Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ξεπέρασε τα όρια της βλακείας ο Κασσελάκης - Συγκρίνει την Αθήνα με την Καμπούλ

 



Και η βλακεία έχει όρια, τα οποία ξεπέρασε ο τυχοδιώκτης με το θολό παρελθόν Στέφανος Κασσελάκης και φτιάχνει νέα κατηγορία βλάκα μόνος του.

Σήμερα αποδεικνύοντας το πόσο επικίνδυνος βλάκας είναι έκανε νέα εξωφρενική δήλωσή εξοργίζοντας του πολίτες που τον άκουσαν.

Αφού τον ξεφτίλισε η πυροσβεστική που την αμφισβήτησε ότι δήθεν μόνο τρία αεροπλάνα πετούσαν για να σβήσουν τη φωτιά στην Αττική, επειδή πήγε αυτός για λίγα λεπτά στο Συντονιστικό, τώρα παρομοιάζει την Αθήνα με την Καμπούλ. 

«Η πολιτική ευθύνη προσδιορίζεται από τα αποτελέσματα των πολιτικών πράξεων και των πολιτικών επιλογών. Το να διασχίζει μία φωτιά 40 χιλιόμετρα στην ήδη μισοκαμένη Αττική και να μπαίνει και να καίει τον αστικό ιστό, είναι κάτι που ταιριάζει στην Καμπούλ και όχι στην Αθήνα. Συνεπώς, πρέπει να υπάρξει άμεση αποπομπή του κ. Κικίλια από τον πρωθυπουργό. Είναι το αυτονόητο. Σε όλα τα υπόλοιπα, τη λογοδοσία που πρέπει να υπάρξει απ’ όλη την κυβέρνηση και πρωτίστως από τον πρωθυπουργό, θα αναφερθώ τις επόμενες ημέρες» δήλωσε με στόμφο.

Αυτός ο επικίνδυνος τυχοδιώκτης  Στέφανος Κασσελάκης συνέκρινε μια ισλαμική επικίνδυνη χώρα που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, με την πρωτεύουσα ενός Ευρωπαικού κράτους και δεν τον ξεφτίλισαν οι δημοσιογράφοι που τον άκουγαν.

Δείτε την ανάρτηση τη δήλωση του ενός βλάκα γιατί δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις αλλιώς : 



Πρωτοσέλιδο για γέλια οι απλήρωτοι της ΑΥΓΗΣ για να γλύψουν τον τυχοδιώκτη προσβάλλοντας όσους έδωσαν μάχη

 


Παρά την κατάντια τους, οι απλήρωτοι της ΑΥΓΗΣ, παλεύουν για το μεροκάματο, βάζοντας στην άκρη τα όσα τραβάνε από τον παρακμιακό τυχοδιώκτη που ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, που έχει προτίμηση την Μύκονο αντί την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Με ένα πρωτοσέλιδο προπαγάνδα για να γελάει ο κόσμος και με μια φωτογράφια του παρακμιακού τυχοδιώκτη Στέφανου Κασσελάκη, δίπλα στον ακροαριστερό δήμαρχο του Χαλανδρίου που προέρχεται από το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι κάτοικοι δήθεν φώναζαν "Είσαι ο μόνος που ήρθε μέχρι εδώ", προσβάλλοντας πυροσβέστες, αστυνομικούς και εθελοντές που έδιναν τα πάντα.

Και φυσικά μέχρι εκεί θα πήγαινε ο τυχοδιώκτης, γιατί εάν πήγαινε βαθιά μέσα στο μέτωπο της φωτιάς δεν θα του έβγαινε σε καλό.

Για λίγο γλύψιμο μήπως και πληρωθούμε δεν επιτρέπεται να ξεφτιλίζεσαι και παράλληλα να προσβάλεις τους ανθρώπους που δίνουν και την ζωή τους για τους συνανθρώπους τους!!






Η Ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος στις δήθεν ανησυχίες του τυχοδιώκτη Στέφανου Κασσελάκη

 


Το Πυροσβεστικό σώμα έβγαλε ανακοίνωση για τον αριθμό των πτητικών μέσω, ώστε να απαντήσει στον τυχοδιώκτη με το θολό οικονομικό παρελθόν Στέφανο Κασσελάκη, που βρήκε θέμα για να κάνει αντιπολίτευση.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Αρχηγείο ενημερώνει για το προφανές, πως δηλαδή τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν στην πυρκαγιά «σε κύκλους» και όχι την ίδια χρονική στιγμή, καθώς κάποια έκαναν ρίψεις και κάποια άλλα είτε ανεφοδιάζονταν με καύσιμα είτε τροφοδοτούνταν με νερό προκειμένου να επιχειρήσουν ξανά στο πεδίο.

