Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Χαρές οι σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ ο εκτελεστής Κουφοντίνας κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης

 


Χαρές και πανηγύρια έχουν οι σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ ,καθώς κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης ο εκτελεστής τρομοκράτης της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας.

Αίτηση αποφυλάκισης για υφ’ορων απόλυση κατέθεσε, ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο στυγνός και αμετανόητος εκτελεστής με το ψευδώνυμο «Λουκάς» της 17 Ν.

Η αίτηση κατατέθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 19χρόνων φυλάκισης (στις 5 Σεπτεμβρίου) και το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος να κινήσει τις διαδικασίες και δυο μήνες πριν.

Η αίτηση κατατέθηκε την Δευτέρα στη διοίκηση των φυλακών και το αίτημα του θα παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Λαμίας.

Το Δικαστικό Συμβούλιο  αναμένεται να εξετάσει το αίτημα Κουφοντίνα για υφ’όρων απόλυση, μέσα στον Σεπτέμβριο και να αποφανθεί αν θα γίνει ή όχι δεκτό.

Οι δικαστές σε αυτές τις περιπτώσεις κρίνουν εκτός από το νόμιμο της διαδικασίας, τη συμπεριφορά του κρατουμένου αλλά και το βάρος των αδικημάτων και εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα αμετανόητο εκτελεστή τρομοκράτη. 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, όχι μία ούτε δύο, αλλά σε 11 φορές ισόβια και 25χρονια κάθειρξη για 11 δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών.



Αμετανόητος ο Τσιτσιπάς, απογοητεύει για την έλλειψη σοβαρότητας- Κάποιος να τον μαζέψει

 


Αντί να σκεφτεί σοβαρά τι είπε και το πώς προκάλεσε κόσμο, μετά τη νίκη του επί του Κόρντα στο Σινσινάτι, αμετανόητος ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρωτήθηκε και απάντησε σχετικά με την πρόσφατη δήλωσή του αναφορικά με το εμβόλιο.

Ο Έλληνας τενίστας με φανερή την έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας, ανέφερε πως δεν είναι κατά του εμβολίου για τον κορωνοϊό, αλλά θεωρεί πως το νεαρό της ηλικίας του δεν καθιστά υποχρεωτικό να το κάνει.

Το ότι μεταδίδει και μπορεί να κάνει κακό σε συνανθρώπους του βέβαια ούτε καν τον απασχολεί και αγνοεί τους επιστήμονες με τις επικίνδυνες δηλώσεις του.

Τι είπε λοιπόν ο Τσιτσιπάς χωρίς ίχνος σοβαρότητας :

«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος.

Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό. Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις;.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία.

Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό. Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην».

Απογοήτευση και κακός ασχολούμασταν όσοι ασχολούμασταν μαζί του.



Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και απείλησαν να κάψουν γειτόνισα που παραπονέθηκε για φασαρία

 


Η εγκληματική δραστηριότητα των επικίνδυνων Ρομά εκτυλίχθηκαν στην Καλλονή της Λέσβου, καθώς ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από ομάδα ατόμων στους οποίους έγινε παρατήρηση, φθορές προκλήθηκαν σε περιπολικό, ενώ το «μενού» περιλάμβανε και πυροβολισμούς.

Για το σοβαρό επεισόδια αυτό συνελήφθησαν οκτώ άτομα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής.

Οι συλληφθέντες δρώντας από κοινού με άλλους -και συγκεκριμένα γύρω στα 20 άτομα στο σύνολο τους- αρνήθηκαν να συμμορφωθούν σε υποδείξεις αστυνομικών που κλήθηκαν να διερευνήσουν καταγγελία για διατάραξη ησυχίας. 

Οι Ρομά, τους εξύβρισαν, τους απείλησαν, κινήθηκαν εναντίον τους και τραυμάτισαν αστυνομικό, ενώ προκάλεσαν και φθορές σε περιπολικό όχημα.

Ειδικότερα, στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλονής υπήρξε διαμαρτυρία για το γλέντι που είχε στηθεί σε σπίτι στην περιοχή Καλυβάκια της κωμόπολης, πολύ κοντά στην πλατεία.

Περιπολικό με δυο αστυνομικούς κινήθηκε προς το σημείο, όπου όμως δέχθηκε αρχικά τη λεκτική επίθεση από τους επικίνδυνους Ρομά, αναγκάζοντας τους να υποχωρήσουν. Στη συνέχεια, όμως, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι Ρομά στράφηκαν προς γειτονικό σπίτι απ’ όπου θεώρησαν ότι προήλθε η καταγγελία, απειλώντας την ιδιοκτήτρια ότι «θα την κάψουν».

Ακολούθησε δεύτερη επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία προκάλεσε την επίθεση εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ο ένας από αυτούς. 

Το γεγονός προκάλεσε σύμφωνα με τη δικογραφία την επέμβαση αστυνομικού, ο οποίος και πυροβόλησε στον αέρα τρεις φορές για να εκφοβίσει τους επιτιθέμενους, ώστε να σώσει την ζωή και τον δύο αστυνομικών.

Οι πυροβολισμοί προκάλεσαν πανικό, μάλιστα μια έγκυος γυναίκα Ρομά που συμμετείχε στο γλέντι λιποθύμησε, με τους επιτιθέμενους να θεωρούν ότι χτυπήθηκε από σφαίρα. Οι αστυνομικοί τράπηκαν σε φυγή ενώ οι Ρομά βανδάλισαν το περιπολικό αυτοκίνητο που είχε αφεθεί πίσω.

Για την αντιμετώπιση του περιστατικού στην Καλλονή μετέβη ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία και προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν επτά άνδρες, εκ των οποίων ένας ανήλικος 17 ετών και μια γυναίκα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε και με την οποία παραπέμπονται να δικαστούν αύριο με τη διαδικασία του αυτοφώρου οι οκτώ συλληφθέντες, περιλαμβάνει τα αδικήματα, της βίας κατά υπαλλήλων, της στάσης, της απειλής, της εξύβρισης, της πρόκλησης σωματικής βλάβης (τετελεσμένη και σε απόπειρα), της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της διατάραξης ησυχίας.



Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Διπλάσιες ώρες χρήσης τα εναέρια μέσα σε σχέση με πέρσι

 



«Τα εναέρια μέσα ήταν σήμερα επιχειρησιακά αξιόμαχα και δυναμικά στην κατάσβεση», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης στην έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές, που έκανε από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, απάντησε σε σημερινές αναφορές της αντιπολίτευσης, ενώ έδωσε απαντήσεις για τον τρόπο επιχείρησης ειδικά του ρωσικού Beriev-200.

«Το θέμα της ασφάλειας δεν είναι διαπραγματεύσιμο», τόνισε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας το τραγικό δυστύχημα με ίδιου τύπου αεροσκάφος στην Τουρκία που στοίχισε την ζωή 8 ανθρώπων και πρόσθεσε: «Επειδή συνεχίζονται οι αναφορές για το Beriev, οι κανόνες του κατασκευαστή ακολουθούνται κατά γράμμα σύμφωνα με το πρωτόκολλο συντήρησης και όταν το αεροσκάφος δεν επιχειρεί αναπληρώνεται από περισσότερα διαθέσιμα μέσα, όπως συνέβη στην περίπτωσή μας».

Για να δώσει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει φέτος ο κρατικός μηχανισμός με τις καταστροφικές πυρκαγιές, ο κ. Χρυσοχοϊδης έδωσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου μέχρι σήμερα, όλα τα εναέρια μέσα που διαθέτει η χώρα έχουν επιχειρήσει τις διπλάσιες ώρες από πέρσι, ολόκληρη την αντιπυρική περίοδο, δηλαδή τις 31 Οκτωβρίου.

«Όσο αφορά την χρήση των εναερίων μέσων στις πυρκαγιές, θέλω να τονίσω ότι ολόκληρη την περσινή αντιπυρική περίοδο και μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020, τα εναέρια μέσα επιχείρησαν συνολικά 3.161 ώρες, ενώ την φετινή αντιπυρική περίοδο και μέχρι σήμερα, έχουν ήδη επιχειρήσει 6.190 ώρες. Ήδη δηλαδή, τις διπλάσιες ώρες.

Αυτό είναι ενδεικτικό της σφοδρότητας και του μεγάλου αριθμού των πυρκαγιών που έχουμε φέτος», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης..

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στα Βίλια ο υπουργός ανέφερε ότι μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν περιοδικά 29 εναέρια μέσα με το Beriev.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ειδικά στην πυρκαγιά στα Βίλια, λέγοντας ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν να αντιμετωπίσουν συμπαγές δάσος, χωρίς καλλιέργειες που θα αποτελούσαν φυσικές ζώνες ανάσχεσης, διαρκείς αλλαγές της διεύθυνσης των ανέμων και χωρίς οδικό δίκτυο που δυσχεραίνει την πρόσβαση σε επίμαχα σημεία.

Σήμερα, όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης εκδηλώθηκαν 42 νέες πυρκαγιές και οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την επικράτεια διαχειρίζονται συνολικά 84 πυρκαγιές.

«Η πυρκαγιά που εξακολουθεί να απασχολεί μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών δυνάμεων είναι αυτή που εκδηλώθηκε την Δευτέρα στα Βίλια. Και σήμερα δεν έλειψαν οι αναζωπυρώσεις», είπε ο υπουργός και συνέχισε:

«Σε κάποιες περιπτώσεις δημιούργησαν μέτωπο πυρκαγιάς που έφτασε κοντά σε οικισμούς, όπως αυτή που είχαμε το μεσημέρι και πλησίασε τα Βίλια.

Οι πυροσβέστες δίνοντας στην κυριολεξία μάχη με τα στοιχεία της φύσης απέτρεψαν την είσοδο της πυρκαγιάς στον οικισμό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν να αντιμετωπίσουν συμπαγές δάσος, χωρίς καλλιέργειες που θα αποτελούσαν φυσικές ζώνες ανάσχεσης, διαρκείς αλλαγές της διεύθυνσης των ανέμων και χωρίς οδικό δίκτυο που δυσχεραίνει την πρόσβαση σε επίμαχα σημεία.

Εντούτοις και παρά τις αντίξοες συνθήκες, ισχυρές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες συνεχίζουν να επιχειρούν. Σε αυτό τον αγώνα είναι δίπλα μας όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα, η Περιφέρεια, όλοι οι Δήμοι της ευρύτερης περιοχής και πολυάριθμες Εθελοντικές Ομάδες και κάτοικοι της περιοχής, που μας διαθέτουν ανθρώπινο δυναμικό, υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα.

Συνολικά επιχειρούν 427 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 149 οχήματα.

Ο κ Χρυσοχοϊδης ανέφερε επίσης ότι οι συλλήψεις για εμπρησμούς, ειδικά τον τελευταίο μήνα είναι πολλές και τόνισε:

«Όταν κάποιοι από εμάς, δεν προσαρμόζονται στις οδηγίες της πολιτείας ή δρουν με δόλο βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο ζωές, περιουσίες αλλά και τη χλωρίδα και την πανίδα του δάσους, τότε ο αγώνας που όλοι μας καταβάλλουμε γίνεται άνισος και το κόστος είναι τεράστιο. Όλοι οι πυροσβέστες μας, όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, δίνουν σκληρό αγώνα όλες αυτές τις μέρες και επιχειρούν με την ίδια αυταπάρνηση και αυτοθυσία».

Ο υπουργός είπε επίσης ότι τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και κατέληξε:

«Είμαστε όλοι σε επιφυλακή. Απευθύνω έκκληση στους πολίτες ώστε να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών. Είναι άκρως απαραίτητο για την ασφάλειά τους».


Πηγή : newsit.gr



Ετοιμάζουν μπίζνα με τους Αφγανούς πρόσφυγες οι Συριζαίοι;


 

Πρόσφυγας για τις ΜΚΟ και τους Συριζαίους που έχουν εμπλοκή με ΜΚΟ σημαίνει χρήμα, και οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν σημαίνει μπίζνα για όποιον κατάλαβε και έχουμε καταλάβει όλοι.

