Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

ΝΔ για Ραγκούση: Αμείλικτα ερωτήματα για δάνειο που πήρε από τον ΟΕΚ και έχτισε βίλα


 

Την παραίτηση Ραγκούση ζητά η Νέα Δημοκρατία

«Σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Political αποκαλύπτει ότι ο βουλευτής και Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης, έχτισε βίλα με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που αφορά δικαιούχους με μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, για το οποίο μάλιστα εξασφάλισε και έκπτωση 40% στην αποπληρωμή του μη ληξιπρόθεσμου ποσού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα:

«Τα ερωτήματα για τον κ. Ραγκούση είναι αμείλικτα:

– Ο κ. Ραγκούσης δηλώνει ότι το εν λόγω οίκημα είναι μόνιμη κατοικία και από την άλλη την ίδια στιγμή ισχυρίζεται ότι με αυτό το εισόδημα ζει αξιοπρεπώς τα παιδιά του. Τελικά, είναι μόνιμη κατοικία ή το αξιοποιεί εμπορικά;

– Πόσα εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου;

– Πού και πώς εμφανίζονται τα εν λόγω έσοδα στο πόθεν έσχες του;

– Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας προκειμένου να χτίσει βίλα την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα;»

«Αναμένουμε τις απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ραγκούση, ο οποίος κατά τα λοιπά γίνεται κήρυκας του «ηθικού πλεονεκτήματος».

Σε ένα κανονικό κόμμα ο Τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά Τετάρτη», τονίζει η Πειραιώς.



Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο: Συγχαρητήρια σε ΕΛΑΣ-ΕΥΠ

 


Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία και στην ΕΥΠ για την εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου που σχεδίαζε επίθεση σε εστιατόριο στου Ψυρρή έδωσε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ).

Το ΚΙΣΕ συγχαίρει «για τις συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες, που οδήγησαν στην αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος εναντίον εβραϊκών στόχων σε πολυσύχναστη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, και στην παράλληλη σύλληψη και εξάρθρωση πυρήνα τρομοκρατών στη χώρα μας».

ΚΙΣΕ : «Δεκάδες ανθρώπινες ζωές σώθηκαν χάρη στο μεθοδικό έργο και στην έγκαιρη παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΙΣΕ, που με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του «για τις συντονισμένες προσπάθειες και το αποτελεσματικό έργο χάρη στο οποίο σώθηκαν ανθρώπινες ζωές, διασφαλίζοντας την ευημερία των πολιτών της χώρας και την ασφάλεια των επισκεπτών της».

«Η αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας αποτελεί παράλληλα μια σαφή απάντηση της χώρας μας ενάντια στην τρομοκρατία και ενισχύει την εμπιστοσύνη και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών», σημειώνει το ΚΙΣΕ, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής».




Μπάτε λαθρομετανάστες αλέστε μας λέει ο Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ «Όποιος έρχεται ικέτης, να εξετάζεται η περίπτωσή του»


 

Μετά το ξεπούλημα των νησιών μας στην Τουρκία, σχέδιο που έχει σε άμεση προτεραιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Φίλης, τα σχέδια του δεν σταματάνε εκεί, και μας ενημερώνει ότι η Ελλάδα θα γεμίσει λαθρομετανάστες.

Προβληματισμό στους Έλληνες πολίτες έχουν δημιουργήσει τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για ξεπούλημα των νησιών μας και για τους λαθρομετανάστες.

Η στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό σε περίπτωση που μετά τις εκλογές βρεθεί στην κυβέρνηση προβληματίζουν την κοινωνία, και οι σημερινές δηλώσεις του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη, τρομάζουν τους πολίτες.

Συγκεκριμένα ο προκλητικός Φίλης ρωτήθηκε για το αν θα αλλάξει κάτι στη μεταναστευτική πολιτική, αν θα ανοίξουν ξανά τα σύνορα σε περίπτωση που συγκροτηθεί κυβέρνηση από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜεΡΑ25.  «Θα εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο. Αυτό σημαίνει ότι βεβαίως θα πρέπει να διασφαλίζεις τα σύνορά σου αλλά με τη δυνατότητα όποιος έρχεται ικέτης στα σύνορα να μπορεί να εξετάζεται η περίπτωσή του του και όχι να γίνονται επαναπροωθήσεις με κόστος ζωών» απάντησε αρχικά ο Νίκος Φίλης.