Παραθέτει δε αναλυτικά στοιχεία για την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναερίων μέσων τις ημέρες της πυρκαγιάς στο Βαρνάβα Αττικής. Σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, αναφορικά με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναερίων μέσων τις ημέρες της πυρκαγιάς στο Βαρνάβα Αττικής, επιχείρησαν:


Στις 11 Αυγούστου: 29 εναέρια μέσα (14 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα)


Στις 12 Αυγούστου: 36 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 19 ελικόπτερα)


Στις 13 Αυγούστου, από το πρώτο φως έως τις 13:00: 20 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα)

Τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν στην πυρκαγιά «σε κύκλους». Που σημαίνει ότι δεν επιχειρούσαν όλα ταυτόχρονα την ίδια χρονική στιγμή, καθώς  κάποια έκαναν ρίψεις και  κάποια άλλα είτε ανεφοδιάζονταν με καύσιμα είτε τροφοδοτούνταν με νερό προκειμένου να επιχειρήσουν ξανά στο πεδίο.

Χθες Δευτέρα, 12 Αυγούστου, το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς 20 εναέρια μέσα.










14 μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους

 



Δέσμη 14 μέτρων για τη στήριξη όσων επλήγησαν από τη φωτιά στην Αττική και έκτακτη χρηματοδότηση στους δήμους ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. 

Τα μέτρα κρατικής αρωγής που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι τα ακόλουθα:


1. Πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής 


Ενεργοποιείται τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την Αττική ώστε οι πυρόπληκτοι πολίτες και οι πληγείσες επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση για την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής για τα πυρόπληκτα κτίρια, η οποία θα καταβάλλεται μετά από τις απαραίτητες διασταυρώσεις και ελέγχους. Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι ιδιοκτήτες, κατά πλήρη ή ψιλή κυριότητα, κτηρίων που υπέστησαν βλάβες από τις πυρκαγιές, τα οποία χαρακτηρίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ως επικίνδυνα για χρήση («κόκκινα») ή ως προσωρινά ακατάλληλα για χρήση («κίτρινα»), με το ποσό της πρώτης αρωγής να ανέρχεται σε 10.000 ευρώ ή σε 5.000 ευρώ, αντίστοιχα. 


2. Παροχή στεγαστικής συνδρομής σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση κτηρίων 


Με την ολοκλήρωση των αυτοψιών από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, θα οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές και θα χορηγηθεί στεγαστική συνδρομή για την επισκευή/ανακατασκευή των κτηρίων. Η στεγαστική συνδρομή, η οποία αποτελείται από δωρεάν κρατική αρωγή (80%) και άτοκο δάνειο (20%) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, χορηγείται στους ιδιοκτήτες των πληγέντων κτιρίων και έως το μέγιστο όριο των 150 τ.μ. από το σύνολο του αθροίσματος των εμβαδών των ιδιοκτησιών τους, με σκοπό την αποκατάστασή τους (επισκευή ή ανακατασκευή, ανάλογα με τις βλάβες που παρουσιάζουν). 


3. Επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης 


Παρέχεται, σε συνέχεια της οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών, επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης των μόνιμων κατοίκων, οι κατοικίες των οποίων επλήγησαν από τις πυρκαγιές, με το ύψος της επιδότησης, να κυμαίνεται από 300 ως και 500 ευρώ, ανάλογα με τις παραμέτρους. Οι ενδιαφερόμενοι, σε λίγες ημέρες που ενεργοποιείται η σχετική πλατφόρμα, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για προσωρινή στέγαση με επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης είτε μέσω του gov.gr επιλέγοντας στην κατηγορία Πολίτης και Καθημερινότητα την υποκατηγορία φυσικές καταστροφές, είτε απευθείας στο arogi.services.gov.gr. 


4. Πρώτη αρωγή έναντι κρατικής αρωγής προς πληγείσες επιχειρήσεις 


Μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr, η οποία ενεργοποιείται τις επόμενες ημέρες για την Αττική, χορηγείται πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης για την αντιμετώπιση ζημιών, προς πληγείσες επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, ανάλογα με το επίπεδο της ζημιάς. Το ύψος της ενίσχυσης πρώτης αρωγής ανέρχεται σε 2.000 ευρώ για μεσαίο εύρος ζημιάς και 4.000 ευρώ για μεγάλο εύρος ζημιάς στα στοιχεία ενεργητικού τους. Η καταβολή της ενίσχυσης πρώτης αρωγής γίνεται κατόπιν διασταύρωσης των στοιχείων των αιτούντων πρώτης αρωγής με τις αιτήσεις πληγεισών επιχειρήσεων που έχουν υποβληθεί στην Περιφέρεια για την καταγραφή και εκτίμηση ζημιών από τις επιτροπές κρατικής αρωγής. 


