Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Πόσους σαν και αυτούς να αντέξει η χώρα; Ψήφισμα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια


 

Γελάει όλη η Ελλάδα και παράλληλα εξοργίζεται για την γελοία στάση ορισμένων!!

Το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου στη συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου 2024 ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα για να γελάει ο κόσμος:

“Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου στηρίζει των αγώνα των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Το ζήτημα της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της δημόσιας Παιδείας και της νομοθέτησης από τη κυβέρνηση της ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τη φοιτητική και μαθητική κοινότητα. Είναι ένα ζήτημα που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συλλόγους τους, την κάθε οικογένεια που με χίλια βάσανα προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, μέσα σε αυτό το βάρβαρο περιβάλλον, και δεν θέλει να προσθέσει άλλο ένα υπέρογκο έξοδο προκειμένου να σπουδάσει τα παιδιά της. Το ποιος θα καταφέρνει τελικά να σπουδάσει, θα κρίνεται ακόμα περισσότερο από τη τσέπη της κάθε οικογένειας.

Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τα ήδη υποβαθμισμένα δημόσια πανεπιστήμια, ώστε να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπως έχουμε δει στο παρελθόν σε παρόμοιες ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων δομών και φορέων.

Μαζί με τα παιδιά μας, μαζί με τους φοιτητές μας, μαζί με τους μαθητές μας θα παλέψουμε για ένα δημόσιο σύστημα παιδείας και θα αγωνιστούμε για ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο που αξίζει για τα παιδιά μας, και τη πατρίδα μας.”

Και μη χειρότερα σε αυτή την χώρα, πόσους σαν αυτούς να αντέξουμε; Πόσους;




Δήλωση του Πρωθυπουργού για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

 



Παραιτείται από βουλευτής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, και έχοντας προηγηθεί ενημέρωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το πρωί ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για την απόφασή του ήταν σε συνεννόηση μαζί του. Ο πρώην υπουργός θα εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

Ακόμα ο Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης κάνει γνωστό ότι παραδίδει τη βουλευτική του έδρα, την οποία παίρνει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Η Δήλωση του Πρωθυπουργού :

"Με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκτός από την πολιτική συμπόρευση επί δεκαετίες, μάς συνδέει και προσωπική φιλία. Στα 25 χρόνια της διαδρομής του, πολιτεύθηκε με συνέπεια και στήριξε την παράταξη ως βουλευτής και υπουργός. 

Τιμώ το έργο του. 

Με την σημερινή του απόφαση, την οποία άκουσα με λύπη, δείχνει ότι για κάποιους η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, ούτε ισόβιο επάγγελμα. Ο Μιλτιάδης, επέλεξε ο ίδιος τη στιγμή που θα κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία και τη φιλία."

Η Δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη :

Στην ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει.

Έχω την τιμή να απολαμβάνω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών 24 χρόνια έχοντας εκλεγεί έντεκα φορές Βουλευτής ανελλιπώς από το 2000. Διετέλεσα τέσσερεις φορές μέλος της κυβέρνησης με τρεις διαφορετικούς Πρωθυπουργούς τους οποίους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου. Όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα έχοντας βαθιά μέσα μου το αίσθημα της προσφοράς στην πατρίδα και την κοινωνία. Υπηρέτησα τον εθνικό στόχο η Ελλάδα να διακρίνεται στην Ευρώπη τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.

Προώθησα μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις που σήμερα αποτελούν πετυχημένα παραδείγματα. Υπηρέτησα τις θέσεις ευθύνης με απόλυτο σεβασμό στην διαφάνεια και το δημόσιο χρήμα. Συνεργάστηκα με άξιους κρατικούς λειτουργούς χωρίς κομματικές παρωπίδες.

Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα και πάντα ανέλαβα τις ευθύνες μου κάποιες φορές με προσωπικό και πολιτικό κόστος. Έχοντας πάντα ήσυχη τη συνείδησή μου.

Το πιο σημαντικό όμως υπήρξε η σχέση που δεκαετίες τώρα έχω κτίσει με τους πολίτες. Μια σχέση άμεση βασισμένη στην ειλικρίνεια. Σας ξέρω με τα μικρά σας ονόματα και για μένα δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα. Πάντοτε έλεγα ότι στην πολιτική δεν κάνεις ψηφοφόρους αλλά φίλους και έτσι πορευτήκαμε.

Πάντα πίστευα ότι η προσφορά στον τόπο δεν γίνεται μόνο από τα βουλευτικά έδρανα ή μια υπουργική καρέκλα. Ιδιαίτερα σήμερα, που έχει περάσει η εποχή των μεγάλων κρίσεων και των ισχυρών συγκρούσεων, η πατρίδα έχει ανάγκη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Έχοντας θητεύσει δύο φορές στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με την εμπειρία του ναυτιλιακού δικηγόρου, αλλά και ως ένας άνθρωπος της θάλασσας, πιστεύω ακράδαντα ότι ο χώρος αυτός έχει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας. Πάντα πίστευα άλλωστε ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την επιτυχία της στον χώρο της ναυτιλίας και η προσωπική μου συμβολή σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πολιτική δράση.

Με αυτές τις σκέψεις παραδίδω τη βουλευτική μου έδρα.

Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη μέσα από την καρδιά μου!



Φοιτήτρια περιγράφει το χρονικό τρομοκρατίας της συνέλευσης στην Νομική

 


Για «κλίμα φανατισμού και τρομοκρατίας» που επικράτησε στη συνέλευση της Νομικής του ΕΚΠΑ αναφορικά με το ζήτημα της κατάληψης ή όχι, κάνει λόγο τριτοετής φοιτήτρια, με ακροαριστερούς και αριστερούς τραμπούκους να απειλούς.

Αναλυτικά η Ειρήνη Διακρούση γράφει:


«"Υπερμαζική" και "αγωνιστική" χαρακτηρίστηκε η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ένα προϊόν μίας καλά στημένης παράστασης που εκτυλίχθηκε για 6 συνεχόμενες ώρες στην αίθουσα 1 της Νομικής Σχολής. Μια απόφαση, στην πραγματικότητα προειλημμένη, από έναν Φοιτητικό Σύλλογο που υποτίθεται υπάρχει για την προάσπιση των φοιτητικών(;) αιτημάτων. Όμως, καλύτερο θα ήταν να περιγράψουμε το χρονικό της χθεσινής ημέρας από την αρχή.

Είμαι μία ανεξάρτητη φοιτήτρια, που τα τελευταία τρία χρόνια που σπουδάζω, είχα μηδενική επαφή με τις "συλλογικές" διαδικασίες λήψης αποφάσεων, την λειτουργία των παρατάξεων μέσα στην σχολή και τον Φοιτητικό Σύλλογο ως όργανο γενικότερα. Το δίλημμα που προφασίστηκε ο Φοιτητικός Σύλλογος και "τράβηξε" στην προσοχή του μέσου φοιτητή νομικής ήταν το "ανοιχτή ή κλειστή σχολή". Στην πραγματικότητα, όμως, το ζήτημα είχε μια χροιά περισσότερο πολιτική, η οποία άλλωστε φάνηκε και από την ψηφοφορία, όπως θα δούμε και στη συνέχεια. Με την άφιξη μας στην σχολή μας υποδέχονταν άτομα από κάθε λογής πολιτικό χώρο, μας πέρναγαν από face control για να κρίνουν με βάση το "outfit" μας κατά πόσο πιθανό είναι να ψηφίσουμε τις θέσεις τους και, εφόσον μας ενέκριναν, μας μοίραζαν χαρτιά με τις προτάσεις της παράταξης τους και προσπαθούσαν να μας οδηγήσουν στη "σωστή" κατεύθυνση ως αυτόκλητοι μεσσίες.

Με την είσοδο μας στην αίθουσα 1, το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε όλοι ήταν μια λαοθάλασσα ανθρώπων, που τα σώματα τους κάλυπταν τον χώρο από άκρη σε άκρη και ήταν αδύνατο να αντικρίσουμε ίχνος δαπέδου. Επικρατούσε το απόλυτο χάος, δεν είχε απομείνει δείγμα οξυγόνου τόσο λόγω των υπεράριθμων "θεατών" σε μια αίθουσα περιορισμένης χωρητικότητας για τις ανάγκες της Συνέλευσης όσο και λόγω των τσιγάρων που ο καπνός τους που επιβάρυνε αποφασιστικά την ήδη αποπνικτική ατμόσφαιρα (ενάντια στην σύσταση που έγινε από το προεδρείο για να σταματήσει το κάπνισμα στον εσωτερικό χώρο).