«Τέλος στις επαναπροωθήσεις;» ρωτήθηκε εκ νέου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε ξανά «θα πρέπει να εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο με σεβασμό στα σύνορά μας», εννοώντας ξεκάθρα πώς όποιος εύκολα μπαίνει δεν θα φεύγει από την χώρα μας.

Ο Νίκος Φίλης ρωτήθηκε και για τον φράχτη στον Έβρο και αν θα συνεχιστούν τα έργα για την επέκτασή του και απάντησε «τον φράχτη τον ρίξαμε; Κυβερνήσαμε 5 χρόνια, τον ρίξαμε τον φράχτη; Εμεις κυβερνήσαμε, δεν το ρίξαμε τον φράχτη. Δεν ξέρω τι γίνεται με τα σχέδια», αφήνοντας παράθυρο για να ρίξουν και τον φράχτη!!





Η Σβίγκου του ΣΥΡΙΖΑ σύνταξη στα 67 συμπαραστέκεται στην Γαλλία όχι σύνταξη στα 64

 


Στο Παρίσι ταξίδεψε η προκλητική γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, προκειμένου με υποκρισία να εκφράσει την συμπαράστασή της στους διαδηλωτές του Παρισιού που διαμαρτύρονται για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Μακρόν, που ανεβάζει το όριο ηλικίας από τα 62 στα 64 έτη.

Το κόμμα της Ράνιας Σβίγκου, ανέβασε το όριο στην Ελλάδα στο 67 και πήγε στην Γαλλία να διαμαρτυρηθεί που ο Μακρόν το ανεβάζει στα 64 στους Γάλλους, για τέτοια ξεφτίλα μιλάμε!!!

Η Σβίγκου συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων, ενώ είχε συναντήσεις με στελέχη κομμάτων που απαρτίζουν τον αριστερό συνασπισμό NUPES, και δεν ξέρουμε αν τους είπε είμαστε μαζί της ενώ έχει τέτοιο παρελθόν.

Το ταξίδι της Ράνιας Σβίγκου δεν πέρασε απαρατήρητο από την εφημερίδα «Τα Νέα», τα οποία της υπενθύμισαν ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος νομοθετούσε συνταξιοδότηση όχι στα 6 όπως ο Μακρόν, αλλά στα 67 έτη!

«Υποθέτω πως η κυρία Σβίγκου, όταν ο “δικός τους” Κατρούγκαλος ανέβαζε, για την Ελλάδα, το όριο από τα 64 στα 67 ήταν απασχολημένη. Έβγαζε τα φρύδια της ή μάθαινε πώς δενότανε το ατσάλι», έγραψαν τα Νέα.



Μπακογιάννη: Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση

 



«Η πρόταση της ΝΔ είναι συγκεκριμένη. Δεν είναι αλαζονική, είναι πρόταση ευθύνης. Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που να μπορεί να την οδηγήσει με ασφάλεια», τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 και στον Άρη Πορτοσάλτε, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα προσέθεσε ότι «υπάρχει από την άλλη, η πρόταση της αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας μιλάει για συγκυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας πλην όμως, αν πάρουμε τοις μετρητοίς όσα λένε τα κόμματα, δεν έχει συνεργάτες. 

Η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη είναι για προγραμματική συνεργασία χωρίς τον κ. Τσίπρα κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το δέχεται και το λέει ξεκάθαρα.

Με τους όρους που βάζει ο κ. Ανδρουλάκης βγάζει τον εαυτό του απ’ έξω. Στην πραγματικότητα θέλει να μείνει στην αντιπολίτευση. Ας το πει όμως καθαρά. Έτσι όπως το λέει, υπονομεύει την πιθανότητα συνεργασίας. 

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης λέει ότι εγώ θα ακολουθήσω την τακτική ΚΚΕ και ας διαφωνώ μαζί τους, ότι θέλω να μείνω έξω από όλο αυτό.Άρα, η εναλλακτική λύση είναι η μη λύση. Και αυτό είναι τεράστιο θέμα για την Ελλάδα».


