Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025

Μόνη της με εντολές Κωνσταντοπούλου ενεργεί η Καρυστιανού - Άγνοια για την πρόταση δηλώνουν οι συγγενείς

 



Πλήρως ελεγχόμενη η Μαρία Καρυστιανού, υποχείριο της ακροαριστερής Ζωής Κωνσταντοπούλου που την έχει πάρει χαμπάρι, και την ελέγχει.

Δύο μέλη του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-2-2023 δηλώνουν ότι είχαν άγνοια του περιεχομένου της πρότασης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής  που κατέθεσε η Μαρία Καρυστιανού και το πληροφορήθηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η γραμματέας του ΔΣ του συλλόγου, Ελένη Βασάρα και το μέλος Βασίλης Παυλίδης, σε δήλωση τους αναφέρουν τα εξής:

Δήλωση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου

Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-2-2023

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε για την Πρόταση για τη Σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, που κατατέθηκε στη Βουλή εκ μέρους του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-2-2023.

Πρόκειται για Πρόταση, η οποία ουδέποτε συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, ούτε λάβαμε γνώση με άλλο τρόπο για αυτήν την κίνηση και το περιεχόμενό της.

Σταθερή επιδίωξή μας είναι να αποκαλυφθούν όλοι οι ένοχοι, να τιμωρηθούν όλοι οι υπαίτιοι για τη διαχρονική εγκληματική πολιτική στο σιδηρόδρομο.

Για να μην υπάρξουν άλλα Τέμπη.

Θεσσαλονίκη, 5-6-2025



Ελεύθερος με εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής του και χρηματική εγγύηση αυτός που σκότωσε το γατάκι



Ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 34χρονος που κατηγορείται ότι κλώτσησε και πάτησε με το αυτοκίνητό του ένα γατάκι στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να το σκοτώσει.

Ο κατηγορούμενος διώκεται για θανάτωση ζώου συντροφιάς, καθώς και για διακίνηση ναρκωτικών υπό τη μορφή της αγοράς και κατοχής, καθώς στο σπίτι του εντοπίστηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 76,33 γραμμαρίων. Επιπλέον, κατηγορείται και για οπλοκατοχή, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Μετά την απολογία και τις εξηγήσεις που έδωσε στην 4η ειδική Ανακρίτρια αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος υπό τον όρο της εμφάνισής του στο αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και την καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Ο  34χρονος παραδέχθηκε την πράξη του ωστόσο υποστήριξε ότι πάτησε κατά λάθος το γατάκι και σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το άτυχο ζώο, χωρίς να εξηγεί γιατί το κλωτσούσε. 

Επιπλέον, φέρεται να είπε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Η αποτρόπαιη πράξη του καταγράφηκε καρέ – καρέ σε βίντεο από κάτοικο της γειτονιάς, ο οποίος τον είδε να κλωτσάει αρχικά το άτυχο ζώο, στη συνέχεια να το σέρνει στην άσφαλτο και τελικά να περνάει από πάνω του με το αυτοκίνητό του για να το αποτελειώσει.

Ο 34χρονος δολοφόνος αφού σκότωσε τη γάτα – έκανε τον γύρο του τετραγώνου με το όχημά του και επέστρεψε για να σταθμεύσει ατάραχος σε κοντινή απόσταση. Με το πρώτο φως της ημέρας, οι κάτοικοι νόμιζαν αρχικά ότι το γατάκι είχε παρασυρθεί τυχαία από διερχόμενο όχημα, ωστόσο το βίντεο αποδείχθηκε αδιάψευστος μάρτυρας των γεγονότων.

Σημειώνεται πως παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας δήλωσε η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου που εκπροσωπεί την Πανελλήνια Ένωση κατά της Κακοποίησης Ζώων. «Εμείς θα είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε την ενοχή του δράστη. Φέρθηκε σαδιστικά στο ζώο. Ο νόμος για τα ζώα έχει αλλάξει και είναι κακουργηματικός» ανέφερε μεταξύ άλλων. 



Συνελήφθη 44χρονος Αλβανός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

 



Ένας 44χρονος από την Αλβανία συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thestival.gr, ο 44χρονος ενώ βρισκόταν σε υπό ανακαίνιση ακατοίκητο διαμέρισμα αυνανίστηκε στη θέα γυναίκας από παράπλευρο διαμέρισμα. Ο άνδρας συνελήφθη από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε περιοχή της Τούμπας.