5. Προκαταβολή έναντι κρατικής αρωγής προς πληγείσες επιχειρήσεις


Χορηγείται προκαταβολή έναντι της συνολικής επιχορήγησης προς πληγείσες επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, σε συνέχεια της χορήγησης της πρώτης αρωγής, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε μέρος της ενίσχυσης να καταβάλλεται σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη φυσική καταστροφή. Η προκαταβολή χορηγείται σε συνέχεια της καταγραφής και εκτίμησης ζημιών που πραγματοποιείται από τις επιτροπές κρατικής αρωγής της Περιφέρειας, σταδιακά, ανάλογα με την πορεία ολοκλήρωσης του έργου των επιτροπών.  


6. Κρατική αρωγή προς πληγείσες επιχειρήσεις 


Μετά την καταβολή της πρώτης αρωγής και της προκαταβολής θα προχωρήσει και η χορήγηση του τελικού ποσού της επιχορήγησης προς τις πληγείσες επιχειρήσεις, με την επιχορήγηση να καλύπτει μέρος της εκτιμηθείσας ζημιάς σε στοιχεία ενεργητικού της επιχείρησης, όπως αυτή προκύπτει από το έργο των επιτροπών κρατικής αρωγής. Ειδικότερα, η επιχορήγηση αφορά ζημιές σε μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και κατεστραμμένα οχήματα της επιχείρησης. Η τελική επιχορήγηση συμψηφίζεται με την χορηγηθείσα πρώτη αρωγή και προκαταβολή. Σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και συντονισμού που ξεκίνησε άμεσα με τις Περιφέρειες, οι οποίες και συστήνουν τις επιτροπές κρατικής αρωγής, προωθείται η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών στις επιχειρήσεις, ώστε -αφού ολοκληρωθεί η εκτιμητική διαδικασία- να χορηγηθεί και το τελικό ποσό της επιχορήγησης, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα σχετικά δεδομένα. 


7. Κρατικές οικονομικές ενισχύσεις για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις 


Όσον αφορά τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, είναι σε ισχύ ο κανονισμός των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος υλοποιείται από τον ΕΛΓΑ με τους ανταποκριτές του σε κάθε Δήμο των περιοχών που επλήγησαν, και αφορά μεταξύ άλλων τα φυτικά μέσα παραγωγής και τον εξοπλισμό στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ενώ σε πεδία που δεν καλύπτονται από τον κανονισμό των ΚΟΕ έχει ενεργοποιηθεί το πλαίσιο της κρατικής αρωγής σε συνεργασία με την Περιφέρεια. 


8. Αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών και για οικοσκευή 


Στα πληγέντα από την πυρκαγιά νοικοκυριά θα καταβληθούν, σε συνεργασία με τους δήμους, χρηματικά ποσά ενισχύσεων, ανάλογα με την καταγραφή των ζημιών. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η καταβολή αποζημιώσεων προς τα νοικοκυριά που επλήγησαν, ως εξής: (α) οικονομική ενίσχυση, ποσού 600 ευρώ, σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί η κύρια κατοικία του, για την κάλυψη των πρώτων αναγκών του, προσαυξημένο ανάλογα για πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με ειδικές ανάγκες, (β) οικονομική ενίσχυση ποσού μέχρι 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την επισκευή ή την αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας κατοικίας, ενώ η εν λόγω ενίσχυση περιορίζεται στο 50% για τις περιπτώσεις δευτερεύουσας κατοικίας, και (γ) οικονομική ενίσχυση 4.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία (67%) από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή. Οι Δήμοι για την καταβολή της ενίσχυσης θα λαμβάνουν υπόψη τους τα στοιχεία από τις αυτοψίες των κλιμακίων της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) που πραγματοποιούνται στην περιοχή. 


9. Αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων 


Στις περιοχές που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών, θα χορηγηθεί αναστολή της πληρωμής των εκκρεμών και βεβαιωμένων φορολογικών υποχρεώσεων, για έξι μήνες, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα που έχουν πληγεί. Ειδικότερα, η αναστολή αφορά στοχευμένα τις επιχειρήσεις που πιστοποιούνται ως πληγείσες με σχετική βεβαίωση της Περιφέρειας και εντάσσονται στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής προς πληγείσες επιχειρήσεις. Αντίστοιχα, η αναστολή αφορά τα φυσικά πρόσωπα τα οποία πιστοποιείται ότι έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες τους, στο πλαίσιο της ένταξής τους στο σχήμα παροχής στεγαστικής συνδρομής και αποζημίωσης οικοσκευής. 


