγίζουν οι διαψεύσεις


 

Ο τυχοδιώκτης με το θολό οικονομικό παρελθόν Στέφανος Κασσελάκης, έχει ανεβάσει στα social ότι ψέμα και fake news του έρχεται στο μυαλό, και το κάνει χωρίς ίχνος ηθικής δείχνοντας ότι η απάτη, το ψέμα και η κακία είναι στην φύση του.

Τι κι αν η Πυροσβεστική με απανωτές ανακοινώσεις τον έχει διαψεύσει, και τον κάνει ξεφτίλα με τις ανακοινώσεις της....

Τι κι αν κατηγορεί χωρίς ούτε ένα στοιχείο, με αποτέλεσμα να τον σιχαίνεται περισσότερο ο κόσμος....

Τι και ένα ένας τίποτα που δεν προσφέρει τίποτα στην χώρα απαξιώνει τον έργο των πυροσβεστών....

Τι και ένα τραβάνε τα μαλλιά τους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο νούμερο που τους έλαχε..

Αυτός δεν καταλαβαίνει τίποτα, είναι ξεφτιλισμένος και το φτιάχνεται με την ξεφτίλα.

Νέα απάντηση στον τυχοδιώκτη Κασσελάκη για την καταγγελία του ότι πέταγαν μόνο 3 εναέρια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς στην Αττική όταν αυτός επισκέφτηκε το συντονιστικό κέντρο, δίνει η Πυροσβεστική.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος τη Δευτέρα επιχείρησαν συνολικά 36 εναέρια μέσα και ειδικότερα το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν 20 εναέρια μέσα. Παράλληλα σημειώνει ότι τα στοιχεία αυτά είναι επίσημα καταγεγραμμένα στο σύστημα Engage και δεν δέχονται αμφισβήτηση.

«Η επιμονή στην αμφισβήτηση των εν λόγω στοιχείων θίγει την αξιοπιστία της επιχειρησιακής μας αφοσίωσης ως προς την αποστολή μας» τονίζει σχετικά η Πυροσβεστική.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Αναφορικά με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναερίων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, δόθηκαν στη δημοσιότητα σχετικά στοιχεία χθες Τρίτη 13 Αυγούστου 2024.

Ειδικά για τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική, επιχειρούσαν συνολικά 36 εναέρια μέσα και ειδικότερα το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν 20 εναέρια μέσα.

Αυτή είναι η επίσημη και πέραν κάθε αμφισβήτησης καταγραφή στο σύστημα Engage του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στους πύργους ελέγχου των αεροδρομίων.

Η επιμονή στην αμφισβήτηση των εν λόγω στοιχείων θίγει την αξιοπιστία της επιχειρησιακής μας αφοσίωσης ως προς την αποστολή μας».