Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Sarco: Η κάψουλα αυτοκτονίας θα είναι διαθέσιμη με το νέο έτος στην Ελβετία

 


Η Sarco είναι μία 3D printed κάψουλα η οποία μπορεί να εκτελέσει υποβοηθούμενη αυτοκτονία και ο δημιουργός της είναι σίγουρος πως θα μπορέσει να ξεκινήσει τις πωλήσεις στην Ελβετία μέσα στην επόμενη χρονιά. Για να το καταφέρει αυτό, προσέλαβε μία νομική ομάδα ειδικών, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η Sarco δεν παραβιάζει τους νόμους της χώρας.

Η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι όταν προσφέρεται σε κάποιον ένα μέσο να θέσει τέρμα στη ζωή του, κάτι το οποίο είναι νόμιμο στην Ελβετία και διαφέρει από την ευθανασία. Περίπου 1.300 άνθρωποι επέλεξαν να τερματίσουν τη ζωή τους με αυτόν τον τρόπο το 2020.

Η τωρινή μέθοδος που είναι επιτρεπτή στην Ελβετία είναι η παροχή κάποιων συγκεκριμένων υγρών τα οποία κατά την κατάποση επιφέρουν το θάνατο. Η Sarco κάψουλα αυτοκτονίας μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε μέρος που θα επιλέξει ο χρήστης και γεμίζει με άζωτο μειώνοντας άμεσα τα επίπεδα οξυγόνου. Η διαδικασία κάνει το χρήστη να χάσει τις αισθήσεις του και ο θάνατος επέρχεται σε περίπου 10 λεπτά. Η κάψουλα ενεργοποιείται από μέσα, ενώ διαθέτει και κουμπί έκτακτης ανάγκης για να βγει ο χρήστης αν το μετανιώσει.



Νομικοί εκτιμούν πως η κάψουλα δεν αποτελεί ιατρική συσκευή και η χρήση του αζώτου δεν παραβιάζει νόμους περί όπλων ή ασφάλειας προϊόντων επομένως η κάψουλα δεν καλύπτεται από το Δίκαιο της Ελβετίας.

Αν τελικά η Sarco εγκριθεί για πώληση, δε θα διατεθεί με συμβατικό τρόπο. Ο δημιουργός της, Dr. Philip Nitschke, σχεδιάζει να κάνει τα σχέδια της συσκευής διαθέσιμα για download σε όλους, κάνοντας πρακτικά δωρεάν τη διάθεσή της. Στόχος του είναι να προσφέρει το δικαίωμα του θανάτου σε όλους. Είναι υπέρμαχος αυτού του δικαιώματος εδώ και χρόνια, κάτι που του έχει επιφέρει το παρατσούκλι Δρ. Θάνατος.



Crux.com



Έπιασαν επ' αυτοφώρω δυο κρατούμενους την ώρα που προσπάθησαν να αποδράσουν


 

Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Χανίων πραγματοποιήθηκε σήμερα, από δύο αλλοδαπούς κρατούμενους, αλλά τους πρόλαβαν την τελευταία στιγμή οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Συγκεκριμένα, ένας Αλγερινός 30 ετών που κρατείται για διακεκριμένες κλοπές και ένας Πακιστανός, 39 ετών, κρατούμενος για διακίνηση ναρκωτικών, οι οποίοι βρίσκονταν στα πειθαρχικά κελιά των φυλακών, είχαν φτιάξει ένα αυτοσχέδιο σχοινί από σεντόνια με κόμπους, και είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν ένα μέρος του μεταλλικού πλέγματος του προαυλίου, με σκοπό να σκαρφαλώσουν αρχικά στην ταράτσα.

Από εκεί επρόκειτο να περάσουν στη νεκρή ζώνη μεταξύ του κτιρίου και εξωτερικού μαντρότοιχου του Καταστήματος Κράτησης, οπότε θα ήταν εύκολο να διαφύγουν, αλλά δεν πρόλαβαν.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν πληροφορία ότι κάτι ετοιμαζόταν, έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο και τους έπιασαν επ' αυτοφώρω.