10. Διευκολύνσεις στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και στο Επίδομα Στέγασης 


Παρατείνεται η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) και το επίδομα στέγασης, για τους ωφελούμενους που διαμένουν στις πληγείσες περιοχές της Αττικής α) για τρεις (3) μήνες στις περιπτώσεις που απαιτείται υποβολή νέας αίτησης τον μήνα Αύγουστο 2024 και β) για δύο (2) μήνες στις περιπτώσεις που απαιτείται υποβολή νέας αίτησης τον μήνα Σεπτέμβριο 2024. Η παράταση χορηγείται εφόσον (α) δεν είχε υποβληθεί νέα αίτηση για τη συνέχιση της χορήγησης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος εντός του Αυγούστου, και (β) οι δικαιούχοι, σύμφωνα με τις εγκριτικές τους αποφάσεις, διαμένουν εντός των πληγεισών περιοχών της Αττικής. 


11. Αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης 


Δύναται να παρασχεθεί αναστολή διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας των πληγέντων από την πυρκαγιά, για έξι μήνες. Η αναστολή αφορά στοχευμένα τις επιχειρήσεις που είναι πληγείσες και τα φυσικά πρόσωπα που έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες τους. Ειδικότερα, για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και τις νομικές οντότητες που δικαιούνται το συγκεκριμένο μέτρο, αναστέλλεται, για έξι μήνες, η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας τους, εξαιρουμένων των απαιτήσεων για διατροφή. Η αναστολή καταλαμβάνει, ιδίως, τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων. Κατά το χρονικό διάστημα του εξαμήνου, αναστέλλονται οι προθεσμίες άσκησης ενδίκων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης. Η αναστολή αφορά τις επιχειρήσεις που πιστοποιούνται ως πληγείσες με σχετική βεβαίωση της Περιφέρειας και εντάσσονται στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής προς πληγείσες επιχειρήσεις, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα τα οποία πιστοποιείται ότι έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες τους, στο πλαίσιο της ένταξής τους στο σχήμα παροχής στεγαστικής συνδρομής και αποζημίωσης οικοσκευής. 


12. Τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 


Τα κτίσματα μετά του αναλογούντος σε αυτά οικοπέδου, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών και έχουν χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνα ή προσωρινά ακατάλληλα για χρήση, δύναται να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ για μία τριετία, με την προϋπόθεση ότι κατά τον χρόνο αυτόν η κυριότητα ή το εμπράγματο δικαίωμα στο ακίνητο ανήκει στον υπόχρεο σε φόρο του έτους αυτού. 


13. Ρύθμιση και αναστολή ασφαλιστικών εισφορών 


Κατόπιν της οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών, παρέχεται η δυνατότητα να ενταχθούν σε διαδικασία ρύθμισης και αναστολής ασφαλιστικών εισφορών, οι επιχειρήσεις που βρίσκονται εντός των οριοθετημένων περιοχών και έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Η αναστολή ασφαλιστικών υποχρεώσεων, για έξι μήνες, με αντίστοιχη διαδικασία ρύθμισης αυτών, αφορά στοχευμένα τις πληγείσες από τη φυσική καταστροφή επιχειρήσεις, οι οποίες πιστοποιούνται ως πληγείσες με σχετική βεβαίωση της Περιφέρειας και εντάσσονται στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής προς πληγείσες επιχειρήσεις. 


14. Αναστολή συμβάσεων εργασίας με αντίστοιχο επίδομα 


Διαμορφώνεται ειδικό σχήμα στήριξης της απασχόλησης για τις επιχειρήσεις της Αττικής που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, με τη παροχή δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας και χορήγησης αντίστοιχου επιδόματος προς τους εργαζόμενους των πληγεισών επιχειρήσεων για ένα τρίμηνο. Όπως και τα λοιπά μέτρα, το μέτρο αφορά στοχευμένα τις επιχειρήσεις που πιστοποιούνται ως πληγείσες και εντάσσονται στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής προς πληγείσες επιχειρήσεις. 

Σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, θα χορηγηθεί έκτακτη χρηματοδότησή για όσους ΟΤΑ κριθεί αναγκαίο ώστε να καλυφθούν ζημιές σε δίκτυα και υποδομές. 

Οι ενισχύσεις στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, είναι αφορολόγητες, ακατάσχετες, ανεκχώρητες, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύονται ούτε συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα. Τα ανωτέρω ισχύουν αναλόγως και για τα ποσά που καταβάλλονται από ασφαλιστικές εταιρείες για τις ζημιές από φυσικές καταστροφές.




Πρόστιμο μόνο 9.200€ θα πληρώσουν οι δύο 14χρονοι για τη φωτιά στην Τερψιθέα και αντιμετωπίζουν κακούργημα

 



Πρόστιμο ύψους 4.640,60 ευρώ έκαστος επιβλήθηκε σε κάθε έναν από τους δύο ανήλικους κακοποιούς που συνελήφθησαν για τη φωτιά στη Άνω Γλυφάδα το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική τους δύο 14χρονους εμπρηστές συνέλαβαν στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Καθώς η σύλληψη έγινε στα όρια του αυτοφώρου, οι δύο ανήλικοι θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής για τη σύλληψη των δύο ανηλίκων

Συνελήφθησαν χθες, 12 Αυγούστου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), δύο (2) ανήλικοι, για πυρκαγιά από πρόθεση, σε δασική έκταση, στην περιοχή Τερψιθέα, του δήμου Γλυφάδας, στην Αττική και τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 4.640,60€ έκαστος.