Η κ. Μπακογιάννη μίλησε επίσης:




– Για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης:


«Βεβαίως το ΠΑΣΟΚ είναι ο επικρατέστερος εταίρος. Είναι μια κυβέρνηση από εκεί και πέρα, αν ο ελληνικός λαός δώσει αυτή την εντολή, είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας, που την έχουμε ξανακάνει, δεν είναι η πρώτη φορά. Αντιλαμβάνομαι τους προβληματισμούς του κ. Ανδρουλάκη αλλά η ψήφος του ελληνικού λαού είναι πάντοτε κυρίαρχη και οι εντολές στην δημοκρατία εκτελούνται. Άρα θα αναζητήσουμε κάθε δυνατή και πιθανή λύση για να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας. Από εκεί και πέρα, πέραν της κυβέρνηση συνεργασίας χρειάζονται και συναινέσεις που τις είχαμε σε μεγάλο βαθμό αυτή την τετραετία, γιατί μπαίνουμε σε δύσκολη φάση που και εμείς πρέπει να τις επιζητήσουμε».


– Για το πλάνο της επόμενης τετραετίας:


«Ο πρώτος στόχος είναι να συγκρουστούμε με τον κακό μας εαυτό. Έχουμε και άλλες προτεραιότητες. Πρέπει να είναι η 4ετία της αύξησης των μισθών. Γιατί οι νέοι δεν ζουν αξιοπρεπώς τώρα. Επίσης πρέπει να μας απασχολήσει η δικαιοσύνη πολύ σοβαρά. Το θέμα κράτους πρόνοιας επίσης. Περίπου το 10% των παιδιών σήμερα έχουν μιας μορφής αυτισμό. Αυτά τα παιδιά σήμερα χρειάζονται ειδική φροντίδα, ειδικές δομές, ειδικά σχολεία, ειδική μεταχείριση. Αυτός ο τομέας είναι στόχος για την επόμενη τετραετία. Δεν βλέπω άλλη πολιτική δύναμη να έχει συναίσθηση των αναγκών που έχει η κοινωνία».


– Για τις παρακολουθήσεις:


«Είναι ένα απαράδεκτο γεγονός για οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα που δεν πρέπει να ξανασυμβεί ποτέ. Δεν θα γλιτώσουμε όμως από τέτοια πράγματα γιατί διεθνώς η τεχνολογία πάει πιο γρήγορα από εμάς. Προηγούνται τα συστήματα τεχνολογίας ακόμα και στην κατασκοπεία. Όμως, έτσι όπως ανασυγκροτήθηκε η ΕΥΠ και με τους κανόνες που μπήκαν, ελαχιστοποιείται απολύτως οποιοσδήποτε κίνδυνος να υπάρξει τέτοιο φαινόμενο. Πάντως είναι ένας λεκές. Δεν χωρά αμφιβολία».


– Για την ΕΥΠ κι αν βοηθά στη συνοχή του κράτους:


«Νομίζω σήμερα πολύ πιο πολύ. Μετά την ανασυγκρότηση και την πανωλεθρία που πάθαμε. Ο κ. Δεμίρης που ανέλαβε είναι σοβαρός με βαρύ βιογραφικό. Γίνεται προσπάθεια ανασυγκρότησης και η συνεργασίες που γίνονται, όπως με τη Μοσάντ έβγαλε κάποια πράγματα. Επειδή ακούστηκε στην Βουλή από κόμματα, να μην έχουμε ΕΥΠ, δεν γίνεται αν είσαι σοβαρή χώρα».


– Για τον ΣΥΡΙΖΑ:


«Ο κ. Τσίπρας το 2015 θα μπορούσε να κάνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ αλλά επέλεξε τον κ. Καμμένο. Μοίρασαν τα λάφυρα της εξουσίας. Οπότε τι έρχεται να μας πει τώρα; Ο στόχος του κ. Τσίπρα δε νομίζω να είναι η απλή αναλογική, είναι η εξουσία. Και είναι σε έναν βαθμό θεμιτό το να ψάχνει πως θα κόψει από τη ΝΔ».


– Για την απόπειρα τρομοκρατικού χτυπήματος στην Αθήνα


«Αυτό που αποκαλύφθηκε δείχνει ότι η πραγματικότητα αλλάζει γρήγορα. Θεωρούσαμε εμείς ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει ισλαμική τρομοκρατική ενέργεια.Η χθεσινή προετοιμασία απόπειρας δείχνει ότι αυτό πλέον δεν ισχύει. Μπαίνουμε σε μια φάση που καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τα εγχώρια προβλήματά της αλλά και τα εισαγόμενα. Η ΕΥΠ και η αστυνομία πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Καταλαβαίνετε τι θα σήμαινε ένα τέτοιο χτύπημα για τον τουρισμό μας παραμονές του καλοκαιριού».


– Για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό:


«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που εμπνέει εμπιστοσύνη σε αντιπάλους και μη. Έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζει ο άλλος τη θέση σου και να ξέρει ότι μπορεί να στηριχθεί πάνω σου. Είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα είναι σταθερή στις θέσεις της. Η Ελλάδα σήμερα στην περιοχή, είναι ένας έντιμος συνομιλητής. Μας υπολογίζουν. Είμαστε σταθεροί, δεν είμαστε υποτελείς. Απλώς συμπίπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα με τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Για παράδειγμα η επέκταση της βάσης στη Σούδα σημαίνει ασφάλεια για την Ελλάδα και για το ΝΑΤΟ. Το ίδιο και στην Αλεξανδρούπολη. Είναι ιστορικής σημασίας οι αποφάσεις που ελήφθησαν και είναι προς όφελος δικό μας και του ΝΑΤΟ».


– Για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία:


«Κάναμε λάθος με τον Πούτιν και αυτό το λάθος δεν έπρεπε να το ξανακάνουμε με τον Ερντογάν. Κανένας ευρωπαίος δεν περίμενε να μπει στην Ουκρανία ο Πούτιν, ενώ μας το έλεγε ανοιχτά. Την πατήσαμε όλοι οι Ευρωπαίοι. Όλοι μας θέλαμε να κρατήσουμε την σχέση μας με τη Ρωσία. Απλώς δεν μας έκανε την χάρη να το θέλει και ο κ. Πούτιν».


– Για τον φράχτη στον Έβρο:


«Έρχονται σήμερα τα κόμματα και λένε δεν θέλουμε τον φράχτη. Και ο Μητσοτάκης θα πάει να υπογράψει την επέκτασή του για να προστατέψουμε τα σύνορά μας».


– Για τα Τέμπη:


«Αν πληρώνουμε τώρα για αυτό που έγινε στα Τέμπη είναι γιατί ο κόσμος περίμενε να είμαστε αποτελεσματικοί. Και τώρα περιμένουν ότι αυτό το πρόβλημα θα το διορθώσουμε πλήρως».


– Για την αξιολόγηση:


«Έχει μείνει ένα κομμάτι στο κράτος που χρειάζεται δομική αλλαγή. Χρειάζεται αξιολόγηση. Χωρίς αυτή δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Πολύ σωστά είπε ο κ. Ανδρουλάκης ότι οι υπεύθυνοι χρειάζεται να μπουν με διεθνή διαγωνισμό, αλλά θα πρέπει να λάβουν και την αντίστοιχη πληρωμή για να έρθουν».


– Για την Τουρκία:


«Η Τουρκία για τον επόμενο χρόνο δεν έχει τα περιθώρια να ασχοληθεί με κάτι άλλο εκτός από τα δικά της μετά το κακό που τους βρήκε με τον σεισμό. Είτε είναι ο Ερντογάν, είτε οι Κιλιτσντάρογλου, έχουν να ανοικοδομήσουν και να δώσουν στέγη σε τόσους ανθρώπους. Ναι, θα μπούμε σε μια φάση που άνοιξε ένα παράθυρο για συνομιλίες. Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε και σε τι βάση θέλουμε να μιλήσουμε. Το πλαίσιο είναι ένα και είναι το διεθνές δίκαιο. Το δίκαιο της θάλασσας. Αν συμφωνήσουμε σε αυτό, έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε. Πρέπει να παρουσιάσουμε όμως στον κόσμο όλη την εικόνα. Να ξέρει ότι η Τουρκία έχει ακρογιαλιές πολλών χιλιομέτρων και έχει και δικαίωμα στο Αιγαίο. Αλλά από την άλλη, αυτό που δεν μπορεί να κάνει η Τουρκία είναι αυτό που έκανε. Πχ να λέει ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα».



Σκάνδαλο Ραγκούση έχτισε βίλα με δάνειο για τρίτεκνους στην Πάρο

 


Απάντηση για το σκάνδαλο σχετικά με τη βίλα που διατηρεί στην Πάρο, έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Η εφημερίδα «Political», κάνει λόγο για πολυτελή κατοικία στην Πάρο του Γιάννη Ραγκούση με δάνειο για τρίτεκνους. To δημοσίευμα αναφέρει ότι ο τομεάρχης διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ νοικιάζει τη βίλα στην Πάρο με 14.700 ευρώ την εβδομάδα.