Η παράσταση ξεκίνησε με έναν νέο δικηγόρο που πήρε την πρωτοβουλία να μας περιγράψει την κατάσταση της δικηγορίας στην πράξη και, φυσικά, να μας "παροτρύνει" να ταχθούμε υπέρ της κατάληψης. Έπειτα, παρακολουθήσαμε την ομιλία του προέδρου του Φοιτητικού Συλλόγου ενός άλλου πανεπιστημίου με θέμα την αγωνιστική απόφαση που έλαβε το δικό του πανεπιστήμιο, του οποίου το παράδειγμα πρέπει προφανώς να ακολουθήσουμε και εμείς. Ακολούθησαν οι ομιλίες πλήθος προσώπων, άλλων που ήταν μέλη παρατάξεων και άλλων που αυτοπροσδιορίζονταν ως ανεξάρτητοι φοιτητές (ιδιότητα που αμφισβητήθηκε από μέλη παρατάξεων ουκ ολίγες φορές). Η κατάσταση θύμιζε περισσότερο ρωμαϊκή αρένα πάρα μια ανοιχτή και δημοκρατική συζήτηση για το ζήτημα της κατάληψης. Η Νομική Σχολή Αθηνών μετατράπηκε γρήγορα σε ένα σύγχρονο Κολοσσαίο: κυριάρχησε η οχλαγωγία και τα γιουχαρίσματα, οι βωμολοχίες και οι υποτιμητικό χαρακτηρισμοί. Πολλοί από τους παρευρισκόμενους κατέκριναν με ιδιαίτερα χυδαίο τρόπο όποιον είχε αντίθετη με την δική τους άποψη.

Ακολούθησαν απόπειρες στιγματισμού ορισμένων φοιτητών που πήραν την πρωτοβουλία να μιλήσουν, με σχόλια όπως "ο μπαμπάς σου δουλεύει στο τάδε υπουργείο", "ακολουθείς στα κοινωνικά δίκτυα την τάδε σελίδα" και "ήσουν στο ψηφοδέλτιο του Χ κόμματος". Όποιος είχε αντίθετη άποψη από τους καταληψίες ήταν αυτομάτως ένας ‘’δεξιός’’,’’κρυφοδαπίτης’’ που προφανώς τάσσεται υπέρ του νομοσχεδίου περί παράλληλης λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων, παραβλέποντας το σκεπτικό του μέσου φοιτητή νομικής που πραγματικά αδιαφορεί για τις πολιτικές έριδες μέσα στην σχολή, θέλει να συμμετάσχει στην εξεταστική (για την οποία έχει καταβάλλει τόσο κόπο όλο το χειμερινό εξάμηνο), να πάρει το πτυχίο του και πιέζεται από το ν + 2.

Έξω από την αίθουσα, περιφρουρούσαν όλες τις εξόδους και το φουαγιέ κουκουλοφόροι με κράνη που όποτε έβγαινε έξω κάποιο μέλος της ΔΑΠ ή κάποιος που στα μάτια τους έμοιαζε με μέλος της ΔΑΠ, τον γιούχαραν και τον χλεύαζαν με πληθώρα χαρακτηρισμών. Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό που έζησα στην τουαλέτα έξω από την αίθουσα 1. Καθώς έπλενα τα χέρια μου, μπήκε μέσα ένας άντρας περίπου 25 ετών και με ρώτησε αν εδώ είναι οι αντρικές ή οι γυναικείες τουαλέτες. Προφανώς, αν ήταν φοιτητής στη σχολή θα γνώριζε ότι οι τουαλέτες είναι -ατύπως- μικτές!

Έξω από την αίθουσα 1 στεκόντουσαν όρθιοι για τόσες ώρες πολλοί φοιτητές, καθώς ήταν αδύνατο να χωρέσουμε όλοι στην αίθουσα. Συνομίλησα με διάφορες παρέες: πολλά παιδιά μου είπαν πως έχουν 1-2 μαθήματα για πτυχίο και θέλανε να τα δώσουν για να φύγουν από την σχολή, πολλοί είχαν κάνει αιτήσεις για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό, είχαν γίνει ήδη δεκτοί και είχαν αγχωθεί με την κατάσταση, άλλοι εργάζονταν και είχαν πάρει άδεια από την εργασία τους για τις ημέρες της εξεταστικής και άλλοι είχαν ταξιδέψει από τις επαρχίες που κατάγονται για να δώσουν αυτή την εβδομάδα μαθήματα. Μία άγνωστη κοπέλα ήρθε και μου ψιθύρισε στο αφτί "Μην συζητάτε τόσο δυνατά, βλέπεις τι άτομα μας περιμένουν έξω".

Το κλίμα φανατισμού και τρομοκρατίας κλιμακώθηκε απότομα την τελευταία μιάμιση ώρα. Στο βήμα, οι πρωταγωνιστές τσακώνονταν μεταξύ τους για μια πληθώρα θεμάτων, όπως το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την τραγωδία των Τεμπών και την κατάσταση στην Παλαιστίνη. Μέλη από όλες τις παρατάξεις φώναζαν από τις κερκίδες τους συνθήματα εναντίον των άλλων παρατάξεων, δεν μας ενημέρωσαν, όμως, αν στο χθεσινό ματς κέρδισε ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός. Πολλά άτομα συγκεκριμένων παρατάξεων φοβόντουσαν να μιλήσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις που τους τέθηκαν σε αυτό το, μάλλον πολιτικό, debate εξαιτίας του τεταμένου κλίματος που επικρατούσε.

Φτάνοντας στο μεγάλο φινάλε της χθεσινής παράστασης, κάπου στις 20:00 το βράδυ ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας. Λίγο πριν την ψηφοφορία οι κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στις εξόδους προσπάθησαν να μπουν μέσα. Μέλη του προεδρείου τους απώθησαν έξω από την αίθουσα και η διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Η ψηφοφορία έγινε με ανάταση χεριών, μας χώριζαν σε μικρές ομάδες ανάλογα με το που καθόμασταν και άτομα όλων των παρατάξεων μας ρωτούσαν τι θα ψηφίσουμε, με αποτέλεσμα όλοι να βλέπουν ποιος ψηφίζει τι και να υπάρχει αυτή η αυξημένη πίεση. Προφανώς δεν έγινε κανένας έλεγχος ακαδημαϊκών ταυτοτήτων, οπότε όλοι μεταξύ μας γνωρίζουμε άτομα που ψήφισαν, ενώ δεν είναι φοιτητές της σχολής. Και να τονιστεί σε αυτό το σημείο πως δεν ψηφίσαμε υπέρ ή κατά της κατάληψης, αλλά με βάση τις παρατάξεις και τις προτάσεις που έχουν θέσει, εξαναγκάζοντας μας να πάρουμε σαφή πολιτική θέση, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν θέλαμε. Η νοθεία ξεπέρασε κάθε όριο: τα μέλη των παρατάξεων λογομαχούσαν για τον αριθμό των ψήφων και ψήφισαν εξωπανεπιστημιακοί εξαιτίας της αδιαφανούς διαδικασίας. Στο τέλος, ορισμένα μέλη παρατάξεων χτυπήθηκαν από πρόσωπα που αμφισβητείται η ακαδημαϊκή τους ιδιότητα, με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούμε όσοι βρισκόμασταν εκεί. Αλλά όπως δήλωσαν διαφορά μέλη παρατάξεων, αυτή είναι η "άμεση δημοκρατία" και απλά το φοιτητικό σώμα δεν είναι "μαθημένο" σε αυτές τις πρακτικές.

Πραγματικά ντρέπομαι για την κατάσταση που επικράτησε στην σχολή μου. Ντρέπομαι που απαξιώνεται με αυτόν τον τρόπο το δημόσιο πανεπιστήμιο που δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα για δωρεάν μόρφωση και κοινωνική ανέλιξη. Ντρέπομαι που σπουδάζω σε μία σχολή που, ενώ διδασκόμαστε από τους καθηγητές μας τις έννοιες της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, χθες δολοφονήθηκε το Δίκαιο με αυτόν τον τρόπο από φοιτητές που πρόκειται να βγουν από την σχολή ως οι επόμενοι "υπερασπιστές" του. Ντρέπομαι που πέσαμε στην "φάκα" των πολιτικών αντιπαραθέσεων με δόλωμα τον ανοιχτό διάλογο και την στήριξη του θεσμού του δημοσίου πανεπιστημίου. Ντρέπομαι που μερικοί θυσιάζουν με αυτόν τον τρόπο τον κόπο των συμφοιτητών τους στον βωμό μιας υποσχόμενης πολιτικής καριέρας και των κομματικών συμφερόντων. Σε μία σχολή που γέννα την επόμενη πολιτική ηγεσία, η χθεσινή κατάσταση αποτελεί τον προάγγελο του πολιτικού πεδίου της χώρας σε μερικά χρόνια και όχι ένα απλώς μεμονωμένο περιστατικό ορισμένων παθογενειών του δημοσίου πανεπιστημίου. Τελικά, πράγματι, η καλύτερη διαφήμιση είναι η δυσφήμιση».



Άρωμα τρομοκρατίας με επικίνδυνους να βάζουν εκρηκτικά σε τράπεζα στα Πετράλωνα που είναι γεμάτα αντιεξουσιαστές

 


Τα Πετράλωνα δεν είναι τυχαία, αφού η περιοχή μαζεύει, εκτός από καλό κόσμο, και πολλούς περιθωριακούς όπως ακροαριστερούς αντιεξουσιαστές.

Η τρομοκρατία γνωρίζουμε όλοι μας ότι έχει ρίζες στην ακροαριστερά και στον αντιεξουσιαστικό χώρο, και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. τα ξημερώματα της Πέμπτης όπως είπαμε στα Πετράλωνα.

Μερικά λεπτά μετά τις 03:00 τα ξημερώματα, εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σε υποκατάστημα τράπεζας επί της οδού Τριών Ιεραρχών, σε μιά γειτονιά που τα σπίτια είναι το ένα δίπλα στο άλλο και είναι πυκνοκατοικημένη. Αυτή λοιπόν η περιοχή δείχνει το πόσο αδίστακτοι, και επικίνδυνοι είναι οι θέλω να γίνω "τρομοκράτης".