Οι προαναφερθέντες καθώς και οι κηδεμόνες τους, θα οδηγηθούν σήμερα, 13 Αυγούστου 2024, στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι δύο ανήλικοι. ηλικίας 14 ετών οδηγήθηκαν μαζί με τους γονείς τους στο αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας όπου έδωσαν κατάθεση.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Δήμου Γλυφάδας, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό. «Δύο νεαροί εθεάθησαν "επί το έργον", κυνηγήθηκαν από κατοίκους, αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν άμεση» προστίθεται.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, επισημαίνει πως «από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας η σημερινή πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού».



Πρόκληση απο τον τυχοδιώκτη Κασσελάκη που λέει ότι είδε μόνο 3 πτητικά να πετάνε στην πυρκαγιά

 


Η ποιότητα του τυχοδιώκτη με το θολό παρελθόν Στέφανου Κασσελάκη είναι γνωστή και δεν χαίρει εκτιμήσεως στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το να ψάχνεις από κάτι να πιαστείς για να κάνει αντιπολίτευση είναι θεμιτό, αλλά να μετράς και να αμφισβητεί τα πτητικά μέσα που ενεργούσαν είναι ανήθικο και προκλητικό.

Με μια ανάρτησή του από τις γνωστές γεμάτες λαικισμό και προκλητικότητα, ο τυχοδιώκτης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έθεσε το θέμα των εναέριων μέσων που επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς, από το μεσημέρι της Κυριακής (11.8.2024).

Εντωμεταξύ η πυροσβεστική αναφέρει ότι τα εναέρια επιχειρούσαν στην πυρκαγιά «σε κύκλους», δηλαδή δεν επιχειρούσαν όλα ταυτόχρονα την ίδια χρονική στιγμή, καθώς κάποια έκαναν ρίψεις και κάποια άλλα είτε ανεφοδιάζονταν με καύσιμα είτε τροφοδοτούνταν με νερό προκειμένου να επιχειρήσουν ξανά στο πεδίο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης λέει ότι ίδιος κατά την επίσκεψή του στο συντονιστικό κέντρο το απόγευμα της Δευτέρας, απόγευμα και ενώ είχε καταλαγιάσει το μέτωπο αντιμετωπίζοντας οι πυροσβέστες μόνο εστίες να αναζωπυρώσεις, είδε μόλις 3 αεροσκάφη να επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς και παραθέτει επίσημη επιστολή του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Συμεών Κεδίκογλου, με αίτημα να τους «χορηγηθεί το υλικό από το σχετικό καταγραφικό σύστημα, καθώς και το αρχείο με τις σχετικές άδειες πτήσεων, από την έναρξη της πυρκαγιάς στην Αττική, μέχρι και τις 21:30, οπότε και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν λόγω σκότους».

Δείτε την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη που αμφισβητεί τους πιλότους και τους πυροσβέστες ότι έκαναν την δουλειά τους: 

«Επειδή κατά την επίσκεψή μου στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας είδα ο ίδιος στο σύστημα μόνο τρία αεροσκάφη να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Τομεάρχη μας Συμεών Κεδίκογλου, προχώρησε στο παρακάτω επίσημο αίτημα.

Γιατί ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια.

“ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Υπόψιν Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Β. Κικίλια

Αξιότιμε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της επίσκεψής μας, στις 12/08/2024, στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου, όπου είχαμε ενημέρωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την Αττική, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι από την έναρξη της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 32 εναέρια μέσα κατάσβεσης.

Ωστόσο, τόσο από ρεπορτάζ σε μέσα ενημέρωσης, όσο και από μαρτυρίες κατοίκων, αμφισβητείται ο αναφερόμενος αριθμός των εναέριων μέσων που επιχειρούσαν.

Για να υπάρξει πλήρης ενημέρωση του ελληνικού λαού που δικαιούται να γνωρίζει, σας μεταφέρω, ως αρμόδιος Τομεάρχης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και προσωπικά του Προέδρου Στ. Κασσελάκη, όπως μας χορηγηθεί το υλικό από το σχετικό καταγραφικό σύστημα, καθώς και το αρχείο με τις σχετικές άδειες πτήσεων, από την έναρξη της πυρκαγιάς στην Αττική, μέχρι και τις 21:30, οπότε και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν λόγω σκότους.