Έτσι και κυβερνούσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, όσοι θα είχαν μείνει ζωντανοί απο την πανδημία και τα γιατροσόφια του Πολάκη, θα αντιμετώπιζαν με το γνωστό  Συριζαίικο "ανοίξαμε και σας περιμένουμε", νέα κύματα λαθρομεταναστών, που θα σημιουργούσαν πρόβλημα όχι μόνο στα είδη προβληματικά ακριτικά νησιά αλλά σε ολόκληρη την χώρα.

Οι Συριζαίοι, λένε τώρα πως όσοι έρχονται από το Αφγανιστάν είναι πρόσφυγες, κάτι που έλεγαν και πριν. Με λίγα λόγια, οι Αφγανοί, για τους Συριζαίους, θα θεωρούνται πάντα πρόσφυγες με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και εύχονται κάποια μέρα να ξανά κυβερνήσουν την χώρα για να ρέει στις τσέπες προσφυγικό χρήμα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.





Ταλιμπάν τα πρωτόγονα ΚΤΗΝΗ που κακοποιούν γυναίκες και απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή

 


Κτήνη που ακόμα δεν ανέλαβαν την εξουσία, χτυπούν και εκτελούν ανθρώπους και παιδιά.

Σε χειρότερη μοίρα είναι η γυναίκες που για τα Ισλαμικά κτήνη, είναι μόνο κρέας και δεν έχουν αισθήματα, δεν νιώθουν, δεν πρέπει να υπάρχουν, και εάν υπάρχουν πρέπει να είναι κλειδωμένες στο σπίτι.

Τα πρωτόγονα κτήνη Ταλιμπάν έχουν κανόνες για να υπάρχει στην ζωή μια γυναίκα, αλλιώς η παραβίαση σημαίνει θάνατο σε κοινή θέα.

Από το 1996 μέχρι και το 2001, την περίοδο που οι Ταλιμπάν είχαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, οι γυναίκες δεν είχαν το δικαίωμα να εργαστούν, τα νεαρά κορίτσια απαγορεύονταν να πάνε σχολείο και ήταν υποχρεωτική για όλες τις γυναίκες η κάλυψη του προσώπου, ενώ για να βγουν έξω έπρεπε να συνοδεύονται από άρρεν μέλος της οικογένειάς τους.

Σύμφωνα με αναφορές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 2001, οι οκτώ κανόνες που ίσχυαν για τις γυναίκες, έχοντας επιβληθεί από το καθεστώς των Ταλιμπάν, ήταν οι εξής και έχουν επανέλθει:

1. Έπρεπε να είναι καλυμμένες με ενδύματα από την κορφή ως τα νύχια.

2. Δεν τους επιτρεπόταν να εργαστούν, παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

3. Δεν τους επιτρεπόταν να πηγαίνουν σχολείο.

4. Είχαν περιορισμένη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας.

5. Δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους, χωρίς να συνοδεύονται από άνδρα-μέλος της οικογένειάς τους.

6. Όταν έβγαιναν έξω, έμπαιναν σε ειδικά λεωφορεία, ενώ για να μπουν σε ταξί, θα έπρεπε και πάλι να συνοδεύονται από κάποιον άντρα, συγγενή τους.

7. Γενικά, οι γυναίκες δεν μπορούσαν να κυκλοφορούν στον δρόμο, χωρίς να συνοδεύονται από κάποιον άντρα, που να είναι συγγενικό τους πρόσωπο.

8. Τα παράθυρα των σπιτιών τους έπρεπε να είναι βαμμένα, προκειμένου να μην μπορεί κανένας περαστικός απ' έξω να δει στο εσωτερικό τους.



Την τύφλωσαν οι Ταλιμπάν και λέει πως ταΐζουν τα σκυλιά με σώματα γυναικών


 

Μια γυναίκα που την πυροβόλησαν και της έβγαλαν τα μάτια οι Ταλιμπάν επειδή είχε πιάσει δουλειά ως αστυνομικός αποκαλύπτει πως ταΐζουν τα σκυλιά τους με πτώματα γυναικών.

«Στα μάτια των Ταλιμπάν, οι γυναίκες δεν είναι ζωντανά, ανθρώπινα όντα, παρά κρέας και σάρκα για ξυλοδαρμό», είπε η Khatera, που ζει πλέον στο Δελχί, στον ινδικό σταθμό News 18.

Την τύφλωσαν οι Ταλιμπάν και λέει πως ταΐζουν τα σκυλιά με σώματα γυναικών

Η 33χρονη μητέρα 5 παιδιών περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια των Ταλιμπάν, λέγοντας μάλιστα πως την έδωσε στους φονταμενταλιστές ο ίδιος της ο πατέρας. Πρώην μαχητής των Ταλιμπάν και ο ίδιος, δεν έβλεπε με καθόλου καλό μάτι το γεγονός ότι η κόρη του εργαζόταν και ήταν μάλιστα αστυνομικός.

Ως τιμωρία, οι Ταλιμπάν την πυροβόλησαν 8 φορές και την τύφλωσαν πέρυσι. Ο πατέρας της είχε δώσει στους Ταλιμπάν αντίγραφο της ταυτότητάς της και τη μέρα που την έπιασαν, της είχε τηλεφωνήσει για να μάθει πού ακριβώς βρισκόταν η τραγική γυναίκα.

Εκπρόσωπος πάντως των Ταλιμπάν δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση, παρά το γεγονός ότι την ιστορία της επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αφγανικής αστυνομίας.

«Πρώτα μας βασανίζουν και μετά πετούν τα πτώματά μας, ως είδος τιμωρίας. Κάποιες φορές με τα σώματά μας ταΐζουν τα σκυλιά», επιμένει εκείνη. «Ήμουν τυχερή που επιβίωσα. Πρέπει κάποιος να ζήσει στο Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν για να καταλάβει τι είδους κόλαση έχει χτυπήσει τις γυναίκες, τα παιδιά και τις μειονότητες», καταλήγει.

Τα 4 παιδιά της έχουν μείνει πίσω στο Αφγανιστάν. Εκείνη, ο σύζυγός της και το μωρό μπόρεσαν να πάνε στην Ινδία τον Νοέμβριο του 2020 για μια ιατρική θεραπεία. Και επειδή είχαν ακριβώς τα λεφτά.