Από την πυροδότηση της βόμβα προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένο ΙΧ αθώου πολίτη, αλλά και κρατήρας από την έκρηξη.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η έμπειρη αντιτρομοκρατική.








Η αριστερή ΟΛΜΕ ξεσηκώνει ανήλικα παιδιά οδηγώντας τα σε συλλαλητήρια μαζί με ακροαριστερούς και αριστερούς φοιτητές

 


Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στα Προπύλαια, με ακροαριστερούς και αριστερούς φοιτητές και εκπαιδευτικούς να έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν. 

Με πανό που γράφει «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα», οι φοιτητικοί ακροαριστεροί και αριστεροί σύλλογοι της μειοψηφίας συμμετέχουν ενεργά στο συλλαλητήριο.

Εν τω μεταξύ, τρίωρη στάση εργασίας εως τις 2μμ πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί, με εντολή της αριστερής ΟΛΜΕ προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Αυτή την ώρα περίπου 1000 άτομα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια και αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς την Βουλή.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις: Στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), το Βόλο (Θόλο), την Ξάνθη (Κεντρική Πλατεία), την Κομοτηνή (Κεντρική Πλατεία), την Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο), το Ρέθυμνο (Δημαρχείο) και το Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας), αλλά και στην Πάτρα.

Το ΔΣ της αριστερής ΟΛΜΕ που αντιδρά στην αξιολόγηση και οργανώνει ανήλικα υπέρ της Παλαιστίνης, καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα, και μάλιστα οδηγεί ανήλικα παιδιά σε καταλήψεις σχολείων, οδηγώντας τα και στα συλλαλητήρια.







Η Αυγέρη κάνει πώς δεν θυμάται και ξεφτιλίζεται - Να θυμίσουμε λοιπόν πώς Επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε ο πλειστηριασμός στο σπίτι της Κολοβού




Χωρίς ίχνος ντροπής και μνημονικού, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την έξωση που έγινε στην δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού, από το σπίτι της στου Ζωγράφου που είχε βγει σε πλειστηριασμό επί ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

Με θράσος χωρίς ίχνος ηθικής η Αυγέρη, με αφορμή τη συγκεκριμένη έξωση, προχώρησε σε δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και είπε χαρακτηριστικά: «Ο πτωχευτικός νόμος της Νέας Δημοκρατίας άφησε απροστάτευτες την πρώτη κατοικία και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης». 

Και το λέει αυτή που το κόμμα της ξεκίνησε τους πλειστηριασμούς με νόμο, και είναι υπεύθυνο για εκατοντάδες σπίτια που έχασαν ιδιοκτήτες.

Χωρίς ίχνος ηθικής και ντροπής η Αυγέρη πρόσθεσε: «Τον περασμένο Δεκέμβριο, κάνοντας σέρβις στους servicers, δεν αξιοποίησε καν τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα κόκκινα δάνεια, την προστασία των δανειοληπτών και της πρώτης κατοικίας» και κατέληξε, λέγοντας: «Τα σημερινά γεγονότα, όπως και αυτά πριν από ένα μήνα, με την έξωση οικογένειας αναπήρων παρουσία των ΜΑΤ, θα είναι σκηνές αλλεπάλληλες από ένα δυστοπικό μέλλον, αν δεν υπάρξει πολιτική αλλαγή». 

Επειδή είναι γνήσια Συριζαία και ξεχνάει να θυμίσουμε πώς ο πλειστηριασμός του σπιτιού της δημοσιογράφου ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οπότε με δική του νομοθεσία δόθηκε το πράσινο φως στους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, ενώ ο εκπλειστηριασμός του σπιτιού πραγματοποιήθηκε επί κυβέρνησης του σημερινού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Μάρτιο του 2019. 

Εάν ανατρέξουμε στην ιστοσελίδα των πλειστηριασμών, βλέπουμε ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού 20.3.2019 και ώρα 12:11:53 (κωδικός: elQRyYRUyE). Στις 20.3.2019, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα.

Αυτή η υποκρισία της αριστεράς και της ακροαριστεράς, σε βγάζει από τα ρούχα σου, και δείχνει για ακόμα μία φορά πόσο προκλητικός θίασος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 10% πηγαίνοντας όλο και παρακάτω.




Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Χ. Κατσιβαρδάς από τους Σπαρτιάτες

 


Στην ανεξαρτητοποίηση του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών προχώρησε ο βουλευτής Β1 τομέα Αθηνών, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς με επιστολή που έστειλε πριν από λίγο στον πρόεδρο της Βουλης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι Σπαρτιάτες μένουν με 10 βουλευτές, καθώς πριν από λίγους μήνες είχε αποχωρήσει και ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος της ΚΟ, Βασίλης Στίγκας είχε απομακρύνει τον κ. Κατσιβαρδα από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος

Στην επιστολή του ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής κατηγορεί τον Βασίλη Στίγκα ότι «δεν ενδοιάζει να ψευδολογεί κατ' εξακολούθησιν και να συκοφαντεί ιταμώς παν πρόσωπο το οποίο φαντασιώνεται, ανεδαφικά, ότι αποτελεί, κατ' αυτον "εσωκομματικό εχθρό" του».

Επίσης δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά του Στίγκα.




Φλωρίδης: Με τον νόμο Παρασκευόπουλου βγήκαν δολοφόνοι, βιαστές, ληστές


 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στον νόμο έγκλημα Παρασκευόπουλου - ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας με έμφαση ότι «τέτοιος νόμος δεν πρόκειται να υπάρξει από μένα».

Όπως εξήγησε «ο νόμος αυτός οδήγησε στο να αποφυλακιστεί όλο το βαρύ έγκλημα της χώρας. Με τον νόμο αυτό, όσοι ήταν να απολυθούν το 2023, απολύθηκαν το 2017. Απολύθηκαν από τις φυλακές δολοφόνοι, βιαστές, ληστές. Οι διευθυντές των φυλακών έλεγαν ότι αν η κοινωνία έβλεπε ποιοι αποφυλακίζονται θα είχαν κλειστεί όλοι στα σπίτια τους και δεν θα έβγαιναν έξω. Όλο το βαρύ έγκλημα της χώρας».

Συνεχίζοντας, δε, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ότι «οι αντιλήψεις των υπουργών και των κυβερνήσεων που μετατρέπονται σε αποφάσεις και νόμους έχουν επιπτώσεις και εγώ αξιολογώ τις επιπτώσεις όχι τις προθέσεις. Δεν λέω ότι ο κ .Παρακευόπουλος είναι εγκληματίας αλλά έχουν μια λάθος αντίληψη καθώς το μυαλό τους είναι στην προστασία των εγκληματιών».

Αναλύοντας τις αλλαγές που θα φέρει η νέα μεταρρύθμιση ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Oι δικαστές του α’ βαθμού –πρωτοδίκες και ειρηνοδίκες– πρέπει να ενοποιηθούν ώστε η δικαστική ύλη των Πρωτοδικών να ανατεθεί σε περισσότερους δικαστές, αφού τώρα θα προστεθούν οι 1000 Ειρηνοδίκες μετά από σχετική επιμόρφωσή τους. Έτσι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Επί 112 χρόνια προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό, και υπάρχουν διαρκώς αντιδράσεις, κυρίως τοπικές».

Αναφορικά με την εξάπλωση του φαινομένου της ατιμωρησίας λόγω συνεχών αναστολών, εξήγγειλε ότι καταργείται η υποχρέωση του δικαστηρίου να χορηγήσει την αναστολή [ενν. σε καταδίκους έχοντες λευκό ποινικό μητρώο] σε περίπτωση ποινής φυλάκισης μέχρι 3 ετών. Αντ’ αυτού αν η ποινή είναι από 1 έως 2 έτη ο κατάδικος θα μπορεί να ζητήσει αναστολή ή να την εκτίσει, αν είναι από 2 έως 3 να ζητήσει αναστολή ή να εκτελέσει κοινωφελή εργασία και αν είναι από 2 έως 3 έτη να την εκτίσει ή να αιτηθεί μερικής αναστολής, με την προϋπόθεση όμως ότι θα εκτίσει τουλάχιστον 6 μήνες.



Συνελήφθησαν δύο άτομα για την έκρηξη στο αυτοκίνητο του αστυνομικού στα Χανιά

 


Δύο άτομα συνελήφθησαν από τις αρχές για την έκρηξη στο αυτοκίνητο αστυνομικού στην περιοχή της Νέας Χώρας, στα Χανιά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το creta24.gr, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων είχαν προχωρήσει σε αρκετές προσαγωγές από το πρωί της Τετάρτης (24/1), δύο από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Πρόκειται για δύο Έλληνες 57 και 55 ετών, με τον 55χρονο να φέρεται να είναι εκείνος που τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του αστυνομικού.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης στην περιοχή της Νέας Χώρας στα Χανιά, όπου επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, όταν σημειώθηκε έκρηξη στο αυτοκίνητο του αστυνομικού, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή πολυκατοικίας όπου διαμένει.

Η έκρηξη προήλθε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο, ο οποίος αποτελούνταν από δυναμίτιδα και βραδύκαυστο φυτίλι 1,5 μέτρου. Από την έκρηξη καταστράφηκε το όχημα, προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε δύο μηχανές που ήταν σταθμευμένες στην πυλωτή και σε πόρτες της πολυκατοικίας.

