Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Ο δικτάτορας Ερντογάν κάνει υποδείξεις στην Ευρώπη: Να είστε αμερόληπτοι, να μην κάνετε προκλητικά σχόλια

 


Το ζήσαμε και αυτό ο Τούρκος προκλητικός πολεμοχαρής δικτάτορας Ερντογάν έφτασε στο σημείο να κάνει... υποδείξεις προς την ΕΕ ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής της 24ης Σεπτεμβρίου όπου θα τεθούν επί τάπητος οι κυρώσεις σε βάρος της χώρας του.

Αυστρία και Γαλλία του λένε σε όλους τους τόνους σταματήσει τις προκλητικές κινήσεις, και αυτός κάνει ότι δεν ακούει.

Ο Ζαν Υβ λε Ντριάν, είπε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν «το εύρος των μέτρων που θα ληφθούν εις βάρος της Τουρκίας». «Είναι στο χέρι των Τούρκων να δείξουν ότι αυτό το ζήτημα... μπορεί να συζητηθεί. Αν γίνει αυτό, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ενάρετο κύκλο για όλα τα προβλήματα στο τραπέζι. Έχουμε πολλές επιλογές και το γνωρίζει εκείνος», είπε ο Ζαν Υβ λε Ντριάν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

«Η Αυστρία θα συνεχίσει να μιλά τελείως ξεκάθαρα, όταν η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και τις αρχές του κράτους δικαίου ή εργαλειοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες ως μέσο πίεσης», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Λορέντσο Γκουερίνι, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο θερινό φεστιβάλ του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, σχολίασε : «Η αποφασιστικότητα που δείχνει η Τουρκία αποτελεί έναν εν δυνάμει κίνδυνο, λόγω της αύξησης της έντασης που μπορεί να προκαλέσει. Τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε στιγμές κρίσιμης και ουσιαστικής κορύφωσης της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, που προκάλεσαν και εντάσεις με τη Γαλλία».

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε -για ακόμη μία φορά- την Τουρκία να αποφύγει δραστηριότητες που τροφοδοτούν εντάσεις. Ξεκαθάρισε στον Τούρκο Πρόεδρο πως «η ΕΕ βρίσκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο και πως επιθυμία της Ένωσης είναι να έχει μια εποικοδομητική σχέση με την Τουρκία».

Προκλητικά σχόλια και βήματα από Ευρωπαίους πολιτικούς για περιφερειακά ζητήματα δεν θα βοηθήσουν να υπάρξει λύση φέρεται να είπε ο προκλητικός δικτάτορας Ερντογάν : «Ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι η στάση που θα κρατήσει η ΕΕ στην ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσει ένα τεστ ειλικρίνειας όσον αφορά το διεθνές δικαίο και την περιφερειακή ειρήνη» αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν κάλεσε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κράτη-μέλη να δείξουν υπευθυνότητα και να παραμείνουν δίκαιοι, αμεροληπτοι και αντικειμενικοί για όλα τα περιφερειακά ζητήματα, κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο» συμπληρώνετα στην προκλητική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τόνισε,  ότι είναι σημαντικό να υπάρξει αποκλιμάκωση και κάλεσε την Τουρκία να απέχει από δραστηριότητες που αυξάνουν τις εντάσεις.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καλεί σε πολυμερή διάσκεψη σημειώνει ότι μέσω του διαλόγου μπορούν να λυθούν οι παρούσες διαμάχες, ενώ εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο.



Συνελήφθη 52χρονος για ληστείες κατά συρροή σε σούπερ μάρκετ στη Δυτική Αττική

 



Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 5-9-2020 στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο ημεδαποί, ηλικίας 52 και 32 ετών, οι οποίοι νωρίτερα είχαν συμμετάσχει σε ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην Πετρούπολη.

Η σύλληψη των δραστών ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων ερευνών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, για την ταυτοποίηση του δράστη ενόπλων ληστειών, καθώς και του συνεργού του, που είχαν διαπραχθεί από τις αρχές του τρέχοντος έτους, σε σούπερ μάρκετ της Δυτικής Αττικής.