Πηγή: Cretalive.gr



Γνωστός δικηγόρος με αποπλάνησε στα 14 μου και ανέβασε γυμνές φωτογραφίες μου στο ίντερνετ

 


Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του Open μίλησε η Αρετή Παληού. Η Αρετή 22 ετών σήμερα είναι μία από τις κοπέλες που έχει βρει τη δύναμη να καταγγείλει με το όνομά της και το πρόσωπό της την αποπλάνηση της και την κατ’ εξακολούθηση κακοποίησή της το 2014- προτού ακόμα κλείσει τα 15 από γνωστό δικηγόρο της Αθήνας ο οποίος ήταν 56 χρονών τότε και την είχε προσεγγίσει έχοντας ερωτική σχέση με μία θεία της.

Τόσα χρόνια μετά, αν και έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση, ο δικηγόρος έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα, για ασελγείς πράξεις σε ανήλικο, δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί η δίκη.

«Στο σκοτεινό ίντερνετ μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές φωτογραφίες μου χωρίς πρόσωπο, τις οποίες έχει ποστάρει ο βιαστής μου. Δεν ξέρω αν είναι revenge porn, νομίζω ότι δεν είναι. Σημασία έχει ότι αυτό το πράγμα δεν είναι απλώς κατακριτέο, είναι εγκληματικό. Και το έγκλημα δεν το έχουμε κάνει εμείς. Είτε τις φωτογραφίες τις στείλαμε με τη θέλησή μας, είτε τις στείλαμε επειδή μάς εκβίασαν, όπως στη δική μου περίπτωση, μπορούν να χαθούν από το σκοτεινό ίντερνετ. Μην φοβάστε, μιλήστε. Εγώ απευθύνθηκα στο ευρωπαϊκό δίκτυο κατά της βίας και, μέχρι σήμερα, νόμιζα ότι αυτός που με στήριζε περισσότερο είναι η οικογένειά μου. Τελικά είναι πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση να βρίσκεις μία αγκαλιά από ανθρώπους που δεν σε ξέρουν και είναι εκεί για να σ’ ακούσουν γιατί πιστεύουν ότι το έγκλημα δεν το έχεις κάνει εσύ», ανέφερε η ίδια.

Ο δικηγόρος κατηγορείται, ακόμα, ότι διακινούσε γυμνές φωτογραφίες της κοπέλας στο διαδίκτυο. Σε βάρος του υπάρχουν ακόμα δύο μηνύσεις για ασέλγεια εις βάρος δύο κοριτσιών 12 και 14 ετών, στην Άνδρο, για τις οποίες πράξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης πρόκειται να δικαστεί τον Μάιο. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και λέει ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της καταγγέλλουσας.