Oι δράστες έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας και το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, δείχνει ένα ασημί αυτοκίνητο μάρκας Opel να σταθμεύει σε μικρή απόσταση από το σπίτι του αστυνομικού. Ένας άνδρας κατέβηκε και τοποθέτησε στο αυτοκίνητο τον εκρηκτικό μηχανισμό, στη συνέχεια επέστρεψε στο ασημί όχημα, όπου επέβαιναν άλλα τρία άτομα και έφυγαν από το σημείο με κατεύθυνση προς την οδό Σελίνου.



Νέα γκάφα Κασσελάκη - Λιβάνιος : «Δεν υπάρχουν ηλεκτρονικοί κατάλογοι στην Ελλάδα, απορώ πώς του είπατε να πει αυτό το πράγμα»

 


Από γκάφα σε γκάφα πέφτει ο τουρίστας πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκης.

Στην χθεσινή του ανάρτηση στο Twitter/X ο Κασσελάκης ανάρτησε ένα βίντεο, με το οποίο κατηγορούσε την κυβέρνηση, ότι με την μη-υιοθέτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, γίνονται διακρίσεις σε βάρος των Ελλήνων που ζουν εντός επικρατείας! 

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «δεν είναι δυνατόν, να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικούς καταλόγους, να μπορεί να ψηφίσει ο κάθε Έλληνας εντός Ελλάδας στις ευρωεκλογές -απ' όπου και να είναι-, αλλά να μην το εφαρμόζουμε αυτό στις βουλευτικές εκλογές». 

Το ατόπημα που γελάει ο κόσμος είναι ότι, κανένας στο επιτελείο του δεν ξέρει ότι δεν υπάρχουν καν οι ηλεκτρονικοί εκλογικοί κατάλογοι, όπως του θύμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, από βήματος Βουλής.

Αποτέλεσμα και αυτής της γκάφας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Στέφανος Κασσελάκης, σερβίρει μπαρούφες και ψέμα σε όσους αφελής τον ακούν, και δεν ντρέπεται κανένας μέσα στο κόμμα θίασο.

Η δήλωση του Θεόδωρου Λιβάνιου

Θεόδωρος Λιβάνιος: «Ηλεκτρονικός εκλογικός κατάλογος: κατ' αρχάς, να πω ότι έμεινα έκπληκτος χθες, βλέποντας το βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του κυρίου Κασσελάκη, ο οποίος έλεγε επί λέξει "η δεύτερη διάκριση, αφορά τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που ζουν εντός Ελλάδας. Διότι δεν είναι δυνατόν, να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικούς καταλόγους, να μπορεί να ψηφίσει ο κάθε Έλληνας εντός Ελλάδας στις ευρωεκλογές -απ' όπου και να είναι-, αλλά να μην το εφαρμόζουμε αυτό στις βουλευτικές εκλογές". Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία αρνείται η Νέα Δημοκρατία. Φανταστικό, έμαθα χθες ότι έχουμε ηλεκτρονικούς εκλογικούς καταλόγους εντός Ελλάδας, στις ευρωεκλογές. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Απορώ πώς το είπατε στον άνθρωπο, να πει αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα».



Δημοσκόπηση Marc 21 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία δεύτερο αλλά χαμηλά το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

 



Με τρεις μονάδες θα έχαναν από τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν άθροιζαν τα ποσοστά τους ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Στην πρόθεση ψήφου 

η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 33,7%,

το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί αλλά χαμηλά χωρίς να κερδίζει απο την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ στο 12,7%,

ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 10% με τάση προς μονοψήφιο,

το ΚΚΕ στο 8%,

η Ελληνική Λύση με 5,8%.

Η Νίκη βρίσκεται στο 2,8%, οι Σπαρτιάτες 2,7%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 2,7%, η Νέα Αριστερά στο 2% και το ΜέΡΑ25 στο 2%.

Ευρεία είναι η αποδοχή της επιστολικής ψήφου σε όλα τα κόμματα. Το 57,3% δηλώνει ότι συμφωνεί με το μέτρο και το 16,9% ότι μάλλον συμφωνεί. Μάλλον διαφωνεί το 5,1% και διαφωνεί το 16,1%.

Σε ό,τι αφορά την κομματική προέλευση, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας συμφωνούν σε ποσοστό 86,4%, του ΣΥΡΙΖΑ 76,9%, του ΠΑΣΟΚ 71,8% του ΚΚΕ 51,5% και άλλων κομμάτων 58,3%.

Για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών το 40,8% είναι θετικό και το 17% μάλλον θετικό. Μάλλον διαφωνεί το 5,8% και διαφωνεί το 34%.

Οι ψηφοφόροι των κομμάτων με τα μεγαλύτερα ποσοστά συμφωνίας είναι εκείνοι του ΣΥΡΙΖΑ με 75,1%, του ΣΥΡΙΖΑ με 72,9%. Ακολουθούν εκείνοι του ΠΑΣΟΚ με 64,5% της Νέας Δημοκρατίας με 53,1% και τέλος στα άλλα κόμματα η συμφωνία πέφτει στο 43,6%.

Στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια τα πράγματα αλλάζουν. Το 55,2% δηλώνει κατά και το 13% υπέρ. Υπέρ αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις δηλώνει το 28%.



Καταδικάστηκαν γιατροί του ΕΟΠΥΥ γιατί έγραφαν καθετήρες σε πεθαμένους


 

Καταδικάστηκαν, σύμφωνα με το MEGA, δύο γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) οι οποίοι χορηγούσαν καθετήρες σε ασφαλισμένους οι οποίοι είτε είχαν φύγει από τη ζωή είτε η ασθένειά τους δεν δικαιολογούσε τη χρήση τους.

Πρόκειται, όπως σημειώνουν οι πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, για μία γυναίκα γιατρό του ΕΟΠΥΥ που είχε 23 περιπτώσεις σε βάρος της, και οι περισσότεροι εξ’ αυτών είχαν φύγει από τη ζωή. Καταδικάστηκε σε δύο έτη φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο γιατρό του ΕΟΠΥΥ, πρόκειται για συνταξιούχο ο οποίος καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση και κατηγορείται πως εμπλέκεται σε πέντε ανάλογες περιπτώσεις. Άξιο αναφοράς είναι ότι ο κάθε καθετήρας κοστίζει 400 με 450 ευρώ έκαστος.



Κλέβουν τους καταναλωτές και στις τιμές της φέτας - Όργιο αισχροκέρδειας

 



Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, ολοένα και βαραίνει το καλάθι των νοικοκυριών, καθώς οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα διατροφής συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Πέρα από το ελαιόλαδο, οι τιμές πληρώνουν «χρυσή» και τη φέτα, η τιμή της οποίας βρίσκεται μια ανάσα από τα 18 ευρώ το κιλό, παρά το γεγονός ότι οι τιμές παραγωγού έχουν μειωθεί έως και 16%.

Συγκεκριμένα, από τα 8-8,5 ευρώ το κιλό που κόστιζε το εθνικό μας προϊόν το 2021, η τιμή της κυμαίνεται από 12-14 ευρώ το κιλό για τη βαρελίσια, ενώ ακόμα ακριβότερη είναι η τιμή της συσκευασμένης που φτάνει ακόμα και τα 17,8 ευρώ το κιλό, καταγράφοντας δηλαδή αύξηση κατά 122% μέσα σε διάστημα δύο ετών.

Το… ταβάνι

«Η τιμή της φέτας με κέρδος και στη βιομηχανία και τη μεταποίηση, αλλά και στα σούπερ μάρκετ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση στο ράφι να ξεπερνά τα 10-10,5 ευρώ το κιλό. Διαφορετικά ό,τι είναι πάνω από αυτή την τιμή είναι καθαρά κερδοσκοπία», αναφέρει στον «Ε.Τ.» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), Παναγιώτης Πεβερέτος. Συμπληρώνει δε ότι η τιμή στον παραγωγό έχει μειωθεί, ενώ η λιανική όλο και αυξάνεται. «Πρέπει να μειωθεί άμεσα στο κέρδος που έχουν και οι βιομηχανίες και τα σούπερ μάρκετ, που βάζουν καπέλο ακόμα και πάνω από 30%», επισημαίνει.

Σημειώνεται ότι οι βιομηχανίες αγοράζουν από τους παραγωγούς το αιγοπρόβειο γάλα, από το οποίο παρασκευάζεται η φέτα, στα 1,50-1,55 ευρώ το κιλό, όταν μέχρι πριν από λίγους μήνες η συμφωνημένη τιμή ήταν στα 1,75-1,80 ευρώ το κιλό.

Οπως τονίζει στον «Ε.Τ.» κορυφαίο στέλεχος μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας, «οι τιμές παραγωγού έχουν υποχωρήσει, καθώς με τα 1,80 ευρώ το κιλό, δεν μπορεί να παραχθεί ένα προϊόν που να είναι ανταγωνιστικό και ωθεί προς τα κάτω τις πωλήσεις τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές».