Από την αξιοποίηση όλων των προανακριτικών δεδομένων προέκυψε ότι ο εμπλεκόμενος σε όλες τις εξεταζόμενες περιπτώσεις ληστειών είναι το ίδιο άτομο, το οποίο:

διέπραττε τις ληστείες συνήθως ημέρα Παρασκευή ή Σάββατο, προσέγγιζε το "στόχο" και διέφευγε με μοτοσυκλέτα, χρησιμοποιούσε κράνος μοτοσικλετιστή για την απόκρυψη των χαρακτηριστικών του, απειλούσε τους υπαλλήλους με πιστόλι και σε κάποιες περιπτώσεις και μαχαίρι.

Επιπρόσθετα αποκαλύφθηκε η δράση του συνεργού του, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του τον 52χρονο στο σημείο που στάθμευαν την "επιχειρησιακή" μοτοσυκλέτα και απέκρυπτε στην οικία του το όπλο και τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

πιστόλι κρότου με γεμιστήρα με -9- φυσίγγια
μαχαίρι
κράνος μοτοσικλετιστή και είδη ρουχισμού, που χρησιμοποιούντο κατά τη διάπραξη των ληστειών
κινητά τηλέφωνα
το χρηματικό ποσό των -980- ευρώ, προερχόμενο από την ληστεία

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 15 ληστείες σε σούπερ μάρκετ και 1 ληστεία σε ταχυδρομικό κατάστημα, που διαπράχθηκαν στις περιοχές του Ιλίου, του Περιστερίου και της Πετρούπολης.

Σημειώνεται ότι ο 52χρονος έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης, ενώ ο 32χρονος έχει κατηγορηθεί για κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Τετ α τετ Μητσοτάκη με Μακρόν στην Κορσική

 


Συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν θα έχει στις 10 Σεπτεμβρίου στην Κορσική ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί θα συζητηθούν και οι λεπτομέρειες της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας.
Πέρα από τη συνεργασία των δύο χωρών, κυρίως στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και η αγορά οπλικών συστημάτων και συγκεκριμένα μαχητικών αεροσκαφών Rafale και πυραύλων.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή είχαν τετ α τετ με τον πρωθυπουργό ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Κων. Φλώρος και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχος Στ. Πετράκης.
Επί τάπητος είχε τεθεί και η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα, που όπως όλα δείχνουν είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί.
Κατά πληροφορίες, άλλωστε, τα Επιτελεία των Εν. Δυνάμεων έχουν ήδη το προηγούμενο διάστημα καταγράψει αναλυτικά την επιχειρησιακή κατάσταση, δίνοντας πλήρη εικόνα στον πρωθυπουργό για το πού χρειάζεται ενίσχυση, είτε με νέο εξοπλισμό είτε με αναβάθμιση του υφιστάμενου, η αμυντική θωράκιση της χώρας. Οι συζητήσεις, όπως έχει γίνει γνωστό, με το Παρίσι για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο, όπως προκύπτει από όλες τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, που κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε κατάλληλο το χρονικό σημείο για την ενίσχυση των Εν. Δυνάμεων.
Παράλληλα, συνομιλίες γίνονται και για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με νέες φρεγάτες, καθώς μεγάλος αριθμός είναι μεγάλης ηλικίας και δεν «σηκώνει» κάποια αναβάθμιση. Το πλήρες εξοπλιστικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό το επόμενο Σαββατοκύριακο από τη Θεσσαλονίκη. Δεν αποκλείεται άλλωστε ο πρωθυπουργός να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη με υπογεγραμμένη την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία.  
Σημειώνεται ότι χθες, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν, «το εύρος των μέτρων που θα ληφθούν εις βάρος της Τουρκίας» αναμένεται να είναι το κύριο θέμα των συζητήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου..
Όπως ανέφερε ο ίδιος, μαζί με τους ομολόγους του από άλλες χώρες της Ε.Ε. έχουν συζητήσει το θέμα αυτό, ενώ και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, έχει αναφερθεί στην πιθανότητα επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα, αλλά μέχρι στιγμής το Παρίσι δεν έχει καταφέρει να πείσει άλλες χώρες του μπλοκ να υιοθετήσουν και εκείνες την ίδια αυστηρή στάση.
Ο κ. Λεντριάν κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ξεκινήσει συνομιλίες για την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη σύγκλιση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.
«Είναι στο χέρι των Τούρκων να δείξουν ότι αυτό το ζήτημα… μπορεί να συζητηθεί. Αν γίνει αυτό, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ενάρετο κύκλο για όλα τα προβλήματα στο τραπέζι», συμπλήρωσε ο κ. Λεντριάν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.
Αν και αρνήθηκε να διευκρινίσει τον τύπο των κυρώσεων που τυχόν να αντιμετωπίσει η Άγκυρα, ο Γάλλος υπουργός είπε ότι «υπάρχει μια ολόκληρη σειρά μέτρων». «Έχουμε πολλές επιλογές και το γνωρίζει εκείνος», σχολίασε αναφερόμενος στον κ. Ερντογάν.


