Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Αθλιότητα ακροαριστερού Συριζαίου συγκρίνει τον κακοποιό Μιχαηλίδη με τον Παναγούλη

 



Δέν έχουν τέλος οι προκλήσεις των ακροαριστερών Συριζαίων που προκαλούν την κοινωνία, την ιστορία και την αριστερά

Μια ιερόσυλη σύγκριση κάνει σε ανάρτησή του ο προκλητικός ακροαριστερός Αντώνης Λιάκος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στον φυλακισμένο κακοποιό Γιάννη Μιχαηλίδη και τον αντιστασιακό Αλέκο Παναγούλη, ιστορικής φιγούρας του αγώνα κατά της δικτατορίας και της αριστεράς.

Ο άθλιος, προκλητικός και επικίνδυνος ακροαριστερός Αντώνης Λιάκος ζητάει εν ολίγοις από την κυβέρνηση της ΝΔ αμνηστία των τρομοκρατών και φυλακισμένων και κάνει μια απαράδεκτη σύγκριση με την αμνηστία της χούντας στον Αλέκο Παναγούλη. 

Φυσικά και πρόκειται για ένα προκλητικό και ανιστόρητο ακροαριστερό,  αφού ο Παναγούλης ούτε σκότωσε, ούτε τραυμάτισε κάποιον, αλλά αντιστάθηκε για λόγους ιδεολογικούς στη δικτατορία. Εξάλλου, το να ταυτίζει κάποιος την αντίσταση στη χούντα με την τρομοκρατία κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι πολιτικά απαράδεκτη άποψη.

Ο φαιδρός Λιάκος δείχνει, μάλιστα, να δικαιολογεί τις τρομοκρατικές πράξεις και τα ποινικά αδικήματα των Μιχαηλίδη, Ρωμανού κ.ά λέγοντας ότι «διέπραξαν ποινικά αδικήματα με πολιτικά κίνητρα»!

Η ανάρτηση του προκλητικού ακροαριστερού Συριζαίου:

«Ο Γιάννης Μιχαηλίδης έδωσε τέρμα στην απεργία πείνας στο πάρα ένα, και κατά τη γνώμη μου καλά έκανε. Ας μην τολμήσει να πει κανείς ότι επιχείρησε εκβιασμό. Δυο μήνες απεργία πείνας δεν είναι παίξε γέλασε, πρέπει να έχει φτάσει στα όριά του κανείς για να το επιχειρήσει, και χρειάζεται και ψυχικά αποθέματα. Θεωρώ πάντως, και το γράφω με επίγνωση του αρνητικού ρόλου που έπαιξε η τρομοκρατία, ότι θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά πώς θα δώσουμε τέλος στην περιπέτεια όλων εκείνων που όπως ο Μιχαηλίδης ή ο Ρωμανός ή άλλοι και άλλες, πριν από αυτούς και μετά από αυτούς, διέπραξαν ποινικά αδικήματα με πολιτικά κίνητρα, παρά τις διαφωνίες μας και την καταδίκη εκ μέρους μας αυτών των κινήτρων, των ιδεών και της δράσης τους. Έχουν περάσει πολλά χρόνια, έχει αλλάξει η ιστορική περίοδος. Θα επιχειρήσω μια αναλογία που ενδεχομένως θεωρηθεί βέβηλη, αλλά αξίζει να την ξανασκεφτεί κανείς στην ουσία της.