Ζωοτροφές

Η ίδια πηγή υπογραμμίζει ότι οι τιμές των ζωοτροφών έχουν μειωθεί σημαντικά. Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των αιγοπροβατοτρόφων απαντούν ότι «προφανώς οι βιομηχανίες παραλείπουν να αναφερθούν στη μείωση του ενεργειακού κόστους για τις ίδιες. Και παρότι πλέον αγοράζουν το γάλα φθηνότερα, τις τιμές στο ράφι δεν τις ρίχνουν».

Προσθέτουν δε ότι για την παραγωγή ενός κιλού φέτας χρειάζονται 4 κιλά αιγοπρόβειου γάλακτος, που σημαίνει ότι το κόστος μόνο για την πρώτη ύλη διαμορφώνεται στα 6 ευρώ το κιλό. «Δεν είναι εξωφρενικό να φτάνει στον τελικό καταναλωτή στα 14-18 ευρώ το κιλό;», δηλώνουν εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων.

Καμπανάκι για τις εξαγωγές

Σε κίνδυνο όμως τίθενται και οι ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 60%-65% της εγχώριας παραγωγής. Η Ελλάδα παράγει 135.000 τόνους φέτας, εκ των οποίων 81.000-88.000 τόνοι πωλούνται σε 57 χώρες. Μάλιστα, οι μεγαλύτερες ποσότητες, σχεδόν 26.000-27.000 τόνοι εξάγονται στη Γερμανία. Ωστόσο, λόγω των ανατιμήσεων και στις διεθνείς αγορές, όπου σε κάποιες περιπτώσεις η φέτα διατίθεται ακόμα και στα 19 ευρώ το κιλό, οι καταναλωτές στρέφονται σε φθηνότερα τυροκομικά προϊόντα, κυρίως σε λευκό τυρί, με εκπροσώπους της βιομηχανίας να αναφέρουν οι πωλήσεις σε όγκο έχουν μειωθεί αισθητά, σε ποσοστό τουλάχιστον 5%. Μάλιστα, σε ορισμένες αγορές, όπως της Αυστραλίας, η πτώση αγγίζει ακόμα και το 30%.

Στο μεταξύ, σαρωτικούς ελέγχους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα τόσο για τις τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων όσο και την ποιότητα της φέτας διενεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη συμβολή -όπου χρειάζεται- ακόμα και των αστυνομικών, λιμενικών και δικαστικών αρχών.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι έλεγχοι διενεργούνται σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας σε βυτιοφόρα μεταφοράς γάλακτος, καθώς έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες προς το ΥπΑΑΤ. Ελεγχοι επίσης γίνονται σε super markets, όπου θα λαμβάνονται δείγματα των ελεγχόμενων προϊόντων γάλακτος, με στόχο την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την επισήμανση της ετικέτας, όσο και των ισοζυγίων γάλακτος που τηρεί η κάθε μεταποιητική βιομηχανία. Ελεγχοι θα γίνονται, επίσης, και για την τήρηση των προδιαγραφών για τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων λαμβάνονται γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία αποστέλλονται στα διαπιστευμένα εργαστήρια για περαιτέρω χημικές αναλύσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα δοθούν στο ΥΠΑΑΤ το συντομότερο δυνατόν».

Σύμφωνα με εκπροσώπους της αγοράς, δύο ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες έχουν εντοπιστεί να διακινούν νοθευμένη φέτα στη Γερμανία, που έχει παραχθεί με αγελαδινό γάλα ή σκόνη γάλακτος, θέτοντας σε κίνδυνο τη φήμη του εθνικού μας προϊόντος.

ΤΙΜΗ ΦΕΤΑΣ


Βαρελίσια: έως 14€/κιλό


Συσκευασμένη: έως 18€/κιλό


Αύξηση: +120% την τελευταία διετία


ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


2024: 1,50-1,55€/κιλό


2023: 1,75-1,80€/κιλό


Μεταβολή: -17%


ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΦΕΤΑΣ


Εγχώρια παραγωγή: 135.000 τόνοι


Εξαγωγές: 88.000 τόνοι


Αξία εξαγωγών: 600 εκατ. ευρώ


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΕΤΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ


Λιανική τιμή: 12,5-19€/ κιλό


Ογκος πωλήσεων: -5%



Διαδικτυακά θα συμμετάσχει ο Κ. Μητσοτάκης στο «J.P. Morgan Greece Investment Forum» των ΗΠΑ


 

Διαδικτυακά θα συμμετάσχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο «J.P. Morgan Greece Investment Forum»

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει διαδικτυακά στο «J.P. Morgan Greece Investment Forum», που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Νέα Υόρκη σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού άλλαξε και δεν μετέβη στη Νέα Υόρκη γιατί νόσησε με γρίπη Η1Ν1.



Φοιτητές Νομικής : «Πέθανε η δημοκρατία, μας τρομοκράτησαν για να ψηφιστεί κατάληψη»

 



Την εισβολή κουκουλοφόρων στο κτίριο της Νομικής ΕΚΠΑ καταγγέλλουν φοιτητές στο iefimerida.gr, τονίζοντας πως τους εκφόβισαν και τους απείλησαν για να αποφασιστεί κατάληψη από τη Γενική Συνέλευση.

Φοιτητής ανέφερε στο iefimerida: «Είμαι φοιτητής της Nομικής ΕΚΠΑ, όπου χθες έγινε συνέλευση για να αποφασιστεί η κατάληψη ή όχι. Για να αποφασιστεί η κατάληψη μας έφεραν κουκουλοφόρους που μας απειλούσαν, μας φώναζαν μέσα στα αυτιά μας και μας έκλεισαν τις πόρτες ώστε να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε. Αυτό συνέβη από ακροαριστερούς φοιτητές, που προσπαθούσαν να σαμποτάρουν την εξεταστική μας».

Φοιτήτρια που βρισκόταν στη χθεσινή συνέλευση, μιλώντας στο iefimerida, ανέφερε: «Χθες πέθανε η δημοκρατία. Με το που ξεκίνησε η γενική συνέλευση επικρατούσε διαρκής οχλαγωγία. Όποιος ήταν κατά της κατάληψης χαρακτηριζόταν ως ''Δαπίτης''. Έξι ώρες φοβόμασταν για τη ζωή μας, δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε καθώς είχαν κλείσει τις πόρτες, και λίγο πριν λήξει η ψηφοφορία και ενώ προηγούνταν η πρόταση κατά της κατάληψης, ξαφνικά άνοιξαν οι πόρτες, μπούκαραν μέσα άγνωστοι με κουκούλες και τελικά επικράτησε το ''ναι στην κατάληψη''. Νοθεία και τρομοκρατία».

Η φοιτήτρια κατήγγειλε πως ενώ είχαν διαβεβαίωση από τη σχολή πως η εξεταστική θα προχωρήσει κανονικά στο κτίριο στη Σόλωνος, τελικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της σχολής, λόγω της συνέχισης της κατάληψης οι εξετάσεις των μαθημάτων στο Μ.Θ.Ε (Μέγαρο Θεωρητικών Επιστημών) δεν θα πραγματοποιηθούν.

Φωτογραφίες από φοιτητές δείχνουν τους κουκουλοφόρους που εισέβαλαν στο κτίριο της Νομικής του ΕΚΠΑ.







ΕΜΕΑ: Άλλη μια ευρωπαϊκή επιβράβευση

 




Άλλη μια ευρωπαϊκή επιβράβευση για τον Εθνικό Μηχανισμό Επείγουσας Ανταπόκρισης, μιας επιτυχημένης πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που μέσα στα τελευταία δύο χρόνια έχει σώσει από το οργανωμένο έγκλημα χιλιάδες παιδιά, εφήβους και ευάλωτους.

Μετά το ευρωπαϊκό Βραβείο Πρόληψης του Εγκλήματος, ο ΕΜΕΑ αναγνωρίστηκε και πάλι ως καλή πρακτική, κερδίζοντας μια εξαιρετικά τιμητική για την Ελλάδα θέση στην ιστοσελίδα του προγράμματος Interreg Europe 2021-2027.

«Στον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της προστασίας των πιο ευάλωτων από τους ευάλωτους, μετράνε οι πράξεις και τα μετρήσιμα αποτελέσματα. Ο ΕΜΕΑ έχει συμβάλει μέχρι στιγμής στον εντοπισμό και τη φιλοξενία 4.144 ασυνόδευτων ανηλίκων, που διαβιούν σε επισφαλείς συνθήκες», δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη. «Για εμάς, κάθε διεθνής διάκριση είναι ένα ακόμη μήνυμα ώστε να μην εφησυχάζουμε, αλλά να βελτιωνόμαστε. Με χαρά μοιραζόμαστε την εμπειρία και τις καλές πρακτικές μας με άλλες χώρες. Κάθε διάκριση μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε με περισσότερη αποφασιστικότητα και με όλες μας τις δυνάμεις. Για να αφαιρούμε όπλα από το οργανωμένο έγκλημα και τη ριζοσπαστικοποίηση».




Εφαρμογή τύπου panic button για την βία των ανηλίκων

 



Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ:

  • Βία μεταξύ ανηλίκων: Έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργείται ένα site στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι γονείς και οι ανήλικοι για καταγγελίες, παράπονα και μια γραμμή τηλεφωνική, πενταψήφια, για να μπορεί ο καθένας αμέσως να καταγγέλλει στο Ανηλίκων ένα περιστατικό ούτως ώστε να υπάρχει μια άμεση παρέμβαση. «Όπως έχουμε το panic button στην υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας, ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο να υπάρχει μια εφαρμογή, ένα application το οποίο θα ειδοποιεί την αστυνομία ότι κάτι τρέχει κάπου. Μαζί βέβαια με τη συνεργασία και άλλων κοινωνικών φορέων και άλλων κυβερνητικών οργανισμών»
  • Οπαδική βία: Θα κάνουμε την δουλειά μας. Υπόσχομαι εδώ ενώπιων σας ότι θα καταβάλω μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε όλα αυτά τα εγκληματικά στοιχεία να συλληφθούν και τα οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη και να τελειώνουμε, γιατί είναι οργανωμένο έγκλημα …θα πρέπει όλοι να κάνουν την δουλειά τους. Να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε όλοι στα γήπεδα που ανοίγουν 12 Φεβρουαρίου και να τελειώνουμε με όλους αυτούς. Έτσι θα αναγκάσουμε και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, τους υπεύθυνους, οι οποίοι δεν έχουν λόγους να έχουν γήπεδα τα οποία καίγονται ή δεν έχουν λόγους να έχουν γήπεδα τα οποία δημιουργούν προβλήματα γιατί κι αυτοί εισπράττουν από έναν καλό αγώνα, μια συνεργασία.
  • Προμήθεια ατομικών καμερών στους αστυνομικούς: Η κάμερα διασφαλίζει και τον αστυνομικό, διασφαλίζει και τον πολίτη, διασφαλίζει τη διαφάνεια και την ορθή διαχείριση περιστατικών, όταν υπάρχουν προβλήματα. Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί διαγωνισμός ούτως ώστε να παραλάβουμε κάπου 2.500 body κάμερες, κάμερες δηλαδή που θα φέρουν οι αστυνομικοί, και σε περιπολικά και στις ομάδες της ΔΙΑΣ, της δίκυκλης αστυνόμευσης και βεβαίως κάμερες σταθερές για τους δρόμους. Πιστεύω ότι σύντομα θα τρέξουν αυτοί οι διαγωνισμοί έτσι ώστε να έχουμε σε όλο το φάσμα της αστυνομίας κάμερες.


Καταφύγιο ζώων αδειάζει για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια – Υιοθετήθηκαν όλα

 




Ενώ άλλα καταφύγια ζώων ανά τον κόσμο δυσκολεύονται να διαχειριστούν το πλήθος των αδέσποτων που φιλοξενούν, καθώς οι αφίξεις πολλαπλασιάζονται αλλά όχι και οι υιοθεσίες, μια είδηση, που έρχεται από τις ΗΠΑ, ξεχωρίζει με την αισιοδοξία της. Ο λόγος για το καταφύγιο σκύλων Adams County SPCA, που έκανε μια διαφορετική ανάρτηση: όχι μια ακόμα αγγελία για υιοθεσία αλλά μια φωτογραφία με άδεια όλα τα κλουβιά του αφού, όπως εξήγησε στη λεζάντα, όλα τα ζώα του υιοθετήθηκαν.

Όπως έγραψε, συγκεκριμένα, στα social media: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για εμάς! Πριν από δύο εβδομάδες τα καταφύγιά μας ήταν σχεδόν γεμάτα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καθόλου σκυλιά (μόνο μία γάτα που υποδεχτήκαμε πριν από λίγο)! Η κοινότητά μας ανέλαβε δράση για ακόμα μία φορά! Είναι η πρώτη φορά, μέσα σε 47 χρόνια, που το Adams County SPCA είναι άδειο, ειδικά σε περίοδο Χριστουγέννων, ένα αληθινό θαύμα!

»Θα ήταν λίγο να πούμε ότι είμαστε ενθουσιασμένοι. Το προσωπικό και οι εθελοντές μας εργάστηκαν πολύ σκληρά να φροντίσουν τα ζώα και να βεβαιωθούν ότι θα βρουν ένα κατάλληλο σπίτι! Φέτος δώσαμε για υιοθεσία 598 ζώα και βοηθήσαμε 125 αδέσποτα να επανασυνδεθούν με τους ιδιοκτήτες τους! Πωπω, τι γεμάτη χρονιά! Ευχαριστούμε όλους για την ασταμάτητη υποστήριξή τους, ανυπομονούμε για τις νέες περιπέτειες του 2024! Από την επόμενη εβδομάδα θα μεταφέρουμε εδώ ζώα από άλλα καταφύγια ελπίζοντας στην αποσυμφόρησή τους. Για την ώρα, απολαμβάνουμε αυτή την επιτυχία!».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:



Ο Μπαράκ Ομπάμα δέχθηκε πρόταση για να αναλάβει την προεδρία του Χάρβαρντ

 


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δέχθηκε την τιμητική πρόταση από το Χάρβαρντ για να αναλάβει τα ηνία του ιδρύματος από το οποίο έχει αποφοιτήσει. Μέχρι στιγμής, την πρόταση που έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα, ούτε την έχει αποδεχθεί, αλλά και ούτε την έχει απορρίψει.

Το έγκριτο πανεπιστήμιο από το οποίο έλαβε το πτυχίο της Νομικής ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, θεωρεί ότι ο Ομπάμα είναι ο ιδανικός για να αναλάβει τα ηνία.

Μετά την παραίτηση της Κλοντίν Γκέι ύστερα από τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν σε βάρος της για αντισημιτισμό και λογοκλοπή, το αμερικάνικο πανεπιστήμιο αναζητά ένα πρόσωπο, με αξιοπιστία και κύρος πάνω απ΄ όλα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Μπαράκ Ομπάμα είναι ότι ξέρει εκ των έσω τα προβλήματα του αμερικανικού πανεπιστημίου αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του. Επιπλέον, έχει και την σύζυγό του, Μισέλ- και η ίδια απόφοιτος του Χάρβαρντ- που τον ωθεί να αποδεχθεί την πρόταση. Εξάλλου, η ίδια ήταν αυτή που τον είχε παροτρύνει να θέσει υποψηφιότητα και για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο 'Αλαν Γκάρμπερ είναι ο προσωρινός πρόεδρος του Χάρβαρντ, ωστόσο, το κορυφαίο ίδρυμα εξακολουθεί να ζυγίζει τις επιλογές του για έναν μόνιμο αντικαταστάτη του.

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το οποίο δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επισήμως ότι έκανε πρόταση στον Μπαράκ Ομπάμα, επισημαίνει ότι η αναζήτηση ενός νέου ηγέτη «θα περιλαμβάνει ευρεία δέσμευση και διαβούλευση με την κοινότητα του πανεπιστημίου στο μέλλον».

Εκτός από τον ίδιο και την σύζυγό του, η μεγαλύτερη κόρη του προέδρου, Μαλία έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ξεκινώντας τα μαθήματά της από το φθινόπωρο του 2017.





Τι θα γίνει κύριε Μητσοτάκη με την ανομία στα Πανεπιστήμια; Πολιτική παρέμβαση ζητά το Πανεπιστήμιο Πατρών

 



Πέρυσι με τυμπανοκρουσίες είχαν παραταχθεί για λίγες ημέρες, στελέχη της δήθεν πανεπιστημιακής αστυνομίας έξω από της σχολές, για να νιώθουν ασφάλεια οι φοιτητές και οι καθηγητές.

«Θέλουμε πανεπιστήμια γνώσης και καινοτομίας, σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και ελευθερίας. Και σε αυτά τα πανεπιστήμια, δεν χωράει η βία. Δεν χωράει ο εκφοβισμός», είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το tweet του πρωθυπουργού συνοδευόταν από ένα βίντεο μέσω του οποίου περνάει το μήνυμα, πως «θέλουμε τα πανεπιστήμιά μας να παρέχουν ευκαιρίες για γνώσεις και δημιουργία, να είναι κυψέλες έρευνας και καινοτομίας, να είναι ποιοτικά και εξωστρεφή, να παρέχουν σε φοιτητές και καθηγητές ένα περιβάλλον ασφάλειας και ελευθερίας. Αυτά είναι τα πανεπιστήμια που θέλουμε. Και σε αυτά τα πανεπιστήμια δεν χωράει η βία και ο εκφοβισμός».



Αποτέλεσμα δεν υπάρχει σήμερα η πανεπιστημιακή αστυνομία που θα φύλαγε τα δήθεν πανεπιστήμια, η ανομία στις σχολές είναι καθημερινό φαινόμενο, όπως και οι κίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα των φοιτητών.

Η τραγική κατάσταση στα πανεπιστήμια φαίνεται αυτές τις ημέρες, που με ευκολία ακροαριστεροί, αριστεροί με την βοήθεια κακοποιών αντιεξουσιαστών έχουν κάνει κατάληψη στα πανεπιστήμια σε βάρος της πλειοψηφίας των φοιτητών που κινδυνεύουν να χάσουν και την εξεταστική τους. Τραμπουκίζουν, απειλούν, κλειδώνουν σχολές, κρατάνε ρόπαλα, και ούτε ένας αστυνομικός δεν υπάρχει να προστατέψει την πλειοψηφία των φοιτητών.

Πάνω από 300 φοιτητές της Νομικής του ΕΚΠΑ έστειλαν επιστολή στη Κοσμητεία της σχολής και την Πρυτανεία ζητώντας να βρεθεί λύση για την εξεταστική. Δεν αποδέχονται την απόφαση της συνέλευσης για κατάληψη, υποστηρίζοντας ότι αυτή ήταν ήδη ειλημμένη, και ζητούν ακόμα και επικουρικά εξ αποστάσεως εξεταστική, ειδικά σε περιπτώσεις όπως οι φοιτητές που είναι επί πτυχίω.