Προτιθέμεθα να ζητήσουμε τα στοιχεία και διά της κοινοβουλευτικής οδού, ωστόσο επειδή αυτή είναι μία πιο χρονοβόρα διαδικασία, ζητούμε άμεσες απαντήσεις που η κοινή γνώμη έχει δικαίωμα να γνωρίζει.

Ευχαριστώ και αναμένω,

Συμεών Κεδίκογλου

Βουλευτής Ευβοίας

Τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”». 



Ηλεία: 14χρονη κατήγγειλε 24χρονο Πακιστανό για τον βιασμό της παρά φύση


 

Έναν εφιάλτη έζησε στα χέρια ενός 24χρονου Πακιστανού κακοποιού μια 14χρονη στην Ηλεία το μεσημέρι της Κυριακής 11/8, καθώς ο 24χρονος την άρπαξε και την βίασε.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ανήλικης, που είναι επίσης αλλοδαπή, όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής όταν ο 24χρονος αφού την άρπαξε, την οδήγησε σε άγνωστο σημείο και τη βίασε παρά φύση.

Μετά την καταγγελία της 14χρονης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 24χρονου Πακιστανού ενώ η ανήλικη εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο στο Γ.Ν. Παίδων Πατρών, ενώ διενεργήθηκε και ιατροδικαστική εξέταση.



Θύμα άρπαξε το όπλο από ληστή και τον σκότωσε

 


Δραματική κατάληξη είχε για του κακοποιούς, ληστεία που σημειώθηκε στη Βραζιλία με το θύμα να αρπάζει το όπλο που είχαν οι δύο δράστες σκοτώνοντας τον έναν εξ αυτών που ήταν ηλικίας 16 ετών.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Γκουαρούλος το απόγευμα της 4ης Αυγούστου.

Όπως φαίνεται σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, όλα συνέβησαν την ώρα που ο στόχος των ληστών, Οτάβιο Ριμπέιρο, επέστρεφε πεζός στο σπίτι του μετά τη δουλειά.

Ξαφνικά τον προσέγγισε μια μηχανή με δύο κακοποιούς οι οποίοι με την απειλή όπλου του ζήτησαν να τους δώσει ό,τι πολύτιμο είχε μαζί του.

Αν και αρχικά ο Ριμπέιρο φαίνεται να υπακούει στις εντολές των ληστών, ξαφνικά κάνει μια κίνηση και αρπάζει το όπλο πυροβολώντας πολλές φορές τον έναν εκ των δραστών.

Στο σημείο της ληστείας οι αστυνομικοί βρήκαν το κινητό και το πορτοφόλι του Ριμπέιρο καθώς και άλλα δύο κινητά τηλέφωνα που είχαν κλέψει, νωρίτερα, οι δύο ληστές.

Μετά τους πυροβολισμούς ο Ριμπέιρο επέστρεψε στο σπίτι του και όταν εκεί πήγαν αστυνομικοί τους είπε ότι έφυγε επειδή φοβήθηκε για την ασφάλειά τους. Μετά την ανάκρισή του αφέθηκε ελεύθερος.



Ανήλικοι οι δύο εμπρηστές στην Άνω Γλυφάδα - Συνελήφθησαν και οι γονείς


 

Ανήλικοι είναι κατά πληροφορίες οι δύο εμπρηστές κακοποιοί που συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου για τη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ, περίπου στις 20:00, στην περιοχή της Τερψιθέας στην Άνω Γλυφάδα.

Οι δύο ανήλικοι. ηλικίας 14 ετών που διώκονται για κακούργημα, είναι μαθητές γυμνασίου και οδηγήθηκαν μαζί με τους γονείς τους στο αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας όπου έδωσαν κατάθεση.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Δήμου Γλυφάδας, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό. «Δύο νεαροί εθεάθησαν "επί το έργον", κυνηγήθηκαν από κατοίκους, αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν άμεση» προστίθεται.



Τρίβουν τα χέρια τους τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και συνδράμουν τους εμπρηστές στο σχέδιο τους

 



Ήταν σίγουρο ότι το έργο των εμπρηστών θα συνδράμουν τα τρολ της υπόγας της Κουμουνδούρου, προσπαθώντας να δημιουργήσουν αποσταθεροποίηση και αγανάκτηση στον κόσμο.

Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κάτι άλλο να πιαστούν και περιμένουν την οποιαδήποτε καταστροφή συμβεί για να την εργαλειοποιήσουν, προς όφελος τους.

Τα τρολ τώρα ταιριάζουν απόλυτα με τον τυχοδιώκτη Στέφανο Κασσελάκη, και έχουν πιάσει δουλειά με αναρτήσεις ποινικά κολάσιμες στη μάχη αποδόμησης της κυβερνητικής εικόνας, και το χειρότερο μαζί τους είναι και όσα ΜΜΕ δεν τα έχουν καλά με την κυβέρνηση γιατί δεν τους έκανε τις χάρες, συμπληρώνοντας έτσι το έργο των εμπρηστών.