Σταύρος Παπαντωνίου

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Nύφη 13 ετών, 100 ευρώ: Ανήλικα κορίτσια έρμαια του νομοσχέδιου της ντροπής στη Σομαλία

 


Η Χαφσά είχε παντρευτεί στα 13 της χρόνια. Ο πατέρας της την παρέδωσε στον ενδιαφερόμενο γαμπρό, πολύ μεγαλύτερης ηλικίας, ο οποίος κατέβαλε το ισόποσο των 100 ευρώ για να την "αποκτήσει". Για δύο ολόκληρα χρόνια η Χαφσά πέρασε τα πάνδεινα, υπέστη βιασμούς και ξυλοδαρμούς. Τελικά κατάφερε να πείσει, μαζί με τη μητέρα της, τον γαμπρό να ακυρώσει τον γάμο και να την αφήσει ελεύθερη.
Όλα αυτά αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στη Σομαλία, όπου ένα στα τρία κορίτσια παντρεύεται πριν τα 18, πολλές φορές στα 12 ή 13 του χρόνια. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο για τους γάμους με ανήλικα κορίτσια. Τώρα το Κοινοβούλιο της χώρας συζητεί σχέδιο νόμου, το οποίο, με τη συγκατάθεση των γονέων, ουσιαστικά νομιμοποιεί αυτούς τους γάμους και μάλιστα από την ηλικία των ...εννέα ετών.
Ο Αμπντιραχμάν Χασάν Ομάρ, δικηγόρος στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, είναι υπέρ του νέου νόμου, γιατί όπως υποστηρίζει "όταν το κορίτσι είναι τόσο μικρό, εκκρίνει όλο και περισσότερες ορμόνες και μπορεί να έχει ερωτική ζωή. Η θρησκεία μας επιτρέπει τον γάμο στις αρχές τηε εφηβείας".
Ύψιστη αποστολή η τεκνοποίηση
Παρόμοια συζήτηση, για το αν και σε ποια ηλικία, μπορούν να παντρευτεί ένα ανήλικο κορίτσι, γίνεται και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες. Για τον Αμπντιραχμάν Χασάν Ομάρ η κύρια αποστολή της γυναίκας είναι να κάνει πολλά παιδιά, αρχίζοντας από μικρή ηλικία. Από κει και πέρα, λέει ο Σομαλός δικηγόρος "σε μερικές μουσουλμανικές χώρες θεωρείσαι ενήλικος στα 15, στις ευρωπαϊκές χώρες στα 18, σε κάποιες ανατολικές χώρες στα 21. Δεν υπάρχει προκαθορισμένη ηλικία γι αυτό, κάθε χώρα πρέπει να το αποφασίζει με βάση τον πολιτισμό της και τη θρησκεία της..."
Οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών εκφράζουν την οργή τους για το σχέδιο νόμου. Πρόσφατα κατέθεσαν στο Κοινοβούλιο της Σομαλίας τη δική τους αντιπρόταση, που απαγορεύει την κακοποίηση και τους βιασμούς, καθώς και τους γάμους ανηλίκων. Οι βουλευτές δεν δέχθηκαν ούτε καν να συζητήσουν για όλα αυτά. Η Ντουνίγιο Μουχαμέντ Αλί, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών στη Σομαλία, είναι αγανακτισμένη: "Αγνόησαν την πρότασή μας, την πέταξαν στα σκουπίδια", λέει. "Εδώ μιλάμε για βιασμούς, για γάμους ανηλίκων. Θα έπρεπε να προβλέπονται σκληρές ποινές για τους δράστες..."   
Τα καλά και συμφέροντα των βουλευτών
Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν τη στήριξή τους στις προτάσεις που κατέθεσαν οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό για να πειστούν οι Σομαλοί βουλευτές. Η Ντουνίγιο Μουχαμέντ Αλί λέει ότι γνωρίζει τον πραγματικό λόγο της απόρριψης: "Ξέρουμε βουλευτές που θέλουν κι εκείνοι να παντρευτούν ανήλικα κορίτσια. Μπορώ να σας κατονομάσω πολλούς, που ήδη το έχουν κάνει αυτό.
Υπάρχουν οικογένειες πάμφτωχες, που δίνουν τα κορίτσια τους σε αυτούς της γηραιούς κυρίους..."  Η Σομαλία θεωρείται μία από τις δέκα πιο φτωχές χώρες σε όλον τον κόσμο. Επί τριάντα χρόνια σπαράσσεται από έναν ανελέητο εμφύλιο πόλεμο. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού αγωνίζεται καθημερινά για ένα πιάτο φαγητό. Για τις γυναίκες και για τα ανήλικα κορίτσια, η κατάσταση είναι ακόμη πιο απάνθρωπη. "Στους προσφυγικούς καταυλισμούς τα κορίτσια κινδυνεύουν", λέει η Ντουνίγιο Μουχαμέντ Αλί. "Οι γονείς τους σκέφτονται ότι θα είναι πιο προστατευμένα αν παντρευτούν σε μικρή ηλικία, κάποιοι αναγκάζονται να τα δώσουν και για να γλυτώσουν από τη φτώχεια".