«Τον γνώρισα από τα 12 μου έτη. Μάς έφερε κοντά η θεία μου και κάπως μεθοδευμένα άρχισε να με φλερτάρει. Φυσικά εγώ ως παιδί αυτό δεν το αντιλαμβανόμουν, μέχρι που φτάσαμε στα 14 μου, όταν με κακοποίησε για πρώτη φορά σεξουαλικά. Εγώ επειδή φοβόμουν δεν μίλησα στους γονείς μου αμέσως, φοβήθηκα πάρα πολύ, επειδή εμπλεκόταν και η θεία μου φοβήθηκα τις αντιδράσεις της οικογένειας. Παρόλα αυτά αυτός συνέχισε να είναι σε επικοινωνία μαζί μου, καθημερινά κι εκμεταλλευόμενος καταστάσεις», είπε η Αρετή στον Άκη Παυλόπουλο και την Ευλαμπία Ρέβη για τις συνθήκες υπό τις οποίες γνωρίστηκε με τον δικηγόρο. «Γνωρίζοντας τα οικογενειακά μου, ως φίλος της θείας μου, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί καταστάσεις και να έρθει κοντά μου, με έπεισε ότι δεν με αγαπάει κανείς από την οικογένειά μου, με έστρεψε ενάντια στην οικογένεια μου, με έπεισε ότι μόνο αυτός με αγαπάει και με νοιάζεται και έτσι με ανάγκαζε, – μού έλεγε ότι οφείλω – να τού στέλνω γυμνές φωτογραφίες μου, έστελνε και εκείνος σε μένα. Ήθελε να είναι το δώρο μου προς αυτόν για την ψυχολογική στήριξη που μού παρείχε και, με τον ίδιο τρόπο, με έπεισε στα 15 μου πια, να συνευρεθούμε ερωτικά. Μετά την ερωτική συνεύρεση η πίεση έγινε ακόμα χειρότερη, μού ζητούσε να συνευρεθώ ερωτικά μαζί του και με άλλες γυναίκες – με την θεία μου, τη γυναίκα του, τις φίλες μου-. Κάπου εκεί εγώ άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια η αγάπη για την οποία μιλούσε, και με μία αφορμή, μίλησα στη μητέρα μου και την άλλη μέρα κιόλας, και με τον πάτερα μου, πήγαμε και καταθέσαμε στην αστυνομία», συνέχισε.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Δήλωση του Πρωθυπουργού κατά την άφιξή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Θα έχουμε την ευκαιρία, σήμερα, να κάνουμε μία αναλυτική συζήτηση για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν την Eυρωπαϊκή επικαιρότητα, ξεκινώντας από το θέμα της πανδημίας. Προφανώς υπάρχει μία έντονη ανησυχία για την επέλαση της μετάλλαξης «Όμικρον», η οποία αργά ή γρήγορα θα κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Γι’ αυτό και είναι απολύτως επιβεβλημένο να εντείνουμε την επιτάχυνση του εμβολιασμού, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην τρίτη δόση, καθώς οι επιστήμονες μας υποδεικνύουν ότι σε αυτή τη φάση είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας την οποία διαθέτουμε.

Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και τα θέματα τα οποία αφορούν την Ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας. Υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μία έντονη ανησυχία για τις αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου. Είναι κάτι το οποίο είχαμε συζητήσει και σε προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Θα ζητήσουμε και πάλι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει όλες τις επιλογές έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν, ενδεχομένως, παρεμβάσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να συγκρατηθούν οι αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση -όπως το έχει ήδη κάνει- θα εξακολουθεί να προνοεί έτσι ώστε να περιορίζει, στο μέτρο του εφικτού, τις αυξήσεις των τιμών και στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και του φυσικού αερίου.

Θα λάβει, επίσης, ειδική πρόνοια για τους αγρότες μας και περισσότερες ανακοινώσεις θα έχω την ευκαιρία να κάνω στη συζήτηση του Προϋπολογισμού το Σάββατο το οποίο μας έρχεται.

Θα συζητήσουμε, επίσης, ζητήματα τα οποία αφορούν την εξωτερική πτυχή της μετανάστευσης, όπου η Ελλάδα θα επιμείνει στην ανάγκη να υπάρχει μία οριζόντια αντιμετώπιση φαινομένων εργαλειοποίησης του προσφυγικού. Εξάλλου η πατρίδα μας βρέθηκε στο επίκεντρο μιας τέτοιας κρίσης το Μάρτιο του 2020. Γι’ αυτό και παρέχει απόλυτη στήριξη στις Βαλτικές χώρες αλλά και στην Πολωνία που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα παρεμφερές φαινόμενο.

Θα συζητήσουμε, τέλος, και τα ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική μας πυξίδα, τον τρόπο, δηλαδή, με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την ευρωπαϊκή αυτονομία στη λήψη αποφάσεων, έτσι ώστε να μπορέσει η Ευρώπη, μόνη της, να μπορεί να υπερασπίζεται τα δικά της συμφέροντα και να ευθυγραμμίσει την οικονομική της ισχύ με τις γεωπολιτικές της δυνατότητες.