Φώναζαν τα τρολ "Μόνοι και αβοήθητοι οι κάτοικοι", "επιτελικό μπάχαλο", " Κούλη εξαφανίσου παραιτήσου", νομίζοντας ότι ο κόσμος είναι ηλίθιοι όπως το κοινό που τους διαβάζει, και δεν έχουν καταλάβει τι έχει γίνει με τις πυρκαγιές.

Η ευχή όλων αυτών είναι μία να καεί όλη η Ελλάδα, να ξεπεράσουν τους νεκρούς στο Μάτι, για να ξαναγυρίσει η Ελλάδα στην ξεφτίλα του 2019.

Ραντεβού στην επόμενη καταστροφή, γιατί τώρα έχουν αρχίσει στην Κουμουνδούρου τις επικλήσεις για πλημμύρες τον χειμώνα.



Εκκλήσεις στα social media για να σωθούν τα ζώα - Τα παράτησαν οι ιδιοκτήτες τους να καούν



Σε ετοιμότητα βρίσκονται χώροι για τα ζώα, λόγω της μεγάλης φωτιάς και έχουν σωθεί από εθελοντές πάνω από 120 ζώα.

Το εγκληματικό είναι ότι οι ιδιοκτήτες αυτών, τα είχαν αφήσει κλειδωμένα μέσα σε κλουβιά, η δεμένα για να καούν και δεν πρόβλεψαν η δεν προσπάθησαν να τα σώσουν.




Στο υπουργείο Εσωτερικών λειτούργησε από την Ειδική Γραμματεία Ζώων Συντροφιάς συντονιστικό κέντρο για τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο στην ευρύτερη περιοχή του Βαρνάβα, στην Αττική, που πλήττονται από τις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213 1361085 και 213 1361033. Επίσης, στον Δήμο Μαραθώνα και στον Δήμο Διονύσου λειτούργησαν χώροι υποδοχής ζώων σε κίνδυνο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στο Δημαρχείο Γραμματικού, στο Γήπεδο Μπάσκετ Γραμματικού και στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνοιξης.

Σύμφωνα με το προφίλ στο Instagram, «prostasia_zwwn», περισσότερα από 120 ζώα έχουν καταγραφεί στο ΠΑΛΑΙ του Δήμου Γαλατσίου που έχει στήσει δομή ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός @dogsvoice,

Δυστυχώς 2 εξ αυτών κατέληξαν και 6 νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα. Στον σταθμό παρέχονται οι πρώτες βοήθειες από εθελοντές κτηνιάτρους, κυρίως της @edke.gr.

Στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου του Δήμου Παλλήνης βρίσκονται αυτή τη στιγμή 21 ζώα ενώ πολλά επανενώθηκαν νωρίτερα με τους ιδιοκτήτες τους. Στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου στην Άνοιξη του Δήμου Διονύσου βρίσκονται 13 σκυλιά. Στις δομές του Δήμου Μαραθώνα στο Γραμματικό και τη Νέα Μάκρη δεν υπάρχουν πλέον ζώα.

Οι γραμμές μας, 2131361085 και 2131361033, λειτουργούν όλο το 24ωρο σε συνεργασία και με την ομάδα του @saveyourhood_gr. Δεχόμαστε αιτήματα για ζώα σε ανάγκη και συντονίζουμε τον απεγκλωβισμό και τη διάσωσή τους.




«Μην εγκαταλείπετε τα κατοικίδιά σας» γράφουν στα social, αναρτώντας παράλληλα φωτογραφίες ζώων τα οποία αναζητούν απεγνωσμένα οι πολίτες.

Η ανάρτηση:

Παραμένει εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση σε Γραμματικό, Πεντέλη και Ανατολή Νέας Μάκρης. Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες να εκκενώνουν έγκαιρα μαζί με τα κατοικίδια τους. Στις γραμμές 2131361085 και 2131361033 μπορείτε να μας καλείτε για ζώα σε ανάγκη 24 ώρες το 24ωρο.

Οι δομές στις οποίες μπορείτε να μεταφέρετε πυρόπληκτα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα:

- Στο ΠΑΛΑΙ του Δήμου Γαλατσίου όπου έχει στήσει δομή ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Dogs’ Voice

- Στο Δημαρχείο Γραμματικού και στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα (έπαυσε η λειτουργία του Ανοιχτού Γηπέδου Μπάσκετ Γραμματικού)

- Στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου της Άνοιξης (Λυκαβηττού 37) του Δήμου Διονύσου.




Οι Ρομά του καταυλισμού Χαλανδρίου αμολήθηκαν για πλιάτσικο αλλά ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ βρίσκονταν παντού

 



Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που μπήκαν με σχέδιο απο ομάδα εμπρηστών, και άλλοι κακοποιοί περίμεναν να νυχτώσει για να πιάσουν "δουλειά".