Η Σαντία Αλί Χατζί είναι μόλις 13 χρονών. Πηγαίνει σχολείο στο Μογκαντίσου και ονειρεύεται να ασχοληθεί με την πολιτική. Λέει ότι θέλει να τελειώσει το σχολείο, να φτιάξει πρώτα τη ζωή της και μετά να παντρευτεί. Φοβάται όμως ότι οι γονείς της αρχίζουν να ψάχνουν από τώρα γαμπρό μεγαλύτερης ηλικίας. "Πρέπει να υπακούς τους γονείς σου", λέει η μικρή Σαντία. "Οι δικοί μου γονείς σίγουρα θα χαρούν για τα χρήματα που θα πάρουν, αν με παντρέψουν. Και ο άντρας θα νομίζει πως, αφού έχει πληρώσει,  μπορεί να κάνει ό,τι θέλει..."


DW Άντγιε Ντίκανς (ARD)

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδημητρίου 

skai.gr



Φυλακές Κέρκυρας! Έκρυβαν όπλα σκληροί Αλβανοί κακοποιοί και σχεδίαζαν απόδραση

 


Με εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου, ομάδα της ΕΚΑΜ, μετέβη μυστικά στα Γιάννενα την Παρασκευή όπου και διανυκτέρευσε προκειμένου να μην κινήσει υποψίες και νωρίς το πρωί του Σαββάτου, έκανε απόβαση στο νησί των Φαιάκων και λίγο πριν τις 10 το βράδυ μπήκε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κερκυρας παρουσία εισαγγελέα και κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικης.

Βραδινές ώρες 05-09-2020 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες 06-09-2020, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας, με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), πραγματοποιήθηκε έρευνα σε δύο πτέρυγες (κοινόχρηστους χώρους και κελιά) του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Διευθύντριας του Καταστήματος Κράτησης και της Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης και αξιολόγησης στοιχείων-πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών εντός του Καταστήματος Κράτησης.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε μεταλλική επιτοίχια επιφάνεια σε κοινόχρηστο χώρο



πιστόλι με γεμιστήρα (6) φυσιγγίων,

μαχαίρι και

αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ναρκωτική ουσία, πιθανόν ηρωίνη, σε μορφή βράχου συνολικού μεικτού βάρους 9,1 γραμμαρίων.

Επιμελώς κρυμμένα εντός τοίχου σε κοινόχρηστο χώρο




πιστόλι με γεμιστήρα (6) φυσιγγίων,

γεμιστήρας με (7) φυσίγγια και

σιγαστήρας.

Σε κελιά και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους

(3) αυτοσχέδια τσιγάρα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης,

(2) κινητά τηλέφωνα και φορτιστής,

(4) αυτοσχέδια μαχαίρια

(3) ακουστικά handsfree και καλώδιο φόρτισης (usb),

στον προαύλιο χώρο, εντός παπουτσιού άγνωστου κρατουμένου, (19) αυτοσχέδιες συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρος 9,0 γραμμαρίων και

(2) ξύλινα ρόπαλα.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 8 έγκλειστων του Καταστήματος Κράτησης, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας.




