Ο Ραγκούσης που κουνάει το δάχτυλο σε όλους είπε πώς «Πρόκειται για την προσωπική μου μόνιμη κατοικία, εκεί που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν τα παιδιά μου, δεν πρόκειται για καμία βίλα κανενός υπουργού σε κανένα εξωτικό νησί κυκλαδίτικο, όπως είναι η Πάρος», ανέφερε χαρακτηριστικά για να υποβαθμίσει το θέμα.

Είπε επίσης πώς η πρώην σύζυγός του και μητέρα των τριών παιδιών του, δικαιούτο να πάρει αυτό το δάνειο με το οποίο έχτισε τη βίλα. «Είναι στην Πάρο, στο μόνο μη τουριστικό χωριό. Η πρώην σύζυγός μου εδικαιούτο δάνειο τριτέκνου. Αυτό το σπίτι που μου ανήκει το 50% χτίστηκε και με αυτό το δάνειο. Πρόκειται για μια λασπολογία. Δεν θα τους αφήσω έτσι», ανέφερε ο βουλευτής.

Η πολυτελής βίλα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάρο έχει χτιστεί στην κορυφή ενός λόφου στη Νάουσα, στο χωριό Κώστος, σε μια έκταση 32 στρεμμάτων.

Η Villa Fullmoon, όπως είναι η ονομασία της, αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά ακίνητα του νησιού. Χαρακτηρίζεται από την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική της και την «απέριττη πολυτέλεια» συνθέτοντας ιδανικό σκηνικό χαλάρωσης για τους επισκέπτες.





Διαθέτει έξι κρεβατοκάμαρες, περιλαμβάνει εξωτερική πισίνα, κήπο, εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου και είναι πλήρως εξοπλισμένη με πανάκριβες οικοσκευές και τα τελειότερα οπτικοακουστικά συστήματα.

Στους καταλόγους των τουριστικών πρακτορείων που μανατζάρουν τη βίλα του Γιάννη Ραγκούση περιλαμβάνονται και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που πωλούνται έξτρα, όπως η παροχή ιδιωτικού σκάφους. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμη να χρησιμοποιήσουν το μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται μέσα στην ίδια έκταση, να παίξουν τένις ή απλώς να χαλαρώσουν στη μεγάλη πέτρινη βεράντα με τις ξαπλώστρες και τα ανάκλιντρα δίπλα στην πισίνα.




Αστυνομικοί σκοτώνουν την 28χρονη τρανς που αιματοκύλισε το σχολείο στο Νάσβιλ


 

Βίντεο-ντοκουμέντο αποτυπώνει τη στιγμή που αστυνομικοί σκοτώνουν την 28χρονη τρανς που άνοιξε πυρ σε σχολείο στο Νάσβιλ των ΗΠΑ, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τρεις μαθητές και τρεις ενήλικοι.

Το βίντεο έχει ληφθεί από τις κάμερες που βρίσκονται στις στολές των αστυνομικών και δείχνει πώς εξουδετέρωσαν την 28χρονη Όντρεϊ Χολ.





Οι τρομοκράτες θα έπαιρναν 16.000€ για κάθε νεκρό - Το «ευχαριστώ» της Ισραηλινής κυβέρνησης

 


Ευχαριστίες στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ελλάδος, που απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση εις βάρος ισραηλινών στόχων, απηύθυναν ο πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου και η Μοσάντ.

«Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, εκ μέρους της Μοσάντ.

Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες βοήθησαν στην ανθρωπογεωγραφία και ως προς τον τρόπο λειτουργίας των τρομοκρατών. Η Μοσάντ συνέδραμε την Ελλάδα στην εξάρθρωση του τρομοκρατικού δικτύου που σχεδίαζε επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους στη χώρα μας.

«Ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό. Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η δομή που λειτουργούσε στην Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου ιρανικού δικτύου που διευθύνεται από το Ιράν και εκτείνεται σε πολλές χώρες. Η Μοσάντ, μαζί με τους εταίρους της στην κοινότητα, εργάζεται ακατάπαυστα για να αποτρέψει τις ιρανικές απόπειρες επιθέσεων σε όλο τον κόσμο», σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.

«Ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών και ασφάλειας για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον εβραϊκών και ισραηλινών στόχων», έγραψε στο Twitter o Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

«Η τρομοκρατία είναι ένας κοινός εχθρός και η καταπολέμησή της είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Η κυβέρνηση των Αγιατολάχ στην Τεχεράνη εξάγει τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο και μόνο μια σταθερή και κοινή στάση θα σταματήσει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του ιρανικού καθεστώτος», πρόσθεσε.

Η ΕΥΠ, από τον περασμένο Αύγουστο, είχε συγκεντρώσει αποσπασματικές πληροφορίες για τρομοκρατικό δίκτυο, χωρίς όμως μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή να ήταν ορατή κάποια απειλή.

Οι αναλυτές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κατάφεραν να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην χαρτογράφηση κινήσεων, διασυνδέσεων και τελικά στην ταυτοποίηση των τρομοκρατών.

Στο στάδιο αυτό συνέδραμε η Μοσάντ, η Υπηρεσία Πληροφοριών του Ισραήλ, με την παροχή πληροφοριών για την δομή της οργάνωσης, τη μεθοδολογία, τα κίνητρα και τη στρατολόγηση ατόμων.

Το αποτέλεσμα ήταν η ΕΥΠ, με την συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής, να οδηγηθεί στη σύλληψη των δύο τρομοκρατών Πακιστανών σιιτών, που ζούσαν στην Ζάκυνθο και τη Σπάρτη εκεί που φαίνεται να εργάζονταν ως εργάτες γης.

Δεν είχαν χαρτιά, καθώς είχαν μπει στη χώρα μας παράνομα και έτσι αρχικά οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή τους, όπου κρατήθηκαν για διοικητική απέλαση.

Από την πρώτη στιγμή  κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα και από την έρευνα που έγινε σε αυτά, εντοπίστηκαν ψηφιακά αρχεία τα οποία αφού εξετάστηκαν και μεταφράστηκαν, οδήγησαν και στην αποκάλυψη του σχεδίου τους.

Ο πρώτος τους στόχος φέρεται να ήταν εστιατόριο – εβραϊκή συναγωγή, στην περιοχή του Ψυρρή, στην οδό Αισώπου.

Οι εντολές έρχονταν από το Ιράν, από έναν άνδρα ο οποίος θεωρείται ότι ήταν το πρόσωπο που κινούσε τα νήματα και τους είχε υποδείξει τον εν λόγω χώρο.

Όλοι τους κατάγονταν από μία από τις κυριότερες πόλεις του Πακιστάν, την Σαργκόντα της επαρχίας Παντζάμπ .

Όπως προέκυψε, είχαν προχωρήσει σε κατόπτευση του χώρου, τον οποίο είχαν φωτογραφήσει ενώ εξέταζαν με ποιον τρόπο θα πραγματοποιούσαν την επίθεση, έχοντας ως επιλογές είτε δηλητήριο, είτε πυροβόλα όπλα, είτε εκρηκτικά.

Παράλληλα επιχειρούσαν να στρατολογήσουν και άλλα άτομα, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν πως είχαν καταφέρει να το πράξουν, ενώ φέρονται να κατέθεσαν κάποια πρόσωπα που ανέφεραν ότι τους προσέγγισαν αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.

Από τις παρακολουθήσεις διαπιστώθηκε ότι στους στόχους τους ήταν απαγωγές και δολοφονίες, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι το ποσό που θα λάμβαναν για κάθε έναν νεκρό θα ανερχόταν σε 16.000 ευρώ, δηλαδή σε περίπου 50 λακ.

Ο….φερόμενος εντολέας τους, είχε επαφές με έναν κλάδο του IRGC, τους Φρουρούς δηλαδή της Ισλαμικής Επανάστασης, που το 2019 ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε χαρακτηρίσει ως Ξένη Τρομοκρατική Οργάνωση με βάση τη «συνεχή υποστήριξη και εμπλοκή σε τρομοκρατική δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο».




Το πρώτο σποτ της Νέας Δημοκρατίας

 


«Δεσμευτήκαμε να μειώσουμε τους φόρους και την ανεργία. Να φέρουμε επενδύσεις. Να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό. Να θωρακίσουμε την πατρίδα. Να κάνουμε ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα. Για μία Ελλάδα πιο ανθρώπινη, πιο σύγχρονη, πιο ισχυρή»

«Έτσι θα προχωρήσουμε. Σταθερά. Τολμηρά. Μπροστά» αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το σποτ της Νέας Δημοκρατίας

















Ο Νίκος Ανδρουλάκης αυτοπροτάθηκε για πρωθυπουργός και γελάνε οι κάλπες - Εκβιάζει ξεκάθαρα


 

Τελικά δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ, τον Νίκο Ανδρουλάκη δεν μπορείς να τον πάρεις στα σοβαρά.