«Αυτή την τύχη δεν την έχουν όλοι. Οι γυναίκες και όποιος δεν υπακούει στους Ταλιμπάν, πεθαίνει στους δρόμους. Οι Ταλιμπάν δεν αφήνουν τις γυναίκες να επισκέπτονται άντρες γιατρούς και την ίδια στιγμή δεν επιτρέπουν στις γυναίκες να διαβάζουν και να εργάζονται. Τι μένει λοιπόν για μια γυναίκα; Να πάει να πεθάνει; Ακόμα και αν πιστεύει κανείς πως είμαστε μόνο μηχανές αναπαραγωγής, δεν υπάρχει λογική εδώ, παρά μόνο καθαρό μίσος»…


Πηγή



Βρήκε "θύματα" τους Ταλιμπάν ο δικτάτορας Ερντογάν - Ναρκωτικά, ορυκτά, πλούσια λεία

 


Δικτάτορας σε μιά χρεωκοπημένη χώρα, ο Ερντογάν βρήκε ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τους Ταλιμπάν σε όλους τους τομείς.

Το πρώτο καρτέλ ναρκωτικών στον κόσμο οι Ταλιμπάν, ελέγχουν μιά χώρα πλούσια σε ορυκτά, και ο δικτάτορας τρίβει τα χέρια του.

Η Τουρκία συνεχίζει να είναι έτοιμη να αναλάβει την προστασία του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν και η Άγκυρα συζητά με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, δήλωσε χθες Τετάρτη ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είχαμε την πρόθεση να εγγυηθούμε την ασφάλεια του αεροδρομίου και να συμβάλλουμε στην ασφάλεια της χώρας αυτής μετά την αποχώρηση των αμερικανών (στρατιωτικών). Έχουμε ακόμη αυτή την πρόθεση», διαβεβαίωσε ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε χθες.

«Κάνουμε τώρα σχεδιασμούς βάσει των νέων πραγματικοτήτων στο πεδίο και διεξάγουμε διαπραγματεύσεις» όπως το επιβάλλουν, πρόσθεσε ο δικτάτορας του τουρκικού κράτους.

«Η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στο Αφγανιστάν θα έδινε στη νέα (αφγανική) κυβέρνηση πλεονέκτημα στη διεθνή σκηνή και θα διευκόλυνε το έργο της», υποστήριξε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία στέκει στο πλευρό του Αφγανιστάν, συμπλήρωσε, δηλώντας διατεθειμένος να συναντηθεί με ηγέτες των Ταλιμπάν .«Είμαστε ευτυχείς για τις μετριοπαθείς δηλώσεις που έκαναν οι Ταλιμπάν», είπε ο Ερντογάν.

Ο κ. Ερντογάν είπε ακόμη πως πρόκειται να συζητήσει για τις εξελίξεις τις προσεχείς ημέρες με την καγκελάριο της Γερμανίας, την Ανγκελα Μέρκελ, με τον πρόεδρο της Ρωσίας, τον Βλαντίμιρ Πούτιν. 



Μητσοτάκης: Εντός των ημερών οι πρώτες εκταμιεύσεις για την Β.Εύβοια

 


«Θα παραδώσω στον πρωθυπουργό την έκθεση που έχω ετοιμάσει και στην οποία τα έχω συμπεριλάβει όλα», ανέφερε ο κ. Μπένος.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του πρωθυπουργού

«Καλό σας απόγευμα, πολύ χαίρομαι που υποδεχόμαστε σήμερα τον Σταύρο Μπένο, στην πρώτη de facto συνεδρίαση της Επιτροπής η οποία θα αναλάβει να μας κάνει τις προτάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

Θέλω να τονίσω πόσο μεγάλη προσωπική σημασία αποδίδω σε αυτήν την προσπάθεια καθώς μέσα από αυτήν την μεγάλη οικολογική καταστροφή ξεπηδά η ευκαιρία να ξανασκεφτούμε το πώς θέλουμε να δούμε την βόρεια Εύβοια -όχι σε έξι μήνες, όχι σε έναν χρόνο- αλλά σε βάθος χρόνου.

Η κυβέρνηση -όπως γνωρίζετε- έχει ήδη δρομολογήσει τις άμεσες ενέργειες υποστήριξης των πυρόπληκτων και αποκατάστασης των περιοχών που έχουν πληγεί από τις φλόγες.

Σήμερα θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα arogi.gov.gr η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους έχουν πληγεί, με μία αίτηση, να μπορέσουν να εξασφαλίσουν άμεσα τους πρώτους πόρους υποστήριξης έτσι ώστε να ξεκινήσουν το έργο της οικοδόμησης των σπιτιών τους ή της ανασυγκρότησης των επιχειρήσεών τους. Και εκτιμώ ότι οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν εντός των επόμενων ημερών και ζητώ απ’ όλους τους πολίτες οι οποίοι έχουν πληγεί να κάνουν χρήση της πλατφόρμας έτσι ώστε να μπορέσουν το συντομότερο δυνατόν να πάρουν τους πρώτους πόρους για να μπορέσουν να ξαναρχίσουν να χτίζουν τις ζωές τους.

Ταυτόχρονα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να έχει τον πρώτο λόγο προχωράμε στα άμεσα έργα απομάκρυνσης των καμένων δέντρων και κατασκευής των έργων υποδομής, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τη συγκράτηση των εδαφών. Αφενός για να αποτρέψουμε πλημμυρικά φαινόμενα, αφετέρου για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ότι η αναδάσωση θα γίνει με τους ευνοϊκότερους δυνατούς όρους.

Όμως το έργο μας δεν σταματά μόνο εδώ. Και ο σκοπός για τον οποίο ζήτησα από τον Σταύρο Μπένο να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας είναι ακριβώς διότι πρέπει να σχεδιάσουμε από τώρα την επόμενη ημέρα της βόρειας Εύβοιας με μια ολιστική προσέγγιση, αξιοποιώντας τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο τόπος αλλά και σκεπτόμενοι έξω από το συνηθισμένο πλαίσιο και αυτό ακριβώς προσδοκώ από την δουλειά την οποία θα κάνει ο Σταύρος.