Πρώτη ομάδα πλιάτσικου είναι οι Ρομά που βρίσκονται στην περιοχή ειδικά στο Χαλάνδρι που έχουν καταυλισμό με τις ευχές του Δήμου Χαλανδρίου επάνω στην Μεσογείων.

Το σχέδιο αυτών των ομάδων που εκμεταλλεύονται την απουσία ιδιοκτητών, που εκκενώνουν τα σπίτια τους μετά από μήνυμα του 112 και προχωρούν σε πλιάτσικο, κλέβοντας τις περιουσίες τους, σταμάτησαν οι αρχές.

Συγκεκριμένα, στους 12 οικισμούς όπου εκκενώθηκαν λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Αττική, θα αναπτυχθούν δυνάμεις της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης, ενώ σε πιο απομακρυσμένες περιοχές θα τοποθετούν διμοιρίες των ΜΑΤ, ώστε να προστατευθούν οι πυρόπληκτοι κάτοικοι από φαινόμενα κλοπών.





Εντοπίστηκε σορός απανθρακωμένης γυναίκας σε επιχείρηση - Αρνήθηκε να βγει έξω παρά τις παροτρύνσεις συναδέλφων της

 


Μια γυναίκα φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχασε τη ζωή της από τη μεγάλη φωτιά στην Αττική.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε από πυροσβέστες απανθρακωμένη, εντός κτίσματος επαγγελματικής χρήσης στο Πάτημα Χαλανδρίου, στην οδό Στρατονίκης και Αναπαύσεως.

Η γυναίκα, σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες είναι 65 ετών, αλλοδαπή, φαίνεται ότι εγκλωβίστηκε σε κάποιον από τους χώρους της επιχείρησης που κάηκε και δεν πρόλαβε να βγει έξω όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα εργαζόταν σε μαγαζί που ασχολούνταν με ανθοστολισμούς και κατασκεύαζε στεφάνια για το παρακείμενο νεκροταφείο της περιοχής.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες και εκτιμήσεις, ότι η γυναίκα εγκλωβίστηκε στο κτίσμα, του οποίου κατέρρευσε η στέγη και βρήκε φρικτό θάνατο.

Παρά τις παροτρύνσεις των συναδέλφων της να αποχωρήσει μαζί τους από το κτίριο, αρνήθηκε και παρέμεινε κλεισμένη στην τουαλέτα.

Το κτίριο τελικά καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φλόγες.




Σχέδιο εμπρηστών για να δημιουργήσουν αποσταθεροποίηση και αγανάκτηση - Συνελήφθησαν δύο αναζητούνται και άλλοι


 

Οι εμπρηστές είχαν σχέδιο, και αυτό είναι η αποσταθεροποίηση, να δημιουργηθεί αγανάκτηση κατά της κυβέρνησης, και να σταματήσουν την πορεία ανόδου της χώρας.

Αυτοί που τους έβαλαν θέλουν σίγουρα υποδεέστερες κυβερνήσεις, αναποτελεσματικές σε όλα τα επίπεδα, δεν τους άρεσε ότι τόσους μήνες είχαν αποτραπεί μεγάλες πυρκαγιές, και το κυριότερο θέλουν να ελέγχουν την χώρα για τα συμφέροντα τους.

Από την πρώτη εστία, μέχρι την τελευταία στην Άνω Γλυφάδα, από την αρχή μέχρι το τέλος, αλώνιζαν έκαιγαν, και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν όσες περισσότερες καταστροφές μπορούσαν, και ακόμα καλύτερα και νεκρούς.

Η τακτική αυτή είναι πάγια και αυτοί που χρησιμοποιούνται για τέτοιες ενέργειες κινούνται στα άκρα δεξιά η αριστερά, και χρησιμοποιούνται ανάλογα τις εντολές που θα πάρουν.

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές για τη φωτιά που ξέσπασε, το απόγευμα της Δευτέρας, στην Τερψιθέα Γλυφάδας.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Δήμου Γλυφάδας, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό. «Δύο νεαροί εθεάθησαν "επί το έργον", κυνηγήθηκαν από κατοίκους, αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν άμεση» προστίθεται.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, επισημαίνει πως «από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας η σημερινή πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού».


Παράλληλα κάτοικοι στις πληγέντες περιοχές έβλεπαν τους εμπρηστές και προσπαθούσαν να κινητοποιηθούν όλοι για την σύλληψη τους.



Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία εμπρηστή στο Χαλάνδρι στο αστεροσκοπείο, τον οποίο έπιασε η κάμερα του meteo.gr και ήταν έτοιμος να σκορπίσει την καταστροφή κάτι που έκανε τελικά καίγοντας σπίτια γύρω απο το αστεροσκοπείο.