Ο Πρωθυπουργός απάντησε, κλείνοντας, σε ερώτημα που τέθηκε στα αγγλικά (ανεπίσημη μετάφραση στα ελληνικά):

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρωθυπουργέ, η μετάλλαξη «Όμικρον» προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα πρέπει να περιμένουμε νέα μέτρα, όπως τα τεστ PCR;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα όσα γνωρίζουμε για την μετάλλαξη «Όμικρον» είναι ασφαλώς ιδιαίτερα ανησυχητικά. Η απάντηση στη μετάλλαξη «Όμικρον» αυτή τη στιγμή είναι η επιτάχυνση των εμβολιαστικών προγραμμάτων μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ενισχυτικές δόσεις.

Η Ελλάδα ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που άνοιξε την ενισχυτική δόση για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα.

Αν χρειαστεί να λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα, σε ό,τι αφορά τα επιπρόσθετα τεστ, πιστεύω ότι αυτά θα χρειαστεί να εφαρμοστούν μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων, ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε επιπλέον χρόνο για να αυξήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον αριθμό των ανθρώπων που θα κάνουν την ενισχυτική δόση.

Είναι μια μάχη με τον χρόνο. Αλλά κάθε εβδομάδα που κερδίζουμε πριν μας χτυπήσει η «Όμικρον» είναι κέρδος, γιατί θα μπορέσουμε να έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού που θα έχει εμβολιαστεί με την ενισχυτική δόση.

Σημείωση: Η απάντηση του Πρωθυπουργού αφορά στο ερώτημα της δημοσιογράφου για τα PCR τεστ και την ενδεχόμενη συζήτηση στη διάρκεια της Συνόδου για τα τεστ σε ευρωπαϊκό επίπεδο για όσους μετακινούνται μεταξύ κρατών. ΔΕΝ αφορά στο εσωτερικό της χώρας. Από χθες έχει ανακοινωθεί η ανάγκη διενέργειας διαγνωστικών τεστ για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα και θα ισχύσει μόνο για την περίοδο των γιορτών. Είναι μέτρο προσωρινό.



Η χυδαιότητα Κουρουμπλή συνεχίστηκε και σήμερα - Δέν παίρνει τίποτα πίσω δεν τον ενδιαφέρει να είναι βουλευτής

 


Θρασύτατος, προκλητικός, φαιδρός και αμετανόητος για τα όσα είπε στη Βουλή και έφεραν την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σήμερα στον ΣΚΑΪ.

«Γι’ αυτούς που θεωρούν ότι ήταν μια βαριά κουβέντα... Ε, ωραία. Εγώ την είπα και δεν την παίρνω πίσω. Τι να κάνουμε τώρα...», είπε ο ανεξάρτητος χυδαίος και φαιδρός βουλευτής που επιμένει να προκαλεί για λίγη δημοσιότητα.

Ο Κουρουμπλής ανέφερε ότι δεν είπε σε κανέναν ότι είναι δολοφόνος αλλά ότι οι πολιτικές που ασκούνται είναι δολοφονικές, και πως τα λεγόμενά του αποτελούσαν μια «κραυγή αγωνίας» διότι πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι εκτός ΜΕΘ. «Πεθαίνουν άδικα άνθρωποι, ναι ή όχι; Αυτό είναι το επίδικο» σημείωσε.

«Πιάστηκαν από μια λέξη για να γυρίσουν την κουβέντα» είπε χαρακτηριστικά για να δικαιολογηθεί και πρόσθεσε ότι έκανε εκείνο που του όρισε η συνείδησή του και τώρα πληρώνει το κόστος αυτής της επιλογής.

Ο ανεξάρτητος φαιδρός βουλευτής είπε ότι δεν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον διέγραψε ενώ βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Σε κάθε περίπτωση είπε πως έχει καθαρή τη συνείδησή του και δεν τον απασχολεί η διαγραφή του και το εάν θα είναι ή όχι βουλευτής.