Θα ήθελα αυτή η προσπάθεια να είναι μια προσπάθεια η οποία να είναι από τη φύση της συναινετική. Εμπλέκονται -προφανώς- τα συναρμόδια Υπουργεία. Ο Χρήστος Τριαντόπουλος έχει τον επιτελικό ρόλο να συντονίζει όλες τις κυβερνητικές προσπάθειες. Εμπλέκονται, όμως, και οι τοπικοί φορείς. Η Περιφέρεια, οι δύο Δήμοι οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο. Αυτοί είναι οι συνομιλητές μας, αυτοί θα μας κατευθύνουν, θα μας καθοδηγήσουν, θα εισφέρουν τις σκέψεις τους. Νομίζω ότι και η εμπειρία του Σταύρου είναι τέτοια που να ξέρει ότι καμία τέτοια προσπάθεια δεν μπορεί να πετύχει εάν δεν ξεπηδήσει μέσα από την ενέργεια, μέσα από την θετική ενέργεια των ίδιων των ανθρώπων οι οποίοι έχουν πληγεί.

Και μέσα από αυτήν την μεγάλη καταστροφή, εγώ αυτό το οποίο συγκρατώ, είναι αυτή την αισιοδοξία πολλών ανθρώπων στη Βόρεια Εύβοια, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια τους. Με την αρωγή του κράτους, με τη στήριξη του κράτους, θα ξαναχτίσουμε την βόρεια Εύβοια καλύτερη και ομορφότερη από αυτό το οποίο ήταν.

Μια τελευταία παρατήρηση: Έχουν πληγεί και άλλες περιοχές της χώρας. Δεν έχει πληγεί μόνο η βόρεια Εύβοια. Όμως, η βόρεια Εύβοια είναι μια διακριτή περίπτωση ακριβώς επειδή η έκταση της φωτιάς ήταν τέτοια που ουσιαστικά επηρέασε όλο το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής. Γι’ αυτό και με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών -με εισήγηση την οποία απεδέχθην- αποφασίσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις -ασχέτως αν είναι πυρόπληκτες ή όχι- να μετατρέψουν τις επιστρεπτέες προκαταβολές τους σε μη επιστρεπτέες. Άρα, όλες οι επιχειρήσεις της βόρειας Εύβοιας -ασχέτως αν έχουν πληγεί ή όχι- ουσιαστικά δεν θα επιστρέψουν στο κράτος ούτε ευρώ από την επιστρεπτέα προκαταβολή την οποία είχαν λάβει. Είναι και αυτή μια έμμεση αλλά πιστεύω ουσιαστική στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής.

Σταματώ εδώ Σταύρο, να σε ευχαριστήσω και πάλι για την ταχύτητα και την προθυμία με την οποία αποδέχθηκες την πρότασή μου. Εξάλλου για όσους δεν το γνωρίζουν είμαστε παλιοί γνωστοί, και είχα αναζητήσει και τις απόψεις του Σταύρου όταν ήμουν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κάναμε μια προσπάθεια, τότε, να εκσυγχρονίσουμε έτι περεταίρω τα ΚΕΠ. Τώρα έχουμε περάσει σε ένα καινούργιο μοντέλο ηλεκτρονικού κράτους το οποίο και ο Σταύρος το οραματιζόταν αλλά τότε δεν είχαμε τα εργαλεία να το κάνουμε πράξη. Τώρα πιστεύω το καταφέρνουμε και το καταφέρνουμε καλά. Εξού και η πλατφόρμα της κρατικής αρωγής ακριβώς πάνω σε αυτήν την ηλεκτρονική δυνατότητα γρήγορης επικοινωνίας κράτους και πολίτη έρχεται και πατάει.

Σε ευχαριστώ και πάλι Σταύρο»


Ποιοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό

Στην συνεδρίαση έλαβαν επίσης μέρος ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης, ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης Νίκος Μαντζούφας, ο Σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Βάρρας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Ιωάννης Κοτζιάς, ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης και ο Υπεύθυνος των Προγραμμάτων «Διάζωμα» Ευδόκιμος Φρέγκογλου.



Στον ανακριτή η 75χρονη που κατηγορείται ότι έπνιξε την αδερφή της με λουρί τσάντας

 


Στον ανακριτή Κατερίνης οδηγείται σήμερα η 75χρονη που κατηγορείται ότι έπνιξε με λουρί τσάντας την 73χρονη αδελφή της, στο σπίτι όπου διέμεναν, έξω από την Κατερίνη.

Η φερόμενη ως δράστρια μετήχθη στον εισαγγελέα που της απήγγειλε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και ακολούθως την παρέπεμψε να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Το έγκλημα τελέστηκε λίγο μετά τα ξημερώματα της Τετάρτης (18/8). Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης ειδοποιήθηκαν και έφτασαν επί τόπου συλλαμβάνοντας την 75χρονη.

Ο ανηψιός άκουσε φωνές από το σπίτι και πήγε να δει τι συνέβη. Το θύμα είχε κινητικά προβλήματα με τον ανηψιό των ηλικιωμένων γυναικών να εντοπίζει την 73χρονη, καθώς άκουσε φωνές από το σπίτι τους και πήγε να δει τι συνέβη.



Σε αναστολή εργασίας και όσοι ανεμβολίαστοι απορρίφθηκαν οι αιτήσεις εξαίρεσης


 

Στο 75% οι εμβολιασμένοι στις ιδιωτικές δομές, στο 88% στις δημόσιες

Από τις 23 Αυγούστου ξεκινά για το σύνολο των εργαζομένων σε όλες τις δομές ηλικιωμένων και αναπηρίας της χώρας που αρνούνται να εμβολιαστούν (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους να εξαιρεθούν για λόγους υγείας) η εφαρμογή του μέτρου της αναστολής εργασίας.