Ο Αλέξανδρος Παναγούλης υπήρξε ήρωας της αντίστασης στη Χούντα. Οι ίδιοι όμως οι χουντικοί τον κατηγορούσαν για απόπειρα δολοφονίας. Και μάλιστα του αρχηγού τους. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Γ.Παπαδόπουλο, να του χορηγήσει αμνηστία τον Αύγουστο του ’73, μαζί με πολλούς άλλους που κατηγορούνταν όχι μόνο για τις ιδέες τους αλλά και για βόμβες και βίαιες απόπειρες κατάλυσης του πολιτεύματος όπως έλεγαν τότε. Δεν θέλω, και το λέω κατηγορηματικά, να εξισώσω τους κρατούμενους τότε με τους φυλακισμένους σήμερα, ούτε μια κυβέρνηση δικτατορική με μια κυβέρνηση κοινοβουλευτική. Θέλω όμως να επιμείνω στο σημείο και στη λογική της ιστορικής εκκαθάρισης του παρελθόντος. Αν έκανε αυτή την υπέρβαση η χούντα του Παπαδόπουλου, και μάλιστα σε μια στιγμή που αισθανόταν παντοδύναμη, γιατί και πόσο ακόμη θα πρέπει να είναι δέσμια μιας εκδικητικής πολιτικής μια δημοκρατία στερεωμένη και βέβαιη για τον εαυτό της; Δεν ήταν αρκετή η τιμωρία για τον Μιχαηλίδη, τον Ρωμανό και τους άλλους (και κάτι που ξεχνάμε: Δεν κατηγορήθηκαν για δολοφονίες) η φυλάκισή τους πάνω από 10 χρόνια; Μήπως θα πρέπει να τεθεί το ζήτημα μιας γενναίας ιστορικής εκκαθάρισης εκκρεμοτήτων που ανήκουν πλέον στο παρελθόν;

Antonis Liakos
21 ώρες πριν

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης έδωσε τέρμα στην απεργία πείνας στο πάρα ένα, και κατά τη γνώμη μου καλά έκανε. Ας μην τολμήσει να πει κανείς ότι επιχείρησε εκβιασμό. Δυο μήνες απεργία πείνας δεν είναι παίξε γέλασε, πρέπει να έχει φτάσει στα όριά του κανείς για να το επιχειρήσει, και χρειάζεται και ψυχικά αποθέματα. Θεωρώ πάντως, και το γράφω με επίγνωση του αρνητικού ρόλου που έπαιξε η τρομοκρατία, ότι θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά πώς θα δώσουμε τέλος στην περιπέτεια όλων εκείνων πο...

Δείτε περισσότερα
483
31
36


Παράξενες τρύπες ανακαλύφθηκαν στον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού

 



Οι εξερευνητές ανακάλυψαν μια σειρά από μυστηριώδεις, «τέλεια ευθυγραμμισμένες» τρύπες στον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού, και δεν έχουν ιδέα ποιος ή τι τις έκανε.

Οι περίεργες τρύπες εντοπίστηκαν από το πλήρωμα του σκάφους Okeanos Explorer της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) στη διάρκεια εξερεύνησης της Mid-Atlantic Ridge -μιας ως επί το πλείστον ανεξερεύνητης περιοχής του πυθμένα του Ατλαντικού, που αποτελεί τμήμα της μεγαλύτερης υποθαλάσσιας οροσειράς του κόσμου.

Οι τρύπες σχηματίζουν μια ευθεία γραμμή και εμφανίζονται σε τακτικά επαναλαμβανόμενες αποστάσεις, ενώ περιβάλλονται από μικροσκοπικούς σωρούς ιζημάτων. Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται τρύπες στην περιοχή.

Δύο επιστήμονες της Εθνικής Υπηρεσίας Θαλάσσιας Αλιείας των ΗΠΑ εντόπισαν επίσης μυστηριώδεις κοιλότητες στον πυθμένα του ωκεανού κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης το 2004.

«Αυτές οι τρύπες έχουν αναφερθεί στο παρελθόν από την περιοχή, αλλά η προέλευσή τους παραμένει μυστήριο», έγραψαν οι ερευνητές της NOAA στο Facebook. «Ενώ φαίνονται σχεδόν ανθρωπογενείς, οι μικροί σωροί ιζημάτων γύρω από τις τρύπες, τις κάνουν να μοιάζουν σαν να έχουν ανασκαφεί από... κάτι».

Το 2004, οι επιστήμονες πρότειναν ότι ένας οργανισμός που ζει μέσα στο ίζημα του πυθμένα μπορεί να έχει κάνει τις τρύπες αυτές, αλλά επειδή κανείς δεν έχει δει τέτοιου είδους πλάσματα να δημιουργούν τρύπες, η ακριβής προέλευσή τους θεωρείται άγνωστη.

Οι εικασίες που γράφονται από αναγνώστες κάτω από τη σελίδα της ανάρτησης του NOAA στο Facebook περιλαμβάνουν από ρωγμές στην επιφάνεια του δαπέδου που προκλήθηκαν από διαφυγή αερίου έως υποβρύχια σκάφη που αναζητούν θησαυρούς και από μυρμήγκια, εξωγήινους έως και αστερίες που κάνουν τροχούς...

Οι ερευνητές θα συνεχίσουν να εξερευνούν την περιοχή μέχρι τον Σεπτέμβριο ως μέρος της αποστολής Voyage to the Ridge 2022, η οποία στοχεύει στη χαρτογράφηση των κοραλλιογενών υφάλων και των σπογγαλιευτικών ενδιαιτημάτων της περιοχής παράλληλα με τη μελέτη των υδροθερμικών αεραγωγών της περιοχής και των ζωνών ρωγμών και ρωγμών. Ίσως, αν είναι τυχεροί, να πιάσουν στα πράσα όποιον ή ό,τι κάνει αυτές τις τρύπες στον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού.


CNN



Νιγηριανός στραγγαλίστηκε μέχρι θανάτου από 32χρονο

 


Σοκ προκάλεσε στην Ιταλία η δολοφονία του Νιγηριανού Αλίκα Ογκορκούκβου, 39 ετών, στην πόλη Τσιβιτανόβα Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας. 

Το θύμα, που ήταν πλανόδιος πωλητής, χτυπήθηκε με πατερίτσα και στη συνέχεια στραγγαλίστηκε με γυμνά χέρια, από τον Ιταλό Φιλίπο Φερλάτσο, 32 ετών.

Στην αρχή, ο δολοφόνος ισχυρίστηκε ότι ο Νιγηριανός (ανάπηρος μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα) παρενόχλησε την αρραβωνιαστικιά του. Κατά την ανάκριση, όμως, διαπιστώθηκε ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο, και ότι ο Ογκορκούκβου είχε ζητήσει, επαιτώντας, λίγα χρήματα από τον Φερλάτσο.

Αίσθηση προκάλεσε ότι ενώ πολλοί κάτοικοι της Τσιβιτανόβα τράβηξαν την σκηνή με τα κινητά τους τηλέφωνα, κανείς δεν παρενέβη για να σταματήσει την δολοφονική βία του 32χρονου και τον άφησαν να δολοφονηθεί.

Εκατό περίπου Νιγηριανοί που ζουν στην ευρύτερη περιοχή, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο σημείο της δολοφονίας, και εξέφρασαν την πικρία και την αγανάκτησή τους για το ότι κανένας αυτόπτης μάρτυρας δεν προσπάθησε να βοηθήσει τον άτυχο συμπατριώτη τους.





Σύλληψη δύο ακροαριστερών που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια


 

Σε σύλληψη δύο αντιεξουσιαστών, 24 και 29 ετών αντίστοιχα, προχώρησε τα ξημερώματα η αστυνομία στα Εξάρχεια. 

Οι ακροαριστεροί κατηγορούνται για βία κατά υπαλλήλων, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, οι δύο ακροαριστεροί αντιεξουσιαστές, πριν τη σύλληψή τους στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια, είχαν λάβει μέρος μαζί με άλλα άτομα σε επιθέσεις σε βάρος διμοιρίας που εκτελούσε υπηρεσία στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, εκτοξεύοντας εναντίον τους μπουκάλια και πέτρες και μιλώντας υβριστικά.

Έπειτα, οι συγκεκριμένοι ακροαριστεροί, προσπάθησαν να ξεφύγουν, συνεχίζοντας να εκτοξεύουν αντικείμενα κατά των αστυνομικών που τους καταδίωκαν.

Ύστερα από λίγη ώρα οι δύο προκλητικοί αντιεξουσιαστές πλησίασαν ξανά τους αστυνομικούς της διμοιρίας εξυβρίζοντας τους. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και τους συνέλαβαν, με τον 24χρονο να αντιστέκεται σθεναρά, τραυματίζοντας τον αστυνομικό που επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει, ενώ πλέον έχουν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Πώς αντέδρασε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην σύλληψη του βιαστή αστυνομικού

 



Στη σύλληψη αστυνομικού για τον βιασμό ανήλικης, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτηση του στο Twitter. 

«Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία», αναφέρει η ανάρτηση του.



Λαφαζάνης: Ήμουν υπουργός και με παρακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ

 


Νέα βόμβα για τα έργα και ημέρες ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα.

Kαταγγελία φωτιά, που δείχνει το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ, και τον εύκολο τρόπο να παρακολουθεί πολιτικούς και τα ίδια του τα στελέχη, την περίοδο διακυβέρνησης του έκανε ο πρώην Νο2 του κόμματος και υπουργός των πρώτων κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα Παναγιώτης Λαφαζάνης.

O κ. Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αναφέρει ότι υπήρξε θύμα παρακολουθήσεων ενώ ήταν μέλος της κυβέρνησης αλλά και αργότερα όταν αποχώρησε από το κόμμα.

«Τι σχεδιάζω, τι κάνω, τι πολιτικές εφαρµόζω, ποιες σχέσεις αναπτύσσω. Ολα αυτά θεωρώ ότι εκείνη την περίοδο ήταν υπό κεντρική παρακολούθηση της ΕΥΠ και άλλων υπηρεσιών», σηµειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Π. Λαφαζάνης ισχυρίζεται πως όσο ήταν υπουργός Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ τον παρακολουθούσαν τουλάχιστον τέσσερις υπηρεσίες.

«Εγώ σας ενηµερώνω υπεύθυνα ότι, ως υπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και λόγω των διαπραγµατεύσεων που κατέληξαν σε συµφωνία µε τη Ρωσία για τη διέλευση ενός µεγάλου αγωγού από τη χώρα µας, παρακολουθούµουν εκείνη την περίοδο τουλάχιστον από τέσσερις υπηρεσίες. Ελληνικές και ξένες».

Ο πρώην υπουργός αναφέρεται και στα όσα είχαν διαρρεύσει για το…"ριφιφί" στο Νομισματοκοπείο το οποίο φέρεται να προετοίμαζει:

«Εκείνη την περίοδο παρακολουθούμουν μάλλον αδιαλείπτως από ελληνικά κέντρα, τα οποία θεωρούσαν ότι η δραστηριότητά μου ως υπουργού έβαζε σε κίνδυνο, υποτίθεται, τα ελληνικά συµφέροντα ασφαλείας. Και ασφαλώς τα κέντρα αυτά που µε παρακολουθούσαν παίξανε ρόλο σε αυτήν τη συνωµοσία, η οποία στήθηκε σε βάρος µου, µε στόχο να εξουδετερώσει µια εναλλακτική επιλογή για τη χώρα απέναντι στα µνηµόνια. Αυτή η σκευωρία σε βάρος µου, µε το δήθεν “ριφιφί” στο Νοµισµατοκοπείο, χαλκεύτηκε στα τότε κυβερνητικά κέντρα. Εγώ τότε προάσπιζα τις προεκλογικές δεσµεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και το µεγάλο δηµοκρατικό “όχι” του “δηµοψηφίσµατος”. Αυτό έκαναν και αυτό ήθελαν να συκοφαντήσουν στο πρόσωπό µου προσάπτοντάς µου τέτοιες κατηγορίες. Για σχέσεις µε ξένες χώρες, όπως τη Ρωσία».

Για την επίμαχη περίοδο της αποχώρησης του από τον ΣΥΡΙΖΑ και για το αν και τότε ήταν θύμα παρακολούθησης σηµειώνει:

«Δεν έχω στοιχεία για να τεκµηριώσω κάτι τέτοιο, αλλά φαντάζοµαι ότι, δυστυχώς, οι µυστικές υπηρεσίες της χώρας µας και τότε µε παρακολουθούσαν. Για το πώς θα αντιδράσω στην κυβέρνηση και παντού. Τι σχεδιάζω, τι κάνω, τι πολιτικές εφαρµόζω, ποιες σχέσεις αναπτύσσω. Ολα αυτά θεωρώ ότι εκείνη την περίοδο ήταν υπό την κεντρική παρακολούθηση της ΕΥΠ και άλλων υπηρεσιών».