«Αν έβαλα αυτογκόλ ή όχι θα κριθεί όταν έρθει η ώρα» πρόσθεσε και εξήγησε ότι δεν παραιτείται της βουλευτικής του έδρας γιατί τον ψήφισαν χιλιάδες άνθρωποι και όταν έρθει η ώρα θα τον στείλει «σπίτι του» ο λαός. Με λίγα λόγια δεν θα χάσει με τίποτα την βουλευτική του αποζημίωση.

Και συνέχισε ο προκλητικός Κουρουμπλής λέγοντας : «Όποιος νομίζει ότι θίγεται, εγώ δηλώνω ότι παραιτούμαι από την προστασία της ασυλίας μου και να μου κάνει μήνυση. Να πάμε στα δικαστήρια και να δούμε τι συντελείται μέσα στα νοσοκομεία», τόνισε ο προκλητικός Κουρουμπλής.





Τον κατέβασαν από το αεροπλάνο επειδή φορούσε στρινγκ αντί για μάσκα


 

Ένας επιβάτης σε πτήση της United Airlines, που φορούσε ένα κόκκινο στρινγκ στο πρόσωπο, αντί για μάσκα, υποχρεώθηκε να αποβιβαστεί από το αεροπλάνο πριν από την απογείωσή του από το Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα.

Ο 38χρονος άνδρας υποστήριξε στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι NBC2 ότι ήθελε με αυτόν τον τρόπο να δείξει τον «παραλογισμό» αυτού του κανόνα, αφού οι επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκα μέσα στο αεροπλάνο για να προστατευθούν από την Covid-19, όμως επιτρέπεται να την βγάζουν για να τρώνε και να πίνουν.

Ένα βίντεο που τράβηξε άλλος επιβάτης δείχνει το πλήρωμα να ενημερώνει τον 38χρονο ότι δεν μπορεί να παραμείνει εντός του αεροσκάφους εάν επιμένει να φοράει στο πρόσωπο το στρινγκ. Έπειτα από συζήτηση, ο άνδρας υποχωρεί και σηκώνεται από το κάθισμά του.



Στη συνέντευξή του στο NBC2 συνέκρινε τον εαυτό του με τη Ρόζα Παρκς, τη γυναίκα-σύμβολο του αγώνα των Αφροαμερικανών για ίσα πολιτικά δικαιώματα, η οποία το 1955 αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό άνδρα, αμφισβητώντας τους νόμους του φυλετικού διαχωρισμού εκείνης της εποχής.

«Σε αυτή τη χώρα, η κάθε αλλαγή προκλήθηκε από συνηθισμένους ανθρώπους. Η Ρόζα Παρκς δεν ήταν διάσημη. Άλλαξε τον ρου της ιστορίας», εξήγησε σοβαρά ο 38χρονος άνδρας.

«Ο πελάτης δεν τηρούσε τον ομοσπονδιακό κανονισμό περί χρήσης μάσκας και ευγνωμονούμε το πλήρωμά μας που αντιμετώπισε το πρόβλημα στο έδαφος, πριν από την απογείωση, αποτρέποντας μια πιθανή αναταραχή κατά τη διάρκεια της πτήσης», ανέφερε η United Airlines σε μια ανακοίνωσή της προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.



MRB: Διψήφια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος του ΚΙΝΑΛ, πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, απαξίωση Τσίπρα



 

Παραμένει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις τάσεις της MRB για τον μήνα Δεκέμβριο, ενώ άνοδο παρουσιάζει και το ΚΙΝΑΛ

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,7% έναντι 19,7% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 13,5%.

Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,1%, η Ελληνική Λύση 3,8%, το ΜεΡΑ25 2,7% ενώ στο 19,1% βρίσκεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Στην αναγωγή προ της εκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη τα στοιχεία δείχνουν πρωτιά της ΝΔ με ποσοστό από 35,7% έως 40,7% με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά από 23,7% έως 28,1% και τρίτο το ΚΙΝΑΛ με ποσοστά από 14,5% έως 11,1%.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 41,1%, ο Αλέξης Τσίπρας 29,8% ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 24,4% των συμμετεχόντων.