Η 62χρονη που σκοτώθηκε στον Άλιμο αντικαθιστούσε συνάδελφό της - Βρισκόταν ένα βήμα πριν την σύνταξη


 

Πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, αναφέρουν ότι η υπάλληλος καθαριότητας αντικαθιστούσε μια συνάδελφό της η οποία ήθελε να είναι κοντά στην κόρη της η οποία έδινε σήμερα πανελλήνιες- καθώς αυτή δεν ήταν η περιοχή ευθύνης της.

Η 62χρονη γυναίκα ήταν μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά, ενώ είχε καταθέσει και τα χαρτιά της για να βγει στη σύνταξη.



Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί, στη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Παναγή Τσαλδάρη. Το απορριμματοφόρο είχε σταματήσει για αποκομιδή απορριμμάτων, και η άτυχη εργαζόμενη αφού ολοκλήρωσε τη διαδικασία αποκομιδής, επιχείρησε να ανέβει ξανά στο πίσω σκαλοπάτι του οχήματος, και ένα ταξί που κινείτο -κατά μαρτυρίες- με μεγάλη ταχύτητα, έπεσε πάνω τους.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της γυναίκας, ωστόσο ήταν ήδη αργά. Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκε και ο επιβάτης του ταξί, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».




Μητσοτάκης : Θα διευρυνθεί η λίστα αναπηριών που είναι μη αναστρέψιμες

 


Το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στο Γαλάτσι, που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία, επισκέφτηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο του ευρύτερου κυβερνητικού σχεδιασμού για τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΠΑ και τη βελτίωση της διαδικασίας πιστοποίησης αναπηρίας στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός τόνισε: 

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την εικόνα την οποία αντίκρισα σήμερα. Ένα σύγχρονο κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας το οποίο ετοιμάστηκε μέσα από την εξαιρετική συνεργασία του eΕΦΚΑ και του δήμου Γαλατσίου που μπορεί να εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας σε συνθήκες αξιοπρέπειας, ταχύτητας και προφανώς και εύκολης προσβασιμότητας, κάτι το οποίο αφορά ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία.

Κληρονομήσαμε, η αλήθεια είναι, στα ζητήματα πιστοποίησης της αναπηρίας πολλές εκκρεμότητες από το παρελθόν αλλά με πολύ συστηματική προσπάθεια η κατάσταση πιστεύω εξομαλύνεται. Μίλησε η υπουργός για τη σημαντική μείωση στους χρόνους αναμονής για να μπορούν οι συμπολίτες μας να έχουν το ραντεβού το οποίο επιζητούν και ευχόμαστε σύντομα αυτός ο χρόνος να μηδενιστεί, στην καλύτερη διαλειτουργικότητα μεταξύ των υπηρεσιών του eΕΦΚΑ και του ΕΟΠΥΥ στην πρόσληψη παραπάνω γιατρών και φυσικά στην αυτονόητη διεύρυνση της λίστας αναπηριών που είναι μη αναστρέψιμες. Θεωρώ αδιανόητο να ζητούμε από τους συμπολίτες μας να επαναπιστοποιείται η αναπηρία τους όταν γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάστασή τους».



Μητσοτάκης: Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η καθολική κατ' οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ

 


«Είναι μια σημαντική και συγκινητική ημέρα. Ένα χρόνιο αίτημα για το αυτονόητο δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και τη φροντίδα του κράτους γίνεται πραγματικότητα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση της νέας υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ για την αποστολή φαρμάκων κατ' οίκον.

Ανέφερε ότι μέσα από συστηματική δουλειά η κυβέρνηση βρίσκεται σήμερα σε θέση να εξαγγείλει την καθολική κατ’ οίκον διανομή των φαρμάκων η οποία θα ξεκινήσει από τις 16 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι πίσω από κάθε τέτοια πρωτοβουλία κρύβεται πολλή δουλειά. «Θα ξεκινήσουμε στις 16 Ιουνίου με μία συνεργασία με πιστοποιημένη εταιρεία. Ζητούμε από τους πολίτες να εμπιστευτούν αυτό το κανάλι διανομής. Δύο λέξεις συγκρατώ. Αξιοπρέπεια. Δεν είναι αξιοπρεπές καταπονημένος συμπολίτης μας να περιμένει στην ουρά. Η δεύτερη λέξη είναι φροντίδα. Υλοποιεί στην πράξη το ωραίο logo του ΕΟΠΥΥ με τέσσερις ανθρώπους αγκαλιασμένους. Θα φροντίσουμε να είμαστε από πάνω στην υλοποίηση του προγράμματος», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τις ενώσεις ασθενών. «Είστε θεσμοθετημένοι συνομιλητές μας και εκείνοι που μπορείτε να μας μεταφέρετε την πραγματική εμπειρία. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα πολλά πράγματα ως προς τη δημιουργία του νέου ΕΣΥ», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια σε όσους δρομολόγησαν αυτό το πρόβλημα και ευχήθηκε καλή αρχή στις 16 Ιουνίου.