Χθες έληξε η προθεσμία για την κατάθεση αίτηση απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζόμενων στις δομές ηλικιωμένων και αναπηρίας, για ιατρικούς λόγους. Οι αιτήσεις έπρεπε να προωθηθούν στις αρμόδιες επιτροπές υγείας της οικείας τους υγειονομικής περιφέρειες οι οποίες ξεκινούν από σήμερα την επεξεργασία των αιτημάτων και θα ολοκληρώσουν τη γνωμοδότηση εντός πέντε ημερών. Σε όλο αυτό το διάστημα υπάρχει χρονική παράταση για την ενεργοποίηση του μέτρου της αναστολής καθηκόντων.

Συγκεκριμένα, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και ιδίως των πλέον ευάλωτων πολιτών ,το σύνολο των εργαζομένων θα μπορεί να εργάζεται στις δομές μόνο αν είναι εμβολιασμένο. Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα τίθενται σε αναστολή εργασίας μέχρι να εμβολιαστούν, όπως ορίζεται στο νόμο. Κατά το διάστημα της αναστολής, δεν καταβάλλονται οι αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές των ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Για την αναπλήρωση των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή εργασίας, η κυβέρνηση θα προχωρήσει με γρήγορες διαδικασίες στην πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (τρίμηνες συμβάσεις με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους 3 μήνες) αντίστοιχων προσόντων, εκπαιδευτικής βαθμίδας και ειδικότητας με το προσωπικό που τέθηκε σε αναστολή. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είχε ήδη μεριμνήσει από το προηγούμενο έτος και είχε προχωρήσει στην πρόσληψη 500 ατόμων σε όλες τις δημόσιες προνοιακές δομές για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να υπάρχει επάρκεια προσωπικού.

Σύμφωνα με την υφυπουργό εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 88% των εργαζομένων στις δημόσιες δομές (επομένως στόχος είναι να εμβολιαστεί το 12%) και το 75% στις ιδιωτικές δομές (στόχος είναι να εμβολιαστεί το 25%).

Υπενθυμίζουμε ότι αίτηση απαλλαγής από τον εμβολιασμό δικαιούνται να καταθέσουν οι εργαζόμενοι που εμφανίζουν αποκλειστικά τα ακόλουθα νοσήματα:

Ø Εμφάνισαν σοβαρή αλλεργική αντίδραση (αναφυλαξία) μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης ή έχουν διαγνωστεί με αλλεργία σε κάποια έκδοχα των εμβολίων και υπάρχει σχετική γνωμάτευση από αλλεργιολόγο.

Ø Έχουν ιστορικό μυοκαρδίτιδας και σχετική πιστοποίηση από ειδικό ιατρό καρδιολόγο.

Ø Εμφάνισαν σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία μετά την πρώτη δόση των εμβολίων Astra Zeneca και Jansen / Johnson & Johnson και έχουν ειδική ιατρική γνωμάτευση.


Πηγή



Διευθυντής μονάδας τεχνητού νεφρού : «Δεν είμαι εμβολιασμένος – Είμαι εναντίον οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας»

 


Με τους εμβολιασμούς να είναι σε χαμηλά επίπεδα ακόμα και ανάμεσα στο υγειονομικό προσωπικό για το οποίο έχει γίνει πλέον υποχρεωτικό το εμβόλιο κατά του κορονοϊού με την προθεσμία να λήγει την 1η Σεπτεμβρίου, το newsit.gr επικοινώνησε με ανεμβολίαστο γιατρό και μάλιστα με τον Διευθυντή Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας κ. Σωτήρη Βασιλείου.

Ο κ. Βασιλείου ήταν ξεκάθαρος στην στάση του απέναντι στο εμβόλιο. Όπως είπε νόσησε τον περασμένο Νοέμβριο και επειδή κάνει συνεχώς επίπεδα αντισωμάτων θεωρεί ότι είναι καλυμμένος και δεν βρίσκει λόγο να εμβολιαστεί. Λέει ακόμα ότι είναι κατά της υποχρεωτικότητας υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το δίλημμα είναι δημοκρατία ή φασισμός. 

Κάνω αντισώματα και είμαι καλυμμένος

«Εγώ παρόλο που είμαι διευθυντής δεν έχω εμβολιαστεί γιατί έχω νοσήσει τον Νοέμβριο, στο κύμα πανδημίας που είχαμε τότε. Εγώ κάνω συνεχώς επίπεδα αντισωμάτων, είμαι καλυμμένος οπότε δεν βρίσκω τον λόγο να εμβολιαστώ. Βέβαια ακόμα και αν δεν νοσούσα θα το σκεφτόμουν επειδή έζησα σε θαλάμους που χάθηκε πολύς κόσμος μπροστά μου ίσως να το σκεφτόμουν αλλά το ίσως δεν μετράει. Το πραγματικό γεγονός είναι πως δεν είμαι εμβολιασμένος».

Ο κ. Βασιλείου εμφανίζεται πεπεισμένος ότι το εμβόλιο έχει παρενέργειες αλλά από την μια λέει ότι εμβολίασε την μητέρα του αλλά δεν θα εμβολιάσει τα παιδιά του που είναι 19 και 20 ετών. 

Τονίζει χαρακτηριστικά: «Εμείς σαν γιατροί έχουμε πρωτόκολλα εμβολιασμού τον ασθενών τα οποία τα διενεργούμε όλα. Για το covid εμβόλιο, η ψεκασμένη άποψη ας πούμε σε εισαγωγικά είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις. Η μία όψη είναι οι αρνητές και οι άλλη είναι οι εμβολιολάγνοι. Εμείς ακολουθώντας καθαρά ιατρικές κατευθύνσεις προτείνουμε το εμβόλιο σε όλους άνω των 65 και σε κανέναν κάτω των 20. Στις ενδιάμεσες ηλικίες εξηγούμε την πιθανότητα παρενέργειας του εμβολίου και την πιθανότητα βλάβης από την νόσηση και από εκεί και πέρα ακολουθεί ο καθένας τον δρόμο που θα επιλέξει. Εγώ εμβολίασα την μητέρα μου αλλά επουδενί δεν θα εμβολιάσω τα παιδιά μου, 19 και 20 χρονών γιατί το εμβόλιο είναι βραχύβιο, έχει δοκιμαστεί για έναν χρόνο οπότε τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες δεν τις γνωρίζουμε ακόμη. Δεν έχει λάβει άδεια το εμβόλιο που σημαίνει ότι οι οργανισμοί υγείας των χωρών δεν είναι πεπεισμένοι ακόμη ούτε για την ασφάλεια ούτε για την αποτελεσματικότητα. Απλά παίρνουν επείγουσα έγκριση γιατί υπάρχει μια πανδημία και πεθαίνει ο κόσμος. Οπότε θα γίνει στους ασθενείς υψηλού κινδύνου. Στους υπόλοιπους δεν θα το συστήσουμε. Αυτοί που διατρέχουν ελάχιστο κίνδυνο δεν θα τους υποβάλλουμε στον κίνδυνο του εμβολίου».