Δείτε την δημοσκόπηση σε κάρτες :











Τα ΕΚΑΜ στο Ζεφύρι μετά το προκλητικό video με τους πυροβολισμούς κακοποιών Ρομά

 


Η Ρομά είναι ανεξέλεγκτη στην Ελλάδα, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι, μετά και τα βίντεο με τους πυροβολισμούς που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας.

Η αστυνομία με την συνδρομή αντρών των ΕΚΑΜ ερευνά σπίτια στην περιοχή, ανάμεσά τους και το σπίτι που φάνηκε στα χθεσινά βίντεο να γίνεται στόχος της μιας ομάδας κακοποιών Ρομά.

Τις προηγούμενες ώρες ανέβηκαν στα social media πλήθος βίντεο με Ρομά να επιδεικνύουν τον βαρύ οπλισμό τους και να ρίχνουν στον αέρα ακόμα και με κλεμμένα απο αστυνομικούς όπλα.



Η αναταραχή στην περιοχή ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες όταν ομάδα κακοποιών Ρομά, όπως φάνηκε και σε βίντεο, άνοιξε πυρ κατά καφετέριας άλλου κακοποιού Ρομά.







Τα “έργα της Αττικής” που θα αποσυμφορήσουν το κυκλοφοριακό


 

Για να αποσυμφορηθεί το λεκανοπέδιο πρέπει να γίνουν τα λεγόμενα έργα της Αττικής: Η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και η λεγόμενη σήραγγα της Ηλιουπόλεως.

Η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, που δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες και έχει προϋπολογισμό 350 εκ ευρώ, θα δώσει πραγματικά τεράστια ανακούφιση στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν την Αττική Οδό.

Το δεύτερο έργο αφορά στην μετακίνηση των πολιτών προς το Ελληνικό και τα νότια προάστια. Το εμβληματικό αυτό έργο της λεγόμενης σήραγγας της Ηλιουπόλεως είναι στο στάδιο των προμελετών και σύντομα θα υπάρχει και θα παρουσιαστεί συγκεκριμένη λύση. Εξετάζεται ειδικότερα η σήραγγα να καταλήγει λίγο πριν τη Βουλιαγμένης.



Κυβέρνηση : Βούλησή μας να μην ξανακλείσει η χώρα


 

Από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα -και έτσι θα συνεχίσουμε- έχουμε μια στρατηγική, η οποία προσπαθεί και έχει καταφέρει να κρατήσει την οικονομία και την κοινωνία ανοικτή, την εκπαίδευση λειτουργική. Έτσι, θα πάμε στις γιορτές και έχει πολύ μεγάλη σημασία η συνεργασία και η συμμετοχή όλων σε αυτό το πλαίσιο που εφαρμόζουμε και που δουλεύει.

Αυτή είναι η βούλησή μας και για το επόμενο διάστημα: Να μην ξανακλείσει η χώρα και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να θωρακιστούμε απέναντι στον ιό και τη μετάλλαξη της «Όμικρον».

Και ο δρόμος είναι ένας: Ο εμβολιασμός, η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης. Να κάνουμε ό,τι χρειάζεται προκειμένου να πετύχουμε εκείνα τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης που θα μας οχυρώσουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό απέναντι στον κορονοϊό, είτε αυτό αφορά τα κρούσματα, είτε αφορά την πίεση στο Ε.Σ.Υ.. Αυτό είναι το πλάνο μας και έτσι θα προχωρήσουμε.



Ψηφιοποιείται και η σταθερή τηλεφωνία

 



Επενδύσεις άνω των 3 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας, μεταξύ 2022 και 2027, θα πραγματοποιήσει ο ΟΤΕ στην Ελλάδα, από τις μεγαλύτερες που έχει κάνει ποτέ ιδιωτική εταιρεία στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, όπως ανακοίνωσαν τα στελέχη της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ κατά τη διάρκεια συνάντησης, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

Η απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Deutsche Telekom είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς τη χώρα. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην εξαιρετική τοπική σας ομάδα και στον ΟΤΕ. Αλλά, επίσης, πιστεύω ότι είναι και μία ψήφος εμπιστοσύνης στις πολιτικές μας που δίνουν ώθηση στην ψηφιοποίηση με πολύ ταχύτερους ρυθμούς και για να είμαστε πρωτοπόροι κι όχι ουραγοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο όσον αφορά την κινητή τηλεφωνία. Είμαι πολύ χαρούμενος που ακούω ότι έχουμε ξεπεράσει τους στόχους μας σχετικά με τη διείσδυση του 5G. Πάντα γνωρίζαμε, ασφαλώς, ότι δεν είχαμε καλή επίδοση σε ό,τι αφορά τη συνδεσιμότητα της σταθερής τηλεφωνίας. Και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που πήρατε την απόφαση να εστιάσετε σε αυτό το κομμάτι της αγοράς, με αποτέλεσμα να έχουμε τουλάχιστον τρία εκατομμύρια νέες συνδέσεις υπερυψηλής ταχύτητας από τον ΟΤΕ, μέχρι το 2027.

Εξίσου σημαντική είναι και η επένδυσή σας στο Ταμείο Phaistos. Πρόκειται για ένα καινοτόμο ταμείο που αξιοποιεί δημόσιο χρήμα, αλλά και ιδιωτικές επενδύσεις και θα επικεντρωθεί στο οικοσύστημα 5G.

Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που συμβαίνει στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα σήμερα. Ο τομέας πραγματικά ανθεί. Θα έχουμε και μία σειρά από "unicorns" στην Ελλάδα (νεοφυείς επιχειρήσεις αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου). Υπάρχουν ήδη τέτοια παραδείγματα, κάτι που ήταν αδιανόητο πριν από λίγα χρόνια.

Επομένως, η ιδέα τού να έχουμε ένα όχημα που είναι αφοσιωμένο σε αυτό και θα επενδύει στον τομέα του 5G, σε επενδύσεις σε αρχικά στάδια, μου φαίνεται μία πολύ λογική επένδυση, τόσο από επιχειρηματικής άποψης αλλά και από άποψη κεφαλαίου, ειδικά δεδομένης της συνολικής σας παρουσίας στη χώρα.

Η συγκεκριμένη επένδυση είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα. Η στρατηγική της σημασία έγκειται στο ότι -ουσιαστικά- η συγκεκριμένη εταιρεία διπλασιάζει τον αριθμό των γραμμών FTTH που θα δημιουργήσει στη χώρα τα επόμενα χρόνια. Έτσι, πλέον, πιάνουμε ουσιαστικά μέσα σ' ένα εύλογο χρονικό διάστημα τους στόχους για την ψηφιοποίηση της αγοράς τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας στο επίπεδο της σταθερής τηλεφωνίας.



Επιλεκτικές διαγραφές Τσίπρα - Διέγραψε τον Κουρουμπλή έκανε τον αδιάφορο για Πολάκη

 


Ο Τσίπρας έκανε αυτό που δεν τόλμησε να κάνει με τον Παύλο Πολάκη

Μια επιστημονική έρευνα σε προγενέστερο χρόνο που εργαλειοποίησε χυδαία και όπως κάνει πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ ως αιχμή αντιπολιτευτικού λόγου κατά της κυβέρνησης, γύρισε μπούμερανγκ στην Κουμουνδούρου καθώς ο Αλ. Τσίπρας αναγκάστηκε να διαγράψει τον βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, κάτι που δεν είχε κάνει για Πολάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διά του κ. Σκουρλέτη έφερε το θέμα στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι η έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα δημοσιοποιεί «δραματικά συμπεράσματα σε σχέση με την αυξημένη επιβάρυνση του δημόσιου συστήματος υγείας, την αυξημένη θνητότητα και τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν στήριξε το ΕΣΥ».  Τι κι αν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα επεσήμανε ότι «Δεν υπάρχει τρόπος να συγκρίνουμε τη θνητότητα», ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε να δημιουργήσει πρόβλημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι η επιστημονική μελέτη Τσιόδρα -Λύτρα δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού. «Δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό ούτε σε κανέναν συνεργάτη στο Μέγαρο Μαξίμου πριν την δημοσίευσή της», ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Παράλληλα κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι «κανιβαλίζει μία επιστημονική μελέτη για να την φέρει στα δικά του μέτρα».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατακεραύνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την χυδαία εργαλειοποίηση λέγοντας : «Προξενεί μεγάλη θλίψη σε έναν επιστήμονα αλλά και σε ένα απλό πολίτη, η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης» ανέφερε σημειώνοντας ότι «έως τις αρχές Δεκεμβρίου, οι ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν χάρη στον εμβολιασμό, είναι περισσότερες από 15 000».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, επανήλθε στη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό λέγοντας με νόημα: «Δεν θέλω να σχολιάσω ένα επιστημονικό άρθρο, που έχει αδυναμίες στα δεδομένα και στον τρόπο που εξηγούνται».