«Η κατάληψη είναι μία βίαιη παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης των φοιτητών στη σχολή τους. Με αυτές τις ενέργειες πλήττουν τις πιο ευάλωτες ομάδες φοιτητών, παιδιά που βρίσκονται κοντά στη λήψη πτυχίου και μπορεί πλέον να έχουν ξενοικιάσει και αναγκάζονται να μισθώνουν καταλύματα για να μη δώσουν τελικά εξεταστική. Πυροβολούμε τα πόδια μας με όλο αυτό», αναφέρει στον «Ε.Τ.» ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής στο ΑΠΘ Παναγιώτης Γκλαβίνης.

Οσο για τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως εξεταστικής, εφόσον οι σχολές παραμένουν κλειστές και με κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο, ο ίδιος αναφέρει: «Η εξ αποστάσεως εξεταστική θα ήταν ήττα. Είναι υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών. Είχε γίνει σε μια περίοδο όπου ετίθετο ζήτημα της δημόσιας υγείας».

Η Σύνοδος Πρυτάνεων σε έκτακτη σύσκεψη χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου για την εξεταστική και το εαρινό εξάμηνο και ζήτησε από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του.

«Καταλαμβάνουν τα κτίρια, βάζουν λουκέτα, βάφουν τοίχους», περιγράφει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, ο οποίος μιλώντας στον «Ε.Τ.» ζητάει πολιτική παρέμβαση. «Θα περίμενα μια πιο γενναία στάση από το πολιτικό σύστημα», αναφέρει και υπογραμμίζει ότι τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να βγουν και να καταδικάσουν τις καταλήψεις.

Ο κ. Γκλαβίνης αναφέρει ότι ο ίδιος έχει στοχοποιηθεί από μερίδα φοιτητών, η οποία γράφει συνθήματα κατά της διοίκησης του τμήματος, ενώ σημειώνει ότι ακόμα και φοιτητές διστάζουν να έρθουν στη σχολή καθώς δέχονται πιέσεις και προπηλακισμούς για να ψηφίσουν στις συνελεύσεις.

Επιτέλους τι θα γίνει κύριε Μητσοτάκη με την απάτη της πανεπιστημιακής αστυνομίας και την ανομία στα Πανεπιστήμια;;;;



Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λέει στον τραμπούκο Πολάκη να ζητήσει συγνώμη σε Πουλή - Θεοφιλάτου αλλιώς αποζημίωση 14.000€

 


Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ανέχεται τον ακροαριστερό τραμπούκο Παύλου Πολάκη και να μην έχει ποινικές ευθύνες για τα όσα λέει και κάνει στους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν συγχωρεί αυτή την τραμπούκικη ακροαριστερή συμπεριφορά.

Με εισήγηση-κόλαφος για την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον ακροαριστερό τραμπούκο Πολάκη, καλεί την Ελλάδα να ζητήσει συγγνώμη στο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Σταμάτη Πουλή και στη σύζυγό του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου για τα όσα είπε ο ακροαριστερός Παύλος Πολάκης εις βάρος τους όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας για το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ και για το διαδικτυακό λιντσάρισμα που υπέστησαν και την κατεδάφιση του τεκμηρίου της αθωότητάς τους.

Η συμπεριφορά Πολάκη ήταν και είναι πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ κατά των πολιτικών του αντιπάλων, με στόχο την σπίλωση της προσωπικότητας τους. 

Σε διαφορετική περίπτωση που δεν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης συγνώμη, η χώρα μας θα καταδικαστεί για την αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και στους Πουλή - Θεοφιλάτου θα επιδικαστεί συνολική αποζημίωση 14.000 ευρώ συνολικά και στους δύο. 

Μάλιστα υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία για να ζητήσει δημοσίως συγνώμη ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης, παραβιάζοντας το τεκμήριο της αθωότητας τους.





Τους πήρε όλους στον λαιμό της η παίχτρια ριάλιτι με τον γάμο της - Τους ψάχνουν όλους για τα πάντα


 

Από χίλιες μεριές έψαξαν την Ελίζαμπεθ Ελέτσι, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΑΑΔΕ αφού πρώτα αξιοποίησαν πληροφορίες που εντόπισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξαιτίας της δημοσιοποίησης πολλών στοιχείων από την ίδια που αφορούσαν στο γάμο της.

Η φοροδιαφυγή, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, διαπιστώθηκε αφού η προβολή του γάμου της με τον γιατρό Νεκτάριο Λεμονίδη ενεργοποίησε το ειδικό λογισμικό και την ομάδα ελεγκτών που σκανάρει τα social media. Με τη βοήθεια του ειδικού αλγόριθμου, οι ελεγκτές άρχισαν να εντοπίζουν έναν έναν τους συντελεστές του γάμου και της δεξίωσης που ακολούθησε. Έχει συμβεί και στο παρελθόν άλλωστε, να εντοπιστούν παραβάσεις ακόμα και από φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί στο Facebook σε άλλες περιπτώσεις.

Η πρώην παίκτρια του Survivor κάνει λόγο για «συνεργασίες» με άτομα που «θα φαίνονταν και αυτοί μέσα στον γάμο», να και η ίδια έχει βεβαίωση σε βίντεο ότι ο γάμος της κόστισε 50.000€. Σύμφωνα με την ίδια, ήδη έχουν επικοινωνήσει μαζί της ανήσυχοι όλοι οι συντελεστές του γάμου, και της είπαν «εμείς Ελίζαμπεθ στα κάναμε δώρο για να μας διαφημίσεις, υπάρχει πρόβλημα;», μέχρι και ο σύζυγος της έχει πανικοβληθεί.

Η ΑΑΔΕ «τσάκωσε» από το ανθοπωλείο έως τον τραγουδιστή

Με τη βοήθεια του ειδικού αλγορίθμου, οι ελεγκτές άρχισαν να εντοπίζουν έναν έναν τους συντελεστές του γάμου και της δεξίωσης, που ακολούθησε.

Έτσι, έβαλαν στο μικροσκόπιο και βρήκαν στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ τα παρακάτω:

· Ο γνωστός τραγουδιστής, που τραγούδησε στο party του γάμου, δεν διαβίβασε μέσω του myDATA τιμολόγιο για τη συγκεκριμένη εμφάνιση. Επιπλέον, βρέθηκε, τα προηγούμενα χρόνια να δηλώνει εισοδήματα της τάξης των 10.000 ευρώ, όταν, στην προσωπική του σελίδα στο facebook, υπάρχει πλήθος εμφανίσεών του σε νυχτερινά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

· Το πρόσωπο που ανέλαβε τον σχεδιασμό του γάμου (wedding planner) - που αυτοπροβάλλεται ως planner επωνύμων και ότι συμμετέχει σε εταιρεία που οργανώνει γαμήλιες δεξιώσεις και βαπτίσεις, δεν συμμετέχει φορολογικά σε κάποια επιχείρηση, ούτε έχει κάνει έναρξη δραστηριότητας μέσω ατομικής επιχείρησης. Ουσιαστικά, λειτουργεί επαγγελματικά μέσω της επιχείρησης συγγενικού προσώπου, το αντικείμενο δραστηριότητας της οποίας έχει να κάνει με την διοργάνωση γαμήλιων δεξιώσεων. Πάντως, δεν φαίνεται να έχει εκδοθεί παραστατικό για τις υπηρεσίες σχεδιασμού της γαμήλιας δεξίωσης. Το εν λόγω πρόσωπο δεν δηλώνει καθόλου έσοδα, ούτε από μισθωτές υπηρεσίες. Το συγγενικό πρόσωπο δήλωσε ακαθάριστα έσοδα 20.000 για το 2022.

· Η εταιρεία νυφικών δεν φαίνεται να έχει εκδώσει παραστατικό για τα ρούχα, που έφτιαξε. Για το διάστημα που έγινε ο γάμος, προκύπτει έκδοση δέκα αποδείξεων, μέσου ποσού 300 ευρώ, αξία που γενικά απέχει μακράν και από αυτή μιας ημερήσιας ενοικίασης. H ίδια εικόνα (μάλιστα με ακόμη μικρότερα μέσα μεγέθη) επικρατεί για το σύνολο του έτους, τη στιγμή που από την σελίδα της στο facebook προκύπτει η παροχή ενδυμάτων σε πλήθος γάμων και βαπτίσεων με εμφανώς διαφορετικό προϋπολογισμό. H επιχείρηση έχει συσσωρευμένες ζημιές άνω των 160.000 ευρώ, από το 2018 και μετά.

· Το κτήμα, που έγινε ο γάμος, έχει εκδώσει ένα παραστατικό ύψους 3.000 ευρώ την ημερομηνία τέλεσης του γάμου. Από το 2019, που έκανε έναρξη η επιχείρηση, έχει συσσωρεύσει ζημιές άνω των 200.000€ (κάθε της χρήση είναι ζημιογόνος). Εμφανίζεται να ενοικιάζει ακίνητο, με ετήσιο μίσθωμα που ξεπερνά τις 55.000 ευρώ.