Δεν θα εμβολιαστώ ακόμα και αν πέσουν τα αντισώματά μου

«Εγώ δεν θα εμβολιαστώ ακόμη και όταν θα έχουν πέσει τα αντισώματα γιατί άμυνα δεν σημαίνει μόνο υψηλά αντισώματα, υπάρχει κυτταρική ανοσία η οποία δεν προσμετράται και σε καλύπτει έστω και αν είναι χαμηλός ο κύκλος αφού θα κάνεις αναμνηστική αντίδραση αν έρθεις σε επαφή οπότε θα αναπτύξεις αντισώματα γρήγορα και το πιο πιθανόν είναι να νοσήσεις υποκλινικά», λέει.

Και προσθέτει: «Ιατρικά λόγος να εμβολιαστεί κάποιος ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με τον ίδιο τον ιό δεν υπάρχει. Αν δεν είχα νοσήσει, ευτυχώς δεν έχω υποκείμενα νοσήματα και αν λάβουμε υπόψιν ότι η θνητότητα είναι 1 στα 200 θα το ρίσκαρα να μην εμβολιαστώ».

Ο διευθυντής μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Πέλλας είναι ξεκάθαρα αντίθετος με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

«Εμείς είμαστε εναντίον οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας. Έχει ξεφύγει από το θέμα του εμβολιασμού η μη, δεν είναι αυτό το δίλλημα. Το δίλλημα είναι πια δημοκρατία η φασισμός. Ξεκάθαρα».


Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου 

Πηγή : newsit.gr



Οι Ταλιμπάν θα πλημμυρίσουν την υφήλιο με φθηνή ηρωίνη και μεθαμφεταμίνη

 


Με τους Ταλιμπάν να ελέγχουν το Αφγανιστάν, η παραγωγή οπίου της χώρας αναμένεται να εκτοξευθεί στα ύψη γιατί είναι πηγή εσόδων του ισλαμικού καθεστώτος.

Αυτό σημαίνει ότι έμποροι ναρκωτικών στην υφήλιο τρίβουν τα χέρια τους, και πολύ σύντομα θα γεμίσουν οι χώρες της Δύσης με φτηνή ηρωίνη και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, προειδοποιούν ειδικοί.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι οι Ταλιμπάν είναι «το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών του κόσμου» με τον επικεφαλής του Γραφείου Ναρκωτικών και Εγκλημάτων του ΟΗΕ (UNODC) στην Καμπούλ, Σεζάρ Γκουέντες Φερέιρος να υπογραμμίζει ότι το 85% της ηρωίνης που κυκλοφορεί ανά την υφήλιο προέρχεται από το Αφγανιστάν. 

Οι Ταλιμπάν έχουν υπολογίσει στο εμπόριο οπίου ως μία από τις κύριες πηγές εισοδήματός τους. Η μεγαλύτερη παραγωγή φέρνει φθηνότερα ναρκωτικά με ελκυστικότερη τιμή και συνεπώς ευρύτερη προσβασιμότητα. Τα παράνομα ναρκωτικά είναι «η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας εκτός από τον πόλεμο», τόνισε ο Μπάρνετ Ρούμπιν, πρώην σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με έκθεση της Afhanistan Opium Survey, τα εδάφη που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια παπαρούνας με στόχο την παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν αυξήθηκαν κατά 37% τον περασμένο χρόνο στα 2. 240. 000 στρέμματα. Στο εμπόριο οπίου, σύμφωνα πάντα με την ίδια έκθεση, «ενεπλάκη έντονα» και η αφγανική κυβέρνηση, αφού χωρίς τη βοήθεια διεφθαρμένων αξιωματούχων δεν θα μπορούσε να ανθήσει.

Αποτέλεσμα της νίκης των Ταλιμπάν, θα είναι εκτός από τον Μεσαίωνα και δραματική αύξηση της παραγωγής με την Ευρώπη κύριο προορισμό των παραγόμενων ποσοτήτων ηρωίνης, αλλά και γειτονικές χώρες, μεταξύ άλλων και η Ρωσία, να κατακλύζονται από όπιο, ηρωίνη και μορφίνη. 

Οι Ταλιμπάν κέρδισαν περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια από το εμπόριο ναρκωτικών, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΗΕ, ενώ πιστεύεται ότι αντλούν έως και το 60% των ετήσιων εσόδων τους από παράνομα ναρκωτικά. «Μείναμε στο περιθώριο και, δυστυχώς, επιτρέψαμε στους Ταλιμπάν να γίνουν πιθανώς η μεγαλύτερη χρηματοδοτούμενη τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος με γνώση του εμπορίου ναρκωτικών στη χώρα.

Το εμπόριο ναρκωτικών είναι πολύ βαθιά ενσωματωμένο στις πηγές εσόδων και τις στρατηγικές επιβίωσης των Ταλιμπάν και των διαφόρων πολιτοφυλακών αυτήν τη στιγμή, καθώς και του ευρύτερου πληθυσμού στο Αφγανιστάν. Αλλά εκείνοι που επωφελούνται από αυτό το εμπόριο ναρκωτικών δεν περιορίζονται μόνον στο Αφγανιστάν. Αν και τα ποσά των χρημάτων από το εμπόριο οπιοειδών είναι μεγάλα σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας του Αφγανιστάν, η διακίνηση από τα σύνορα της χώρας φαίνεται να οργανώνεται από ισχυρές εγκληματικές ομάδες σε άλλες χώρες.