Ο λαϊκιστής Τσίπρας του 2012- Δεν έχει βάλει μυαλό - Είναι τελειωμένος και βγάζει κραυγές απόγνωσης

 


Συνεχίζει να λαϊκίζει ο επικίνδυνος Αλέξης Τσίπρας, και ποντάρει σε οτιδήποτε κακό συμβεί στην Ελλάδα μήπως και μπορέσει να εξαπατήσει εμφανιζόμενος ως σωτήρας, όσα περισσότερα θύματα μπορέσει.

Ο ίδιος Τσίπρας όπως το 2012 είπε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής : «Δεν είμαι, και δεν θέλω να είμαι, μάντης κακών, αλλά οφείλω να προειδοποιήσω: κάθε μέρα που περνάει, η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη κατεδαφίζει αντί να χτίζει. Καταστρέφει αντί να δημιουργεί. Αν και εξελέγη με υπόσχεση ισχυρή ανάπτυξη, μας οδηγεί με γρήγορα βήματα σε καθεστώς ισχυρής υπανάπτυξης. Στη μεγαλύτερη ύφεση που έχει συναντήσει η χώρα, μεγαλύτερη και από αυτή των πιο σκληρών Μνημονίων. Και τώρα μάλιστα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις συνθήκες που δημιούργησε με τις συνταγές των πιο σκληρών Μνημονίων», είπε χθες ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «μας γυρίζει με ταχύτητα πίσω στα δύσκολα χρόνια του ’10-’15 και στο καθεστώς των πολιτικών του ΔΝΤ, από το οποίο με τόσες θυσίες και κόπους καταφέραμε η χώρα μας να απαλλαγεί».

O Τσίπρας, έχοντας το δικό του παράδειγμα και νομίζοντας ότι είναι όλοι σας τον ίδιο και το κόμμα του, έκανε λόγο για καταστροφικό συνδυασμό ιδεοληψίας, υποταγής σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, και ανικανότητας. Και είχε το θράσος να πει αντί να προβληματιστεί ότι οι δημοσκοπήσεις και τα νούμερα είναι στημένα για να διαστρεβλωσουν την πραγματικότητα και την απόσειση ευθυνών.

Έφτασε στο σημείο με θράσος ο Τσίπρας να υποστηρίξει ότι «η Ελλάδα ζει τη στιγμή αυτή μια κατάσταση που μόνο ομαλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ζωτικές λειτουργίες του δημοκρατικού πολιτεύματος, όπως ο ρόλος του Τύπου, αλλά και της Δικαιοσύνης, φαλκιδεύονται βάναυσα. Ο δημοκρατικός έλεγχος ασκείται με τεράστιες δυσκολίες, σε καθεστώς απόκρυψης και διαστρέβλωσης όσων δεν συμφέρουν στην κυβέρνηση. Και σε καθεστώς συστηματικής συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβερνητικής του θητείας, και φυσικά της αντιπολιτευτικής του τακτικής». Αυτό είπε ο διεφθαρμένος και διαπλεκόμενος Αλέξης Τσίπρας, που προσπάθησε να εδραιώσει ακροαριστερό καθεστώς στην Ελλάδα, ελέγχοντας, τον τύπο και την δικαιοσύνη, για να στήσει δίκες και για φιμώσει την αλήθεια που έβγαινε για τα αίσχη της κυβέρνησης του.

Με λίγα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε για ακόμα μία φορά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα για να διατηρήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες, και το χειρότερο είναι ότι τον χειροκροτούσαν από κάτω αντί να προβληματίζονται για επόμενη ημέρα. 



Ο Βούσιτς δεν ήξερε τι περιλάμβανε η συμφωνία που υπέγραψε

 


Viral έχει γίνει το στιγμιότυπο με την απορία του πρoέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούσιτς, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της ιστορικής συμφωνίας της χώρας του με τον Κόσοβο στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

Αιτία της έκπληξης του Βούσιτς ήταν η φράση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοινώνοντας τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών ανέφερε ότι μεταξύ άλλων η Σερβία έχει δεσμευτεί να μεταφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ έως τον Ιούλιο του 2021.

Me το που ακούει την παραπάνω φράση του Τραμπ, ο Βούσιτς εμφανίζεται να ξεφυλλίζει σαστισμένος τη συμφωνία.







Οργή για το τηλεσκουπίδι Big Brother και το σχόλιο για βιασμό! Ηχηρή παρέμβαση Πέτσα

 


Ήταν σίγουρο ότι το τηλεσκουπίδι που λέγεται Big Brother θα προκαλούσε την κοινωνία.