Ο φαιδρός Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στη Βουλή ο πρώην υπουργός έφτασε στο σημείο να «χρεώσει» τους θανάτους στη χώρα από τον κορωνοϊό στην κυβέρνηση.

«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα απολογηθεί γι’ αυτά» είπε ο κ. Κουρουμπλής, και υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα φώναξε: «Ντροπή, αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι».

Παρά τις εκκλήσεις του προέδρου της Βουλής, ο κ. Κουρουμπλής έμεινε ανένδοτος: «Δεν ανακαλώ τίποτα! Δολοφονήθηκαν άνθρωποι, να απολογηθείτε για τον φίλο μου», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Φίλης, έσπευσαν να πάρουν σαφείς αποστάσεις, λέγοντας πως δεν εκφράζουν το κόμμα τους αυτές οι φράσεις.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κων. Τασούλας, αφού αρνήθηκε ο κ. Κουρουμπλής να ανασκευάσει, του επέβαλε μομφή, ωστόσο ο βουλευτής επέμενε σαν να μην καταλαβαίνει τι είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οργισμένος, τηλεφώνησε στη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη. Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από την Ολγα Γεροβασίλη να μεταφέρει το μήνυμα στον Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι ή θα ανακαλέσει από το βήμα της Βουλής τα όσα είπε ή θα διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μήνυμα πέρασε στον Π. Κουρουμπλή και του ζητήθηκε να πάρει πίσω τις δηλώσεις περί δολοφόνων. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, το σκέφτηκε και έδειξε θετικός στο παραπάνω ενδεχόμενο. Επέστρεψε στην Ολομέλεια, ωστόσο δεν έκατσε πολύ και έφυγε. Η ώρα περνούσε και η δήλωση δεν γινόταν, ώσπου τελικά ελήφθη η απόφαση διαγραφής του βουλευτή.


ΝΔ: Και ο Πολάκης μιλούσε για «δολοφόνους», αλλά ο Τσίπρας δεν τόλμησε να τον διαγράψει

Οπως αποκάλυψε η ΝΔ και ο Παύλος Πολάκης έχει χαρακτηρίσει «δολοφόνους» στελέχη της κυβέρνησης για τα θύματα της πανδημίας, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν τον είχε διαγράψει. Η ΝΔ υπενθυμίζει μια ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τις 29 Νοεμβρίου 2021. Εκεί, ο Π. Πολάκης, επικαλούμενος έγγραφο της επίσης βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη για αναβολή έκτακτων χειρουργείων στη Θεσσαλονίκη, είχε γράψει με το γνωστό του ύφος: «Είστε δολοφόνοι! Σκέρτσο, «γκρέμλιν του Μαξίμου» έλα να μας πεις για μηδενική υπερβάλλουσα θνησιμότητα» .

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας δεν διέγραψε τον κ. Πολάκη όπως τον κ. Κουρουμπλή.

«Προς κ. Τσίπρα: Κι άλλος είχε μιλήσει με την ίδια γλώσσα, αλλά δεν διαγράφηκε. Προφανώς το ''alter ego'' έχει άλλη αντιμετώπιση».