Ένας πολιτικός, που εκλέχθηκε κακός για πολλούς για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, χωρίς αν έχει παρουσία στην Ελληνική βουλή,, που δεν παραιτήθηκε απο ευρωβουλευτής γιατί θα χάσει τα 30.000€ μηνιάτικο μας ενημέρωσε ότι προτείνει για πρωθυπουργό τον εαυτό του δείχνοντας το πόσο νούμερο είναι.

Και αφού ο ίδιος είναι έτσι που είναι, και έχει γύρω του και ανάλογα με αυτόν συνεργάτες, κάποιος του είπε ότι ο άγνωστος Χ για πρωθυπουργός τον οφελεί τον έχει βάλει στο πολιτικό παιχνίδι και μπορεί να παίζει μπάλα εκβιάζοντας για να πετύχει αυτό που θέλει.

Τον ενημερώνουμε ότι όσο εμφανίζεται και τον ακούει ο κόσμος τόσο θα βουλιάζει το ΠΑΣΟΚ και οι εκλογές θα είναι καταστροφικές για το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης “εκβιάζει” ξεκάθαρα τα δύο μεγαλύτερα κόμματα προκειμένου να δεχθούν τους όρους τους ώστε να στηρίξει όποιο βγεί πρώτο, και “εκβιάζει” και τους πολίτες για να του δώσουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό ώστε να στηρίξει το πρώτο κόμμα για να μην πάμε σε ακυβερνησία.

Είπε λοιπόν το νέο νούμερο της πολιτικής ζωής του τόπου, που για όσο καιρό είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει απασχολήσει αρνητικά την κοινωνία :  «Οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Μητσοτάκης και Τσίπρας λένε μεταξύ τους ότι ήταν κακοί κυβερνήτες και επικίνδυνοι. Εγώ συμφωνώ μαζί τους. Η νέα εποχή πρέπει να έχει προγραμματικές συνεργασίες και πρόσωπα που θα τις υλοποιήσουν» προσθέτοντας όμως με νόημα: «Απέναντί τους έχω ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Δεν έχω κυβερνήσει και δεν έχω καταστρέψει τη χώρα»

Και κατέληξε για να στηρίξει τον εκβιασμό του: «Υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη, που πρωθυπουργός είναι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος».

Κάποιος να πει του Ανδρουλάκη ότι η Ελλάδα θέλει κυβερνήτη ικανό και αυτός δεν έχει την ικανότητα του ηγέτη, εάν συμβεί τέτοιο έγκλημα θα είναι χειρότερα από ότι ήταν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ανδρουλάκης δεν έχει καταλάβει ότι στις δεύτερες κάλπες το ποσοστό που θα λάβει στις πρώτες θα συρρικνωθεί λόγω της πόλωσης αλλά και της ανάγκης των πολιτών να υπάρξει κυβέρνηση στη χώρα, και εάν δεν σοβαρευτεί βλέπει την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ να τον περνάνε μία πίσσα με πούπουλα και να τον στέλνουν μόνιμα σπίτι του.



Πώς την γλιτώσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ που γελάει η υφήλιος μαζί τους; Κοτζίας - Τσίπρας κορόιδευαν τον Τράμπ

 



Η κυβέρνηση τσίρκο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με το πρώτο νούμερο τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, έκανε ξεφτίλα την χώρα μαζί με τα στελέχη του σε όλη την υφήλιο.

Σε εκδήλωση ο πρώην ακατάλληλος και επικίνδυνος υπουργός εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κοτζιάς, απέδειξε στους Έλληνες ότι στο τσακ την γλιτώσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και δεν μας κρέμασαν στα μανταλάκια.

Μέσα σε άλλα που είπε και γελώντας αγνοώντας την γελοιότητα του ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε στα έργα και τις ημέρες της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα.

"Και είπα στον Τραμπ «εμείς έχουμε κάνει 87 πολέμους με το Ιράν και 4.000 διαπραγματεύσεις» δεν έχει σημασία που ήταν ψέματα, σάμπως θα τα μετρούσε; "

Το πώς η χώρα την έβγαλε καθαρή από αυτά τα νούμερα, είναι απορίας άξιον!!!