Καθημερινά οι παίκτες του παρακμιακού reality δίνουν ρέστα με την χυδαιότητα, και το σχόλιο του παίκτη που προκάλεσε δεν είναι το μοναδικό.

Η πρώτη αντίδραση του ΣΚΑΙ ήταν να κόψει το live streaming και η δεύτερη να διώξει τον παίκτη.

«Με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό», αυτό είπε ο χυδαίος παίκτης Αντώνης Αλεξανδρίδης σε άλλους δυο συμπαίκτες του στο Big Brother του ΣΚΑΙ σε live streaming. 

Ήταν τέτοια η οργή του κόσμου που παρακολουθεί το τηλεσκουπίδι που προκάλεσε την παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Με tweet του αργά το βράδυ της Κυριακής (06.09.2020) ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για “περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό” που “παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη” και για το οποίο “έχω ζητήσει την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ”.



Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης αποκαλύπτει πως επικοινώνησε με τον ΣΚΑΙ και ουσιαστικά του ζήτησε να αντιδράσει! 

Η παραγωγή της παρακμής είχε καλέσει τον παίκτη στο δωμάτιο επικοινωνίας για να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε, δίνοντάς του το δικαίωμα της απολογίας. Αρχικά λεγόταν πως δεν υπήρχε περίπτωση να τεθεί θέμα αποβολής του 31χρονου Κρητικού αλλά ίσως η κυβερνητική παρέμβαση να έπαιξε το ρόλο της στην τελική απόφαση: ο παίκτης εκδιώχθηκε από το σπίτι του Big Brother… 

Η διοίκηση της Rigas Furniture ανακοίνωσε ότι μετά το περιστατικό με τις θλιβερές αναφορές για βιασμούς αποσύρει τη χορηγία της για το παιχνίδι! 

Η ανακοίνωση της εταιρίας

«Η εταιρεία Rigas Furniture μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να αποσύρει την χορηγία της. Σε μια δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται όλες οι επιχειρήσεις ελέω κορονοϊού η μικρή μας χορηγία για τη διαφήμιση στους τίτλους τέλους του reality θεωρήσαμε ότι θα ήταν κάτι θετικό. Όμως, μια εταιρεία που στο πέρασμα του χρόνου έχει μάθει πρώτα απ΄ όλα να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, ανεξαρτήτως του κόστους δεν μπορεί να πράξει αλλιώς, πόσο μάλλον όταν το management της είναι “γυναικοκρατούμενο”. Ο βιασμός είναι έγκλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ακόμα και όταν αναφέρεται στο βωμό της τηλεθέασης».  



Θράσος του δικτάτορα έκανε παράπονα για Γαλλία στην Μέρκελ : Γιατί μπλέκεται η Γαλλία στα πόδια μας;

 


Δέν μπορεί να χωνέψει ο Τούρκος δικτάτορας ότι έχει απομονωθεί απο όλους και δεν περνάνε οι τσαμπουκάδες του. 

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Ύβ Λε Ντριάν διαμηνύει ξεκάθαρα στην Άγκυρα ότι οι κυρώσεις είναι στο τραπέζι.

Ο Τούρκος δικτάτορας Ερντογάν ζήτησε με θράσος το λόγο απο την Μέρκελ γιατί η Γαλλία μπλέκεται στα… πόδια της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο! 

Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Κωνσταντινούπολη, ουσιαστικά ζήτησε θρασύτατα από την καγκελάριο της Γερμανίας να… κάνει κάτι ώστε η Γαλλία να μη μπλέκεται στα πόδια της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο δικτάτορας ρώτησε τη Μέρκελ τι δουλειά έχει το Charles de Gaulle στην ανατολική Μεσόγειο και με ποιο δικαίωμα η Γαλλία «είναι στα πόδια μας στην ανατολική Μεσόγειο».

Η δε Μέρκελ, απάντησε στον Ερντογάν ότι πρόθεσή της ήταν να μιλήσει με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν «για να δούμε πως θα λυθεί» το θέμα και στη συνέχεια φέρεται να είπε ότι θα τηλεφωνήσει και στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Του υποσχέθηκε δε, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ότι μετά τις συνομιλίες με Μακρόν και Μητσοτάκη, θα ξαναμιλούσε μαζί του για να δουν πως θα προχωρήσουν. Η Γερμανίδα καγκελάριος επέμεινε προς τον Ερνογάν πως πρέπει να σταματήσει η ένταση και να αρχίσει ο διάλογος.