· Η ατομική επιχείρηση παρασκευής της γαμήλιας τούρτας φαίνεται να εξέδωσε ένα παραστατικό 1.000€, που, λόγω ημερομηνίας έκδοσης, είναι ενδεχόμενο να σχετίζεται με το γάμο. Ωστόσο, πρόκειται για επιχείρηση παρασκευής cupcakes και ιδιαίτερα εντυπωσιακών/θεματικών γλυκών και τουρτών για γενέθλια, γάμους και βαπτίσεις, που παρά την έντονη αναγνωρισιμότητα της μέσω της παρουσίας της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έχει εμφανίσει ποτέ κέρδη από τη λειτουργία της και μετά, αλλά αντιθέτως συσσωρεύει ζημιές, άνω των 300.000 ευρώ. Σε κάθε φορολογική δήλωση εισοδήματός της από το 2019 και μετά, για να δικαιολογηθούν οι δαπάνες του φυσικού προσώπου, είτε έχει συμπληρωθεί ο κωδικός της ανάλωσης κεφαλαίου, είτε ο κωδικός της πώλησης περιουσιακών στοιχείων / λήψης δανείων, είτε και οι δύο μαζί.

· Η επιχείρηση, που παρείχε τα σερβίτσια της δεξίωσης, δεν έχει ταμειακή, ούτε διαβιβάζει στοιχεία μέσω myDΑΤΑ. Δεν προκύπτει λοιπόν η διαβίβαση κάποιου παραστατικού που να σχετίζεται με την γαμήλια δεξίωση. Για το 2022 εμφάνισε τζίρο κάτω των 6.000 ευρώ και ζημιά περίπου 9.000 ευρώ, τη στιγμή που από τη σελίδα της επιχείρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκύπτει ότι έχει αναλάβει το υψηλής αισθητικής «art de la table» σε πλήθος δεξιώσεων.

· Το κομμωτήριο, που επιμελήθηκε το χτένισμα της νύφης, δεν έχει φορολογικό μηχανισμό. Από το MyDATΑ, προκύπτουν μόνο κάποια τιμολόγια προς επιχειρήσεις, άρα και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν ενδείξεις τιμολόγησης των υπηρεσιών, που παρασχέθηκαν στην νύφη. Οι ιστοσελίδες που διατηρεί η επιχείρηση στα social media περιέχουν πλήθος από χτενίσματα γάμων, που έχει αναλάβει η επιχείρηση. Οι φορολογικές της δηλώσεις, κατά την τελευταία τριετία, δεν εμφανίζουν έσοδα.

· Η ατομική επιχείρηση που ανέλαβε το μακιγιάζ της νύφης δεν φαίνεται να έχει εκδώσει παραστατικό για τις υπηρεσίες της. Διατηρεί προσωπική ιστοσελίδα, από την οποία προκύπτει μια τελείως άλλη εικόνα για το πραγματικό ύψος των εσόδων της, ενώ από την σελίδα της στο Instagram προκύπτουν πάρα πολλές δουλειές που έχει αναλάβει στο παρελθόν. Στην προσωπική της σελίδα εμφανίζει δείγματα δουλειάς της από 15 γάμους (έχουν τελεστεί κυρίως εκτός Αθηνών - Μύκονο, Πάρο, Costa Navarino, Πόρτο Χέλι), στους οποίους κλήθηκε να παράσχει υπηρεσίες μακιγιάζ. Γενικώς, φαίνεται να ασχολείται αποκλειστικά με υψηλού προϋπολογισμού γάμους / events, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ύψος των δηλούμενων εισοδημάτων της. Χαρακτηριστικά, το 2022, δήλωσε ακαθάριστα έσοδα (τζίρο) λίγο παραπάνω από 8.000 ευρώ.

· Από το ανθοπωλείο έχει εκδοθεί ένα παραστατικό 490€ που ίσως σχετίζεται με το γάμο, λόγω ημερομηνίας. Η επιχείρηση δήλωσε ακαθάριστα έσοδα 239.000€ τo 2022, με ζημιές χρήσης λίγο κάτω από τα 10.000€. Παράλληλα όμως κατέχει περί τα 10 φορτηγά αυτοκίνητα πολύ μεγάλου κυβισμού τα οποία προφανώς χρησιμοποιεί σε παραλαβές και διανομές. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης διατηρεί επίσης προσωπική ιστοσελίδα στην οποία και φαίνεται το εξεζητημένο ύφος των ανθοστολισμών του και η εμπλοκή του σε γάμους που διεξάγονται σε προορισμούς ‘πολυτελείας’, κάτι που γίνεται ακόμη πιο εμφανές από την επίσκεψη στη σελίδα του στο Instagram. Οι φορολογικές δηλώσεις, που υπέβαλε την τελευταία τριετία, πρακτικά στερούνται εσόδων.

· Tο κοσμηματοπωλείο, από το οποίο αγοράστηκε το γαμήλιο δαχτυλίδι, δεν διαβιβάζει στοιχεία πώλησης, ούτε μέσω eSend, αλλά ούτε και μέσω myDΑΤΑ. Συνεπώς, δεν εντοπίστηκε παραστατικό για το δαχτυλίδι, το οποίο φέρεται να ήταν μεγάλης αξίας. Το συνολικό άθροισμα των ακαθαρίστων εσόδων της επιχείρησης από το 2017 και μετά είναι περίπου 3.000€ και προφανώς οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη πρακτικά στερούνται εσόδων. Ωστόσο, από τη σελίδα του ιδιοκτήτη στο Instagram προκύπτει η πώληση πολλών κοσμημάτων και μεταχειρισμένων Rolex.

· Η ατομική επιχείρηση που ανέλαβε τη φωτογράφηση δεν χρησιμοποιεί ταμειακή και από το myDΑΤΑ δεν προκύπτει διαβίβαση παραστατικού παροχής υπηρεσιών για τις υπηρεσίες φωτογράφισης, που πρόσφερε στον γάμο. Στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, η οποία έχει βραβευθεί για την ποιότητα της δουλειάς της, υπάρχει πλήθος φωτογραφιών από δεξιώσεις τις οποίες έχει καλύψει, με εξαιρετικά επαγγελματικό ύφος. Τα ακαθάριστα έσοδα που δηλώνει από το 2017 και μετά κυμαίνονται μεταξύ 8.500 και 11.000 περίπου. Στη δήλωση του 2022, προκειμένου να δικαιολογήσει την αγορά ακινήτου περίπου 200.000€, συμπλήρωσε ποσό ανάλωσης κεφαλαίου μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από το αρχείο της ΑΑΔΕ.

· Ο μουσικός, που έπαιξε στο party, έχει κάνει έναρξη το 2021 και από τις προσωπικές του σελίδες στο facebook φαίνεται ότι έχει εμφανιστεί σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων και συναυλιών. Αθροιστικά, τα έσοδα της ατομικής επιχείρησης για το 2021 και 2022 είναι λίγο κάτω των 7.000€, με αθροιστικό αποτέλεσμα ζημία περί τα 6.000€. Δηλώνει επίσης περίπου 15.000€ (αθροιστικά και για τα δυο παραπάνω έτη) ως εισόδημα από μισθωτή εργασία. Από τα διαβιβασθέντα στοιχεία στο myDΑΤΑ δεν προκύπτει η έκδοση παραστατικού για την παρουσία του στον γάμο.

· Ο DJ του γάμου έχει κάνει διακοπή της ατομικής του επιχείρησης από τ0 2011 και δεν συμμετέχει σε κάποια εταιρεία. Παρά το ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται ως dj σε πλήθος εκδηλώσεων, τα δηλούμενα εισοδήματά του από μισθωτή εργασία για το 2022 και το 2021 είναι λίγο άνω των 3.000€, ενώ για το 2020 και 2019 είναι κάτω των 2.000€.

· Το πρόσωπο, που διακόσμησε με μπαλόνια τον χώρο της γαμήλιας δεξίωσης, εμφανίζεται ως υπεύθυνος επιχείρησης, η οποία λειτουργεί υπό άγνωστο φορολογικό καθεστώς, ενώ το πρόσωπο ούτε είναι επιτηδευματίας, ούτε συμμετέχει σε κάποια εταιρεία. Δεν δηλώνει εισοδήματα, παρά το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από χώρους, τη διακόσμηση των οποίων φαίνεται να έχει επιμεληθεί.

· Η ατομική επιχείρηση δημοσίων σχέσεων που ανέλαβε την προβολή του γάμου δεν προέκυψε να διαβίβασε παραστατικό προς το ζευγάρι για τις υπηρεσίες της.

Συμπερασματικά, μετά τις ψηφιακές διασταυρώσεις, η φορολογική εικόνα όλων των συντελεστών ήταν πάνω κάτω η ίδια: Σχεδόν όλοι έχουν πολλές αναρτήσεις από τις κάθε είδους πολυτελείς δεξιώσεις στις οποίες έχουν συμμετάσχει επαγγελματικά, αλλά είτε εμφανίζουν πολύ χαμηλά ετήσια εισοδήματα, είτε εμφανίζουν μεγάλες ζημιές. Σχεδόν για κανέναν από τους συντελεστές δεν προέκυψε η έκδοση παραστατικού για τις υπηρεσίες του στο γάμο. Όλοι οι παραπάνω συντελεστές του γάμου έχουν ήδη λάβει τα σημειώματα έναρξης του φορολογικού ελέγχου.