Άθλια ανθρωπάκια προσπαθούν να συνδέσουν την αυτοκτονία του αστυνομικού με τα Τέμπη


 

Ανήθικα ανθρωπάκια που κινούνται στα γνωστά κόμματα της εργαλειοποίησης της τραγωδίας των Τεμπών, μέσα στην αθλιότητα που τους διακρίνει, προσπάθησαν να συνδέσουν την αυτοκτονία του αστυνομικού με την τραγωδία των Τεμπών, προσβάλλοντας ακόμα μία μνήμη νεκρού για να εξυπηρετήσουν τους βρώμικους σκοπούς τους που δεν είναι δικαιοσύνη για την τραγωδία.

Η ΕΛ.ΑΣ. μετά τα όσα άθλια ακούστηκαν και γράφτηκαν απο παρακμιακούς ανθρώπους, και site που δήθεν ενημερώνουν, αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση διαψεύδοντας αυτά τα ανήθικα ανθρωπάκια.

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που επιχειρούν να συνδέσουν τον θάνατο αστυνομικού στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών με την υπόθεση των Τεμπών, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται:

«Ο εκλιπών αστυνομικός υπηρετούσε σε διαφορετικό τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ουδέποτε είχε εμπλοκή ή αρμοδιότητα σε ζητήματα που αφορούν την εξέταση ή πιστοποίηση ψηφιακών πειστηρίων. Η προσπάθεια σύνδεσης ενός τόσο τραγικού και επώδυνου συμβάντος, που έχει συγκλονίσει το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και την ευρύτερη αστυνομική οικογένεια, με σενάρια και ανυπόστατες εικασίες, δεν συνιστά απλώς διασπορά ψευδών ειδήσεων, αλλά προσβάλλει ευθέως τη μνήμη του εκλιπόντος, την αξιοπρέπεια της οικογένειάς του και το αίσθημα σεβασμού που οφείλουμε όλοι απέναντι σε μια ανθρώπινη απώλεια».

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός, 36 ετών και πατέρας ενός παιδιού, έδωσε τέλος στη ζωή του με το υπηρεσιακό του περίστροφο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, μέσα στο γραφείο φύλαξης του κτηρίου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών, το πρωί της περασμένης Κυριακής.



Το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ αλλάζει την εποχή στην Υγεία

 



Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, συμμετέχοντας στο συνέδριο «The Future of Healthcare in Greece», αναφέρθηκε σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της προληπτικής υγείας. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

  • Το ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ είναι μια επανάσταση. Αυτό που θα δούμε όμως από του χρόνου, θα είναι πραγματικά αλλαγή εποχής στην Υγεία, καθώς στην Πρόληψη εντάσσεται η Τεχνητή Νοημοσύνη.
  • Για πρώτη φορά, μετά από 40 χρόνια έχει η χώρα μας οργανωμένο σύστημα Πρόληψης. Έχουμε πάνω από 2,5 εκατομμύρια πολίτες, σε σύνολο 6 εκατομμυρίων μοναδικών δικαιούχων, που έχουν ήδη κάνει τις προληπτικές τους εξετάσεις μέσω του ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ, ενώ περίπου οι 70.000 έχουν εντοπιστεί έγκαιρα με ευρήματα.
  • Έχουμε πάνω από 15.000 δομές υγείας σε όλη τη χώρα όπου μπορεί κάποιος να κάνει δωρεάν εξετάσεις.
  • Εκτός από το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ, ιδρύουμε 312 ιατρεία χρονίων νοσημάτων σε όλη τη χώρα, ώστε εκτός από τον έγκαιρο εντοπισμό, να παρέχουμε και κατάλληλη υποστήριξη στους πολίτες που ζουν με χρόνιο νόσημα.
  • Με τις Κινητές Ομάδες παρέχουμε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε όλη τη χώρα, ακόμα και κατ’ οίκον, ακριβώς γιατί θέλουμε να φτάσει η πρόληψη σε κάθε σπίτι. Οι πολίτες δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι το Υπουργείο Υγείας παρέχει δωρεάν ιατρική φροντίδα κατ' οίκον.


323 Ευρωπαίοι Πυροσβέστες κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος Προεγκατάστασης

 



Τον μεγαλύτερο αριθμό Ευρωπαίων πυροσβεστών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Προεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) θα φιλοξενήσει και κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο η Ελλάδα.

  • Από  την 1η Ιουλίου μέχρι και την 15η Σεπτεμβρίου 2025, σταδιακά θα αναπτυχθούν στη χώρα μας 323 πυροσβέστεςαπό Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Μολδαβία, Ρουμανία και Τσεχία και θα εγκατασταθούν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
  • Η Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη αντιπυρική περίοδο συμμετέχει στο πρόγραμμα με διττή αποστολή.  Επιπλέον των Ευρωπαίων πυροσβεστών που θα φιλοξενηθούν στη Χώρα, πεζοπόρο τμήμα 20 πυροσβεστών των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) θα αναπτυχθούν στην Κορσική από 01 έως 15 Σεπτεμβρίου 2025, στο πλευρό των Γάλλων πυροσβεστών.
  • Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το Πρόγραμμα Προεγκατάστασης για το έτος 2025 θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης και συγκεκριμένα σε Ισπανία, Πορτογαλία και Γαλλία και συνολικά θα συμμετάσχουν 641 Ευρωπαίοι Πυροσβέστες από 14 διαφορετικές χώρες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.


Στην 111 Πτέρυγα Μάχης όπου υπηρέτησε ο Μητσοτάκης

 



Την 111 Πτέρυγα Μάχης, όπου είχε υπηρετήσει πριν 33 χρόνια -τότε στην 346 Μοίρα, επισκέφθηκε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την περιοδεία του στη Μαγνησία από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, από όπου σηκώνονται τα πολεμικά αεροσκάφη που περιπολούν και εκτελούν αποστολές αναχαίτισης στο Αιγαίο. Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε στην 346 Μοίρα ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης που τότε υπηρετούσε ως υποσμηναγός εκεί, μαζί με τους διοικητές όλων των Μοιρών.



Ο πρωθυπουργός ήπιε καφέ και συνομίλησε με τους πιλότους των μαχητικών - ανάμεσά τους και μία από τις 3 γυναίκες που πετούν τα F-16 της Πολεμικής Αεροπορία, τονίζοντας τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και τον εκσυγχρονισμό τους έως το 2030, καθώς όπως είπε, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες συνιστώσες της εθνικής προσπάθειας για μια ισχυρή Ελλάδα, ικανή να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην καθέλκυση της 3ης φρεγάτας Belharra, την ώρα που προχωρά η διαπραγμάτευση για τέταρτη φρεγάτα, με ελληνική βιομηχανική συμμετοχή 25%.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στο ρόλο που έχει στην όλη προσπάθεια το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ για τους στρατεύσιμους χαρακτήρισε τη θητεία ως «εμπειρία ζωής». «Θέλουμε με τον υπουργό να δούμε πώς θα την κάνουμε πιο παραγωγική» σημείωσε.





Πριν συνεχίσει την περιοδεία του στη Μαγνησία, ο Αρχηγός ΓΕΑ τον προσκάλεσε να πετάξει στο επόμενο διάστημα από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, όπως είχε πράξει τότε και ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ενώ οι χειριστές των μαχητικών του δώρισαν ένα ρολόι με το έμβλημα της Μοίρας.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στα γνώριμα λημέρια όπου υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία το 1992-1993, καθώς επισκέφθηκε ξανά τη Νέα Αγχίαλο πριν τις εκλογές του 2019, αλλά και το 2022.



Στρατηγική επιτυχία της Ελλάδας η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενεργοποίηση της εθνικής ρήτρας διαφυγής

 


Από τη δήλωση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη με αφορμή το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και την ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής για την άμυνα:

  • Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενεργοποίηση της εθνικής ρήτρας διαφυγής συνιστά στρατηγική επιτυχία της χώρας. Σε μια περίοδο έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας,  η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να επενδύει στην εθνική άμυνα και στην αποτρεπτική της ισχύ, με σεβασμό στους δημοσιονομικούς κανόνες.
  • Με την πρωτοβουλία που η Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανέλαβαν,  η χώρα μας θα έχει τη δυνατότητα να δαπανήσει παραπάνω από 500 εκατ. ευρώ για το 2026. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι εταίροι μας έλαβαν υπόψιν τους ως σημείο αναφοράς το έτος 2024, ειδικά για την Ελλάδα, δημιουργώντας έτσι τον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο.  Για τη χώρα μας, η άμυνα συνιστά εθνική υπόθεση και αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.
  • Το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποτυπώνει συνολικά τη δυναμική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της, με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη διπλάσια της ευρωζώνης.

 



Στο δικαστήριο η δολοφονία 26χρονου Έλληνα στο Λονδίνο

 


Ξεκίνησε στο Λονδίνο η δίκη για τη δολοφονία του 26χρονου Έλληνα Αντώνη Αντωνιάδη τον περασμένο Ιούλιο όταν πέντε άτομα του έστησαν ενέδρα για να του κλέψουν μια τσάντα που είχε μαζί του ενώ εκείνος επέστρεφε από νυχτερινή διασκέδαση.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν ο 20χρονος Joshua McCorquodale, ο 25χρονος Shian Johnson, ο 20χρονος Sofian Alliche, ο 18χρονος Alfie Hipple και ένας 17χρονος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πέντε παραμόνευαν σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο έξω από το νυχτερινό κέντρο στο οποίο διασκέδαζε ο 26χρονος Έλληνας που βρισκόταν για διακοπές στο Λονδίνο, περιμένοντας να διαλέξουν το θύμα τους.

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, οι πέντε ακολούθησαν τον Αντωνιάδη μέχρι το σπίτι της φίλης του στο New Cross όπου του επιτέθηκαν.

Ο 26χρονος προσπάθησε να αντισταθεί χτυπώντας τους άνδρες που του επιτέθηκαν με ένα μπουκάλι, όμως τα μαχαιρώματα που δέχθηκε στο στήθος και τον μηρό αποδείχθηκαν θανατηφόρα.

Μετά την δολοφονική επίθεση ο Αντώνης Αντωνιάδης μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος σε νοσοκομείο όπου κατέληξε δύο εβδομάδες αργότερα, στις 21 Ιουλίου 2024.

Η αγόρευση του εισαγγελέα

«Ο Αντωνιάδης βρισκόταν στο Λονδίνο για διακοπές, ως τουρίστας. Είχε έρθει με δύο φίλες του, τη Μαρία και την Τία, και περνούσαν την εβδομάδα τους και διασκεδάζοντας. Εκείνο το βράδυ, κατέληξαν σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο West End, το 32 Portland Place, όχι μακριά από το Oxford Circus. Καθώς έφευγαν από το κέντρο του Λονδίνου, δεν είχαν ιδέα ότι τους ακολουθούσαν. Δεν είχαν ιδέα ότι πέντε νεαροί άνδρες είχαν περάσει όλη τη νύχτα έξω από το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, ψάχνοντας κάποιον να ληστέψουν» ξεκίνησε την αγόρευσή του ο εισαγγελέας στη δική.

«Τον ακολούθησαν για πάνω από μισή ώρα, μέχρι το Florence Terrace, στο New Cross. Καθώς η Μαρία προσπαθούσε να βρει το κλειδί για να ανοίξει την πόρτα, τον Αντώνη πλησίασαν τέσσερις κουκουλοφόροι με τον πέμπτο, τον οδηγό, να μένει στο αυτοκίνητο για να προετοιμάσει τη διαφυγή τους. Ο Αντώνης αντιστάθηκε και πάλεψε, και σε κάποιο σημείο κατάφερε να χτυπήσει έναν από τους δράστες με ένα μπουκάλι μπράντι που κρατούσε ακόμα από τη βραδινή του έξοδο. Τουλάχιστον δύο από τους επιτιθέμενους είχαν μαζί τους ματσέτες. Ένας από αυτούς φώναξε «ching him», δηλαδή «μαχαιρώστε τον». Ο Αντώνης ήταν πλέον στο έδαφος, περικυκλωμένος από τους τέσσερις ληστές που τον χτυπούσαν με γροθιές και κλωτσιές, και στη συνέχεια τον μαχαίρωσαν» περιέγραψε ο εισαγγελέας για τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο 26χρονος Έλληνας τουρίστας είχε τραύματα στα χέρια καθώς προσπαθούσε να αμυνθεί ενώ οι πιο βαριές μαχαιριές ήταν στο στήθος και τον δεξί μηρό καθώς το μαχαίρι έκοψε εντελώς τη μηριαία αρτηρία και προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία.

«Οι τέσσερις δράστες έτρεξαν τότε πίσω στο αυτοκίνητο που τους περίμενε, μπήκαν μέσα και ο οδηγός τους έφυγε με μεγάλη ταχύτητα, αφήνοντας το θύμα τους να αιμορραγεί μέχρι θανάτου. Ήταν σαφώς προετοιμασμένοι να χρησιμοποιήσουν βία για να διαπράξουν τη ληστεία και, δεδομένου ότι είχαν τουλάχιστον δύο μεγάλα μαχαίρια μεταξύ τους, ήταν σαφώς προετοιμασμένοι να χρησιμοποιήσουν πραγματικά σοβαρή βία αν χρειαστεί» κατέληξε στην πρώτη τοποθέτησή του ο εισαγγελέας

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έξι εβδομάδες.


protothema.gr



Διασωληνωμένη η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο

 



Διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει στο νοσοκομείο «Τζάνειο» η 62χρονη ασθενής στην οποία χορηγήθηκε αίμα άλλης ομάδας αίματος από τη δική της.

 Η οικογένεια της 62χρονης έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του νοσηλευτή που φέρεται να μπέρδεψε τις ασθενείς δίνοντας στο λάθος άτομο τον ασκό αίματος, τη στιγμή που στο νοσηλευτικό ίδρυμα είναι σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να εξακριβωθεί πώς ακριβώς έγινε το συμβάν.

Η 62χρονη εισήχθη στο Τζάνειο την Τρίτη 3/6 για να υποβληθεί σε προεγχειρητικό έλεγχο προκειμένου το πρωί της Τετάρτης να υποβληθεί σε επέμβαση νευρολογικής φύσεως. Περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης, νοσηλευτής της βάρδιας έβαλε τον ασκό αίματος στη συγκεκριμένη ασθενή αντί να τον χορηγήσει σε άλλη ασθενή στον ίδιο θάλαμο – επίσης νευρολογικό περιστατικό – για την οποία προοριζόταν και είχε ήδη υποβληθεί νωρίτερα σε ακόμη μία μετάγγιση αίματος. Σημειώνεται ότι στη βραδινή βάρδια εργάζονταν δύο νοσηλευτές καθώς και δύο βοηθοί νοσηλευτές, ενώ τα περιστατικά παρότι αντιμετώπιζαν νευρολογικά προβλήματα νοσηλεύονταν στη Β΄ Παθολογική κλινική του νοσοκομείου ελλείψει κλινών.

Η ομάδα αίματος που χορηγήθηκε στην άτυχη 62χρονη ήταν διαφορετική σε σχέση με τη δική της, γεγονός που χτύπησε «κόκκινο» στον οργανισμό της. Η νοσηλευόμενη πολύ λίγο μετά τη μετάγγιση αίματος εμφάνισε αιμόλυση λόγω της λανθασμένης ομάδας αίματος και η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία.

Αιμόλυση είναι η καταστροφή των ερυθροκυττάρων και μπορεί να οφείλεται σε ασύμβατη μετάγγιση – όπως στην προκειμένη περίπτωση – ή σε μηχανικό κατακερματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων εξαιτίας χειρουργικών επεμβάσεων ή παρουσίας ιατρικών εξαρτημάτων.

Το ιατρικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, η άτυχη γυναίκα διασωληνώθηκε και αμέσως μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Έως και χθες το βράδυ είχε πραγματοποιηθεί ήδη μία χειρουργική επέμβαση για αιμάτωμα που δημιουργήθηκε στο κεφάλι της. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάσταση της υγείας της είναι σοβαρή αλλά εδώ και κάποιες ώρες σταθερή. Αξίζει να αναφερθεί ότι το περιστατικό δεν εμπίπτει σε θέμα ασφάλειας και ελέγχου του αίματος, αλλά όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα ανθρώπινο λάθος.

Ο 30χρονος νοσηλευτής αναγνώρισε αμέσως το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς της 62χρονης. Σε βάρος του, βέβαια, έχουν υποβάλει μήνυση οι συγγενείς της γυναίκας. Παράλληλα, στο νοσοκομείο έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και θα πραγματοποιηθεί έρευνα τόσο από τον ΟΔΙΠΥ (Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία) όσο και από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Ο νοσηλευτής θα τεθεί αρχικά εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος για ένα μήνα, με βάση όσα προβλέπει η νομοθεσία όσο είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική διαδικασία.



Ο Στιβ Μπάνον, ζητά ν' απελαθεί ο Μασκ - «Είναι παράνομος μετανάστης» λέει


 

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι ήρθε η ώρα να ρίξει μια μεγάλη «βόμβα»: «Ο Τραμπ είναι στη λίστα Επστάιν. Γι' αυτό δεν δημοσιοποιήθηκαν» ανέφερε, ευχόμενος... καλημέρα στον πρόεδρο των ΗΠΑ!

Και συνέχισε: «Σημειώστε αυτή την ανάρτηση για το μέλλον. Η αλήθεια θ' αποκάλυφθεί».

Ο παιδόφιλος και μαστροπός Τζέφρι Επστάιν είχε πολλές διασυνδέσεις υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων πρώην προέδρων των ΗΠΑ, ξένων πρωθυπουργών και του πρίγκιπα Άντριου της Βρετανίας. Επίσης, γνώριζε αστέρες του Χόλιγουντ, κορυφαίους ακαδημαϊκούς, ανθρώπους στη βιομηχανία του μόντελινγκ και της μόδας και άλλα δημόσια πρόσωπα.

Ο ισχυρισμός του Μασκ έκανε τους Δημοκρατικούς, να ζητούν επιτακτικά να δημοσιοποιηθούν οι φάκελοι Επστάιν.

Ο Τράμπ είχε προηγουμένως απειλήσει ανοιχτά να τερματίσει κρατικά συμβόλαια και επιδοτήσεις που έχουν χορηγηθεί στις εταιρείες του Μασκ. «Ο πιο εύκολος τρόπος να εξοικονομήσουμε δισεκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό μας, είναι να τερματίσουμε τις κρατικές επιχορηγήσεις και τα συμβόλαια του Έλον» έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social.

Απαντώντας στα περί περικοπών επιχορηγήσεων και κρατικών συμβολαίων, ο Μασκ είπε ότι θα παροπλίσει άμεσα το διαστημόπλοιο Dragon της SpaceX.

Εμφανίστηκε, μάλιστα, να... επικροτεί ακόμα και σενάριο παραπομπής του Τραμπ, και αντικατάστασής του από τον αντιπρόεδρο, Τζέι Ντι Βανς.

Νωρίτερα, σε μια ακόμη κίνηση που ρίχνει... λάδι στη φωτιά της ήδη τεταμένης σχέσης του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Έλον Μασκ άνοιξε δημόσια τη συζήτηση για τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος στις ΗΠΑ. Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο δισεκατομμυριούχος κάνει μία ψηφιακή δημοσκόπηση για το αν: «Μήπως ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε ένα νέο πολιτικό κόμμα στην Αμερική που να εκπροσωπεί πραγματικά το 80% του κέντρου;».

Ο Μασκ, σε ευθεία πρόκληση, ισχυρίστηκε πως χωρίς τη δική του στήριξη, ο Τραμπ δεν θα είχε κερδίσει τις εκλογές: «Χωρίς εμένα, ο Τραμπ θα είχε χάσει τις εκλογές, οι Δημοκρατικοί θα ήλεγχαν τη Βουλή και η Γερουσία θα ήταν 51-49 υπέρ τους. Τέτοια αχαριστία» έγραψε στο Twitter.

Καθώς η δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Έλον Μασκ κλιμακώνεται άνευ προηγουμένου, ο Στιβ Μπάνον, ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές του Έλον Μασκ τους τελευταίους μήνες και προσωπικός σύμβουλος του Τραμπ, δήλωσε ότι παροτρύνει τον Αμερικανό πρόεδρο να ακυρώσει όλα τα κρατικά συμβόλαια του δισεκατομμυριούχου και να διατάξει πολλαπλές έρευνες εις βάρος του.

«Πρέπει να ξεκινήσει επίσημη έρευνα για το μεταναστευτικό καθεστώς του, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι είναι παράνομος μετανάστης και πρέπει να απελαθεί αμέσως» δήλωσε ο Μπάνον σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους New York Times.

Ο άλλοτε επικεφαλής στρατηγικός σύμβουλος του Τραμπ δεν σταμάτησε εκεί. Τόνισε ότι η διοίκηση θα πρέπει να ερευνήσει τις φερόμενες χρήσεις ναρκωτικών του Μασκ, όπως ανέφερε πρόσφατα η εφημερίδα New York Times, καθώς και την απόπειρά του να αποκτήσει απόρρητη ενημέρωση για την Κίνα από το Πεντάγωνο.

«Η άδεια ασφαλείας του Μασκ πρέπει να ανασταλεί ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές οι έρευνες» κατέληξε ο Μπάνον.



Οι Ουκρανοί επιτίθενται σε στρατιωτικό εξοπλισμό οι Ρώσοι σκοτώνουν αθώους πολίτες

 



Μαζική επίθεση στο Κίεβο για να σκοτώσουν αθώους πολίτες με βαλλιστικούς πυραύλους και drone εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο Ρώσος δικτάτορας Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγα 24ωρα μετά την απειλή Πούτιν ότι θα απαντήσει στην ουκρανική επιχείρηση «ιστός της αράχνης» με στόχο ρωσικά μαχητικά σε αεροδρόμια.

Η διαφορά είναι ότι οι Ουκρανοί δεν σκοτώνουν αθώους πολίτες επιτίθενται σε στρατιωτικό εξοπλισμό, ενώ οι Ρώσοι δολοφόνοι του δικτάτορα Πούτιν σκοτώνουν πολίτες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 4 νεκρούς στο Κίεβο και 20 τραυματίες, οι 16 εκ των οποίων διακομιστήκαν σε νοσοκομεία.

Με 15 drones και έξι πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία και στην πόλη Λουτσκ όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχός της ανακοινώνοντας τον τραυματισμό πέντε πολιτών και την καταστροφή κτιρίων και αυτοκινήτων.

Πυρκαγιές που προκλήθηκαν από την πτώση συντριμμάτων και από επιθέσεις με drones αναφέρθηκαν σε κτίρια σε ολόκληρο το Κίεβο, καθώς η Ουκρανία προσπάθησε να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης του Κίεβο, Τιμούρ Τκατσένκο.

Ο Τκατσένκο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι χτύπησε κατοικημένες περιοχές με την επίθεση με drones, λέγοντας ότι ένα πολυώροφο κτίριο στην περιοχή Σολομιάνσκι του Κίεβο υπέστη ζημιές.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ανέφερε επίσης πυρκαγιές στις περιοχές Χολοσιβσκι και Ναρνίτσκι της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Οι μονάδες της ουκρανικής αεροπορικής άμυνας έχουν τεθεί σε επιφυλακή στην περιοχή Ομπολόν του Κιέβου, ανέφερε ο Κλίτσκο στο Telegram νωρίς το πρωί της Παρασκευής, τοπική ώρα.

«Η επίθεση στην πρωτεύουσα συνεχίζεται. Μείνετε στα καταφύγια!», δήλωσε ο δήμαρχος.




Παραιτήθηκε ο Ράμμος από την ΑΔΑΕ

 


Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) υπέβαλε την Πέμπτη ( 5/6 ) ο Χρήστος Ράμμος που είχε προκαλέσει πολύ σε κρίσιμες καταστάσεις.

Θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, μέχρι να εκδοθεί και να του κοινοποιηθεί η αποδοχή της παραίτησης από τον υπουργό Δικαιοσύνης ειδάλλως μέχρι να παρέλθει ένα τρίμηνο αν δεν έχει εκδοθεί η απόφαση αποδοχής της παραίτησης.

Η ανακοίνωση της παραίτησης του Χρήστου Ράμμου

«Σας ανακοινώνω ότι σήμερα 5.6.2025, με την λήξη της εξαετούς θητείας μου, υπέβαλα την παραίτηση μου από την θέση του Προέδρου της ΑΔΑΕ, με αποστολή σχετικής επιστολής στους κκ Πρόεδρο της Βουλής και Υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία εστάλη υπηρεσιακά ηλεκτρονικά.

Δηλώνω ότι, όπως είναι εξ άλλου αυτονόητο, θα συνεχίσω να ασκώ κανονικά τα καθήκοντα μου, μέχρι να εκδοθεί και να μου κοινοποιηθεί η αποδοχή της παραίτησης μου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, άλλως μέχρι να παρέλθει ένα τρίμηνο, σε περίπτωση που δεν θα έχει εκδοθεί και κοινοποιηθεί εν τω μεταξύ η προαναφερθείσα υπουργική απόφαση αποδοχής της παραίτησης (κατά τα οριζόμενα στη διάταξη του άρθρου 3 παρ. 2 εδάφιο τέταρτο του ν. 3051/2002, όπως η διάταξη αυτή, τροποποιηθείσα, ήδη ισχύει).»