Οι Ταλιμπάν, που δεν αρκούνται στα εκατομμύρια που βγάζουν από την παραγωγή οπίου, στρέφουν τώρα το βλέμμα τους και στο επικερδές εμπόριο της άκρως εθιστικής κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, που καταστρέφει ολόκληρες κοινότητες στην Αμερική.

Στην Αυστραλία, που είναι μαζί με την Ιαπωνία μια από τις μεγαλύτερες αγορές του νέου προϊόντος των Ταλιμπάν, ένα κιλό αφγανικής ηρωίνης κυμαίνεται στα 250.000 δολάρια, ενώ η μεθαμφεταμίνη πωλείται γύρω στα 700.000 δολάρια το κιλό, μολονότι είναι φτηνότερη η παραγωγή της. 

Διακινητές ναρκωτικών των Ταλιμπάν φέρονται να ανοίγουν νέες αγορές, περιλαμβάνοντας, όπως είπε αξιωματούχος, σε φορτία ηρωίνης και πακέτα μεθαμφεταμίνης για δοκιμή. «Σου στέλνουν 100 κιλά ηρωίνης και προσθέτουν και δωρεάν πέντε κιλά μεθαμφεταμίνης και στη συνέχεια σε κατακλύζουν», δήλωσε διεθνής αξιωματούχος της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών στο περιοδικό Foreign Policy.



Η Βόρεια Μακεδονία "μας ξεπληρώνει" για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Υπέγραψε στρατιωτική συμφωνία με την Τουρκία

 


Πενταετή συμφωνία για στρατιωτική-οικονομική συνεργασία και πρωτόκολλο για την εφαρμογή της, με την υποστήριξη των κυβερνήσεων των δύο χωρών, υπέγραψαν στην Κωνσταντινούπολη η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Radmila Sekerinska και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar.

Σύμφωνα με το IBNA, η συμφωνία προβλέπει σταδιακή κατανομή κονδυλίων σε ετήσια βάση, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από τη Βόρεια Μακεδονία για τον εκσυγχρονισμό των ικανοτήτων του στρατού και την ενίσχυση της ετοιμότητας μάχης.

"Η Βόρεια Μακεδονία και η Τουρκία δεν είναι μόνο στρατηγικοί εταίροι αλλά και φίλοι που σέβονται και συνεργάζονται για σχεδόν τρεις δεκαετίες, χωρίς ούτε έναν λεκέ στις σχέσεις”, δήλωσε η υπουργός Sekerinska.

"Η συμφωνία για στρατιωτική-οικονομική συνεργασία είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της φιλίας και της συνεργασίας που ενισχύθηκε με το ΝΑΤΟ και θα βοηθήσει πολύ στην προώθηση των προτύπων και της ετοιμότητας του Στρατού της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας ως το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ", πρόσθεσε.

Ο Akar εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας και είπε ότι αναμένει γρήγορη και επιτυχημένη εφαρμογή.


Πηγή



Ομολόγησε ο 14χρονος για τους εμπρησμούς στον Θεολόγο. Προσήχθησαν και οι γονείς


 

Ένας 14χρονος ομολόγησε ότι ευθύνεται για τις εννέα από τις δεκατρείς πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει από τις αρχές Αυγούστου στον Θεολόγο Φθιώτιδας. 

Ο ανήλικος προσήχθη το πρωί  της Τετάρτης, ενώ οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του αφότου εξέτασαν το βιντεοληπτικό υλικό που είχαν στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ έβαζε τις φωτιές με αναπτήρα και το θέμα είναι εάν το έκανε απο μόνος του η τον έβαζαν να το κάνει εκμεταλλευόμενοι την ηλικία του.

Παράλληλα έχουν προσαχθεί και οι γονείς του επειδή πρόκειται για ανήλικο. 

Σήμερα το πρωί της Πέμπτης ο δεκατετράχρονος πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Λαμίας προκειμένου να απολογηθεί.




Ιράν: Η Τεχεράνη έτοιμη να συνεργαστεί με Ρωσία και Κίνα για την ειρήνη στο Αφγανιστάν

 


Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί δήλωσε σήμερα στους ομολόγους του της Ρωσίας και της Κίνας ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις δύο χώρες για την εδραίωση της "σταθερότητας και της ειρήνης" στο Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν πήραν την εξουσία.

"Το Ιράν είναι έτοιμο να συνεργαστεί με την Κίνα για την εδραίωση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης στο Αφγανιστάν και επίσης για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία του λαού του", δήλωσε ο Ραϊσί στον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, που έγινε με πρωτοβουλία του Πεκίνου, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ιρανού προέδρου.

Ομοίως, ο Ραϊσί εξέφρασε τη βούληση του Ιράν να "συνεργαστεί για την εδραίωση της ειρήνης και της ηρεμίας στο Αφγανιστάν" με τη Ρωσία, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

"Πιστεύουμε ότι όλες οι αφγανικές ομάδες θα πρέπει να εργαστούν από κοινού κάνοντας την αμερικανική αποχώρηση ένα σημείο καμπής για τη βιώσιμη ειρήνη και σταθερότητα στο Αφγανιστάν", δήλωσε.

Το Ιράν διατήρησε τεταμένες σχέσεις με τους Ταλιμπάν μεταξύ 1996, έτους που πήραν την εξουσία, και 2001, όταν εκδιώχθηκαν μετά την αμερικανική εισβολή λόγω της άρνησής τους να παραδώσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν, τον αρχηγό της Αλ-Κάιντα, στον απόηχο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το Ιράν ουδέποτε αναγνώρισε το καθεστώς των Ταλιμπάν, αλλά δήλωσε τους τελευταίους μήνες ότι οι Ταλιμπάν πρέπει ν' αποτελούν "μέρος μιας μελλοντικής λύσης" στο Αφγανιστάν.

Τη Δευτέρα, ο Ραϊσί, ένας υπερσυντηρητικός που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές Αυγούστου, δήλωσε ότι η "στρατιωτική ήττα" των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αφγανιστάν θα πρέπει να μετατραπεί σε "ευκαιρία για ειρήνη" στη γειτονική αυτή χώρα, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη υπολογίζει "στις σχέσεις καλής γειτονίας με το Αφγανιστάν".


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr